موسسه بیت النور کرج
🎙صوت درس تفسیر سوره مبارکه #بقره 🔖 آیه: ۳۵ و ۳۶ و ۳۷ 📚 مفسر: علامه جوادی آملی @beytonoor
#یک_آیه_یک_تفسیر
📇 خلاصه تفسیر سوره #بقره
🔖 آیه: ۳۵ و ۳۶ و ۳۷
✅ آیه ۳۵ بقره:
«وقلنا یا آدم اسکن انت وزوجک الجنة وکلا منها رغدا حیث شئتما ولا تقربا هذه الشجرة فتکونا من الظالمین»
و گفتیم: «ای آدم! تو با همسرت در بهشت سکونت کن؛ و از (نعمتهای) آن، از هر جا میخواهید، بهره ببرید؛ (اما) نزدیک این درخت نشوید؛ که از ستمگران خواهید شد.
✅ آیه ۳۶ بقره:
«فازلهما الشیطان عنها فاخرجهما مما کانا فیه وقلنا اهبطوا بعضکم لبعض عدو ولکم فی الارض مستقر ومتاع الی حین»
پس شیطان موجب لغزش آنها از بهشت شد؛ و آنان را از آنچه در آن بودند، بیرون کرد. و (در این هنگام) به آنها گفتیم: «همگی (به زمین) فرود آیید! در حالی که بعضی دشمن دیگری خواهید بود. و برای شما در زمین، تا مدت معینی قرارگاه و وسیله بهره برداری خواهد بود.»
✅آیه ۳۷ بقره:
«فتلقی آدم من ربه کلمات فتاب علیه انه هو التواب الرحیم»
سپس آدم از پروردگارش کلماتی دریافت داشت؛ (و با آنها توبه کرد.) و خداوند توبه او را پذیرفت؛ چرا که خداوند توبهپذیر و مهربان است.
1⃣ #احسن_تقویم به معنای زیبایی بدنی نیست لذا بلال حبشی نیز احسن تقویم است و موجودات بسیار دیگری که زنده اند را احسن تقویم ندانسته است. انسانی احسن تقویم است که عقل خود را بکار گرفته و مدام به «فکر آخرت» باشد.
2⃣عداوت در زمانی است که یک طرف تسلیم نشود لذا شیطان در برابر اهل بیت و مخلصین عدو محسوب نمی شود بلکه آنها ولی شیطانند و شیطان تسلیم آنهاست اما از سوی دیگر، انسان منافق و کافر نیز تسلیم شیطان است. خداوند می فرماید تا جنگ هست #عداوت هست. به آدم گوید هبوط کنید که بعضی با بعضی دیگر عدو خواهید بود. توده مردم در جنگ با شیطانند و اقلیت تسلیم شیطان یا مسلط بر اویند.
3⃣شیطان منتظر #غفلت انسان است که ورود کند. آیه ۹۴ نحل گوید سوگندها را زمینه کسب درامد قرار ندهید زیرا ممکن است که پس از هدایت پایتان بلغزد. یعنی شما خود باعث غفلت خود می شوید که شیطان فرصت نفوذ پیدا می کند.
4⃣اگر شیطان آدم و حوایی که در بهشت #استقرار دائمی داشتند(خداوند بدون قید فرموده بود در این بهشت ساکن شو پس استقرار موقت نداشته است) لغزانده پس انسانی که مستقر نیست(خداوند به انسان فرموده تا قیامت درزمین ساکن شوید) بیشتر در معرض لغزش و خطر است. پس این عداوت نیز زمانی پایان می یابد و پایان هر دعوایی به یک #محکمه است.
5⃣آدم کلماتی را ملاقات کرد که احتمالاً بخشی از #اسماء است و لذا الفاظ حروف نیست بلکه معانی وجودی حقیقی است. دوستی اگر بر محور #تقوا نباشد حتماً به عداوت ختم می شود زیرا در دوستی مبتنی بر غیر تقوا، هر طرف، دوستی را فقط برای خودش می خواهد. بنابر این قیامت فقط #ظهور عداوت است نه زمان ایجاد عداوت. کلمات همان آیات و انوار وجودی اهل بیت است لذا آدم، انوار وجودی اهل بیت را دید. روایاتی نیز این معنا را تایید می کند.
5⃣آدم به استقبال این کلمات که فیض خداوند بود رفت و کلمات الهی را دید. کلمات خودبخود تنزل پیدا نمی کنند بلکه علل پشت سر هم وسیله می شوند تا امری انجام شود.
🚸🚸🚸🚸🚸
📜تفسیرتسنیم
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
@beytonoor
10-tarkeshhaye_velghard.mp3_95327.mp3
635.1K
❇️ ترکش های ولگرد
نوشته داوود امیریان
#قسمت_نهم
@beytonoor
راضی به رضای تو_۲.mp3
8.45M
#راضی_به_رضای_تو ۲
راضی شدن به رضایت خدا ، ممکن نیست!
مگر اینکه ......؟
#استاد_محمد_شجاعی
@beytonoor
8.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥⭕️ اظهارات طوفانی فضلینژاد درباره پدیده #آقازادگی
و کنایه های سنگین وی به آقازاده معروف بیت امام روی آنتن زنده تلویزیون
جدیدا یاد گرفتن از 17-18 سالگی یه عمامهای هم روی سرشون بذارن و احتمالا منتظرن 30-40 سال دیگه مرجع تقلید بشن / مرقد رو به کاخ تبدیل میکنند /به زور خودشون رو در صف اول میچپونن تا خودشون رونزدیک به روابط قدرت نشون بدن/موقع انتخابات که میشه خودشون رو شبیه مردم میکنن اما بعد انتخابات عکسهای اسب سواریشون رو میذارن اینستاگرام و ژست اپوزوسیون به خودشون میگیرن.
#سیاسی
@beytonoor
—◇— 🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃—◇—
#کلام_امیر
#نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_176
و قال عليهالسلام:
آلَةُ الرِّيَاسَةِ سَعَةُ الصَّدْرِ؛
امام عليه السلام فرمود:
وسيلۀ رياست، سعۀ صدر (و تحمل بسيار) است.
🔻شرح و تفسير
🔹ابزار رياست
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه كه به صورت ضربالمثلى مشهور شده اشاره به يكى از مهمترين ويژگىهايى كه براى رياست لازم است كرده مىفرمايد:
«وسيلۀ رياست، سعۀ صدر (و تحمل بسيار) است»؛ (آلَةُ الرِّيَاسَةِ سَعَةُ الصَّدْرِ) .
ناگفته پيداست كسى كه به مقام رياست مىرسد خواه رياست معنوى باشد يا مادى اولا با مخالفتهايى از سوى رقيبان روبرو مىشود و از سويى ديگر انتظارات و توقعات بسيار از سوى مردم در برابر او آشكار مىگردد و براى انجام امور خود نياز به همراهان و مشاورانى دارد كه گاه از آنها خطاها و گاه خيانتهايى سر مىزند. اضافه بر همۀ اينها گاه مشكلاتى ناخواسته و غير منتظرانه براى حوزۀ رياست او به وجود مىآيد. در برابر اين امور اگر داراى سعۀ صدر و تحمل بسيار و بردبارى توأم با تدبير و خونسردى همراه با شجاعت نباشد ادامۀ كار براى او بسيار مشكل خواهد شد. به همين دليل مولا در ميان تمام ويژگىهايى كه يك رئيس بايد داشته باشد روى سعۀ صدر انگشت گذاشته مىفرمايد:«وسيلۀ رياست سعۀ صدر است».
🔹نمونۀ كامل آن را در زندگى پيغمبر اسلام صلى الله عليه و آله مىتوان ديد و يكى از روشنترين مصاديق آن داستان فتح مكه است كه بعد از پيروزى بر بتپرستان مكه انواع جنايتها را دربارۀ خود پيغمبر صلى الله عليه و آله و خاندان و دوستان او روا داشته بودند و از هيچ تلاش و كوششى براى نابودى آنها فروگذار نكرده بودند. در آن روز تاريخى كه آتش انتقام در درون بسيارى از صحابۀ پيامبر زبانه مىكشيد، آن حضرت فرمان عفو عمومى صادر و همه را آزاد كرد و فرمود: امروز روز رحمت است نه روز انتقام.
نيز بارها اتفاق افتاد كه افرادى با خشونت زياد با پيامبر صلى الله عليه و آله روبرو شدند بهگونهاى كه بعضى از اصحاب انتظار داشتند پيغمبر صلى الله عليه و آله فرمان قتل آنها را صادر كند. آن حضرت با محبت و عطوفت آن مخالفان لجوج و عنود را آرام ساخت.
🔹در زندگى امير مؤمنان على عليه السلام و ائمۀ معصومين نيز اين صحنههاى فراوان ديده مىشود؛ محبتى كه على عليه السلام دربارۀ قاتل خود در واپسين ساعات عمرش ابراز كرد همه جا معروف است.
علامۀ مجلسى رحمه الله در بحار الانوار دربارۀ گفتوگوهاى اميرمؤمنان على عليه السلام با خوارج چنين نقل مىكند كه روزى يكى از خوارج وارد مسجد شد در حالى كه ياران على عليه السلام در اطراف او بودند فرياد زد:
«لا حُكْمَ إلّا لِلّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ؛ حكم فقط براى خداست، هرچند مشركان كراهت داشته باشند.(اشاره به اينكه چون شما مسئلۀ حكميت بشر را پذيرفتهايد در راه شرك گام گذاشتهايد)» مردم رو به سوى او كردند. او دوباره فرياد زد:
«لا حُكْمَ إلّا لِلّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُتَلَفِّتُونَ ؛حكم مخصوص خداست هرچند كسانى كه به سوى من نگاه مىكنند كراهت داشته باشند». على عليه السلام سر مباركش را بلند و متوجه او شد. او بار سوم فرياد زد:
«لا حُكْمَ إلّا لِلّهِ وَ لَوْ كَرِهَ أبُو الْحَسَنُ ؛حكم مخصوص خداست، هرچند على كراهت داشته باشد». امام عليه السلام با خونسردى در جواب او فرمود:
«إنَّ أبَا الْحَسَنِ لا يَكْرَهُ أنْ يَكُونَ الْحُكْمُ لِلّهِ ؛على هرگز كراهت ندارد كه حكم مخصوص خدا باشد». سپس اضافه فرمود:
«حُكْمُ اللّهِ أنْتَظِرُ فيكُمْ ؛من منتظر حكم خدا دربارۀ شما هستم». ١اين نكته در اينجا شايان توجه است كه گاه مسئلۀ سعۀ صدر با مسامحه و سهلانگارى اشتباه مىشود در حالى كه هر كدام جايگاه خاص خود را دارد؛ سعۀ صدر آن است كه براى انجام مديريت صحيح گاه انسان لازم است موضوعاتى را نديده بگيرد و خويشتندارى نشان دهد و در مقام سختگيرى بر نيايد و به خطاكار فرصت دهد تا خويشتن را اصلاح كند.
🔹ولى مسامحه و سهلانگارى اين است كه انسان مديريت صحيح را رها كند و در برابر حوادث و اشخاص خطاكار سستى و بىتدبيرى نشان دهد، بنابراين سعۀ صدر به مديريت صحيح باز مىگردد و مسامحه به ترك مديريت صحيح و تفاوت اين دو آشكار است.
دانست بهترين اعمال، دوستى براى خدا و دشمنى براى خداست.
—◇—🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃 —◇—
@beytonoor
✅كارها، از لحظهاى به حسنات و سيئات مىرسند، كه...
🔶 #استاد_علی_صفایی_حائری:
چه بسا حرفهاى خوبى، كه در جاى خود واقع نشده و خونها ريخته است. چه بسا كارهاى حقّى، كه از راه درست و با هدف درست دنبال نشده است. كارها، از لحظهاى به حسنات و سيئات مىرسند، كه حسن و قبح آنها را و روشها را و شكلهاىشان را بسنجى. و كارها از لحظهاى به صالحات بدل مىشوند، كه انگيزه و جهت آنها را هم در نظر بگيرى. و گذشته از حسن و خوبى عمل و حسن و خوبى شكل و روش آن،به جهت عمل و هدف عمل هم توجه داشته باشى و سعى كنى كه خوبى تو، خوراك باطلى نشود و حقّ تو را،باطلى طعمهى خود نسازد؛ كه بايد حرفها و كارهاى به حقّ تو، از راه حق دنبال شود و با شكل حق و سنّت درست عملى شود و از بدعتها و تجاوزها دور شوند. و با اين همه، كه حقّ را از راه حق و با حق آوردهاى، مواظب باشى كه بازيچهى باطلها نشوى و ناحقّى از تو بهرهبردارى ننمايد.
📚 #نامه_های_بلوغ ص۱۶۴
@beytonoor