کارگاه رجال 13.mp3
18.39M
📝 #کارگاه_رجال
🗓 جلسه سیزدهم
🏢 موسسه مصباح الهدی ع
🌧 پاییز ۱۳۹۹
سید محمد رضا واعظی
🆔https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
💐 #اخلاق
✅ اهل #ذکر شدن با #تفکر
ذکر دائمی، ناشی از #ایمان قوی است، ایمان قوی ناشی از #معرفت عمیق و معرفت عمیق ناشی از #تفکّر و تحقیق.
📚 تفسیر عیاشی، ج۲، ص۲۰۸ :
عن أبي عبد الله ع قال تفكر ساعه خير من عباده سنه
📚 بحار الانوار، ج۶۶، ص۲۹۳ :
و في الحديث تفكر ساعه خير من عباده ستين سنه
چه تفکری است که ارزش آن از نماز و روزه یک سال یا ۶۰ سال بهتر است؟
تفکر در این که کجا سرمایه گذاری کنم یا چه کار کنم مشهور بشوم! روشن است که این تفکرها مراد نیست و عبادت از این تفکرها ارزش بالاتری دارد. عبادت باعث #قرب_به_خداوند -تبارک و تعالی- است، آن تفکری از عبادت بالاتر است که قرب بیشتر را به همراه داشته باشد.
از آیات و روایات و کلمات علماء می توان فهمید که مراد تفکر و تحقیق در اصول دین و #معارف_اصلی_اسلام است؛ مثل صفات باری تعالی، افعال، نعمتها و آیات خداوند-تبارک و تعالی-، اوصاف اولیاء الله و وجودات مقدس معصومین -علیهم الصلاه و السلام-، تفکر در معاد، اهمیت قیامت و بی ارزشی دنیا (کافی، ج۲، ص۵۴).
تجربه هم اهمیت این تفکر را نتیجه می دهد؛ چرا که گاهی یک هفته نماز می خوانیم اما وقتی که شخصی از خدا و اهل بیت -ع- و قیامت برای ما سخن می گوید و به فکر فرو می رویم، می یابیم تاثیر روحی عمیقی بر ما می گذارد که بیش از تاثیر یک هفته سجده و رکوع بدون حضور قلب و تامّل است.
کسی که به دنبال تهذیب نفس است، برای این تفکّر و تامّل باید #برنامه_ریزی داشته باشد.
🖋 هیچ چیز ارزش یک لحظه غفلت از باری تعالی را ندارد.
🆔https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
✅ #تفسیر
📜#سوره_حمد / ۸
#بسم_الله
شروع قرآن با «بسم الله»، شاید اشاره به این معنا دارد که قدم اول این کتاب آسمانی برای #هدایت انسان ها، توجه دادن آنها به «اسم الله» -چه لفظی، چه ذاتی و چه فعلی- است و این اهمیت توجه به «اسم الله» برای سلوک الی الله را نشان می دهد.
البته این قدم اول برای افراد مختلف درجات و کیفیات بسیار متفاوتی دارد. انسانهایی که وارد راه #سیروسلوک نشده اند به مراتب نازل اسم لفظی منتقل می شوند و به آن اکتفاء می کنند؛ اما انسانهای مستعدّ، به مراتب فوق دست می یابند.
تذکر و توجه به «اسم الله» است که قلب انسان را برای ورود معرفت باز می کند، روح انسان را به سمت باری تعالی می کشاند و مسیر سیروسلوک را هموار می کند.
📚 #امام_خمینی در کتاب ارزشمند آداب نماز می فرماید :
سالک الی الله اوّل قدم سیرش آن است که به قلب خود بفهماند که به اسم الله همه تعینات ظاهر است؛ بلکه همه، خود اسم الله هستند و در این مشاهده اسماء مختلف شوند و سعه و ضیق و احاطه و لا احاطه هر اسمی تابع مظهر است و تبع مرآتی است که در آن ظهور کرده؛ و اسم الله گرچه به حسب اصل تحقّق، مقدّم بر مظاهر است و مقوّم و قیّوم آنهاست، ولی به حسب تعیّن، متاخر از آنهاست، چنانچه در محل خود مقرر است؛ و چون سالک اسقاط اضافات و رفض تعیّنات نمود و به سرّ توحید فعلی رسید، تمام سور و اقوال و افعال را یک بِسمِ الله است و معنی همه یکی است. .... .
بالجمله، سالک الی الله باید به قلب خود در وقت «تسمیه» بفهماند که تمام موجودات ظاهره و باطنه و تمام عوالم غیب و شهادت، در تحت تربیت اسماء الله، بلکه به ظهور اسماء الله ظاهرند؛ و جمیع حرکات و سکنات او و تمام عالم به قیّومیّت اسم الله الاعظم است؛ پس، محامد او از برای حق و عبادت و اطاعت و توحید و اخلاص او همه به قیّومیّت اسم الله است».
🆔https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
کارگاه رجال 14.mp3
20.31M
📝 #کارگاه_رجال
🗓 جلسه چهاردهم
🏢 موسسه مصباح الهدی ع
🌨 زمستان ۱۳۹۹
سید محمد رضا واعظی
🆔https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
✅ #نکات_کاربردی
1⃣ نکته اول:
فرق «اجماع» با «لاخلاف»
اگر فقیهی در مساله ای ادعای اجماع کند، به این معناست که همه فقها این مساله را #مطرح کرده اند و همه نظر واحد داده اند.
اما اگر فقیهی ادعای «لاخلاف» کند، به این معناست که فقهایی که این مساله را مطرح کرده اند، در این مساله هم عقیده اند واختلافی ندارند. بله، ممکن است فقهایی باشند که اصلا متعرض این مساله نشده اند.
بنابراین اجماع قوی تر از لاخلاف است.
2⃣ نکته دوم:
درست است که در اطلاق گیری مقدمات حکمت شرط است.
ولی طبق نظر برخی از محققین، (مثل مرحوم آخوند) با وجود انصراف، موضوع برای مقدمات حکمت باقی نمی ماند.
چون انصراف مراد استعمالی را مضیق می کند و نوبت به مقدمات حکمت و اطلاق گیری و مراد جدی نمی رسد.
اما طبق نظر برخی مثل مرحوم عراقی، انصراف جزو مقدمات حکمت است.
فرق تبادر و انصراف:
تبادر در وضع کلمات به کار می رود، ولی انصراف در استعمال.
🖋 تهیه شده توسط یکی از اساتید ارجمند
با تشکر از ایشان 💐
فقه 1.pdf
3.28M
بارگذاری مجدد یادداشت هایی بر مکاسب محرمه
از ابتدا تا النوع الخامس
#فقه
#مکاسب
🆔https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
مکاسب محرمه، النوع الخامس و خاتمه.pdf
2.69M
بارگذاری مجدد یادداشت هایی بر مکاسب محرمه
از النوع الخامس تا انتهای خاتمه
#فقه
#مکاسب
🆔https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
کارگاه رجال 15.mp3
17.13M
📝 #کارگاه_رجال
🗓 جلسه پانزدهم
🏢 موسسه مصباح الهدی ع
🌨 زمستان ۱۳۹۹
سید محمد رضا واعظی
🆔https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
💐 #اخلاق
✅ #تفکر
در بحث قبل از اهمیت تفکر در هدایت انسان صحبت شد.
اشاره شد که تفکر در صفات باری تعالی، صفات وجودات مقدس معصومین -علیهم الصلاه و السلام- و اولیاء الله و تفکّر در قیامت و معاد می تواند ارزشی والاتر از سالها عبادت داشته باشد.
در همین راستا آیات شریفه قرآن توصیه به تفکر در نعمتهای الهی و هدف خلقت دارند.
🖋 تفکر در #نعمتهای_الهی :
که در سوره مبارکه روم، آیه شریفه ۲۴، در سوره مبارکه نحل، آیه شریفه ۶۸ و ۶۹ و دیگر آیات نعمتهای الهی بیان شده و به تفکر در این نعمتها توصیه شده است.
نعمت سلامتی، نعمت اعضای بدن، نعمت عقل، نعمت خانواده و اقوام، نعمت ایمان، نعمت شناخت خدا، نعمت شناخت اهل بیت ع و .... از جمله نعمتهایی است که به ما عنایت شده است. «وَ إِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللَّهِ لا تُحْصُوها إِنَّ اللَّهَ لَغَفُورٌ رَحيم» (سوره مبارکه نحل، آیه شریفه ۱۸).
تفکر در نعمتهای الهی جلوه جمال، زیبایی و رحمت الهی را بیشتر به ما نشان می دهد و گرایش قلبی ما را به #شکرگزاری و #عشق_ورزی به خداوند -تبارک و تعالی- افزایش می دهد.
🖋 تفکر در #هدف_خلقت :
سوره مبارکه آل عمران :
إِنَّ في خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ اخْتِلافِ اللَّيْلِ وَ النَّهارِ لَآياتٍ لِأُولِي الْأَلْبابِ (۱۹۰) الَّذينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِياماً وَ قُعُوداً وَ عَلى جُنُوبِهِمْ وَ يَتَفَكَّرُونَ في خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلاً سُبْحانَكَ فَقِنا عَذابَ النَّار
مسلماً در آفرينش آسمانها و زمين، و آمد و رفت شب و روز، نشانههاى (روشنى) براى خردمندان است. (۱۹۰) همانها كه خدا را در حال ايستاده و نشسته، و آن گاه كه بر پهلو خوابيدهاند، ياد مىكنند؛ و در اسرار آفرينش آسمانها و زمين مىانديشند؛ (و مىگويند:) بار الها! اينها را بيهوده نيافريدهاى! منزهى تو! ما را از عذاب آتش، نگاه دار!
آفرینش همه هستی مقدمه و برای خلقت انسان است. «هُوَ الَّذي خَلَقَ لَكُمْ ما فِي الْأَرْضِ جَميعا». او خدايى است كه همه آنچه را (از نعمتها) در زمين وجود دارد، براى شما آفريد. (سوره مبارکه بقره، آیه شریفه ۲۹).
هدف خلقت، طیّ اختیاری مسیر تکامل به سوی #قرب_الهی است که با #عبودیت حاصل می شود. «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِيَعْبُدُون» (سوره مبارکه ذاریات، آیه شریفه ۵۶).
🆔https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
✅ #نکات_کاربردی
3⃣ نکته سوم:
برای شناخت نظرات اهل سنت و مقایسه آن با نظرات شیعه، بهترین کتاب، کتاب «خلاف» شیخ طوسی است.
اما برای آگاهی از نظرات امامیه (از ابتدای عصر غیبت تا زمان علامه حلی که اصطلاحا به آنها #قدما گفته می شود) بهترین کتاب، کتاب مختلف الشیعه علامه حلی است.
و برای شناخت نظرات متاخرین، کتابهای مفتاح الکرامة و مستند الشیعة و الحدائق الناظرة کتاب های قابل استفاده ای هستند.
4⃣ نکته چهارم:
تخصیص، تخصص، حکومت و ورود
اگر اخراج حکمی واقعی باشد مجرای تخصیص است مثل اکرم العلما و لاتکرم الفساق من العلما
اگر خروج موضوعی واقعی باشد مجرای تخصص است مثل اکرم العلما و زید لیس بعالم
اگر اخراج تعبدی باشد حکومت است مثل اکرم العلماء و الفاسق لیس بعالم.
اگر اخراج موضوعی واقعی البته با تعبد باشد مجرای ورود است مثل ورود اماره بر اصول عملیه عقلی.
🖋 تهیه شده توسط یکی از اساتید ارجمند
با تشکر از ایشان 💐
✅ #اخلاق
💐 #مراتب_بهشت
بدان، #جنت در لغت عبارت است از زمينى كه در آن اشجار بسيار است به طورى كه زمين را به سايه خود مىپوشاند.
در اصطلاح علماى ظاهر جنت عبارت است از مقامات منزهه و مواطن محبوبهاى از دار آخرت و آن #جنت_اعمال و افعال است و عارفان را غير آنها بهشتهاى ديگر است و آن #جنات_صفات است، يعنى اتصاف به صفات ارباب كمال و تخلق به اخلاق ذى الجلال و اين بهشت را مراتبى است چنانكه اولى را مراتب است و عارفان را #جنات_ذات است كه ظهور ربّ هر يك از آنهاست و استتار آنهاست در اربابشان. اين جنات سه گانه براى عبد است با اختلاف مراتبشان.
📚 علامه حسن زاده آملی به نقل از قیصری، ممد الهمم، ص۲۰۱
🆔https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
با عرض پوزش به دلیل عدم امکان دانلود برخی از فایلهای بارگذاری شده در این کانال، امکان دانلود بسیاری از فایلها در وبلاگ جدید یادداشتهای طلبگی فراهم شده است.
http://yaddashthayetalabegi.blog.ir/
#نکات_کاربردی
✅ انواع تواتر
🔹 تواتر لفظی: وقتی عین لفظ، متواتر نقل شده باشد، مثل حدیث ثقلین.
🔸 تواتر معنوی: وقتی روایات متعدد با الفاظ مختلف نقل شده اند، اما مضمون واحدی را افاده می کنند. آن مضمون متواتر معنوی است، مثل شجاعت امیرالمؤمنین علی ع که از روایات جنگ خیبر، خندق، خوابیدن حضرت در بستر رسول خدا ص در لیله المبیت و... استفاده می شود.
🔹 تواتر اجمالی: وقتی الفاظ و مضامین روایات مختلفند اما دارای قدر متیقنی هستند که آن قدرمتیقن متواتر است، مثل روایاتی که دال بر حجیت روایت امامی یا راویت ثقه یا روایت عادل هستند که قدر متیقن آنها حجیت روایت امامی عادل است.
🖋 تهیه شده توسط یکی از اساتید ارجمند
با تشکر از ایشان 💐
⚫️ #حضرت_فاطمه سلام الله علیها
✅ عَنْ أَبِي ذَرٍّ رَحِمَهُ اللَّهُ قَالَ: رَأَيْتُ سَلْمَانَ وَ بِلَالًا يُقْبِلَانِ إِلَى النَّبِيِّ ص ... .
✔️ فَقَالَ لَهُ سَلْمَانُ يَا مَوْلَايَ سَأَلْتُكَ بِاللَّهِ إِلَّا أَخْبَرْتَنِي #بِفَضْلِ فاطِمَةَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ.
✔️ قَالَ فَأَقْبَلَ النَّبِيُّ ص ضَاحِكاً مُسْتَبْشِراً ثُمَّ قَالَ وَ الَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ إِنَّهَا الْجَارِيَةُ الَّتِي تَجُوزُ فِي عَرْصَةِ الْقِيَامَةِ عَلَى نَاقَةٍ رَأْسُهَا مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ وَ عَيْنَاهَا مِنْ نُورِ اللَّهِ وَ خِطَامُهَا مِنْ جَلَالِ اللَّهِ وَ عُنُقُهَا مِنْ بَهَاءِ اللَّهِ وَ سَنَامُهَا مِنْ رِضْوَانِ اللَّهِ وَ ذَنَبُهَا مِنْ قُدْسِ اللَّهِ وَ قَوَائِمُهَا مِنْ مَجْدِ اللَّهِ إِنْ مَشَتْ سَبَّحَتْ وَ إِنْ رَغَتْ قَدَّسَتْ ... .
✔️ جَبْرَئِيلُ عَنْ يَمِينِهَا وَ مِيكَائِيلُ عَنْ شِمَالِهَا وَ #عَلِيٌّ أَمَامَهَا وَ الْحَسَنُ وَ الْحُسَيْنُ وَرَاءَهَا وَ اللَّهُ يَكْلَؤُهَا وَ يَحْفَظُهَا فَيَجُوزُونَ فِي عَرْصَةِ الْقِيَامَةِ.
✔️ فَإِذَا النِّدَاءُ مِنْ قِبَلِ اللَّهِ جَلَّ جَلَالُهُ مَعَاشِرَ الْخَلَائِقِ #غُضُّوا أَبْصَارَكُمْ وَ نَكِّسُوا رُءُوسَكُمْ هَذِهِ فَاطِمَةُ بِنْتُ مُحَمَّدٍ نَبِيِّكُمْ زَوْجَةُ عَلِيٍّ إِمَامِكُمْ أُمِّ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ فَتَجُوزُ الصِّرَاطَ وَ عَلَيْهَا رَيْطَتَانِ بَيْضَاوَتَانِ .... .
✔️ قَالَ فَيُوحِي اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَيْهَا يَا فَاطِمَةُ #سَلِينِي أُعْطِكِ وَ تَمَنِّي عَلَيَّ أُرْضِكِ فَتَقُولُ إِلَهِي أَنْتَ الْمُنَى وَ فَوْقَ الْمُنَى أَسْأَلُكَ أَنْ لَاتُعَذِّبَ #مُحِبِّي وَ #مُحِبَّ_عِتْرَتِي بِالنَّارِ فَيُوحِي اللَّهُ إِلَيْهَا يَا فَاطِمَةُ وَ عِزَّتِي وَ جَلَالِي وَ ارْتِفَاعِ مَكَانِي لَقَدْ آلَيْتُ عَلَى نَفْسِي مِنْ قَبْلِ أَنْ أَخْلُقَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ بِأَلْفَيْ عَامٍ أَنْ لَا أُعَذِّبَ مُحِبِّيكَ وَ مُحِبِّي عِتْرَتِكَ بِالنَّارِ.
📚 تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة، ص: ۴۷۲
#معرفت_اهل_بیت علیهم الصلاه و السلام
🆔 https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
کارگاه رجال 16.mp3
19.39M
📝 #کارگاه_رجال
🗓 جلسه شانزدهم
🏢 موسسه مصباح الهدی ع
🌨 زمستان ۱۳۹۹
سید محمد رضا واعظی
🆔https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
#نکات_کاربردی
✅ فرق اتفاق و اجماع
🔹 اتفاق یعنی کل فقها نظر واحدی دارند. بنابراین تحصیل اتفاق به تحصیل نظر موافق همه علماست.
🔸 اجماع اصطلاحی است که طبق نظر هر یک از فقها، می تواند معنای خاصی داشته باشد (اجماع دخولی، لطفی، حدسی و ...) .
مثلا برخی از متاخرین کشف قول معصوم ع را اجماع می دانند هر چند برخی فقها چنین نظری نداشته باشند.
بنابراین وجود مخالف می تواند منافاتی با ادعای اجماع نداشته باشد.
✅ فرق صحیحه، موثقه و حسنه
🔹 صحیحه روایتی است که تمام راویان واقع شده در سند، شیعه دوازده امامی و ثقه (راستگو و ضابط) هستند.
🔸 موثقه روایتی است که حداقل یکی از راویان واقع شده در سند، غیر امامی (سنی یا شیعه غیر دوازده امامی)، ولی ثقه باشد.
🔹حسنه روایتی است که تمام راویان آن شیعه دوازده امامی هستند و حداقل یکی از آنها توثیق نشده ولی مدح شده باشد.
🖋تهیه شده توسط یکی از اساتید ارجمند
با تشکر از ایشان💐
✅ #اخلاق
💐 #تفکر ۲
اهمیت تفکر در هدایت انسان روشن شد.
اشاره شد که تفکر در صفات باری تعالی، صفات وجودات مقدس معصومین -علیهم الصلاه و السلام-، تفکّر در قیامت، تفکر در نعمتهای الهی و هدف خلقت می تواند در نفس انسان تاثیرات مثبتی داشته باشد.
همچنین #تفکر_در_دنیا و مقایسه آن با #آخرت و توجّه به تفاوت های بسیار آن دو می تواند سبب تنبه انسان شود.
🔆 در سوره مبارکه بقره، آیه شریفه ۲۱۹ و ۲۲۰ آمده است : «كَذلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآياتِ لَعَلَّكُمْ تَتَفَكَّرُونَ (۲۱۹) فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ». که ظاهرا مراد تفکّر درباره دنیا و آخرت است.
در مقایسه دنیا و آخرت به این امور باید توجه کرد :
1⃣ دنیا محدود و آخرت بی نهایت است.
🔆 سوره مبارکه اعلی : «بَلْ تُؤْثِرُونَ الْحَياةَ الدُّنْيا (۱۶) وَ الْآخِرَةُ خَيْرٌ وَ أَبْقى (۱۷)».
دنیا شاید به ۱۰۰ سال برسد؛ در حالی که آخرت بی نهایت است. صد سال در مقابل بی نهایت، در حکم صفر است.
به فرموده مرحوم علامه مصباح یزدی اگر کسی تمام عمر خود عدد ۹ کنار هم بنویسد و سعی کند بزرگترین عدد ممکن را تولید کند، باز هم طول آخرت را محاسبه نکرده است. عددی که نوشته است در برابر طول آخرت که بی نهایت است، چیزی به حساب نمی آید.
2⃣ توام بودن لذات دنیایی با مرارت و سختی، در حالی که آخرت لذت محض است.
برای رسیدن به لذت غذا باید زحمت کشید، کار کرد، حرص خورد و ... . مریضی و مشکلات و بلاها هم با دنیا #عجین شده است. لذت مسافرت نیاز به جمع کردن وسایل و طی مسیر و ... .
🔆 در سوره مبارکه حجر، آیه شریفه ۴۸ آمده است : «لَا يَمَسُّهُمْ فِيهَا نَصَبٌ وَ مَا هُم مِّنهْا بِمُخْرَجِينَ». (ترجمه : هيچ خستگى و سختی در آنجا به آنها نمىرسد، و هيچ گاه از آن اخراج نمىگردند).
تفکر در این امور انسان را از دنیا و حبّ آن جدا می کند و از #اسارت_مادیات رهایی می بخشد.
🆔 https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
کارگاه رجال 17.mp3
21.82M
📝 #کارگاه_رجال
🗓 جلسه هفدهم
🏢 موسسه مصباح الهدی ع
🌨 زمستان ۱۳۹۹
سید محمد رضا واعظی
🆔https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
✅ #اخلاق
💐 #حماقت_دنیاگرایی
آنقدر بین آخرت و دنیا در «خوشبختی و لذت» و «بدبختی و درد» تفاوت بسیار زیاد است که ترجیح دنیا بر آخرت خیلی کار سفیهانه ای است. هر #لحظه که انسان برای دنیا کاری انجام بدهد، کار سفیهانه ای مرتکب شده است و به خودش ظلم کرده است.
دنیا به تعبیر خداوند -تبارک و تعالی- در قرآن کریم #فریبنده و #سرگرمی است که انسانها را به خود مشغول می کند و از امر مهم آخرت باز می دارد.
🔆 سوره مبارکه آل عمران، آیه شریفه ۱۸۵ : «... وَ مَا الْحَياةُ الدُّنْيا إِلاَّ مَتاعُ الْغُرُورِ». (زندگی دنیا فقط کالای فریب دهنده است).
🔆 سوره مبارکه عنكبوت، آیه شریفه ۶۴ : «وَ ما هذِهِ الْحَياةُ الدُّنْيا إِلاَّ لَهْوٌ وَ لَعِبٌ...». (زندگى دنيا تنها سرگرمی غفلت زا و بازیچه است ...).
خداوند -تبارک و تعالی- در قرآن بسیار تاکید کرده است که مبادا زیبایی ظاهری دنیای فانی و زودگذر شما را فریب دهد و از آخرت غافل کند.
🔆 در مقابل در قرآن در مورد آخرت آمده است : «وَ إِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوانُ لَوْ كانُوا يَعْلَمُون» (سوره مبارکه عنکبوت، آیه شریفه ۶۴).
با سه تاکید «ان» و ضمیر فصل «هی» و «ال برای خبر» بیان می کند که زندگی حقیقی در جهان آخرت است.
🔆 همچنین در سوره مبارکه فجر، آیه شریفه ۲۴ آمده است : «يَقُولُ يا لَيْتَني قَدَّمْتُ لِحَياتي». گویا زندگی دنیا در مقایسه با زندگی آخرت اصلا حیات و زندگی نبوده است.
حیف انسان که عمر و وقت خود را برای دنیا هدر بدهد. ما یکبار بیشتر عمر نمی کنیم و فقط یکبار فرصت داریم تا آخرت خود را بسازیم، یکبار فرصت داریم تا محبوب خدا و اهل بیت ع بشویم. و این یکبار فرصت هر لحظه ممکن است به پایان برسد و مرگ ما فرابرسد.
به فرموده مرحوم ملکی تبریزی، باید دوام فکر نسبت به این امور داشت، تا اصلاح نفس حاصل شود.
🆔 https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
فرا رسیدن سالروز ورود پر خیر و برکت #امام_شهدا _قدس الله نفسه الزکیه_ و فرا رسیدن ایام الله #دهه_فجر را تبریک عرض می گویم.
ان شا الله خداوند منان توفیق عمل به وظایفمان در قبال انقلاب اسلامی را به ما عنایت کند.
انقلاب اسلامی. معنا، هدف، آثار.pptx
2.29M
#انقلاب_اسلامی ؛ معنا، هدف، آثار (پاورپوینت)
🆔 https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
کارگاه رجال 18.mp3
20.78M
📝 #کارگاه_رجال
🗓 جلسه هجدهم
🏢 موسسه مصباح الهدی ع
🌨 زمستان ۱۳۹۹
سید محمد رضا واعظی
🆔https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
💐 #حضرت_فاطمه سلام الله علیها
📚 معانی الاخبار، ص۳۹۶ :
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَنْ آبَائِهِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص خُلِقَ نُورُ فَاطِمَةَ ع قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَ الْأَرْضَ وَ السَّمَاءَ ... قَالُوا يَا نَبِيَّ اللَّهِ فَمَا كَانَ طَعَامُهَا قَالَ التَّسْبِيحُ وَ التَّقْدِيسُ وَ التَّهْلِيلُ وَ التَّحْمِيدُ.
✅ تسبیح و تقدیس الهی، تنزیه خداوند است. (البته در مورد تفاوتهای این دو بحثهایی بین علماء مطرح است). تهلیل الهی مفاد «لا اله الا الله» است و تحمید الهی مفاد «الحمدلله».
✅ حقایق و معارف این اذکار غذای جسمانی نیستند، بلکه غذای روح انسان هستند. بیان این حقیقت که این معارف غذای #حضرت_زهرا -سلام الله علیها- بوده است، شاید اشاره به این نکته باشد که اگر مواد غذایی با پوست و خون انسان عجین می شوند، حقیقت روحانی حضرت زهرای مرضیه -سلام الله علیها- نیز با این معارف و حقایق عجین است. در دعای ندبه نیز شبیه این تعبیر در مورد وجود مقدس نبی اکرم -ص- و حضرت امیر -ع- ذکر شده است «و الایمان مخالط لحمک و دمک کما خالط لحمی و دمی».
#معرفت_اهل_بیت علیهم الصلاه و السلام
🆔 https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
کارگاه رجال 19.mp3
19.95M
📝 #کارگاه_رجال
🗓 جلسه نوزدهم
🏢 موسسه مصباح الهدی ع
🌨 زمستان ۱۳۹۹
سید محمد رضا واعظی
🆔https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
💐 #انقلاب_اسلامی، مقدّمه ظهور است.
✅ انقلاب اسلامی در زمانی که بی دینی در جهان بیداد می کرد، عطر خوش حضور اسلام ناب محمّدی ص در فضای اجتماعی-سیاسی را به مشام جهانیان رساند و چشمان بشریّت را به موفقیّت #مکتب_اهل_بیت ع در رساندن بشریّت به سعادت دنیا و آخرت دوخت.
این موفقیّت پایانی بر تمدّن منحوس غرب خواهد بود و اندیشه ها و دلها را برای ظهور حضرت ولیّ عصر -عج- آماده خواهد کرد، ان شاء الله.
🔆 امام راحل(ره) : «گویی جهان مهیا میشود برای طلوع آفتاب ولایت از افق مکه معظمه و کعبه آمال محرومان و حکومت مستضعفان». (صحیفه امام، ج۱۷، ص۴۸۰)
شهید مرتضی آوینی : عصر توبه انسان در حیثیت کلی وجود آغاز گشته و او می رود تا خود را باز یابد. ...... بار دیگر انسان از زمین و قفس خویش روی گردانیده و به عالم معنا و آسمان توجّه یافته و عصر دیگری آغاز شده است.
🌺یوم الله ۲۲ بهمن مبارک🌺
🆔 https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
💐 #اخلاق
✅ از خوف و رجا تا خوشبختی
پس از ايمان، خوف و رجاء اصل هر خيرى است و مؤمن ميبايست كه پيوسته به اين دو صفت متصف باشد؛ زيرا مراد هر كسى در اين دنيا دستيابى به #سعادت است، و كدامين سعادت نزد مؤمن، مثل #لقاء_پروردگار و انس با او است، و اين جز بتحصيل #محبت او حاصل نشود، و تحصيل محبت او جز پس از #معرفت نصيب انسان نگردد و معرفت جز به #دوام_فكر بدست نيايد و دوام فكر غالبا جز با #ذكر و ياد خدا حاصل نمىشود، و ذكر و فكر جز بدور ساختن خويش از #مشاغل_دنيائى و قطع الفت و دوستى شهوات و خواستههاى نفسانى فراهم نشود، و اين جز با كندن محبت دنيا و خواستههاى دنيائى از دل بدست نمىآيد، و بركندن ريشههاى محبت دنيا و شهوات آن، جز به #صبر در مقابل آنها حاصل نميشود و صبر هم جز با #خوف_و_رجاء تحقق نمىپذيرد.
📚 اسرار الصلوه، ملکی تبریزی (ترجمه رجب زاده)، ص۱۹۹
🆔 https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
🌺 #حدیث
🔆 امام صادق -علیه الصلاه و السلام- :
✅َ مَثَلُ الْمُشْتَاقِ مَثَلُ الْغَرِيقِ لَيْسَ لَهُ هِمَّةٌ إِلَّا خَلَاصُهُ وَ قَدْ نَسِيَ كُلَّ شَيْءٍ دُونَه.
ترجمه : مثال #عاشق [خداوند] مثال شخصی است که در حال غرق شدن است و تمام همّ و غمش نجات یافتن و هر چیزی غیر آن را #فراموش کرده است.
📚 مصباح الشریعه، ص۱۹۷
🆔 https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
سه راه برای ارتقاء معرفت اهل بیت ع.mp3
2.46M
✅ سه راه برای ارتقای شناخت ذوات مقدس معصومین _علیهم الصلاه و السلام_
#معرفت_اهل_بیت علیهم الصلاه و السلام
🆔 https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi