✅خدمات دین به بیماران وسواسی
✅مطالعه رساله و کتب مربوط به وسواس بدون تجویز روان شناس و روان پزشک ممنوع است
✅پرسش های بیمار وسواسی اطمینانجویانه و بیمارگون است نه حقیقی.
✅ وسواسی مثل بسیاری از بیماران دیگری احکام خاص خود را دارد.
✅ وسواس بیماریای است که در بستر فرهنگی مختلف، جلوه های متعدد متناسب با آن فرهنگ را نشان می دهد.
✅درمان اختلال وسواس مذهبی= روان درمانی (روان شناس)+ دارودرمانی (روان پزشک) + فرار از بی کاری و شغل متناسب با استعداد و علاقه + ورزش منظم + تعبد به دستور خالق هستی و قبول رخصت های دینی + ..
محمدحسین قدیری ( روان شناسی)
ماهنامه خانواده مبلغان، شماره19، مرداد 1403
✅
تناسب در ازدواج
پرسش:
من ۲۶ ساله، دختر و تحصیلات دکترا دارم آیا مرد ۳۸ ساله با تحصیلات فوق لیسانس مناسب من هست؟
پاسخ
نمیشه قانون کلی داد.
اگر تناسب های زیادی بینتان هست زیر نظر مشاور ازدواج حاذقی باشید
تا با مصاحبه و آزمون و تمرین و تکالیفی که میده مشخص کنه تناسب کافی و لازم را دارید یا نه.
✅
Be careful what you tell people. A friend today could be an enemy tomorrow
امام على (عليه السلام): دوستت را در حدّ معتدل دوست بدار؛ زيرا ممكن است روزى دشمن تو شود و دشمنت را در حدّ ميانه دشمن بدار؛ زيرا شايد كه روزى دوست تو شود.
الإمامُ عليٌّ (عليه السلام): أحبِبْ حَبيبَكَ هَونا ما فعَسى أن يَكونَ بَغيضَكَ يَوما ما، و أبغِضْ بَغيضَكَ هَونا ما فعَسى أن يَكونَ حَبيبَكَ يَوما ما.
الأمالي للطوسي، ص767
💢مزاحمان جنسی برای پسران
📝دانشجوی 21 ساله ام چهره ام من را حدود 16 ساله نشان می دهد. متاسفانه همکلاسی ها و همسالان و حتی مردان بزرگ از من درخواست تن فروشی می کنند. من اهل این برنامه های نیستم اصلا و همین من را زجر می دهد. سیگار کشیدم بزرگتر به نظر برسم فایده نداشت. حتی بارها فکر خودکشی به سرم زده چه کنم؟
تذکر: سه خواهر و تنها پسر است. مشکل جسمی خاصی ندارند. تجربه تجاوز ندارد. گرایش ترنس و هموسکچوالیزم هم ندارد.
✍️پاسخ: توجه به توصیه ها و راهکارهای زیر ان شاالله برایتان مفید خواهد بود:
1- جو غالب خانواده شما زنانه است و این می تونه در رفتارها، اطوار و لحن و به طور کلی زبان بدن و زبان گفتار و زبان رفتارتون نمود پیدا کرده باشد. نوع راه رفتن، ایستادن، نگاه کردن، چرخیدن، چهره در هم کشیدن و خندیدن و عطسه و حتی سیگار کشیدن می تونه زنونه مردونه داشته باشه و به همین دلیله که احتمالا افراد برداشت بد دارند چون #سیگنال_اشتباه دریافت می کنن
2- پسران زیر بیشتر در معرض #مزاحمت_جنسی هستند: آنهایی که پدرشان زیاد در منزل حضور ندارند یا فرزند طلاق اند و با مادر زندگی می کنند. پسرانی که پدرانشان برایشان وقت نمی گذارند بیرون نمی روند بازی نمی کنند و کشتی نمی گیرند. پسرانی به دلیل شغل پدر زیاد مهاجرت می کنند. پسرانی که از نظر سر و وضع و شادابی چهره نشاط بیشتری بین همسالان دارد. پسرانی که رنگ پوست و چشم متفاوت تری در محل زندگی داره و چهره زنانه تر و کوچک تر دارند به خصوص اگر لباس با رنگ های زنانه و چسبان و تنگ بپوشندبنابراین باید این محرکها تا جایی که ممکن است مهار شود.
اگر نخل خرما نباشد بلند //ز تارج هر طفل یابد گزند.
3- ورزشهای رزمی و زورخونه ای ثبت نام کنید و باشگاه بروید.(تلاش کنید ورزش را هم با پدر یا بستگاه امینی بروید)
4- فیلم های احساسی و رمانتیک کمتر ببینید و مدتی فیلم های اکشن و جنگی ببینید. رمان های جنگ مثل پایی که جاماند را بخوانید.
5- با متخصص غدد مشورت کنید اگر نیاز باشد آزمایش هورمونی انجام دهید. کاهش هورمون تستسترون می تونه رفتار و اطوار زنانه را بیشتر کند.
6- جلساتی زیر نظر یک روان شناس باشید. اگر به هر دلیلی شرایط مشاوره حضوری را ندارید مشاوره غیرحضوری بگیرید. می تونید از سایت مرکز سبل السلام02191303933 و کلینک این مرکز ملی نوبت بگیرید: 31156161 -025
7- از تمرین تجسم ذهنی و تصویرسازی ذهنی روزانه برای الگوگیری از پسرانی که رفتار پسرانه تری دارند کمک بگیرید. در دفتر برنامه بنویسید و سه نوبت صبح و ظهر و شب هر بار ده دقیقه تجسم ذهنی را تمرین کنید. وقتی حس و فکر تغییر کند رفتار هم تغییر می کند.
📎 تذکر:
الف، متاسفانه بسیاری از خانواده ها متوجه نیستند رفتار پسران را زنانه کرده اند. مادر تا آخر دبیرستان پیگیر درس فرزند است. پسر خیلی مامانی است و با مامانش وقت می گذراند. پسر بیرون نمی رود و کارها و مسؤولیت های مردانه ندارند پوست و رنگ و نرمی دخترانه دارد. مادری که اقتدار شوهرش را ضعیف می کنه چنین شوهری نمی تونه امنیت روانی پسر را فراهم کنه و قهرمان زندگی پسر باشد.
ب،یک تجاوز جنسی به پسر می تواند او را عمری درگیر اضطراب و استرس پس ضربه ای و افسردگی شود.
ج، به جای سیگار کشیدن، فکر خودکشی مثل الان که مشاوره گرفتید دنبال راهکارهای بالغانه باشید.
کانال زندگی آرام، محمدحسین قدیری (روان شناس)
مهارت حل مسأله
امام على (عليه السلام): از بيتابى كردن بپرهيز كه آن اميد را قطع مى كند و كار را به ضعف مى كشاند و اندوه به بار مى آورد. بدان كه دو راه نجات بيشتر نيست:
يا مشكلى چاره دارد كه بايد چاره انديشى كرد
و يا چاره ندارد كه در آن صورت بايد شكيبايى ورزيد.
إيّاكَ و الجَزَعَ؛ فإنّهُ يَقْطَعُ الأملَ و يُضْعِفُ العملَ، و يُورِثُ الهَمَّ و اعلَمْ أنَّ المَخْرَجَ في أمرَينِ:
ما كانتْ فيهِ حِيلَةٌ فالاحْتِيالُ،
و ما لَم تكُنْ فيهِ حِيلةٌ فالاصْطِبارُ .
مستدرك الوسائل ج۲ ص۴۲۱
.
هدایت شده از انجمن روانشناسی اسلامی
#معرفی_کتاب
مجازی علیه همسران:
مهارتهای زندگی زناشویی همراه با داستانهای واقعی
نویسنده: محمدحسین قدیری
نشر مهرستان 1403
برای مطالعه فهرست و مقدمه کتاب به سایت مهرستان رجوع شود
https://book.mehrestan.ir
با تشکر 🌺
انجمن روانشناسی اسلامی
https://eitaa.com/islamicpa
هدایت شده از ⚘️ قرار شاعرانه ⚘️
با دلت حسرت همصحبتیام هست، ولی
سنگ را با چه زبانی به سخن وا دارم؟!
⚘️ فاضل نظری ⚘️
@gharareshaerane
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اولین معلم
🔹بخشهایی از سخنان مادر رهبر انقلاب دربارهٔ روش تربیت فرزندانشان به مناسبت سالگرد وفات مرحومه میردامادی، مادر رهبر انقلاب
@Farsna
هدایت شده از روان شناسی میگنا 📶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺کار زیبای بلاگر فلسطینی
بیشتر کلیپاش امید به زندگی در خرابه هست.
#تاب_آوری
#امیدآفرینی
@MignaChannel
هدایت شده از سید موسوی (مشاور خانواده)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌️این روزا که بحث جنسیت تو المپیک مطرحه، حتما این ویدئو رو ببینید ! بلایی که رسانه های غرب بر سر انسان ها می یارن !
هدایت شده از مرکز مشاوره ماوا
#معرفی_محصولات
📚 من مانده ام تنهای تنها
🖊محمد حسین قدیری
📌موضوع:مهارت رویارویی با غم غربت
👇توضیح محصول👇
🔸هر انساني ممکن است در موقعيتي از زندگي خود به «اجبار» يا «اختيار»، به ترک يار و ديارش نيازمند شود. اين سفرها ميتواند به دليلهاي تجاري، امنيتي، خدمت سربازي، تبليغ، مأموريت، تحصيل، تدریس و... باشد. با جدايي از «يار مونس» و «ديار مأنوس»، افراد با رويدادهاي تلخ و شيريني روبهرو ميشوند. يکي از رخدادهايي که ممکن است بر سلامت تن و روان مسافر و غريب اثر نامطلوب بگذارد و او را از «شادکامي» و غرض مطلوبي که برايش سفر کرده دورکند، «غم غربت» يا «غربتزدگي» است.
🔸متأسفانه با اينکه غمغربت مشکلات فراواني را به فرد، خانواده، جامعه، توليد، آموزش و... تحميل کرده است، اغلب افراد، والدين، مراکز آموزشگاهي، صنايع و معادن، مسئولان پادگانها و... براي سـلامت روان افـراد زيرمجموعـه و خانوادههايشان تدابير پيشگيرانه و درمانگرانهاي نينديشيدهاند.
@moshaveremava
هدایت شده از مرکز مشاوره ماوا
#معرفی_کتاب
📚مثل های روان
تمثيلهاي روانشناختي و تربيتي در ابعاد مختلف زندگي ما نقش سازنده دارند. مهمترين فوايد تمثيلها عبارتاند از: شادابي بخشيدن به بيان، كمك گرفتن از معلومات براي كشف مجهولات، نفوذ و ماندگاري بيشتر در ذهن و احساس، تصويري و خيالانگيز كردن مفاهيم و پيامها، كاهش مقاومت مخاطب هنگام دريافت پيامها، سرعت بخشيدن به انتقال پيامهاي انبوه، ابزار قوي و شيرين براي آموزش و ياددهي، آسانسازي يادگيري و يادسپاري و ياديـاري، ميانبر زدن راه استدلال، عيني و ملموس كردن مفاهيم ذهني و فلسفي دشوار و تمثيلدرماني (مانند بازسازي شناختي و اصلاح خطاهاي شناختي). 🧐
به همين دليل است كه شاهكارهاي ادبي در قالب قصه و تمثيل ارائه شده است.😊
استاد قدیری در این کتاب شما رابا تمثیل های روانشناختی وتربیتی آشنا می کنند.
برای تهیه این کتاب کاربردی روی قلب بزنید. ❤
«اللــــــــهم صـــــل علـــــــی محمـــــــد وآل محمــــــــد وعجــــــل فـــــــــرجهم»
#مأوا 🌹(مرکز روان درمانی ومشاوره اسلامی)
@moshaveremava
هدایت شده از شوخ طبعيها و حكايات طلبگي
شفا يافتن بيمار سرطانى با توسّل به امام رضا عليه السلام
در ديدارى كه با آقاى دكتر محمّد اسماعيل اكبرى[1] در ايّام حج داشتم، خاطرهاى را از #شفاى بيمارى #سرطانى با توسّل به امام رضا عليه السلام نقل كرد. من از ايشان خواستم كه آنها را مكتوب نمايد و اينك متن نوشته ايشان:... اگر چه در طول دوره سى و چند ساله طبابت خود، موارد عديدهاى ديدهام كه بيمار، خارج از عرف علم پزشكى بهبود يافته است، امّا دو موردى را كه مستندات علمى كافى داشت، بيان مىكنم و از اين كه اين مستندات، به موقع ضبط و ثبت نشدهاند، متأسفم!
در زمستان سال 1356 ش، بنده دستيار رشته جرّاحى بودم. يك روز صبح كه با اتومبيل شخصى وارد بيمارستان « #فيض» #اصفهان مىشدم، در دهانه درب ورودى، پيرمردى را ديدم كه با خانم جوانى مضطرب ايستاده است. نگهبان با تندى، او را از مسير دور كرد تا بنده وارد شوم. پس از پارك كردن ماشين، به سوى او آمدم و متوجّه شدم كه دخترش بيمار است. بيمار را به داخل بخش هدايت كردم تا معاينه شود. معلوم شد خانمى است حدود سى ساله داراى دو فرزند كه دچار تومور بدخيمى در مثانه بوده. يك بار تحت عمل جراحى قرار گرفته؛ ولى بهبود نيافته است و امروز با عود تومور در ديواره شكم به صورت گل كلمى[2] مراجعه كرده كه اصلًا پذيرش نشده است. اين بيمارى، موجب مطلّقه شدن ايشان از سوى همسرش شده است، و پدر سالمندش از او و فرزندانش نگهدارى مىكرد.
بيمار را با كمك آقاى دكتر سيّد مهدى ابطحى- كه دستيار اورولوژى بود- معاينه كرديم و معلوم شد كه واقعاً نمىتوان اقدام جراحى ديگرى براى بيمار انجام داد. پيرمرد وقتى اين نظر ما را شنيد، گريه كرد و مستأصل پرسيد: من چه كنم؟ نهايتاً گفت: اگر مىتوانستم به مشهد بروم، دخترم خوب مىشد! اقدامات لازم براى سفر ايشان و دخترشان به مشهد مقدس انجام شد و به او قول دادم كه پس از بازگشت از مشهد براى او وقت راديوتراپى بگيرم؛ شايد ان شاء اللَّه نتيجهبخش باشد. لازم به ذكر است كه در آن سالها، امكانات شيمى درمانى و حتى راديوگرافى براى معاينه سرطان، كمتر از امروز بود؛ امّا در تكنيكهاى جرّاحى، تفاوتهاى محسوسى وجود ندارد. مدتى بعد (شايد دو هفته) روزى در بخش جرّاحى همان بيمارستان، پيرمرد را ديدم كه به دنبال بنده مىگردد. از او حال دخترش را پرسيدم. گفت: بحمداللَّه بهتر است! زخمش خوب شده است. بيمار را معاينه كردم. در كمال ناباورى، اثرى از توده زخمى داخل شكاف جرّاحىِ روى شكم نبود و در معاينه هم توده ديگرى به دست نمىخورد. از آقاى دكتر ابطحى خواهش كردم و بيمار را معاينه كرد. او هم جز تعجّب، نكتهاى به زبان نياورد. در بررسىهاى راديولوژيك بعدى هم نكته مرضىِ واضحى پيدا نكرديم. براى ما يقين بود كه قلب پاك پيرمرد و درماندگى خانواده، كار خودش را كرده است و مولايمان امام رضا عليه السلام گوشه چشمى به بيمار داشته است.
1. متولد 1329 ش، فوق تخصص جرّاحى غدد سرطانى، فوق تخصّص جرّاحى قفسه صدرى، و معاونوزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكى در سالهاى 1380- 1384.
2. Vegetation
✍️محمد محمدی ریشهری، الگوى شادى از نگاه قرآن و حديث، ص 65
🎬فیلم حدود 8 صبح
داستان با پیام های عاشقانه و اشتباهی یک مرد به یک خانم شروع می شود که بدبینی و خشم و پرخاش شدید شوهر به همسر و ارسال کننده پیام را در پی دارد.
زندگی در فضای مجازی آداب و بینش خودش را می طلبد
📕معرفی کتاب: مجازی علیه همسران (مهارت های زناشویی در فضای مجازی همراه با داستان های واقعی)، نشر مهرستان، مرداد1403 .
خرید نسخه دیجیتال کتاب از سایت طاقچه
خرید نسخه کاغذی از سایت مهرستان
✍️
معرفی کتاب مجازی علیه همسران
در:
ایکنا
اینبا
خبرگزاری صدا و سیما
خبرگزاری مهر
فروشگاه اینترنتی کتاب قم
نشر مهرستان (فروش نسخه کاغذی)
کتابخوان طاقچه (فروش نسخه دیجیتال)
.
افراد با خودشفقتی بالا تمایل به انجام موارد زیر دارد:
مراقب خودش است.
نسبت به خود پذیرش دارد.
در هنگام پریشانی یا شکست، با خودش مهربان است.
تجربههای خود را مشابه تجربههای سایر افراد میداند.
بهجای فکر کردن به گذشته یا آینده، خود را در لحظۀ اکنون میبیند.
نسبت به خود درک دارد.
میداند که هرکسی ممکن است اشتباه کند.
✍️
خودشفقتی با رضایت عمومی از زندگی و روابط اجتماعی ارتباط مستقیم دارد و با انتقاد از خود، خلق پایین و اضطراب رابطۀ معکوس دارد. از سوی دیگر، اگر اضطراب اجتماعی دارید، ممکن است مستعد رفتارهای زیر باشید که مخالف خودشفقتی است:
مشاهدۀ خود به روشی منفی
انتقاد همیشگی از خود
مشاهدۀ موقعیتهای اجتماعی از دریچۀ درک منفی خود از خود
اجتناب از موقعیتها به دلیل ترس از انتقاد یا ارزیابی منفی
ترس از ارزیابی و قضاوت دیگران
✍️
اضطراب اجتماعی با کمبود خود شفقتی ارتباط دارد، اما بهطورقطع نمیدانیم
که آیا یکی از این دو باعث ایجاد دیگری شده است یا اینکه عامل سومی در آن دخیل است.
آنچه ما میدانیم این است که افزایش خود شفقتی برای درمان مبتلایان به اضطراب اجتماعی شیوۀ خوبی است.
✍️
معرفی کتاب
📕بهترین انتخاب: همراه با پرسشنامهای جهت شناخت بهتر خود و انتخاب همسر
✍️مؤلف: محمدصالح طیبنیا
ناشر: مهرستان، قبسات
سال چاپ: 1390
تعداد صفحات: 120 پالتویی
✅پرسشنامه ازدواج:
1️⃣اطلاعات فردی
شناسنامه ای، تحصیلاات، ویژگی های جسمانی، ویژگی های ظاهری، عادات، ورزش و تفریحات، بیماری، سابقه جراحی، سربازی، سابقه کیفری و..
2️⃣اطلاعات اقتصادی(وضعیت مالی و درآمد و مسکن)
3️⃣ویژگی های اخلاقی - تربیتی (صفات بارز، شخصیتی، حساسیت ها و...)
4️⃣ویژگی های مذهبی و اعتقادی
5️⃣ویژگی های فرهنگی سیاسی(آداب و رسوم، مطالعات، هنرها و علائق،
6️⃣اطلاعات خانوادگی و بستگان(شغل،تحصیلات،روابط خانوادگی،
7️⃣اطلاعات دوستان (مدت دوستی، قهرها، معرف ها و ..)
8️⃣ایده آل ها و آرزوها
9️⃣آینده زندگی(ویژگی های همسر مطلوب شما،شیوه برخورد با مشکلات، شغل آینده، پس انداز، مسکن، مهریه و جهیزیه و..)
🔟ناگفته ها: سابقه عقد یا نامزدی یا دوستی با جنس مخالف
معرفی کتاب (مطالعه یا دانلود):
همسرگزینی و منابع خودیار
.
امید به پیروزی
امام على (عليه السلام): «غالِبوا أنفُسَكُم عَلى تَركِ العاداتِ تَغلِبوها، و جاهِدوا أهواءَكُم تَملِكوها؛
با نفْس خود در راه ترك عادتها بستيزيد، تا بر آنها چيره گرديد و با هوسهاى خود مبارزه كنيد، تا آنها را در اختيار گيريد.»(1) بیمار #وسواسی که عادت به تکرار، چک کردن، اطمینانجویی و تأییدطلبی دارد، اگر مقابل این عادت با شهامت و صبر، ایستادگی کند، به یاری خداوند، امید به پیروزیاش زیاد است و برای این زحمتش اجر فراوانی میبرد.(2)
1. آمدی عبدالواحدبن محمد، غرر الحکم، ج۱، ص۴۷۳
2. به می سجاده رنگین کن( احکام وسواس همرا با نکات روان شناخنی)، محمدحسین قدیری، مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی ص260.
.
هدایت شده از شوخ طبعيها و حكايات طلبگي
کتاب مجازی علیه همسران (مهارت های زناشویی در فضای مجازی همراه با داستان های واقعی)
محمدحسین قدیری
نشر مهرستان
تابستان 1403
خرید نسخه چاپی در سایت های مختلف
خرید نسخه دیجیتالی در کتابخوان طاقچه
.
هدایت شده از ⚘️ قرار شاعرانه ⚘️
دگر به دلهره و شک نخواهم اندیشید
تویی که نقطه پایان اضطراب منی ...
⚘️ حسین منزوی ⚘️
@gharareshaerane
کتاب بالا تخصصی است و ویژه کارشناسان احکام و روان شناسان و روان پزشکان است
باید دو جا اثر داره یک بخش پیشگیرانه که فرد قدرت داره ولی بیشتر جایگاهش در فرایند درمان است که کارشناس احکام به کمک خدمات روان شناختی و روان پزشکی میاد.
به نظرم بی اعتنایی مورد نظر فقه با معتبرترین روش درمان وسواس یعنی مواجهه و جلوگیری از پاسخ (ERP) همخوانی زیادی دارد.
بی اعتنایی یعنی ترتیب اثر ندادن به وسواس ها (فکرها، تصویرها و تکانه ها) و جلوگیری از کامپالژن ها و اجبارها.
بی اعتنایی یعنی ترتیب اثر ندادن به درخواست ذهن برای اعمال تکراری.
بی اعتنایی یعنی تنظیم خود و خودمراقبتی برای رساندن خود به متعارف
این که فرد می رود دستشویی ولی یک بار طهارت می گیرد و به تکرار بی اعتنا می شود ( هم مواجهه است هم جلوگیری از تکرار)
این که فرد وضو می گیرد یا غسل می کند ولی تکرار نمی کند ( مواجهه است + جلوگیری از پاسخ)
و...
هدایت شده از مرکز مشاوره ماوا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#زنگ_تفریح
امام علی(علیه السلام) می فرمایند:
یاری خدا به تناسب تلاش آدمی است.
«اللــــــــهم صـــــل علـــــــی محمـــــــد و آل محمــــــــد وعجــــــل فـــــــــرجهم»
#مأوا 🌹(مرکز روان درمانی ومشاوره اسلامی)
@moshaveremava
هدایت شده از استاد مؤیدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیامبر، طی ده سال، به خادمش اعتراض نکرد.
خدا عَلم هدایت نهاییِ تمام انبیاء و صُلحا و صدیقین و شهدا و پاکانِ روزگار را بر دوش چنین عزیز نوریای نهادهاست.
شنبه ۹دی۱۴۰۲
https://eitaa.com/OstadMoayyedi/2044
تذکر: آیا روزی بر شما میگذرد که به کسی اعتراض نکنید؟
برای عضویت در کانال «استاد مؤیدی» روی اینجا
بزنید.
آسیبشناسی فرقههای نوظهور
آیت الله مصباح یزدی
خاستگاه مشكلات روانی غرب
فرقههای انحرافی و رسیدن به آرامش
اضطراب
عرفان بودیسم و هندو
یوگا
آرامش
عرفان اسلامی
مرحوم آیتالله العظمی بهجت(رضواناللهعلیه) و کرامات فراوانش
بشنوید