#خط_حزب_الله
#امید_به_آینده #اقتصاد
#معنویت_و_اخلاق #اتحاد_ملی
✅ مجاهدِ مؤمنِ امیدوار
🔰 قسمت دوم
🔶 دشمن برای رسیدن به هدفش، از شیوههای مختلفی استفاده میکند که یکی از آنها بنبستنمایی شرایط کشور و غیرقابل حل جلوه دادن مشکلات است. «مشکل معیشتی هست، مشکل گرانی هست، مشکل تورّم هست؛ این مشکلات وجود دارد؛ دشمن سعی میکند این مشکلات را... ابزاری کند برای خاموش کردن نورِ امید در دل جوانها؛ در حالی که اینها عوارض قابل رفعی هستند.» ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔻 تلاش دشمن برای پنهان کردن پدیده های امید آفرین
🔶 گذشته از قابل حل بودن مشکلات اقتصادی، انقلاب اسلامی مردم ایران در چهار دهه گذشته مظاهر امید آفرین فراوانی را خلق کرده که همگی مایه افتخار هستند اما دشمنان نه تنها سخنی از آن ها به میان نمی آورند بلکه تلاش خود را در جهت فراموشی و کم اهمیت پنداشتن مظاهر امید آفرین، متمرکز کردهاند. بخشی از این پدیدههای امید آفرین به نیروی انسانی کشور باز می گردد.«ما امروز در سرتاسر کشور، هزاران هستهی مقاومت در مساجد و در هیئتها داریم؛ از این هستههای مقاومت، جوانهایی برمیخیزند به عنوان مدافع حرم، جوانهایی برمیخیزند به عنوان مدافع امنیّت، جوان هایی برمیخیزند به عنوان بسیجی دانشجو.» ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔶 دسته دیگری از پدیدههای امید آفرین به پیشرفت های مادی ایران اسلامی مربوط میشود که نمونه های فراوان آن در عرصه نانو، پزشکی و صنایع موشکی به همت جوانان مؤمن و انقلابی در حال رخنمایی است و آخرین نمونه این دستاوردها، ساخت موشک فراصوت (هایپرسونیک) فتاح است. دشمن تمایلی به دیدن این پیشرفت های خیره کننده ندارد در حالیکه «پیشرفتهای کشور در عرصهی علم، درعرصهی فنّاوری، در ایجاد زیرساختهای صنعتی و کشاورزی، در ایجاد ساختارهای بسیار مهمّ حمل و نقل، پیشرفتهای کشور در تربیت نیروی انسانی، در کشاندن فعّالیّتهای عمرانی به نقاط دوردست و محروم کشور...در سیاست بینالمللی، در اعتلا و عزّت ملّی، در اقتدار نظامی و دفاعی کشور؛ اینها حقایق امیدزا است.» ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔻 هر که ایران را دوست دارد، امید آفرینی کند
🔶 امروز دشمن در جنگ ترکیبی تلاش می کند تا با شبهه پراکنی و تبلیغات رسانه ای، هویت زدایی کرده و ایمان مردم را تضعیف و ایجاد دلسردی و ناامیدی کند. راه درست مقابله با این توطئه پیچیده، تقویت ایمان و امید است.«امید و ایمان روی هم اثر میگذارند. ایمان امیدآفرین است. تحقّق امیدها ایمان را افزایش میدهد.» ۱۴۰۲/۳/۱۴ بدون شک حرکت در مسیر پیشرفت نظام اسلامی با ایمان و امید میسر میشود و «هر که ایران را دوست دارد، هر که منافع ملّی کشور را دوست دارد، هر که بهبود اوضاع اقتصادی را دوست دارد، از مشکلات اقتصادی و معیشتی رنج میبرد و میخواهد آن را اصلاح کند، هر که به دنبال جایگاه باعزّت ایران در نظم جهانیِ پیش رو است ... باید برای ترویج ایمان و ترویج امید در ملّت تلاش کند.» ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔶 سخن پایانی اینکه باید دانست در کنار همه وفاداران به آرمان ایران قوی، نخبگان و هستههای انقلابی وظایف سنگینتری برای ترویج ایمان و امید برعهده دارند. «ما همه وظیفه داریم؛ نخبگان وظیفه دارند؛ هستههای انقلابی وظیفه دارند؛ فعّالان دانشگاهی، فعّالان حوزوی، صاحبان جایگاههای اجتماعی بویژه کسانی که حرف آنها به گوش مردم میرسد، مردم حرف آنها را میشنوند، اینها وظیفه دارند؛ وظیفه این است که ایمانها را تقویت کنند، امیدها را تقویت کنند، شبههها را برطرف کنند، شیوههای دشمن در شبههآفرینی و یأسآفرینی را خنثی کنند.» ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
مداخله آمریکا در امور داخلی دیگر کشورها از طریق سایبری.pdf
80.6K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_ترکیبی
#رسانه #آمریکا
✅ مداخله آمریکا در امور داخلی دیگر کشورها از طریق سایبری/ استعمار دیجیتال برای حفظ هژمونی
🔶 مریکا با تکیه بر هژمونی و امکانات خود در حوزه فضای سایبری، همواره این محیط را به مثابه ابزار و اهرمی مهم در قالب جنگ ترکیبی اش علیه دیگر کشورهای جهان دیده است.
🆔 @tahlil_shjr
سیر تکاملی در اندیشه امام.pdf
63.5K
#عزت_ملی
#انقلاب_اسلامی #رژیم_صهیونیستی
#امامخمینی #تاریخ_معاصر
✅ سیر تکاملی در اندیشه امام/ پاسخ به شبهات
🔸منشا نوع نگاه امام به مسائلِ سیاسیِ جهانی و بینالمللی برخواسته از فقه شیعه است و فقه شیعه هم یکی از خصوصیاتی که دارد این است که با خصوصیات زمان، مکان و شرایط میتواند استنباط کند، استخراج کند و فتوا بدهد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حسين كنعانيمقدم
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#انرژی_هستهای
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
🔶 درباره اهمیت صنعت هستهای
👈خیلی از مردم قدر صنعت هستهای و تأثیراتش در زندگی مردم و در پیشرفت کشور را نمیدانند.
💎جهات مختلف اهمیت صنعت هستهای:
♦️بهبود زندگی مردم و آبرو بخشیدن به کشور
♦️ایجاد وزن سیاسی جهانی و بینالمللی برای کشور
♦️ایجاد روحیه اعتماد به نفس ملی در مردم و نخبگان
🔶 هر کسی ایران را دوست دارد، هر کسی جمهوری اسلامی را دوست دارد، بایستی به این بخش از فعّالیّت علمی و تحقیقاتی و صنعتی اهمّیّت بدهد و برایش اعتبار قائل بشود.
🔶 علّت تمرکز دشمنان روی انرژی هستهای هم همین است.
🔻البتّه آنها میگویند از [دسترسیِ ما به] سلاح هستهای میترسند!
❌دروغ میگویند، میدانند که ما دنبال سلاح هستهای نیستیم. البتّه [کار ما] از ترس آنها و به خاطر آنها نیست؛ عقیدهی ما این است.
🔶 سلاح هستهای برای کشتار دستهجمعی به کار میرود، ما با کشتار دستهجمعی مخالفیم؛ خلاف دین و اسلام است؛ چه اتمیاش، چه شیمیاییاش، چه اقسام دیگری که ممکن است. اگر میخواستیم سلاح هستهای درست کنیم، میکردیم، آنها هم میدانند این را.
🔶 آنها میدانند که حرکت در صنعت هستهای، در حکم کلید برای پیشرفتهای علمی در بخشهای متعدّد کشور است؛ این را نمیخواهند.
🔶 هر پیشرفتی که ملّت ایران بکنند، فکر، راه و مردمسالاری ملّت ایران، روی ملّتهای دیگر اثر میگذارد؛ اینها این را نمیخواهند، از این میترسند.
🔶 حقایقی که در چالش بیستساله هستهای با دشمنان برای ما روشن شد:
🔘نمایش توانایی و استعداد خارقالعاده جوانان در شرایط تحریم و تهدید
🔘نمایش منطقِ غیرانسانی و زورگویانه مخالفین ما
🔘نامطمئن و غیرقابل اعتماد بودن مخالفین اعم از طرفهای مذاکره و آژانس
🔶 درباره پیشرفتهای صنعت هستهای در کشور
♦️«مستضعف» یعنی آن کسی که او را ضعیف نگه داشتهاند.
👇ضعیف نگه داشته شدن، دو جور است:
1️⃣یک وقت یک قدرتی میآید بر یک ملّتی تسلّط پیدا میکند، او را ضعیف نگه میدارد؛
🔺از این خطرناکتر، نوعِ دوّمِ استضعاف است🔻
2️⃣یک ملّت خودش باور کند که ضعیف است، باور کند که نمیتواند؛
❗️ما در دورهی قبل از انقلاب، هر دو جور استضعاف را داشتیم:
1️⃣ اروپاییها نفت ما را میبردند، در سیاست ما حدّاکثرِ دخالت را میکردند.
2️⃣ به مردم، به جوانها، باورانده بودند که ما نمیتوانیم.
❇️امروز ملّت ما کسانی را که دارای آن فکر و آن توهّمات هستند، دارد تحقیر میکند؛
⁉️با چه چیزی تحقیر میکند؟
✅با همین ساختوسازهایی که شما اینجا به ما نشان دادید.
👌امروز ما بیش از صد برابر سال ۸۲ که آغاز چالش هستهای ما با غرب است و تحریمهای پشت سر هم و مانند اینها [موجودی هستهای داریم].
🏷یک نکته حاشیهای ولی مهم!
📌در حادثهی رنسانس، اساسیترین خطّی که وجود داشت تقابل علم و دین بود؛
❇️امروز، در جمهوری اسلامی مهمترین کارهای علمی دارد انجام میگیرد، در رقابت با کسانی که سالهای متمادی است که در این رشتههای علمی دارند کار میکنند.
👌جوانان مؤمن، فخریزاده و شهریاریِ نمازشبخوان؛ اینها دارند پیش میبرند کار را؛
✅یعنی علم و معنویّت اینجور به هم آمیخته شده.
💠چند توصیه به مسئولان صنعت هستهای کشور
1️⃣استفاده از ظرفیّت دانش هستهای برای بخشهای مختلفِ زندگیِ مردم
📍سرریز بحث هستهای، برای:
🔹صنعت
🔸سلامت
🔹کشاورزی
🔸محیط زیست
🔹آبشیرینکن
🔸درمان بیماریها
↙️و برای همه چیز در جامعه مفید است.
2️⃣تبیین اهمیت و نقشِ انرژی هستهای در زندگی مردم
3️⃣تجاریسازی محصولات و خدمات هستهای و همکاری با کشورهای همسو
4️⃣پیگیری جدّی و برنامهریزی شده برای تأمین ۲۰ هزارمگاوات برقِ هستهای
5️⃣اهمیت دادن به تکریم، جذب و حفظ نیروی انسانی در صنعت هستهای
6️⃣همکاری و تعامل با آژانس بینالمللی انرژی هستهای را حفظ کنید البتّه در چهارچوب مقرّرات پادمانی
7️⃣تخطّی نکردن از قانون اقدامِ راهبردی مجلس و ایستادگی در مقابل زورگوییها
8️⃣حفظ زیرساختهای موجودِ صنعتیِ هستهای
🔶 ممکن است در یک زمینههایی بخواهید توافقهایی بکنید؛ عیب ندارد، توافق کنید، امّا زیرساختها دست نخورد، اینها خراب نشود، اینها محصول زحمت دیگران است.
🔶 پروردگارا! به حقّ محمّد و آل محمّد، جوانان عزیز ما، مدیران خوب ما، فعّالان ارزشمند ما در این صنعت را مورد لطف و مهر و حفظ خودت قرار بده، همهی آنها را در دنیا و آخرت روسفید و سربلند کن. پروردگارا! نیّتهای ما را در آنچه میگوییم، در آنچه عمل میکنیم، نیّتهای الهی قرار بده و آنها را از ما قبول کن.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین
✅ فرامین در دیدار فرماندهان نظامی کشور
🔰 اشتباه نباید بکنیم؛ ذهن کشور به قدرت های کم اهمیت مشغول نشود
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی
🔶 این تهدیدی که من گفتم، از ناحیهی کیست؟ این هم یک نکتهی مهمّی است. اشتباه نباید بکنیم. انسان گاهی میبیند که مثلاً فرض کنید یک قدرت کوچک و کماهمّیّتی یک حرفی میزند، یک اقدامی میکند، ذهن انسان متوجّه میشود به او. مشغول نشویم به این دشمنیهای جزئی؛ ببینیم چه کسی پشت صحنه است، چه کسی اصل طرّاحی را بر عهده دارد؛ این مهم است.
🔸پشت همهی این جنگافروزیهایی که در منطقهی ما و مناطق دیگر جهان انجام میگیرد، قدرتهای بزرگند. حالا مثلاً امروز در اروپا، اوکراین درگیر جنگ است؛ این جنگ را چه کسی راه میاندازد؟ اینها را چه کسی برنامهریزی میکند و طرّاحی میکند؟ در سوریه همینطور، در لیبی همینطور، در سودان همینجور، در جاهای دیگر همینطور. اینهایی که اتّفاق میافتد، این جنگهایی که وجود دارد، یک طرّاحیهایی پشت صحنه دارد؛ اینها را نمیشود انسان حمل کند بر [عوامل جزئی].
🔶 آن طرّاحان چه کسانی هستند؟ آن نیروهای شریرِ بینالمللی هستند که ما از آنها تعبیر میکنیم به «استکبار»؛ «استکبار» یعنی همان نیروهای شریر و متجاوز و افزونطلب بینالمللی که به هیچ حدّی قانع نیستند. اینها نگاه میکنند برنامهریزی میکنند میبینند اینجا احتیاج است به اینکه یک دعوایی راه بیفتد برای اینکه فلان جا سود ببرند؛ این دعوا را اینجا راه میاندازند برای اینکه مثلاً سودش را آنجا ببرند! اینها را باید توجّه کرد و پشت صحنه را باید دید.
🔸برنامهریزیهای دشمن هم به نظر من برنامهریزیهای بلندمدّت است. ما فقط نگاه نکنیم به اینکه حالا مثلاً برای این پنج سال یا این ده سال علیه ما [چه فکری کردهاند]؛ نگاه کنیم ببینیم در بلندمدّت چه فکری کردهاند. غالباً برنامهریزیها برنامهریزیهای بلندمدّت است؛ آدم این را میفهمد. اینها از بلندمدّت و میانمدّت، همهجور دارند و بدون نقشه کار نمیشود.
🔶 من نگاه میکنم میبینم مثلاً حدود ۲۲ سال پیش، دو عملیّات در شرق و غربِ ما با فاصلهی کوتاهی انجام گرفته؛ خب این نمیتواند تصادفی باشد؛ با یکی بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر مرز داریم، با یکی بیش از ۸۰۰ کیلومتر مرز داریم؛ ناگهان در شرق و غرب ما آتش بلند میشود. ما هم دخالتی نداریم، کناریم، امّا عوامل مستکبر وارد میشوند، جنگ راه میاندازند، جنگ جدّی.
🔸اتّفاقی که در عراق افتاد، ورود آمریکاییها، شوخی نبود؛ یک جنگِ واقعیِ همهجانبهی کاملاً جدّی بود که همهی نیروی زمینی و همهی نیروی هوایی آمریکا به کار افتاد در عراق. در افغانستان هم تقریباً همینجور؛ آن را هم با یک فاصلهی کمی زودتر از عراق شروع کردند.
🔶 خب این تصادفی است؟ اینکه در شرق ایران و غرب ایران یک چنین اتّفاقی بیفتد در فاصلهی کوتاه، این یک چیز تصادفی است؟ قطعاً نمیتواند تصادفی باشد؛ این یک فکری پشت سرش است. ممکن است حالا در عراق هم اینها یک منافعی داشته باشند یا در افغانستان هم یک منافع ضعیفی داشته باشند، امّا این منافع ایجاب نمیکند یک چنین جنگی را. هدف این جنگ، ایران اسلامی است؛
🔸آدم وقتی نگاه میکند، شک پیدا نمیکند که هدف این دو جنگ، ایران اسلامی بود، حالا به شکلهای مختلف و با تحلیلهای مختلف که تحلیلهایش سخت هم نیست، آدم میتواند بفهمد. بهانهی واهی میگیرند؛ مثلاً یک بهانهای در آنجا، یک بهانه هم آن طرف میگیرند وارد میشوند، یک جنگ راه میاندازند. اینها را باید توجّه کرد که دشمن ما کیست.
🔶 حالا خوشبختانه چون بنیهی انقلاب، بنیهی قویای است ــ اینکه من بارها تکرار میکنم، خواهش میکنم روی این فکر بشود؛ بنیهی انقلاب خیلی قوی است، پایههای انقلاب خیلی محکم است ــ به همین دلیل در هر دو قضیّه طرف مقابل شکست خورد؛ یعنی به طور واضح شکست خورد و شکستش همراه بود با توسعهی دستوبال جمهوری اسلامی؛ چیزی که آنها نمیخواستند، چیزی که آنها فکرش را نمیکردند.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#روابط_خارجی #تحریم
✅ با طالبان چه کنیم؟
🔶 رفتار گستاخانه چند روز گذشته چند مرزبان طالبان، جامعه را با این سؤال مواجه کرده است که با طالبان چه باید بکنیم؟ و آیا رفتار چند ماه اخیر ما با آنها اشتباه نبوده است؟ شهید مدرس جمله معروفی دارد: «مقتضای وضعیت ما و دیانت ما صلح و همزیستی با دول دیگر است. پایبندی به اسلام در هیچ شرایط مکانی و زمانی اجازه تعرض به ما نمیدهد. مگر اینکه قصد دخالت و نفوذ داشته باشد در این صورت... اگر کسی متعرض شد باید قدر مقدور و میسور عقلاً، دیانتاً و سیاستاً در صدد رفع و دفع آن برآمد.»
🔸براساس این منطق؛ سیاست جمهوری اسلامی در عرصه دیپلماسی و روابط بینالملل سیاست صفر و صدی و یا خطی نیست بلکه مبتنی بر منافع ملی و اصل احترام متقابل قرار گرفته است. نحوه مواجهه ما با عراق قبل و بعد از جنگ تحمیلی، فراز و فرود رفتار ما با آلسعود، نحوه مواجهه ما با قطر قبل و بعد از پرونده سوریه و حتی تحریمش توسط عربستان و... را اگر بشکافیم دال محوریاش همین رویکردیست که امروز و دیروز از جمهوری اسلامی شاهد بوده و هستیم. در نحوه برخورد با طالبان هم در بر همان پاشنه سابق میچرخد.
🔶 در موضوع افغانستان ما با یک وضعیت پیچیده و کلاف درهم تنیده مواجهیم. از یکسو طالبان همه مردم افغان نیست و سیاست ما باید به نحوی تنظیم شود که در مواجهه یا مفاهمه به اکثریت مردم افغانستانـ که همیشه ذیل ستم استکبار بودهـ تعدی نشود.
🔸بر همین اساس ما همیشه معتقد بوده و هستیم که حل معضلات افغانستان از درون افغانستان و تشکیل یک دولت فراگیر ملی و متکثر بیرون میآید. البته حکومت طالب اگر اندک عقلی داشته باشد در مواجهه با همسایگان خویش و در شرایطی که بر اساس مصوبه شورای امنیت سازمان ملل، سران و برخی از مقامات طالبان در لیست سیاه قرار دارند که یکی از پیامدهای آن ممنوعیت سفر این مقامات به کشورهای عضو سازمان ملل است باید از در مفاهمه با همسایگان برآید نه با زبان تعدی. آن هم تعدی به دولتی که اول اینکه همیشه خیر افغانستان را خواسته و دوم اینکه اجازه قلدری و گردنکشی به هیچ نیروی منطقهای و فرامنطقهای را نداده است.
🔶 چند روز قبل خون مرزبان ما به ناحق ریخته شد و این برای ما دردناک است، اما این یک اصل بوده و خواهد بود که جمهوری اسلامی در مواجهه با امنیتش با هیچ کسی مماشات نخواهد کرد، چه ابرقدرتی مانند آمریکا و چه اقلیت کوچکی مانند طالب.
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
طبق مقررات رفتار کنید!.pdf
54K
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#سبک_زندگی
#امامخمینی
✅ طبق مقررات رفتار کنید!
🔶 سیره حضرت امام خمینی(ره) در پایبندی و عمل به قانون الگویی برای همه آنهایی است که در سلسله مراتب حکمرانی، از جایگاهی برخوردار بوده و در معرض آفت خودکامگی و منفعتطلبی قرار دارند.
حضرت امام(ره) در مواجهه با افراد نیز به قانون پایبند بودند و دوست و آشنا نمیشناختند و سفارش قبول نمیکردند.
🔸 #به_قلم_اساتید:مهدی سعیدی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ پیامهای موشک خیبر چیست؟
🔶 یک روز بعد از برخی بلوفزنیهای نتانیاهو مبنی بر احتمال غافلگیری ایران در یک حمله احتمالی، وزارت دفاع از موشک بالستیک برد بلند خیبر رونمایی کرد.
🔸این موشک دارای سوخت جامد، با دقت متریک و برد دو هزار کیلومتر است. منابع اسرائیلی با اعلام ترس و شگفتی، نامگذاری این موشک را معنادار اعلام کردند.
🔰گزارههای تحلیلی:
1⃣ موشکها دو کارکرد دارند؛ کارکرد اول ایجاد بازدارندگی نظامی است. اما کارکرد دوم برهم زدن برخی محاسبات و ذهنیتهای غلط سیاستمداران طرف مقابل است. اتوفون بیسمارک صدراعظم آلمان جمله معروفی دارد که میگفت: «حرف حق را باید از دهان توپ شنید.»
2⃣ علت شلیک موشک خرمشهر ۴ یا خیبر، برخی لافزنیهای اخیر صهیونیستها و همراهی برخی سناتورهای تندرو آمریکایی با آن بود. البته این لافزنیها دلایل بسیاری دارد. اما دو دلیل مهم آن را میتوان اینگونه برشمرد:
🔶 الفـ صهیونیستها با مشکل کاهش بازدارندگی مواجهند. یوشی یهوشع روزنامهنگار صهیونیستی یدیعوت آحارونوت همین چند روز پیش یادداشتی نوشت و به این کاهش بازدارندگی اشاره کرد و گفت: صهیونیستها مجبورند دست به تولید بحران خودساخته و مصنوعی بزنند. امروز صهیونیستها در مواجهه با گروههای کوچک مقاومت نیز ناتوانند و زود صحنه درگیری را ترک میکنند. در قضیه اخیر و درگیری با مقاومت فلسطین بلافاصله آنها دست دامان مصریها شدند تا به آرام شدن اوضاع کمک کنند.
🔶 بـ موضوع دوم بحران داخلی صهیونیستهاست. جمله معروفی در عالم سیاست وجود دارد که میگوید: «برخیها بحران میسازند تا در بحران زندگی کنند.» نتانیاهو امروز و از ترس لشکرکشی مجدد صهیونیستها علیه وی به خیابانهای تلاویو، ممکن است به ساخت بحران برای فرار از بحران روی بیاورد.
🔶 نکته مهم؛ جمهوری اسلامی نشان داده بر سر امنیت ایران و ایرانی با هیچکسی تعارف ندارد. بزرگتر از صهیونیستها، آمریکاییها بودند که وقتی گستاخی کردند پهپاد گلوبال هاوکشان ساقط شد و عینالاسدشان شخم زده شد. داستان امثال نتانیاهو داستان شعر خواجه حافظ شیرازی است که میگوید: «ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست، عِرض خود میبری و زحمت ما میداری.»
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش #اقتصاد
#روابط_خارجی
✅ روایتی جالب از سفر رئیس جمهور به اندونزی
🔰 قسمت اول
1️⃣ پیش به سوی آفتاب
ساعت ۲۰:۴۵ بود که هواپیمای رئیس جمهور فرودگاه مهرآباد را به مقصد اندونزی ترک کرد. مهماندار اعلام کرد ۹ ساعت تا جاکارتا طول مسیر است، ۳ ساعت و نیم هم اختلاف ساعت، معنیش این بود که زودتر از ۹ صبح فردا نمی رسیم.
🔶 تازه چشمام گرم شده بود که صدای مهماندار رو شنیدم که میگفت آقایون چند دقیقه دیگه اذان صبحه. ساعت رو نگاه کردم ۲و نیم به وقت تهران بود. چند دقیقه بیشتر بین اذان تاطلوع آفتاب وقت نبود! شنیدم آقای رئیسی مثل همیشه نماز شبش رو خونده و بعدهم با بعضی همراهان نماز صبح رو به جماعت خونده بود.
2️⃣ ورود به کاخ
هواپیما فرود اومد.دمای هوا روچک کردیم ۲۸درجه با رطوبت ۵۴درصد! یکی گفت هوا خوبه چون گاهی اینجا ۸۰درصد هم رطوبت داره! اندونزی با اقتصاد و فناوری قوی براورد میشه به زودی جزو ۱۰ اقتصاد اول دنیا باشه با این حال ۱۷ سال پیش رئیس جمهور ایران رو برای سفر دو جانبه دیده بود.
🖼 عکس: s8.uupload.ir/files/01_ykct.jpg
🔶 تا رسیدیم متوجه این جمله بچه های رسانه ایسفر شدم که میگفتن کار هماهنگی این سفر خیلی سخته! طرف خارجی سخت گیری زیادی کرده بود. علی رغم اینکه مقامات اندونزی در استقبال رسمی و سایر برنامه ها سنگ تموم گذاشته بودن ولی تیم اجرایی سخت گیری کرده بود. یکی از بچه ها می گفت ازشون پرسیدم چرا اینجوری کردید؟
🔶 طرف گفته به تلافی دفعه قبل بود که ما سال ۹۵ اومدیم تهران و مهمان شما بودیم! خواستم بهش بگم تو ایران دولت عوض شده، دیدم خوب نیست! هیچی نگفتم.
3️⃣ آقا سینا، عضو جدید هیئت رسمی
تشریفات میزبان استقبال خاصی تدارک دیده بودن.با رژه یگان اسب سوار جلوی ماشین رییس جمهور شروع شد و به استقبال مردمی و اجرای سرود ملی و شلیک توپ ختم شد. غرس نهال توسط ۲ رئیس جمهور و بعد شستن دست رئیس جمهور مهمان توسط میزبان صحنه جالبی بود که تابحال ندیده بودم. بعد هم مذاکرات خصوصی دوجانبه در ایوان کاخ و امضای ۱۱ تفاهم نامه و قرارداد توسط هیات همراه با همتایان اندونزیایی!
🖼 عکس: s8.uupload.ir/files/02_1fwk.jpg
🔶 غیر از اعضای هیات رسمی سفر، در داخل جلسه مذاکرات، «ربات ایرانی جراح» به نام «سینا» هم حضور داشت و ظاهراً گل کاشته بود و طرف اندونزیایی حسابی مشتری شده بود. تماشای فیلم عمل جراحی پزشکی توسط رباتهای جراح ایرانی خیلی افتخارآمیز بود.
🔶 برای اولین بار بود که توی این سفرها در جلسه مذاکره رسمی شنیدم دوتا رئیس جمهور نشستن و فیلم عمل جراحی رباتیک با ربات جراح ایرانی رو تماشا کردن! میزبان با شگفتی گفته بود شما با این تحریمهای شدید چطوری تونستید اینقدر پیشرفت کنید؟! بعدشم قرارداد صادرات دارو و فروش تجهیزات پزشکی برای۱۲ بیمارستان اندونزی منعقد شد علی برکت الله!
🖼 عکس: s8.uupload.ir/files/03_2957.jpg
4️⃣ چهارم؛ خدا پدر زارع پور را بیامرزه!
این سفر بهمون سیم کارت نداده بودن. از بچه های تشریفات پرسیدم چرا سیم کارت ندادید؟ وقتی روند دریافت سیمکارت توی اندونزی رو برام توضیح دادن جواب سوالم رو خیلی شفاف گرفتم! از گرفتن تصویر همه صفحات گذرنامه و عکس از چهره و انگشت نگاری دریافت کننده سیم کارت تا ثبت شماره IMEI گوشی و ... اینجا بود که بچه ها به وزیر ارتباطات که رییس کمیسیون مشترک با اندونزی هم بود میگفتن خدا پدر زارع پور رو بیامرزه!
5️⃣ محرمانه و محترمانه!
دو تا از وزرای همراه رییس جمهور رو دیدم، با هم صحبت می کردند. یکی شون خیلی خوشحال بود.
🔶 اون یکی پرسید چی شده؟ گفت: بستیم! چیو؟ با کی؟ گفت فقط همین قدر بگم که طرف اندونزیایی گفت شماها چرا تا حالا نیومدین با ما کار کنید. گفتم خوب دولت ما عوض شده ما تازه اومدیم و معتقدیم باید با همه دنیا کار کرد! اون یکی وزیر پرسید: واقعا دنبال کار با ما هستن؟ گفت: خیلی! فقط به خاطر محدودیتهای تحریمی میگن محرمانه باشه و راهکارش رو هم پیشنهاد بدید. ما هم که خدای راهکاریم!
🖼 عکس: s8.uupload.ir/files/04_tq2.jpg
🔶 خیلی افسوس خوردم که چقدر فرصتهای کشور از دسترفته! گفتم خوب حالا چی بستی؟ خلاصه اینکه از هر کدوم از اعضای هیئت رسمی میپرسیدم، میگفتن بیش از چیزی که فکرشو میکردیم ظرفیت و آمادگی همکاری وجود دارد و تفاهمهای خوبی هم انجام داده بودن!
🔸 #به_قلم_اساتید: مجتبی باجلان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش #اقتصاد
#روابط_خارجی
✅ روایتی جالب از سفر رئیس جمهور به اندونزی
🔰 قسمت دوم
6️⃣ با مردم!
برای برنامه مرکز اسلامی جاکارتا زودتررفتم. هنوز یکی دو ساعت مونده بود تا رئیس جمهور بیاد. دیدم یه عالمه ازمردم اونجا از مرد و زن و پیر و جوان و بچه و بزرگ، چند ساعتیه اونجا جمع شدن و تو اون گرما و رطوبت منتظرن آقای رئیسی رو ببینن. یه عده از خانمها با کمک بچه ها نشسته بودن و داشتن پرچم درست میکردن. به مسول اونجا گفتم اینا خسته نشدن این همه اینجا نشستن؟ چرا اینقدر زود اومدن. گفت اینا سادات رو خیلی دوست دارن. آقای رییسی رو هم دوستش دارن. خیلی از اینا از شهرهای دیگه با چند ساعت فاصله اومدن بعضی هاشون دو سه ساعت با هواپیما توی راه بودن. بعضی هاشون ۱۰-۱۲ ساعت رانندگی کردن بعضی ها هم از مالزی اومدن!
🖼 عکس: s8.uupload.ir/files/05_xu2j.jpg
7️⃣ طلع البدر علینا!
حاج آقا الهی میگفت علمای اینجا هم اومدن تا حاج آقا رو ببینن گفتم کو؟ کجا هستن؟ اشاره کرد و چندتاشون رو نشونم داد. ضایع شدم!
🔶 چون همه اش دنبال روحانی معمم میگشتم که حاج آقا گفت علمای اینجا عمامه به سر نیستن. خلاصه رئیس جمهور که رسید همه پا شدن و ریختن جلوی درب و ازدحام جمعیت!یه گروه دف زنی هم داشتن که شروع کردن به دف زدن و خواندن شعر «طلع البدر علینا ...» که مردم موقع ورود پیامبر به مدینه میخوندند.
🔶 تو همین حین چشمم افتاد به دختر جوون محجبه ای که داشت گریه میکرد! یه مترجم اومد گفت: این بنده خدا میگه دوست داره آقای رییسی رو ببینه و باهاش عکس بگیره فقط همین! دیگه اشکهاش به پهنای صورت جاری شده بود که آقای رییسی وارد شد و با کمک بچه های خودمون تو اون جمعیت به آرزوش رسید!
8️⃣ لبیک یا حسین!
سرتیم امنیتی اندونزیایی وحشت کرده بود از این همه جمعیت و ازدحام و داشت به این فکر میکرد که چطور رییس جمهور رو وارد اینجا کنه. عصبی شده بود داشت دستور میداد که این جمعیت رو ببرید عقب و نیروهایش رو فراخوان داد بیان کمک و.. این طرف هم بچه های تشریفات داشتن بهش آرامش میدادن که بابا نگران نباش و اشکالی ندارد رییس جمهور ما مردمیه و ..میگفت مردم باید برن عقب من اینطوری نمیتونم رئیس جمهور رو بیارم و خلاصه دعوا بود. گوشیمو درآوردم سرچ کردم عکس و فیلمهای حضور رئیسی رو بین مردم پیدا کردم و نشونش دادم! با دیدن این عکس و فیلمها یه کم آروم شد.
🔶 با ورود رئیس جمهور، مردم ریختن دور و برش و ابراز احساسات. چهره ها پر از انرژی مثبت بود . فکرشم نمی کردم اینقدر گرم و پر انرژی و اهل ابراز احساسات باشن. اینو هم تو جمع شیعیان دیدم هم فرداش تو جمع اهل سنت باصفای اونجا توی مسجد استقلال جاکارتا. بعضی ها هم جوری دست رئیسی رو میگرفتن و فشار میدادن که گفتم الان انگشتش میشکنه! جالب بود که وقتی آقای رئیسی صحبت میکرد تا اسم رهبری رو با تعبیر «امام خامنه ای» میآورد با ذوق و انرژی صلوات میفرستادند. یکی دو جمله هم که رییس جمهور اسم اهل بیت رو آورد تو جمع شیعیان ندای لبیک یا حسین شون بالا گرفت!
🖼 عکس: s8.uupload.ir/files/06_5ose.jpg
9️⃣ روح امام شاد!
یه بنده خدایی که از سال ۹۵ جاکارتا بود تو هواپیما همراه ما داشت میومد تهران. فکر میکردم خیلی اذیت شده و الان یه چیزی بهمون میگه ولی ظاهراً فضای صمیمی و بی تکلف آقای رییس جمهور و همراهانشون و این سفر یک و نیم روزه پر تراکم و پر دستاورد کاری رو که دیده بود خیلی تحت تاثیر قرار گرفته بود و حسابی اطرافیان رییس جمهور رو سرزنش کرد که چرا شماها این فضا و روحیات رییسجمهور رو به مردم دنیا نمیشناسونید و از این حرف ها... شروع کرد به نقل خاطرات سفر سران بعضی کشورها به اندونزی. مثلا میگفت سران یکی از کشورهای عربی با چند تا هواپیما و هزار نفر همراه اومد اندونزی و نه روز اینجا بود. ۳ روزش رو جاکارتا بودن و ۶ روز هم رفتن بالی شهر توریستی اندونزی برای خوشگذرانی. میگفت برای نفر اولشون پلکان طلا آورده بودن و چند تن خوراکی های مخصوص و یه چیزای دیگه! و خاطرات اعجاب برانگیزی از بعضی مقامات خارجی دیگه. حالا ما چی؟! از این سفر ۴۸ ساعته ۲۰ ساعت هواپیما نوردی داشتیم و مابقی هم جلسه و در و دیوار هتل و اتاق جلسات و البته مسجد و مردم بسیار خوب و گرم اندونزی!
🔶 چقدر یاد امام خمینی رحمت الله علیه کردیم و آثار ماندگار انقلابش در اقصی نقاط جهان. روحش شاد
🔸 #به_قلم_اساتید:مجتبی باجلان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#معنویت_و_اخلاق
#تاریخ_معاصر #رسانه
✅ پاسداشت سرمایه معنوی کشور
🔰 قسمت اول
🔶 چرا رهبر انقلاب بر ترویج آثار مربوط به دوران دفاع مقدس و ادبیات جهاد و مقاومت تأکید دارند؟
🔻 گذشته، چراغ راه آینده
🔶 گذشته هر ملتی، امروز و فردای آنها را میسازد. اینکه نسل امروز یک جامعه از گذشته دور و نزدیک خود باخبر باشند و بدانند در نزدیکی زندگی و زمانه آنها چه گذشته است، چشمهایشان را بازتر و نگاهشان را به مسائل و رویدادها عمیقتر میکند. هرگاه جامعهای دیروز خود را از یاد ببرد و امروز و فردایش را در توهم و بیخبری بگذراند، کمترین نتیجه این غفلت، هضم شدن در اتفاقات و نابودی هویت تاریخی و ارتباطات بین نسلی آن جامعه خواهد بود.
دفاع مقدس ملت ایران در برابر جبهه مشترک دشمنان که طمع نابودی این کشور و انقلاب را داشتند از همین قبیل تجربههای گرانسنگ و کمنظیر است. تجربهای که اگر به صورت دقیق، واقعی، هنرمندانه و به موقع بازخوانی و بازگویی نشود، پشیمانی فردا سودی به حال غفلتکنندگان از این رویداد بزرگ نخواهد داشت.
🔶 در این جریان، علاوه بر تولید آثار سینمایی و تلویزیونی و نگارش کتابهای مستند، تخصصی و نیمهتخصصی، کتابهای «خاطرات شفاهی» نسل دفاع مقدس، اعم از رزمندگان یادگار آن حماسه و یا خانوادههای شهدا و ایثارگران نیز، گونهای ارزشمند از تولیدات فرهنگی حوزه دفاع مقدس است که میتواند در قالبی جذاب و روان و در عین حال ساده و باورپذیر، حقایق ارزشمند دوران جنگ تحمیلی را برای نسل امروز و فردا روایت کند و تصویری روشن و شفاف از آن رویداد تاریخی عظیم، پیش چشمان مخاطب قرار دهد.
«یک جوان امروز، نوجوان امروز، [باید] بداند که وقتی ما میگوییم دفاع مقدّس، این دفاع مقدّس چه بود؟ این از زبان آنها [بیان شود]؛ کما اینکه بعضی از کتابهایی که نوشته شده که بنده هم یادداشتهایی در کنار بعضیهایش نوشتم، ازاینجهت خیلی خوب است که نشاندهندهی همین است که جزئیاتی که آنجا وجود داشته، آن ابتکارها، آن فداکاریها، آن غربتها، آن گذشتها، آن شهامت ها و شجاعت هایی که افراد در حین عملیّات و در قبل از عملیات انجام دادند، در آن لحظات سخت کارهایی که انجام دادند، اینها در بعضی از این نوشتهها خوب تصویر شده، خوب تبیین شده؛ اینها هم برای نسل جوان تبیین بشود... اگر چنانچه افرادی که اهل نگارشند، اهل قلم خوب هستند، اهل ذوق در این معانی هستند، بنشینند تصویرسازی کنند، کتابهایی کوتاه که جوان حوصله کند بخواند، اینها را بسازند، کتاب تولید کنند... این، دلها را جذب خواهد کرد؛ افراد را تحت تأثیر قرار میدهد» ۱۳۹۵/۷/۵
🔶 بازخوانی و انتقال دقیق این حقایق درسآموز به نسل امروز و فردا، استحکام پایههای هویتی و فرهنگی جامعه را تضمین خواهد کرد. «خاطرهی این هشت سال دفاع مقدّس را نگذارید فراموش بشود... این کتابهایی که نوشته میشود مهم است، اینها ارزشمند است... در واقع یک تزریق سیمان به این پایههایی است که میخواهیم اینها را مستحکم کنیم، میخواهیم اینها را ماندگارتر کنیم؛ تقویت پایههای انقلاب است، تقویت پایههای پیشرفت کشور است.» ۱۳۹۶/۳/۳
🔻 دو دهه جهاد، برای حفظ یک میراث ارزشمند
🔶 حدود دو دهه است که نگارش «خاطرات شفاهی» دوران دفاع مقدس از زبان نسل آن روز، رونق بیشتری گرفته و به ویژه در ده سال اخیر، این جریان سرعت و عمق بیشتری هم یافته است. امتیاز و ارزش این آثار از آن جهت است که به صورت مستقیم و بی کم و کاست، جنگ تحمیلی را با همه ابعادش تصویر کرده و به نوعی، پایههای «جامعهشناسی و مردم شناسی دفاع مقدس» را پیریزی میکند.
«نورالدین پسر ایران»، «پایی که جاماند»، «دا»، «من زندهام»، «عصرهای کریسکان»، «دختر شینا»، «تنها گریه کن»، «حوض خون»، «وقتی مهتاب گم شد»، «خداحافظ سالار» و ... تنها نمونههایی از این جریان مبارک فرهنگی است که هر کدام تلاش کردهاند تا به سهم خود، نگذارند آن مقطع بینظیر از تاریخ این مرز و بوم فراموش یا تحریف شود. اکنون این جریان تبیین هنرمندانه، کمکم به بازخوانی و بازروایت جهاد مخلصانه دهه شصتیها و دهه هفتادیها در دفاع از حرم اهل بیت نیز رسیده است تا این مقطع از تاریخ ایران زمین هم حفظ و ثبت و ضبط شود. «این کتابهای خاطرات مربوط به دفاع مقدس و دفاع از حرم که چاپ میشود، خیلی باارزش است؛ این یک گونهی جدید از کتابسازی و تولید کتاب است که بحمدالله خوب راه افتاده و خانمها هم در این زمینه خیلی فعالند، نویسندههای خانم نوشتههای بسیار خوبی دارند، از آنها من زیاد میخوانم.» ۱۴۰۲/۲/۴
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#معنویت_و_اخلاق
#تاریخ_معاصر #رسانه
✅ پاسداشت سرمایه معنوی کشور
🔰 قسمت دوم
🔶 بسیاری از این آثار، از نگاه و نظر صاحبنظران و دغدغهمندان این حوزه گذشته و برخی از آنها مزین به تقریظ رهبر انقلاب نیز شده است. از جمله «حوض خون» که رهبر انقلاب درباره آن چنین نوشتهاند؛ «اولین احساس، پس از خواندن بخشهائی از این کتاب، احساس شرم از بیعملی در مقایسه با مجاهدت این مجاهدانِ خاموش و بیریا و گمنام بود.
🔶 آنچه در این کتاب آمده بخش ناشناخته و ناگفتهئی از ماجرای عظیم دفاع مقدس است...» (مهرماه ۱۴۰۰) یا «تنها گریه کن» که حضرت آیتالله خامنهای آن را چنین توصیف کردهاند: «با شوق و عطش، این کتاب شگفتیساز را خواندم و چشم و دل را شستشو دادم. همه چیز در این کتاب، عالی است؛ روایت، عالی؛ راوی، عالی؛ نگارش، عالی؛ سلیقهی تدوین و گردآوری، عالی، و شهید و نگاه مرحمتسالار شهیدان به او و مادرش در نهایت علوّ و رفعت... هیچ سرمایهی معنوی برای کشور و ملّت و انقلاب برتر از اینها نیست. سرمایهی باارزش دیگر، قدرت نگارش لطیف و گویایی است که این ماجرای عاشقانهی مادرانه به آن نیاز داشت.» ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ و یا «پایی که جاماند» روایتی از اسارت فرزندان این ملت به دست دژخیمان متجاوز که رهبر انقلاب پس از مطالعه، دربارهاش چنین نوشتند: «تاکنون هیچ کتابی نخوانده و هیچ سخنی نشنیدهام که صحنههای اسارت مردان ما را در چنگال نامردمان بعثی عراق را، آنچنان که در این کتاب است به تصویر کشیده باشد. این یک روایت استثنایی از حوادث تکان دهندهای است که از سویی صبر و پایداری و عظمت روحی جوانمردان ما را و از سویی دیگر پستی و خباثت و قساوت نظامیان و گماشتگان صدام را، جزء به جزء و کلمه به کلمه در برابر چشم و دل خواننده می گذارد و او را مبهوت میکند.» ۱۳۹۱/۶/۲
🔻 خلق هنر از دل کتاب
🔶 این جریان مبارک، حالا با رشد کمی و کیفی ای که در طول این سالها داشته، ذائقه مشتاقان طریق معرفت و دانایی را شیرین کرده است. اما آنچه انجام شده همه راه نیست و کارهای انجام نشده بسیاری همچنان باقیست. گسترش و عمقبخشی به کتابهای تولیدشده در این حوزه و توجه به گستره وسیع مخاطبان به ویژه کودکان و نوجوانان در کنار ترجمه این آثار به زبانهای مختلف برای جامعه حقیقت جوی غیر ایرانی و مستضعفان جهان، مهمترین رسالت امروز و فردای فعالان مجاهد این حوزه است تا این درخت پرثمر، تناورتر از گذشته، برای نسلهای آینده، ثمردهی کند.«ماجرای خاطرهنویسی شهیدان، یک ماجرای راهافتادهای در کشور است که باید تقویت بشود؛ باید بیشتر و بهتر با هنرمندیِ کامل نوشته بشود، این کتابها را جوانها بخوانند، همه بخوانند انشاءالله و استفاده کنند.» ۱۴۰۲/۳/۹
علاوه بر گسترش جریان «تاریخ شفاهی» و کتابنویسی دوران دفاع مقدس و روزهای غریبانه دفاع از حرم، لازم است آثار هنری فاخر اعم از فیلم و سریال و مستند با بهرهگیری از غنای این کتابها تولید شود، تا امکان مقابله موثر با امپراطوری دروغ و تحریف که به دنبال خاک پاشیدن بر حقایق این ملت قهرمان هستند، بهتر و بیشتر فراهم شود.«کتابهای بسیار خوبی در حوزه دفاع مقدس نوشته شده که قابلیت تبدیل شدن به فیلمهای جذاب را دارد؛ همچنین تمام مناطق جنگی و هر یک از عملیاتهای دفاع مقدس نیز میتواند دستمایه تولید آثاری فاخر قرار گیرد.» ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
🔶 سخن پایانی اینکه از نگاه رهبر انقلاب، «حفظ یاد شهید جهاد است.» ۱۴۰۲/۳/۹ و اینکه «هشت سال دفاع مقدس ما صرفاً یک امتداد زمانی و فقط یک برههی زمانی نیست؛ گنجینهی عظیمی است که تا مدتهای طولانی ملت ما میتواند از آن استفاده کند، آن را استخراج کند و مصرف کند و سرمایهگذاری کند.» ۱۳۸۸/۶/۲۴ که این امر مهم نیازمند استفاده از ظرفیت های هنری در قالب های مختلف آن است. «این یادها را باید حفظ کرد؛ به چه وسیله باید حفظ کرد؟... سعی کنید هنر را در خدمت این کار قرار بدهید. این حوادث میتواند موضوعاتی باشد برای نقّاشی، برای رماننویسی، برای شعر، برای ایجاد فیلمهای جذّاب که در سینما از این استفاده بشود، در نمایشهای مردمی استفاده بشود، در هنرهای گوناگون استفاده بشود؛ اینها چیزهایی است که باید انجام بگیرد؛ اینها کارهای مهمّی است.» ۱۴۰۲/۳/۹
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr