شجر
#سبک_زندگی #تحلیل_کننده #جمعیت ✅ دشمن به دنبال دستکاری در آمار جمعیتی کشور است 1⃣ قسمت اول 🔸 رهب
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#جمعیت
✅ دشمن به دنبال دست کاری در آمار جمعیتی کشور است
2⃣ قسمت دوم - تضعیف شرق با دستکاری در روند جمعیتی
🔸 در طول تاریخ، جهان اسلام و کشورهای شرقی با وجود داشتن جمعیت زیاد و جوان بعنوان یک نهاد قدرتمند سیاسی اقتصادی مطرح بود.
🔸 از این رو غرب برای اینکه بتواند پایههای تمدنی شرق را متزلزل و در مقابل پایگاه انسانی خود را قوت بخشد، استانداردهای دوگانهای را در بحث جمعیت وضع کردند و از طریق نهادهای بینالمللی تلاش کردند که کشورهای خود در مسیر افزایش جمعیت و زاد و ولد قرار دهند و در مقابل کشورهای شرقی را برای کاهش نرخ رشد و زاد و ولد توجیه کنند و سیاست فرزند کمتر، زندگی بهتر را به صورت نهادینه شده از طریق نفوذ در ساختارهای حاکمیتی کشورهای شرقی جا انداختند.
🔸 ایران هم در صندوق جمعیت سازمان ملل و در نشستی که سازمان بهداشت جهانی در قاهره مصر در ۱۹۹۴ برگزار کرد، تعهد کرد که نرخ رشد جمعیت خود را کاهش دهد و این همزمان با دولت سازندگی شد.
🔸 اولین سرشماری ایران بعد از انقلاب در سال ۶۵ انجام شد، این سرشماری نشان داد که نرخ رشد جمعیتمان ۳.۹ درصد و نرخ باروری هم ۶ فرزند به ازای هر زن است؛ لذا با کمک نقشه غربیها و بیتوجهی مسئولین به این مهم سیاستهای تنظیم خانواده در سالهای ۶۵ و ۶۶ کلید خورد و خیلی زود وارد عرصه فرهنگسازی به عنوان مهمترین عرصه تأثیرگذاری و حصول نتیجه شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: زهرا علوی
🔸 ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#سبک_زندگی #تحلیل_کننده #جمعیت ✅ دشمن به دنبال دست کاری در آمار جمعیتی کشور است 2⃣ قسمت دوم - تضع
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#جمعیت
✅ دشمن به دنبال دست کاری در آمار جمعیتی کشور است
3⃣ قسمت سوم - اهمیت حمایت از طرح جوانی جمعیت
🔹 از این رو قانون حمایت از جوانی جمعیت به اندازهای مهم است که جدا از توجه به آمارهایی که زنگ هشدار را به صدا درآورده است، توجه به دیدگاه در این زمینه حساسیت جمعیتی را صدچندان میکند.
🔹 برژینسکی مشاور امنیت ملی کارتر چند سال پیش گفته است: "از فکر حمله پیشدستانه علیه تأسیسات هستهای ایران دوری کنید و گفتوگوها با تهران را حفظ کنید، چون زمان، آمارهای جمعیتی و تغییر نسل در ایران بهنفع نظام کنونی نیست".
🔹گرچه ادعا حمله به تأسیسات هستهای دروغی بیش نبود و هیچگاه عملی نخواهد شد، اما به نظر میرسد که دشمن نیز از طرق مختلف به دنبال دستکاری در آمارهای جمعیتی و زاد و ولد در کشورمان میباشد. بدون شک مؤلفه جمعیت تأثیر بسزایی در قدرت ملی دارد و به نوعی جمعیت زیاد تولید کننده قدرت برای کشور محسوب میشود.
🔹 در واقع اگر کشوری دارای جمعیت جوان و پویا باشد، مؤلفهای مهم در رشد اقتصادی و حتی زیربنای آن را در اختیار دارد. به همین دلیل بسیاری از کشورهای صنعتی و توسعهیافته نظیر آلمان، ژاپن، آمریکا، هلند و... با وجود استفاده بهینه از نیروی کار همچنان به دنبال افزایش فرزندآوری و جوانی جمعیت هستند چراکه بهخوبی میدانند پیری جمعیت موجب تضعیف اقتصادی آنان خواهد شد.
🔹 بنابران کوتاهی در این زمینه از طرف هیچ نهاد پذیرفته نیست که اگر این کوتاهی عمدی باشد، بدون شک خیانت به کشور و امنیت کشورمان محسوب میشود.
🔹 گرچه مهمترین عامل در تکفرزندی و عدم تمایل برخی خانوارها به فرزندآوری، عامل فرهنگ است و تغییر نگرش جامعه از باورهای قبلی به باور جدید تکفرزندی میباشد، اما عامل اقتصادی نیز از عوامل مؤثر میباشد. در این چنین شرایط رسانههای محور عبری- غربی با تمرکز بر تورم اقتصادی، بشدت فرزندآوری را نکوهش میکنند، اما نباید اجازه میدانداری دشمنان قسمخورده را در چنین شرایطی داد. از این رو رفتار ادارات مختلف در اجرایی قانون جوانی باید با دقت و با حساسیت بالا اجرایی شود.
بانکها یکی از عوامل مهم تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری است که نحوه برخورد آن با مراجعین به وام ازدواج و فرزندآوری میتواند تأثیر مهمی در امنیت روانی جامعه هدف داشته باشد و سیاستهای دشمن را خنثی کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: زهرا علوی
🔸 پایان
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#معنویت_و_اخلاق
#نشریه #خط_حزب_الله
✅ احیاگر اسلام
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله ۳۵۳.pdf
4.2M
#ولایت_فقیه
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#معنویت_و_اخلاق
#نشریه #خط_حزب_الله
✅ احیاگر اسلام
🔶 خط حزبالله در شماره این هفته خود بخشی از دستنوشته پاسخ رهبر انقلاب اسلامی به نامه دبیر کل جنبش جهاد اسلامی پس از حوادث اخیر فلسطین را منتشر کرده است.
🔹 سخن هفته خط حزبالله، ابعاد و شیوه مبارزاتی امام سجاد(علیه السلام) پس از قیام عاشورا را بر اساس بیانات حضرت آیتالله خامنهای مرور کرده است.
🔸 گزارش هفته این شماره خط حزبالله، با عنوان «مقابله با پیمان جنایت و سلطهطلبی» نگاهی به سابقه تاریخی و عملکرد استعماری ناتو علیه ملتها، داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله، به روح مطهر سردار سرافراز، شهید حاج حسین همدانی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله، شماره ۳۵۳
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#سلمان_رشدی
✅ تأملی بر یک ترور
🔶 ترور سلمان رشدی، نویسنده هتاک و مهدورالدم کتاب آیات شیطانی در روز گذشته، بازخورد خبری بسیاری در رسانهها داشته است.
🔳 گزارههای خبری
▪️ رسانه آمریکایی دیلیمیل گزارش داد: «سلمان رشدی ۱۰ تا ۱۵ چاقو خورده که یکی از آنها به گردن او اصابت کرده است.»
▪️ کتاب آیات شیطانی نوشته سلمان رشدی، نویسنده هندیتبار مقیم انگلیس، ۴ مهر ۱۳۶۷ از سوی انتشارات پنگوئن انگلیس به چاپ رسید؛ کتابی که در قالب رمانی خیالی، استعارهگونه و کنایهآمیز به وهن پیامبر اسلام(ص)، جبرئیل، یاران پیامبر و همسران ایشان و همچنین مفاهیمی همچون وحی میپرداخت.
در پی این توهین آشکار و برنامهریزیشده به مقدسات اسلامی، امام خمینی(ره) در ۲۵ بهمن ۱۳۶۷ فتوای اعدام سلمان رشدی و عوامل آگاه در این هتک حرمت را صادر کرده و اعلام کردند: «از مسلمانان غیور میخواهم تا در هر نقطه که آنان را یافتند، سریعاً آنها را اعدام نمایند تا دیگر کسی جرئت نکند به مقدسات مسلمین توهین نماید و هر کس در این راه کشته شود، شهید است؛ انشاءالله».
▪️ مرندی، مشاور تیم مذاکرهکننده کشورمان در واکنش به این ترور، در توییتی نوشت: «من برای نویسندهای که نفرت و تحقیر بیپایان نسبت به مسلمانان و اسلام میریزد، اشک نمیریزم؛ اما آیا عجیب نیست که با نزدیک شدن به توافق هستهای احتمالی، آمریکا ادعاهایی در مورد ضربه زدن به بولتون داشته باشد... و سپس این اتفاق میافتد؟».
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 سلمان رشدی از اولین نویسندگانی بود که با سبکی وهنآلود نسبت به اسلام و پیامبر(ص)، اقدام به نگارش کتابی موهن با نام آیات شیطانی نمود؛ توهین آشکار سلمان رشدی به اسلام و پیامبر مهر و رحمت در این کتاب باعث گردید که امام خمینی فتوای مهدورالدم بودن او را صادر کند.
🔹 بیشک هلاکت چنین فردی از سوی هر انسان آزاده و مسلمانی (چه شیعه و چه سنی) محل خوشحالی دارد و شاید سالها مسلمانان و آزادگان جهان که توهین به پیامبر اسلام را برنمیتافتهاند، منتظر چنین خبری بودند.
🔹 اما تا به این لحظه پیرامون انگیزه ضارب برای ترور سلمان رشدی خبرهایی قطعی منتشر نگردیده است؛ لذا نمیتوان پیرامون آن یک تحلیل جامعومانع ارائه داد و تنها بر اساس احتمالات پیرامون این ترور میتوان دو سناریو را مفروض داشت:
1⃣ سناریو اول که توسط محمد مرندی مشاور رسانهای تیم مذاکرهکننده هستهای و برخی تحلیلگران منتشر گردید، ارتباط این ترور را با مذاکرات هستهای و با هدف تأثیر بر مذاکرات و یا کلید زدن سناریوی حقوق بشری علیه ایران میداند.
2⃣ در سناریوی دوم، میتواند این ترور با نگاه فردی و با انگیزه دینی، با هدف انتقام از توهینهای این نویسنده باشد. بیشک پاسداشت فتوای امام پس از سالها توسط فردی ساکن آمریکا که با اینکه امام راحل و زمانه زندگانی او را درک نکرده ولی فرزند معنوی مکتب ایشان محسوب میگردد، نکتهای قابلتأمل و موجب افتخار برای همه ملل مسلمان است.
🔶 نکته پایانی
🔸 امام راحل در حکم تاریخیشان برای ترور سلمان رشدی نوشتهاند: «تا دیگر کسی جرئت نکند به مقدسات مسلمین توهین نماید»؛ لذا یکی از کارکردهای چنین حرکتی را باید بازدارندگی در اهانت به اسلام و مقدسات اسلامی دانست. بیشک شروع چنین بازدارندگیای در زمانی که در غرب به بهانه حقوق بشر، اقدام به قرآن سوزی و چاپ کاریکاتور علیه پیامبر(ص) و مقدسات اسلامی مینمایند، موجب مسرت و خوشحالی برای همه مسلمانان خواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ سرنوشت متن پیشنهادی اتحادیه اروپا!
🔶 جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین در پی آن بود تا دو هدف اساسی، نسبت معین و معناداری با واقعیت پیدا کند:
1⃣ نخست اینکه هیچ موضوعی نباید بهعنوان اهرم فشار در آینده علیه ایران باقی بماند؛ بهعبارتدیگر مباحث پادمانی بهصورت کامل تعیین تکلیف شود.
2⃣ دوم، رفع تحریمها بایستی باثبات و پایدار باشد؛ به این معنا که شرکتها و فعالان اقتصادی از روابط و انعقاد قرارداد با ایران اطمینان لازم را پیدا کنند.
🔹 عدم پذیرش خواست منطقی ایران مبنی بر حفظ پایداری رفع تحریمها معنای دیگرش آن است که آمریکا به دنبال حفظ اثربخشی تحریمها حتی پس از انعقاد توافق است. ایران با قاطعیت چنین چیزی را نخواهد پذیرفت. طرف مقابل بایستی میان گذشته و آینده یکی را انتخاب کند.
🔸 انتخاب ایران، آینده است؛ نمیتوان از یکسو مدعی حلوفصل مسائل گذشته شد و ادعای حرکت به سمت آینده را داشت و از دیگر سو ادعاهایی واهی مربوط به گذشته را برای اعمال فشار در آینده علیه ایران باقی گذاشت.
🔹 بهطور طبیعی هنوز زود است که بتوان قضاوت نهایی و قطعی درباره نتایج نشست وین ارائه کرد. درباره مذاکرات وین و متنی که از سوی هماهنگکننده اتحادیه اروپا پیشنهاد شده است، دو رویکرد کلی قابل ارزیابی است؛ همه کشورهای طرف مذاکرات به غیر از ایران متن ارائه شده را متنی معرفی کردهاند که میتوان حول آن توافق هستهای را احیاء کرد. نماینده روسیه درباره متن مذاکرات هستهای مدعی شد متن بد نیست و یک سازش بسیار معقول است. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که دولتش آماده است تا بهسرعت توافق احیای برجام بر اساس پیشنهادات ارائه شده توسط اتحادیه اروپا را امضا کند.
🔸 در این میان در جمهوری اسلامی ایران هیچ مقام مسئولی تاکنون درباره متن پیشنهادی به شکل سلبی و یا ایجابی اظهارنظر نکرده است. هرچند نمیتوان منکر برخی پیشرفتها در مذاکرات وین شد؛ اما منطقی است که ایران تا زمانیکه سطح معقولی از انتظارات و توقعات مورد نظرش در متن پیشنهادی تحقق پیدا نکند، بهطور قاطع اعلام نظر ننماید.
🔹 با همه آنچه از ارزیابی اولیه درباره متن پیشنهادی گفته شد اما واقعیت آن است که هنوز نمیتوان در دنیای سیال و پرنوسان سیاست و مذاکراتی که متغیرهای متنوع در آن دخالت دارد، از هیچ امر قطعی و یقینآور درباره حصول توافق سخن گفت.
اما میتوان به دو نکته با اطمینان بیشتری پرداخت:
1⃣ یکی آنکه وین شاید آخرین ایستگاه مذاکرات برای احیای توافق هستهای باشد.
2⃣ دوم اینکه کشورهای طرف مذاکرات هیچگاه به اندازه مقطع کنونی به احیای توافق نزدیک نبودهاند.
🔸 #به_قلم_اساتید: عزیز غضنفری، کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
جوانسازی جمعیت؛ چالشها، راهکارها و فرصتها.pdf
2.47M
#عزت_ملی
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#جمعیت
✅ جوانسازی جمعیت؛ چالشها، راهکارها و فرصتها
🔸 جمعیت جوان یکی از عوامل مهم اقتدار و از پایههای اصلی قدرت و رشد اقتصادی اجتماعی کشورها محسوب میشود.
🔹 قدرت و توسعه هر کشور در رابطه با نیروی انسانی و جمعیت معنا پیدا میکند. حرکت به سمت توسعه همهجانبه نیاز جدی به توسعه و ارتقای سرمایه انسانی دارد.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #نفت
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ تولید صنعت نفت را با تکیه بر توان دانشبنیان افزایش خواهیم داد
1️⃣ با توجه به شعار امسال و تأکیدات زیادی که رهبر انقلاب در حوزه تسریدادن رویکرد دانشبنیان به صنایع سنگین و پیچیده مانند صنعت نفت دارند، وزارتخانه تحت مسئولیت شما برای سال جاری و فعالیتهای پیش رو چه اقداماتی پیرامون این موضوع انجام داده یا در دست اقدام دارد؟
🔸 بحث دانشبنیان کردن صنعت نفت اعم از بحث افزایش تولید هست و این افزایش تولید هم باید از توان شرکتهای دانشبنیان نشئت گرفته باشد تا ما بتوانیم افزایش تولید داشته باشیم. حالا این تولیدات هم تولید گاز و نفت و هم تولید فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی است.
🔹 ما در وزارت نفت، در پنج حوزه فراخوان دادیم تا بتوانیم از توان شرکتهای دانشبنیان برای افزایش تولید استفاده کنیم.
🔸 بحث چاههای کم بازده و بهینهسازی مصرف سوخت در جمعآوری گازها، نیازها و کالاهای وارداتی وزارت نفت که از خارج وارد میشد و زنجیره صنایع تکمیلی پتروشیمی از جمله این حوزههاست.
🔹 بیش از دویستوپنج شرکت مشارکت کردند که همکاران ما در حال ارزیابی این شرکتها هستند.
🔸 انشاءالله بتوانیم در این حوزهها تولیدمان را دانشبنیان کنیم تا کاهش هزینه و افزایش بهرهوری اتفاق بیفتد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای جواد اوجی، وزیر نفت
⚡️ ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی #روابط_خارجی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#واردات #خودرو
✅ واردات چگونه به ثبات صنعت خودروسازی کمک میکند؟
1️⃣ قسمت اول - مقدمه
🔸 در دو ماه اخیر بازار خودرو باثبات بوده و در حال حاضر اصلیترين و مهمترین چالش بازار خودرو محدوديت عرضه است؛ حتی ميزان تقاضا کاهش يافته و تقاضای کاذب در اين بازار مشاهده نمیشود. در واقع همه طرفها در بازار خودرو منتظر تعيين تکليف واردات هستند؛ از اين رو حتی نوسانات نرخ دلار روی قيمتهای خودرو تأثير نگذاشته است.
🔹 هرچند تقاضای کاذب در بازار آزاد وجود ندارد، ولی شاهد اين تقاضا در بخش خريد کارخانهای هستیم و ديديم برای حدود ۷۷ هزار دستگاه خودرو که در دور دوم قرعهکشی سامانه يکپارچه تخصيص خودرو عرضه شد، بيش از ۶ ميليون نفر ثبت نام کردند. همه اين افراد متقاضی خريد خودرو نيستند، بلکه با توجه به فاصله صد در صدی قيمت کارخانه و بازار آزاد، تقاضای کاذب در اين بخش وجود دارد.
🔸 علاوه بر این، در سه سال گذشته محدوديت عرضه ناشی از کاهش توليد و ممنوعيت واردات باعث شده است وضعيت عرضه به گونهای باشد که حتی پاسخگوی تقاضای کم هم نيست، چه برسد به تقاضايی که در بازار خودروی ايران وجود دارد.
🔹 تثبیت شرایط اقتصادی کشور ازجمله موضوعات مهمی است که میتواند مانع بار افزایش تورم سه تا چهار درصدی شود که هر ماه بر قیمت خودرو تحمیل و با افزایش عرضه ایجاد میشود.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #اقتصاد #تحلیل_کننده #واردات #خودرو ✅ واردات چگونه به ثبات صنعت خودروسازی کم
#عزت_ملی #روابط_خارجی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#واردات #خودرو
✅ واردات چگونه به ثبات صنعت خودروسازی کمک میکند؟
2️⃣ قسمت دوم
🔸 یکی از دلایل حذف خودروهایی مانند تیبا و سمند وجود ایرادهای فنی است که باعث ایجاد خطر برای مردم میشود؛ به همین دلیل وزارت صنعت، معدن و تجارت و خودروساز تشخیص دادند این خودروها از خط تولید خارج شوند.
🔹 موضوع مهم این است که دولت برای ساماندهی هر چه بهتر بازار باید خودروساز را مجاب به رفع ایراد و استانداردسازی کند تا بر تورم ماهیانه قیمت خودروها به دلیل عرضه پایین غلبه کند.
🔸 تثبیت شرایط اقتصادی کشور ازجمله موضوعات مهمی است که میتواند مانع بار افزایش تورم سه تا چهار درصدی شود که هر ماه بر قیمت خودرو تحمیل و با افزایش عرضه ایجاد میشود. افزایش عرضه در شرایط تحریم به معنای افزایش تولید نیست، زیرا در این شرایط مانع بزرگی در برابر افزایش تولید خواهد بود.
🔹 دولت تلاش میکند با افزایش عرضه بازار را سامان دهد، به همین دلیل در چند ماه گذشته موضوع واردات خودرو از سوی دولت و مجلس شورای اسلامی دنبال شده است. برای عبوراز شرایط تورم کنونی در قیمت خودرو لازم است دولت هر چه زودتر روی افزایش عرضه تمرکز کند، یعنی بخشی از عرضه را با واردات کلید بزند تا بازار به تعادل و توازن برسد.
🔸 نمیتوانیم لزوم واردات خودرو را کتمان کنیم، هر چند ممکن است به خاطر تدوین آییننامهها و سازوکارهای مربوط به چگونگی واردات، این موضوع مشمول زمان شود؛ اما درنهایت خودروی خارجی برای ایجاد تعادل بازار وارد کشور میشود. آنچه حائز اهمیت است، اینکه دست دولت برای جلوگیری از واردات در زمانی که تولید و واردات به حد کافی باشد و بازار به توازن برسد باز است، لذا نباید نگران باشیم که ممکن است واردات تولید ملی را تحتالشعاع خود قرار دهد.
🔹 به دلیل تحریمها و وجود مشکلاتی که ماحصل چند دهه مدیریت اشتباه در این بخش و سایر بخشهای اقتصادی است، دولت سیزدهم کار سختی برای ایجاد توازن و کاهش قیمت در بازار خودرو پیش روی دارد. باقی ماندن تحریمها و محدودیتهای ارزی به ایجاد تضاد سنگین برای دولت منجر شده است. امیدواریم دولت با تمام هجمهها و انتقادات ناحقی که تحمل میکند بتواند ابهامات و سختیهای پیش رو در ساماندهی صنعت خودرو را رفع کند، زیرا این دولت وارث سیاستگذاریهای غلط مانند قیمتگذاری دستوری یا قرعهکشی خودروست که در دولت گذشته ابداع شد.
🔸 تردیدی وجود ندارد، دولت آیت الله رئیسی برای کار کردن و خدمتگزاری واقعی وارد میدان شده است، اما باید پذیرفت سوء مدیریت دولتهای گذشته، شرایط سخت اقتصادی و تحریم مانع پیشبرد سریع اهداف مورد نظر دولت در راستای جراحی بزرگ اقتصادی است که این موضوع به صنعت خودرو نیز تعمیم مییابد.
🔹 مجموعه دولت به شدت مخالف قیمتگذاری دستوری، فروش قرعهکشی و توزیع رانت در صنعت خودرو هستند، ضمن اینکه به واردات خودرو به عنوان یکی از حقوق مردم احترام میگذارند، اما باید پذیرفت حذف این محدودیتها که ایجادکننده محدودیتهای ثانویه هستند، سخت و زمانبر است و باید به دولت برای انجام فعالیتهای مثبت اقتصادی فرصت داده شود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حسن کریمی سنجری، کارشناس صنعت خودرو
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
✅ شاخ غول فساد در شرکتهای دولتی
🔶 «به دنبال اصلاح بسترهای فسادزا هستیم و مصممیم تا با اصلاح نظامات گوناگون، زمینه فساد و رانت را از بین ببریم»؛ این جمله یکی از کلیدیترین بخشهای سخنرانی رئیسجمهور در جمع مردم کرمان در سفر هفته گذشته به این استان بود؛ موضوعی که نشان میدهد عزم دولت در مبارزه با فساد، رانت و ضد و بند جدی است.
🔷 عمل کردن به این شعار پایهای، نیازمند توجه به چند نکته است
1⃣ گام اول در این مسیر، اصلاح بسترهای فسادزا در درون قوه مجریه است؛ بهواقع نقطه آغازین مبارزه با فساد، خانهتکانی در دولت و بر هم زدن مناسبات غلط گذشته در مؤسسات و ادارات دولتی است. دراینبین شرکتها و هلدینگهای بزرگ دولتی نیازمند توجه و نظارت بیشتری است؛ چراکه با توجه به حجم سنگین گردش مالی در این شرکتها، زمینه و انگیزه فساد بهمراتب بیشتر است. علاوه بر این، سطوح دستمزد و پاداشها هم در این مجموعهها، در مقایسه با سایر بخشهای دولتی، ناعادلانه و در پارهای از موارد نجومی است و هم اینکه شفافیت و پاسخگویی در سطح قابل قبولی وجود ندارد.
2⃣ پیشنیاز خانهتکانی در دولت، گماردن کارگزارانی صالح و متخصص برای مبارزه با فساد است؛ آنطور که برمیآید، علیرغم گذشت یک سال از روی کار آمدن دولت سیزدهم، همچنان بسیاری مناصب و مسئولیتها در اختیار تفکرات گذشته است؛ تفکری که اعتقادی به برهم زدن زمین بازی و تغییر بسترها و مناسبات فعلی ندارد. مدیریت طولانیمدت و رسوب این تفکرات بر حوزههای اقتصادی، برای برخی توهم مالکیت به وجود آورده است، درحالیکه اموال و داراییها و سرمایههای ملی این شرکتها متعلق به تمام مردم است و مدیران دولتی به وکالت از طرف مردم مدیریت آنها را بر عهده دارند.
🔶 نکته پایانی
🔸 باید بپذیریم تا در رفتارها تغییری حاصل نشود، نمیتوان انتظار تغییر در نتایج را داشت؛ نمیشود همچنان بر طبل گذشته کوبید، سپس انتظار معجزه داشت. تداوم بسترهای فسادزا، روندهایی غلط را جا انداختهاند؛ روندهایی که با روال عادی قابل اصلاح نیست و نیازمند حرکتی انقلابی، علمی و منطقی است. البته شکستن شاخ غول فساد بهتنهایی و صرفاً توسط قوه مجریه شدنی نیست، بلکه از در هم کنش فعالیت هماهنگ قوای سهگانه، نیروهای انتظامی و امنیتی، تشکلهای مردمی و آحاد مردم برای تغییر روندهای فسادزا به سمت بسترهای سالم به وجود میآید.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین حسینی نژاد
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی #آزادی_بیان
✅ کدام آزادی بیان؟!
🔶 عصر روز جمعه هفدهم تیرماه مصطفی تاجزاده از محکومان امنیتی فتنه ۸۸، به اتهام اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت کشور، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی بازداشت شد. تاجزاده در اظهارات و موضعگیریهایش انتقادات تندی به قانون اساسی، جایگاه ولایتفقیه، انتخابات، سیاست خارجی و ... مطرح نموده بود.
🔳 گزارههای خبری
▪️ صبح شنبه جلسه رسیدگی به اتهامات مصطفی تاجزاده در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی، برگزار و کیفرخواست متهم با طرح سه عنوان اتهامی ازجمله اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، با ذکر مصادیقی پیرامون هرکدام از عناوین اتهامی قرائت شد.
▪️ پس از قرائت کیفرخواست، رئیس دادگاه از متهم خواست در خصوص اتهاماتی که با ذکر مصادیق و مستندات به وی وارد گردیده توضیح دهد و از خود دفاع کند که تاجزاده پاسخگو نبود.
▪️ پسازاین، قاضی صلواتی با توجه به تفهیم اتهام متهم و امتناع تاجزاده از پاسخگویی به سؤالات دادگاه، به وی فرصت دفاع آخر را داد که تاجزاده مجدداً سخن یا دفاعی را مطرح ننمود و درنتیجه رئیس دادگاه ختم رسیدگی را اعلام نمود تا در مهلت قانونی مقرر نسبت به صدور رأی اقدام نماید.
▪️ «فخرالسادات محتشمی پور» همسر تاجزاده در اظهارنظر ویدئویی از قول همسرش گفته است: «تاجزاده از ابتدا گفته بود که در دادگاه شرکت نمیکند و دادگاه را غیرقانونی میداند.»
وی در ادامه با تکرار اهانتها به نظام از پرونده و جرم همسرش اظهار بیاطلاعی کرده است!
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 اکثر اظهاراتی که در خصوص زیر سؤال بردن بازداشت تاجزاده و دادگاه او مطرح میشود، بر اساس شبههای است که بر مصداق جرم بودن اظهارات و اقدامات رسانهای تاجزاده وارد میکنند و آن را مصداق آزادی بیان عنوان میکنند؛ در پاسخ به این شبهه باید پرسید آیا میتوان به بهانه آزادی بیان هر بیان و تحلیل مسموم و کذبی را در جامعه انتشار داد؟ اساساً منطق جرم انگاری در این حوزه چیست؟
🔹 اگر تندروهای جریان اصلاحات خود را خط امامی میدانند، شایسته است خط و حدّ امام را هم به رسمیت بشناسند که ایشان فرمودند: «در حکومت اسلامی همه افراد دارای آزادی در هرگونه عقیدهای هستند، ولکن آزادی خرابکاری را ندارند...
در جمهوری اسلامی هیچ فرد و یا گروه وابسته به قدرتهای خارجی را اجازه خیانت نمیدهیم...
مردم آزادند در اسلام، هم در بیان عقاید و هم در اعمال، مادامیکه توطئه در کار نباشد و مسائلی را عنوان نکنند که نسل ایران را منحرف کنند...
آزادی غیر از توطئه است. آزادی، آزادی بیان است؛ هرچه میخواهند بگویند، توطئه نکنند.»
اقدامات و اظهارات امثال تاجزاده در سالهای ۷۸ و ۸۸ و دعوت به اغتشاش و خرابکاری در ۹۶ و ۹۸ را میبایست با این مبنا و معیار سنجید.
🔹 اگر مبنا و آرمان تندروهای جریان اصلاحات، آمریکاست؛ باید گفت در آمریکا نیز در کنار پذیرش عمومی مفهوم آزادی بیان، توافقی عمومی وجود دارد که باید برای آن حدومرز مشخص کرد.
بهعنوانمثال در آمریکا محدودیتهای ذیل بر بیان وضع شده است: سخنانی که به منافع اشخاص ضرر بزند (مانند تهمت و افترا)؛ سخنانی که به جامعه بهصورت کلی صدمه میزنند یا سخنانی که مخل نظم عمومی باشند (مثلاً سخنانی که باعث ایجاد وحشت عمومی شود) و ... .
هیچ نظامی بهمانند جمهوری اسلامی در برابر فتنهگران و براندازان، انعطاف و سعهصدر نشان نداده است که مصداق اتم آن سران فتنه ۸۸ بودند که بااینهمه عطوفت نظام اسلامی، باز زبان هجو و لغوشان بهجای توبه و پشیمانی دراز است.
🔶 نکته پایانی
🔸 طیف طرفدار تاجزاده سابقه ۳۲ سال تصدیگری بر مسئولیتهای کلیدی در جمهوری اسلامی داشتهاند؛ اما اکنون خود را در جایگاه مطالبهگر قرار داده و سعی میکنند با دادن آدرس غلط و فتنهانگیزی و ایجاد شبهه و ابهام در اذهان مردم، خود را از زیر بار مسئولیت پاسخگویی خلاص کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: جواد خسروی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#سلمان_رشدی
✅ جعلِ حدیث برای تطهیر سلمان رشدی
🔶 حسن آقامیری یکی از روحانیون خلع لباس شده که مدتهاست در فضای مجازی مسئول شبههپراکنی شده است پس از حمله به سلمان رشدی حدیثی از امام صادق(ع) نقل نموده، که در آن امام صادق(ع) میفرمایند ای اباصبا این فتک (ترور) است و رسول خدا از فتک نهی کرده است اسلام قید فتک است آن فرد را واگذار که خدا کفایتش خواهد کرد.
🔹 بررسی برخی کارشناسان حوزه حدیث نشان میدهد که حسن آقامیری عامدانه یا از سر جهالت حدیث امام صادق(ع) را اشتباه ترجمه کرده تا حمله به سلمان رشدی را تخطئه کند.
🔸 در متنِ اصلیِ حدیث عبارت فَسَتکفی غیرک به کار برده شده که به معنای واگذار کردن و سپردن برخورد با اهانت کننده به فرد دیگری است و فرد هتاک که جعد بن عبدالله نام داشته طبق حدیث پس از چند روز در خواب مرد (هر چند نحوه مرگش ذکر نشده است).
🔹 بررسی سیره پیامبر اسلام(ص) خلاف حرف آقامیری را نشان میدهد؛ چرا که ایشان به قتل غافلگیرانه افرادی مانند کعب بن اشرف شاعر جاهلی و از يهوديان بنی نضير، سفيان بن خالد بن نبيح الهذلی اللحيانی و... که افراد هتاک، توطئهگر علیه اسلام و غیر قابل هدایت بودند دستور دادهاند.
🔸 نکتهای که مشخص است تحلیل محتوای این روحانی خلع لباس شده نشان میدهد که در حال معرفی یک اسلامِ کاریکاتوری یا اسلامِ آمریکایی به جامعه خصوصاً نسل جوان است که بیش از آنکه به معرفت و شناخت اسلام کمک کند مسئول شبههپراکنی و ترویج اباحهگری در جامعه است.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #نفت #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ تولید صنعت نفت را با تکیه ب
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #نفت
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ تولید صنعت نفت را با تکیه بر توان دانشبنیان افزایش خواهیم داد
2⃣ وزارت نفت در زمره دستگاههایی است که بخشی از لوازم و تجهیزات مورد نیاز خود را از طریق واردات تأمین میکند. در این بخش چقدر از نیازهای شما از محل تولید داخل تأمین میشود؟
🔸 امروز نزدیک به ۶۵ تا ۷۰ درصد کالاها و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در داخل تأمین میشود، ولی ما قصد داریم نیازهای وارداتیمان را بهشدت کاهش دهیم و افزایش صادرات داشته باشیم.
🔹 نه فقط در این موضوع، بلکه در بحث افزایش ظرفیت پالایشی در راستای دانشبنیان کردن بهسراغ پتروپالایشگاهها رفتیم. به همین خاطر، وزارت نفت اولین عملیات واحد پتروپالایشگاهی را در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ شروع میکند تا ما جدا از بحث تولید و تأمین سوخت کشور، تأمین خوراک پتروشیمیها را هم داشته باشیم.
🔸 به همین خاطر، از توان مجموعه شرکتهای دانشبنیان، مراکز پژوهشی و دانشگاهی برای تأمین لیسانس و دانش فنی این نوع کارها در حوزه پتروپالایشگاهی و پتروشیمی استفاده خواهیم کرد.
🔹 ما در حوزه پتروشیمی موضوع تأمین کاتالیستها را هم داریم. فعلاً بیش از شصت درصد از کاتالیستها در داخل تولید میشود و نزدیک چهل درصد از خارج وارد میشود. بنا داریم که در پایان این دولت، در خصوص بحث کاتالیست دیگر نیازی به خارج از کشور نداشته باشیم و همه را در داخل تأمین کنیم.
🔸 همچنین دانش بومی، دانش فنی در حوزه پتروشیمی و صنایع زنجیره تکمیلی را هم برنامهریزی میکنیم تا با کمک شرکتهای دانشبنیان و مراکز پژوهشی و دانشگاهی بتوانیم دانش فنی حوزه پتروشیمی و صنایع تکمیلی را هم در داخل تأمین کنیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای جواد اوجی، وزیر نفت
⚡️ ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#ماهواره_خیام
✅ ماهواره خیام یک دستاورد بزرگ بومی در نظام بینالمللی
🔶 تحولات نظام بینالملل نشان میدهد امروز کشورهای قدرتمند، حوزه قدرت و نفوذ خود را از سطح زمین و پیرامون آن فراتر برده و در حوزه علوم هوافضا به دنبال کسب جایگاه و ارتقای قدرت خود در روی زمین هستند. بیشک کشورهایی که در این بخش و علمی که دنیا را دچار تغییرات عدیدهای میکند فعال هستند و به مراتب بیشتر از سایر کشورها نقشآفرینی میکنند، کشورهای قوی به شمار میروند؛ چرا که تولید علم در حوزه هوافضا به عنوان یکی از مؤلفههای قدرت کشورها در دنیای امروز به شمار میرود.
🔹 همکاری جمهوری اسلامی ایران با روسیه با پرتاب ماهواره خيام، بیانگر آن است که جمهوری اسلامی ایران در ردیف اولین کشورهایی قرار میگیرد که در حوزه هوافضا توانسته اقدامات ویژهای انجام دهد، لذا انسان را به کرات دیگر اعزام میکند.
🔸 ماهواره خیام که در حوزههای علمی، تحقیقاتی، پژوهشی، حوادث طبیعی، پیشبینی آب و هوا و سایر اطلاعاتی که از آن میتوان برای مسائل کشاورزی استفاده کرد در نوع خود دستاورد بزرگی به لحاظ علمی و ارتقای قدرت ایران در نظام بین الملل به شمار میرود، از ابعاد مختلفی مهم است. هر چند ماهواره خیام، اولین ماهواره جمهوری اسلامی به شمار نمیرود، اما اولین ماهوارهی جمهوری اسلامی است که درفضای بالاتر از ۵۰۰ کیلومتر قرار میگیرد.
🔹 این موضوع از این جهت حائز اهمیت است که ساخت ماهواره خیام به صورت بومی با همکاری روسیه انجام شده، لذا نشان دهنده توسعه روابط راهبردی جمهوری اسلامی با یک کشور موفق در حوزه مسائل هوا و فضا به شمار میرود.
🔸 نباید فراموش کنیم پیشدستی در حوزه مسائل علمی امروز به عنوان یکی از مؤلفههای قدرت هر کشوری به شمار میرود. خوشبختانه جمهوری اسلامی از سالیان دور در چند حوزه علوم نوین مثل نانو تکنولوژی، علوم هستهای و هوافضا به درجاتی از موفقیت دست یافته است. توسعه علمی ایران اسلامی نشان دهنده این است که نه تنها تحریمهای ظالمانه آمریکا بر حوزه علمی ایران تأثیر منفی نگذاشته بلکه جمهوری اسلامی توانسته در این موارد گوی سبقت را از رقبای منطقهای خود برباید.
🔹 این نکته حائز اهمیت است؛ لذا در تحلیلهای روزهای آینده دوستان و دشمنان نظام باید به این موضوع توجه کنیم، همانگونه که از ابتدای پرتاب ماهواره توسط ماهوارهبر روسی شایعات فراوانی در حوزههای مختلف مطرح شد، قطعا بعد از این باید منتظر تخریب این دستاورد از سوی تخریبگران و افراد و کشورهایی باشیم که کمترین تمایلی به توسعه و توان افزایی علمی و افزایش قدرت بینالمللی ایران در صحنههای سیاسی ندارند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: سید رضا صدر الحسینی، کارشناس و تحلیلگر مسائل بین المللی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ ایران زور نمیپذیرد!
🔶 پس از آنکه دور اخیر مذاکرات رفع تحریمها، دوشنبه هفته گذشته، پس از ۵ روز به پایان رسید؛ اظهارات مختلفی از سوی رسانهها و مقامات سیاسی کشورهای حاضر در مذاکرات وین تاکنون مطرح میشود که تأمل در آنها به همراه الحاق خط داخلی مبلّغ مذاکره به هر قیمت به این اظهارات نشان میدهد تناقضها، روایتگریهای غیرواقع و عملیات روانی با هدف تصمیمسازی غیرمسئولانه در آنها موج میزند؛ چرا این تلاشها انجام میشود؟
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 در بررسی مذاکرات وین باید سه موضوع را از هم تفکیک کرد: واقعیت مذاکرات، روایت مذاکرات و فرامتن مذاکرات.
واقعیت مذاکرات آن روندی است که بیش از یک سال در جریان است و در یک نقطه تعیینکننده راهبردی متوقف شده است. منطق و علت اصرار ایران برای دنیا روشن است؛ عمل به برجامی را میخواهد که لغو تحریمها و تضمین انتفاع اقتصادی مردم ایران قید شده است؛ اما آمریکا چطور؟
🔹 اما آنچه در بیرون و پیرامون مذاکره رقم میخورد، روایتی است که جبهه منسجم غربی- عبری- عربی از مذاکره به مدد توان شبکهسازی رسانهای ارائه میدهد. درواقع، مذاکره وین امروز در کانون جنگ روایتهای نظام سلطه قرار گرفته است. برآیند اظهارات ضلع غربی میز مذاکرات وین این بود که با پایان یافتن گفتگوها، متن نهایی آماده شده و طرفین مذاکرات باید با بیان کلمه بله یا خیر نظر خود را در مورد متن نهایی اعلام کنند؛ اما ایران با فهم این بازی و شناخت ذات فریبکار آمریکایی، صراحتاً اعلام کرد که هیچ متن یا پیشنهادی را بهعنوان متن نهایی به رسمیت نمیشناسد و ضمن دریافت ایدههای معاون هماهنگکننده اتحادیه اروپایی، موارد ارائه شده را در تهران مورد بررسی دقیقتر قرار خواهد داد و نظرات خود را در این رابطه اعلام میکند.
🔹 اما فرامتن مذاکرات چیست؟ اراده بازیگر اصلی آن است. درواقع، این دو دهه بازی هستهای به کارگردانی و بازیگری واشنگتن، با وجود طرح و مسئلهسازی پیرامون ابعاد حقوقی و فنی صنعت صلحآمیز هستهای ایران علت تامه تصمیمگیریهای آمریکا دراینباره نبوده، بلکه اراده سیاسی آمریکا که مخالف انقلاب اسلامی و هر چه متعلق به آن است، مسئله اصلی و علت اساسی مخالفت آمریکا با مذاکرات و هر مقوله ایرانی است؛ لذا راهحل توقف مذاکره نیز منوط به اراده سیاسی آمریکاست که باید تصمیم بگیرد.
🔶 نکته پایانی
🔸 فرار به جلو برای عدم پاسخگویی به نگرانی منطقی ایران و استفاده از ادبیاتی که برای تحت فشار قرار دادن ایران برای پذیرش بدون قید و شرط ایدههای هماهنگکننده اتحادیه اروپایی در روند مذاکره اخیر دیده میشود، چیزی نیست که ایران معناداری آن را درک نکند یا تحت تأثیر فشارها، حرف زور را بپذیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان، کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا #عراق
✅ تداوم تنش سیاسی در عراق
🔶 عراق همچنان صحنه اعتراض و تحصن طرفداران صدر و پیشنهادهای سیاسی توسط برخی احزاب برای مصالحه و گفتوگوهای ملی است؛ جریان صدر همچنان بر تحصن و اعتصاب تکیه کرده است و در مقابل، جریان اطار تنسیقی نیز همچنان بر انجام گفتوگوهای سیاسی تأکید دارد. در مقابل اخیراً جریان صدر انتخابات زودهنگام را نیز مطرح کرده است.
🔹 دلایل تأکید جریان صدر بر انتخابات زودهنگام، چند عامل است:
1⃣ با توجه به انصراف جریان صدر از پارلمان و عدم حضور این جریان بهصورت مستقیم در عرصه سیاسی، مقتدی صدر با طرح انتخابات زودهنگام به دنبال حضور مجدد در عرصه سیاسی و پارلمان است.
2⃣ مقتدی صدر امید دارد که در صورت وقوع انتخابات زودهنگام، کرسیهای بیشتری نسبت به دور قبلی کسب کند و از این طریق کتله اکبر یا فراکسیون اکثریت را در ائتلاف با سایر جریانها به دست آورد.
3⃣ تنها گزارهای که مقتدی صدر از طریق آن میتواند به عرصه سیاسی بازگردد و در عرصه سیاسی دارای چانهزنی باشد، حضور مجدد در پارلمان است و این گزاره تنها از طریق انتخابات مجدد فراهم خواهد شد.
🔸 در این میان همچنان برخی جریانها برای خروج از بنبست موجود، پیشنهادهایی ارائه دادهاند که مهمترین آن بحث رسیدن به گزینه واحد از سوی جریان اطار و صدر برای نخستوزیری است.
🔹 این در حالی است که صدر همچنان به این گزاره اعتقاد دارد که باید انتخابات مجدد برگزار شود و به همین دلیل است که جریان صدر از اهرم افکار عمومی برای تأثیرگذاری بر عرصه سیاسی استفاده میکند؛ بهگونهای که مقتدی صدر از هواداران خود در سراسر عراق خواست تا با حضور در بغداد تظاهرات میلیونی برگزار کنند. دعوت به تظاهرات و برگزاری این نوع تجمعات بیش از همه منجر به فرسایشی شدن وضعیت موجود و به درازا کشیدن وضعیت سیاسی میشود.
🔸 درمجموع میتوان گفت که تنها راه خروج عراق از بنبست فعلی، وحدت و انجام گفتوگوهای ملی است؛ زیرا ادامه این روند شرایط را برای دشمنان عراق جهت دخالت بیشتر در این کشور فراهم میکند و همین عاملی در جهت امنیتی شدن بحران فعلی و فرسایشی شدن آن میشود. وقوع این دو گزاره نیز منجر به تقابل افکار عمومی با جریانهای سیاسی و طولانی شدن شرایط موجود میشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
✅ خطونشان بیخ گوش آمریکا
🔶 برای اولین بار ایران به همراه متحدین چینی و روس خود در عمق دریای کارائیب و در حیاطخلوت ایالاتمتحده آمریکا دست به انجام رزمایش مشترک نظامی میزند.
🔹 رزمایش مشترکی که از دو روز پیش به مدت دو هفته در شمال غرب ونزوئلا آغاز شده و مورد توجه رسانهها و تحلیلگران بینالمللی قرار گرفته است.
🔸 هر چند کشورهایی نظیر الجزایر، بلاروس، ویتنام، هند، قزاقستان و ازبکستان نیز در این رزمایش شرکت کردهاند؛ بااینحال، بیبروبرگرد کانون اهمیت، موضوع حضور ایران، روسیه و چین بهعنوان مثلث کشورهایی است که صفبندی جدی در برابر ایالاتمتحده دارند و در ائتلاف سهگانه با تحکیم همکاریهای نظامی، امنیتی و سیاسیشان بلوک جدیدی از قدرت را در برابر رویکرد یکجانبهگرایی آمریکا و متحدانش معرفی کرده و به دنبال تحقق مهار هژمونی آن هستند.
🔹 یکی از نکات قابلتوجه در این رزمایش، بهرهگیری ارتش ونزوئلا از پهپادهای «مهاجر ۲ است». پهپادهایی که ویژگی خیرهکننده رصد، شناسایی و حمله با قابلیت ضدتانک و ضدنفر را داراست و این روزها در این کشور آمریکای جنوبی ساخته میشود.
🔸 در آخر اما باید گفت که جمهوری اسلامی ایران با حضور در رزمایش مشترک در آبهای ونزوئلا علاوه بر نمایان ساختن قدرت دریایی و نظامی خود، اثبات میکند که دامنه تأمین امنیت دریایی خود را تا هزاران کیلومتر دورتر از جغرافیای سرزمینی تعریف کرده و برای تأمین امنیت دریایی خود تنها به محدوده خلیجفارس اکتفا نکرده است.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#خودرو
✅ دلایل کاهش قیمت خودرو چیست؟
🔶 بازار خودروی کشور در ماههای اخیر شاهد یک ثبات نسبی شده است.
بررسی نوسانات قیمتی در بازار خودرو حاکی از ریزش گسترده قیمت خودروهای پژو، تیبا، ساینا، سمند و کوییک است که نشان میدهد بازار همچنان روند نزولی را در پیش گرفته است.
🔷 کارشناسان صنعت خودرو عوامل ذیل را مؤثر در کاهش قیمتها در بازار خودرو میدانند:
1⃣ مصوبه واردات خودرو در مجلس و همراهی دولت در این زمینه.
2⃣ انجام تعهدات شرکت سایپا در قبال خریداران و عرضه خودرو به بازار.
3⃣ به اعتقاد کارشناسان صنعت خودرو، عرضه خودرو در بورس کالا میتواند اثرات عمیقی در کشف عادلانه قیمت، کاهش واسطهگری، افزایش شفافیت در بازار، ضابطهمند شدن و درنهایت خرسندی مصرفکننده نهایی از خرید در زمان مورد نیاز و بدون واسطه ایفا کند.
4⃣ در این مدت قیمت ارز روی بازار خودرو تأثیر قابلتوجهی نگذاشته است و بیشتر محدودیت عرضه است که موجب شده تا قیمت برخی محصولات همچنان روند کاهشی نداشته باشد.
5⃣ کاهش خودروهای ناقص در کف پارکینگ؛ تعداد خودروهای موجود در کف پارکینگها، سال گذشته بیش از ۸۲ هزار خودرو بود که اکنون به ۱۸ هزار دستگاه کاهش یافته است؛ یعنی حدود ۷۰ درصد خودروهای ناقص کاهش داشتهاند.
6⃣ یکی از اقدامات مهم و راهبردی، حرکت به سمت تولید کامل است و همین سبب ایجاد روند کاهشی در تعداد خودروهای ناقص شده است. این در حالی است که در گذشته تأکید داشتند که تحریمها باعث کاهش ورود قطعات خودرو و افزایش خودروهای پارکینگی شده است.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #نفت #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ تولید صنعت نفت را با تکیه ب
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #نفت
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ تولید صنعت نفت را با تکیه بر توان دانشبنیان افزایش خواهیم داد
3⃣ بهعنوان مسئول دستگاه اجرایی که با پیچیدگیهای زیادی در حوزه تحت مأموریت خودتان مواجه هستید، توان شرکتهای دانشبنیان داخلی را برای حل این مسائل در چه سطحی ارزیابی میکنید؟
در کدام حوزهها توان بالایی دارند و در کدام حوزهها هنوز از رشد کافی برخوردار نشدهاند؟
🔸 الحمدلله نخبگان خوب و شرکتهای دانشبنیان توانمندی در این عرصه هستند. قطعاً اینها حمایت ما و وزارت نفت را میخواهند. این نیاز هم در حوزه بالادست و هم پاییندست صنعت نفت هست که ما باید خودمان دنبال کنیم و از این شرکتها بخواهیم.
🔹 الحمدلله طی این مدت کوتاهی که این دولت شکلگرفته نمایشگاههای مختلفی از شرکتهای دانشبنیان برپا شده که به اعتقاد من توان خیلی خوبی هم در بخش بالادست و هم در بخش پاییندست نفت مهیاست.
🔸 طبق فرمان رهبر انقلاب باید صنعت را دانشبنیان کنیم که انشاءالله انجامشدنی است و شروع کردیم. با این فراخوانی هم که دادیم، شرکتهای خیلی خوب و توانمندی حضور پیدا کردند. قراردادهای سبک جدیدی را هم که طراحی کردیم، به این شرکتها انگیزه خواهد داد تا در کارهای ما ورود کنند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای جواد اوجی، وزیر نفت
⚡️ پایان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ افراطيون در پيشگاه قانون
🔶 دادگاه مصطفی تاجزاده در حالی در ابتدای این هفته برگزار شد که وی از پاسخگویی در دادگاه امتناع کرد.
🔸 در اين جلسه، نماينده دادستان کيفرخواست متهم را که در ۳۶ صفحه تنظيم شده بود و حاوی قرائن و شواهد متعددی از اقدامات تاجزاده عليه امنيت ملی قرائت کرد.
در کيفرخواست صادره عليه تاجزاده، سه عنوان اتهامی ازجمله اجتماع و تبانی عليه امنيت ملی با ذکر مصاديقی درباره هر کدام از اين عناوين اتهامی ذکر شده است.
🔸 پس از قرائت کيفرخواست، رئيس دادگاه از متهم خواست به سؤالات مطرح شده پاسخ دهد و در خصوص اتهاماتی که با ذکر مصاديق و مستندات به وی وارد شده توضيح دهد و از خود دفاع کند که تاجزاده پاسخگو نبود. تاجزاده همچنين از پذيرش وکيل نيز خودداری کرده است.
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 اعم از بازداشت و اتهامات مطرح شده عليه تاجزاده، برگزاری دادگاه يک پرونده معمول قضايی است که مطابق با قانون بايد روند آن پيش رود. البته جريان اصلاحات و اپوزيسيون موج سنگين خبری و تحليلی در اين زمينه راهاندازی کرده است تا افکار عمومی را به خود جلب کند؛ اما حقيقت آن است که اين موضوع حداکثر در سطح دغدغه اصلاحطلبان راديکال و ضدانقلاب باقی ماند.
🔹 تاجزاده تلاش فراوان داشت تا به نوعی خود را قهرمان و ليدر جريان اصلاحطلب معرفی کند و بر اين باور بود که دستگيری او میتواند تکاپويی جديد در اين جريان ايجاد کند؛ اما اين اتفاق نهتنها چنين واکنشی را برای هواداران وی در فضای مجازی به همراه نداشت، بلکه نشان داد که چنين توهماتی نسبتی با واقعیتهای جامعه ما ندارد. برای تاجزاده امروز مشخص شده که حتی همراهان و همکاران وی در اردوگاه اصلاحطلبی نيز تا اندازهای حاضرند برای او سرمایهگذاری کنند و حاضر به پرداخت همه هزینههای تراشيده شده ناشی از افراطکاریهای او نيستند.
🔹 ژست تاجزاده در بیاعتنا جلوه دادن خود به دادگاه نيز ژست سوختهای است که بخشی از اصلاحطلبان راديکال از زمان دوم خرداد دنبال کردهاند و تلاش کردهاند تا به نحوی مشروعيت و اعتبار دادگاههای جمهوری اسلامی را زير سؤال ببرند که اين امر نيز تلاش بیهودهای بيش نيست؛ چراکه همواره افکار عمومی با اين سؤال مواجه شدهاند که چطور است اين جريان خود را مدعی توسعه سياسی و قانون میداند، اما وقتی نوبت به رسيدگی اتهامات خود میرسد، حاضر به پاسخگويی نيست! بههرحال در جامعه فصلالخطابهايی وجود دارد که همه بايد پذيرای آن باشيم که بدون شک در رأس آن دستگاه قضا قرار دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی، کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#آمریکا
✅ چالش ترامپ برای آمریکا
🔶 اقدام اف بی ای در حمله به منزل دونالد ترامپ، در طول عمر ۲۵۰ ساله و ۴۰ رئیسجمهور این کشور بیسابقه بوده است. این چالش درون سیستمی آمریکا، بازتابهای رسانهای گستردهای در جهان داشته است.
🔳 گزارههای خبری
▪️«مریک گارلند» دادستان کل ایالاتمتحده در پی یورش پلیس فدرال آمریکا به اقامتگاه رئیسجمهور پیشین این کشور اظهار داشت: «شخصاً دستور این اقدام را صادر و از وزارت دادگستری درخواست کردم تا جزئیات این اقدام به اطلاع عموم برسد».
▪️دونالد ترامپ در واکنش به اقدام پلیس فدرال آمریکا اعلام کرد: «ما ملتی هستیم که بهطور بیسابقهای نهادهای مجری قانون را به سلاحی در برابر احزاب سیاسی مخالف تبدیل کردهایم. چنین حملهای فقط در کشورهای ورشکسته جهانسومی رخ میدهد. متأسفانه آمریکا یکی از این کشورها شده است و تا حدی فاسد شده که پیش از آن هرگز نظیرش دیده نشده بود».
او در ادامه افزود: «این کار حملهای از سوی چپهای افراطی دموکرات است که در استیصال برای ممانعت از شرکت من در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ هستند و هر کاری میکنند که محافظهکاران و جمهوریخواهان را در انتخابات میاندورهای کنگره متوقف کنند».
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 در شرایط فعلی آمریکا با بحران اساسی در نظام دموکراتیک مواجه است؛ دوقطبی شدن جامعه در میان مردم و دو شقه شدن فضای سیاسی در میان سیاستمداران این کشور قابلفهم است. این مسئله باعث شده تا کارویژههای دموکراسی در این کشور بهدرستی کارآمد نباشد که نمونه آن میتواند حمله طرفداران ترامپ به مجلس این کشور باشد.
🔹 ناتوانی جسمی و مدیریتی «جو بایدن» در امور کشور باعث کلاهش چشمگیر محبوبیت دولت او شده است و همین مسئله باعث افزایش نزاع بر سر قدرت میان جمهوریخواهان و دموکراتها و حتی درونحزبی و میان دموکراتها شده است؛ زیرا برخی از آنها معتقدند، با توجه به مشکلات متعددی مانند مشکلات جسمانی و عملکرد ضعیفی که او داشته است، نباید وارد رقابت انتخاباتی شود.
🔹 در شرایطی که دولت بایدن با عدم محبوبیت در جامعه آمریکا روبرو شده، افزایش محبوبیت ترامپ در جامعه آمریکا به یکی از چالشهای دولت تبدیل شده است. به همین علت حمله به منزل ترامپ را باید تلاشی در جهت حذف غیردموکراتیک ترامپ از عرصه سیاسی این کشور دانست. جریان سیاسی دموکرات با توجه به ابزارهای قدرت که در اختیار دارد، تلاش میکند تا مانع از ورود او به عرصه رقابتهای انتخاباتی شود.
🔶 نکته پایانی
🔸 آمریکایی دموکراتیک سابقه جنگ داخلی و کشتار ۶۲۰ هزار نفر از جداییطلبان تگزاس را در پرونده دارد؛ از سویی دیگر شخص ترامپ طرفداران افراطی دارد که در مقطع کنونی در حال رجزخوانی هستند و سخن از خریدن مهمات و به کار بردن اسلحه برای برنده شدن فرد موردنظر خود در انتخابات را به زبان میآورند؛ البته این مسئله به معنی قریبالوقوع بودن جنگ داخلی در این کشور نیست، بلکه بیشتر افول جاذبههای مادی آمریکا در عرصه مدیریت بینالملل را نشان میدهد که ثبات و امنیت داخلی این کشور را نشانه رفته است.
مقام معظم رهبری در این خصوص میفرمایند: «همچنان که شکوه و جلال کشتی معروف تایتانیک مانع از غرق شدن آن نشد، شکوه و جلال آمریکا هم مانع از غرق شدنش نیست و آمریکا غرق خواهد شد».
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده، کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr