#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#ناتو #روسیه #اوکراین
✅ علت مخالفتهای ایران با ناتو چیست و چرا روسیه در اوکراین پیشدستی کرد؟
🔶 قسمت اول
🔸 آیتالله خامنهای پیشتر در سخنرانی به مناسبت مبعث پیامبر در تاریخ ۱۰ اسفندماه سال گذشته، بحران اوکراین را نتیجه سیاستهای آمریکا خواندند و موضع ثابت جمهوری اسلامی ایران را توقف جنگ دانستند.
🔸 این موضع در دیدار با رئیسجمهور قزاقستان نیز تکرار شد و فرمودند: در قضیه اوکراین مشکل اصلی این است که غربیها درصدد توسعه ناتو هستند و آنها هر جا که بتوانند برای گسترش نفوذ خود تأمل نخواهند کرد.
🔸 در دیدار رئیس جمهور روسیه، رهبر انقلاب ضمن مخالفت جمهوری اسلامی و تکرار موضع قبلی مبنی بر ناخرسندی جمهوری اسلامی با اصل مقوله جنگ، گفتند: در قضیه اوکراین چنانچه شما ابتکار عمل را به دست نمیگرفتید، طرف مقابل با ابتکار خود، موجب وقوع جنگ میشد... اگر راه در مقابل ناتو باز باشد حد و مرزی نمیشناسد و اگر جلوی آن در اوکراین گرفته نمیشد، مدتی بعد به بهانه کریمه، همین جنگ را به راه میانداختند.
🔷 اما ناتو چیست و چرا جمهوری اسلامی با گسترش آن مخالف است و در چه صورتی ممکن بود روسیه مانند برخی دیگر از کشورهای منطقه دچار حمله ناتو شود؟
🔹 پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو، پیمانی نظامی و باقی مانده از دوران جنگ سرد است که براساس آن کشورهای عضو هرگونه حمله نظامی علیه یک یا چند کشور در اروپا یا آمریکای شمالی را به عنوان حمله به تمامی کشورهای عضو تلقی کنند. این پیمان در مقابل پیمان ورشو بهشمار میرفت اما با پایان دوران جنگ سرد در ۱۹۹۰ و تجزیه اتحاد جماهیر شوروی، پیمان ورشو که یک اتحاد نظامی میان کشورهای بلوک شرق بود نیز عملاً از بین رفت؛ در مقابل آمریکا تلاش کرد تا اتحاد نظامی مقابل را که ناتو نام داشت تقویت کند.
🔹 روسیه بارها تذکر داده که آمریکا بعد از ۱۹۹۰ تعهد کرده ناتو به کشورهای عضو شوروی و پیمان ورشو تسری پیدا نکند اما عملاً این تعهد زیر پا گذاشته شد.
از زمان انحلال پیمان ورشو در ۱۹۹۱ تا امروز، علاوه بر اعضای سابق ورشو مانند جمهوری چک، مجارستان، لهستان و بلغارستان که به ناتو پیوستند، برخی جمهوریهای شوروی سابق هم در نزدیکی مرزهای روسیه همچون استونی، لیتونی و لیتوانی عضو ناتو شدند.
🔹 از زمان تأسیس ناتو و بعد از پایان جنگ سرد، حملات نظامی ناتو به کشورها نه تنها کمکی به آنها نکرده بلکه ویرانی و خرابیهای گستردهای به جا گذاشته است.
🔹 حمله به افغانستان در سال ۲۰۲۱ به بهانه مبارزه با تروریسم بعد از بیست سال به بازگشت مجدد طالبان به قدرت و ترک خاک افغانستان از سوی آمریکا انجامید؛ در طول اشغال این کشور علاوه بر جان باختن حدود ۵۰ هزار غیرنظامی و جنایات جنگی انجام شده از سوی ناتو، این کشور بارها شاهد حملات تروریستی و بمبگذاری بود و امنیتی که ناتو در پی ایجاد آن بود محقق نشد.
🔹 در دوران جنگ داخلی لیبی و تلاش مخالفان حکومت قذافی، ناتو در اقدامی مداخلهجویانه با اعلام منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی، اقدام به بمباران شهرهای این کشور کرد و عملیات نظامی ناتو تا سقوط قذافی و مرگ وی ادامه داشت. با سقوط قذافی و پایان عملیات ناتو، لیبی به کشوری چندپاره و فقیر و ناامن تبدیل شد و شاهد جنگ قدرت در این کشور و فقدان یک دولت توانمند هستیم و حتی داعش بر بخشهایی از لیبی مسلط شده بود.
⚡️ ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #تحلیل_کننده #ناتو #روسیه #اوکراین ✅ علت مخالفتهای ایران
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#ناتو #روسیه #اوکراین
✅ علت مخالفتهای ایران با ناتو چیست و چرا روسیه در اوکراین پیشدستی کرد؟
🔶 قسمت دوم
🔹 در جریان جنگ سوریه و بعد از موفقیتهایی که ارتش این کشور در بازپسگیری برخی مناطق از تروریستها داشت، سه کشور عضو ناتو (آمریکا، انگلیس و فرانسه) حملاتی را بر علیه مواضع دولت سوریه در دمشق و حمص داشتند؛ این حملات که عملاً نقض مقررات بینالمللی بود از سوی سازمان ناتو و کشورهای عضو آن با استقبال روبهرو شد.
🔹 پیمان نظامی ناتو در طول این سالها نه تنها مانع از وقوع جنگها نشده بلکه پای ثابت جنگهای متعددی بوده و عملاً در ناامن شدن منطقه غرب آسیا نقش داشته است؛ از همین روی، گسترش ناتو تهدید بر علیه صلح و امنیت جهانی و استقلال کشورهاست و ایران بارها مخالفت خود را با این پیمان نظامی آشکار کرده است.
🔹 در ماجرای اوکراین نیز روسیه همسایگی ناتو با مرزهای خود را تهدید بر علیه امنیت خود میدانست؛ بعد از اتفاقات سال ۲۰۱۴ در این کشور، شبه جزیره کریمه در جریان یک همه پرسی به روسیه ملحق شد. در صورتی که اوکراین به عضویت ناتو درمیآمد، ممکن بود نیروهای این ائتلاف به بهانه بازپسگیری کریمه وارد جنگ با روسیه شوند؛ به همین دلیل بعد از احتمال عضویت اوکراین در ناتو، روسیه حمله نظامی خود به اوکراین را بعد از به رسمیت شناختن استقلال ایالتهای لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین، آغاز کرد.
🔹 در حقیقت توسعهطلبیهای ناتو و سپر دفاعی قرار دادن این کشور در برابر روسیه موجب شد تا هم اکنون این کشور وارد جنگی شود که جز خرابی و تلفات انسانی عایدی دیگری برای آن نداشته است؛ اما نکته قابل توجه اینجاست کشورهایی که اوکراین را در برابر روسیه تشجیع میکردند حتی از ارسال کمکهای نظامی درخور توجه به این کشور خودداری کردند.
🔹 زلنسکی رئیسجمهور اوکراین بارها خواستار این شد تا درب زرادخانههای کشورهای عضو ناتو به روی اوکراین گشوده شود اما این اقدام صورت نگرفت و دبیرکل ناتو رسماً اعلام کرد ماشه یک جنگ اروپایی را نخواهد چکاند! همچنین ناتو با اعلام منطقه پرواز ممنوع برا فراز اوکراین مخالفت کرد.
🔹 بحران اوکراین و آنچه تاکنون بر این کشور گذشته است را میتوان مشابه با سایر بدعهدی آمریکا و غربیها با متحدانشان دانست. در سال ۱۹۵۶ مردم مجارستان با تشجیع آمریکا علیه شوروی به میدان آمدند و دست به تخریب نمادهای کمونیستی کردند اما زمانی که نیاز به کمک داشتند، با سکوت آمریکا روبهرو شدند و وقتی ارتش شوروی وارد مجارستان شد و به سرکوب قیام کنندگان پرداخت، کشورهای غربی تنها به صدور بیانیه اکتفا کردند.
⚡️ پایان
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#تبیین #جهاد_تبیین
⬛️ جهاد تبیین زینب(سلام الله علیها) در جنگ ترکیبی عاشورا
◼️ جنگهای دوران پیامبر(صل الله علیه وآله) و امام علی(عليهالسلام) نشان میدهد که جبهه باطل از طریق «جنگ سخت» نتوانسته اهداف خود را پیش ببرد. از این رو راهبرد جبهه باطل برای غلبه بر حریف در کنار جنگ سخت، «جنگ نرم» بوده و این جنگ پیشینهای به وسعت تاریخ دارد و تاریخ پر فراز و نشیب اسلام همواره شاهد آن بوده و یکی از شواهد وقوع جنگ نرم در تاریخ صدر اسلام، حادثه عظیم عاشورا است.
▪️دشمنان سیدالشهداء که در واقع دشمنان اسلام بودند، توانستند با سه عامل و تاکتیک «تبلیغات»، «تهدید» و «تطمیع» مسیر خلافت و ولایت را عوض کنند، آنها اگر چه در «جنگ سخت» پیروزی ظاهری را به دست آوردند، اما پیروزی حقیقی از آن جریان عاشورا بود، چرا که با این حرکت شنیع آنها، چهره خباثتآمیز آنها بیشتر هویدا شد.
▪️سرداران و ارکان اصلی عاشورا حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) بودند، زینب(س) در برابر جنگ سخت دشمن (شهادت برادر، برادرزادهها و اهل بیت) علیرغم همه مصیبتها توانست اهل بیت(ع) و اسرا را سالم به شام بیاورند و در شام در مقابل یزید که قصد تحقیر و تفهیم شکست اهل بیت(ع) را داشت، فرمودند: «ما رایت الا جمیلا».
▪️این زیبا دیدن مصیبتها بعد از جنگ سخت، آغاز جنگ نرم در دستگاه یزید بود، البته زیبا دیدن مصیبتهای عاشورا، ندیدن قساوت و رذالتها نیست، این زیبا و خوب دیدن، ندیدن بلا و مصیبت نیست؛ بلکه معنا و مفهوم بخشیدن به بلاست.
▪️آری بزرگ بانوی جهادگر جهاد تبیین کربلا، با تبیین خویش جنگ ترکیبی دشمن و پیروزی ظاهری آنها را در خاک و کاخ دشمن به شکست تبدیل کرد، و با زیبا دیدن مصیبتهای کربلا، قدرت روایتگری روایت ناب و نهضت عظیم عاشورا را در دل بلاها احیا نمود.
▪️#به_قلم_اساتید: مرتضی امیری نژاد
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#تربیت_فرزند
⬛️ کربلا؛ کارزار مادرها
◼️ قسمت اول
▪کربلا بیش از آنکه میدان نبرد مردان باشد، کارزار مادرها است؛ مادرهایی که در بطن واقعه حضور دارند و زشتیها و زیباییهای کربلا برخاسته از دامانشان است.
▪️نقش عبیداللهبنزیاد در رقمخوردن واقعهی عاشورا بر کسی پوشیده نیست؛ کسی که مشاور مسیحی یزید، سپردن ولایت کوفه را به او پیشنهاد داد؛ چون از سبعیت او بهخوبی آگاه بود.
▪️عبیدالله از مادری به نام مرجانه متولد شد که زنی کافر و بدکاره بود و به همین دلیل به «ابنمرجانه» شهرت یافت؛ لقبی که حضرت زینب(س) هنگام حضور در دارالاماره، او را با آن خطاب کرد. مرجانه پس از جدایی از زیاد که مردی قسیالقلب و بدنام بود، با مردی زرتشتی، به نام شیرویه اسواری ازدواج کرد و عبیدالله تحت سرپرستی فردی غیرمسلمان قرار گرفت و تربیت شد. او چندی بعد به نزد پدرش زیاد برگشت؛ پدری مجهولالنسب که مادرش سمیه، به زناکاری شهره بود.
▪️وقتی معاویه، او را بهعنوان والی مدینه انتخاب کرد، مردم شهر از ترس او، سه روز به قبر پیامبر پناه بردند. نسب ناپاک از او شخصیتی ساخت که زنان را به مجلس خود میکشاند و از بریدن سر و مثلهکردنشان لذت میبرد.
این روحیهی خشن سبب شد تا پس از واقعهی عاشورا در بصره کاخ سفیدی بنا کند و روی درهای آن تصاویر سرهای بریده را حک کند.
▪️شمهای از این قساوت و سبعیت را میتوان در نامهای یافت که او به عمر سعد نوشت: «اگر حسین و یارانش سر به فرمان نهادند و تسلیم شدند، آنان را به سلامت نزد من بفرست و اگر نپذیرفتند، به آنها حمله کن و همه را بکش و اعضایشان را پارهپاره کن. اگر حسین کشته شد، بر سینه و پشت او اسب بتاز... . من با خود عهد کردهام، اگر او را کشتم، با او چنین کنم.»
▪️میزان نفرت آلالله از ابنمرجانه بهحدی بود که وقتی ابراهیم اشتر، فرماندهی سپاه مختار، در روز عاشورای سال ۶۷ هجری در جنگ خازر، عبیدالله را به درک واصل کرد و مختار سرش را به مدینه فرستاد، امام سجاد(ع) با دیدن سر آن ملعون به سجده افتادند و فرمودند: «الحمداللّه الذی ادرک لی ثاری من اعدائی و جزیالله المختار خیرا؛ ستایش خدای را که انتقامم را از دشمنانم گرفت. خدا به مختار جزای خیر بدهد.»
▪«ارحام ناپاک» که حرث مشترک دهها مرد بودند، در مقابل «ارحامالمطهره» صفآرایی کردند و بزرگترین جنایت تاریخ را رقم زدند؛ از همین رو است که پیامبر(ص) فرمود: «برای نطفههای خویش بهترین را انتخاب کنید؛ زیرا اخلاق فرزندان، ریشه در اخلاق گذشتگان دارد.»
در این روایت رسولاللّه بر نقش مادر در تعیین سرنوشت نسل، تأکید ویژهای کردهاند. مادری که بهتعبیر قرآن «حمله و فصاله ثلاثون شهرا»، سی ماه بهصورت اختصاصی که شامل دوران حمل و شیردهی میشود، با فرزند نفسبهنفس همراه است و در این دوران میتواند بیشترین اثرگذاری را در شکلگیری شاکلهی شخصیتی کودک بر جای گذارد.
▪️#به_قلم_اساتید: خانم مریم اردویی، پژوهشگر حوزه دینی
⚡️ ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#معنویت_و_اخلاق #سبک_زندگی #تحلیل_کننده #تربیت_فرزند ⬛️ کربلا؛ کارزار مادرها ◼️ قسمت اول ▪کربلا
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#تربیت_فرزند
⬛️ کربلا؛ کارزار مادرها
◼️ قسمت دوم
▪️آیتاللّه جوادیآملی در کتاب زن در آینهی جمال و جلال، با اشاره به همین دوران سیماههی حمل و شیردهی بیان میکنند که بخشی از مسئولیتهای پرورشی بهعهدهی مادر است که پدر از آن محروم است.
▪️علامه معتقدند «در این سی ماه که مستقیماً کودک از مادر تغذیه میکند، مادر عملاً مسئول حیات دو نفر است و دو تکلیف دارد؛ اما پدر تنها در اصل نطفه موظف است که حلال بخورد و اگر بعد مبتلا به حرام شد، ارتباط تنگاتنگی با پرورش کودک ندارد؛ زیرا غذای حرام پدر در جهاز گوارشی پدر هضم میشود؛ اما غذای مادر در دستگاه گوارشی او تبدیل به شیر میشود و کودک مستقیماً از آن تغذیه میکند. او موظف است به کودک، شیر حلال دهد و برای همین منظور خود نیز حلال بخورد. این درمورد تغذیهی جسمانی است؛ اما درمورد غذای روحانی نیز چنین است؛ اگر مرد خاطرهی بد، خیال و هوس بدی در سر بپروراند، خود را میسوزاند؛ خیال گناه و خاطرهی تلخ در درون مرد، علیه خود اوست؛ اما خیال باطل و حرام و اندیشهی گناه و خاطرات تلخ برای زن علیه دو نفر خواهد بود.»
▪️نکتهای که در فرمایش علامه تأملکردنی است، تأثیرپذیری کودک حتی از خیالات و اندیشههای مادر است. حال اگر مادری دارای افکار باطل و خیالات گناهآلود باشد، اثری که بر تربیت کودک بر جای میگذارد، اثری منفی و در پارهای مواقع جبرانناپذیر خواهد بود.
▪️اهمیت شیر مادر و تأثیرش بر تربیت فرزند را میتوان از آیهی ۱۲ سورهی قصص و ماجرای مادر حضرت موسی(ع) برداشت کرد؛ آیهای که خداوند میفرماید:«و حرمنا علیه المراضع»، یعنی خداوند بهصورت تکوینی شیر دیگر زنان را بر حضرت موسی(ع) حرام کرد تا زنی غیر از مادرش نتواند به او شیر دهد که راز این امر در تفسیر نمونه اینگونه بیان شده است: «او باید از شیر پاکی همچون مادرش تغذیه کند تا بتواند بر ضدناپاکیها قیام کند و با ناپاکان بستیزد.»
▪️#به_قلم_اساتید: خانم مریم اردویی، پژوهشگر حوزه دینی
⚡️ پایان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ برجام و اقتصاد ایران
🔶 تحریمهای شدید اقتصادی با هدف فشار برای متوقف یا محدود کردن فعالیتهای هستهای را میتوان مهمترین راهبرد غرب در مواجهه با ایران دانست.
🔸 این موضوع باعث شده تا دو موضوع اقتصاد و فعالیتهای هستهای به هم پیوند بخورد، بهگونهای که مذاکرات برجام برای ایران با هدف رفع تحریمهای اقتصادی و برای غرب با هدف محدود کردن فعالیتهای هستهای ایران انجام شده است.
🔷 در خصوص رابطه اقتصاد ایران و برجام چند نکته را باید مدنظر قرار داد:
1⃣ اگرچه ارتباط مستقیمی بین مسائل اقتصادی و برجام وجود دارد ولیکن نمیتوان کل اقتصاد ایران را در برجام خلاصه کرد. اقتصاد ایران ظرفیتها و فرصتهای متنوعی دارد که با نبود برجام نیز میتوان با بهرهبرداری هوشمندانه از ظرفیتها و فرصتها، تهدیدات اقتصادی را خنثی نمود.
بهعنوان نمونه، ظرفیت ترانزیت کالا در مرزهای ایران حدود ۱۰۰ میلیارد دلار است که درآمدی دو برابری نسبت به کل هزینههای دولت در وضع فعلی هست. گسترش روابط با کشورهای همسایه، پیمانهای پولی و مالی دوجانبه، گسترش بخش دانشبنیانی اقتصاد و بسیاری از موارد دیگر میتواند بدون برجام نیز باعث شکوفایی اقتصاد ایران شود.
2⃣ اگرچه دولت سیزدهم اقتصاد خود را به برجام گره نزده و حل مشکلات اقتصادی را در بخشهای دیگر اقتصادی دنبال میکند؛ اما این بدان معنی نیست که احیای برجام منفعت اقتصادی ندارد. احیای برجام و رفع واقعی تحریمها دسترسی ایران به میلیاردها دلار از اموال خود را میسر میسازد که میتواند علاوه بر جبران کسری بودجه، از طریق سرمایهگذاری در بخشهای مولد، باعث ایجاد درآمدهای پایدار برای کشور شود؛ فروش نفت را تسهیل و میزان آن را افزایش دهد، هزینههای دور زدن تحریم مانند تخفیف به مشتریان و یا خرید مواد اولیه به قیمت بالاتر را از بین ببرد، با تسهیل تجارت خارجی بخش خصوصی و تولید را در کشور تقویت کند، برخی از انحصارات را از بین میبرد، زمینه جذب سرمایهگذاری خارجی را فراهم کند و ... .
بنابراین نمیتوان بهراحتی ادعا کرد که برجام برای اقتصاد ایران هیچ فایدهای ندارد!
🔶 نکته راهبردی
🔸 باید دقت کرد در تحلیل رابطه برجام و اقتصاد کشور، دچار افراطوتفریط نشد. برجام فینفسه برای اقتصاد ایران مضر نیست. احیای برجام باعث به وجود آمدن فرصتهایی در اقتصاد ایران میشود که میتواند سرعت رفع مشکلات اقتصادی کشور را افزایش دهد و اساساً مذاکره برای دستیابی به این منافع صورت میگیرد؛ اما اگر در احیای برجام همانند گذشته تحریمهای اقتصادی بهصورت عملی برداشته نشود و یا امکان استفاده ایران از سایر منافع برجام فراهم نشود، ایران انگیزهای برای نجات برجام ندارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی کارگر، تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا
#رژیم_صهیونیستی
✅ پیام راهبردی شکست صهیونیستها در جنگ ۳ روزه غزه
🔶 جهاد اسلامی فلسطین که در سال ۱۹۸۱ و با الهام از اندیشههای امام خمینی(ره) و آرمانهای انقلاب اسلامی توسط دانشجویان «دانشگاه اسلامی غزه» تأسیس شد، «نبض اصلی» تحولات میدانی و غیرمیدانی مربوط به جنگ در غزه و شرایط پساجنگ را در دست دارد.
🔳 گزارههای خبری
▪️در روزهای گذشته یکی از رزمندگان مقاومت اسلامی در یک عملیات جهادی در سه مکان جداگانه، به سمت یک اتوبوس صهیونیستی، سپس یک خودرو و تعدادی شهرکنشین شلیک کرد که حداقل ۱۰ صهیونیست مجروح شدند که حال تعدادی از آنان وخیم گزارش شده است.
حدود ۴۰ خودروی نظامی رژیم صهیونیستی در تلاش برای یافتن عامل این عملیات، به سمت محله «سلوان» در شرق قدس اشغالی و همچنین اردوگاه «جِنین» هجوم بردند. همچنین پهپادهای تهاجمی این رژیم نیز بر فراز آسمان منطقه به پرواز درآمدند تا این نیروی مقاومت را پیدا کنند.
▪️در این رابطه روزنامه اینترنتی رأیالیوم که از لندن بهروز میشود، در یادداشتی نوشت: «علیرغم تصویر گلوبلبلی که اسرائیل اشغالگر پس از حمله اخیر خود به نوار غزه منتشر کرد و در آن بر بازپسگیری قدرت بازدارندگی و واردکردن یک ضربه سخت به مقاومت فلسطین خصوصاً جنبش جهاد اسلامی تأکید کرد، عملیات شهادتطلبانه یک فرد ناشناس در قدس اشغالی باعث نابود شدن کامل این روایت و داستانسرایی میشود و بار دیگر نشان میدهد که مقاومت در جنگ اخیر شکست نخورده است».
▪️«ژاکی حوکی» تحلیلگر رادیو نظامی رژیم صهیونیستی نیز در تحلیلی که در روزنامه عبری زبان معاریو منتشر شد، تأکید کرد: «ارزش جهاد اسلامی، پس از حمله اخیر یک فرد ناشناس در قدس اشغالی افزایش یافته است و این جنبش و ایران که از جهاد اسلامی حمایت میکند، طرحهای بلندمدت دیگری نهفقط در غزه بلکه بهطور اصلی در خارج از نوار غزه در اختیار دارند».
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 جهاد اسلامی باوجود شهدا و زخمیها و خساراتی که متحمل شد، اما «پیروز واقعی» در نبرد اخیر با صهیونیستها به دست آورد؛ برآورد واقعیات میدانی، سیاسی و امنیتی حکایت از این واقعیت دارد. رژیم صهیونیستی که خود را جزو قدرتهای برتر نظامی در غرب آسیا میداند، نتوانست بیشتر از ۵۲ ساعت در جنگی که خود به راه انداخته و به تحقق دستاوردهای بزرگ آن چشم دوخته بود، دوام بیاورد!
🔹 جنبش جهاد اسلامی اخیراً راهبرد جدیدی را بر اساس استقرار در کرانه باختری بهمنظور دستیابی به اهداف چندساله آغاز کرده است تا همچون مدلی که جنبش حزبالله لبنان ارائه میدهد، در مقابل دشمن سرسخت صهیونیستی مقاومت کند.
🔹 این جنگ، معادله جدیدی را در فلسطین اشغالی رقم زده است و در چهارچوب آن، جهاد اسلامی که بهعنوان یکی از گروههای مقاومت در حال تثبیت قدرت بازدارندگی و تهاجمی خود علیه صهیونیستهاست، دو پیام بسیار مهم و کلیدی دارد: نخست برای رژیم صهیونیستی و دوم برای رژیمهای سازشکار عربی در منطقه و جهان اسلام؛ رژیمی که با تمام قابلیتهای دفاعی، تسلیحاتی و اطلاعاتی نتوانست در برابر یک گروه کوچک فلسطینی بیشتر از دو و نیم روز دوام بیاورد، اولاً، اگر با یک ارتش یکپارچه، منسجم و متحد از تمام گروههای مقاومت در فلسطین، لبنان و سوریه در دورتادور سرزمینهای اشغالی مواجه شود، به چه سرنوشتی دچار خواهد شد؟ ثانیاً، آیا چنین رژیمی میتواند تکیهگاه امنی برای برخی کشورهای عربی که به سمت برقراری روابط دیپلماتیک و آشکارسازی مناسبات دوجانبه رفتهاند، باشد؟
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند، کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
✅ هدف جاسوسهای غربی از سرقت خاک ایران چه بود؟
«اسماعیل کوثری» عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره دستگیری دیپلماتهای سفارتخانههای خارجی و اینکه سپاه اعلام کرده که آنها در حالی جاسوسی و نمونهبرداری از خاک ایران بودند، این اقدام را تلاش دشمنان نظام برای ایجاد پروندهای جدید از جنس پروندههای ساختگی قبلی در حوزه غنیسازی هستهای با اهداف غیرصلح آمیز در کشور برشمرد و گفت:
«کار آنها در نمونهبرداری از خاک ایران، قطعاً جاسوسی است. دنبال این هستند که یک آتو از ما پیدا کنند. اگر اینها بخواهند مذاکرات را طولانی کنند، قدرت سانتریفیوژهای خودمان را به ۱۹۰ هزار سو میرسانیم. ما کار خودمان را پیش میبریم؛ آنها باید دنبال ما بدوند تا ببینند میرسند یا نه. این کار قطعاً نوعی جاسوسی است؛ کشورهای معاند به این افراد گفته بودند که از برخی نقاط که به ظن آنها مشکوک بوده، خاک جمعآوری کنند تا مورد آزمایش قرار گیرد».
🆔 @tahlil_shjr
#گام_دوم_انقلاب
#سیاستهای_کلی_نظام
#تحلیل_کننده
✅ نعمت رهبری و کمکاریهای ما
🔶 حدود ۳۵ دسته سیاستهای کلان نظام از سوی مقام معظم رهبری در طول ۳۳ سال گذشته ابلاغ شده و در صدها سخنرانی رهبر معظم انقلاب، نقشه راه انقلاب و طرحهای عملیاتی برای تحقق دولت، جامعه و تمدن اسلامی، خصوصاً نیازهای گام دوم انقلاب تبیین شد. ولی چه اتفاقی از سوی کارگزاران و دولتمردان و نیز خواص جامعه در حوزهها و دانشگاهها و نهادهای انقلابی اتفاق افتاد.
🔹 از جهاد تبیین تا تولید نظامات و ارتقای نهادها و سازمانها و تحول در حوزههای گوناگون حکمرانی، تا دهها مسئله خرد و کلان در پیگیری فرمان رهبری؛ باید اعتراف کنیم فرصت سوزی کردیم.
🔸 قطعاً یکی از سؤالات از همه ما، سؤال از نعمت ولایت و اینکه با اندیشه و بیانات و فراخوانهای گوناگون رهبری چه کردید، است. این سؤال جدی فردای ماست که باید در مقابل این کمکاریها و کوتاهیهای خود در پیشگاه الهی پاسخگو باشیم.
🔹 در شرایط امروز کشور میطلبد:
1⃣ اولاً فهم و درک عمیقتر از مکتب رهبری داشته باشیم
2⃣ ثانیاً اهتمام لازم در جهت معرفی و گفتمانسازی منظومه فکری رهبری پیشه کنیم.
3⃣ ثالثاً با تعارف و تعامل و تضایف در جریان انقلاب برای نهادینهسازی و اجرای بیانات رهبری جبههای عمل کنیم تا آورده برای ایران قوی و پیشرفته داشته باشیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: رمضان شعبانی سارویی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅ بیحجابی و راه برون رفت از آن
1⃣ حجاب در ادیان الهی
🔸 اگرچه که امروزه تلقی از حجاب یک مفهوم اسلامی را در ذهن تداعی میکند اما نگاهی به سایر ادیان الهی نشان میدهد که همه ادیان الهی به آن اهتمام داشتهاند.
🔹 حجاب و پوشش قبل از اسلام در میان زنان اقوام و ملل مختلف همچون ایران باستان، هند و قوم یهود معمول بوده و نحوه و کیفیتش از آنچه در اسلام آمده، به مراتب سختگیرانهتر بوده است.
مثلاً «بر اساس قانون تلمود، یکی از مواردی که مرد حق دارد زن خود را بدون پرداخت مهریه طلاق دهد وقتی است که زن بدون پوشاندن سر به میان مردان رود.» دیدگاه آیین یهود نسبت به حجاب اینگونه بوده است. (آشنایی،محمد،( 1378)، حجاب در ادیان الهی، چاپ دوم، قم:یاقوت، ص۱۱.)
🔸 آیین مسیحیت نیز به حجاب توجه خاص داشته است.
پولس در رساله خود این چنین به قرنائیان تصریح مینماید: «چون زنان بیحجاب به کلیسا میرفتند، مارپولس آنان را نهی کرد تا موجبات هیجان و شهوت و پریشانی حواس را کاهش داده باشد، و اینکه سر تراشیدن را با سر برهنه داشتن برابر شمرده، کنایهای از عدم امکان تساوی زن و مرد در بسیاری از موارد از جمله سر برهنه کردن است.» (پارسا ،طیبه ،(۱۳۷۷)، پوشش زن درگستره تاریخ، چاپ اول، قم: انتشارات احسن الحدیث، ص۴۰.)
🔹 پارسیان در روزگار باستان، خوش لباس بودند و شبیه مادها جامه میپوشیدند. آنان جز دو دست، باز گذاشتن هریک از قسمتهای بدن را خلاف ادب میشمردند. آنان شلوار و پیراهن کتابی و لباس رو داشتند... . پیراهن زنان، تزئینات بسیار داشت و به رنگهای زندهای بود. برای پوشاندن سر، از یک سربند که در زیر چانه و به وسیله دوبست محکم میشد، استفاده میکردند. روی این سربند، نیز یک رو سری بزرگ به نام "مکنو" میپوشیدند. پوشاندن موی سر طبق آیین باستانی معمول بوده و اکنون نیز میان زنان زرتشتی متداول است.(دهقانی، محسن، (۱۳۸۶)، منطق کرامت زن، چاپ اول، قم: ناشر شهابالدین،صص۴۵-۴۴.)
🔸 در اسلام نیز به حجاب توجه جدی شده است. قرآن کریم میفرماید: «به مردان مؤمن بگو که دیدگان فروخوابانند و دامنها حفظ کنند. این عمل برای ایشان پاکیزهتر است؛ همانا خداوند به آنچه انجام میدهند آگاه است و به بانوان با ایمان بگو چشمهای خود را فرو پوشند و دامنهای خویش حفظ کنند و زیور خویش، مگر آنچه که پیداست، آشکار نکنند مگر برای شوهران یا پدران یا پدر شوهرانشان یا پسران یا پسران شوهران یا برادران یا برادرزادگان یا خواهرزادگان، یا مملوکانشان یا مردان طفیلی که به زن حاجت ندارند یا کودکانی که از راز زنان(امور جنسی) آگاه نیستند و پای به زمین نکوبند تا زیورهای مخفی آنان(خلخالهایی که به پا میکردند) دانسته شود و همگی به سوی خداوند توبه برید، ای گروه مؤمنان، باشد که رستگار شوید.» (قرآن کریم، سوره نور، آیات ۳۱-۳۰)
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد سندگل
⚡️ ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#معنویت_و_اخلاق #تحلیل_کننده #حجاب ✅ بیحجابی و راه برون رفت از آن 1⃣ حجاب در ادیان الهی 🔸 اگرچه
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅ بیحجابی و راه برون رفت از آن
2⃣ آثار و فواید حجاب
🔸 بدن و جاذبههای بدنی زن مؤمن، همچون روح او، در نگاه خداوند حرمت و احترام دارد. شرافت این بدن و جاذبههای آن اقتضا میکند که در برابر چشمان هوسآلود و حریص مردان قرار نگیرد. خانواده مهمترین و بهترین محیط امنیت، آرامش و بالندگی انسانهاست. بیحجابی زنان و عشوهگریهای خیابانی، در واقع تیشه زدن به ریشه خانواده است.
🔹 حفظ حجاب، ابتدا به سود خود زنان و در جهت ارتقاء مقام مادی و معنوی آنان است نه برای گناه نکردن مردان. اما از نظر اسلام، برای سلامتی و پاکی جامعه و هدایت انرژیهای انسانی به سمت پیشرفت و تعالی مادی و معنوی، زنان و مردان هر دو مسئول و متعهدند و باید به پاکی و عفت عمومی جامعه کمک کنند، نه اینکه فقط این بار بر دوش زنان باشد.
🔸 حجاب عامل زنده ماندن عشق و نشاط جنسی در جامعه هست که مردان را به سوی ازدواج و قبول مسئولیت سنگین خانواده سوق داده و آن را برایشان لذیذ و هیجانانگیز میکند. مهمترین دستمایه عشق برای زنان، همین جاذبههای تنانه و ظاهری است که مرد را فریفته آنها میکند و پایههای نخستین عشق زمینی را بنا میگذارد.
🔹 حجاب، عشق و محبت را در جامعه گسترش میدهد. در جامعهای که بیحجابی رواج داشه باشد عشق میمیرد و سردی و سرد مزاجی، شهوتپرستی و تنوعطلبی، جای محبت پاک مینشیند. نمونه آن زن غربی است که از فرق سر تا نوک پا عریان و بیحجاب است و چیزی برای عشق ورزیدن ندارد و او همه سرمایهاش را در بازار برهنگی، رایگان به حراج گذاشته است.
🔸 از سویی دیگر حجاب موجب رازآلود شدن وجود زن میشود و مردان را که عاشق رازآلودی و هیجانانگیزی در ارتباط با وجود زنان هستند را به سوی زن میکشاند و آنان را مفتون وجود زیبای او میکند و این مهمترین مایه شکلگیری پیوند ازدواج در جامعه انسانی است که با از بین رفتن آن ازدواجها نیز دچار تعطیلی میگردند. آنچه که امروز در غرب شاهد آن هستیم نتیجه همین بیحجابی و پردهبرداری از رازآلودگی زن میباشد.
🔹 برای ایجاد آرامش روانی در بین افراد جامعه باید از تحریک جنسی خودداری گردد. یعنی بیحجابی باید از آن زدوده گردد. غریزه جنسی، غریزه نیرومند و عمیق و دریاصفت است که هرچه بیشتر اطاعت شود بیشتر سرکش میشود. این غریزه همچون آتشی است که هرچه هیزم آن بیشتر باشد شعلهورتر میگردد. غرب بهترین شاهد براین مدعاست یعنی با اینکه آزادی جنسی در آن وجود دارد با این حال توحش جنسی در آن بیشتر است. حجاب تنها عامل مؤثر برای جلوگیری از تحریک جنسی و ایجاد آرامش روانی در بین افراد جامعه است.
🔸 در جامعهای که برهنگی در آن حاکم است، هر زن و مرد، همواره در حال مقایسهاند، مقایسهی آنچه دارد با آنچه ندارد و آنچه ریشه خانواده را میسوزاند این است که این مقایسه آتش هوس را در زن و شوهر و مشخصا در وجود شوهر دامن میزند. بنابراین با رعایت حجاب، مقایسه در جامعه توصیف شده از بین رفته و ریشه خانواده محفوظ میماند.
🔹 یکی دیگر از فواید حجاب حفظ و استیفای نیروی کار در سطح جامعه است. در مقابل، بیحجابی و بدحجابی باعث کشاندن لذتهای جنسی از محیط و کادر خانواده به اجتماع گشته و در نتیجه، این امر موجب تضعیف کسب و کار جامعه میگردد.
🔸 همچنین از فواید دیگر حجاب، تأمین و تضمین سلامت و پاکی نسل افراد جامعه است. چرا که بیحجابی باعث شکسته شدن عفت زنان جامعه و تولید نسل ناپاکی میشود که پیامد آن گسترش جنایت و قانونگریزی در جامعه میباشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد سندگل
⚡️ ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#معنویت_و_اخلاق #تحلیل_کننده #حجاب ✅ بیحجابی و راه برون رفت از آن 2⃣ آثار و فواید حجاب 🔸 بدن و
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅ بیحجابی و راه برون رفت از آن
3⃣ ریشه بیحجابی و بدحجابی
🔸 بدحجابی و بیحجابی در دوره کنونی را باید ناشی از رنسانس فکری در غرب دانست که با انقلاب صنعتی در غرب گسترش یافت. به بیانی دیگر، رنسانس مبانی نظری و فکری بیحجابی را فراهم نمود و انقلاب صنعتی نیز برای بهرهبرداری بیشتر از زنان آن را عملیاتی نمود.
🔹 درباره سابقه بیحجابی در حوزه حکومتی باید نوشت که در ایران، با روی کار آمدن حاکمان غربگرا شرایط برای حمایت از بیحجابی فراهم گردید. روشفکران تحصیلکره غربزده دوره قاجاریه اولین علاقهمندان به بیحجابی در ایران بودند. پس از آن رضاخان قلدر با صدور دستور کشف حجاب و ادامه آن به شکل پیچیدهتر توسط فرزند او به مدت بیش از پنچاه سال این بیحجابی به مرور در لایههای مختلف اجتماعی ایران رسوخ کرد.
🔸 پس از انقلاب اسلامی نیز اگرچه وقفهای در سرعتگیری آن به وجود آمد اما توطئههای بیرونی با همکاری عوامل داخلی آنان بیحجابی شکل سازماندهی شدهتری را به خود گرفت و با آمدن تلویزیونهای ماهوارهای و پس از آن شبکههای اجتماعی ابعاد گستردهتری از آن نمایان گردید. حاکمیت دولتهای تساهلگرا را نیز باید به این پرونده قطور افزود.
🔹 از دیگر دلایل گسترش بدحجابی و بیحجابی در ایران، شکلگیری طبقه نوکیسه اقتصادی بر اثر توسعه غیرمتوازن در بخشهای مختلف با اجرای دستورالعملهای بانک جهانی و حاکمیت تفکرات لیبرالهای داخلی است. این طبقه نوکیسه با عدول از ارزشهای پذیرفته شده جامعه، راه جدیدی را در عفتزدایی از جامعه و دنبالهروی از غرب بنیان نهادند.
🔸 در حوزه شخصی نیز باید به عوامل شکلدهی بیحجابی توجه نمود که از آن جمله میتوان به تربیت غلط خانوادگی، تنبلی درحفظ حجاب، تلاش برای جذب جنس مخالف برای ازدواج، جوزدگیهای محیطی دختران و زنان و ضعفهای شخصیتی در طنازی آنان، لجبازیهای سیاسی با حکومت و همچنین فساد اخلاقی برخی از زنان اشاره نمود.
🔹 میل به پوشش و حیا در انسان از جمله امیالی است که در تعارض و تخالف با امیال دیگری مانند میل به نمایشگری و لذتجویی قرار دارد از این رو پذیرش آن به عنوان یک ارزش و التزام عملی به آن از سوی برخی افراد همواره با مقاومت و ناخرسندی همراه بوده و خواهد بود. به همین سبب، افرادی که خواهان رها شدن از چارچوب این حکم هستند کوشش کرده و میکنند تا با استدلالهای مختلف و ابهامزاییهای گوناگون، در اصل مشروعیت و یا در حد و مرزهای آن تردید ایجاد کنند. بنابراین باید همیشه منتظر بیحجابی باشیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد سندگل
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#معنویت_و_اخلاق #تحلیل_کننده #حجاب ✅ بیحجابی و راه برون رفت از آن 3⃣ ریشه بیحجابی و بدحجابی 🔸
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅ بیحجابی و راه برون رفت از آن
4⃣ راههای برونرفت از معظل بیحجابی و بدحجابی در جامعه ایرانی
🔸 به طور مشخص سیستمهای اطلاعاتی خارجی با استفاده از شبکههای ماهوارهای در حال تغییر سبک زندگی و فرهنگ عمومی جامعه ایرانی و اسلامی به سمت جامعه بیدین و دینگریز همچون کشورهای غربی هستند. تلاش این سیستمها فقط نابودی حجاب در جامعه ایرانی نیست بلکه گام اول آنان برای رسیدن به تغییر نظام، برداشتن حجاب از جامعه ایرانی است.
🔹 اولین اقدام باید در جهت غلبه روانی ابرجریان اجتماعی با حجاب برابر جریان اجتماعی بیحجاب باشد. برای اینکار نیز باید ساختارهای جدید مقطعی در جامعه شکل گیرد.
🔸 دومین اقدام نیز باید معطوف به اجراء و حاکمیت قانون در جامعه در مورد این موضوع باشد. قوانین مصوب برای جلوگیری از بیحجابی یا بدحجابی کم نیستند اما متاسفانه عدهای معتقدند که بیحجابی یک عمل ضدفرهنگی است و باید از طریق فقط کار فرهنگی با آن مقابله کرد. هرچند که ما نیز معتقد به اقدام فرهنگی هستیم. اما فقط اقدام فرهنگی نمیتواند جوابگوی آن باشد و باید ساختارهای حاکمیتی برای مقابله با هر گونه بیقانونی اقدام نمایند. فرقی نمیکند این عمل سیاسی باشد یا اقتصادی یا فرهنگی یا امنیتی.
🔹 سومین اقدام در مورد حجاب نیز باید معطوف به اقدامات فرهنگی مؤثر در مراکز آموزشی از مهدکودکها تا دانشگاهها باشد و البته فقط به مراکز آموزشی اکتفا نگردد، بلکه کل جامعه را شامل گردد.
🔸 چهارمین اقدام نیز باید در جهت تقویت اعتقادات دینی آحاد جامعه باشد. مطمئناً بیحجابی ریشه در کاهش اعتقادات و باورهای دینی جامعه دارد. بنا بر این باید بنیههای اعتقادی مردم تقویت گردد. این امر بیش از همه بر عهده روحانیون و حوزههای علمیه سراسر کشور است. این بخش از متولیان جامعه باید با نوآوری در ارائه شکلی، زیبافهمی و نوفهمی جدیدی را از دین به مخاطب نسل جدید خود تقدیم کند.
🔹 پنجمین اقدام نیز باید در جهت فرهنگسازی ازدواج آسان توسط مراکز فرهنگی و قانونی باشد. هرچند که اقداماتی در این زمینه انجام شده اما تا رسیدن به نقطه مطلوب راه زیادی باقی مانده است.
🔸 بدون شک برای رسیدن به حجاب مطلوب باید راه زیادی پیموده شود و این امر با یک برنامهریزی راهبردی مدتدار و ترسیم نقشه جامع و تعیین وظایف هر یک از دستگاههای مسئول توسط یک یا چند تیم فکور قابل تحقق است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد سندگل
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#ماهواره_خیام
✅ مأموریت «خیام»
🔶 قسمت اول
🔹 ماهواره ایرانی «خیام» ساعت ۱۰ و ۲۲ دقیقه صبح سه شنبه ۱۸ مردادماه در یک همکاری مشترک با کشور روسیه، از ایستگاه فضایی با ماهوارهبر سایوز از پایگاه بایکونور قزاقستان، با موفقیت به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین پرتاب شد.
🔹 ایران اسلامی چند سالی است که به برکت اعتماد به دانش و توان داخلی در صنعت موشکهای بالستیک و همچنین هوا و فضا جایگاه خوبی در دنیا کسب کرده است و به یکی از قدرتهای جهانی در این حوزه تبدیل شده است و از سال ۲۰۰۵ میلادی و با ارسال ماهواره «سینا ۱» به باشگاه کشورهای فضایی پیوست، ماهوارهای که به کمک روسیه به آسمان فرستاده شده بود.
🔹 پس از آن به تدریج دانش بومی توسعه یافت و تاکنون ایران توانسته ماهوارههای بسیاری برای اهداف مختلف علمی، پژوهشی، خدماتی و حتی نظامی به آسمان بفرستد. اما آخرین ماهواره کشور ما «خیام» است که مالکیت آن در اختیار سازمان فضایی ایران است، با سنجندههای دقیق در طیفهای مختلف، زیر ساختی مناسب برای هوشمندسازی بخشهای گوناگون کشور خواهد بود.
🔶 ماهواره خیام چه ویژگیهایی دارد؟
🔸 این ماهواره از نوع سنجشی و دارای دقت بالای تصویربرداری است. همچنین این ماهواره قابلیت تصویربرداری از سطح زمین در طیفهای مختلف تصویری را دارد.
🔸 به دلیل وزن بالای این ماهواره ایرانی، پرتاب آن به آژانس فضایی روسیه واگذار شد تا بوسیله ماهوارهبر سایوز به فضا پرتاب و در مدار قرار گیرد.
🔸 پرتابگر «سایوز» در میان پرتابگرهای کشورهای مختلف دنیا از بیشترین درصد قابلیت اطمینان برخوردار است و تاکنون بیشترین تعداد مأموریت موفق فضایی در دنیا توسط این پرتابگر صورت گرفته است.
🔸 این ماهواره در پُر استفادهترین ماهوارههای دنیا از نظر مأموریت قرار میگیرد که همان بحث تهیه تصویر از سطح کره زمین است.
زمانی که از تصویربرداری ماهوارهای سخن به میان میآید مشخصاً مهمترین بحث میزان کیفیت تصاویر تهیه شده توسط ماهواره مورد نظر است.
عدد مورد نظر در خصوص «ماهواره خیام» ۱ متر است؛ این عدد هر چقدر کوچکتر باشد به معنی تصاویر با کیفیتتر است.
🔸 این نکته نیز حائز اهمیت است که برخی از شرکتهای تجاری تصاویر ماهوارهای با کیفیت ۵۰، ۳۰ و ۲۵ سانتی متر را نیز به فروش میرسانند، اما این خدمات برای یک مشتری مثل ایران، به دلیل تحریمهای ظالمانه غرب ممکن نیست، ضمن آنکه بحث ارائه اطلاعات قدیمی یا دستکاری شده نیز نباید دور از ذهن باشد.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #علم_و_پژوهش #تحلیل_کننده #ماهواره_خیام ✅ مأموریت «خیام»
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#ماهواره_خیام
✅ مأموریت «خیام»
🔶 قسمت دوم - وظیفه خیام چیست؟
🔹 «حسین دلیریان» کارشناس مسائل دفاعی، میگوید: ماهواره خیام یک ماهواره سنجشی با دقتی بسیار خوب است که میتواند در پایش جغرافیای ایران و فراجغرافیا بسیار کاربردی باشد و خدماتی به کشورمان در حوزههای مختلف مقابله با بلایای طبیعی، مسائل زیست محیطی و… ارائه دهد که تاکنون هیچ ماهوارهای چنین خدماتی ارائه نداده است.
🔹 «عمران مرادی» پژوهشگر علوم فضایی هم با بیان اینکه «خیام» از نوع ماهوارههای سنجش از راه دور است، اظهار کرد: ماهوارههای سنجش از دور، نقش بسیار مهمی در زندگی انسانها دارد.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که امروز در حوزه کشاورزی با آن روبهرو هستیم، مدیریت دقیق منابع آب است، میگوید: عملاً امروزه مدیریت منابع آبی اهمیت بالایی دارد که برای این کار میتوان از ماهوارههای سنجش از راه دور بهره برد.
این پژوهشگر علوم فضایی با بیان اینکه با استفاده از ماهوارههای سنجش از راه دور، میتوانیم مسائل مرتبط با کشاورزی را مدیریت، گستره جنگلها را شناسایی، خشکسالیها را تشخیص و وضعیت گیاهان یک منطقه را بررسی کنیم، گفت: یکی دیگر از کاربردهای ماهوارههای سنجش از راه دور مدیریت حوادث غیرمترقبه است؛ درواقع هنگامی که حوادثی مانند سیل رخ میدهد اگر بخواهیم برای تشخیص صدمات این حوادث از مناطق آسیبدیده بازدید کنیم قطعاً دقت لازم را نخواهیم داشت، اما با استفاده از ماهوارهها میتوانیم این مسائل را با دقتی ویژه مدیریت کنیم.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #علم_و_پژوهش #تحلیل_کننده #ماهواره_خیام ✅ مأموریت «خیام»
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#ماهواره_خیام
✅ مأموریت «خیام»
🔶 قسمت سوم - استفاده از دادههای ماهوارهای؛ فرصت جدید برای خلق خدمات مکانمحور
🔸 نکته دیگر پیرامون ماهواره «خیام» دادههایی است که میتواند در خدمت رونق اقتصاد دیجیتال کشور و کسب و کارهای وطنی قرار دهد و این موضوع خود، اهمیت پرتاب این ماهواره را نشان میدهد.
🔸 «مجتبی توانگر» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خیام باهوش، اطلاعات دقیقی را برای اولین بار از سرتاسر زمین به دانشمندان ما میدهد، گفت: امیدوارم دادههای ناب آن هرچه زودتر در خدمت رونق اقتصاد دیجیتال کشور و کسب و کارهای وطنی قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از دادههای مکانی و ماهوارهای فرصتهای جدیدی برای خلق خدمات مکانمحور و استفاده از فنآوریهای نوظهور هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را فراهم میکند، میگوید: دسترسی به دادههای سنجشی ماهوارهای برای کاربردهایی نظیر مدیریت منابع طبیعی و اقتصاد هوشمند در حوزه کشاورزی حیاتی است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در عین حال دیپلماسی دیجیتالی دولت، امکان مشارکت راهبردی در طرحهای توسعه فضایی را برای ما هموار کرد. سالها کشور منتظر این فرصت بود و قطعاً ایران قوی حاصل این تعاملات بینالمللی با کشورهایی ست که منافع مشترک علیه هژمونی نظام سلطه دارند.
🔷 آیا ما در ایران کنترل مشخصی روی این ماهواره داریم یا امنیت ارتباطی برای ما در دریافت تصاویر از این ماهواره وجود دارد یا خیر؟
🔹 دلیریان کارشناس مسائل دفاعی در پاسخ به این سؤال میگوید: برای پاسخ باید به اواسط دهه ۸۰ برگردیم. روزهایی که متخصصان و دانشمندان ایرانی گام مهمی در طراحی و تولید ماهواره برداشتند و «ماهواره مصباح» را بعد از چند سال تلاش شبانهروزی ساختند، اما در آن سالها یک مشکل بسیار مهم، دست ما را بسته بود!
وی خاطرنشان کرد: مشکل این بود که، کارستانی که دانشمندان صنعت فضایی ایران با ساخت ماهواره مصباح کرده بودند، به دلیل نداشتن پایگاه پرتاب، موشک ماهوارهبر و زیرساختهای پرتاب، داشت ابتر میشد تا اینکه مسئولان وقت، تصمیم گرفتند این مشکل را با ایتالیا حل کنند.
کارشناس مسائل دفاعی تأکید میکند: تصمیم بر این شد که چون ما هیچ زیرساختی برای پرتاب ماهواره مصباح نداشتیم، مصباح به ایتالیا داده شد تا آنها برایمان پرتاب کنند. ایتالیاییها هم بعد از چند سال بازی درآوردند و بهانه تراشی، نهایتاً ماهواره را که به فضا پرتاب نکردند هیچ، آنرا هم پس ندادند! به این علت که برای آن مهم نبود و نمیخواست ایران رشد کند.
دلیریان تصریح کرد: اما حالا، کار به جایی رسیده که سایوز مشهور روسها ماهواره پیشرفته ایرانی را با افتخار به فضا میبرد و در مدار قرار میدهد و روسیه با افتخار از همکاری با ایران در حوزه فضایی سخن میگوید.
وی گفت: عرصه فضا از طریق همین همکاریهای بینالمللی در حال پیشرفت است و ایران به عنوان یکی از قدرتهای منطقهای در حوزه فضایی، حرفهای زیادی در این حوزه دارد.
🔹 از سوی دیگر پیرامون نحوه همکاری ایران و مسکو جهت پرتاب «خیام» این نکته یادآوری میشود که، ایستگاه کنترل و بهرهبرداری ماهواره خیام در خاک ایران است و از لحظه پرتاب در روز اول نیز کلیه فرامین مربوط به کنترل و به کارگیری این ماهواره صرفاً توسط ایستگاه ایرانی به ماهواره ارسال میشود و تصاویر آن هم توسط ایستگاههای موجود در خاک ایران دریافت میشود. همچنین کلیه فرامین و دادههایی که به ماهواره ارسال و یا از آن دریافت میشود توسط یک ماژول رمزنگار، رمزگذاری میشود که این ماژول توسط ایران تهیه و در ماهواره قرار گرفته است و کلید آن نیز در دست ایران است.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #علم_و_پژوهش #تحلیل_کننده #ماهواره_خیام ✅ مأموریت «خیام»
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#ماهواره_خیام
✅ مأموریت «خیام»
🔶 قسمت چهارم - میتوانیم هرماه یک پرتاب داشته باشیم
🔸 البته در این بین برخی دیگر بر توانایی صنعت دفاعی و فضایی ایران تأکید میکنند و میگویند پرتاب ماهواره خیام با پرتابگر سایوز اتفاق خوبی است، اما ذوق زدگی برای آن اشتباه است! ایران نباید برای ساخت و پرتاب ماهواره به کشورهای دیگر وابسته باشد!
🔸 محسن مقصودی فعال رسانهای ضمن بیان این مطلب در حساب کاربری خود در توئیتر، نوشت: اگر در ۱۰ سال گذشته به اندازه کافی از صنعت فضایی ایران و دانشمندانش حمایت شده بود، امروز باید ماهوارههایی نظیر خیام را خودمان پرتاب میکردیم و دستاوردهای بزرگتری را جشن میگرفتیم.
🔸 موضوعی که با تأیید حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور هم قرار گرفت؛ او در ۱۹ مرداد در جلسه هیئت دولت با اشاره به اهمیت دانش هوافضا به عنوان پیشران برای کمک به توسعه کشور در حوزههای مختلف، اعلام کرد: «دولت سیزدهم بنا دارد عقب ماندگیها در این حوزه را جبران کند و در آینده شاهد رونمایی از دستاوردهای جدیدی در این زمینه خواهیم بود که کمک شایانی به محیط زیست، اکتشافات معدنی، مدیریت مخاطرات طبیعی و پایش مرزها میکند.»
🔸 مقصودی در ادامه مطلب خود آورده است: نباید مسئولان فضایی ما گمان کنند با سفارش و پرتاب ماهواره توسط خارجیها، به اندازه پرتاب بومی و داخلی تشویق خواهند شد و میتوانند عکس یادگاری بگیرند! این تصویر ممکن است کم کم مسیر صنعت فضایی را خدایی ناکرده به سمت وابستگی به خارج تغییر دهد!
این فعال رسانهای با بیان اینکه ایران میتواند با برنامه درست، مثل صنعت پهپاد، خودش مرجع پرتاب ماهوارههای کشورهای دیگر بشود، نوشت: شرط آن این است که به جای هرسال یک پرتاب آزمایشی در ایران، هرماه یک پرتاب داشته باشیم و این مهم تنها با سازماندهی پاسخگو و با بهرهمندی از مدیران متخصص انقلابی و جهادی ممکن است.
🔸 بومیسازی این فناوری هم به لحاظ اقتصادی به مراتب به صرفهتر و سودآورتر است و هم به لحاظ راهبردی برای ایران یک ضرورت انکارناپذیر. تنها در صورت داشتن یک برنامه عملیاتی بومی با بودجه و زمانبندی مشخص و پاسخگو ست که همکاریهای خارجی هم در جای خودش معنادار میشود.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #علم_و_پژوهش #تحلیل_کننده #ماهواره_خیام ✅ مأموریت «خیام»
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#ماهواره_خیام
✅ مأموریت «خیام»
🔶 قسمت پنجم - چرا پرتاب «خیام» اهمیت دارد؟
🔹 آنچه مشخص است، در حوزه غیرنظامی بحثهایی مثل رصد وضعیت اقلیمهای مختلف محیط زیستی (برای نمونه تهیه تصاویر با کیفیت و به صورت و روزمره از بافتهای جنگلی و مقابله با پدیده جنگل خواری)، تهیه تصویر ماهوارهای دقیق از مناطق حادثه دیده در جریان بلای طبیعی، رصد آتش سوزیها و… از جمله کاربریهای غیر نظامی این کلاس از ماهوارهها به حساب میآیند.
🔹 ارتقای بهرهوری در حوزه کشاورزی، پایش دقیق منابع آبی کشور، مدیریت مخاطرات طبیعی، پایش تغییرات کاربری، ساخت و سازهای غیرمجاز و مقابله با زمینخواری، پایش مخاطرات زیست محیطی، پایش معادن و اکتشافات معدنی، پایش مرزهای کشور و بسیاری از کاربردهای دیگر از جمله کاربردهای دادههای دریافت شده از این ماهواره خواهد بود.
🔹 میتوان محورهای مطرح شده در این گزارش را در ۸ محور اساسی در قالب کارکردهای ماهواره «خیام» اعلام کرد:
1⃣ تهیه دادههای مورد نیاز آمایش مجدد سرزمینی در بخش نقشههای کاربردی جغرافیایی و نیز مناطق مناسب برای توسعه شهرهای جدید و وضعیت فعلی توسعه و گسترش نواحی شهری و رخدادهای جمعیتی و راههای مناطق روستایی
2⃣ پایش انواع مناطق زیستمحیطی و جنگلداری و مراتع، نمایش و تهیه نقشه پوشش جنگلی، ارزیابی حجم و کیفیت جنگل، ارزیابی مناطق زراعی، تهیه نقشه مراتع برای استفاده دامها
3⃣ پایش منابع آبی شامل شناسایی و تفکیک حوزههای آبخیز، تهیه نقشه پوشش برف و پیشبینی میزان آب حاصل از ذوب شدن برف و یخ، مطالعات در زمینه زهکشی مناسب، تهیه نقشه منابع آبهای سطحی، مطالعات جزر و مد، شناسایی رودخانهها و شبکههای آبی
4⃣ بررسی بلایای طبیعی شامل نمایش سیل و نزدیکی زمان وقوع آن (در صورت تأمین تصاویر در بازههای کوتاه)، ارزیابی خسارات ناشی از بلایای طبیعی (سیل، طوفان و زلزله و…)، ارزیابی آسیبهای ناشی از آتشسوزی جنگلها
5⃣ کشاورزی شامل ارزیابی وضعیت محصول، ارزیابی میزان خشکسالی، میزان امراض و آفتهای گیاهی، نمایش گونههای مختلف گیاهی، تعیین سطح زیر کشت، نظارت بر رشد محصولات در عرصه کلان کشور
6⃣ خاکشناسی شامل شناسایی اراضی شور، شناسایی باتلاقها، تخمین مواد موجود در خاک، مطالعه بافت سطحی خاک، مطالعه رطوبت خاک
7⃣ زمینشناسی شامل تهیه نقشه زمینشناسی و ژئومورفولوژی، مطالعات اکتشاف معدنی از قبیل نفت، ذغالسنگ، الماس، طلا و غیره، نمایش گدازههای زیرزمینی و فوران آتشفشانی، مطالعات در زمینه زمینلرزه و جابهجایی پوسته زمین و رانش زمین، بررسی مناطق کویری و بیابانی جهت فرسایش و پیشروی کویر
8⃣ مطالعات زیستمحیطی شامل مطالعات در زمینه تنوع زیستمحیطی و ارزیابی محیط، تجزیه و تحلیل نمودن زیستگاه حیات وحش، شناسایی لکههای نفتی و سایر آلودگیها، شناسایی اثر پدیدههای مختلف بهروی محیط زیست
🔹 اعلام سخنگوی دولت مبنی بر دستور کار دولت سیزدهم برای ساخت سه نسخه دیگر از خیام با مشارکت دانشمندان ایرانی، حاکی از عزمی جدی برای حضور قویتر ایران در عرصههای فضایی است.
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#استقلال_و_آزادی
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#نشریه #خط_حزب_الله
✅ بازدارندگی، زیر سایه ایمان و مجاهدت
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله ۳۵۴.pdf
2.22M
#ولایت_فقیه
#استقلال_و_آزادی
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#نشریه #خط_حزب_الله
✅ بازدارندگی، زیر سایه ایمان و مجاهدت
🔶 گزارش هفته خط حزبالله، به این سؤال جواب داده است که چگونه صنعت دفاعی ایران اسلامی در طول سه دهه به خودکفایی، استقلال و اقتدار رسید؟
🔹 یادداشت هفته این شماره خط حزبالله، با عنوان «جنبش ناکام» به بازخوانی تاریخی ماجرای جنبش ملی صنعت نفت و کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد۱۳۳۲ پرداخته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله، به روح مطهر مبارز انقلابی، شهید حجتالاسلام سیدعلی اندرزگو تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله، شماره ۳۵۴
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#آمریکا
✅ مصدق، ما و آمریکا
🔶 یکی از حادثههای مهم تاریخ معاصر ما که میتواند محلی برای عبرتآموزی و شناخت آمریکا باشد ملی شدن صنعت نفت و کودتای آمریکاییها در قبال دولت محمد مصدق است.
🔹 لذا بازخوانی اتفاقات رخ داده شده در دولت مصدق و موفقیت کودتای ۲۸ مرداد میتواند نکتههای تحلیلی خوبی در رفتارشناسی آمریکاییها برای ما فراهم سازد:
1⃣ اولین نکته این است که اولویت آمریکاییها در برخورد با پدیدههای سیاسی و بینالمللی منافع ملی آنهاست؛ لذا برای تأمین منافع ملی خود حاضر به عبور و یا ساقط کردن نزدیکترین دوستان و متحدان خود نیز هستند. نکتهای که رهبر معظم انقلاب میفرمایند این است که «این جور نبود که دولتی که در تهران سر کار است، یک دولت ضدآمریکایی باشد؛ نه، با آنها دوست بود، اما منافع استکباری اقتضا کرد، آمریکاییها با انگلیسیها همدست شدند.» این امر در طول تاریخ و خصوصا پس از انقلاب اسلامی بارها تکرار شده است.
2⃣ نکته دوم اینکه این بدعهدی آمریکاییها قائم به شخص و یا قائم به موضوع نیست. امروز ۶۹ سال از کودتای ۲۸ مرداد میگذرد و تجربه نشان داده است که بایدن و ترامپ و ترومن با هم فرقی ندارد، چنانچه ملی شدن صنعت نفت هم با دستیابی به صنعت هستهای فرقی نمیکند.
3⃣ نکته دیگر اینکه هر چند عبارت جنگ ترکیبی و هیبریدی یک عبارت نو و جدید در عرصه سیاسی است اما نشان میدهد که در براندازی محمد مصدق و کودتای ۲۸ مرداد نیز از این حربه استفاده شد چنانچه در هنگام ورود روزولت برای انجام کودتا، CIA چمدانهایی را برای برخی روزنامهنگاران وابسته داخلی ارسال کرد که مملو از یادداشتها و کاریکاتورهایی بود که باید علیه استقلال کشور و ملی شدن صنعت نفت منتشر میشد.
4⃣ لذا ژست حقوق بشری و دموکراسیطلبی آمریکاییها در طول تاریخ را باید با عبارت «دستکش مخلمین با دست های چدنی» تعبیر نمود، تمدنی که با وجود زیبایی در صورت و شعارهای مطرح شده حاضر به زیر کشیدن و زیر پا گذاشتن اصولیترین قوانین انسانی است و حتی در این مسیر به نزدیکترین نیروهای خود نیز رحم نمیکند.
🔶 نکته پایانی
🔸 از پیروزی ملت در قیام سی تیرماه تا کودتای ۲۸ مرداد و براندازی مصدق حدود یک سال و یک ماه فاصله است اینکه چگونه یک حضور پرشور در ۳۰ تیر به عزلتنشینی و شکست در ۲۸ مرداد بدل شد حاصل دو اصل است:
وجود رهبری یکپارچه و توانمند و دیگر حضور مؤثر ملت در صحنه.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ یکسال رئیسی به اندازه ۸ سال روحانی
🔶 در سالهای آخر دولت روحانی یکی از مهمترین مشکلات کشور در حوزه انرژی، قطعی پیاپی و طولانی برق بود که باعث آسیب دیدن بسیاری از لوازم خانگی، تعطیلی کارخانجات و سردرگمی مردم برای تأمین انرژی در گرمای ۴۰ درجهای تابستان بودیم.
🔹 اگر دولت روحانی تکالیف خود در برنامه ششم توسعه در قالب ساخت نیروگاه، تعمیر و نگهداری، مدیریت مصرف و استفاده از ظرفیتهای شرکتهای خصوصی و... عمل میکرد آن بحرانها اتفاق نمیافتاد.
وزارت نیرو در طول ۵ سال (از ابتدای سال ۹۶ در دولت روحانی) به تکلیف خود مبنی بر ساخت ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه معادل تولید برق ۱۲.۵ دستگاه نیروگاه اتمی بوشهر عمل نکرده بود.
🔸 در یک سال گذشته دولت سیزدهم، تحریمها و فشار اقتصادی دشمن را بهانه نکرد و تمام سعی خود را بر عبور از بحران قطعی برق به انجام رساند به گونه ای که اگر قرار بود قطعی برق ادامه پیدا میکرد با توجه به خشکسالی و افزایش شدید دما نسبت به گذشته باید شاهد قطع شدن برق با ضریب ۲ بودیم اما با لطف الهی و فعالیتهای انقلابی و جهادی دولت اقدامات ذیل صورت پذیرفت و از پیک مصرف برق در مرداد هم بدون اطلاعیههای دلهرهآور قطع برق عبور کردیم:
1⃣ رشد دو برابری تولید برق
در سال اول، دو برابر متوسط آمار ۸ ساله دولت تدبیر و امید، به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد. در دولت سیزدهم مقرر شد با انجام برنامههای فشرده و منظم، ظرفیت نیروگاهی کشور به میزان ۴۲۰۰ مگاوات در سال نخست فعالیت دولت افزایش یابد. این در حالی است که متوسط افزایش سالانه ظرفیت نیروگاهی کشور در هشتسال فعالیت دولتهای یازدهم و دوازدهم ۲ هزار و ۶۷ مگاوات بود.
2⃣ اولویت دادن به بخش مصرف خانوادهها
امسال حتی یک کیلو ساعت هم محدودیت برای بخش خانگی بدلیل کمبود برق اعمال نشد و برنامههای مدیریت بار صنایع و بخش کشاورزی نیز به گونهای تدوین شد که ثبات و تنظیم محصولات در بازار دچار چالش نشود.
3⃣ تعمیر نیروگاهها
وزارت نیروی دولت سیزدهم امسال برای نخستینبار بیش از ۹۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آمادهسازی نیروگاههای حرارتی را پیش از شروع خردادماه و پیک مصرف برق تابستان به پایان رساند تا رکورد جدیدی را در زمینه تعمیرات نیروگاهی به ثبت برساند.
4⃣ استفاده از نیروگاههای تجدیدپذیر
وزارت نیرو ۱۱۰ مگاوات از برنامه ۵۰۰ مگاواتی نیروگاههای تجدیدپذیر خود را برای تابستان ۱۴۰۱ محقق و تا پایان شهریور هم ۳۹۰ مگاوات دیگر وارد مدار خواهد شد که گامی در جهت اجرای برنامه ۱۰ هزار مگاوات نیروگاههای تجدیدپذیر است.
5⃣ مدیریت مصرف در صنایع
وزارت نیرو با اقداماتی مانند امضای تفاهمنامه همکاری با وزارت صمت، همکاری با صنایع، اجرای برنامه مدیریت مصرف و راهاندازی موتور احداث نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور تاکنون هیچ خاموشی را بر شبکه برق خانگی اعمال نکرده است که این موفقیت قابلتوجه نتیجه همت دولت سیزدهم در بهبود زیرساختهای شبکه برق کشور است.
🔶 نکته پایانی
🔸 یادمان نرفته که رضا اردکانیان وزیر سابق نیرو در دولت روحانی ضمن اشاره به عمل نکردن دولت به تعهد خود در برنامه ششم توسعه همه تقصیرها را گردن تحریم انداخت و گفت: «جنگ اقتصادی تحمیلی در طول سالهای اخیر در قالب تحریمها سبب شد تا امکان سرمایهگذاری خارجی در کشور وجود نداشته باشد و به تبع آن شرایط عمل به تعهد وزارت نیرو نیز ایجاد نشود.» و روحانی هم گفت: «گرما و خشکسالی، دلیل مصرف زیاد برق است. وزارت نیرو مقصر نیست» اما در نهایت دیدیم هم تحریمها افزایش یافت و هم گرما و خشکسالی اما دولت انقلابی یکسالش برابر با ۸ سال دولت آقای روحانی بود. انشاءالله قویتر هم خواهد شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی، کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ خوانش فرااقتصادی از برجام!
🔶 بدون تردید شروع برجام که متأثر از رأی ملت در سال ۱۳۹۲ بود یک هدف اساسی داشت و آن کمکردن آلام اقتصادی مردم در قبال کُند کردن توسعه هستهای ایران بود. هدف نظام جمهوری اسلامی از برجام، گشایش اقتصادی از طریق مذاکره بود ولاغیر.
🔷 در خارج از پوسته قدرت و قدری هم در داخل حکومت ۳ نگاه به برجام شکل گرفت:
1⃣ دستهای میگفتند تلاش نماییم با برجام فشار اقتصادی دشمن را کم کنیم. این دسته معتقد بودند که مشکل غرب با ما بر سر وجود (ماهیت) انقلاب اسلامی نیست بلکه سر حدود است بنابراین چیزی میدهیم و چیزی میگیریم و مشکل حل میشود.
2⃣ دسته دوم معتقد بودند با مذاکره مخالف نیستیم اما مشکل غرب با ما بر سر اساس و ماهیت جمهوری اسلامی است و هستهای و موشکی و غیره بهانه است.
3⃣ اما از سال دوم دولت روحانی دسته سومی بودهاند که تاکنون، بدون توجه به محتوا و دادهها و ستاندههای برجام بر توافق اصرار داشتهاند تا حدی که اصطلاح «بدهبره» هشتگ انتقاد نسبت به آنان شد. برخی تا همین اخیرا صریح میگفتند که مسئولیت عدم توافق بهعهده مقام معظم رهبری و سپاه است تا هر طور شده توافق امضا شود.
این دسته هدف از برجام را «تبدیل ایران از یک کشور انقلابی به کشوری عادی» اعلام کردند. نام این عمل را نرمالیزاسیون گذاشتند و به روحانی نوشتند که وظیفه داری ایران را از حالت استثنایی به حالت عادی تبدیل کنید. روحانی گرچه گرایش اقتصادی را در برجام مد نظر داشت اما هنوز برجام امضا و اجرا نشده بود که از برجام ۲ و ۳ سخن میگفت و از «ایران جدید» نام می برد!
🔸 در همه این سالها مقام معظم رهبری بر گفتمان انقلابیگری تأکید میکردند و هوشمندانه متوجه صحنه بودند. تعابیری مانند «دولت انقلابی»، «مجلس انقلابی»، «حوزه انقلابی» و حتی استاد و معلم و کارگر انقلابی را گوشزد میکردند و...
🔹 حال در آستانه توافق احتمالی باید یادمان باشد هدف مذاکره گشایش اقتصادی برای ملتی است که تحمل کرد و تسلیم نشد. برجام ربطی به ماهیت حقیقی نظام جمهوری اسلامی ندارد. این دولت برجام را فقط برای معیشت میخواهد اما آن دولت برای معیشت هم میخواست. ممکن است ما با غرب به زیست مسالمتآمیز راضی شویم. اما آنان هضم شدن ما در هاضمه خود را میخواهند که طبیعی است ما بر هویت تمدنی و ماهیت نظام خود اصرار داریم و خواهیم داشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: عبدالله گنجی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ اقتصاد اطلاعات یا اقتصاد دانشبنیان
🔸 بشر یک مرحلهی جدیدی را شروع کرده است؛ صحبت از این است که از اطلاعات و دانش بتواند بتواند خلق ارزش کند. اینجاست که اقتصاد دانش بنیان یا اقتصاد اطلاعات به آن میگویند.
🔹 اقتصاد دانش بنیان مفهومش این نیست که به عنوان مثال در اقتصاد صنعت، دانش نبوده است، علم نبوده است، مگر میشود؟ تمام بحثهای دنیای الکترونیک، صنایع الکترونیک برای بخش صنعت، علم در آن بوده است.
🔸 اساساً از قرن هجده که مسیر آنطور بالا رفت، علم فیزیک و علم شیمی هم رشدی پیدا کرده بود و علوم پایه کار کردند، تبدیل به فناوری و محصول شدند، محصولاتشان را به شکل تلویزیون، ماهواره و چیزهای مختلف دیدیم، این به شکل ماشینها دیده شد؛ خود ماشین بر اساس علم تولید میشود.
🔹 خیلی وقتها ابزارهای بسیار جدید، کلی مسئلهی علمی روی آن خوابیده که به آن بیتوجه هستیم. یک اره را ببینید؛ فکر کنید چند نوع علم در آن جمع و تبدیل به اره شده است و اگر آنها نباشد، اره کار نمیکند. بیش از ده علم میشود.
🔸 #منبع: درس گفتارهای اقتصاد مقاومتی، دکتر عادل پیغامی، ص ۳۹۴
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
✅ اژدهای هفت سر فساد
🔶 گزارش تحقیق و تفحص مجلس از شرکت فولاد مبارکه اصفهان دیروز شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ روی سایتها و شبکههای خبری قرار گرفت و همگان را شگفتزده کرد.
🔳 گزارههای خبری
▪️طبق گزارش تحقیق و تفحص، رقم تخلفات ۹۱ هزار و ۸۷۳ میلیارد تومان است.
▪️ارزش ریالی تخلفات مربوط به تولید و فروش محصولات، ۵۷ هزار و ۷۶۹ میلیارد تومان برآورد شده است که بخش عمده تخلفات مربوط به تفاوت حاصل از تفاوت مابین قیمت فروش فولاد مبارکه اصفهان با بازار است. در این بخش نزدیک به ۵۴ هزار میلیارد تومان تخلف برآورد شده است. ایجاد رانت نزدیک به سههزار میلیارد تومانی از دیگر بخشهای تخلفات این حوزه است. فروش محصولات فولادی به شرکتهای ایرانخودرو و سایپا مازاد بر نیاز و عدم تناسب با تولید خودرو با قیمت پایینتر، از دیگر تخلفات است.
▪️ رقم تخلفات نحوه انعقاد قرارداد و انتخاب اشخاص طرف قرارداد، در مجموع ۲۶ هزار و ۶۴۱ میلیارد تومان برآورد شده که حدود پنجهزار و ۷۰ میلیارد تومان آن مربوط به قراردادهای ریالی و مابقی مربوط به قراردادهای ارزی (عمدتا یورو) است.
▪️ از بخشهای مهم تخلفات فولاد مبارکه، در حوزه مالی، اقتصادی و سرمایهگذاری است که رقمی حدود هفتهزار و ۲۸۴ میلیارد تومان میباشد.
▪️ سه میلیارد تومان دریافتی مدیرعامل، حقوق ۷۷ میلیونی برای مدیر روابط عمومی، پرداخت حقوق ماهیانه ۶۰ میلیونی برای مشاوران خیالی، پرداخت غیرقانونی به اعضای غیرموظف هیئتمدیره و استخدام سفارشی ۲۰۰ بازنشسته، از بخشهای قابلتأمل در تخلفات فولاد مبارکه است.
▪️ به گزارش سایت جهان نيوز، شرکت فولادمبارکه در مواردی اقدام به عقد قرارداد با اشخاص یا مجموعههای وابسته به ذینفوذان سیاسی و اجتماعی کرده است که بهعنوان نمونه میتوان همسر واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور وقت، عباس آخوندی وزیر اسبق راهوشهرسازی، قدرتالله نوروزی شهردار سابق اصفهان و... را نام برد.
🔷 گزاره تحلیلی
🔹 مجتمع عظیم فولاد مبارکه بهعنوان بزرگترین مجتمع تولید فولاد در کشور و موتور محرکه دستکم ۳ هزار کارخانه و شرکت در کشور است. این شرکت از سال ۱۳۹۷ با مشکلات بسیاری مواجه شده که علت اصلی آن در سوءمدیریت، به کارگیری مدیران بازنشسته و تبانی پشت پرده و فسادهای احتمالی در انعقاد قراردادها و نادیده گرفتن منافع مجتمع و سهامداران بورسی آن است که تخلفات متعددی را در این مجتمع صنعتی رقم زده است.
🔶 نکته پایانی
🔸 برخورد با فساد، مقدم بر هر اقدام دیگری است و نمیتوان رشد اقتصادی و ثبات اقتصادی را بدون آن رقم زد و دستیابی به این مسائل در صورتی امکانپذیر است که بیماری فساد درمان شود. شفافسازی، مدیریت تعارض منافع، فرهنگسازی و نظارت همگانی با نهادینه کردن فسادستیزی، رشد فرهنگ پاسخگویی و مسئولیتپذیری، شایستهگزینی، سهولت فرآیندها با بازنگری در نظام مجوزها و استعلامهای دولتی با رویکرد حداقلسازی لزوم صدور مجوزها، دولت الکترونیک با بهرهگیری از فناوری اطلاعات، حمایت از فعالیت سالم، تقویت اشراف با یکپارچهسازی اطلاعات در نظام مالی و اقتصادی کشور و بهرهگیری از روشهای نوین تحلیل داده، نظارت مؤثر و کارآمد با بهرهگیری از فناوریهای یکپارچه، برخط و هوشمند برای افزایش اثربخشی نظارتها و حذف بسترهای فسادزا و در نهایت برخورد قاطع، دقیق و مؤثر از جمله اصولی است که میتواند در مقابله با فساد مؤثر باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسين عباسيان
🆔 @tahlil_shjr