#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#افول_آمریکا
#انقلاب_اسلامی
✅ ایران و نظم آینده جهانی
🔰 قسمت دوم
🔶 در این میان، تبدیل تهدیدها به فرصتها مهمترین کار است. جمهوری اسلامی در طول این چهار دهه از انقلاب اسلامی به ویژه در دهه اخیر فرصتهای منطقهای بسیاری را که تأثیر تعیینکننده در روندهای جهانی هم داشته، آزموده است. بنابراین، بیدلیل نیست که در تحولات اخیر کشورهایی، همانند چین و روسیه برای شکلدهی به نظام چندقطبی در آینده هندسه قدرت جهانی جایگاه ویژهای برای جمهوری اسلامی قائل هستند.
🔶 همین موقعیت، فرصتها و مزیتهایی را برای ما ایجاد میکند که لازم است با مطالعه عمیق از روندها و فرآیندهای پیش رو، از آنها در راستای بیشینهسازی منافع ایرانیان بهره بگیریم.
🔶 رهبر معظم انقلاب به تازگی تأکید فرمودهاند: دشمنان ما در حال ضعیف شدن هستند. افول هژمونی آمریکا فینفسه، یعنی فرصت برای جمهوری اسلامی. از اینرو، ارتقای نقش جمهوری اسلامی در منطقه و نظام بینالملل، افزایش قدرت تأثیرگذاری محور مقاومت، کاهش قدرت اجماع سازی آمریکا، تضعیف آرمانها و ارزشهای لیبرالی، خودمختاری راهبردی ایران و... از جمله فرصتهایی هستند که در اختیار ما قرار دارند.»
🔶 نتیجه سخن
به هرصورت، روند تحولات بینالمللی نشان میدهد، نظم آینده جهانی نظمی چند قطبی با ویژگیهای متفاوت از گذشته خواهد بود. در چنین نظمی، چین و روسیه با وجود داشتن ظرفیتهای یک قدرت بزرگ، تمایل دارند سایر فرصتها و ظرفیتهای رو به رشد در مناطق مهم دنیا، از جمله غرب آسیا و سایر نقاط جهان را هم به توان و امکانات خود، به ویژه در ساحت ایدئولوژیک و گفتمانی با هدف مشروعسازی اقدامات خود و سامان بخشیدن به یک نظم جدید بینالمللی بیفزایند. آمریکا دیگر نمیتواند رؤیای جهان تکقطبی را در سر بپروراند؛ ولی تا مدتهای طولانی به قول «مادلین البرایت» وزیر خارجه اسبق آمریکا، کشوری صرفنظر ناشدنی باقی خواهد ماند. چنین نظمی دستیابی به نقشهای نوین را برای قدرتهای نوظهور منطقهای، از جمله ایران بیش از پیش تسهیل میکند؛ به گونهای که جمهوری اسلامی ایران میتواند از طریق تعمیق روابط همسایگی و ایجاد شبکههای ژئوپولیتیک و ژئواکونومیک در منطقه بر محور منافع و شبکه ژئوکالچر بر محور هنجارها و هویتهای مشترک قدرتیابی خود را تکامل ببخشد.
🔸 #به_قلم_اساتید:محسن محمدیالموتی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#رسانه #اغتشاشات
#امنیت
✅ از زبان مردم سخن بگویید
🔶 استان سیستانوبلوچستان از مشکلات متعددی رنج میبرد، نخبگان دلسوز استان با فهم صحیح قضیه و ورود به هنگام میتوانند کمک قابل توجهی به حل مشکلات مردم داشته باشند، اما در ماههای اخیر برخی از نخبگان این منطقه در فهم اهم و مهم قضیه اشتباه فاحش داشتهاند.
🔰گزارههای خبری:
1⃣ با وجود شکست پروژه آشوب در پاییز 1401، همچنان خطبههای هفتگی مولوی عبدالحمید اسماعیلزهیبخشی از خوراک رسانهای شبکه لندننشین را تأمین میکند. برای مثال وی در روز هشتم اردیبهشت ۱۴۰۲ اظهار داشت: «وقتی قاتل از میان مردم باشد پیدا میشود اما وقتی قاتل، مأمور باشد شما چگونه نمیتوانید او را پیدا کنید؟! ما معتقدیم همانطور که اگر مردم، مأموری را بکشند قصاص دارد، اگر مأموری هم مردم را بکشد قصاص دارد. ما در همین بلوچستان دیدهایم که در درگیریهای طایفهای قاتل دستگیر نمیشود، اما وقتی مأموری کشته میشود لشکرکشی میکنید و قاتل را پیدا میکنید.»
2⃣ نمونه دیگر اینکه آیتالله رئیسی در جریان سفر به سیستانوبلوچستان درباره حقابه هیرمند تأکید کردند: «میخواهم به حاکمان افغانستان عرض کنم که این سخن بنده را مطلب عادی تلقی نکنند، بسیار جدی بگیرند؛ به مسئولان و حاکمان افغانستان اخطار میکنم که حق مردم و منطقه سیستانوبلوچستان را سریعا بدهند.» اما این صحبتها با واکنش منفی امام جماعت مسجد مکی مواجه شد. عبدالحمید در تاریخ (1402/2/29) درباره سخنرانی رئیسجمهور گفت: «رئیسجمهور در رابطه با حقابه صحبتهای تندی کرد و از آن طرف مسئولان افغانستان نیز مقداری روی این موضوع ناراحت شدهاند. بهتر است این موضوع از طریق گفتوگو حل و فصل شود.»
🔰گزارههای تحلیلی:
1⃣ اینکه صحبت مردم باید از زبان افراد تأثیرگذار یک جامعه بیرون بیاید یک موضوع منطقی است اما گاه ممکن است اولویتها تغییر یافته و موجب تهیه خوراک رسانهای برای دشمن گردد. در ماههای اخیر سخنان اسماعیلزهی در خطبههای نماز جمعه زاهدان سوژه رسانههای ضدانقلاب شده است. متأسفانه وی هر هفته در تریبونهای نماز جمعه موضعی خلاف امنیت ملی و مصالح عمومی گرفته و خوراک رسانهای جریان ضد انقلاب را تأمین میکند.
2⃣ طی شش ماه اخیر شاهد تحرکات تروریستی علیه نیروهای انتظامی و مردم در سیستانوبلوچستان هستیم. شهیدان معین قدمیاری، عارف هوتی، احمد صالحی، امانالله شاهوزهی، بهزاد براهویی، حجتالاسلام شهرکی، سرهنگ مهدی ملاشاهی، جواد کیخاجهانتی، سروان عباسی، سرهنگ شهرکی و شهادت مرزبانان در منطقه مرزی سراوان تنها بخشی از شهدای و کشتهشدگان ماههای اخیر هستند. بیشک یکی از علل چنین اقدامات شنیعی دمیدن در آتش کینهها، اهم و مهم نکردن در مسائل، وارد کردن جامعه به حاشیه و... است که باید نسبت به آن تحذیر صورت پذیرد.
3⃣ یکی از الزامات مطالبهگری اهم و مهم کردن قضایا و مطرح کردن مطالبات مردمی است. برای مثال بر اساس شاخص بارش، تبخیر و تعرق استاندارد شده (SPEI)، در مدت زمان یک ساله تا پایان فروردینماه امسال 86/8 درصد از سیستانوبلوچستان درگیر پدیده خشکسالی است. این استان 20 سال درگیر خشکسالی شده است. نکتهای که از این گفته مستفاد میشود این است که نخبه دلسوز کسی است که به درستی اصل و فرع را تشخیص دهد و بر اساس آن اقدام کند. آیا تأمین خوراک رسانهای برای شبکههای رسانهای ضد انقلاب اهمیت زیادی دارد یا اینکه باید با موضعگیری درست مانع از به شهادت رسیدن جوانان این مرز و بوم و حل مشکلات آبی و ستاندن حق آبه هیرمند شد؟
🔸 #به_قلم_اساتید:فرهاد کوچکزاده
🆔 @tahlil_shjr
هدایت شده از اسلام ناب
📢 ثبت نام هفتمین دوره معرفتیتشکیلاتی اسلامناب
🗓 تاریخ برگزاری دوره:
خواهران ۲۰ تا ۳۰ تیر
برادران ۱۰ تا ۲۴ مرداد
🕑 آخرین مهلت ثبت نام:
۳۰ خرداد
📎لینک ثبت نام:
eslamenaab.ir
🔸کسب اطلاعات بیشتر:
خواهران:
@eslamenaab_khaharan
برادران:
@eslamenaab_baradaran
#اسلام_ناب
#قیام_جوانان_برای_تحول_ایران
📚 مرکز معرفتی تشکیلاتی اسلام ناب
🆔️ @eslamenaab_ir
#سیاستهای_کلی_نظام
#اقتصاد
#مجلس
✅ ارزیابی چهرههای سیاسی با تأمل در منطق رهبری
🔸️متأثر از سایه انداختنِ مشکلات اقتصادی و سنگینی معضلات معیشتی بر زندگی مردم، بخشهایی از جامعه و خاصه برخی نیروهای انقلابی گمان میبردند که مجلس یازدهم عملکرد چندان مطلوبی ندارد. اما ارزیابی مثبت رهبر معظم انقلاب درباره مجلس قدری برای آنان غیرمنتظره نمود. رهبری اما گفتند که با در نظر گرفتن "نگاه مجموعهای" عملکرد مجلس مناسب و مطلوب است. آنچه در اینجا سخن اصلی است و اهمیت اساسی دارد یافتن و تأمل در منطق و مبنای قضاوت رهبر انقلاب اسلامی در مواجهه با شخصیتهای سیاسی و نهادهاست. برخی بررسیها نشاندهنده آن است که منطق ارزیابی رهبری در این باره بر اساس "نگاه مجموعهای" و "جمعبندی نهایی" تنظیم شده است.
🔸️در ۲۱ دیماه ۱۳۸۸ که اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی در مجلس هشتم برای طرح انتقادات از عملکرد آقای لاریجانی و آقای احمدینژاد به عنوان رؤسای مجلس و دولت وقت، خدمت رهبر انقلاب اسلامی رسیده بودند بعد از نقدهای جدی و نسبتا طولانی که مرحوم علیاصغر زارعی به نمایندگی از اعضای فراکسیون بیان کرد، رهبری در پاسخ فرمودند: "من این را بارها گفتهام؛ اثبات و نفی ما نسبت به اشخاص، ناشی است از جمعبندیای که ما نسبت به این آدم یا نسبت به این دولت یا نسبت به این جریان داریم. این به معنای این نیست که هیچ نقطه منفیای در این جايی که ما داریم تأییدش میکنیم، نیست؛ خوب، چرا، نقطه منفی هم هست؛ منتها من وقتی مقایسه میکنم بین آن نقطه منفی و آن نقاط مثبت، میبینم که آن نقاط مثبت ترجیح پیدا میکند. خوب، نتیجه جمعبندی میشود این. به نظر من باید اینجوری عمل کرد".
🔸️علیرغم چنین شیوهای که رهبر معظم انقلاب در پیش گرفته و آن را خطاب به همگان تجویز کردهاند، اما متأسفانه همچنان نگاه سیاه و سفید نسبت به عملکرد بازیگران سیاسی و حتی دولتها و مجالس در بخشهای مختلف جامعه و حتی عناصر انقلابی وجود دارد. در روزهای گذشته پس از سالها اظهارنظرهای کم و بیش تند نسبت به عملکرد آقای شمخانی توسط برخی افراد و گروههای مختلف، وی از مسؤلیت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی کنارهگیری کرد. اما اندکی بعد رهبر حکیم انقلاب اسلامی وی را علاوه بر عضويت در مجمع تشخیص مصلحت نظام ،که سیره رایج ایشان در این خصوص است، به عنوان مشاور سیاسی خود نیز برگزیدند.
🔸️پیش از این و مشابه احکام مسؤلیت آقای شمخانی، رهبر انقلاب آقای لاریجانی را به عنوان عضو مجمع تشخیص و مشاور سیاسی خود انتخاب کرده بودند که او نیز از سوی جمعی از گروهها و افراد مورد نفی قرار میگیرد. سخن بر سر این نیست که کم و کاستی در کارنامه آقای لاریجانی و آقای شمخانی وجود ندارد، بلکه مسئله اساسی آن بوده و هست که این افراد و احتمالا برخی دیگر یکسره خارج از دایره انقلاب معرفی شده و میشوند. عناصر مؤمن و دغدغه مند باید با درک دشواریهای اداره کشور و آداب حکمرانی و نیز فهم و تشخیص منطق و مبانی اقدامات رهبر معظم انقلاب اسلامی، افکار و رفتارهای اجتماعی و سیاسی خود را سامان دهند و بکوشند در مسیر اعتدال، انصاف و واقعبینی حرکت کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: عزیز غضنفری؛کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش
#معنویت_و_اخلاق #مجلس
✅ بیائید این اخلاق رهبری را تمرین کنیم
🔶 رهبرانقلاب در دیدار با نماینده های مجلس از آنها تقدیر کرد؛ اینکه انقلابی آمدند و انقلابی ماندند. تا به حال دقت کردید؟ این اخلاق در رهبرانقلاب دامنه دار وپرسابقه است. وقتی اقدام مثبتی از دولت هم می بینند تقدیر می کنند؛ مثل کار و تلاش دولتی ها. یک وقت هایی از یک مسوول تقدیر می کنند؛ یک وزیر یا یک نهاد. مثلا تقدیر از وزیر کشور یا ستاد فرمان امام برای واکسن و غیره.
🔶 وقتی مسوولی هم کنار گذاشته میشود باز مراقبت می کنند زحمات او نادیده گرفته نشود. گوئی تجربه یک مسوول را غنیمت می دانند و اجازه نمی دهند این علم و تجربه کنار گذشته شود. یک نمونه اش دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی؛ آقای شمخانی.
جالب اینکه در این خصوص به جناح بندی ها نیز فکر نمی کنند. برای او کار و خدمت مهم است؛ علم و تجربه و هویت افراد را تکریم می کنند و تا وقتی خود را درون انقلاب تعریف می کنند به آنها توجه دارند.
🔶 حتی وقتی دولت یا مسوولی دوره اش تمام می شود نیز اجازه نمی دهد درباره عملکرد آن ها بی انصافی شود. یک نمونه اش نیز دولت گذشته. وقتی از عقب ماندگی های دهه 90 می گویند به عوامل مختلف از جمله سهم تحریم ها اشاره می کنند که نکند همه نقص ها به پای یک دولت نوشته شود. چنین اخلاقی را کجا سراغ داریم؟ کمتر کسی از مسوولین است که اینطور نسبت به خدمات دیگران قدردان باشد. این اخلاق سیاسی خودش آموزنده است.
🔶 قدردانی خودش یک راهبرد است؛ راهبردی فراتر از راهبرد مدیریتی؛ بلکه یک راهبرد تربیتی است. یکی از قواعد اصلی رشد انسان ها به ظهور کشاندن دارایی هاست. ماجرا را در ابعاد یک جامعه ببینید و نه حتی تک تک افراد. وقتی آنچه از خیرات یک جامعه به بروز و ظهور می کشیم جامعه وجودش مستعد افاضه دارایی ها و نعمات بیشتر می شود. این راهبرد بر اساس منطق قرآنی لَئِن شَکَرتُم لَاَزیدَنَّکُم است.
🔶 راهبرد شکر، تنها برای مدیریت سیاسی کشور هم نیست؛ گوئی مهمترین ثمره اش یک درس برای زندگی است. برای زندگی فردی آدم ها و سبک تعامل اجتماعی افراد.
درس اصلی اینست؛ قدردان و شاکر باشیم. قدم اول شاکر بودن نیز اینست که ابتدا نعمت را ببینیم. دارایی ها را ببینیم و سر دست بگیریم. دیدن داشته های ما، خودش جزئی از شاکری است. اگر در زندگی شخصی مان و با اطرافیان این اخلاق را تمرین کردیم در فضای سیاسی جامعه نیز با همین سبک رفتار می کنیم.
🔶 ثمره اصلی این اخلاق اینست که هم حرکت و داشته ها را می بینیم و امیدوار خواهیم بود و هم نقص ها را در نسبت با دارایی ها می سنجیم و با کمترین کسری و ضعف و آسیبی از کوره در نمی رویم و دچار سستی و رخوت نمی شویم و از همه مهمتر وقتی نعمت ها را در کنار نقص ها دیدیم متوجه اراده حق در پس همه امور می شویم؛ گوئی ظهورش همه جا هست تا در دل مشکلات راه را باز کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
نسخه درمانی کاهش اجارهبها وابسته به کاهش تب تورم است.pdf
55.3K
#مسئله_محوری
#مسکن #تورم
✅ نسخه درمانی کاهش اجارهبها وابسته به کاهش تب تورم است
🔶 کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: اگر دولت به دنبال کاهش فشار بر روی مستاجران است باید مهمترین و اساسیترین راهکار کنترل اجاره بها و عدم فشار روی مستاجران را از طریق کاهش و مهار تورم دنبال کند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: رحمان سعادت؛ کارشناس و تحلیلگر اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#انتخابات #تورم
✅ روی کار آمدن قلیچدار اوغلو به زیان ثبات منطقه است.
🔶 در خصوص تحولات پیش روی ترکیه و انتخابات ریاست جمهوری این کشور و تاثیراتی که بر مسائل مختلفی هم در ترکیه و منطقه به جا میگذارد باید گفت در حال حاضر انتخابات ترکیه یکی از مهمترین تحولات منطقهای در پیش روست، برای تحلیل هر چه بیشتر اهمیت این موضوع باید به حکمرانی آقای اردوغان اشارهای داشته باشیم تا به جمعبندی مورد نظر برسیم.
🔶 بیتردید میتوان گفت کشور ترکیه در طول مدت حکمرانی آقای اردوغان بر این کشور از یک بازیگر کوچک و غیر موثر به یک بازیگر موثر و بزرگ و مدعی منطقهای بدل شده است. ترکیه امروز علاوه بر اینکه توانسته اقتصاد داخلی خود را بهبود دهد و برای مردم خود اقتصاد قوی و دولتی توانمند را به ارمغان بیاورد در حوزه سیاست خارجی هم توانسته اقدامات مناسبی را برای عمق استراتژیک و منافع ملی خود رقم بزند.
🔶 در دولت آقای اردوغان منافعی مثل ایجاد سازمان کشورهای ترک صورت گرفته ضمن اینکه ترکها توانستهاند برخی از اقدامات کردهای شمال سوریه و شمال عراق را کنترل کنند. از سمت دیگر بسیاری از اقداماتی که ترکیه در افغانستان و در آسیای مرکزی داشته توانسته بازارهای متعددی را برای کشور خود فراهم کند، اما علیرغم همه این مسائل اردوغان با چالشهای بزرگی رو به روست.
🔶 تورم افسار گسیخته در اقتصاد ترکیه که طی ماههای گذشته تشدید شده اردوغان را در شرایط سختی قرار داده است، ضمن اینکه رقبای منطقهای ترکیه در مقابل طرحهای توسعهطلبانه دولت اردوغان ایستادند و اتفاقاً رقبای منطقهای ترکیه موفقیتهای استراتژیکی و ژئوپولیتیکی به دست آوردند.
🔶 در حالی که اردوغان برای از بین رفتن و حذف دولت سوریه و شخص بشار اسد بسیار تلاش کرد تا در مسند قدرت نباشد، اما این اتفاق رخ نداد یا ایجاد کریدور زنگزور و تغیرات ژئوپولیتیکی در قفقاز جنوبی که مورد نظر اردوغان بود نیز محقق نشد.
🔶 اردوغان در اقدام علیه اروپاییها در شاخ و شانه کشیدن علیه قبرس و یونان نتوانست موفق شود همه این موارد سبب شده جایگاه ترکیه برای رقبای منطقهایش تا حدودی قابل انتقاد باشد، اما انتخابات فعالی از چند جهت حائز اهمیت است چرا که صحنه رویارویی و تقابل دو تفکر است.
🔶 برخلافِ رویههای گذشته به دلیل اختلافات اخیرا ترکیه با غرب در صورت رای آوری مجدد اردوغان؛ ترکیه از غرب فاصله میگیرد، چرا که در دوران اردوغان ترکیه عضو ناتو، عضوی غیر فعال بود به این خاطر به نظر میرسد با ادامه دوره خدمت اردوغان حتی زمینه اخراج ترکیه از سوی غرب مطرح شود، بنابراین ادامه دوره خدمت اردوغان با رویکرد اوراسیاگرایی و تکمیل پازل ایجاد نظم شرقی با حضور ترکیه خواهد بود.
🔶 مثلاً در آمیخته شدن ترکیه با نهادهای منطقهای شرقی، همکاری جدیتر ترکیه با اتحادیه اقتصادی اوراسیا یا عضویت ترکیه در سازمان همکاران شانگهای در ادامه این مسیر میتواند محقق شود. اما نکته مهم این است که رقیب آقای اردوغان آقای کمال قلیچدار اوغلو فردی است غربگرا که با روی کار آمدن وی که ائتلافی چند حزبی حامی وی است عملاً اختلافات داخلی در این کشور و سهمخواهیهای احزاب در ترکیه آغاز خواهد شد، یعنی ترکیه بازگشتی به درون خواهد داشت و خلأ قدرت ترکیه منجر به ایجاد بینظمی و عدم امنیت در منطقه میشود که معتقدم به زیان ایران و سایر بازیگران منطقه است.
🔶 امروز علیرغم همه تقابلات منطقهای در حوزه منافع ملی که بین ایران و ترکیه وجود دارد شاهد تعادل نظم در منطقه هستیم، اما با روی کار آمدن آقای قلیچدار اوغلو در ترکیه نظم به هم میریزد که در نهایت به زیان منطقه است و منطقه را دچار تنشهای قومی، افراطگرایی و بینظمی خواهد کرد. از سوی دیگر در حوزه سیاست خارجی با روی کار آمدن قلیچدار اوغلو بر این باورم وی زمینه حضور غربیها بخصوص آمریکا را بیش از پیش در ترکیه فراهم میکند.
🔶 بنابراین میتوان پیشبینی کرد که ترکیه به یک بازیگر فعال ناتو در منطقه تبدیل میشود، روندی که برخلافِ منافع ایران، روسیه و دیگر کشورهای منطقه است که ناتو در این منطقه به عنوان بازیگری فعال حضور داشته باشد، بنابراین باید منتظر وقایع آتی و اینکه فضای انتخابات در روزهای آینده به کدام سمت و سو کشیده میشود باشیم، اما امیدواریم بهترینها برای مردم ترکیه و منطقه رقم بخورد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: مهدی خورسند؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل منطقه
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد #اتحاد
#انقلاب_اسلامی #مجلس
✅ چرا انقلابی ماندن مهم است؟
🔰 قسمت اول
🔶 رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با نمایندگان دهمین مجلس شورای انقلاب اسلامی، بیانات مهمی داشتند. ایشان در بخشی از سخنانشان با اشاره به اهمیت انقلابی بودن نمایندگان فرمودند؛ انقلابی ماندن مهمتر از انقلابی بودن است. آیتالله خامنهای افزودند؛ بعضی افراد در سالهای اول انقلاب بسیار پر شور و حرارت و بهتعبیری سوپرانقلابی بودند، اما استقامت و طاقت ماندن در این راه را نداشتند و نتوانستند در مسیر بمانند بنابراین مشکلتر از انقلابی بودن، انقلابی ماندن فردی و جمعیِ مجلس است. اما این اولین مرتبه نبود که رهبر انقلاب در مورد اهمیت انقلابی بودن و انقلابی مانده سخن به میان آوردند. اما در چرایی و لزوم انقلابی ماندن به طور کلی میتوان از دو جنبه موضوع را مطرح کرد؛ انقلابی ماندن به این معنی است که فرد، گروه یا جامعهای که در جنبش انقلابی شرکت میکند، پس از پیروزی انقلاب و تشکیل حکومت جمهوری اسلامی، همچنان به ایدئولوژی و اصول انقلابی و نظام جمهوری اسلامی پایبند باشد.
1⃣ اینکه حفظ نظام جمهوری اسلامی، در گرو حفظ انقلابی بودن جامعه و مسئولان است، انقلاب اسلامی ایران، از طریق حضور مردم در جنبش انقلابی و با تلاشهای بسیار، به پیروزی رسید. حفظ نظام جمهوری اسلامی به معنای عملیاتی کردن ایدهها و اصولی است که در جنبش انقلابی سرچشمه گرفتهاند و فرد، گروه یا جامعهای که از این ایدهها و اصول پیروی کنند، به حفظ نظام جمهوری اسلامی و پیشرفت کشور کمک میکنند.
2⃣ تحقق اهداف انقلابی؛ انقلاب اسلامی ایران، با هدف تحقق اصولی برای ساختاردهی جامعه اسلامی و پایبندی به اصول دینی راهاندازی شد. اگر فرد یا جامعهای که در جنبش انقلابی شرکت کردهاند، پس از پیروزی انقلاب، به ایدئولوژی و اصول انقلابی پایبند نباشند، اهداف انقلابی نمیتوانند تحقق یابند و در نتیجه تلاشهای بسیاری که برای پیروزی در انقلاب صورت گرفته بود، باطل خواهد شد. به عبارت دیگر، تحقق اهداف انقلابی، تنها با حضور فعال گروههای انقلابی در جامعه و پایبندی به اصول انقلابی ممکن است.
🔶 آسیبهای ناشی از ریزشهای انقلاب
اما در امتداد تمامی حوادث و اتفاقات ناشی از ریزشهای انقلابی چند عنوان کلی را میتوان مطرح کرد؛ انقلاب ایران نیز به دلیل جدایی برخی از فعالان انقلابی از جنبش، در طول سالهای پس از پیروزی خود با مشکلات و آسیبهایی مواجه شد. برخی از این مشکلات عبارت بودند از:
🔶 ضعف مقطعی در قدرت نظام: جدایی نمایندگانی از انقلاب و همچنین گروههایی که در ابتدا با انقلاب همراه شده بودند، باعث چالشها و ایجاد ضعفهایی در قدرت نظام شد و باعث شد در روند تصمیمگیریهای سیاسی و اجرایی دولت مشکلاتی رخ دهد.
2⃣ بروز تنشها، به ویژه در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی بود که جدایی گروههایی از انقلاب با حکومت جمهوری اسلامی و تلاشهای آنها برای بازگشت به قدرت، باعث بروز تنشها و درگیریهای داخلی شد که در برخی موارد با خشونت نیز همراه بود.
3⃣ تحمیل هزینههای مالی ناشی از جدا شدن نیروهای انقلابی است، جدایی گروههایی از انقلاب و حکومت جمهوری اسلامی، باعث شد تا برخی از آنها به دلیل از دست دادن تأمین منابع مالی و فرصتهای کاری، مشکلاتی را برای مردم و حکومت اسلامی ایجاد کنند.
4⃣ تضعیف اتحاد و همبستگی، اما یکی از مهمترین آسیبهای سوپر انقلابی جدا شده از انقلاب است، تلاشهای برخی از جدا شدگان از انقلاب برای بازگشت به قدرت و تحقق اهداف خود، باعث تضعیف اتحاد و همبستگی نهادهای انقلابی شد که یکی از ستونهای مهم پایههای نظام جمهوری اسلامی بود. ایجاد فرصت برای نفوذ دشمنان به نهادهای مهم انقلاب، از دست رفتن بخشی از نیروی انسانی، انتقال اطلاعات مهم کشور و موارد متعدد دیگر، از جمله آسیبهای خروج انقلابیها یا انقلابی نماندن سوپر انقلابیها است.
🔶 شاخصهای انقلابیگری، انقلابی بودن و انقلابی ماندن
اما شاخصهای انقلابی بودن چیست و چگونه میتوان انقلابی ماند؟ این پرسشی است که رهبر انقلاب به دفعات مکرر در سخنانشان به آن اشاره داشتهاند، از جمله، میتوان به سخنان مطرحشده در بیانات رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)، در چهاردهم خرداد ماه سال ۱۳۹۵ اشاره کرد که آیتالله خامنهای در بخشی مهم از سخنانشان شاخصهای انقلابی بودن را مطرح کردند.
🔸 #به_قلم_اساتید:آرمان رضائیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد #اتحاد
#انقلاب_اسلامی #مجلس
✅ چرا انقلابی ماندن مهم است؟
🔰 قسمت دوم
🔶 آیتالله خامنهای پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی اسلام و انقلاب را اولین شاخصه انقلابی بودن دانستند و اظهار کردند؛ بنده در سال گذشته در همین جلسه راجع به مبانی امام صحبت کردم. مبانی اساسی ما آنهاست ... اگر این پایبندی وجود داشت، حرکت، حرکت مستمر و مستقیم خواهد بود. در تندباد حوادث این حرکت تغییر پیدا نمیکند... نقطه مقابل این پایبندی عملگرایی افراطی است.یعنی هر روزی به یک طرف رفتن، هر حادثهای انسان را به یک طرف کشاندن.
🔶 این در بیان شاخص دوم انقلابيگری افزودند؛ هدفگیری آرمانهای انقلاب و همت بلند؛ برای رسیدن به آنهابعضی سعی میکنند جامعه و جوانهای ما را دچار ناامیدی کنند. بگویند آقا فایده ندارد! نمیشود! نمیرسیم! ... شاخص دوم این است که هرگز منصرف نشویم از رسیدن به آن اهداف بلند و آرمانهای بلند. تسلیم نشویم در مقابل فشارها.
🔶 سکاندار انقلاب با اشاره به سومین شاخص انقلابیگری بیان کردند؛ پایبندی به استقلال کشور استقلال سیاسی؛ معنایش این است که ما در زمینهی سیاسی فریب [دشمن را]نخوریم... استقلال فرهنگی که از همه مهمتر است در این است که سبک زندگی را سبک زندگی اسلامی ایرانی انتخاب کنیم... استقلال اقتصادی هضم نشدن در هاضمهی اقتصاد جامعه جهانی است.
🔶 چهارمین شاخص انقلابیگری از نظر رهبر انقلاب، حساسیت در برابر دشمن و نقشه دشمن و عدم تبعیت از آن است ایشان در همین زمینه اظهار داشتند؛ باید دشمن را شناخت، نقشهی او را فهمید، از تبعیت دشمن سر باز زد؛ این شاخص چهارم، این عدم تبعیت را قرآن، جهاد کبیر نام نهاده است.
🔶 تقوای دینی و سیاسی، پنجمین شاخص اعلام شده از طرف رهبر انقلاب بود که افزودند؛ اینکه ما عرض کردیم که باید به آرمانها پايبند بود، اسلام اینها را از ما خواسته است. یک تکلیف دینی است و رعایت آن تقوای دینی است. تقوای سیاسی هم همراه همین است؛ تقوای سیاسی یعنی انسان از لغزشگاههایی که دشمن میتواند از آن استفاده کند پرهیز کند.
🔶 تبینن و بیان چندین باره نظرات رهبر معظم انقلاب یکی از ضروریاتی است که جبهه انقلاب باید همواره در راستای انجام و گسترش آن باشد. سخنان و چراغ راههایی که نباید بر زمین بماند.
🔸 #به_قلم_اساتید:آرمان رضائیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #مقاومت
✅ صهیونیستها نگران زنده شدن بیداری اسلامی در مردم مصر هستند
🔶 در خصوص چرایی نگرانی رژیم غاصب صهیونیستی از نزدیکی ایران و مصر و عادیسازی ارتباط بین دو کشور باید گفت تلاشها و تکاپوهای بیثمر سران رژیم صهیونیستی طی روزها و هفتههای اخیر نشاندهنده این است که از سرگیری ارتباط بین ایران و کشورهای عربی منطقه از جمله مصر وضعیت روحی و روانی صهیونیستها را متلاطم کرده، موضوعی که حتی از ابعاد مختلف فشار قابل توجهی بر سران رژیم صهیونیستی وارد کرده است.
🔶 قطع به یقین موضوع برقراری ارتباط بین ایران و مصر و عادیسازی ارتباط دو کشور با سابقه تمدنی بسیار طولانی ایران و مصر منجر به وقوع تحولات مختلفی میشود، چرا که ارتباط ایران و مصر میتواند گرایش قوی و ریشهدار ملت مصر نسبت به فرهنگ ایران را مجدداً احیا کند.
🔶 بیتردید نباید فراموش کنیم ملت مصر نسبت به سایر ملتهای دیگر یکی از سرسختترین و مبارزترین ملتها نسبت به تشکیل رژیم صهیونیستی بود، اما خیانت انورسادات موضوع حضور خط مقدم مصر در مقابله با رژیم صهیونیستی را به گونهای تغییر داد که این کشور در حوزه مسائل مقاومت سازش را در پیش گرفت و به آرمان فلسطین خیانت کرد.
🔶 با توجه به اهمیت این موضوع و اینکه ایران در راس محور مقاومت قرار داد، سران رژیم صهیونیستی به شدت نگران از سرگیری ارتباط و برقراری رابطه بین ایران و مصر هستند، ضمن اینکه برای نگرانیها خود نیز ادلههایی مطرح میکنند.
🔶 یکی از اصلیترین نگرانی صهیونیستها نسبت به برقراری مجدد ارتباط ایران با مصر، بیداری مجدد اقشار مختلفی از مردم مصر نسبت به مسائل منطقهای و زیانهایی است که رژیم صهیونیستی و آمریکا به منطقه وارد میکنند، بنابراین، چون زمینه افزایش هوشیاری و نشان دادن واکنش از سوی مردم مصر به این مسائل بسیار زیاد است صهیونیستها به شدت نگران زنده شدن موج مقاومت، بیداری و آگاهی روز افزون مردم مصر هستند.
🔶 البته تعداد قابل توجهی از نخبگان مصر نسبت به رژیم صهیونیستی بدبینی و دشمنی قابل توجهی دارند براین اساس ممکن است رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از ایجاد رابطه، تعمیق روابط دو ملت نقشههای شومی را طراحی کند لذا لازم است سران و ملتهای هر دو کشور ایران و مصر نسبت به توطئهها و طراحیهای شوم رژیم صهیونیستی برای اخلال در ارتباط بین ایران و مصر کاملاً آگاه باشند.
🔶 با اراده راهکاری برای دور زدن خباثتهای رژیم صهیونیستی در موضوع سنگاندازی علیه برقراری رابطه ایران و مصر باید برای برونرفت از اقدامات احتمالی رژیم غاصب کودککش، لازم است نسبت به افزایش آگاهی و بصیرت ملتها اقدامات اساسی صورت داده شود، و دولتها نیز نسبت به دستاوردها و عوایدی که از ارتباط با هم میتوانند داشته باشند باید راه را بر تاثیرگذاری و دسیسههای رژیم صهیونیستی در این موضوع و سایر موضوعات ببندند، قطع به یقین افزایش آگاهی نسبت به عواید و دستاوردهای اتحاد جهان اسلام در برابر رژیم صهیونیستی بهترین و موثرترین راه برونرفت از وضعیتی است که سران رژیم صهیونیستی برای کشورهای منطقه و محور مقاومت ترسیم میکنند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: سیدرضا صدرالحسینی؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل منطقه
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#فلسطین #صادرات
#برجام
✅ تکاپوی تازه آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران
🔰 قسمت اول
🔶 در شرایط فعلی و به طور خاص پیش از سفر هیثم بنطارق سلطان عمان به ایران، آمریکا بر حجم فعالیتهای دیپلماسی خود در قبال ایران و فعالیتهای هستهای آن افزوده است. در این راستا، رسانههای آمریکایی از سفر بیسر و صدای یکی از مقامهای ارشد دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به مسقط برای بررسی امکان توافق با ایران بر سر موضوعات هستهای خبر دادهاند. «برت مک گورک»، مشاور ارشد بایدن در امور خاورمیانه حدود سه هفته پیش برای گفتگو با مقامهای عمان در خصوص امکان تعامل دیپلماتیک با ایران در خصوص برنامه هستهای این کشور به آن کشور سفر کرده بود.
🔶 دیدار مک گورک با مقامهای عمانی بعد از سفر او به همراه «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به عربستان و همچنین فلسطین اشغالی صورت گرفت. درباره سفر به مسقط از سوی آمریکا یا عمان اطلاعرسانی علنی صورت نگرفته و در واقع یک سفر محرمانه بوده است.
🔶 منابع مختلف گفتهاند اصلیترین موضوعی که مورد رایزنی قرار گرفت تلاشهای دیپلماتیک جدید بر سر برنامه هستهای ایران با میانجیگری عمان بود. برخی محافل صهیونیستی هم مدعی شدهاند عمانیها در حال برگزاری گفتگوهای واسطهای میان ایران و آمریکا هستند. نکته قابل توجه این است که اسرائیلیها نسبت به هرگونه تحول در روند هستهای ایران حساس بوده و آن را با جدیت پیگیری میکنند.
🔶 در واقع کاخ سفید از طریق دولت عمان به دنبال بررسی این است که آیا ایران حاضر به ایجاد برخی محدودیتها بر سر برنامه هستهای خود و کاستن تنشها در منطقه هست یا خیر و در ازای چنین اقداماتی چه میخواهد؟ البته سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید ادعاهای مقامهای رژیم صهیونیستی را رد کرده و تاکید کرده هیچ رایزنی در خصوص توافق موقت و تخفیف تحریمها یا بستن پرونده پادمانها (مربوط به ایران) در کار نیست. پیش از این رسانههای کرهای گزارش دادند که کره جنوبی و ایالات متحده در حال مذاکره درباره راههایی برای آزادسازی ۷ میلیارد دلار از پولهای ایران در کره جنوبی بابت واردات نفت از ایران هستند. آزادسازی این پولها در سال گذشته توسط مطبوعات ایران به عنوان گامی احتمالی در چارچوب توافق بین ایالات متحده و ایران در مورد موضوع هستهای یا به عنوان بخشی از مبادله زندانیان مطرح شده است.
🔶 همچنین دولت بایدن در فروردین ماه گذشته به ایران پیشنهادی برای «توافق موقت» داده که از سوی تهران رد شده است. طرح کاخ سفید برداشتن برخی تحریمهای ضدایرانی در ازای توقف برخی از فعالیتهای هستهای ایران بهویژه توقف غنی سازی ۶۰ درصدی را شامل میشود. از اواخر سال ۲۰۱۹، آژانس بینالمللی انرژی اتمی با بازدید بازرسان سازمان ملل از سایت فوق، این موضوع را بررسی کرده و انتظار میرود گزارشهای سهماهه را قبل از جلسه شورای حکام که هفته آینده برنامهریزی شده است، منتشر کند. بهعنوان بخشی از توافق با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تهران با نصب تعدادی دوربین در تاسیسات اتمی در اصفهان موافقت کرده است. طبق گفته این منبع آگاه تقریباً حدود یک سوم از دوربین ها نصب شده است و به صورت آفلاین است و اطلاعاتی منتقل نمیشود.
🔶 همزمان با سفر محرمانه برت مک گورک مشاور خاورمیانهای دولت بایدن به عمان و کار روی موضوع ایران؛ رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز گفته ما بسیار بر بازدارندگی ایران از اتخاذ تصمیم غنیسازی در سطح تسلیحاتی متمرکز هستیم. مالی در ادامه مدعی شد که اگر ایران تصمیم بگیرد یک سلاح هستهای داشته باشد، اورانیوم غنی شده مورد نیاز آن را در مدت کوتاهی به دست خواهد آورد.
🔸 #به_قلم_اساتید:علي رسولي
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#فلسطین #صادرات
#برجام
✅ تکاپوی تازه آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران
🔰 قسمت دوم
🔶 وی تاکید کرد اگر به این نتیجه برسیم آنها در حال برداشتن گامهایی در راستای تصمیمگیری برای دستیابی به یک سلاح هستهای هستند، تمامی گزینهها روی میز خواهند بود، اما ما همچنان پیگیر دیپلماسی خواهیم بود، چراکه فکر میکنیم قابل راستیآزماییترین و بادوامترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به یک بمب است. در سفر اخیر هیثم بن طارق به ایران، گمانهزنیها حاکی از آن بود که سلطان جدید عمان حامل پیام تازهای برای ایران برای احیای مذاکرات برجام از سوی غرب و به ویژه آمریکا است. البته چنین فرضیهای در شرایطی که دولت بایدن به شکل ضمنی و گاه صریحاً مرگ برجام را اعلام کرده بعید به نظر میرسد؛ اما برخی شواهد نشان میدهد که ایران و آمریکا به توافقهای اولیه درباره آزادسازی اموال بلوکه شده ایران دست یافتهاند. اگر این گزاره درست باشد آنگاه باید منتظر از سرگیری تبادل زندانیان، توسعه مذاکرات فنی میان سازمان انرژی اتمی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی و آغاز دور جدید مذاکرات احیای برجام باشیم.
🔶 در این راستا نکته قابل توجه آن است که پیش از سفر پادشاه عمان به ایران، شاهد میانجیگری فعال این کشور جهت تبادل زندانیان میان ایران و شماری از کشورهای غربی بودیم. مسالهای که به طور خاص موجب شد تا «اسدالله اسدی» دیپلمات کشورمان که در بلژیک در بازداشت به سر میبرد، با یک شهروند بلژیکی زندانی در ایران، با میانجیگری دولت عمان مبادله شود. از این رو، انتظار این بود که بنطارق روند مذاکرات مرتبط با مبادله زندانیان میان ایران و برخی کشورهای غربی و به طور خاص ایران و آمریکا و البته ایران و فرانسه را در تهران نیز پیگیری کند. با این حال شنیدهها حاکی از آن است که در مذاکرات با مقامات ارشد ایران، موضوع احیای توافق برجام مطرح نشده است.
🔶 واقعیت این است که با توجه به پیچیدگی پرونده برجام و اختلافات متعدد و ریشهای بین ایران و آمریکا، چشماندازی روشن از اجرای مذاکرات و احیای برجام حداقل در کوتاهمدت دیده نمیشود؛ هرچند تکاپوی آشکار و پنهان واشنگتن از جمله سفر مشاور ارشد بایدن در امور خاورمیانه به عمان، حاکی از آن است که دولت بایدن به دنبال مفری برای خروج از معضل برجام و دستیابی به نوعی توافق با ایران جهت مهار فعالیتهای هستهای این کشور میباشد. این تکاپو در سایه ضعف و انفعال آمریکا در منطقه و شکلگیری نظمی نوین در غرب آسیا در پی تحولات اخیر (آشتی ایران و عربستان، بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، زمزمههای روابط ایران و مصر و غیره) قابل درک است، زیرا کاخ سفید به این جمعبندی رسیده که در برابر ایران و محور مقاومت قادر به اقدام موثری نمیباشد.
🔸 #به_قلم_اساتید:علي رسولي
🆔 @tahlil_shjr