قُلْ لا أَمْلِكُ لِنَفْسِي نَفْعاً وَ لا ضَرًّا إِلَّا ما شاءَ اللَّهُ ۰۰۰ «188اعراف»
بگو: من مالك هيچ سود و زيانى براى خودم نيستم، مگر آنچه را خدا بخواهد (و از غيب و اسرار نهان نيز خبر ندارم، مگر هر چه خدا بخواهد
وَ لَوْ كُنْتُ أَعْلَمُ اَلْغَیبَ لاَسْتَكْثَرْتُ مِنَ اَلْخَیرِ وَ مٰا مَسَّنِی اَلسُّوءُ»
و اگر #غیب مىدانستم قطعا #خیر_بیشترى(از منافع دنیوی) مىاندوختم و هرگز به من #آسیبى نمىرسید.»
🔺هر كه #ايمانش بيشتر باشد، نسبت به #تكليف و خواست الهى بيشتر #تسليم است و بيشتر احساس عجز مىكند. لا أَمْلِكُ لِنَفْسِي ...
🔺همهى #سود و #زيانها را به اراده و خواست خدا بدانيم. «إِلَّا ما شاءَ اللَّهُ
#درسهای_قرآنی صفحه 175
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
۱۱ دی ۱۴۰۰
۱۱ دی ۱۴۰۰
📚📒📕⏱
#قصه_های_قرآنی
#حضرت_ابراهیم (ع)
#قسمت_نوزدهم
نمايش قدرت با ساختن برج آسمانخراش
ماجراى تبديل آتش به گلستان، ضربه روحى و سياسى سنگينى بر نمرود و نمروديان وارد ساخت، و به عكس ابراهيم عليهالسلام را محبوب خاص و عام نمود، ولى نمرود از مركب غرور پياده نشد، باز به تلاشهاى مذبوحانه خود ادامه داد، اين بار با نمايشهاى خنده آور، خواست به اصطلاح، آب از دست رفته را به جوى خود باز گرداند، و مردم را در امور پوچ سرگرم سازد، از اين رو فرمان داد برجى بسيار بلند و آسمان خراش بسازند. مهندسان و معمارهاى زبردست در ساختن آن به تلاش پرداختند، نمرود با خود مىگفت: به زودى اين برج به مرحله عالى خود مىرسد، آن گاه چون صيادى ماهر كه به صيد شكار مىپردازد، من نيز بر بام رفيع برج، با آسمانيان، يا با برج و باروى آنها كه ابراهيم را كمك مىكنند مىجنگم و آنها را هدف قرار ميدهم و براى هميشه از دستشان خلاص مىگردم، ساختمان برج به پايان رسيد، روزى تعيين شد تا نمرود و رجال كشور او براى نمايش قدرت بر بام رفيع برج بروند و اظهار وجود كنند، ولى قبل از فرا رسيدن آن روز، طوفان شديدى آمد و برج به سختى لرزيد و قسمت بالاى برج ويران شد، سپس پايههاى برج سقوط كرد، و برج خراب گرديد و جمعى از دست اندركاران نمرودى در ميان آن به هلاكت رسيدند.
•┈┈••✾❀🕊✿🕊❀✾••┈┈•
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
۱۱ دی ۱۴۰۰
🕋 سَيَقُولُونَ ثَلَاثَةٌ رَّابِعُهُمْ كَلْبُهُمْ وَيَقُولُونَ خَمْسَةٌ سَادِسُهُمْ كَلْبُهُمْ رَجْمًا بِالْغَيْبِ ۖ وَيَقُولُونَ سَبْعَةٌ وَثَامِنُهُمْ كَلْبُهُمْ ۚ قُل رَّبِّي أَعْلَمُ بِعِدَّتِهِم مَّا يَعْلَمُهُمْ إِلَّا قَلِيلٌ ۗ فَلَا تُمَارِ فِيهِمْ إِلَّا مِرَاءً ظَاهِرًا وَلَا تَسْتَفْتِ فِيهِم مِّنْهُمْ أَحَدًا
(کهف/۲۲)
⚡️ترجمه:
گروهی خواهند گفت: آنها سه نفر بودند، که چهارمین آنها سگشان بود و گروهی میگویند: پنج نفر بودند، که ششمین آنها سگشان بود همهی اینها سخنانی بدون دلیل است و گروهی میگویند: آنها هفت نفر بودند، و هشتمین آنها سگشان بود، بگو: پروردگار من از تعداد آنها آگاهتر است. جز گروه کمی تعداد آنها را نمیدانند. پس دربارهی آنان گفتگوی مختصر و ساده و مجادله روشن و آرام داشته باش، و از هیچ کس دربارهی آنها سؤال مکن.
🔹 مؤمن نباید اصل موضوع را رها کرده و به مسائل کم اهمیت توجه کند و با دیگران به بحث و جدل بپردازد،
🔹 زیرا علاوه بر اینکه هیچ فایده ای در بر ندارد، باعث کاشته شدن بذر کینه و نفرت در دل مؤمنان میگردد.
🔹 به خاطر این است که خداوند با کم اهمیت جلوه دادن تعداد اصحاب کهف، مؤمنان را از ورود به بحثهای بیهوده منع مینماید
👈 همچنین آنان را از سؤال کردن از کسانی که شایستگی و علم به موضوع مربوطه را ندارند، منع مینماید.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
۱۱ دی ۱۴۰۰
۱۱ دی ۱۴۰۰
🥀🌴 آیه172اعراف
👇#عالم_ذر
#عالم_ذر» با نظری بر روایات و منابع اسلامی است. ذر در لغت به دو معنی آمده است، مورچۀ ریز و ذرات پراکنده در هوا. منشأ نامگذاری دوران قبل از دنیای انسان به عالم ذر، روایاتی است که از اهل بیت(ع) صادر شده است.
🌴دربارۀ خلقت انسان از گل آیات متعددی در قرآن کریم وجود دارد و روشن میشود که از نظر قرآن همۀ انسانها از خاک یا از گل در قالب ذرهای نادیدنی خلق شدهاند و در همان عالم بود که امانت الهی بر او عرضه شد و بر #بندگی_خدا و #عدم_بندگی_شیطان از او پیمان گرفته شد. آن بدن #ذرهای حاوی همۀ کدهای اطلاعاتی انسان است و برای ورود به زندگی دنیا به بدن پدر و مادر ورود پیدا میکند و در آنجا ساخت و ساز میشود و به سلول حیاتی به نام نطفه تبدیل میگردد؛
👌 نطفه ای که امشاج است و استعدادهای نورانی و ظلمانی در وجود او به #ودیعت گذاشته میشود تا زمینهای برای #آزمون_بندگیِ_خالصانۀ خدای منان باشد و خویشتنداری در #مسیر_بندگی معنا پیدا کند. نطفۀ تشکیل شده در بدن مادر (قرار مکین) رو به رشد میگذارد و به علقه، مضغه و… تبدیل میشود تا اینکه به صورت طفلی متولد شود و دوران درس و بحث مدرسۀ دنیای خود را طی کند.
🌹🍃جالب است که بر اساس روایات و اشارات قرآن کریم برای #احیاء_انسانها در #قیامت نیز همین مسیر طی میگردد و طینت افراد بشر در دل خاک قرار میگیرد و بارانهای مخصوصی زمینۀ رشد آنان را به صورت جنین فراهم میکنند تا این که با نفخ صور دوم از دل خاک بر آیند.
#درسهای_قرآنی صفحه
➖➖➖
🔸آیه 172اعراف
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
۱۱ دی ۱۴۰۰
👇🔻نکته ها
«ذَرَأَ» از «ذَرْء»، در اصل به معناى #پراكنده ساختن و #انتشار است و در اينجا به معناى خلق، آفرينش و اظهار نمودن است.
سؤال: قرآن، در اين آيه، آفرينش بسيارى از جنّ و انس را براى #دوزخ مىداند و در آيهاى ديگر خلقت جنّ و انس را براى #عبادت مىشمارد، «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ» «1» كدام يك صحيح است؟
پاسخ: هدف اصلى آفرينش، #خداپرستى و #عبوديّت است، ولى نتيجهى كار بسيارى از انسانها در اثر #عصيان، #طغيان و #پايدارى_در_كفر و #لجاجت، دوزخ است، گويا كه در اصل براى جهنّم خلق شدهاند. حرف «لام» در «لِجَهَنَّمَ»، براى بيان#عاقبت است، نه #هدف. مانند نجّار كه #هدف اصلى او از تهيه كردن چوب، ساختن در و پنجرههاى زيباست، ولى كار به سوزاندن چوبهاى بىفايده در بخارى مىانجامد كه آن هدف فرعى است.
اين مطلب، شبيه اين جملهى حضرت على عليه السلام است كه مىفرمايد: خداوند #فرشتهاى دارد كه هر روز با صداى بلند مىگويد: «لِدوا للموت و اجمعوا للفناء و ابنوا للخراب» «2» بزاييد براى مرگ و بسازيد براى خرابى، يعنى پايان تولّد، مرگ، آخر #ثروتاندوزى،# فنا و پايان ساختمان، خرابى است.
📚«1». ذاريات، 56.
📚«2». نهجالبلاغه، كلمات قصار 132.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
۱۱ دی ۱۴۰۰
إِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَني آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلى أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ قالُوا بَلى شَهِدْنا ۰۰۰۰ [172اعراف]
و [به خاطر بياور] زمانى را كه پروردگارت از صلب فرزندان آدم، ذرّيّهی آنها را برگرفت؛ و آنها را بر خودشان گواه ساخت؛ [و فرمود]: «آيا من پروردگار شما نيستم»؟ گفتند: «آرى، گواهى مىدهيم».
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
۱۱ دی ۱۴۰۰
VID_20211225_074259_126.mp3
2.21M
#عالم_ذَر
(عالم اَلَست ، عالم پیمان )
سر خم کن ودر قعر #وجود خودت نگاه کن
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
۱۱ دی ۱۴۰۰
۱۱ دی ۱۴۰۰
📖 "قَدْ أَفْلَحَ مَن تَزَكَّىٰ"
" ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ [ ﺍﺯ ﺯﺷﺘﻲ ﻫﺎﻱ ﺑﺎﻃﻦ ﻭ ﻇﺎﻫﺮ ] ﭘﺎﻙ ﻛﺮﺩ ، #ﺭﺳﺘﮕﺎﺭ ﺷد.
📚(اعلی/١٤)
🔻هيچ موجودی به اندازه #انسان ، #نیازمند به ساخته شدن نیست
🔻و هیچ موجودی به اندازه انسان #قابل ساخته شدن نیست
🔻و هیچ موجودی به اندازه انسان #ارزش ساخته شده اش با ارزش ساخته نشده اش این قدر تفاوت ندارد.
🔺انسان ها #تنها موجوداتی هستند که ادعا میکنند #خدایی وجود دارد.
🔺 و #تنها موجوداتی هستند که
جوری رفتار می کنند انگار #هیچ خدایی وجود ندارد.
✅ پس با نمازخواندن باخدا بودن خود را ثابت کنیم مخصوصا در این ماه مبارک از همینجا از همین امروز شروع کنیم. یاعلی👌
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
۱۱ دی ۱۴۰۰
🔴 ملاقات حضرت ابراهیم (ع) با حضرت عزرائیل
✍ در روایتی آمده است: که حضرت عزرائیل (ع) بر ابراهیم خلیل الله علیه السلام ظاهر شد، حضرت ابراهیم عليه السلام وقتی حضرت عزرائیل را دید، حس کرد دیگر آخر کار است. پرسید: «یا مَلَکَ الموتِ أدَاعٍ أم نَاع؛ آیا آمده ای دعوتم کنی خودم به اختیار خودم بیایم، یا دیگر کار تمام است و اختیاری نیست؟
گفت: نه، اختیار داری. حضرت ابراهیم (ع) فرمود: « آیا دیده ای دوستی جان دوستش را بگیرد؟» حضرت عزرائیل ماند که چه کند و چه بگوید. خداوند متعال فرمود: به ابراهیم بگو: آیا دوستی را دیده ای که از ملاقات دوستش ناراحت باشد؟! قطعا دوست مشتاق دیدار دوست است.»
بنابراین، هر چه ایمان و اعتقادات ما محکم تر باشد، مرگ برای انسان راحت تر و لذت بخش تر است. چنان که خداوند در قرآن می فرماید:
يُثَبِّتُ اللهُ الذين آمنوا بالقولِ الثّابِتِ فِی الحياةِ الدّنيا وفِی الآخرة ؛ خداوند کسانی را که ایمان آوردند، به خاطر گفتار و اعتقاد ثابتشان، استوار می دارد؛ هم در این جهان، و هم در سرای دیگر!
📚 کتاب از احتضار تا عالم قبر
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
۱۱ دی ۱۴۰۰