هفتهنامه زن روز
#کدبانوگری
کدو کبابی ایتالیایی
مواد لازم
کدو سبز: ۴ عدد
پودر سوخاری: ۵۰ گرم
پیاز: .۶ عدد
گوجه فرنگی خشک و مزه دار شده در روغن زیتون: ۶ عدد
پودر پنیر پارمسان: ۲۵ گرم
روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
دانه کاج: ۵۰ گرم
سیر: یک حبه
برگ آویشن: یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای شروع، پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. حبه سیر را با کمک گوشت کوب له کنید. در این مرحله باید چاشنی گوجه فرنگی خشک و مزه دار شده در روغن را به اندازه لازم داخل آبکش بریزید تا روغن آن کاملا گرفته شود. (این چاشنی به صورت کارخانه ای در خیلی ازکشورها موجود است و در ایران هم به صورت سنتی می توانید آن را از ترشی فروشی ها تهیه کنید. اما چون ممکن است به آسانی آن را پیدا نکنید، طرز تهیه آن را در ادامه گفته ایم.) کدوها را خوب بشویید و بدون اینکه پوست آن ها را بگیرید از طول نصف کنید. حالا فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سپس کدوها را با یک قاشق
غذاخوری روغن زیتون چرب کنید و حدود بیست دقیقه روی کاغذ نسوز داخل فر قرار دهید. برای مزه دار کردن کدوها پودر سوخاری، پیاز خرد شده، سیر له شده و گوجه فرنگی خشک شده در روغن، پودر پنیر پارمسان و برگ آویشن را داخل یک کاسه با هم مخلوط کنید. دانه کاج را هم داخل مخلوط کن بریزید و بعد از کمی خرد شدن به مواد اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کنید. در آخر با مقدار زیادی فلفل سیاه مزه دار کنید. کدوها را از فر بیرون بیاورید. چاشنی آماده شده و باقی روغن زیتون را روی آن ها بریزید و دوباره حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا طلایی رنگ شوند.
طرز تهیه چاشنی گوجه فرنگی خشک شده در روغن زیتون
گوجه فرنگی ها را به صورت حلقه ای برش داده و داخل فر یا زیر آفتاب خشک کنید. سپس لایه لایه گوجه فرنگی های خشک شده را داخل شیشه با مقداری آویشن و برگ رزماری بچینید. اجازه دهید یک سانتی متر از روی شیشه خالی بماند، سپس روغن زیتون را روی گوجه ها ریخته و در شیشه را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید.
@zane_ruz
#پاسخ_به_شبهات
حسن بن علی در تاریخ به عنوان فردی مطلاق (فردی که بسیار طلاق دهنده
است) معرفی شده است. با این وجود، شیعیان چگونه قائل به عصمت او
هستند در صورتی که طلاق فعل قبیحی است؟
پاسخ شبهه:
شواهد فراوانی در بطلان این ادعا وجود دارد که به دو مورد آن اشاره می شود:
بیشتر روایاتی که در این باره در کتب حدیث آمده جعلی است و به ظاهر،
منقول از امام صادق علیه السلام است؛ یعنی این مطلب حدود نزدیک به یک
قرن پس از زمان امام مجتبیعلیه السلام مطرح می شود، چراکه شهادت امام
صادقعلیه السلام در سال ۱۴۸ هجری و شهادت امام مجتبی علیه السلام در سال پنجاه هجری رخ داد.
اگر واقعا این روایات از امام صادقعلیه السلام باشد حضرت چه هدفی از بیان
آن بعد از یک قرن داشته اند؟ آیا درصدد بیان و افشای بحران خانوادگی
امام مجتبیعلیه السلام بوده اند؟!
قابل تأمل است که اگر این احادیث حقیقتا از زبان امام صادق علیه السلام
صادر می شد، منصور دوانیقی که دشمن سرسخت ائمهعلیه السلام و بنی هاشم است، آن را نقل کرده و امام صادقعلیه السلام را مورد طعنه قرار می داد.
و نیز اگر چنین امری واقع شده بود باید دشمنان قسم خورده و بهانه جویانی که بر کوچک ترین امری مثل رنگ و جنس لباس ایشان اعتراض می کردند، در زمان حیات آن حضرت، این امر را ُ بر ایشان خرده می گرفتند و در مناظرات و اعتراض هایی که بر حضرت داشتند بر این نکته ـ که اگر صحیح بود نقطهضعف بزرگی به شمار می رفت ـ انگشت می گذاشتند. ولی چنین امری از آن دوران، گزارش نشده است.
@zane_ruz
#پزشکی
پوکی استخوان یک اختلال اسکلتی است که به علت طبع سرد بروز پیدا می کند.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره پوکی استخوان اظهار کرد: پوکی استخوان یک اختلال اسکلتی است که به علت طبع سرد بروز پیدا می کند. این عارضه در افراد بالای ۴۵ سال بیشتر دیده می شود.
او بیان کرد: مبتلایان به پوکی استخوان با کاهش تراکم و استحکام استخوان ها در معرض خطر شکستگی استخوان قرار می گیرند که استخوان های مچ دست، ستون فقرات و لگن آسیب پذیری بیشتری دارند. پوکی استخوان در زنان بیشتر از مردان است، همچنین سفیدپوستان بیشتر به این عارضه دچار می شوند. افرادی که قدی کوتاه و جثه ای کوچک دارند، به عبارتی استخوان بندی آن ها کوچک است هم در معرض پوکی استخوان قرار می گیرند.
@zane_ruz
#ینگه_دنیا
آشپزخونه سلطنتی و گلخونه پارک، با این قصه: از همون اول، آقای شاه گوستاو سوم، تصمیم می گیره که یک گلخونه برای تأمین مایحتاج آشپزخونه
سلطنتی در بخش شمالی پارک احداث کنه و سبزیجات و میوه های مختلفی رو به اونجا منتقل می کنه. گل ها و گیاهان تابستانی پارک هم در زمستان های سرد استکهلم همین جا نگهداری می شدند.
بعد از یه مدت، میوه ها و سبزیجات تولیدی این گل خونه از حد نیاز آشپزخونه سلطنتی فراتر میره و
مازادش در بازار روز برای مردم محلی عرضه میشه. کم کم میوه جات و سبزیجات استوایی رو هم در همین
گلخونه تولید می کنند.از سال ۱۹۸۹ هم یه بنده خدایی میاد کل فضا رو می خره و ضمن حفظ حالت گلخونه ای باگیاهان خاص، تبدیلش میکنه به خانه پروانه ها و آکواریوم بزرگی از انواع ماهی ها و کوسه ها که پدربزرگ و مادربزرگ های استکهلمی یه بلیط ۱۹۰ کرونی برای
خودشون و یه بلیط ۹۸ کرونی واسه کوچولوها بخرن و روزها نوه هاشون رو بیارن به تماشای پروانه ها و ماهی های عجیب.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#زیر_گذر_تاریخ
پدر علم شیمی دوستدار امام ششم
در کتاب «امام صادق مغز متفكر شيعه» از قول جابر آمده است: «همه این
علم (شیمی یا کیمیاگری) را از محضر مولايم جعفربن محمدعلیه السلام آموخته ام.»«برتلو» شیمیدان فرانسوی که به «پدر شیمی سنتز» مشهور است هم، سخت تحت تأثیر جابر واقع شده و می گوید: «جابر در علم شیمی همان مقام و پایه را داشت که ارسطو در منطق.» جورج سارتون می گوید: «جابر را باید بزرگ ترین دانشمند در صحنه علوم در قرون وسطی دانست.»
«جابربن حیان» میان ۴ هزار شاگرد امام جعفر صادق علیه السلام در علم کیمیاگری ممتاز شد و سال هاست که از او به عنوان «پدر علم شیمی» یاد می شود.
شخصیتی که غربی ها او را به نام «گبر» می شناسند. جابر نخستین شیمیدان
ایرانی است. او اولین کسی است که به علم شیمی شهرت و آوازه بخشید و بی تردید نخستین مسلمانی است که شایستگی کسب عنوان شیمیدان
را دارد. ابوموسی جابربن حیان، کیمیاگر برجسته ایرانی، در سال ۱۰۰ هجری
شمسی در شهر توس از توابع خراسان متولد شد. پدر او یک داروساز شناخته
شده و از پیروان اهل بیت علیهم السلام بود که به دلیل تلاش در براندازی حکومت بنی امیه دستگیر شد و به قتل رسید. جابر در زمان قتل پدرش کمتر از یک سال سن داشت. علا قه مندی جابر زمینه ای شد تا او نیز به داروسازی پرداخته و البته هم زمان با آن، به یادگیری علوم دیگر هم بپردازد. برای همین، ایران را به مقصد عراق ترک کرد تا در کوفه، تحقیقات خود را دنبال کند. به همین دلیل به او صفت «کوفی» داده اند. جابر، علاوه بر علم داروسازی، از کیمیاگران و فیلسوفان عصر خود بود و البته بیشتر این شهرت را مرهون شاگردی پیشوای ششم شیعیان می دانست.
جابربن حیان، کتابی مشتمل بر هزار برگ و ۵۰۰ رساله، تألیف کرده است. جابر شاگرد و دوست امام صادقعلیهم السلام بود و امام را شخصی والا و مهربان یافت؛ به طوری که نمی توانست از او جدا ولی بی نیاز بماند. جابر می کوشید تا با راهنمایی استادش، علم شیمی را از بند افسانه های کهن مکاتب اسکندریه برهاند و در این کار تا اندازه ای به هدف خود رسید. برخی از کتاب هایی که جابر در زمینه شیمی نوشته عبارتند از: الزیبق، کتاب نارالحجر، خواص اکسیرالذهب، الخواص، الریاض و... .وی به آزمایش بسیار علاقه مند بود. از این رو، می توان گفت نخستین دانشمند اسلامی است که علم شیمی را بر پایه آزمایش بنا نهاد. جابر نخستین کسی است که اسیدسولفوریک یا گوگرد را از تکلیس زاج سبز و حل گازهای حاصل در آب بدست آورد و آن را «زینت الزاح» نامید. جابر اسیدنیتریک یا جوهر شوره را نیز نخستین بار از تقطیر آمیزه ای از زاج سبز، نیترات پتاسیم و زاج سفید بدست آورد. جابر در سال ۱۹۴ هجری شمسی در کوفه درگذشت.
@zane_ruz
#داستان
آمیز قلمدون(خانم)
ماه منیر داستانپور
صدای زنگ ساعت شماته دار بی بی صدیقه که به هزار ترفند از دستش درآورده و به اموال خودم اضافه کرده بودم؛ در اتاق می پیچد و برای هزارمین بار، با میل به کوبیدن مشت به چانه اش مقابله کرده و با ملایمت تمام جیغ بنفشش را در گلو خفه می کنم اما دوباره و دوباره و دوباره این اتفاق تکرار می شود و من هر بار خود را خفته در بستر می یابم و این یعنی دلشوره دیر رسیدن به دفتر مجله باعث شده دو شب گذشته همواره دچار این کابوس باشم.
ِ ماجرای این بار را از دست ندهید.
@zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
☘اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم☘
سلام!✋🌸
✨صبح زیبای شنبه تابستانیتون بهخیر و شادی✨
امام محمد باقر علیه السلام میفرمایند: «هر کس ظاهرش بهتر از باطنش باشد، ترازویش سبک آید.» (امالی (صدوق) ص ۴۹۲، ح ۸)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#نگاه_نو
ستارههای سرزمین مادری
نیلوفر حاجقاضی
نام قهرمانان وطن که به میان می آید قلبمان به تپش می افتد و خون تندتر در رگ ها جریان می گیرد. وطن مادری است که با شنیدن نامش جوش وخروش با هویت و غیرت در هم می آمیزد. هرآنچه که مربوط به وطن و پاسداشت ارزش هایش باشد برایمان عزیز و ارزنده است. تعلقمان به آب و خاک و ریشه های اجدادی، عشقمان به سنت ها، زبان مادری و خرده فرهنگ های غنی و فاخرمان بستری فراهم کرده تا علقه هایی ناگسستنی با نام آوران وطن عزیزمان برقرار سازیم و به داشتن شان مباهات کنیم. در نگاه نو این هفته میخواهیم درباره اهمیت قهرمان شناسی گفتگو کنیم. در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
تاریخ و ادبیات کهن ایران مملو از شاهکارهایی است که قهرمانان واقعی یا شخصیت های داستان پردازی شده را برای تحکیم روحیه خودباوری در جوانان به تصویر کشیده است. شاهنامه سرشار از حکایت هایی است که خرد جمعی در آن اتفاق نظر دارند؛ رستم؛ پهلوان نامی شاهنامه، کاوه آهنگر؛ نماد ظلم ستیزی و درفش کاویانی او، سیاوش و حکایت گذشتن او از آتش، پرواز نمادین کیکاووس و صدها حکایت عبرت آموز دیگر.
شاهنامه خوانی ابزار تربیتی وزینی است که تکرار داستان هایش از دوران کودکی می تواند مقام و منزلت انسانی و وارستگی را در جوانان شکل دهد تا حماسه و دلاوری، راستی و درستی، خردورزی، مهر، خدمت و... در ذهن کنجکاو و کاوشگر آنان نقش ببندد. غیر از قهرمانان مرد نام آشنای شاهنامه شخصیت های زن این مجموعه هم دستی بر آتش دارند تا الگوی دانایی و خرد یا شجاعت برای زنان جامعه ما باشند مانند سین دخت و رودابه، کتایون و گردآفرید.
متن کامل «نگاه نو» این هفته را میتوانید در مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97