خط حزب الله ۳۲۹.pdf
3.13M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#برجام #مذاکره
#بعثت
✅ کوتاهیهای عبرتآموز
🔸 خط حزبالله به بهانه اشاره اخیر رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان شرقی، درباره تذکراتی که در برجام باید رعایت میشد و مورد توجه قرار نگرفت و باعث بروز مشکلات بعدی شد، در گزارش این هفته خود با عنوان «کوتاهیهای عبرتآموز» مروری بر شروط و تذکرات رهبر انقلاب درباره برجام داشته است.
🔸 «یادداشت هفته» این شماره خط حزبالله در آستانه سالروز بعثت پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآلهوسلم نگاهی به معنا و ابعاد مبعث براساس بیانات رهبر انقلاب داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به ارواح مطهر شهیدان، سرهنگ دوم صادق فلاحی و سروان علیرضا حنیفه زاد که در سانحه هوایی شهر تبریز در هفته اخیر به شهادت رسیدند، تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۲۹
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اوکراین #غرب
✅ عاقبت حماقت
🔸 روسیه عاقبت به اوکراین حمله کرد. پوتین نشان داد که در حوزه امنیت ملی روسیه با هیچ کس شوخی ندارد و در این باره به معنای واقعی یک شخصیت اقتدارگرا و در عین حال عملگراست.
🔸 جنگ برای اوکراین اسفبار است، اما این عاقبت کشوری است که بدون توجه به واقعیتهای موجود، در زمین منازعه استراتژیک رقبای بینالمللی، حماقت را انتخاب میکند.
🔸 اوکراین اکنون قربانی آمریکا و ناتو شده و این حاصل انتخاب حاکمان آنان است.
حاکمان اوکراین در این ماجرا نشان دادند که به معنای واقعی دلقک و در عالم سیاست احمقند.
🔸 تکیه بر غرب و آمریکای به زوال رفته، چیزی جز ویرانی برای اوکراین درپی نخواهد داشت. پیمان بوداپست که روزی قرار بود در مقابل خلع سلاح اوکراین، امنیت آنان را تضمین کند، نشان داد که کاغذ پارهای بیش نیست.
🔸 آمریکا و انگلیس به عنوان بخشی از بانیان این توافق و تضمین کننده امنیت برای اوکراین، امروز تنها به اندازه چند تحریم و چند بیانیه خوانی حاضرند در این میدان هزینه بدهند.
قطعا روسیه در این منازعه استراتژیک پیروز خواهد شد، اما تجربهای گرانسنگ و اندوخته شدهای برای غربگریان در عالم برجا خواهد گذاشت که بدانند دوران سلطه غرب به پایان رسیده است.
🔸 جنگ هرچند تلخ است و ناگوار، اما بخشی از واقعیتهای دنیای کنونی است. در این دنیای آنارشیک، یقینا بازیگری میتواند بقا و امنیت را بر اساس اصل استقلال برای خود تضمین کند که قدرت داشته باشد.
امروز غربگرایان ایران خوب است پاسخ این سؤال را دهند که کجاست آن ایدهای که میگفت دنیای فردا، دنیای گفتمانهاست نه دنیای موشکها.
🔸 #به_قلم_اساتید: احمد بنافی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اوکراین
✅ اثر جنگ اوکراین بر رقابت استراتژیک مسکو-واشنگتن و نظم آمریکایی
🔶 ژانویه ۲۰۲۲، مؤسسه رند گزارشی تحت عنوان "رقابت استراتژیک آمریکا با روسیه" منتشر کرد که چکیده یافتههای ۵۸ گزارش این مؤسسه از ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۰ در موضوع این رقابت بود.
🔸 ۹ نتیجه نهایی از مجموعه ۵۸ گزارش رند عبارت بودند از:
"۱. رقابت استراتژیک روسیه و واشنگتن طولانی مدت خواهد بود.
۲. کشورهایی که بینابین روسیه و ناتو قرار دارند (اوکراین، مولداوی، بلاروس، ارمنستان، گرجستان و آذربایجان) در مرکزیت این رقابت استراتژیک هستند.
۳. جنگ متعارف میان روسیه و آمریکا بعید است.
۴. انتظار میرود اقدامات خصمانه روسیه در سطحی پایین تر از آستانه جنگ تداوم یابد.
۵. دستاوردهای روسیه در این رقابت تاکنون محدود بوده است.
۶. آمریکا دست برتر را در رقابت دارد اما با سیاست های اشتباه میتواند این موقعیت را از دست بدهد.
۷. تعامل با روسیه برای آمریکا همچنان ممکن و مطلوب است.
۸. آمریکا میتواند به همپیمانان و شرکایش کمک کند تا تهدیدهای "منطقه خاکستری" (پایین تر از آستانه جنگ) را مدیریت کنند.
۹. این همپیمانان و شرکا نقش کلیدی در کمک به برتری آمریکا در این رقابت استراتژیک دارند".
🔸 میتوان گفت که حمله روسیه به اوکراین و واکنش ضعیف آمریکا و همپیمانان آن، معادلات بسیاری را هم ناظر به رقابت دو کشور و هم ناظر به نظم جهانی مرتبط با این رقابت، تغییر داده و خواهد داد:
1⃣ اوکراین به عنوان مهمترین کشور از آن شش کشور بینابین ناتو و مسکو -از نظر جمعیت، وسعت و موقعیت- مورد تعرض روسیه قرار گرفته و سرنوشت این جنگ، معادلات پیشین در رقابت استراتژیک مسکو-واشنگتن را به نفع روسیه تغییر خواهد داد و اینک میتوان گفت که روسیه هم دست برتر را بهدست آورده و هم از وضعیت "دستاورد محدود در رقابت" خارج شده است.
2⃣ با حمله به اوکراین، اقدامات خصمانه روسیه از سطح منطقه خاکستری (پایینتر از آستانه جنگ) عبور کرده و وارد منطقه قرمز (جنگ تمام عیار) شد، اما آمریکا و همپیمانان آن به تماشا نشستند و نتوانستند کمکی به یک عضو بالقوه ناتو کنند.
یک تحلیلگر عرب به طنز نوشته بود "من و بایدن از خانه داریم جنگ اوکراین را نظاره میکنیم" و کنایه زده بود که هیچ تفاوتی میان او و رئیس جمهور آمریکا از نظر نقشآفرینی در جنگ اوکراین نیست؛ و واقع هم همین است. جنگ اوکراین یک ضربه حیثیتی به اقتدار جهانی آمریکا وارد کرد که تبعات آن منحصر به طنزگویی تحلیلگران و تحقیر بایدن در فجازی نخواهد بود.
3⃣ تنها واکنش قابل پیشبینی واشنگتن و شرکا، تحریم بود. آمریکا تحریم میکند چون در جعبه ابزار سیاست خارجیاش چیزی جز تحریم نمانده است. حتی اینک تحریمهایش نیز در حال بازدهی منفی است؛ مردم آمریکا کنایه میزنند که تاوان تحریم واشنگتن علیه دیگران را باید با افزایش قیمت سوخت بپردازند.
رخدادهای چند دهه اخیر در غرب آسیا و شکستهای مفتضحانه آمریکا، موجب بیاعتبار شدن تهدیدهای نظامی آمریکا در سرتاسر جهان شده است و این بیاعتباری یک رابطه متقابل با حمله روسیه به اوکراین دارد. هم آن بیاعتباری در حمله بیمحابای مسکو نقش دارد و هم این حمله، آن بیاعتباری را تشدید میکند.
در گرماگرم حمله روسیه به اوکراین، خبر درخواست کمک وزیر خارجه تایوان از آمریکا برای بازداشتن چین از حمله به کشورش بسیار جالب توجه است. میتوان درک کرد که رژیمهای وابسته و متکی به آمریکا در منطقه غرب آسیا نیز چه حس و حالی دارند. واکنش مفتضحانه آمریکا به حمله روسیه به اوکراین، زیرپای همه متکیان به قدرت آمریکا و متکدیان حمایت آمریکا را خالی کرده است.
4⃣ برخی گفتهاند برخلاف روسیه که همپیمان قابل توجهی در منازعاتی از این دست ندارد، آمریکا واجد همپیمان است.
این مسئله طبیعی است. روسیه، شوروی سابق نیست که در رأس یک بلوک ایدئولوژیک قرار داشته باشد. لذا کشورها از زاویه منافع خود در قبال تحولات اوکراین موضع میگیرند و خواهند گرفت. اما آمریکا امروز در رأس یک بلوک بنام بلوک غرب قرار دارد که نظم کنونی محصول پیمان و شراکت میان اعضای این بلوک است و لذا واکنش جمعی اعضای بلوک بدیهی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: سید یاسر جبرائیلی؛ کارشناس مسائل اقتصاد سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اوکراین
✅ پیاده نظام آمریکا در اوکراین وارد عملیات شد!!!
🔸 پس از آنکه روسیه با فرمان پوتین حمله به اوکراین را آغاز کرد، رسانههای ضدانقلاب در راستای ارائه تصویری خشن و غیرانسانی از اقدام روسیه تلاش میکنند تا با برجسته سازی تصاویر حملات موشکی روسیه به مناطق شهری و بازنمایی ترس و وحشت مردم اوکراین از این حملات و از طرفی با نشان دادن تصاویر بازماندههای موشکهای شلیک شده در اطراف خیابانها و مناطق مسکونی شهری، حمله نظامی روسیه به اوکراین را حمله به غیرنظامیان قلمداد نمایند و با استفاده از این گزاره، افکار عمومی دنیا را نسبت به این اقدام روسیه تخت تأثیر قرار دهند.
🔸 نکته مهم در تحلیل رسانههای ضدانقلاب، تلاش آنها در راستای برجسته کردن ادعای رفتار منطقی آمریکا و مواضع صلح جویانه آنان در رابطه با اوکراین و نیز معرفی این کشور و بایدن به عنوان منجی نجات مردم اوکراین و تنها قدرت مقابله کننده با روسیه و همچنین القای این نکته که روسیه و متحدان منطقهایاش عامل بیثباتی و جنگ افروزی هستند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#اقتصاد_مقاومتی
✅ مسیر اقتصاد مقاومتی
🔸 استقلال اقتصادی به معنای جلوگیری از سرمایهگذاری خارجی نیست.
🔸 حضرت آیتالله خامنهای «سرمایهگذاری خارجی» را خوب میدانند، به شرط آنکه آگاهانه جذب شود و مشخص باشد قرار است کدام خانه از خانههای جدول اقتصاد مقاومتی را پر کند.
🔸 این شرط نیز البته بیحکمت نیست و مبتنی بر مدیریت خردمندانه است؛ چرا که ایشان بیواسطه، تجربهی مالزی را از نخستوزیر این کشور شنیده است؛ تجربه خروج سنگین سرمایه در مدتی کوتاه و آسیب به اقتصاد این کشور.
🔸 بنابراین استقلال اقتصادی در منظومهی فکری رهبر انقلاب، حدود روشنی دارد؛ به معنای بستن دربهای اقتصاد بهروی واردات کالاهای خارجی نیست. بهمعنای جلوگیری مطلق از ورود سرمایههای خارجی هم نیست.
🔸 در حقیقت، استقلال اقتصادی به معنای تقویت تولید است، بهگونهای که در معادلات اقتصادی و مبادلات جهانی، وزنهای باشیم. و این مهم، جز از مسیر اقتصاد مقاومتی بهدست نمیآید.
🔸 #به_قلم_اساتید: دانیال داودی؛ کارشناس مسائل اقتصادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#تاریخ
#حضرت_علی (ع) #فتح_خیبر
✅ فتح خیبر
🔶 ۲۴ رجب، سالروز فتح قلعه خیبر و پیروزی مسلمانان در جنگ خیبر به واسطه جانفشانی و شجاعت بینظیر امیرالمؤمنین (ع) است.
🔸 در «جنگ خیبر»، پس از اینکه خليفه اول و دوم، در میدان نبرد شکست خورده و پشت به دشمن نموده و فرار کردند! حضرت رسول(ص)، پرچم را به دست امیرالمؤمنین(ع) دادند و و ایشان را «كَرَّارٌ غَيْرُ فَرَّار» یعنی «حمله کنندهای سخت که هرگز فرار نمیکند»، نامیدند؛ و سپس حضرت علی (ع) با غلبه بر پهلوانان یهود از جمله «مرحب خیبری» و با کَندن درب قلعه بزرگ خیبر، فاتح میدان و جنگ شدند!
🔸 البته فرار برخی از صحابه از میدان نبرد، فقط در این جنگ نبوده بلکه در میدانهای متعدد از صحنهی جنگ گریختهاند!
تا جایی که آیه ١۵۵ سوره آلعمران نازل شد و خداوند به نکوهش فرارکنندگان در جنگ پرداخته و فرمود: «کسانی از شما که در روز برخورد مسلمان و کافران در جنگ اُحد، پشت کرده و فراری شدند! شیطان، آنها را به سبب نافرمانی و بدکرداریشان به لغزش افکند...»؛
و همچنین در آیه ١۶ سوره اَنفال میفرماید: «کسانی که در میدان جنگ و دفاع از اسلام، فرار میکنند، مورد خشم من هستند و یقیناً جهنمی میباشند!»
🔸 «سیوطی» از مفسرین بزرگ اهلسنت در تفسیر الدّرالمنثور، ج٢، ص٣۵۵، «ذیل آیه ١۵۵ سوره آل عمران» از شخص خليفه دوم نقل میکند که «وقتی در روز جنگ اُحد، از مشرکان شکست خوردیم، من فرار کردم و از کوه بالا میرفتم همانند...»: «... قَالَ عُمَر: لما کَانَ یَوْم أحد هَزَمْنَا ففررت حَتَّى صعدت الْجَبَل فَلَقَد رَأَیْتنِی أنزو کأننی أروى... (أروى: ضَأْن الْجَبَل ضد الماعز)»
🔸 البته طبق منابع شیعه و سنی، خليفه دوم، در این فرارها، تنها نبوده و بسیاری از صحابه بزرگ دیگر همچون خلیفه اول نیز، بارها از میدان نبرد گریخته و در کوهها و بیابانها فرار کردهاند!
🔸 اما نکته مهم این است که در تمام این جنگها، مردِ میدان، امیرالمؤمنین(ع) بودند که همیشه در برابر دشمنان ایستادهاند تا جایی که مورخین آوردهاند که حضرت در جنگ اُحد، بیش از ٩٠ جراحت و زخم عمیق برداشته بودند، ولی همچنان شجاعانه میجنگیدند و از پیامبر اعظم خدا(ص) دفاع میکردند تا جایی که حضرت جبرئیل(ع) نازل شد و ندای «لا فَتى اِلاّ عَلِىّ، لا سَیفَ اِلاّ ذُوالفَقار» سر داد! (تاریخ طبرى، ج۳، ص۱۶۹ و بحارالانوار،ج ۲۰،ص ۵۴)
🔸 در «جنگ خندق» (احزاب) نیز وقتی پهلوان عرب، عمرو بن عبدود از خندق گذشت و با فریاد، مبارز میطلبید! همین صحابه بزرگ، خود را از برابر چشم رسولالله(ص)، مخفی میکردند، تا از رفتن به میدان در امان بمانند! و تنها باز هم علی ابن ابیطالب(ع) به دعوت پیامبر(ص) لبیک گفته و با عمرو بن عبدود، جانانه جنگیده و تمام کُفر را با ضربتی شکست داد! (تاریخ طبری، ج۲، ص۵۷۴ـ۵۷۳ و الإرشاد مفید، ج۱، ص۱۰۹ـ۹۸)؛
بهصورتی که پیامبر(ص) این ضربت را بالاتر از عبادت تمام جنّ و انس؛ و طبق روایت دیگر، برتر از عبادت تمام امت تا روز قیامت دانستند! «ضَرْبَةُ عَلّیٍ یَوْمَ الْخَنْدَق افْضَلُ مِنْ عِبادَةِ الثَّقَلَین» (المستدرک علی الصحیحین، ج۳، ص۳۴؛ جامعالاحادیث، سیوطی، ج۱۸، ص۵۳؛ المواقف، ایجی، ج۸، ص۳۷۱؛ ، شرح المقاصد، تفتازانی، ج۵، ص۲۹۸؛ و...)
🔸 و حاشا و کلا که در هیچ جنگی، امیرالمؤمنین (ع)، پشت به دشمن کرده باشند، لذا پیامبر لقب «كَرَّارٌ غَيْرُ فَرَّار»، (حملهکننده بیگریز) را به حضرت دادند و این لقب از فضیلتهای اختصاصی حضرت علی(ع) میباشد! (تاریخ یعقوبی، ج۲، ص۵۶؛ الإرشاد، ج۱، ص۶۴؛ شرح الأخبار، ج۱، ص۱۴۸ و...)
🔸 همچنین ابن ابی الحدید، در شرح نهج البلاغه آورده است که زره حضرت علی(ع)، اصلاً پشت نداشته و وقتی از مولای متقیان پرسیدند، چرا زره شما پشت ندارد؟! حضرت فرمودند: چون من هرگز به دشمن پشت نکرده و از میدان نمیگریزم!
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اوکراین #ناتو #غرب
✅ بحران در اوکراین و رفتار سلطهطلبانه آمریکا و ناتو
🔶 تحولات اوکراین فرصت خوبی است تا به بررسی مواضع کشورمان نسبت به محیط بینالملل و شرایط فعلی این کشور بپردازیم.
🔸 واقعیت آن است که جمهوری اسلامی بر اساس مبانی دینی خود سعی کرده است که در پدیدههای جهانی یک نگاه مبتنی بر مبانی اسلام و کرامت انسانی داشته باشد.
🔸 در این مسیر شعار نه شرقی و نه غربی انقلاب اسلامی دال اصلی راهبردی است که نظام در محیط بینالمللی پیگیری میکند.
🔸 از سویی، چون ما یکی از قربانیان اصلی جنگافروزی و ترور غرب و اعوان غربی بودهایم، در جنگ اوکراین هم مانند همه تحولات رخداده در ۴۳ سال اخیر معتقدیم که جنگ یک پدیده نفرتانگیز و خسارتبار است.
🔸 پرسش اساسی، اما آن است که مسبب اصلی پدید آیی این جنگ چه کسانی هستند؟
همانگونه که دبیر شورای عالی امنیت ملی گفتند، وقتی غرب با روشهای مختلف به دنبال ضربه به امنیت ملی کشورهاست، عملاً مسئول مستقیم جنگها و بحرانهایی است که شکل میگیرد؛
لذا آنچه باید بررسی شود این است که زمینههای شکلگیری بحران فعلی چیست؟ و مسببان اصلی چه کسانی هستند؟
🔸 روزنامه آلمانی اشپیگل سندی را افشا کرد که وزیران امور خارجه وقت آمریکا، انگلیس، فرانسه، شوروی و آلمان در سال ۱۹۹۱ متعهد به عدم گسترش ناتو شده بودهاند، ولی غرب مثل همیشه بر عهد خود پایدار نمانده و از آن زمان تاکنون بیش از ۱۰ کشور به اعضای ناتو اضافه شدهاند.
🔸 این در حالی است که ناتو هر جا قدم گذاشته بهجز ایجاد ناامنی و بحران سازی، ثمره مثبتی نداشته است؛ از افغانستان و عراق گرفته تا لیبی و سودان؛ لذا نگاه بدبینانه امروز به غرب حاصل یک تجربه تاریخی واقعبینانه است.
🔸 اما با همه این وجود آنچه موجب تعجب است، خودزنی برخی گروهها و جریان غربگرای داخلی است که تلاش دارند تا با موضع افراطی خود اولاً نقش غرب در شکلگیری بحران فعلی را کمرنگ جلوه داده و از سویی جمهوری اسلامی را وارد یک منازعه بیحاصل کنند. درصورتیکه تاریخ هیچوقت فراموش نمیکند که همین جریان در سال ۲۰۰۱ و ۲۰۰۳ در بحران افغانستان و عراق نامه جام زهر نوشتند و گفتند که با آمریکا علیه کشورهای منطقه وارد ائتلاف و جنگ شویم! جریانی که در جنگ خلیجفارس، صدام را خالد بن ولید مینامید.
🔸 نکته پایانی اینکه امامین انقلاب در طول تاریخ ۴۳ ساله نشان دادهاند بر اساس یک نگاه آرمانخواهی واقعبینانه و بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت، انقلاب را از بحرانهای متعدد گذر داده و تبدیل به یک قدرت منطقهای نمودهاند که در راستای جهاد تبیین نیازمند نگاه و بررسی ویژه است.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#معدن
✅ معدن، مقاومکننده اقتصاد ایران است
🔸 یکی از معیارهای مقاومسازی اقتصادی، پیچیدگی اقتصاد است که بر دو عامل تنوع محصول و پیچیدگی محصولات استوار میباشد. در جهت خنثیسازی تحریمها برای اقتصاد کشور آن راهی که میتوانیم از آن بهرهمند گردیم پیچیدگی اقتصاد است. معدن با تنوع محصول در کنار نفت میتواند تکمیل کننده و مقاومساز اقتصاد ایران باشد.
🔸 یکی از مهمترین دلایلی که باعث کمرنگ شدن ایفای نقش معادن در کشور گردیده، نداشتن یک سیستم جامع اکتشافی است. باید فکری کرد، راهی ساخت و سیاستی نوشت. علاوه بر تکمیل زنجیره در محصولات معدنی به نظر بنده و کارشناسانی که با ایشان کار کردیم، یک از دلایل موضوع اکتشاف و باز اکتشاف است.
🔸 اما راه حل چیست؟
سرعت بخشیدن به فعالیتهای اکتشافی به صورت سیستماتیک.
تعریف ابرپرژوههای اکتشافی برای شرکتهای بزرگ معدنی، رفع معارضین اکتشافات، استفاده از فناوریهای نوین و تجهیزات به روز دنیا.
خوشبختانه امروز با رویکرد خوب دولت و همچنین تعامل وزارت صمت با بنگاههای اقتصادی همدلی و سازندهای بین بنگاههای اقتصادی کشور ایجاد شده.
از جمله شرکت ایمیدرو، فولاد مبارکه، ملی مس، چادرملو، سرمایهگذاری امید، توسعه معادن و فلزات و گلگهر و این شرکتها را در دولت به عنوان پیشرانان اقتصاد ملی خواندهاند، که از دستاوردهای آن برنامهریزی جهت سرمایهگذاری بیش از بیست میلیارد یورویی طی پنج سال آینده است.
🔸 بخش عمدهای از این پروژهها انشاءالله تا پایان سال آغاز خواهد شد. اگر به مجموع شرکتهای بزرگ اقتصادی ایران اعتماد کنیم و ابرپروژههای کشور را به آنها بسپاریم این شرکتها به عنوان لکومتیوهای اقتصادی کشور میتوانند چرخهی صنایع کوچک را به حرکت درآورده و باعث شکوفایی بخش مهمی از اقتصاد ایران گردند.
🔸 شرکت گلگهر بیش از ۲۵ هزار نفر از کارگران، مهندسین و همچنین مدیران گذشته در گروه شرکت گلگهر سیرجان با روحیهی جهادی، کار تیمی با انگیزهی جوانی و میانگین سنی ۳۸ سال در دل کویر باورهای خود را نمایان کردهاند.
🔸 گلگهر، این افتخار نظام که تمامی مسیر رشد و پیشرفت خود را در دوران انقلاب اسلامی طی نموده، اولین منطقهای است که زنجیرهی کامل فولاد اعم از اکتشاف، استخراج، تولید کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و شمش و در آینده ورق را در دل خود جای داده که در سطح خاورمیانه این تنوع محصول بینظیر میباشد.
🔸 شرکت گلگهر به عنوان پنجمین شرکت بورسی ایران که با نماد کگل شناخته میشود، از رشد خوبی برخوردار بوده و از ابتدای سال بازدهی ۵۰ درصدی را تجربه نموده است، که در مقایسه با شاخصها و سایر نمادهای دیگر جزو شرکتهای پیشرو است. استراتژی آیندهی گلگهر بر پایهی شش محور، با تنوع بیش از ده محصول بر اساس نیازهای اقتصادی کشور در حوزهی معادن برای خدمت به نظام و آیندگان بنا شده است.
🔸 ما مدیران گام دوم وظیفه داریم برای حل مشکلات به عنوان مجریان اقتصادی کشور بیشتر تلاش کنیم.
خدایا چنان کن سرانجام کار
تو خشنود باشی و ما رستگار
🔸 #به_قلم_اساتید: ایمان عتیقی؛ مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر سیرجان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#اقتصاد
#استقلال_و_آزادی
#تحلیل_کننده
#اقتصاد_مقاومتی
✅ پیشرفت؛ ثمره استقلال
🔸 آسانترین قسم استقلال، «استقلال سیاسی» است و به لحاظ زمانی نسبت به سایر اقسام اولویت دارد.
مهمترین و دشوارترین قسم نیز، استقلال فرهنگی است و بنابراین نسبت به سایر اقسام، تقدم رتبی دارد اما اگر ملت بخواهد استقلال سیاسی و عرض اندام فرهنگی خود را در مقابل سلطهگران حفظ کند، باید پایههای اقتصادی خود را محکم کند.
🔸 برای محکم کردن پایههای اقتصادی نیز، تقویت تولید و ایفای نقش فعال در اقتصاد بینالملل ضروری است.
🔸 نتیجهی استقلال آن است که اجبار و زورگویی زورگویان و زیادهخواهان عالم منتفی و تهدید به تحریم و محاصرهی اقتصادی نیز بیمعنا میشود. بنابراین منافع ملی تضمین شده و مسیر برای پیشرفت کشور هموار خواهد شد.
🔸 از این منظر، استقلال در اندیشهی آیتالله خامنهای را باید نوعی افقگشایی برای تحقق پیشرفت و آبادانی ایران دانست.
🔸 #به_قلم_اساتید: دانیال داودی؛ کارشناس مسائل اقتصادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#شرق
#اوکراین #روسیه
✅ چرا روسیه به اوکراین حمله کرد؟
🔸 سرانجام پس از منازعه دیپلماتیک مقامات روسیه با اروپا و آمریکا بر سر پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا و ناتو و نهایتا بیتوجهی به نگرانیهای مسکو، بامداد روز پنجشنبه روسیه تهاجم همه جانبهای را علیه حکومت غربگرای اوکراین، با تمرکز بر اهداف نظامی، آغاز کرد. در این خصوص چرایی حمله روسیه به اوکراین حائز اهمیت است.
🔸 از زمان انقلاب نارنجی که در سال ۲۰۰۴- ۲۰۰۵ در اوکراین رخ داد و باعث سرنگونی دولت طرفدار روسیه شد، به جز مقطع کوتاهی، جریان همسو با غرب و مخالف روسیه در این کشور روی کار بودهاند و در این مدت همواره منافع روسیه نادیده گرفته شده است.
🔸 اوکراین برای روسیه دارای اهمیت تاریخی، مذهبی، فرهنگی و اقتصادی است. اوکراین زمانی بخشی از خاک روسیه بوده و اشتراکات تاریخی زیادی میان آنها وجود دارد. این اشتراکات تاریخی باعث شده تا اکثر اوکراینیها به دو زبان اوکراینی و روسی صحبت کنند و این امر درهمتنیدگی فرهنگی را میان دو کشور خصوصا روس زبانها که یک سوم جمعیت این کشور هستند، ایجاد نموده است.
🔸 در بخشهای شرقی و جنوبی اوکراین روس زبانها دارای اکثریت هستند؛ اما در میان این مؤلفهها، نقش اهمیت اقتصادی اوکراین برای روسها نیز از درجه بالایی برخوردار است؛
چرا که بخش زیادی از صنایع و صنعت اوکراین وابسته به روسیه بوده، اما در دوره غربگرایان با سرعت زیادی اقتصاد آنها متمایل به غرب گردید و توسعه تجارت و سرمایهگذاری با آنان جایگزین روسیه شد.
🔸 همچنین اوکراین به عنوان پلی برای صادرات نفت و گاز روسیه به اروپا محسوب میشود؛ تا جایی که حدود ۸۰ درصد گاز طبیعی و ۷۵ درصد از نفت روسیه از طریق این کشور به اتحادیه اروپا میرود.
🔸 در کنار همه موارد فوق، جایگاه استراتژیک اوکراین نیز برای روسیه بسیار اهمیت دارد. اوکراین اکنون به عنوان یک سرزمین حائل میان روسیه و اروپا بوده و در دوران پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، مانع از نفوذ غرب به حوزه نفوذ روسیه شده است.
🔸 مقامات روسیه، سرزمین اوکراین را به عنوان سدی در مقابل نفوذ ناتو و غرب میدانند. زیادهخواهیهای آمریکا و اروپا و حماقت حاکمان اوکراین جهت استقرار ناتو در این کشور، تهدید علیه امنیت ملی روسیه تلقی شده است.
🔸 آمریکاییها به کمک اروپا و ناتو میخواهند روسیه را در یک تنگنای راهبردی قرار داده و مسکو را از طریق ظرفیت ژئوپلیتیکی اوکراین دچار خفگی راهبردی نمایند.
🔸 قرار گرفتن اوکراین از حیث سیاسی، نظامی و اقتصادی در مدار غرب، برای روسیه به منزله بر هم خوردن موازنه قدرت با آمریکا و اروپا محسوب شده و جایگاه بینالمللی آنان را به شدت کاهش خواهد داد. برای روسیه، خارج شدن اوکراین از حوزه نفوذ آن و پیوستن به اتحادیه اروپا و ناتو مانند دومینویی بوده که به سایر کشورهای پیرامونی تسری خواهد یافت.
🔶 جمعبندی
🔸 برای روسیه آینده مهم است و نمیخواهد برنامهریزی و رؤیای آینده که ارتقاء جایگاه کنونی این کشور در نظام بینالملل را تضمین میکند، با بازی آمریکا و اروپا و همراهی حاکمان غربگرای اوکراین نابود شود.
انگیزه پوتین و گردانندگان کنونی کاخ کرملین برای حمله به اوکراین به هیچ عنوان منشأ کشورگشایی ندارد.
اولویت کنونی مسکو این است که دسیسه غرب را به هم بزند و از نفوذ آن به طرف شرق و حوزه پیرامونی خود بکاهد.
به همین منظور مطلوب مسکو در شرایط فعلی این است که دولتی همسو با منافع روسیه و ضدغرب در کییف روی کار بیاید.
تحقق این دو هدف جز با راهحل نظامی برای روسیه میسر نبوده است. روسیه در این مناقشه نشان داد که بازیگر منفعلی در مقابل غرب نیست و در بازی آنها اسیر نخواهد شد؛ همچنین نشان داد اگر دیپلماسی نتواند منافع حیاتی آنان را تأمین کند، از اقدام نظامی برای تأمین آن ابایی ندارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: احمد بنافی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#بودجه
✅ هشدار درباره تکلیف مالایطاق!
🔶 رئیسکل بانک مرکزی در نامهای خطاب به مقام معظم رهبری نسبت به افزایش بیشازاندازه تکالیف بانکها در زمینه تسهیلات تحمیل شده در بودجه ۱۴۰۱، ابراز نگرانی کرد و بر این باور است که این کار ممکن است به افزایش پایه پولی کشور و بروز مشکلاتی برای بانکها منجر شود.
🔸 پس از این نامه، رهبر انقلاب طی ارسال نامهای به هیئترئیسه مجلس، توصیه کردند که «مجلس و دولت تکلیف مالایطاق (خارج از توان) به بانکها تحمیل نکنند» تا نظام بانکی و مالی کشور با مشکل مواجه نشود.
🔸 اصلاح ساختاری بودجه یکی از خطوط فکری رهبری در بخش اقتصاد در این سالها، بالأخص بعد از تشکیل شورای هماهنگی اقتصادی بوده است و بارها دولتها را به آن سفارش نمودهاند؛ اما متأسفانه دولتها در این زمینه به دلایل مختلف، موفق عمل نکردهاند.
به عنوان نمونه، ایشان در هفته دولت در سال ۹۹ فرمودند: «اصلاح ساختار بودجه؛ کار بلندمدتی است، کار مهمی است؛ اصلاح نظام بانکی ...؛ اینها کارهای ماندگار است، کارهای اساسی است».
🔸 از مهمترین موضوعات در اصلاح نظام بودجهریزی کشور، اصلاح فرآیند تخصیص بودجه است. به این معنا که در مسیر تصویب بودجه، بندها و تبصرههای آن بهگونهای تغییر مییابد که با ملاحظات و سیاستهای دولتها فاصله میگیرد و عموماً منافع حوزه انتخابی نمایندگان بر منافع ملی در بودجه ارجحیت مییابد. لذا دولتها نسبت به تغییرات بودجهای در مجلس و کمیسیون تلفیق گلایهمند و منتقد هستند و گاهی کار به تنش میان این دو قوه نیز کشیده شده است. در اکثر موارد نمایندگان دغدغهها و طرحهایی دارند که چون منابعی برای آن نمییابند، با تغییراتی در بودجه، بانکها را وادار به تأمین منابع آن طرحها مینمایند.
🔸 نقش قوه مقننه در فرآیند بودجه، بیشتر تطبیقدهنده با برنامهها و سیاستهای کلان نظام و نظارت و کنترل بر حسن اجرای بودجه است، نه تغییرات گسترده در درآمد و منابع بودجه. این نامه رهبری، بهنوعی این وظیفه مجلس را یادآور شده است.
🔸 دلیل اصلی تورم در کشور ما، تسهیلات تکلیفی و خلق اعتبارات نامولد است؛ چراکه هم مستقیماً بر پایه پولی کشور تأثیر میگذارد و هم باعث موجبات رشد تولید را فراهم نمیکند.
🔸 این تسهیلات که در گزارش کمیسیون تلفیق، ۶۰۰ هزار میلیارد تومان (در سه بخش اشتغال، ازدواج و مسکن) در نظر گرفته شده، باعث ناترازی بانکها نیز میشود که خود عاملی در جهت اختلال فزاینده در نظام بانکی است.
🔸 البته مبادی الزام بانکها به تسهیلات تکلیفی، تنها فرآیند بودجه و مجلس نیست؛ گاهی نیز دولتها برای پیشبرد اهداف خود و جبران کمبود منابع، بانکها را موظف به ارائه این نوع تسهیلات میکنند. دولت باید این نامه رهبر معظم انقلاب را خطاب به خود نیز تلقی کند.
🔶 نکته پایانی
🔸 بر اساس گفته کارشناسان اقتصادی، مهمترین عامل مشکلات اقتصادی در کشور، نظام بانکی ناکارآمد و نظام بودجهریزی است. این موضوع که از تذکرات مکرر رهبری به دولتها بوده، نیازمند تحول فوری و اساسی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ از قانون راهبردی تا بیانیه ۲۵۰ نفره
🔶 مجلس شورای اسلامی ۱۵ ماه بعد از تصویب قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران»، دوباره در موضوع هستهای ورود کرد و در بیانیهای خطاب به رئیسجمهور، شش شرط برای مذاکرات وین مطرح کرد.
🔶 گزارههای خبری
🔸 ۲۵۰ نماینده مجلس طی بیانیهای خطاب به رئیسجمهور، از دغدغه وکلای ملت در خصوص جریان مذاکرات سخن به میان آورده و اعلام کردند: «باید از تجربه سابق درس عبرت گرفت و بدون اخذ تضامین لازم، متعهد به هیچ توافقی با بدعهدان نشویم. دولت تروریست آمریکا و سایر کشورهای عهدشکن غربی باید تضمین دهند از برجام خارج نشوند، از مکانیسم ماشه استفاده نخواهند کرد؛ تحریمها علیه ملت ایران ازجمله تحریمهای آیسا، کاتسا و U-Turn لغو شود. در مقام اجرا نیز ابتدا باید آمریکا و سایر اطراف بدعهد برجام به تعهد خود در لغو تحریمها عمل کنند و بعد از راستیآزمایی، ایران سراغ انجام تعهدات خود رفته و آن را انجام دهد و نکته پایانی اینکه دولت جمهوری اسلامی موظف است انجام تعهدات از سوی طرف غربی در لغو تحریمها را به مجلس گزارش کند و در صورت تأیید و تصویب مجلس، نسبت به گامهای کاهشی در زمینه هستهای اقدام کند».
🔸 احمد نادری، نماینده مردم تهران در مورد این بیانیه گفته است: «پیشازاین قانون راهبردی لغو تحریمها را در مجلس به تصویب رسانده بودیم که در آن با توجه به عدم پایبندی غرب به تعهداتش، تکالیفی را برای دولت در موضوع غنیسازی و سطح آن تعیین کرده بودیم. در این بیانیه اخیر، نمایندگان متذکر شدهاند که پس از آنکه تحریمها رفع شد و تضمینهای لازم اخذ شد و نیز تعهدات طرف غربی مورد راستیآزمایی قرار گرفت، دولت باید به مجلس گزارش دهد و پس از آنکه این گزارش به مجلس ارائه شد، آن وقت مجلس درباره آن تصمیم میگیرد».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 محور بیانیه مجلس حول اخذ تضمین از آمریکا میباشد. عدم اعتماد به آمریکا ریشه در تجربه سالهای گذشته ایران دارد؛ زیرا نمونههای بسیاری از بدعهدی در دوره ریاستجمهوری باراک اوباما و ترامپ تا قبل از خروج از برجام وجود داد؛ بنابراین، خروج آمریکا از برجام در ادامه ضربات قبلی (اوباما و ترامپ) قابلتحلیل است.
🔸 بیانیه مجلس را باید در ادامه قانون اقدام راهبردی مورد تحلیل قرار داد؛ زیرا گامهای پیشروی هستهای، عنصر «زمان» را به ضرر آمریکا و تروئیکای اروپا تغییر داده است.
🔸 همین مسئله باعث شده تا با ناکارآمد شدن فشار حداکثری، غرب به سمت مذاکره و احیای مجدد برجام روی آورد؛ بنابراین ورود مجدد مجلس به موضوع هستهای و مذاکرات در مقطع فعلی، پیام معناداری برای طرف غربی دارد.
🔸 مداخله مجلس در روند مذاکرات و توافق احتمالی، یک پشتوانه قوی برای دولت در حفظ دستاوردهای هستهای است و دست تیم مذاکرهکننده کشورمان در وین را برای کسب منافع ملی بازتر میکند؛ آنهم در روزهایی که غرب تلاش میکند در مذاکرات، مخالفت و مانعتراشیهای کنگره آمریکا را به عنوان یک امتیاز به ایران بفروشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab