امیدها و الزامات اصلاحات اقتصادی هوشمند.pdf
304.1K
#امید_به_آینده
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تحول
✅ امیدها و الزاماتِ اصلاحات اقتصادی هوشمند
🔸 تحولات دو، سه سال اخیر در قوای سه گانه، امید فراوانی را برای پیگیری آرمانهای بر زمین مانده برانگیخته است. این امید، واقعی است. اما باید عنایت داشت که تغییر افراد کفایت نمیکند و رویکردها هم باید ارتقا پیدا کند.
🔸 اقتصاد ما بیش از آنکه از تحریمهای خبیثانه دشمن آسیب ببیند، از سوءتدبیر برخی مدیران آسیبدیده و اکنون که تحولات مثبتی در سه قوه پدید آمده، حجت بر مسئولان تمام است تا با همت و تدبیر و عقلانیت انقلابی، تدریجا نابسامانی اقتصاد را به سامان و رونق تغییر دهند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد ایمانی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#بسیج #هفته_بسیج
✅ آفات شجره طیبه بسیج
🔶 هر گوهر ارزشمندی در عالم، بدون شک در معرض آفات و تهديداتی است که بايد با هوشمندی و دقت نظر از دچار شدن به آن خود را مصون دارد.
🔸 بسيج اين گوهر مقدس مخلوق انقلاب که همه عمر خود را وقف خدمت به انقلاب و ملت کرده است نيز مصون از اين آسيبها نيست. ضمن آنکه دشمنان بسيج نيز بیکار ننشستهاند و هرلحظه در حال طرحریزی حربهها و ترفندهایی در اين مسير هستند.
🔸 در اين مسير دو پرتگاه انحراف و ارتجاع در مسیر حرکت بسیج طرحریزی شده است.
بسيجيان آنگاه در معرض انحرافاند که در حين گام برداشتن در مسير تحقق آرمانهای انقلابی، خود را ملزم به اصول و چارچوب گفتمان انقلابی ندانند و با عبور از اسلوب و مرزهای فرهنگ بسيجی، در مسير انحراف قرار گيرند؛
اما ارتجاع برآمده از تزلزل در باورها و ارادهها در تداوم مسير انقلابیگری است؛ آنجا که عنصر انقلابی به دليل ضعفهای درونی و يا عوامل بيرونی، تداوم مسير را ناممکن میبيند و دست از انقلابیگری میشويد و عقبگرد میزند!
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ عمل بسیجی برآمده از علمی یقینی و ایمانی راسخ است که قدمهای بسیجی را در وسط میدان استوار کرده است و آنچه میتواند این قدمهای راسخ را سست کند، موریانه تردید و شبهه است که گرفتار آمدن در گرداب آن حاصلی جز انفعال و وادادگی و پشيمانی و خروج از معرکه نخواهد بود!
2⃣ يکی از مهمترین آفات در این مسیر، «محافظهکاری» است. اين خطر تا آنجايی است که امام خامنهای میفرمایند: «محافظهکاری و اکتفای به آنچه داريم و نداشتن همت و بلندپروازی در همه زمينههای فکر و فرهنگ، قتلگاه انقلاب است». بسیجی اگر محافظهکار شود، دیگر جرئت و جسارت حضور در میدانهای سخت را نخواهد داشت.
3⃣ حرکت انقلابی اقدامی عاقلانه و متعادل است که از دایره افراط و تفریط به دور است و به همین خاطر است که به خانه مقصود میرسد! اما در این مسیر بسيجيان اگر در دام زیادهخواهی و افراطیگری اسير شوند، خيلی زود اعتبار خود را از دست داده و در جاده انحطاط و هلاکت خواهند افتاد و حاصل آن جريانی انحرافی خواهد بود که جز ضربه زدن به آرمانها و انفعال و بدنامی دستاوردی نخواهند داشت.
حکیم انقلاب انذار میدهد که «جوانهای انقلابی بدانند؛ همانطور كه كنارهگیری و سكوت و بیتفاوتی ضربه میزند، زیادهروی هم ضربه میزند؛ مراقب باشيد زیادهروی نشود».
🔸 موارد برشمرده تنها برخی از خطراتی است که پیش روی حرکت بسیج و بسیجیان قرار دارد که برای دور ماندن شجره طیبه از این آفات، هوشمندی لازم است.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#انرژی_اتمی
✅ سازمان همیشه مدعی!
🔶 شب گذشته «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی وارد تهران شد تا ضمن دیدار با «محمد اسلامی» رئیس جدید سازمان انرژی اتمی در مورد موضوعات فیمابین ایران و آژانس با او رایزنی کند.
🔸 مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در توییتی درباره سفرش به تهران نوشت: «امیدوارم بتوانم یک کانال ثمربخش و مشارکتی گفتوگوی مستقیم ایجاد کنم تا آژانس بتواند فعالیتهای راستی آزمایی ضروری را در این کشور از سر بگیرد».
🔸 خطیبزاده (سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان) روز گذشته در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره سفر گروسی اظهار داشت: «آژانس بینالمللی انرژی اتمی بهخوبی میداند تمامی خرابکاریها و اعمال تروریستی که توسط رژیم صهیونیستی در خاک ایران صورت گرفته و متأسفانه با سکوت برخی کشورهای مدعی همراه بوده است، تأثیر قابلتوجهی بر برخی ابعاد فنی گذاشته و بین ما و آژانس این موضوع در سطح چارچوب خود پیگیری شده و هم در این سفر پیگیری میشود».
🔸 پایگاه اینترنتی هیئت نمایندگی اتحادیه اروپا در آستانه سفر دیروز گروسی به ایران، خواسته وی را رسانهای کرد و مدعی شد که آژانس باید به سایت تسا دسترسی داشته باشد.
🔸 پس از انتشار این گزارش، گروسی به صحنه آمده و با تکرار سناریوی تروئیکای اروپایی اعلام کرد که نگران سایت تسا است!
🔸 سایت تسا پیشتر هدف حمله خرابکارانه رژیم صهیونیستی قرار گرفت و چهار دوربین نظارتی آن آسیب جدی دید. جمهوری اسلامی نیز بعد از این خرابکاری، اجازه دسترسی آژانس به این پایگاه را محدود کرد؛ بنابراین اولین دلیل سفر گروسی به ایران میتواند آمادهسازی مقدمات نظارت سازمان بر پایگاه تسا باشد. در مقابل، مقامات جمهوری اسلامی مطالبه به حقی از آژانس به علت عملکرد گذشته دارند. عملکرد آژانس باعث بدبینی نسبت به نقش آنها در قبال ایران شده است، مهمترین اقدامات غیرقابل دفاع آژانس، سکوت این سازمان در جریان حملات تروریستی به تأسیسات هستهای، ترور دانشمندان هستهای و درنهایت بیعملی نسبت به وظایف و تعهداتی است که این سازمان در ازای همکاری با اعضا بر عهده داشته است.
🔸 فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل بینالملل در خصوص عملکرد آژانس در قبال برنامه هستهای کشورمان میگوید: «در عمل آژانس تبدیل شده به یک نهاد سیاسی- غربی علیه ایران؛ یعنی بهجای اینکه یک نهاد فنی باشد و پیگیر بحثهای فنی مرتبط با برنامه صلحآمیز هستهای ایران باشد، در عوض به یک نهاد سیاسی تبدیلشده. نه تنها یک نهاد سیاسی معمولی، بلکه یک نهاد سیاسی غربی و ضد ایرانی».
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
عبارت «فریبکارانه و غلطانداز» مذاکرات هستهای.pdf
474.9K
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ عبارت «فریبکارانه و غلطانداز» مذاکرات هستهای!
🔸 آنچه از مواضع آمریکاییها و غربیها و همچنین مقامات جمهوری اسلامی تاکنون آشکار شده این است که برای غربیها «مذاکرات هستهای به دلیل سیاسی» و برای ایران «نتایج بعد از مذاکرات وین به دلایل اقتصادی» مهم است.
🔸 چرا برای ایران نتایج بعد از مذاکرات وین مهم است و لغو تحریمها و تضمین بایدن را طلب میکند؟
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر محمدحسین محترم
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اعتراضات
✅ تبدیل مطالبات اجتماعی به تحرکات ضد امنیتی
🔸 چند روزیست که اعتراض جمعی از کشاورزان اصفهانی به کم آبی به یک مطالبه اجتماعی نسبتا گسترده در شهر اصفهان تبدیل شده تا جایی که اکثر قریب به اتفاق حاضران در تجمع زاینده رود، غیر کشاورزانی بودند که در این تجمع حاضر شده بودند.
🔸 نوع خبرسازی و تولیدات خبری در این خصوص توسط رسانههای معاند و برخی شبکههای مجازی، آشکارا به دنبال ایجاد واکنشهای قومی در استانهایی مانند چهارمحال و بختیاری و خوزستان به این تجمع بودند.
🔸 از طرفی دیگر برخی اظهارنظرهای افرادی که اهداف دیگری را دنبال میکنند در تجمعات صورتگرفته در استان چهارمحال و بختیاری، دقیقاً در راستای تبدیل یک مطالبه اجتماعی به یک تقابل قومی یا یک رویداد ضدامنیتی است.
🔸 هوشیاری در مقابل این امر و ترسیم واقعی موضوع و مشکل و پرهیز از واکنشهای هیجانی و اظهارات جنجالی میتواند این طراحی رسانهای خطرناک را برای تبدیل یک مطالبه اجتماعی به یک رویداد ضدامنیتی، خنثی نماید.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر قاسم حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#منطقه #سوریه
✅ تأملی در علل حضور کمرنگ اقتصادی ایران در سوریه
🔶 نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی طی سخنانی اعلام نمود: «سهم ایران از اقتصاد سوریه تنها سه درصد است؛ اما ترکیه ۳۰ درصد تجارت این کشور را در اختیار گرفته است!».
🔶 گزارههای خبری
🔸 باوجود فضای بسیار مساعد و همچنین استقبال مقامات سوری از گسترش مناسبات اقتصادی با ایران، بررسیها نشان میدهد در سال ۲۰۲۰ سهم کشورمان از بازار سوریه فقط ۳ درصد بوده است.
🔸 بررسی آماری نشان میدهد میزان واردات سوریه از بازارهای جهانی از حدود ۱۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸ به ۵ و نیم میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ رسیده است. بر این اساس در سال ۲۰۲۰ بین کشورهای صادرکننده کالا به سوریه، ترکیه با صادرات بیش از ۱.۳ میلیارد دلاری خود، در رتبه اول، چین با ۱.۱ میلیارد دلار در رتبه دوم، امارات با ۹۶۸ میلیون دلار در رتبه سوم، مصر با ۲۳۵ میلیون دلار در رتبه چهارم، لبنان با ۲۳۳ میلیون دلار در رتبه پنجم، کرهجنوبی با ۲۱۶ میلیون دلار در رتبه ششم، روسیه با ۱۸۷ میلیون دلار در رتبه هفتم، ایران با ۱۷۲ میلیون دلار در رتبه هشتم اصلیترین صادرکنندگان کالا به سوریه هستند.
🔸 در یک جمعبندی کلی، میزان صادرات ایران به سوریه طی ۱۱ سال اخیر با کاهش ۶۶ درصدی از ۵۱۶ میلیون دلار در سال ۸۹ به ۸۵ میلیون دلار در نیمه اول سال ۱۴۰۰ رسیده است.
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 همانگونه که آمار رسمی منتشره نشان میدهد، تمرکز اصلی سوریه در سالهای اخیر واردات کالا از کشورهای منطقه بوده است. در این میان تجار و بازرگانان ایرانی آنطور که مطلوب است، نتوانستهاند سهم قابل قبولی از اقتصاد سوریه را در اختیار بگیرند.
🔸 اینکه چرا جمهوری اسلامی ایران بهرغم حضور قدرتمند سیاسی، نظامی و امنیتی در سوریه باید سهمش از اقتصاد این کشور یکدهم ترکیه باشد، علل مشخصی دارد:
خلأ ترانزیتی، نبود مسیر حملونقل سریع و ارزان، معضل امنیتی تهدید رژیم صهیونیستی در خط دریایی ایران و سوریه، انفعال بخش خصوصی و تجارت قاچاقی کشورهای رقیب با سوریه ازجمله این علل هستند؛
اما افزون بر اینها باید از ضعف دیپلماسی اقتصادی حاکم بر دولتهای سابق، بخصوص دولت غربگرای گذشته نیز نام برد که در رأس علل حضور کمرنگ اقتصادی ایران در سوریه قرار دارد.
🔶 نکته پایانی
🔸 از جانب دولت و کشور سوریه، جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با سایر کشورها با کمترین موانع سیاسی، اداری، اقتصادی و... برای گسترش مبادلات تجاری و بازرگانی مواجه است. مطمئناً در دوره جدید که دولت «سیاست همسایگی» را در دستور کار قرار داده است، سطح تجارت اقتصادی با سوریه روندی افزایشی به خود خواهد گرفت.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#انتخابات
✅ الزامات اجرای یک تصمیم راهبردی
🔶 تجمع هزاران نفر از کشاورزان اصفهانی در روز جمعه (۲۸ آبان) بازتاب بخشی از تبعات مدیریت ضعیف منابع آبی کشور بود. بااینوجود آسیبها و چالشهای آبی در استانهای چهارمحال و بختیاری، خوزستان و یزد نیز نمایان است.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 اگرچه اعتراض کشاورزان به کمبود آب در اصفهان، برای کشت دوم سال (کشت پاییزه) است ولی باید توجه داشت معیشت آنها به دلیل کمآبی در خطر است و دلیل این اعتراضات درنهایت به معیشت آنها برمیگردد؛
با این نگاه، همانطوری که مسئولین برای رفع مشکل سیل و زلزله به یاری آسیبدیدگان میشتابند، برای مشکل خشکسالی نیز باید با جدیت بیشتری وارد شوند و از کشاورزان حمایت کنند. البته این حمایت باید از همه کشاورزان آسیبدیده از خشکسالی در کل کشور باشد.
🔸 آب مسئلهای ملی است و نگاه بخشی به آن تبعات جبرانناپذیری دارد. عدهای پا را از این نیز فراتر گذاشتهاند و موضوع آب را فراملی میدانند و از ندادن حق آبه توسط برخی کشورهای همسایه انتقاد میکنند. مثلاً اینکه، چرا افغانستان حق آبه هیرمند را نمیدهد و یا اینکه ترکیه نباید با احداث سد بر روی سرچشمههای دجله، محیطزیست عراق و سوریه و ایران را تحت تأثیر قرار دهد. در این شرایط بهطریق اولی باید تخصیص منابع آبی کشور در سطح ملی و بهصورت عادلانه انجام شود.
🔸 برای مدیریت کمبود آب دو راه بیشتر وجود ندارد:
1⃣ یا باید منابع جدیدی ایجاد شود
2⃣ و یا باید مصرف آب مدیریت شود.
🔸 دولتها تاکنون همواره برای مدیریت آب، به سمت تهیه منابع جدید رفتهاند؛ ایجاد سدهای عظیم ملی طی دهههای اخیر برای تأمین منابع آبی جدید صورت گرفته است. در حوضه آبریز زایندهرود نیز تونلهای یک و دو و سه کوهرنگ برای انتقال آب از سرچشمههای کارون به زایندهرود ایجادشده و یا برای حل مشکل کمآبی در یزد به انتقال آب از سرچشمههای زایندهرود اقدام شده است. این در حالی است که بهرغم وجود مشکل کمآبی در این مناطق، صنایع بزرگ فولادی در این دو استان احداث شدهاند، هشت هزار هکتار کشت برنج در استان اصفهان و در مناطق بالادستی زایندهرود وجود دارد. در ۳۸ درصد از ارضی تحت کشت اصفهان، کشت مجدد صورت میگیرد، آبیاری اغلب بهصورت سنتی صورت میگیرد و همچنان تلاشی برای اصلاح این موارد صورت نمیگیرد!
🔶 سخن پایانی
🔸 مشکل امروز آب، محصول سوء مدیریت در گذشته، خشکسالی و عدم استفاده بهینه از منابع آبی است. راهکار مشخص است؛ ازآنجاکه منابع جدیدی برای تأمین آب وجود ندارد، باید با اصلاح الگوی کشت براساس آمایش سرزمینی و توزیع عادلانه منابع آبی در کشور، این مشکل رفع شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی کارگر؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بسیج و دولت سیزدهم.pdf
487.4K
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
#بسیج #هفته_بسیج
✅ بسیج و دولت سیزدهم
🔸 یکی از مهمترین ظرفیتهای ارزشمند انقلاب اسلامی «بسیج» است که در طول چهار دهه گذشته در بسیاری از گلوگاههای تاریخی به کمک نظام آمد و بارهای بزرگی را از دوش دستگاههای مسئول برداشته است.
🔸 اینک که کارآمدی نظامهای اجرایی، یکی از چالشهای اساسی کشور در سالهای اخیر است، بسیج به عنوان سرمایه اجتماعی نظام و تبلور نقشآفرینی عمومی و تخصصی مردم در حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، همچون گذشته میتواند پاسخگوی مناسبی برای این مسئله و مسائلی از این دست باشد.
🔸 هرچند دولت گذشته چندان از این ظرفیت عظیم به سود کارآمدی بهره تجست، اما امید میرود که دولت سیزدهم نسبت به این فرصت ارزشمند بیتوجه نباشد.
🔸 برخی از مهمترین فرصتهای موجود در بسیج را در ادامه بررسی میکنیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدجواد اخوان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ تفاوت مذاکرات ١۴٠٠ با مذاکرات ١٣٩٢
🔶 دور هفتم مذاکرات هستهای قرار است در ۲۹ نوامبر (۸ آذر) در وین برگزار شود.
🔸 "رابرت مالی" نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در پیام توئیتری خبر از گفتگوی سازنده با "سرگئی ریابکوف" و "ما ژائوشو" معاونان وزرای خارجه روسیه و چین داده است، در کنار آن دیروز رئیسجمهور کشورمان در جمع بسیجیان نهاد ریاستجمهوری با کمال آرامش؛ از گشایشهایی از قبیل فروش نفت، منابع مالی، ارتباطات بینالمللی بدون هیچگونه باج دادن بیان نمودند.
🔸 اگر پیام "رابرت مالی" را در کنار پیام "آقای رئیسی" قرار دهیم میتوان به این نکته پی برد که مذاکرات ۱۴۰۰ با مذاکرات ۱۳۹۲ از زمین تا آسمان فرق دارد، از جمله تفاوتهای آن میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
1⃣ مهمترین مسئله این است که در این دور از مذاکرات کشور ایران با در دست گرفتن ابتکار عمل به عنوان قطب اصلی و تعیینکننده مذاکرات ۱۴۰۰، نسبت به سایر کشورها توانسته با تکیه بر اقتدار خود عرض اندام نماید.
2⃣ دامن نزدن فضای سیاسی - اجتماعی کشور به مذاکرات و اینکه چرخه اقتصادی کشور میبایست بدون اعتنا به مذاکرات هستهای به پیشروندگی خود ادامه دهد. در واقع دولت با خنثیسازی تحریمها به دنبال تقویت تولید ملی و بهبود معیشت مردم حرکت کند.
3⃣ حرف اول و آخر کشور ایران در این دور از مذاکرات در دو کلمه خلاصه میشود اول "لغو تمامی تحریمها" بعد از آن "مسئله هستهای" و این هم با راستیآزمایی از جانب ایران صورت خواهد گرفت.
4⃣ نکته حائز اهمیت اینکه در این دور از مذاکرات، کشوری به نام ایالات متحده آمریکا با توجه به خروج یکطرفه از برجام وجود فیزیکی در پشت میز مذاکرات ندارد که بخواهد به دنبال تحمیل صحبتهای خود و زیادهخواهی بیجا باشد.
5⃣ دستگاه دیپلماسی ایران در دولت سیزدهم نشان داد که فقط غرب و در رأس آن ایالات متحده آمریکا تعیینکننده مراودات بینالمللی نیست، بلکه با فعال نمودن دیپلماسی منطقهای و نگاه به شرق و در رأس آن پیمان شانگهای و دیدارهای مثبت با کشورهای همسایه راه نو و جدید را شروع نموده است.
🔶 نکته پایانی
🔸 در آخر اینکه با توجه به موارد ذکر شده؛ تحریم قابل علاج است، اما علاج آن عقبنشینی نیست. علاج تحریم فقط و فقط تکیه بر تواناییهای ملی و احیای آن میباشد که امیدواریم دولت سیزدهم تمام تلاش خود را جهت "تقویت تولید ملی" و "خنثیسازی تحریمها" به کار ببندد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حامد نوری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تورم
✅ نشانه مثبت از سیاست اقتصادی دولت
🔶 سرعت افزایش تورم کند شد
🔸 تغییر ریل سیاستگذاری اقتصادی در دولت سیزدهم اولین نشانههای خود را با کاهش تورم سالیانه در دو ماه اخیر نشان داده و مردم را به ادامه این روند و بهبود ثبات اقتصادی امیدوار کرده است.
🔸 سید ابراهیم رئیسی دولت سیزدهم را با انبوهی از مشکلات تحویل گرفت.
🔸 تورم، موضوعی است که همه دولتها با آن دست بهگریبان بودهاند ولی عملکرد هر دولت در برخورد با این موضوع متفاوت بوده است.
🔸 دولت قبل که قبل از سال ۹۲، معیار تورم را جیب مردم و کلیدش را عامل گشایش مشکلات عنوان میکرد، پس از هشت سال اقتصادی را به رئیسی تحویل داد که تورمش در آستانه انفجار قرار گرفته بود.
🔸 آمارها تکاندهنده بود؛ قیمت برخی اقلام اساسی سفره مردم در حدفاصل سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ بیش از ۸۰۰ درصد هم افزایش یافت.
🔸 این وضعیت درباره داراییهایی مانند ملک، خودرو، طلا و ارز هم صادق بوده است.
🔸 تورمهای سالانه و ماهانه هم در دولت قبل کم سابقه و در برخی موارد بیسابقه بود. تورم ماهیانه از مرداد ماه امسال بالای ۴۵ درصد قرار گرفت و در شهریور عدد ۴۵.۸ درصد را ثبت کرد.
🔸 چالش اصلی دولت در آغاز کار -که البته تا مدتها با آن دست بهگریبان خواهد بود - کسری ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی بودجه ۱۴۰۰ است که متأسفانه بخشی از این کسری برای سالهای آینده هم نهادینه میشود.
🔸 دولت گذشته از بین راههایی که برای تأمین این کسری خودساخته پیش روی داشت و برخی را هم امتحان کرد، به طور ویژه دست روی چاپ پول گذاشت که نتیجه آن تورمی بود که آمار و ارقامش ذکر شد.
🔸 اما از مردادماه با تغییر دولت، جلوی خلق پول بیرویه گرفته شده به طوری که در ماههای مرداد و شهریور فقط ۱۴۰۰ میلیارد تومان خلق پول جدید صورت گرفته است. به نظر میرسد دولت سیزدهم با درس گرفتن از گذشتگان، مسیر خوبی در پیش گرفته و اگر در مرحله اجرا با اهتمامی که شخص رئیسجمهور و وزرا دارند کار را جلو ببرند، وعده کنترل تورم و بازگشت ثبات به اقتصاد و معیشت مردم عملی خواهد شد.
🔸لازم به ذکر است که منظور از کاهش نرخ تورم، پایان گرانیها و فرا رسیدن ارزانیها نیست، بلکه باید توجه داشت این وضعیت به معنای کاهش سرعت افزایش قیمتهاست که در صورت استمرار، در بلندمدت به ثبات نسبی قیمتها میانجامد.
🔸 طبیعی است که مشکل تورم یک باره بوجود نیامده و یکباره هم حل نخواهد شد، اما تغییر در تورم نقطه به نقطه و ماهیانه نشان دهنده مسیر آینده تورم خواهد بود. با این نگاه، عملکرد دولت در این زمینه قابل تقدیر و امیدوارکننده است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بسیج و مفاهیم استقلال و آزادی.pdf
404.7K
#استقلال_و_آزادی
#تحلیل_کننده
#بسیج #هفته_بسیج
✅ بسیج و مفاهیم استقلال و آزادی
🔸 استقلال و آزادی جزو شعارهای اصلی انقلاب اسلام به حساب میآید که ضمن نفی سلطه بیگانگان و استعمارگران، از هرگونه طاغوت و دیکتاتوری داخلی نیز ابراز برائت میکند.
🔸 استقلال بدون آزادی دوام نمیآورد و آزادی بدون استقلال نیز بیمعناست و نوعی وابستگی و بردگی است و هردو در سایه حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت نظام سیاسی مستقل مقدور خواهند بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: رسول سناییراد
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#جمعه_سیاه
✅ به خاک سیاه نشستن در جمعه سیاه
🔶 خرید با تخفیفهای بالا برای هر خریداری خوشایند است، اما همیشه هم ارزان خریدن هنر و اغلب اوقات هیچ ارزانی بیحکمت نیست! ماجرای Black Friday یا حراج جمعه سیاه آخرین جمعه ماه نوامبر است.
🔸 جمعه سیاه یا Black Friday (بلک فرایدی) روز بعد از شکرگزاری یا Thanksgiving است که آخرین پنجشنبه ماه نوامبر در آمریکاست. این روز سرآغاز خریدهای کریسمس است و فروشگاههای مختلف برای جلب مشتری بیشتر در این روز کالاهایشان را با تخفیفات ویژهای به مشتریان عرضه میکنند. همین تخفیفات هم موجب شده در برخی موارد مردم آمریکا از نیمههای شب پشت در فروشگاه صف ببندند.
🔸 اگر میخواهید واقعیت حراجهای جمعه سیاه را بشناسید، کافی است از چند هفته قبل قیمت کالایی خاص را در فروشگاه اینترنتی مورد نظرتان رصد کنید. در سبک ایرانیزه جمعه سیاه، حتی برخی از فروشگاههای معتبر اینترنتی به جای تخفیفات واقعی در روزهای منتهی به جمعه سیاه، اجناس خود را گران کرده و در حراج جمعه سیاه درصدی از این گرانی را در قالب تخفیف به مشتری عرضه میکنند! خریدار هم با گمان اینکه جنس را با تخفیف بالا خریداری کرده، نمیداند قیمت تخفیف خورده فروشگاه در حراج جمعه سیاه از قیمت بدون تخفیف بازار هم چند درصدی گرانتر است!
🔸 این حراجها همچنین برای فروش کالاهای تهانبار مانده و کالاهایی که در حالت عادی مشتری ندارد روش بسیار کارآمدی است، زیرا وقتی مشتری تخفیفات ۵۰ تا ۹۰ درصدی عنوان شده از سوی فروشگاه را میبیند به خرید کالایی که حتی به آن نیازی ندارد ترغیب میشود، غافل از اینکه تخفیفات عنوان شده اغلب واقعی نیستند و خریدار در نمایش بازاریابی فروشگاههای اینترنتی رکب خورده است.
🔸 در این میان برخی کلاهبرداران هم با راهاندازی صفحات دروغین، حساب مشتریانی را که به امید خرید ارزانتر در حراج جمعه سیاه به این صفحات مراجعه میکنند، هک و خالی میکنند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab