🕊🍃🕊﷽ 🕊🍃🕊
✨ ✨ ✨ ✨
✨ ✨ ✨ ⭐
✨ ✨ ⭐
✨ ⭐
⭐
💛⃟🌼 حرمت و جایگاه پدر
درسته که میگن؛↶
بهشت زیر پای مادران است ولی قرار نیست جایگاه #پدر رو ندیده بگیریم❌
✅ اسلام برای هر دوی اونها ارزش قائل شده و به حرمت اونها تاکید کرده است
👇🏻👇🏻👇🏻
🕋 وَ قُلْ لَهُما قَوْلاً کَریمًا (اسرا/۲۳)
✨با آن دو، کریمانه و شرافتمندانه سخن بگو.
💢☝️به همین علت امام سجاد علیه السلام در نیایشی میگه:↶
👈خدایا! #آهنگ_صدایم را در پیشگاه #پدر و #مادرم، آرام قرار ده و سخنم را برای آنان گوارا و شیرین ساز.
✨✨✨
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
💢 درمان #قساوت قلب....
✔️ تجدید ایمان با ذڪر بسیار لا اله الا الله...
✅ رســول الله ﷺ فرمودنــد :
ایمانتان را تازه ڪنید ؛ گفته شد یا رسول الله ﷺ ، چگونه ایمانمان را تازه کنیم ؟ فرمودنــد :
بسیار لا اله الا الله را تڪرار ڪنید .
✔️ #صلوات فرستادن زیاد...
✅ رســول الله ﷺ فرمودنــد :
هر ڪس بر من یڪ بار صلوات بفرستد خداوند ده بار بر او صلوات می فرستد .
✔️ #استغفار زیاد....
✅ خداوند متعال می فرماید :
✨وَ يا قَوْمِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْه✨
" و اى قوم من ، از پروردگارتان آمرزش بخواهيد ، سپس به درگاه او #توبه ڪنيد " .
✍ هود 52
✔️ مجالست با #صالحان.....
✅ خداوند متعال می فرماید :
✨يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ كُونُوا مَعَ الصَّادِقين✨
" اى ڪسانى ڪه ايمان آورده ايد ، از خدا پروا ڪنيد و با راستان باشيد " .
✍ توبه 119
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
💥تلنگری ازقرآن💥
🌷هرگاه شما را #درودی دادند(اعم از سلام کردن و دُعا نمودن واحترام گذاشتن)
به گونه #زیباتر وبهتر از آن یادست کم همانند آن،آن را پاسخ گوئید
بی گمان خداوند #حساب هر چیزی را دارد
(نسا/86)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌹شگفتیهای خلقت
🦋این تصویر دستکاری نشده،تصویری از پروانه شیشه ای یا Translucent butterfly که بالهاش شبیه به حباب دیده میشه !
🌸سبحان الله🌸
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#نکته_برداری
🔷️ فلسفه و دلیل آزمایش و امتحانات در قرآن
1⃣ عبرت گرفتن وتوبه نمودن
«أَوَلَا يَرَوْنَ أَنَّهُمْ يُفْتَنُونَ فِي كُلِّ عَامٍ مَرَّةً أَوْ مَرَّتَيْنِ ثُمَّ لَا يَتُوبُونَ وَلَا هُمْ يَذَّكَّرُونَ»
(۱۲۶)توبه
آیا (منافقان) نمیبینند که آنها در هر سالی یک بار یا دو بار البته امتحان میشوند؟ باز هم پشیمان نشده و (خدا را) یاد نمیکنند.
2⃣ افزایش ایمان و یقین
«وَمَا جَعَلْنَا أَصْحَابَ النَّارِ إِلَّا مَلَائِكَةً وَمَا جَعَلْنَا عِدَّتَهُمْ إِلَّا فِتْنَةً لِلَّذِينَ كَفَرُوا لِيَسْتَيْقِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ وَيَزْدَادَ الَّذِينَ آمَنُوا إِيمَانًا وَلَا يَرْتَابَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ وَالْمُؤْمِنُونَ...»(۳۱)مدثر
و ما خازنان دوزخ را غیر فرشتگان (عذاب) قرار ندادیم و عدد آنها را جز برای فتنه و محنت کفّار (نوزده) نگردانیدیم تا آنکه اهل کتاب هم یقین کنند (که ذکر این عدد مطابق تورات و انجیل است با آنکه صاحب قرآن به کتب آسمانی عالم نبوده و البته کلامش به وحی خداست و ایمان آرند) و آن بر یقین مؤمنان هم بیفزاید و دیگر در دل اهل کتاب و مؤمنان به اسلام هیچ شک و ریبی نماند...
3⃣ تربیت اسلامی
«وَمَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ مِنَ الْمُرْسَلِينَ إِلَّا إِنَّهُمْ لَيَأْكُلُونَ الطَّعَامَ وَيَمْشُونَ فِي الْأَسْوَاقِ وَجَعَلْنَا بَعْضَكُمْ لِبَعْضٍ فِتْنَةً أَتَصْبِرُونَ وَكَانَ رَبُّكَ بَصِيرًا»(۲٠)فرقان
و ما هیچ رسولی پیش از تو به خلق نفرستادیم مگر آنکه آنها هم (مانند تو) غذا میخوردند و در میان بازارها راه میرفتند (پس امّت به این عذر تکذیب رسالت تو نتوانند کرد)، و ما بعضی از شما بندگان را سبب آزمایش بعضی دیگر میگردانیم تا آیا صبر (در طاعت خدا) خواهید کرد؟ و پروردگار تو (به احوال و اعمال همه خلق) بیناست.
4⃣ جداسازی صفوف
«فَلَمَّا فَصَلَ طَالُوتُ بِالْجُنُودِ قَالَ إِنَّ اللَّهَ مُبْتَلِيكُمْ بِنَهَرٍ فَمَنْ شَرِبَ مِنْهُ فَلَيْسَ مِنِّي وَمَنْ لَمْ يَطْعَمْهُ فَإِنَّهُ مِنِّي إِلَّا مَنِ اغْتَرَفَ غُرْفَةً بِيَدِهِ فَشَرِبُوا مِنْهُ إِلَّا قَلِيلًا مِنْهُمْ فَلَمَّا...»(۲۴۹)بقره
پس هنگامی که طالوت لشکر کشید، سپاه خود را گفت: خدا شما را به نهر آبی آزمایش کند، هر که از آن بیاشامد از من و هم آیین من نیست، و هر که هیچ نیاشامد یا کفی بیش برنگیرد از من و هم آیین من خواهد بود. پس همه سپاهش آشامیدند به جز عده قلیلی از آنها....
5⃣ رشد عقلی
«وَابْتَلُوا الْيَتَامَىٰ حَتَّىٰ إِذَا بَلَغُوا النِّكَاحَ فَإِنْ آنَسْتُمْ مِنْهُمْ رُشْدًا فَادْفَعُوا إِلَيْهِمْ أَمْوَالَهُمْ وَلَا تَأْكُلُوهَا إِسْرَافًا وَبِدَارًا أَنْ يَكْبَرُوا وَمَنْ كَانَ غَنِيًّا فَلْيَسْتَعْفِفْ وَمَنْ كَانَ فَقِيرًا فَلْيَأْكُلْ بِالْمَعْرُوفِ فَإِذَا دَفَعْتُمْ إِلَيْهِمْ أَمْوَالَهُمْ فَأَشْهِدُوا عَلَيْهِمْ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ حَسِيبًا»(۶)نساء
یتیمان را آزمایش کنید تا هنگامی که بالغ شده و قدرت بر نکاح پیدا کنند آنگاه اگر آنها را دانا به درک مصالح زندگی خود یافتید اموالشان را به آنها باز دهید، و به اسراف و عجله مال آنها را حیف و میل مکنید بدین اندیشه که مبادا بزرگ شوند (و اموالشان را از شما بگیرند). و هر کس (از اولیاء یتیم) داراست (از تصرف در مال او) خودداری کند، و هر که فقیر است (در مقابل نگهبانی او از مال یتیم) به قدر متعارف ارتزاق کند، پس آنگاه که مالشان را به آنها رد کردید باید بر ردّ مال بر آنها گواه گیرید، و گواهی خدا برای محاسبه خلق کافی است.
6⃣ تصفیه قلوب
«ثُمَّ أَنْزَلَ عَلَيْكُمْ مِنْ بَعْدِ الْغَمِّ أَمَنَةً نُعَاسًا يَغْشَىٰ طَائِفَةً مِنْكُمْ وَطَائِفَةٌ قَدْ أَهَمَّتْهُمْ أَنْفُسُهُمْ يَظُنُّونَ بِاللَّهِ غَيْرَ الْحَقِّ ظَنَّ الْجَاهِلِيَّةِ يَقُولُونَ هَلْ لَنَا مِنَ الْأَمْرِ مِنْ شَيْءٍ قُلْ إِنَّ الْأَمْرَ كُلَّهُ لِلَّهِ»
(۱۵۴)آل عمران
پس از آن غم، خدا شما را ایمنی بخشید که خواب آسایش، گروهی از شما را فرا گرفت و گروهی هنوز در غم جان خود بودند و از روی نادانی به خدا گمان ناحق میبردند (از روی انکار) میگفتند: آیا ممکن است ما را قدرتی به دست آید؟ بگو: تنها خداست که بر عالم هستی فرمانرواست.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلاوت
قاسم مقدمی
📖(سوره مبارکه ق)
🕋أفَلَمْ يَنْظُرُوا إِلَى السَّمَاءِ فَوْقَهُمْ كَيْفَ بَنَيْنَاهَا وَزَيَّنَّاهَا وَمَا لَهَا مِنْ فُرُوجٍ ﴿٦﴾
وَالْأَرْضَ مَدَدْنَاهَا وَأَلْقَيْنَا فِيهَا رَوَاسِيَ
🔰🔰🇯🇴🇮🇳🔰🔰
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📕 #دائره_المعارف_قرآن_کریم📕
🧕#خدیجه_بنت_خویلد>
👈 #شان_و_منزلت_خدیجه
❄️روایات فراوانى از #رسول خدا صلى الله علیه وآله در #شأن و منزلت والاى حضرت خدیجه در دست است، که در آنها آن #بانو را کنار حضرت فاطمه * علیهاالسلام، مریم و آسیه همسر فرعون و گاه کلثوم خواهر موسى علیهالسلام #بهترین زنان عالم و برترین زنان بهشت خوانده ، در حالی که از #همسران دیگرشان یادی نکرده است .
🎊 جایگاه خدیجه به اندازهای #بلند بود که گاه جبرئیل حامل سلام #الهی برای خدیجه می شد .
❄️ پیامبر صلی الله علیه و آله در زمان #حیات ، او را به بهشت بشارت می داد ، چنان که پس از #رحلت خدیجه و زمانی که فاطمه علیه السلام مادر خود را از پیامبر صلی الله علیه و آله می طلبید ، جبرئیل از ساختن #خانهای از درّ و گوهر برای خدیجه در بهشت خبر داد .
🎊یاد آن بانو پس از #رحلت هیچگاه از خاطر رسول خدا صلی الله علیه و آله نرفت و آن حضرت همیشه ایشان را #بهترین یاور و همسر خود یاد می کرد .
❄️ #حسادت عایشه به خدیجه که به اعتراف خود او بیش از حسادتش به دیگر زنان بوده و در گزارش های بسیاری از #زبان عایشه نقل شده است ، نشان از بزرگی #جایگاه خدیجه نزد پیامبر صلی الله علیه و آله است .
🎊بر پایه برخی از این گزارشها #عایشه در برابر محبت پیامبر به همسر وفات یافته اش تاب نمی آورد و به #ناسزا گویی درباره خدیجه میپرداخت و رسول خدا نیز که از سخنان عایشه آزرده خاطر می شد ، #ایمان خدیجه را در برهه ای که کسی به او ایمان نداشت و حمایت آن بانو را هنگامی که همه وی را #تحریم کرده بودند ، از ادله احترام و محبت خود به خدیجه می شمرد .
❄️ #زینب دختر پیامبر ، پس از نبرد بدر برای آزادی همسرش ابوالعاص ، که در سپاه #قریش رو در روی رسول خدا جنگیده و اسیر شده بود ، #گردنبند مادرش خدیجه را نزد حضرت فرستاد و ایشان با دیدن آن به یاد #خدیجه گریستند و رحمت فرستادند .
🎊آنحضرت افزون بر #یاد کردن از خدیجه ، به دوستان او نیز اعتنا و عنایت می داشت و گاه گوسفندی #ذبح می کرد و دستور می داد برای #دوستان خدیجه نیز سهمی از آن را بفرستند .
ادامه دارد......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۱۳
وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكَ وَرَحْمَتُهُ لَهَمَّتْ طَائِفَةٌ مِنْهُمْ أَنْ يُضِلُّوكَ وَمَا يُضِلُّونَ إِلَّا أَنْفُسَهُمْ ۖ وَمَا يَضُرُّونَكَ مِنْ شَيْءٍ ۚ وَأَنْزَلَ اللَّهُ عَلَيْكَ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَعَلَّمَكَ مَا لَمْ تَكُنْ تَعْلَمُ ۚ وَكَانَ فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكَ عَظِيمًا ﴿١١٣﴾
و اگر فضل و رحمت خدا بر تو نبود، گروهی از عشیره و قبیله خائنان تصمیم داشتند تو را [از داوری عادلانه] منحرف کنند، [این سبک مغزانِ خیالباف] جز خودشان را منحرف نمی کنند، و هیچ زیانی به تو نمی رسانند. و خدا کتاب و حکمت را بر تو نازل کرد، و آنچه را نمی دانستی به تو آموخت؛ و همواره فضل خدا بر تو بزرگ است. (۱۱۳)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١١٣)
-اين آيه اشاره به گوشۀ ديگرى از حادثۀ بنى ابيرق است كه در چند آيۀ قبل تحت عنوان شأن نزول به آن اشاره شد، آيه چنين مىگويد: «اگر فضل و رحمت پروردگار شامل حال تو نبود جمعى از منافقان يا مانند آنها تصميم داشتند تو را از مسير حق و عدالت، منحرف سازند، ولى لطف الهى شامل حال تو شد و تو را حفظ كرد» (وَ لَوْ لا فَضْلُ اللّهِ عَلَيْكَ وَ رَحْمَتُهُ لَهَمَّتْ طائِفَةٌ مِنْهُمْ أَنْ يُضِلُّوكَ) .
آنها مىخواستند با متهم ساختن يك فرد بيگناه و سپس كشيدن پيامبر صلّى اللّه عليه و آله به اين ماجرا، هم ضربهاى به شخصيت اجتماعى و معنوى پيامبر صلّى اللّه عليه و آله بزنند و هم اغراض سوء خود را در بارۀ يك مسلمان بيگناه عملى سازند، ولى خداوندى كه حافظ پيامبر خويش است، نقشههاى آنها را نقش بر آب كرد! سپس قرآن مىگويد: «اينها فقط خود را گمراه مىكنند و هيچ گونه زيان به تو نمىرسانند» (وَ ما يُضِلُّونَ إِلاّ أَنْفُسَهُمْ وَ ما يَضُرُّونَكَ مِنْ شَيْءٍ) .
سر انجام علت مصونيت پيامبر صلّى اللّه عليه و آله را از گمراهى و خطا و گناه، چنين بيان مىكند كه «خدا، كتاب و حكمت بر تو نازل كرد و آنچه را نمىدانستى به تو آموخت» (وَ أَنْزَلَ اللّهُ عَلَيْكَ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ عَلَّمَكَ ما لَمْ تَكُنْ تَعْلَمُ) . و در پايان آيه مىفرمايد: «فضل خداوند بر تو بسيار بزرگ بوده است» (وَ كانَ فَضْلُ اللّهِ عَلَيْكَ عَظِيماً) .
در جملۀ فوق يكى از دلايل اساسى مسألۀ عصمت بطور اجمال آمده است و آن اين كه خداوند علوم و دانشهايى به پيامبر آموخته كه در پرتو آن در برابر گناه و خطا بيمه مىشود، زيرا علم و دانش (در مرحلۀ نهايى) موجب عصمت است.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 451
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh