اگر روشنگری امام حسین نبود، از ظاهر اسلام هم چیزی باقی نمیماند.pdf
87.5K
#معنویت_و_اخلاق
#تاریخ_صدر_اسلام
#امام_حسین
✅ اگر روشنگری امام حسین نبود، از ظاهر اسلام هم چیزی باقی نمیماند.
🔶 در دوره یزید اگر حرکت روشنگریای صورت نمیگرفت دیگر از ظواهر اسلام هم اثری نمیماند. اینجا باید یک حرکتی انجام میشد که در تاریخ باقی بماند.
🔶 بعضیها شاید نگاهشان به حرکت اباعبدالله (سلاماللهعلیه) یک نگاه ظاهری است که مثلاً یک حرکتی انجام شد و شکست خورد. درحالیکه آثار حرکت اباعبدالله (علیهالسلام) یک اثر ماندگار با آثار درازمدت تاریخی است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلاموالمسلمین، دکتر محمدرضا جباری از اساتید حوزه علمیه و محققان تاریخ اسلام
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
✅ جامعه به پناهگاه معنوی،به نفس وحیانی
به دم روح افزا
🔶 در هر لحظه، در بحرانها در سختی ها
در تنهایی ها نیاز دارد. خاصیت مدرنیته تشویق فردیت و منفعت فرد محور است. منفعتی که فقط سود فرد را ملاک قرار میدهد. این گمان که جامعه ثروتمند با اقتصاد قوی دیگر معضل روحی و روانی ندارد خطاست. تجربه غرب نشان داد قدرتمندترین ممالک از جهت توان معیشتی و اقتصادی در زندگی شخصی و نیازهای روحی خود با خلا روبرو هستند. خلا نیاز روحی با سرکوب یا دیده نشدن آن رفع نمیشود. بهرحال ساخت و ذات انسان محتاج معنویت است. این معنویت را با پاسخ های کاذب جهان مدرن نمیتوان تامین کرد.
🔶 جامعه به پناهگاه معنوی نیاز دارد و در این عصر آخرالزمانی محبت مشترک به امام حسین(ع)، پناهگاه ماست.
🔶 تبریک این اعیاد زنده نگه داشتن این پناهگاه عظیم است. باید در فضای مجازی این شعله پر محبت را روشن نگه داشت. کم کاری نکنیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
💢دعوت به همکاری
✅جذب نیرو جهت پیاده سازی صوت و ویراستاری به صورت مبتدی
برای کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر پیام دهید
👇🏻
👤 @ad_shajar
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#مقاومت #اتحاد_ملی
#ایران_قوی
✅ راهبرد اتحاد ملی برای ایران قوی
🆔 @tahlil_shjr
A4381.pdf
5.1M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#مقاومت #اتحاد_ملی
#ایران_قوی
✅ راهبرد اتحاد ملی برای ایران قوی
🔶 یادداشت هفته خط حزبالله، با عنوان «استقامت رمز پیروزی» به مناسبت اعیاد شعبانیه، به این سوال پاسخ داده است که امام حسین و امام سجاد علیهماالسلام چگونه با مجاهدت و مقاومت موجب هدایت جامعه و غلبه بر دشمنان شدند؟
🔶 سخن هفته این شماره خط حزبالله با عنوان «راهبرد اتّحاد ملی برای ایران قوی» دلایل تأکید رهبر انقلاب اسلامی در این مقطع زمانی بر موضوع تقویت وحدت ملی و پرهیز از اختلاف را بررسی کرده است.
🌷 شماره این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید تازه تفحص شده دوران دفاع مقدس، یونس یوسفزاده تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۸۱
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#بصیرت
#مقاومت
✅ استقامت رمز پیروزی
قسمت اول
🔰 امام حسین و امام سجاد علیهماالسلام چگونه با مجاهدت و مقاومت، موجب هدایت جامعه و غلبه بر دشمنان شدند؟
🔺 استمرار حرکت در خط مستقیم
🔶 ائمه معصومینچگونه توانستند در برابر تحریفها، جریانهای فساد و دشمنیهای طاغوت، به پیروزی و موفقیت برسند؟ نعمت بزرگ اسلام ناب و معارف دینی، چگونه نسل به نسل به دست ما رسیده است؟ پاسخ این است که «استقامت ائمهى ما در مقابل آن جريانهاى فساد موجب اين شد كه امروز ما ميتوانيم اسلام حقيقى را پيدا كنيم. امروز نسلهاى مسلمان و نسلهاى بشرى ميتوانند چيزى به نام اسلام، به نام قرآن، به نام سنت پيغمبر در كتب پيدا كنند، اعم از كتب شيعه و حتى در كتب اهل تسنن.» ۱۳۶۴/۱/۲۳به عبارت بهتر «اگر اين حركت مبارزهجويانهى سرسخت ائمه در طول اين دويست و پنجاه سال نبود، بدانيد كه قلم به مزدها و زبان به مزدهاى دوران بنىاميه و بنىعباس اسلام را تدريجاً آنقدر عوض ميكردند و ميكردند كه بعد از گذشتن يكى دو قرن از اسلام هيچى باقى نمىماند؛ يا قرآنى نمىماند، يا قرآن تحريفشدهاى ميماند.» ۱۳۶۴/۱/۲۳
🔺 امام حسين(ع) مظهر بصيرت و استقامت
🔶 استقامت «یعنی آن خطّ مستقیمی را که انسان پیدا کرده، ادامه بدهد؛ نگذارد زاویه پیدا بشود.» ۱۴۰۱/۱۱/۲۶ «امام حسين مظهر بصيرت و استقامت است.» ۱۳۸۶/۱۰/۱۹ که البته منظور از «استقامت امام حسين در ميدان جنگ، كه شمشير بزند تا هفتاد و چند زخم به بدنش بنشيند، نيست... استقامت امام حسين در آنجاست كه مىبيند با كار او، بناست گلوى طفلى مثل علىاصغر هم از تشنگى دريده شود... استقامت حسينى اين است كه وقتى هدف را شناخت و آن را تقويم كرد و فهميد كه چقدر عظمت دارد، براى آن ايستاد.»(آفتاب در مصاف، ص۵۱۴)
🔶 قطعا در حادثه عاشورا «اگر كس ديگرى غير از امام حسين بود، ميگفت: بالاخره من كه حاضر بودم جانم را بدهم، اما اينجا، در اين بيابان و با اين تشنگى، پاى يك بچّهى شيرخوار، پاى بانويى مجلّل و... در ميان است. چطور بايستم؟!» (آفتاب در مصاف، ۵۱۴) در اینگونه حوادث «آن كسى پايش نمىلرزد كه اوّلاً در حدّ اعلى بصيرت داشته باشد و بفهمد چه كار بزرگى انجام مىدهد. ثانياً قدرت نفس داشته باشد و ضعفِ نفس نگيرد. اين دو خصوصيّت را امام حسين در كربلا نشان داد.» (۷۲سخن عاشورایی، ص ۱۵۵) به طور خلاصه «روح كار امام حسين اين بود كه حرف حق و راه حقّى را اجرا كند و در مقابلِ تمام قدرتهايى كه در اين راه دست به هم دادند، استقامت بورزد.» (آفتاب در مصاف، ص۱۱۱)
🔺 بردباری و استقامت امام سجاددر طول ۳۵سال امامت
🔶 «آغاز امامت امام سجّاد، آغاز تحوّلى در تاریخ شیعه است. امام سجّاد نقطهى عطفى در تاریخ تشیّع است. امام سجّاد ساماندهندهى حزب نیرومند شیعیان است.» (حماسه امام سجاد، ص۱۲۷) دلیل این سخن آن است که اوضاع فرهنگی و اجتماعی دوران ایشان به شدت نامناسبتر از دوران امام حسین بود: «عامّهى مردم دچار یک بىایمانى و ضعف و اختلال اعتقادى شدید شده بودند. کار به جایى رسیده بود که حتّى بعضى از ایادى دستگاه خلافت، نبوّت را زیر سؤال میبردند.» (انسان۲۵۰ساله، ص ۱۸۱) خواص جامعه نیز «اغلب شخصیّتهای بزرگ، سر در آخور تمنّیّات مادّیای که بهوسیلهی رجال حکومت برآورده میشد، داشتند.» ۱۳۶۵/۴/۲۸
🔶 در توصیف وضعیت دوران امام سجاد، امام صادق میفرمایند: «اِرتَدَّ النّاسُ بَعدَ الحُسَینِ اِلّا ثَلاثَة» (الإختصاص، ص۶۴) «بعد از واقعهى کربلا و بعد از شهادت امام حسین همهى مردم مرتد شدند؛ مرتد نه اینکه از دین برگشتند... نه، مرتد یعنى برگشته؛ از راه برگشتند... به طرف دنیا رفتند.» (حماسه امام سجاد، ص ۹۳) اما در همین شرایط بسیار بد، امام سجاد با استقامت و خستگی ناپذیری خود چنان کاری کرد که «همين سه نفر را زياد كرد و گسترش داد و شيعه را مجدّداً متشكّل كرد و تحويل امام باقر داد.» (دو امام مجاهد، ص ۳۱۴) تا جایی که در ادامه همان روایت میفرماید «ثمّ إنّ النّاس لحقوا و كثروا؛ بعدها كمكم و تدريجاً مردم ملحق شدند و زياد شدند و زياد شدند و جمعيت شيعه سر و سامانى گرفت. بر اثر همين گفتههاى گرم امام چهارم كه مثل تازيانهاى بر دوش فكر و روح مردم نواخته ميشد... عدّهى زيادترى شدند.» (همرزمان حسین، ص ۱۶۰)
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#بصیرت
#مقاومت
✅ استقامت رمز پیروزی
قسمت دوم
🔶 در حقیقت« اختناق در آن دوران و نامناسب بودن وضع، اجازه نمیداد که امام سجاد بخواهند با آن مردم بیپرده و صریح و روشن حرف بزنند؛ نه فقط دستگاهها نمیگذاشتند، مردم هم نمیخواستند. اصلاً آن جامعه یک جامعه نالایق و تباهشده و ضایعشدهای بود که باید بازسازی میشد.» ۱۳۶۵/۴/۲۸ اما هیچکدام از اینها امام سجاد را ناامید نکرد. حضرت، با تلاشهای خستگی ناپذیر خود چنان هویتی به همان مردم داد که «همین مردمى که اینجا اینجور دشمن خاندان پیغمبر و نقطهى مقابل امام سجّاد بودند، در قضیّهى نهضت بنىعبّاس بهخاطر انتقام خون پدر امامسجّاد، بنىامیّه را تارومار کردند.» (حماسه امام سجاد، ص۱۲۲)
🔶 در حقیقت فعالیت امام سجاد بود که چنین استقامتی در مردم پدید آورد و استقامت نقش اساسی در تمام زمانها دارد، «هر ملّتی، در سایهی استقامت و ایستادگی، هویّت پیدا میکند. آن چیزی که به ملّتها هویّت میدهد، شخصیّت میدهد، عظمت میدهد، به حفاظت از خود ملّتها و فرهنگ آنها کمک میکند، استقامت آنها و ایستادگی آنها است.» ۱۴۰۱/۱۱/۲۶ اینچنین بود که امام سجاد «دو مسئولیّت و وظیفهى بزرگ دارد؛ دو بار سنگین؛ هرکدام به سنگینى زمین و آسمان: اوّل، بیان کردن اسلام و تشریح مکتب الهى اسلام است؛ دوّم، هدایت کردن جامعهى اسلامى به سوى نور و صلاح و حکومت «اللّه» و ایجاد حکومت اسلامى. این دو بار سنگین در دستهاى قدرتمند امام سجّاد است و باید اینها را به سرمنزل برساند... و ۳۵ سال در این عمل عمرش را با بردبارى کامل گذرانده است.» (حماسه امام سجاد، ص ۸۳) و «اسلام را همين مقاومتها بود كه تا امروز نگه داشت.» ۱۳۶۴/۱/۲۳
🔺 استقامت، راز رسیدن به مقصود
🔶 کلام پایانی اینکه «استقامت، راز و رمز رسیدن به مقصود است. شما هر مقصودی دارید ــ مقصود دنیوی، مقصود اخروی ــ با ایستادگی، با استقامت، با پیگیری ممکن است به آن برسید؛ بدون آن نمیشود به این رسید.» ۱۴۰۱/۱۱/۲۹ و این درس جاودانهی امام سجاد امروز پیشروی ملت ایران در مسیر حرکت به سوی ایران قوی است: « وَاَن لَوِ استَقاموا عَلَی الطَّریقَةِ لَاَسقَینهُم ماءً غَدَقًا. «ماء غدق» یعنی سیراب کردن از آب فراوان و آب زلال که مفسّرین میگویند کنایه از حلّ همهی مشکلات زندگی است. اگر در این راه پافشاری کنید، استقامت کنید -استقامت یعنی منحرف نشدن- درست حرکت کنید، در همین طریق مستقیم حرکت بکنید، مسلّماً مشکلات زندگی هم حل خواهد شد، گرفتاریها برطرف خواهد شد، ضعفها برطرف خواهد شد.» ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحریف #بصیرت
✅ دروغِ اول؛ پیش از تولد شبکه #منوتو
🔶 در سالهای اخیر هر روز که #اینستاگرام یا تلگرام را باز میکنید با یک داستان جدید تاریخی درباره انقلاب و حکومت پهلوی مواجه میشوید. تاریخ سازی و داستان سرایی هایی با پشتوانه قوی گرافیکی که هرکس اندک مطالعه تاریخی داشته باشد به آنها میخندند. اما سالها پیش از تولد شبکه هایی مثل #منو_تو این روال وجود داشت.
🔶 شرح تصویر:
فردای روزی این عکس مشهور در روزنامه ها چاپ شد شایعات و جریان تحریف کارشان را آغاز کردند.
🔶 ابتدا #دولت_بختیار اعلام کرد: این عکس مونتاژ است و حقیقت ندارد. آنها میدانستند این تصویر کمر ارتش شاهنشاهی را خواهد شکست، روحیه نظامیان آشفته خواهد شد و بقای حکومت به بقای ارتش است. اما شایعه ساختگی بودن تصویر دیدار همافران با امام در پنج شنبه نوزدهم بهمن ۱۳۵۷ کارساز نبود. در نتیجه سخن جدیدی در دهانها می چرخید: حاضران در عکس اصلا نظامی نیستند و افرادی عادی یونیفرم نظامی پوشیده اند و پیش از دیدار با امام در مدرسه، هماهنگ شده اند تا جنگ روانی علیه ارتش به راه اندازند.
🔶 پیش از تولد #منو_تو و صدها شبکه ماهواره ای رنگانگ که با بزک کردن و چالش رقص و آرایش مخاطب جذب میکنند، حتی پیش از پیروزی رسمی انقلاب در ۲۲ بهمن، داستان سازی جریان داشته است. جوانان شبکه منوتو و امثالهم این روش را از پدرشان آموخته اند.
🔶 جنگ، جنگ روایتهاست. روایتهای تاریخی ذهن ها را می سازد نگویید اهمیت ندارد.
🔶 جلد اول کتاب نبردهای هوایی ایران با جزییات خاطرات همافران شرکت کننده در این دیدار تاریخی را روایت کرده است
🔶 همافران و پرسنل نیروی هوایی نورچشمی های شاه بودند. بیعت آنها با امام از این جهت تیرخلاصی بود به پیکره حکومت در حال سقوط
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
منافقین دیروز؛ منافقین امروز.pdf
70.5K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#بصیرت #نفاق
✅ منافقین دیروز؛ منافقین امروز
🔶 نفاق در لغت معنا شدهی دورویی است. یا منافق معنا شده دو رو، ریاکار، مزوّر. منافق به زبان اظهار ایمان میکند و در قلب کافر است. قرآن کریم در کنار رسول اکرم دو جریان را به امت معرفی میکند. یک جریان، جریان عصمت است؛ که اهلبیت پیغمبر اکرم بودند و دوم جریان نفاق.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر سیدمحسن میرباقری؛ مفسر قرآن کریم و استاد علوم قرآن و حدیث
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
✅ چرا با ما دشمن اند!؟
🔶 این کسانی که میخواهند مستقل از آمریکا و استکبار جهانی باشند، فقط ما نیستیم؛ کشورهای دیگر هم هستند که میخواهند مستقل باشند، میخواهند زیر فرمان آنها نباشند؛
تفاوتش این است که [برای] آنها یک سیاست است، اینجا یک ایمان و باور دینی است؛ این مهم است؛
🔶 آنچه برای دشمن مهم است این است.
بله، سیاست کشورها این است که زیر بار آمریکا نباشند، امّا با داد و ستد، با گفتگو، با نشستن پشت میز مذاکره، احیاناً با زیرمیزیهایی مثلاً فرض کنید به بعضی از آدمهای مؤثّر، این سیاست عوض میشود. مگر نمیبینید در دنیا؟ امروز یک چیزی اعلام میکند، فردا ضدّ آن را اعلام میکند!
بله، سیاستِ استقلال هست، سیاستِ باج ندادن هست، امّا سیاست تغییرپذیر است.
🔶 اینجا اینجور نیست؛ اینجا استقلال و باج ندادن ایمان است، برخاستهی از دین است.
وَ لا تَرکَنوا اِلَى الَّذینَ ظَلَموا فَتَمَسَّکُمُ النّار؛(هود: 113) اعتماد نکنید، تکیه نکنید؛
تُسِرّونَ اِلَیهِم بِالمَوَدَّة.(ممتحنه: 1)
اِنَّما یَنهاکُمُ اللَهُ عَنِ الَّذینَ قاتَلوکُم فِی الدّینِ وَ اَخرَجوکُم مِن دِیارِکُم؛(ممتحنه: 9)
اینها آیات قرآن است.
🔶 قرآن میگوید بایستی به این مستکبر، به این ظالم، به این حکومت ستمگر اعتماد نکنید.
این ایمان، دیگر قابل خرید و فروش نیست.
آن کسی که حاضر بشود از این ایمان عبور بکند، صلاحیّت خودش را برای اشتغال در این نظام از دست میدهد؛ تفاوتش این است.
🔶 لذاست که روی جمهوری اسلامی بیشتر از همه جا تکیه دارند، بیشتر از همه جا [با ما] دشمنی دارند؛ دامنهی قدرت خودشان را به دیگران هم می خواهند گسترش بدهند، [ولی] به اینجا چندین برابر چنین نیّتی دارند؛ برای خاطر این است.
#حکیم_انقلاب 1401/11/19
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#معنویت_و_اخلاق
#رسانه #فرهنگ
✅ حسینیه معلی رویشی در شکل و معنا
🔸برنامههای استعدادیابی یا تلنتشوها، از مشهورترین برنامههای تلویزیونی هستند که در اغلب کشورهای جهان به منظور کشف استعداد در زمینههای مختلف برگزار میشوند. در ایران برنامه «عصر جدید» در شبکه سه، برنامه «اسراء» و «نغمه عشاق» در شبکه قرآن در این زمینه پخش شده است.
🔰گزاره خبری:
🔶 از محرم سال ۱۴۰۱ برنامهای با عنوان حسینیه معلی از شبکه سوم سیما پخش شد که دو فصل آن در ماههای محرم و صفر و فصل جدید آن در ماه شادی اهل بیت(علیهمالسلام) با هدف استعدادیابی در زمینه مداحی در حال پخش است که این برنامه، استعدادیابی با اسلوبهای مرسوم در این نوع برنامهها نیست.
🔸آمار میلیونی بینندههای برنامه «حسینیه معلی»، که در فصل اول تا ظهر عاشورا بیش از ۲ میلیون و ۱۱۵ هزار بازدید در تلوبیون را به ثبت رسانده است، رقم قابل توجهی است که نمایانگر میزان اقبال بینندههای تلویزیونی از «حسینیه معلی» است.
🔰گزارههای تحلیلی:
1⃣ «حسینیه معلی» را میتوان یک حرکت فرهنگی رو به جلو و یک الگوی ارتقای برنامهسازی قلمداد کرد، یعنی به آن فرهنگ اصیل و معانی عالیه، اکنون ابتکار و جذابیت و هنر نمایش نیز افزوده شده است، بیآنکه معنی دچار تحریف شده یا تحت تأثیر فرم و قالب قرار گیرد.
2⃣ در این برنامه ما با یک شبکه معنایی بومی و اسلامی که محصول هزار سال ابراز ارادت و مودت به خاندان عترت و طهارت(علیهمالسلام) است مواجه هستیم. هیچ چیزی شبیه به محتوای مسابقه و برتری و مرحله بعد و قهرمانی و... در برنامه مشاهده نمیشود، در این مسابقه همه برندهاند، چون روح حاکم بر مداحی این مصرع حافظ است که «ارادتی بنما تا سعادتی ببری».
3⃣ یکی از آفتهایی که در سالهای اخیر در حوزه مداحی اهل بیت(ع) شکل گرفته، استفاده برخی مداحان از ملودی آهنگهای پاپ فارسی برای خواندن اشعار مداحی است. آفتی که باعث وهن مراسم عزاداری نیز میشود و این مراسم سنتی مذهبی را از مسیر اصلی خود خارج میکند و از اینرو برنامههایی چون حسینیه معلی میتواند به الگوسازی صحیح از یک برنامه مداحی و مرثیهسرایی و مولودیخوانی نیز تبدیل شود.
4⃣ ویژگی بارز فصل جدید این برنامه نیز به کارگیری ظرفیت شادیآفرین و بهجتانگیز دین اسلام با بهرهگیری از میراث مختلف شادی در اقوام و کشورهاست. شادی معنوی و نمایش رسانهای آن به شکلی که ایجاد سرور بکند ولی به سمت ابتذال و لهو نرود و متناسب با مجالس اهل بیت(ع) باشد و چالش دین غم و گریه بودن اسلام را پاسخی درخور دهد.
🔶 نکته پایانی؛ یکی از ضعفهای برنامههای مناسبتی و دینی در تلویزیون در سالهای اخیر ناظر به ضعف محتوایی بوده و حال آن که انصافاً در حسینیه معلی جدای از بحث جذابیتهای فرمی، مشخص است که از حیث محتوایی نیز شاهد غنای مناسبی هستیم و امیدواریم که این قبیل برنامهها، الگویی بشود برای تولید و پخش برنامههای مشابه دیگر در صدا و سیما و اینکه از این قبیل کارها به معنای واقعی کلمه، حمایت لازم از سوی مدیران و مسئولان رسانه ملی صورت بگیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید:جواد خسروی
🆔 @tahlil_shjr