فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️#اندیشه_مطهر| کم کم میخواهند جنبههای معنوی اسلام را از بین ببرند!
🎙شهید مطهری(ره)
#اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
المرسلات
#مشارطه| هر نفسی که با قوانین الهیه و موازین عقلیه ملکات خود را تطبیق کرد، سعید است و از اهل نجات می
#مشارطه| کنترل خیال
🔸بدان كه اوّل شرط از براى مجاهد در اين مقام و مقامات ديگر، كه مى تواند منشأ غلبه بر شيطان و جنودش شود، حفظ طائر خيال است. چون كه اين خيال مرغى است بس پرواز كن كه در هر آنى به شاخى خود را مى آويزد، و اين موجب بسى از بدبختيهاست. و خيال يكى از دستاويزهاى شيطان است كه انسان را به واسطه آن بيچاره كرده به شقاوت دعوت مىكند.
🔸انسان مجاهد كه در صدد اصلاح خود برآمده و مى خواهد باطن را صفايى دهد و از جنود ابليس آن را خالى كند، بايد زمام خيال را در دست گيرد و نگذارد هر جا مىخواهد پرواز كند، و مانع شود از اينكه خيالهاى فاسد باطل براى او پيش آيد، از قبيل خيال معاصى و شيطنت، هميشه خيال خود را متوجه امور شريفه كند.
🔸و اين اگر چه در اوّل امر قدرى مشكل به نظر مى رسد و شيطان و جنودش آن را به نظر بزرگ جلوه مى دهند، ولى با قدرى مراقبت و مواظبت امر سهل مى شود. ممكن است، براى تجربه، تو نيز چندى در صدد جمع خيال باشى و مواظبت كامل از آن كنى: هر وقت مى خواهد متوجه امر پستى و خسيسى شود، آن را منصرف كنى و متوجه كنى به امور ديگر، از قبيل مباحات يا امور راجحه شريفه. اگر ديدى نتيجه گرفتى، شكر خداى تعالى كن بر اين توفيق، و اين مطلب را تعقيب كن شايد خداى تو به رحمت خود راهى براى تو باز كند از ملكوت كه هدايت شوى به صراط مستقيم انسانيت و كار سلوك إلى اللّه تعالى براى تو آسان شود.
🔸و ملتفت باش كه خيالات فاسده قبيحه و تصورات باطله از القائات شيطان است كه مىخواهد جنود خود را در مملكت باطن تو برقرار كند، و تو كه مجاهدى با شيطان و جنودش و مىخواهى صفحه نفس را مملكت الهى [و] رحمانى كنى، بايد مواظب كيد آن لعين باشى و اين اوهام بر خلاف رضاى حق تعالى را از خود دور نمايى تا إن شاء اللّه در اين جنگ داخلى اين سنگر را كه خيلى مهم است از دست شيطان و جنودش بگيرى، كه اين سنگر به منزله سر حدّ است، اگر اينجا غالب شدى اميدوار باش.
🔸و اى عزيز، از خداى تبارك و تعالى در هر آن استعانت بجوى و استغاثه كن در درگاه معبود خود، و با عجز و الحاح عرض كن: بار الها، شيطان دشمن بزرگى است كه طمع بر انبيا و اولياء بزرگ تو داشته و دارد، تو خودت با اين بنده ضعيف گرفتار امانى و اوهام باطله و خيالات و خرافات عاطله همراهى كن كه بتواند از عهده اين دشمن قوى برآيد، و در اين ميدان جنگ با اين دشمن قوى كه سعادت و انسانيت مرا تهديد مىكند تو خودت با من همراهى فرما كه بتوانم جنود او را از مملكت خاص تو خارج كنم و دست اين غاصب را از خانه مختص به تو كوتاه نمايم.
📚امام خمینی (ره) چهل حدیث ص17
@almorsalaat
005-emamkhomeini.olgooye.hamejanebeh@almorsalat.mp3
2.85M
🔵#در_مدرسه_امام_خمینی| امام خمینی (ره) الگویی همه جانبه
🎙استاد علی فرحانی
📌گزیده تدریس الموجز، سال 86، مدرسه حقانی
#پای_درس_استاد #اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
1.16M
#مشاوره_مجازی
#سوال_شما| سلام علیکم. وقتتون بخیر. ببخشید بنده سوال داشتم میشه مطلب شروع سیر علمی باید از بدیهیات باشه میشه برامون این مطلب را بامثال توضیح بدید بنده الان دارم منطق والهدایه می خوانم. ممنون میشم.🌹
✅#پاسخ حجتالاسلام ابراهیمی را بشنوید.
@almorsalaat
⚫️#عرفان| چرا در مسیر معنویت #علم نیز لازم است؟
▪️آنچه معتَقَد هر کس است برایش ظاهر می شود و سالك هم باید در سیرالی الله معتَقَدات خود را روشن کند تا همان معتَقَدات او ظاهر و روشن شود برایش.
▪️کسی که خیال می کند خدا در آسمان است، یا خدا نور است و امثال اینها، اگر چنین شخصی صد سال هم عمر کند، اعتقاداتش بر طبق همین فکرش می باشد.
▪️از کلام خواجه [حوراء] معلوم می شود این دستورات برای آشنا شدن به منازل و مقاماتی است که برای سالک در مقام مشاهده پیش می آید، تا وقتی به مقام مشاهده رسید، مطلب برایش روشن باشد و گمان نکند مطلب خلاف است.
▪️گاه می شود بعضی از سالكين، اعتقاد خود را به مرتبه ای محدود و پایین قرار می دهند، وقتی به آن مرتبه رسیدند، توقف می کنند و خیال می کنند مرتبه ای بالاتر از آن مرتبه ی مفروضه نیست و بالاتر از آن را نمی توانند تحمل کنند، با آن که وجود دارد، به همین جهت گفته اند: «المعرفة بذر المشاهدة».
📚علامه طباطبایی، تعلیقه بر رساله نور وحدت.
#در_محضر_علامه
@almorsalaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️نظام اگر آسیب دید ...
🎙سردار سلیمانی
@almorsalaat
📣#اطلاعیه| موسسه میقات برگزار میکند: دوره انقلاب اسلامی ویژه پاسداران
♦️موضوع و ساعت جلسات تدریس استاد علی فرحانی، یکشنبه ۳/۱۶
▫️زنجیره منطقی تمدن اسلامی
▪️ساعت ۹:۱۵ - ۸
▫️سیره عملی امام و آقا
▪️ساعت۱۰:۴۵ - ۹:۳۰
▫️دستاوردهای انقلاب اسلامی
▪️ساعت ۱۲:۱۵ - ۱۱
#المرسلات #استاد_علی_فرحانی #حوزه_انقلابی #در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
المرسلات
#مشارطه| کنترل خیال 🔸بدان كه اوّل شرط از براى مجاهد در اين مقام و مقامات ديگر، كه مى تواند منشأ غل
#مشارطه| موازنه
▫️و از چیزهایی که انسان را در این سلوک معاونت می کند و انسان باید مواظب آن باشد «موازنه» است. و آن چنان است که انسان عاقل منافع و مضارّ هر یک از اخلاق فاسده و ملکات رذیله را که زاییده شده شهوت و غضب و واهمه است، که سر خودند و در تحت تصرف شیطان، مقایسه کند با منافع و مضارّ هر یک از اخلاق حسنه و فضایل نفسانیه و ملکات فاضله که زاییده شده این هاست که در تحت تصرف عقل و شرع اند. و ملاحظه کند آیا کدام یک را خوب است اقدام کند.
▫️مثلا منافعی که از برای نفسی که دارای شهوت مطلق العنان است و آن در او رسوخ پیدا کرده و ملکه مستقره شده و از آن ملکات بسیاری پیدا شده و رذایل بیشماری فراهم آمده این است که به هر فجوری دسترسی پیدا کند مضایقه نکند، و هر مالی از هر راهی به دستش می آید از آن رو برگردان نباشد، و هر چه مطابق با میل او است مرتکب شود، و اگر چه مستلزم هر امر فاسدی گردد.
▫️و منافع غضب که ملکه نفس شد و از آن ملکات و رذایل دیگر پیدا شد آن است که به هر کس دستش رسید با قهر و غلبه ظلم کند، و هر کس با او مختصر مقاومتی کند هر چه بتواند با او بکند، و با اندک ناملایمی جنگ و غوغا به پا کند، و به هر وسیله شده مضارّ ناملایمات خود را از خود دور کند و لو منجر به هر فسادی در عالم هم بشود.
▫️و همین طور منافع نفس صاحب واهمه شیطانیه که در آن این ملکه رسوخ پیدا کرده این است که با هر شیطنت و خدعه شده کار غضب و شهوت را راه بیندازد، و با هر نقشه باطله شده بر بندگان خدا ریاست کند، گرچه به بیچاره نمودن یک عائله باشد یا به بینوا نمودن یک شهر یا مملکت.
▫️این ها منافعی است که این قوا دارند در صورتی که در تحت تصرف شیطان باشند. در صورتی که وقتی درست فکر کنید و ملاحظه حال این اشخاص را بنمایید، هر کس هر چه قوی هم باشد و هر قدر به آمال و آرزویش هم برسد، باز هزار یک آمالش را به دست نیاورده، بلکه در این عالم ممکن نیست آمال انسان اداره شود و هر کس به آرزویش برسد، برای اینکه این عالم دار مزاحمت است و موادّ این عالم از اجرای اراده ما تعصی دارند، و میل و آرزوی ما نیز محدود به حدّی نیست.
▫️مثلا قوّه شهویه در انسان طوری است که اگر زنهای یک شهر، به فرض محال، به دست او بیاید، باز متوجه زنهای شهر دیگر است. و اگر از یک مملکت نصیبش شد، متوجه مملکت دیگر است. و همیشه آنچه ندارد می خواهد. با اینکه این ها که گفته شد فرضی است محال و خیالی است خام، با وجود این تنور شهوت باز فروزان است و انسان به آرزوی خود نرسیده.
▫️و همین طور قوّه غضب در انسان طوری مخلوق است که اگر مالک الرقاب مطلق یک مملکت شود، متوجه مملکت دیگر می شود که آن را به دست نیاورده.
▫️بلکه هر چه به دستش بیاید، در او این قوه زیادتر می شود. هر کس منکر است مراجعه به حال خود کند و به حال اهل این عالم از قبیل سلاطین و متمولین و صاحبان قدرت و حشمت، آن وقت خود تصدیق ما را می کند.
▫️پس انسان همیشه عاشق چیزی است که ندارد و به دست او نیست. و این فطرتی است که مشایخ عظام و حکمای بزرگ اسلام، خصوصا استاد و شیخ ما در معارف الهیه، جناب عارف کامل، آقای آقا میرزا محمد علی شاه آبادی روحی له الفداء، به آن کثیری از معارف الهیه را ثابت می فرمایند که آنها به مقصد ما مربوط نیست. در هر حال وقتی که انسان فرضا به مقاصد خود برسد، آیا استفاده او چند وقت است؟ آیا قوای جوانی تا چند وقت برقرار است؟ وقتی بهار عمر رو به خزان گذاشت، نشاط از دل و قوّه از اعضا می رود: ذائقه از کار می افتد، طعمها درست ادراک نمی شود، چشم و گوش و قوه لمس و قوای دیگر بیکاره می شوند- لذات بکلی ناقص یا نابود می شود. امراض مختلفه هجوم می آورد: جهاز هضم و جذب و دفع و جهاز تنفس کار خود را نمی تواند انجام دهد، جز آه سرد و دل پر درد و حسرت و ندامت چیزی برای انسان باقی نمی ماند. پس مدت استفاده انسان از این قوای جسمانی، از بعد از تمیز و فهم خوب و بد تا زمان افتادن قوا از کار یا ناقص شدن آنها، بیش از سی چهل سال برای مردم قوی البنیه و صحیح و سالم نیست، آن هم در صورتی که به امراض و گرفتاریهای دیگر که همه روزه می بینیم و غافل هستیم بر نخورد.
▫️من عجالتا برای جناب عالی فرض می کنم در عالم خیال- که مایه ندارد!- صد و پنجاه سال عمر و فراهم بودن تمام بساط شهوت و غضب و شیطنت، و فرض می کنم که هیچ ناملایمی هم برای شما پیش آمد نکند، و هیچ چیز بر خلاف مقصد شما نشود، آیا بعد از این مدت کم، که مثل باد می گذرد، عاقبت شما چیست؟ آیا از این لذات چه ذخیره ای کردید برای زندگی همیشگی خود، برای روز بیچارگی و روز فقر و تنهایی خود، برای برزخ و قیامت خود، برای ملاقات ملائکه خدا و اولیاء خدا و انبیاء او؟ جز یک اعمال قبیحه منکره که صورت آنها را در برزخ و قیامت به شما تحویل می دهند، که صورت آنها را جز خداوند تبارک و تعالی کس دیگر نمی داند چیست.
@almorsalaat
♦️#تدریس| الموجز فی اصول الفقه
🎙استاد علی فرحانی
🌀تدریس این کتاب از بهترین و پرمحتواترین تدریسهای استاد محسوب می شود. به نحوی که بعضا برخی از طلاب درس خارج این صوت را استماع کرده و بهره برده اند.
🌀کسانی که میخواهند سیر درسی خود را با استاد علی فرحانی شروع کنند، پس از استماع مجموعه طلبه موفق، خوب است که این جلسات را کار کنند.
📝معرفی تدریس الموجز
🎙لینک دانلود صوت
📖لینک دانلود متن پیاده شده جلسات
#پای_درس_استاد #اصول
@almorsalaat
🌀#یادداشت| صدا و سیما توهین آشکار به حوزه علمیه را جبران کند.
▫️طبق قانون اگر در روند مناظرات انتخاباتی که از رسانه ملی پخش می شود هرکدام از نامزدهای ریاست جمهوری به سازمان، نهاد یا اشخاص حقیقی و حقوقی توهین، تهمت و بیانی خلاف واقع و خلاف قانون ابراز کنند باید صدا و سیما فرصت مناسب را در اختیار نهاد یا فرد مذکور قرار دهد که از خود دفاع و آن مطلب را برای افکار عمومی تکذیب و تبیین کند.
▫️در اولین مناظره که ۱۵ خرداد برگزار شد آقای مهرعلیزاده برای تخریب جناب حجه الاسلام والمسلمین رئیسی در کمال بی مسئولیتی و بی اخلاقی سیستم آموزشی متقن و پرسابقه حوزه های علمیه را زیر سوال بردند.
▫️آن هم سیستم علمی عمیق و پرمحتوای که محل سربرآوردن اندیشمندان و فلیسوفان و علامه ها و اساتید نام آوری بوده که کتب علمی آنها منشا و زیربنای رشد علمی جهان غرب در گذشته بوده است و در معاصر تولیدگر اندیشه ها و معرفت های علمی در حوزه علوم انسانی است که اندیشه های مختلف غربی در مقابل آنها زبان کندی برای هماوردی داشته اند.
▫️طوری که بسیاری از دانشمندان بزرگ غربی با صدای بلند تنها تمدن قدرتمند در مقابل خود را تمدن اسلامی به رهبری نرم افزاری حوزه های علمیه اعلام کرده اند و اندیشه های غربی را در حل نیازها و بحران های متعدد بشر رو به افول و ناکارآمد و تفکر ناب اسلامی را رقیب جدی برای این عرصه های بسیار پیچیده علمی می دانند ...
▫️بعید می دانیم جناب مهرعلیزاده این حرف را بدلیل عدم اطلاع از سیستم علمی عالم پرور حوزه زده باشند. این حرف خلاف واقع و خلاف قوانین رسمی آموزشی کشور توهینی آشکار به علم، اندیشه، و اندیشمندان بزرگ تحصیل کرده این نظام آموزشی تمدن ساز است. لذا حداقل توقع از ایشان عذرخواهی رسمی از همان تریبون و انتظار از صدا و سیما این است که طبق قانون فرصتی را در اختیار حوزه علمیه قرار دهد که در باب این مساله توضیحاتی ارائه دهد.
▫️البته در این زمینه حوزه های علمیه هم مقداری مقصر هستند که قبلا مطالباتی را مطرح کرده ایم و مجدد به این مساله خواهیم پرداخت.
✍شیخ علی امیری ۴۰۰/۳/۱۶
#حوزه_علمیه #انتخابات_۱۴۰۰
@almorsalaat
توجه توجه
✅طرح انس با قرآن کریم
✅درپایان این دوره شما ..
1️⃣معنای ۸۰درصد کلمات قرآن را میدانید.
2️⃣تجوید را میآموزید.
3️⃣قرائت و ترتیل خودرا تا حد زیادی بهبود میبخشید.
4️⃣آیات موضوعی را یاد میگیرید.
▫️محتوای این جلسات به همت سازمان تبلیغات اسلامی تهیه شده است.
▫️مدت زمان این دوره دوماه میباشد.
▫️مناسب گروه سنی ۹تا ۵۰ سال
▫️در صورتی که در زمینهی قرآن مهارت دارید ، به ما اطلاع دهید و در تشکیل این جلسات مارا یاری کنید.
▫️برای ثبت نام در این دوره به این آیدی پیام دهید👇
✅@admin224
🔴مدرسه قرآنی الاعراف👇
https://eitaa.com/joinchat/754909287C919ddc750f
📣#اطلاعیه| کانال المرسلات به مناسبت سالروز شهادت امام صادق(ع) و ارتحال امام خمینی(ره) برگزار میکند:
♦️نوآوریهای فقهی امام خمینی (ره)
🎙سخنران: استاد علی فرحانی
🕰دوشنبه ۴۰۰/۳/۱۷ ساعت۲۲
🌐پخش زنده از صفحه اینستاگرام المرسلات
👇👇
instagram.com/almorsalat
instagram.com/almorsalat
#پای_درس_استاد #فقه #در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
المرسلات
🎥 فیلم کامل این جلسه را از لینک زیر در IGTV اینستاگرام مشاهده کنید
👇👇
https://www.instagram.com/tv/CP1CvWsgWkR/?utm_medium=copy_link
@almorsalaat
المرسلات
#مشارطه| موازنه ▫️و از چیزهایی که انسان را در این سلوک معاونت می کند و انسان باید مواظب آن باشد «
#مشارطه| سختی عذاب جهنم و مراتب آن
🔹تمام آتش دوزخ و عذاب قبر و قيامت و غير آنها را كه شنيدى و قياس كردى به آتش دنيا و عذاب دنيا، اشتباه فهميدى، بد قياس كردى. آتش اين عالم يك امر عرضى سردى است. عذاب اين عالم خيلى سهل و آسان است، إدراك تو در اين عالم ناقص و كوتاه است. همه آتشهاى اين عالم را جمع كنند روح انسان را نمىتواند بسوزاند، آنجا آتشش علاوه بر اينكه جسم را مىسوزاند روح را مىسوزاند، قلب را ذوب مىكند، فؤاد را محترق مىنمايد.
🔹تمام اينها را كه شنيدى و آنچه تا كنون از هر كه شنيدى جهنم اعمال تو است كه در آنجا حاضر مىبينى كه خداى تعالى مىفرمايد: وَ وَجَدُوا ما عَمِلُوا حاضِراً. يعنى «يافتند آنچه كرده بودند حاضر.» اينجا مال يتيم خوردى لذت بردى، خدا مىداند آن صورتى كه در آن عالم از آن در جهنم مىبينى و آن ذلتى كه در آنجا نصيب تو است چيست؟ اينجا بد گفتى به مردم، قلب مردم را سوزانيدى، اين سوزش قلب عباد خدا را خدا مىداند چه عذابى دارد در آن دنيا، وقتى كه ديدى مىفهمى چه عذابى خودت براى خودت تهيه كردى. وقتى غيبت كردى، صورت ملكوتى او براى تو تهيه شد، به تو ردّ مىشود، با او محشورى و خواهى عذاب آن را چشيد.
🔹اينها جهنم اعمال كه جهنم سهل و آسان و سرد و گوارا و مال كسانى است كه اهل معصيت هستند، ولى براى اشخاصى كه ملكه فاسده و رذيله باطله پيدا كردند. از قبيل ملكه طمع، حرص، جحود، جدال، شره، حب مال و جاه و دنيا و ساير ملكات پست، جهنمى است كه نمىشود تصور كرد، صورتهايى است كه در قلب من و تو خطور نمىكند كه از باطن خود نفس ظهور مىكند كه اهل آن جهنم از عذاب آنها گريزان و به وحشت هستند. در بعضى از روايات موثقه است كه در جهنم يك وادى است از براى متكبرها كه او را «سقر» مىگويند، شكايت كرد به خداى تعالى از شدت گرمى و حرارت و خواست از خداى تعالى كه اذن دهد او را نفس بكشد، پس از اذن نفسى كشيد كه جهنم محترق گرديد.
🔹گاهى اين ملكات اسباب مىشود كه انسان را مخلد در جهنم مىكند، زيرا كه ايمان را از انسان مىگيرند، مثل حسد كه در روايات صحيحه ماست كه ايمان را حسد مىخورد، همان طور كه آتش هيزم را مىخورد. و مثل حبّ دنيا و شرف و مال كه در روايات صحيحه است كه دو گرگ اگر در گله بىشبان رها شود، يكى از آنها در اوّل گله و يكى در آخرش، زودتر آنها را هلاك نمىكنند از حب شرف و حب دنيا كه دين مؤمن را از او مىگيرد. خدا نكند عاقبت معاصى منتهى بشود به ملكات و اخلاق ظلمانى زشت، و آنها منتهى شود به رفتن ايمان و مردن انسان با حال كفر، كه جهنم كافر و جهنم عقايد باطله از آن دو جهنم بمراتب سختتر و سوزانتر و ظلمانيتر است.
📚امام خمینی (ره)، چهل حدیث ص18
@almorsalaat
هدایت شده از المرسلات
🔉آداب استماع فایل صوتی دروس
🔰استاد علی فرحانی
🌀کسانی که فایل صوتی دروس را گوش می کنند، حتما این صوت را بشنوند👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/audio/heda-va-maha/download.php?file=03-raveshha-v-maharathaye-elmamoozi/aadabe-estemae-soate-doroos.mp3
#پای_درس_استاد
#مهارتهای_تحصیل_علم
@almorsalaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | پرواز تا بهشت
👈🏻 لحظاتی از دیدار صمیمانه رهبر انقلاب با خانواده شهدای مدافع حرم
📥 نسخه کیفیت اصلی را در آپارات ببینید:
https://www.aparat.com/v/dOHMZ
المرسلات
#مشارطه| سختی عذاب جهنم و مراتب آن 🔹تمام آتش دوزخ و عذاب قبر و قيامت و غير آنها را كه شنيدى و قياس
#مشارطه| در آیات و ادعیه مربوط به عذاب تامل کن
🔸اى عزيز، در علوم عاليه ثابت شده است كه مراتب اشتداد غير متناهى است هر چه تو تصور كنى و تمام عقول تصور كنند شدت عذاب را، از آن شديدتر هم ممكن است. اگر برهان حكما را نديدى يا كشف اهل رياضت را باور ندارى، تو كه بحمد اللّه مؤمنى، انبيا، صلوات اللّه عليهم، را صادق مىدانى، تو كه اخبار وارده در كتب معتبره ما را، كه همه علماى اماميه قبول دارند، درست مىدانى، تو كه ادعيه و مناجات وارده از ائمه معصومين، سلام اللّه عليهم، را صحيح مىدانى، تو كه مناجات مولاى متقيان، امير المؤمنين، سلام اللّه عليه، را ديدى، تو كه مناجات سيد الساجدين، عليه السلام، را در دعاى أبو حمزه ديدى، قدرى تأمل كن در مضمون آنها، قدرى تفكر نما در فقرات آنها.
🔸لازم نيست يك دعاى طولانى را يك دفعه با عجله و شتاب بخوانى و تفكر در معانيش نكنى، بنده و شما حال سيد سجّاد، عليه السلام، را نداريم كه آن دعاى مفصل را با حال بخوانيم، شبى يك ربع آن را، يك ثلث آن را، با حال بخوان و تفكر كن در فقراتش شايد صاحب حال شوى.
🔸از همه گذشته، قدرى تفكر در قرآن كن ببين چه عذابى را وعده كرده كه اهل جهنم از مالك مىخواهند كه آنها را بكشد، هيهات! كه مرگ در كار نيست. ببين خداى تعالى مىفرمايد: يا حَسْرَتى عَلى ما فَرَّطتُ في جَنْبِ اللّه. آيا اين چه حسرتى است؟ كه خداى تعالى با آن عظمت با اين تعبير ذكر مىفرمايد.
🔸تدبر كن در آيه شريفه قرآن، بى تأمل و تدبر از آن مگذر: يومَ تَرَونَها تَذْهَلُ كُلُّ مُرْضِعَةٍ عَمّا أَرْضَعَتْ وَ تَضَعُ كُلُّ ذاتِ حَمْلٍ حَمْلَها وَ تَرَى النّاسَ سُكارى وَ ما هُمْ بِسُكارى وَ لكنَّ عَذَابَ اللّهِ شَديد. وصف روز قيامت را مىكند مىفرمايد: «روزى كه فراموش مىكند هر شير دهى از آنچه شير مىدهد، و مىاندازد هر آبستنى بچه خود را، و مىبينى مردم را مست، با اينكه آنها مست نيستند و لكن عذاب خدا سخت است.»
🔸درست تفكر كن عزيزم، قرآن نعوذ باللّه كتاب قصه نيست، شوخى با شما نمىكند، ببين چه مىفرمايد؟ اين چه عذابى است كه عزيزها را از ياد مىبرد، حامله را بىبار مىكند. آيا چه عذابى است كه خداوند تبارك و تعالى با آن عظمت او را وصفت مىكند به «شدت» و جاى ديگر به «عظمت». چيزى را كه خداى تبارك و تعالى كه عظمت او حدّ و حصر ندارد و عزت و سلطنت او منتهى ندارد توصيف به شدت و عظمت كند آيا چه خواهد بود؟ خدا مىداند عقل من و تو و فكر همه بشر از تصورش عاجز است. اگر مراجعه به اخبار و آثار اهل بيت عصمت و طهارت كنى و تأمل در آنها نمايى، مىفهمى كه قضيه عذاب آن عالم غير از اين عذابهايى است كه فكر كردى. قياس به عذاب اين عالم كردن قياس باطل غلطى است.
📚امام خمینی (ره) چهل حدیث ص22
@almorsalaat
#متن_پیاده_شده
♨️ #مجموعه_جلسات برهان و عرض ذاتی
🔰استاد علی فرحانی
💠مبحث #تمایز_علوم و ملاک آن، مسئله ای است که معمولا در ابتدای علم اصول و علم فلسفه، مطرح می شود. یکی از اقوال در بحث تمایز علوم، «#موضوع» است و غالب حکما قائل اند که ملاک تمایز علوم «موضوع» است. از آنجایی که موضوع علم را چنین تعریف کرده اند که «ما یبحث فیه عن اعراضه الذاتیه» ، بحث ملاک تمایز علوم به بحث از چیستی «#عرضی_ذاتی» کشیده می شود.
💠 محققین از حکما، قائلند که قول به موضوع علم و عرض ذاتی و معنای آن، بر اساس قرارداد و تسالم نیست بلکه این مطلب حاصل دقت نظر در مسئله «#برهان» است. لذا بحث تمایز علوم به بحث «برهان» در علم منطق و «#شروط_مقدمات_برهان» می رسد. «برهان» که وسیله ای برای رسیدن به یقین بالمعنی الاخص می باشد، عصاره علم منطق است و برای فهم جایگاه آن لازم است که سازمان منطقی صحیحی در ذهن داشته باشیم.
💠 استاد علی فرحانی در ابتدای تدریس کتاب بدایه الحکمه، به مناسبت اینکه علامه در مورد موضوع فلسفه می فرمایند: «موضوعها- الذی یبحث فیه عن اعراضه الذاتیه- هو الموجود بما هو موجود»، به بحث «موضوع علم» می پردازند و با توجه به توضیحی که بیان شد، برای مشخص شدن معنای «#عرض_ذاتی» و جایگاه باب «#برهان»، یک دوره سازمان کتاب «#المنطق» را مرور می کنند و خصوصا باب «برهان» این کتاب را توضیح می دهند. این بحث هم در مقدمه بدایه سال 89 و هم سال 86 بیان شده است و هر کدام در عین اینکه موضوع واحدی دارند، دارای مزایای خاصی هستند.
💠 استماع هر دو دوره برای کسانی که می خواهند #جمعبندی ای از کتاب المنطق خصوصا باب برهان داشته باشند و همچنین بحث موضوع علم و عرض ذاتی را فراگیرند، توصیه می شود.
✅ #مجموعه_جلسات برهان و عرض ذاتی،
👈مقدمه بدایه،سال86، 9جلسه
✅ #مجموعه_جلسات برهان و عرض ذاتی
👈 مقدمه بدایه، سال 89، 10جلسه
⬇️لینک دانلود 👇👇
http://soda96.ir/araz-zati/
#استاد_علی_فرحانی #موضوع_علم #عرض_ذاتی #جزوه
@almorsalaat
نظام معرفتی شیعه و دستگاه اصولی امام.mp3
13.77M
🔊#نگاهی_به_دریا| دستگاه استنباطی حضرت امام مبتنی بر نظام معرفتی شیعه است.
🎙استاد علی فرحانی
📌استاد در این گفتار به نکات بسیار مهم و جالبی از نظام معرفتی شیعه می پردازند. توصیه می کنم حتما بشنوید.
♨️ متن کامل بیانات استاد👇👇👇
https://s18.picofile.com/file/8435628342/40.pdf.html
#در_مدرسه_امام_خمینی
#پای_درس_استاد
@almorsalaat
#اهل_بیت| وقتی به حرم مشرف شدی چیز کم نخواه
🔹فراموش نمیکنم که در عهد کودکی که به دبستان میرفتم، برای اولین بار از یزد به قم مسافرت کردم و در مسیر، راننده برای اینکه خوابش نرود با ما صحبت میکرد و گاهی پشت فرمان سوره یوسف را از حفظ میخواند.
🔹او به من گفت: اکنون که میخواهی به قم بروی و به زیارت حضرت معصومه(سلام الله علیها) مشرف شوی، از آن حضرت چه میخواهی؟ گفتم نمیدانم که چه بخواهم. او از من پرسید که ثروتمندترین افراد در شهر شما کیست؟ من کسی را که در آن زمان معروف بود در یزد از همه ثروتمندتر است نام بردم. گفت اگر گدایی با زحمت و با راضی کردن دربان خانه آن شخصْ خودش را به او رساند و درخواست یک ریال کرد، مردم به او نمیخندند که چه انسان احمقی است که از چنین ثروتمندی پول حقیر و بیارزشی را درخواست میکند؟
🔹او به من گفت که وقتی به حرم مشرف شدی چیز کم نخواه و درخواست مال دنیا که ناچیز و حقیر است از حضرت معصومه(سلام الله علیها) نداشته باش. آن راننده که امیدوارم خداوند با پیشوایان معصومش محشورش گرداند، به من درس اخلاق داد و به من یادآور شد که نهایت دونهمتی است که انسان در مکانهای مقدس و روزها و شبهای خاصی چون ماه مبارک رمضان و شبهای قدر درخواستهای حقیر دنیوی از خداوند داشته باشد. بلکه در این فرصتهای طلایی و ارزشمند باید از خداوند تعالی توفیق بندگی و نیل به رضوان و مقام قرب الاهی را درخواست کرد.
📚آیت الله مصباح یزدی، سجاده های سلوک ص282
@almorsalaat
🌀#تفسیر| فهو من أبده البديهيات
🔹«وَ يَعْلَمُونَ أَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ الْمُبِينُ» و الآية من غرر الآيات القرآنية تفسّر معنى معرفة الله فإن قوله: «وَ يَعْلَمُونَ أَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ الْمُبِينُ» يُنبئ أنه تعالى هو الحق لا سترة عليه بوجه من الوجوه و لا على تقدير من التقادير فهو من أبده البديهيات التي لا يتعلق بها جهل لكن البديهي ربما يغفل عنه
🔹فالعلم به تعالى هو ارتفاع الغفلة عنه الذي ربما يعبر عنه بالعلم، و هذا هو الذي يبدو لهم يوم القيامة فيعلمون أن الله هو الحق المبين.
🔹و إلى مثله يشير قوله تعالى: «لَقَدْ كُنْتَ فِي غَفْلَةٍ مِنْ هذا فَكَشَفْنا عَنْكَ غِطاءَكَ فَبَصَرُكَ الْيَوْمَ حَدِيدٌ» (ق: 22)
📚علامه طباطبایی، تفسیر المیزان ج۱۵ ص۹۵
#در_محضر_علامه #عرفان #مراقبه
@almorsalaat
🔉🔉 #بشنوید
💢نماز یکشنبه های ذی القعده
🔰استاد علی فرحانی
💠استاد در این صوت درباره اهمیت و شرایط خواندن نماز یکشنبه ذی القعده، نکات مهمی را بیان می کنند.
📌لینک دانلود صوت👇👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/audio/akhlagh/namaze-yekshanbe-zelghadeh.mp3
⚡️ #حتما #بشنوید 👆👆
#پای_درس_استاد
#اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat