#اقتصاد
#تحلیل_کننده
✅ بهبود تدریجی شاخصهای اقتصاد ایران
🔸 شاخصهای مهم اقتصاد ایران طی چند سال اخیر روند بسیار نامناسبی را تجربه کرده است! نرخ تورم در بعد از انقلاب اسلامی، تنها در ۲ مقطع رقم بالای ۴۰ درصد را تجربه کرده است که یکی از آنها مربوط به دولت روحانی بود. شاخص بورس بزرگترین ریزش خود را در تاریخ انقلاب تجربه کرده است! رشد اقتصادی ایران به منفی ۹.۵ درصد نیز رسید و ... .
🔸 به اذعان مراکز معتبر بینالمللی، با روی کار آمدن دولت سیزدهم، روند بسیاری از شاخصهای مهم اقتصادی تغییر کرده است ولیکن سرعت بهبود شاخصها بهگونهای نبوده است که انتظارات مردم را برآورده کند.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 میانگین تورم ماهانه در سال ۱۴۰۰ حدود ۲.۵۲ درصد بوده که تقریباً ۰.۹ درصد کمتر از رقم مشابه در سال ۱۳۹۹ بوده است. همچنین در شش ماهه دوم سال گذشته تورم روند کاهشی نسبتاً مداومی را با شیب کم تجربه کرد. بهگونهای که نرخ تورم در پایان اسفندماه به ۳۴.۷ درصد رسید، درحالیکه میانگین تورم سال ۱۴۰۰ برابر با ۴۰.۲ درصد محاسبه شده است.
🔸 روند رشد اقتصادی ایران از سال ۲۰۲۰ به بعد روند صعودی را تجربه کرده است. درحالیکه رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۰ معادل ۴.۱- بوده است، در سال ۲۰۲۱ برابر با ۳.۳ و در سال ۲۰۲۲ حدود ۷ درصد پیشبینی میشود. آمار بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول نیز اگرچه متفاوت است ولیکن رشد تدریجی شاخص رشد اقتصاد ایران را نشان میدهد.
🔸 نرخ بیکاری در سال ۱۳۹۸ برابر با ۱۰.۷ درصد، در سال ۱۳۹۹ برابر با ۹.۶، و در سال ۱۴۰۰ برابر با ۹.۲ درصد بوده است.
🔸 تمامی متغیرهای تجاری ایران در سال ۱۴۰۰ نیز نسبت به ۱۳۹۹ بهبود نسبی داشته است بهگونهای که صادرات کشور از ۳۴.۸ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۹ به ۴۸.۶ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ رسیده است.
🔸 شاخص بازار سرمایه نیز بهرغم افتوخیزهایی که داشته، توانسته است از مرز یکمیلیون و پانصد هزار واحد عبور کند و حجم معاملات خرد بهگونهای امیدوارکننده افزایش یافته است.
🔶 نکته پایانی
🔸 در حالی شاخصهای اقتصادی روند بهبود را تجربه میکنند که دولت سیزدهم تا انتهای ۱۴۰۰، برنامه اقتصادی دولت گذشته را دنبال میکرد و مسئولیت را با حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه تحویل گرفته است؛ شرایط کرونایی در وضعیت فوق حاد قرار داشت؛ برخی کارشناسان انتظار وقوع بحران در تأمین کالاهای اساسی در آبان ۱۴۰۰ را داشتند!
🔸 انتظار میرود در سال ۱۴۰۱ که با برنامه دولت جدید ریلگذاری شده است، سرعت اصلاح شاخصهای اقتصادی افزایش یابد، بهگونهای که اقشار مختلف مردم شاهد تغییر محسوس در معیشت خود باشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی کارگر؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #لبنان
✅ بازگشت چراغ خاموش به لبنان!
🔶 در هفتههای اخیر شاهد احیای روابط سیاسی عربستان و سایر کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس با لبنان هستیم. این رخداد که در آستانه انتخابات پارلمانی لبنان صورت میگیرد، در حالی است که پیشازاین و در شش ماه گذشته، عربستان سعودی و متحدان منطقهایاش ضمن قطع روابط دیپلماتیک، لبنان را تحت محاصره شدید سیاسی و اقتصادی قرار داده بودند.
🔸 در آبان ماه سال گذشته بود که «قرداحی»، سیاستمدار لبنانی در برنامه تلويزيونی شبکه الجزیره، گفت: «حوثیها در برابر دشمن خارجی از خود دفاع ميكنند» و در پاسخ به سؤال آيا فكر میکنید رويكرد عربستان و امارات نسبت به يمن، تجاوز و تعدی است؟ پاسخ داد: «قطعا همينطور است و اين جنگ بيهوده با يمن بايد متوقف شود».
🔸 سخنان قرداحی زمانی بيان شده بود كه او هنوز وزير اطلاعرسانی لبنان نشده بود و اظهارات وی بار ديپلماتيك نداشت. این اظهارات که بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی و محافل رسانهای کشورهای عربی پیدا کرد، با اعتراض شدید عربستان و برخی کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس که بهنوعی در ائتلاف متجاوز سعودی تعریف میشوند، مواجه گردید. درنتیجه ریاض و متحدان منطقهایاش اظهارات قرداحی را «بهانهای» برای اعمال فشار جدید بر لبنان و تشدید بحران این کشور قرار دادند؛ درنتیجه ضمن اخراج سفیر لبنان، سفرایشان را از این کشور فراخوانده و روابط دیپلماتیک با بیروت را قطع کردند.
🔸 باوجود چند ماه از گذشت زمان استعفای قرداحی و درحالیکه اعضای جریان غربگرای ۱۴ مارس تکاپوی زیادی برای جلب نظر عربستان کردند؛ اما تغییری در سیاست ریاض و متحدانش مقابل بیروت حاصل نشد. بعد از آن سعودیها صراحتاً اعلام کردند که دلیل تحریم لبنان، اظهارات جورج قرداحی نبوده است و عربستان اساساً با حضور حزبالله در لبنان مشکل دارد. در این راستا در بهمن ۱۴۰۰، کشورهای عربی، حلوفصل بحران دیپلماتیک و بازگشت سفرایشان را منوط به اجرای شروط دوازدهگانهای که توسط وزیر خارجه کویت به نمایندگی از عربستان و متحدان منطقهای به دولت لبنان ارائه شد، کرده بودند که خلع سلاح حزبالله لبنان و کنار گذاشتن آن از تمام روندهای سیاسی در رأس این شروط بود که از طرف لبنان نادیده گرفته شد.
🔸 هماکنون و بدون اینکه لبنان از درخواستهای سعودی و سایر شیخنشینان حاشیه خلیجفارس تبعیت کند، این کشورها قصد دارند سفرایشان را دوباره در بیروت مستقر کنند. در این رابطه، عربستان سعودی پیشقدم شده و با اعزام مجدد سفیر و ازسرگیری فعالیت دیپلماتیک خود در بیروت، درصدد احیای روابط سیاسی با لبنان است. عربستان همچنین تصمیم گرفته که کمکهای انسانی به ارزش ۳۶ میلیون دلار به لبنان بدهد!
🔶 در خصوص ازسرگیری فعالیت سفرای عربستان و کشورهای عربی، پس از شش ماه کمپین هجومی علیه لبنان، توجه به دو نکته زیر ضروری است:
1⃣ اولاً تحرکات سیاسی و دیپلماتیک مذکور، حاکی از «واقعبینی» عربستان و متحدان منطقهای آن در قبال لبنان، بهویژه اعتراف به جایگاه غیرقابلحذف و راهبردی حزبالله در معادلات داخلی و خارجی این کشور است.
2⃣ ثانیاً نمیتوان بازگشت سفرای عربستان و دیگر شیخنشینان به لبنان را بیارتباط با تحولات سیاسی و انتخابات پارلمانی لبنان دانست.
🔸 سفیر عربستان مستقر شده در بیروت، چند روز قبل با فواد سنیوره، نخست وزیر اسبق لبنان و رهبر فراکسیون المستقبل در پارلمان این کشور تماس گرفته است. او همچنین برنامههایی برای دیدار با شخصیتها و مقامات مختلف لبنانی تعیین کرده و به نظر میرسد که برای دخالت مستقیم در انتخابات لبنان آماده میشود. این فرضیه زمانی تقویت میشود که یک منبع دیپلماتیک کویتی فاش کرد، کشورهای حوزه خلیج فارس به این نتیجه رسیدهاند که دوری آنها از عرصه لبنان برای منافعشان خطرناک است و در سایه تحولات مهم سیاسی لبنان، به ویژه در آستانه انتخابات، نباید عرصه این کشور را خالی گذاشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#شب_قدر
✅ ۵ نکته برای شب قدر
1⃣ اولین نکته؛ شکر است. تشکر از خدا و سپاسگزاری از او که به ما عمر داد تا یک بار دیگر شب قدر را درک کنیم.
سپاسگزاری نتیجهاش این است که خداوند نعمت را استمرار میدهد و میافزاید: «لَئِن شَكَرتُم لَأَزیدَنَّكُم...»
2⃣ دومین نکته؛ شب قدر شب پاکسازی گذشته است؛ شب آشتی با خداست. به محضرش بگوییم پروردگارا نسبت به گذشته ما «شتر دیدی ندیدی» و از همه گناهان و لغزشهایی که ممکن است در طول این یک سال داشتیم، درگذر. در روایات داریم که اگر خدا نخواهد انسان توفیق به توبه پیدا نمیکند. از خدا بخواهیم بر ما توجه کند تا قوت و قدرت توبه را داشته باشیم.
3⃣ نکته سوم؛ در شب قدر از خدا بخواهیم که بعد از اینکه گذشته ما را پاک کرد و توبه را پذیرفت، آینده و عاقبت ما را هم خودش به دست بگیرد. بنده توانایی ندارد که به تنهایی و با تکیه به خود در این مسیر مستقیم ثابت قدم باشد. تعبیر ظریفی است که میگوید: «کار را که کرد؟ آنکه تمام کرد»، از خدا بخواهیم تا اینجا که به ما توفیق داده تا در شب قدر در محضرش باشیم، از این به بعد را هم از او بخواهیم خود او متکفل امر ما باشد.
4⃣ در شب قدر هر کس ظرفی دارد که به طلب و گدایی سوی خدا دراز میکند. آن کس که ظرف بزرگتری دارد و سمت ظرف را درست از بالا به سوی آسمان گرفته، بهره بهتری میبرد. مواظب اندازه و جهت نگهداری این ظرف باشیم.
5⃣ از این نکته هم غافل نباشیم که دعای مؤمنان برای برادران مؤمن هم در این شب اهمیت دارد.در شب قدر به فکر دیگران هم باشیم. هم اطرافیان، هم ملت ایران و هم امت اسلام را دعا کنیم. دعا کنیم خداوند کمک کند تا اینجا که با نصرت خدا آمدهایم، از این به بعد هم این توفیق و نصرت الهی را داشته باشیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: حجتالاسلام والمسلمین دکتر حاجی صادقی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#گام_دوم_انقلاب #تحلیل_کننده #رسانه ✅ اساس «دوسویه» رسانههای جدید 🔸 مسئلهی اساسی که باید در سی
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#رسانه
✅ دولت و نگاه مسئولانه در سیاستگذاری رسانهای
🔸 هرچند تحولات جدید در عرصهی رسانهها، راهی دشوار در سیاستگذاری و برنامهریزی رسانهها پیش روی ما قرار داده است، بااینحال ایدهی اتصال سیاستگذاری رسانهای با مسئولیت اجتماعی -چه در سطح دولت و حاکمیت و چه در سطح عموم جامعه- ایدهای راهگشا است که حداقل در ایجاد گفتمان سیاستی میتواند مورد توجه قرار گیرد.
🔸 در اینجا وجهی مشترک میان رسانههای اجتماعی و ایدهی مسئولیت اجتماعی میتوان یافت. این وجه مشترک به عنصر «تعاملی» رسانههای جدید برمیگردد.
🔸 درواقع سویههای «مشارکتی» و «دوسویه»ی رسانههای اجتماعی، میتواند حلقهی واسطی برای سیاستگذاری و برنامهریزی رسانهای در نسبت با مسئولیت اجتماعی و به بیانی دیگر اتخاذ نگاه «مسئولانه» باشد.
🔸 درواقع دولت با سیاستگذاری معنا مییابد و اساساً نمیتواند در عرصهی گستردهای همچون رسانهها، منفعل عمل کند و از «قدرت» برآمده از آن چشمپوشی کند. از طرف دیگر، وجوه تعاملی رسانههای اجتماعی، مخاطبان را به متن تولید محتوا و تأثیرگذاری بر گفتمانهای رسانهای وارد کرده است و این ورود نیز بدون مسئولیت اجتماعی بحرانزاست. از این جهت، دولت باید با ایجاد نگاه مسئولانه در سیاستگذاری رسانهای، نسبتی بین مسئولیت خود با مسئولیت اجتماعی برآمده از موقعیت تعاملی رسانههای جدید برقرار کند.
🔸 نهایتاً آنکه «تنظیم» و «اجرای» برنامههایی «کوتاهمدت»، «میانمدت» و «جامع» در «دورهی پیش رو» باید ضمن توجه به شرایط جدید رسانههای اجتماعی، مبتنی بر ایجاد «شبکههای ملی» باشد تا امکان سیاستگذاری را فراهم کند. به نظر میرسد که «ایجاد رسانههای اجتماعی ملی»، تنها امکان موجود برای سیاستگذاری است؛ سیاستی که هم میتواند نگاه مسئولانهی نهادهای حکومتی و غیرحکومتی را پوشش دهد و هم بهواسطهی تعامل کاربران، در غنای مسئولیت اجتماعی عمل کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر مجید سلیمانی ساسانی؛ پژوهشگر مطالعات فرهنگ و رسانه
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#سفر_خارجه
✅ فروش ِ خطایِ خانواده قالیباف
🔶 در موضوع سفر همسر و دختر قالیباف به ترکیه نکته قابل ذکر است:
1⃣ با توجه اطلاعاتی که تاکنون منتشر شدهاست، اصل سفر قطعا خطا و غیرقابل دفاع و عذرخواهی ضروری است.
هرچند این سفر یک سفر شخصی بوده و در آن اقدامی برخلاف قانون انجام نشده است، اما مردم انتظار دارند که وقتی در کشور سیاستی مبنی بر حمایت از تولید داخل، ساده زیستی، مردمی زندگی کردن، صرفه جویی در مصرف ارز و ... توسط رهبر نظام اسلامی اعلام میشود، عموم جامعه و خصوصا مسئولان صاحب نام و خانوادههای ایشان در صف اول عمل باشند؛ آن هم در شرایط کنونی فشار اقتصادی بر مردم
2⃣ این یک اتفاق خوب است که در این چهاردهه انقلاب، گفتمان اصیل امامین انقلاب در حوزه ساده زیستی مسئولان و مردمی بودن، به فرهنگ تثبیت شده و مطالبه عمومی کشور تبدیل شده است و بر همین اساس، سفر شخصی خارجی خانواده مسئولان که در همهجای دنیا عادی تلقی میشود، مغایر با ارزشهای والای انقلاب است و تحمل پذیر نیست.
3⃣ تقویت مطالبه مردم مبنی بر اینکه مسئول نظام اسلامی و خانوادهاش و همچنین افرادی که با هزینه مادی و یا حتی معنوی بیتالمال رشد کردهاند (مانند نخبگان، سلبریتیها، مسئولان سابق، ...) نباید دل در گرو خارج از کشور داشته باشند.
بر این اساس کسی که فرزندش به هر دلیل در خارج از کشور اقامت دارد، نباید به خود حق بدهد که در ساختار نظام صاحب منصب بالا و نفوذ شود.
4⃣ البته موارد ذکر شده به معنای تأیید عمل انتشاردهندگان نیست. چون با بررسی سوابق عملکردی به نظر نمیرسد هدف منتشرکنندگان، اموری مانند حفظ سلامت نظام باشد؛ بلکه این اقدامات عمدتا یک پروژه رسانهای در راستای گروکشی گروههای سیاسی و باندهای قدرت است تا مثلا فلان دستاورد نظام دیده نشود یا انتخابات ریاست مجلس فلان طور شود یا اهانتهای ضدملی و ضداسلامی فائزه را اصطلاحا «بشوره و ببره» و...
5⃣ اگر بناست دسترسی به اطلاعات شخصی شهروندان یا خانواده مسئولان مجاز باشد، اشکالی ندارد، اما این دسترسی باید برای همه مردم و اصحاب رسانه ممکن باشد نه فقط برای پروژه بگیران جریانهای سیاسی
6⃣ خطای خانواده رئیس مجلس، قاعدتا باید موحب تلخکامی دلسوزان باشد اما شعف و پایکوبی مفرط برخی جریانهای سیاسی داخلی در کنار پوشش فوقالعاده شبکههای خارجی مانند ایران اینترنشنال خیلی عجیب است و قابل درک نیست.
7⃣ آیا افرادی وجود دارند که کارشان تهیه نقاط ضعف افراد و فروش آنها با قیمت نجومی به باندهای سیاسی است؟
🔸 #به_قلم_اساتید: حمیدرضا ابراهیمی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#شب_قدر #توبه
✅ امشب بگویید خدایا آمدم!
🔸 بعضی از شرایط توبه واجب و اساسی است، بعضی مستحب.
🔸 شرایط اساسی توبه چند چیز است:
1⃣ انسان جدّا از گذشته پشیمان شود؛
2⃣ تصمیم جدی بگیرد که در آینده آن کار را نکند؛
3⃣ بعد از پشیمانی نسبت به گذشته و تصمیم نسبت به آینده، با اخلاص به پیشگاه ذات اقدس الله عرض کند و بگوید: خدایا آمدم!
🔸 نه رو به قبله بودن لازم است، نه آب توبه خوردن و نه طهارت ظاهری مثل وضو و غسل، فقط بگوید: خدایا آمدم. این اساس توبه است.
🔸 به هر حال خودِ توبه در حکم آب است و انسان را شستوشو میدهد.
🔸 #منبع: برگرفته از کتاب «توصیهها، پرسشها و پاسخها»، آیت_الله_جوادی_آملی، صفحات ۸۱ و ۸۲
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#منطقه #فلسطین
#امام_علی (ع)
✅ فلسطین زنده است
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
خط حزب الله ۳۳۷.pdf
2.56M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#منطقه #فلسطین
#امام_علی (ع)
✅ فلسطین زنده است
🔶 گزارش هفته این شماره خط حزب الله، با عنوان «فلسطین زنده است» در آستانه روز جهانی قدس، به این سؤال پاسخ داده است که سیاست آمریکا و ایادی استکبار برای به فراموشی سپردن مسئله فلسطین چگونه به شکست انجامید؟
🔸 خط حزبالله به مناسبت ایام شهادت امیرالمؤمنین(علیه السلام) در مطلبی با عنوان «مظهر عدل الهی» مروری بر فضایل حضرت علی(علیه السلام) در بیانات رهبر انقلاب داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم، محرم علیپور تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۳۷
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#امام_علی (ع)
✅ اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمِيرالْمُؤْمِنِين
🔶 مگر قاتل امیرالمؤمنین علی علیه السلام یک نفر نبود؟! چرا میگوییم اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمِير الْمُؤْمِنِين و چرا نمیگوييم اللهم العن ابن ملجم...مگر ابن ملجم امیرالمؤمنین علی علیه السلام را شهيد نكرد؟
🔸 درست است كه ابن ملجم امیرالمؤمنین را شهيد كرد اما اين شخص نبود، بلكه جریانی بود که ابن ملجم هم نماينده آن بود...
🔸 ابن ملجم که عددی نبود، چه کسانی به ابن ملجمها جرأت دادند علیه امام اقدام کنند.
🔸 امام علی علیه السلام فرمود: از مردم دنیا دونفر پشت مرا شکست. یکی مرد سخنور بد کردار و دیگری مرد نادان عابد که آن یکی به کمک زبان بر کارهای زشت خود پرده میکشد و دیگری با عبادتش نادانی خویش را پنهان میکند.
از دانشمندان گنهکار و عبادتکنندگان نادان بپرهیزید که اینان باعث گمراهی گمراهان میباشند، من از رسول خدا(ص) شنیدم فرمود: یاعلی گمراهی امت من به دست سخنوران منافق و دورو است.
🔸 جریان نفاقی که در خواص رخنه کرد و بی بصیرتی که در عموم مردم مذهبی بود موجب شکستن کمر امیرالمؤمنین علی علیه السلام شد و بزرگترین ظلم را این گروه به علی علیه السلام کردند...
🔸 پس معلوم می شود كه امیرالمؤمنین را يك نفر نكشت، در حقيقت يك جريانی اين عمل را انجام داد. همه آنهايی كه در آن برنامه بودند و اطلاع داشتند و در برنامهریزی و توطئه نقش داشتند آنها هم جزو قاتلين هستند...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#امام_علی (ع)
✅ فریاد علی علیهالسلام از خشک مقدسها
🔸 امروز سیما جملهای از شهید مطهری پخش کرد به این مضمون که معاویه میدانست حضرت علی علیه السلام بر حق است، اما دنیا طلبی مانع همراهی او با حق میشد و لذا منافقانه عمل میکرد و در مسیر خود از خشک مقدسهای جاهل به عنوان تیرهای خود استفاده میکرد و تا امروز تاریخ، فریاد علی علیه السلام از این دو طایفه بلند است...
🔸 حکایت این روزها بیشباهت با جمله فوق نیست که عدهای منافع نامشروع خود را در معرض خطر میبینند و برای تغییر شرایط به نفع خود و با استفاده از ظرفیتهایی که دارند، پروژههایی را طراحی کرده و برخی از آنها را به رسانهها میدهند و برخی را به خشک مقدسهای جاهل داخلی.
🔸 سخن از تطهیر فلان مسئول نیست که خانوادهاش به سفر خارج رفتهاند که بسیار نکوهیده و ناپسند است، سخن از پروژههایی است که بر اساس اشتباهاتی از این دست طراحی میشود و با جنجال رسانهای فراتر از آن مسئول، جریان خدمتگزار به ملت و امید مردم را هدف قرار میدهند و در این میان احتمالاً اجراکنندگان پروژه هم به نوایی میرسند؛ و این حکایت تیرهای منافقین است تا پروژه بعدی ...!
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#امام_علی (ع)
✅ چه زمانی میتوانیم بگوییم علی(ع) امام ماست؟
🔸 امامت علی علیهالسلام یعنی پیروی ما از ایشان. زمانی امامت علی برای ما محقق است که به ایشان اقتدا کنیم. در غیر این صورت، علی امام ما نیست. علی در صورتی امام ماست که از او پیروی کنیم، وگرنه تفاوتی میان ما و دیگران نیست.
🔸 برادران عزیز! علی بسیار بسیار بزرگ است. اما علی مرواریدی نیست که در ویترین بگذارند یا فضیلتهای وی را روی لوحها بنویسند و ما به آن افتخار کنیم.
هرگز! هرقدر که به سیرهی علی عمل شود و هر اندازه عملکرد ما با علی مطابق باشد و خویشتن را با میزان علی بسنجیم، به همین اندازه میتوانیم بگوییم که علی از ما و ما از علی هستیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: امام موسی صدر ، انسان آسمان صفحات ۱۵۸ تا ۱۷۰
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#بیانیه
✅ گام دوم و سرفصلها و توصیههای اساسی در پرتو امید و نگاه خوشبینانه به آینده
🔸 اکنون به شما فرزندان عزیزم در مورد چند سرفصل اساسی توصیههایی میکنم. این سرفصلها عبارتند از: علم و پژوهش، معنویّت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزّت ملّی و روابط خارجی و مرزبندی با دشمن، سبک زندگی.
🔸 امّا پیش از همهچیز، نخستین توصیهی من امید و نگاه خوشبینانه به آینده است. بدون این کلید اساسیِ همهی قفلها، هیچ گامی نمیتوان برداشت.
🔶 اقتصاد
🔸 اقتصاد یک نقطهی کلیدیِ تعیینکننده است. اقتصاد قوی، نقطهی قوّت و عامل مهمّ سلطهناپذیری و نفوذناپذیری کشور است و اقتصاد ضعیف، نقطهی ضعف و زمینهساز نفوذ و سلطه و دخالت دشمنان است. فقر و غنا در مادّیّات و معنویّات بشر، اثر میگذارد.
🔸 اقتصاد البتّه هدف جامعهی اسلامی نیست، امّا وسیلهای است که بدون آن نمیتوان به هدفها رسید. تأکید بر تقویت اقتصاد مستقلّ کشور که مبتنی بر تولید انبوه و باکیفیّت، و توزیع عدالتمحور، و مصرف بهاندازه و بیاسراف، و مناسبات مدیریّتی خردمندانه است و در سالهای اخیر از سوی اینجانب بارها تکرار و بر آن تأکید شده، بهخاطر همین تأثیر شگرفی است که اقتصاد میتواند بر زندگی امروز و فردای جامعه بگذارد.
🔸 انقلاب اسلامی راه نجات از اقتصاد ضعیف و وابسته و فاسد دوران طاغوت را به ما نشان داد، ولی عملکردهای ضعیف، اقتصاد کشور را از بیرون و درون دچار چالش ساخته است.
چالش بیرونی تحریم و وسوسههای دشمن است که در صورت اصلاح مشکل درونی، کماثر و حتّی بیاثر خواهد شد.
چالش درونی عبارت از عیوب ساختاری و ضعفهای مدیریّتی است.
🔸 مهمترین عیوب، وابستگی اقتصاد به نفت، دولتی بودن بخشهایی از اقتصاد که در حیطهی وظایف دولت نیست، نگاه به خارج و نه به توان و ظرفیّت داخلی، استفادهی اندک از ظرفیّت نیروی انسانی کشور، بودجهبندی معیوب و نامتوازن، و سرانجام عدم ثبات سیاستهای اجرائی اقتصاد و عدم رعایت اولویتها و وجود هزینههای زائد و حتّی مسرفانه در بخشهایی از دستگاههای حکومتی است. نتیجهی اینها مشکلات زندگی مردم از قبیل بیکاری جوانها، فقر درآمدی در طبقهی ضعیف و امثال آن است.
🔸 راهحلّ این مشکلات، سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که باید برنامههای اجرائی برای همهی بخشهای آن تهیّه و با قدرت و نشاط کاری و احساس مسئولیّت، در دولتها پیگیری و اقدام شود. درونزایی اقتصاد کشور، مولّد شدن و دانشبنیان شدن آن، مردمی کردن اقتصاد و تصدّیگری نکردن دولت، برونگرایی با استفاده از ظرفیتهایی که قبلاً به آن اشاره شد، بخشهای مهمّ این راهحلها است.
بیگمان یک مجموعهی جوان و دانا و مؤمن و مسلّط بر دانستههای اقتصادی در درون دولت خواهند توانست به این مقاصد برسند. دوران پیشِرو باید میدان فعّالیّت چنین مجموعهای باشد.
🔸 جوانان عزیز در سراسر کشور بدانند که همهی راهحلها در داخل کشور است. اینکه کسی گمان کند که «مشکلات اقتصادی صرفاً ناشی از تحریم است و علّت تحریم هم مقاومت ضدّ استکباری و تسلیم نشدن در برابر دشمن است؛ پس راهحل، زانو زدن در برابر دشمن و بوسه زدن بر پنجهی گرگ است» خطایی نابخشودنی است. این تحلیل سراپا غلط، هرچند گاه از زبان و قلم برخی غفلتزدگان داخلی صادر میشود، امّا منشأ آن، کانونهای فکر و توطئهی خارجی است که با صد زبان به تصمیمسازان و تصمیمگیران و افکار عمومی داخلی القاء میشود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#اولویت_ها
#جریان_های_سیاسی
✅ اولویت کدام است؟!
🔸 وظیفه سیاست، تعیین اولویتها و اهداف یک جامعه برای رسیدن به خیر عمومی است؛ بدین معنی که مشخص شود برای دستیابی کشور به حداکثر رشد و پیشرفت، باید روی چه چیزی تمرکز کنیم.
🔸 سادهتر اینکه وقتی کارهای بر زمین مانده زیادی داریم، ابتدا باید چه کاری را انجام دهیم؟ بنابراین قبل از هر کنش و واکنشی، در درجه اول توجه به اولویتهای ملی کشور امری ضروری و معیار ارزشگذاری بعدی آن فعالیتها خواهد بود.
🔸 در روزهای اخیر فعالیتی گسترده شامل بیش از ۳۷ هزار توییت، ۱۲۱ هزار کامنت اینستاگرامی، ۱۴ میلیون بازدید در تلگرام، هزاران خبر و صدها تحلیل و ... در واکنش به خبر سفر خارجی خانواده رئیس مجلس اتفاق افتاده است؛
🔸 موضوعی که سوژهای شده است تا:
1⃣ توپخانه ضدانقلاب، مهمات جدیدی دریافت کند و آتشبازی رسانهای جدیدی علیه انقلاب راه بیندازد تا اعتماد عمومی به انقلاب را له کند؛
2⃣ اصلاحطلب پنبه اصولگرا را بزند و اصولگرا وقایع مشابه در اردوگاه مقابل را نبش قبر کند؛ تا هر دو دانسته و ندانسته میخی بر کشتی اعتماد مردم زده باشند؛
3⃣ انقلابیها چند دسته شوند و ناشیانه یکدیگر را به غیرانقلابیگری متهم کنند و تا میتوانند پته هم را روی آب بریزند تا اعتماد به انقلابیها را بیاعتبار کنند.
🔸 وقتی انقلابیون، گروههای سیاسی، سیاستمداران و کارگزاران توسط یکدیگر متهم میشوند، به نظرتان برای مردمی که تازه از بلای کرونا نجات یافتهاند و امیدوار هستند تا دولت جدید آنها را از زیر بار گرانی، تورم و مشکلات اقتصادی نجات دهد، دیگر امیدی باقی میماند؟ ماحصل این مچگیری و قیلوقال، غیر از تسویهحسابهای شخصی، درمان کدام درد و اولویت اصلی کشور است؟
🔸 اگرچه نظارت بر رفتار کارگزاران حکومت امری لازم است اما بحران آب، مشکلات تولید، حل معضل بیکاری، پایین آمدن سطح اعتماد عمومی، گرانی افسارگسیخته، مشکل مسکن و ... صدها موضوع حل نشده دیگر، بهمراتب از صرف این همه انرژی برای پرداختن به حواشی سفر خانواده یک مسئول به خارج از کشور اولویت بیشتری دارد.
🔸 برخی در تعیین اولویتها عمداً سهو میکنند تا منافع حزبی و گروهی را مقدم بر منافع ملی نشان دهند! به یاد داشته باشیم که اکنون برای ناامید کردن مردم به حد کافی بهانه ساختهاند، وقت آن است تا برای امیدواری آنان دلیلی بیاوریم. فراموش نکنیم؛ طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، «برای یک ملّت، بدترین حادثه این است که اعتمادبهنفسش را از دست بدهد، امیدش به آینده را از دست بدهد».
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین حسینی نژاد
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#شهید_محمود_آبسالان
✅ برای آقازادهای به نام شهید محمود آبسالان
🌷 با تو هستم ای شهید بلندمرتبهای که در شب قدر، قدر یافتی و به سمت معشوق بال گشودی!
🔸 ای آقازادهی خوشعاقبت! از تو کسی نخواهد نوشت؛ تو صدرِ اخبار رسانهها را از آنِ خود نخواهی کرد؛ چرا که اکنون روزهاست که رسواییِ خطای آقازادهای، قلمهای قلمبهدستان را مشغولِ خویش نموده.
🔸 از تو در رسانههای بیگانه نخواهند گفت چرا که آنان با شور و شعفِ وصفناپذیری، مدتیست 'کالسکه' عَلَم کردهاند و با تمام قوا بر کوسِ رسواییِ آقازادهها میکوبند.
🔸 هرچند که تو هم، مثل او که اکنون در صدر خبرهاست، 'ژنخوب' داری؛ اما خبر شهادت تو در هیاهوی رسانهها و جنجالافکنیهای کممایگانِ پرمدّعا، گم خواهد شد؛ چرا که مرام و مَنِشت، با تصویری که دشمنانِ انقلاب، برای این خاک میسازند، نمیخوانَد؛ آنها و عمَلههایشان با تمام قدرت میکوشند ثابت کنند مسئول جمهوری اسلامی، از مردم جداست.
🔸 راستی، حساب و کتاب خدا را میبینی؟ پرکشیدنت، در شب شهادت مولایت رقم خورد؛ هم او که وقتی خبر ضربت خوردنش در محراب مسجد پیچید، حیرتزده گفتند: "مگر نماز هم میخواند؟!" و خبر شهادت تو هم که آمد -آنقدر که در گوشمان خواندهاند: آقازادهها اینچنینند و آنچنانند- عدهای شگفتزده پرسیدند: " مگر میشود فرزند فرماندهی بلند پایهای باشی و در منطقهای محروم، برای امنیت میهنت، خدمت کنی؟!" و این، قدرت کجروایتهاست که امامی را بینماز جلوه میدهد و همهی آقازادهها را غرق در بیدردی و اشرافیت.
🔸 اما این بار خون تو، روایتِ راستین را در میان آتشبارانِ روایتهای دروغین، جانی تازه میبخشد که به قول شهید سید مرتضی: "در عالَم، رازیست که جز به بهای خون، فاش نمیشود."
🔸 #به_قلم_اساتید: طاهره سیدی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ خروجی خط تولید دانشبنیان
🔸 خروجی خط تولید دانشبنیان پیش و بیش از آنکه یک خط تولید صنعتی انبوه باشد یک خط تولید فکر و اطلاعات و علم و ایده است. به عبارت دقیقتر، خط تولید دانشبنیان یک خط تولید انبوه در مقیاس کلاسیکِ و صنعتی خودش نیست شبیه معنایی که مخاطب با شنیدن واژه کارخانه به ذهنش متبادر میشود.
خروجی خط تولید دانشبنیان اطلاعات و علم و بهرهوری یا کالایی است که مبنا و بنیان آن را این مفاهیم تشکیل میدهند.
🔸 دانشبنیانها در پی آن هستند که وضعیت و سازوکارهای فعلی تولید را با روشهایی که ریشه در علم دانشگاهی و آکادمیک دارد ارتقا دهند.
🔸 از همین جهت میتوان مدعی شد که خط تولید دانشبنیان در یک مقیاس کلی این ظرفیت را داراست که خروجی تولید صنعتی را بهبود بخشیده و بهرهوری تولید را در بخشهای صنعتی و غیرصنعتی بهبود بخشد.
🔸 سوی دیگر تولید دانشبنیان، حرکت به سمت تولید کالا، محصول و الگوهای بهرهوری است که به سبب سطح بالای فناوری چندان مورد توجه بنگاههای تولیدی قرار ندارند. بنگاه تولیدی در پی تولید کالا و محصولی است که برای او سود اقتصادی به ارمغان بیاورد. نفس این موضوع یعنی قیمت تمام شده محصول نباید به اندازهای بالا رود که آن را از حیّز انتفاع اقتصادی ساقط و از سبد خرید تعداد زیادی از افراد اجتماع خارج کند. لاجرم عموم بنگاههای تولیدی در مقیاس متوسط و کوچک به سمت تولید محصولاتی میروند که مشتری عام داشته باشد و تولیداتش در سبد خرید او بگنجد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدصادق علیزاده
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان #داعش
✅ مأموریت داعش در افغانستان
🔸 وقوع انفجارهای متعدد در مساجد و مراکز آموزشی در چند نقطه از افغانستان، موج ناامنی جدیدی را در این کشور رقم زده است.
🔸 انفجار در مرکز آموزشی «ممتاز» در منطقه قلعهنو در غرب کابل و دو انفجار پیاپی در منطقه تانک تیل کابل، در کنار انفجارهای تروریستی در مساجد، جدیدترین جنایتهای داعش علیه مردم مظلوم و ستمکشیده افغانستان طی روزهای اخیر بوده است.
🔶 در رابطه با این انفجارها و اهداف بازیگران آن باید به چند نکته اشاره کرد:
1⃣ ابعاد این عملیاتها نشان میدهد که گروه تروریستی داعش، با سازماندهی برخی بازیگران خارجی، اقدام به این عملیاتها میکند. نوع این عملیاتها که از نوع عملیاتهای مقیاس کوچک است، نشان میدهد که داعش به دنبال ضربه زدن و مورد هدف قرار دادن اماکنی است که محل تجمعات است؛ زیرا امکان تلفات انسانی آن بیشتر است. نوع عملیاتها که مراکز آموزشی و مساجد است، گواه این مدعاست.
2⃣ گروههای تروریستی همچون داعش در فضاهایی شروع به تکثیر و انجام عملیات میکنند که خلأ امنیتی در آن وجود داشته باشد. افغانستان که در یک سال گذشته از این خلأ رنج میبرد، به محلی برای اقدامات داعش در سطح منطقهای تبدیل شده است.
این عوامل حامل یک پیام برای کشورهای منطقه و حتی فرامنطقه است که تهدیدهای داعش منحصراً در افغانستان نخواهد ماند و گسترش و رشد آن در افغانستان، تهدیدی برای همه جوامع بشری خواهد بود.
3⃣ داعش همان راهبردی را اجرایی میکند که بازیگران حامی آن یعنی آمریکا به دنبال پیادهسازی آن هستند؛ راهبرد بیثباتسازی منطقه با تکثر کشورهای درگیر؛
یعنی ابتدا بیثباتی در یک حوزه و سپس تعمیم آن به سایر حوزهها. آمریکا به دنبال آن است که در وهله اول بیثباتی گسترده در افغانستان و سپس کل منطقه ایجاد کند و سپس این راهبرد را به کشورهای پیرامونی و مناطق دیگر همچون شبهقاره و آسیای مرکزی و چین بکشاند. با توجه به عدم حضور آمریکا در افغانستان، اکنون تنها بازیگری که میتواند این سناریو را برای واشنگتن به مراحل نهایی برساند، داعش است.
🔸 در خصوص عملیاتهای تروریستی گروه تکفیری داعش در افغانستان، از یک نکته نیز نباید غافل شد که، داعش در پروژهای با بازیگردانی آمریکا وارد شده که هدف آن علاوه بر موارد ذکرشده، ایجاد یک نوع دوئیت بین شیعه و سنی است.
مورد حمله قرار دادن اماکن شیعی و سنی در افغانستان و ایجاد فرافکنیهای دینی، پروژه تاریخی اختلاف بینداز و حکومت کن روباه پیر است که این بار توسط آمریکا و جنایتکاران نیابتی آن در افغانستان رونمایی شده است تا مسلمانان این کشور را به جان هم اندازد و داشتن یک جامعه عاری از درگیری و صلح پایدار را برای افغانستانیها، همچنان به عنوان یک رؤیا حفظ کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ افشاگری عدالتخواهانه یا همسویی با ضدانقلاب
🔸 در روزهای اخیر، به اسم شفافیت و افشاگری، درباره سفر فرزند یک مقام مسئول به ترکیه، اتفاقاتی افتاد که عایدیای جز هزینه سازی برای آبروی کشور و خوشحالی دشمنان و مخالفان ملت ایران در پی نداشت.
🔸 سخن از این نیست که نباید بر خطاها شورید و راه درست را متذکر شد، بلکه سخن از چگونگی انجام این مهم است. دست یازیدن به امربهمعروف و نهی از منکر که امری لازم و ضروری است، در سطح ملی و در اندازه مسئولان ارشد کشور، نیاز به الزامات و قواعدی دارد که در دنیا نیز تلاش میشود مراعات شود.
🔶 درباره نقدها و تحلیلهایی که صورت گرفت و آفات و پیامدهای یک افشاگری، بدون ملاحظه جوانب امر، مرور برخی نکات خالی از لطف نیست:
در یادداشت حاضر، روی سخن با شیوههای غلط و پیامدهای نامتوازن کاری است که به وقوع پیوسته و ابداً به دنبال تبرئه و تطهیر اصل اقدام ناپسند صورت گرفته نیستیم.
1⃣ شیوه روشنگری افشاگران مدعی عدالت و ارزشگرایی، نهتنها با تقوای در بیان همخوانی نداشت، بلکه خود، ابزار و بهانهای شد برای اثبات تندخویی بچههای بهاصطلاح ارزشی از سوی جریانهایی که زاویهای پرناشدنی با جماعت ارزشی و عدالتخواه کشور دارند.
2⃣ باعث تأسف است که در ایران پسا چهار دهه از انقلاب اسلامی، هنوز هم هزینه تهمت زدن و افشاگری بدون مبنا و سند، بسیار پائین و در حد «هیچ» است! لذا هم بستر تسویهحساب سیاسی را فراهم میکند و هم آلودگی فرهنگی و تربیت عمومی را رقم میزند و هم خیال اتهام زنندگان بدون سند و مدرک راحت است که کسی پیجوی هزینه شهرتاندوزیهای آنها نخواهد شد و نشر دهندگان افترا و تهمت میتوانند ثمره تولید ثروت از فالوور و توئیتهایشان را هم ببینند!
3⃣ شاید در ابتدا باورش سخت بود که یک دانشجوی ارزشی مدعی عدالتخواهی، کارش به جایی برسد که همسو با ضدانقلاب، دفاع از دستاوردهای نظام اسلامی را به «مالهکشی» تعبیر کند، یا اعتراض رهبر انقلاب به لجن پراکنیهای ضدانقلاب را صریحاً به سخره بگیرد؛ اما به هر صورت محصول چنین فرآیند ناقصی، ظهور و بروز چنین خروجیهایی است که باید برای اصلاح آن تدبیر عاجلی صورت گیرد. البته قاطبه جوانان انقلابی و عدالتخواه کشور مبری از چنین ضعفهایی هستند.
🔶 نکته پایانی
🔸 به نظر میرسد راه درست مقابله با انحراف در جنبشهای عدالتخواهی، علاوه بر روشنگری مستمر، نشان دادن الگوهای درست مقابله با فساد از سوی مسئولان و رسانههای انقلابی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #تولید #دانش_بنیان ✅ خروجی خط تولید دانشبنیان 🔸 خروجی خط تولید دانشبنیان پ
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ تولید دانش بنیان علیه استعمار نوین
🔸 دقیقاً در چنین نقطهای است که کالاها، محصولات و ایدههایی با سطح بالای فناوری از سوی بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط مورد بیمهری قرار میگیرند؛ چرا که هزینه تمام شده بالایی دارند. حال تصور کنید که این بنگاهها با اتّکا به نسخههایی بتوانند هزینه تمام شده خود را کاهش دهند اما همان سود اقتصادی را به دست بیاورند. این دقیقاً معنای بهرهوری است که یکی از کارکردهای اصلی تولید دانشبنیان محسوب میشود.
🔸 تولید دانشبنیان با اتّکا به دانش روز تا حدی میتواند سطح بهرهوری تولیدات صنعتی فعلی را بهبود بخشد. به همین جهت تولید دانشبنیان یک نسخه عملیاتی برای بنگاههای خرد و متوسط در این راستا محسوب میشود.
🔸 این اما تمام ماجرا نیست. سمت دیگر موضوع، اهمیت راهبردی این محصولات و فناوریهاست. این محصولات و حتی علوم مربوط به آنها به دلیل تأثیرات راهبردیای که در قدرتآفرینی کشور ایجاد میکنند در همین دنیای آزاد اطلاعات و در پهنه جهانی هم با انحصار شدید شرکتها و دولتهای غربی روبرو هستند؛ چرا که برای صاحبانشان قدرت به ارمغان میآورند.
🔸 یا باید تا ابد مشتری این شرکتها بود و تن به خواستههای ریز و درشت و مربوط و نامربوط آنها داد یا راهی گشود. در چنین وضعیتی است که ضرورت و اهمیت تولید دانشبنیان برای کشورها و جوامعی مانند ایران دوچندان میشود.
🔸 جوامعی که از یکسو با یک شیب تند علمی و فناوارانه در حال حرکت به سمت پیریزی یک جامعه نوین هستند و سهم خود را از بازار و قدرت جهانی طلب میکنند و از سوی دیگر تصمیم گرفتهاند روی پای خود بایستند و به هیچ یک از بلوکهای جهانی قدرت وابستگی نداشته باشند.
🔸 رشد چشمگیر در صنعت هستهای و دفاعی کشور با وجود تحریم و محدودیتهای شدید فناورانه که در سه دهه اخیر بر این حوزهها تحمیل شده شاهد روشن این مدعاست. در این چنین شرایطی تولید دانشبنیان میتواند فتح بابی باشد برای نیل به هدفی که به طور طبیعی مسیر دسترسی به آن برای جوامع مستقلی امثال ایران، عامدانه مسدود شده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدصادق علیزاده
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #تولید #دانش_بنیان ✅ تولید دانش بنیان علیه استعمار نوین 🔸 دقیقاً در چنین نقط
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
#اقتصاد_مقاومتی
✅ تولید دانش بنیان مصداقی برای اقتصاد مقاومتی
🔸 تولید دانشبنیان حتماً وجهی از اقتصاد مقاومتی هم محسوب میشود. چرا که چرخه ارزشآفرینی اقتصادی و تجاری آن در عین شناور بودن در دانش و علم روز اما کمترین تأثیر را از ساختارهای بینالمللی بیرونی میپذیرد، چرا که فرآیند تولید دانش و خلق ارزش افزوده بر بستر یک فرآیند کاملاً بومی اتفاق میافتد.
🔸 این بیان بدان معنا نیست که دانشبنیانها در یک جزیره جدا و ایزوله از علم و اقتصاد و دانش جهانی فعالیت میکنند بلکه بدان معناست که ارزشی که این شیوه خاص از تولید آن را خلق میکند چیزی نیست که بتوان آن را تحریم کرد.
🔸 دانش و سازوکاری که منجر به تولید این ارزش شده ریشه در آب و خاک همین جامعه دارد و کل فرآیندش در همین جامعه انجام میشود، به همین دلیل از تکانههای سیاسی خارجی کمتر متأثر میشود.
🔸 وجه دیگر تولید دانشبنیانها آن است که همزمان قدرت تأثیرگذاری بر صنایع و بنگاههای بزرگ از یک سو و بنگاههای متوسط و کوچک را از سوی دیگر دارند. نقطه اثر دانشبنیانها در صنایع بزرگ، تأثیر جهش گونهای است که بر افزایش بهرهوری گذاشته و این قبیل صنایع مادر را با همان وضعیت فعلی خود به سمت استحصال بیشترین بهرهوری در عین کمترین هزینه هدایت میکنند.
تجربیات موفقی که از این ناحیه در بعضی از حوزهها مانند صنعت نفت کشور حاصل شده و حتی مسئولان مرتبط هم زبان به تمجید آن گشودهاند دقیقاً از همین منظر قابل تحلیل است.
🔸 تجربیاتی که محدود بوده و نشان میدهد باید در زمینه صنایع بزرگ و مادر از جمله نفت، گاز، فولاد، و پتروشیمی و خودروسازی به حوزه دانشبنیان تکیه و با توجه به سرعت رشد سایر کشورها عقبماندگیهایمان را جبران کنیم.
🔸 سمت دیگر هم بنگاههای متوسط و خرد محسوب میشوند که خود دانشبنیانها از مصادیق آن هستند. بنگاههایی که از چابکی و انعطافپذیری بالایی با شرایط محیطی برخوردار بوده و میتوانند به هستههای کوچک اقتصادی و تجاری تبدیل شود که متکی بر نیروی انسانی جوان و تحصیل کرده که هر چند طول و عرض و ارتفاع بالایی ندارند اما به شدت منعطف و پایدار و زودبازده هستند و کمترین و دیرترین تأثیر را از تکانههای سیاسی میپذیرند. به همین علت میتوان آنها را مصداق خوبی از اقتصاد مقاومتی توصیف کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدصادق علیزاده
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#امید_به_آینده
#تحلیل_کننده
#مطالبه_گری
✅ مطالبهگری و اميدآفرينی
🔶 حکيم فرزانه انقلاب اسلامی بار ديگر اقشار مختلف دانشجويان را به حضور پذیرفتند و با حوصله و سعهصدر به ديدگاهها و نظرات نمايندگان آنها گوش داده و در ادامه بیاناتی ایراد فرمودند.
🔸 ازجمله مسائل مهمی که معظم له بدان پرداختند، مسئله مطالبهگری در جنبش دانشجويی بود. ایشان يادآور شدند: «مطالبهگری شما بهگونهای باشد که هم در بيان صورتِ مسائل و هم در مقام ارائه راهحلها، با دشمن مغرض، مخرج مشترک پيدا نکنيد».
🔶 گزارههای تحليلی
🔸 حکيم فرزانه انقلاب اسلامی در طول سالهای اخير، جامعه را به سمت تقويت فرهنگ مطالبهگری سوق داده است. از نگاه ايشان جامعه پويا، جامعه مطالبهگر است؛ جامعهای که در آن ولینعمتان جامعه که مردم باشند، از نمايندگان و خادمان خود که مسئولين باشند، مطالبهگری میکنند. در اين نگاه، آن روی سکه مطالبهگری، پاسخگويی است! به واقع اين مردم هستند که با مطالبهگریشان مسئولين را به پاسخگويی سوق خواهند داد.
🔸 «فريضه مطالبهگری» وظيفه عمومی است که همگان را دعوت به خود میکند. پرسشگری و مطالبهگری، جلوه سياسی فريضه امربهمعروف و نهی از منکر است که اگر در جامعه اسلامی به فرهنگی عمومی بدل گردد، خواهد توانست بهمثابه موتوری قدرتمند در مسير تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی عمل نمايد. روحيه مطالبهگری است که میتواند مانع آن گردد که آفات دنياگرایی، کاخنشینی و اشرافيت، عافيتطلبی، منفعتگرایی و ... بر بدنه انقلاب و مسئولين عارض شود و انقلاب را به منجلاب محافظهکاری و ارتجاع و انحطاط بکشاند.
🔸 نکته اساسی در اين ميان توجه به اين حقيقت است که مطالبهگری روح تحقق اميدواری و اميدآفرينی در جامعه است و موتور محرکی است که میتواند معضلات را حل کرده و کار چرخش چرخ حکمرانی را در مسير آرمانها و قلهها هموار سازد و در خدمت مبارزه با فساد و انحرافات به کار آيد؛ لذا اميدآفرين است و جامعه را به پويايي و تکاپو دعوت میکند. همين مسئله، خود شاخص مهمی است که میتواند مطالبهگری واقعی را از مطالبهگری بدلی تمييز دهد!
🔸 به واقع اگر مطالبهگری با القاء یأس و نااميدی به جامعه همراه باشد و با بزرگنمایی ضعفها و کاستیها دمخور گردد، ديگر نمیتوان نام آن را مطالبهگری گذاشت! اين همان الگويی از مطالبهگری است که مورد پسند دشمنان ملت نيز قرار میگیرد و به یکباره مطالبهگران که برای اصلاح جامعه تلاش میکنند را خواسته يا ناخواسته در صف مشترکی با بيگانگان و دشمنان ملت قرار میدهد و حمايت آنان را برمیانگيزاند. اينجا است که بايد در مورد انحراف در خط مطالبهگری ترديد نمود.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#تحلیل_کننده
#دانشجو #جوان #فلسطین #روز_قدس
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار جمعی از دانشجویان ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
🔸 مقدمه:
در خیلی از اشکالها و انتقادها مشکل ما این است که شماها [دانشجویان] با مسئولین مربوطه گفت و شنود ندارید؛ این باید حل بشود.
[نمایندگان] این مجلس، خیلیهایشان همین جوانهای دیروز در جایگاه شما هستند؛ انقلابیاند. من البتّه یکایک را که نمیشناسم، [بلکه] روی مجموعه قضاوت میکنم.
اینکه شماها مینشینید، فکر میکنید، جوانب مسائل را مطالعه میکنید، به یک نتیجهای میرسید و اینجا با صراحت بیان میکنید، این برای من چیز مطلوب و مفیدی است.
🔸 یک کلمه موعظه:
انسان در قیامت میبیند که گاهی میشد با یک کار کوچک، یک پاداش بزرگ را اینجا به دست بیاورد... میتونست با یک پرهیز، با اجتناب از یک حرکت، از یک حرف و از یک فعل عذاب دردناکی را از خودش دور کند؛ نکرد، همّت نکرد.
تصمیم بگیریم درست عمل کنیم، درست حرف بزنیم، درست برنامه بریزیم.
🔶 دربارهی دانشگاه و مسائل آن:
🔸 [از اوّل انقلاب] دو جور نگاه به دانشگاه وجود داشت:
1️⃣ نگاه انقلاب
2️⃣ نگاه جریان واپسگرای ضدّانقلاب
🔸 موارد تضاد این دو نگاه:
✅جایگاه نخبهپروری برای پیشرفت و حلّ مسائل کشور ❌مهرهسازی برای انجام خواستهی غربیها
✅مرکز تولید علم و تأمین اقتدار ملّی ❌فراگیری پسماندههای دانش منسوخشدهی غربی
✅ایجاد دانشگاه متدیّن ❌دینزدایی از دانشگاه
🔸 کار بزرگی که انقلاب برای دانشگاه کرد عبارت بود از هویّتبخشی به دانشگاه، به تبع هویّتبخشی به ملّت ایران.
🔸 [جمهوری اسلامی] موظّف است دغدغهی دانشگاه را داشته باشد... برای اینکه آن جریان وابستهی واپسگرای ضدّانقلاب به ریشههای خارجی ارتباط داشت و آن ریشهها هنوز وجود دارد و آن جریان هنوز هست.
🔸 دغدغهی چه چیزی را داشته باشیم؟
در درجهی اوّل، هویّتزدایی و آرمانزدایی از دانشگاه
اینکه گفته میشود ایدئولوژیزدایی، یعنی هویّت فکری جامعه که مظهر مهمّش هم دانشگاه و دانشجو است بایستی از بین برود.
ممکن است مثلاً ده سال پیش هم این دغدغه وجود داشته، [امّا] امروز این دغدغه بیشتر است؛ چرا؟ [چون] امروز جهان در آستانهی یک نظم جدید است.
این جنگ اوکراین را باید یک مقداری با یک دید عمیقتری نگاه کرد؛ این جنگ صرفاً یک حملهی نظامی به یک کشور نیست. ریشههای این حرکتی که امروز انسان دارد در اروپا مشاهده میکند، ریشههای عمیقی است.
اگر قرار شد که کشور بخواهد حضور سختافزاری و نرمافزاری داشته باشد در تشکیل نظم جدید جهانی، بیشترین مسئولیّت به عهدهی کیست؟ دانشجوها، دانشگاهیان.
🔸 توصیههای کاربردی به دانشجویان:
1⃣ اوّلین توصیهی من به شما دانشجوها پرهیز از انفعال و ناامیدی است... اگر شماها این توصیه را ندیده بگیرید، نه فقط نقش دانشجو تنزّل پیدا میکند بلکه بقیّهی موتورهای حرکت به جلو هم کُند میشود... مواظب باشید به افق و قلّه پشت نکنید.
2⃣ توصیهی بعدی پرداختن به اندیشهورزی است. در دانشگاه دو چیز لازم است: علم و فکر. علم بدون فکر مشکلساز میشود.
3⃣ توصیهی بعدی این است که با مسائل کشور مماس بشوید. انسان [وقتی] مسائل کشور را از دور نگاه میکند، یک جور است، [امّا] وقتی تماس با مسائل پیدا میکند، یک جور دیگر است.
دانشجوها میتواند گفتمانسازی کنند.
یا از لحاظ فکری جریانسازی کنید.
4⃣ طبیعت دانشجو مطالبهگری است؛ مطالبهگری کنید.
هیچ لزومی ندارد که برخورد تند و تیز بکنید!
مبانی اعتقادی، ایمانی را دانشجوها باید در خودشان مستحکم کنند.
راهحلها را بررسی کنید.
«تند و تیز برخورد نکنید» را حمل نکنید بر اینکه میگویم سازشگری کنید.
5⃣ دانشجوهای ما، تشکّلهای ما، فعّالیّتهای بینالمللی داشته باشند.
6⃣ توصیهای به جوانهایی که در ردههای مدیریّتی قرار گرفتهاند:
سعی کنند این مسئولیّت کنونی را پلّهای برای مسئولیتهای بالاتر قرار ندهند.
برای خدا کار کنید، متمرکز بشوید روی مسئلهای که به شما مربوط میشود.
🔸 دربارهی فلسطین و روز قدس:
فلسطین، هم مظلوم است، هم مقتدر است؛ مقتدرِ مظلوم.
جوانهای فلسطینی نمیگذارند قضیّهی فلسطین فراموش بشود؛ ایستادهاند در مقابل تعرّضِ دشمن.
روز قدس فرصت خوبی است برای همدلی و همبستگی با مردم مظلوم فلسطین و روحیه دادن به اینها و قدرت افزودنِ اینها.
متأسّفانه دولتهای اسلامی در این زمینه خیلی کم میگذارند، خیلی بد عمل میکنند؛ خیلی بیشتر از این باید برای فلسطین تلاش کرد و کار کرد و حرف زد.
امیدواریم انشاءالله خدای متعال فلسطینیها را مسلّط کند.
🤲 پروردگارا! دنیای اسلام را، دنیای شیعه را، مشمول تفضّلات ویژهی خودت قرار بده.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رژیم_صهیونیستی
✅ فروپاشی؛ سرنوشت محتوم رژیم اشغالگر
🔶 با گذشت ۷۴ سال از زمان تأسیس رژیم صهیونیستی، این رژیم نهتنها نتوانسته خود را در ابعاد سیاسی، حقوقی، امنیتی، نظامی و... در سرزمینهای اشغالی تثبیت کند، بلکه امروز بیش از هر زمان دیگری دچار فروپاشی از درون شده و مسیر نابودی آن تسهیل و تسریع شده است.
🔸 بر اساس یک نظرسنجی که بهتازگی توسط جنبش «پنیما» انجام گرفته و در وبگاه خبری «اسرائیل الیوم» منتشر شده است، ۴۷ درصد صهیونیستهای ساکن اراضی اشغالی، با توجه به خطراتی که بقای آنها را تهدید میکند، از اینکه فاجعهای رخ دهد و موجودیت آنها را در منطقه تهدید کند، نگران هستند. این تعداد که حدود نیمی از جمعیت رژیم صهیونیستی را در برمیگیرد، نگران این موضوع هستند که فاجعه دوم برای یهودیان پس از (هولوکاست)، به موجودیت آنان در فلسطین پایان دهد.
🔸 شاخصهای جمعیتی در اراضی اشغالی نشان میدهد که درصد رشد جمعیت صهیونیستها نسبت به اعراب در فلسطین اشغالی کمتر است. با توجه به درگیریهای مستمر میان فلسطینیان و صهیونیستها و خطرات امنیتی که از جبهههای مختلف خارجی، رژیم صهیونیستی را تهدید میکنند، اغلب یهودیان ساکن در اراضی اشغالی گزینه «مهاجرت معکوس» یا «مهاجرت بیبازگشت» را ترجیح میدهند که همین مسئله تأثیر منفی بر رشد جمعیت اسرائیلیها دارد.
🔸 شبکه تلویزیونی آی ۲۴ رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد: «افزایش چشمگیر خرید سلاح در اسرائیل (فلسطین اشغالی) یک معنی دارد و آن این است که مردم اسرائیل برای تأمین امنیت خود، هیچ اعتمادی به دولت ندارند. ممکن است عجیب به نظر برسد؛ در جایی که در هر خیابان آن نیروی پلیس وجود دارد، چرا باید شهروندان سلاح حمل کنند؟ نیروهای امنیتی اسرائیل برآورد میکنند تا ۴۰۰ هزار سلاح غیرقانونی در جوامع عرب در مقایسه با ۱۵۰ هزار سلاح قانونی که اسرائیلیها حمل میکنند، وجود داشته باشد».
🔶 متغیرهای متعددی از دو ناحیه «درونی» و «بیرونی» وجود دارد که نشان میدهد، رژیم نژادپرست صهیونیستی با چالشهای موجودیتی متعددی مواجه شده است:
1⃣ کاهش انسجام داخلی، بیثباتی و آشفتگی نظام سیاسی، بحرانهای اقتصادی، هرجومرج، گسست و شکافهایی که رژیم اشغالگر قدس با آن مواجه است.
2⃣ گسترش عملیاتهای راهبردی مقاومت اسلامی در سرزمینهای اشغالی که عملاً این رژیم را با یک تهدید موجودیتی واقعی مواجه کرده است.
3⃣ عادیسازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی کشورهای عربی که اگرچه در کوتاهمدت یک امتیاز تلقی میشود، اما با توجه به مخالفت افکار عمومی جهان اسلام، قطعاً در میان مدت و بلندمدت، پیامدهای بزرگی برای رژیم صهیونیستی خواهد داشت.
4⃣ عدم برخورداری رژیم صهیونیستی از عمق استراتژیکی، یک پاشنه آشیل جدی در نبردهای این رژیم با مقاومت اسلامی محسوب میشود. ابعاد مرزهای فلسطین اشغالی حداکثر ۱۳۷ کیلومتر است و به این ترتیب جبهه داخلی رژیم صهیونیستی و تأسیسات حساس آن، فاصله زیادی با مرزها ندارد و این جبهه اولین منطقهای است که در جنگ احتمالی، هدف موشکها قرار خواهد گرفت.
🔶 نکته پایانی
🔸 حیات و بقای رژیم صهیونیستی به چیزی جز «نژادپرستی» که دربرگیرنده مجموعهای از رفتارهای تروریستی، خشن، نسلکشی، سلطهجویانه، بحرانآفرین، جنایات سازمانیافته علیه بشریت و اشغالگری بنا نشده است. با توجه به اینکه رژیمهای آپارتاید به سرنوشت مشترکی مبتلا شده و از صحنه روزگار محو میشوند؛ همچنان که درباره رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی دیدیم، رژیم آپارتاید صهیونیستی نیز قطعاً به همان «سرنوشت محتوم» آفریقای جنوبی دچار شده و موجودیت آن در تمام ابعاد وجودی از بین خواهد رفت.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #فلسطین
✅ چرا کرانه باختری باید مسلح شود؟
🔶 تأکید رهبر معظم انقلاب بر تسلیح کرانه باختری دارای یک منطق قوی و علمی است که بخشی از آن میتواند دلایل ذیل باشد:
🔸 مساحت غزه 6 درصد از مساحت کل فلسطین است و مساحت کرانه باختری و قدس شرقی 16 درصد از فلسطین است.
🔸 در حال حاضر نزدیک به 2 میلیون و 700 الی 800 هزار فلسطینی در کرانه باختری زندگی میکنند، درصورتیکه در نوار غزه یک و نیم میلیون نفر زندگی میکنند.
🔸 از لحاظ جغرافیایی غزه توسط صهیونیستها محصور است ولی کرانه باختری از طریق اردن به دنیای پیرامون متصل است.
🔸 با توجه به گستردگی کرانه باختری اگر قرار باشد موشکی از کرانه باختری به تلآویو، حیفا، اشدود و یا حتی دیمونا (مرکز هستهای رژیم صهیونیستی) شلیک شود، دیگر نیازی به موشکهای با برد 80 و 100 کیلومتر نیست، بلکه برد 15 تا 20 کیلومتر کافی است.
🔸 در 120 شهرک غیرقانونی که از سال 1967 در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته شده است، حداقل 500 هزار صهیونیست زندگی میکنند. در صورتی که سلاح به دست نیروهای مقاومت در این منطقه برسد، این جمعیت بزرگ صهیونیستی به صورت «هدفی قابل دسترس» در خواهند آمد.
🔸 مکانهای مهمی مانند مسجدالاقصی، مسجدالخلیل، قبه الصخره و ... که برای همهی ادیان ابراهیمی شامل اسلام، مسیحیت و یهود، محترم و حساس هستند در کرانه باختری قرار دارند.
🔸 پیوستن کرانه باختری به مقاومت غزه باعث گسترش جبهههای جنگ و ناتوانی صهیونیستها در پاسخگویی خواهد گردید.
🔸 نزدیک به چهارونیم میلیون فلسطینی ساکن در اردن در صورت مهیا شدن شرایط در کرانه باختری برای جنگ با اسرائیل به سرعت به نیروهای مقاومت خواهند پیوست؛ چراکه بسیاری از این مردم پیوندهای سببی و نسبی با مردم کرانه باختری دارند.
🔸 بیشترین تأثیر مسلح شدن مردم این منطقه در بعد روانی دارای اهمیت است که میتواند وحشت را در اردوگاه مقابل به همراه داشته باشد و نیروهای مقاومت را امیدوار به ادامه مقاومت کند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اروپا #اوکراین #افغانستان
✅ نژادپرستی به سبک چشم آبیها
🔸 «پاروانا امیری» پناهجوی افغان به همراه همسر و دو دخترش در حال صرف صبحانه بود که یک مددکار اجتماعی در منزلش را به صدا درآورد و خبری غیرمنتظره به آنها داد.
🔸 آن خانواده باید منزلشان را ترک میکردند و آن را تحویل پناهندگانی از اوکراین میدادند.
🔸 به این خانواده گفته شده بود که بدون چانهزنی و چون و چرا فقط تا 24 ساعت دیگر منزل را تخلیه کنند.
🔸 فارینپالیسی در گزارشی نوشت: امیری 33 ساله که خودش مددکار اجتماعی است و اواخر ژانویه از افغانستان فرار کرده و به برلین پناه آورده است، یکی از صدها شهروند افغانستان است که آواره میشوند تا جایش به پناهجویان اوکراینی داده شود.
🔸 طارق آلاوز، یکی از اعضای هیئت مدیره شورای پناهندگان برلین میگوید: «درباره این تخلیهها، عمدا اطلاعرسانی صورت نگرفته است. برخی از آدمها سالها بود که در خانههایشان زندگی میکردند اما از آنجا اخراج شدهاند، از جمله بچههایی که به اماکنی دورتر از مدارسشان منتقل شدهاند.»
🔸 این مورد تنها تفاوت و بروز نژادپرستی آلمانیها نیست. اوکراینیها برخلاف پناهجویان افغانستانی میتوانند بدون گرفتن مدرک دیپلم وارد دانشگاه شوند.
🔸 مریضهای اوکراینی برخلاف دیگر جنگزدگان میتوانند بدون طی مراحل بوروکراتیک دیالیز شوند.
🔸 پناهجویان اوکراینی همچنین میتوانند بدون طی مراحل بررسی درخواست پناهندگی، خانهای را برای اسکان اجاره کنند، اما در موقعیتی مشابه، مهاجران افغانستانی که قانونی وارد آلمان شدند باید مراحل مهاجرت که شامل اقامت در کمپ، درخواست پناهندگی، گرفتن قبولی و... را طی کنند.
🔸 پس از تصمیم آلمان برای آواره کردن پناهجویان افغان به منظور جا دادن به اوکراینیها، رسانههای بلژیکی نیز اعلام کردند این کشور در ماه گذشته دستور اخراج ۶۸۰ پناهجوی افغان را داده است.
🔸 برنامه «نیوزنایت» بیبیسی به شواهدی دست یافت که نشان میداد دولت بریتانیا صدور روادید برای اتباع اوکراینی را در اولویت کار خود قرار داده که باعث به تأخیر افتادن درخواستهای دیگر از جمله درخواستهای پناهجویان افغان شده که در تلاش برای فرار از طالبان هستند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ از «دولت آوار بردار» تا طرح عدمکفایت
🔶 جریان سیاسی اصلاحات در دوران چهارساله اول دولت تدبیر و امید، بهمنظور فرار از پاسخگویی، موضوع «دولت آواربردار» را مطرح کرد؛ اما در دوران دولت انقلابی و درحالیکه کمتر از یک سال از به قدرت رسیدن این دولت میگذرد، منتقد شدید دولت فعلی شده و تلاش میکند دولت را از هماکنون ناکارآمد جلوه دهد.
🔶 گزارههای خبری
🔸 مرحوم هاشمی رفسنجانی در سالروز تشکیل دولت تدبیر و امید گفته بود: «الحمدلله در یک سال گذشته، با آواربرداری از بخشهای مختلف کشور، مخصوصاً اصلاح سیاست خارجی بر اساس عزت، حکمت و مصلحت، جوانههای امید را در کشور نشان داد.
این کلیدواژه در ادامه از طرف شخص روحانی و دیگر اصلاحطلبان، بارها و بارها مورد استفاده قرار گرفت، بهطوریکه در رقابتهای انتخاباتی دور دوم دولت روحانی، آنها از این کلیدواژه برای توجیه ناکارآمدی دولت بهره بردند.
بهعنوان نمونه، احمد مازنی (فعال سیاسی اصلاحطلب) در همایش حامیان روحانی در شهر دهدشت اظهار داشت: «دولت روحانی در چهار سال نخست مشغول آواربرداری دولت گذشته بود!».
🔸 جریان سیاسی اصلاحات که فرصت چهارساله برای پاسخگویی عملکرد دولت سابق در نظر گرفته بودند، از اولین ماههای شروع به کار دولت جدید، انتقادات شدیدی بر عملکرد دولت وارد کردهاند و انتظار حل تمام مشکلات کشور توسط دولت در کوتاهمدت را دارند؛
مسعود پزشکیان با پیشگویی زودهنگام به استقبال دستاوردهای سال جاری دولت رئیسی رفته و میگوید: «راه اداره کشور به این سادگی که دولت فکر میکند، نیست. تصور من بر این است که در سال جاری، وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور خیلی بدتر از سال قبل خواهد شد!».
مصطفی رضاحسینی قطبآبادی، نماینده شهر بابک در مجلس نیز گفته است: «طرح عدمکفایت رئیسجمهور را مکتوب کردهام و روی سیستم بهارستان گذاشتهام!».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 اصلاحطلبان که تا دقایق پایانی دولت روحانی، نقد عملکرد دولت را برنمیتابیدند، امروز با نگاه سیاسی، شدیدترین انتقادات را به دولت رئیسی ابراز میدارند؛ جهتگیری این انتقادات، معرفی دولت بهعنوان «بیبرنامه»، «غیرکارشناس»، «بیتجربه» و درنهایت «ناکارآمد» است تا مجدداً به قدرت بازگردند.
🔸 دولت انقلابی در همین چندماهه ابتدایی مسئولیت، گامهای مهمی همچون کنترل شیوع ویروس کرونا و واکسیناسیون عمومی، عضویت در سازمان همکاریهای شانگهای، افزایش فروش نفت، سیاست نگاه به شرق، حضور در میدان برای حل مشکلات کشور برداشته است؛ به همین علت، به دور از نگاه سیاسی، باید فرصت بیشتری به دولت داد تا تأثیر این اقدامات در زندگی مردم ملموس شود.
🔸 برخی از نیروهای مذهبی به علت دغدغهمندی که در خصوص مسائل انقلاب دارند، با جریان غربگرا همصدا شده و درصدد ناکارآمد معرفی کردن دولت هستند، درصورتیکه توقع حل مشکلات اقتصادی کشور در بازه زمانی هشتماهه، توقع معقولی نیست. جریان انقلابی باید با بصیرت و تحلیل درست، مسیر خود را از نقشه راه اصلاحطلبان جدا کند و ضمن نقد سازنده عملکرد دولت، بهمنظور تقویت روحیه خدمت در مسئولین و امیدآفرینی در جامعه، دستاوردها و عملکردهای مثبت را نیز بیان کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچکزاده
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #تولید #دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی ✅ تولید دانش بنیان مصداقی برای اقتصاد مقاو
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ تولید دانش بنیان یار دوازدهم دانشگاه
🔸 تولید دانشبنیان از یک منظر تجاریسازی علم هم محسوب میشود.
🔸 این راهکار، علم را از گوشه لابراتورها و کنج آزمایشگاهها و کلاس دانشگاهها بیرون کشیده و در پی آن است که با برقرار کردن اتصال بین تولید و دانشگاه به مجرایی برای تجاریسازی علم تبدیل شود.
🔸 نهادی که هرچند خدمات زیادی به ما کرده اما هنوز آنقدر در تار اجتماع و پود زندگی عامی مردم ریشه نداونده که مرجع اصلی حل و فصل مسائل مختلف فرهنگی و اجتماعی و تکنولوژیکی آنها شود. گویی مسائل بطن اجتماع به راهی میروند و علمی که در دانشگاه تدریس و به ساز و برگ داده میشود مسیر دیگری را طی میکند.
🔸 دانشبنیانها اما حلقه واسط این دو حوزه متنافر از یکدیگر محسوب میشوند. حلقهای که یک پای آن در دایره مسائل ریز و درشت جامعه خودش است سعی دارد آن را در بطن واقعیات موجود تحلیل و حل کند. فهرست اولویتهای دانشبنیانها از بطن جامعه و بوم و بر آنها بیرون میآید و اتفاقاً کارکرد و نقطه مزیتشان هم دقیقاً همین موضوع است. از سوی دیگر اما پای در دانش روز و کلاسیک بشری دارد و سعی دارد با کشاندن علم به عرصه زندگی عادی، مایه تجاریسازی آن را فراهم آورد. اتفاقی که در صورت رخ دادن، علم دانشگاهی موجود را هم متناسب با مسائل امروز جامعه ایران صیقل داده و آن را به حیطه کاربردی شدن میکشاند.
🔸 این موضوع در کنار ظرفیت عظیم نیروهای آموزش دیده و فارغالتحصیلان دانشگاهی که بازار چندانی برای محک زدن آموختههای خویش نمیبینند یک راهکار عملیاتی برای باز شدن افقهای جدیدی از اشتغال هم محسوب میشود. در صورت گسترش دایره دانشبنیانها، نه تنها فارغالتحصیلان و دانشآموختگان دانشگاهی بلکه حتی دانشجویان و هنرآموزان در حال آموزش هم متوجه شکاف بین دانش موجود در دانشگاه از یک طرف و نیازهای واقعی جامعه و زندگی مردم از سمت دیگر شده و موفقیت از کسانی خواهد بود که بتوانند روی این دو شکاف پل بزنند.
🔸 از این جهت تولید دانشبنیان نه تنها به تجاریسازی علم کمک کرده بلکه مایه بومیسازی آن را هم با توجه به نیازهای واقعی جامعه و بوم و بر فراهم میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدصادق علیزاده
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #مقاومت
✅ پُربرکتترین پدیده منطقه!
🔶 رهبر معظم انقلاب در سخنرانی روز قدس به فلسفه این روز و دستاوردهای گفتمان مقاومت پرداختند.
یکی از بیانات ایشان که نیازمند دقت بیشتر است، این بود که فرمودند: «شکلگیری مقاومت پُربرکتترین پدیدهی این منطقه بوده است».
🔸 برای بحث و بررسی تأثیر گفتمان مقاومت، باید نگاهی به پیش از شکلگیری این گفتمان و تغییرات پس از آن داشت.
🔸 اگر به مناطقی که امروز ذیل گفتمان مقاومت تعریف میشوند نگاهی بیندازیم متوجه میشویم که سرزمین فلسطین پس از شکست فضاحتبار دولتهای عربی در دو جنگ ششروزه و یوم کیپور، کاملاً ذیل سلطه صهیونیستها قرار گرفت. این پیروزی صهیونیستها باعث شد که در سال 1982 به فکر اشغال لبنان بیفتند.
🔸 علاوه بر این ددمنشی صهیونیستها در فلسطین و لبنان، دیگر مناطق غرب آسیا هم همین حس را تجربه میکردند؛ چنانچه عراق ذیل سلطه بعث به یک بازیچه غرب تبدیل شده بود، یمن بعد از حکومت امامان زیدی، محلی برای دخالت قدرتهای بزرگ شده و به گفته عصام العماد، در حال رفتن به زیر سلطه وهابیت بود. دیگر نواحی منطقه همچنین شرایطی را تجربه میکرد.
🔸 پیروزي انقلاب اسلامی که میشل فوکو از آن به «انقلابی با دستهای تهی» و رابین رایت از آن بهعنوان «آخرین انقلاب بزرگ» یاد میکند، موجب بروز تحول عظیمی در نظام بینالملل شد، تأثیر امام راحل(ره) در منطقه را باید شکلگیری نگاه نو به غرب پس از روی کار آمدن اندیشههای واپسگرایی مانند سلفیت تکفیری و خودفروختگی حکام مرتجع، احیاء و تقویت هویت دینی ملل، به جوشش درآمدن نهضتهای اسلامی، استقلالخواهی مردم منطقه و ... تعریف نمود.
🔸 شکلگیری گفتمان مقاومت ملهم و متأثر از نهضت امام(ره)، طبق فرموده رهبر معظم انقلاب «لبنان را از لوث وجود صهیونیستها پاک کرد، عراق را از حلقوم آمریکا بیرون کشید و از شر داعش نجات داد، به مدافعان سوری در برابر نقشههای آمریکا مدد رساند، به مردم مقاوم یمن در جنگی که به آنها تحمیل شده است یاری میرساند، با پنجه افکندن به موجودیت غاصبان صهیونیست به توفیق الهی آنها را به زانو درمیآورد».
🔶 نکته پایانی
🔸 گسترش روزبهروز مقاومت در حالی است که ما شاهد افول قدرت صهیونیسم در منطقه هستیم و رژیمی که در دهه 60 و 70 میلادی اعراب را به ستوه آورده بود، امروز از درافتادن با گروههای کوچک مقاومت عاجز است؛ موضوعی که نویدبخش آیندهای روشن برای منطقه است.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#دیدارنگار
#دانشجو
✅ اولین فریضه دانشجویی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
دیدارنگار ۹۷.pdf
2.41M
#ولایت_فقیه
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#دیدارنگار
#دانشجو
✅ اولین فریضه دانشجویی
🔶 ویژه بیانات رهبر انقلاب در دیدار جمعی از دانشجویان ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
🔸 «سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «یادآوری»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»، «شخصیت»، «آیات و روایات» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
🔸 در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «اولین فریضه دانشجویی» مطالبهی کلیدی رهبر انقلاب از دانشگاه و دانشجویان دربارهی توطئهی دشمن برای «آرمانزُدایی از دانشگاه» مورد بررسی قرار گرفته است.
🔸 دیدارنگار؛ شماره ۹۷
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#شورا #مردم_سالاری_دینی
✅ شوراهای اسلامی، مظهر مردمسالاری دینی
🔶 نظر به جایگاه و نقش با اهمیت شوراهای اسلامی در نظام مردمسالار جمهوری اسلامی، نهم تا پانزدهم اردیبهشتماه بهعنوان هفته شوراهای اسلامی شهر و روستا در تقویم لحاظ شده است.
🔸 شوراهای اسلامی شهر و روستا یکی از تأثیرگذارترین نهادهای تصمیمگیر و مظهر مشارکت مردمی و مردمسالاری در حوزه مدیریت شهری است.
این خدمترسانی، طیف وسیعی از حوزههای فرهنگی، اجتماعی، عمرانی، امنیتی و اقتصادی را شامل میشود که بسته به میزان موفقیتش میتواند رفاه و آسایش را برای شهروندان به ارمغان بیاورد.
🔸 باوجوداینکه این شوراها در بسیاری از موارد منشأ خیر و توسعه در شهرها بودهاند، آنگونه که انتظار میرفت تاکنون عملکرد موفقی از خود بر جای نگذاشتهاند.
🔸 بخش بزرگی از این عدم موفقیت ناشی از:
1⃣ عدم شناخت درست و دقیق نسبت به مجموعه داشتهها و نداشتههای حوزه سرزمینی شامل فرصتها، ظرفیتها و استعدادها، موانع و کمبودها، نیازها و نارساییها است. ارائه راهکارها و طرحهای مناسب بهدوراز هرگونه شعارزدگی و مبتنی بر واقعیت موجود در جهت استفاده بهینه از همه ظرفیتها و استعدادها برای حل مشکلات مردم، از دیگر وظایف بر زمینمانده این نهاد مشورتی است.
2⃣ موضوع دوم، ضعف شوراها در همکاری و تعامل با سایر بخشها و مدیریتهای شهری است. شرایط پیچیده امروزی جامعه در کنار کمبود منابع و امکانات، بیش از گذشته، همکاری و تعامل بین سازمانها را ایجاب میکند. منظور از همکاری بین سازمانی فرآیندی است که در آن سازمانها از طریق ایجاد اجماع، تسهیم و همافزایی دانش و امکانات و سایر تواناییها، در یک تقاطع مشترک از هدفها تا حصول نتیجه با یکدیگر کار میکنند.
3⃣ ناتوانی در تشویق و جلب مشارکتهای مردمی در قالب حمایت از نهادهای مدنی، تعاونیها، انجمنها، سمنها و ... برای حضور بیشتر مردم در عرصههای گوناگون از دیگر ضعفهای نهاد شوراهای اسلامی است. اعضای شورا باید این نکته را مدنظر قرار دهند که اداره شهر فقط در نهادهای رسمی مدیریت شهری خلاصه نمیشود؛ به بیانی دقیقتر امروزه مشارکت مردمی بهعنوان کلید توسعه جوامع انسانی مطرح شده که بدون آن امکان دستیابی به توسعه پایدار فراهم نیست.
🔸 بهطورکلی هدف از تشکیل مجلسهای محلی، شرکت دادن مردم در اداره امور از پایینترین سطح جامعه تا بالاترین سطح آن است تا از این طریق، شهروندان به اداره امور شهر و محلی که در آن زندگی میکنند، علاقهمند شوند، نسبت به آن احساس مسئولیت کنند و در ساخت و توسعه آن مشارکت نمایند؛ موضوعی که نیازمند تقویت جایگاه این نهاد، بازنگری و تغییر در روندها و عملکردها است.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین حسینی نژاد
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab