#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#شهید_امیرعبداللهیان #مقاومت
#فلسطین #حقوق_بشر
✅ مردِ دیپلماسیِ عزّت و مقاومت
🔶 شهید امیرعبداللهیان وزیر خارجهی دولت سیزدهم، یکی از حامیان اصلی آزادی فلسطین بود که این مسیر را در تمام عمر خود با اقدامهای دیپلماتیک و با نوشتن یادداشت و مقاله دنبال کرد. در حوزه کشورهای عربی و آفریقایی تخصص داشت و چه در زمان سفارت در این حوزه و چه در هنگام مدیریت کل این حوزه و سِمَتِ معاون وزیر امور خارجه سوابق خوب و درخشانی را در کارنامهی کاری خود رقم زدند. ایشان مراحل مختلف پیشرفت را در وزارت خارجه پله پله طی کرد و در عرصه سیاست خارجی کشور تلاش کرد که عزت و تحقق منافع مردم را به نمایش بگذارد.
🔶 یکی از مهمترین ویژگیهای شهید حسین امیرعبداللهیان غیر از خلوص و شخصیت مردمی ایشان که موردِ تمجیدِ همکارانش در وزارت خارجه بود، تلاش برای ارتباط تنگاتنگ دستگاه سیاست خارجی با نهادهای مختلف از جمله نیروهای دفاعی و نظامی بود. در واقع ایشان در حوزه نزدیکی عرصههای میدان و دیپلماتیک تلاش زیادی کردند که یکی از نمودهای این تلاش را در عملیات وعده صادق مشاهده کردیم.
🔶 او یکی از حامیان اصلی، مشوقان و سیاستگذاران محور مقاومت بود و تمام اعضای محور مقاومت، اعم از حزبالله لبنان، حشدالشعبی عراق، مبارزان یمن و مبارزان سوریه برای امیرعبداللهیان احترام بسیار زیادی قائل بودند. ایشان مسئلهی غزه را بارِ گرانی بر شانهی وجدانِ بشریت و آزمونی خطیر برای مشروعیت ارزشهایی، چون کرامت و حقوق بشر که اروپاییها مدعی تلاش در راستای آن هستند، میدانست و معتقد بود اروپا باید فریاد عدالت خواهیاش را در موضوع فلسطین بلند کند و ایران را آمادهی کار و تعامل با اروپا بر پایه احترام، گفتوگوی سازنده و همکاری در راستای منافع مشترک و صلح و امنیت در جهان میدانست و براساسِ آن عمل میکرد.
🔶 این موضع باعث شد تا علاوهبر مردانِ میدانِ مقاومت در غزه و لبنان، زنان و کودکان غزه نیز در داغ این شهیدِ بزرگ به سوگ بنشینند، چرا که خدمات ایشان برای برگرداندن امنیت و آزادی به فلسطین را لمس کردهبودند. همچنین در طول دوران حضور این مردِ دیپلماسی کشور بر مسند وزارت خارجه، روابط ایران با همسایگان توسعه یافت که یکی از نمودهای آن، برقراری روابط مجدد بین ایران و عربستان بود. در واقع یک تلاش ویژه از سوی ایشان برای گسترش روابط ایران با کشورهای عربی را شاهد بودیم که ایجاد نزدیکی بیشتر بین دستگاه سیاست خارجی و عرصهی میدان را میتوان مهمترین خدمت ایشان برشمرد، همچنین به شهادت همکارانش در این وزارتخانه، وزیر شهید حتی تحت فشارهای سیاسی هم با صلابت بود و مواضع خویش را با حفظ پایداری و استمرار بر حق و نترسیدن از فشارها و سختیها به عرصه مینشاند. او به حق شایستهی این بود که رهبر معظم انقلاب او را وزیری مجاهد در میدان سیاست و خدمت نامید.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم آمنه عسکری منفرد
🆔 @tahlil_shjr
#انتخابات
#روابط_خارجی
#نظم_نوین_جهانی
#وعده_صادق #بیداری_ملت_ها
✅ چرا رئیس جمهور بعد باید درک جهانی داشته باشد؟!
🔶 حالا که حسب شرایط اضطراری باید در مدت یک ماه رئیس جمهوری جدید انتخاب شود شایسته است که درباره تصویر کنونی خودمان تامل کنیم تا وی را متناسب با آن برگزینیم: لحاظ شرایط منطقه ای و جهانی و نقشی که ایران در حال بازی کردن در آن است خصوصا پس از طوفان الاقصی بسیار مهم است و کسانی که رصد شرایط بین المللی و منطقه ای دارند می دانند که اینک منتخب مردم ایران حتما باید بتواند این مسیر عزتمندانه که خصوصا پس از عملیات وعده صادق ایجاد شد را ادامه بدهد.
🔶 کسی باید انتخاب بشود که بتواند در قامت کلان مسأله «تغییر قواعد» و «نظم جدید جهانی» قویتر از گذشته گام بردارد و منفعت طلبی هایی که صرفا تداوم حضور در قدرت را میخواهند آفت این انتخاب مردم خواهند بود چرا که به رئیس جمهوری بدون این قواره ولی تابع خودشان راضی تر هستند!
🔶 بخواهیم یا نه ایران تغییر قواعد جدید در منطقه را کلید زده است و رئیس جمهور بعدی باید فهم درستی از این مساله و از آن مهمتر درک و باوری عمیق از آن داشته باشد تا این فرصت از دست نرود! آری! با توجه به مسائل فرعی و جزئی یا غلبه شعارهای داخلی بر خارجی در عین اینکه امروز فرصت خارجی بهترین زمینه برای بهبود مسائل اقتصادی داخلی نیز هست، این فرصت جهانی و منطقه ای که از قلب آمریکا تا بیخ گوش مان شاهد آن هستیم می تواند از دست برود. فتامل!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا کمیلی
🆔 @tahlil_shjr
#پژوهش
#جامعه_شناسی #شهید_جمهور
#سیدالشهدای_خدمت #مردم
✅ جامعه شناسی در ایران منفک از جامعه و مردم است
🔶 جامعه شناسی در ایران منفک از جامعه و مردم است و از آنجا که بخش قابل توجهی از محققان حوزه علوم اجتماعی در دانشگاه های ایران فهم درستی از دین به مثابه محوری ترین مؤلفه فرهنگ ایرانی ندارند نمیتوانند به شناخت و درک درستی از جامعه ایرانی و مختصات آن نائل آیند. تلاش جامعه شناسی در ایران اساساً معطوف به حل مسائل جامعه ایرانی نیست و گاه نه تنها قادر به ارائه نسخه قابل استفاده ای برای جامعه نیست بلکه گاه خود مسئله می آفریند.
🔶 محققان حوزه علوم اجتماعی در ایران مدتهاست که به بیماری سختی دچارند و آن هم نافهمی عمیق از انسان و جامعه ایرانی است. لذا بدون توجه به واقعیت و تجربه زیسته جامعه ایرانی و تنها با اتکا بر نظریه هایی که ریشه در نظام معرفتی و اندیشه ای غرب دارد به دنبال توصیف و تحلیل جامعه ایرانی و تحمیل نظریه بر واقعیت جامعه ما دارند. عمق این نافهمی بدنه ضعیف و نحیف جامعه شناسی به ویژه در زمانی که شاهد حضور چشمگیر و میلیونی مردم در حرکت های جمعی در مقیاس بسیار وسیع و غیر قابل وصفی هستیم قابل لمس است.
🔶 چرا که حضور میلیونی مردم در راهپیمایی های سیاسی یا مذهبی، اربعین، تشییع پیکر سردار سلیمانی و همچنین تشییع شهدای خدمت در سطح کشور به ویژه تهران و مشهد همه معادلات و محاسبات محققان دانشگاهی را به هم میزند و تحلیل های به ظاهر علمی و جامعه شناسانه که غالباً دلالت بر کمرنگ شدن دین و دینداری در جامعه و شکاف عمیق میان دولت و ملت دارد را با تردید و چالشی عمیق روبرو می سازد.
🔶 به همین خاطر است که محققان علوم اجتماعی در دانشگاه ها اساساً به سراغ تحلیل پدیده اربعین نمی روند و یا در مواجهه با حضور میلیونی مردم در تشییع پیکرهای شهید سلیمانی و شهید رئیسی سکوت اختیار میکنند چون یا قادر به درک این پدیده نیستند و یا چون این پدیده ها و نظایر آن، آنان را با چالش عمیق معرفتی و نظری و روش شناختی دچار میکند ترجیح میدهند یا به آن فکر نکنند و یا آن را ناچیز و بی اهمیت جلوه دهند.
🔶 پدیده جمعیت و حضور میلیونی مردم در حرکتهایی با مضامین مذهبی سیاسی نظیر اربعین، تشییع پیکر شهید سلیمانی و شهید رئیسی و دیگر شهدای خدمت دلالت بر یک واقعیت مهم و غیر قابل انکار دارد و آن اینکه واقعیت جامعه ایرانی آن چیزی نیست که در متون و مکتوبات و گفتارهای محققان حوزه علوم اجتماعی در ایران توصیف و روایت میشود. محققان حوزه علوم اجتماعی باید پاسخ دهند که چگونه علیرغم ادعای آنان مبنی بر شکاف عمیق میان دولت و ملت، میلیونها ایرانی در تشییع رئیس جمهور و دیگر شهدای خدمت حضور یافتند و از عمق جان برای دولتمردان و کارگزاران سیاسی خود گریستند.
🔶 محققان حوزه علوم اجتماعی باید پاسخ دهند چگونه از نظر آنان، عده ای خاص از جامعه صرفاً به دلیل همسویی با نظرات و انگاره های سیاسی آنان مردم تلقی میشوند اما این حجم وسیعی از جمعیت میلیونی و متراکم، مردم به شمار نمی روند؟ آنان باید پاسخ دهند که چگونه از نظر آنان این جمعیت میلیونی نماینده مردم ایران نیستند اما جمع خاص و محدودی که بر عریانی و بی حجابی اصرار می ورزند و یا در تجمعات فحش های جنسی و رکیک به مخالفان خود نثار میکنند و یا کسانی که در گوشه ای از ورزشگاه، حاملان پرچم فلسطین را با زشت ترین الفاظ مورد اهانت قرار میدهند نماینده مردم تلقی میشوند.
🔶 باید پذیرفت که جامعه شناسی در ایران منفک از جامعه و مردم ایران است. پدیده جامعه شناسی و جامعه شناسان در ایران خود به مثابه یک موضوع پژوهش و مطالعه اجتماعی میتواند و باید در لیست اولویت های پژوهشی محققان و پژوهشگران قرار گیرد. نگاهی انتقادی، دقیق و دور از سوگیری های متداول و متعارف دانشگاهی به رویکرد حاکم در حوزه جامعه شناسی در ایران میتواند افق های جدیدی را پیش روی جامعه ما بگشاید.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای جواد نظری مقدم
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#مجلس #شهید_جمهور
#مردمسالاری_دینی
#قانون_اساسی
✅ افتتاحیه مجلس دوازدهم
🔶 رهبر انقلاب در پیام افتتاحیه مجلس دوازدهم، ضمن تشکر از نمایندگان، هیئت رئیسه و رئیس پرتلاش مجلس پیشین: آرامشبخش، امیدآفرین، برانگیزاننده همّت ها و دعوتکننده به همدلی در محیط عمومی کشور باشید. یکی از خصوصیّات شهیدان پرواز اردیبهشت، رعایت فضیلتهای اخلاقی بود.
🔶 حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت آغاز به کار دوازدهمین دورهی مجلس شورای اسلامی، پیامی صادر کردند. متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی که صبح امروز توسط حجتالاسلام والمسلمین محمّدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری در آیین افتتاحیه دوره جدید مجلس شورای اسلامی قرائت شد، به شرح زیر است:
🔶 بسم الله الرّحمن الرّحیم
و الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد المصطفی و آله الطّاهرین سیّما بقیّةالله فی الارضین.
🔶 اکنون که دوازدهمین دورهی مجلس شورای اسلامی مانند همیشه در موعد مقرّر و بیتأخیر آغاز میشود، جبههی خشوع به درگاه خداوند عزیز و حکیم میسایم و استمرار و استحکام مردمسالاری دینی را که هدیهی بزرگ الهی به ملّت ایران است، سپاس میگویم.
🔶 هر مجلس جدید میتواند درخششی تازه در افق روشن کشور پدید آورد و بر امید و انگیزهی ملّت بیفزاید. ترکیب نمایندگان تازهنفَس با منتخبان کارآزموده و مجرّب، این پیام را میرساند که خانهی ملّت، با بهرهگیری از اختیاراتش در قانون اساسی و با التزام به مسئولیّت سنگینش در جمع ارکان کشور، خواهد توانست روزآمدی و نوآوری را با پختگی و سنجیدگی همراه کند و قانونگذاری و نظارت را از تلاطم و آشفتگی و نیز از رکود و سکون دور نگه دارد.
🔶 بیشک، تعامل منضبط و همدلانه با قوای دیگر و نیز رفتارِ جمعیِ صحیح و صبورانه در داخل قوّهی مقنّنه، به تحقّق همهی ویژگیهای یک مجلسِ تراز کمک خواهد کرد و یاد نیک نمایندگان را ماندگار خواهد ساخت.
🔶 نکتهای که همواره بر آن تأکید میکنم آن است که مجلس باید آرامشبخش و امیدآفرین و برانگیزانندهی همّتها و دعوتکننده به همدلی و برادری در محیط عمومی کشور باشد. در خود مجلس نیز مسابقات بیفایدهی رسانهای و مجادلات مضرّ سیاسی، وقت و عمر کوتاه دوران مسئولیّت را به خود مصروف نسازد؛ وگرنه ظرفیّت ارزشمند حضور نمایندگان در این جایگاه والا ضایع خواهد شد و این خسارت بزرگی است.
🔶 نکتهی دیگر دربارهی سوگند نمایندگی است. این سوگند، نمایشی و تشریفاتی نیست؛ سوگندی حقیقی و مسئولیّتزا است که در دنیا و آخرت گریبانگیر خواهد بود. نمایندگان محترم، ناگزیر باید در همهی مدّت نمایندگی، بندبندِ این سوگند شرعی را در پیش چشم داشته باشند و پایبندی به آن را معیار قضاوت دربارهی عملکرد خویش بدانند. نکتهی بعدی مربوط به التزامات اخلاقی است. سبک زندگی اسلامی که بخش مهمّی از آن را فضایل اخلاقی تشکیل میدهد، در عرصهی چالشهای سیاسی و رقابتهای مشروع، اهمّیّت بیشتر مییابد. در اینجا است که کیمیای تقوا و گذشت و انصاف و صداقت و مسئولیّتپذیری و کار بیمنّت، قیمت اصلی خود را آشکار میسازد. شهیدان پرواز اردیبهشت -که اکنون سراسر کشور داغدار آنها است- یکی از خصوصیّاتشان رعایت فضیلتهای اخلاقی بود. مراقبت از خویش در این زمینه را باید جدّی گرفت.
🔶 نکتهی آخر یادآوریِ این حقیقت است که هر یک از نمایندگان مجلس، نمایندهی همهی ملّت ایران است؛ این بدان معنی است که کار اصلی نماینده تأمین منافع ملّی است. پیگیری مسائل حوزهی انتخابیّه باید در چارچوب نگاه کلان به مسائل کشور انجام گیرد و از تصویب طرحهای آبادانی به صورت افراطی و بیرون از حدّ طاقت بودجهی عمرانی پرهیز شود. برادران و خواهران گرامی! کار با نیّت خدمت به مردم، عمل صالح و حسنهی مأجور الهی است و خدای شاکر علیم، در دنیا و آخرت به آن پاداش خواهد داد. جذب دلهای مردم و سپاس بیدریغ آنان یکی از پاداشهای الهی در دنیا است و تشییع چندینمیلیونی رئیسجمهور فقید و همراهان عزیزش نمونهای از این پاداش الهی است. مردم وفادار و هوشیار در شهرهای مختلف، با گلباران و اشکباران این پیکرهای پاک، یاد شهیدان دههی ۶۰ را برای نسل جدید کشور زنده کردند و در عمل، به هزاران دروغ و تهمت و شایعه پاسخ دادند. رحمت و درود خدا بر آنان!
🔶 در پایان لازم میدانم از نمایندگان محترم دورهی یازدهم، بویژه رئیس پُرتلاش و هیئترئیسهی فعّال آن، تشکّر کنم. و السّلامعلیکمورحمةالله سیّدعلی خامنهای
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#سبک_زندگی
#شهید_جمهور #مجلس
#نظام_اسلامی #رئیسی_عزیز
✅ پیامی با جوهر خون
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۴۶.pdf
2.58M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#سبک_زندگی
#شهید_جمهور #مجلس
#نظام_اسلامی #رئیسی_عزیز
✅ پیامی با جوهر خون
🔶 حضور حماسی مردم در مراسمهای رئیسجمهور شهید را چگونه باید تحلیل کرد؟ در این شماره هفتهنامه «خط حزبالله» بخوانید.
🔸خط حزب الله؛ شماره ۴۴۶
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#شهید_امیرعبداللهیان
#انقلاب_اسلامی
✅ شهید امیر عبداللهیان
🔶 دیپلماتها مجری و عاملند، نه سیاست گذار و تعیین کننده راهبردها. اما پیشبردن آن راهبردها در عمل، توانمندی میخواهد و هنر. هنر دیپلمات انقلابی. برخی دیپلمات بودن و انقلابی بودن را با هم قابل جمع نمیدانند و دیپلماسی انقلابی را واژهای خود متناقض میدانند. به نظرم جذابیت اصلی انقلاب و معجزات آن را در همین مفاهیم به ظاهر خودمتناقض دنبال کنید. جمهوری اسلامی، آزاداندیشی دینی، علم دینی، وحدت حوزه و دانشگاه، جنگ مقدس، نماز سیاسی عبادی، و ...
🔶 من حداقل سه جریان دیپلماسی مهم در سپهر سیاست خارجه بعد انقلاب میشناسم. کانون های اختلاف این سه جریان چیست؟
1️⃣ در مناسبت اراده ایران با دنیای پیرامون است. برخی کانون اصلی تصمیم گیریشان منفعت ملی است، برخی کانون اصلی تصمیم گیریشان عزت است. این دو با هم لزوما مطابق نمیافتد، مثل اینکه کسی به شما بگوید تابع من باش تا شکمت را سیر کنم. هویت خود را رها کن تا فلان جایگاه را داشته باشی. خروجی این سبک تعامل همان است که با عنوان "دیپلماسی التماسی" میشناسیم. در سطح راهبردی نه، اما در ساحت اندیشه عدهای، و همینطور سطح اجرا و سبک کنش مدیران سیاست خارجه وجود دارد. از بیانشان و انتخاب طرف تعاملاتشان و تعجیل یا تانیشان، یا تمرکز بر موضوعات تا حتی زبان بدن و لحن و ...
2️⃣ در شناخت و توصیف شرایط. فهم جغرافیای قدرت و عناصر اصلی تعیین کننده و روابطشان با ما و فرصتها و مزیتهای ما و قواعد حاکم بر عالم سیاست و امثالهم. مثلا کسی که دنیای امروز را دنیای گفتگو و مذاکره بداند، مناشئ قدرت را چه نظامی چه غیر نظامی، خرج گفتگو میکند. در واقع میدان را پشتیبان گفتگو میداند.
🔶 این خط را شما در دهه شصت و سبک سیاست "جنگ جنگ تا یک پیروزی" ببینید، قصه مجمع عقلا و تا بعد از آن. در جهت دیگر یک جریان، دنیای امروز را دنیای قدرت میداند و دیپلماسی و گفتگو را اصالت نمیدهد بلکه از آن بهره میبرد برای نقد کردن آنچه در میدان به دست می آید، و برای استفاده از ابزار دیپلماسی به عنوان یک روش اعمال قدرت، مثل تهدید و تطمیع و ...
3⃣ فهم انعطاف و مصلحت است. که شما را مثل ماهی لیز میکند، قدرت و توانمندی و انعطاف و ابتکار عملتان را زیاد میکند. برای آنکه به هدف و منظورتان برسید و طرف های مقابل با قواعد و حقوق موجود دنیا، مانعتان نشوند بلکه شما از همان امور در جهت مقاصدتان بهره ببرید.
🔶 ما سه جریان در حوزه سیاست خارجه به صورت فعال داریم. اگر چه اینها طیف هستند اما سه عنوان کلی را میتوان برای این سه جریان در نظر گرفت:
🔶 جریان دیپلماسی التماسی:
این جریان در نظر و سبک اقدام، منفعت را بر هویت و عزت مقدم میکند، در ساحت حکمت قدرتهای دنیا را منحصر در آمریکا و اروپا می داند، در ساحت مصلحت البته به ظاهر به شدت مصلحت گرا است اما این مصلحت گرایی بیشتر ابزار او است برای توجیه داخل برای همراهی با او.
🔶 جریان دیپلماسی غیر منعطف و خشک:
این جریان هم طیفی است برخی از طیف های آن از حکمت و عقلانیت بهره کمی بردهاند ولی عمدتا مشکل این جریان، نفهمیدن مصلحت و انعطاف است. اینها البته عموما در این سالها به عنوان نقاد جریان مقابل عمل کردهاند. این جریان دولت رئیسی را در حوزه دیپلماسی ادامه دولت روحانی میدانستند، در ماجرای برجام با اصل مذاکرات مخالف بودند نه فقط نتیجه آن، ایده موشکباران اسرائیل را از ابتدای طوفان الاقصی دنبال میکردند، تهمت خیانت به دیپلماتهای زمان روحانی میزدند و ...
🔶 دیپلماسی انقلابی:
سبک شهید امیرعبداللهیان در این مدت کوتاه سه ساله در تاریخ ایران از این جهت بینظیر است. اولا با همه وجود، ملاک او عزت و هویت بود و به همین سبب کاملا مدد ایران در همه حوزه های مختلف میشد نه یک گرفتاری برای دیگر بخشها. ثانیا فهم او از جغرافیای جدید قدرت در دنیا و مزیتهای ایران باعث میشد روشهای او منتج شود. ثالثا با این شرایط دیپلماسی برای او حقیقتا یک میدان مقدس و معنوی میشد لذا شبانه روزی و حداکثری در این صحنه تلاش میکرد. او دیپلمات ملت ایران بود و همزمان دیپلمات اصلی جبهه مقاومت و این دو را تقویت کننده هم میدید. رابعا او بسیار تیزهوش و منعطف بود به همین دلیل هم، جریان خشک و غیر منعطف او را زیر بار نقد جدی میگرفت، اما او با همین تیزهوشی از تله های مختلف کشورهای غربی عبور میکرد.
🔶 به نظرم درباره شهید امیرعبداللهیان و سبک او در مدیریت و اجرای دیپلماسی انقلابی باید بسیار اندیشید و بسیار نوشت. اینکه چگونه چنین مدیری تربیت شد. و چگونه در سخت ترین شرایط روشهای او در کوتاه مدت منتج بود نیز باید بیشتر اندیشید.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#اسرا #حماس
#طوفان_الاقصی
✅ گاردین: اتحاد در اسرائیل در حال فروپاشی است
🔶 گاردین در مقالهای از فروپاشی اجتماعی و اتحاد در اسرائیل خبر داد. روزنامه انگلیسی گاردین روز دوشنبه در گزارشی با عنوان "ما دوپاره شده ایم": با نزدیک شدن به ماه نهم جنگ در غزه، اتحاد در اسرائیل کمرنگ می شود.
🔶 نوشت: با شکست مذاکرات برای آزادی گروگانها و بیشتر بر این باورند که «پیروزی کامل» بر حماس غیرممکن است، روحیه کاهش مییابد. این گزارش ادامه داد که روحیه اسرائیل با شکست مذاکرات آزادی زندانیان رو به افول است و این نشان میدهد که اعتقاد بیشتری به عدم امکان دستیابی به پیروزی کامل بر حماس وجود دارد و اختلافات شدید در جامعه را برجسته میکند.
🔶 این روزنامه گزارش داد که ارتش در جامعه اسرائیل که از دوقطبی شدن شدید رنج میبرد و بر اساس خطوط قومی، مذهبی و سیاسی تقسیم شده است، قرار است یک دیگ ذوب غیرسیاسی باشد که اسرائیلیها را گرد هم می آورد اما پس از عملیات 7 اکتبر از بین رفت و فرپاشید.
🔶 این روزنامه توضیح داد: هرچه جنگ بدون هیچ برنامه مشخصی برای روز بعد بیشتر طول بکشد، روحیه اجتماعی ضعیفتر میشود و افزود که مذاکرات آزادی زندانیان بارها شکست خورده است و از سوی دیگر حماس و حزبالله همچنان با حملات موشکی خود زندگی روزمره مردم را مختل میکنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی عبدی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#نظام_اسلامی
#شهید_جمهور
#مردمسالاری_دینی
✅ مکتبسازی به رسمِ رئیسی
🔶 مدل حکمرانی در نظام اسلامی، با هیچ مدل حکمرانی در مکاتب فکری مختلف قابل مقایسه نیست. در نظام اسلامی حاکم، سرمایه اجتماعی مردمی را فدای هیچ حب و بغضی نمیکند. در این مدل حکمرانی، محور تحقق هر آرمانی، مردم هستند و بدون خواست مردم حتی حکومتی حق، مانند علی، فرصت را از آن خود نمیداند. در این مدل، مردم نه تنها انتخاب میکنند بلکه ادامه و یا احیاناً توقف مسیر را تعیین میکنند. اما نکتهای که حائز اهمیت است کادرسازی در این مسیر است. مانند رودی که میخروشد و ممکن است ممانعت در مسیرش، به واسطه سنگ و صخره ایجاد شود، اما باریک چشمههایی نیز در طی مسیر به رود خروشان الحاق یافته و بر خروشش میافزاید و برآیند در نهایت سیل عظیمی است که هرگز از رفتن باز نمیماند.
🔶 توجه به نقش مردم در دولت آقای رئیسی، آنقدر گرانسنگ بود که دوست و دشمن به آن اذعان داشته و این دوره کوتاه سهساله را فرصتی عظیم برای رجعت به این مدل حکمرانی اسلامی میدانند. همانطور که در فرمان حکومتی امیرالمومنین به مالک اشتر توصیه شده «فَلا یَطولَن اِحتِجابُک عَن رَعیتِه» در مدت زمان طولانی غایب نباش و بهعبارتی احتجاب از مردم را طول نده. همین امر زمینهساز اعتمادی عمیق خواهد بود.
🔶 حضور میدانی، توجه به اقشار ضعیف، اولویت قرار دادن طرحهای زمینمانده از خطوط پررنگ دولت ایشان بود. عملیاتی کردن رتبهبندی معلمان بهعنوان یکی از اقشار متوسط جامعه، توجه به گرفتاریهای مردم در بلایای طبیعی و غیرطبیعی از نقاط درخشان دیگر به شمار می رود. متناسبسازی حقوق بازنشستگان، افزایش بودجه استانهای محروم، احیای کارگاههای بزرگ و کوچکِ در معرض تعطیلی و بیش فعال نمودن آنها مانند هپکو، نیشکر هفت تپه و نساجی مازندران نمونهای از مردمی بودن این حکومت را به منصه ظهور گذاشت. توجه عمیق به صنوف برآمده از بطن جامعه مانند ورزشکاران، مثالی دیگر از این رجعت عظیم در نظام جمهوری اسلامی می باشد.
🔶 اگر چه غم عظیمی بر روح ملت ایران چنگ میزند اما دوره سهساله ریاست جمهوری ایشان را میتوان نقطه عطفی برای حرکت به سمت جامعهسازی اسلامی دانست. در عصر چرخش نظم جهانی، بایستی تمام همِّ نظام، زین پس بر ادامه مسیر جامعهسازی اسلامی معطوف گردد.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم نسا جعفری
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#شهید_جمهور
#سیدالشهدای_خدمت #کارآمدی
✅ راوی کفایت و کارآمدی شهید مظلوم باشیم
🔶 رئیس جمهور مغتنم، عالم، مجاهد، خدمتگزار، مردمی، از بهترینها، صمیمی، جدی، برادر خوب، پرتلاش، با کفایت و کارآمد، چند عنوانی است که رهبر انقلاب «تنها در روزهای اخیر» در توصیف شهید مظلوم آیتالله رئیسی به کار بردند. این متن اما میخواهد روی دو عنوان تمرکز کند: «با کفایت و کارآمد».
🔶 شهید مظلوم، این روزها بیشتر با اخلاص و صدق و صفا توصیف شده اما حقیقت آن است که او نه فقط در بعد شخصی و فردی و معنوی، که در ابعاد «مدیریتی و اجرایی» هم بینظیر بود. بینظیر نه فقط در تلاش و پرکاری، که دقیقاً یعنی هم «کار درست» را میدانست و هم آن را «به درستی» انجام میداد. «با کفایت و کارآمد» یعنی همین.
🔶 اما چرا گفتن این نکته امروز از هر چیزی مهمتر است؟ برای آن که از همین امروز خطوط رسانهای کاندیداهای احتمالی شروع خواهند کرد به گفتن اینکه «اخلاص خوب است اما جای کارآمدی را نمیگیرد». مغالطهای که ناکارآمدی را فرض گرفته و خود را نماینده آن خواهد دانست.
🔶 امتداد مظلومیت رئیس جمهور با کفایت و کارآمد شهید در این است که او را صرفاً یک سید مخلص مردمی معرفی کنیم؛ کارآمدی و کفایت او نباید در حاشیه ویژگیهای دیگرش قرار گیرد.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#بیداری_ملت_ها
#طوفان_الاقصی #مقاومت
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ اقتدار جبهه مقاومت
🔶 در حالی که نزدیک به هشت ماه از عملیات غرورآمیز «طوفانالاقصی» به دست مجاهدان فلسطینی میگذرد، بررسیها نشان میدهد، محور مقاومت در حال تثبیت پیروزی خود در این نبرد تاریخی است.
🔶 در عرصه میدانی رزمندگان فلسطینی در اردوگاه «جبالیا» تعدادی از نظامیان صهیونیست را درون یکی از تونلها به هلاکت رسانده و تعدادی دیگر را به اسارت گرفتند. امروز نیز مقاومت غزه برای اولین بار در ماههای اخیر با راکتباران شدید تلآویو نشان داد تمام ادعاهای نتانیاهو درباره نابودی توان نظامی حماس ادعایی پوچ بوده و با وجود حملات و بمبارانهای جنونآمیز باریکه غزه، مقاومت فلسطین توانسته است سازمان رزم و اشراف اطلاعاتی و عملیاتی خود در صحنه نبرد را حفظ کند.
🔶 از سوی دیگر، رزمندگان حزبالله لبنان نیز که از ۸ اکتبر وارد جنگ با دشمن شدهاند، پس از عملیات وعده صادق، با جسارت و توان مضاعف اهداف نظامی رژیم را در عمق بیشتر و سلاحهای قدرتمندتر مورد اصابت قرار میدهند. بنادر جنوبی رژیم نیز کماکان از حملات گروههای مقاومت عراق و یمن در امان نیست. رژیم صهیونیستی در جبهه داخلی دچار بحران و آشوب بوده و هر روز شاهد تجمع بزرگ شهرکنشینان علیه دولت نتانیاهو است.
🔶 در فضای فرهنگی دو کارگردان سرشناس «کن لوچ» و «مایک لی» به عنوان حامیان سینما فونیکس در لندن در اعتراض به محل برگزاری جشنواره فیلم تحت حمایت دولت اسرائیل، از سمت خود استعفا دادند.
🔶 در صحنه بینالمللی طرح حمایت از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد، با ۱۴۳ رأی مثبت در مقابل ۹ رأی منفی و ۲۵ رأی ممتنع در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد که نشاندهنده حمایت سازمان ملل و اکثریت کشورهای جهان از عضویت کامل فلسطین است. طی روزهای اخیر نیز سه کشور اروپایی نروژ، ایرلند و اسپانیا استقلال فلسطین را به رسمیت شناختند.
🔶 همچنین قضات دیوان بینالمللی دادگستری روز جمعه در یک حکم اضطراری مهم به رژیم صهیونیستی دستور دادند فوراً حمله نظامی به شهر رفح را متوقف کرده و گذرگاه رفح میان مصر و غزه را برای ورود کمکها باز کند.
🔶 همچنین، دادستان دادگاه کیفری بینالمللی با نگرانی از اینکه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در نوار غزه مرتکب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت شده است، علیه او درخواست صدور حکم بازداشت کرده است. در کنار این شکستها، خیزش دانشجویان در آمریکا و اروپا علیه رژیم صهیونسیتی چالش اساسی برای آنان تلقی میشود. حمایت از مردم فلسطین در میادین ورزشی نیز ادامه دارد و در آخرین مورد پرچم فلسطین در فینال لیگ قهرمانان زنان اروپا با عبارت «نسل کشی را متوقف کنید» در زمین بازی ورزشگاه بیلبائوی اسپانیا به نمایش درآمد.
🔶 با بررسی همهجانبه میدان نبرد، مشخص میشود مقاومت مردم مظلوم فلسطین با وجود هزینههای سنگین، پیروزیهای بیسابقهای برای آنان رقم زده است که موجبات تبدیل فلسطین فراموش شده به دغدغه اول دنیا، همراه با مقبولیت و پذیرش بینالمللی شده است.
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#امام_جمعه
#شهید_آلهاشم
#سیدالشهدای_خدمت
✅ تغییر معنای نماز جمعه!
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی امامخامنهای مدظلهالعالی چند روز پیش (شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۵) در دیدار خانوادههای شهدای خدمت، یکی از نکات برجسته درباره مرحوم شهید آلهاشم را تغییر معنای نماز جمعه خواندند و خاطرنشان کردند: «مرحوم آلهاشم از زمانی که به امامت جمعه تبریز منصوب شد، این نماز را از یک عمل عبادی صِرف به یک عمل جامع عبادی، معنوی، خدماتی و مردمی تبدیل کرد.»
🔶 سیدمحمدعلی آلهاشم برای مردم تبریز، چهره شناختهشده و افتادهای بود. میتوانستند او را احتمالاً در اتوبوسهای شرکت واحد که برای جابهجایی مسافران استفاده میشد، ببینند. از اولین اقداماتی که پس از تصدی امامت جمعه تبریز انجام داد، برداشتن موانع بین مردم و مسئولان بود. ایشان در قامت امام جمعه، امامتش تنها مختص روز جمعه و صحبت پشت تربیون نبود، بلکه امام تمام روزهای هفته بود. بانی «میزهای خدمت» در کشور بود و اولین بار میز خدمت را در تبریز دائر کرد. هر هفته چند مدیرکل میآیند و به صورت حضوری به مشکلات مردم رسیدگی میکنند.
🔶 ایشان با بدنه مردم ارتباط بسیار نزدیکی داشت و مشکلات مردم را رسیدگی میکرد. به بازار میرفت و به کسبه سر میزد، با خانوادههای شهدا دیدار و ارتباط قلبی با مردم داشت. شهید آلهاشم خودش را محدود به قشر خاص مذهبی و انقلابی نمیکرد. در استان آذربایجان و شهر تبریز طیفهای گوناگونی حضور دارند. ایشان میگفت ما با لیدرهای برخی گروهها و اقشار اجتماعی کاری نداریم، ولی جوانانی که دنبال آنها میروند، بچههای ما هستند و ما نمیتوانیم به آنها بیتوجه باشیم؛ لذا در مجامع ایشان حضور پیدا میکرد. نتیجه این نوع تعامل این بود که ایشان پدیده و الگویی شد برای همه مسئولان به ویژه ائمه جمعه که نمایندگان رهبر معظم انقلاب و امتداد گفتمان رهبری هستند و باید نمایانکننده سیره امام جامعه باشند. ایشان این تصویر ماندگار را نه در ذهن مردم تبریز و آذربایجان، بلکه در ذهن همه مردم به ویژه نسل جوان ما ماندگار کرد و تراز نماز جمعه را بالا برد و فرهنگ و مشی جدید در امام جمعهای ایجاد کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حسین عباسیان
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#شهید_جمهور
✅ ميراث دولت شهید رئیسی
🔶 یکی از دستاوردهای مهم و سرنوشتساز دولت رئیسی عزیز در حوزه سیاستخارجی که چندان برای افکار عمومی ابعاد مختلف آن آشکار و تبیین نشده، کریدور راهبردی شمال-جنوب است. دولت آیتالله رئیسی از ابتدای شروع به کار خود در چارچوب سیاست همسایگی و فعالسازی ظرفیتهای منطقهای، تمرکز ویژهای در جهت راهاندازی کریدور شمال-جنوب داشته است. منافع این رخداد از حیث اقتصادی، سیاسی و امنیتی برای ایران فوقالعاده چشمگیر خواهد بود.
🔶 واقعیت آن است که آینده ایران و نسلهای آینده در گرو نقشآفرینی ایران در کریدور شمال-جنوب و به عبور آن از خاک کشورمان وابسته است. این مسیر اگر به نقطه نهایی برسد، سبب میشود که راه ۱۷ هزار کیلومتری انتقال کالا از آسیای جنوب شرقی به اروپا به حدود ۷ هزار کیلومتر تقليل یابد. دولت شهید رئیسی از ابتدای شکلگیری، با اراده جدی به سمت تکمیل این پروژه حرکت کرده است.
🔶 کریدور شمال-جنوب دارای سه بخش اصلی است. بخش اول از روسیه، قزاقستان و ترکمنستان عبور کرده و سپس به ایران میرسد. این مسیر هماکنون آماده شده و به مرحله بهرهبرداری رسیده است. در یال شرقی کریدور شمال-جنوب امکان انتقال ۱۵ میلیون تن کالا در سال وجود دارد. نکته اساسی در این زمینه آن است که تا پیش از تشکیل دولت شهید رئیسی عزیز، رقم ذکر شده صفر بود. البته رفع کاستیهای این پروژه که عبارت است از تکمیل راه آهن چابهار_زاهدان و زاهدان _بیرجند میتواند به افزایش ظرفیتهای شاخه شرقی کریدور بیانجامد؛ لازم به ذکر است که این بخش تکمیلی توسط قرارگاه سازندگی در حال انجام و پیشرفت است.
🔶 بخش میانی کریدور شمال-جنوب از سمت دریای خزر طراحی شده، که این قسمت نیازمند تقویت بنادر، جرثقیل های بزرگ، اسکله و کشتیهای رورو است. که ایران و روسیه در حال برنامهریزی و اجرای برخی اقدامات مرتبط با آن هستند. بخش سوم کریدور شمال-جنوب از روسیه و آذربایجان شروع شده و از سمت غرب وارد ایران میشود. در این بخش مشکل اساسی تکمیل پروژه ۱۶۲ کیلومتری راه آهن رشت-آستارا است.
🔶 در اردیبهشت ۱۴۰۲ در سفر رئيس جمهور شهید به مسکو، ایران و روسیه برای تکمیل گذرگاه ریلی شمال - جنوب که جنوب آسیا را به شمال اروپا متصل میکند، توافقنامه احداث راه آهن رشت - آستارا را امضا کردند.گذرگاه ریلی شمال - جنوب یکی از مسیرهای اصلی ترانزیت کالا از جنوب آسیا به شمال اروپا به شمار می رود که احداث و تکمیل آن از ۲۳ سال پیش در دستورکار بوده و در دولت آیتالله رئيسی با شتاب بیشتری برای فعال سازی این ظرفیت ریلی تلاش شده است. اگر این خط آهن ساخته شود، عملا بین سنپترزبورگ و خلیجفارس ارتباط ریلی برقرار میشود. ایران و روسیه تصمیم گرفتهاند احداث این خط آهن از سال ۲۰۲۴ آغاز و تا سال ۲۰۲۷ به نتیجه برسد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#ایران_قوی #بصیرت
#تورم #پیشرفت
#تاریخ_معاصر #دشمن_شناسی
✅ جهاد کبیر، در خرمشهرهای پیشرو
🔶 جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ در حالی بر کشور عزیزمان ایران، تحمیل شد که ما سیم خاردار هم نداشتیم و دشمن مدرنترین وسایل جنگی را در اختیار داشت. بعد از گذشت ۳۵ روز از آغاز جنگ، خرمشهر اولین شهری بود که در تاریخ ۴ آبان ۱۳۵۹ توسط ارتش بعث عراق، اشغال شد. و در ۳ خرداد ۱۳۶۱ طی عملیات گستردهی «بیتالمقدس» و پس از ۵۷۸ روز اشغال، بهدست نیروها و رزمندگان ایرانی آزاد شد. امام خمینی «رحمةاللهعلیه» فتح خرمشهر را از امور مافوق طبیعت و از عنایات خداوند دانسته و فرمودند: «خرمشهر را خدا از آزاد کرد.»
🔶 آزادی خرمشهر، از مهمترین رخدادهای جنگ تحمیلی بود که علاوه بر خسارتهای جانی و مالی که بر دشمن تا دندان مسلح وارد کرد، سرنوشت و ماهیت جنگ را به نفع کشور ایران، تغییر داد. از جمله میتوان به ایجاد تزلزل در ارتش بعث عراق و کشته و به اسارت گرفته شدن هزاران سرباز عراقی و تغییر موازنهی سیاسی_ نظامی به سود ایران نام برد.
🔶 اکنون چهل و دو سال از آن روز تاریخی میگذرد. به فرمودهی امام خامنهای «برای نظام اسلامی، جنگ نظامی، احتمال ضعیفی است.» آنچه امروز خیلی مهم و اساسی است، این است که ما خرمشهرها در پیش داریم که از جنگ نظامی بسیار سختتر است؛ اما ویرانی جنگ نظامی را ندارد و بالعکس آبادانی دارد. خداوند در آیه ۵۲ سورهی فرقان میفرماید: «از دشمن تبعیت نکنید و با او جهاد کبیر کنید.» حال این سوال پیش میآید چگونه جهاد کبیر کنیم؟
🔶 وظیفهی هر ایرانی انقلابی این است از دشمنی که هماکنون در میدان مبارزه با او قرار گرفتیم، پیروی و اطاعت نکنیم. باید از همهی استعدادهای موجود در کشور برای پیشرفت ایران سربلند و قوی استفاده شود. از جمله در میدان اقتصادی، باید قطع وابستگی کنیم و به تولید بیشتر و مهار تورم بپردازیم. در بعد فرهنگی باید جوانهای مؤمن و انقلابی، کارهای فرهنگی را در قالب یک جبههی متحد رسانهای و یا خودجوش فرهنگی، انجام دهند. با رفع نیازهای نظامی، هرچه بیشتر امنیت کشور را برقرار کنیم. البته به حول و قوه الهی و تدابیر حکیم فرزانه آیتالله خامنهای و پشتکار جوانان متعهد و متخصص انقلابی، کارهای بسیار خوبی در کشور انجام شده است؛ ولی کافی نیست. ما هنوز به قله نرسیدهایم و هر چه به قله نزدیکتر میشویم، راه سختتر و موانع بیشتر است. باید آستینها را بالا زده و با یقین به وعدهی الهی و با پشتکار دو چندان و اعتماد به جوانان مؤمن متعهد و عدم اتکا به دولتهای زورگو، قلههای پیشرفت را فتح و برای ایرانی قوی، انجام وظیفه کنیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای چمنخواه
🆔 @tahlil_shjr
#بیداری_ملت_ها
#دانشجو #آمریکا
#فلسطین #دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #قرآن
✅ «شما اکنون در طرف درست تاریخ ایستادهاید!»
🔶 متن نامه حضرت آیتالله خامنهای به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاههای ایالات متحده آمریکا به شرح زیر منتشر شد:
🔶 بسم الله الرّحمن الرّحیم
این نامه را به جوانانی مینویسم که وجدان بیدارشان آنها را به دفاع از کودکان و زنان مظلوم غزّه برانگیخته است. جوانان عزیز دانشجو در ایالات متّحدهی آمریکا! این، پیام همدلی و همبستگی ما با شما است. شما اکنون در طرف درست تاریخ ــ که در حال ورق خوردن است ــ ایستادهاید.
🔶 شما اکنون بخشی از جبههی مقاومت را تشکیل دادهاید، و در زیر فشارِ بیرحمانهی دولتتان ــ که آشکارا از رژیم غاصب و بیرحم صهیونیست دفاع میکند ــ مبارزهای شرافتمندانه را آغاز کردهاید. جبههی بزرگ مقاومت در نقطهای دور، با همین ادراک و احساسات امروز شما، سالها است مبارزه میکند. هدف این مبارزه، توقّفِ ظلمِ آشکاری است که یک شبکهی تروریست و بیرحم به نام «صهیونیستها»، از سالها پیش بر ملّت فلسطین وارد ساخته و پس از تصرّف کشورشان، آنها را زیر سختترین فشارها و شکنجهها گذاشته است. نسلکشیِ امروز رژیم آپارتاید صهیونیست، ادامهی رفتار بشدّت ظالمانه در دهها سال گذشته است.
🔶 فلسطین یک سرزمین مستقل است با ملّتی متشکّل از مسلمان و مسیحی و یهودی، و با سابقهی تاریخی طولانی. سرمایهداران شبکهی صهیونیستی پس از جنگ جهانی، با کمک دولت انگلیس، چند هزار تروریست را بتدریج وارد این سرزمین کردند؛ به شهرها و روستاهای آن هجوم بردند؛ دهها هزار نفر را کشتند یا به کشورهای همسایه راندند؛ خانهها و بازارها و مزرعهها را از دست آنان بیرون کشیدند، و در سرزمین غصبشدهی فلسطین، دولتی به نام اسرائیل تشکیل دادند.
🔶 بزرگترین حامی این رژیم غاصب، پس از نخستین کمکهای انگلیسی، دولت ایالات متّحدهی آمریکا است که پشتیبانیهای سیاسی و اقتصادی و تسلیحاتی از آن رژیم را یکسره ادامه داده و حتّی با بیاحتیاطی غیر قابل بخشش، راه برای تولید سلاح هستهای را به روی او گشوده و به او در این راه کمک کرده است. رژیم صهیونیست از روز اوّل، سیاست «مشت آهنین» را در برابر مردم بیدفاع فلسطین به کار گرفت و بیاعتنا به همهی ارزشهای وجدانی و انسانی و دینی، روزبهروز بر بیرحمی و ترور و سرکوبگری افزود.
🔶 دولت آمریکا و شرکایش، حتّی از یک اخم در برابر این تروریسم دولتی و ظلم مستمر، دریغ کردند. امروز هم برخی اظهارات دولت ایالات متّحده در قبال جنایت هولناک غزّه بیش از آنچه واقعی باشد، ریاکارانه است. «جبههی مقاومت» از دل این فضای تاریک و یأسآلود سر برآورد و تشکیل دولت «جمهوری اسلامی» در ایران، آن را گسترش و توانایی داد.
🔶 سردمداران صهیونیسم بینالمللی که بیشترین بنگاههای رسانهای در آمریکا و اروپا متعلّق به آنها یا زیر نفوذ پول و رشوهی آنها است، این مقاومتِ انسانی و شجاعانه را تروریسم معرّفی کردند! آیا ملّتی که در سرزمین متعلّق به خود در برابر جنایتهای اشغالگران صهیونیست از خود دفاع میکند، تروریست است؟ و آیا کمک انسانی به این ملّت و تقویت بازوان او کمک به تروریسم به شمار میرود؟ سردمداران سلطهی قهرآمیز جهانی، حتّی به مفاهیم بشری هم رحم نمیکنند. رژیم تروریست و بیرحم اسرائیل را دفاعکننده از خود وانمود میکنند، و مقاومت فلسطین را که از آزادی و امنیّت و حقّ تعیین سرنوشت خود دفاع میکند، «تروریست» مینامند!
🔶 من میخواهم به شما اطمینان دهم که امروز وضعیّت در حال تغییر است. سرنوشت دیگری در انتظار منطقهی حسّاس غرب آسیا است. بسیاری از وجدانها در مقیاس جهانی بیدار شده و حقیقت در حال آشکار شدن است. جبههی مقاومت هم نیرومند شده و نیرومندتر خواهد شد. تاریخ هم در حال ورق خوردن است. بجز شما دانشجویانِ دهها دانشگاه در ایالات متّحده، در کشورهای دیگر هم دانشگاهها و مردم به پا خاستهاند. همراهی و پشتیبانی استادان دانشگاه از شما دانشجویان حادثهی مهم و اثرگذاری است. این میتواند در قبال شدّت عمل پلیسیِ دولت و فشارهایی که بر شما وارد میکنند، تا اندازهای آرامشبخش باشد. من نیز با شما جوانان احساس همدردی میکنم و ایستادگی شما را ارج مینهم.
🔶 درس قرآن به ما مسلمانان و به همهی مردم جهان، ایستادگی در راه حق است: فَاستَقِم کَما اُمِرت؛ و درس قرآن دربارهی ارتباطات بشری این است: نه ستم کنید و نه زیر بار ستم بروید: لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون. جبههی مقاومت با فراگیری و عمل به این دستورها و صدها نظائر آن به پیش میرود و به پیروزی خواهد رسید؛ باذن الله. توصیه میکنم با قرآن آشنا شوید.
سیّدعلی خامنهای - ۱۴۰۳/۳/۵
🆔 @tahlil_shjr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بیداری_ملت_ها
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#غرب_بدون_روتوش
#حقوق_بشر #آمریکا
✅ کفر متحرک؛ اسلام راکد
🔶 اما دردناک تر اینکه صدای اعتراض از غربی ها بیرون آمد اما یک عده سجده به مُهر که علامت پیشانی آنان و فرق سرشان که با قمه شکافته هنوز ساکتند!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#بیداری_ملت_ها #فلسطین #رژیم_صهیونیستی #غرب_بدون_روتوش #حقوق_بشر #آمریکا ✅ کفر متحرک؛ اسلام ر
#بیداری_ملت_ها
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#غرب_بدون_روتوش
#حقوق_بشر #آمریکا
✅ کفر متحرک؛ اسلام راکد
🔶 شرف و وجدان انسان غربی: مرحوم استاد علی صفایی حائری جمله بسیار زیبا و دقیقی دارد: کفر متحرک، به اسلام میرسد ولی اسلام راکد، «پدر بزرگ کفر» است. سلمانها در حالی که کافر بودند، حرکتشان آنها را به رسول (ص) منتهی کرد و زبیرها در حالی که با رسول (ص) بودند، رُکودشان آنها را به کفر پیوند زد.
🔶 هشت ماه گذشت. سی و هشت هزار نفر سلاخی شدند. هنوز در دانشگاه ها و مجامع عمومی در آمریکا و اروپا مردم و نخگبان از کوچکترین فرصت برای دفاع از مردم مظلوم غزه بهره میبردند. در ورزشگاه، در مسابقه فوتبال، در کنفرانس مقامات سیاسی، هر لحظه که فراهم شود. چرا؟
1⃣ اینکه این مردم، دولت های خودشان را بخشی از دستگاه بی رحم کشتار میدانند. آمریکا بالاترین کمک مالی و بیشترین میزان ارسال مهمات به اسراییل را در این هشت ماه تجربه نموده و در واقع اگر آمریکا نبود، رژیم توان ادامه جنگ را نداشت. دستگاه کشتار ساخت آمریکاست. مشتری اسرائیل است.
2⃣ اینکه در غرب برای چندین دهه در شوآف عظیم دولت های غربی خود را مدافع حقوق بشر در جهان معرفی نموده و اینگونه جا زدند که بدون ما حقوق بشر محقق نخواهد شد. مردم در غرب گرفتار این تناقض رفتاری سیاستمداران خود شده اند! آن شعار حقوق بشری کجا؟ این کشتار بی رحمانه کجا؟
3⃣ غرب سلطه و قدرت اقناع بر افکار عمومی را از دست داده است. قدیم هم کشتار بود. از ابتدای اشغال کشتار بود. اما اخبار کنترل و مدیریت می شد. ملت ایران از همان ابتدا که سانسور اخبار وجود داشت علیه این رژیم بود.
🔶 اما دردناک تر اینکه صدای اعتراض از غربی ها بیرون آمد اما یک عده سجده به مُهر که علامت پیشانی و فرق سرشان که با قمه شکافته هنوز ساکتند!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#شهید_جمهور
#جامع_الاطراف
✅ کدام صفت شهید جمهور؟؛ شهید جمهور را به کدام صفت می شناسید؟
🔶 وقتی نام رئیس جمهور فقید می آید دل و ذهن تان سمت کدام صفت بارزشان می رود؟ این روزها هرکس از نگاه خودش درباره شهید رئیسی می نویسد. زیبایی نیز در همین است. از آن کارگر زحمتکش که با احیای کارخانه به کار بازگشته بود تا آن مخالف و تا آنها که آمده بودند پای تابوت عذرخواهی کنند و تا آنها که به پهنای صورت اشک می ریختند... فضای واقعی و مجازی مشحون از نام رئیسی است به صفات مختلف.
🔶 اما کدام صفت بارز بر شهیدجمهور عزیزمان خوش تر است؟ اجازه دهید سراغ تعابیر و صفاتی رویم که رهبر انقلاب بر ایشان بکار بستند. رجوع کنیم به پیام تسلیت. این صفات در پیام رهبر انقلاب چشمگیر است: عالم، مجاهد، مردمی، با کفایت، پرتلاش، خادم الرضا، فداکار، بزرگوار و صمیمی.
🔶 در دیدار با رئیس جمهور عراق هم از صفت "کارآمد" استفاده کردند. پیشتر در حکم ریاست قوه قضائیه برای رئیسی فرمودند: "مصداق حرکت جهادی". بعدها در حکم تنفیذ نیز از این تعابیر استفاده کردند: فرزانه، خستگی ناپذیر، کارآزموده و مردمی. این موارد را داشته باشید؛ اما در دیدار با خانواده شهید فرمودند: ایشان "مظهر شعارهای انقلاب" بودند و در ادامه تاکید کردند که رئیسی بعد از حیات شان هم خدمات ارزنده ای به کشور کردند.
🔶 کدام خدمت؟ فرمودند: اظهار ارادت مردم به ایشان پیام جمهوری اسلامی را به دنیا مخابره کرد. اما این خدمت چه نسبتی با صفت برجسته شهید جمهور دارد؟ صدور پیام جمهوری اسلامی به دنیا روی دیگر همان تعبیری است که فرمودند رئیسی مظهر شعارهای انقلاب است. مظهر شعارهای انقلاب یعنی چه صفتی؟ توضیح کوتاه این را رهبرانقلاب در دیدار با امیر قطر فرمودند: آقای رئیسی "جامع الاطراف" بود. رئیسی واجد همه آن صفاتی است که در ابتدای متن بدان اشاره شد.
🔶 هرکس به زعم خود صفتی را می بیند؛ اما به واقع او جامع آنها بود. ثمره جامع الاطراف بودن می شود مظهر شعارهای انقلاب اسلامی و اظهار ارادت مردم به این مظهریت، یعنی نمایش پرقدرت پیام جمهوری اسلامی. راز محبوبیت رئیسی نیز در همین جامعیت است. واقع اینست که هرکس به انقلاب رسید و دستش در دست امام بود به جامع الاطرافی رسید که الحق امام قله جامعیت بود. جمال و جلال. عاطفه و حماسه. عدالت و معنویت. دنیا و آخرت. وحدت و کثرت و...
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#شهید_جمهور #انسجام_ملی
#رئیسی_عزیز #رسانه
#انقلاب_اسلامی
✅ پیامی با جوهر خون
🔰 قسمت اول
❓حضور حماسی مردم در مراسم های رئیسجمهور شهید را چگونه باید تحلیل کرد؟
🔶 اسب، آرام بود و زیبا؛ با خالی سفید بر پیشانی. زنان پارچههای سیاه را آوردند و با دقت و ظرافت آن را سیاهپوش کردند، از انتهای یال تا دم. شالی سبز و سرخ هم گردن حیوان را پوشاند. جوانها از سیاه چادر دو برنو آوردند و تفنگها را از دو سوی پهلوی اسب آویختند. یکی عکسی آورد و روی پارچه سیاه، کنار برنو آویخت. ساده و سیاه و سفید؛ نقاشی صورت آن بزرگی که از دست رفته بود.
🔶 مردان در چند ردیف به صف ایستاده بودند، همه سیاه پوش. پشت به کوه و رو به آفتاب. بیشترشان روی پیراهن سیاه، چوقا هم به تن داشتند، با کلاه سیاه. چند نفری روی چوقا قطار فشنگ بسته بودند و تفنگ سرشانهشان آویزان بود. صورتها آفتاب سوخته بود و چشمها قرمز. افسار اسب را دست یکی از مو سفیدهای ایل دادند. مردِ لاغر و کشیده، آرام آرام گام برمیداشت و اسب به دنبالش روان بود. گاگریوخوانی شروع شد. مردان به سینه میزدند و اشک به آرامی بر صورت آفتاب سوختهشان میغلتید. زنان اما شیون میکردند و بیبی گل از همه بیتاب تر بود. با ظرف آتش و اسفند در دست. یادش آمد که در اولین سفر سیدابراهیم به چهارمحال و بختیاری، وقتی شنیده بود رئیس جمهور به کوهرنگ آمده و ممکن است از کنار روستای آنها هم عبور کند، نامهای نوشته بود و خود را رسانده بود لب جاده خاکی. با خودش گفته بود نامه را به دست یکی از همراهان هم برسانم خوب است دیگر، اما رئیس جمهور شخصاً نامهاش را گرفت و پیگیری کرد.
🔶 بیبی گل در نامهاش از مشکلات شخصی خود نوشته و درخواست کمک کرده بود اما نامه پربرکتش مشکلات روستای دورافتاده لبد بازفت را هم حل کرد؛ جاده و مدرسه روستا. بخاطر همین بود که وقتی خبر شهادت رئیس جمهور و همراهانش به بیبی گل سلیمانی رسید، اول از همه خود را به مدرسه روستا رساند و با دختران دانش آموز این غم را به سوگ نشستند تا مراسم کتل بندان و عزاداری سنتی ایل بختیاری را که مخصوص از دست دادن بزرگان است اجرا کنند.
🔶 این یکی از هزاران مراسم عزاداری کوچک و خودجوشی است که در کنار مراسمها و تجمعهای گسترده مردمـی در گـوشه و کنار کشور در غم از دست دادن «رئیسی عزیز» بـرگزار شـد. وقتی خبرنگار فلان شبکه اروپایی، سیل جمعیت تشییع کنندگان در پایتخت را سانسور میکند و میرود به کوچهای فرعی تا داستان ببافد که مردم زیادی هم برای بدرقه شهید جمهور نیامده بودند، چه انتظاری میتوان و باید داشت که انبوه عزاداری های کوچک اما باشکوهی مانند آنچه در روستای دورافتادهای بر بلندای کوههای زاگرس برگزار شد را ببینند و به جهان مخابره کنند؟!
🔶 البته ملت مظلوم ایران به این ندیدنها عادت دارند. آنهایی که چشم خود را به روی واقعیتها میبندند، دچار اشتباه محاسباتی میشوند و آنکه محاسباتش اشتباه باشد، غافلگیر خواهد شد و با سیلی واقعیت از خواب و خیال بیرون خواهد آمد؛ «خب البتّه دشمن طمعورزیهایی دارد، حرفهای بیربط و یأسآلودی هم میزند، قبلاً هم میزدند، حالا هم میزنند. آن اوایل انقلاب صدّامحسین وقتی که حمله کرد به ایران، یک مصاحبهای کرد در نزدیک مرزهای ما، طرف نزدیک ایلام و آنجا یک مصاحبهای کرد، گفت مصاحبهی بعدی هفتهی آینده در تهران! این جوری گفت. وعده داد به خودش و به مستمعینش که هفتهی بعد بیایند تهران، تهران را فتح کنند و مصاحبهی بعدی را بکنند. دیدید به چه سرنوشتی دچار شد در جنگ و در بعد از جنگ.» ۱۴۰۳/۰۱/۲۳ صدام وقتی وعده مصاحبه در تهران را میداد، خیلی چیزها را ندیده بود یا نخواسته بود ببیند و لاجرم در محاسباتش جایی نداشت از جمله مردان ایل و تفنگهای برنوشان را.
🔶 مواجهه اغلب تحلیلگران و رسانههای غربی با ماجرای از دست دادن رئیس جمهور شهید و همراهانش و حال و هوای مردم ایران در این روزها نیز تقریباً چیزی از همین جنس است. علاقه چندانی به دیدن واقعیت ندارند و هیچ علاقهای به انعکاس آن. شاید چارهای هم جز این ندارند. سه سال و بلکه بیشتر از عدم محبوبیت رئیسی گفته بودند، حالا با چهرویی این سیل جمعیت را در تبریز، قم، تهران، بیرجند و مشهد نشان بدهند و به مخاطب خود چه بگویند؟! ۱۴۰۳/۰۳/۰۲
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #شهید_جمهور #انسجام_ملی #رئیسی_عزیز #رسانه #انقلاب_اسلامی ✅ پیامی با جوهر خون 🔰 قسمت او
#عزت_ملی
#شهید_جمهور #انسجام_ملی
#رئیسی_عزیز #رسانه
#انقلاب_اسلامی
✅ پیامی با جوهر خون
🔰 قسمت دوم
🔶 این شعور و حضورِ جمعی به وسعت ایرانِ پهناور، واجد پیامهای مهم و متعددی است که عبور ساده از آنها تنها برای دشمنان این آب و خاک تبعات ندارد. ما نیز اگر درست و کامل نبینیم دچار خطا در تحلیل و به دنبالش عمل خواهیم شد. درباره خیلی چیزها؛ اتحاد و انسجام ملی، دلبستگی مردم به اسلام و انقلاب و...
🔶 از همین روست که رهبر انقلاب در منزل شهید رئیسی به اظهار لطف، محبت و ارادت مردم پس از وقوع حادثه در شهرهای مختلف، اشاره کرده و میفرمایند: «این اجتماعات که با دعا و روضه برای سلامتی رئیسجمهور همراه بود، نشان دهندهی دلبستگی مردم به انقلاب و شعارهای انقلاب اسلامی است.»
🔶 رهبر انقلاب در پیام تسلیت خود به مناسبت این واقعه جانکاه و توصیفات بعدی درباره این شهید، صفات متعددی را برای ایشان ذکر کردند که نکاتی مانند مردمی بودن و خستگی ناپذیری در خدمت به مردم از جمله این صفات برجسته است. ویژگی مهم دیگری که رهبر انقلاب بر آن تاکید کردند، پایبندی عمیق و عملی رئیس جمهور فقید بر ارزشهای انقلاب بود؛ «آقای رئیسی از همان ابتدا که وارد تبلیغات انتخابات شد، بر روی شعارهای انقلاب و سخنان امام تکیه کرد و همه دنیا ایشان را به عنوان رئیس جمهور انقلاب میشناختند.» ۱۴۰۳/۰۳/۰۲
🔶 دو قاب مشهور از ایشان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک از یادها نمیرود. یک بار عکس حاج قاسم را بالا برد و سالی دیگر که قرآن در اروپا مورد اهانت قرار گرفته بود، قرآن را در دست گرفت و از حرمت کتاب خدا در برابر مدعیان آزادی بیان، در جایی که توجه همه جهانیان را به خود جلب کرده بود، دفاع کرد. شهید رئیسی بعدها در مصاحبهای گفت یکی از دلایل بالا بردن عکس حاج قاسم در آن نشست بینالمللی، رساندن پیام اقتدار و مظلومیت او به چشم و گوش جهانیان بوده است. حالا شهادت خود او و تکریم و تعظیم گسترده مردم، پیامی دیگر از جمهوری اسلامی ایران به دنیاست.
🔶 رهبر انقلاب در منزل شهید رئیسی از خدمات ارزنده او پس از حیاتش گفتند. بدون شک یکی از این خدمات ارزنده، زدن مهر بطلان بر ادعاهای پر سر و صدا و مکرر دشمنان ایران، مبنی بر جدایی مردم از جمهوری اسلامی است. مهری ماندگار و گرانبها که جوهر آن، خون «رئیسی عزیز» بود؛ «این حادثه، در مقابل دیدگان جهانیان و در عمل ثابت کرد که ملت ایران به رئیس جمهور و کسانی که مظهر شعارهای انقلاب بودند چه دلبستگی و وفاداری دارند.» ۱۴۰۳/۰۳/۰۵
🔶 اسب در دشت میتازد و برنوها آویخته شدهاند برای روز مبادا. زنان و مردان ایل اگر چه سیاه پوش اما به جنب و جوش زندگی بازگشتهاند که کوهستان پابرجاست و قلهها در پیش.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#امام_جمعه
#شهید_آلهاشم
#اسلام_ناب
✅ آقای امام جمعه
🔶 نظام انقلابی ما طرح نرم افزاری عجیبی دارد. دنیای امروز پر است از دو گانه های ظاهرا غیر قابل جمع. مثل اینکه چگونه میتوان همان زمان که به دنیا میپردازیم و در حال آباد کردن دنیاییم، همان زمان در کار آخرت باشیم و سلوک و معنویت؟ رجال لا تلهیهم تجاره و لا بیع عن ذکر الله. کسانی که همان موقع که در پی کسب و تجارت هستند در حال ذکر معنوی اند. به تعبیر دعای کمیل "حتی تکون اعمالی و اورادی کلها وردا واحدا" و این یعنی خود همان کار و کسب و تجارتشان ذکر است. عجیب نیست؟ چگونه ممکن است؟
🔶 مولای مومنان به جمع دو جهت توجه به خدا و خدمت به خلق، در قرآن معرفی شده، انما ولیکم الله ورسوله والذین آمنوا الذین یقیمون الصلاة ویؤتون الزکاة وهم راکعون. همان موقع که در اوج بندگی و خضوع مقابل خدا است همان موقع در حال خدمت به مردم است.
🔶 جمع توجه به معنویت و توجه به دنیا یک ویژگی پر تکرار در دین خاتم است. یقیمون الصلوة و یوتون الزکاه کنار هم می آید، الذین آمنوا و عملوالصالحات کنار هم میآید. لذا در مکتب امام (ره)، بحث از سیاست دینی، نظام معنوی و انقلابی جمهوری اسلامی، بحث از وحدت حوزه و دانشگاه، علم دینی و مقدس، دفاع و جنگ مقدس، جهاد سازندگی، اقتصاد مقاومتی و بسیاری حقایق از این دست، سر برآورد. حقایقی که همگی نتایج همان زاویه نگاه معنوی به دنیا است.
یکی از عباداتی که این هویت را به چشم میآورد نماز جمعه است. نماز جمعه بروز این هویت ظاهرا دو گانه است.
🔶 به تعبیر رهبری: "امامت جمعه، هم جنبهی یَلِیالرّبّی دارد، هم جنبهی یَلِیالخلقی ... در نمازهای غیر جمعه، شاعر میگوید که «پشتم به خلایق است و رویم به خداست»؛ امّا در این نماز...هم رو به خلایق دارید، هم رو به خدا دارید؛ ....یکی از سختترین کارها این است." (۲۶_۱۰_۱۴۰۲) این ویژگی در عبادت، وقتی تبدیل به یک روحیه و شخصیت در امام جمعه میشود او را محل بروز و ظهور عینی نرم افزار مکتب انقلاب اسلامی میکند و اینگونه همه زندگی و رفتارش میشود امامت جمعگی، که درش جمع معنویت و خدمت است. و این همان مغزای مکتب امام ره است، به تعبیر رهبری.
🔶 "جوهر اصلی در مکتب امام بزرگوار ما، رابطهی دین و دنیاست" (۱۴_۳_۸۴). به این ترتیب او امام جمعه ای است که کل هفته را امامت میکند. این میشود که به تعبیر رهبری: " آقایان محترم! امامجمعه در روز جمعه مردم را امر به تقوا میکند با گفتار خود، من میگویم شما در روز شنبه و یکشنبه و دوشنبه و سهشنبه و چهارشنبه و پنجشنبه مردم را امر به تقوا کنید با رفتار خود" (۵_۵_۱۴۰۱) و خدا رحمت کند مرحوم آل هاشم را او توانست چنین کند. او با حیات خود و زندگی خود عملا تصویر حقیقی یک امام جمعه را ترسیم کرد.
🔶 اساسا این چند شهید از این جهت بسیار ویژه اند، اگر شهید رئیسی جمع خلوص و معنویت و عقلانیت و خدمت بود و سبک سیاست ورزی و عدالتخواهی و فساد ستیزی خالی از عقلانیت و معنویت را با سبک مدیریتش به چالش میکشید، اگر شهیدامیرعبداللهیان جمع عزت و حکمت و مصلحت بود و سبک دیپلماسی التماسی و هم دیپلماسی خشک غیر منعطف را با روش مدیریت خود به چالش میکشید و یک دیپلماسی معنوی انقلابی را به چشم میآورد، شهید آل هاشم نیز جمع هویت معنویت و خدمت بود. و تصویر متداول زنگار گرفته قبلی موجود در ذهن ها را به چالش میکشید، تصویری که ناشی از نفوذ و رسوخ تصویر غربی از معنویت، در فرهنگ دینی ما بود. انقلاب اسلامی از این نمونه های نو برای دنیای امروز بسیار دارد و شهید آل هاشم نیز یک نمونه ویژه است. او به تعبیر رهبری "تغییر معنای نماز جمعه" را رقم زد، یعنی تغییر تصویر موجود در ذهن مردم از عبادت و " از زمانی که به امامت جمعه تبریز منصوب شد این نماز را از یک عمل عبادی صِرف به یک عمل جامع عبادی، معنوی، خدماتی و مردمی تبدیل کرد." (۵_۳_۱۴۰۳)
🔶 یعنی توانست آن طرح نرم افزاری مکتب امام (ره) و اسلام ناب را در قامت یک امام جمعه در جامعه به چشم آورد. طرحی که بسیار جذاب و دوست داشتنی است. چنین تغییر معنایی از عبادت، یک اتفاق مهم تمدنی است. این ماموریتی است که حوزه های علمیه موظف به آنند. و چه خوش این روحانی صمیمی و مردمدار و معنوی، در این جهت درخشید و ستاره ای شد که بتوان با نگاه به او صراط مستقیم حضرت امام (ره) که مسیر اسلام ناب محمدی است را گم نکرد و در آن پیش رفت.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#بیداری_ملت_ها
#انقلاب_اسلامی #مقاومت
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
✅ وقتی مظلومیت مچ ظلم را میخواباند!
🔶 این انقلاب اسلامی و اندیشه مقاومت بود که سر انجام استبداد آمریکایی - صهیونیستی را رسوا کرد. تا پیش از هفتم اکتبر، هرچقدر هم فریاد میزدید که صهیونیسم یک پدیده شوم و ضد بشری است، دنیا شما را باور نمیکرد و حتی نمی پذیرفت آمریکا به هر قیمت حامی چنین خونخوارانی است. شما کاری به ملت های محروم و تحت ستم نداشته باشید، قاطبه دنیا روایت آمریکایی که از ابر رسانه های غربی و تولیدات هالیوودی شنیده میشد را باور داشت.
🔶 امروز اما وضع فرق کرده است؛ آن ظلم ها همچنان ادامه دارد، لیکن آگاهی ملت ها در همان سطح نمانده، بلکه بطور چشمگیری ارتقاء یافته و با اطلاعات صحیح به روز شده است. مردم اکنون میبینند اسرائیل هر کاری دلش بخواهد میکند و هیچ کسی در دنیا نیست بتواند او را ملزم به رعایت قواعدی کند که برای سایر کشورها یک امر الزام آور بوده و هست.
🔶 دنیا امروز میبیند حاکمیت آمریکا چگونه پشتیبان این جنایت ها است و حتی وزیر خارجه خود را در سنا محاکمه میکنند که چرا در تامین به موقع سلاح برای صهیونیستها کوتاهی کرده است! آش آنقدر شور شده که لاپید نخست وزیر سابق و رهبر اپوزیسیون دولت نتانیاهو وی را به تندروی در کشتار فلسطینی ها محکوم میکند، اما از نهادهای بین المللی کاری ساخته نیست؛ آمریکا ICC دادگاه بین المللی کیفری را تهدید میکند که چرا به اسرائیل گفته ای بالای چشمت ابرو است.
🔶 عملا قانون جنگل حاکم است، اما دستاوردهای این اتفاق برای فلسطین هم کم نبوده است. رژیم صهیونیستی عملا تمام سرمایه های معنوی و ظرفیت های حمایتی که سالها با مظلوم نمایی از طریق هولوکاست به دست آورده بود را یکجا از دست داده است. خودش امروز هولوکاست غزه را برپا کرده و دیگر کسی مظلوم نمایی های سابق را از او نخواهد پذیرفت. سه کشور مهم اروپایی فلسطین را به رسمیت شناخته اند، نمایندگان مجلس ایتالیا با پرچم فلسطین عکس میگیرند، دانشگاه های سراسر دنیا، سکوی ورزشگاه ها، خیابانها، جشنواره های سینمایی، استیج دریافت کاپ قهرمانی و خلاصه هرکجا که فکرش را بکنید حالا رنگ و بوی فلسطین میدهد.
🔶 امروز ایران و تفکر مقاومت بطور معنا داری جای خود را در دل مردم آزاده دنیا باز کرده است. آری! غزه این راه سخت را انتخاب کرد و اسرائیل را در شطرنج خاورمیانه کیش و مات نمود. نه بازگشت از مسیر دوای دردش خواهد بود و نه ادامه آن! بدبختی از سر و روی صهاینه میبارد و مقاومت نه تنها پس از هشت ماه تسلیم نشده که تازه دور جدیدی از شلیک موثر موشک هایش را هم آغاز کرده است. به راحتی از دشمن اسیر میگیرد، آن ها را میکشد و یا ارتش رژیم را با انبوهی از سربازان و فرماندهان زخمیِ بدون دست و پا مواجه میسازد. ادامه جنگ جو بایدن را در معرض شکست انتخاباتی قرار داده و موجودیت اسرائیل را به واسطه خودمحوری نتانیاهو به لبه پرتگاه برده است.
🔶 در این میان کشورهای مدعی عرب همچنان سکوت کرده اند و هیچ اراده و توانی برای فشار بر رژیم اشغالگر ندارند. حال آنکه از ابتدای این نبرد سرنوشت ساز، محور مقاومت از یمن گرفته تا عراق و لبنان و ایران حتی یک لحظه هم از غزه و مردم بی دفاعش غافل نشده و به کمک آنها رفته اند. دنیا امروز این مهم را درک کرده و مطمئن باشید این نوع از وحشیگری با توجه به بیداری ملت ها دوام چندانی نخواهد داشت. شکست اسرائیل در غزه البته بخش مهمی از هزیمت هژمونی آمریکایی در کل جهان خواهد بود که بعدها باید در کنار نتایج حاصل از جنگ روسیه و اوکراین و برخی موارد دیگر در یک پکیج مشترک مورد ارزیابی قرار بگیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#حافظه_تاریخی
#انتخابات
#بصیرت
✅ خاطره ای از شهید مطهری که این روزها خواندنی است ...
🔶 من یک درس شخصی را برای شما میگویم. در سال ۱۳۲۵ که مرحوم آقا سید ابوالحسن فوت کرد و آقای بروجردی مرجع شد، من در فاصله چند روز گفتم تمام مشکلات من در باب «خلافت» حل شد، یعنی گذشته را در پرتو حال شناختم. آقای آقا سید ابوالحسن «مرجع کل فی الکل» بود و من حدود هشت سال بود که در قم بودم و افراد زیادی را میشناختم که آدمهای خوبی بودند.
🔶 در آن چند روز یکمرتبه میخواست یک قدرت بزرگ روحانی از مقامی به مقام دیگر منتقل شود، یک امتحان بسیار بزرگ. من یکمرتبه دیدم مثل اینکه حوزه قم زیرورو شد. یک حالت هول عجیبی به افراد افتاد! حال، هرکسی گرایشی به یک آقا داشت. در راه گرایش به این آقا و کوبیدن بقیه آقایان، همه چیز فراموش شده بود. مثل اینکه موقتاً همه، همه چیز را فراموش کرده بودند. یک حالت جنونآمیزی به وجود آمده بود. این آن را تعدیل میکرد و آن یکی را تفسیق، و دیگری به عکس.
🔶 گفتم سبحان الله! بشر چه موجودی است! پس اگر روزی پیغمبری بخواهد بمیرد و یک خلافت به آن عظمت بخواهد منتقل شود، میبیند آن عادلترینِ عادلها تبدیل میشود به فاسقترین فاسقها.
🔶 از امتحانهایی که در زمان حاضر برای بشر پیش میآید، انسان میتواند طبیعت بشر در گذشته را بفهمد، که میفهمد. همین ماها هم اگر بودیم از همین کارها میکردیم. چیز عجیبی نیست که انسان فکر میکند آدمهای خیلی استثنایی آمدند خلافت علی علیه السلام را غصب کردند. نه، اگر ماها هم بودیم همین کارها را میکردیم.
منبع: فلسفه تاریخ، ج۱، ص۱۸۰
🆔 @tahlil_shjr
میراث رئیسی عزیز.pdf
54.8K
#سبک_زندگی
#تمدن_اسلامی #ظهور
#انقلاب_اسلامی
#شهید_جمهور
✅ میراث رئیسی عزیز
🔶 اگر سؤال شود رئیسی چه ارثی از خود بر جای گذاشت، سؤال بجایی است؛ چرا که در عرف جامعه ما، این پرسش درباره کسی که به هر شکل دار فانی را وداع کرده و به دیار باقی میشتابد، مطرح میشود. این سؤال معمولاً از سوی مردم، برای کسانی که سالها در مسئوليتهای کلیدی و سطح بالا بودهاند، مطرح است. شهید رئیسی در چهل سال گذشته، مسئوليتهای گوناگونی، چون رئیسجمهور، رئیس قوه قضائیه، تولیت آستان قدس رضوی، نایب رئیس اول مجلس خبرگان رهبری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاون اول قوه قضائیه، دادستان کل کشور، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، دادستان تهران، دادستان انقلاب اسلامی کرج و استان همدان را بر عهده داشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای یدالله جوانی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #مصر
#آمریکا #فلسطین
#قانون
✅ بی قانونی در سطح بین الملل به ضرر تمام کشورها خواهد بود/ اسرائیل تا کجا ادامه می دهد؟
🔶 قانون جنگ صدای بورل را هم در آورد. مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا گفته حق وتو سیستم سازمان ملل را فلج کرده است. این اظهارات پس از آن بیان میشود که هیچ قانون یا نهاد بین المللی این روزها توان کنترل اسرائیل را ندارد و اگر شورای امنیت هم قطعنامه ای ترتیب بدهد با وتوی آمریکا بی نتیجه رها میشود.
🔶 اروپایی ها جدیدا فهمیده اند که رفتارهای قلدرمآبانه آمریکا خصوصا در حمایت از اسرائیل و گردن کشی در برابر نهادها و سازمان های بین المللی به مرور این نهادها را بی خاصیت می نماید که دودش میتواند در چشم متحدان اروپایی ایالات متحده نیز برود. این نوع گردن کشی علیرغم جنایات بی سابقه اسرائیل باعث شده تا بسیاری کشورها احساس خطر کرده و به مقابله با آن برخیزند.
🔶 نروژ، اسپانیا و ایرلند سه کشوری بودند که در واکنش به جنایت های رژیم کودک کش کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت شناختند؛ در فرانسه و ایتالیا تعدادی نمایندگانِ مجلس پرچم فلسطین را بالا بردند؛ و حتی در آمریکا برخی کارکنان عالی رتبه وزارت خارجه در اعتراض به کمک های بایدن به اسرائیل از سمت خود استعفا کرده اند.
🔶 وحشی گری صهیونیست ها خصوصا در به آتش کشیدن چادرهای آوراگان در رفح آنقدر فجیع و بی رحمانه بود که حتی دیوید کامرون وزیر خارجه انگلیس هم در واکنش به افکار عمومی نتوانست آن را محکوم نکند. با این وجود ایالات متحده آمریکا همچنان به حمایت از اسرائیل اصرار دارد!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#عزت_ملی
#انتخابات
#مجلس #شهید_جمهور
✅ حرکت بدون توقف
🔶 ۱۲ روز از سانحه بالگرد رئیسجمهور کشورمان و همراهانش میگذرد که حادثهای ناگهانی، سخت و غمانگیز برای مردم و مسئولان کشور بود؛ اما در این ۱۲ روز در کنار پیگیری روند اجرایی کشور در حوزههای مختلف، که از همان شب سانحه مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بود: «ملت ایران نگران و دلواپس نباشند، هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمیآید.» شاهد رویدادهای بزرگی در صحنه اداری و اجرایی و خدماتی در کشور بودهایم.
🔶 چند روز پس از شهادت رئیسجمهور و شهدای خدمت، که هنوز مراسم تشییع شهدا در تهران و دیگر شهرها برگزار نشده بود، هشتمین دوره مجس خبرگان رهبری آغاز به کار کرد که برخلاف گمانهزنیها مبنی بر تأخیر و تعویق در برگزاری این مراسم به دلیل وضعیت حادث شده، با تأکید رهبر معظم انقلاب در موعد مقرر و بدون هیچ گونه تغییر و تأخیری برگزار شد. مجلسی که در همان روز اول و مطابق آییننامه موفق به برگزاری انتخابات داخلی شد و رئیس و نواب رئیس خود را هم شناخت.
🔶 بعد از این حادثه دردناک، مجلس دوازدهم هم با حضور منتخبان ملت طبق سنوات گذشته و با برگزاری آیین ویژهای با صندلی خالی رئیسجمهور شهیدمان در صحن بهارستان آغاز به کار کرد. فردای آن روز انتخاب رئیس، نواب رئیس و هیئت رئیسه در فضای کاملاً آرام برگزار شد و با وجود فضای رقابتی بر سر کرسی ریاست مجلس، رئیس مجلس با رأی بالای منتخبان ملت انتخاب شد و مجلس دوازدهم رسماً و به طور عملی وارد گود خدمت شد.
🔶 به اینها اضافه کنید برنامههای اجرایی اعضای دولت شهید رئیسی را که هفته ها گذشته، همچون همیشه مشغول کار و تلاش و خدمت هستند که نشانههای آن را در بهرهبرداری از پروژههای بزرگ در شهرهای مختلف کشور در حوزههای گوناگون شاهد هستیم. این برنامهها را بگذارید در کنار برنامهریزی فوری برای برگزاری انتخابات زودهنگام که طبق قانون و با دستور رهبر معظم انقلاب از همان روز اعلام شهادت شهدای خدمت کلید خورده است.
🔶 چنین رویدادی در هر کشور دیگری میتوانست لااقل تا مدتی روند اجرایی و اداری آن کشور را مختل کند و حتی گاها موجب اختلافات و هرج و مرجهایی شود، اما به برکت وجود رهبری حکیم و با تدبیر و به مدد قوانین متقن و محکم در یکی از سختترین برهههای سوگواری ملت برای رئیسجمهور شهیدشان، همه چیز طبق روال پیش میرود و هیچ گونه خللی در امور کشور ایجاد نشده است. انشاءالله با برگزاری انتخاباتی پرشور در هشتم تیرماه کشور از این مرحله مهم هم با عزت و سربلندی عبور خواهد کرد.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#رسانه #تورم
#تحریم
✅ پیامهای گزارش اخیر بانک جهانی
🔶 بانک جهانی در گزارشی اعلام کرده است، اقتصاد ایران با وجود تداوم تحریمهای اقتصادی و تشدید شرایط نامطمئن ژئوپلیتیک به رشدی پایدار طی چهار سال گذشته رسیده است. در این گزارش آمده است: «اگرچه بخشی از این رشد از محل فروش نفت بوده ولیکن بخش غیرنفتی به ویژه خدمات و صنعت، موتور اصلی رشد اقتصادی ایران بوده است. بخش تولید به سمت تأمین نیازهای داخلی سوق داده شده و این امر تاحدودی اثر تحریمهای مالی و تجاری و محدودیت دسترسی به منابع ارزی را خنثی کرده است. بخش اشتغال نیز اخیراً به سطح قبل از بحران کرونا رسیده است. سیاستهای مالی جدید به ویژه در زمینه تأمین اجتماعی و انتقال یارانه نقدی تاحدودی از اثرات شوکهای خارجی بر سطح زندگی اقشار آسیبپذیر کاسته و به رشد پایدار اقتصاد کمک کرده است.»
🔶 این گزارش از جنبههای اقتصادی و سیاسی بسیار مهم و امیدوارکننده است و پیامهای زیادی دارد که در ادامه به برخی از این پیامها اشاره میشود:
1⃣ مسیری که شهید رئیسی برای برونرفت از مشکلات اقتصادی برگزیده است، وابسته به دشمن نیست و دشمن نمیتواند آن را متوقف کند، هرچند در بسیاری از موارد آن را کند میکند. دولت سیزدهم با شعار خنثیسازی تحریمها به عرصه مدیریت اقتصادی کشور پا گذاشت و گزارش اخیر نشان میدهد، این مسیر موفق بوده است. مواردی که در این گزارش به عنوان موفقیت ایران اشاره شده است، همان محورهایی است که تحریمها به خاطر آن وضع شدهاند؛ این یعنی بی اثر کردن تحریمها.
2⃣ چند سال قبل رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) فرمودند، مقاومت هزینه دارد، ولی هزینه مقاومت به مراتب کمتر از هزینه سازش است. این گزارش به روشنی نشان میدهد، نتیجه اقدامات دولت سیزدهم که با راهبرد تسلیم نشدن و سازش نکردن با دشمن، مسیر خود را در پیش گرفته است، هزینههای بسیار کمتری در مقایسه با دولتی دارد که همه تخممرغها را در سبد برجام گذاشت.
3⃣ بر خلاف فضاسازی رسانههای معاند و تعدادی از رسانههای داخلی، برآیند اقتصادی کشور مثبت بوده است و کشور در مسیر حل مسئله قرار دارد؛ اما باید توجه داشت که هنوز تا حل کامل مسئله فاصله زیادی داریم، اگرچه تورم کاهشی بوده است، ولی همچنان تورم حدود ۴۰ درصد است که بسیار بالاست و نمیتوان به کشوری که تورم ۴۰ درصدی دارد، گفت که اقتصاد این کشور بر ریل ثبات و پیشرفت قرار دارد، لذا باید درباره چگونگی سرعت بخشیدن به این روند اندیشید و طرحهایی را ارائه داد؛ البته نباید کلیات مسیر موفق دولت سیزدهم نقض شود. این موضوع پیام روشنی برای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری پیش روست. همچنان که همین الان نیز در کار اداره کشور و تمشیت امور مسیری عقلانی و انقلابی در حال طی شدن است.
🆔 @tahlil_shjr
#شهید_جمهور
#بهداشت_و_درمان
#سیدالشهدا_خدمت
✅ شهید خدمت و دگرگونی چهره «سلامت»
🔰کارهای بزرگ و ماندگار شهیـد آیتالله رئیسـی در حوزه بهداشت و درمـان
🔶 محرومیتزدایی از سلامت، هدفگذاری ویژه برای مناطق کمبرخوردار و مرزی، ارزان کردن درمان و دسترسی آسان به خدمات پزشکی؛ رویکردی بود که از سوی شهید جمهور آیتالله سیدابراهیم رئیسی در دولت سیزدهم با جدیت دنبال شد. در ادامه راه در ۱۴۰۰، شیوع کرونای هندی (دلتا) شرایط مدیریت بیماری را در کشور پیچیدهتر کرد.
🔶 با شکلگیری موج پنجم و در شرایط مرگهای ۷۰۰ تایی و لبریز شدن بیمارستانها از بیماران کرونایی؛ در میانه تابستان برخی اقلام دارویی کرونا و از جمله سرم تزریقی کمیاب و توزیعشان به چند داروخانه محدود شد و مردم میبایست ساعتها به این داروخانه و آن داروخانه مراجعه میکردند و در صفهای طویل و گاه چند ساعته برای دریافت دارو و درمان میایستادند؛ موضوعی که رئیسجمهور منتخب را در ۲۱ مردادماه و در شرایطی که حدود ۹ روز از استقرارش در نهاد ریاست جمهوری میگذشت، به میان ازدحام مردم در داروخانه ۲۹ فروردین به عنوان یکی از داروخانههای توزیعکننده داروهای کرونایی کشاند و وی مجددا در این بازدید سرزده تاکید کرد که «همه توان دولت برای موضوع کرونا بسیج شده است.»
🔶 به این ترتیب بود که روند ورود واکسن به کشور شدت گرفت و با همراهی هلال احمر کشورمان، در هر پرواز حدود پنج و بعضا تا ۱۰میلیون دوز واکسن کرونا به کشور وارد شد و نهایتا هم سرعت تزریق واکسن کرونا در کشور شتاب گرفت.
🔶 هزینههای سرسامآور درمان بیماریها و تهیه دارو به ویژه برای اقشار کمدرآمد و محروم و دسترسی به خدمات درمانی ارزان از دیگر دغدغههای مهم رئیسجمهور شهید در حوزه سلامت بود و بارها درباره آن سخن گفت و بر لزوم دسترسی عادلانه و ارزان قیمت به خدمات باکیفیت پزشکی تاکید داشت. بر همین اساس هم موضوع بیمه رایگان دهکهای پایین درآمدی در دستور کار دولت قرار گرفت و ابتدا سه دهک اول جامعه به صورت رایگان بیمه شدند و پس از آن نیز براساس مصوبه دولت در ۳۰ خرداد ۱۴۰۲، دهکهای چهارم و پنجم درآمدی به مجموع بیمهشدگان رایگان این سازمان اضافه شدند.
🔶 تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در وزارت بهداشت و اقداماتی در جهت اجرای قانون جوانی جمعیت، از جمله اقداماتی است که در جهت تاکیدات رئیسجمهور در راستای جوانی جمعیت انجام شد؛ به طوری که مردادماه سال ۱۴۰۱ بود که سخنگوی دولت از همگانی شدن بیمه درمان ناباروری خبر داد؛ مبحثی که بر اساس آن سازمان بیمه سلامت ایران مکلف شد نسبت به پوشش بیمهای همه زوجین نابارور فاقد بیمه پایه مطابق آییننامه بند «الف» ماده (۷۰) قانون برنامه ششم توسعه اقدام کند.
🔶 و اما، برنامه «سلامت خانواده و نظام ارجاع» از مهمترین اولویتهای وزارت بهداشت در دولت است که در جهت افزایش دسترسی به خدمات بهداشتی و تقویت نظام شبکه کشور طراحی و به اجرا گذاشته شد؛ به طوری که در قالب این برنامه مقرر شده در ازای هر سه هزار نفر جمعیت، یک تیم سلامت شامل دو مراقب سلامت و یک پزشک مراقب سلامت جمعیت تحت پوشش خود باشند.
🔶 حذف «پول» از درمان کودکان زیر هفت سال؛ جدیدترین اقدام دولت رئیسجمهور شهید در جهت دسترسی به خدمات پزشکی و به نوعی سرمایهگذاری برای سلامت جامعه است؛ خبر خوبی که با وجود تحریمها و مشکلات اقتصادی، توسط دولت اعلام و اجرائی شد و اکنون مراکز درمانی موظف به اجرای آن هستند.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#روسیه #جنگ_اوکراین
#آمریکا #غرب_شناسی
✅ قمار دو سر باخت آتلانتیکیها
🔰 قسمت اول
🔶 در هفتههای اخیر بحث استفاده یا عدم استفاده از سلاحهای غربی در خاک روسیه، اروپاییان و آمریکا را سخت به خود مشغول کرده است. این بدان معناست که اوکراین بتواند جنگ دفاعی را علناً به جنگ تهاجمی تبدیل کند و نقاط حساس روسیه را هدف گیرد. این کار بدون اجازه و بدون همکاری نظامی کشورهای غربی ممکن نخواهد بود. اما در حالی که فرانسه و همچنین برخی کشورهای همجوار اوکراین و ناتو از ورود علنیتر به جنگ سخن میگویند، آمریکا و آلمان اکراه نشان میدهند. به عبارت بهتر، شاهد تشدید دامنه جنگ میان روسیه و اوکراین (طی هفتههای آتی) خواهیم بود. یکی از اصلیترین دلایل تمایل برخی بازیگران غربی مبنی بر ورود به صحنه جنگ با روسیه، شکست مطلق ناتو در اوکراین است. مناطق شرقی اوکراین و در راس آن دونتسک و لوهانسک در معرض تصرف کامل از سوی روسها قرار دارد و اوضاع در خارکیف دومین شهر اوکراین نیز به ضرر زلنسکی و همراهانش رقم خورده است. در چنین شرایطی پیش بینی میشود اگر مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین صورت گیرد، بخشی از خاک اوکراین قطعا از این کشور جدا شده و مناطق شرقی تبدیل به جمهوریهای خودمختار یا حتی بخشی از روسیه خواهند شد. نکته مهمتر اینکه شکست میدانی و فرامتنی زلنسکی در جنگ اوکراین، مترادف با شکست اعضای ناتو در مواجهه سه ساله اخیر با روسیه محسوب میشود. در این صورت، ناتو دچار یکی از سختترین شوکهای ممکن پس از پایان جنگ جهانی دوم خواهد شد.
🔶 اختلاف نظرهایی که ادامه دارد
کشورهای اروپایی که در مورد میزان کمکهای نظامی به اوکراین اختلاف نظرهای زیاد دارند، در عین حال جز ارسال مدام کمک چارۀ دیگری نمیبینند. به تازگی بلژیک یک پیمان امنیتی دوجانبه با اوکراین به امضا رسانده و فرانسه نیز صحبت اعزام نیروی آموزشی را مطرح کرده است. به نوشتۀ روزنامۀ لوموند رئیس ستاد ارتش اوکراین از فرانسه به خاطر اعزام کادر آموزش نظامی تشکر کرده، پاریس نیز توضیح روشنی در این باره نداده است. در مقابل، مقامات روسی میگویند ورود رسمی ناتو به فاز تهاجمی (در مقابل روسیه)، معنایی جز آغاز جنگ مسکو و ۳۱ بازیگر عضو پیمان آتلانتیک شمالی نخواهد داشت. در این میان برخی اعضای ناتو مانند مجارستان نسبت به تشدید ماجراچویی فرانسویها و انگلیسیها در جنگ اوکراین هشدار داده و اعلام کرده اند علی رغم وجود ماده ۵ اساسنامه ناتو در خصوص دفاع یا حمله جمعی، از این قاعده تبعیت نخواهند کرد.
🔶 تاکنون امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه، چند بار از امکان اعزام نیروی زمینی به اوکراین سخن گفته و هر بار نیز با انتقادهای تند از سوی اپوزیسیون داخلی و برخی دولتهای اروپایی مواجه شده است. آنها قویا معتقدند که مکرون در حال هدایت کل اتحادیه اروپا به سوی جنگ و ناامنی است. تقویت موقعیت احزاب راست افراطی در انتخابات پارلمانی پیش رو در اتحادیه اروپا، قطعا منجر به محدود شدن دامنه قدرت و نفوذ رئیس جمهور فرانسه در قاره سبز و متعاقبا، کنترل برخی رفتارهای ناتو خواهد شد. رفتن سربازان فرانسوی به اوکراین– حتی در حد مستشار- عملاً به معنای ورود به جنگ و رویارویی مستقیم با روسیه خواهد بود. این در حالی است که ماکرون همچنان تأکید میکند که «ما با روسیه در جنگ نیستیم.»
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعید سبحانی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #روسیه #جنگ_اوکراین #آمریکا #غرب_شناسی ✅ قمار دو سر باخت آتلانتیکیها 🔰 قسمت اول
#مرزبندی_با_دشمن
#روسیه #جنگ_اوکراین
#آمریکا #غرب_شناسی
✅ قمار دو سر باخت آتلانتیکیها
🔰 قسمت دوم
🔶 جنگی که آغاز شده است
اما این دوگانگی زبان دیپلماتیک اندک اندک و به ناچار به صراحت نزدیک میشود. مذاکرات میان فرانسه و اوکراین در مورد اعزام مستشار نظامی که «بسیار حساس» توصیف شده، از ماهها قبل ادامه دارد. اما بعد از نشستی ویدئویی میان وزرای دفاع دو کشور، رئیس ستاد ارتش اوکراین که در جلسه حضور داشت، در کانال تلگرام خود نوشت: «من به اقدام فرانسه در اعزام مشاور برای آموزش دادن به نظامیان اوکراین درود میفرستم. من جواز بازدید از مراکز آموزشیمان را امضا کردهام تا آنها (فرانسویها) بتوانند با زیرساختها و نفرات ما آشنا شوند...» نه فرانسه و نه اوکراین این پیام رئیس ستاد ارتش را تکذیب نکردند. تنها چند ساعت بعد، وزارت دفاع فرانسه در شبکۀ «ایکس» نوشت که «دو کشور در این باره مذاکره میکنند.»
🔶 حمله به خاک روسیه رخ خواهد داد؟
این در حالی است که ارتش اوکراین در مقابله با روسها به دشواری افتاده و توان مقاومت را تا اندازهای از دست داده است. در عین حال، طی چند هفتۀ اخیر اروپاییان و سازمان ناتو این بحث را پیش کشیدهاند که اوکراین شاید بتواند به کمک سلاحهای دوربرد، به خاک روسیه ضربه بزند. این سلاحهای دوربرد را البته آمریکا و دولتهای اروپایی باید در اختیار کییف قرار دهند. استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفت: «وقت آن رسیده که در برخی محدودیتها تجدید نظر کنیم. اوکراین کاملاً حق دارد که برای دفاع از خود، برخی اهداف نظامی را در خارج از خاک خود (یعنی در روسیه) هدف قرار دهد.»
🔶 وزیر خارجۀ لیتوانی نیز صریحاً گفته است: «ما برای اعزام سرباز به اوکراین آمادهایم، به شرطی که فرانسه رهبری ائتلافی را در این جهت به عهده گیرد.» حتی جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا که به محافظهکاری و مماشات شهرت دارد، روز گفت: «باید میان ترس از بالا گرفتن جنگ و وظیفۀ اوکراینیها در دفاع از خود، تعادلی ایجاد کنیم.»
🔶 اقدامات تحریک کننده بلژیک علیه روسیه
در همین روز اعلام شد که بلژیک و اوکراین یک پیمان دفاعی دوجانبه امضا کردهاند که از جمله بلژیک را برای ده سال آینده متعهد به کمک میکند. در چارچوب همین پیمان، قرار است بلژیک تا سال ۲٠۲٨، سی هواپیمای جنگی اف-۱۶ به اوکراین تحویل دهد. بدین ترتیب به نظر میرسد که در نگاه اروپاییان، جنگ اوکراین به این زودی پایان نخواهد یافت. قدر متیقن مواضع بازیگران اروپایی، تشدید بحران میان غرب و روسیه است. به نظر میرسد هر اندازه دستاوردهای میدانی روسها در شرق اوکراین افزایش پیدا میکند، برخی بازیگران ناتو ریسکهای بیشتری را در قبال صحنه نبرد با مسکو میپذیرند. بنابراین، ما با یک بحران فراگیر و یک گره کور راهبردی میان روسیه و اروپا مواجه هستیم که قرار نیست به سادگی باز شود. از این رو حتی در صورت انعقاد پیمان صلح میان کی یف و مسکو، گارد بسته روسیه و ناتو در قبال یکدیگر باقی خواهد ماند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعید سبحانی
🆔 @tahlil_shjr