هفتهنامه زن روز
#مهارتهای_زندگی
ثمربخشی گفتگوهای دو نفره
یکى از مشکلات روابط، که در میان گفتگوهاى دو و چند نفره پیش مى آید، متکلم وحده شدن یک نفر و یا توى حرف هم پریدن است. بگذریم از مهارت هاى شنونده فعال بودن که باید بیاموزیم، روش هایى وجود دارد که مى توانیم محترمانه طرف مقابل را از متکلم وحده بودنش آگاه کنیم تا صحبت هایش را تمام یا قطع کند. متأسفانه همان قدر که دیگران از پرگویى هاى تک نفره در جمع کلافه و بى حوصله مى شوند، خود فرد هم از متکلم وحده بودن آسیب هایى مى بیند از جمله این که تمرکزى که مى بایست بر روى حرف هایش باشد را از دست مى دهد و آن قدرها جدى گرفته نشده و شنیده نمى شود. براى فائق آمدن به این مشکل، اگر با چنین فردى روبرو شدید روش هایى هست که مى توانید طرف مقابل را از وضعیتى که درست کرده آگاه کنید یا شرایط را تغییر دهید:
1⃣روش ماهی
روش اول به آن روش ماهى مى گویند یعنى شما دهانتان را مثل ماهى باز مى کنید تا حرف بزنید، اما حرفى نمى زنید، در واقع اداى حرف زدن را درمى آورید، کوتاه و سریع، طرف مقابل در این حالت متوجه خواهد شد که شما حرفى براى گفتن دارید و باید بهتان زمان بدهد
2⃣روش بوک مارک
روش دوم، روش بوك مارك است. در این روش دستتان را طورى تکان مى دهید که نشان دهید مى خواهید چیزى به صحبت هاى طرفتان اضافه کنید. حرکت دست، ژست ساده اى است که طرف مقابل را وادار به مکث مى کند. این روش را باید تمرین کنید تا دستتان بیاید زبان بدن تا چه اندازه مؤثر است.
3⃣روش اجازه
اگر بوك مارك هم جواب نداد، روش شاگرد را امتحان کنید، یعنى مثل یک شاگرد مؤدب به نشانه اجازه گرفتن دستتان را بلند کنید، در این حالت طرف مقابل حتى اگر سکوت هم نکند، حتما به شما خواهد گفت: چیزى مى خواى بگى؟ بالا بردن دست به معناى «ایست» است.
4⃣روش تماسی
اگر هیچ کدام از این روش هاى غیرمستقیم و غیرلمسى جواب نداد، مجبور هستید بروید سراغ روش تماس؛ دست یا بازوى طرف مقابل را لمس کنید ـ با در نظر گرفتن مسائل شرعى البته ـ این حرکت به معناى دلگرمى دادن به طرف مقابل است که یعنى من فهمیدم چه چیزى مى خواستى به من بگویى و تو موفق شدى که آن را به من بفهمانى و کافى است. لمس کردن طرف مقابل به هر حال لحظه اى سکوت را به دنبال خواهد داشت.
5⃣روش اعلام زمان
اگر احتمال مى دهید که طرف مقابل نتواند جلوى هیجانش را بگیرد و مدام توى کلام شما مى پرد، براى اینکه جلوى کارش را بگیرید از قبل بگویید که فلان مقدار زمان نیاز دارید براى حرف زدن تا او هم حساب کتاب کند و کلام تان را قطع نکند.
از این روش ها سوء استفاده نکنید تا خودتان را تبدیل به متکلم وحده کنید و طرف مقابل را ساکت.
@zane_ruz
#سلامتی
آیا شیرینی میتواند ناقل ویروس کرونا باشد؟
متخصصان تغذیه و رژیم درمانی عقیده دارند که ویروس کرونا در دمای بالا از بین خواهد رفت و این درحالی است که ممکن است شیرینی به ویروس آلوده نباشد، اما هنگام قرار دادن در جعبه از طریق دست آلوده فرد فروشنده شیرینی ناقل ویروس شود و یا اینکه خود جعبه از قبل به ویروس کرونا آلوده شده باشد. در این روزهای کرونایی یکی از مهمترین خوراکیهایی که باید از لیست برنامه غذایی حذف کنید، شیرینی جاتی مانند نوشابه، قند، شکر و ... است؛ چرا که استفاده از آنها باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن خواهد شد و با توجه به شرایط پیش آمده تنها راه مقابله با آلودگی تقویت سیستم ایمنی بدن و رعایت اصول بهداشتی است. رشد ویروس و باکتری در شیرینی جات تر نسبت به شیرینی جات خشک به علت اینکه ویروسها در جای مرطوب پیشرفت زیادی دارند، بیشتر خواهد بود، اما شیرینی جات خشک به علت اینکه بیشتر در خانه تهیه میشوند اگر آنها را بعد از پخت مجدد گرم کنیم دیگر ناقل به ویروس نخواهند بود. به یاد داشته باشید که مصرف مواد شیرینی زا در این روزها ممکن است علاوه بر تضعیف سیستم ایمنی، سلامت دندانهای شما را به خطر اندازد و با بسته بودن مراکز درمانی و کلینیکهای دندان پزشکی ممکن است درد زیادی به علت خراب شدن دندانها گریبانگیر شما شود.
@zane_ruz
#منبرک
حداقل اثر نماز
حجتالاسلام والمسلمین پناهیان
حداقل اثر نماز جدا شدن از دنیاست و حداکثر اثر آن اتصال به خداست. اثر حداقلى را خودش به ما مى دهد مانند کودکى که او را به زور از اسباب بازى هایش جدا کنند ولى حداکثر اثر آن به خود ما بستگى دارد که چقدر از آن اسباب بازى ها دل بکنیم. اگر تجربه اتصال به خدا را پیدا کنى عاشق نماز مى شوى.
@zane_ruz
#ینگه_دنیا
داروخانه هوشمند
وقتى از داروخونه دارو مى گیرید، حساب کتابش رو دارن. مثلا مى دونن 60 تا قرص داده شده و روزى دو تا باید مصرف بشه. قبل از این که 30 روز بگذره و قرص هاتون تموم بشه، از طرف داروخانه پیامک مى آد که داروى شما داره تموم مى شه، مى خواى به دکترت بگیم یه سرى دیگه تجویز کنه؟
اگر اکى کنید مى گه پس باهاش تماس مى گیریم و در صورت تأیید خبر مى دیم که بیاى بگیرى. به این ترتیب هم مریض یادش نمى ره که دارو رو تجدید کنه، هم این که نیازى به مراجعه مجدد به دکتر پیدا نمى کنه.
@zane_ruz
#سرگرمی
قفس کودک در فضای باز!
در دهه ۱۹۳۰ این قفسهای عجیب در خانوادههای بریتانیایی رایج بودند. با کمک این قفسهای خطرناک، وقتی مادران مشغول انجام دادن کارهای خانه بودند، کودکان میتوانستند هوای تازه بخورند. باور نکردنی است، اما از نظر آنها این قفسها امن بودند. واقعا نمیدانیم والدین آن زمان چه فکری میکردند؟
@zane_ruz
#ایرانگردی
گراش شهری است در جنوب استان فارس، در ۲۶۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز و ۲۱۰ کیلومتری شمال غربی بندرعباس قرار دارد. گراش در فصل بهار دارای طبیعتی بکر و چشم انداز ی بی نظیر است که چشم هر بیننده ای را به خود مجذوب می کند.
@zane_ruz
#مطلع_عشق
خداوند از زن و مرد تنها خوشش نمیآید
امام خامنهای:
خداوند متعال از زن و مرد تنها خوشش نمیآید. مخصوصا آنهایی که جوانند و بار اولشان است. مخصوص جوانها هم نیست. خدای متعال از زندگی مشترک و مزدوج خوشش میآید. آدم تنها، مرد تنها و زن تنها که همه عمر را به تنهایی میگذرانند، از دید اسلام یک چیز مطلوبی نیست. مثل یک موجود بیگانه است در پیکره انسانی. اسلام این طور خواسته که خانواده، سلول حقیقی مجموعه پیکرهی جامعه باشد نه فرد تنها.
@zane_ruz
#داستان
برگه امتحان ریاضی
مریم جهانگیری زرگانی
مثل دسته اى گنجشك كه تند و تيز و پر سر و صدا يك باره وارد حياط خانه اى مى شوند و لابه لاى شاخه و برگ هاى درخت توى باغچه سر و صداى جيك جيك شان بلند مى شود، فرشته هم از همان دم آيفون حرف زدن را شروع كرد. دخترك با آن صداى جيغ جيغويش بلند بلند حرف مى زد و مى آمد.
ـ مامان... مامان... امروز بيست گرفتم. توى كلاس فقط من بيست گرفتم. آيدا و پونه از زور ناراحتى گريه كردند. آيدا گرفت نوزده، پونه هم كه اصلا هفده شد. خانم معلم به بچه ها گفت برايم دست بزنند، گفت مى خواهد برايم جايزه بخرد... مامان! مامان... گوش مى دى...
با چشم دنبال مادرش گشت...
شما میتوانید ادامه این داستان را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم✨
سلام!✋🌺
یکشنبه تون نورانی و پر خیر و برکت
امام صادق علیهالسلام میفرمایند: *اسراف کننده سه نشانه دارد: آنچه در شأنش نیست خریداری می کند، آنچه در شأنش نیست می پوشد و آنچه در شأنش نیست می خورد.* (خصال، ص ۱۲۱- تفسیر نورالثقلین،ج ۱، ص ۷۷۲)
امروز هم به یاری خدا همراه شما خواهیم بود.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#مهارتهای_زندگی
چند راهکار برای مواجهه با کودکی که جیغ میزند
1⃣چه نکنیم!
پیش از آن که بگوییم چه کنید باید مهم ترین کارى که نباید بکنید را بگوییم؛ براى متوقف کردن رفتارى در کودك از همان رفتار استفاده نکنید این بدترین راهکار ممکن است. اگر کودك داد مى زند، شما با داد زدن از او نخواهید که تمامش کند. اگر کودك لجبازى مى کند با لجبازى کردن نگویید نشانت مى دهم. بنابراین اولین کار این است که آرامشتان را در هر حالت و به هر سختى حفظ کنید و جیغ نکشید.
2⃣چشم در چشم شوید
اگر جایى پنهان شده و جیغ مى کشد، یا اگر جلوى روى شما ایستاده، فرقى نمى کند. دست هایش را به آرامى بگیرید و به چشم هایش نگاه کنید. اگر کودکتان در سنى است که متوجه صحبت هاى شما مى شود به او بگویید که به حرفش گوش مى کنید زمانى که بتواند آرام صحبت کند. لمس کودك و تماس چشمى به کودکتان اطمینان خاطر مى دهد که هم در مرکز توجه است و هم امنیت دارد. اگر کودکتان کوچک تر است و متوجه حرف شما نمى شود انگشتتان را به نشانه سکوت روى بینى بگذارید و با این حرکت او را به سکوت دعوت کنید.
3⃣قاطع باشید
همان قدر که نیازى به دعوا و تنبیه نیست، نیاز به خنده و قربان صدقه و بغل گرفتن هم ندارید. به جاى هر کدام این ها آرام و قاطع باشید. نخندید، محبت بیش از حد نکنید، تنبیه هم نکنید. فقط آرام و قاطعانه او را لمس کرده و دعوت به سکوت کنید. اگر این عمل چند دقیقه اى هم به طول انجامید شما باز هم ادامه دهید و ناامید نشوید.
4⃣بازی نکنید
کودکان تا قبل از دو سالگى معمولا از جیغ زدن به عنوان یک ابزار براى ابراز حس و حالشان استفاده مى کنند و گویا این رفتار بخشى از مراحل رشد آن هاست. اما نباید آن را تبدیل به بازى کنید یا زیادى عکس العمل بد نشان دهید. اگر کودك احساس کند که با جیغ کشیدن به تمام خواسته هایش بى دردسر و سریع مى رسد، جیغ براى او بازى مى شود. در این سنین سعى کنید کاملا بى تفاوت رفتار کنید. عدم توجه به یک رفتار باعث خاموشى آن مى شود.
5⃣قبل از آن که کار به جاهاى باریک بکشد
کودکان بعضى نیازهاى منطقى دارند، منطقى در روند رشد کودکان، نه منطقى از نظر بزرگسالان. پس سعى کنید به عنوان والد به نیازهاى منطقى کودکان توجه کنید، پیش از آن که کار به جاهاى باریک بکشد و او براى رسیدن به آن ها جیغ کشیدن را امتحان کند.
6⃣حرفت را بزن
به کودکتان در مهارت ابراز احساسات و کنترل هیجان کمک کنید. اجازه دهید صداى بلند خودش را در یک محیط خلوت بشنود. مثل یک بازى صداى آرام را هم به او آموزش دهید «مثل یک مورچه حرف بزن ببینم مى تونى» کلمات را به او آموزش دهید و حتى به کمکش بیایید که: «گمون کنم الان خیلى ناراحتى» و...
@zane_euz