۱۲ - ضربه متقابل.pdf
387K
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#انقلاب_اسلامی #مقاومت
✅ کارکردهای گام اول انقلاب اسلامی
🔶 قسمت دوازدهم / ضربه متقابل
🔸 ضربه متقابل بیشتر در حوزه نظامی و امنیتی کاربرد دارد، اما با توجه به تهدیدهای ترکیبی که آمریکا و متحدان غربی او علیه ملت ایران طراحی و اجرا مینمایند، میتوان از این اصطلاح در حوزههای غیرنظامی و خصوصاً در حوزههای سیاسی نیز بهره برد.
🔸 در حوزه افکار عمومی باید چنان شرایط و وضعیتی ایجاد کرد که مسئولان و مردم ایستادگی و مقاومت را به عنوان یک راهبرد اساسی بنگرند.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر قاسم حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#تحریم #سپاه
✅ منظور سپاه از اینکه به وزارت خارجه گفته رفع تحریمها را معطل سپاه نکنید چیست؟
🔶 وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به این موضوع گفت: مقامات ارشد سپاه پاسداران همواره به ما یادآوری میکنند در راستای منافع ملی کشور، هرچه لازم است انجام بدهید و موضوع سپاه پاسداران را در اولویت خود قرار ندهید و این از خودگذشتگی سپاه پاسداران است. اما بالاخره سپاه از مجموعههای اصلی کشور است و زمانی که میگوییم که سپاه یعنی حاج قاسم سلیمانی و علیرغم اجازه مقامات سپاه، اما این موضوع از موضوعات اصلی ما است.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 در موضوع سپاه پاسداران باید مراقب بود که عدم توافق اینگونه تلقی نشود که فقط روی موضوع سپاه ایستادهایم و اینگونه القا کنند که سپاه مانع حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است، بخاطر همین ابهامات و فضاسازیها سپاه به وزیر خارجه این پیام را دادند هرچند سپاه از مأموریت اصلی خود بر اساس اصل ۱۵۰ قانون اساسی قرار نیست کوتاه بیاید.
🔸 آمریکاییها میگویند که ما میآییم سپاه را از لیست تروریستی خارج میکنیم شما هم بیایید سنتکام و اینکه گفتید قاتلان شهید سلیمانی را انتقام میگیرید صرفنظر کنید و تعهد بدهید که سپاه در منطقه تنشآفرینی نمیکند، اگر کرد به معنای پایان توافق است. تمرکز روی موضوع سپاه از سوی آمریکاییها یک کار هدفمند است وگرنه این بحث تازه ای نیست.
🔶 نکته پایانی
1⃣ اولا مخالفت آمریکاییها با نظام و بویژه سپاه مخالفت موجودیتی است، در طول بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی مخالفت و ضدیت آمریکاییها و همپیمانانشان در منطقه با جمهوری اسلامی و سپاه عمیق و ریشهدار است و همه میدانیم اینها هیچوقت از مواضع اصلیشان علیه سپاه کوتاه نمیآیند و در حال حاضر نیز سپاه را مقصر معرفی میکنند!
2⃣ ثانیا در مقطع کنونی و در گذشته شاهد بودیم که هر اتفاقی در منطقه افتاده گفتهاند کار سپاه بوده است، مانند اقدامات اخیر یمن در عربستان! لذا اینکه سپاه از قاتلان شهید سلیمانی صرفنظر کند غیر ممکن است و نمیشود آنها منافع ما را در منطقه و خلیج فارس به خطر بیندازید و اگر سپاه اقدامی کند بگویند تنشآفرینی و ماجراجویی است.
🔸 لازم است در این زمینه صاحبان قلم و تریبون موضعگیریهای عجولانه نداشته باشند، هم وزارت خارجه و هم سپاه کار و وظایف خودشان را خوب میدانند و باید مواظب بود برخی نقدها و تحلیلهای عجولانه به اهداف دشمن کمک نکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدحسن فشی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#رسانه #سینما
✅ "مارمولک" و کج فهمیها و کمی تأمل
🔶 فیلم سینمایی "مارمولک" ساختهی کمال تبریزی، صرفنظر از همهی حواشی عمومیاش، برای من یادآور دو اتفاق است:
1⃣ آن روزها -اوایل دههی ۸۰- جوانی بودم در آغاز کار نویسندگی برای رسانه؛ دو سه سالی میشد برای هفتهنامه یالثارات الحسین -ارگان رسمی انصار حزبالله- گاهی چیزی مینوشتم و با پست میفرستادم.
اختلاف مواضع زیاد بود، اما من با ادبیات خودم از رهبر و انقلاب مینوشتم و علیه خاتمی، رییسجمهور وقت؛ و طبیعتاً پذیرفته میشد، تا رسیدیم به اکران عمومی مارمولک؛ نوشتهام تایید نشد. مباحثهای طولانی و تلفنی بین من و آقای محتشم -دبیرکل انصار حزبالله- انجام گرفت و هیچ یک از موضع خود کوتاه نیامدیم و تمام.
البته چه انتظاری داشتم من؛ زمانی که من در مدح "مارمولک" مینوشتم و بحث میکردم، زیرمجموعهی آقای محتشم با حمله و شلوغکاری مشغول پایین کشیدن فیلم از پردهی سینماها بودند!
2⃣ مارمولک را با دو سه نفر از دوستان طلبهام در سینمایی پر تماشاگر دیدیم. سه نفرمان فیلم را پسندیدیم. من و فاطمه و زینب. در حوزه هم که بحث فیلم داغ بود و همه هم مخالف؛ فیلم را توهین به روحانیت میدانستند. فکر کردم حوزه جای مباحثهست و نظرات ما هم شنیده میشود، اما علاقه چندانی نبود و حتی برچسب حوالهمان شد به طعنه که روشنفکر شدهاید، حرمت روحانیت برای شما مهم نیست و... سر کلاس حرفم قطع شد تا استادمان که معمم هم بود، بتواند همهی توضیحاتش علیه مارمولک را بدهد. کسی نمیخواست ما را بشنود؛ همه یک صدا علیه نفوذ عوامل لیبرال و ضد روحانیت در سینما!
🔸 در بخشی از مستند "غیررسمی" که از تلویزیون پخش شد و در خلال دیدار رهبری با اهالی سینما، ایشان پس از اعتراض یکی از حاضرین به عدم سعه صدر مسئولین پیرامون ساختههای انتقادی، گفتند که به همه گفتهام و میگویم که نباید از نقد ناراحت شوند و بعد فرمودند: "در مورد آن فیلمی که تبریزی ساخته بود، فیلم مارمولک، به آقایون علما گفتم بجای اعتراض، استقبال کنید. بگید دستت درد نکنه که نشون دادی افرادی لباس ما را میدزدند. این کار خوبیست."
🔸 نه که حالا بگویم کسی حق ندارد مخالف آقا فکر کند؛ نه، کسانی میتوانند خلاف نظر رهبری، نظری داشته باشند، نقد فیلم که دیگر بماند؛ اما نمیشود موافقانِ فیلمی را که ولیفقیه خوب میداند، آنها با طعنه روشنفکری و بی توجهی به لیبرالیسم برچسب بزنند. نمیشود خود را پرچمدار دین و انقلاب و ولایت بدانند و بعد کاشف به عمل بیاید که نظرشان مخالف نظر عالیترین مقام دینی و سیاسی کشور بوده است. خصوص که میدانیم رهبری به رعایت حرمت حوزه و روحانیت حساس هستند. حال بماند که آیا حقِ مخالف رهبری بودن را، برای دیگران هم قائل هستند یا نه، و باز بماند که حمله به سینماها اصلاً نه وجهی دارد و نه بحثی.
🔸 بعدتر سر اکران عمومی "من مادر هستم" از فریدون جیرانی هم، انصار حزبالله با همین کج فهمیِ سینماییاش جنجال راه انداخت؛ در سرمقالهی وطن امروز مطلبی نوشتم با تیتر "دایههای نامهربان" در مدح فیلم و تقبیح کار آنان. سر فیلم "آدم برفی" از داود میرباقری هم قبلاً چنین شده بود و نظر آقا چیز دیگری بود. کاش برخیها کمی در فهم سینمایی خود شک کنند.
🔸 کم صبری نسبت به فیلمهای منتقد مخصوص حوزه نیست. اعتراض قومیتهای مختلف به ساخت بعضی از فیلمها و یا حتی اعتراض جامعه پزشکان به ساخت سریال در حاشیه، گویای آن است که فرهنگ نقادی در کشور ما باید مورد بازبینی جدی قرار گیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: کبری آسوپار
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ تولیدِ دانشبنیان؛ کیفیسازی تولیدات داخلی و مقابله با جنگ نرم دشمن
🔸 رهبر معظم انقلاب در نخستین سال قرن جدید هجری شمسی نیز موضوع «تولید» را محور اصلی شعار سال خود قرار دادند.
🔸 موضوع تولید در قالبهای مختلف در سالهای اخیر مورد تأکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است. تاکنون رهبر معظم انقلاب ۶ بار در شعار سال بر موضوع تولید تمرکز کردند. در سالهای گذشته، عمده تأکید رهبر انقلاب بر مانعزدایی در مقابل تولید و جهش تولید داخلی قرار داشت.
🔸 تأکید امسال رهبر انقلاب بر تولید مبنتنی بر دانش است. در واقع؛ این تأکید به دلیل این است که ایشان خواستار کیفیسازی محصولات تولیدی داخلی هستند تا رضایت مردم از تولیدات داخلی و در نتیجه میزان مصرف محصولات تولیدی داخلی افزایش یابد.
🔸 رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی زنده و تلویزیونی در نخستین روز از سال ۱۴۰۱ در خصوص اقتصاد دانشبنیان عنوان کردند: «منظور از اقتصاد دانشبنیان، نگاه علمی و فناورانه به تولید در همه عرصهها است که نتیجه آن، کاهش هزینههای تولید، افزایش بهرهوری، ارتقای کیفیت محصولات، رقابتپذیر شدن تولیدات در بازارهای جهانی و کاهش قیمت تمامشده محصولات در داخل خواهد بود.»
🔸 تأکید رهبر انقلاب بر موضوع تولید داخلی در ادامه تمرکز ایشان بر راهبرد اقتصاد مقاومتی است. در واقع، رهبر معظم انقلاب تولید را به مثابه پایه و اساس پیشرفت اقتصادی کشور میدانند. توجه به «تولید داخلی کیفی» میتواند به عبور از اقتصاد تک محصولی و متنوعسازی اقتصاد کشور منجر شود و یکی از راهکارها برای خنثیسازی تحریمها و فشارهای اقتصادی دشمن محسوب میشود.
🔸 رهبر انقلاب در پیام نوروزی سال ۱۴۰۱ در بیان علت تمرکز بر مسئله تولید در سالهای اخیر، عنوان کردند: «تولید، کلید حل مشکلات اقتصادی و راه اصلی عبور از دشواریهای اقتصادی است، ضمن اینکه رشد اقتصادی، افزایش اشتغال، کاهش تورم، افزایش درآمد سرانه، بهبود رفاه عمومی و همچنین افزایش اعتماد به نفس و عزت ملی در گرو رونق و رواجِ اکسیری به نام تولید ملی است که تکیه بر آن در این سالها تأثیرهای خوبی نیز داشته است.»
🔸 در همین حال، تأکید رهبر معظم انقلاب بر موضوع دانش که البته مربوط به امروز نیست و از سالها قبل این تأکید وجود داشت، به دلیل ظرفیتهای انسانی و نخبگی بالایی است که جمهوری اسلامی ایران از آن برخوردار میباشد. این تأکید در ادامه رویکرد مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب است که جوانان را مخاطب اصلی خود قرار دادند. تکیه بر جوانان ضمن اینکه بخشهای مختلف کشور را از تفکرات تکراری و انفعال انسانی دور میکند و تفکرات نو و نیروی انسانی فعال به بدنه بخشهای مختلف تزریق میکند، از جنگ نرم دشمن ضد جوانان کشور به خصوص تلاش آنها برای جذب نخبگان ایرانی را خنثی میکند.
🔸 در همین راستا، رهبر معظم انقلاب روز ۲۶ آبان ۱۴۰۰ در دیدار صدها نفر از نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی کشور گفتند: «ملت ایران، ملتی بالقوه نخبه است و به همین علت از دیرباز هدف جنگ نرم تحقیرکننده استعمارگران قرار داشته تا استعدادها و تواناییهای خود را فراموش کند و حتی منکر شود و دروغ بزرگ «ما نمی توانیم» را بپذیرد.»
🔸 #به_قلم_اساتید: سید رضی عمادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۱ - عدالت و مبارزه با فساد.pdf
392.2K
#گام_دوم_انقلاب
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
✅ الزامات گام دوم انقلاب اسلامی
🔶 قسمت اول / عدالت و مبارزه با فساد
🔸 این دو لازم و ملزوم یکدیگرند. فساد اقتصادی و اخلاقی و سیاسی، تودهی چرکین کشورها و نظامها و اگر در بدنهی حکومتها عارض شود، زلزلهی ویرانگر و ضربهزننده به مشروعیّت آنها است؛ و این برای نظامی چون جمهوری اسلامی که نیازمند مشروعیّتی فراتر از مشروعیتها مرسوم و مبنائیتر از مقبولیّت اجتماعی است، بسیار جدّیتر و بنیانیتر از دیگر نظامها است.
🔸 در جمهوری اسلامی، دلهای مسئولان بهطور دائم باید برای رفع محرومیتها بتپد و از شکافهای عمیق طبقاتی بشدّت بیمناک باشد. در جمهوری اسلامی کسب ثروت نهتنها جرم نیست که مورد تشویق نیز هست، امّا تبعیض در توزیع منابع عمومی و میدان دادن به ویژهخواری و مدارا با فریبگران اقتصادی که همه به بیعدالتی میانجامد، بشدّت ممنوع است؛ همچنین غفلت از قشرهای نیازمند حمایت، بههیچرو مورد قبول نیست.
🔸 این سخنان در قالب سیاستها و قوانین، بارها تکرار شده است ولی برای اجرای شایستهی آن، چشم امید به شما جوانها است؛ و اگر زمام ادارهی بخشهای گوناگون کشور به جوانان مؤمن و انقلابی و دانا و کاردان -که بحمدالله کم نیستند- سپرده شود، این امید برآورده خواهد شد؛ انشاءالله.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر قاسم حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اوکراین
✅ ماجرای وزیر فناوری اوکراین و غولهای فناوری جهان
🔸 میخایلو فدوروف، جوانترین وزیر اوکراین، فناوری، ارز دیجیتال و شبکههای اجتماعی را به سلاحهایی مدرن در جنگ تبدیل کرده است. فدوروف ۳۱ ساله که جوانترین عضو کابینه زلنسکی به حساب میآید، بلافاصله مسئولیت یک شاخه موازی دفاع اوکراین در برابر روسیه را بر عهده گرفت. او کمپینی را برای جلب حمایت کسبوکارهای چندملیتی برای جدا کردن روسیه از اقتصاد جهانی و قطع دسترسی این کشور از اینترنت جهانی آغاز کرد و همه چیز را از دسترسی به آیفونها و پلیاستیشنهای جدید گرفته تا انتقال پول وسترن یونیون و پیپال هدف گرفت.
🔸 فدوروف که خود در گذشته یک کارآفرین دنیای فناوری بود ، برای دستیابی به انزوای روسیه از ترکیبی از شبکههای اجتماعی، ارزهای دیجیتال و سایر ابزارهای دیجیتال استفاده کرد. او در توییتر و دیگر شبکههای اجتماعی، اپل، گوگل، نتفلیکس، اینتل، پی پال و دیگران را تحت فشار قرار داد تا تجارت در روسیه را متوقف کنند.
🔸 او به تشکیل گروهی از هکرهای داوطلب کمک کرد تا وب سایتها و سرویسهای آنلاین روسی را خراب کنند. وزارتخانه او همچنین یک صندوق ارز دیجیتال راه اندازی کرد که بیش از ۶۰ میلیون دلار برای ارتش اوکراین جمعآوری کرده است.
🔸 این کار باعث شده است که فدوروف به یکی از برجستهترین ستونهای دولت زلنسکی تبدیل شود که از فناوری و امور مالی به عنوان سلاحهای جنگی مدرن استفاده میکند. در واقع، آقای فدوروف در حال ایجاد کتاب بازی جدیدی برای درگیریهای نظامی است که نشان میدهد چگونه یک کشور مغلوب میتواند از اینترنت، رمزارز، فعالیتهای دیجیتال و پستهای مکرر در توییتر برای کمک به تضعیف یک متجاوز خارجی استفاده کند.
🔸 فدوروف در اولین مصاحبه خود از زمان آغاز تهاجم روسیه در ۲۴ فوریه، گفت که هدف او ایجاد "محاصره دیجیتال" و ایجاد زندگی ناخوشایند برای شهروندان روسیه است تا آنها نیز، جنگ را حس کنند. او، شرکتهایی را که از روسیه خارج شدهاند ستایش کرد، اما گفت اپل، گوگل و سایرین میتوانند با اقداماتی مانند قطع کامل فروشگاههای اپلیکیشنهای خود در این کشور، از این هم فراتر بروند.
🔸 پس از حمله روسیه به اوکراین، فدوروف بلافاصله شرکتهای فناوری را تحت فشار قرار داد تا از روسیه خارج شوند. او گفت که او با حمایت زلنسکی این تصمیم را گرفته و این دو نفر، هر روز صحبت میکنند، در ۲۵ فوریه، او نامههایی به اپل، گوگل و نتفلیکس ارسال کرد و از آنها خواست دسترسی به خدمات خود در روسیه را محدود کنند. کمتر از یک هفته بعد، اپل فروش آیفونهای جدید و سایر محصولات را در روسیه متوقف کرد.
🔸 روز بعد، آقای فدوروف در توییتی به ایلان ماسک، بنیانگذار تسلا و اسپیس ایکس، خواستار کمک برای دریافت سیستمهای اینترنت ماهوارهای استارلینک شد که توسط شرکت آقای ماسک اسپیس ایکس ساخته شدهاند. این فناوری میتواند به اوکراینیها کمک کند، حتی اگر روسیه به زیرساختهای مخابراتی اصلی کشور آسیب برساند، آنلاین بمانند.
🔸 همچنین فدوروف، با کاران باتیا، معاون گوگل تماس گرفت. گوگل از آن زمان تاکنون چندین تغییر ایجاد کرده است، از جمله محدود کردن دسترسی به برخی از ویژگیهای نقشههای گوگل که به گفته آقای فدوروف خطرات ایمنی نیز ایجاد میکند، زیرا میتوانند به سربازان روسی در شناسایی انبوه مردم کمک کنند.
این شرکت از آن زمان تاکنون فروش محصولات و خدمات دیگر را نیز به حالت تعلیق درآورده است و روز جمعه دسترسی به رسانههای دولتی روسیه در سطح جهانی در یوتیوب را مسدود کرده است.
🔸 فدوروف با نیک کلگ، رئیس امور جهانی متا، که شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام است، ایمیلهایی در مورد جنگ را گسترش داد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #یمن #عربستان
✅ چند نکته درباره حمله جدید یمن به عربستان
🔶 حمله انقلابیون یمن به عربستان از چند جهت حائز اهمیت بود:
1⃣ اولین نکته اینکه این حمله همزمان با هفتمین سالروز حمله وحشیانه جوانکهای خام سعودی به یمن بود. اما طی این هفت سال، یمنیها روز به روز قدرتمندتر شده و موازنه وحشت را تغییر دادهاند.
2⃣ از حیث گستردگی، این حملات از جیزان تا رأس تنوره در عربستان سعودی را شامل میشود که فاصله حدود ۱۵۰۰ کیلومتری این دو منطقه از هم، نشان از توان عملیاتی بالای انقلابیون یمن دارد.
3⃣ در این عملیات از موشک کروز قدس استفاده شد. این موشک که سال گذشته و در نمایشگاه تسلیحاتی شهید صالح الصماد رونمایی شد تاکنون در چند حمله موفق به فرودگاه ابها، فرودگاه جیزان و تأسیسات نفتی الخریص در خاک عربستان مورد استفاده قرار گرفته است. گفته میشود این موشک از بردی حدود ۱۷۰۰ کیلومتر برخوردار است و هیچ کدام از سامانههای پدافندی عربستان موفق به شکار این موشک نشدهاند.
4⃣ خبرهایی از حمله همزمان شناورهای انتحاری انقلابیون یمن به کشتیهای جنگی عربستان دارد که اگر درست باشد یعنی یمنیها توان جنگ ترکیبی، نامتقارن و در چند محدوده جغرافیایی متفاوت را دارند و این یک زنگ خطر برای رژیم سعودی است.
5⃣ مهمترین نکته این حمله، همزمانی آن با افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی به علت بحران اوکراین است. هر چند این حملات خطوط انتقال نفت سعودی را مورد حمله قرار نداد ولی غربیها زود فهمیدند که اگر بازی ادامه یابد، دیر یا زود باید شاهد پیک قیمت نفت باشند و آمریکاییها عجولانه اعلام کردند، به دنبال طرحی برای خاتمه جنگ در شورای امنیت سازمان ملل هستند.
🔸 به نظرم دیر یا زود این جمله حکیم انقلاب تحقق خواهد یافت که فرمودند قطعاً بینی آل سعود به خاک مالیده خواهد شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۲ - صراحت و شجاعت در مقابل زورگویان.pdf
389.6K
#گام_دوم_انقلاب
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
✅ الزامات گام دوم انقلاب اسلامی
🔶 قسمت دوم / صراحت و شجاعت در مقابل زورگویان
🔸 شجاعت به عنوان یکی از چهار فضیلت اخلاقی برتر (حکمت، عدالت، شجاعت و عفت) نزد علمای اخلاق، مورد توجه آیات و روایات قرار گرفته است؛
🔸 فضیلتی که به نقل از امام علی علیه السلام پیروزی در دسترس و آشکار است.
🔸 بر اساس آیه ۲۴۷ سوره بقره، شجاعت یکی از شرایط لازم در کسب فرمانروایی و حاکمیت بر جامعه است.
🔸 شجاعت به عنوان یکی از رموز موفقیت و پیروزی مسلمانان معرفی شده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر قاسم حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دولت_مردمی
✅ راهکار حل مشکلات کشور
🔶 مقام معظم رهبری در پیامِ نوروزیِ خود برای دولت رئیسی عبارات زیر را به کار بردند «دولتِ متفاوت»؛ عبور از گذشتۀ تلخ - رهبرفرزانه انقلاب فرمودند: «این دولت، ریل جداگانه از دولت قبلی دارد.»
یعنی یک «چرخشِ گفتمانی و نگاه کلان مدیریتی» رخ داده، معظم له همچنین فرمودند: «دولتِ مردمی» و «این دولت، دولت مردمی و علاقمند به حرکتهای مردمی است.»
حضرت آیتالله خامنهای پیش بینی کردند که دولت به سبب خصوصیّاتش، قادر خواهد بود که وعدهها و شعارها را محقّق کند.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 دو نگاه کلان مدیریتی وجود دارد:
1⃣ نگاه معطوف به ظرفیتهای درون کشور و اعتماد به خدا، ملت و خود که باعث به میدان آوردن تواناییها و در نهایت شکست توطئههای دشمن است.
2⃣ نگاه معطوف به بیرون، باعث معطل ماندن ظرفیتهای عظیم مردم و کشور ... که نگاه کاملا غلط و عقیم و بی فایده است.
🔸 در آیه ۶ سوره فتح، خداوند میفرماید: به من اعتماد کنید پیروزید، اعتماد و تکیه به غیر من و سوء ظن به من منجر به شکست خواهد شد.
🔸 در انقلاب هرجا تکیه به داخل و اعتماد به مردم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب نبوده، دچار شکست شدیم.
🔸 انقلاب اسلامی ایران نیز دو وجه دارد:
یک وجه آرمانهای انقلاب و وجه دیگرش انحرافات از آرمانهاست.
🔸 آرمانهای انقلاب آنجاییست است که با اعتماد به خدا و با اعتقاد به وعدههای الهی و قدرت جامعه حرکت رو به جلو بوده مثل پیروزی انقلاب، پیروزی در دفاع مقدس، پیشرفتهای گسترده علمی نسبت به تمام دنیا، پیروزیهای بزرگ در منطقه نابودی داعش، پیشرفتهای دفاعی و بسیاری از پیشرفتهای بزرگ دیگر
🔸 براین اساس راه حل نجات کشور بازگشت به آرمانهای انقلاب است که هرجا انقلابی عمل کردیم یعنی به خدا اعتماد و به قدرت ملت و خود اتکا کردیم و به دستورات خدا عمل کردیم و در مقابل دشمن ایستادیم نه تنها موفق شدیم بلکه معجزه شده است.
🔸 پس بنابراین آرمانهای انقلاب مشکلی ندارد و علت مشکلات عدول از استقلال طلبی و اعتماد به کسانی است که فکر میکنند علت مشکلات کشور انقلابیگری است و راهکار حل مشکلات بوسه زدن بر پنجه گرگ است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر سیدجلال حسینی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#نفت
✅ افزایش درآمد نفتی، فرصت یا تهدید
🔸 غالبا تصور میشود که افزایش درآمدها بالاخص در حوزه نفت میتواند فرصتی برای بهبود رفاه جامعه باشد. این در حالی است که چنانچه این درآمدها در مسیر صحیح، سیاستگذاری نشود، میتواند موجبات ایجاد مضیقه در معیشت مردم را فراهم سازد.
🔸 اگر درآمدهای ارزی صرف جبران کسری بودجه ریالی دولت و یا خلق اعتبار ریالی نامولد شود، در این صورت شاهد سه آسیب خواهیم بود:
1⃣ بیماری هلندی در اقتصاد (افزایش درآمد ارزی منجر به ازدیاد واردات شود و در نتیجه رشد نقدینگی و تورم را حاصل کند)
2⃣ بیانگیزگی دولت در کاهش میزان وابستگی به نفت (که بر خلاف سیاستهای اقتصاد مقاومتی است)
3⃣ عدم توجه به سایر بخشهای درآمدزا مثل مالیات
🔸 دولت باید در شرایط افزایش درآمدها، در نظر داشته باشد که بدهیهای ارزی خود را صرف تسویه بدهی با صندوق توسعه ملی و توسعهی امور زیربنایی و سرمایهای مثل طرحهای عمرانی و رفع نواقص پتروپالایشیها کند.
🔸 نکتهی مهم اینکه افزایش درآمدها فرصتی کم نظیر را برای اصلاح نظامهای اقتصادی و انجام اقدامات تحولی و ساختاری در اقتصاد فراهم میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۳ - انعطاف پذیری و آمادگی برای تصحیح خطاها.pdf
386.8K
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#انعطاف_پذیری
✅ الزامات گام دوم انقلاب اسلامی
🔶 قسمت سوم / انعطافپذیری و آمادگی برای تصحیح خطاها
🔸 یکی از محورهای روشنگر و اساسی در بیانیه همین اصل است که از یک خطای نظری و تحلیلی جلوگیری میکند.
🔸 این نشان میدهد که انقلاب اسلامی همچون پدیدهای زنده است که با اراده همواره دارای انعطاف و آماده تصحیح خطاهای خویش است و روح آزادگی انقلاب و رهبران انقلاب، هنوز دارای حیات است.
🔸 اما به صراحت تأکید میشود انقلاب اسلامی اهل تجدیدنظر در اصول و اهداف خود نیست و به هیچ عنوان از آنها غفلت نخواهد کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر قاسم حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#روز_جمهوری_اسلامی
✅ انقلاب صادق
🔸 در تاریخ انقلابهای دنیا، رهبران پیروز انقلاب، حکومت مورد نظر خود را در کشور اعمال کردهاند، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(ره) بلافاصله بحث رفراندوم تعیین نوع حکومت را مطرح و پیگیری مینمایند.
🔸 سیدصادق طباطبایی که از مجریان رفراندوم انتخاب نوع حکومت بوده میگوید به امام خمینی عرض کردم: حالا که دنیا شما و رهبری شما و این انقلاب به این عظمت را پذیرفته و به رسمیت شناخته است، چه نیازی به رفراندوم داریم؟ من مطمئن هستم اگر شما «جمهوری اسلامی» را به عنوان نظام سیاسی کشور اعلام کنید، هم مردم ما و هم دنیا آن را خواهند پذیرفت.
ایشان در جواب گفتند شما الان نمیفهمید. پنجاه سال دیگر خواهند گفت با سوءاستفاده از احساسات مردم، نظام مورد نظر خود را بر مردم تحمیل کردند. نه حتما باید رأیگیری شود و دقیقا تعداد مخالف و موافق معین شود.
🔸 واژه جمهوری اسلامی از سوی امام راحل برای نخستین بار در ۲۲ مهرماه ۱۳۵۷ زمانی که در فرانسه بودند در مصاحبه با خبرنگار فیگارو مطرح شد.
ایشان در پاسخ به این سؤال که «عمل شما دارای چه جهتی است و چه رژیمی را میخواهید جانشین رژیم شاه کنید؟» برای نخستین بار نوع حکومت اسلامی را جمهوری اسلامی معرفی کردند. (صحیفه نور ج۲، ص ۳۶) و در مصاحبههای متعددی به تبیین آن پرداختند.
🔸 به عنوان نمونه ایشان در جواب خبرنگار تایمز لندن که سؤال میکند چه نوع حکومتی را در ایران مایلید ببینید، جواب میدهند: «ما جمهوری اسلامی را اعلام کردهایم و ملت با راهپیماییهای مکرر به آن رأی دادهاند. حکومتی است متکی به آرای ملت و مبتنی بر قواعد و موازین اسلامی»( صحیفه نور ،ج ۴، ص ۱۶۹)
🔸 و یا در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه گاردین که از نوع حکومت میپرسد، میفرمایند: «ما خواهان استقرار یک جمهوری اسلامی هستیم و آن حکومتی است متکی به آرای عمومی. شکل نهایی حکومت با توجه به شرایط و مقتضیات کنونی جامعه توسط مردم تعیین خواهد شد» (صحیفه نور ، ج ۲، ص ۲۶)
🔸 همچنین ایشان در پاسخ به سؤال خبرنگار لوموند که پرسیده بود: "حضرت عالی میفرمایید که بایستی در ایران، جمهوری اسلامی استقرار پیدا کند و این برای ما فرانسویها چندان مهم نیست، زیرا که جمهوری میتواند بدون پایه مذهبی باشد، نظر شما بر پایه سوسیالیسم است؟ مشروطیت است؟ بر انتخاباتی استوار است؟ دموکراتیک است؟ چگونه است؟"، فرمودند: «اما جمهوری به همان معنایی که همه جا جمهوری است، این که ما جمهوری اسلامی میگوییم، برای این است که هم شرایط منتخب و هم احکامی که در ایران جاری شده است، اینها بر اسلام متکی است، لکن انتخاب با ملت است. طرز جمهوری هم همان جمهوری است که همه جا هست.» (همان ، ج ۲، ص ۳۵۱)
🔸 شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بیانگر اهداف مردم در مقابله با رژیم ستمشاهی و مقصد آنان از مبارزه بود که با طرح عنوان جمهوری اسلامی از سوی حضرت امام به شعار مردم تبدیل شد.
🔸 امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی از ابتدای پیروزی، به دور از قدرت طلبی و سهم خواهی و با صداقتی بینظیر بر شعارها و خواستههای اصیل انقلاب مؤمن بودهاند و حاصل این پایبندی، آری ۹۸/۲ درصدی مردم ایران به جمهوری اسلامی بوده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: مصطفی علیجانزاده
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab