هفتهنامه زن روز
#کاشانه
جادوی پرکار
مریم کمالی نژاد
به نظر می رسد بعد از بازی های موبایلی و اینترنتی، بیشترین تمایل کودکان به سمت تماشای تلویزیون باشد. درصد کمی از بچه ها هستند که تمایلی به تماشای تلویزیون ندارند. اغلب آن ها از خردسالی شان، وقتی هنوز چهاردست و پا راه می روند، ناگهان جذب جعبه ی جادویی می شوند و رنگ و صداهایش برایشان جذاب است. پیش از این زیاد می شنیدم که تلویزیون دیدن تا قبل از ۲ سالگی برای بچه ها ضرر دارد. بعد از دو سالگی هم تماشای زیاد تلویزیون باعث از بین رفتن خلاقیت و به هم ریختن تمرکز می شود. ما در «کاشانه» این هفته می خواهیم به آثار مثبت و منفی تماشای تلویزیون بر کودکان اشاره کنیم. در بخشی از این نوشتار میخوانیم:
اینطور نیست که بگوییم تماشای تلویزیون توسط کودکان تماما آثار منفی به دنبال دارد. آثار مثبت تماشای تلویزیون عبارتند از: تقویت مهارت های یادگیری و شناخت احساسات، گسترش دایره لغات و کاهش افسردگی. تلویزیون در واقع بخش جدانشدنی از فرهنگ مدرن است. ما برای اخبار، آموزش، آب و هوا و مسائل فرهنگی و حتی موسیقی، قصه و... به تلویزیون وابسته ایم. می توانیم کودکانمان را با مدیریت به بخشی از محتواهای تلویزیونی که هدایت شده و الگوساز است و مهارت تفکر انتقادی را تقویت می کند، وصل کنیم یا با عدم نظارت و آزاد گذاشتن کودکان مضرات آن را فزاینده کنیم. بچه ها از طریق تلویزیون می توانند اشتراکات خود را با دیگران کشف کنند و با دنیاهای دیگر آشنا شوند. تلویزیون می تواند بچه ها را به مطالعه تشویق کند. تلویزیون می تواند ارزش ها و درس های مهم زندگی را به بچه ها بیاموزد. اخبار مناسب سن و سال، رویدادهای جاری و برنامه های تاریخی و مستندهای متنوع می توانند آگاهی کودکان را بالا برده و به توسعه تفکر انتقادی در جامعه کمک کنند.
شما میتوانید متن کامل این یادداشت را در شماره این هفته مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#در_محضر_خورشید
عیادت از مریض
حسنی احمدی
زید بن ارقم در بستر بیماری افتاده بود. او یکی از کسانی بود که در غدیر خم حضور داشت ولی حاضر نشد برای شهادت دادن به نفع علی حاضر شود. علی خبر بیماری ارقم را که شنید تصمیم گرفت به عیادت او برود. علی که وارد اتاق شد همین که چشم زید به او افتاد گفت: «مرحبا به امیرمؤمنان که از من عیادت می نماید، با اینکه از ما دلگیر و آزرده خاطر است. و بعد اشک در چشمانش حلقه زد.» علی کنار بستر زید بن ارقم نشست و گفت: «اى زید، آن ناراحتی که براى ما به وجود آوردی، هرگز مانع آن نمی شود که ما شرط انسانیت و حق دوستی را فراموش نموده و تو را در حال بیمارى عیادت نکنیم.»
علی لحظاتی سکوت کرد و بعد ادامه داد: «هر کس مریضی را براى رضاى خداوند عیادت کند، تا هنگامی که در کنار مریض نشسته باشد، در سایه رحمت و لطف الهی خداوند قرار خواهد داشت و چون بخواهد برخیزد که از نزد مریض بیرون رود، خداوند متعال هفتاد هزار ملِک را مأمور می نماید تا براى او درود و تحیت فرستند و مشمول رحمت الهی قرار می گیرد.» پسر عم رسول مهربانم نگاهی به چهره شرمسار زید کرد و سپس افزود: «اى زید، من دوست داشتم که چنین فضیلتی شامل حالم گردد و به همین جهت از تو عیادت کردم.»
منبع: بحارالانوار، جلد۸۱، صفحه ۲۲۸
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
چرا در دیابت تحرک مهم است؟
سطح بالای قند خون در طولانی مدت با اثر منفی روی اعصاب و عروق، می تواند سیستم های داخلی بدن از جمله؛ بینایی، سیستم قلبی ـ عروقی و دستگاه ادراری تناسلی را تحت تأثیر قرار دهد. یكی از عوارض مهم این بیماری در مردان، اختلالات جنسی است كه معمولا خود را به صورت اختلال نعوظ نشان می دهد.
شیوع این اختلال به صورت نهفته و خاموش است و با گذشت زمان به تدریج خود را نشان می دهد و ماه به ماه و سال به سال تشدید می شود. قدم اول در برخورد با این اختلال، تغییر سبك زندگی است. افزایش تحرك و ورزش و كاهش وزن مهم ترین اقدام است. رژیم غذایی مناسب و كاهش وزن تحت نظر متخصص تغذیه، كنترل دقیق قند خون تحت نظر متخصصان غدد و ارزیابی قلبی ـ عروقی برای بررسی اختلالات همراه مثل فشار خون و نارسایی قلبی لازم است انجام شود. اندازه گیری هورمون های موثر در عملكرد جنسی، از اقدامات بعدی است. قدم بعدی در برخورد با این اختلال، درمان دارویی است.
تجویز داروهای كمكی برای درمان اختلال نعوظ از جمله سیلدنافیل و تادالافیل، تحت نظر پزشك در رابطه با بهبود کیفیت زناشوئی مؤثر است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
کمدین آمریکایی و زن، زندگی، آزادی
بنجامین کمدین آمریکایی با انتشار عکسی از یک خانه فحشا در یک خیابان عمومی لس آنجلس که بنرهای مهسا امینی و زن ـ زندگی ـ آزادی روی اون نصب شده این توئیت را منتشر کرده که ترجمه اش اینه:
به زنان مسلمان (نما) در غرب (از جمله ایرانیان فراری) گوش ندهید. آن ها می خواهند روسری را از شما بگیرند تا شما را به روسپی های معتاد تبدیل کنند. تنها چیزی که آن ها به دنبال آزادی شما از آن هستند، ایمنی خانواده و عزت شماست. شریعت به شما ظلم نمی کند، بلکه از شما محافظت می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#زیرگذرتاریخ
انتقال مخفیانه جنازه شهید شیخ فضل الله نوری
به نقل از تبیان، خانواده ی وی، جنازه ی شیخ را مخفیانه به منزل بردند و در اتاقی در حالی كه غسل و كفن شده بود گذاشتند و آن را تیغه كردند و برای این كه كسی بویی نبرد مراسمی ظاهری گرفتند و جنازه ای غیر واقعی را در قبرستان دفن كردند و صورت قبری برای آن ساختند. پس از هیجده ماه كه مردم كم كم با خبر شده بودند، می آمدند و پشت دیوار فاتحه می خواندند و می رفتند. احتمال خطر از هر سو می رفت، دختر شیخ فضل الله نقل می كند: «مرحوم آقا را خواب دیدم که خیلی خوش و خندان بود ولی من در همان عالم خواب گریه می کردم، آقا به من گفت: گریه نکن، همان بلاهایی را که سر سیدالشهدا آوردند، سر من هم آوردند. این ها می خواهند نعش مرا دربیاورند تا درنیاورده اند زود آن را به قم بفرست.»
جنازه ی مطهر شیخ را بعد از ۱۸ ماه بدون آن كه كم ترین آسیبی دیده باشد از آن اتاق در آورده و مخفیانه به قم انتقال دادند. سپس در مقبره ای كه قبلا در صحن مطهر تدارك دیده بودند، دفن كردند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#اینفوگرافیک
۸ ترفند ساده که از خراب شدن کابل شارژر تلفن همراه شما جلوگیری خواهد کرد
@zane_ruz
#داستان
مردمان شهر خوبان (۱)
مریم جهانگیری زرگانی
بلقیس توی تراس خانهشان، روی یک چهارپایه پلاستیکی نشسته بود. گاز پیکنیک و تابه روحی پر از روغن جلویش بود. بسمالله گفت و اولین ماهی را سُراند توی ماهیتابه. صدای جلز و ولز روغن به هوا رفت. دومین ماهی را که انداخت توی تابه بوی سیر و گشنیز بلند شد. صدای بهنام را از پشت سرش شنید:
-یه آبُدانه و یه نِنِه بلقیس، یه ننه بلقیسه و یه ماهی صوبور!
بلقیس خندید. بهنام گفت:
-ها قربون او خندت و او دندون طِلات!
آمد توی تراس و نشست کنار دیوار. بلقیس پرسید:
-آقات رفت؟
در ادامه از شما دعوت میکنیم اولین قسمت این داستان زیبا را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند روزی دهنده...
🌹اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌹
🪴🌼سلام! صبح سهشنبهتون بهخیر و نیکی، روزتون پر روزی و بابرکت🌼🪴
امام حسین علیهالسلام میفرمایند: «شیعه ما کسی است که دلش از هرگونه خیانت کینه نیرنگ و مکری پاک است» (بحارالانوار، ج ۶۸، ص ۱۵۶)
@zane_ruz
#گزارش
زن، عفت، زندگی (۱)
فاطمه اقوامی
در این اوضاع و احوال، علاوه بر آن ها که پا در بیراهه کشف حجاب گذاشته و پرچم مخالفت علنی با امر الهی را بالا برده اند، عده ای هم به دنبال ماهی گرفتن از این آب گل آلود هستند و بازار شبهات را داغ و گرم نگه می دارند و خواسته یا ناخواسته در همان مسیر قدم برمی دارند. در مورد حجاب بارها و بارها صحبت شده اما این شرایط ما را بر آن داشت که بار دیگر از سر وظیفه به سراغ این واجب الهی رفته و پیرامونش قدری با شما سخن بگوییم به امید آن که گره ای از ذهنی بگشاید. در بخش اول این گزارش میخوانیم:
باید دقت کنیم که برای وضع قانون هم از همه افراد آن جامعه نظرخواهی نمی کنند چون همه متخصص امر نیستند که درست و غلط ماجرا را تشخیص دهند. هر حکومت و نظامی برپایه خاستگاه و اندیشه ای که براساس آن بنا شده، قوانینش را می نویسد مثلا کشورهای غربی بر پایه اندیشه لیبرالی قوانین خودش را وضع کرده است و کشور ما برپایه اندیشه اسلامی. ممکن است شخصی در مرحله اندیشه ای حرف داشته باشد که مثلا مبانی اندیشه لیبرالی، مبانی غلطی است و برای آن دلایل روشنی بیاورد اما اگر در آن جامعه زندگی می کند در مرحله قوانین حکومتی، چاره ای جز تبعیت از قانون ندارد. به صورت کلی بحث الزام و اجبار در اجرای قانون، امری بدیهی و معقول است چرا که قانون باید ضمانت اجرا داشته باشد و اگر این ضمانت اجرا از آن گرفته شود عملا با بی قانونی و هرج و مرج تفاوتی نخواهد داشت. حالا اگر این قانون براساس اندیشه اسلامی هم نوشته شده باشد در اصل ماجرا تفاوتی نمی کند. در اینجا هم ضمانت اجرا و الزام و اجبار در اجرای قوانین باید لحاظ شود و این یک امر بدیهی و عقلانی است. بد نیست که در همین جا به این نکته هم اشاره کنیم که ما در جامعه خود اساسا چیزی به نام حجاب اجباری نداریم چرا که حجاب به معنای خاص آن حدود و شرایط مشخص دارد که در بسیاری از مواقع با آنچه در جامعه ما در جریان است، فاصله بسیار دارد. در حال حاضر چیزی که جامعه و مجریان قانونی به آن تأکید دارند بحث پوشش اجباری است نه حجاب.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
مراحل کار شیطان (۱)
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی
قرآن مراحل کار شیطان را که میخواهد بگوید میگوید اول القا یعنی میاندازد. بینید میشود این آدم را گرفت. بعد مس یعنی میآید جلو کمی او را نوازش میکند، میگوید بیا، بیا. بعد وسوسه در درون او میآید. «يُوَسْوِسُ في صُدُورِ النَّاس» یک قدری وسوسه میکند. بعد قرین. میآید کنارت دیگر، رفیقت میشود. اگر توانست از مرحله القا، مس، رسید به وسوسه، رسید به قرین، میشود مرحله پنجم یستحوذ یعنی چیره، مسلط میشود. حالا این حرف من بدآموزی نداشته باشد. اینها که میخواهند مثلا یکی را معتاد کنند اول میآید در پارک سیگار به او تعارف میکند، یک احوالی میپرسد. اگر دید این سیگار را گرفت و خوب هم هست، کمی میآید نزدیکتر بغل او مینشیند و شروع به درددل کردن میکند. بعد دید نه، این کمی اهل حال است، میگوید امشب بیا خانه ما و آوردش خانه کمکم آن مواد مخدر را جلوی او میگذارد. خلاصه وقتی او را گرفتار کرد، او باید دنبال این بدود. دیگر میرود در پارک، التماس میکند، پول هم میدهد، مواد مخدر از او میگیرد. یعنی او را تبدیل به یک نیرو میکند. شما ببینید چقدر قشنگ است. القا، مس، وسوسه، قرین، استحوذ علیهم، این استحوذ آیه قرآن هم دارد. «اسْتَحْوَذَ عَلَيْهِمُ الشَّيْطانُ فَأَنْساهُمْ ذِكْرَ اللَّهِ».
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97