#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#مرزبندی_با_دشمن #زن
#اسلام_ناب #نبوت
✅ سازندگی تاریخی برای بشریت
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۱۰.pdf
1.1M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#مرزبندی_با_دشمن #زن
#اسلام_ناب #نبوت
✅ سازندگی تاریخی برای بشریت
🔸 خطحزبالله به مناسبت بیست و هشتم صفر و سالروز رحلت پیامبر اعظم(ص)، بیانات سال ۱۳۶۷ آیتالله خامنهای درباره سیره و جایگاه بیبدیل رسول خدا(ص) را برای نخستین بار منتشر کرده است.
🔶 سخنهفته خط حزبالله با عنوان «حرکت در راه خدا در منطقه انقلاب» نگاهی گذرا به گذشته درخشان و راه پیشروی استان سیستان و بلوچستان، داشته است.
🌷 شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر شهید ولی کرمی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۱۰
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#امید_به_آینده
#اقتصاد
✅ داستان شیب تند و قله
🔰 قسمت دوم
🔶 این قصه «شیب و قله» را رها نکنید. خیلی شاخص خوبی است. اولین فایده اش این است که جماعتی که ما را «لبه پرتگاه» میدانستند، رسوا میکند. دومین فایده اش هم این است که فاصله دو نگاه و دو تحلیل را نشان میدهد. فاصله ای صد و هشتاد درجه ای. نه کمی تفاوت، نه، بالکل متفاوت. نگاه لبه پرتگاهی خودش به دو نوع تقسیم میشود.
🔶 اقتصاد دانها و تحلیلگران لیبرال و منفعل و برنامه توسعه نویسان آویزان به غرب از یک سوی و خودتحقیرهای ریشوی مثلا انقلابی از سوی دیگر. لیبرالهای یقه بسته و تکنوکرات قله شان اساسا ته دره است. قله شان غرب است. آخه بیچارگان ما اگر آنجا را میخواستیم که نیاز به تو کت شلواری غربگرای دسته چندم نداشتیم، میرفتیم سراغ اصل جنس، همون کراواتی هفت تیغه چشم آبی که مملکت دستش بود قبل انقلاب همین ها را میگفت. مردم ایمانشان را انتخاب کردند و طرز فکر لیبرالی شما را تف کردند. باورتان بشود یا نشود مردم ایران بین مسیر شما و مسیر اربعین و کربلا دومی را انتخاب کرده اند. شاخص «ایمان» این مردم فاصله شما را تا قله نشان میدهد.
🔶 اما ریشوهای ظاهرا انقلابی و خودتحقیرهای عدالتخواه و سوپر انقلابی (که حقیقتا نه عدالتخواهند و نه انقلابی) اینها را با شاخص«امید» بشناسید. دهه نود خوب تازوندند. یک بازوی دشمن بودند برای نا امید کردن این مردم. میگفتند ما نه اصولگراییم نه اصلاح طلب ولی حقیقتا هم در محافظه کاری از هر اصولگرای بدخیمی بدخیم تر بودند، در غربگرایی اصلاحاتچی ها هم از هر غربگرایی غربگرا تر بودند. فکر میکردند باید همیشه «داغان کننده» بود تا انقلابی به نظر رسید. برای همین هر رفیقشان که داخل نظام میشد، دشمنشان میشد و هر رفیقی که بیرون میماند، برایش میمردند. چون سخن نو و درستی نداشتند تهش لجبازی با نظام آنها را در آغوش غرب میانداخت. به راحتی.
🔶 قصه شیب تند و قله، روایت «ایمان» و «امید» است از مسیر این مردم مظلوم. این لایک بازها و رای دزدها، تکلیفشان روشن شد. آنانکه خطشان را از این دو طرز فکر جدا نکردند و با «قبیله گرایی» و «رفیق بازی»، جاده صاف کن آن لیبرال های غربگرا و این مارهای خوش خط و خال نسل بعد انقلاب شدند، اشتباه کردند و باید توبه کنند.
🔶 آن دو زاویه نگاه ، شما را لبه پرتگاه میبیند و نظام اندیشه توحیدی است که «ایمان» و «امید» یعنی قوه و دارایی اصلی این مردم را توضیح میدهد و به چشم میآورد. اگر این سالهای سخت «شیب تند»، همین بینش را هم برای من و شما ایجاد کرده باشد، برایمان کافی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
صنعت نفت لوکوموتیو رونق تولید کشور است.pdf
110.7K
#اقتصاد
#علم_و_پژوهش
#تحریم #صادرات
✅ صنعت نفت، لوکوموتیو رونق تولید کشور است
🔶 وقتی یک شرکت و پالایشگاه خارجی از تولیدات ایرانی استفاده کرد دیگر به تولیدات ما وابستگی پیدا میکند. اگر کاتالیست ایرانی در پالایشگاه خارجی استفاده شد آن شرکت دیگر نمیتواند به این راحتی نفت خامش را هم عوض کند. در این شرایط به راحتی هم نمیتواند با یک کشور دیگر کار کند.
🔶 بعد از اینکه یک مشتری خارجی به سازنده داخلی متصل میشد به آن سازنده میگفتیم خیالت راحت دیگر از این به بعد این مشتری خودت است. طبیعتاً اگر این جوری سرمایهگذاری کنیم یک بازار مستمر و پایداری خواهیم داشت و اینها کمک میکند به اشتغالزایی و درآمدزایی کشور؛ به تولید ارزش افزودهای که واقعاً برای آن تلاش میشود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای مهندس جواد اوجی؛ وزیر نفت
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#معنویت_و_اخلاق
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#نفوذ #تحول
✅ بررسی سخنان رهبری در سال دوم همه دولتها
🔰 قسمت اول
🔶 همیشه وقتی از جایگاه تاریخی خود به گذشته نگاه میکنیم فهم دقیقتری از برخی ظرافتها و ریزه کاریهای تاریخی بدست بیاوریم. اگر به مناسبت سخنان رهبری در دومین سال دولت آقای رییسی، به بیانات ایشان در سال دوم همه دولتهای قبلی بپردازیم، عبرتها و نتایج مهمی بدست آوریم. بی مقدمه بیایید مرور کنیم. در سال دوم دولت روحانی یعنی سال ۹۴ رهبری چه نکاتی را در گفتگو با دولت روحانی مورد توجه قرار داد؟
🔶 «خب، کارهای مثبتی هم شده، منتها همواره در ذهن همهی ماها باید باشد که آن چیزی را بیان بکنیم که وقتی مردم به واقعیّت زندگی خودشان نگاه میکنند، تصدیق کنند آن را»جالب است که در اینجا رهبری بین واقعیتی که مردم لمس میکنند و آنچه دولتمردان ادعا میکنند فاصله میبیند.
🔶 نکته دیگر توجه دادن دولت به مقوله دشمن است. «اینکه بنده دارم میگویم دشمنی، نه اِخبار از غیب و نه خواب دیدن و نه تخیّلات و توهّمات است؛ نه، واقعیّتهایی است که جلوی چشم ما است. ممکن است اظهارات آنها جور دیگری باشد امّا واقعیّتهای خارجی -آنچه محسوس و ملموس ما است- همان دشمنی را نشان میدهد و شاخصهای دشمنی است؛ منتها با شیوههای خاصّ خودش» کمرنگ شدن گفتمان دشمنی و به تبع آن جدی شدن پدیده نفوذ از تذکرات رهبری به این دولت بود.
🔶 ایشان توصیه جدی اش به دولتمردان این است که گفتمان انقلاب را غلیظ تر کنند.
« به نظر من کاری که علیالعجاله باید کرد این است که در اتّخاذ مواضع انقلابی، باید صراحت داشت؛ یعنی رودربایستی نکنیم. مواضع انقلابی را، مبانی امام بزرگوار را صریح بیان کنیم، خجالت نکشیم، رودربایستی نکنیم، ترس نداشته باشیم و بدانیم که «وَ للهِ جُنودُ السَّمٰواتِ وَ الاَرضِ وَ کانَ اللهُ عَزیزًا حَکیمًا». همهی امکانات عالم و سنن عالم، جنود الهی هستند، میتوان آن جنود الهی را پشت سرِ خود قرار داد و به کمک خود کشاند با توکّل به خدا، با پیمودن راه خدا.»
🔶 دقت کنید با چه دولتی و چه وضعیتی روبرو بودیم و رهبری در سال دوم دولت روحانی چه تلاشی میکرد که جهت گیری گفتمانی دولت منحرف نباشد. اما سال ۸۶ و در سال دوم دولت احمدی نژاد چه نکاتی بیان شد؟ رهبری از جهت گیری دولت یعنی برداشتن پرچم عدالت استقبال میکند و میفرماید:
🔶 «هم به مردم امید میدهید، هم وعدهی عدالت میدهید. همان امید هم به خاطر این است که شما پرچم عدالت را بلند کردهاید و دم از عدالت میزنید. حقیقتاً هم خلأ امروز دنیا، بیش از همه چیز خلأ عدالت است. در کشور و جامعهی خود ما هم بیشترین چیزی که این جامعه تشنهی اوست، عبارت است از عدالت.» ایشان در ادامه موفقیتهای دولت احمدی نژاد را بر میشمارد، تحول خواهی، تلاش، مردمگرایی و ویژگیهای دیگر که همه مهم و ارزشمندند. بعد ناگهان میپرسد:
🔶 «بحمداللَّه شما این موفقیتها را داشتهاید. حالا وظیفهتان در قبال این موفقیتها چیست؟» ایشان میگوید «شکر» کنید و شکر یعنی این نتایج را توفیق الهی بدانید: «مبادا غرور ما را بگیرد؛ که یکی از بزرگترین لغزشگاهها غرور است؛ که انسان بگوید منم که این کارها را کردهام و منم که این چیزها به ذهنم رسید.»
🔶 رهبری نگران است که آفتهای معنوی و اخلاقی و غرور باعث شود همه داشته های دولت از بین برود. خیلی جالب است جملات ایشان را ببینید:«البته انسان لغزشها و اشتباهات خودش را خیلی زود نمیفهمد؛ بهمرور میفهمد. من امروز که به عملکردِ ده سال پیش و پانزده سال پیش خودم نگاه میکنم، اشکالاتی را در آن مشاهده میکنم که آن روز هیچ نمیفهمیدم؛ امروز میفهمم. انسان به مرور اشتباهات خودش را درک میکند؛ زود درک نمیکند. آن اشتباهات به ما درس میدهد که اگر یکجایی، موفقیتی هم از ما دیده شد و کار خوب و درستی هم اگر از ما سر زد، این جز به توفیق الهی و به کمک الهی نبوده. بنابراین در چالهی غرور نیفتید که بیرون آمدن از این چاله خیلی دشوار است و کمک الهی را لازم دارد»
🔶 اما خاطره دومین سال دولت خاتمی و گفتگوی رهبری با آنها نیز جالب توجه است. رهبری سه خصوصیت کار برای خدا و اخلاص و شجاعت را برای دولت در مواجهه با مشکلات ضروری میدانست و معتقد بود اگر تقوا را جدی رعایت کنید به فرقان میرسید. «فارق حق و باطل به وجود خواهد آورد . راه حق و باطل برای ما مشتبه نخواهد شد. راه باز خواهد شد.»
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#معنویت_و_اخلاق
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#نفوذ #تحول
✅ بررسی سخنان رهبری در سال دوم همه دولتها
🔰 قسمت دوم
🔶 بعد ایشان نکته ای را بازگو میکند درباره قتلهای زنجیره ای که بی ارتباط با نکته اول هم نیست. ایشان میگوید: «دومین نقطهای که در آن رعایت اولویّتها لازم است، مسائل کلی جامعه است. ببینید؛ گاهی یک مسأله، مسأله اصلی ماست؛ اما بر ما یک مسأله فرعی را تحمیل میکنند که مسأله عمدهی ما میشود؛ کمااینکه الان ملاحظه کنید، مسأله قتلها، مسأله عمده کشور شد. آیا واقعاً مسأله عمده کشور، این چند فقره قتلی است که اتّفاق افتاد!؟»
🔶 رهبری در دیدار با دولت خاتمی در سال دوم در نهایت نگرانی خود را از انسجام مسوولین نظام بیان میکند: «آخرین جملهای هم که در این جمع عرض میکنم و بعد هم البته میخواهم چند جمله خصوصیتر با برادران و خواهران عرض کنم، این است که برادران و خواهران سعی کنند انسجام دولت و نظام در سطح عالی حفظ شود.» اینها نشان دهنده دشواری رهبری و تعامل با دولت جناب خاتمی نیز هست.
🔶 اما خاطره دولت جناب هاشمی و گفتگوی رهبری با آنها در دومین سال بسیار جالب است. ایشان ویژگیهای معنوی دولتمردان جمهوری اسلامی را بیان میکند. ویژگیهایی که در انتهای دهه شصت یعنی سال ۷۰ هنوز وجود دارد.
🔶 «در جاهای دیگر هم تا آنجایی که من شناختهام - البته ادعای شناخت کامل نمیکنم؛ چون ما از اوضاع همهی دولتها اطلاع نداریم - چنین چیزی را نیافتهام.... خصوصیاتی را که افراد آشنای با اعضای دولت میتوانند بدانند و بفهمند، یقیناً مردم بعضی از آنها را نمیدانند، بعضی را هم باور نمیکنند. مثلاً اگر به مردم گفته شود که در بین وزرای جناب آقای هاشمی - بنابر آنچه که مسموع بنده است - وزیری هست که اگر از حقوق ماهیانهاش، اقساطی را که باید بدهد، کم کنند، برایش ۲۴۰۰ تومان میماند، آیا واقعاً این را تصور میکنند که در کارگزاران یک دولت - کسانی که بیتالمال و امکانات در اختیار اینهاست - کسانی پیدا میشوند که اینطور زندگی و اینگونه صرف و خرج میکنند؟ اینها چیزهای باارزشی است.»
🔶 در ادامه رهبری چند تذکر مهم در دو سالگی دولت آقای هاشمی به دولت ایشان میدهد: «این ماشین بوروکراسی، چیز عجیبی است. من و شما که ده سال، دوازده سال سابقهی کار اجرایی داریم، هنوز بوروکراسی را نشناختهایم. ما در سخنان دیگران - کسانی که بوروکراسیهای عظیم معروف پنجاهساله و شصتساله و صدساله را تعریف میکنند - بوروکراسی را میشناسیم؛ که در بسیاری از موارد، با وضع خود ما هم منطبق است. این ماشین اجرایی، ضمن اینکه یک دستگاه اجتنابناپذیر است، اگر از آن مراقبت نکنید، چیز خطرناکی خواهد شد. »
🔶 توصیه دیگر بحث تخصص و تعهد است:
«سعی بشود دربارهی این گزینش، زیاد دقت بشود. در سطوح بالا، آن نیروی مؤمن و بااخلاص را جستجو بکنید. البته این به معنای آن دعوای معروف «تخصص یا تعهد» نیست؛ نه، بحث بر سر کارآمدها و کاردانهاست. ما نمیگوییم به یک مسجد بروید وببینید چه کسی بهتر عبادت میکند، او را بیاورید؛ نه، در بین آن کسانی که توانایی کار را دارند، دنبال عنصر تقوا و تعهد و اخلاص بگردید و او را در رأس کار بگذارید، تا آن بطانه و مجموعهی نزدیک به شما، همواره بتواند اعتماد شما را جلب کند و شما بتوانید کار را انجام بدهید.»
🔶 اما سومین و مهمترین تذکر رهبری به دولت هاشمی مقوله عدالت و توجه به محرومین است. «مهمترین مسألهی دستگاه ما و نظام جمهوری اسلامی - که همهی اینها در خدمت و در جهت آن است - همان چیزی است که همهی ما به آن معتقدیم و بارها گفتهایم؛ یعنی کوشش برای رفع فقر و محرومیت در جامعه، و حمایت و کمک به طبقات مستضعف و محروم. واقعاً باید صحت برنامهها را به این سنجید و دنبال این قضیه رفت و کارهای دیگر را در اولویتهای بعد قرار داد. کارهای مربوط به طبقات محروم و مستضعفان جامعه - که تعدادشان هم زیاد است - حقاً و انصافاً یک حرکت اساسی را میطلبد.»
🔶 جالب است که در حیطه مدیریت کشور مردم ایران چه مسیر پر فراز و نشیبی را طی کرده اند و البته امروز میفهمیم که تذکرات رهبری در سال دوم دولتهای هشت ساله، چه اندازه برای آنها مهم و راه گشا بوده.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
دغدغهای به نام معیشت.pdf
71.2K
#عزت_ملی
#اقتصاد
#معیشت #بودجه #ارز
#مهارتورم_رشدتولید
✅ دغدغهای به نام معیشت
🔶 یکی از مهمترین دغدغههای مقام معظم رهبری که بارها و بارها خصوصاً در دیدار با دولت و دولتمردان بدان اشاره داشته و دارند مسئله معیشت مردم بوده و هست.
🔸 #به_قلم_اساتید:رضا آرمانیان
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش
#رسانه #حجاب
#رفراندوم
✅ حجاب و رفراندوم
چرا رفراندوم درباره حجاب راهکار ما نیست؟
🔶 این روزها زیاد به گوش ما میخورد که چرا درباره الزامی یا اختیاری بودن حجاب رفراندوم برگزار نمیکنید؟ یک بار برای همیشه از مردم بپرسید آیا با قانونی بودن حجاب موافق هستند یا خیر؟ و براساس نظر آنها عمل کنید. این سخن را هم روسای جمهور سابق کشور، هم برخی نخبگان اجتماعی و هم مخالفان جمهوری اسلامی مطرح کرده و میکنند. در این یادداشت قصد دارم توضیح دهم که چرا برگزاری رفراندوم درباره حجاب راهکار صحیح و موثری برای حل ریشهای مساله حجاب نیست؟ قبل از هر چیز ابتدا باید این نکته را خاطرنشان کنم که براساس یافتههای علمی و پژوهشهای میدانی معتبر، همین الان اگر در جامعه ایران یک رفراندوم و همهپرسی درباره این سوال اجرا شود که «آیا با الزام رعایت حجاب در جامعه موافقید؟» قطعا نتیجه نهایی رفراندوم به نفع مدافعان حجاب اختیاری نخواهد بود و اکثریت جامعه به ضابطهمند شدن پوشش اجتماعی و ضرورت حجاب در جامعه رای خواهند داد. اما با این وجود من مخالف برگزاری رفراندوم درباره حجاب هستم. چرا؟
🔶 حقیقت این است که تودههای مردم بیش از هر چیز متاثر از رسانه و روایتهای برساختی رسانهها از واقعیت هستند. حجاب در جامعه ایران در دهههای اخیر پیوندی گسستناپذیر با تجربه ضعیف و ناکارآمدِ گشت ارشاد داشته است و در رسانهها، حجاب و قانون حجاب با گشت ارشاد همنشین است. روایتِ برساخت شدهی غالب و هژمون از واقعیتِ گشت ارشاد و قانون حجاب در فضای جامعه ایران، روایتی است که با دال مرکزی «حجاب اجباری» صورتبندی شده و در رسانههای اپوزیسیون نیز پمپاژ میگردد. لذا اکثریت مردم ایران نسبت به گشت ارشاد ذهنیت منفی دارند و حتی بانوان متدین و محجبه نیز علیه آن کمپین راه میاندازند. از طرفی فضای رسانه و مناقشات گفتمانی که در این عرصه وجود دارد به شدت مستعدِ دامن زدن به روایتِ «حجاب اجباری» است و قدرت گفتمانی جریان مدافع حجاب در فضای رسانه به دلایل مختلفی نسبت به جریان مقابل (اپوزیسیون، سلطنتطلب، فمینیست، تجزیهطلب، منافقین و...) ضعیفتر است. اساسا به لحاظ امکانها و زیرساختها و زمین بازی کاملا رقابت نابرابری میان این دو در جریان است. لذا هیچ تردیدی وجود ندارد که در بزنگاه برقراری رفراندوم درباره موضوعی چون «ضابطهمندی پوشش اجتماعی» که جامعه ایران نسبت به آن اتفاق نظر دارد، آرایش رسانهای و نظم گفتمانی حجاب در فضای رسانه به سمت دوگانههای فیک اما موثر و ذینفوذ سوق یافته و این ذهنیت را برای مردم ایجاد کنند که رفراندوم درباره دوگانههایی چون «آزادی یا اسارت زنان»، «پوشش اختیاری یا اجباری»، «تحجر یا تمدن» و... است و آنها باید یکی از این دو را برگزینند!
🔶 به عبارت دیگر، رفراندوم به معنای ارجاعِ صادقانه و ناشی از اضطرار حکمرانی برای فهم نظر حقیقی مردم در شرایط حاکمیت رسانه عملاً امکان وقوع ندارد و آن چیزی که در واقعیت اتفاق خواهد افتاد، رقابت رسانهای بر سر تسلط بر ناخودآگاه جمعی مردم ایران است که با کمی انصاف و واقعنگری در مییابیم که این زمین بازی از ابتدا نابرابر و ناعادلانه طراحی شده و ظرفیتهای رسانهای گفتمان مخالف حجاب به مراتب بیشتر و مهیاتر از گفتمان مدافع حجاب است. مضافاً اینکه تجربه ناکارآمد گشت ارشاد در دهه اخیر هم وبال گردن گفتمان مدافع حجاب است. اما در یک شرایطی من از برگزاری رفراندوم دفاع میکنم. آن هم رفراندوم درباره حفظ حریم خصوصی است. پرسش محوری و مدنظر در رفراندوم نباید درباره حجاب و قانونی بودن یا نبودن حجاب باشد. بلکه باید ناظر به زیست جنسی و الزامات اجتماعی آن باشد. زیرا همه میدانیم که پشت مطالبه درباره رفراندوم، اختیاری شدن رعایت حجاب نیست! زیرا این موضوع که هماکنون حاصل است! الان نزاع گفتمانی درباره حفظ حجاب نیست بلکه درباره «لباس داشتن» است! حالا جریان دشمن درصدد گذر از این محل نزاع به سوی محل نزاع جدیدتری تحت عنوان «بوس در خیابان» است. یعنی نفی کامل حریم خصوصی و اروتیک کردن زیست جهان اجتماعی. حال من هم موافقم که از مردم ایران همهپرسی شود که آیا با گسترش سویههای جنسی و اروتیک در فضای اجتماعی موافق هستند یا مخالف؟ پاسخ اکثریت مردم ایران از هم اکنون روشن است...
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر ابوالفضل اقبالی؛ پژوهشگر مطالعات جنسیت و خانواده
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#اقتصاد
#انتخابات #تورم
#مطالبه_گری
✅ آقای خاتمی؛ مخاطب شمایید
🔶 چندی پیش سیدمحمد خاتمی در دیدار با «شورای مرکزی کانون زندانیان سیاسی مسلمان قبل از انقلاب» گفته است: «باید در کنار مردم ایستاد و دردهای آنها را شناخت و بیان کرد و به حاکمیت اعلام کنیم که به مردم بد میکند. مردم که برده نیستند! آدمی را سرکار بیاورید که بتواند کار کند و جواب مردم را بدهد. ... اگر خوداصلاحی نکنید نابودیتان حتمی است، انتخابات برای مردم است؛ باید واقعاً انتخابات صورت گیرد. نمیشود دست و پای کسی را ببندید و بگویید شنا کن!»
🔸مطالبهگری و انتقاد ذاتی جامعه است. اگر از محتوای رادیکال آقای خاتمی بگذریم، نکتهای که وجود دارد، این است که فردی که گارد انتقاد و مطالبه گرفته، اولین پرسشی را که باید پاسخ دهد، قدرالسهمش از وضعیت موجود است. آقای خاتمی از مریخ که نیامده است؛ بلکه خود بخشی از «مخاطب بایدهایی» است که میگوید. اگر تسامحاً از دولت هاشمی و میرحسین بگذریم، در 16 سال از 26 سال گذشته یا شخص خاتمی بر سر کار بوده یا کسی بر سر کار آمده که حاصل «تَکرار میکنم» خاتمی است. نمیشود «تَکرار کرد» ولی عواقب «تَکرار کردن» را نپذیرفت.
🔶 اینکه آقای خاتمی میگوید «مردم که برده نیستند! آدمی را سرکار بیاورید که بتواند کار کند و جواب مردم را بدهد» حدیث نفس است. آیا زمانی که با بیعملی وزیر مسکن و شهرسازی، مطالبات مردم در این حوزه انباشته شد و وزیر با افتخار گفت یک مسکن هم نساخته است، آقای خاتمی دیدند و شنیدند؟ اگر دیدید و شنیدید، چرا واکنش نشان ندادید؟ مگر مردم آن زمان برده بودند؟ نمیشود چشم را بر روی تورم، افزایش نقدینگی، افزایش پایه پولی کشور، رشد چند صد درصدی قیمت ارز، پشت میز نشستنها و زخم بستر گرفتنها و... در دولت تحتالحمایه بست و به گوشهای خزید و حال در تغییر دولت، گارد انتقاد گرفت. کار پسندیده آن بود که بابت آنچه در دولت قبل گذشت، اول کمی عذرخواهِ همین مردمی که سنگش را به سینه میزنید، میشدید و درثانی لب به اعتراض و مطالبه میگشودید.
🔸رقابت، راهبرد اصلی و همیشگی انقلاب و نظام بوده و هست. دهههای 70 و 80 که بخشی از نزدیکان امروز آقای خاتمی و مرحوم هاشمی تفکر «انتخابات محدود و مدیریت شده» را بر روی میز نظام گذاشتند، کسی که مخالف بود و همیشه از مشارکت حداکثری سخن گفته، رهبری نظام بوده و هست. بنابراین، نمیتوان انگشت اتهام را به سوی نظام گرفت و باز هم مخاطب اول این کلام شخص آقای خاتمی است. نمیشود در سال 1388 زیر میز انتخابات 85 درصدی زد و امروز ادای دموکراسی و مردمسالاری را درآورد. مردمسالاری شیر بییال و دم و اشکم نیست. 16 آذر 1383 و در روز گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه تهران، آقای خاتمی به صراحت اعلام کرد: «از اردوگاه اصلاحات صدای پای دشمن به گوش میرسد.» نهیبی که امروز برای شخص خاتمی بارها و بارها باید تکرار شود. اصلاحات یک جریان متکثر و به تعبیر برخی اصلاحطلبان بینالعباسین، یعنی از عباس عبدی تا عباس دوزدوزانی است. اینکه طریق عقلای قوم کنار گذاشته شود و با طناب رادیکالهایی، همچون تاجزاده، حجاریان، عبدی و... به چاه بروی، خلاف عقل است؛ چون تجربه نشان داده هم این طناب پوسیده است و هم آن چاه ویل و بیانتها.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
✅ دعوا میان دو کشور نیست!
🔶 تحولات منطقه قفقاز به نحوی پیش میرود که احتمال وقوع رویدادهای مهم، نظیر بروز جنگ یا حتی اشغال مناطق جنوبی ارمنستان مطرح است. به گزارش وبگاه «آذرنیوز»، تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از انتقال یگانهای توپخانه و تجهیزات ضد هوایی و همچنین کارکنان نظامی ارمنستان در مناطق مرزی با جمهوری آذربایجان است. جمهوری آذربایجان به فشارهای سیاسی و نظامی خود سرعت قابل توجهی بخشیده است و «کریدور لاچین»، تنها جادهای که قرهباغ را به ارمنستان وصل میکند، محاصره کرده است. نیروهای نظامی باکو از سمت شرق در زنگیلان مواضع خود را مستحکم کردهاند و از سمت غرب در نخجوان به تحرکات زیادی دست زدهاند. این آرایش نیرو نشان میدهد، احتمال حمله به جنوب ارمنستان از دو سوی شرقی و غربی وجود دارد.
🔸در بررسی و تحلیل اتفاقات اخیر قفقاز، باید همزمان چند محور تحلیلی را در کنار هم دید. موضوع امروز در قفقاز جنوبی ابعادی فراتر از مناقشه بین آذربایجان و ارمنستان بر سر قرهباغ است. امروز مسئله اصلی در قفقاز جنوبی تنها دعوا بر سر قرهباغ و دعوا میان دو کشور نیست، بلکه مسئله اصلی تلاش برای ایجاد و اجرای طرحهای بلندپروازانهای است که میتواند ژئوپلیتیک منطقه را به طور کامل دستخوش دگرگونی کند. تسهیل تحقق طرحهای صهیونیستی در حوزه قفقاز جنوبی و در جوار مرزهای ایران، از جمله هشدارهای جدی است که واکنش و حساسیت ایران را برانگیخته است. اساس رفتار ایران در تحولات جاری قفقاز، از جمله رزمایشهای برگزار شده و احداث کنسولگری در قاپان، مرکز سیونیک را منافع ملی و مصالح اسلامی کشور تشکیل میدهد.
🔶 سفر اخیر «هاکان فیدان» به تهران با هدف ارزیابی آخرین مواضع تهران در زمینه مسائل منطقهای به خصوص قفقاز، دیدار دیروز هیئت نیروهای مسلح ایران با وزیر دفاع جمهوری آذربایجان و صحبت از اقدامات بازسازی صورت گرفته در مناطق آزادشده در قرهباغ و وضعیت عملیاتی در مرزهای آذربایجانـ ارمنستان و در نهایت پاسخ حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی ظهر دیروز شنبه (18 شهریور) به تماس «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان، در واکنش به گزارش وی از آخرین تحولات منطقه قفقاز، پیامها و نکات قابل توجهی از سوی ایران دارد که در چند محور قابل تبیین است: حمایت جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی تمام کشورهای منطقه، مخالفت جدی جمهوری اسلامی ایران با هرگونه تشنج و درگیری، اعلام رسمی مبنی بر خط قرمز ایران در تغییر در مرزهای تاریخی منطقه، تأکید بر محوریت میز گفتوگو برای حل و فصل مسائل منطقه، مخالفت با هر گونه حضور کشورهای بیگانه در منطقه قفقاز و در نهایت آمادگی کشور ایران به عنوان همسایهای قدرتمند، برای ایفای نقش مؤثر در جلوگیری از درگیری جدید و هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک منطقه.
🔸نکته پایانی: ایران به خوبی میداند که فتنه ژئوپلیتیکی دالان تورانی ناتو و اشغال سیونیک علاوه بر اینکه با هدف ضربه زدن به ایران، روسیه و چین در زمینههای چهارگانه «معادلات انرژی، معادلات ترانزیتی، ترویج پان تورانیسم و توسعه ناتو به هارتلند قفقاز و آسیای مرکزی» صورت میگیرد، در مرحله بعدی، به زعم طراحان، ایجاد تجزیهطلبی در مناطق شمال غرب ایران را دنبال میکند. بنابراین، عزم ایران برای مقابله با تحرکات باکو، تل آویو و آنکارا برای اشغال سیونیک به معنای حمایت از یک کشور در مقابل کشور دیگر نیست؛ بلکه در راستای خط قرمز مشخص شده از سوی رهبر معظم انقلاب (در دیدار با اردوغان و پوتین در تیر 1401) مبنی بر جلوگیری از تغییرات مرزی و ژئوپلیتیکی و بسته شدن شاهراههای تاریخی است. این موضوع در کنار تقویت شکلگیری دالان ترانزیتی محور مقاومت، عادیسازی مناسبات ایران با عربستان، عضویت در شانگهای و بریکس و گسترش همکاری ایران با روسیه و چین، نشان میدهد که فتنه انگلیسی دالان تورانی ناتو، محکوم به شکست است.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسين عباسيان
🆔 @tahlil_shjr
چهار روایت از شهید رجائی.pdf
66.3K
#معنویت_و_اخلاق
#مسئله_محوری
✅ چهار روایت از شهید رجائی
🔶 ما با آقای رجائی در یک ساختمان بودیم. من همان ساعت یک ربع، بیست دقیقه به سه از این طرف آمدم پایین. ایشان از سمت راست آمد پایین و به همدیگر برخوردیم و من به ایشان سلام دادم. معمولاً وقتی به ایشان سلام میکردیم، حال و احوال میکرد، و مثلاً می پرسید کارها چه جوری است؟ فلان قضیه حل شد؟ فلان نامه رسید؟ ولی آن روز حتی جواب سلام من را با یک حالت نصفه نیمه جواب داد، من بعدها احساس کردم که اصلاً در دنیا نبود و یک حالت دیگری داشت. بعد ایشان رفتند بالا در جلسهی شورای امنیت ملی. ما رفتیم پایین با عجله غذا خوردیم و موقع برگشت همین طور که به موازات پاستور میآمدیم، پنجرهی سمت چپ ما به ارتفاع دو سه متری در طبقهی اول بود. من اول دیدم پنجره به حالت نور افشانی منفجر شد و بعد صدا را شنیدم.
🔶 ما دویدیم از پلهها بالا رفتیم. ولی دیگر هیچ کاری نمیشد کنیم. دود چنان ساختمان را گرفته بود که چشم، چشم را نمیدید. دیدم کاری نمیتوانیم بکنیم. آمدیم پایین ببینیم چه خبر است و چه کار میشود کرد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: علی رجبی؛ مسئول دبیرخانه و مکاتبات دفاتر نخست وزیری و ریاست جمهوری شهید رجائی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#رسانه #امنیت
✅ درس سخت پیونگیانگ به واشنگتن
🔰 قسمت اول
🔶 تشدید تحرکات و مداخلهگری مزمن آمریکا و متحدانش در شبهجزیره کره، منجر به واکنش صریح پیونگ یانگ و برگزاری یک مانور هستهای بیسابقه از سوی کره شمالی شده است. چندی پیش مقامات کره شمالی صریح به آمریکا، ژاپن و کره جنوبی هشدار دادند که استمرار تحرکات سلبی آنها در شرق آسیا و شبه جزیره کره منجر به خلق بحرانهای جدید و پیچیدهتر در این حوزه ژئواستراتژیک خواهد شد؛ اما این هشدار مورد توجه کاخ سفید و دو متحد آن یعنی توکیو و سئول قرار نگرفت.
🔶 مانوری که کاخ سفید را آشفته کرد
برگزاری مانور اخیر هستهای از سوی کره شمالی، پیام مشخصی برای طرفهای غربی دارد. رسانههای دولتی کره شمالی گزارش دادند که این کشور یک حمله اتمی شبیهسازی شده «زمین سوخته» برای اهدافی در سراسر کره جنوبی انجام داده است. راهبرد زمین سوخته، یک استراتژی نظامی به معنای از بین بردن تمام منابع در دسترس نیروی دشمن و زیرساختها است. کره شمالی میگوید این رزمایش در واکنش به رزمایش آمریکا و متحدانش و برنامهای پیشگیرانه برای مقابله با حمله هستهای احتمالی واشنگتن است. رسانههای دولتی کره شمالی بیان کردند که چگونه این کشور یک جنگ بالقوه از جمله مقابله با هرگونه حمله با سلاحهای هستهای و سپس اشغال قلمروی کره جنوبی را به تصویر کشیده است.
🔶 ستاد کل ارتش خلق کره شمالی در بیانیهای گفت: «ارتش یک تمرین تاکتیکی حمله هستهای را چهارشنبهشب با شبیهسازی راهبرد زمین سوخته در مراکز فرماندهی اصلی و فرودگاههای عملیاتی نظامی کره جنوبی برگزار کرد. مانور این کشور، دفع حمله ناگهانی و سپس راهاندازی یک ضدحمله برای اشغال «کل قلمروی نیمه جنوبی» را شبیهسازی کرده است.»
🔶 شبیهسازی اخیر شامل چه مواردی است؟
این شبیهسازی شامل نیروهای توپخانه خط مقدم و ذخیره استراتژیک، طرحهایی برای تشکیل جبهه در پشت خطوط دشمن، ایجاد اختلال در ورود «نیروهای مسلح خارجی» به درگیری و «حمله همزمان فوق شدید به مراکز فرماندهی نظامی محوری، بنادر نظامی، فروگاههای عملیاتی و دیگر اهداف مهم نظامی دشمن» بوده است.
🔶 وزارت اتحاد سئول که امور بین دو کره را رسیدگی میکند، بدون کمترین اشارهای نسبت به برگزاری مانورهای تحریکآمیز اخیر آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در اطراف کره شمالی در بیانیهای گفت: «ما قویاً اقدامات کیم جونگ اون که صریحاً قصد حمله به کره جنوبی دارد را محکوم میکنیم.» نکته مهمتر اینکه اقدامات اخیر کره شمالی صرفا محدود به مانور هستهای نشده است! ارتش کره جنوبی چند ساعت پس از استقرار بمبافکنهای B-۱B توسط آمریکا برای مانورهای هوایی متحدین گفت که کره شمالی دو موشک بالستیک کوتاهبرد نیز به سمت دریا شلیک کرده است.
🔶 هراس دو متحد آمریکا
وزارت دفاع ژاپن هم اعلام کرد که اولین موشک کره شمالی تا ارتفاع ۵۰ کیلومتر بالا رفته و تا مسافت ۳۵۰ کیلومتر پرواز کرده است. موشک دوم نیز با ارتفاع ۵۰ کیلومتری، تا برد ۴۰۰ کیلومتری به پرواز درآمده است.
دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی پس از پرتاب موشک توسط کره شمالی، جلسه امنیتی تشکیل داد. فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن هم به خبرنگاران گفت: «این رفتارها تهدیدی برای صلح و ثبات نهتنها کشور ما، بلکه برای منطقه و جامعه بینالمللی است و قابل تحمل نیست.»
🔶 با این حال نخستوزیر ژاپن از نقش مخرب کشور خود در زمینهسازی برای مداخله حداکثری آمریکا در شرق آسیا سختی به میان نیاورده است! نباید فراموش کرد که اقدام اخیر کره شمالی، واکنشی در برابر مانور نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی بوده است. پرتاب موشک توسط کره شمالی، یک روز قبل از پایان مانور ۱۱ روزه کره جنوبی و آمریکا انجام شد. پیونگیانگ پیش از این مانور نظامی این دو کشور را محکوم کرده و نسبت به تبعات آن هشدار داده بود. رهبر کره شمالی از ارتش خود خواسته است تا آمادگی جنگی خود را افزایش دهند و از رهبران ایالات متحده، کره جنوبی و ژاپن به عنوان «سران باند» که خطر جنگ هستهای در منطقه را افزایش میدهند، انتقاد کرده است.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسین یاری
🆔 @tahlil_shjr