شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ در تمام عرصههای اقتصادی باید دا
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ در تمام عرصههای اقتصادی باید دانشبنیان شویم
7️⃣ آیا زمینهها و بسترهای لازم برای ورود ثروت واقعی کشور و یا نیروی انسانی نخبه در حوزههای دانشبنیان فراهم هست یا موانعی در این حوزه داریم که بتوانیم از این ظرفیتها استفاده کنیم؟
🔸 با صحبتهایی که رهبر انقلاب داشتند، مهمترین بحثی که جبههگشایی شد این است که ما اقتصاد دانشبنیان را فقط بخش اقتصاد صنایع با فناوری بالا ندانیم؛ یعنی ما در صنایعی مثل خودرو، صنعت، کشاورزی، نفت، گاز، پتروشیمی و در حوزههای مختلف بهدنبال پیادهسازی اقتصاد دانشبنیان باشیم و این بخشها را بهصورت دانشبنیان اداره کنیم.
🔸 مانع دوم این است که نخبگان در جایگاههای دانشی بهکار گرفته شوند. صرف جذب نخبگان به بخشهای مختلف کفایت نمیکند، بلکه مهم این است که نخبگان هم در بخشهای مختلف جذب شوند و هم کارکرد نخبگانی خود را نشان دهند و به کارهای دانشی بپردازند.
🔸 خوشبختانه ما سال گذشته مصوبهای در دولت داشتیم که به تصویب رسید و ابلاغ شد که همه دستگاههای اجرایی کشور موظف شدند که هم برای نخبگان جایگاههای نخبگانی در بستر و دستگاه خود ایجاد کنند و هم آنها را جذب و بهکارگیری کنند. اگر ما بتوانیم امسال در بخش دولت این مصوبه را بهخوبی جاری و ساری کنیم، میتوانیم توفیقات خیلی خوبی داشته باشیم.
🔸 الآن در حوزه شرکتهای دانشبنیان هم مذاکرات خیلی خوبی را با معاونت علمی و شرکتهای دانشبنیان انجام دادیم تا بتوانیم برای ایجاد شرکتهای دانشبنیان که هسته مرکزیاش نخبگان هست، سازوکاری را تعریف کنیم؛ یعنی هیئتمدیره یا نفرات اصلی شرکت دانشبنیان از نخبگانی هستند که این نخبگان در بنیاد ملی نخبگان شناسایی شدند و مورد حمایت قرار گرفتند. این مجموعه فعالیتهایی است که به نظر من باعث توسعه این امر در کشور میشود.
8️⃣ در پایان اگر نکته دیگری باقی مانده، بفرمایید.
🔸 مهمترین نکته این است که ما پهنه اقتصاد دانشبنیان را پهنه یکسری صنایع خاص و هایتک ندانیم و در کل امور کشور اعم از خدمات، صنعت و کشاورزی بهدنبال این باشیم که از علم و فناوری استفاده کنیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر ناصر باقری مقدم، قائممقام رئیس بنیاد ملی نخبگان
🔸 پایان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شاخص های کلان اقتصادی و اجتماعی کشور.pdf
11.65M
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#آمار
✅ شاخصهای کلان اقتصادی و اجتماعی کشور
🔸 امروزه برنامهریزی و تصمیمگیری مبتنی بر آمارهای صحیح، دقیق و بهنگام یکی از رموز توسعه و پیشرفت کشورها به شمار میرود.
🔸 مقایسه روند توسعه یافتگی در کشورهای مختلف بیانگر این واقعیت است که میزان پیشرفت و توسعه کشورها با کیفیت و گستردگی نظام تولید آمار و اطلاعات آنها، ارتباط تنگاتنگ و مستقیمی دارد؛ به عبارت دیگر کیفیت، و توسعه یافتگی نظام آماری نه تنها یکی از شاخصهای توسعه یافتگی کشورها به شمار میرود بلکه به طور متقابل اجرای سیاستها و برنامههای توسعهای کشور نیز بدون در اختیار داشتن آمار و اطلاعات کافی، دقیق و بهنگام امکانپذیر نیست.
🔸 از این رو، گزارش حاضر تحت عنوان "شاخصهای کلان اقتصادی و اجتماعی کشور" حاوی آخرین اطلاعات سالانه، فصلی یا ماهانه در زمینه حسابهای ملی، شاخصهای قیمت، وضع مالی دولت، متغیرهای پولی و اعتباری، بورس، بودجه خانوار و توزیع درآمد، جمعیت و نیروی انسانی، صنعت و معدن، تجارت خارجی، ساختمان و مسکن، انرژی و کشاورزی است که در ۸ تیرماه ۱۴۰۱ به روز شده است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
الزامات تربیت فرزند در عصر رسانه.pdf
3.8M
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#رسانه #تربیت_فرزند
✅ الزامات تربیت فرزند در عصر رسانه
🔸 رسانهها، امروزه یک رقیب جدی برای والدگری به حساب میآیند. کودکان و نوجوانان ما بصورت مستمر در معرض پیامهای رسانهای و تبلیغاتی هستند و از آنها تأثیر میپذیرند.
🔸 اما سؤال اینجاست که چگونه میتوان تعامل هوشمندانهای با دنیای رسانهها برقرار کنیم؟ چه شیوههایی باید بکار بگیریم تا والدگری موفقی در عصر رسانههای نوین داشته باشیم؟
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا
#آمریکا
✅ بایدن باید غرور خود را ببلعد
🔶 تحولات به وجود آمده پس از جنگ اوکراین شرایطی را به ایالات متحده تحمیل نموده است که برای رهایی از آن پیرمرد هفتادساله کاخ سفید حالا ناچار شده است تا در خاورمیانه دوره بیفتند تا مزیت استراتژیکی رو به افول امریکا را احیاء نماید.
🔸 بایدن اکنون بهشدت درگیر این چالش است که چگونه اسب اقتصاد ۱.۷ تریلیون دلاری روسیه را بدون آسیب رساندن به اقتصاد اروپا و آمریکا از پای درآورد. بایدن میداند که تلاش بیش از دو دههای ایالات متحده برای ادغام روسیه در اقتصاد جهانی با این ایده که اشتراک منافع اقتصادی با روسیه میتواند کرملین را مجبور به مماشات کند با شکست مواجه شده است.
🔸 اکنون پیوندهای روسیه با اقتصاد جهانی به یکی از داراییهای استراتژیک آن کشور تبدیل شده است و آنطور که میلر گفته است از ۱۰ کشور پرجمعیت جهان، تنها یک کشور بسته جامعی را که آمریکا علیه روسیه طراحی کرده است بهطور کامل پذیرفته است و آنهم خود آمریکا است.
🔸 بایدن بیش از گذشته درگیر چالش با ایران است. چالش بزرگ این است که چگونه سپاه پاسداران را در لیست تروریسم نگه دارد بدون آنکه سربازانش در منطقه آسیب ببینند، برجام را فریز کند و دیپلماتهای ایرانی را سر بدواند بدون آنکه برنامه هستهای این کشور از کنترل خارج شود, فروش نفت ایران را محدود کند بدون آنکه فرآیند تولید و انتقال انرژی منطقه دچار آسیب شود. او میگوید میخواهد از نفوذ ایران در غرب آسیا بکاهد و در این راه از زور بهعنوان آخرین راه حل برای دور نگهداشتن ایران از سلاح هستهای استفاده خواهد کرد اما واقعیت آن است که او هرچقدر هم که دچار زوال عقل باشد میداند نباید در مقابل ایران بیمحابا رفتار کند.
🔸 رفتار متناقض بایدن در سفر خود به غرب آسیا نشان داد او از قبل میدانست که پای در میدان مین گذاشته است. میدانی که هرگونه اشتباه سر او را یک گام به فرورفتن در باتلاق غرب آسیا نزدیکتر خواهد؛ چراکه نه توافق ابراهیم و اعتمادبهنفس کاذب اسرائیل میتواند ایران را کنترل کند و نه شرایط عربستان بهگونهای است که خلأ انرژی را برای او جبران کند. به نظر میرسد او اکنون چارهای ندارد جز اینکه غرور آمریکایی خود را ببلعد و واقعیت قدرت را بپذیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین حسینی نژاد
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
✅ عبرتی که نباید از آن غفلت کرد...
🔶 در تـاریـخ مـعـاصـر کشور، نمونههای مختلفى از براندازى نرم رخداده است؛ که نمونههای آن تلاش انگلیس و عوامل وابسته به آن براى ایجاد انحراف در نهضت مشروطیت و دیگری هم انحراف برخی داخلیها و سازمانهای جاسوسی غرب در نـهـضـت مـلى شـدن صـنـعـت نـفت بود.
🔸 مصطفی تاجزاده، فعال اصلاحطلب و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ اخیراً طی مصاحبهای با سایت جماران گفته است: «براندازان میگویند تا جمهوری اسلامی سرنگون نشود مشکلات میهن و مردم حل نخواهند شد. ما میگوییم تلاش برای سقوط جمهوری اسلامی کشور را دچار آشوبهای بسیار جدی میکند که خروج از آن ممکن است سالها و بلکه دههها طول بکشد.»
🔸 هرچند تاجزاده سعی کرده است نیت خود را ذیل عبارت اصلاح ساختاری پنهان کند ولی در توییت آخر خود دقیقاً آنچه مطرح میکند جز براندازی چیز دیگری تعریف نمیشود. او در توییت آخرش حذف جایگاه رهبری و ادغام آن در ریاست جمهوری را پیشنهاد میدهد و مینویسد «راه نجات کشور اصلاح ساختاری است پاسخگو، دورهای و انتخابی شدن رهبر و ادغام رهبری و ریاست جمهوری؛ خلع ید سپاه در تمام عرصههای غیرنظامی؛ و...» لذا آنچه تاجزاده میگوید در هدف همان براندازی است هرچند در روش مدعی باشد که با اپوزیسیون مرزبندی دارد.
🔶 برای درک درست ابعاد مجرمانهی اقدامات تاجزاده باید به مقدمات تحلیلی زیر توجه کرد:
🔸 از روزگاران دور، هرگاه قدرتى قصد داشت حکومتى را براندازد، چنانچه توان نظامى این کار را نداشت و یا هزینه آن را سنگین میدید، سـعـى میکرد تـا بـا روشهای مـخـتـلفـى غیر از حمله نظامى به هدف خویش نـائل آیـد. گـاه از روشهای امـنـیـتـى ، و گـاه از روشهای فـرهـنـگـى و تـبلیغى و رسانهای و هجوم به سرزمین افکار و احساس مردم با اسب تراوا و یا عاملان نفوذی خواه مستقیم یا غیرمستقیم.
🔸 اوریانا فالاچی خبرنگار معروف ایتالیایی در دهههای گذشته، در یک مصاحبه از وینستون چرچیل نخستوزیر انگلیس در جنگ دوم جهانی سؤال میکند: «آقای نخستوزیر، شما چرا برای ایجاد یک دولت استعماری و دستنشانده به آنسوی اقیانوس هند میروید و دولت هند شرقی را به وجود میآورید، اما این کار را نمیتوانید در بیخ گوش خودتان یعنی در ایرلند که سالهاست با شما در جنگ و ستیز است انجام دهید؟»
وینستون چرچیل بعد از اندکی تأمل پاسخ میدهد: «برای انجام این کار به دو ابزار مهم احتیاج است که این دو ابزار مهم را در ایرلند در اختیار نداریم.»
خبرنگار سؤال میکند: «این دو ابزار چیست؟»
چرچیل در پاسخ میگوید: «اکثریت نادان و اقلیت خائن!!»
و اما بهراستی خیانت در عرصه اختلال عامدانه در دستگاه فهم و درک عمومی در سطح یک ملت جرم محسوب نمیشود.
🔸 تاجزاده فعالی برانداز در مواجهه نرم با جمهوری اسلامی است که با سرِجنگی زبان و قلم خویش، تیر زهرآگین ناامیدی، تردید، دروغ، دوقطبی سازی دروغین و تحریف را با چاشنی دعوت به اردوکشی خیابانی و اغتشاش بر اذهان و افکار جامعه روانه نموده است.
🔶 نکته پایانی
🔸 جریان اصلاحطلب که با سابقهای طولانیِ حضور در عرصه اجرایی کشور و بهرهگیری هر چه بیشتر از اختیارات فراقانونی و حکم حکومتی، فرصت کافی برای اثبات کارآمدی نظریات غربگرای خویش داشته، اما بعد از شکست راهبردی در سپهر قدرت سیاسی در حال بازیابی خویش است و بخش عمدهای از آنها در چارچوب نظام در حال اصلاح و ویرایش خویشاند و اما در این مسیر اقلیتی تحت عنوان طیف تندرو و رادیکال که همیشه طلبکار بوده و با نگاه بهظاهر نقد و ادعای حل مشکلات مردم اما در عمل بهقصد تخریب ارکان نظام، موجدِ فتنههایی چون ۷۸، ۸۸، ۹۶ و ۹۸ شدند؛ و بهجای خود شکستن، راه خطایِ آیینه شکستن را انتخاب نمودند و این نرمالیزهکردن ادبیات براندازی از سوی این طیف زمینهساز تهدیدات علیه امنیت ملی و جرم و گناهی نابخشودنی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: جواد خسروی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#هنر #شعر #سرود
✅ گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب درباره مسأله سرود و ظرفیتهای عظیم آن
🔶 مثل هوای بهاری
🔸 سرود مثل هوای تازه، مثل هوای بهاری نفوذ میکند؛ هیچ لازم نیست وادار بشوند کسانی که آن را ترویج کنند، تقریظ بنویسند، شعر بگویند؛ نه، خود سرود وقتی که خوب تنظیم شد [اثر میکند].
🔸 ما این را امروز کم داریم؛ امروز به نظر میرسد که ما به این احتیاج داریم و مرحوم حمید سبزواری (رضواناللهعلیه) در این زمینه بهترین بود.
🔸 #بیانات در دیدار شاعران ۱۳۹۵/۰۳/۳۱
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
حاضران به غایبان برسانند.pdf
940.7K
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#غدیر #عید_غدیر
✅ حاضران به غایبان برسانند
🔸 کتاب «حاضران به غایبان برسانند!» به مناسبت گرامیداشت هفته ولایت و امامت و در راستای ترویج فرهنگ غدیر به قلم مهدی نیلیپور نوشته شده است.
🔸 این کتاب با بیان مطالبی از موضوعات ولایت به تبیین مصادیق امامت پرداخته است و با ارائه بخشی از واقعه غدیر پاسخ برخی از شبهات وارد شده در حوزه امامت را داده است.
🔸 در بخشی از این کتاب آمده است: یکی از مهمترین جملاتی که پیامبر(ص) در خطابهی غدیر ذکر کردهاند این جمله است، «فَلْیُبَلِّغِ الْحاضِرُ الْغائِبَ وَ الْوالِدُ الْوَلَدَ اِلی یَوْمِ الْقِیامَةِ» یعنی بایسته است حاضران به غایبان و فرزندداران به فرزندان خویش تا برپایی روز قیامت سخنان امروز مرا برسانند و در جایی دیگر فرمودند، بالاترین نقطه امر به معروف این است که به گفته ایشان گردن گذاری شود و افراد آن را برای دیگران تبلیغ کنند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#غدیر #عید_غدیر
✅ جایگاه و اهمیت غدیر در قرآن
🔶 جانشینی امام علی(ع) از سوی نبی مکرم اسلام(ص)، نزد خدای تعالی، از عظمت و اهمیت بسیار بالایی برخورددار است که چند مورد را میشماریم:
1️⃣ مساوی با رسالتِ ۲۳ سالۀ پیامبر(ص) «وَ إِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ» (مائده/۶۷).
2️⃣ باعثِ کامل شدن دین «ِالْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دينَكُمْ» (مائده/۳).
3️⃣ عاملِ ناامیدی دشمن «ٌالْيَوْمَ يَئِسَ الَّذينَ كَفَرُوا مِنْ دينِكُم» (مائده/۳).
4️⃣ و...
🔸 قرآن کریم، گرچه بنا به مصالحی نام مبارک امام علی(ع) را ذکر نکرده است، ولی مشخصاتی برای «ولی امر» ذکر میکند که به گواه تاریخ، مصداقش، منحصراً حضرت علی(ع) است. ازجمله آیه ۵۵ سوره مائده: «إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِينَ ءَامَنُواْ الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَوةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكَوةَ وَ هُمْ رَاكِعُون؛ ولىّ شما، تنها خدا و پيامبر اوست و كسانى كه ايمان آوردهاند: همان كسانى كه نماز برپا میدارند و در حال ركوع زكات میدهند».
🔸 #به_قلم_اساتید: علی اکبر صیدی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#تحلیل_کننده
#غدیر #عید_غدیر
✅ پیوند غدیر با نظام ولایی جمهوری اسلامی ایران
🔸 تعیین جانشینی امام علی(ع) از سوی نبی مکرم اسلام(ص)، نزد خدای تعالی، مساوی با رسالتِ ۲۳ سالۀ پیامبر(ص) قلمداد شده، عاملِ ناامیدی دشمن، باعثِ کامل شدن دین بشمار میرود (مائده/۶۷).طبق آیه ۷۵ سوره نساء، مستضعفانِ گرفتار در چنگال دشمن، برای نجات خویش، نخست تقاضای ولی (رهبر شایسته) سپس درخواست یار و یاور از جانب خداوند داشتهاند.
🔸 امام رضا(ع) در اهمیتِ ولایت و رهبری میفرمایند: «امامت، زمام دین و مایه نظام و تشکیلات مسلمانان و صلاح دنیا و عزت مؤمنان است. رهبری، پایۀ بالنده اسلام و شاخه بلند آن است» (کافی ج ۱ ص ۲۰۰).
حضرت علی(ع) در خطبه ۵ نهجالبلاغه، اهلبیت (ولایت و رهبری) را کشتی نجات معرفی میکنند.
🔸 بنابراین، در انقلاب اسلامی ایران، نیز مهمترین عامل شکلگیری، پیروزی و استمرار نظام اسلامی، مقولۀ «ولایت فقیه» و رهبری تواناست است.
🔸 به گواه قرآن کریم، پیامبران(ص) در طول تاریخ هدف آماجِ انواع حملاتِ دشمن بودهاند: ترور شخصیتی و ترور جسمانی (مؤمنون/ ۲۴؛ بقره/۶۱ و...).
🔸 پس با توجه به نقش اهمیت ولایت و امامت، (رهبری الهی) در مدیریت جامعه، دشمنان از صدر اسلام تاکنون در صدد مانع تراشی برای حاکمیت معصومین و جانشینانشان در جامعه اسلامی بودهاند. بارزترین آن در عصر حاضر، تقابل با جایگاه و مصداق ولایت فقیه است.
🔸 به همین خاطر، امام خمینی علیه الرحمه تأکید داشتهاند: «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیی به این مملکت نرسد».
🔸 #به_قلم_اساتید: علیاکبر صیدی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#غدیر #عید_غدیر
✅ عید ولایت و امام عدالت
🔸 بدون شک علی بن ابيطالب(ع) را پس از پيامبراعظم(ص)، بايد درخشانترين چهره تاريخ بشريت دانست که سبک زندگی او برای اعصار و نسلهای مختلف میتواند به مثابه الگویی ممتاز برای عمل باشد.
🔸 ابعاد زندگانی علی(ع) هر يک آنقدر دارای نکات ارزشمند است که توجه به آن پاسخگوی بسياری از سؤالات و ابهام نسل جوان امروز است. اما در اين ميان عدالت علوی آنچنان باشکوه و بیرقيب است که با صراحت میتوان علی(ع) را "بزرگ پرچمدار عدالت" در جامعه بشری دانست، که هرکس او را شناخت و اندکی مطالعه در مشی حکومتش در دوره کوتاه کمتر از ۵ سالهاش کرد، به بزرگی و عظمت مولايمان شهادت داد. حتی دشمنانش نيز در طول تاريخ نتوانستهاند از بزرگی و عظمت او چشم بپوشند و ايستادگی او بر پای عدالت را کتمان کنند و عدالتخواهی او را نستايند!
🔸 بدون شک عدالت را بايد دال مرکزی گفتمان حکمرانی اميرالمومنين(ع) دانست. صفآرایی ايشان در برابر اردوگاه امويان در صفين و ايستادگی او در برابر اصحاب جمل و ناکثين زمانه، جز مبتنی بر شکاف حاميان و دشمنان قسط و عدالت نبوده است.
🔸 عالیترین کلام در باب عدالت نيز در کلام مولايمان تجلی يافته است، آنجا که عدل را برتر از جود و بخشش میخواند، و آنجا که تنها عامل پذيرش حکومت را عهدی میداند که خداوند از علماء گرفته تا در برابر شکم بارگی ستمگران و گرسنگی مظلومان سکوت نکنند! همو که عدل را بنيان زندگی و عامل حيات دين میخواند و فرياد برمیآورد که هيچ فقيری گرسنه نيست؛ مگر آنکه ثروتمندی از آن استفاده کرده باشد!
🔸 بشريت امروز بعد از گذشت قرنها همچنان محتاج مرام و معرفت و آموزههای علی(ع) است. چرا که عدالت در عصر جاهليت ثانی بيش از گذشته به گمشده جامعه انسانی تبديل شده است. بشريتی که از بیعدالتی رنج میبرد و در نظام بينالمللی زندگی میکند که رانت و تبعيض و زیادهخواهی به ذات و ماهيت آن تبديل شده و خود را به ادعاهای دروغينی چون دموکراسی و حقوق بشر بزک کرده تا ماهيت فاسد و ظالمانه خود را پنهان نمايد. نظامهای فاسد سرمايهداری که امروز خود را با عنوان ليبرال دموکراسی معرفی میکنند، آنچنان بیعدالتی را در ساختار خود نهادينه کردهاند که حاصل آن استثمار اکثريت جهان در برابر ثروتاندوزی و برخورداری اقليتی از آن شده است. برهم زدن اين ظلم و بیعدالتی سازمان يافته، نيازمند الگویی ممتاز و بینقصان است و اين نسخه شفابخش را بايد در بازگشت به علی(ع) و حکومت علوی جستجو کرد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#هنر #شعر #سرود
✅ گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب درباره مسأله سرود و ظرفیتهای عظیم آن
🔶 ترکیب بدیعِ شعر و صدا و آهنگ
🔸 سرود یکی از ظرفیتهای هنری گرانبها برای گسترش ارزشهای معرفتی و عملی است.
🔸 ترکیب بدیعِ شعر و صدا و آهنگ در اجرای دستهجمعی، راز اثرگذاری استثنائی سرودهای مذهبی و ملّی در همه جای جهان است، و بحمدالله ذوق و سلیقه و هنر ایرانی، در این بخش هم توانسته است کشور عزیز ما را در شمارِ سرآمدان قرار دهد.
🔸 #پیام رهبر انقلاب به اولین جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر ۱۴۰۱/۰۴/۲۱
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ اقتصاد مقاومتی، بدون دانشبنیان شدن بیمعناست
1️⃣ شرکتها و مؤسسات دانشبنیان چه ویژگی برجستهای دارند که رهبر انقلاب در زمینه مقوله مهم تولید و اشتغالآفرینی، به آن اشاره کردند؟
🔸 وقتی ما دستگاهی را از خارج کشور تهیه میکنیم و افرادی مشغول بهکار میشوند، اشتغال و امرار معاش بخشی از جامعه تأمین میشود؛ اما اینکه دانش فنی و تجهیزات آن کار به خارج از کشور وابستگی دارد طبیعتاً عمق موضوع را نمیرساند.
🔸 این داستان در بحث دانشبنیان فرق میکند؛ چون همه زیرساختها و بهصورت بنیادین این دانش را در اختیار داریم. اگر بخواهیم تغییری انجام دهیم بهراحتی اتفاق میافتد و پشتیبانی آن هم عمیقتر خواهد شد.
🔸 تولید دانشبنیان خیلی مهم هست و قطعاً ارزشافزوده بسیار بالایی دارد؛ چون خیلی از تکنولوژیها و دانشهای فنی که به آنها پلتفرم تکنولوژی میگویند، نهتنها یک دانش و فناوری هستند، بلکه میتوانند سکویی برای محصولات دیگر قرار بگیرند.
🔸 اگر ما این ابزارآلات را از خارج کشور بیاوریم، این اتفاق نمیافتد؛ بنابراین، این مقوله خیلی حائز اهمیت هست و این اسمگذاری جای تشکر دارد. وجود این دانش در تولید دانشبنیان خیلی تأثیرگذار هست و جهش بسیار بزرگی در اقتصاد کشور ایجاد خواهد کرد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر رضا فریدی مجیدی، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران
🔸 ادامه دارد...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
فکر کردن را تمرین کنیم.pdf
562.3K
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
✅ فکر کردن را تمرین کنیم
🔶 مهمتر از آشنایی با اندیشهها تمرین اندیشهورزی است
🔸 رشد واقعی انسان زمانی است که همه استعدادهایش به صورت متوازن شکوفا شود.
🔸 انسان کامل باید هم بعد فکری و نظری خودش را تقویت کند و هم بعد عملیاش را؛ هم اهل دانش باشد و هم اهل عمل.
🔸 نوجوان برای موفقیت به اراده قوی، درست اندیشیدن و فراگیری مستمر علم و دانش نیاز دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر صداقت زاده
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#جنگ_نرم #زن
#جهاد #جهاد_تبیین #تبیین
✅ زنان و جنگ نرم از غدیر تا آخرالزمان
🔸 در ادبیات علمی قدرت دارای سه حوزه است:
سخت (قهری) و نیمهسخت (تشویقیتنبیهی) و نرم که قدرت اقناع و تسخیر قلبها و ذهنهاست و جنگ هم با همین سه حوزه تعریف میشود.
🔸 سخت (نظامی) و نیمهسخت (اقتصادیسیاسی) و جنگ نرم که در زمانهی ما پررنگ شده است. جنگ نرم بزرگترین بستر تقابلی با جبههی باطل است و قدرت نرم بیشترین اثرگذاری را در آن دارد. قدرتی که اساساً زنان در آن قویترند و عمق اثربخشیشان در این عرصه بیشتر است؛ بهشکل حق یا باطل.
🔸 جهاد در فرهنگ و افكار عموم مردم ما به حضور در ميدان جنگ منحصر شده است؛ اما حقيقت اين است كه جهاد منحصر در ميدان جنگ نيست و عرصههای جهاد متعدد و متنوعاند. اگر زنان از جهاد ابتدایی منع شدهاند، مسير مجاهدت در ميدانهای ديگر برايشان گشوده است؛ اما جهادی كه در عين حفظ زنانگی، اثربخشی چشمگیری دارد. اگر بخواهیم نقش زنان را در پازل جنگ نرم بهخوبی تبیین کنیم، قطعاً جهاد تبیین یکی از اجزای مهم آن است.
🔸 اين روايت را همه شنيدهايم: «جهاد زن نيكوشوهرداریكردن است.» اما نکته این است که همسرداری يكی از مهمترين عرصههای جهاد زن است، نه تمام آن و اين را زنان شاخص و الگوی ما از صدر اسلام تاكنون نشان دادهاند و به ظهور رساندهاند.
از حضرت زهرا كه رهبری در وصف ايشان فرمودند: «جهاد آن بزرگوار در میدانهای مختلف یک جهاد نمونه است؛ در دفاع از اسلام، در دفاع از امامت و ولایت، در حمایت از پیغمبر، در نگهدارىِ بزرگترین سردار اسلام، یعنی امیرالمؤمنین که شوهر او بود.» تا حضرت زينب كه دربارهی ايشان فرمودند: «این بزرگوار جهاد تبیین را، جهاد روایت را راه انداخت؛ نگذاشت و فرصت نداد که روایت دشمن از حادثه غلبه پیدا کند؛ کاری کرد که روایت او بر افکار عمومی غلبه پیدا کند.»
🔸 عمدهی کُنشگران ما وقتی از حضور اجتماعی زنان در صدر اسلام و حضورشان در جنگها میگویند، صرفاً از نقش زنان در پرستاری و مداوای مجروحان میگویند و اگر کمی فراتر بروند از زنانی که حضور نظامی داشتهاند و دست به شمشیر بردهاند. آنچه کمتر برای ما روایت شده است، زنانیاند که در میدان جنگ با شعر و کلام قوی خود، به دفاع از امیرالمؤمنین پرداختند یا شجاعانه در دربار معاویه بدون ترس جان خود، چنان خطابهای داشتند که از وصفش، انسان به شعف میآید.
🔸 از نمونهی اين زنان، امالخير از زنان نامدار صدر اسلام است كه سخنوری ماهر شمرده میشد. او در صفين با سخنانی عميق و بليغ از اميرالمؤمنين دفاع كرد.
او در ميدان جنگ گفت: «خداى سبحان حق را براى شما روشن كرد و دليل را، بيّن و آشكار کرد...؛ عقل، وحى، شريعت، رسالت و امامت داد... . كجا مىخواهيد برويد؟ آيا مىخواهيد از علىبنابىطالب(ع) كه فرمانرواى دين است فرار كنيد؟ يا مىخواهيد از ميدان جنگ بگريزيد؟»
سودهی همدانی بانوی ديگریست كه معاويه هنگام آغاز سخن با او گفت: «تو همان نيستى كه در تشجيع برادرانت در جنگى كه علىبنابىطالب، عليه اَمَوى داشت شعر میخواندی و آنها را تحريک مىكردى؟»
و اين يعنی معاويه هم، آوازهی اقدام این بانو را شنیده بود.
🔸 و از این زنان بسیارند که حتی نامشان را نشنیدهایم: دختر حرثبنعبدالمطلب، امحکیم و... .
اگر ما ابوذر را بهدلیل روشنگریها و خطابههایش میشناسیم، بهدلیل روایتهايی است که از او به ما گفته شده است که اگر از این زنان هم میشنیدیم، کتابهایی مینگاشتيم تا ضرورت مجاهدت زن مسلمان در آخرالزمان تا اين حد مغفول نباشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم مهدیه منافی، پژوهشگر حوزه زن و خانواده
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#دولت_دوازدهم
✅ آدرس غلط و تحريف تاريخ
🔸 دولت دوازدهم در حالی در تابستان سال ۱۴۰۰ به پايان کار خود رسيد که با بيشترين انتقادات از جانب قشرهای مختلف جامعه روبرو بود. ضعفها و ناکارآمدیها در آن تراز بود که حتی دوستان و همراهان روحانی نيز بهصف منتقدين پيوسته و ديگر دفاعی از عملکرد وی نداشتند! در رقابتهای انتخاباتی نيز دو نامزد منسوب به اين جريان نيز نهتنها دفاعی از هشتساله دولت اعتدال ايراد نکردند، که حتی در صف منتقدين قرار گرفتند!
🔸 اينک پس از یک سال سکوت رئیسجمهور پيشين در مراسمی به مناسبت عيد غدير پشت تريبون قرارگرفته تا به تطهیر عملکرد خود بپردازد و به تعبير خودش مانع از تحريف حقايقی شود که در طول هشت سال حکمرانی ايشان و تيم همراهشان صورت گرفته است.
🔸 اما برخلاف ادعا، دقیقاً در همان مسير تحريف حرکت کرده است:
1⃣ بخشی از اظهارات آقای روحانی اختصاص به مسئله تحريم داشته و مدعی شده که «قطعاً اين مسئله و رفع مجدد تحريمها قابل حل بود و ایکاش دچار ۹/۱۱ (۱۱ آذر ۹۹) و مصوبه هستهای مجلس نمیشديم تا میتوانستيم در اسفند ۱۳۹۹ تحريمها را پايان دهيم.»
اين اظهارات در حالی است که آقای روحانی با شعار "عبور از تحريما با مذاکره و گفتگو" توانست در ارديبهشت سال ۱۳۹۲ به قدرت رسيد و تا ۱۳۹۹/۱۱/۹ بيش از هفت سال و نيم فرصت داشت تا برای رفع تحريمها تلاش نمايد! اگر واقعاً سياست و منطق اتخاذی اين جريان مؤثر بود که بايد در همان ۷.۵ ساله نتايج آن حاصل میشد! نه آنکه برای اغوای افکار عمومی آدرس غلط داده و مجلس را متهم نمايد! بیشک اگر مصوبه مجلس انقلابی نبود، تعبير "هيچ" برازنده دستاورد هشت سال مذاکره و ديپلماسی از نوع دولت اعتدال بود!
2⃣ در حالی آقای روحانی و جریان غربگرای داخلی دولت را برای عملياتی کردن حذف ارز ترجیحی مورد حمله قرار میدهند که خود بهعنوان "بانيان وضع موجود" نقش اصلی را در شکلگیری خط فسادزای اعطای ارز ۴۲۰۰ ای را بر عهده داشتند. اين اظهارات نقطه آغاز حرکتی جديد خواهد بود که زين پس با شدت بيشتری ادامه خواهد يافت. چراکه انتخابات سال ۱۴۰۲ نزديک است و "بانيان وضع موجود" بازهم ميل صندلی قدرت داشته و برای دستيابی به آن خيز برداشتهاند!
🔸 نکته مهم اینکه؛ آقای روحانی بهجای آنکه تلاش کند تا با تحريف حقايق، چهره عملکرد خود را ترميم نمايد، خوب است که به خطاها و اشتباهات خود اعتراف کند تا فرصتی برای درسآموزی و عبرتگیری فراهم آيد و خطاهای ديروز توسط دولت امروز تکرار نگردد!
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی، کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#هنر #شعر #سرود
✅ گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب درباره مسأله سرود و ظرفیتهای عظیم آن
🔶 ظرفیتی برای گسترشِ معارف مورد نیاز
🔸 ما امروز به سرود احتیاج داریم؛ سرود یک نیازی است... به نظر من سرود یک نوعی از شعر بسیار پرتأثیر است، اثرگذار است. از بسیاری از انواع شعر، شاید بگوییم از همهی انواع شعر اثرگذاریاش بیشتر است؛ یعنی گسترش اثرگذاری و سرعت اثرگذاری آن بیشتر است.
🔸 فرض کنید اگر ما یک سرود مناسبی مناسب با وضع زمان داشته باشیم که این را جوانها در اردوها بخوانند، مثلاً یک مشت جوان در کوهنوردی که میروند با همدیگر بخوانند؛ در اجتماعاتی که هست بخوانند؛ فرض کنید یک مشت جوان در راهپیمایی بیستودوّم بهمن همان سرود را بخوانند.
🔸 اینها خیلی چیزهای مهمّی است، اینها تکرار معارف و گسترش دادن معارفی است که ما احتیاج به گسترش آنها داریم. سرود این کار را میکند و زود هم اثر میگذارد. فرهنگسازی میکند؛ یکی از خصوصیّات سرود این است که در جامعه فرهنگسازی میکند و سطح هم نمیشناسد؛ یعنی از سطوح بالای معرفتی و علمی و مانند اینها تا سطوح عامّهی مردم همه را با سرعت فرا میگیرد که ما این را در سرودهای مرحوم حمید دیدیم.
🔸 #بیانات در دیدار شاعران ۱۳۹۵/۰۳/۳۱
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ اقتصاد مقاومتی،
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ اقتصاد مقاومتی، بدون دانشبنیان شدن بیمعناست
2⃣ روند تکامل شرکتها و مؤسسات دانشبنیان طی یک دهه اخیر به چه صورت بوده است؟
🔸 در حدود سیزده سال اخیر، برنامههای خوبی در کشور اتفاق افتاده؛ مخصوصاً از زمانی که معاونت علمی ریاستجمهوری نگاه ویژهای به شرکتهای دانشبنیان داشته است.
🔸 اما هزینه تحقیق و توسعه در شرکتهای دانشبنیان بالاست و ممکن است که رقابتپذیری در شرایط رشدشان امکانپذیر نباشد و باید به این موضوع بیشتر توجه شود؛ چون مثل درختی است که اگر دو سال اول به آن نرسیم از بین میرود، اگر برسیم هم خودش بهرهوری کرده و ریشهاش را عمیق میکند و دیگر نیازی نیست ما مدام به آن آب دهیم. خودش آب را پیدا میکند و یک آوردهای دارد.
🔸 شرکتهای دانشبنیان در اوایل کار نیاز به توجه بالایی دارند. این اتفاق هم افتاده، ولی هنوز جای کار دارد؛ چون هنوز بازارهای رقابتی اقتصادی در کشور زیاد است و بهره بانکی در کشور بالاست، طبیعتاً انگیزه سرمایهگذاران آن طرف هست. بازار ارز و طلا و ملک رقبای دانشبنیان هستند. اقتصاد از طریق دانشبنیان باید در کشور ما ارزشافزوده بیشتری نسبت به سایر کسبوکارها داشته باشد و این قضیه جای کار دارد. توجه خوبی در این ده سال انجام شده و الآن هم تعداد قابلتوجهی شرکت دانشبنیان در کشور هست که نشان میدهد افراد نخبه و دانشگاهیان دارند به این سمت میروند.
🔸 اینکه ما فقط به این فکر کنیم که شرکتهای دانشبنیان را حمایت کنیم، خیلی در اقتصاد منطقی نیست. باید اولش حمایت شوند، ولی بعد بتوانند خودشان آورده بیاورند. این به فردای کسبوکار هم برمیگردد.
امیدوارم فضای کشور به این سمت برود تا
اولاً تولید، ارزشافزوده ایجاد کند و خرید و فروش واسطهگری و تورم اتفاق نیفتد؛
ثانیاً، تولیدی که بر اساس دانشبنیان هست ارزشافزوده بیشتری داشته باشد.
🔸 با توجه به بالابودن هزینههای R&D شرکتهای دانشبنیان، ممکن است اول راه فرصت کسبوکار نداشته باشند و آسیبپذیر هستند. باید در آن شرایط به اینها توجه شود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر رضا فریدی مجیدی، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران
🔸 ادامه دارد...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#داعش #سوریه
✅ همصدا با داعش
🔶 قطعاً یکی از مهمترین علت محبوبیت سردار شهید قاسم سلیمانی، حضور موفق ایشان در جنگ با داعش و شکست جریان ارتجاع در منطقه بوده است؛ بااینوجود برخی از جریانات سیاسی کشور با نادیده انگاری اهمیت دستاوردهای شهدای مدافع حرم، همواره در تلاش هستند تا با هدف بهرهبرداری حزبی آن اقدام راهبردی را زیر سؤال ببرند.
🔶 گزارههای خبری
🔸 علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد دولت قبل، در گفتگو با روزنامه اعتماد گفته است: «ناظران میگویند داعش دو سال بعد از شروع اعتراضات در سوریه سازماندهی شد و آنچه جمهوری اسلامی در سوریه مرتکب شد دفاع از دیکتاتوری اسد در برابر مردم معترض بود. تاوان بقای بشار اسد حداقل ۶۰۰ هزار کشته و مفقود و ۱۲ میلیون آواره برآورد شده است.»
🔸 عمادالدین باقی فعال سیاسی اصلاحطلب به بهانه مباحث حجاب که این روزها در سطح کشور مطرح است، عکس بشار اسد را با خانواده انتشار میدهد و مینویسد «اگر حفظ حکومت این زن و شوهر آنقدر ارزش داشت که اینهمه خون به پایش ریخته شود و صدها جوان ایرانی کشته شوند. چرا زنان مشابه او در خیابانهای خودمان تحمل نمیشوند.»
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 با توجه به اینکه جریان غربگرای داخلی همواره منافع حزبی را بر منافع ملی ترجیح میدهد، آنها از بدو حضور ایران اسلامی در سوریه، جنگ با داعش را زیر سؤال و مبلغان دروغین آنها در اوج جنگ جریان مقاومت با داعش، موضوع حقوق دویستمیلیونی مدافعان حرم را مطرح کرده بودند.
🔸 بااینوجود، چند نکته در خصوص اظهارت فوق قابلتحلیل هست:
1⃣ اعتراضات به معنای مردمی آن در دو استان کوچک - درعا و سویدا - در حاشیه مرز اردن روی داد که اجتماعات از ۱۰۰ نفر و دویست نفر فراتر نمیرفتند. در این مقطع جمهوری اسلامی از برخورد خشن دستگاه امنیتی سوریه با آنان انتقاد کرد. این اعتراضات هر علتی داشت، حدود سه الی چهار ماه، به درازا کشید و بعدازآن جمعیت کمتر شد.
2⃣ ماجرای بعد اقدامات مسلحانه و تروریستی بود که به شکل حمله به نیروهای نظامی و اداری سوریه صورت میگرفت و حدود شش ماه طول کشید. در این مقطع ایران و حزبالله هیچ دخالت و حضوری در سوریه نداشتند.
3⃣ مرحله سوم شکلگیری گروههای تروریستی در سوریه بود که با نقشه و حمایت کشورهای خارجی و باهدف تسلط تروریسم تکفیری در این کشور به راه افتاد. تروریستهای تحت حمایت و با برنامه سرویسهای اطلاعاتی غربی- عربی و عبری به این کشور سرازیر شدند. افق این مرحله به آتش کشیدن ملت مسلمان در سوریه، عراق و ایران، تخریب چهره اسلامی در عرصه بینالملل، خارج کردن سوریه از محور مقاومت و تسلیم آن به محور رژیم صهیونیستی و آمریکا بود. بنابراین، جمهوری اسلامی ایران از این مرحله به بحران سوریه ورود کرد و به کمک متحد راهبردی خود شتافت. بااینوجود، اگر حضور ملت سوریه در دفاع از کشور و نظام خود نبود، شکست استکبار و ارتجاع امکانپذیر نمیشد.
4⃣ صحنه حضور ایران در سوریه و پیروزی بسیار بزرگی که با شجاعت و تدبیر سرداران شهید سلیمانی و همدانی به دست آمد، افتخارآمیزترین صحنه انقلاب اسلامی است که مخالفان ددمنش ایران هم به عظمت کار ایران اعتراف دارند، اما غربزدگان روسیاه تلاش میکنند حقیقتی بهروشنی خورشید را انکار و شب ظلمانیاش لقب دهند.
🔶 نکته پایانی
🔸 از ابتدای ورود ایران در سوریه، جریان غربگرا در کنار آمریکا و عربستان و ... و بهعبارتدیگر کنار جریان تروریستی تکفیری قرار گرفتند و در تخریب سوریه و قتلعام هزار هزار مردم این کشور شرکت کردند. همان کاری که در یمن و بحرین کردند. این سیاهه بدهکاری این جریان است. اما تعجب این است که چطور امروز جرأت طلبکاری پیدا کردهاند؟
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده، کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ معماری نوین منطقه
🔶 حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اردوغان رئیسجمهور ترکیه و ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه با تأکید بر ضرورت عملیاتی شدن تفاهمها و قراردادهای بین دو کشور، هوشیاری در مقابل سیاستهای فریبکارانه غرب و امنیت منطقه را با همگرایی منطقهای لازم دانستند؛
🔶 اهم محورهای بیانات معظمله به شرح ذیل است:
🔸 الفـ مهمترین محورها در دیدار با رئیسجمهور روسیه:
1⃣ اگر راه در مقابل ناتو باز باشد حد و مرزی نمیشناسد و اگر جلوی آن در اوکراین گرفته نمیشد، مدتی بعد به بهانه کریمه، همین جنگ را به راه میانداختند.
2⃣ امروز آمریکا و غرب ضعیفتر از قبل شده و با وجود تلاش و هزینه زیاد، بُرد سیاستهای آنها در منطقه ما از جمله در سوریه، عراق، لبنان و فلسطین بسیار کم شده است.
3⃣ یک مسئله مهم دیگر در موضوع سوریه، اشغال مناطق حاصلخیز و نفتخیز شرق فرات بهوسیله آمریکاییها است که این قضیه باید با بیرون راندن آنها از آن منطقه علاج شود.
4⃣ جمهوری اسلامی، سیاستها و برنامههایی را که منجر به بسته شدن مرز ایران و ارمنستان شود، هرگز تحمل نخواهد کرد.
5⃣ ایشان با تأیید سخنان رئیسجمهور روسیه درباره ضرورت راهاندازی خط آهن رشتـ آستارا، این کار را موجب تکمیل خط حملونقل شمالـ جنوب و به نفع هر دو کشور دانستند.
6⃣ دلار را باید به تدریج از مسیر معاملات جهانی خارج کرد و این کار بهصورت تدریجی، ممکن است.
7⃣ آمریکاییها هم زورگو هستند و هم حیلهگر، و یکی از عوامل فروپاشی شورویهای سابق فریب خوردن در مقابل سیاستهای آمریکا بود، البته روسیه در دوره جنابعالی استقلال خود را حفظ کرده است.
🔸 بـ مقام معظم رهبری در دیدار رئیسجمهور ترکیه رهنمودهای ذیل را نیز بیان فرمودند:
1⃣ با وجود اقبال بعضی دولتها به رژیم صهیونیستی، ملتها عمیقاً با این رژیم غاصب مخالف هستند.
2⃣ شما نیز امنیت سوریه را امنیت خود بدانید. مسائل سوریه را باید با مذاکرات حل کرد و ایران، ترکیه، سوریه و روسیه با گفتوگو این مسئله را تمام کنند.
3⃣ حمله نظامی به شمال سوریه، قطعاً هم به ضرر سوریه هم به ضرر ترکیه و هم به ضرر منطقه است و اقدام سیاسی مورد انتظار از جانب دولت سوریه را نیز محقق نخواهد کرد.
4⃣ با تروریسم حتماً باید معارضه کرد اما حمله نظامی در سوریه به نفع تروریستها خواهد بود؛ البته تروریستها نیز محدود به یک گروه خاص نیستند.
5⃣ اگر سیاستی مبنی بر مسدود کردن مرز ایران و ارمنستان وجود داشته باشد، جمهوری اسلامی با آن مخالفت خواهد کرد چرا که این مرز یک راه ارتباطی چند هزار ساله است.
🔶 نکته پایانی
🔸 مهمترین پیام این نشستها بر محور همگرایی اقتصادیـ سیاسی، مقابله با تهدیدات منطقه و عبور از چالشها با عدم وابستگی به قدرتهای غربی است؛ اما آنچه در حال حاضر مهم است انتقال پیام مهم این نشست است که مسائل منطقهای باید در منطقه حل شود چرا که توانمندی، بلوغ و اقتدار حل مسائل منطقه در میان کشورهای منطقه وجود دارد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#هنر #شعر #سرود
✅ گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب درباره مسأله سرود و ظرفیتهای عظیم آن
🔶 مفاهیمِ سرود را غنی کنید
🔸 به جوانهای عزیز توصیه میکنم که اگر سرود میخوانید - که خیلی هم خوب است بخوانید؛ چون سرود وسیلهی تبلیغىِ بسیار خوبی است و باب جوانان و نوجوانان است - سعی کنید مفاهیم سرود را غنی و برگرفتهی از آیات، روایات و مفاهیم عالییی که دربارهی حضرت بقیةاللَّه (ارواحنافداه) وجود دارد، قرار بدهید...
🔸 حتماً سعی کنید فراتر از سرود معمولییی باشد که یک عده جوان آن را میخوانند. مضامین باید قوی و اسلامی باشد و به عدل آن حضرت اشاره کند؛ به نیاز عالم بشریت - بلکه عالم وجود - به وجود آن بزرگوار اشاره کند؛ به وضعیتی که امروز دنیا و بشر به آن گرفتار است، اشاره کند؛ که این امید و انتظار و آرزو وجود دارد که اوضاع به مسیر طبیعی زندگی بشر - که مسیر عدالت و حرکت به سمت توحید است - برگردد.
🔸 #بیانات در دیدار جمعی از روحانیون استان کرمان ۱۳۸۴/۰۲/۱۱
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ اقتصاد مقاومتی،
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ اقتصاد مقاومتی، بدون دانشبنیان شدن بیمعناست
3⃣ رهبر انقلاب به دو برابرشدن تعداد شرکتهای دانشبنیان اشاره کردند. به نظر شما این امر به چه بستری نیاز دارد و برای تحققش چه موانعی باید برداشته شود؟
🔸 ما حدود هفت مرکز رشد داریم که در آنها صدوده شرکت مستقرند که چهلوخردهای از اینها دانشبنیان هستند. بقیه هم در مراحل اولیه زیرساختهای دانشبنیانی دارند. حالا اینکه سطح اینها را باید از معاونت علمی بگیریم، آن فرآیند اداری دارد؛ یعنی اکثر اینها میتوانند دانشبنیان تلقی شوند، ولی هنوز برچسب دانشبنیان نخوردند.
🔸 من به مسئولین دولتی مرتبط با بخش دانشبنیان هم گفتم که ما میتوانیم این عدد را به دو برابر تبدیل کنیم، با توجه به اینکه دانشگاههای ما همه منشأ پژوهش و فناوری هستند، ولی باید بازارهای رقیب کم شود.
🔸 به یک عضو هیئتعلمی دانشگاه باید فرصت ایجاد فناوری و شرکت دانشبنیان و انگیزه و بها و توجه را بدهند تا بهجای اینکه فقط یک پژوهش صرف انجام دهد، این پژوهش را در راستای منافع مؤسسه دانشبنیان انجام دهد.
🔸 به نظر من دو برابرکردن آن اصولی است، بهشرطی که نهادهایی مثل دانشگاهها، وزارتخانههای علوم، صنعت و وزارت بهداشت به این قضیه اهتمام داشته باشند؛ حتی وزارت دفاع هم نیازهایی دارد که میتواند در دانشگاهها انجام شود.
🔸 ما بازار بسیار بزرگی داریم، ولی متأسفانه این بازار بزرگ در اختیار شرکتهای خارجی است؛ یعنی محصولات دانشبنیان شرکتهای خارجی در بازار است. خود ایران بازار بزرگی در داخل دارد، ولی الآن بازارهای منطقه در اختیار شرکتهای دانشبنیان خارجی است. شرکتهای واسطی هستند که این کار را خرید و فروش میکنند و آنها اصلاً شرکت دانشبنیان حساب نمیشوند.
🔸 ما باید بازار بزرگ داخلی خود را در اختیار شرکتهای تولیدی و دانشبنیان قرار دهیم. خرید محصول مهمترین فاکتور شرکتهای دانشبنیان است؛ بنابراین، باید مثل ارائه تسهیلات و وامدادن از آنها حمایت شود.
🔸 ما شرکتی داریم که ده دوازده سال دانشبنیان است و صادرات بسیار خوبی در این حوزه دارد که بینظیر است، ولی برای یک وام هفت هشت میلیارد تومانی ماهها درگیر است؛ حتی گاهی از جاهایی مثل صندوق نوآوری شکوفایی هم نمیتواند وام بگیرد. آنها مدارکی میخواهند که ممکن است یک شرکت دانشبنیان نتواند آن را تهیه کند؛ چون قرار است محصولی را بیاورد که فروش ندارد. بانک و جاهای دیگر بر اساس فروشهای سال گذشته ارزیابی میکنند و میگویند که شما نمیتوانید وام بگیرید. شرکتهای دانشبنیان هم در خرید محصولات توسط ارگانهای دولتی و هم در تسهیلات نگاه ویژهای میخواهند تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند.
🔸 شرکتی که دانشبنیان است قطعاً باید تحقیق و توسعه داشته باشد و باید جوری حمایت شود تا بتواند در مدار و اتمسفر تولید وارد شود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر رضا فریدی مجیدی، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران
🔸 ادامه دارد...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دلار
✅ دلار در سراشیبی سقوط
🔶 دلار اصلیترین پول بدون پشتوانه جهان، سالهاست که سلطهای فراگیر بر کل اقتصاد دنیا دارد. وابستگی اقتصاد سایر کشورها به دلار تا حدی است که بسیاری از کشورها خواهان افزایش ارزش دلار هستند تا سرمایههای آنها حفظ و یا افزایش یابد! حتی چین به عنوان اصلیترین رقیب آمریکا نیز مقادیر زیادی از اوراق قرضه این کشور را در اختیار دارد که به نوعی کاهش ارزش دلار از این جهت به اقتصاد چین نیز ضربه میزند.
🔶 اما این روزها دنیا شاهد کاهش ارزش دلار در مقابل سایر ارزهاست. برخی نشانهها و یا دلایل کاهش ارزش دلار عبارتند از:
1⃣ به دلیل استفاده بیش از حد آمریکا از سلاح تحریم و گسترده شدن دامنه کشورها و شرکتهایی که مشمول تحریم آمریکا هستند، دلار در معاملات جهانی به تدریج کم رنگ شده است و مبادلات به شکل تهاتری و یا پیمانها دوجانبه پولی و مالی جایگزین معاملات دلاری شدهاند. یکی از موضوعاتی که در سفر پوتین به ایران مورد تأکید طرفین بوده است نیز حذف دلار از تعاملات تجاری دو طرف بوده است. چین نیز به عنوان دومین اقتصاد برتر دنیا بسیاری از مبادلات تجاری خود را با ارزهای دیگر به ویژه یوآن انجام میدهد. با توجه به سهم بالای کشورهای تحریم شده در تجارت جهانی، این موضوع باعث کاهش ارزش دلار شده است.
2⃣ بالا رفتن شدید قیمت انرژی در آمریکا که به دلیل تحریم روسیه صورت گرفته است باعث شده است تورم در این کشور به صورت جهشی افزایش پیدا کند، افزایش تورم یعنی کاهش ارزش پول ملی و لذا این تورم باعث کاهش ارزش دلار در مقابل سایر ارزها شده است.
3⃣ به اعتقاد بسیاری از اقتصاددانان، ارزهای دیجیتال اعم از ارزهایی که ماینینگ میشوند و ارزهایی که پشتوانه بانک مرکزی کشورها را دارند در آیندهای نزدیک جایگزین پول سنتی در مبادلات تجاری میشوند. در این نوع تجارت کشورها فقط با یک ارز مانند دلار تجارت نمیکنند که سیستم سوئیفت برای تأیید تراکنشها بر همه معاملات حکومت کند بلکه تأیید اعتبار هر رمزارز توسط بانک مرکزی کشور میزبان و یا مکانیسمهای جایگزین صورت میگیرد؛ لذا میتوان با احتمال زیاد گفت که در آیندهای نزدیک، دلار جایگاه خود را در معاملات و مبادلات جهانی از دست میدهد.
🔶 نکته راهبردی
🔸 سلطه آمریکا بر اقتصاد جهانی به شدت رو به افول است؛ سرعت ماهیت تحولات در اقتصاد دنیا نشان میدهد که فرآیند سقوط ارزش دلار و پایان هژمونی اقتصادی آمریکا به نقطه برگشتناپذیر رسیده است و آمریکا دیگر توان حفظ موقعیت خود را ندارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی کارگر، تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی #روابط_خارجی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
✅ نگاهی به بزرگترین سرمایه گذاری خارجی در تاریخ اقتصاد ایران
🔶 تفاهمنامه ۴۰ میلیارد دلاری با روسیه چگونه روند چند سال اخیر را معکوس میکند؟
🔸 شاید برای هر ایرانی جالب باشد که بداند در یک دهه گذشته و در شرایطی که همه امورات کشور به غرب و برجام گره زده شده بود ایران تنها شاهد کمتر از ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت خود بود؛ اما روز گذشته تفاهم نامه ایران و روسیه به مبلغ ۴۰ میلیارد دلار امضا شد تا این صنعت راهبردی جانی دوباره بگیرد.
🔸 با این قرارداد حجم قراردادهای داخلی و خارجی طی چند ماه اخیر به ۷۰ میلیارد دلار رسید! عددی مهم و استثنایی که تنها میتوانست در پرتو تغییر گفتمانی کشور رقم بخورد و کاستیها و عقب گردهای دولت روحانی را در میان مدت جبران نماید.
🔸 این قراردادها و هزینه کردهای راهبردی در حوزه زیرساختی آثار مثبتی به جا خواهد گذاشت که از عمر دولتها بیشتر خواهد بود.
به بیان دیگر کارنامه چندماهه دولت رئیسی هفت برابر بیشتر از کارنامه هشت ساله روحانی برای این صنعت مهم کشور و منافع ایرانیان منفعت داشته است.
🔸 هرچند دقت نظر در این ارقام نشان میدهد حجم نازل سرمایهگذاری جذب شده کفاف هزینه استهلاک این صنعت بزرگ ایران را هم نمیداده است و به واقع هر سال حاکم بودن تفکر دولت روحانی در ایران دهها میلیارد دلار به این صنعت و هزاران میلیارد به اقتصاد کشور ضربه زده است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#هنر #شعر #سرود
✅ گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب درباره مسأله سرود و ظرفیتهای عظیم آن
🔶 پیشرفتهای کشور را با سرود تبلیغ کنید
🔸 در زمینهی علم و فنّاوری کارهایی شد که حقیقتاً چشمپُرکن و برای انسانی که معتقد به آیندهی کشور است، خرسندکننده و خوشحالکننده است...
🔸 جوانان عزیز ما، دانشمندان ما ماهوارهی ناهید را به فضا فرستادند؛ کاوشگر پیشگام را با موجود زنده به فضا فرستادند؛ جنگندهی فوق پیشرفته ساخته شد. اهمیت هر کدام از اینها به قدری است که جا دارد یک ملت برای هر یک از اینها اظهار خوشحالی و خرسندی کند، برایش سرود بسازند، جشنواره درست کنند.
🔸 کارها چون متراکم است، درست تبلیغ نمیشود و خبررسانیِ کاملی هم انجام نمیگیرد.
🔸 #بیانات در حرم مطهر رضوی ۱۳۹۲/۰۱/۰۱
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ اقتصاد مقاومتی،
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ اقتصاد مقاومتی، بدون دانشبنیان شدن بیمعناست
4⃣ وضعیت مؤسسات دانشبنیان در بخش کشاورزی به چه صورت است؟
🔸 وجود شرکتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی خیلی مهم و مؤثر است و چون من قبلاً مقداری با کشاورزی سروکار داشتم، میدیدم که جا برای کار وجود دارد.
🔸 همین نحوه آبیاری و... ظرفیتهای بسیار بزرگی هستند که اگر یک بار هم اتفاق بیفتد، شما میتوانید آنها را به تمام دنیا صادر کنید؛ مثلاً، پول بذرهای خارجی چند برابر بذرهای داخلی است. الآن همین نمونه بذرهای سبزیجات معمولی که خارجی هستند، قیمتشان خیلی فرق میکند و ما دیدیم که آنها خیلی اتفاقی ایجاد نکردند و یک اصلاح نباتات انجام دادند. بعضی وقتها هم یکسری سموم یا افزودنیهایی زدند تا از بذر و جوانه حفاظت کند. همین قضیه باعث میشود که یک دفعه قیمت بیست برابر شود.
🔸 متأسفانه در آبیاریهای ثقلی و حتی آبیاریهای بارانی مصرف ما تقریباً بالاست؛ یعنی آبیاری را بارانی کردیم تا مصرف را کم کند، ولی کشاورز مدام چاه آبش را میخواهد استفاده کند و آن آب را از هر کجا تهیه میکند و ممکن است این آبیاری نیاز گیاه نباشد، ولی این کار انجام میشود.
🔸 در کشاورزی جا برای کار خیلی زیاد است، مثل آبیاری قطرهای، آبیاری بارانی و بذرهای اصلاح شده که دیدیم نمونههایش چقدر میتوانند تغییر و تحول ایجاد کند.
🔸 ممکن است بذری در هر هکتار ده تن بار هم ندهد، ولی بذری در هر هکتار صد تن بار دهد و بارش هم مرغوبتر باشد؛ حتی ممکن است شما بتوانید با قیمت دو سه برابر بفروشید؛ چون بعضی از اینها میتواند بعداً بذر شوند و در مقوله کشاورزی مؤثر باشند.
🔸 من فکر میکنم با توجه به منابع و زمین و محدودیتی که در آب داریم، میتوانیم این بخش را مدیریت کنیم و بهرهوری را بالا ببریم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر رضا فریدی مجیدی، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران
🔸 ادامه دارد...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab