متولد پنجاه و هفت.pdf
130.5K
#عزت_ملی
#اقتصاد
#علم_و_پژوهش
#روابط_خارجی
✅ متولد پنجاه و هفت
🔶 ما دیگر هیچ محدودیتی در هیچ دریایی نداریم و با انجام این مأموریت به این خودباوری رسیدیم که اگر اراده کنیم میتوانیم و توانستیم بااقتدار در تمامی اقیانوسها حضور پیدا کنیم. در این مأموریت از فاصله ۵۰۰ کیلومتری تمامی تهدیداتی که متوجه ناوگروه بود، مورد پایش و رصد قرار میگرفت.
🔶 در این مأموریت ما در هفتدریا هفت تنگه و چهار اقیانوس دنیا حضور پیدا کردیم و پنج مرتبه از خط استوا عبور نمودیم. رکورد عبور از کلیه مدارات مهم کره زمین (مدار استوا، مدار رأسالسرطان، مدار رأسالجدی) و تنگه ماژلان در این مأموریت تاریخساز، به ثبت رسید.
🔶 برای اولینبار در دنیا رکورد دریانوردی مداوم ۲۳۳ روزه با پیمایش حدود ۶۵ هزار کیلومتر را به ثبت رساندیم.
🔶 حضور ما در برزیل بهمثابه شکست آمریکا در برابر ایران بود که باوجود تلاشهای گسترده نتوانست مانع پهلوگیری ناوگروه ایران در حیاطخلوت خود (بندر ریودوژانیروی برزیل) شوند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: امیر دریادار دوم فرهاد فتاحی؛ فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی #بصیرت
#اغتشاشات
✅ درماندگی گروهک آدمکش
🔰 قسمت دوم
🔶 مردم را به جرم طرفداری از امام و انقلاب میکشتند
🔹گروه منافقین آیهی قرآن میخواندند، خطبهی نهجالبلاغه میخواندند، ادّعای دینداری میکردند، خودشان را از همه مسلمانتر و انقلابیتر میدانستند؛ آن وقت بمبگذاری میکردند و ناگهان یک خانواده، بزرگ و کوچک و بچه و صغیر و همه کس را به هنگام افطارِ ماه رمضان میکشتند! چرا؟ چون اعضای آن خانواده طرفدار امام و انقلاب بودند. ناگهان بمبگذاری میکردند و یک جمعیتی بیگناه را مثلاً در فلان میدان شهر نابود میکردند. شهید محراب هشتاد ساله، پیرمرد نورانىِ مؤمنِ مجاهدِ فی سبیلالله را به وسیلهی بمبگذاری میکشتند. اینها چهار، پنج شهید محراب از علمای مؤمنِ عالمِ فاضلِ برجسته را کشتند. ۱۳۷۵/۱۱/۱۲
🔻ترور بهشتی، رجایی و باهنر توطئه منافقین بود
🔶 شما نگاه کنید ببینید در طول آن دو سال و اندی که آن جریانهای مخالف در این کشور خیلی فعّال بودند، علیه چه کسانی توطئه کردند... بعضیها را با تضعیف و اهانت از رو میبردند؛ لیکن بعضی مثل شهید بهشتی را نمیشد با این چیزها از میدان خارج کرد؛ آن وقت به این شیوه ترور متوسّل شدند و شهید بهشتی و دیگران را در آن حادثه به شهادت رساندند. بعد هم مرحوم شهید باهنر و شهید رجایی و امثال اینها را شهید کردند. اینها شهدای هویّت اصلىِ اسلامىِ نظامند؛ چون در مقابل دشمنان ایستادند. ۱۳۷۸/۴/۷
🔻منافقین پادوی دشمن در اغتشاشات ۹۶ بودند
🔶 [در جریان اغتشاشات ۹۶] پادوییاش مربوط به سازمان منافقین بود، سازمان آدمکش منافقین؛ پادو، آنها [آمریکاییها و صهیونیستها] بودند. از ماهها قبل اینها آماده بودند؛ خود رسانههای منافقین در همین روزها اعتراف کردند؛ گفتند ما از چند ماه قبل با آمریکاییها در ارتباط بودیم نسبت به این قضیّه؛ که پادویی کنند، سازماندهی کنند، بروند این و آن را ببینند، کسانی را در داخل نشان کنند و پیدا کنند که بهشان کمک کنند تا بیایند به مردم فراخوان بدهند -فراخوان را هم آنها دادند- و شعار «نه به گرانی» بگذارند. خب این شعاری است که همه خوششان میآید؛ با این شعار یک عدّهای را جذب کنند، بعد خودشان بیایند وسط، اهداف شوم خودشان را دنبال کنند و مردم را هم دنبال خودشان بکشند. ۱۳۹۶/۱۰/۱۹
🔻غرب دنبال تطهیر چهره منافقین است
🔶 متأسّفانه امروز برخی از سیاستهای غربی، سعی میکنند این روسیاهها را تطهیر کنند، منافقین را به یک شکلی در موضع مظلومیّت نشان بدهند و برایشان فضای مظلومیّت ایجاد کنند؛ و [البتّه] نخواهند توانست؛ کسانی که هزاران نفر را در داخل کشور از بین بردند، از امام جماعت و امام جمعه تا کاسبِ بازاری تا جوان دانشجو تا پاسدار کمیته تا خانوادهای که سر افطار نشسته بودند -و دیگران و دیگران و دیگران، هزاران نفر، حالا من رقم دقیق را نمیدانم- تا رؤسای کشور [مثل] شهید بهشتی و آن شخصیّتهای برجستهی آن روز که به شهادت رسیدند و تا این دو بزرگوار [شهید باهنر و شهید رجایی]. ۱۳۹۵/۶/۳
🔻تروریستهای دهه۶۰، آزادانه در کشورهای غربی زندگی میکنند
🔶 ما هفده هزار شهید ترور در کشور داریم؛ هفده هزار شهید ترور! این رقم، رقم کوچکی است؟ این حرف شوخی است؟ آن کسانی که این ترورها را انجام دادند، امروز آزادانه در کشورهای غربی دارند حرکت میکنند. این ترورها، ترور چه کسانی بود؟ ترور کاسب، ترور کشاورز، ترور عالِم، ترور استاد دانشگاه، ترور مؤمن متهجّد، ترور کودکان، ترور زنان؛ هفده هزار شهید ترور، در تاریخ انقلاب اسلامی ثبت شده است. ۱۳۹۴/۴/۶
🔻جای جلاد و شهید عوض نشود!
🔶 من توصیه میکنم به کسانی که اهل فکرند، اهل تأمّلند و راجع به دههی ۶۰ قضاوت میکنند، جای شهید و جلّاد عوض نشود! در دههی ۶۰، ملّت ایران مظلوم واقع شد؛ تروریستها و منافقین و پشتیبانهای آنها و قدرتهایی که آنها را به وجود آورده بودند و دائماً در آنها میدمیدند، به ملّت ایران جفا کردند، بدی کردند؛ ملّت ایران در موضع دفاع قرار گرفت، امّا دفاع کرد و پیروز شد و بحمدالله آن توطئههای آنها را خنثی کرد. این [دربارهی] دههی ۶۰. جوانهای ما ایستادند، امام بزرگوار با آن چهرهی نورانی، با آن قلب خداباور، با آن عزم راسخ ایستاد و بر همهی این مشکلات فائق آمد. ۱۳۹۶/۳/۱۴
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
عربستان سعودی و معمای عادیسازی روابط با اسرائیل!.pdf
53.2K
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی
✅ عربستان سعودی و معمای عادیسازی روابط با اسرائیل!
🔶 پایگاه خبری میدل ایست مانیتور در گزارشی می نویسد: «اکنون توپ در زمین عربستان سعودی است. اینکه سعودی ها چه کاری انجام خواهند داد، تحت تاثیر مولفه های مختلفی است و درست به همین دلیل، تصویر آینده چندان روشن نیست.
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#رسانه #زن
#هویت #انقلاب_اسلامی
✅ زن و رسانه
🔰قسمت دهم
🔶 دختران و رویاهای صورتی؛ درباب تفاوتهای بنیادینِ «رویا» و «آرمان»
🔶 چند سالی هست که با دقت مضاعفی گفتارهای پیرامون هویت و آینده دختران را بررسی و مطالعه میکنم. از ادبیات فمینیستی و مشاورههای زردِ روانشناسی در این عرصه که بگذریم، یکی از صداهای پرطنین در گوش دخترانِ امروز متعلق به گفتار جریانهایی است که برچسب انقلاب اسلامی، زنِ تراز، الگوی سوم و... دارند. در سالهای اخیر حجم قابل توجهی از آثار رسانهای و فرهنگی اعم از سرود و نماهنگ، کتاب، کارگاه و همایش، صفحات مجازی و... توسط این جریانها برای دختران تولید شده است.
🔶 دغدغه ثابت این آثار و محصولات تولیدی درباره دختران، هویتبخشی به آنان در قامت یک انسانِ موثر اجتماعی در آینده است. دغدغهای که میتوان با اغماض آن را منتسب به گفتار انقلاب اسلامی در عرصه زنان و دختران نمود. اما ایده مرکزی اغلب این آثار و فعالیتها معطوف به یک مفهوم کاملا فردگرایانه و سکولار است. «رویا» لب کلام گفتار بدنه مذهبی جامعه درباره دختران در نسبت با هویت و آینده آنهاست. «رویاهایت را بساز» نقطه تلاقی گفتارهای فمینیستی، روانشناسی زرد و بدنه مذهبی است که در امتدادشان به مقوله «هویت جنسیتی» به آن رسیدهاند. این در حالیست که اگرچه انقلاب اسلامی از ایده «زنِ موثر» حمایت میکند، اما به یقین با گفتار فوق ناسازگار است. گفتار بدیل انقلاب اسلامی برای هویت و آینده دختران، «آرمان» است.
🔶 «آرمان» با «رویا» تفاوتهای بنیادین دارد. رویا، تصویرگریهای نفس انسانِ سکولار از آینده است که در انقطاع مطلق از تاریخ و جغرافیا قرار دارد. براین اساس، رویا ماهیتی منفعل و ایزوله دارد و فرد را بیرون از حرکت جامعه در مسیر تاریخی خود تعریف میکند. لذا در این گفتار، رویای دختران قبل از انقلاب اسلامی و پس از آن چندان تفاوتی ندارند. هر دو از جنس تارگِت هستند(ببخشید معادل فارسی که حق مطلب را ادا کند نیافتم!) پرواضح است که در چنین فضایی احتمال تعارض منافع میان فرد و جامعه چندان بعید نیست. زیرا تارگتهای فردی نه تنها تعهدی به اهداف جمعی ندارند بلکه حتی امکان قرار گرفتن در موقعیتهای تقابلی و ناهمنوا با نظم و روندهای جمعی نیز دارند. لذا به میزان گسترش این گفتار در میان افراد، جامعه یک گام به سمت گذار از انسجام اجتماعی به انزوای اجتماعی پیش میرود. بحث و تفصیل این گزاره بماند برای بعد...
🔶 آرمان اما دقیقا در نقطه مقابل رویا قرار دارد. نقطه عزیمت آرمان، تاریخ است. آرمان، تصویر متعهدانه و مسالهمندِ فرد از آیندهی حرکت تاریخی جامعه است که در این میان رسالتها و ماموریتهایی هم برای زندگی فردی مشخص میکند. لذا آرمان ماهیتی فعال دارد و برخلاف رویا که قائم به فرد است، آرمان قبل از فرد وجود داشته و بعد از او نیز تداوم خواهد داشت. به همین دلیل است که افراد برای آرمان «هزینه» میدهند اما برای رویا نه! موضع افراد نسبت به رویا «ترجیح» است اما نسبت به آرمان، «تکلیف».
الگوی سومِ زیستن، صرفاً در بستر آرمان قابل تحقق است. رویا که «مجاهدت» نمیخواهد. رویا نهایتا با «تلاش» و «برنامهریزی» قابل دستیابیست! رویا به معنای واقعی کلمه «صورتی» است. این آرمان است که با «ایمان» و «یقین» آغاز میشود و با جهاد به مال و جان و آبرو امتداد مییابد. انسانِ انقلاب اسلامی اینگونه زیستنی دارد و اساسا با چنین انسانهایی تمدن جدید رقم میخورد. یک سینه سخن درباره تفاوت این دو گفتار دارم. شاید در فرصتی به تفصیل سخن بگویم.
🔶 اما از تمام فعالان حوزه زنان و دختران که در پایگاه انقلاب اسلامی کنش میکنند تقاضای تامل بیشتر دارم. جایگزینی ادبیات آرمان به جای رویا هم برای پسران و هم برای دختران ضروری است. اما تاکید من روی دختران از این جهت است که سهم و نقش دختران در تنظیم و رهبری حرکت اجتماعی بسیار بیشتر و موثرتر از پسران است. لذا دختران را بیشتر دریابید. اگر هویت و آینده دختران نوجوان را به «انقلاب اسلامی» و «ایران مقتدر» پیوند بزنید، برای رفع بسیاری از چالشها و حل مسائل اجتماعی ایران در آینده زمینهسازی کردهاید.
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#سبک_زندگی
#رسانه #موسیقی
✅ زن و رسانه
🔰 قسمت یازدهم
🔶 عاشقانههای پاپ؛ بازنمایی عشق در ترانههای موسیقی پاپ ایرانی
🔶 مصرف موسیقی یکی از مهمترین اشکال مصرف فرهنگی در دنیای مدرن است. در جامعه ایران نیز گوش دادن به موسیقی یکی از بخشهای عمده اوقات فراغت افراد و بهویژه جوانان را تشکیل میدهد. برخی از پژوهشهای میدانی از مصرف 78 درصدی موسیقی در میان افراد 15 تا 45 سال حکایت دارند. همچنین جامعه ایران را معمولاً جامعهای عاطفی، پرتکلّف، دارای مذهب باطنگرا، ادبی و عرفانی دانستهاند که امور عقلانی تحتالشعاع این پدیدهها قرار گرفته است. عشق و حواشی آن را میتوان دغدغهای فراگیر در میان جامعه جوان ایرانی تلقی کرد که اکثریت این طیف را بهنوعی درگیر خود نموده است.
🔶 در پژوهشی که توسط نگارنده با عنوان «بازنمایی عشق در موسیقی پاپ ایرانی» اجرا و منتشر گردید، پس از شناخت و تبیین ویژگیها و مولفههای عشق سیال و رابطه ناب با استفاده از نظریات زیگموند باومن و آنتونی گیدنز، به بررسی و تحلیل محتوای کیفی ترانههای موسیقی پاپ در ایران پرداخته شد. براساس یافتههای آن پژوهش، مهمترین ویژگیهای عشق سیال عبارتاند از فراخانوادگی بودن، تصادفی بودن، ناپایداری، تکرارپذیری، تعهدگریزی، اروتیک و زمینی بودن، پایان همراه با نفرت، عشق بهمثابه تجربهای منتشر و عمومی، کفویت عاشق و معشوق، جنسیتزدایی از عاشقی، عشق بهمثابه خاطره وصل و تلخی تجربه عاشقی است.
🔶 با بررسی و تحلیل کیفیت بازنمایی عشق در موسیقی پاپ ایرانی مشاهده میشود که مفاهیمی همچون خیانت، جدایی، بی وفایی، ترک رابطه، اشک و غم و... پربسامدترین مفاهیم بازنمایی شده در این ترانهها هستند.
🔶 به عبارت دیگر مخاطبان موسیقی پاپ که در میان جوانان ایرانی تعداد قابل توجهی به شمار میروند، از گوش دادن به یک آلبوم خواننده محبوب بیشترین چیزی که نصیب آنها میگردد، غم و غصه و شکایت نسبت به بی وفایی و خیانت عشقی است. این یافتهها از منظر تحلیل متن که رویکرد پژوهش حاضر بوده، استخراج گردیده است و به نظر میرسد با توجه به تأثیر عمیق موسیقی بر روحیات و ذهنیات مخاطبان خویش، این موضوع از منظر جامعهشناسی مخاطب و شناخت تأثیر این مفاهیم بر مخاطبان موسیقی پاپ نیز قابل تأمل و بررسی بوده و میتوان در پژوهشهای بعدی بدان توجه نمود.
🔶 نکته دیگری که میبایست از منظر سیاستگذاری فرهنگی بدان توجه نمود، اهتمام به تصویر و غفلت از متن در سیاستگذاری فرهنگی در کشور است. به نظر میرسد حساسیتِ نظارتیِ سیاستگذاران فرهنگی کشور بیشتر معطوف به رسانههای تصویری از قبیل فیلم و عکس بوده و نسبت به متن و محتوای آثار فرهنگی که به مخاطبان عرضه میشود توجه کافی صورت نمیگیرد. حجم واکنشهایی که نسبت به انتشار یک آلبوم موسیقی زیرزمینی دارای مضامین غیراخلاقی در جامعه ما صورت میگیرد در مقایسه با واکنشهای معطوف به انتشار یک کلیپ تصویری حاوی محتوای غیراخلاقی بسیار ناچیز و بی اهمیت است. در حالی که این نگرانیهای مطرح شده نسبت به موسیقی پاپ که کاملاً به صورت مجاز در کشور تولید و منتشر میگردند، در مقایسه با آلبومهای غیررسمی و فاقد مجوز این نوع موسیقی و نیز سایر موسیقیهای زیرزمینی مانند رپ که سهم قابل توجهی را در سبد مصرف فرهنگی جوانان جامعه ایرانی دارد، اساساً قابل قیاس نیست. مفاهیم بازنمایی شده در این موسیقیهای زیرزمینی به مراتب ضدعشق و معشوق و ضدخانواده هستند که ضرورت توجه بیشتر به این عرصه را نمایان میسازند.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#انتخابات
#رسانه
✅ دعوای درونحزبی یقهآبیها
🔶 کم کم به انتخابات 2024 ریاستجمهوری آمریکا نزدیک میشویم. پیش از برگزاری انتخابات اصلی، انتخابات درونحزبی برگزار شده و عملاً تنور انتخابات ماهها پیش از آغاز رسمی آن گرم میشود. دو حزب اصلی فعال در فضای سیاسی ایالات متحده، حزب جمهوریخواهان ملقب به یقهآبیها و دموکراتها ملقب به یقهقرمزها هر یک به دنبال کسب کرسی ریاستجمهوری در دو سوی میدان هستند.
🔸نامزد اصلی حزب دموکرات به احتمال بسیار زیاد «جو بایدن» رئیسجمهور فعلی آمریکا خواهد بود؛ کسی که با افراد خیالی و ارواح صحبت میکند، دست میدهد، تلو تلو میخورد، مدام به زمین میخورد، اعمال عجیب و غریب انجام میدهد و رفتارهای بسیار دیگری که از یک رئیسجمهور بعید است، انجام میدهد. اما در مقابل در جریان یقهآبیها دعوای درونحزبی شکل گرفته است. معروفترین و پرحاشیهترین عضو حزب جمهوریخواهان «دونالد ترامپ» قصد دارد تا در انتخابات آتی ریاستجمهوری شرکت کند. در حالی که اعضای حزب جمهوری خواه بر روی «دسانتیس» دیگر عضو حزب، برای نامزدی در انتخابات اتفاق نظر دارند.
🔶 دونالد ترامپ چهره «شو من» داشته و توانایی بسیاری در جلب آرای عمومی دارد. از سوی دیگر، موجب افزایش مشارکت در انتخابات خواهد شد؛ اما در عین حال شخصیتی دیوانه و جنجالی نیز دارد. طرح اتهاماتی از قبیل تحریک طرفداران خود برای حمله به کنگره، فساد اخلاقی و رشوه دادن به یک پورن استار، نگهداری اسناد فوق سرّی دولتی بدون اخذ مجوزهای لازم در خانه ترامپ میتواند موجب صدور کیفرخواست و محکومیت وی شده و مانع از حضور او در جریان انتخابات ریاست جمهوری شود؛ اما اگر محکومیتی شامل حال او نشود و وی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، موجب افزایش شکاف داخلی در بدنه حزب جمهوریخواهان خواهد شد.
🔸یقهآبیهای واشنگتن باید میان «نامزد محبوب» و «نامزد معقول» یکی را انتخاب کنند. درست است که نامزدی ترامپ موجب میشود که بار دیگر یقهآبیها حاکم دستگاه اجرایی ایالات متحده شوند؛ اما به نظر میرسد، انتخاب او برای نامزدی ریاست جمهوری، شاکله و ساختار حزبی یقهآبیها را از هم میپاشاند و بنابراین وقوع چنین اتفاقی از شانس کمی برخوردار است.
🔶 از سوی دیگر، در صورتی که ترامپ به عنوان نامزد جمهوریخواهان انتخاب نشود، ممکن است به عنوان نامزد مستقل در انتخابات شرکت کند و موجب حذف کامل حزب جمهوریخواهان از فرآیند انتخابات شود و بدترین سناریوی ممکن برای این حزب به وقوع بپیوندد. بنابراین، شاهد وقوع یک دعوای درونحزبی میان یقهآبیهای آمریکایی خواهیم بود و نکته شایان توجه این است که حاشیههای نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری (بایدن،ترامپ، دسانتیس و...) و اتهاماتشان آنقدر بالاست که اساساً حلقه گمشده و غایبان بزرگ در این انتخابات، مردم و خواستهها و مطالبات آنها خواهد بود. موضوعی که به مثابه یک نکته عجیب و تأملبرانگیز در انتخابات سال 2024 آمریکا ارزیابی میشود و نشاندهنده ابتذال و سقوط و انحطاط سیاسی ایالات متحده به شمار میرود.
🔸 #به_قلم_اساتید:رامین نصیری
🆔 @tahlil_shjr
اقتصاد آمریکا در حال فروپاشی.pdf
80.9K
#اقتصاد
#افول_آمریکا #بودجه
✅ اقتصاد آمریکا در حال فروپاشی
🔶 یکی از اساسیترین مؤلفههای افول قدرت آمریکا، وضعیت اقتصادی و کسری بودجه این کشور است؛ به طوری که در شرایط کنونی دولت آمریکا با کسری بودجه و بدهی بیسابقهای روبهرو است.
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#مسئله_محوری
#رسانه #زن
✅ زن و رسانه
🔰 قسمت دوازدهم
🔶 زیبایی و تصویر بدن در رسانه
🔶 تبلیغات رسانهای يكي از عوامل اجتماعی و فرهنگی است که در دوره خردسالی و نوجوانی، طرح اندامی باریک را برای دختران و اندامی عضلانی را برای پسران ترویج میکند. رسانه های عمومی (تلویزیون، سینما، مجلات و غیره) پس از جنگ جهانی دوم به نحو فزاینده ای طرح بدنی لاغر و لاغرتر (و اکنون حتی با تناسب جسمی بیشتر) را به عنوان الگوی مطلوب زنان معرفی کرده اند. اندام مطلوب برای مرد نیز متناسب؛ اما عضلانی معرفی می شود.
🔶 از طرفي ديگر تصویر زنان و اندامشان، سبب فروش هر چیزی از غذا تا ماشین می شود. بازیگران مشهور سینما و تلویزیون روز به روز جوان تر، بلندتر و لاغرتر می شوند. بعضی ها حتی به این مشهورند که از شدت کمغذایی بر روی صحنه از هوش رفته اند. مجلات زنان پر از مقالاتی است که به آن ها می گوید اگر فقط یک کیلوگرم دیگر از وزن خود کم کنند، به همه چیز خواهند رسید؛ ازدواج عالی، بچه های دوستداشتنی، رابطه خوب جنسی و شغلی پر در آمد.
🔶 چرا استانداردهای زیبایی در حالي بر زنانی تحمیل می شود که اکثریت آنان به طور طبیعی داراي سايز بزرگ تر و يا سن و سال بالاتر از هر کدام از این مدل ها هستند؟ برخی تحلیلگران معتقدند این موضوع ریشه اقتصادی دارد. با نمایش الگوی مطلوبی که دستیابی به آن و حفظش مشکل است، صنایع تولید مواد آرایشی و لاغری از رشد و سودآوری خود مطمئن خواهند بود.
🔶 بدیهی است زنانی که نسبت به اندامشان احساس اطمینان ندارند، به احتمال زياد محصولات زیبایی، لباس های جدید و مکمل های رژیمی را می خرند. پژوهشها حاکی از این است که بیش از سه چهارم مجلات زرد و عامهپسند حاوی حداقل یک پیغام درباره نحوه تغییر ظاهری بدن از طریق رژیم، ورزش و یا جراحی زیبایی است.
🔶 شاید آزاردهنده ترین مسئله، این حقیقت باشد که تصاویر رسانه ای از زیبایی زنان برای همه و به جز تعداد بسیار اندکی از زنان غیرقابل دستیابی است.
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#سبک_زندگی
#هویت #فمنیسم
#تاریخ_معاصر #رسانه
✅ زن و رسانه
🔰 قسمت سیزدهم (۱)
🔶 راهبردهای فمینیسم در فضای نشر کتاب در ایران
🔶 جریان فمینیسم در ایران با تحولات سیاسی و اجتماعی دورههای مختلف، فعالیتهایی را با شدت و ضعف در جامعه پیگیری کرده و به تدریج جای خود را به عنوان یک گفتمان رقیب و چالش برانگیز برای گفتمان دینی باز نموده است. البته به نظر میرسد فمینیسم در حال حاضر جایگاه خود را به عنوان یک گفتمان دارای هژمونی در فضای عمومی جامعه به دست نیاورده و هنوز منحصر به فضای نخبگانی و دانشگاهی جامعه ایران است.
🔶 لذا این جریان برای تبدیل شدن به یک گفتمان مسلط در عرصه عمومی جامعه و به حاشیه راندن گفتمان دینی میبایست به زندگی عمومی مردم وارد شده و مفاهیم خود را در این عرصه برجسته سازی نماید.
یکی از ابزارهای مهمی که جریان فمینیسم برای بسط اندیشه و ارزش های خود در فضای عمومی جامعه برگزیده، رسانهها هستند. سینما، تئاتر، مطبوعات و به ویژه کتاب. کتاب و کتابخوانی به عنوان یکی از مولفه های مهمِ توسعه فرهنگیِ جوامع سهم غیرقابل انکاری در تعیین و تعیّن سبک زندگی افراد ایفا می کند. فضای حاکم بر عرصه نشر کتاب در ایران از منظر رویکردهای موجود در حوزه زنان و جنسیت، کاملا گفتمانی و محل مناقشه و مخاصمه گفتمان های فکری مختلف است.
🔶 لذا یکی از مهمترین قلمروهای فعالیت جریان فمینیستی در ایران حوزه نشر کتاب است. ناشران و مولفان دارای گرایشات فمینیستی در 40 سال اخیر حجم قابل ملاحظه ای از تالیف، ترجمه و نشر کتاب را در کارنامه خود رقم زده اند.
🔶 به نظر می رسد جریان فمینیستی در ایران ضمن مطالعه دقیق و مخاطب شناسی عمیق از فضای نشر و کتاب در جامعه به خوبی توانسته راهبردهای نظری و استراتژی های فرهنگی مورد نظر خود را در دو سطح ناظر به محتوا و فرم پیگیری نماید که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
1⃣ روایتِ انقیادِ تاریخیِ زنان
🔶 نزد غالب رویکردهای فمینیستی همواره تاریخ با انقیاد زنان همنشین بوده است. تاریخ بشر در نگاه فمینیستی مشحون از ظلم و ستم به زنان در قالب مناسبات مردسالارانه و زن ستیز در عرصه خانواده و اجتماع است. اساسا فمینیسم به عنوان جنبش دفاع از حقوق زنان در نسبتی انتقادی با این تلقی از تاریخ در غرب به وجود آمده و رسالت اصلی خویش را تغییر در روندِ تاریخیِ تبعیض جنسیتی می داند. لذا یکی از راهبردهایی که توسط جریان فمینیسم در عرصه نشر کتاب پیگیری می شود، روایتِ انقیادِ تاریخی زنان در عرصه های مختلف است.
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
در شنیدن فایدهایست که در دانستن نیست.pdf
69.7K
#علم_و_پژوهش
#فضای_مجازی
#جوان #تبلیغ
✅ در شنیدن فایدهایست که در دانستن نیست
🔰 روایت دیدار مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور با رهبر انقلاب
🔶 سمت مردانه با ارفاق یک دست سفید است و سمت زنانه یک پارچه مشکی. میگویم ارفاق چون تک و توک عمامههای مشکی را باید از بینشان فاکتور بگیری. ما که میرسیم، تازه دارند پایه دوربینها را علم میکنند. حسینیه تقریباً پر شده. مثل همیشه هرچقدر هم زود برسی، دیر است. هستند کسانی که زودتر از تو از خواب و خانهشان زدهاند که نزدیکتر بنشینند و آقا را بهتر ببینند.
🔸 پنج صبح از قم راه افتادهایم و حالا، هفت هفت و نیم است. «تا آقا بیان دو ساعت مونده.» این را دختر جوانی که کنارم نشسته میگوید. اسمش محدثه و دفعه اول است که آمده دیدار. قبلش از همه کسانی که قبلا تجربه دیدار داشتهاند، چند و چون را پرسیده. میداند که وقتی آقا میآیند، جمعیت چه موجی برمیدارد و باید برای نگه داشتن جایش به موجها تن ندهد.
🔶 عاقله زنی از ردیف جلو برمیگردد و میگوید: «اصلا نمیفهمی این دو ساعت چطور میگذره.» خانم شریفی هم دیدار اولیست. میگوید چندبار تا به حال فرصت دیدار داشته اما همیشه جایش را به جوان ها داده. مبلغ است و سالهاست که در مدارس تهران و ری به بچهها احکام آموزش میدهد. میگوید از هر زمان خالی و پِرتی برای آموزش استفاده میکند. بعد دستش را میگیرد کنار صورتش و آرام میگوید: فی سبیل الله!
🔸 #به_قلم_اساتید:زهرا کاردانی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#سبک_زندگی
#هویت #فمنیسم
#تاریخ_معاصر #رسانه
✅ زن و رسانه
🔰 قسمت سیزدهم (۲)
2⃣ برساخت نظری و علمیِ دوگانه جنس و جنسیت
🔶 مهمترین مبنای هستی شناختی فمینیستی که سایر مفروضات معرفتی این جریان را در این زمینه رقم می زند، برساخت گرایی جنسیتی است. برخلاف ذات گرایان که زنانگی و مردانگی را زیستی و طبیعت بنیاد فهم می-کنند، فمینیست ها با جدا انگاشتن دو مفهوم جنس و جنسیت بر این عقیده تاکید می کنند که زنانگی و مردانگی نه یک مفهوم زیستی و فیزیولوژیک، بلکه امری اجتماعی و برساخته فرهنگ و تاریخ هستند. لذا از دیگر راهبردهای نظری مهم جریان فمینیسم در فضای نشر ایران برساخت نمودن دوگانه ی جنس به مثابه یک امر فیزیولوژیک و جنسیت به مثابه یک امر تاریخی است.
3⃣ ارائه خوانشی تاریخی از اسلام
🔶 یکی دیگر از راهبردهای جریان فمینیستی در فضای نشر ایران ارائه یک خوانش تاریخی از اسلام و متون مقدس است. ایده اسلامِ تاریخی ناظر به ابتنای فهم متون دینی بر زمینه های اجتماعی و فرهنگی هر عصر است. در این رویکرد اعتقاد بر این است که اگرچه برابری آغازین زن و مرد براساس آموزه های اسلامی واقعیتی انکارناپذیر است اما تحولات دین و فهم دینی در بستر تاریخ منجر به نابرابری جنسیتی شده است. لذا بسیاری از مسلمانان جوامع امروزی بیش از آنکه میراث دار وحی و قرآن باشند، وارث سنت هایی هستند که تحت تاثیر فرهنگ های جاهلی و زن ستیز قرار گرفته و در بسیاری موارد با اسلام اصیل تعارض دارند.
4⃣ روایتِ ایدئولوژیک از تاریخ
تقویت هویت تاریخی فمینیسم سهم بسزایی در اقناع مخاطب در پذیرش آرمان ها و ارزش های فمینیستی دارد و در مقابل، تلقیِ بی-تاریخیِ سوژه خودبنیاد زنانه مشروعیت آرمان های جنسیتی فمینیسم را با بحران مواجه می سازد. لذا یکی از راهبردهای جریان فمینیستی در حوزه نشر در ایران خوانش زنانه از تاریخ است که در دو محور اصلی پیگیری می شود:
الف) هویت بخشی به سوژه خودبنیاد زنانه
ب) ایده مادرسالاریِ اولیه
5⃣ ایجاد چالش های جنسیتی در نظامات فقهی و حقوقی کشور
🔶 بخش عمده ای از فعالیت های جریان فمینیستی در ایران معطوف به بازخوانی، تغییر یا تعدیل احکام و قوانین مربوط به زنان با رویکرد برابری جنسیتی است. اساسا دال محوری گفتمان فمینیستی در ایران برابری زن و مرد در فقه و قانون است.لذا یکی از راهبردهای عمده این جریان در فضای فرهنگی و نظری جامعه، تبیین ایده برابری جنسیتی و طرح چالش های ناظر به آن در نظامات فقهی و حقوقی کشور است.
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
ساده و پیچیده؛ یک معادله چند مجهولی.pdf
67.4K
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی #اسلام_ناب
#مثل_مصطفی
✅ ساده و پیچیده؛ یک معادله چند مجهولی
🔰 «سرباز روز نهم» روایت انسان انقلاب اسلامی است
🔶 «الان بعد از چند سال دیگر احساس میکنم هر قدر که بیشتر در مورد این شهید تحقیق و غور میکنم از او دورتر میشوم. ما با مصطفی صدرزاده از یک محل بودیم. من زمانی کشتی کار میکردم. در شهریار همان باشگاهی میرفتم که مصطفی هم زمانی که کشتی کار میکرد میرفت. الان یکی از حسرتهایم در زندگی این است که چرا در دوران زنده بودن ظاهری، مصطفی را درک نکردم! من هم کار فرهنگی میکنم. همان مسجد امیرالمؤمنین رفته بودم. چرا مصطفی را ندیده بودم!» نشسته بودیم پای مصاحبه با محمدمهدی رحیمی؛ نویسنده و پژوهشگری که طرح کتاب مصطفی صدرزاده را از چند روز بعد از شهادتش در سال ۱۳۹۴ باز کرده و به قول خودش تا امروز هنوز درگیر آن است.
🔶 آنقدر درگیر این کار شده که کتاب «سرباز روز نهم» فقط یکی از سرریزهای کار آنهاست. مستند «عابدان کهنز» که هنوز هم بعد از چند سال همه از آن حرف میزنند از سرریزهای این پروژه بوده و چند کار دیگر فرهنگی که هر کدام برای خودشان اسم و رسمی دارند...
🔸 #به_قلم_اساتید:آقای محمدصادق علیزاده
🆔 @tahlil_shjr