هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی کتاب «آنجا که باد کوبد» نوشتهی معصومه صفایی راد
هانیه عدالتی
اگر شما هم مثل من احساس می کنید که اطلاعات عمومی کمی در مورد جغرافی و تاریخ دارید؛ پیشنهاد می کنم سراغ سفرنامه ها بروید. خواندن سفرنامه یک راه راحت، جذاب و میان بر برای بالابردن سطح اطلاعات است. غالباً شخصی که سفر می رود به فراخور روحیاتش، تجربه های جالبی دارد که نمی توان در جستجوی اینترنتی و گشتن در دایره المعارف ها به آن ها دست پیدا کرد.
معصومه صفایی راد، دختر جوانی است که سیر آفاق و انفس را به صورت جدی در برنامه ی زندگی اش گذاشته است. چند سال پیش کتابی به نام «به صرف قهوه و پیتا» را از او خوانده بودم. کتاب سفرنامه ی کشور بوسنی و جزئیات شرکت در مراسم مارش میرا بود. کتاب اطلاعات خوبی از تاریخ و سرگذشت کشور بوسنی داشت. تجربه ی مفید خواندن آن کتاب، باعث شد تا وقتی نام نویسنده را روی این کتاب دیدم انتخابش کنم. کتاب «آنجا که باد می کوبد» سفرنامه ی باکو است. در مورد تاریخچه ی کتاب در بخشی از کتاب چنین آمده است.
«اولین چیزی که درباره ی اسم باکو پایتخت آذربایجان می گویند این است که در اصل بادکوبه بوده چون آنجا بادهای سختی می وزیده است... در زمان فتحعلی شاه قاجار و طبق قراردادهای جان خراش گلستان و ترکمانچای از ایران جدا شده است...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
باکو سال های سال توسط حکومت شروانشاهیان اداره می شده و زمان صفویان به تصرف ایران درآمده و زمان قاجار هم به تزارهای روس رسیده است.» جالب ترین بخش کتاب برای من آنجاست که نویسنده به تنهایی به این سفر می رود و با تورهای گردشگری و گروه خاصی همراه نیست. همان طور که در مقدمه آورده است؛ صفر تا صد سفر را خودش طراحی می کند و تلاش می کند با حداقل هزینه سفر را تمام کند.
بخش جالب دیگر کتاب، آوردن بخش هایی از سفرنامه های قدیمی در خلال متن کتاب است. بادکوبه یا همان باکوی فعلی یکی از شهرهایی است که در مسیر حجاج بوده است و در سفرنامه های قدیمی ردپاهایی از این شهر پیدا می شود. معصومه صفایی راد در دهه ی محرم به این سفر می رود و تلاش می کند از مراسم و سنت های شیعیان آنجا در ماه محرم بگوید. کتاب اطلاعات کلی خوبی از جمهوری آذربایجان و مردمانش به ما می دهد که قطعاً اطلاعات کاملی نیستند و از نگاه یک شخص در مدت محدود اقامت در این کشور است. حسن این اطلاعات، بکر
بودن و صادقانه بودن آن هاست.
کتاب «آنجا که باد می کوبد» را نشر کتابستان معرفت در ۱۷۵ صفحه منتشر کرده است. تصاویر سیاه و سفیدی که در لابهلای متن آمده، توصیفات نویسنده را
برای ما ملموس می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مناسبت
وقتی ما خواب بودیم!
شب گذشته که ما "تحلیلگران" در خواب بودیم! گردان رضوان مانع ورود صهیونیست به خاک لبنان شد، گردان موشکی حزب الله مقر موساد را با موشکهای جدید هدف قرار داد. یمن با پهپاد و هایپرسونیک تل آویو را مورد اصابت قرار داد و یک و نیم میلیون نفر به پناهگاه رفتند. مقاومت سوریه و مقاومت عراق با حملات به فرودگاه بغداد و دمشق مقابله کردند.
میدان جنگ در دست مقاومت است. رژیم صهیونیستی در گذشته دور توانست ارتش چند کشور عربی را(مصر، اردن و سوریه) ظرف چند روز زمین گیر کند. اما اینجا در جنگ فرسایشی از چند جبهه درمانده و اساسا ارتش این رژیم ارتش جنگ طولانی و چریکی نیست.
پایان جنگ، نتیجه جنگ را تحلیل کنیم!
علیرضا زادبر
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مصاحبه_تخیلی
گذر از آتش
ماه منیر داستانپور
من، سرمای پاییز و یک دسته هیزم که می سوزند و شعله های آتش که در برابر چشم هایم به رقص درمی آیند، می اندیشم این شراره های گرم و زیبا چقدر می تواند هولناک باشد اگر همچون گیاهی خودرو به دامان انسانی درآویزد و پیچک وار او را در برگیرد! و چقدر بزرگ است روح آتشنشانی فرشته سیرت که از جان خود می گذرد، همچون سیاوش دل به دریای خروشان و سوزان آتش زده و برای نجات جان یک انسان از خود گذشتگی می کند. تمام این ها که گفته شد و گذشت، مرا به یاد او می اندازد. نوجوان چهارده ساله ی ایذه ای را می گویم، علی لندی را! چه خاک دلاور پروری دارد خوزستان! جنگ باشد یا صلح فرق نمی کند! هر جا که حیاتی در خطر باشد ، قهرمانان این دیار از جانبازی دریغ نمی کنند! جهان آرا باشد یا علی لندی ، به میدان می آیند و سیاوش وار دست در آغوش شعله های آتش به رقص در می آیند و جانبازی می کنند...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مناسبت
ناتوانی پدافند سپرهای پدافندی پر ادعای صهیونیستها در مقابل با بالستیکهای ایرانی
تحلیلگران نظامی براساس تصاویر منتشرشده از اصابتهای پر شمار موشکهای بالستیک ایرانی به اهداف خود در سرزمینهای اشغالی، معتقدند سامانههای پدافندی اسراییل که مانورهایی تبلیغاتی بسیاری بر آن صورت گرفته است، در مقابل سرعت بالا و طرح مانور موشکهای ایران ناتوان است. این تحلیلگران برخورداری موشکهای ایرانی از فناوری پیشرفته کلاهک بارشی را یکی از دلایل ناتوانی صهیونیستها در مقابل عملیات موشکی ایران میدانند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله القاصم الجبارین...
🖤اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🖤
سلام! صبح چهارشنبهتون بهخیر و پر برکت ان شاالله. پیروزی شیرین شیران بیشه ایران بر سگهای هار صهیونی رو خدمت شما تبریک عرض میکنیم. با دعا برای موفقیت و پیروزی رزمندگان جبههی مقاومت علیه دشمن صهیونیستی روز خود را آغاز میکنیم
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گزارش
همین حوالی تهران است، درست در همسایگی سیدالکریم علیه السلام. جایی که یک زمانی توی شهرری آنجا را به آب وهوای خوش و دارودرختش می شناختند. امامزاده ابوعبدالله علیه السلام معروف به امامزاده عبدالله شهرری در دل خودش یک تاریخ را نهفته دارد، از روزگاری که تیفوس در تهران بیداد می کرد تا لشکرکشی های مشروطه خواهان و بعدتر مردانی مانند شهدای ۱۶ آذر که با نامشان تاریخ را ماندگار کردند. شاید در نگاه اول گمان کنیم این امامزاده جای دِنجی برای زیارت و غم دل سبک کردن است اما وقتی داخل صحن ها می شویم پی می بریم اینجا صرفاً یک جای زیارتی نیست، مدیریت این آستان چند سالی است که با نگاهی تازه به یک آرامستان کهنه، از دل این مکان زندگی ایجاد کرده است، مکانی که شاید نمونه های آن در ایران جان فراوان باشد، از سروصدای شادی بچه های توان یاب داخل یکی از صحن ها تا صدای چرخ های خیاطی در صحن دیگر که بوی حرکت و زندگی می دهد تنها بخشی از تحول امیدبخش در یک مجموعه ی مذهبی است.
شاید بد نباشد شما هم یک توک پا به این امامزاده که در سه راه ورامین و در مسیر حرم حضرت سیدالکریم علیه السلام واقع شده بیایید؛ آن وقت است که می توانید نگاه تازه به موضوع وقف و اهمیت آن در جامعه و اثرگذاری اش را با چشم های خودتان در حوزه های مختلف ببینید.
در این شماره مهمان آستان مقدس امامزاده عبدالله علیه السلام شهرری شدیم، آستانی که در جشنواره سلاله سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان آستان برتر معرفی شده است و با وجود همه مرارت های ممکن در این مسیر همچنان با قوت به فعالیت هایش ادامه می دهد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#گزارش
🔹لطفا خودتان را برای خوانندگان ما معرفی کنید؟
🔸من جواد علیرضایی هستم؛ مدیر آستان مقدس امامزاده ابوعبدالله علیه السلام شهرستان ری که به امامزاده عبدالله علیه السلام معروف است.
🔹چرا از بین بقاع متبرکی که در تهران وجود دارد، روزی شما خدمت به این آستان شد؟
🔸ما بزرگ شده ی شهرری و ارادتمند همه ی بقاع متبرک فرزندان حضرت زهرا سلام الله علیهاهستیم؛ به ویژه حضرت امامزاده عبدالله علیه السلام که ما در محله A ایشان بزرگ شدیم؛ لذا محبت به این آستان و اینکه ما بچه محل این آقا هستیم و توفیقی که خداوند حاصل کرد و پذیرشی که این سید والامقام داشت، حوزه خدماتمان در سال های اخیر در این مکان مقدس قرار گرفت.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
حضرت آیت الله محفوظی:
واقعیت این است که قناعت گنجی است که تمام نشدنی است و هر کس که این گنج را برای خود به دست آورد می تواند همهٔ عمر را در سعادت و عزت به سر ببرد. رسول گرامی اسلام ( ص ) فرمود: «قناعت، گنجی است که فانی نمی شود». امیر مؤمنان علی ( ع ) می فرمود: «لا كنزٌ أغنيٰ مِن القناعةِ. گنجی بی نیاز کننده تر از قناعت نیست.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مناسبت
توئیت جالب کاربر عرب:
آمریکا : پزشکیان مارو فریب داد
فکر میکردیم او محمود عباس است، ناگهان مثل سنوار ظاهر شد
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران،گفت: «هر آن چیزی که روی آتش تهیه و بسوزد، به دلیل کربن ایجاد شده در قسمت های سوخته، میزان ابتلا به سرطان افزایش پیدا می کند. خوردن دانه های سوخته ی بلال که معمولاً هم تعدادشان در بلال ها کم نیست، باعث ورود کربن به بدن و در نهایت با مصرف زیاد آن، فرد را مستعد ابتلا به سرطان های کبد و معده می کند.»
وی عنوان کرد: «بنابراین مصرف بلال به صورت آب پز یا بخارپز شده، به مراتب بهتر از شکل کبابی آن است، چرا که باعث می شود دیگر از یک منبع اضافی نمک هم استفاده نشود (با توجه به خواباندن بلال در آب نمک بعد از کبابی شدن روی آتش).
فرحبخش با اشاره به اینکه همچنین شکل کبابی ذرت به دلیل خواباندن آن در آب نمک توصیه نمی شود، یادآور شد: «ایرانیان نمک خور هستند و مصرف سرانه ی ایرانیان بیش از دوبرابر مصرف توصیه ای سازمان بهداشت جهانی است، توصیه می کنیم در آب نمک خوابانده نشود تا دیگر از یک منبع اضافی نمک استفاده نشود.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«وَمَا تَأْتِيهِمْ مِنْ آيَةٍ مِنْ آيَاتِ رَبِّهِمْ إِلَّا كَانُوا عَنْهَا مُعْرِضِينَ. فَقَدْ كَذَّبُوا بِالْحَقِّ لَمَّا جَاءَهُمْ ۖ فَسَوْفَ يَأْتِيهِمْ أَنْبَاءُ مَا كَانُوا بِهِ يَسْتَهْزِئُونَ. هیچ نشانه و آیهای از آیات پروردگارشان برای آنان نمیآید، مگر اینکه از آن رویگردان میشوند! آنان، حق را هنگامی که سراغشان آمد، تکذیب کردند! ولی بزودی خبر آنچه را به باد مسخره میگرفتند، به آنان میرسد؛ (و از نتایج کار خود، آگاه میشوند).» (سوره مبارکه انعام، آیات ۴ و ۵)
@zane_ruz
نظرات چینیها درباره حمله موشکی ایران به اسرائیل
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97