#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ خوش خدمتی بارزانی و اردوغان به صهیونیستها
🔶 پشت پرده عملیات نظامی ترکیه در شمال عراق چیست؟
🔸 ارتش ترکیه از اواخر فروردین ماه امسال عملیاتی را با نام «قفل پنجه» در شمال عراق (اقلیم کردستان) آغاز کرده و در روزهای گذشته مناطق مختلف را در استان دهوک هدف حملات سنگین قرار داده است. طبق اسناد جدید در سفر مسرور بارزانی (نخست وزیر اقلیم کردستان) به ترکیه و دیدار با اردوغان بر سر این حمله توافق صورت گرفته است.
🔸 در این جلسه مقرر شده پس از تکمیل عملیات آنکارا در شمال عراق، خط لوله نفت و گاز از اقلیم کردستان به سمت ترکیه کشیده شود؛ این پروژه به صورت مستقیم توسط ترکیه و اقلیم تکمیل میشود و همین مسئله باعث میشود دولت مرکزی عراق از جزئیات این طرح (میزان انتقال نفت و گاز) اطلاعاتی نداشته باشد و از درآمدها محروم شود.
🔸 به گفته منابع میدانی، خط لوله نفت و گاز پس از رسیدن به ترکیه در نهایت به دو شاخه تبدیل میشود و از یک مسیر به اروپا منتقل میشود و از مسیری دیگر در اختیار صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی قرار خواهد گرفت.
🔸 صهیونیستها از ساخت این خط لوله بدنبال گاز ارزان و مجانی هستند و بارزانی بدنبال اهرم فشار علیه دولت مرکزی و اعلام استقلال.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی #روابط_خارجی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
✅ راهکارهای تقویت دیپلماسی اقتصادی
🔸 کارویژه اصلی نظامهای سیاسی، تأمین رفاه (مادی و معنوی) و امنیت برای مردم است. لذا هرگونه فعالیت و رابطه دولتها با دولت دیگر و حتی ارتباط آنان با سازمانهای بینالمللی، میبایست برای تأمین این دو کارویژه باشد؛ مخصوصاً که در دنیای امروز مسئله تجارت و اقتصاد، در اولویت قرار گرفته است و قاعدتاً روابط خارجی نیز برای تقویت این بخش، مأموریت ویژهای یافتهاند.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 دیپلماسی اقتصادی همان در اختیار قرار دادن توان وزارت خارجه برای فعالسازی ظرفیتهای تجارت خارجی و جذب سرمایهگذاری است که میتواند نقش قابلتوجهی در خنثیسازی تحریمها داشته باشد.
🔸 تقریباً ۷۰ درصد تجارت خارجی ایران با ۶ کشور انجام میشود. اختلال در روابط تجاری ما با یکی از این کشورها، بخش بزرگی از تجارت خارجی ما را به مخاطره میاندازد؛ این خطرآفرین است و باید در این زمینه تعدد ایجاد کرد تا درصورتیکه یک مسیر تجاری بسته شد، بتوان کشور دیگری را جایگزین کرد. این مهم از طریق تنوع سازی زمینههای تجارت خارجی از طریق تقویت دیپلماسی اقتصادی ممکن است.
🔸 دیپلماسی اقتصادی نیازمند همگرایی دستگاههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی به همراه اتخاذ نقشه راه منسجم است. در نقشه راه باید مشخص شود که متولی و قرارگاه مرکزی دیپلماسی اقتصادی کشور کیست؟ سازمان توسعه تجارت، اتاقهای بازرگانی، وزارت امور خارجه، گمرک و یا بانک مرکزی و یا کارگروهی از همه اینها. جزیرهای عمل کردن و عدم اعتقاد به ظرفیتهای منطقهای که نمونه آن در گزارش اخیر اتاق بازرگانی نمود یافت، نمیتواند تأمینکننده اهداف دیپلماسی اقتصادی باشد.
🔸 از الزامات دیپلماسی اقتصادی، توسعه زیرساختهای تجاری است. ایران از حیث راه ترانزیت کالا و ژئوپلیتیک، موقعیت منحصربهفردی دارد؛ اما عدم سرمایهگذاری در این زیرساختها مثل بندر چابهار یا راههای ارتباطی زمینی به اروپا و اوراسیا، موانعی را برای تحقق بهتر این امر ایجاد کرده است.
🔸 سفیران اقتصادی یک کشور، رایزنان بازرگانی هستند. تعداد رایزن بازرگانی ایران در دولت دوازدهم ۶ نفر بود و در دولت جدید ده نفر. این در حالی است که متوسط تعداد این افراد در کشورهای پیشرفته ۱۷۰ نفر است.
🔶 نکته پایانی
🔸 شرایط خاص اقتصاد ایران، اهمیت دیپلماسی اقتصادی را دوچندان نموده است.
برای ارتقای دیپلماسی اقتصادی و کسب منفعت از آن میبایست چهار مشکل اساسی را حل کرد:
1⃣ سیاستگذاری (تدوین نقشه راه)
2⃣ نهاد متولی
3⃣ توسعه زیرساختها
4⃣ بکارگیری نیروی انسانی متخصص در مقام رایزن اقتصادی
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#نشریه #خط_حزب_الله
#تبیین #رسانه
#دانش_بنیان #اشتغال
✅ خط روشن تبیین
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
خط حزب الله ۳۳۹.pdf
3.32M
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#نشریه #خط_حزب_الله
#تبیین #رسانه
#دانش_بنیان #اشتغال
✅ خط روشن تبیین
🔶 گزارش این هفته خط حزبالله با عنوان «خط روشن تبیین» به این سؤال پاسخ داده است که چرا فعالیت مجاهدان عرصه تبیین و روشنگری از قبیل مرحوم نادر طالب زاده، مهم است؟
🔸 یادداشت هفته خط حزبالله، با عنوان «دانش اشتغال آفرین» مروری بر فرصتهای اشتغالآفرینی شرکتهای دانشبنیان داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم علی کنعانی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۳۹
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
✅ جنگ جهانی گندم
🔸 روسیه و اوکراین روی هم رفته تقریباً یک سوم صادرات جهانی گندم را تأمین میکنند. فائو اعلام کرده است جنگ روسیه و اوکراین وضعیت گندم جهان را بهم ریخته تا جایی که چشم اندازی برای بهبود آن نیست.
🔸 کشوری مانند لبنان که کشوری فقیر محسوب میشود ۸۰ درصد از گندم خود را از اوکراین وارد میکرد، همچنین کشورهای دیگری مانند سومالی، سوریه و لیبی نیز در این فهرست قرار دارند که با مشکلات عدیده تأمین گندم مواجه هستند.
🔸 ترکیه بیش از ۶۰ درصد از واردات گندم خود را از روسیه تأمین میکرد حتی قبل از حمله روسیه به اوکراین، تورم در ترکیه به شدت روند فزایندهای داشت و اکنون نیز شرایط پیچیدهتر شده است. کشوری که تورمش در ماه فوریه به بالاترین حد در ۲۰ سال گذشته بود اکنون شرایط بسیار بدتری را پیش رو دارد.
🔸 آرژانتین نیز یکی از بزرگترین صادرکنندگان گندم در جهان، تا اوایل سال ۲۰۲۴ مکانیسمی را برای اطمینان عرضه به کارخانههای داخلی و حفظ قیمتهای پایین داخلی برای کالاهای اساسی مانند آرد و ماکارونی تعیین کرده است که نشان میدهد این کشور نیز به دنبال حفظ منابع گندم و غلات خود است تا آنها را در داخل استفاده کند و دیگر چشم اندازی برای صادرات آن ندارد.
🔸 تحلیلگران معتقدند این مشکلی نیست که به این زودی حل شود. ذخایر گندم در همه جا به بدترین میزان رسیده است و شاید کشورهایی که پول داشته باشند بتوانند از این بحران عبور کنند، آن هم به شرط مصرف بهینه و درست.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
✅ چرا از پیچ اقتصاد عبور نمیکنیم؟!
🔶 مهمترین دغدغه دولت سیزدهم، بهبود شرایط اقتصادی است؛ بااینحال میخواهیم به این سؤال پاسخ دهیم که باوجود همه تلاشها و تحرکاتی که توسط دولتهای پیشین انجام شده، چرا از مشکلات عبور نمیکنیم؟
🔸 در پاسخ به این پرسش باید گفت، برای عبور از رودخانه مشکلات، در ابتدا باید شناگر خوبی باشید و متأسفانه دولتها تاکنون شناگران خوبی نبودهاند؛ ازاینرو یا چشم امیدشان به آنطرف رودخانه، خشکشده و یا بیهوده در غرقاب مشکلات دستوپا زدند.
🔶 شناگر نبودن یعنی اینکه:
1⃣ هم راه، هم پهنای راه
ما هنوز در اقتصاد در مورد آنچه که هستیم و آنچه که باید باشیم، به فهم مشترک نرسیدهایم. ازاینرو دائم از این پارادایم به آن الگو و از این شاخه به آن شاخه میپریم و اقتصاد سالهاست که در کشاکش دست مرئی دولت و دست نامرئی بازار قرار گرفته و در انقباض و انبساط سیاستها و قطع و وصل یارانهها دستوپا میزند.
2⃣ رفتار باری به هر جهتی
ازآنجاییکه همیشه هشتمان در گرو نه است، فرصت اندیشیدن به آینده و بحرانهای آن را نداریم، همانگونه که نشانههای جهان کنونی در گـذشته قـابل شـناسايی بودند، نشانههای جهان آينده نيز در زمان حال، پیدا و قابلدیدن هستند؛ اما باز غافلگیر میشویم و بهجای کنش، دائماً در حال واکنش هستیم. در سیاستگذاریها علاقهای به شناخت آینده نداریم و دقیقاً «باری به هر جهتی» رفتار میکنیم.
3⃣ شنا با یک دست
مدیریت اقتصادی به سبک دولتی و با تکیه بر یک محصول، مثل شنا کردن در رودخانه با یک دست است؛ به زبانی ساده، دولتها اصرار دارند تا بهتنهایی و بدون توجه به بخش خصوصی و ظرفیتهای مردمی و تنها با اتکا به فروش نفت از مشکلات عبور کنند؛ کاری تقریباً ناشدنی! دولت باید بپذیرد تنها در اموری که مردم نمیتوانند انجام بدهند و یا بخش خصوصی مایل به سرمایهگذاری نیست، باید ورود کند و در بقیه موارد فقط و فقط باید نظارت کند.
🔶 نکته پایانی
🔸 در شرایط امروز، تنها راه برای دولت نوپای رئیسی، عبرت از گذشته و تکیه بر توانایی داخلی برای خلق ثروت است. خلق ثروتی که بدون تولید شدنی نیست؛ تولید خوب، نیازمند دانش است و دانش از ذهن انسانها بیرون میآید؛ بنابراین کافی است دولت سیزدهم علفهای هرز را حرص کند و خاک را مرطوب نگه دارد، خواهید دید که دانهها خیلی زود به جوانه تبدیل میشوند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین حسینی نژاد
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #تولید #دانش_بنیان ✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان 2⃣ ما با چه ظرفی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان
3⃣ در حوزه دانشبنیان چه ظرفیتی برای اشتغال و به کارگیری نیروی انسانی وجود دارد؟
🔸 اشتغال حوزهی دانشبنیان اشتغال نیروهای تحصیل کرده است. در حال حاضر قریب به ۴۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم در این حوزه داریم که مشغول کار هستند. حالا چه استارتاپهای کوچک چه شرکتهایی که نسبتاً بالغ شدند و در این حوزه مشغولند. اشتغال این حوزه اشتغال نخبگانی است اشتغال نیروی تحصیل کرده است، نیروهایی که قابلیت تغییر محیط اطرافشان را دارند. در حوزهی غیرمستقیمشان خیلی میتوانند تأثیرگذار باشند.
🔸 مهم این است که ما بتوانیم یک ارزش افزودهای را در اقتصاد ایجاد بکنیم. بسیاری از این شرکتهایی که در این حوزهی دانشبنیان دارند کار میکنند شما میبینید در یک آپارتمان چند ده متری میلیاردها تومان درآمد دارند. این ارزش افزوده، ارزش افزودهی دانش است. که روی ماده اولیه سوار میشود و باعث میشود که این اتفاقات در اقتصاد بیفتد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر سورنا ستاری؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ دیوار حاشا بلند است اما تا به کجا؟
🔶 ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ برجامی که با تضمینِ هوش و ادبِ اوباما و لبخند رضایتِ کری منعقد شده بود، با امضای احمقانه ترامپ به کُما رفت و عملیات ادعایی اروپا نیز در احیای آن در یک سال بعدی نیز به نتیجهای نرسید تا اینکه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: «در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، از ۱۸ اردیبهشت ۹۸ برخی اقدامات خود در توافق برجام را متوقف میکند» و امروز بعد از هشت دور مذاکره ایران با کشورهای ۱+۴ در روند بازگشت به برجام، مذاکرات منوط به تصمیمات سیاسی در پایتختها شده است.
🔶 گزارههای خبری
🔸 نشریه آمریکایی پولیتیکو به نقل از یک مقام آمریکایی، شرط پذیرش توافق را برداشتن گامهای خاص برای کاهش نگرانیهای امنیتی فراتر از برجام از سوی ایران میداند.
🔸 مجلس سنای آمریکا روز پنجشنبه (۱۵ اردیبهشتماه)، ۲ مصوبه ضد ایرانی را تصویب کرد؛ طرحی برای باقی نگهداشتن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی FTO و مصوبه محدودسازی همکاریهای اقتصادی تهران و پکن (از طریق اعمال فشار بر بانک مرکزی ایران و نهادهای اعتباری در چین).
🔸 سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز آمادگی دولت بایدن برای سناریوی شکست مذاکرات با ایران را اعلام و تهدید کرد: «اگر به این نتیجه برسیم که پیشرفتهای هستهای سه سال گذشته ایران مزایای عدم اشاعه برجام را از بین برده است، آنگاه ما مسیر دیگری را انتخاب خواهیم کرد!».
🔸 والاستریت ژورنال با انتشار خبری مدعی شده که «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلاش خواهد کرد که ایران و آمریکا را برای امضای متن نهایی توافق وین متقاعد کند. اتفاقی که با اعلام سفر روز سهشنبه این مقام اروپایی به ایران، حکایت از نقشه جدید غرب برای فشار آوردن به ایران برای کوتاه آمدن از خواستههای خود میدهد.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 تجربه عدم تحقق انتفاعِ اقتصادی ایران در دوره اوباما و برداشتن تحریمها روی کاغذ و حفظ تهدیدات علیه شرکتهای خارجی در ارتباط با ایران در عمل، از یکسو و خروج یک طرفه ترامپ با توجه به همه پیشپرداختهای ایران در اجرای تعهدات برجامی - که در گزارشهای مکرر آژانس بینالمللی انرژی هستهای بدان اذعان شده بود- از سوی دیگر؛ درس عبرتی شده که ایران باید در توافقات آینده تضمینی محکم و فرآیندی متقن از راستی آزمایی را در متن توافقات بگنجاند؛ چرا که «آزموده را آزمودن خطاست».
🔸 ادعای آمریکا در انتخاب مسیر دیگر در صورت شکست مذاکرات؛ دروغ بزرگی است که از طریق غولهای رسانهای غربی به افکار عمومی تزریق میشود؛ چرا که اگر آمریکا میتوانست در نبود برجام، فشارها را بر ایران افزایش دهد، تابهحال باید نتیجهاش را گرفته بود و نیاز به گدایی بازگشت مجدد به برجام نداشت.
🔸 نوید رسیدن به توافق توسط «والاستریت»، بنبست شکست مذاکرات از سوی «رویترز» و تصویب طرحهای ضد ایرانی در سنای آمریکا، در حقیقت راهبرد رسانهای غرب یا همان سیاست چماق و هویج است برای وادارسازیِ ایران به پذیرش درخواستهای زیادهخواهانه آمریکا.
🔶 نکته پایانی
🔸 علیرغم حاشایِ مقامات غربی، این آمریکاییها هستند که باید تصمیم نهایی را بگیرند؛ نه اینکه با فرار به جلو سعی کنند با راهبرد تحریف رسانهای، افکار ملت ایران را دوقطبی و شرطی سازند و با بر هم زدن محاسبات مسئولین ایران و غیر قابل تغییر نشان دادن موضع قلدرمآبانه خود، این نکته را القاء کنند که ایران باید از مواضع اصولی خود عدول کند! اینجاست که نیاز به جهاد تبیینِ مؤلفه «عبرتِ اعتماد به غرب» و تداوم مواضع اصولی، عقلانی و انقلابی در تیم مذاکرهکننده، بیشازپیش احساس میشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: جواد خسروی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ تحریمهای روسیه و ایران؛ دو چهره متفاوت از اتحادیه اروپا
🔶 به نقل از رویترز، پس از تعیین ضربالاجل پرداخت گاز به روبل از سوی روسیه، کشورهای اروپایی برای جلوگیری از قطع گاز، در کمتر از یک ماه سازوکار لازم برای آن را فراهم کردند.
بر اساس این سازوکار، شرکتهای اروپایی واردکننده گاز روسیه میتوانند بدون نقض تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا، پول گاز را به روبل پرداخت کنند.
دولت صربستان نیز بهتازگی اعلام کرد که علاوه بر این کشور، ۹ کشور اروپایی دیگر به جمع پرداخت پول گاز به روبل روسی پیوستهاند.
🔶 در تقابل با تحریمهای روسیه و تحریمهای ایران، دو وجه مختلف از اتحادیه اروپا را میتوان مشاهده کرد:
1⃣ اول، اتحادیه اروپایی که در تحریمهای متأثر از بحران اوکراین، تمام شرکتهای خود را موظف میکند تا نزد گاز پروم بانک، حساب ارزی ایجاد کنند و بر اساس یک سازوکار تعیینشده توسط مسکو، منابع دلاری خود را نزد این بانک بهعنوان یکی از بانکهای خصوصی روسیه، سپردهگذاری نمایند و از طریق دریافت روبل، بدهی خود را به شرکت گاز پروم تسویه کنند.
2⃣ وجه دیگر اتحادیه اروپا در مقابل تعهدات برجامی نمایان شد که در زمان خروج آمریکا از برجام، تروئیکای اروپایی با وعدههای بسیار، ایران را مجاب کردند تا در توافق هستهای بماند و بعد از یک دوره زمانی چندماهه، صرفاً طرح کانال مالی spv و اینستکس را پیشنهاد دادند. در پایان نیز بعد از یک سال و اندی، نهتنها این کانالهای مالی عملیاتی نشدند، بلکه در یک سناریوی از قبل هماهنگ شده با کاخ سفید، اقدام به رونمایی نمادین و دروغین از این سازوکارها کردند.
🔸 دقت کنیم که طرح پیشنهادی اروپا به ایران، نسبت به طرح فعلی در بحران گاز با روسیه، بهمراتب سطح و سازوکاری پایینتر داشت؛ توضیح بیشتر اینکه، کانال مالی spv و اینستکس قرار نبود با ایران مستقیماً تجارت کند و نفت و گاز ایران را خریداری نماید، بلکه منابع ایران را در کشورهای دیگر (مثلاً کشورهای شرق آسیا) به اتحادیه اروپا منتقل میکرد و ایران نیز از این منابع در کشورهای اروپایی، کالاهایی را باید متقاضی میشد که در چارچوب خواست اتحادیه اروپا میبود!
🔸 سؤال اساسی اینجاست که اروپایی که در مواجهه با ایران به بهانههای مختلف، از انتفاع اقتصادی ایران از برجام در قبال خروج آمریکا از این توافق طفره میرفتند، آیا نمیتوانستند سازوکاری همچون سیستم تجارت با روسیه برای ایران ایجاد کنند؟
پاسخ این سؤال مشخص است؛ اتحادیه اروپا در زمینه توافق هستهای، صرفاً در زمین واشنگتن بازی میکند. لذا در مذاکرات با تروئیکای اروپایی باید همیشه مواظب خدعه و بدعهدی آنها بود.
🔸 نوع مواجهه اروپا با تحریمهای روسیه، این موضوع مهم را آشکار ساخت که کشورهای اروپایی چنانچه بخواهند و سعی در سنگاندازی در مسیر مذاکرات نداشته باشند، حداقل از دو طریق میتوانند موجبات انتفاع اقتصادی ایران را فراهم کنند:
1⃣ یکی ایجاد سازوکاری جدا، همچون سیستمی که جهت تجارت با گاز روسیه فراهم کردند؛
2⃣ و دیگری عمل به همان تعهداتی که در برجام برای آنها تکلیف شده است.
🔸 درواقع امتناع تروئیکای اروپایی از تعهدات خود در برجام به بهانه تحریمهای آمریکا، دروغی بیش نیست!
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ آقای مدیرکل؛ شما بدهکار هستید نه طلبکار
🔸 طی روزهای اخیر از منابع غربی سیگنالهای متفاوتی در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات وین مخابره میشود!
در چنین شرایطی شاهد فضاسازی غیرحقوقی دوباره آژانس بین المللی انرژی اتمی و شخص رافائل گروسی در خصوص موضوعاتی مانند انتقال تجهیزات هستهای از کرج به نیروگاه نطنز هستیم.
🔶 مواضع اخیر رافائل گروسی از دو بعد قابلبررسی است، یکی بعد فنی، یکی بعد فرامتنی.
1⃣ در بعد فنی ماجرا، پس از عملیات خرابکارانهای که رژیم اشغالگر قدس در مؤسسه تحقیقاتی تسای کرج انجام داد، آژانس بینالمللی انرژی اتمی واکنشی منفعلانه و غیر قابل توجیه داشت و حتی از محکوم کردن این واقعه خودداری کرد! این در حالی است که کشورمان به عنوان یکی از اعضای آژانس حق دارد از حمایتهای عمومی و حتی خاص آژانس در قبال این موارد برخوردار باشد. این رویکرد غیرسازنده آژانس و احتمال تکرار چنین وقایعی در مؤسسه تحقیقاتی تسا، مسئولین محترم سازمان انرژی اتمی را به این سمت سوق داد که انتقال سانتریفیوژها از کرج به نطنز انجام بگیرد.
2⃣ اما در بعد فرامتنی ماجرا، بازی آژانس به مراتب از بعد حقوقی و متنی پیچیدهتر است! ورود غیرمسئولانه اخیر آژانس انعکاس و رجمانی از همان بازی همیشگی این نهاد در زمین غرب می باشد، آن هم زمانی که مذاکرات گره میخورد یا اختلافات حول بررسی مواردی خاص شدت میگیرد! این بازی آژانس کاملا بهصورت هدفمند صورت میگیرد و در اینجا ما شاهد همپوشانی آشکار آژانس و غرب علیه ایران هستیم.
🔸 در چنین صحنهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی نه به عنوان بازیگر مستقل، بلکه به عنوان مکمل واشنگتن و تروئیکای اروپایی به بازی ورود میکند!
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #تولید #دانش_بنیان ✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان 3⃣ در حوزه دانش
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان
4⃣ آیا دانشبنیان کردن تولید با توجه به وضعیت فعلی اقتصادی و نیروی انسانی یک موضوع اولویتدار محسوب میشود؟
🔸 بله. ببینید ما قریب به چهار میلیون دانشجو داریم. ما در کشورمان بیش از چهارده پانزده میلیون نفر آدم تحصیل کرده داریم. راهی جز این نداریم که به این سمت برویم. نیروی انسانی فوقالعادهای داریم. برای حفظ و جذبشان، برای اینکه اقتصادمان را از این سلطهی نفت رها کنیم، به تولید دانشبنیان نیاز داریم.
🔸 خود نفت مهم نیست، مهم فرهنگ نفتی است. که این فرهنگ نفتی باعث شده که ما یک دولت چاق، اینقدر بروکراسی، اینقدر قوانین متناقض و محیط کسبوکار نامناسب برای کارآفرینی داشته باشیم.
🔸 بالاخره ما یک ملت هستیم، ۵ هزار سال تاریخ داریم. ما تاریخ کارآفرینی داریم، تاریخ تجارت داریم، تاریخ دانش داریم، تاریخ فناوری داریم. آن موقع که نفت نداشتیم به این اهداف دست پیدا کردیم. اینکه کشور به این برسد که مثلاً اگر نفتش را نفروشد میخواهد پولش را از کجا در بیاورید؟ اینها واقعاً برای یک کشوری مثل ما زجرآور است. در دوران تحریم ما تجربه کردیم که بدون نفت هم میشود اقتصاد را اداره کرد. اگر تحریم نبودیم که الان خیلی از این شرکتهای دانشبنیان وجود هم نداشتند.
🔸 به هر حال تغییر رفتار بازیگران بزرگ اقتصاد، مثل وزارتخانههای نفت، نیرو و جهاد کشاورزی خیلی میتواند در توسعه حوزه دانشبنیان مؤثر باشد. این تغییر رفتار به ماهیت خود این وزارتخانهها هم برمیگردد. الان چنین ماهیتی ندارند. ما برای هر مورد از پروژهها باید فشارهای سنگین روی وزارتخانهها بگذاریم تا مثلاً در فلان مناقصه شرکت خارجی نیاید، یا نمایندهی خارجی این کار را نکند. یا اینکه از محصولاتی که نمونهاش در داخل ساخته شده است استفاده بکنند. این مسائل وقتی روان میشود که فرهنگ آن در جامعه توسعه پیدا بکند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر سورنا ستاری؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#شخصیت_ها
✅ «شیخ كلینی» بزرگترین محدث و فقیه شیعه در قرن چهارم هجری
🔶 ١٩ اردیبهشت، روز بزرگداشت «ابوجعفر محمدبن یعقوب كلینی رازی» معروف به «شیخ كلینی» بزرگترین محدث و فقیه شیعه در قرن چهارم هجری است که دارای القابی همچون «ثقه الاسلام»، «شیخ مشایخ شیعه»، و «رئیس محدثان علمای امامیه» است؛
🔸 شیخ کلینی(ره) در روزگار حسّاس و دشواری زیسته؛ ولادت او، در حوالی سال ۲۶۰ هجری اتفاق افتاده است که سال وفات امام حسن عسکری(ع) است و حیات وی، کاملاً منطبق بر دوره غیبت صُغراست که از پیچیدهترین و حساسترین برههها در تاریخ تشیع است؛
🔸 او بیست سال پایانی عمر خویش را، در بغداد به سرآورد که محل سکونت نواب خاص و وکلای ناحیه مقدسه بود و به واسطه آنها میتوانسته با حضرت ولیعصر(عج) ارتباط داشته و پاسخ سؤالات و نکات خود را از محضر امام زمان دریافت نماید، لذا این ویژگیها در حیات شیخ کلینی در خورِ توجّه است و به همین دلیل آثار ایشان نیز از ارزش بسیار والایی نزد اهل علم برخوردار میباشد؛
🔸 وی مشهورترین عالِم عصر خود به شمار میرفت كه در میان همهی مسلمانان از احترام و منزلت بسیار والایی برخوردار بوده است؛ و به دلیل صداقت در گفتار و كردار، و علم و فضیلت بسیار او، هم شیعه و هم اهل سنت در مشکلات دینی به او روی میآوردند و به همین سبب او اولین کسی بود که به لقب «ثقةالاسلام» یعنی «فرد مورد اعتماد اسلام» شهرت یافت؛
🔸 شیخ مشایخ شیعه در آن عصر، رئیس شیعه و از موثّقترين و استوارترين عالمان در نقل حديث بوده، و كتاب شريف «كافى» را در مدّت بيست سال تلاش خستگیناپذیر، تأليف نمود كه يكى از «کتب اربعه» شيعه و حاوی ١۶۶ هزار و ١٩٩ حديث است؛
🔸 او نخستين عالم و دانشمند بزرگى است كه به جمعآوری و تنظيم بسيارى از کتابهایی كه در عصر معصومين(ع) نوشته شده بود، پرداخت و با قلم توانا و موشكاف و پرمغز خود در آن برههی حساس تاریخی توانست بسيارى از پردههای اوهام را کنار زده و عقايد حقه شيعه را آنچنان كه باید به عموم مسلمانان معرفى نمايد، تا همگان بدانند عقيده شيعه در اصول و فروع مستقيماً از قرآن کریم و مكتب وحى، و سنّت رسول اكرم (ص) و اهلبیت عصمت و طهارت(ع) گرفته شده است، لذا برخی از بزرگان، کلینی را «احیاگر مذهب شیعه» دانستهاند؛
🔸 شیخ كلینی علاوه بر برتری علمی در عصر خود، در عدالت، تقوی و فضیلت نیز شهره بوده، لذا عالمان زیادی به منظور یادگیری علوم ناب اسلامی در مکتب درس او تلمذ نمودهاند؛
🔸 محدث گرانقدر عالم تشیع كه سراسر عمر پربار خویش را در راه تحصیل، تدریس، تألیف، تصنیف و ترویج مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) سپری نمود، سرانجام در سال ٣١٩ هجری شمسی به دیار باقی شتافت و پیروان راستین اسلام را سوگوار كوچ عالم نامی علم حدیث كرد؛ پیكر مطهر این دانشمند فرزانه در ناحیه شرقی نهر دجله، كنار پل قدیم بغداد به خاك سپرده شد که هماکنون زیارتگاه و محل عبادت شیعیان در عراق است؛
🔸 و کلام آخر اینکه؛ گرچه بیش از هزار سال از رحلت مرحوم کلینی میگذرد و آن فقیه و محدث بزرگ دیگر در میان ما نیست؛ ولی به قول فرمایش امام علی(ع)، این بزرگان در درون روح وجان ما هستند و شیعه هیچگاه زحمات و خدمات ارزشمند آنها را فراموش نمیکند؛ چنانچه رهبر فرزانه انقلاب در پیام خود به کنگره بینالمللی بزرگداشت ثقةالاسلام شیخ کلینی(ره) فرمودند: «به نظر این جانب، تجلیل از کلینی، تجلیل از علم، تجلیل از دین و تجلیل از تشیع است...»
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #سوریه
✅ پیامهای یک دیدار
🔶 سفر بشار اسد به ایران، در شرایط کنونی بازتاب رسانهای زیادی دارد. در این دیدار که در فضایی صمیمانه انجام شد، امام خامنهای مقاومت و ایستادگی ملت و نظام سوریه و پیروزی در یک جنگ بینالمللی را زمینهساز افزایش اعتبار و سرافرازی سوریه دانستند و تأکید کردند: «با توجه به روحیه و نشاط و اراده بالا در شخص رئیسجمهور و دولت ایران برای گسترش همکاریها با سوریه، باید تلاش کرد روابط دو کشور بیش از گذشته ارتقا یابد».
🔶 نظر به اهمیت سوریه در تحولات منطقه و جایگاه دمشق و نظام سیاسی این کشور در جبهه مقاومت ضدصهیونیستی، اهداف و آثار و پیامهای مهم و زیادی بر این سفر مترتب است:
1⃣ این سفر در چنین شرایط ویژهای به لحاظ تحولات اوکراین، تحولات پیرامونی منطقه غرب آسیا و سلسله عملیاتهای استشهادی مبارزان فلسطینی که قدرت تصمیمگیری را از صهیونیستها سلب کرده است، مانور قدرتی است از سوی رئیس جمهور کشوری که بهرغم همه فشارها و تحریمها و تحمیل جنگ نیابتی جهانی، با قدرت سر پا ایستاده است و مشغول رتقوفتق امور دیپلماتیک کشورش است.
2⃣ عزم ملی از سوی دو طرف برای توسعه و تعمیق روابط تهران- دمشق نشان میدهد که این رابطه مستحکم و ناگسستنی است و طبعاً توسعه این روابط از حوزه مستشاری نظامی و امنیتی به سایر حوزههای اقتصادی، سازندگی، سیاسی و علمی کشیده شد و در دستور کار رؤسای جمهور دو کشور قرار دارد؛ در این رابطه نیز دیدارها و گفتگوهای مهم و مستمری بین مسئولان دو کشور هم از گذشته شکل گرفته و در این سفر نیز دنبال شد.
3⃣ راستقامتی و ایستادگی سوریه در جنگی بینالمللی و نابرابر به تعبیر رهبر معظم انقلاب، نمایشگاهی واقعی برای تجلی مصداقی دو موضوع مهم بود؛ «پیروزی غایی مقاومت» و «کم بودن هزینه مقاومت بر هزینههای سازش».
مرور هدفگذاریهای نظام سلطه و صهیونیسم جهانی از تحمیل سلسله جنگهای نیابتی، با توسل به گروههای تکفیری و تروریستی در منطقه نشان داد که میشود با دستانی خالی اما دلی سرشار از ایمان و باور به امدادهای الهی، مقاومت کرد. امروز سوریه بهعنوان مرکز ثقل جبهه مقاومت ضدصهیونیستی و سلطهگری، دارای این شرافت و جایگاه سرافرازانه متفاوت از گذشته است.
4⃣ در مقابل روحیه امیدوارانه به آینده روشن مقاومت در منطقه، رژیم صهیونیستی وفق اعتراف تلخ ایهود باراک، نخستوزیر اسبق این رژیم، در مسیر زوال قرار گرفته و بیشتر از اینکه به فکر نقشآفرینی در آینده منطقه و مسئله جهانی شده فلسطین باشد، درگیر روند زوال و اضمحلال تدریجی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#کارگر #کارگران
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار کارگران ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
🔸 درباره ارزش کار و کارگر
کار در اسلام یک ارزش است.
نگاه نظامهای سرمایهداری به کارگر، نگاه بهرهگیرانه و استثمارگرانه است.
نگاه نظامهای کمونیستی نگاه شعاری بود.
در اسلام، نه آن است، نه این؛ نگاه قدرشناسانه و ارزشمدارانه است.
🔶 درخشش انگیزههای ملی کارگران در دوران بعد انقلاب:
🔸 در عرصهی نظامی:
صحنهی نمایان و جلوی چشم، دوران دفاع مقدّس است.
🔸 در عرصهی اقتصادی:
هدف مهم و نهایی فشار اقتصادی، از کار انداختن تولید بود؛ کارگران ما در صف مقدّم ایستادند و نگذاشتند این اتّفاق بیفتد.
🔸 در عرصهی سیاسی:
از روزهای اوّل انقلاب، تحریکات کارگری شروع شد... تا امروز هم تحریکات کارگری وجود دارد. قصدشان این بوده است که طبقهی کارگر و جامعهی کارگری را تابلو و نشانهی اعتراضات مردمی قرار بدهند. [امّا] جامعهی کارگری بینی اینها را به خاک مالید.
🔸 البتّه یک مواردی اتّفاق افتاده که کارگران اعتراض داشتند، اعتراضشان هم بحق بوده.
در این اعتراضها هم کارگرها همیشه مرز خودشان را با دشمن مشخّص کردند.
🔶 ۳ نقطهی اساسی در مسئلهی کارگری که برنامهریزیها باید متوجه به اینها باشد:
1⃣ مسئلهی زمینهسازی برای ایجاد فرصت شغلی در کشور
عمده مدیریّت دولتی لازم است، یعنی دولت به معنای یک مدیر کارآمد وارد میدان بشود و همهی موارد را در نظر داشته باشد. لازمهِی آن هم این است که یک اِشراف آماری کامل به دست بیاورند.
2⃣ مسئلهی تنظیم رابطهی درآمدی بین کارگر و کارآفرین
هر کدام از اینها ارزش ایجاد میکنند... [باید دید] سهم هر کدام چقدر است؛ سهم عادلانه مشخّص بشود.
کارگر باید بتواند از یک زندگی شرافتمندانه برخوردار باشد. امروز کارگرهای ما مشکلات اقتصادی متعدّدی دارند.
3⃣ مسئلهی امنیت شغلی
یکی از مسائلی که باید اصلاح بشود و درست بشود و یک قانون عادلانهای به وجود بیاید [در رابطه با قراردادهای موقّت و مانند این حرفها است]
«تولید ملّی» وقتی که ضربه بخورد، کار و اشتغال کارگر هم ضربه خواهد خورد.
دولت بایستی سعی کند هیچ جنس خارجی مصرف نکند.
🔸 مسئلهای مهم در مورد وظایف کارگران
یکی از وظایف مهمّ کارگران «اتقان کار» است.
یکی تأمین «زیبایی کار» است.
🔸 مسئلهای مهم در مورد مهارتافزایی کارگران
مهارت کارگران باید بالا برود؛ کارگر باید بتواند عمل خودش را ماهرانه همراه با ابتکار و نوآوری و اِعمال سلیقههای خوب انجام بدهد و کیفیّت را بالا ببرد.
🔶 نکته پایانی
🔸 مدیران و مسئولان کشوری هم انشاءالله همان طور که وعده داده شده، به کار و برنامهای که مقرّر شده، همه عمل کنند.
🔸 امروز کارهایی که دولت در زمینهی اقتصاد در پیش دارد، کارهای مهمّی است و احتیاج به کمک همه دارد؛ یعنی همهی دستگاهها، قوای مختلف، آحاد مردم، مجموعهها، همه انشاءالله باید به دولت کمک کنند که بتواند به این نتایج دست پیدا کند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
تبیین درسی که دولت انقلابی باید گرفته باشد.pdf
393K
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ تبیین درسی که دولت انقلابی باید گرفته باشد
🔸 متأسفانه در دولتهای قبلی روابط بین ملت و دولت دچار خدشههای زیادی شد و شاهد گسلهای اجتماعی نظیر بیاعتمادی بین مردم و دولتمردان بودیم که هنوز این دولت علیرغم تلاش وافر و شبانهروزی خصوصا شخص رئیس جمهور محبوب و مردمی نتوانسته است این گسل را خیلی ترمیم کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد میری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#کارگر #کارگران
✅ کارگران بصير و باتدبير
🔶 مسئله کار در نظام توليد و اقتصاد يک کشور مهمترین رکن تحولی بهحساب میآيد که توجه به آن میتواند بنيان پويايی و دگرگونی اقتصادی و توسعه و پيشرفت يک کشور را فراهم آورد.
🔸 در اين مسير مکاتب و نگاههايی که کار را بهعنوان يکی از مهمترین ارزشهای اجتماعی- فرهنگی مورد توجه قرار میدهند، میتوانند بسترساز شکلگيری جامعهای کاری باشند.
🔸 امامين انقلاب در طول چهار دهه گذشته همواره بهعنوان بزرگترین حاميان کار و کارگر شناخته شدهاند.
امام خمينی(ره) در روزگاری که کار و کارگر توسط گروهها و جريانهای چپ مارکسيستی به ظاهر مصادره شده بود، و درحالیکه دو ماهی بيشتر از پيروزی انقلاب اسلامی نمیگذشت، در ارديبهشت سال ۱۳۵۸ روز کارگر را مورد توجه قرار داد. رويکردی که هر سال تکرار شد و به سنت حسنهای در انقلاب اسلامی بدل گرديد.
حکيم انقلاب اسلامی نيز بر همان سنت حسنه تأکید ورزيد و در طول دوران متمادی، سالی نبوده است که ديدار ايشان با کارگران قطع گردد. امسال نيز پس از دو سال دوری، بهواسطه فراگيری بيماری کرونا، ديدار رهبری با کارگران برگزار شد و جامعه کارگری مورد تفقد ايشان قرار گرفت.
🔸 جايگاه استراتژيک کارگران در بدنه عرصه اقتصادی کشور، موجب شده تا فتنه گران و بدخواهان اين سرزمين همواره چشم طمع به اين قشر شريف داشته باشند و تلاش کنند تا از برخی معضلات پيش روی کارگران بهره گرفته و آنان را در مقابل نظام قرار دهند و يا آنکه به بهانه اعتراض به مشکلات، آنان را از خط توليد کارخانه خارج کرده و به صف اعتصاب و اعتراض بکشانند!
تاکنون اقشار آگاه و هوشيار کارگری با بصيرت و هوشمندی مانع تحقق اين سناريوها شده است؛ اما اين ترفندها پايانی ندارد و هر روز به بهانهای آتش بياران معرکهای پيدا شده و سعی بر تحريک کارگران داشتهاند.
🔸 هوشمندی کارگران هرچند در ناکامی سناريوی فتنهگران اصلی اساسی است؛ اما دستمزدهای موجود کفاف رتقوفتق زندگی بخشی از اين اقشار زحمتکش را نمیکند که انتظار آن است دولت انقلابی پرتوان و پرانگيزه، برای حل اين مشکلات، بهترين تدابير را با فوریترين اقدام در دستور کار قرار دهد.
🔶 نکته پایانی
🔸 دولت سیزدهم اولين سالی است که ايام متعلق به روز کارگر را سپری کرده است و کارگران که خود نقش مهمی در روی کار آمدن آن بر عهده داشتهاند، منتظرند تا وعدههای دولت انقلابی برای حل مشکلاتشان محقق گردد. اميد که اين اتفاق زودتر از انتظار رقم بخورد و اميد بر قلب کارگران جوانه زند.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #تولید #دانش_بنیان ✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان 4⃣ آیا دانشبنیا
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان
5⃣ تا بحث دانشبنیان مطرح میشود فوراً اذهان سمت تولید محصولات و الگوهای دانشی با فناوری بالا میرود. قدری درباره تنوع موضوعی و حوزهای دانشبنیانها صحبت کنید.
🔸 ببینید همانطور که گفتم این یک فرهنگ است که در کشور توسعه پیدا میکند. یک بخش عمدهای از آن شرکتها در حوزههای صنایع نرم دارند کار میکنند. یعنی کارهایی که پایهی اصلی آن علوم انسانی است. مثلاً از یک عروسکی که طراحی میشود، تکنولوژیای که در طراحی، داستان سازی و نحوهی ساخت آن استفاده بکار میرود در این حوزه قرار میگیرد، تا بازی، پویانمایی و حتی فیلم و جلوههای ویژه که اینها همه کاربردهای دانش است.
🔸 از این موارد تا حوزههای تکنولوژیهای پیچیده روز، مثل سخت افزار کامپیوتر، سخت افزار حوزهی آی سی تی، میکروالکترونیک، تا حوزههای دیگر مثل کشاورزی، که از نظر اقتصادی بسیار به صرفه است.
🔸 حوزهی کشاورزی یکی از جاهایی است که ورود تکنولوژی در آن فوق العاده خلق سرمایه میکند و ارزش افزودهی محصولات را بالا میبرد. همان چیزی که ما در این سالها از آن غافل بودهایم.
🔸 ما بیش از ۹۵ درصد زعفران دنیا را تولید میکنیم ولی سهممان همیشه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار در صادرات آن به صورت ماده خام بوده است. در حالی که این یک تجارت بالای ۹ میلیارد دلاری در دنیا است. این ارزش افزودهای که در حوزههای مختلف به واسطهی دانش ایجاد میشود آن بخشی است که میتواند اقتصاد را خیلی تقویت کند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر سورنا ستاری؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#یارانه
✅ دولتها و هدفمندسازی یارانهها
🔶 یکی از مشکلات ساختاری در اقتصاد ایران، توزیع غیرهدفمند یارانههاست. دولتهای احمدینژاد و روحانی تلاش کردند و دولت رئیسی نیز تلاش میکند که یارانه و حمایت دولت به اقشار ضعیف جامعه تعلق گیرد؛ چراکه افراد ثروتمند جامعه نیازی به حمایت ندارند؛ اما سازوکار تصمیمات آنها و تبعات تصمیمات دولتها بهگونهای بوده است که بخشی از جامعه نسبت به اینگونه تحولات اقتصادی، به دیده تردید نگاه میکنند.
🔸 در دولت احمدینژاد، منابع حاصل از هدفمندسازی یارانهها صرفاً بین مردم توزیع شد و چون تولید مورد حمایت کافی قرار نگرفت و تورم هم کنترل نشد، آثار مثبت هدفمندسازی یارانهها کاهش یافت؛ بهگونهای که در ادامه و در دولت روحانی به صفر نزدیک شد.
🔸 دولت روحانی در قدم اول تلاش کرد یارانهها را تعدیل کند؛ بهطوریکه با تبلیغات بسیار زیاد، از مردم خواست که از دریافت یارانه معیشتی انصراف دهند؛ ولی در عمل پاسخ مردم مورد انتظار دولت نبود. در گام بعد دولت سعی کرد، توزیع یارانه بنزین را هدفمند کند ولی ازآنجاکه با مردم گفتگو نکرده بود، مردم برداشت هدفمندسازی یارانه را نداشتند، بلکه بیشتر گرانی بنزین را احساس کردند.
🔸 دولت سیزدهم با بهرهگیری از تجارب گذشته و با استفاده از نظر کارشناسان و متخصصان و همچنین همراهی مجلس، سعی نموده است هدفمندسازی یارانهها را بدون تبعات اجرای طرح در دولتهای گذشته، انجام دهد و لذا اقدامات زیر را پیشبینی کرده است:
1⃣ قبل از اجرای طرح با مردم گفتگو کرده و جزئیات طرح را بیان کرده تا به مردم شوک وارد نشود و سؤالات افکار عمومی را پاسخ دهد.
2⃣ توزیع نقدی یارانهها را به عنوان راهکار دائم در نظر نگرفته است که پس از مدتی اثر آن از بین برود، بلکه در یک بازه دوماهه، یارانه نقدی با کالابرگ الکترونیک جایگزین میشود و از این طریق تورم ناشی از تزریق نقدینگی به بازار کنترل خواهد شد.
3⃣ پیامد طبیعی اجرای این طرح، حمایت از تولید کالاهای اساسی در کشور است که در کنار کاهش رانت و فساد و فراهم شدن زمینه رقابت سالم در سایر حوزههای اقتصاد، میتواند کمک شایانی به تولید بکند.
🔶 نکته راهبردی
🔸 مهمترین پیامدهای این جراحی اقتصادی که باید مدیریت شود، در سه حوزه گرانی، گرانفروشی و التهاب روانی در جامعه خلاصه میشود. بهجرئت میتوان گفت که با نظارت جامع و مستمر بر بازار و با اطلاعرسانی به موقع مردم از تصمیمات، نهتنها قدرت خرید اقشار ضعیف آسیب نمیبیند، بلکه تقویت هم میشود. البته برای مدیریت گرانفروشی و همچنین التهابات، حمایت و همراهی مردم نیز گریزناپذیر است.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی کارگر؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رسانه
✅ بمباران شدید روانی برای سقط یک تصمیم
🔶 سیستم اطلاعرسانی اقتصادی دولتها در ایران آنقدر ضعیف است که عمده مردم تا اکنون نمیدانستند که: دولت برای ماکارونی، انواع شیرینی، شکلات، کیک، بیسکوییت، انواع نان صنعتی و ساندویچ، یارانه میدهد. اگر میدانستند به جای «گران شدن» از عبارت «واقعیشدن» قیمتها استفاده میشد.
🔸 از سوی دیگر کوتاهی ما رسانهایها و دولتمردان باعث شده که ملت از نقش کلیدی روسیه و اوکراین در تأمین گندم و روغن جهان مطلع نباشند.
آیا ملت میدانند که نیمی از روغن آفتابگردان جهان در اوکراین بحرانزده تولید میشود؟
آیا میدانند روسیه و اوکراین حدود ۴۰ درصد گندم جهان را تأمین میکنند؟
آیا میدانند هماکنون آلمان، انگلیس، ترکیه، اندونزی و... روغن را تحتکنترل دولت درآوردهاند؟
آیا ملت ما میدانند سازمان ملل رسماً اعلام کرد قیمت مواد غذایی در سراسر جهان ۱۳ درصد رشد داشته است؟
آیا میدانند که ما ۱۴ میلیون تن گندم تولید یا وارد میکنیم اما از ۸ میلیون آن استفاده بهینه و مفید میشود؟
آیا ملت میدانند که جنگ اوکراین باعث قاچاق آرد یارانهدار آنان به کشورهای همسایه میشود؟
🔸 اگر نمیدانند از بیعرضهگی ما و مهارت دشمن است.
🔸 منافقین کارت توزیع نان طراحی و تولید میکنند، کلیپ به سخره گرفتن حاکمیت با ماکارونی تولید میکنند و ما اینجا فوروارد میکنیم. برای ذائقه حزباللهی و اصلاحطلب، جدا، جدا محتوا تولید میکنند و ما با چه ولعی فوروارد میکنیم. اصل تصمیم دولت را باید همه حمایت کنند.
🔸 بدون تردید اگر رئیس جمهور به فردای سیاسی خود میاندیشید چنین تصمیمی نمیگرفت و با سرهمبندی و پولپاشی زمان میخرید. پس باید از اقدام دولت برای کنترل فساد در آرد و ارز حمایت کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: عبدالله گنجی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
سند تحول دولت مردمی.pdf
6.09M
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#تحول
✅ سند تحول دولت مردمی
🔸 رهبر معظم انقلاب: «مقصود ما از تحوّل، ایجاد یک حرکت جهشی و جهادی است در همهی بخشهای اداری کشور و بخشهای حکمرانی کشور و همچنین در بخشهایی از سبک زندگی عمومی -که حالا بعد نمونههایی را عرض خواهم کرد- و به طور خلاصه، حفظ و تقویت اصول و خطوط اساسی انقلاب و نوآوری در شیوهها و روشها و کارکردها.» ۱۴۰۰/۰۲/۲۱
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #تولید #دانش_بنیان ✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان 5⃣ تا بحث دانشب
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان
6⃣ در طرحهای کلان تولیدی و علمی کشور جایی برای دانشبنیانها در نظر گرفته شده است؟
🔸 در نقشهی جامع علمی کشور بخش دانشبنیان وجود دارد. این نقشه در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم مصوب شده است.
🔸 درباره تمام مشکلاتی که در این ده سال در حوزهی دانشبنیان داشتیم، از حدود سه سال پیش با مجلس در حال گفتوگو و حل و فصل مسائل هستیم و خوشبختانه الان قانون جهش تولید دانشبنیان در مجلس تصویب شده و در حال رفت و برگشت با شورای نگهبان است و به زودی نهایی میشود.
🔸 آن قانون میتواند یک اتفاق بزرگ برای حوزهی دانشبنیان کشور باشد. این نتیجهی سه سال کار است. فرآیند آن از مجلس قبل شروع شد و امروز به اینجا رسیده است.
🔸 قانون جهش دانشبنیان اگر درست عمل بشود، ما سال آینده حتماً رشد چشمگیری در حوزهی دانشبنیان خواهیم داشت.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر سورنا ستاری؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا #آمریکا
✅ غروب هژمونی آمریکا در غرب آسیا
🔶 سابقه حضور جدی آمریکا در غرب آسیا به دوران بعد از جنگ جهانی دوم و قبل از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی برمیگردد. برای دهها سال، آمریکا که ۱۳ هزار کیلومتر فاصله از غرب آسیا دارد، قدرت هژمون و بلامنازع این منطقه محسوب میشد و تا دهه هشتاد میلادی بهتنهایی مسائل منطقه را مدیریت میکرد؛ اما در دو دهه اخیر، جایگاه آمریکا در منطقه تضعیف شده است.
🔶 اخیراً «مؤسسه واشنگتن برای سیاست خاورمیانه نزدیک» در نظرسنجی بزرگی که در چند کشور عربی انجام داده است، به این نتیجه رسیده که اعتبار واشنگتن در سطحی گسترده روندی نزولی در میان مردمان کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا پیدا کرده است.
🔸 نظرسنجیهای انجام شده توسط این مؤسسه در ماه مارس گذشته، قبل از شروع ماه رمضان، نتایج تکاندهندهای را در مصر، اردن، کویت، عربستان سعودی و امارات نشان داد.
🔸 نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که، مردم کشورهای کویت، عربستان سعودی و امارات روابط دولتهای خود با روسیه را بهاندازه روابط خود با ایالاتمتحده دارای اهمیت میبینند. ۵۰ درصد از مشارکتکنندگان، آمریکا را مطلقاً شریکی غیرقابلاعتماد میدانند و حتی ۷۵ درصد از مشارکتکنندگان تلاش واشنگتن برای احیای توافق هستهای با ایران را فاقد برآیند و دستاورد برای خود میبینند. اکثریت ۷۰ درصدی از شهروندان عراقی نیز بهوضوح واشنگتن را غیرقابلاعتماد و سیاستهای آن را برای کشورشان منفی ارزیابی کردهاند. نزدیک به ۹۰ درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی، برقراری مناسبات با ایران را دارای اهمیت ویژه دانستهاند.
🔸 از نظر مشارکتکنندگان، ایران، روسیه و چین سه قدرتی هستند که بهتدریج در حال تضعیف قدرت آمریکا در منطقه غرب آسیا هستند.
🔸 در این میان، تنها کشوری که مشارکتکنندگان آن حفظ مناسبات با آمریکا را همچنان از درجه اهمیت بالا ارزیابی کردهاند، «اردن» میباشد. شهروندان دیگر کشورها بهویژه مصر، عربستان و امارات، خواهان برقراری مناسبات همسطح با ایران، روسیه و چین شدهاند.
🔸 علاوه بر این، بر اساس این نظرسنجی اکثریت قاطع جمعیت شیعیان حاضر در کشورهای حاشیه خلیجفارس، حضور ایران در منطقه را عدم دخالت ارزیابی و تأکید کردهاند که نقش ایران در مسیر تقویت ثبات و امنیت در منطقه، ایجابی است.
🔶 بر اساس خروجی نظرسنجی فوق و گزارههای مختلف برآمده از واقعیت میدان:
1⃣ تنزل جایگاه آمریکا عمدتاً در کشورهایی صورت گرفته است که جزو شرکای اصلی ایالاتمتحده در منطقه محسوب شده و همکاریهای گستردهای در حوزه مسائل اقتصادی، سیاسی، امنیتی، نظامی و ... با آمریکا دارند!
2⃣ با وجود تبلیغات وسیعی که در جوامع عربی منطقه و در محافل سیاسی و رسانهای در خصوص ایران هراسی وجود دارد، اما نتایج نظرسنجی نشان میدهد که نهتنها سیاست ایران هراسی شکست خورده است، بلکه افزون بر آن ملتهای عربی رویکرد بسیار مثبتی در خصوص تعمیق و گسترش مناسبات دوجانبه و چندجانبه با جمهوری اسلامی ایران دارند. این موضوع که ناشی از سیاستهای اصولی ایران در منطقه است، میتواند به یک مطالبه ملی در داخل این کشورها تبدیل شود.
3⃣ سیاستهای همگرایانه کشورهای عربی با آمریکا با هر هدفی که صورت گرفته باشد، مورد تأیید افکار عمومی و ملتهایشان نیست. این موضوع در میانمدت میتواند به تضعیف سرمایه و پایگاه سیاسی و اجتماعی حکام عرب در کشورهایشان مبدل گردد.
🔶 نکته راهبردی
🔸 مجموع نتایج حاصلشده در این نظرسنجی بهوضوح نشان میدهد، سیاستهای آمریکا در غرب آسیا، دیگر آن جذابیت گذشته را برای شهروندان عرب ندارد. احساسات ضدآمریکایی در منطقه بهشدت در حال افزایش است و افکار عمومی کشورهای عربی به این نتیجه رسیدهاند که مناسبات یکسویه با آمریکا تأمینکننده منافع ملی آنها نیست. در صورت استمرار چنین روندی، دوستی با آمریکا قطعاً برای دولتهای منطقه به مسئلهای پرهزینه تبدیل خواهد شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#یارانه
✅ معایب یارانه پنهان و ضرورت اصلاح آن
🔸 دولت دو نوع یارانه به مردم پرداخت می کرد. یکی یارانه آشکار که ماهانه بهصورت نقدی بهحساب مردم واریز میشد و نوع دیگر یارانه پنهان که دولت برای برخی از کالاها پرداخت میکرد تا کالاها ارزانتر به دست مردم برسد.
مانند یارانه بنزین، یارانه آب و برق و گاز و... این یارانه پنهان به صورت ماهانه برای هر ایرانی بیش از یکمیلیون و سیصد و پنجاههزار تومان بود.
🔶 چند مورد از معایب یارانه پنهان:
1️⃣ توزیع ناعادلانه
طبق بررسیهای انجامشده، اقشار ضعیف و متوسط به پایین، از این نوع یارانه خیلی کم استفاده میکنند. چون ابزارهای بهرهمندی از آن مثل خودرو و ... را ندارند.
2️⃣ رانت
رانتخوارها با استفاده از نفوذ سیاسی و اقتصادی و... بهصورت غیرقانونی به منابع مالی دست پیدا میکردند و باعث کسب ثروت میشد.
3️⃣ قاچاق
انواع کالاهایی که از یارانه پنهان برخوردارند، به خارج از کشور قاچاق میشد.
🔶 نتیجه
🔸 اکثر یارانه پنهان به جیب اقشار مرفه، قاچاقچیان و رانتخواران و کشورهای همسایه و... میرفت. بنابراین هدفمند کردن یارانهها و جراحی اقتصادی توسط دولت سیزدهم ضرورت داشت و مردم نیز باید با صبوری، همراهی و حمایت کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: علیاکبر صیدی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ کاسبی سیاسی از دوگانههای کاذب
🔶 یکی از اهداف غربیها و غربزدگان داخلی در مذاکرات هستهای وین بزرگنمایی دوگانه «جنگ-توافق» است تا از این طریق مسئولین امر از خطوط قرمز کوتاه بیایند و «توافق بد» را امضا کنند.
🔶 گزارههای خبری
🔸 ند پرایس (سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا) در نشست خبری روزانه خود درباره وضعیت مذاکرات بازگشت به برجام، گفت: «هنوز نتوانستیم توافق را تکمیل کنیم و مشخص نیست که آیا این مذاکرات به نتیجه میرسد یا نه! ما با متحدان و شرکای خود برای سناریویی آماده میشویم که در آن برجام وجود نداشته باشد و باید به تاکتیکها و رویکردهای دیگری متوسل شویم که الزامات آن را برای ما برآورده کند».
🔸 صادق زیباکلام از تحلیلگران سیاسی جریان اصلاحات در پاسخ به این سؤال که «در صورت شکست مذاکرات چه خواهد شد؟» با یک سیاه نمایی مینویسد: «من معتقدم که آنها یک تیر چراغ برق را هم در ایران سالم نمیگذارند؛ چه اسرائیلیها، چه سعودیها، چه خود آمریکاییها. اصلاً هم نه به دنبال تغییر نظام جمهوری اسلامی هستند، نه به دنبال اینکه یک سربازی داخل ایران شود، اما یک تیر چراغ برق هم سالم نمیماند. بله، ما خسارتی وارد میکنیم؛ اما ما فلج خواهیم شد؛ چند صد و یا چند هزار عرب و غربی کشته خواهند شد؛ اما در مقابل چه بر سر ما میآید؟»
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 غربیها در دوران ترامپ تلاش میکردند تا با بهرهبرداری از نظریه «مرد دیوانه» و اعمال فشار حداکثری نظرات خود را بر جمهوری اسلامی تحمیل کنند که با هوشمندی نظام و رهبر معظم انقلاب، از شرایط سخت آن زمان عبور کردیم؛ ولی قضیه تمام نشد، بلکه غرب مجدداً با کمک پادوهای داخلی خود درصدد ایجاد جنگ روانی بر پایه دوگانه «جنگ-توافق» است.
🔸 رئیسجمهور جدید آمریکا با فضاسازی رسانهای سعی کرده است اینگونه القا نماید که رویکردش نسبت به مسائل هستهای و ارتباط با ایران تغییر کرده، درصورتیکه کارنامه او نشان میدهد تغییری در سیاستهای آمریکا نسبت به دوران ترامپ ایجاد نشده و صرفاً فشار حداکثری به فشار هوشمند علیه ایران مبدل شده است.
🔸 دولت انقلابی از ابتدای مذاکرات سه شرط لغو تحریمها، راستیآزمایی و ضمانت معتبر را مطرح کرد. تاکنون بایدن حاضر نشده تعهد و تضمین معتبری درباره لغو تحریمها ارائه دهد. چنین موضوعی حکایت از عدم صداقت طرف آمریکایی در موضوع هستهای دارد و نشان میدهد که مذاکره برای آمریکا صرفاً بهمنزله گرفتن توانمندیهای ایران و عدم انتفاع اقتصاد ایرانیها است.
🔸 ناتوانی بایدن در مهار کرونا، استمرار سیاستهای نژادپرستانه سیستماتیک در آمریکا، وضعیت نامناسب اقتصادی و اجتماعی، خروج فاجعهبار بایدن از افغانستان، گافهای زنجیرهای بایدن در سخنرانیهایش، ناتوانی در احیای جایگاه جهانی آمریکا، جنگ اوکراین، افزایش قیمت نفت و... باعث شد تا محبوبیت بایدن به زیر چهل درصد برسد؛ بنابراین بیش از آنکه ایران نیاز به برجام داشته باشد، بایدن برای کسب دستاورد داخلی و خارجی، کنترل قیمت نفت و پیروزی در انتخابات میاندورهای، به توافق با ایران نیاز دارد.
🔸 ناتوانی آمریکا از یکسو و پیچیدگیهای شرایط منطقهای که موجب برتری موازنه قوا به نفع ایران از سوی دیگر، باعث شده که گزینه تهدید نظامی یا فشار دیگر در قبال ایران جواب ندهد؛ اما اینکه پادوهای رسانهای غرب در داخل بر طبل دوگانه کاذب جنگ- توافق میکوبند، رویکردی روانشناختی دارد تا نظام از ترس جنگ، به یک توافق بد و بدون انتفاع اقتصادی برای مردم تن دهد؛ درصورتیکه هوشمندی نظام باعث میشود در دام این تله و تاکتیک رسانهای نیفتد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#تحلیل_کننده
#معلم #معلمان
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار معلمان ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
🔶 توصیه به وزیر آموزش و پرورش:
🔸 ما از لحاظ تصمیم و قانون و سند خوب هیچ کمبودی نداریم. مهم این است که به این تصمیمها عمل بشود.
بروید دنبال عمل جدّی و مجاهدانه
🔸 ارزش معلّم:
کلمهی معلّم دو کاربرد دارد:
1️⃣ معلّم به معنای آموزنده
2️⃣ معلّمِ آموزش و پرورش
🔸 بار ارزشی کاربرد دوّم، دو برابرِ بار ارزشی کاربرد اوّل است؛ برای خاطر مخاطب این تعلیم.
مخاطبین شما در بهترین سنّ تأثیرپذیری و تربیتپذیری هستند.
زیرساخت اصلی هر تمدّنی، منابع انسانی است. این نسل را شما میخواهید امروز بسازید.
🔸 خصوصیات این نسل:
خودساخته
دارای هویت
بدون دلباختگی به تمدن منسوخ شرق و غرب
دانا و دانشمند
کارآمد و ماهر
آشنا با سبک زندگی اسلامی و سنتهای ایرانی
🔶 نکات و توصیههایی خطاب به آموزش و پرورش و معلمین:
🔸 مشکلاتی وجود دارد در آموزش و پرورش. برطرف کردن اینها، احتیاج دارد به تدبیر، مجاهدت و حوصله ورزیدن.
🔸 ما به ابزارهایی احتیاج داریم:
توجه به اهمیّت متن آموزشی
توجه به کمّیّت و کیفیّت معلّمان
🔶 مسائل مربوط به کلّیّت آموزش و پرورش:
🔸 ما بایستی کاری کنیم که دانشآموز ما دارای هویّت ملّی بشود.
🔸 مهمتر از علمآموزی یا لااقل در حدّ علمآموزی این است:
پیدا کردن هویت ملی و اعتماد به نفس ملی
آشنایی با افتخارات کشور
🔸 شما بین بچّههای مدارستان نظرخواهی کنید ببینید چند درصد کاظمی آشتیانی را با آن همه خدمات، میشناسند و مثلاً رونالدو را چند درصد میشناسند!
قضایای انقلاب را چه تعدادی از این بچّههای امروز، نسل سوّم و چهارم، درست میدانند؟ از امام بزرگوار، چقدر اطّلاع دارند؟
باید یک ملّت بتواند در مقابل زورگوییها مقاومت بکند؛ این را باید از بچّگی یاد بگیریم.
🔸 یک نکتهی دیگر تفکیک بین علم نافع و علم لاینفع است.
الان در دبیرستانها و شاید در دبستانهای ما دانشهایی تدریس میشود که هیچ فایدهای به حال امروز و آیندهی این دانشآموز ندارد.
🔸 یک بخش از وقت به آموزش و مهارتها صرف بشود:
سبک زندگی اسلامی؛
تعاون، همکاری اجتماعی؛
نظم و قانونگرایی؛
روح مطالعه و احساس تحقیق؛
فعالیتهای جهادی؛
مبارزه با آسیبهای اجتماعی؛
🔸 نکتهی بعد مربوط به سند تحوّل است
آنچه واقعیّت دارد این است که به این سند تحوّل عمل نشده.
اگر معتقدند که ایرادی در این سند هست، خیلی خب، به روز کنند آن را.
برای سنجش پیشرفت هم باید شاخص معیّن بشود.
🔶 مسائل مربوط به خصوصِ معلّمین:
🔸 در درجهی اوّل خود معلّمین باید نقش خودشان را احساس کنند و بدانند چه کار بزرگی بر عهدهی آنها است؛ خسته شدن، کار را کوچک انگاشتن به خاطر برخی از مشکلات خطا است.
🔸 معلّم احساس کند امانتدار است؛ آن امانتی هم که به او سپرده شده که باید از زیر دست او سالم و با ارزش افزوده خارج بشود، عزیزترین امانتها است.
🔸 یک نکتهی دیگر مسئلهی دانشگاه فرهنگیان است و دانشگاه شهید رجائی و همهی مراکز تربیت معلّم... واقعاً تشکیل این دانشگاهها کار لازمی بود و اهتمام به آنها هم خیلی مهم است.
🔸 رشتهی تحصیلی بسیاری از معلمها با درسی که میدهند منطبق نیست... البتّه میدانم ناشی از کمبود معلّم است... امّا به هر حال باید فکر کرد روی این مسئله.
🔸 در دوران کرونا معلّمین واقعاً زحمت کشیدند، ما صمیمانه از معلّمین در این زمینه تشکّر میکنیم.
🔸 سفارش من در مورد مسائل معیشت، همان سفارش همیشگی است.
مسئلهی بیمه، بازنشستگی، هزینههای درمان، اینها مسائل مهمّی است، به اینها بایستی حتماً توجّه کرد.
🔸 ما توقّعات زیادی را متوجّه آموزش و پرورش میکنیم، شما معلّمین منتظر نمانید، با ابتکارات شخصی خودتان خیلی کارها میتوانید انجام بدهید.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه #یارانه
✅ دولت، واتساپ و عادلانهسازی یارانهها
🔸 واتساپ، اینک فراگیرترین دستگاه، پلتفرم یا بستر انتقال پیام است. بعد از وایبر و تلگرام که با فیلترینگ روبرو شدند، ایرانیان در دومین مهاجرت به واتساپ کوچ کردند. کم و بیش ۵۰ میلیون ایرانی در واتساپ حضور دارند و به ویژه گروههای خانوادگی، طنز و سرگرمی و انجمنهای بحث و گفتگو در واتساپ تشکیل میشود.
🔸 نرمافزار کمامکانات و تقریباً بد شکل و قوارهای که بیش از ۲ میلیارد نفر در جهان را اسیر خود کرده و همراه با اینستاگرام به شرکت فیسبوک تعلق دارد. واتساپ به ویژه در استانهای مرزی و جنوبی، پیامرسان نخست محسوب میشود و به دلیل بهرهمندی از تماس صوتی و تصویری، در دوران کرونا سهم بالایی از ارتباطات و تعاملات را از آن خود کرد.
🔸 چنین پلتفرم ذینفوذ و پراستفادهای به ویژه در میان توده مردم، منبع تولید شایعات، اخبار گمراهکننده و کلیپهای تمسخر و تصاویر هجوی است که روزانه در مورد رویدادهای سیاسی و اتفاقات اقتصادی ساخته میشود و گریزی از آن هم نیست. به ویژه در شرایط دشوار اقتصادی و با وجود یک دشمن طراح دسیسهپردازی که میخواهد در میان مردم مرجعیت و اعتبار پیدا کند. کافی است همین دو سه روز اخیر، به کلیپها و تصاویر و پیامهایی که در واتساپ خود دریافت کردهاید، توجه کنید.
🔸 برخی کلیپها و شایعات و برخی مضامین و محتواها تنها و تنها در واتساپ تولید، منتشر و توزیع و در نهایت باور میشوند. چرا که اولاً دروغ شش برابر بیشتر از تکذیب و تصحیح و توضیح و تبیین دیده میشود و ثانیاً گستردگی نفوذ به انتشار سریع کمک میکند و ثالثاً واتساپ، شبکه اجتماعی نیست که دوسویه یا چندسویه باشد و حرفها رد و بدل شوند و وزن پیدا کنند؛ یک پیامرسان است که بیشتر سکوی نشر و دریافت است تا عرصه تبادل و تضارب. در نتیجه و علاوه بر همه اینها، نبود تعامل با مقامات و مدیران رسمی این پلفترم برای طراحی، رهگیری و پیگیری دروغها و شایعات، سبب شده واتساپ، صحنه زیرزمینی سیاست در ایران باشد. به ویژه در برهههایی که اتفاقی همهگیر مانند یک تصمیمگیری سهمگین اقتصادی یا رخداد تکاندهنده سیاسی یا اجتماعی رخ میدهد.
🔸 در مواجهه با این فضا، پاسخگویی و واکنش در برابر شایعات دائماً سیاست رسمی را عقب میاندازد و محاسبات را تحت تأثیر قرار میدهد. در نتیجه لازم است یک سیاست یا راهبرد اساسیِ ایجابیِ واتساپی تدوین و اجرا کرد. باید محتواهایی کاملاً متناسب با حال و هوا و ادبیات و سبک و اتمسفر واتساپ ساخت و صد البته باید متکی بر شبکههای رسمی افراد و چهرههایی که در استانهای مختلف گستره گسترده واتساپی دارند، برنامه تبیین را پیش برد.
🔸 پیامها باید اولاً ساده،
ثانیاً کوتاه
و ثالثاً متنوع باشد
و حتیالامکان متناسب با استانها و مناطق باشد.
🔸 بررسی پیامها و ویدئوهای وایرال شده واتساپی نشان میدهد اگرچه توئیتر همچنان چشمه تولید محتوای شبکههای اجتماعی به شمار میرود، برای واتساپ باید برنامهریزی متمایز و جداگانهای و نه ضرورتاً پیچیده و دشواری داشت.
🔸 دولت سیزدهم در تبیین موضوع عادلانهسازی یارانهها غیر از یکپارچگی، صراحت، وضوح، تکرار و تنوع باید به بسترها توجه کند، در غیراینصورت در وضعیتی که با امکان نشر ویروسی شایعات و دروغها به شکل ویروسی روبروست، توفیق اندکی خواهد داشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد رستم پور
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رسانه #فضای_مجازی
✅ هموطن! این بار قطعکننده زنجیره باش!
🔶 چگونه میتوان به دولت در اجرای برنامههای اقتصادی کمک کرد؟
🔸 «ویدئوی یورش، غارت یا حمله مردم قزوین به فروشگاه»، «تصویر کارت یارانه نان»، «خبر ۹۰ هزار تومانی شدن مرغ» و ... که در هفته اخیر دست به دست در رسانهها و پیامرسانها چرخیده و هر بار به طریقی تکذیب شده، نشان میدهد با همه تبیینها و توضیحها و هر اندازه اطلاعرسانیها و پاسخگوییها قوی و جامع باشد (که نیست و ایراداتی دارد)؛ رسانه همچنان رسانا نیست و پیام به درستی به مخاطب نمیرسد.
🔸 علاوه بر آنکه نباید از یاد برد رسانه فقط رسانه نیست و محصول محیط سیاسی و وضع اقتصادی است. همچنان که از پدیدهای مانند «انتظارات تورمی» سخن میگوییم و «اثر روانی» بازار را در تغییر قیمتها مؤثر میدانیم و کنش رسانه را بر اقتصاد هم در نمودار میآوریم، از منظر اقتصاد و تجارت نیز به رسانه بنگریم. واقعیت بازار را تنها آمار و عدد و نمودار نمیسازد، جیب مشتری و تجربه خریدار نیز میسازد.
🔸 با این همه، تجربه تجمعات و رخداد نارضایتیهای پنج سال اخیر نشان میدهد رسانهها به ویژه پیامرسانهای موبایلی و شبکههای اجتماعی در وخیم شدن شرایط روانی و حتی نابسامان شدن وضعیت اقتصادی اثر مستقیم دارد.
🔸 اینجاست که باید مراقبت کرد به جای ارتقای فهم عمومی و آموزش شهروندی، مطالبه محدودیت شبکه و سیاست گرانسازی اینترنت پررنگ نشود. فاصله میان این دو را باید جامعه مدنی آگاه و دلسوز و مراجع اجتماعی پر کنند. از جمله در عالم رسانه، به معلمان، مشاوران و فعالانی نیاز داریم که شهروندان جامعه را توانمند کنند تا از آسیبپذیری آنان بکاهند.
🔸 «سواد رسانهای» بهرغم استفاده ناآگاهانه و بیجایی که در سالهای اخیر از آن شده، همچنان ضرورتی خطیر است. فقر این سواد و ضعف این آگاهی در برهههایی مثل روزهای اخیر که یک جراحی اقتصادی در جریان است، بهتر و بیشتر خود را نشان میدهد.
🔶 از این روست که شاید چهار مهارت عمومی سواد رسانهای زیر به کار آید:
1️⃣ به منبع توجه کنیم
آیا مطلب یا ویدئو، رفرنس یا منبعی دارد؟ آیا رفرنس یا منبع در آن زمینه معتبر است؟ عمده پیامها یا ویدئوهای فیک و دروغ، منبع ندارند و حاصل تقطیع یا دستکاریاند. اهمیت نفوذ در رسانههای رسمی و هک وبسایتها و خبرگزاریها نیز از همین روست که اصالت منبع اهمیت دارد.
2️⃣ به ناشر توجه کنیم
اخبار جعلی یا پیامها و ویدئوهای دروغین را کسانی منتشر میکنند که توجهی به اثر کار خود ندارند. برخیها عادت دارند فقط و فقط سیاهنمایی و تخریب کنند. از نظر روانی، همنشینی و معاشرت با افراد منفیباف و افسرده، پیامدهای تخریبی پرشماری دارند. صرف نظر از این پیامدها، غفلت از روی ناراحتی سبب میشود دروغ مثل بومرنگ بازگردد و ذهن و روان خود فرد را نیز به بازی بگیرد.
3️⃣ در سایر رسانهها جستجو کنیم
جستجوی ساده عنوان پیام یا ویدئو در موتورهای جستجو یا دیگر خبرگزاریها و وبسایتها کمک میکند درستی یا نادرستی آن محک بخورد. این معیار اگرچه یک معیار حداقلی است اما میتوان گفت در بیشتر اوقات، فرد را به یک سپر دفاعی قدرتمند مجهز میکند.
4️⃣ به رنگ، لباس، هوا و جزئیات پیام، ویدئو یا صوت دقت کنیم
در دورانی که رفتهرفته دستکاری در افکار عمومی به یک صنعت تبدیل میشود، تجزیه و تحلیل عناصر یک محصول یا تولید رسانهای، میتواند مانعی هر چند کوچک جلوی تسلط فریب بر حقیقت باشد. برای این منظور، یک تجزیه و تحلیل ابتدایی، مثل همین کاری که در ویدئوی موسوم به یک فروشگاه در قزوین صورت گرفت و از روی لباس گرم حاضران، دروغین بودن ادعای ویدئو معلوم شد.
🔸 کمک کردن به دولت تنها صبر بر این شرایط سخت نیست. این بار باید زنجیره انتشار و توزیع پیام دروغ را قطع کرد. حتی پیامهایی که برای دفعات پرشمار فوروارد شده یا بازدیدهای میلیونی گرفته، ممکن است دروغین باشد. مانند ویدئوی خوشگذرانی ادعایی یک سردار سپاه. اگرچه واکنش رسمی، سریع و البته همراه با سعه صدر و نرمی خلق به این دروغها و فریبها نیز نباید از یاد برود. چیزی که متأسفانه در نظر برخی با استدلال «بیشتر به دیده شدنش کمک میکنه» و «ارزشش رو نداره» همراه میشود و این همراهی به گسترش اخبار دروغی که در ابتدا مسخره و مضحک به نظر میآیند، میانجامد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#کارگر #کارگران
#دانشگاه #دانشجو #دانشجویان
✅ کارگران، ستون خیمه تولید
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
خط حزب الله ۳۴۰.pdf
1.1M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#کارگر #کارگران
#دانشگاه #دانشجو #دانشجویان
✅ کارگران، ستون خیمه تولید
🔶 گزارش این هفته خط حزبالله به مناسبت دیدار اخیر با کارگران، نگاهی به تأکیدات رهبر انقلاب درباره رسیدگی به مطالبات و مشکلات جامعه کارگری داشته است.
🔸 یادداشت هفته خط حزبالله، با عنوان «دانشگاه آرمانگرای انقلابی» به این سؤال که، چرا باید نسبت به «هویتزدایی» و «آرمانزدایی» از دانشگاه حساس بود؟ پاسخ داده است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم حسن رجائیفر تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۴۰
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#مرزبندی_با_دشمن
#دیدارنگار
#کارگر #کارگران
#بصیرت
✅ مجموعه آگاه، بابصیرت و متعهّد
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab