#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#افراط #تفریط
✅ راهِ شناخت و درمان افراط و تفریط
🔶 یکی از خطاها که رهبر انقلاب به آن اشاره کردهاند افراط و چپروی است که ایشان یکی از ویژگیهای انقلاب اسلامی را عدم ابتلا به این آفت بیان میکنند. بهنظر شما راهِ شناخت و درمان این آفت چیست؟
🔸 ببینید خود اصل انقلاب و قطار انقلاب دچار افراط و تفریط نشده است. درست است که پیرایههایی به آن چسبیده و حاشیههایی برای انقلاب درست شده، اما دچار افراط و تفریط نشده است. چرا؟
چون امامین انقلاب اهل افراط و تفریط نبودند. چون انقلاب با یک نگاه احساسی شروع نشده است.
🔸 اولاً افراط و تفریط نتیجهی چه چیزی است؟ نتیجهی جهل است. جهل دو نوع است، گاهی آدمها اصلاً اطلاعات ندارند. فقط احساسات و شور مذهبی دارند. خب اینها مبتلای به افراط و تفریط میشوند. چون اصلاً صراط مستقیم و آن مرز را نمیشناسند. بعضی از افراد هستند که اطلاعات دارند ولی هوسشان نمیگذارد. حالا بعضی با احساسات سوار قطار انقلاب شدند. یعنی عمق لازم را نداشتند. شور داشتند، ولی شعور و علم کمتری داشتند. بعضی علم داشتند ولی آن شور و معنویت را نداشتند.
🔸 این توازن شور و شعور، معرفت و احساس کمک میکند که آدمها در صراط مستقیم حرکت بکنند. ما انقلابیهایی را داشتیم که خیلی تند بودند ولی بعدا کُند شدند. یا برعکس آن انقلابیهایی داشتیم که خیلی کُند بودند ولی بعدا خیلی تند شدند. الان هم عدهای هستند که احساسشان بر آگاهیهایشان غلبه میکند. اینها در خطر افراط و تفریط هستند.
🔸 ما بایستی از این افراطها و تفریطها درس بگیریم. کسانی که دچار افراط و تفریط شدند بهخاطر این بود که دستشان در دست عالِم نبوده است.
🔶 حالا راه درمان افراط و تفریط چیست؟ چند راه وجود دارد:
1⃣ اول اینکه باید مهار وجود خودمان را به دست عقل بدهیم نه احساسات. این شهوات و احساسات و خشم و غضب و شور و... را باید تحت مدیریت عقل قرار بدهیم.
2⃣ دوم کسانی که شور دارند را به مطالعه و رفتار عقلانی و عاقبتاندیشی دعوت کنیم.
3⃣ نکتهی دیگر این است که باید از کسانی که مبتلا به افراط و تفریط هستند این سؤال را بپرسیم که اگر شما میخواستید افراط کنید چه کار میکردید؟ یعنی خودش از خودش سؤال کند که افراط و تفریط چه مصادیقی میتواند در زندگی من داشته باشد.
4⃣ نکتهی دیگر این است که باید سعی کنیم که این افراد از کسانی که در این راه تغییر مسیر دادند، عبرت بگیرند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلاموالمسلمین نظافت؛ از صاحبنظران مسائل تربیتی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#نشریه #خط_حزب_الله
#قیام_مردم_تبریز
✅ اگر مسئولان گذشته همراهی بیشتری میکردند، وضعمان بهتر بود
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
خط حزب الله ۳۲۸.pdf
1.46M
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#نشریه #خط_حزب_الله
#قیام_مردم_تبریز
✅ اگر مسئولان گذشته همراهی بیشتری میکردند، وضعمان بهتر بود
🔸 «یادداشت هفته» شماره سیصد و بیست و هشتم هفته نامهی خط حزبالله با عنوان «اگر مسئولان گذشته همراهی بیشتری میکردند، وضعمان بهتر بود» به این سؤال پرداخته است که چرا با وجود ظرفیتهای بینظیر کشور، آمارهای اقتصادی کشور به خصوص در دهه ۹۰ مطلوب نبوده است.
👈 «سخن هفته» این شماره خط حزبالله به مناسبت سالروز قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز با عنوان «سرمشق استمرار حرکت انقلابی» نگاهی به نقش قیام مردم تبریز در #استمرار قیام مردم قم و منتهی شدن آن به خروش سایر شهرها در مبارزه با نظام پهلوی داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم، حاج رضا فرزانه تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۲۸
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #ترکیه #رژیم_صهیونیستی
✅ پارادوکس مشهود ترکیه در قبال فلسطین
🔶 حمایت از آرمان ملت فلسطین، یکی از تناقضات مشهودی است که سالهاست در سیاست خارجی دولت ترکیه دیده میشود.
این موضوع نهتنها باعث آزردگی فلسطینیها گردیده، بلکه در داخل ترکیه و در منطقه و جهان اسلام باعث تضعیف فزاینده موقعیت و جایگاه سیاسی اردوغان نیز شده است.
🔶 گزارههای خبری
🔸 وزیر امور خارجه ترکیه، اخیراً در راستای سیاست احیای روابط با رژیم صهیونیستی، برای اولین بار بعد از ۱۳ سال با یائیر لاپید، همتای صهیونیستی خود تلفنی گفتگو کرد. اردوغان رئیسجمهور ترکیه نیز در اظهارنظری اعلام کرد: «اسحاق هرتزوگ، رئیس اسرائیل به ترکیه سفر خواهد کرد».
🔸 ابراهیم کالین، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری ترکیه چند روز قبل، در پاسخ به سؤالی درباره گرم شدن روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی، گفت: «با پایان ۱۵ سال حکمرانی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق اسرائیل، دوره جدیدی در روابط دوجانبه آغاز شده است. ما میبینیم که دولت جدید اسرائیل که جناحهای مختلف ازجمله فلسطینیها را گرد هم آورده، رویکرد سازندهای در قبال ترکیه از خود نشان میدهد. دیدار هرتزوگ از ترکیه در کل بر مناسبات میان اسرائیل با ترکیه و با فلسطینیها تأثیر خواهد گذاشت».
🔸 چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه نیز در توجیه تناقض آشکار سیاست یک بام و دو هوای دولت اردوغان در قبال آرمان فلسطین، گفته است: «ترکیه تعهد خود را به تشکیل کشور فلسطینی در مذاکرات پیرامون روابط نزدیکتر با اسرائیل زیر پا نمیگذارد. هر قدمی که ما با اسرائیل در رابطه با مناسباتمان برداریم، هرگونه عادیسازی، مانند برخی دیگر از کشورها به بهای آرمان فلسطین نخواهد بود».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 در بحث احیای روابط سیاسی دوجانبه، طرفی که پیشقدم شده است، دولت ترکیه است. ترکیه از طریق ترمیم روابط سیاسی با تلآویو به دنبال پیشبرد اهداف اقتصادی، سیاسی و امنیتی است.
🔸 تلاش برای حلوفصل بحران اقتصادی در ترکیه، جلب حمایت لابیهای صهیونیستی– آمریکایی از حزب عدالت و توسعه برای باقی ماندن در قدرت و همچنین مقابله با تهدیدات روسیه و آمریکا، سه فاکتور مهم در این زمینه است.
ترکیه حتی مسائل مربوط به فلسطین را نیز از احیای روابط دوجانبه حذف کرده است.
🔸 رژیم صهیونیستی که در سالهای اخیر اقدام به برقراری روابط پنهان و آشکار با برخی کشورهای عربی نموده است، دیگر مانند گذشته از نظر راهبردی نیازی به ترکیه ندارد. اگرچه ترکیه به دنبال یک شراکت عمیق و شاید راهبردی با رژیم صهیونیستی است؛ اما چنین رویکردی در تلآویو دیده نمیشود. برای تلآویو احیای روابط در سطح عادی کافی است.
🔸 رابطه با رژیم صهیونیستی و حمایت از آرمان فلسطین، دو موضوعی است که در یکجا جمع نمیشود. دولت و کشوری که حامی فلسطین است نباید دست دوستی بهسوی تلآویو دراز کند. حتی اگر دولتمردان ترکیه نیز اعلام کنند که باوجود رابطه با رژیم صهیونیستی، همچنان حامی فلسطین خواهند بود، آن را جز ادعا چیز دیگری نمیتوان تلقی کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#تبیین #جهاد_تبیین
✅ جهاد عظیم امروز
🔶 امام خامنهای به مناسبت قیام تاریخی مردم تبریز در ۲۹ بهمن سال ۱۳۵۶ در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان روی چند محور مهم تمرکز داشتند که بازخوانی نکات تحلیلی و راهبردی دو موضوع استمرار انقلاب اسلامی و ضرورت خنثیسازی پروژه عملیاتی تخریب دستاوردهای انقلاب در راستای جنگ شناختی ازجمله تخریب سپاه حائز اهمیت ویژهای است.
🔸 معظم له حرکت انقلابی بر اساس سیره امام(ره) را یکی از مهمترین مقولههای جذاب برای امروز و فردای کشور دانسته و خاطرنشان کردند: «استمرار یک حرکت، کلید پیروزی آن حرکت است و استمرار انقلاب به معنای در نظر داشتن اهداف، آرمانها و تأمین نیازهای کوتاهمدت و بلندمدت برای رسیدن به این اهداف است».
🔸 پیشرفت واقعی و همهجانبه مادی و معنوی، تحقق عدالت اجتماعی، اقتدار کشور، تشکیل جامعه اسلامی و درنهایت شکلگیری تمدن نوین اسلامی از دستاوردهای انقلاب است که امروز مورد طمع و تمرکز تخریبی دشمن قرار گرفته است.
🔸 اتهامزنی و تحریف واقعیات و دستاوردهای انقلاب و نظام اسلامی در راستای جنگ شناختی و ضرورت تبیین درست و به هنگام دستاوردهای بیشمار نظام مقدس جمهوری اسلامی در حوزههای مختلف موضوع دیگری بود که در این دیدار پرشور موردتوجه و تأکید قرار گرفت.
🔸 تبیین پروژه تخریب سپاه پاسداران بهعنوان مولود و از مهمترین دستاوردهای انقلاب، بخش دیگری از بیانات رهبر معظم انقلاب بود که بازتاب رسانهای زیادی پیدا کرد؛ معظم له با اشاره به تمرکز دشمن روی سپاه فرمودند: «امروز نوبت سپاه است که دشمنان تهمت بزنند و لجن پراکنی کنند آنها اگر از عکسالعمل مردم و خشم مردم نمیترسیدند به امام(ره) هم توهین میکردند».
دشمنان با رصد دقیق شرایط بهدرستی دریافتهاند که مستحکمترین بازوی ولایت که در برابر هجمهها و انحرافات ایستاده، سپاه عزیز پاسداران انقلاب اسلامی است. ازاینرو، سعی دارند در مقاطع مختلف و به بهانههای گوناگون، پیکان تخریب، تهدید و تحریف و عملیات پرشدت رسانهای و روانی خود را به سمت سپاه نشانه روند.
البته در پشت صحنه تخريبها و هجمهها عليه سپاه، طیفی از دشمنان از بیرون تا داخل دیده میشود؛ اما وظیفه ما در داخل این است که دشمنانه بودن این راهبرد و صحنه تزئین شده با هزاران دروغ و خدعه را برای مردم بهویژه جوانان روشن کنیم. اهمیت این کار بهقدری است که رهبری بر مفهوم جهاد تبیین تأکید میکنند.
🔸 درواقع، تبیین واقعیات انقلاب و دستاوردهای آن به دلیل تمرکز و شدت توجه دشمن به حوزه تخریب و تحریف، در شرایط امروز حکم جهاد را پیدا کرده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#جوان #جوانان
✅ مخاطبین بیانیهی گام دوم انقلاب
🔶 ارزیابی شما از مخاطبین بیانیهی گام دوم چیست؟
🔸 بهنظر من مخاطب این بیانیه لایه لایه است. یعنی بعضیها بهصورت اشارهای مخاطب قرار گرفتند. در یک نگاه که همهی ملت ایران و هر کسی نسبت به این انقلاب سؤالی دارد، چه دیروزش، چه امروزش، چه فردایش، او مخاطب است.
ولی آن چیزی که در این بیانیه بهعنوان مخاطب پررنگ است، جواناناند که مخاطب اصلی این بیانیه هستند. چون جوان شاداب و پرانرژی و ریسکپذیر است و احساسات و خلاقیت دارد و انقلاب را هم همین جوانان با اطاعت از امام پیش بردند.
🔸 آقا خطاب به جوانان میفرمایند که باید آتش به اختیار عمل کنند. آتش به اختیار بودن، یعنی منتظر دستور مستقیم نباشند و هر کس هر کاری از دستش بر میآید انجام بدهد. آتش به اختیار الزاماً در عرصهی تقابل نیست بلکه هر باری که نظام بر روی زمین دارد، آن فرد میتواند متناسب با فهم، استعداد و علاقهاش آن بار را بردارد. دقیقاً مثل اول انقلاب که هر کجا خلأ بود، همان جا خلأ را پر میکردند. مسئولین هم وظیفه دارند از آتش به اختیارها حمایت کنند.
🔸 آقا در این بیانیه به جوانان توصیه میکنند که از تجربیات دیگران استفاده کنند. درست است مخاطب جوانان هستند ولی ایشان فرمودهاند: «عزیزان! نادانستهها را جز با تجربهی خود یا گوش سپردن به تجربهی دیگران نمیتوان دانست. بسیاری از آنچه را ما دیده و آزمودهایم، نسل شما هنوز نیازموده و ندیده است».
🔸 بهنظر میرسد دوای درد این قضیه ترکیب نظریهی پیران و پُختهها و میدانداری جوانان است. منتها آن چیزی که مهم است، نباید جوانها را محدود کرد. لازم نیست همه در یک درجه از انقلابی بودن باشند. بلکه جوانان مؤمن باید جوانهای دیگر را تحت تأثیر قرار بدهند و درجهی انقلابی بودن افراد را ارتقا بدهند.
🔸 در روایت داریم ایمان درجه درجه است. آنهایی که سطحشان بالاتر است، باید کسانی که سطح پایینتری دارند را آرام آرام بالا بیاورند. "هر کس با دشمن نیست با ماست" باید شعار جوانهای مؤمن انقلابی ما باشد. ما نبایستی انقلابیگری را به ظواهر مذهبی محدود بکنیم بلکه باید چتر انقلاب را گسترده کنیم. بنابراین میشود استنباط کرد که مخاطب اصلی، جوانان هستند.
🔸 بهنظر من هر کسی که دل در گروی این کشور دارد آن انقلابی به حساب میآید و نباید دامنهی مخاطب محدود فرض بشود. بلکه هر کسی که گوشهای از کار را میگیرد کفایت میکند. البته کسانی که فهم بیشتری از انقلاب دارند و سطحشان بالاتر است اینها وظیفه دارند بارهای سنگینتری را بردارند و وظیفه دارند چترشان را باز کنند، و طرحشان را گسترده کنند و افراد را در طرح خودشان مشارکت بدهند. نه اینکه دامنه را ببندند. اگر ما بخواهیم دامنه را ببندیم قطعاً شکست خواهیم خورد. و شکی در آن نیست. چرا؟ چون نسل اول انقلاب در حال اتمام هستند.
🔸 بنابراین آقا دارد حجت را بر همه تمام میکند، و هرکاری که برای آیندهی انقلاب از دستش برمیآید را انجام میدهد. تعداد نیرو بهویژه در جمهوری اسلامی اهمیت دارد و این موضوع در جنگ نرم اهمیت بیشتری پیدا میکند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلاموالمسلمین نظافت؛ از صاحبنظران مسائل تربیتی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#تاریخ
✅ سوگ ابراهیم(ره)
🔶 ١٨ رجب، سالروز رحلت «ابراهيم» تنها پسر رسول خدا(ص) در سال دهم هجری قمری است که باعث حزن شدید پیامبر اکرم(ص) گردید.
🔸 خداوند در سال هشتم هجرت، فرزند پسری به پیامبر(ص) عطاء فرمود که رسول خدا، نام او را «ابراهیم» گذاشتند!
پس از تولد این مولود مبارک، جبرئیل امین نازل شد و حضرت را با عنوان "اباابراهیم" سلام داد! و این موضوع، پیامبر را بسیار شادمان نمود! همچنین در روایت آمده که حضرت، ابراهیم را به همسر گرامیشان نشان داده و فرمودند: «ببین چقدر این بچه شبیه من است!» [انساب الاشراف، ج۱، ص۴۵۰]
🔸 اما تقدیر الهی بر آن بود که ابراهیم در ١٨ ماهگی، بیمار شد و از دنیا رفت! پیامبر که به شدت غصهدار شده بودند، در سوگ فرزند عزیزشان گریسته و فرمودند: «ای ابراهیم، کاری از ما برای تو ساخته نیست! تقدیر الهی برگشت ناپذیر است! چشم پدرت در مرگ تو گریان و دلش محزون و غمگین است، ولی هرگز سخنی را که مایه خشم خدا شود، بر زبان جاری نمیسازد! پس اگر وعده صادق و حتمی خدا نبود که ما نیز به دنبال تو خواهیم آمد، در فراقت بیش از این گریه میکردم و محزون میشدم!» (بحارالانوار، ج٢٢، ص١۵۶)
🔸 در این هنگام، برخی از صحابه که شاهد اندوه فراوان و گريه جاری رسول خدا(ص) بودند، زبان به اعتراض گشوده و عرض کردند: شما ما را از گريه بر مردگان نهی مینمودید، اکنون چگونه در سوگ فرزند خود، چنین اشک میريزيد؟
🔸 پيامبر اکرم(ص) در پاسخ آنان فرمودند: «من هرگز نگفتهام که در مرگ عزيزان خود گريه نکنيد، زيرا اين احساسات، نشانهی دلسوزی و مهربانی و ترحم است! و شخصی که دلش بر حال ديگران نسوزد، مورد رحمت الهی قرار نمیگيرد! آنچه من گفتهام این است که در مرگ عزيزانتان، شيون نکنيد و سخنان کفرآميز و سخنانی که مصداقِ اعتراض به خداوند است بر زبان نیاورید و از شدت اندوه، لباسهای خود را پاره ننماييد!»
وسپس فرمودند: «من نیز انسانم؛ قلب اندوهگین میشود و چشم میگرید، ولی هرگز سخنی که خداوند را به خشم آورد نمیگویم؛ ای ابراهیم! به خدا سوگند من به خاطر (مرگ) تو اندوهگینم!» [الطبقات الکبری، ج۱، ص۱۱۴]
🔸 پس رو به کوه ایستادند وفرمودند: «ای کوه! اگر آنچه بر من وارد شده بر تو وارد میشد، تو را درهم میکوبید، ولی ما همانگونه که خدا فرمان داده، میگوییم: إنّا لِلهِ وَ إنّا اِلَیْهِ راجِعونَ وَ الْحَمدُ لِلهِ رَبِّ الْعالَمینَ» [انساب الاشراف، ج۱، ص۴۵۲]
🔸 آنگاه اميرالمؤمنين(ع) به دستور رسول اکرم(ص)، بدن ابراهيم را غسل داده و کفن نمودند و پس از تشييع، در قبرستان بقيع به خاک سپردند!
🔸 بدیهی است سیره و سخنان پیامبر(ص) در رحلت فرزند گرامیشان ابراهیم(ره)، جواب بسیار محکمی برای وهابیون و افرادی است که به شیعیان اعتراض میکنند و عزاداری و گریه برای اموات را، بدعت و حرام میدانند!!!
🔸 همچنین در تاریخ آمده، روزی که ابراهیم درگذشت، کسوف (خورشید گرفتگی) رخ داد! در نتیجه مردم برداشت نمودند که خورشید به خاطر مرگ ابراهیم و اندوه پیامبر گرفته است! ولی حضرت پس از حمد الهی به مردم فرمودند: «خورشید و ماه دو نشانه از نشانههای الهی هستند و بهخاطر مرگ یا زندگی هیچکس نمیگیرند!» [بحارالأنوار، ج۷۹، ص۹۱]
🔸 نکته مهم و درسآموز در این مسئله این است که هرچند برداشت مردم از گرفتگی خورشید، به خاطر مرگ فرزند پیامبر(ص)، میتوانست عقیده آنها را نسبت به اسلام راسختر نموده و در نتیجه به پیشرفت دین اسلام کمک کند! اما پیامبر (ص)، راضی نشدند که از طریق خرافات و راه باطل، دین حق را ترویج و در دل مردم تحکیم نمایند! تا به ما بیاموزند که اسلام هرگز اجازه نمیدهد که از ابزار و راههای باطل برای ترویج و تبیین دین و کارهای خوب و متعالی دیگر استفاده شود و به اصطلاح در اسلام «هدف، وسیله را توجیه نمینماید!»
🔸 و متن را با کلام ارزشمند استاد شهید مرتضی مطهری(ره) به پایان میبریم که فرمود: «رسول خدا نمیخواستند از نقاط ضعف و جهالت و نادانى و غفلت مردم براى هدايت آنها استفاده كنند! بلکه میخواستند از نقاط قوّت و علم و معرفت و بیداری مردم استفاده كنند...» [مجموعه آثار شهید مطهری، ج١٦، ص١٠٩]
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ عقبنشینی ممنوع!
🔶 خبرگزاری رویترز آمریکا در خبری مدعی شده است که به پیشنویس برخی توافقات میان ایران و ۱+۴ در وین دست یافته است.
این رسانه مدعی شده این پیشنویس حدوداً ۲۰ صفحهای با عباراتی مانند تعلیق غنیسازی بالای ۵ درصد توسط ایران شروع میشود؛ و در گام اول شامل مباحثی مانند آزادسازی ۷ میلیارد دلار ایران در کره جنوبی و آزادسازی زندانیان آمریکایی در ایران است.
🔸 منابع آگاه گفتهاند، مطلب رویترز صرفاً در راستای عملیات روانی است و نسبتی با واقعیت اصلی مذاکرات ندارد.
🔸 «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز در واکنش به این دروغ رویترز، در پیامی توئیتری نوشت: «انتشار اطلاعات نادرست در پوشش گزارشدهی رسانهای، کاری خطرناک است. توافق نهایی برای صدور مجوز بازگشت آمریکا به برجام با گزارش بیمنبع تحریفشدهای که شایعهسازی کرده است، بسیار متفاوت خواهد بود. با نزدیک شدن به روزهای پایانی، باید منتظر تحریفهای بیشتری بود».
🔸 اولیانوف، دیپلمات ارشد روس در وین هم گفته است: «همچنان که ما به یک توافق بر سر احیای برجام نزدیکتر میشویم، مخالفان توافق هستهای فعالیتهای خود در فضای عمومی را بیشتر و بیشتر کرده و تلاش میکنند که یک جو ناسالم را پیرامون مراحل پایانی مذاکرات وین ایجاد کنند».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 این شگرد آمریکاییهاست که از عنصر زمان برای رسیدن به اهداف و منافع خود در دیپلماسی بهره میگیرند. تاکتیک فرسایشی کردن زمان در مذاکرات، برای آمریکاییها ابزاری جهت شکستن مقاومت طرف مقابل است.
🔸 اکنون که مذاکرات برای رفع تحریمهای ایران در وین به گام پایانی خود رسیده، آمریکاییها با استفاده از عنصر زمان به دنبال فرسایشی کردن روند مذاکرات هستند تا با خسته نمودن تیم ایرانی، در مقابل کاهش فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی، امتیاز کمتری بدهند.
🔸 آمریکاییها و طرفهای غربی در یک اقدام هماهنگ، عملیات گسترده رسانهای را با دستور مشترک تحریف روند مذاکرات، آغاز کردهاند.
🔸 این اقدامات با هدف گنجاندن خواستههای مدنظر طرف آمریکایی در متن توافق احتمالی و حلوفصل مسائل باقیمانده بر مبنای خواست طرف مقابل، طراحی شده است.
🔸 اکنون در مواجهه با مسائل اختلافی باقیمانده در مذاکرات، هر اقدامی از طرف جمهوری اسلامی که شائبه ایجاد عقبنشینی از موضع کنونی را به ذهن متبادر نماید، برای طرف مقابل بهمنزله این است که اقدامات آنان برای اعمال فشار بر ایران پاسخ داده و یقیناً در ادامه روند، مذاکرات را با چالش مواجه خواهد کرد.
🔸 آمریکاییها اکنون به دنبال این هستند تا با بسیج افکار عمومی در ایران بر روی مذاکرات اثر بگذارند. دستور کار رسانهای گسترده آنان اکنون تحریف روند گفتگوهاست. آمریکاییها برای جلوگیری از انتفاع اقتصادی پایدار ایران در توافق احتمالی، بهشدت بر روی مواضع خود در رابطه با مسائل باقیمانده مقاومت کرده، اما در رسانهها ایران را به کارشکنی و عدم داشتن حسن نیت متهم میکنند. از طرفی با روایت جعلی از روند مذاکرات، به دنبال دستاوردسازی برای خود هستند.
🔶 جمعبندی
🔸 آمریکاییها بهخوبی میدانند که اگر امروز امتیاز ندهند و توافق در این مقطع صورت نگیرد، در آینده باید مابهازای بیشتری برای توافق پرداخت کنند. از طرفی مسئله آمریکاییها این است که چگونه توافقی صورت گیرد که بازگشتپذیری تحریمها برای تسری و تعمیم به سایر حوزههای مورد مناقشه با ایران میسر باشد؛
لذا در این مقطع با بهرهگیری از این تاکتیکها به دنبال دستیابی به یک راهحلی هستند که این هدف راهبردی آنها در توافق احتمالی با جمهوری اسلامی به انسداد کشیده نشود.
🔸 بر همین مبناست که ضرورت دارد در این شرایط، در مقابل پروژه عملیات روانی دشمن، از افکار عمومی در داخل صیانت شده و همچنین از هر اقدامی که شائبه عقبنشینی تیم مذاکرهکننده جمهوری اسلامی را تلقی نماید و باعث تشجیع طرف مقابل شود نیز جلوگیری شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: احمد بنافی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#منطقه #قطر
✅ فرصتهای سفر رئیسی به قطر
🔶 فردا رئیسجمهور به دعوت امیر قطر برای شرکت در اجلاس کشورهای صادرکننده گاز به دوحه سفر خواهد کرد.
🔸 مجمع کشورهای صادرکننده گاز شامل ۱۱ کشور عضو و ۷ کشور ناظر است که مجموعاً ۴۴ درصد از تولید گاز، ۶۷ درصد از ذخایر گازی، ۶۴ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۶۶ درصد از تجارت گاز مایع (الانجی) جهان را در اختیار دارند.
🔸 سفر رئیسجمهور کشورمان بعد از گذشت ۱۰ سال به قطر، اگرچه به دعوت امیر قطر بوده ولی در ادامه رویکرد دولت سیزدهم در فعالسازی ظرفیتهای منطقهای است که درگذشته مغفول مانده بود و در صورت احیای دوباره میتواند بخشی از مشکلات اقتصادی را مرتفع نماید.
🔸 ارزش مبادلات تجاری ایران با قطر بسیار پایین و در رتبه چهاردهم است. این در حالی است که ظرفیتهای بسیاری در بخش کشاورزی و مصالح ساختمانی برای افزایش همکاری وجود دارد ولی بااینوجود دوحه غالباً نیازهای خود را از مسیری دورتر و سختتر به نام ترکیه فراهم میکند. سفر آیتالله رئیسی به قطر شاید بتواند همکاریهای اقتصادی میان دو کشور را تسهیل کند.
🔸 در خصوص رسالت مجمع و ظرفیتهای ایران، حجم ذخایر گاز کشورمان قدرت چانهزنی بیشتری نسبت به اکثر اعضا به آن داده و موقعیت جغرافیایی و ترانزیتی ایران نیز بهگونهای است که قدرت مانور بالایی برای کشور فراهم میکند تا بتواند سرمایهگذاریهای بیشتری را در این بخش جذب کند.
بااینوجود شبکه مصرف بزرگ به همراه الگوی قیمتی و مصرفی نامناسب، ایران را بهعنوان صادرکننده مطمئنی قرار نداده است، بهگونهای که تراز تجاری ما در گاز صفر است. درواقع سرمایهگذاری لازم برای جذب بازارهای منطقهای صورت نگرفته است، چه برسد به بازارهای بینالمللی؛
لذا حل مشکلات داخلی به همراه حضور در این مجمع میتواند زمینه و بستر مناسبی را برای جذب سرمایهگذاری بیشتر در زمینههای مختلف استخراج، تولید، انتقال و فروش گاز طبیعی، احداث خطوط لوله بینمرزی و تبدیلشدن ایران به هاب گازی منطقه فراهم کند.
🔸 از میان اعضای سازمان همکاریهای خلیجفارس، سه کشور قطر، کویت و عمان نسبت به سایر اعضا سیاستهایی نزدیک به ایران دارند. مخصوصاً قطر که به خاطر مساعدتهای ترانزیتی و اقتصادی ایران در جریان تحریم ۲۰۱۷، سیاست حسن همجواری بیشتری با ایران دارد و البته در سالهای اخیر سفر مقامات قطری و نقشآفرینی آنها در میانجیگری در مذاکرات هستهای نیز حائز اهمیت بوده است.
از این منظر، یارگیری تهران از سازمان همکاریهای خلیجفارس که دنبالهرو سیاستهای واشنگتن است، در ایجاد امنیت و آرامش در منطقه حائز اهمیت است.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#جوان #جوانان
✅ وظیفه جوانان نسبت به گام دوم انقلاب
🔶 جوان مؤمن انقلابی برای تحققِ ابعاد مختلف این بیانیه چه باید بکند؟
1⃣ اولا باید امید صادق و خوف صادق تقویت شود.
من اعتقاد ندارم امید به تنهایی هست. روایات ما میگوید امید و خوف با هم است. به اندازهای که آدمها امیدوارند به همان اندازه هم خائفند.
2⃣ دوما با دعا و با توسل به تنهایی کار پیش نمیرود؛ اقدام و عمل میخواهد.
باید بداند کار با شعار پیش نمیرود. باید یک بصیرت بهمعنای واقعی کلمه داشته باشد یعنی آرایش و کف میدان را بشناسد. این نسل سرگردان را بشناسد و دریابد و امید به آنان تزریق کند. خوشبینیای که بعضیها به غرب دارند، آن خوشبینی را با تبیین و توضیح برطرف کند، تا اینها به دشمن پناه نبرند. خب این نیاز به تبیین دارد.
از چه راهی باید این کار را کرد؟ هنر میخواهد. مقالات شما را بخوانند و...
یعنی اگر بخواهیم این بیانیه توزیع شود باید آدمهایی را تربیت کنیم که نحوهی ارتباطات و ارتباطگیری را یاد بگیرند.
3⃣ بعد مخاطبان خودشان را دستهبندی کنند. باید عینک بدبینی را برداریم و کاری کنیم که دستانش را از داخل گوشهایش در بیاورد تا دقیق گوش بدهد.
کسانی که به جریان حزباللهی بدبین هستند را باید خوشبین کنیم و برعکس کسانی که به دشمن خوشبین هستند را باید بدبین کنیم. نه بدبین بیمبنا بلکه واقعیتها را نشانشان بدهیم. آنهایی هم که نه خوشبینند و نه بدبین کار با اینها خیلی آسان است. باید با اینها کار کرد. باید به اینها بها و اهمیت داد. باید با اینها حرف زد. این شهدایی که میبینیم از آسمان که به زمین نیامدند، بلکه از زمین به آسمان رفتند. همین آدمهای عادی این جامعه بودند. نسل حزباللهی به دیگر جوانان اعتماد کند و به آنها بها بدهد و بچههای مؤمن انقلابی هم باید آموزشهایشان را قویتر و نگاههایشان را رقیقتر بکنند و مثل آقا بحث خودی را توسعه بدهند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلاموالمسلمین نظافت؛ از صاحبنظران مسائل تربیتی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ خساست آمریکایی، کیاست ایرانی
🔸 اختلاف شدید بین دموکراتها و جمهوریخواهان سبب شده است جامعه آمریکا دچار دوقطبی شود؛ به گونهای که اکثریت افرادی که به ترامپ رأی دادند، هم اکنون بایدن را بهعنوان رئیسجمهور آمریکا قبول ندارند و بایدن از کمترین حمایتهای مردمی برخوردار است؛ به گونهای که بسیاری با توجه به شرایط آمریکا، جایگاه وی را بسیار متزلزل ارزیابی کند.
🔸 این دوگانگی در مسائل گوناگون از جمله برجام خود را نشان داده است. بایدن میخواهد برجام را بدون تضمین احیا کند و به نوعی هزینه اختلافات داخلی آمریکا را از جیب مردم ایران بپردازد.
🔸 از سویی در وضعیت فعلی تحریمهای آمریکا اثرگذاری خود را در اقتصاد ایران از دست داده است. این سخن به این معناست که اثرگذاری تحریم در اقتصاد کشورها یک یا دو سال است و بعد از آن کشورها با شرایط جدید، اقتصاد خود را مدیریت میکنند.
🔸 ایالات متحده آمریکا ضمن اینکه به این موضوع آگاه است؛ ولی در تلاش است از علنی شدن موضوع از دست رفتن سلاح تحریم جلوگیری کند. بنابراین بهشدت در تلاش است با احیای برجام و با بازگشت به آن، کمترین هزینه را در برجام بپردازد.
🔸 انتظار میرود، تیم مذاکراتی کشورمان با درک وضعیت آمریکا، اجازه برجام بدون هزینه به این کشور را ندهد و در راستای راهبرد اعلامی نظام، لغو همه تحریمها را با راستیآزمایی در اولویت قرار دهد و به کمتر از آن راضی نباشد؛ زیرا آمریکا نشان داده است در روی کاغذ خوب تعهد و سخن میگوید؛ ولی در عمل بدترین نقض کننده تعهدات است.
🔸 #به_قلم_اساتید: اکبر معصومی؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اوکراین
✅ کنفرانسی تحت لوای تنش اوکراین
🔶 کنفرانس امنیتی مونیخ که از روز جمعه به مدت سه روز آغاز شد، بحث خود را بر روی موضوع اوکراین گذاشته است.
🔸 این کنفرانس توسط کشورهای غربی در سال ۱۹۶۳، بهمنظور رایزنی و گفتگو درباره تهدیدهای جهانی تشکیل شد.
اغلب موضوعات موردبحث در این کنفرانس، مسائل و تهدیدهای امنیتی در سطح جهان است که در سالهای گذشته، بحث درباره بحرانهای عراق و افغانستان بود و کنفرانس امسال، بحث درباره تنش اوکراین است.
🔸 کنفرانس امنیتی مونیخ ازآنجهت مهم است که چیزی نزدیک به ۱۰۰ وزیر و ۳۰ رئیس دولت در آن شرکت میکنند.
🔸 در این کنفرانس روسیه به علت موضعگیری کشورهای غربی، شرکت نکرد؛ بهگونهای که وزیر خارجه آلمان اعلام کرد که بحران امنیتی در اروپا، بحران اوکراین نیست و روسیه همچنان «تهدید واقعی» است.
🔸 نیویورکتایمز نیز نوشت: «در بیشتر سالها، کنفرانس امنیتی مونیخ بر بحرانهای دوردست مانند بحرانهای افغانستان یا عراق متمرکز بود؛ اما در نشست سال جاری، موضوع، خود اروپا است نه جای دیگر. امسال، بحران دامان اروپا را گرفته است. بحران ازقضا در بیخ گوش اروپاست».
منظور این رسانه آمریکایی، روسیه هراسی و افزایش ضریب مسائل امنیتی میان کشورهای اروپایی با روسیه است.
🔸 آنچه کشورهای غربی و بخصوص آمریکا از کنفرانس امنیتی مونیخ به دنبال آن بودند، واقعی جلوه دادن تهدید روسیه در وهله اول برای اروپا و سپس کل جهان بود.
🔸 درواقع این کشورها به دنبال این بودند که یک نوع اجماع نسبت به بحران اوکراین به وجود آورند و پیام خود را به روسیه از این طریق اعلام کنند. هرچند در این میان روسیه بارها اعلام کرده است که قصد حمله به اوکراین را ندارد و اظهارنظرهای مختلف در رابطه با حمله نظامی به اوکراین بیشتر یک جنگ رسانهای برای مقاصد سیاسی و اقتصادی غرب است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab