#عزت_ملی
#امنیت #اغتشاشات
#رسانه #جنگ_ترکیبی
✅ نعمت امنیت
🔶 در لابهلای خبرهای دیروز، خبر انفجار تروریستی در پاکستان با بیش از ۵۰ کشته و دهها زخمی به چشم میخورد. خبرهایی از این جنس شاید تازگی نداشته باشد و به دلیل تکرار آن، برای مخاطب به نوعی عادیانگاری شده باشد؛ چراکه هر از چند گاهی در گوشه و کنار جهان و در منطقه غرب آسیا چنین حوادث تروریستیای روی میدهد؛ اما این از عمق فاجعه و آثار دهشتناک آن جنایت نمیکاهد.
🔸 وزارت اطلاعات کشورمان از خنثیسازی ۳۰ انفجار همزمان در تهران و بازداشت ۲۸ تروریست خبر داد. به دلیل اقتدار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران و اشراف و رصد اطلاعاتی آنها، برای مردم این خبر خیلی عجیب به نظر نمیآید؛ اما ساده هم نباید از کنار آن گذشت! چراکه هدف دشمن از ۳۰ انفجار تروریستی همزمان در مراکز پرجمعیت تهران، از یک سو شکستن اقتدار امنیتی و ارائه تصویری بیثبات از کشور، و از سوی دیگر ایجاد یأس و هراس در جامعه و تحریک به بلوا و اعتراض بود که دقیقاً برای مقطع سالگرد اغتشاشات سال گذشته طراحی و برنامهریزی شده بود.
🔶 تصور کنید اگر اشراف نیروهای امنیتی نبود و فقط ۱۰ گروه از این تروریستها موفق به عملیات میشدند، چه تبعات و خساراتی به جان و مال مردم و چه خدشهای به امنیت و آرامش جامعه وارد میشد! با توجه به ناکامی های پی در پی دشمنان ملت ایران، راهبرد امروز آنان مهار ایران است. اگر جمهوری اسلامی به حال خود رها شود، هم تقویت ساحت درونی را در عرصههای مختلف دنبال میکند و هم روز به روز نفوذ منطقهایاش را بیشتر میکند.
🔶 دشمنان ملت ایران دو راهبرد بیثباتسازی و مشغولسازی ایران اسلامی را در چارچوب جنگ ترکیبی علیه جمهوری اسلامی ایران دنبال میکنند و برای نیل به اهداف شوم خود، از قدرت رسانه به منزله ابزار جنگ شناختی و ادراکی بهره میبرند که مقابله و مواجهه مستمر و جدیای را در عرصه رسانه میطلبد تا همانطور که به همت و مجاهدت سربازان گمنام امام زمان(عج) در انجام عملیاتهایشان با شکست مواجه شدند، در جنگ رسانهای هم با شکستهای سنگین تری مواجه شوند.
🔸 #به_قلم_اساتید:علی حیدری؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#امنیت
✅ پاکسازی کاملی که ناقص هم دیده نشد!
🔶 پاکسازی کامل شمال عراق از پایگاه ها و عناصر گروهکهای تروریستی معارض جمهوری اسلامی و فرار جمعی از آنان از عراق و حبس بقیه در دو اردوگاه و تبدیل شان به پناهندهی زیر چشمِ دولتهای عراق و ایران، اتفاق بسیار بزرگ و در واقع فتحالمبینی بود که بازتابی در ایران پیدا نکرد و در لابلای خبرهای کم اهمیت گم شد!
🔶 28 اسفند سال ۱۴۰۲ ، توافقنامه امنیتی بین نیروی قدس و دولت های عراق و اقلیم کردستان در خصوص عناصر دمکرات ، کومله ، پژاک و ... امضا شد که بر اساس آن در مدت شش ماه باید:
1⃣ دولت عراق و اقلیم کلیه پایگاه های عناصر مسلح ضد ایرانی تخلیه و تصرف می کردند ؛
2⃣ همه عناصر مسلح مزبور که در خاک عراق - کردستان - حضور داشتند خلع سلاح کامل می شدند ؛
3⃣ عناصر فوق از مرزهای ایران دور شده و در اردوگاه هایی زیر نظر دولتین عراق و ایران - تحت عنوان پناهنده جمع می شدند ؛
4⃣ عناصری که جرمی علیه جمهوری اسلامی مرتکب شده بودند ، به ایران تسلیم یا در محاکم قضایی عراق محاکمه می شدند ؛
ارتش عراق و حشد الشعبی در مرز با ایران مستقر شوند و اجازه عبور عناصر مسلح به داخل خاک ایران ندهند.
5⃣ این توافق امنیتی در نیمه دوم شهریورماه گذشته" تقریبا" بهطور کامل اجرا شد . یعنی همه عناصر مسلح خلع سلاح شدند و همه پایگاههای آنان به تصرف ارتش عراق و حشد الشعبی در آمد. عناصر خلع سلاح شده از مرزهای ایران دور شده و در دو اردوگاه تحت اداره ارتش عراق ساکن شدند . حدود ۵۰۰ نفر از آنان که جرمی علیه ایران مرتکب شده بودند ، شناسایی شده و پرونده هایشان تسلیم دادگاه های عراق شد . ارتش عراق و حشد الشعبی در مناطق آل عمران و سیدکان - محل حضور ضد انقلاب مسلح - مستقر شدند.
🔶 چرا عنوان پناهنده؟
عنوان پناهنده برای این است که "اولا" دولت عراق زین پس پاسخگوی تحرک احتمالی این اشرار علیه ایران باشد. پیش از این دولت اقلیم از پذیرش مسئولیت در قبال تحرکات ضد ایرانی آنان طفره می رفت. "ثانیا" پناهنده می پذیرد که بدون مجوز کشوری که در آن پناه گرفته دست به اقدامی نزند و قوانین را محترم بشمرد.
🔶 افق :
پناهندگی شرایط سختی است که از تحمل عناصر و سازمان های تروریستی آنان خارج است و لذا عناصر پناهنده خروج از عراق را ترجیح خواهند داد. کما اینکه در هفته های اخیر حدود ۴۰۰ نفر از اعضای این گروهکها خاک عراق را ترک کردهاند و این یعنی پراکنده شدن در کشورهای مختلف و اینکه دیگر این گروهکها، از خاصیت و توان و اقتدار لازم برخوردار نخواهند بود.
🔶 آنچه در این صحنه روی داد، پیروزی بزرگی برای ایران و دولت عراق بود. این گروهکهای مسلح تروریست مجری نقشه های آمریکا و دولت های اروپایی و دولت سعودی بودند . این کشورهای خارجی در این ماجرا کاملا" منفعل شده و برای عناصر مزدور سیه روز کاری نتوانستند بکنند.
🔸 #به_قلم_اساتید:دکتر سعدالله زارعی؛ کارشناس مسائل منطقه
🆔 @tahlil_shjr
دیپلماسی از صدر اسلام تا جمهوری اسلامی.pdf
70.9K
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#اسلام_ناب
#تاریخ_صدر_اسلام
✅ دیپلماسی از صدر اسلام تا جمهوری اسلامی
🔸دیپلماسی و رفتار سیاسی در سیره پیامبر (ص) یکی از اصول مهمی است که الگوی بیبدیلی برای جامعه امروز و روابط سیاسی به شمار میآید.
🔶 در جامعه بینالملل امروز دیپلماسی خارجی یکی از مهمترین رفتارهای سیاسی در برقراری ارتباط میان کشورهای مختلف است. اما جایگاه این اصل مهم در پیگیری اهداف و منافع کشورها که از گذشته تاکنون مورد توجه دولتمردان و سیاستگذاران بوده تبیین دیپلماسی و رفتار سیاسی در اسلام را بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار میدهد.
🔸باید عنوان کرد از نظر تاریخی، دیپلماسی در قالب مذاکره و گفتگو خصوصاً برای پایان دادن به جنگ، برقراری صلح و بحث پیرامون اهداف دو طرف معنا مییابد، امری که یادآور رفتار سیاسی پیامبر مکرم اسلام و حکومت ایشان در تاریخ صدر اسلام است و امروز الگوی بیبدیلی برای سیاستمداران چه مسلمان و چه غیر مسلمان خواهد بود.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#ارز #رشدتولید_مهارتورم
✅ تبعات خروج سرمایه بر اقتصاد کشور چیست؟
🔶 یکی از موضوعاتی که طی سالهای اخیر خبرساز شده و رسانهها و کارشناسان درباره آن بسیار میگویند و سخن از آن فراوان شنیده میشود موضوع فرار سرمایه حقیقی از اقتصاد ایران است، موضوعی قابل توجه که لازم است دولت و مسئولین اقتصادی و مسئولین بانک مرکزی با نگاه درست و فارغ از مسائل سیاسی و جناحی به آن بنگرند و زمینههای لازم برای باقی ماندن سرمایهها و بازگشت سرمایههای حقیقی از خارج به اقتصاد ایران را فراهم کنند، چرا که وجود سرمایه برای تحقق شعارهای مرتبط با رشد تولید از جهات بسیار مختلفی حائز اهمیت است.
🔶 این موضوع بدین جهت حائز اهمیت است چرا که فرار سرمایه حقیقی از اقتصاد به معنای کاهش نقدینگی و عدم تامین مالی بخش مولد است در جایی که اقتصاد ایران به شدت نیازمند تامین مالی بخش تولید و رشد و جهش تولید برای حضور در بازارهای مختلف منطقهای و بینالمللی است و ارتقای تولید و به روز بودن وابسته به خرید فناوریهای روز دنیا و تامین مالی بخشهای مولد است، پس لازم است این موضوع جدی گرفته شود، یعنی دولتها و مسئولین با بررسی عوامل تاثیرگذار بر خروج سرمایه و شناسایی آنها، ضمن برطرف سازی فشارها و عواملی که زمینههای لازم برای خروج سرمایه و اندیشه در این موضوع که سرمایه از اقتصاد ایران خارج شود بسترهای لازم برای حضور و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف تولید و تامین زیرساختها و فعالیتهای مولد را فراهم کنند.
🔶 در این موضوع تردیدی وجود ندارد که از جمله تبعات خروج سرمایه از کشور افزایش تقاضا روی بازار ارز است، آن هم در بحبوحه جنگ اقتصادی و فشار تحریمها که موانعی پیش روی دستیابی سریع و آسان ایران به منابع ارزی خود قرار داده است به همین دلیل برطرف سازی عوامل موثر بر خروج سرمایه بسیار مهم است، با تاکید بر این موضوع که دولت این هدف را باید از خود شروع کند و کلید بزند تا دارندگان سرمایه با توجه به سیاستهای درست حامی تولید تمایلی برای خروج سرمایه از اقتصاد ایران نداشته باشند. آنچه در این موضوع حائز اهمیت است اینکه خروج سرمایه حقیقی که از آن به عنوان فرار سرمایه از اقتصاد یاد میشود اثرات سوء و نامطلوبی است که این روند روی بخش تولید با افت و کاهش تولید باقی میگذارد. کاهش تولید که به معنای از دست رفتن اشتغال و کاهش قدرت اقتصادی کشور است و از سوی دیگر افزایش تقاضای ارز که به افزایش قیمت ارز خارجی دامن میزند همه و همه اثراتی است که از خروج سرمایه به اقتصاد ایران تحمیل میشود لذا با اتخاذ تدابیر درست باید مانع تحمیل زیانهای بیشتر به اقتصاد کشور شد.
🔶 با توجه به اهمیت این موضوع و آثار زیان باری که خروج سرمایه در میانمدت میتواند داشته باشد لازم است دولت با توجه به مجموعه زیانهای هنگفت اقتصادی خروج سرمایه برای این موضوع چارهاندیشی کند تا با باقی ماندن سرمایهها در فضای اقتصادی که به درستی مدیریت میشود اقتصاد و بخش مولد را از ضربات بسیار سنگینی که از فرار سرمایه به اقتصاد وارد میشود مصون بداریم.
🔸 #به_قلم_اساتید:مرتضی عزتی
🆔 @tahlil_shjr
نقطه آغاز بروز افول آمریکا چه بود؟.pdf
118.9K
#ولایت_فقیه
#عزت_ملی
#افول_آمریکا #دموکراسی
✅ نقطه آغاز بروز افول آمریکا چه بود؟
🔶 حضرت آیتالله خامنهای در دیدار هزاران نفر از مردم «سیستان و بلوچستان» و «خراسان جنوبی» ضعف قدرتهای استکباری از جمله آمریکا و برخی کشورهای اروپایی را از خطوط اصلی تحول بزرگ پیش روی دنیا دانستند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید:دکتر جلال دهقانی فیروزآبادی؛ استاد و عضو هیئت علمی گروه روابط بینالملل دانشگاه علامه طباطبایی
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش
#زن #کنشگری
✅ موفقیت های ورزشی زنان ایرانی
🔶 نمایش خیره کننده زنان ورزشکار ایران در نوزدهمین دوره بازی های آسیایی هانگژو، به سخت باورترین منتقدان فعالیت اجتماعی زنان هم ثابت کرد که ظرفیت و قابلیت بانوان را به هیچ وجه نباید نادیده گرفت یا حضورشان را تزئینی و نمایشی تلقی کرد. کارنامه زنان ورزشکار ایرانی، نماد یک موقعیت ویژه است. این زنان را اکنون میتوان استعارهای از موقعیت نوپدید زن ایرانی امروز به شما آورد. شاید این موقعیت را بتوان "راه سوم زنانگی" نامید.
🔶 زن ایرانی اکنون در سایه بینشهای نوآورانه و پختهای که به چنگ آورده هم از راه اول فراتر رفته است که زیستن و ماندن و محوشدن در سپهر سنت بدون هرگونه تحول و روزآمدی بود؛ و هم از راه دوم گذر کرده است که تسلیم و سپر انداختن در برابر تمدن متجدد مغرب زمین است. او انگار کنشگری انتخابگر شده است و می تواند در فراسوی راه هایی که روندگان بسیار دارند راه سومی برای خود بسازد و هموار کند. زن ایرانی اکنون کنشگری رو به "راه" است. با وجود تمام مرزها و محدوده ها، هم راهگشایی و راهسازی کرده است؛ هم در این راه دشوار و سنگلاخی کامیابانه راهپیمایی کرده است، و هم می تواند برای دیگران و حتی برای مردان، راهنمایی و راهبری کند.
🔸راه سوم زن ایرانی، جادهای فرعی و یکطرفه نیست که برای امر ورزش فراهم آمده باشد. این راه نو، جلوه های متنوعی در تمام عرصه ها دارد. روزی در عرصه ی علم و پژوهش و فناوری عیان می شود؛ روزی در معرکه ی مدیریت و اجرا و عمل نمایان می شود؛ روزی در ساحت آفرینش های هنری و آثار فرهنگی رخ می نمایاند؛ روزی هم در میدان ورزش هماوردی می کند. با زنانی که مرزهای آگاهی و شکوفایی را بیشتر و بهتر از مردان گسترش می دهند باید با زبانی نو سخن گفت و با رویی گشاده سراغ شان رفت و برای بهره بردن از اهلیت و صلاحیت و ظرفیت شان در مسیر توسعه و تعالی ملی، دعوت نامه صادر کرد. هانگژو و میدانهایی شبیه آن ثابت کرد که زنان در اجابت این دعوت نامه های اصولی طوری رفتار می کنند که باعث سربلندی دعوت کننده می شود. مسأله اصلی در مواجهه با زنان همین است. هرآنچه غیر از این باشد در حکم فرعیات و مشغولیاتی است که توسعه این سرزمین را به تعویق می اندازد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد
#مرزبندی_با_دشمن #بصیرت
#دفاع_مقدس #جنگ_شناختی
✅ مدرسه دفاع مقدس
🔶 در میان حوادث تاریخی، هشت سال دفاع مقدس بدون شک درسهای فراوانی برای ملتی دارد که همیشه در صف اول مبارزه با دشمن بوده است؛ خصوصاً برای نسلی که پس از دفاع مقدس چشم بر جهان گشودهاند.
1⃣ درس اول آنکه در همه شرایط دشمن وجود دارد و گریزی از آن نیست. دشمنی که با تمام تلاش قصد نابودی جریان حق را داشته و برای تحقق اهداف خود سناریوها و ترفندهای متعددی را طرحریزی میکند. روزگاری کودتای نظامی و تجاوز به خاک کشور را برمیگزیند و در زمانی دیگر راه جنگ تمامعیار اقتصادی را در پیش میگیرد و روزگاری دیگر با جنگ شناختی و تحریف حقیقت، اذهان یک ملت را نشانه میرود. نکته اساسی آن است که شاید شگردها و ترفندهای دشمن تغییر یافته باشد؛ اما دشمن از دشمنی خود کوتاه نیامده و ضدیت و عداوت با جبهه حق همچنان پابرجاست.
2⃣ از حوادث روزهای سخت دفاع مقدس میآموزیم که در سختترین شرایط و با بیشترین کمبودهای مادی، اگر ایمان به خدا، شجاعت، ارادههای بلند، مقاومت، ایستادگی و بصیرت باشد، میتوان در برابر دشمن ایستاد. به واقع آنچه در معرکه نبرد با دشمن بیش از امکانات مادی و تجهیزات مدرن تعیینکننده است، عوامل انسانی و غیرمادی است که باید به چگونگی دستیابی به آن اندیشید.
3⃣ دفاع مقدس به ما آموخت که فتنهگران داخلی همواره زمینهساز تجاوز بیگانگان و دشمنان خارجی هستند. در حقیقت ترفندهای بیگانگان بدون هموارسازی ایادی داخلی آنها آغاز نمیشود و جان نمیگیرد! تجاوز عراق به ایران، بدون اقدامات خائنانه لیبرالها و جریانهای نفاق کلید نمیخورد. امروز نیز دشمن بدون مقدمهسازیهای ایادی داخلی خود نخواهد توانست خللی در مسیر انقلاب ایجاد کند.
4⃣ درس دیگر دوران دفاع، آن است که همواره میتوان با تدبیر و هوشیاری، بزرگترین تهدیدات را به فرصت تبدیل و از آن علیه دشمن استفاده کرد. تجاوز به خاک کشور اگرچه در نگاه اول تهدیدی علیه نظام اسلامی به شمار میآمد؛ اما همین تهدید در بستر تدبیر امام و امت به فرصتی برای شکوفایی استعدادها و تواناییها بدل شد.
5⃣ بزرگ درس دفاع هشت ساله، آشکار ساختن این مسئله بود که باید به جوانان اعتماد کرد و کارهای بزرگ را به آنان سپرد! در بستر همین اعتماد بود که جوانان 15 تا 30 ساله میداندار عرصه نبرد شدند و در حالی که مستشاران کارکشته نظامی از عدمتحقق بسیاری از عملیاتهای نظامی با توجه به کمبود امکانات سخن میگفتند، حماسههای بزرگی، چون ثامنالائمه، فتحالمبین، بیتالمقدس، خیبر، والفجر8 و کربلای 5 را خلق کردند. امروز نیز به چنین اعتمادی نیازمندیم.
🔸 #به_قلم_اساتید:مهدی سعیدی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#دلار #صادرات
#تورم #بریکس
✅ گامهای عملی برای دلارزدایی
🔶 یکی از پایههای اصلی سلطه اقتصادی آمریکا در دنیا، دلار به شمار میرود. ارزی که طبق قرارداد «برتون وودز» از سال 1944 به صورت رسمی ارز رایج مبادلهای در همه دنیا استفاده میشد. در آن برهه زمانی شاید کسی فکر نمیکرد که کمتر از نیم قرن دیگر پادشاهی دلار منجر به صادرات ظالمانه تورم ایالات متحده شده و روز به روز باعث به یغما رفتن ثروت سایر کشورها خواهد شد. اما هم اکنون و در دهه دوم میلادی قرن 21، اکثر کشورهای دنیا به این موضوع پی بردهاند که زمان دلارزدایی از اقتصادشان فرا رسیده است.
🔸طبق برخی برآوردها، سهم ذخایر جهانی به دلار آمریکا از 73 درصد در سال 2001 به 58 درصد در سال 2023 کاهش یافته است. این دلارزدایی از اقتصاد کشورها باعث استقلال هرچه بیشتر اقتصادشان میشود و آنها را از وابستگی پیچیده و فزایندهای که به سیاست و اقتصاد آمریکا داشتند، نجات خواهد داد. هر چند که برخی دولتها صرفاً ایده دلارزدایی را مطرح کردهاند و هنوز طرح یا برنامه منسجم و قابل اتکایی برای آن ارائه ندادهاند؛ اما بسیاری دیگر برنامهها و طرحهای اقتصادی دلارزدایی خود را به صورت علنی به مرحله عمل رساندهاند.
🔶 در همین راستا دیروز رئیس بانک مرکزی عراق اعلام کرد که دولت عراق از سال آتی تمامی معاملات تجاری داخلی و خارجی را به جای دلار با دینار عراقی انجام خواهد داد. پیشتر فدراسیون روسیه و دولت چین نیز از حذف دلار در مناسبات اقتصادی خود و استفاده از دو ارز ملی یوآن و روبل خبر داده بودند و به همین ترتیب در آمریکای جنوبی، دو کشور برزیل و بولیوی نیز چند وقتی است که معاملات خود را با یوآن چین انجام میدهند و دولت آرژانتین نیز اعلام کرده است که بدهی خود به صندوق بینالمللی پول را با یوآن چین پرداخت خواهد کرد.
🔸گامهای عملیاتی که دولتهای گوناگون از شرق عالم تا غرب عالم برای شکستن هیمنه دلار و از بین بردن قدرت آن بر میدارند و روز به روز باعث انزوا و افول ایالات متحده میشوند. کشورهای عضو بریکس هم خواهان ایجاد یک ارز مبادلهای میان خود و دلارزدایی از مناسبات اقتصادی اعضای خود هستند. تخمین زده میشود که علاوه بر کشورهای فوق، در حدود 80 کشور دیگر نیز خواهان دلارزدایی و استفاده از ارزهای محلی خود در مبادلات تجاری هستند.
🔶 دلارزدایی باعث عبور از نظام تکقطبی، افزایش برابری و عدالت و رفاه جمعی برای کشورها و همچنین جلوگیری از وابستگی فزاینده کشورها به نوسانات دلار خواهد شد. از سوی دیگر این یکهتازی دلار که منجر به دخالتهای سیاسی و اجتماعی در کشورها شده و موجب نقض حاکمیت و استقلال دولتهای مختلف میشد را تحتالشعاع خود قرار داده و باعث انزوا و افول هر چه بیشتر ایالات متحده خواهد شد.
🔸نکته مهم دیگر این است که این فرایند دلارزدایی با سرعت بسیار بالایی در حال پیشرفت است و عواملی، مانند تحریمهای آمریکایی، نوسانات ارزش دلار، عدم ثبات اقتصادی و سیاسی کشورهای متحد ایالات متحده و... نیز باعث افزایش سرعت آن شده است. به نظر میرسد که عصر کسری تجاری و تورم و ناترازی تولید ناخالص داخلی آمریکا که با چاپ پول و صادرات آن به سایر کشورهایی که ارز ذخیره آنها به شکل دلار بود، به سرانجام رسیده است و این دومینو دلارزدایی از اقتصاد کشورها، همانند آغازی بر پایان عصر هژمونی و آقایی دلار به شمار میرود.
🔸 #به_قلم_اساتید:رامین نصیری
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی
✅ رژیم صهیونیستی در تحقق پروژه ایرانهراسی ناکام بوده است
🔶 در این موضوع شکی وجود ندارد که اسرائیل به دنبال تنشزایی و آتشافروزی هر چه بیشتر در منطقه است تا از این طریق سرپوشهای بزرگی بر ناتوانی خود در مدیریت اراضی اشغالی و اعتراضاتی بگذارد که روز به روز دامنه آن وسیعتر میشود.
🔶 قطع به یقین سران رژیم صهیونیستی برای سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی، ناتوانی و عملکرد بسیار مفتضحانه خود به موضوعی به نام ایرانهراسی مترصد شدهاند و سالهاست تلاش میکنند تا با توسل به چنین پروژهای هم به لحاظ درونی و هم به لحاظ خارجی برای خود فرصت بخرند و مسائل را به غیر از آنچه واقعیت دارد، ربط دهند و مرتبط کنند به این دلیل که به نظر میرسد اسرائیل هیچگاه مایل نیست پروژه ایرانهراسی را تعطیل کند. مسئله حائز اهمیت این است که امروز سران رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسیدهاند که پروژه ایرانهراسی دیگر جواب نمیدهد؛ چراکه ارتباط بین ایران و عربستان و عادیسازی رابطه دیپلماتیک بین ایران و عربستان منجر به انزوای شدید رژیم صهیونیستی در منطقه شده است.
🔶 بحرانهای داخلی اراضی اشغالی، شکاف میان صهیونیستها و تظاهرات چهل هفتهای صهیونیستها علیه کابینه افراطی بنیامین نتانیاهو در کنار استعفای بیش از 10 هزار نفر از نیروهای احتیاط ارتش رژیم صهیونیستی و فرار سربازان ارتش رژیم صهیونیستی نشان میدهد که این رژیم وارد یک چرخه فروپاشی تدریجی شده است، به همین دلیل نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای بهبود وضعیت داخلی این رژیم تلاش میکند از طریق ایرانهراسی و گسترش پدیده ایرانهراسی، جمهوری اسلامی ایران را دچار انزوا کند که خوشبختانه در تحقق این هدف ناکام بوده است.
🔶 شوهای متعدد بنیامین نتانیاهو در اجلاسها و نشستهای بزرگ بینالمللی علیه ایران طی سالهای اخیر به شوی طنزآلودی تبدیل شده که اینک همه ملتهای جهان به خوبی با رفتارهای غیرمعقول و مضحک نتانیاهو آشنا شدهاند و به این واقعیت مهم پی بردهاند که دیگر ایرانهراسی جایی در ادبیات سیاسی جامعه جهانی ندارد.
🔶 قطع به یقین جمهوری اسلامی ایران توانسته سرافرازانه همه بحرانها و چالشهایی که غرب و آمریکا برای این کشور تدارک و تهیه دیدهاند، پشت سر بگذارد، توطئهها را خنثی کند و از این میدان نابرابر پیروزمندانه خارج شود. مردم و مسئولان ایران به این موضوع معتقدند که ایران کشوری نیست که به وسیله ایرانهراسی صهیونیستها ناامن شود و نقش خود را در معادلات منطقهای و بینالمللی از دست بدهد؛ بنابراین میتوان گفت نتانیاهو با اقدامات غیرمنطقی و مضحک خود به دنبال تشدید ایرانهراسی است در حالی که دنیا دیگر به این نمایشها اعتنایی نمیکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسن هانیزاده
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#علم_و_پژوهش
#پیشرفت #تحریم
#انقلاب_اسلامی
✅ از «قاصد» علم تا «نور» پیشرفت ایران
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۱۳.pdf
2.06M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#علم_و_پژوهش
#پیشرفت #تحریم
#انقلاب_اسلامی
✅ از «قاصد» علم تا «نور» پیشرفت ایران
🔸 خط حزبالله در گزارشهفته خود، با اشاره به اینکه جمهوریاسلامیایران، اولین کشور اسلامی و دهمین کشور جهان است که هم ماهواره و هم ماهوارهبر دارد، نگاهی به رشد خیرهکننده علم و فناوری در کشور داشته است.
🔶 یادداشتهفته این شماره خطحزبالله با عنوان «خط مشی واحد مسلمانان برای خلق نظم جدید جهانی» نقش مهم امّتاسلامی در هندسه جدید عالَم را که هر روز بیشتر نمایان میشود، بررسی کردهاست.
🌷 شماره این هفته خطحزبالله به روح مطهر شهید مجید پازوکی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۱۳
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#معنویت_و_اخلاق
#اسلام_ناب #وحدت
#انقلاب_اسلامی
✅ اصل و عمق وحدت گرایی در جهان اسلام
🔶 نه سلفی بودن به معنای رجوع به منابع معرفتی دینی در سه نسل نخست و پیدا کردن عین ظاهر دین و نه نوسلفی بودن به معنای تلاش بیشتر برای تغییر اجتماعی با رجوع به ظواهر نصوص و توجه جدی تر به مصلحت و زمان و مکان در مقابل بنیادگرایی سلفی ها، هیچ یک معادل ضدیت با وحدت گرایی نیست. سنت گرایی نیز به معنای رجوع به پیش از دنیای مدرن و سنتهای متداول بین اهل سنت نیز معادل وحدت شکنی نیست. همانطور که جهادی گری نیز در میان اهل سنت معادل ضدیت با وحدت نیست.
🔶 البته عقلانیت بیشتر در فهم متون دینی و استفاده از سنتها حتما محیط مساعدتری برای شکل گیری اندیشه وحدت را ایجاد خواهد نمود. همانطور که توجه به بعد صوفیانه و معنوی و سلوکی دین نیز چنین بستر مهیاتری را برای جریانهای اهل سنت و تقریب با شیعه فراهم تر میکند و البته تعبد به نصوص نیز وضعیت جدی تری در تقابل با دنیای مدرن میسازد و از جهت دیگر وضعیت مساعدتری برای طرح اندیشه وحدت شکل میدهد.
🔶 اما هیچ چیز به اندازه فهم و تاثیر سیاسی اجتماعی به بروز و ظهور این اندیشه کمک نکرده است. اتفاقی که مثلا در جریان الازهر با آن مواجهیم. الازهر را میتوان به دو ساحت راس و بدنه از هم تفکیک نمود. راس الازهر عموما تحت تاثیر سیاستهای دولتهای مصر بوده است و بدنه تحت تاثیر جریانها و جنبشهای تکفیری سلفی جهادی که توسط قدرتهای فرامنطقه ای در جهان اسلام تقویت میشود.
🔶 بعد از فروپاشی دولت عثمانی و تبدیل شدن جهان اسلام به کشورهای کوچک و ضعیف نگه داشته شده، اندیشه های مختلفی در جهان اسلام جوشید، برخی مثل علی عبدالرزاق به طور کامل فرمان اندیشه دینی را به سمت تبعیت تمام عیار از غرب چرخاندند اما در مقابل نیز جریانی مثل سیدجمال و شاگردش عبده و سپس رشیدرضا در مصر سعی کردند اندیشه تقریب و وحدت را در الازهر دنبال کنند. بعدها جریان اخوان المسلمین نیز با همین رویکرد شکل گرفت. اما رویکرد تقابل جدی با دنیای غرب و خصوصا راس سیاسی و حاکمیتی آن در جریانهای اسلامی به اندازه ای که غلیظ تر بود بستر ایجاد وحدت را شکل میداد. از سوی دیگر تاثیراتی که این جریانها از فضای سیاسی موجود میگرفتند نیز در شکل گیری این راهبرد موثر بود. لذا شما رویکردهای سنتی و سلفی را میبینید که به سمت تقریب حرکت میکنند شبیه عبده و رشیدرضا و شیوخ الازهر تا پیش از مواضع خصمانه انور سادات نسبت به شیعه و انقلاب اسلامی او به خلاف ناصر که تلاش میکرد جریان تقریب با شیعه را پیش ببرد، به عربستان و رویکردهای تکفیری علمای آن نزدیک شد و به این ترتیب هم الازهر و هم جریان اخوان را تحت تاثیر قرار داد. به هر حال تاثیر علمای الازهر از حاکمانشان و عدم استقلال این نهاد علمی دینی یک سد راه جدی در بستر حرکتهای عقلانی تقریبی مقابل رؤوس تمدن غربی و استکبار بوده است.
🔶 جریانهای غرب گرای سنتی شبیه جریان فتح الله گولن که در مقام تشبیه چیزی شبیه انجمن حجتیه در شیعه است نیز نشان میدهد میتوان با قدرت به راست دینی و سنت گرایی پایبند بود اما به وحدت با غرب تمایل بیشتری نسبت به وحدت درون جبهه مسلمین داشت.
جریان تقریب در دنیای اسلام نیاز به یک فهم و عقلانیت سیاسی اجتماعی دارد. باید شناخت کافی از جریانهای قدرت و حکومت در دنیا داشت و اصل و فرعها را در این بستر فهمید. به اندازه ای که جریانهای مختلف در این بستر موفق تر بوده اند بیشتر به سمت رویکردهای تقریبی و نفی رویکردهای تکفیری پیش رفته اند. و به اندازه ای که آلوده به سموم قدرتهای غربی یا دولتهای دست نشانده آنها شده اند از این فضا دور شده اند و به سمت رویکردهای تکفیری بین مسلمین کشیده شده اند.
🔶 اما جدای از اصل وحدت و تقریب آنچه عمق این وحدت را مشخص میکند میزان تعبد اولا عقلانیت ثانیا در فهم متن دین است. جریانهایی که سهم رویکردهای سلوکی و اخلاقی و عقلانی اندیشه ای را به دین به اندازه کافی نداده اند عمق وحدتشان در حد همراهی های ظاهری شکننده خواهد بود و این به دلیل بستر فکری و روشی است که برای خود ساخته اند.
🔶 ماجرای داعش و جنگ سوریه به یک معنا بستر جدی افتراق در جهان اسلام شکل داده بود اگر چه به معنای حقیقی کلمه بستر قیام و وحدت و مقاومت مشترک در میان مسلمین شکل داد و بستر ساز وحدت حقیقی شد اما در ظاهر همه جریانهای اسلامی که دم از وحدت میزنند به چالش کشیده شدند اما امروز بعد از پیروزی های جبهه مقاومت و ضعف جدی جبهه غرب و اسراییل و چرخش مصر و عربستان و دیگر کشورهای منطقه بستر برای طرح بحث و جدی شدن گفتمان وحدت فراهم شده یعنی صحنه بروز ظاهری وحدت مقابل جبهه کفر فراهم شده و صحنه از این جهت امیدبخش و فراهم است.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr