🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ بِاللَّيْلِ وَ الْنَّهَارِ سِرّاً وَ عَلَانِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لَا هُمْ يَحْزَنُونَ (بقره/۲۷۴)
🔹كسانى كه اموال خود را در شب و روز، پنهان و آشكارا انفاق مىكنند، اجر و پاداششان نزد پروردگارشان است و نه ترسى براى آنهاست و نه غمگین مىشوند.
🔸در کتب تفسیر آمده كه این آیه در شأن حضرت على علیه السلام نازل شده است. هنگامى كه آن حضرت فقط چهار درهم ذخیره داشت، یک درهم را در روز، یک درهم را در شب، سومین آنرا مخفیانه، و چهارمین درهم را آشكارا در راه خدا انفاق نمود. البته وعدهى این آیه، شامل همه كسانى مىشود كه اینگونه عمل كنند. چنین افرادى نه از فقر و تنگدستى بیم دارند، چون به وعدههاى خداوند ایمان داشته و به او توكّل مىكنند، و نه بخاطر انفاق، اندوهگین مىشوند، چون به رضایت الهى و آثار اخروى انفاق توجّه دارند.
🔸شاید دلیل آنكه «لیل» بر «نهار» و یا «سرّ» بر «علانیة» مقدّم شده است، آن باشد كه انفاقهاى پنهانى در دل شب ارزش بیشترى دارد. این آیه به منزلهى جمعبندى چهارده آیه گذشته است كه درباره انفاق بحث مىكرد. موضوعى كه هیچ موردى در قرآن اینگونه مفصّل بحث نشده است. آثار انفاق بر كسى پوشیده نیست، از جمله: تعدیل ثروت و كمشدن فاصله طبقاتى، ایجاد محبّت، شكوفایى روح سخاوت و بالاتر از همه قرب به خداوند.
🔸انفاق، علاوه بر انفاق مال و ثروت، شامل انفاقِ علم، آبرو و مقام نیز مىشود. كلمهى انفاق، در لغت به معناى پُر كردن گودال و در اصطلاح، به معناى پُر كردن و بر طرف نمودن كمبودهاى مالى است. یادآورى این نكته لازم است كه توجّه اسلام به مسئله انفاق، به معناى گداپرورى و رواج تكدّىگرى نیست. زیرا در بسیارى از روایات، از كسانى كه بدون داشتن نیاز، از دیگران درخواست كمک مىكنند، مذمّت شده و از سوى دیگر بهترین نوع انفاق، در اختیار قراردادن ابزار كار به جاى پولدادن، معرفى شده است. لازم است این مورد اخیر انفاق که سهمی در اشتغالزایی خواهد داشت، در جامعه ما فرهنگسازی شود و مسؤولین امر به این مهم، توجه نمایند.
❇️ از پيامهای آیه
▫️داشتن روحیّهى انفاق و سخاوت مهم است، نه یكى دو بار انفاق آنهم از روى ترحّم. «ینفقون» فعل مضارع بر استمرار دلالت دارد.
▫️تعیین نشدن اجر الهى، نشانهى گستردگى آن است. «اجرهم»
▫️وعدههاى الهى، بهترین مشوّق انسان در كارهاى خیر است. «فلهم اجرهم»
▫️آرامش و امنیّت، از بركات انفاق است. «لا خوف علیهم و لا هم یحزنون»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تا حالا مشاعره قرآنی ندیده بودم خیییلی جالب بود برام
افرین به این ابتکار 👏👏👏👏👏
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
💚💛💙
💛💙
💚
❤️ ضرب المثل های فارسی در آیات قرآن ❤️
👈دست بالای دست بسیار است👉
🖐 ُ وَ فَوْقَ كُلِّ ذِي عِلْمٍ عَلِيم ٌ76 یوسف 🖐
💚
💛💚
💛💛💚
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
✨✨✨✨✨
🍂فضائل امیرالمؤمنین در قرآن :🍂
🔶 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ مَن يَرْتَدَّ مِنكُمْ عَن دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ......
(مائده /۵۴)
⚡️ ترجمه :
اى كسانى كه ايمان آورده ايد! هر كس از شما كه از دين خود برگردد (به خدا ضررى نمى زند، چون) خداوند در آينده قومى را خواهد آورد كه آنان را دوست دارد و آنان نيز خدا را دوست دارند....
🔴 دوستى متقابل ميان بنده و خدا، از كمالات بشر است.
🍁امام باقرعليه السلام درباره ى «يحبّهم و يحبّونه» فرمود: مراد علىّ عليه السلام و شيعيان اويند.
⭐️در روايات شيعه و سنّى آمده است كه پيامبر اسلام صلى الله عليه وآله در جنگ خيبر، پس از ناكامى فرماندهان در فتح قلعه هاى دشمن فرمود:
به خدا سوگند فردا پرچم را به دست كسى مى دهم كه خدا و رسول او را دوست دارند، او هم، خدا و رسول را دوست دارد و پيروزى را به ارمغان مى آورد.
آنگاه پرچم را به دست على عليه السلام داد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🟢 جایگاه حضرت علی(ع) در آیات قرآن
▫️در قرآن کریم، به جز آیاتی که در خصوص ولایت و امامت حضرت علی علیه السلام و یا در شأن اهلبیت علیهم السلام نازل شده است، مانند؛ آیه ولایت، آیه اطاعت، آیه تطهیر، آیه مودّت، آیه مباهله، آیه اکمال، آیه تبلیغ، سوره کوثر، سوره هل اتی و ... ، صدها آیه دیگر نیز در شأن حضرت علی علیه السلام نازل شده است که از باب نمونه به چند آیه اشاره میکنیم:
🔸شجاعت و ایثار حضرت علی(ع) در لیلة المبیت؛ و من الناس من یشری نفسه ابتغاء مرضات الله و الله رؤف بالعباد (بقره/۲۰۷)
🔹ایمان و جهاد حضرت علی(ع)؛ اجعلتم سقایة الحاج و عمارة المسجد الحرام کمن آمن بالله و الیوم الآخر و جاهد فی سبیل الله (توبه/۱۹)
🔸حضرت علی(ع) بهترین خلق؛ ان الذین آمنوا و عملواالصالحات اولئک هم خیر البریه (بینه/۷)
🔹حضرت علی(ع)، میزان اعمال؛ و نضع موازین القسط لیوم القیامة فلا تظلم نفس شیئا (انبیاء/۴۷)
🔸حضرت علی(ع)، رحمت الاهی؛ قل بفضل الله و برحمته فبذلک فلیفرحوا هو خیر مما یجمعون (یونس/۵۸)
🔹حضرت علی(ع) هدایتگر انسانها؛ انما انت منذر و لکل قوم هاد (رعد/۷)
🔸حضرت علی(ع) محبوب خداوند؛ یا ایها الذین آمنوا من یرتدّ منکم عن دینه فسوف یأتی الله بقوم یحبهم و یحبونه (مائده/۵۴)
🔹حضرت علی(ع) محبوب اهل ایمان؛ ان الذین آمنوا و عملواالصالحات سیجعل لهم الرحمن ودّا (مریم/۹۶)
🔸حضرت علی(ع) و عمل به آیه نجوا؛ یا ایها الذین آمنوا اذا ناجیتم الرسول فقدموا بین یدی نجویک صدقه ...(مجادله/۱۲)
⬅️ به این آیات هم میتوانید مراجعه بفرمایید: سجده/۱۷، هود/۱۷، تحریم/۴۰، الحاقه/۱۲، بقره/۲۷۴، صافات/۲۴، توبه/۱۱۹، نحل/۴۳، توبه/۲، تین/۷، احزاب/۲۳، جاثیه/۲۱ و ...
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🟢 قرآنهای گویا ...
🔹حضرات معصومان علیهمالسلام اولیای الهی و ولات امرند که در صورت و هیئت قرآن ناطق و تجسّم بیرونی و عینی حقایق قرآنی و آیات کتاب مجید برای مردم و هدایت آنها بر صراط مستقیم برگزیده شدهاند. چنانچه پوشیده نیست، کسی که بخواهد آیات قرآن را قرائت کند، کتاب مکتوب را میگشاید و آیاتش را میخواند؛ امّا اگر کسی بخواهد، تجسّم خارجی قرآن و آیاتش را ملاحظه کند، میبایست در سیمای آل محمّد (صلوات الله علیهم) آن را ملاحظه کند.
🔸اهلبیت علیهمالسلام قرآن ناطقند؛ چنانکه در کلام و از کلام آنان و از میان همه اقوال و اعمالشان، آیات قرآنی بارز و هویدا میشود. قرآن صامت، همان قرآن مکتوب و موجود است و قرآن ناطق، محمّد و آل محمّد(ص) هستند. بر اساس روایات فراوانی که ذکر شده است، حضرت امیر و فرزندان والامقامشان، لسان و کتاب ناطق الهی و «قرآن» ناطق هستند.
🔹ابوبصیر میگوید: درباره آیه مبارکه «هذا كِتابُنا يَنْطِقُ عَلَيْكُمْ بِالْحَق؛ اين است كتابِ ما كه عليه شما به حق سخن میگويد.» از امام صادق(ع) پرسش کردم، ایشان فرمودند: «قرآن سخن نمیگوید، لیکن محمّد(ص) و اهل بیت او، ناطق به کتاب، یعنی قرآن میباشند.» در حدیثی دیگر آمده است، امیرالمؤمنین(ع) میفرمایند: «من علم خداوند و ... زبان گویای خداوند هستم.» همچنین تعبیرهای «لِسَانَهُ النَّاطِق» و نظایر آن درباره امام علی(ع) و سایر ائمّه معصومان علیهمالسلام آمده است.
📚 حصن حصین» از آقای اسماعیل شفیعی سروستانی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🟢 قرآن از زبان برادر! / بخش اول
▫️امام علی علیه السلام به عنوان بزرگترین پرورش یافته مکتب قرآن و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله همواره در سراسر نهج البلاغه و به مناسبت های مختلف، ویژگیهای قرآن را بیان نموده و ارزشهای آن را برای مردم برشمرده و از آن تجلیل کردهاند و بارها مردم را به رعایت حق قرآن و تدبّر در آن ترغیب فرمودهاند و فرزندان خود را در عمل کردن به آن، وصیت میکنند و میفرمایند: «خدا را، خدا را، درباره قرآن (در نظر بگیرید) مبادا دیگران در عمل کردن به دستوراتش از شما پیشی گیرند»(نامه ۴۷). در روز ولادت با سعادت امیرالمؤمنین علیه السلام، به برخی از سخنان ارزشمند قرآن ناطق در نهجالبلاغه، توجه نمایید:
🔸نصیحت دهنده خیرخواه:
🔹بدانید که این قرآن آن نصیحت دهنده خیرخواه است که فریب نمیدهد (خطبه ۱۷۶)
🔸بهترین راهنما:
🔹قرآن راهنمایی است که گمراه نمیکند (خطبه ۱۷۶)
🔸گوینده راستگو:
🔹گوینده حدیث است که دروغ نمیگوید (خطبه ۱۷۶)
🔸محکمترین و مطمئنترین پناهگاه و دست آویز:
🔹بر شما باد عمل کردن به قرآن، که ریسمان محکم الاهی، و نور آشکار و درمان سودمند است، که تشنگی را فرو نشاند، نگه دارنده کسی است که به آن تمسک جوید و نجات دهنده آن کسی است که به آن چنگ آویزد، کجی ندارد تا راست شود و گرایش به باطل ندارد تا از آن برگردانده شود (خطبه ۱۵۶)
🔸شفا دهنده:
🔹از قرآن براى بیماریهاى خود شفا بطلبید، و به آن براى حل مشکلاتتان استعانت بجویید، چه اینکه در قرآن شفاى بزرگترین دردها است که آن درد کفر و نفاق و گمراهى و ضلالت است (خطبه ۱۷۶)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖 تدبر در قرآن
⛔️ در زندگی نگو نمیتونم ، نمیشه ⛔️
🤔 مگر روح خدا در تو دمیده نشده؟
پس محکم باش و قدرتترا به قدرت بیانتهای خدا وصل کن
لَيْسَ لِلْإِنسَانِ 👈 إِلَّا مَا سَعَىٰ
نصیبینیستبرایانسان👈جزآنچهتلاشکرده
سوره نجم آیه ۳۹
═✧❁🌸❁✧═
#حکمت1
🚫مثلا مردم فکر میکردن
✴️وَقَالُوا مَا هِيَ إِلَّا حَيَاتُنَا الدُّنْيَا
📜(جاثیه24)
هرچی هست همین دنیاست جای دیگه خبری نیست
✅اما قرآن اومد که بگه
✴️وَمَا هَٰذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ ...📜(عنکبوت64)
این دنیا که هیچی نیست همش بازیه هرچی هست اون وره
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅 إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ يَهْدِيهِمْ رَبُّهُمْ بِإِيمَانِهِمْ ۖ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهِمُ الْأَنْهَارُ فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ ﴿۹﴾
🔸 آنان که ایمان آورده و نیکوکار شدند پروردگارشان به سبب همان ایمان آنها را (به راه سعادت و طریق بهشت) رهبری کند، در آن بهشتهای پرنعمت نهرها از زیر پای آنان جاری است.
🔅 دَعْوَاهُمْ فِيهَا سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَتَحِيَّتُهُمْ فِيهَا سَلَامٌ ۚ وَآخِرُ دَعْوَاهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿۱۰﴾
🔸 و در آن بهشت زبان شوق به تقدیس خدا گشایند که بار الها تو از هر نقص و آلایش پاک و منزهی و درود آنها در بهشت «سلام» است و آخرین سخنشان حمد پروردگار عالمیان است.
💭 سوره: یونس
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌷از مکر خدا ایمن مباش🌷
#آل_عمران:
🌱وَ مَكَرُواْ وَمَكَرَ ٱللَّهُۖ وَٱللَّهُ خَيۡرُ ٱلۡمَٰكِرِينَ (٥٤)
🌸 و [كافران از بنى اسرائيل دربارۀ عيسى و آيينش] نيرنگ زدند
و خدا هم جزاى نيرنگشان را داد
و خدا بهترين جزا دهندۀ نيرنگ زنندگان است.
🌸نکات:
امام رضاعلیه السلام فرمود: مراد از مکر خدا، کیفرِ مکر است وگرنه او اهل مکر نیست. [58]
گرچه آیه به یکى از سنّتهاى الهى اشاره دارد، ولى با توجّه به آیات قبل که حضرت عیسى کفر بنىاسرائیل را احساس کرد و با توجّه به آیه بعد که خداوند عیسىعلیه السلام را به آسمان بالا برد، استفاده مىشود که مراد از مکر در اینجا، توطئهى قتل حضرت عیسى است که گروهى در زمان آن حضرت براى خاموش کردن دعوت او نقشهها کشیده و تدبیرها نمودند، حتّى براى حبس و دستگیرى و معرّفى او جایزه تعیین و مقدّمات اعدام و به دار آویختن او را فراهم کردند. امّا خداوند نقشهى آنها را نقش برآب کرد و او را به بهترین شکل نجات داد.
58) عیون اخبارالرضا، ج1، ص126.
پیام ها:
🌱1- خداوند، پشتیبان اولیاى خویش است. «ومکروا ومکر اللّه»
🌱2- تدبیر وحرکت انسان، مقدّمهى قهر یا لطف خداوند است. «ومکروا ومکر اللّه»
🌱3- کیفرهاى الهى، با جرم بشر تناسب و سنخیّت دارد. «و مکروا و مکر اللّه»
🌱4- اراده وتدبیر خدا، بالاتر از هر تلاش، حرکت وتدبیر است. «واللّه خیرالماکرین»
آل عمران - 54
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
✨دائره المعارف قرآن کریم✨
🍀#ابراهیم>
👈پاسخ هاى ابراهیم علیه السلام به احتجاج و بهانه مشرکان
🌺خداوند دو #احتجاج و یک بهانه از مشرکان در برابر ابراهیم علیهالسلام و پاسخهاى وى را بازگفته که به #ترتیب ذکر آن در قرآن عبارتند از:
👈 الف. #پاسخ ابراهیم علیهالسلام به احتجاج پادشاه که در آیه ۲۵۸ بقره بازگو شده و #چکیده آن چنین است :
🌸پادشاه درباره #پروردگار ابراهیم با او به احتجاج پرداخت .
ابراهیم گفت : پروردگار من کسی است که #زنده میکند و میمیراند .
شاه گفت : من زنده میکنم و #میمیرانم .
🌺 ابراهیم پاسخ داد :
خداوند #خورشید را از مشرق بیرون میآورد ، تو آن را از #مغرب بیرون آور .
پادشاه در برابر این پاسخ #مبهوت ماند ......
🌸در قرآن #نام این پادشاه ذکر نشده ، ولی روایات ، منابع تفسیری و نیز کتابهای تاریخ ، نام وی را #نمرود بن کنعان ذکر کردهاند .
🌺 قرآن تصریح دارد که #محاجّه او با ابراهیم علیه السلام بر سر ربوبیت ، به دلیل #پادشاهی و از سر نخوّت بوده است :
* اَن ءآتاه الله الملک * (بقره ۲۵۸ )
🌸بعضی مرجع ضمیر * #ءآتاه * را ابراهیم و مقصود از #ملک را ولایت شرعی دانستهاند ؛ ولی بیشتر مفسران این قول را نپذیرفتهاند .
🌺در زمان #احتجاج ، میان مفسران اختلاف است .
برخی احتجاج را پس از #شکستن بتها به وسیله ابراهیم علیه السلام و پیش از افکندن وی در #آتش و برخی آن را بعد از رهایی از آتش دانستهاند که این نظر را روایتی از امام #صادق علیه السلام و نیز روند داستان تایید میکند ؛ زیرا نمرود با ابراهیم در #ماجرای شکستن بتها ، به صورت حاکمی در برابر مجرم ، برخورد داشته و جریان محاکمه او درباره #جرم ، فرصتی برای محاجّه در اینکه آیا رب ، الله است یا #نمرود ، باقی نمیگذاشت و بر فرض اگر محاجّه ای رخ میداد ، موضوع محاجّه #ربوبیت بتها میبود ، نه ربوبیت نمرود .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#اعراف آیه ۱۲۱و۱۲۲
قالُوا آمَنَّا بِرَبِّ الْعالَمِينَ «اعراف آیه 121»
(ساحران) گفتند: به پروردگار جهانيان ايمان آورديم.
رَبِّ مُوسى وَ هارُونَ «اعراف آیه 122»
(همان) پروردگار موسى و هارون.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
💠#تفسیر نور (محسن قرائتی)💫
قالُوا آمَنَّا بِرَبِّ الْعالَمِينَ «اعراف آیه 121»
(ساحران) گفتند: به پروردگار جهانيان ايمان آورديم.
رَبِّ مُوسى وَ هارُونَ «اعراف آیه 122»
(همان) پروردگار موسى و هارون.
نکته ها
جادوگرانى كه براى رسوا ساختن حضرت موسى و كسب مال و مقام نزد فرعون به صحنه آمده بودند، با ديدن معجزهى موسى عليه السلام، ايمان آورده و آن را اعلام و به اصول توحيد، نبوّت و معاد اقرار كردند؛ توحيد و نبوّت را با جملات «آمَنَّا بِرَبِّ الْعالَمِينَ، رَبِّ مُوسى وَ هارُونَ» و ايمان به معاد را در آيه 125 با جملهى «إِلى رَبِّنا مُنْقَلِبُونَ» اعلام داشتند. در واقع فرعون با فراهم آوردن جادوگران، سبب شد كه آنان يكجا به موسى ايمان آورند. آرى،
«1». اعراف، 113.
جلد 3 - صفحه 141
عدو شود سبب خير، اگر خدا خواهد.
ساحران، موسى و هارون عليهما السلام را در كنار هم ذكر كردند و گفتند: «رَبِّ مُوسى وَ هارُونَ»، زيرا هارون نيز در كنار موسى در ارشاد آنان نقش داشته است و يا اگر مىگفتند: «رَبِّ مُوسى»، احتمال سوء استفاده فرعونيان داده مىشد، كه بگويند ربّ موسى، فرعون است، چون او سالها در خانهى فرعون و تحت تربيت او بود تا بزرگ شد، چنانكه خود فرعون به موسى عليه السلام گفت: آيا ما تو را در كودكى تربيت نكرديم؟ «أَ لَمْ نُرَبِّكَ فِينا وَلِيداً» «1» لذا ساحران اين توطئه را نقش بر آب كردند و گفتند: «رَبِّ مُوسى وَ هارُونَ»
حضرت على عليه السلام فرمود: «كُن لما لا ترجو أرجى منك لما تَرجو»، به آن چيز كه اميد ندارى، اميدوارتر باش تا به چيزى كه اميدى در آن هست. چنانكه موسى عليه السلام حركت كرد تا براى خانوادهاش آتش بياورد، امّا با مقام رسالت برگشت، ملكهى سبأ براى ديدن حضرت سليمان عليه السلام از شهر خارج شد، امّا مؤمن برگشت، ساحران براى رسيدن به پست و مقام به دربار فرعون آمدند، امّا با ايمان و مؤمن بازگشتند. «2»
پیام ها
1- ساحران، قبل از مبارزه، محتواى دعوت موسى را شنيده بودند و لذا پس از ديدن معجزهى آن حضرت، به همان شنيدهها اقرار كردند. «قالُوا آمَنَّا»
2- انسان، انعطافپذير و آزاد است و مىتواند پس از فهميدن حقّ، عقيده و فكر خود را تغيير دهد. «قالُوا آمَنَّا»
3- توبهى انحراف فكرى و شرك، ايمان است. «آمَنَّا»
4- ساحران، تفاوت معجزه و جادو را بهتر از ديگران فهميدند و لذا خيلى سريع ايمان آوردند. «آمَنَّا»
5- گاهى ايمان نياوردن مردم به دليل ناشناخته بودن حقّ است، همين كه حقّ روشن شد، گروهى ايمان مىآورند. «آمَنَّا»
«1». شعراء، 18.
«2». تفسير اثنىعشرى، تحفالعقول، ص 208.
جلد 3 - صفحه 142
6- جلوى سوءاستفاده را بايد گرفت. براى اينكه فرعون نگويد: من همان «بِرَبِّ الْعالَمِينَ» هستم، ساحران گفتند: «رَبِّ مُوسى وَ هارُونَ»
7- در خالقيّت خداوند بحثى نيست، نزاع بر سر ربوبيّت خدا و تدبير جهان به دست اوست. «بِرَبِّ الْعالَمِينَ رَبِّ مُوسى وَ هارُونَ»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃 تلاوت بسیار احساسی شحات انور
🍃 تلاوت بسیار زیبای شماره ۱۱ 🍃
🔸 آیه ۴۳ سوره هود 🔸
🔸 آیات ۲۲ و ۲۳ حشر 🔸
✨امام علی علیه السلام فرمودند
✨ خوشا بر کسی که عبادت و دعا را خالص برای خدا بنماید
✨ و دلش بدان چه دیده اش بیند مشغول نگردد
✨ و بدان چه دو گوشش شنوند یاد خدا را فراموش نکند
✨ و بدان چه به دیگری داده اند غم به خود راه ندهد.
📚 اصول کافی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
⚜سبک زندگی قرآنی
🍂 شایستگی های فردی را بر روابط فامیلی ترجیح دهید. 🍂
🔸حَتَّي إِذَا جَاء أَمْرُنَا وَفَارَ التَّنُّورُ قُلْنَا احْمِلْ فِيهَا مِن كُلٍّ زَوْجَيْنِ اثْنَيْنِ وَأَهْلَكَ إِلاَّ مَن سَبَقَ عَلَيْهِ الْقَوْلُ وَمَنْ آمَنَ وَمَا آمَنَ مَعَهُ إِلاَّ قَلِيلٌ
(#هود/۴٠)
⚡️ترجمه :
تا زمانى كه قهر ما آمد و تنور فوران كرد. ما (به نوح) گفتيم كه از هر زوج (حيوان و موجود زنده) يك جفت در كشتى سوار كن،
و (همچنين) خانواده ى خودت را، جز (همسر و يكى ازفرزندان و) كسانى كه قبلاً در مورد آنها قول (عذاب) داده شده بود.
و (نيز سوار كن) افرادى را كه ايمان آورده اند، (امّا) جز گروه كمى، كسى همراه او ايمان نياورده بود.
❌ضابطه نه رابطه.
پيوندهاى مكتبى، بر روابط خانوادگى غلبه دارد.
زن و فرزند ناصالح نوح، حقّ سوار شدن به كشتى و بهره مندی از این امتیاز را نداشتند.
#سبک_زندگی_قرآنی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
❤️ ظرف از جای ترکخورده راحتتر میشکند. سامریهای زمان، هجوم فرهنگی خودشان را از نقطهای آغاز میکند که شکننده است؛ آنها روی افکار پوسیده و باورهای خرافی سوار میشوند تا جامعه را به انحراف بکشند.
📚سوره طه آیات ۸۷ و ۸۸
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 در محضر قرآن کریم /
✅ يَوْمَ يَقُولُ الْمُنَافِقُونَ وَ الْمُنَافِقَاتُ لِلَّذِينَ آمَنُواْ انظُرُونَا نَقْتَبِسْ مِن نُّورِكُمْ قِيلَ ارْجِعُواْ وَرَآءَكُمْ فَالْتَمِسُواْ نُوراً فَضُرِبَ بَيْنَهُم بِسُورٍ لَّهُ بَابٌ بَاطِنُهُ فِيهِ الرَّحمَةُ وَ ظَاهِرُهُ مِن قِبَلِهِ الْعَذَابُ (حدید/۱۳)
🔹روزى كه مردان و زنان منافق به كسانى كه ایمان آوردهاند، مىگویند: درنگى كنید تا از نور شما پرتوى برگیریم. به آنان گفته مىشود: به عقب برگردید و (از دنیا) نورى بجویید. پس میان آنان دیوارى زده مىشود، با درى كه درونش، (بهشتِ) رحمت و از جانب بیرونش (جهنمِ) عذاب است.
🔸«انظرونا» از ریشه «نظر» است. این واژه اگر بدون «اِلى» بیاید به معناى انتظار و مهلت دادن است، همانند این آیه و آیه «لایخفّف عنهم العذاب و لا هم ینظرون»(بقره/۱۶۲) واگر با «اِلى» بیاید به معناى نظر كردن است، مانند آیه «ینظرون الیک نظر المغشىّ علیه من الموت»(محمد/۲۰). «اقتباس» به معناى برگرفتن قطعهاى از آتش است. «سُور» به معناى دیوار و برج و باروى بلندى است كه در قدیم دور شهرها مىكشیدند تا مانع ورود بیگانه شود.
🔸در قیامت، مجرمان از چهار گروه استمداد مىكنند:
➖از رهبران خود: «فقال الضعفاء للذین استكبروا انّا كنّا لكم تبعاً فهل أنتم مغنون عنّا من عذاب اللّه...»(ابراهیم/۲۱) آیا مىشود شما ما را نجات دهید، ولى پاسخ منفى مىشنوند.
➖از مؤمنان: كه در آیه مورد بحث مىخوانیم. «انظرونا نقتبس من نوركم»
➖از فرشتگانِ مأمور دوزخ: «قال الّذین فى النّار لخزنة جهنم ادعوا ربّكم یخفّف عنّا یوماً من العذاب»(غافر/۴۹) از خدا بخواهید كه یک روز از عذاب ما كاسته شود، ولى باز پاسخ منفى است.
➖از شیطان: شیطان را ملامت مىكنند كه تو ما را گمراه كردى و گناه ما به دوش توست، شیطان مىگوید: «فلا تلومونى و لوموا أنفسكم»(ابراهیم/۲۲) مرا سرزنش نكنید، بلكه خود را سرزنش كنید.
❇️ از پيامهای آیه
▫️بیمارى نفاق، مرد و زن نمىشناسد. «المنافقون و المنافقات»
▫️كسانى كه در دنیا حاضر نشدند از ظلمات جهل و شرک و تفرقه خارج شوند، در قیامت در ظلماتند و براى كسب نور به دیگران التماس مىكنند. «انظرونا نقتبس من نوركم»
▫️تحقیر و ذلت منافقان در قیامت، هم با لفظ است، «قیل ارجعوا ورائكم»، هم با عمل. «فضرب بینهم بسورٍ»
▫️منافق در دنیا، در ظاهر با مؤمنان است و در باطن با كافران. در قیامت نیز، تا پاى بهشت با مؤمنان مىآید، امّا همراه كافران به دوزخ وارد مىشود. «فضرب بینهم بسور... باطنه فیه الرحمة و ظاهره من قبله العذاب»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
قرآن میگه
ساحرها با سحرشون کاری کردن که مردم فکر کنن طناب بی جان به حرکت افتاده
✴️... فَإِذَا حِبَالُهُمْ وَعِصِيُّهُمْ يُخَيَّلُ إِلَيْهِ مِن سِحْرِهِمْ أَنَّهَا تَسْعَىٰ📜(طه66)
با اوضاع امروزه خیلی این چیزا عجیب و غریبه نیست
گاهی طوری از غرب و دستاوردهای بی دینی تعریف میکنن که واقعا عده ای از ما فکر کردیم پیشرفت هاشون بخاطر بی دینی و لا ابالی گری که اسمشو آزادی گذاشتنه
و آدم باورش نمیشه که ی عده از این نظریه دفاع هم میکنن
ساحران فضای مجازی کاری کردن که ما اینطور فکر کنیم و اینجاست که باید گفت
<عصای موسایم آرزوست>
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
لَا يَضِلُّ رَبِّي وَلَا يَنْسَى(طه۵۲)
🍃خدا نه اشتباه میکند نه از یاد میبرد.
🍃مگه میشه یادش بره آرزوهاتو؟
🍃مگه میشه یادش بره نگرانیهاتو؟
🍃مگه میشه یادش بره دعاهاتو؟
🍃مگه میشه این خدا رو داشته باشی
🍃و قلبت مضطرب باشه؟
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺