دیدارنگار ۹۹.pdf
2.3M
#ولایت_فقیه
#دیدارنگار
#معلم
✅ افسرانِ سپاه پیشرفت ایران
🔶 ویژه بیانات رهبر انقلاب در دیدار معلمان و فرهنگیان ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
🔸 «سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «یادآوری»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»، «شخصیت»، «آیات و روایات» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
🔸 در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «افسرانِ سپاه پیشرفت ایران» نقش بنیادین معلمان در تحقق تمدن نوین اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است.
🔸 دیدارنگار؛ شماره ۹۹
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#شخصیت_ها
✅ حمزه(ع) الگوی ولایتپذیری و ولایت یاوری
🔸 حضرت حمزه فرزند حضرت عَبدالمُطَّلِب، ملقب به «سَیّدالشُهَداء»، عموی پیامبر اکرم(ص) و از شهدای اُحُد است؛ ایشان از حامیان مهم رسول خدا بوده و آوردهاند که حتی در زمانی که هنوز مسلمان نشده بود، از پیامبر(ص) در مقابل آزار مشرکان حمایت میکرد؛ حمزه از بزرگان قریش بوده و از این رو، مسلمان شدنش، تأثیر زیادی در میان عرب داشته و همچنین از میزان آزار قریش نسبت به پیامبر(ص) کاسته است؛
🔸 شجاعت ایشان به حدی بوده که سران قریش و بزرگان عرب از ابهّت و دلاوری حضرت حمزه(ع)، همواره در بیم و هـراس بـودند؛ بهگونهای که مورخین آوردهاند:
روزی ایشان برای شکار در خارج از مکه بود و پس از بازگشت، خبردار شد که ابوجهل به پیامبر اسلام، توهین و جسارت نموده است؛ پس بلافاصله به سراغ ابوجهل رفت و در مقابل جمعی از بزرگان قریش، با کمان خود، چنان بر فَرق او زد که سَر او شکافته شد! و با فریاد به مسلمانی خود اظهار نموده و گفت: «به پیامبر خدا، ناسزا میگویی؟! من به او ایـمان آوردهام و بـه راهی که محمد(ص) رفته است، میروم؛ حالا اگر قـدرت داری با من ستیز کن!» [فرازهایی از تاریخ پیامبر اسلام، ص ١١۴]
🔸 همچنین در تاریخ آمده که «ابولهب» و همسر ملعون او، که از هر فرصتی برای آسیب زدن به رسول خدا استفاده میکردند، روزی بـچّهدان گوسفندی را بر سر آن حضرت ریختند؛ وقتی خبر به حضرت حمزه(ع) رسید، ایشان بلادرنگ، بچهدان گوسفندی تهیه کرد و در برابر مردم بر سر ابولهب، خالی نمود؛ (همان)
🔸 حضرت حمزه(ع) که جنگجویی سلحشور بوده، در همه حال از پیامبر اسلام دفاع میکرد و در شعب ابیطالب نیز همراه حضرت بود و همچنین در جنگهای مختلف از جمله غزوات بدر و احد، همدوش امیرالمؤمنین(ع) چون شیری غرّان شجاعانه جنگید و قهرمانان بزرگ عرب را یکی پس از دیگری از پای درمیآورد، چنانچه در غزوه بَدر، بزرگترین قهرمانان قریش از جمله «شَيْبَه» و «عُتْبَه» را به جهنم واصل نمود! [طبقات ابن سعد، ص١۶]
🔸 ایشان در جنگ احد نیز در سختترین وضعیت، که بسیاری از اصحاب پیامبر از میدان نبرد فرار کرده و به کوهها پناه بردند! دلیرانه مقاومت کرد و با سپر قرار دادن خویش و نبرد با دو شمشیر، از رسول اللّه دفاع نمود تا جایی که دشمن طبق برخی از نقلها ناجوانمردانه ایشان را از پشت و با نیزه به شهادت رساند و سپس «هند»، دختر عُتْبَه و زن ابوسفیان و مادر معاویه، به انتقام کشتن پدر و عمویش در جنگ بدر، پیکر حضرت را مُثْله کرد و سینه حضرت را شکافت و جگر ایشان را به دندان گرفت! لذا او را «آکلَةَ الْأَکبَاد» به معنای خورنده جگرها لقب دادند؛ [تاریخ پیامبر اسلام ، دکتر آیتی، ص٢٩۵]
🔸 رسول خدا که علاقه شدیدی به عموی گرامیشان داشتند، وقتی جسد ایشان را با آن وضعیت فجيع دیـدند، بسیار محزون شده و فرمودند: «هـرگز به مصیبت کسی مثل شما گرفتار نخواهم شد، و هرگز هیچ مقامی سختتر از این، بر من نگذشته است»
سپس مدتی در کنار جسد حضرت حمزه ایستاده و گریستند و ادامه دادند: جـبرئیل نـزد من آمد و به من خبر داد که در میان هفت آسمان نوشته شده: «حمزه فرزند عبدالمطّلب، شیر خدا و شیر رسول خدا و سیدالشهداء است» [بصائرالدرجات، ص ٣۴]
🔸 همچنین حضرت فرمودند: «پروردگارم مرا با سه نفر از اهلبـیتم بـرگزید: علی بـن ابیطالب، جعفر بن ابیطالب و حمزه بن عبدالمطّلب» [تاریخ پیامبر، ص٣٢۴]
🔸 البته درباره فضائل و کرامات حضرت حمزه سیدالشهداء روایات بسیاری نقل شده، تا جایی که امیرالمؤمنین(ع) و سایر ائمه اطهار در احتجاج با مخالفان، به خویشاوندی خود با حضرت حمزه مباهات کردهاند؛
🔸 رهبر انقلاب: «جناب حمزه(ع) واقعاً یکی از اصحاب غریب رسولالله(ص) است، آن هم با آن نقشی که ایشان داشته است... (لذا) به نظر میرسد که پیغمبر اکرم از همان لحظهی اوّل که ایشان شهید شد، میخواستند از ایشان الگو درست کنند؛ اینکه پیغمبر به او لقب «سیّدالشّهدا» دادند... و بعد همهی مدينه را وادار کردند [بر ایشان گریه کنند]؛ پیغمبر غوغا درست کردند برای جناب حمزه؛ معنای این چیست؟ این [یعنی] پیغمبر میخواهند حمزه را برجسته کنند که او سیّدالشّهدا است، و کسی است که همه باید بر او گریه کنند؛ این الگوسازی است و برای آن روز هم فقط نیست؛ (بلکه) برای همیشهی تاریخ و برای همهی مسلمین است...» سخنان امام خامنهای "مدظلهالعالی" ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#معیشت
✅ حداقل در صف نایستیم!
🔸 در روزهای اخیر همزمان با اعلام حذف ارز ترجیحی برخی از کالاها، شاهد ایجاد صفهای طولانی و یا حرص و ولع بسیار برای خرید کالا در مقابل برخی فروشگاهها هستیم و حتی شنیده شده که برخی از افراد در حال خشککردن نان برای مواقع گرانی قیمتها هستند!
🔸 هرچند که ممکن است در برخی از نقاط کمتر برخوردار و ضعیف این اتفاق عادی باشد؛ اما در مناطق لاکچری شهرها، تب خرید و انباشت کالا در منازل باعث تعجب است؛ خرید مواد غذایی در برخی مناطق بهگونهای بوده است که گویا میخواهند تا آخر عمر فقط با این چند کالا امرارمعاش کنند!
🔸 واقعیت آن است که در اینگونه اصلاحهای قیمتی، احساس فقر به خاطر عملیات رسانهای، از فقیر سبقت میگیرد و نمایش این صحنهها باعث خدشه به فرهنگ ملی میشود.
🔸 الگوها و قهرمانهای تاریخی در همه جوامع وجود دارند و جوامع مختلف، بسیاری از بحرانها را با درسهای این الگوها، با موفقیت طی کردهاند. در زندگی ما شیعیان این الگوها چون به مذهب و شریعت پیوند خورده است، دارای کارکردهایی بهتر و دلانگیزتری هم هستند؛
🔸 حضرت علی علیهالسلام یکی از بهترین این الگوها است که ماجرای بخشیدن انگشتر(خاتم) توسط ایشان به فقیر در رکوع نماز در کتب روایی شیعه و اهل سنت نقل شده و به گفته مفسران، آیه ولایت درباره این واقعه نازل شده است.
🔸 نمونه بارز انفاق و ایثار دیگر، حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها هستند که بخشش «لباس عروسی» به زن فقیر، آنهم در شب عروسی بهقدری بزرگ و درسآموز است که تاکنون تاریخ نتوانسته نمونهای از آن را در خاطره خود ثبت نماید. آنها حتی سه وعده غذای افطاری خود و فرزندانشان را به مسکین و یتیم و اسیر عطا کردند تا اینکه حضرت جبرئیل با سوره دهر بر پیامبر اکرم صل الله علیه و آله نازل شد و در شأن حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیهم و خانواده و ارزش ایثار و اطعام آنان آیاتی را ابلاغ فرمودند.
🔸 بیان فضائل ائمه در جلسات وعظ و سخنرانی صرفاً برای گریه و یا ایجاد نشاط در دلهای ما نیست؛ بلکه باید آنها را وارد زندگی عملی خود کنیم. در چنین شرایط سختی که بسیاری از هموطنان نگران تأمین غذایی خود هستند، ما میتوانیم با کوتاه آمدن از برخی رفتارهای هیجانی، از خود گذشتگی و با مساوات به یاری هموطنان بشتابیم؛
🔸 اگر توانایی کمک و دستگیری از مردم را نداریم، حداقل میتوانیم در صف مواد غذایی نایستیم. میتوانیم بهجای پر کردن قفسههای یخچال و کمد غذایی منازلمان، به نیاز روز نیازمندان جامعه فکر کنیم.
🔸 علاوه بر این، بخش زیادی از اقلامی که قیمت آنها آزاد شده است و طی روزها و هفتههای آتی به بازار تزریق خواهد شد، از ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین شده است و میتوان با تأسی به آموزههای دینی، مانع غلبه نفس منفعتطلب بر حقایق الهی شد و این اقلام را با نرخهای سابق به مصارف عموم رساند.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی؛ کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #تولید #دانش_بنیان ✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان 6⃣ در طرحهای کل
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان
7⃣ رهبر انقلاب در چند سال اخیر تأکید زیادی بر حوزهی دانشبنیان داشتهاند. حمایتهای ایشان چه تأثیری در رشد و گسترش این فضا در کشور داشته است؟
🔸 من خدمت رهبر انقلاب هم گفتم اگر حمایت ایشان نبود ما هم اینجا نبودیم. فقط گفتههای ایشان درباره موضوع دانشبنیان چند جلد کتاب است. خود معاونت علمی و فناوری زاییدهی تفکر رهبر انقلاب است.
🔸 حمایتهای فوق العادهی رهبر انقلاب در این سالها از حوزه دانشبنیان، باعث شده است تا معاونت علمی این پویایی را داشته باشد و در بین وزارتخانههای مختلف بتواند کار بکند و جوانها وارد اینکارها شوند و ایدههایشان را تبدیل به محصول و ارزشافزوده کنند.
🔸 ما همه مدیون این فضا هستیم. بسیاری از چیزهایی که یک دهه قبل در فضای اقتصاد نفتی یک ننگ محسوب میشد، الان یک ارزش است. آن وقت اصلاً نمیتوانستیم در محیط علمی بگوییم که یک استاد دانشگاه میتواند شرکت داشته باشد. یا دانشگاهها بیایند درآمدهایشان را با کار در این حوزه متنوع کنند. یا بپرسیم چرا این قدر وابستگی به دولت وجود دارد؟ پس قرارداد ارتباط با صنعت چه میشود؟ درواقع شرکتهای دانشبنیان چه میشود؟ اصلاً این حرفها را نمیشد زد.
🔸 الان شما در طول این هفت، هشت سال اخیر فقط عدد لغاتی که به ادبیات کارآفرینی کشور اضافه شده است را ببینید. پارکهای علم و فناوری، شرکتهای دانشبنیان، شرکتهای خلاق، کارخانجات نوآوری، مراکز نوآوری، صندوقهای خطرپذیر و... . اینها فقط بخشی از لغاتی است که به ادبیات کارآفرینی کشور اضافه شده و پایهی رشد همان فرهنگی است که راجع به آن صحبت میکنیم. اینها همه مدیون این حمایتها است.
🔸 واقعاً هر وقت ما خدمت رهبر انقلاب نامهای ارسال کردیم، جوابهای بسیار صریحی گرفتیم. انشاءالله دولت سیزدهم هم از این حوزه حمایت لازم را داشته باشد. من در همین مدت کوتاه همکاری با دولت جدید، خیلی خوشحالم از اینکه میبینم بسیاری از مشکلات گذشتهی ما دارد حل میشود. نمونهاش تصویب همین قانون جهش تولید در مجلس است. ما بیش از سی نماینده در مجلس شورای اسلامی داریم که عضوی از همین زیستبوم دانشبنیان بوده و الان نماینده شدهاند. چرا یک قانون آنجا تصویب میشود؟ چون مجلس، مجلسی است که این اصول را میفهمد. ادبیات کارآفرینی را در حوزهی دانشبنیان متوجه میشود.
🔸 بخش خصوصی در اتاق بازرگانی تهران فکر میکنم ۴۲ عضو دارد، که حدود هفده، هجده مورد از آنها شرکتهای دانشبنیاناند. خب یک زمانی اتاق بازرگانی در دست تجار و بازرگانان بوده است، وقتی که در آنجا راجع به محیط کسب و کار صحبت میشد، آن موقع فضای غالب واردات بوده است. الان فضای حاکم، فضای تولید است، فضای صادرات است و بحث بر سر حل مشکلات تولید و صادرات است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر سورنا ستاری؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#شخصیت_ها
✅ نکته اشتراک حاج قاسم با آیتالله فاطمینیا!
🔸 آیتالله فاطمینیا در کوران ابتلاها و شبهات، چراغ معرفت را فروزان نگاه داشت و جان پویندگان تشنه طریق شریعت و حقیقت را از زلال معارف الهی سیراب کرد.
🔸 استاد فاطمی نیا، ذوالفنون بود و در بسیاری از معارف، سرآمد. انسان که متخلق و سرآمد شد، چشمههای حکمت در جان و از زبان او میجوشد؛ و ازجمله بالاترین حکمتها، این کلمات است که بارها فرمود: «امروز تضعیف رهبری و نظام بالاترین گناه است. من سیاسی نیستم، اما باید بگویم که ما مؤید نظام هستیم، مؤید رهبری هستیم و تضعیف نظام و رهبری را حرام میدانیم. این مرد بزرگ، عزّ اسلام است و آگاه باشید هرکس کوچکترین حرفی در تضعیف مقام رهبری بزند، هر کس اندیشهای داشته باشد که ضد مقام رهبری است، خدا او را نخواهد بخشید؛ این را یقین بدانید. امروز این ایران مشعل دارد. مشعل امّ القری، رهبرش هم این مرد بزرگ است. اگر بخواهد کسی با این مرد مخالفت کند، با اسلام بازی کرده است و هرکس با شئون اسلام، با کیان اسلام، با حیثیت مسلمین بازی کند، خدا او را نمیبخشد».
🔸 این کلمات نورانی، دقیقاً مشابه حکمتهای درخشانی است که بر قلب و زبان سردار والامقام، شهید سلیمانی جاری شد: «برادران از مهمترین شئون عاقبتبهخیری نسبت شما با جمهوری اسلامی و انقلاب است. والله از مهمترین شئون عاقبتبهخیری رابطه قلبی، دلی و حقیقی ما با این حکیمی است که امروز سکان انقلاب را به دست دارد. در قیامت خواهیم دید مهمترین محور محاسبه این است. برادران و خواهران عزیز ایرانی من، از اصول مراقبت کنید. اصول یعنی ولیفقیه، خصوصاً این حکیم، مظلوم، وارسته در دین، فقه، عرفان، معرفت؛ خامنهای عزیز را عزیز جان خود بدانید. حرمت او را حرمتِ مقدسات بدانید».
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد ایمانی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#بصیرت #معیشت
✅ وفاق برای جراحی بزرگ
🔶 موضوع مردمیسازی و عادلانه کردن پرداخت يارانهها و جلوگيری از رانتی که در ماجرای واگذاری ارز ۴۲۰۰ نهفته بود، به مهمترین مسئله اين روزهای کشور بدل شده است و تلاش همه دلسوزان کشور آن است که اين اقدام مهم تحولی در اقتصاد کشور، با کمترين هزينه بر ملت رقم بخورد.
🔸 در اين ميان انتظار آن است که در جراحیهای بزرگ اقتصادی که بدون شک مقابله با فسادی آشکار است، نوعی وفاق عمومی شکل گيرد و هماهنگی همگانی جريانهای سياسی برای موفقيت دولت، امکان تحقق آن را آسان نمايد.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 متأسفانه غرضورزیهای سياسی و تنگ نظریهای جناحی موجب شده تا بخشی از جريانهای سياسی مخالف دولت، چشم بر اصول اوليه فعاليت سياسی بسته و تضعيف دولت را در دستور کار خود قرار دهند.
🔸 طبيعی است که هر طرح اجرايی در کشور با موافقين و مخالفينی همراه باشد، اما انتظار آن است که نقد با انصاف همراه بوده و مبتنی بر منافع ملی تعريف شده باشد. نقد بايد کمک کند تا طرحها با کمترين آفت و آسيبی اجرايی گردد، نه آنکه با سياهنمايی همراه شده و افکار عمومی را دچار ترديد کرده و ترس و نگرانی در ذهنها بنشاند.
🔸 آنچه تحت عنوان مشکلات اقتصادی امروز گريبانگير جامعه است، محصول سياستهای غلط گذشته است! متأسفانه بخشی از بانيان وضع موجود خود به صف منتقدين پيوسته و غيرمنصفانه به تخريب اذهان عمومی مشغولاند و جراحی بزرگ دولت برای مقابله با غده سرطانی که در زمان حکمرانی اين جريان رشد کرده را زير سؤال میبرند.
🔸 سوءاستفاده از نگرانیهای مردم نسبت به دشوار شدن مديريت اقتصادی و ابهام نسبت به چگونگی چرخش چرخ معيشت، موجب شده تا برخی از جريانهای سياسی که از کاهش اعتبار و محبوبيت مردمی رنج میبرند، برای کسب محبوبيت، سياستی پوپوليستی را در پيش گرفته و عوامفریبانه خود را مدافع سرسخت طبقات محروم نشان دهند. اين در حالی است که عملکرد گذشته آنان بهخوبی حکايت از آن دارد که اين جريان هیچگاه حامی واقعی طبقات محروم نبوده و اتفاقاً سياستهای اتخاذی آنان اغلب تأمینکننده منافع طبقات برخوردار بوده است.
🔸 البته فراموش نبايد کرد که در ميان مخالفان و منتقدين دولت، افراد منصفی نيز يافت میشوند که نهتنها به تخريب جراحی بزرگ دولت سيزدهم نپرداختهاند، بلکه قلم و زبان خود را برای موفقيت آن بکار گرفته و برای همراه سازی افکار عمومی تلاش کردهاند که بايد از آنان تقدير نمود و ديگران را نيز به اتخاذ چنين رويهای دعوت نمود.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #تولید #دانش_بنیان ✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان 7⃣ رهبر انقلاب د
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان
8⃣ به عنوان سؤال آخر چه آیندهای را برای این حوزه تصور میکنید؟
🔸 ما هدف گذاری کردیم که با تصویب قانون جهش تولید برای سال آینده در تمام حوزههای دانشبنیان سی درصد رشد حداقل داشته باشیم.
البته در بحث درآمدها قطعاً عدد بالاتر از این است.
🔸 ما سال گذشته نیز نسبت به امسال هم یعنی سال ۱۴۰۰ نسبت به ۹۹ هم قریب به دو برابر رشد داشتیم. انتظار داریم که امسال تعداد شرکتهای دانشبنیانمان به مرز نه هزار شرکت برسد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر سورنا ستاری؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تحول
✅ الزامات جراحی اقتصادی در کشور
🔶 سالهاست که طرح تحول اقتصادی بهعنوان یک برنامه اصلاح ساختارهای اقتصادی با تأکید بر هفت محور بهرهوری، یارانه، مالیات، گمرک، بانکداری، ارزش پول ملی، توزیع کالا و خدمات تدوین شده است. همه کارشناسان اقتصادی نیز اذعان به اجرای این طرح دارند.
🔸 هرچند برخی دولتها از ترس تضعیف مقبولیت سیاسی، از اجرای این طرح سر باز زدند؛ ولی دولت سیزدهم در ابتدای اولین سال شروع به کار خود، بدون ملاحظات اینچنینی، اقدام به آغاز این جراحی بزرگ نمود.
🔶 بااینوجود به نظر میرسد که برای اجرای این طرح بزرگ، باید الزاماتی را در نظر گرفت:
1⃣ تجربه کشورهایی که اصلاحات عمیق اقتصادی داشتهاند، نشان میدهد که اجرای موفق این طرح مستلزم عزم ملی و وحدت همه گروهها و احزاب در یاری نمودن دولت است.
ترجیح منافع حزبی بر منافع ملی، باعث ایجاد دودستگی در بدنه اجتماعی و یأس و ناامیدی در دولت میشود.
2⃣ دولت در اجرای طرح تحول اقتصادی میبایست مرتباً در میان مردم باشد و آنها را از جزئیات امور آگاه سازد. داشتن پیوست رسانهای برای اقناعسازی افکار عمومی از مهمترین الزامات اجرای طرح است. وزن جریان تحریف و سازوکار رسانهای آفندی و پدافندی با آن باید طرحریزی شود.
3⃣ کسب نتیجه مؤثر، محسوس و پایدار فقط زمانی امکانپذیر است که هر هفت بخش اقتصادی ذکر شده، در یک دوره ۴ تا ۵ ساله اجرایی گردد. چنانچه در گام اول یا دوم دولت متوقف شد، نهتنها شرایط بهبود نمییابد، بلکه اقتصاد دچار بحرانهای شدیدتری مثل مارپیچ تورم دستمزد خواهد شد.
4⃣ اجرای سیاستهای حمایتی دقیق و علمی در سه بخش تولید، توزیع و مصرف، بهگونهای که خود این سیاستها بحرانآفرین نباشند.
علم اقتصاد تأکید میدارد که در کدام بخش، از چه نوع سیاست حمایتی استفاده شود؛ اما نکته مهم این است که این سیاستها نباید تشدیدکننده شاخصهایی مثل نقدینگی بیکیفیت شود.
5⃣ در همه فرآیند اجرایی سازی طرح تحول اقتصادی، میبایست گامبهگام دولت به نقش اصلی خود در اقتصاد برگردد و با اصلاح روند سازوکار خصوصیسازی، سهم مردم را از اقتصاد افزایش دهد. جذب سرمایهگذاری و بهبود فضای کسبوکار از طریق پیگیری و تلاش برای رفع تحریمها و اجرای بیمه ریسکهای سیاسی- اقتصادی باید در دستور کار قرار گیرد.
6⃣ استحکام و تقویت سیستم کنترل و نظارت بر اقتصاد از اساسیترین ملزومات است که شروع اصلاح نظامات اقتصادی بدون آن، نتیجهای جز فساد شکل نخواهد داد و اجرای طرح را با کندی مواجه خواهد نمود.
7⃣ در تمام طول دوره اجرای طرح باید ارتباط با کارشناسان منتقد و موافق قطع نشود و به صورت مستمر گزارشهای آسیبشناسی و ارزیابی نقاط ضعف و قوت موجود، احصا گردد؛ تا ادامه مسیر هموارتر شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #عراق
✅ تداوم بنبست سیاسی در عراق
🔶 اظهارات جدید مقتدی صدر در نطق اخیر تلویزیونیاش مبنی بر قرار گرفتن بهعنوان اپوزیسیون ملی و عدم مداخلهکننده در مذاکرات تشکیل دولت که همراه با حمله تند به چهارچوب هماهنگی شیعیان بود، پیش از آنکه روند تشکیل دولت در عراق را تسهیل کند، بر پیچیدگی اوضاع سیاسی، میدانی و اجتماعی در این کشور میافزاید.
🔶 گزارههای خبری
🔸 در روزهای گذشته مقتدی صدر، رهبر جریان صدر که بزرگترین بلوک پارلمان در ائتلاف نجات میهن را دارد، در یک پیام تلویزیونی با انتقاد شدید از «چهارچوب هماهنگی شیعیان» (الاطار التنسیقی) تأکید کرد، «هرگز به وضعیت سهمیهبندی مناصب در عراق باز نخواهد گشت».
صدر در سخنرانی تلویزیونی کوتاه خود گفت، از اینکه یکسوم شکننده نصاب، مانع از تشکیل دولت اکثریت شدهاند، تعجب نمیکند اما آنان (چهارچوب هماهنگی شیعیان) وقاحت را بهجایی رساندهاند که قوانینی را که به نفع ملت است معطل کردهاند و نه میگذارند دولت اکثریت برای خدمت به ملت تشکیل شود، نه دولت کنونی میتواند به ملت خدمت کند! قدرتطلبی چشمان آنان را «در برابر مشکلات مردم، شامل فقر و سلطه شبهنظامیان و سرسپردگی و خطر عادیسازی روابط و محیطزیست و فساد بسته است.
وی خطاب به گروه «چهارچوب هماهنگی شیعیان» گفت که چه عذری برای محروم کردن مردم از روزیشان دارند و افزود که از خشم مظلومان بترسند و آه مظلوم دامن همه آنان را خواهد گرفت! او گفت که اگر آنان فکر میکنند با این رفتارها «ما را به ائتلاف با خود وادار میکنند، مطمئن باشند که هرگز نمیگذاریم عراق به سهمیهبندی فرقهای و توافق برگردد که سالهاست همین توافق به همهچیز در عراق آسیب زده است».
🔸 علاوه بر این، صدر با انتشار توئیتی با اشاره به وقایع پس از انتخابات نوشت: «تنها راه پیش روی ما پیوستن به اپوزیسیون ملی، دستکم برای مدت ۳۰ روز است. اگر جناحها و کمیتههای پارلمانی در این مدت موفق به تشکیل دولت شوند، این بسیار خوب است. در غیر این صورت تصمیم دیگری اتخاذ و در زمان مناسب آن را اعلام میکنیم».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 اظهارات اخیر صدر مبنی بر قرار گرفتن بهعنوان اپوزیسیون ملی و عدم مداخله کننده در مذاکرات تشکیل دولت، اگرچه بیشتر شبیه کاغذبازی سیاسی و یا اهرمی برای امتیازگیری است، ولی در عمل باعث پیچیدگی اوضاع در عراق میشود؛ شرایطی که عملاً از طریق طولانیتر کردن روند تشکیل دولت در عراق، باعث ماندگاری فضای بیثباتی سیاسی و توسعه تهدیدات امنیت ملی و درنتیجه گسترش طول و عرض و عمق زمین بازی آمریکا و گروههای تروریستی در عراق میشود.
🔸 صدر از یکسو به دنبال مرجعیت سیاسی در عراق است و از سوی دیگر میخواهد مسئولیت شرایط وخیم اقتصادی و اجتماعی و سیاسی در عراق را یکجا بر دوش چهارچوب هماهنگی شیعیان که رقیب خود در قدرت میپندارد، بیندازد. طرح تبدیل به اپوزیسیون ملی نیز موضوعی است که دقیقاً بر اساس روحیات شخصی و دیدگاههای سیاسی صدر شکل گرفته است. صدر احزاب و جریانات سیاسی عراق را در یک دوراهی قرار داده است؛ یا تشکیل دولت اکثریت و یا تبدیلشدن به اپوزیسیون که در هر دو حال برجستگی صدر در عراق حفظ میشود.
🔶 نکته راهبردی
🔸 اظهارات صدر هرچه باشد، با واقعیات سیاسی و میدانی عراق منطبق نیست. جریان صدر با میزان کرسیهایی که دارد، چارهای جز جلب رضایت چارچوب هماهنگی، برای تشکیل دولت اکثریت ملی ندارد. تشکیل یک دولت توافقی مبتنی بر قاعده برد- برد که مورد حمایت جمهوری اسلامی نیز است، تنها راهحل معقول، منطقی و منطبق بر واقعیات سیاسی و میدانی عراق است.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ تجربههای اقتصاد دانشبنیان در دنیا
🔸 مقام معظم رهبری امسال را سال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» نامگذاری کردند.
🔶 از جمله مواردی که چشم اندازی را در مقابل روی ما قرار داده و اهمیت و ضرورت توجه به اقتصاد دانشبنیان را برای ما روشن میکند توجه به تجربه کشورهایی است که از دانش محور کردن اقتصاد برای خود مزیت ایجاد کردهاند.
🔸 چنانکه انقلاب کشاورزی در انگلستان سبب افزایش بهرهوری در محصولات و افزایش راندمان تولید مزارع شد و به تبع آن میزان درآمد نیز افزایش یافت. توجه به این مزیت داخلی و حرکت به سمت کشاورزی نوین، به طور نسبی رفاه اجتماعی را ایجاد کرد و جمعیت را نیز افزایش داد و نهایتاً زمینه را برای انقلاب صنعتی فراهم کرد به طوری که افراد آزاد شده از صنعت کشاورزی، وارد انقلاب صنعتی شدند و این زمینهای شد برای رسیدن به اقتصاد مبتنی بر نوآوری.
🔸 اقدام دیگری که در سال ۲۰۱۸ در هندوستان رخ داد، اجرای طرحی بود که در ذیل صنعت کشاورزی دیجیتال، با دسترسی کشاورزان به موبایل و امکان ارسال اطلاعات از طرف پایگاههای مطالعاتی کشاورزی به صورت تخصصی پیامهایی در مورد زمان کشت و نکات مهم کشاورزی به کشاورزان ارسال میشد. نتایج اجرایی این طرح به صورتی بود که در طول یکسال راندمان تولید مزارع آنها ۱۰ درصد رشد پیدا کرد این در حالی بود که انتظار میرفت در سال اول اجرای این طرح که استقبال زیادی هم از آن نشده بود تولید و رشد محسوسی نداشته باشد.
در واقع کشاورزانی که از اطلاعات دیجیتال استفاده کرده بودند توانستند راندمان تولید خود را افزایش داده و درآمد بیشتری کسب کنند، افزایش تابآوری آنان در برابر شوکهایی که کسب و کارشان را هدف قرار میدهد فاکتور مثبت دیگر بود؛ پس از آن، نشریه «ساینس» نیز بر این مبنا در یک مقاله علمی نوشت: کشاورزانی که پیشنهادات دیجیتالی را به صورت روزانه دریافت و اجرا میکنند به ازای هر یک دلاری که هزینه میکنند ۱۰ دلار درآمد کسب میکنند. تقریباً دو برابر کشاورزان دیگر.
🔸 ژاپن نیز از دهه ۱۹۷۰ به سمت اقتصاد سرمایه محور و دانشبنیان حرکت کرد به طوری که در زمینه انرژی و دارا بودن شدت پایین مصرف انرژی در زمره موفقترین کشورهای دنیا به حساب میآید. شدت مصرف انرژی در سال ۲۰۰۵ برای این کشور حدود ۶۵۳۹ بی تی یو در ازای تولید ناخالص داخلی بوده است که در مقایسه با میانگین جهانی حدود ۱۹ درصد پایینتر است. در واقع مهمترین نکته در ارتقای کارایی انرژی کشور ژاپن وجود زیرساختهای لازم سیاستگذاری نظارت و برنامهریزی منسجم در به کارگیری فناوریهای جدید در جهت کاهش مصرف انرژی است.
🔶 بنابر مصادیقی که در بالا اشاره شد میتوان به نتایج زیر دست یافت:
1⃣ ضرورتهای رقابت در دنیایی که به دهکده جهانی تبدیل شده است ایجاب میکند که به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم؛ زیرا اگر به این سمت حرکت نکنیم نمیتوانیم از ظرفیتها و مزیتهای خود در جهت افزایش بهرهوری استفاده کنیم، آنگاه کشورهایی با منابع کمتر از ما پیشی خواهند گرفت.
2⃣ تداوم رشد، در اقتصاد دانش بنیان است؛ زیرا دانش هیچگاه تمام نمیشود، بنابراین رشد اقتصادی همواره ادامه خواهد داشت و دچار رکود نخواهد شد.
3⃣ حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان منحصراً مربوط به کشورهای توسعه یافته نیست، بلکه کشورهایی همچون هند ، برزیل ، کره و... با اتکا به دانش محور کردن اقتصاد توانستهاند جایگاه قابل توجهی را برای خود کسب کنند.
🔸 بنابراین آنچه را حکیم انقلاب به عنوان شعار سال مطرح کردند یک ضرورت انکارناپذیر بر سر راه اقتصاد کشور است که به عنوان قوه پیشران در اقتصاد، تولید، افزایش بهرهوری و رفاه اجتماعی باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد حکیمی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#جمعیت
#شخصیت_ها
✅ «کاظمی آشتیانی» که بود؟
🔸 رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور با ابراز گلایه از وضعیت نمادسازی و معرفی الگوهای بومی از دانشمندان و نخبگان کشور برای هویتسازی در نسل جوان؛ از چهرهای ملی نام بردند که علیرغم اقدامات شایسته علمی، برای نسل امروز شناسانده نشده است.
🔸 پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی، خردادماه ۱۳۷۰ با مدیریت دکتر کاظمی آشتیانی فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون هزاران زوج نابارور با بهرهمندی از خدمات این مرکز پیشرفته درمان ناباروری، صاحب فرزند شدهاند.
🔸 توسعه دانش سلولهای بنیادی مدیون تلاشهای مجاهدانه دکتر آشتیانی در سپهر علم و فناوری کشور است. تولد اولین نوزاد حاصل از IVF در ایران، تولد دومین کودک حاصل از ICSI در ایران، تولد اولین نوزاد حاصل از میکرواینجکشن اسپرماتوزوآی منجمد شده، تولید نخستین رده سلولهای بنیادی جنینی در ایران بخشی از فعالیتهای علمی وی به شمار میآیند.
🔸 غروب چهاردهم دیماه ۱۳۸۴ روح این انسان والامقام به سمت معبودش پر کشید.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
✅ صادرات اولین پهپاد ایرانی
🔸 اولین خط ساخت پهپاد ابابیل در خارج از کشور در تاجیکستان راه اندازی شد.
🔶 اما اولین پهپاد ایرانی که به دنیا صادر می شود چه مشخصاتی دارد؟
🔸 ابابیل-۲ با مداومت پرواز ۱.۵ ساعته میتواند تا ۲۰۰ کیلومتر برد عملیاتی داشته باشد و بیشینه سرعت کروز آن به ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. این پهپاد میتواند تا ارتفاع بیش از ۳ کیلومتر از سطح زمین ارتفاع بگیرد و در عملیات مراقبت و شناسایی میتواند مساحتی معادل ۷۷۰ کیلومتر مربع را پایش کند.
🔸 سامانه ناوبری ابابیل-۲ GPS/INS است و نوع هدایت و کنترل آن هم میتواند به صورت کنترل از راه دور باشد و هم خودکار، که در حالت خودکار برد این پهپاد افزایش خواهد یافت. نیروی پیشران این پهپاد از یک موتور پیستونی دو سیلندر تأمین میشود که با توان ۲۵ اسب بخار، مصرف سوختی در حدود ۵ لیتر بر ساعت دارد.
🔸 این پهپاد نیازی به پرواز کردن از روی باند نداشته و از روی یک ریل شتابدهنده از پشت یک وانت قابل به پرواز در آوردن است.
🔸 اخیرا نیروی دریایی سپاه نیز قابلیت به پرواز در آوردن این پرندههای بدون سرنشین از روی قایقهای تندرو خودرو را به صورت عملیاتی به نمایش گذاشته شده است.
🔸 پیش از این و در دهه ۸۰ نیز یکی از محصولات خانواده ابابیل، توانسته بود با موفقیت بر فراز ناوهواپیمابر آمریکا به پرواز درآید بدون آنکه سامانههای نظارتی و پدافندی این شناور مجهز، متوجه آن شود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab