﷽
حضرتزهرا(س)عصاره نیکویی!
✍صدیقه طهماسبی نژاد
◾️" لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن كَانَ يَرْجُوا اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيراً؛ براي شما در زندگي رسول خدا سرمشق نيكوئي است، براى آن كس كه به خدا و روز بازپسين اميد دارد و خدا را فراوان ياد مى كند." سوره احزاب، آیه۲۱.
زندگی پیامبر اسلام(ص) این شخصیت یگانه و بی همتا برای همه مسلمین در طول تاریخ، الگو و سرمشق است. اسوه بودن به معنای اقتدا کردن، پیروی و تبعیت میباشد.
پیامبر در گفتار و رفتار، الگو برای همگان هستند. بر طبقه آیه " لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ" تاسی کردن به ایشان وطیفهای ثابت است. این تبعیت و پیروی استمرار دارد.
زندگی پیامبر اکرم (ص) مثل قرآن است. همان طور که قرآن حجت هست، گفتار و رفتار پیامبر نیز بر ماحجت میباشد. پس دستور پیروی از رسول اکرم (ص)در همه شئون زندگی ما جریان دارد.
◾️ از این رو گفتار و رفتار نبی اکرم (ص) دباره حضرت زهرا مرضیه (س) در تاریخ اسلام پیش روی ما مسلمانها قراردارد.
رسول گرامی اسلام (ص)درباره جایگاه و عظمت حضرت صديقه طاهره (س) فرمودند:
" أمّا ابنَتي فاطمةُ فإنّها سيّدةُ نِساءِ العالَمينَ مِن الأوّلِينَ و الآخِرِينَ؛ اما دخترم فاطمه، او سرور زنان عالم، از پيشينيان و پسينيان است."در توضیح این سخن پیامبر (ص) روایتی هست؛مفضل میگوید: به امام صادق (ع) عرض کردم که مرا از سخن پیغمبر خدا (ص) درباره حضرت فاطمه « او بزرگ زنان جهانیان است» آگاه فرما، آیا او بزرگ ترین بانوان زمان خویش است؟ فرمود: این مقام براى حضرت مریم (س) است که بزرگ زنان زمانه خویش بود، اما حضرت فاطمه (س) سرور و پیشواى بانوان سراسر جهان هستى از آغاز تا پایان است."
◾️در حدیث دیگری از رسول مکرم (س) آمده:"فاطمةُ بَضْعَةٌ مِنّي ؛ فاطمه پاره تن من است."آلوسی از علمای اهل سنت در کتاب تفسیری خود مینویسد:
"همانا فاطمه بتول، افضل زنان گذشته و آینده است، از این حیث که حضرت زهرا(س) پاره تن و پاره وجود رسول خداست، بلکه از حیث های دیگر هم افضل زنان است... حتی حضرت زهرا(س) چون بضعه پیغمبر است بر او [ حضرت مریم] افضلیت دارد، زیرا بضعیت از روح وجود است و من ندیدم سید یک وجودی با چیزی مقایسه بشود."
ایشان بضعه بودن حضرت زهرا مرضیه (س) نسبت به پیامبر را شاهد میگیرند، برای برتری دُخت پیامبر بر همه زنان حتی حضرت مریم (س).
معنای لفظی بضعه، پاره تن بودن ، درباره هر فرزندی گفته میشود. اما پیامبر این جا بالاتر از این معنای ظاهری را در نظر دارند.بعضعه بودن یعنی هر آنچه در یک شخص هست در بضعه او هم وجود دارد. بضعه بودن یعنی عصاره وجودی پیامبر.
حضرت آیتالله وحید خراسانی در تفسیر "بضعه منی" به نکته ظریفی اشاره کردند: "بضعه در این جا یعنی پاره ای از وجود عقل کل و کل عقل. یعنی پاره ای از علم او، پاره ای از نور و مقام او، پاره ای از عصمت و قدسیّت او و بالاخره پاره ای از عقل کل و کلّ عقل."
باتوجه به این احادیث، در رفیع بودن جایگاه حضرت فاطمه (س) هیچ شکی نیست.
صدیقه طاهرهای که عصاره وجود پیامبر و سرور زنان جهانیان است، همچون خود پیامبر الگو و اسوه میباشد.رفتار و کردار ایشان سرمشق زندگی ما میباشد.
◾️از جمله مواردی که شایسته است، بانوان جامعه اسلامی از ایشان الگو بگیرند، نحوه پوشش ایشان در اجتماع میباشد.
زمانی که سرورزنان جهان در جریان غصب فدک به مسجد رفتند و خطبه معروف فدکیه را بیان فرموند، خروج ایشان از منزل را اینگونه گزارش نموده اند که حضرت هنگام خروج « لاثَت خِمارِها عَلی رأسِها ». «لاثَ» به معنای پیچیدن است.
"خِمار"یک چیزی مثل روسری بوده، یعنی سر و گردن را می پوشانده، «وَاشتَمَلَت بِجِلبابِها»، جلباب یک پوشش سراسری که روی لباس بوده، مثل چادر. این را هم بر سرشان انداختند که تمام بدن پوشیده شد.
از این روایت به روشنی درمییابیم که ریحانه النبی (س) هنگام حضور در اجتماع و رو در رو شدن با نامحرم، دو نوع لباس میپوشیدند که به طور کامل همه بدن ایشان را مستور میگرداند.
#فاطمیه
https://eitaa.com/loh_ghalam
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
💠 جشنواره نوآوریهای تبلیغی «جنّات»
🔻 محورهای جشنواره:
▪️تبلیغ عمومی و سنّتی
▪️تبلیغ تخصّصی
▪️تبلیغ اجتماعی
▪️بخش ویژه جشنواره: خانواده، زیست عفیفانه و هویت نوجوان و جوان
🎁 جوایز:
▪️۳ فعالیت برگزیده اول هر کدام ۳۰ میلیون تومان
▪️۳ فعالیت برگزیده دوم هر کدام ۲۰ میلیون تومان
▪️۳ فعالیت برگزیده سوم هر کدام ۱۵ میلیون تومان
▪️۱۰ فعالیت منتخب هر کدام ۵ میلیون تومان
⏳ ثبتنام تا آخر آذر ماه ۱۴۰۳
🌐 اطّلاعات بیشتر: jannatt.ir
🆔 @jannatt_ir
به کجا چنین شتابان !!!🔴🔴
جناب رییس جمهور!!!
در گفت و گوی تلویزیونی شامگاه دوشنبه به تاریخ ۱۲/۹/۱۴۰۳ در خصوص پاسخ به موضوع لایحه حجاب؛ راننده اسنپی را مثال زدیدکه. خانم بی حجابی سوار خود رو ایشان می شود.و گفتید به این مضمون که من چکار با او دارم به من چه ربطی دارد که او چگونه بپوشد ! ودر راستای برخورد،با راننده هم اظهار کردید که چرا باید راننده مواخذه شود؟
از آن جهت که شما خود را اهل نهج البلاغه می دانید ،به عنوان یک خادم و مدرس نهج البلاغه حکمت سیصد و هفتاد و پنج امیر المومنین علیه السلام را خدمت شما یاد آوری می کنم که
فرمودند: " اولین مرحله از جهاد که در آن مغلوب می شوید، جهاد با دست و زبان و قلب است. پس کسی که در دل، معروف را نیک نشماردومنکر را ناپسندنداند، قلبش زیر و رو شده و نیک وبد در آن جابجا و بالا و پایین می شود.
یعنی قدرت تشخیص حق وباطل را از دست می دهد.
جناب دکتر پزشکیان وضعیت فرهنگی کشور به شما ربط دارد چون خون شهیدان درخت این انقلاب اسلامی ، ولایی را آبیاری کرده است. 🍂🍂🍂
زینب سید میرزایی✏
🇮🇷کانال بسيج اساتيد و نخبگان جامعه الزهراء(سلام الله علیها)
https://eitaa.com/joinchat/300875895Cca33e6af03
برای مادرم...
همگی ما شیعیان یک مادر داریم، همان مادری که چادرش را تکان میدهد و روزی ما را می فرستد. مادری که در سختی و تنگناهای روزگار به او دخیل میشویم و با گفتن یک؛ «یا زهرا» کارها به آسانی حل میشود. مادرم؛ پاره تن آخرین فرستنده خداوند برای اهل زمین و بانوی دوعالم، صدیقه طاهره و زهرای مرضیه است. بانویی که تفسیر سوره إنا اعطیناك الکوثر، دُخت بهترین خلق خداوند و همسر اسدالله الغالب؛ همان زکات دهندهی درحال رکوع، حضرت علی (ع) است. و مادر شباب اهل الجنه حسن و حسین علیهم السلام.
میدانم که کلمات از وصف دختر، همسر و مادری مانند فاطمه اطهر عاجز است. اما باید تمام عمرمان را وقف چنین مادری کنیم، مادری که نیکیهایش لاتُعَدْ وَ لاتُحصیٰ است. از همان اَزل اراده خداوند بر این شد که سُلاله پاک پیامبر(ص) از فاطمه زهرا (س) باشد، تا صلوات خاص خداوند مخصوص پنج تن آل عبا گردد.
مادرم؛ برای تک تک زخمهای قلب تو، به پهنای صورت باید گریست برای فراق اول تو از مادرت خدیجه کبریٰ ام المسلمین و سپس رحلت پدرتان نبی مکرم اسلام،برای درد پهلویت از ضربه دَر، برای محسنِ تو که دیدگان به جهان نگشوده با او وداع کردید، و برای مظلومیت حسن و حسین درطول دوران و زمانهها.و دردی که تاکنون نیز برای تو جاریست تنها با ظهور مهدی موعود (عج) به پایان میرسد، گِره کور تمام عالم تنها با دعای تو ای مادر باز میشود. دعایی که از نَفَس ناب مادر به حق فرزندان مستجاب است، رزق و روزی ما را در راه خدمت به امام زمانه خویش قرار بدهید، الهی آمین.
✍🏻 سیده ناهید موسوی
#فاطمیه
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@banoomousavi
﷽
با اتحاد،
دنیا به کام ماست!
✍صدیقه طهماسبی نژاد
"ما را به گِرد کعبه، طوافی ست مشترک
یعنی قرار و مقصد این کاروان یکیست"
《یکی از یهودیان به نام "شاس بن قیس" پیرمردی تاریک دل، در کفر و عناد کم نظیر بود. روزی از کنار مجمع مسلمانان میگذشت دید جمعی از طایفه "اوس" و "خزرج" که سالها با هم جنگهای خونینی داشتند مجلس انسی به وجود آوردهاند، با خود گفت اگر اینها تحت رهبری محمد _صلی الله علیه و آله_ ازهمین راه پیشروند موجودیت یهود به کلی در خطر میافتد در این حال یکی از جوانان یهودی را دستور داد که به جمع آنها بپیوندد و حوادث خونین "بغاث"(محلی که جنگ شدید اوس و خزرج در آن نقطه واقع شد) را به یاد آنها بیاورد.
اتفاقا این نقشه، موثر واقع گردید و جمعی از مسلمانان از شنیدن این جریان به گفتگو پرداختن، چیزی نمانده بود که آتش خاموش شده دیرین، بار دیگر شعلهور گردد.
خبر به پیامبر(ص)رسید فورا با جمعی از مهاجرین به سراغ آنها آمد و با اندرزهای موثر و سخنان تکان دهنده خود، آنها را بیدار ساخت. جمعیت چون سخنان آرامبخش پیامبر(ص) را شنیدن سلاحها را بر زمین گذاشتند و دانستند که این نقشه دشمنان اسلام بوده است، صلح،صفا و آشتی بار دیگر کینههایی را که میخواست زنده شود، شستشو داد.》( تفسير نمونه،مكارم شيرازى،ج 3، ص 21.)
در زمان ظهور اسلام مردم سرزمین حجاز به اقوام و قبایل خود تفاخر میکردند. این تعصبات قومی، عکس العملهایی را در پی داشت.
از مهمترین کارهای پیامبراکرم(ص) در پرتو آموزههای دین مبین اسلام، وحدت و اتحادی بود که در میان قبایل عرب بوجود آوردند.
پس از آن که پیام روح بخش اسلام به گوش ملتهای دیگر رسید، افرادی از ملیتهای مختلف، مسلمان شدند و در زیر سایه رحمت نبی اکرم (ص) درکنار هم برادرانه زندگی میکردند؛بلال حبشی،ابوذرغفاری و سلمان فارسی همه با هم به دفاع از اسلام میپرداختند.
"جان دوان پورت"، شرق شناس انگلیسی در کتاب "عذر تقصیر به پیشگاه محمد وقرآن" به این مهم اشاره دارد و مینویسد:" . . . محمد(ص) در پرتو اتحاد، قبایل پراکنده کوچک، برهنه و گرسنه، کشور خودش را به یک جامعه فشرده و با انضباط تبدیل نمود، و در میان ملل روی زمین آنها را با صفات و اخلاق تازهای معرفی کرد.در کمتر از سی سال با این روش، امپراطور قسطنطنیه را مغلوب کرد."
آن چه که در مدینه النبی مشاهده میشود، موفقیت پیغمبر(ص) در تشکیل امت اسلامی است. " امت" به این معنا است که مجموعه انسانهایی دریک جهت و به سوی یک هدف با یک انگیزه حرکت کنند. در دوران پیامبر(ص) همه مسلمانها هدفشان حفظ و حراست از نظام اسلامیبود. اما دشمنان امت اسلامی بیکار نمینشستند و تفرقه در میان امت میانداختند.
آنها میدانندکه با تفرقه انگیزی وحدت را میتوانند از بین ببرند.دشمنان همین روش را از صدراسلام تاکنون ادامه دادهاند.
یکی از راههای تفرقه افکنی که استعمارگران آن را انجام میدهند، دست گذاشتند بر روی ملیت و نژاد مسلمانها است.
آنها القا میکنند کمک به سایر مسلمین منافع ملی را به خطر میاندازد. درحالی که اگر از زمان رسول الله(ص) درس بیاموزیم و کشورهای مسلمان در سراسر جهان متحد شوند و"امت اسلامی"پا بگیرد،نه تنها منافع ملی هیچ کشوری به خطر نمیافتد،بلکه مشکلات ملتها وکشورهای اسلامی به راحتی قابل حل است.
با وحدت کشورهای مسلمان، امت اسلامی به ابرقدرتی در جهان تبدیل میگردد که هماوردی ندارد،بازدارندگی و ابهتی مییابد که دیگر رژیم اسرائیل جنایتکار، جرئت نسل کشی مردم غزه و لبنان را به خود نمیدهد.
در راستای این اتحاد، کشورهای اسلامی دست یاری همدیگر را میفشارند و برای رفع نیازهای ومشکلات کشورها،کمر همت میبندند.
چنانچه امامخامنهای در سخنانشان، مسلمین جهان را به این نکته توجه میدهند:" ما میتوانستیم پشت در پشت هم، دست در دست هم از امکانات یکدیگر استفاده کنیم، به هم کمک کنیم، یک «واحد» را تشکیل بدهیم؛ این واحد از همهی قدرتهای امروز دنیا میتوانست قویتر باشد. کمااینکه یک روز اینجوری بود؛ با همهی اشکالات و ایرادهایی که در آن وضع وجود داشت، در عین حال چون یکی بودند، قدرت محسوب میشدند؛ ما امروز اینجور نیستیم. این بزرگترین درس امروز ما است؛ باید به هم نزدیک بشویم."
https://eitaa.com/loh_ghalam
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🔰انتشار گفتگوی خانم دکتر فاطمه شکیب رخ در خبرگزاری حوزه
فاطمه شکیب رخ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه عنوان کرد: بدون تردید اسلام نابی که امروزه با گذشت سال های بسیار، همواره در نزد ملت های مسلمان وجود دارد، حاصل جوشش آن از دامان مطهر حضرت رسول (ص) و تلاقی دو دریای بی انتها عالم هستی است.
ادامه گفتگو در لینک زیر
https://hawzahnews.com/xdgSR
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
﷽
خودِ فاطمه!
✍صدیقه طهماسبینژاد
چشمم به جمال نورانی ماه افتاد،چقدر زیبا بود!
خواستم فاطمه(س) را به ماه تشبیه کنم،
اما ماه قدر و منزلتی در برابر او ندارد.
گفتم به خورشید،تشبیهاش کنم،
دیدم که خورشید وجودش را مدیون زهرا(س) است.
عاجز ماندم از تشبیه کردنش.
گفتم: فاطمه خودِ فاطمه است.
آه، از خانه بی فاطمه!
آه، از دل علی!
آه، از بی مادری!
#فاطمیه
https://eitaa.com/loh_ghalam
هدایت شده از جهان بانو
61.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فیلم_اختصاصی
#گفتگوی_اختصاصی
#ویدئو
💢شهیده معصومه کرباسی به روایت جملات فرزند
🎥در روز 28 مهرماه معصومه کرباسی، بانوی شیرازی به همراه همسر لبنانیاش که هر دو از نخبگان علمی بودند در عملیاتی هدفمند توسط یک پهپاد ارتش اسرائیل به شهادت رسیدند.
🔹گزارشگر جهانبانو در کنار فرزند بزرگ این شهیدان از معصومه کرباسی، از مادر سوال میکند و جویای زندگی این بانوی رشیده و مقاوم میشود.
💢آنچه میبینید از عمق ارادت این بانوی شهیده به حضرت زهرا سلامالله علیها و دیگر بانوان اهل بیت علیهالسلام است.
🔺مهدی عواضه از فعالیت مادرش در رسانهی مقاومت گفت: در این زمان توجه به نوجوانهای دختر در جامعه، با جهاد تبیین درست حل میشود. موضوعی که تقریباً تمام کار مادر من در این حوزه بود و بعدی مسئلهی حجاب بود.
🔹این دو موضوع اهمیت بسیاری داشت و میگفت بدون جهاد تبیین و عدم رعایت حجاب، ما شاید نتوانیم به اهدافی که اسلام برای ما تعیین کرده است برسیم.
جهــــــ🌐ــــــــان بانــو
🆔 @jahanbanou_ir
آه از این روزگارِ بعد از تو
از خزان و بهارِ بعد از تو
آه از این آشیانهی خالی
خانهی پرغبارِ بعد از تو
رفتی و سوز رفتنت زده است
شعله در شام تارِ بعد از تو
رفتی و در فراق تو چه کنند
مردمِ سوگوارِ بعد از تو
همدم باوفا خداحافظ
سدرهالمنتهی خداحافظ
دلم از درد رفتنت خون است
چشم من چشمه نیست جیحون است
بیتالاحزانِ من همین خانهست
که پس از رفتن تو محزون است
آه لیلا پس از تو واویلا
که جنون در پی تو مجنون است
کو که دستاس را بچرخاند
دستهایی که از تو ممنون است
دفن کردم تو را و چرخِ کبود
طاق ویرانه از تو وارون است
همدم با وفا خداحافظ
آیهی والضحی خداحافظ
#مهتا_صانعی
#درواژه
@darvazhe
«اسماء»
«شب است و بغض گلویم را میفشارد؛ حالی پریشان دارم، اما شوق پریدن در دلم غوغا میکند. نمیدانم بعد از رفتن او چه بر سر این خانه خواهد آمد.
قلبم از این بغض و اتفاقی که نزدیک است، در حال انفجار است.
ولی به محض اینکه آرامش چهرهاش را میبینم، دلم نیز برای لحظهای آرام میگیرد.
امشب دیگر توان دیروز و روزهای پیش را ندارم. نگرانم...
چند ساعتی است که او بر سجاده نشسته و دست به دعا برداشته؛ اما نه مثل همیشه، تنها یک دستش دعا میکند.
من شاهد درد دستهایش بودم و نمردم.
من شاهد درد پهلویش بودم و نمردم.
من شاهد کبودی صورتش بودم و باز هم زنده ماندم.
اما این بار انگار چیزی در من فرو میریزد.
در میان شکنجههای روحی خود بودم که مرا صدا زد.
صدایش لرزشی عجیب داشت؛ همان لرزشی که قلبم را تکهتکه میکرد.
آهسته گفت: «اسماء، رختخوابم را رو به قبله پهن کن.»
گویی همان لحظهای که از آن میترسیدم، فرا رسیده بود. هرآنچه لازم بود، با صدایی آرام و مهربان به من وصیت کرد.
و در پایان گفت:
«یا اسماء، تنهایم بگذار. اگر بعد از دقایقی صدایم کردی و پاسخی نشنیدی، بدان که از این دنیای فانی رفتهام.»
با این حرفش انگار تمام دیوارهای کاهگلی این شهر بر قلبم آوار شد.
از اتاق بیرون رفتم. دستهایم بیاختیار به دیوار زبر کشیده شد. پاهایم سست بود، و بغضم را برای چندمین بار فرو خوردم. با خود گفتم:
«اگر حسنین بیایند، به آنها چه بگویم؟»
همان هنگام حسنین به در خانه رسیدند.
در را باز کردم. دستانم را با عجله گرفتند و هر دو با نگرانی پرسیدند:
«اسماء، اسماء، مادر کجاست؟»
گفتم: «دارد استراحت میکند.»
اما حسن با نگاهی که مهر و دلواپسی در آن موج میزد، لبخندی تلخ زد و گفت: «مادر هیچوقت این وقت استراحت نمیکند، اسماء.»
حسین که بغض کرده بود، با صدایی لرزان گفت: «تو خوب میدانی که ما با عطر مادر حالمان خوب میشود و او با بوی ما آرام میگیرد. پس بگذار نزد مادر برویم.»
نمیدانستم حقیقت را چگونه پنهان کنم.
چشمانم تمام رازهایم را فاش کرده بودند.
حسن و حسین دواندوان وارد اتاق شدند.
مادرشان را دیدند که رو به قبله به خواب عمیقی فرو رفته است.
گریههای حسنین مثل زخمی تازه بر قلبم نشست.
حسن سر بر سینهی مادر گذاشته بود و حسین پاهای مادر را میبوسید. هر دو او را با صدایی پر از التماس و اندوه صدا میزدند:
یماه انا الحسن.
یماه انا الحسین.
حتی دیوارهای خانه هم انگار با گریههای حسنین به لرزه افتاده بودند.»
✍ #سیده_الهام_موسوی
#فاطمة_الزهراء
#فاطمیه
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI