💢من مانده بودم و وسعت نگاه آن خانم!
🔹ماه مبارک سال ۹۶، دوستان پیشنهاد دادند به خانوادهٔ شهدای نهضت اسلامی نیجریه کمک کنیم. سه سالی میشد که در روز قدس و سپس آخرین روز ماه صفر و در سالگرد کشتار زاریا در اربعین سال بعدش، مسلمانان مظلوم نیجریه بهطور مکرر هدف حملات خونبار ارتش این کشور قرار میگرفتند و حدود هزار شهید و بیش از هفتصد اسیر و صدها مجروح به جای گذاشته بود. یافتن رابط امین برای نیجریه، آن هم از بین شیعیان آنجا کار سختی نبود. ما در ایران طلاب اهل نیجریه زیاد داریم و در مجموع ارتباطمان با آنها نسبتاً زیاد است. در ابتدا پیگیر خانوادههای بسیار محروم شمال نیجریه هم بودیم که مدام با بوکوحرام (گروه تروریستی بوکوحرام یکی از گروههای سلفیه جهادی است که اقدامات نظامی فراوانی علیه دولتها و ملتهای مسلمان و غیرمسلمان بهخصوص در شمال و شمالغرب آفریفا انجام دادهاند.) درگیری داشتند و بسیار تحت فشار بودند. البته اکثرشان هم اهل تسنن هستند. متاسفانه توفیق پیدا نکردیم و فراخوانمان مختص خانوادههای شهدای زاریا شد که تازه در کشتار راهپیمایی، عزیزانشان را از دست داده بودند. مردم هم برای کمک به این خانوادهها استقبال خوبی کردند. طی مدت پنجروزهای که گذاشته بودیم، هر روز فراخوان را به یکی از شهدای کشتار تقدیم میکردیم و اسم و عکسشان را میگذاشتیم. این ایده باعث شد که همراهی بیشتری را ببینیم و اتفاقاً بارها مخاطبانمان سوالهایی پرسیدند دربارهٔ شهدا که نشان میداد چقدر ذهنشان درگیر این مسئله شده و یک فضای ذهنی از پیش تعیین شدهای برایشان شکسته است. بعضی میپرسیدند: مثلاً شهید عمر محمد شیعه نبود؟ این سوالها راهی بود تا گفتوگو کنیم و وحدت را بهتر برایشان جا بیندازیم که اصلاً اسم نشاندهندهٔ مذهب در آن فرهنگ نیست و ما هم دنبال شناسایی و تفکیک شهدای اهل تسنن و تشیع از هم نیستیم. و این همانی بود که ما میخواستیم و به برکت خون شهدا اتفاق بیفتد و افتاد. الحمدلله خرید و توزیع این بستهها هم به خوبی پیش رفت و با گزارشهای تصویری که به دستمان رسیده بود، در کانال بازتاب دادیم.
🔹ما در فراخوان سوم و چهارم دو طرح متفاوت را پیگیری کردیم: یکی بستهٔ رمضانیهٔ سوریها یا به قول خودمان توزیع بستهٔ ارزاقی که در ایران هم در ایام ماه مبارک مرسوم است؛ دیگری فراخوان کمک به خانوادههای شهدای زاریا در نیجریه. به لطف خدا و با همکاری مردم، از هر دو طرح سربلند بیرون آمدیم و آن مقداری که نیاز بود، به مقصد رسید. اتفاقا همان روزها یک دختر خانمی به من پیام پر از محبت و تشکری فرستاد و نوشته بود که: «من همیشه دوست داشتم به نیازمندی آفریقایی کمک کنم. اما هیچوقت راهی برای این کار پیدا نمیکردم و برایم یک آرزوی دور از دسترس شده بود. فراخوان نیجریهٔ شما رو که دیدم، انگار همهٔ آرزوهام به ثمر نشسته! نمیدونید با چه خوشحالی مشارکت کردم! خدا خیرتون بده!» من مانده بودم و وسعت نگاه این خانم جوان که همیشه ذهنش درگیر کمک به آفریقا بوده است. یا همان روزها یک آقایی با ظاهر بسیار شیک به من پیام داد: «دمتون گرم! ما مدتی بود دنبال راهی بودیم برای کمک به مردم محروم آفریقا و به بنبست خورده بودیم. اما با فراخوان سانغاری (فراخوان قبلی درباره کمک به پسربچهای به نام سانغاری بود. سانغاری اهل ساحل عاج بود و از بیماری هیدروسفالی رنج میبرد) دلمون گرم شد که میتونیم کمکی بکنیم و البته با از دست دادن اون بچه باز هم داشت امیدمون ناامید میشد که با این فراخوان جدید فهمیدیم میتوانیم روی شما حساب باز کنیم و کمک به آفریقاییها رو در برنامهمون گنجوندیم.» و چقدر برایمان شیرین بود. و از این دست بازخوردها که میگرفتیم، به راهی قدم در آن گذاشته بودیم، مطمئنتر میشدیم.
🟢متن بالا برشیست از کتاب «تبسم کلارا»؛ روایت فاطمه خطیب از خیریه بینالمللی انفاق
📚کتاب: تبسم کلارا
✍نویسنده: نرگس سادات مظلومی
🔘ناشر: سوره مهر
🖇 کتاب «تبسم کلارا» را میتوانید از سایت سوره مهر به آدرس https://sooremehr.ir/book/54461/تبسم_کلارا/ تهیه کنید 🌱
#بدون_مرز
#معرفی_کتاب
#امت_واحده
#زاریا
#نیجریه
#خیریه
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
15.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢فیلم کامل صحبتهای خانم عایده سرور، مادر شهیدان علی و محمدعلی عباس اسماعیل از شهدای حزبالله در دیدار اقشار مختلف بانوان با رهبر معظم انقلاب اسلامی.
.
🔹ایشان در بخشی از صحبتهای خود به کتاب "عایده" پرداختند و گفتند:
دوست دارم درمورد دو فرزند شهیدم صحبت کنم.
وَ أَمَّا بِنِعۡمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثۡ
(و نعمتهای پروردگارت را بازگو کن)
خدا را شاکرم، خدا بر من منت گذاشت که مادر شهیدی باشم که در دفاع مقدس به شهید رسید؛ یعنی "شهید علی کرار"
او از مدافعان حرم سیده زینب(سلام الله علیها) بود.
انشاءالله اگر کتاب عایده را بخوانید، با همه قصههای شهید آشنا میشوید.
🔹این کتاب بنا به توصیهی حوزه هنری و توسط خانم محبوبه سادات رضوینیا نوشته شده است.
به توصیه ولی فقیه، این حق شهدا بر گردن ماست که قصههایشان را منتشر کنیم و دربارهی آنها بنویسیم.
زیرا اگر حضرت زینب(علیها السلام) نبرد کربلا را بازنمایی نکرده بود، اخبار حوادث کربلا امروز به ما نمیرسید.
📚کتاب: عایده
✍نویسنده: محبوبه سادات رضوینیا
🔘ناشر: سوره مهر
🔳 کاری از: دفتر هنر و ادبیات بیداری حوزه هنری
#بدون_مرز
#معرفی_کتاب
#سید_حسن_نصرالله
#مقاومت
#حزب_الله
#لبنان
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
هدایت شده از حوزه هنری انقلاب اسلامی
29.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ببینید| عایده سرور مادر دو جوان رعنای #مقاومت است که قصه تولد تا شهادت یکی از آنها را در کتاب #عايده تعریف کرده و انتشارات #سوره_مهر آن را چاپ کرده است.
◽️او که نمونه یک مادر مقاوم و سرفراز است امروز مهمان دیدار بانوان با رهبر معظم انقلاب در آستانه روز مادر بود.
📍کتاب #عایده را از انتشارات سوره مهر خریداری کنید.
🆔 @hozehonari_ir
هدایت شده از حوزه هنری انقلاب اسلامی
37.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رونمایی و نقد کتاب «جاده کالیفرنیا» در موزه صلح تهران
📖کتاب «جاده کالیفرنیا» اثر محمدعلی جعفری با همکاری دفتر داستان #مرکز_آفرینشهای_ادبی حوزه هنری و موزه صلح رونمایی و نقد شد.
🔹 در این برنامه چهرههای برجستهای از جمله مرتضی قاضی مدیر دفتر بیداری حوزه هنری، علیرضا سمیعی پژوهشگر و منتقد ادبی، و سورنا جوکار شاعر و نویسنده مطرح کشور، حضور داشتند.
🆔 @hozehonari_ir
💢چهکار باید کرد که بین مسلمانان و مسیحیها وحدت به وجود بیاید؟!
🔹اواخر تعطیلات تابستانی هشت سالگیام به صور (شهری باستانی در جنوب لبنان که در نزدیکی دریای مدیترانه است و چهارمین شهر بزرگ این کشور محسوب میشود. صور به شهر سیدموسی صدر نیز مشهور است؛ چون مرکز فعالیت ایشان و شروع حرکت المحرومین بوده است.) رفتیم تا به مادربزرگ پدریام سر بزنیم. پدربزرگم کمی قبلتر فوت شده بود. توی شهر عکسهای زیادی از سیدی روحانی که نمیشناختمش، این طرف و آن طرف به چشمم خورد. توجهم را خیلی جلب کرد. قرار بود برایش مجلس بزرگداشت برگزار کنند. (روز ۳۱ آگوست ۱۹۸۰ برابر با ۹ شهریور ۱۳۵۸. به احتمال زیاد این مراسم اولین سالگرد ربودهشدن امام موسی بوده است.) از مادرم پرسیدم: «مامان، چرا دارند مراسم میگیرند؟» گفت: «این آقا سیدموسی صدر هستند و امروز سالگرد دزدیدهشدنش است. یک عالم دینی و انقلابی بودند که برای گرفتن حق آدمهای فقیر و ضعیف تلاش میکردند.»
_ چرا؟ دلیلش چه بود؟
_ چون کسی نبود به آنها کمک کند.
_ مامان، من دوست دارم بروم مراسمش!
_ نمیشود. باید برویم با مادربزرگت خداحافظی کنیم و برگردیم بیروت. من وقت دکتر دارم.
مادرم هفتماهه باردار بود و شکمش درد داشت. میترسید زودتر زایمان کند.
🔹آشنایی من با شخصیت امام موسی اینطور شروع شد، اما کنجکاو بودم چیزهای بیشتری بدانم. از دایی بزرگم، رامِز، خواستم برایم درموردش حرف بزند. گفت: «سیدموسی روحانی بیمثل و مانندی بود. توی اخلاق و رفتار و روابطش با همه یکطور رفتار میکرد.» پرسیدم: «یعنی چه؟»
_ توی صور، هم مسیحیها هستند هم مسلمانها. یک روز، یک نفر که میخواسته بین مسلمانها فتنه کند، به شیعهها میگوید از بستنیفروشی کرّیت خرید نکنند؛ چون صاحبش، یوسف انتیبا، مسیحی و نجس است! یوسف که درآمدش فقط از همین راه به دست میآید، با این حرف یکییکی مشتریهایش را از دست میدهد، طوریکه برای خرجی زن و بچهاش میماند. او مرد خیلی خوبی بوده است. وقتی امام موسی این خبر را میشنود، با خودش میگوید چهکار باید کرد که بین مسلمانان و مسیحیها وحدت به وجود بیاید و تصمیم میگیرد سراغ مرد بستنیفروش برود. به یوسف میگوید: «لطفاً برای من یک بستنی بیاور. یک صندلی هم بده. میخواهم همینجا بیرون مغازه بستنیام را بخورم.» همانطور که کنار یوسف مینشیند و با آرامش بستنی میخورد، با صاحب مغازههای اطراف هم سلام و علیک میکند. وقتی مغازهدارها و بقیهٔ مردم میبینند و تعجب میکنند، امام موسی بهشان میگوید: «بله، ما همهمان با هم زندگی میکنیم و همهمان هم از بستنیهای این مرد میخوریم. بستنیهایش حرام نیست.» عایده! فکر کنم تو هم وقتی بچه بودی، از این بستنی خوردهای! یادم آمد بستنیفروشی کرّیت کنار خانهٔ پدربزرگم بود. من چند سال اول بچگیام را در صور گذرانده بودم. اصلاً متولد صور بودم. بعد از شنیدن ماجرای مرد بستنیفروش، بیشتر از قبل به شخصیت امام موسی علاقه پیدا کردم. از آن وقت، هر سال به مراسم سالگرد ربودهشدنش میرفتم.
🟢متن بالا برشیست از کتاب «عایده»؛ روایتی از مادر شهید علی اسماعیل از شهدای حزبالله لبنان
📚کتاب: عایده
✍نویسنده: محبوبه سادات رضوینیا
🔘ناشر: سوره مهر
🔳 کاری از: دفتر هنر و ادبیات بیداری حوزه هنری
#بدون_مرز
#معرفی_کتاب
#امام_موسی_صدر
#لبنان
#وحدت
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
12.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢پیرمرد مسیحی بستنیفروش و امام موسی صدر
🔹برشی از مستند روایت فتح
#بدون_مرز
#روایت_فتح
#امام_موسی_صدر
#وحدت
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
✅ شب خاطره حوزه هنری برگزار میکند:
🔴 قصه عشقی که در فقر و جنگ خلق شد.
🔹به بهانه رونمایی از کتاب «تبسم کلارا» کاری از دفتر هنر و ادبیات بیداری، دقایقی را پای روایتهایی از عشق و همدلی اعضای خیریه بینالمللی رنگ زیتون مینشینیم. پذیرای حضور گرمتان به همراه خانواده هستیم.
⏱️ زمان: پنجشنبه ۶ دی ماه، ساعت ۱۵ تا ۱۹
🏫 مکان: حوزه هنری، سالن سوره
🎬 برنامهها:
روایتهای اعضای رنگ زیتون از فعالیت در فلسطین، لبنان، کنیا و...
پخش کلیپ
اجرای سرود
برگزاری مسابقه
بازی و سرگرمی برای کودکان در مهدکودک اختصاصی
جشن امضای کتاب تبسم کلارا
نمایش فیلم احمد
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
💢خبرنگاری که بزرگترین ضربه را از پشت به مسلمانان زد!
🔹از زمان سقوط امپراتوری عثمانیها در جنگ جهانی اول، قدرت نظامی و سیاسی ممالک اسلامی در اروپا از بین رفته است. این تنها بوسنی و هرزگوین در این قرن نیست که مورد هجوم یک ملیت اروپایی قرار گرفته و بقیه در مقابل آن سکوت اختیار کردهاند. در سالهای بین ۱۹۲۲ تا ۱۹۲۷ میلادی فرانسه و اسپانیا، که بهطور مشترک مراکش را در ساحل دریای مدیترانه بهعنوان تحتالحمایه در اختیار داشتند، علیه نهضت اسلامی مراکش، که قصد تأسیس یک جمهوری اسلامی تحت رهبری عبدالکریم را داشت، وارد جنگ شدند. اسپانیا که چند سال قبل از این جنگ معاهدهٔ عدم استفاده از اسلحههای شیمیایی را امضا کرده بود، برای اولین بار این معاهده را نقض و علیه مسلمانان دست به استفاده از سلاح شیمیایی زد که درنتیجه جنگ به نفع اسپانیا تاثیر بسیار گذاشت. تاسیس جمهوری اسلامی در مراکش به عقیدهٔ تاریخنویس آلمانی، گنترات، در آن زمان تهدید بزرگی علیه نفوذ اروپاییها در مدیترانه محسوب میشد. نهتنها مطبوعات اروپا در آن زمان در مقابل وحشیگریهای اسپانیا و فرانسه و استعمال اسلحههای شیمیایی علیه مسلمانان سکوت اختیار کردند، بلکه خبرنگار تایمز لندن در آن زمان، که برای خبرنگاری به مراکش روانه شده بود، جاسوس سرویس انگلستان از آب درآمد که به گفتار عبدالکریم، رهبر مراکش، بزرگترین ضربه را از پشت به مسلمانان وارد کرد. سی سال بعد، فرانسویها علیه جنبش استقلالطلبی و تأسیس جمهوریاسلامی در الجزیره وارد جنگ شده و تحت لوای «حفاظت و دفاع از تمدن مسیحیان» مسلمان را قتلعام کردند.
🔹حقیقت این است که سیستم سیاسی بینالمللی عصر ما بر اساس وجدان و شئون تمدن و ارزشهای انسانی حکومت نمیکند، بلکه طمع و ریاکاری و منافع فردی و ملیگرایی دولتها و مخصوصاً قدرتهای بزرگ و جهانگرایی آن حاکمیت دارد. روزنامهٔ نیویورک تایمز، رهبر صربها، اسلوبودان میلوسویچ را که به کشتار مسلمانان بوسنی و هرزگوین دست زده، هیتلر نمیداند، چراکه طبق گفتهٔ نیویورک تایمز، هیتلر تمام اروپا را تهدید میکرد، ولی میلوسویچ فقط مسلمانان را تهدید میکند! تراژدی بوسنی و هرزگوین را نباید به تنهایی و در انزوای کشمکشهای ملیتی و حتی اروپایی و بالکانی دید؛ وگرنه این خونریزی مثل مسئلهٔ اسلونی تا به حال خاموش میشد. مهم این است که کشتار و شکنجه و آوارگی مسلمانان بوسنی و هرزگوین فقط فصل جدیدی از کتابی است که سالها و حتی دهههای جلوتر شروع شده است. در ده سال گذشته، بهرغم ادعای غرب دربارهٔ صلح بینالمللی و پایان جنگ سرد و غیره، نزدیک به ۲ میلیون نفر در جنگهای مختلف کشته شده و بیش از ۵ میلیون مجروح و حدود ۵ میلیون دیگر آواره و پناهنده بینالمللی شدهاند. هشتاد درصد از این تلفات در مسلمانان بوده و اغلب این جنگها در کشورهای اسلامی بوده که بدون استثنا یک یا چند قدرت اروپایی و آمریکایی یا متفقین آنها، به طور مستقیم یا غیرمستقیم، در آن دخالت داشتهاند: حملهٔ اسرائیل به لبنان و کشتار مسلمانان، جنگ تحمیلی علیه ایران و استعمال سلاحهای شیمیایی و پشتیبانی آمریکا و اروپاییها از صدام، اشغال افغانستان توسط شوروی سابق و کشتار و آوارگی مسلمانان، بمباران لیبی، مبارزات مسلمانان در فلسطین، کشمیر، الجزیره، سودان، مصر، تونس، اتیوپی و جماهیر آسیای میانه، مخصوصاً آذربایجان، و بالاخره کشتار مسلمانان در جنگ خلیجفارس و هماکنون در بوسنی و هرزگوین در اروپا.
🔹این جنگها، تلفات و خسارات در سرزمینهای اسلامی درست در دههای صورت میگیرد که نهضتها و جنبشهای اسلامی در نقاط مختلف، پایههای حکومتهای غیرمردمی و وابسته به اروپا و آمریکا را مورد تهدید و حمله قرار دادهاند. علاوه بر این، کشورهای اسلامی مورد هجوم از حمله سرزمینهای سرشار از منابع طبیعی هستند. تراژدی بوسنی و هرزگوین تنها این نیست که در کشتار مسلمانان این سرزمین کشورهای اروپایی یا سازمان ملل نخواستهاند دخالت و از آن جلوگیری کنند، بلکه تاسف بزرگ این است کشورهای اسلامی، با منافع اقتصادی و جغرافیایی و فرهنگی که در اختیار دارند، نخواستهاند مشترکاً در مقابل سکوت آمریکا و اروپا کار موثری یا دخالت مناسبی که از این خونریزی جلوگیری کند انجام دهند. برعکس، اقدامات بعضی از کشورهای اسلامی در اختلافات و جنگهای ده سال گذشته، جز پشتیبانی از ابرقدرتها و سیاستهای تجاوزکارانهٔ روز چیز بیشتری نبوده است.
🟢پ.ن: متن بالا برشیست از مقاله حمید مولانا در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۷۱، از کتاب «نسلکشی در قرن ۲۱؛ از بوسنی و هرزگوین تا غزه»
📚کتاب: نسلکشی در قرن ۲۱
✍نویسنده: حمید مولانا
🔘ناشر: سوره مهر
🔳 کاری از: دفتر هنر و ادبیات بیداری حوزه هنری
#بدون_مرز
#معرفی_کتاب
#بوسنی_و_هرزگوین
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz