May 11
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️بُغض #شفیعی_کدکنی از حمله به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها
#شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
@borrhann
سلام دوستان عزیز از اینکه به کانال ایتای ما نیز تشریف اوردید بسیار خوشحال هستیم و از همراهی شما مانند همیشه سپاسگزاریم
تیم نویسندگان برهان :
@borrhann
⁉️❕علت شبانه دفن شدن حضرت صدیقه شهیده فاطمه زهرا سلام الله علیها چه بود؟؟
💠 از امام صادق عليه السلام پرسیده شد، به چه علت فاطمه عليها السلام در شب دفن شدند نه در روز ؟ حضرت فرمودند : چون او وصيت كرده بود كه #مردانى به او نماز نگذارند.!!
🔹 علامه مجلسی رضوان الله علیه در توضیح روایت می نویسد :
✍️ منظور از #مردان ابوبکر و عمر و پیروان آنان میباشد، چرا که آنها #قاتلان فاطمه صلوات االله علیها بودند، و لعنت خداوند بر کسانی که نسبت به او ظلم روا داشتند.
#دفن_شبانه
@borrhann
#دانلود_کتاب
💢 عنوان:
مظلومیت حضرت زهرا (سلام الله علیها):
http://s6.picofile.com/file/8384049684/Mazloomiyat.pdf.html
📖 این کتاب در 6 بخش و با 182 صفحه، مظلومیت حضرت صدیقه کبری (سلام الله علیها) را از منابع معتبر اهل سنت اثبات مینماید.
1⃣ بخش اول: جایگاه و منزلت حضرت زهرای اطهر(سلام الله علیها)
2⃣ بخش دوم: #تحریف و سانسور حقایق
3⃣ بخش سوم: غصب #فدک و پیامدهای آن
4⃣ بخش چهارم: سیره ی تند عمر بن خطاب در برخورد با زنان
5⃣ بخش پنجم: #هجوم به خانه حضرت زهرا (سلام الله علیها)
6⃣ بخش ششم: پاسخ به چند شبهه متداول
✅ مهم ترین ویژگی های کتاب:::
🔸 جمع آوری نظر همه ی عالمان و محققان سرشناس حدیث اهل سنت و وهابیت درباره ی سند روایات
🔹 جمع آوری همه ی طرق و اسناد روایات
🔸 استناد به احکام برنامه معتبر جوامع الکلم
🔹 سهولت دسترسی به منابع با تفکیک آن ها به چند قسمت برنامه ی الجامع الکبیر، سایت رسمی مکتبه شامله، pdf و متفرقه
و ...
🆔 @borrhann
🎥 به تازگی شبکه زد دی اف (ZDF ) آلمان مستندی درباره میراث پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و ارتباط آن با دشمنی ها و کینه توزی های امروز در عراق، سوریه و یمن پخش کرده است، نکته ی قابل توجه این مستند پرداختن به موضوع حمله به بیت حضرت فاطمه سلام الله علیها، سقیفه، جنگ #جمل و... می باشد.
https://www.zdf.de/dokumentation/terra-x/mohammeds-erben-104.html
#شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
@borrhann
به تصریح روایات ، وضع شیعه در آخرالزمان، مانند وضع بنیاسرائیل است در زمان فرعون؛
منتظر #منجی هستیم در حالت ترس و اضطراب و ضعف و بلیّات و .....
خدا را به #شهیده این ایام- سلام الله علیها - قسم دهیم و دعای آن روزهای بنیاسرائیل را ، ما هم زیاد بخوانیم ::
ربنا لا تجعلنا فتنة للقوم الظالمين
خدا ما را برای قوم ظالم وسیله آزمایش قرار مده!
@borrhann
💔 #دفن_شبانه حضرت زهرا سلام الله علیها و خشونت عمر بن خطاب
بعد از آنکه آن بانوی شهیده توسط شقی ترین افراد به شهادت رسید، بنابر وصیت خود ایشان شبانه به خاک سپرده و محل دفنشان نیز مشخص نشد.
صبح روز بعد عمر و ابابکر و عده ای مردم به خانه حضرت آمده تا بر زعم باطل خود، بر جنازه صدیقه شهیده سلام الله علیها نماز خوانده و آن حضرت را دفن کنند.
👈وقتی که گروه حاضر متوجه شدند که دفن آن حضرت با غربت و مظلومیتِ تمام در شب صورت گرفته، متعجب شدند و لب به اعتراض گشودند و حتی بین عمر بن خطاب و مقداد رضوان الله تعالی علیه در گیری رخ داد.
📌 نکته ای که در این گفتگوی مقداد و عمر مشهود است، اشاره به جریان شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها میباشد که مقداد چنین تصریح می کند:
دختر رسول خدا از دنیا رفت در حالی که خون از پهلو و پشت او می ریخت آن هم به سبب شمشیر و ضربه ای که شما به او وارد کردید.😭
📗📔کامل بهایی (ترجمه فارسی)، ص 314
#شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
@borrhann
#شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
#دستور_به_صبر
✅ فرازهایی از واقعه #هجوم ها(*) به بیت وحی
✅ ورود بدون اذن به خانه حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها
✅ بطلان ادعای دوستی و علاقه رسول خدا به خلفا !!
〰〰〰▪️➖〰▪️
🔹وعاد عمر الی الباب واستاذن فقالت فاطمة (س) عليک بالله ان كنت تومن بالله ان تدخل علی بيتی فانی حاسره فلم يلتفت الی مقالها وهجم فصاحت يا ابة ما لقينا بعدک من ابی بكر وعمر وتبعه اعوانه فطالب اميرالمؤمنين بالخروج فلم يمتنع عليه لما تقدم من وصية رسول الله وظن بالمسلمين عن الفتنة وكان غرضه المحاماة عليه لما تقدم من وصية رسول الله علی الدين وحياطته الذی جهدوا فی فله وتفرق كلمة اهله وخرج معهم. وخرجت الطاهرة (س) فی اثره وهی تقول لزفر : يابن السّود الاسرع ما ادخلت الذل علی بيت رسول الله قال ولم يبق من بنی هاشم امرأة الا خرجت معها فلما رآها ابوبكر مقبلة هاب ذلک فقام قائما وقال ما اخرجک يا بنت رسول الله فقال اخرجتنی انت وهذا ابن السوداء معک فقال الاول يا بنت رسول الله لا تقولسی هذا فانه كان لا يبک حبيبا قالت لو كان حبيبا ما ادخل الذل بيته.
🔸و عمر نزد در بیت حضرت زهرا سلام الله علیها رجوع کرد و اذن گرفت. پس فاطمه سلام الله علیها فرمودند: به خداوند قسمت میدهم اگر به خداوند ایمان داری وارد خانه من نشو.
پس (عمر) به سخن آن حضرت اهمیتی نداد و هجوم کرد. پس حضرت سلام الله علیها فریاد زد: 👈ای پدر چه چیزها که از ابوبکر و عمر و اتباعشان بعد از تو ندیده ایم! 👉 امام علی (علیهالسلام) خواستند که خروج کنند و با آنها بجنگد اما تنها چیزی که مانع آن شد وصیت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و ترس از فتنه برای مسلمین بود ، پس همراه آنها خارج شد. پس حضرت طاهره مرضیه سلام الله علیها دنبال ایشان خارج شد و به عمر میگفت: ای پسر اسود! خواری را بر بیت رسول الله (صلی الله علیه و آله) وارد کردی. پس زنان بنی هاشم به دنبال ایشان خارج شدند. هنگامی که ابوبکر دید که حضرت زهرا در حال قدوم هستند، ترسید و ایستاد و گفت: چه چیز تو را (از منزل) خارج کرده است ای دختر رسول الله (ص)؟
ایشان فرمودند: تو و این ابن السوداء (عمر)! ابوبکر گفت: این را نگویید زیرا که او (عمر) محب پدرت (رسول خدا صلی الله علیه و آله) بود و او را ناراحت نمیکند.
بانو فرمودند: 👈 اگر حبیب ایشان بود خواری را بر بیتش وارد نمیکرد.👉
📚مثالب النواصب، ابن شهر آشوب، ج 2 ص 229-231
📃 اسکن:
🌐 http://l1l.ir/4hd1
➖➖➖➖➖➖➖
(*) لازم به ذکر است، چندین هجوم به بیت وحی صورت گرفت که در تمامی آنها به شدت به ساحت فاطمی و علوی علیهما السلام جسارت گردید و خانه ایشان تا مرز احراق پیش رفت،
تا سرانجام در هجوم نهایی ، بیت آتش گرفت و صدمات جبران ناپذیری بر صدیقه کبری سلام الله علیها وارد گردید که ایشان را تا زمان شهادت ملازم بستر نمود.
_______
🔝کانال برهان و نقل فرازهای مهم تاریخ مسلمانان
@borrhann
🔥 #تهدید به آتش زدن بیت فاطمی سلام الله علیها
🅾 بلاذري، از علمای اهل سنت در انساب الاشراف با سند معتبر مينويسد:
ابو بکر به دنبال [حضرت] علي فرستاد تا #بيعت كند؛ اما علي (عليه السلام) با ابوبكر بيعت نكرد، عمر با شعله آتش به طرف خانه فاطمه (عليها السلام) رفت. فاطمه (عليها السلام) با او روبرو شده و فرمودند: اى پسر خطّاب! آيا میخواهى خانه مرا بر سرم آتش بزنی؟ عمر پاسخ داد: آرى! اين كار [آتش زدن خانه ات] تعاليم پدرت را محكم تر
مىسازد.(!!!)
📚أنساب الأشراف، ج1، ص586
@borrhann
17.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نقد_مدعی_یمانی
⚠️ #معرفی هفت شاخه فرقه یمانی دروغین با #عکس_رهبران
استاد #مسعود_مؤمنی
#نشر_دهید
________
احمد بصری ، مدعی #قائمیت ، با ادعای ایجاد اتحاد جهانی برای آماده کردن بشریت برای ظهور ، قیام کرد!
ولی بعد از ۱۹ سال ، معدود پیروان او ، فعلا ۷ فرقهء دشمن هم هستند!!😏
@borrhann
May 11
#فتوحات (۴۳)
#روابط (۹۲)
🔻 مناسبات امیرالمومنین علیهالسلام با خلفا و موضع آن حضرت در قبال فتوحات
←پاسخ به یکی از متداولترین سوالات ارسالی کاربران برای تیم برهان
┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄
همان طور که می دانید یکی از وقایع تاریخی که در ابعاد گوناگون مورد توجه برخی از افراد از جمله نظریه پردازان #وحدت_اسلامی قرار دارد ، فتوحات اسلامی در عصر خلفا (به ویژه خلافت عمر بن خطاب) است ، و عدهای با ادعای حمایت حضرت امیر علیه السلام از فتوحات در صدد یکی ساختن اهداف و انگیزههای طرفین این مناسبات دارند!
🔚 بنا بر دیدگاه شیعه ، پیشوایان حق ، ←شرکت در این فتوحات(سرچ #جهاد_ابتدائی) را جایز نمیدانستند و حتی ←خود فتوحات را به مصلحت اسلام و مسلمانان نمیدیدند...
و از طرفی پرواضح است که وقتی اهل بیت علیهمالسلام ←اصل مسالهٔ خلافت خلفا را قبول نداشته باشند، به طریق اولی، سیاست و حکومت و جنگهای آنان را هم قبول نخواهند داشت.
لذا هر چند خلفا به دلایل مختلف میخواستند که امیرالمؤمنین علیهالسلام با آنان همراه باشد ، اما خود آن حضرت از آن امتناع میورزیدند.
لذاست که امیرالمؤمنین علیه السلام هیچ پُستی را از هیچ یک از خلفا نمیپذیرند ، نه فرماندهی جنگ و نه حکومت یک استان و نه امارة الحاج و نه ....
زیرا قبول یکی از این پست ها به معنی صرفنظر کردن ایشان از حق مسلّم خویش است.
به عنوان نمونه :
در جریان جنگ قادسیه که مبارزین مسلمان از عمَر طلب کمک نمودند... خلیفه از امام علیهالسلام خواست که به عنوان فرماندهٔ جنگ به سوی جبهه جنگ با ایرانیان حرکت کند ولی امام نپذیرفتند؛ (شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ج۱۲ ص۷۸-۷۹ ؛ فتوح البلدان ص۲۶۴)
از این رو خلیفه سعد بن ابی وقاص را اعزام کرد (مروج الذهب ج۲ ص۳۰۹)
#باید_بدانیم : مشاورههای نظامی آن حضرت به خلفا ، تنها محدود به 3 مورد بوده و از دقت در محتوای آن ، علت ارائه این مشورت ها به خوبی آشکار میگردد و ثابت میشود که هیچ ربطی به شخص «خلیفه» یا «اصل فتوحات» نداشته است.
آنچه در این موارد برای امیرالمؤمنین علیهالسلام مهم بوده است ، ←جلوگیری از وقوع اشتباهاتی در این جنگهاست که میتوانسته به محو و نابودی کامل اسلام و در نتیجه غلبه کفار بر مسلمین و یا به هم خوردن امنیت مدینه و بروز هرج و مرج و قتل مردمان و به قهقرا رفتن جامعه اسلامی منتهی گردد.
🔚 بنا بر متون عامه در ۲۵ سال خلافتِ سه غاصب اول ، تنها در ۳ مورد نظامی به حضرت امیر علیهالسلام مراجعه گردید ؛ که در هیچ کدام از این سه موردِ منحصر به فرد نیز ، از امیرالمؤمنین علیهالسلام قبل از نظر خواهی عمومی یا خصوصیِ خلیفه با دیگران ، مراجعه انجام نشد!
- آنچه در منابع مخالفین آمده آنست که در زمان ابوبکر تنها یک مورد با حضرت امیر علیهالسلام در مسایل نظامی مشورت شد ، و پس از مشاوره با صحابه از ایشان نیز نظر خواهی شد! که آنهم مربوط میشود به مشاوره ابوبکر در سال اول خلافت خود با امیرالمؤمنین درباره جنگ با مردم کِنده، که آن حضرت فرمودند که بهتر است دیگران را بفرستند و خود در مدینه بماند!
- در زمان عمر نیز تنها دو مورد مراجعه خلیفه دوم به امیرالمؤمنین علیهالسلام در امور نظامی گزارش شده است؛ که در این مورد نیز سندها حاکی از استنکاف خلیفه دوم از مشاورههای امیرالمؤمنین علیهالسلام است.
←امیرالمومنین به او فرمودند : شخصا به بیت المقدس نرود ولی عمر نپذیرفت!
←همچنین درباره عایدیِ عراق و سایر دیارِ فتوحات ، نظر امیرالمومنین علیه السلام بر تقسیم این غنایم در بین مقاتلین و مجاهدین همان دیار بود اما عمر نپذیرفت و عایدی را خزانه کرد و حقوق سالیانه و ماهیانه مقرر کرد! (تاریخ طبری ۶۰۸/۳ - ۲۰۹/۴)
✅🔚✅ تذکری مهم :
در شرایطی که حفظ امنیت مدینه و جلوگیری از نابودی ظاهری و کامل اسلام توسط کفار ، با موضعگیری و عملکرد خلیفه در جنگ ها ارتباط مستقیم و ناگسستنی پیدا میکند، حضرت علی علیهالسلام در این امور مداخله خواهند فرمود؛ اما از یاد نبریم که امیرالمؤمنین در شرایطی به ارائه گفتار خوب و سازنده درباره فتوحات میپردازند که خلیفه، مصمم به لشکرکشی گردیده و در واقع ، بدون مشورت و خودسرانه ، به اقدام نظامی دست زده است!
بدیهی است در چنین شرایطی که امکان جلوگیری از لشکرکشی وجود ندارد ، حکیمانه است که در برخی اقدامات ، اصلاحاتی صورت پذیرد ، تا آنچه قرار است اتفاق افتد و گریزی از آن نیست ، در نهایت به یک خطر و ضرر عظیم و بنیان افکن برای امنیت جامعه و مسلمین تبدیل نشود.
دلواپسی های حضرت امیر علیهالسلام تنها به همین معناست و هرگز دلیلی بر تأیید فتوحات محسوب نمیگردد.
در این مورد و برای درک بهتر چرایی مشاورههایی که حضرت امیر علیهالسلام به خلفا دادهاند ؛ کلیپ الحاقی استاد محمد دولتی را حتماً مشاهده فرمایید؛
▼↓▼↓ادامه↓▼↓▼
🔻به عبارت دیگر، تنها زمانی که خلفا آغاز به کشورگشایی کرده بودند و در ضمن این لشکر کشی ها ، حوادثی پیش آمد که دخالت امیرالمؤمنین علیه السلام - آن هم تنها در حد مشاوره - مانع قتل و غارت بیشتر و یا حافظ اساس اسلام و مسلمین بود شاهد اقداماتی از جانب آن حضرت میباشیم ، در حالی که انگیزه خلفا از این فتوحات و تلاش آنها برای جلب نظر امام علیهالسلام ، با انگیزههای آن حضرت کاملا متفاوت میباشد؛
←←نتیجه آنکه اگر امیرالمؤمنین علیهالسلام به خلیفه غاصب پیشنهاد میدهند که خود شخصاً در لشکر کشی شرکت نکند به خاطر تصمیمات نابخردانهٔ خلفا در مسائل مختلف از جمله مسائل نظامی است که موجب میشده تا جان خلیفه با حفظ ظاهری اسلام گره بخورد، و حضرت جهت مصون نگه داشتن اسلام از خطر محو و نابودی توسط کفار، چارهای جز ارائه رهنمودهای سودبخش و سرنوشتساز به خلیفه در این موضوع نداشتهاند.
←←در مقابل آن جا هم که بقای خلیفه و حیات او با بازگشت امت اسلام به دوران شرک و بت پرستی عجین گشته ، امیرالمؤمنین علیهالسلام هیچ ارزشی برای جان خلیفه قائل نبودهاند؛ چنانکه اسناد تاریخی نشان میدهد:
🔸«روزی عمر بن خطاب در میان جمع چنین گفت: اگر شما را به سوی آنچه آن را انکار میکنید (دوره جاهلیت و بت پرستی) بازگشت دهم ، چه خواهید کرد ؟
راوی میگوید: همگان ساکت بودند و خلیفه این جمله را سه بار تکرار کرد، در این شرایط امیرالمؤمنین به پاخاسته و فرمودند: ای عمر! در این صورت تو را توبه میدهیم و اگر توبه کردی ، از تو قبول میکنیم.
خلیفه گفت: و چنانچه توبه نکردم؟؟!!
امام علیهالسلام فرمودند: «در این صورت گردنت را خواهم زد»
(مناقب خوارزمی ح۱۰۰؛ ر.ک: تصویر الحاقی)
🔻نتیجه آنکه↓↓↓↓↓
جمع میان این دو برخورد و موضع گیری های متفاوت امیرالمؤمنین علیهالسلام در این دو مورد ، نشان میدهد که در شرایط عادی ، جان خلیفه ، به تنهایی و تا آن زمان که با حفظ اسلام و امنیت مردمان گره نخورده باشد نه تنها هیچ اهمیتی برای آن حضرت ندارد ، بلکه بر عکس ، اگر موجبات ایجاد شرک و بت پرستی ، یعنی نابودی اسلام در جامعه را فراهم آورد، بیارزش و ستادنی نیز خواهد شد.
لذا رایزنیهای امام ، از جمله رایزنیهای نظامی آن حضرت علیهالسلام در دوران خلفا، که همانگونه که ذکر شد در هیچ کدام از این ۳ مورد نظر امیرالمؤمنین علیهالسلام اجرایی نشد ؛ نه دلیلی بر حسن روابط متقابل بوده و نه تأییدی بر عملکردهای نظامی آنان به شمار میآید؛ چه رسد به آن که بخواهیم آن را کوششی جهت تحکیم مبانی قدرت و حکومت غاصبین تلقی کنیم!
🔖 حتما مطالعه بفرمایید:
نگاهی آماری به مراجعات خلفا به امیرالمؤمنین علیهالسلام در طول ۲۵ سال:
https://t.me/borrhan/30716
➖➖➖➖➖
@borrhann
#نقد_هندوئیسم
#نقد_بودیسم
✧❁﷽❁✧
🔰یوگا، عرفان یا ورزش !🔰
☑️آیا میدانستید «یوگا» یکی از عرفان های فاسد هندو است که به منظور پرستش الهه شیطان یعنی ( شیوا ) صورت میگیرد؟
☑️آیا میدانستید برای وارد کردن یوگا به کشور ایران، آن را به عنوان یک ورزشی برای تناسب اندام و یا آرامش، معرفی کردند تا کسی مانع آنها نشود؟
☑️آیا میدانستید همانطور که ما مسلمان ها از ورزش دانستن #نماز ناراحت میشویم به همان اندازه یک شخص هندو از ورزش خواندن یوگا ناراحت میگردد؟
☑️آیا می دانستید هدف نهایی یک یوگیست، رسیدن به مقام الوهیت و خدایی است؟ همچنانکه هدف تمام عرفان های کاذب همین میباشد .
☑️آیا میدانستید موسوی نسب، پدر یوگای ایران، تصوف و یوگا را یک روح در دو بدن میداند؟
🟨 #اطلاعیه و #هشدار
با توجه به گسترش انحرافات جریانهای انحرافی شرق (جریانهایی نومعنوی و بدون شریعت) مثل یوگا ، مدیتیشن و مراقبه و چاکرا و ... جای خالی پرداختن تخصصی به این مباحث ، بر آن شدیم تا نشر سلسله مطالبی در جریان شناسی فرق و عرفان های نوظهور و خاستگاه آنان (هندوئیسم - بودیسم) را در کانال برهان آغاز کنیم.
←با این مجموعه جذاب و کاربردی همراه باشید←و در نشر مستندات علمی آن ما را یاری بفرمایید تا به کمک شما گام مؤثری در واکسینه کردن جامعه از انحرافات این جریانها برداریم.
ان شاء الله....
➖➖➖➖➖
@borrhann
🔻 امیرالمؤمنین علیهالسلام و اهتمام به معیشت فقرا اعم از مسلمان و غیرمسلمان
🔸 رجل بلغ به أميرالمؤمنين عليه السلام قال : مر شيخ مكفوف كبير يسأل فقال أميرالمؤمنين عليه السلام : ما هذا؟ فقالوا : يا أمير المؤمنين نصراني قال : فقال أمير المؤمنين عليه السلام : استعملتموه حتى إذا كبر و عجز منعتموه!! انفقوا عليه من بيت المال.
#ترجمه : نقل است که پيرمرد نابينایی كه گدايى مىكرد، از مکانی عبور كرد. اميرمؤمنان علی (علیه السلام) وی را دید و از همراهان خود پرسيدند: «اين فرد كيست؟» آنها گفتند: اى اميرمؤمنان، یک نصرانى (مسیحی) است. اميرمؤمنان فرمودند: «او را به كار گرفتيد تا آن جا كه پير و ناتوان شد و اكنون از او دريغ مى كنيد؟!! به او از بيت المال، انفاق كنيد».
📙تهذيب الأحكام ج۶ ص ۲۹۳
lib.eshia.ir/10083/6/293
#حکومت_علوی (۱۸۲)
@borrhann
#اعجاز_علمی_قرآن
#منجی #امی #کوثر
#نقد_آتئیست #درس_های_توحید
✅ اعجاز سوره کوثر
🎁 پست ویژه کانال برهان به مناسبت فرارسیدن سالروز ولادت صدیقه کبری سلام الله علیها
┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄
💡یکی از معجزات مهم رسول الله صلیالله علیه و آله قرآن کریم است و یکی از ابعاد مطرح در زمینه اعجاز قرآن کریم ، تحدی موجود در آن است.
یعنی قرآن کریم مخالفین خود را به یک مبارزه علمی فراخوانده است. و آن اینکه اگر میتوانند یک کتاب مثل قرآن بیاورند.
سپس در مرحله بعدی فراخوان داده است که اگر کسی توانش را دارد ده سوره مانند قرآن بیاورد. و در نهایت میفرماید که حتی توانایی آوردن یک سوره مانند سوره های قرآن کریم را ندارید!
در سوره بقره - آیه ٢٣ چنین میخوانیم:
📖 وَإِنْ كُنْتُمْ فِي رَيْبٍ مِمَّا نَزَّلْنَا عَلَىٰ عَبْدِنَا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِهِ وَادْعُوا شُهَدَاءَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ
#ترجمه : «و اگر درباره آنچه بر بنده خود [= پیامبر] نازل کردهایم شک و تردید دارید ،( دست کم) یک سوره مثل آن بیاورید؛ و گواهان خود را - غیر خدا - برای این کار، فرا خوانید اگر راست میگویید!»
🔻پیداست که این مبارزه طلبی ، نشانهٔ اعتماد پیامبر گرامی اسلام صلیالله علیه و آله به حقانیت مسیر خود است که بشریت را به چنین آزمونی فرامیخواند. بنی آدم در طول هزاران سال تاریخ خود در ابعاد مختلف دانش و فنون پیشروی کرده و اکنون شخصیتی (که
تاریخ سراغ ندارد نزد دانشمندان مکاتب و ادیان شاگردی کرده باشد.) مدعی میشود که شما حتی قدرت آوردن یک سوره مثل
سوره های قرآن را ندارید.
✅←باید انصاف داد که اگر قرآن از این آزمون سربلند بیرون آید ، همین دلیلی بزرگ بر حقانیت اسلام خواهد بود.
💡در اینجا میخواهیم کوچکترین سوره قرآن کریم را از این جهت مورد بررسی قرار دهیم.
⁉️❔آیا رسول الله صلیالله علیه و آله میتوانستهاند بدون اتصال به وحی الهی ، چنین سوره ای را ابلاغ کنند؟
⁉️❔و آیا بزرگترین اندیشمندان بشری میتوانند در سوره ای با این حجم کم ، این همه نکات مهم و آموزه ها و واقعیت ها را بگنجانند؟
🟨1⃣ دو خبر غیبی و پیشگویی در سوره کوثر
سوره کوثر در چه شرایطی نازل شد؟ میدانیم که رسول خدا صلیالله علیه و آله با آغاز دعوت خود بسیاری از سنن و عقاید و جریانات
موجود در آن محیط را به چالش کشیدند. به گونه ای که طیفی بزرگ از مخالفین در مقابل دعوت ایشان قرار داشت :
←مشرکین عرب که در راس آنان مشرکین قریش قرار داشتند ،←مسیحیان و یهودیانی که در شبه جزیره عربستان زندگی میکردند و مراکز مختلفی داشتند. ،←منافقین داخل مدینه و ... که خود دارای جریاناتی بودند ،←دو امپراتوری روم و ایران که بر بخش وسیعی از جهان متمدن آن روزگار حکم میراندند.
طبیعتاً مخالفین انتظار شکست و انقطاع حرکت اسلام را میکشیدند. از جمله مشرکین قریش امیدوار بودند که رسول گرامی اسلام در اثر مشکلات مختلف شکست خورده و پس از مرگ ایشان ذریه و تابعینی (که راه ایشان را ادامه دهند.) برای ایشان وجود نداشته باشد.
ببینید :
الطور - آیه ٣٠:
📖 أَمْ يَقُولُونَ شَاعِرٌ نَتَرَبَّصُ بِهِ رَيْبَ الْمَنُونِ
#ترجمه :بلکه آنها میگویند: «او شاعری است که ما انتظار مرگ و حوادث سخت روزگار را برای او می کشیم!»
پیداست که در آن شرایط سخت و با آن دشمنان قدرتمند و بی رحم ، هر لحظه امکان وجود داشت که طومار دعوت اسلام در هم پیچیده شود. و فائق آمدن بر این موانع و مشکلات بی شمار بسیار دشوار مینمود. و نیز در این شرایط ایشان را به نداشتن فرزند پسر سرزنش میکردند. (در اثر شرایط فرهنگی و اجتماعی که در عربستان وجود داشت.) و معتقد بودند نسل پیامبر ادامه نخواهد یافت.
✅←در اینجاست که خداوند به پیامبرش بشارت میدهد که من به تو #کوثر را اعطا کردم. (یعنی خیر بسیار کثیر) و دشمنانت که تو را سرزنش میکنند فاقد امتداد وجودی و فکری خواهند بود.
کوثر خیر بسیار کثیری است که جنبه ها و مصادیق مختلفی دارد. هم←حوض کوثر در جهان آخرت را شامل میشود و←هم ذریه مبارک و نام و←دعوت گسترده در این جهان.
🔸پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله کار خود را از یک خانواده کوچک شروع کردند و در عرض چند سال کوتاه دشمنان ایشان به حاشیه رفتند، دعوت ایشان گسترده شد و هنوز هم در طول قرون و مکان ها و ملت های مختلف پیش می رود. و علماء و ثمرات دینی و تمدنی بزرگی پیدا شدند.
🔸ذریه مبارک آن حضرت از طریق امیرالمومنین علیه السلام و حضرت صدیقه کبری سلام الله علیهم امتداد پیدا کرد. حوادث ناگواری در طول تاریخ برای اهل بیت و ذریه گرامی رسول الله صلیالله علیه و آله روی داد. (از جمله واقعه کربلا و ...) ولی با این وجود می بینیم که دشمنان ایشان نه دینشان حفظ شد و نه ذریه قابل ذکری از ایشان بر جای ماند.
«1⃣»
🟨2⃣این سوره نشان گر امداد غیبی خداوند به حضرت محمد صلیاللهعلیهوآله است.
در مطلب بالا گوشه ای از تحقق کوثر درباره حضرت خاتم الانبیا صلیاللهعلیهوآله را توصیف کردیم.
سوره کوثر به ما میگوید که وجود و دعوت پیامبرش ، نه تنها بی دنباله نیست بلکه کثرت و برکتی فوق العاده خواهد داشت.
پیداست که این امداد و تقویت به خداوند نسبت داده شده و خداوند نیز نه تنها این ادعا را تکذیب نکرد بلکه اسلام به صورت معجزه آسایی تداوم یافت تا مصداق آن بشارت انجیلی باشد ، که قبلا درباره آن توضیح دادهایم ((( https://t.me/borrhan/50239
))) و در ادامه اجمالا به آن اشاره میشود↓↓↓
✅←قرآن کریم در آیه ٢٩ از سوره فتح به ما خبر می دهد که سرگذشت خاتم الانبیاء حضرت محمد صلی الله علیه و آله و یاوران ایشان، در انجیل به دانه ای تشبیه شده است که پس از کاشته شدن رشد میکند و از حالت ضعف به حالت تنومندی و قوت میرسد.
این تمثیل در اناجیل کنونی مسیحیت نیز وجود دارد. چنانکه در :
انجیل متی ، باب ١٣ : بند ٣١ و ٣٢
انجیل مرقس ، باب ۴ : بند ٣٠ _ ٣٢
انجیل لوقا ، باب ١٣ : بند ١٨ و ۱۹
این تشبیه و تمثیل را برای پادشاهی آسمان ذکر کرده است. و کاملا بر وقایع صدر اسلام تطبیق دارد.
🔸برکتی که فخر رازی (مفسر بزرگ اهل سنت) در کتاب مفاتیح الغیب ، ج ٣٢ ، ص٣١٣ نیز به آن معترف است:
«بینید که اهل بیت و ذریه پیامبر با وجود این همه صدماتی که در طول تاریخ به ایشان رسیده باز هم رشد پیدا کرده و باقی مانده است. و شخصیت های بزرگی مانند امام صادق ، امام موسی کاظم ، امام رضا (علیهمالسلام) و ... در بین آنان آشکار شده و این همه علما در امت ایشان به هم رسیده اما #بنی_امیه با آن همه شکوه و رفاه دنیوی و حاکمیتشان، منهدم شدند و چیز قابل ذکری از آنان بر جای نمانده است.»
نتیجه آنکه : با آنکه حضرت محمد صلیالله علیه و آله در تمام دوران دعوتشان (بلکه قبل از آن) با خطرات بسیاری رو به رو بودند که هر یک به تنهایی میتوانست تداوم و توسعه دعوت آن پیامبر گرامی را منقطع کند؛ اما بنا بر سوره کوثر خداوند به پیامبر وعده میدهد که به ایشان (کوثر) را عطا کرده و ثمرات وجودی ایشان تداوم خواهد داشت! یعنی یک کثرت و برکت همه جانبه و فوق العاده ...
و عملاً نیز دیدیم که این وعده محقق شد.
کتاب و دین ایشان جهانی شد ، نسل ایشان از طریق اولاد حضرت صدیقه سلام الله علیها توسعه یافت (با وجود انواع مظالم و کشتار هایی که نسبت به اهل بیت و سادات ، رخ داده است.) نام ایشان فراگیر شد و ... این پیشگویی قرآن ، نشان گر اعجاز و امداد غیبی اعطا شده به پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله است.
بشارتی که قرن ها قبل از ظهور اسلام در حجاز ، خداوند خبر این واقعه را به ابراهیم خلیل داده بود! این خبر را ادامه بخوانید!
«2⃣»
🟨3⃣سوره کوثر نشانگر تحقق بشارت تورات در گسترش نسل حضرت اسماعیل
بنابر تورات ، خداوند به ابراهیم خلیل وعده داده که دارای برکت و کثرت بسیار خواهد شد ، و ذریه ایشان بر دشمنان خود پیروز شده و مایه برکت همه جهان می شود!
ببینید :
🔻پیدایش ، باب ٢٢ : بند ١٧ و ١٨
«هر آینه تو را برکت دهم، و ذریت تو را کثیر سازم، مانند ستارگان آسمان، و مثل ریگهایی که بر کنارۀ دریاست. و ذریت تو دروازههای دشمنان خود را متصرف خواهند شد. و از ذریت تو، جمیع امتهای زمین برکت خواهند یافت، چونکه قول مرا شنیدی.»
این برکت ابراهیمی بنابر تورات دو شاخه شد:
←شاخه اسحاقی
←شاخه اسماعیلی
چنانکه میخوانیم:
🔻در کتاب پیدایش باب ١٧ : بند ٢٠ چنین آمده است:
«و اما در خصوص اسماعیل ، تو را اجابت فرمودم . اینک او را برکت داده ، بارور گردانم ، او را بسیار کثیر گردانم. دوازده رئیس از وی پدید آیند ، و امتی عظیم از وی بوجود آورم.»
(ر.ک: تصویر الحاقی)
🔸 بنابراین ، برکت و باروری و کثرتی الهی در نسل حضرت اسماعیل قرار داده شده است که حاصل این هدیه الهی ، دوازده پیشوا و امتی عظیم هستند!
✅←پیداست که اگر چیزی حاصل برکت و تایید الهی باشد ، نمیتواند صرفا دنیوی تفسیر شود ... بنابراین باید گفت : در اینجا به آمدن دوازده پیشوای الهی(=امام) و ذریهای مبارک ، بشارت داده شده است که در مدار دین خدا هستند. و از طرفی هم میدانیم که پیامبر اکرم و اهل بیت ایشان علیهمالسلام از اعراب اسماعیلی میباشند.
همچنین باید دقت داشت که این برکتی که به اسماعیل نبی رسیده در واقع یک رشته از همان برکتی است که قرار است موجب برکت کل جهان شود. پس نمیتوان آن را مثلاً بر دوازده رئیس قبیله و پادشاه دنیوی تطبیق داد. (به علاوه که روسای قبایل و شاهان دنیوی و ... در اعراب اسماعیلی بسیار بیش از دوازده
بوده اند.)
نتیجه بشارت خداوند درباره نسل اسماعیل مدت ها بعد در وجود حضرت محمد مصطفی ، حضرت صدیقه کبری ، دوازده امام علیهمالسلام و بسیاری از صالحین نسل ایشان تحقق یافت.
سوره کوثر در واقع بشارت است به تحقق وعده توراتی درباره نسل اسماعیل
🟨4⃣سوره کوثر ، با همین حجم کم ، دارای برخی نکات مهم در خداشناسی است!
یکی اینکه در «بسم االله الرحمن الرحیم» خداوند را رحمن «رحمت گستر بر کل جهان» و رحیم «دارای رحمت ویژه برای مومنان» توصیف کرده که این مطلب در کتب تفسیری توضیح داده شده است. همچنین رابطه خداوند با پیامبر اکرم را رابطه رب و عبد معرفی کرده است (فصلّ لربک...) نه رابطه رقیبانه و یا رابطه پدر و پسری که در بسیاری ادیان دیگر از جمله یهودیت و مسیحیت به چشم میخورد . اجمالا باید گفت : مخلوقی که در تمام ابعاد فقیر به خداوند است، رابطه ای بیرون از رابطه عبد و مولا نمیتواند با خدایش داشته باشد.
🟨5⃣دارای دستور فقهی _ عملی است(فصلّ لربک و انحر)
خداوند در کنار سایر خبرها و تعالیم فکری سوره کوثر ، به پیامبرش دستور عملی مربوط به جنبه شریعت داده است.
🟨6⃣سوره کوثر با وجود حجم کم و تعدد مطالب ، دارای یک متن ادبی و روان است. و از بلاغت خارج نشده است. همچنین شکل رمزی و اصطلاحی و نامفهوم به خود نگرفته است. بلکه با زبان فصیح عربی به صورت همه فهم ، در یک خط این همه معارف را جای داده است.
🟨7⃣این سوره با تمام این ها مشتمل بر امید بخشی به پیامبر و پیروان اسلام است؛ و از سوی دیگر پاسخی به دشمنان اسلام و قرآن در مقابل تمام حدس ها و گمانه زنی های دشمنان اسلام ، با یک خط پاسخی داده شده است که حقایق میدانی و تاریخی آن را تایید کردند و در کنار آن مطالبی در مباحث دیگر هم دارد.
🟥🔚نتیجه : همین سورهٔ کوچک برای ایمان به اسلام کافی است و چند اعجاز و مطلب مختلف را در جملاتی کوتاه ارائه داده است . آیا کسی میتواند یک سوره مانند آن بیاورد؟
➖➖➖➖➖
@borrhann
#ضرورت_معرفت_امام (۳۴)
#درس_های_توحید (۲۶۰)
#جامعه_کبیره
✅ نیاز انسان به امام علیهالسلام در اصول و فروع دین
┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄
#قسمت_سی_و_چهارم
🔻در آن بخش از اصول و فروع دین که خارج از حوزه کشف عقل است و صـرفاً بایـد تعبد حاکم باشد، نیاز انسان به راهنمایی اولیـای خـدا واضـح و روشن است.
← #روزه و #نماز احکامی هسـتند که انسان با عقل خویش به وجوب آنها پی نمیبرد، اما وقتی حجت خدا و لسان وحی الهی وظیفه انسان را بیان کرد، تعبداً از آن تبعیت میکند.
اما اکثر مسائل دینی اینطور نیست. در اصول دین، خصوصاً امر توحیـد، و همچنین در بسـیاری از فروع، خصوصاً احکام قلبی و اخلاقی، برای عقل آدمی روشـنایی خاصـی وجود دارد.
←توحیـد خداوند مطابق فطرت و عقل آدمی است و این را که خدا باید ازحـد تعطیـل و تشبیه خـارج باشـد، عقـل کاملا تصـدیق میکنـد. ←همچنین فرو بردن خشم و گـذشت از خطاکاران و رعایت همسایه و ... اینها اموري عقلانی هستند که حُسن آنها را عاقل میفهمد.
✅🔚آنچه در اینگونه امور اهمیت دارد حفـظ انسـان در مسـیر صـحیح و عقلانی است و این هـدف، درصورتیکه انسان به خود واگذاشـته شود، تحقق نمیپذیرد.
انسان نیازمند تزکیه و تربیت صـحیح است و بدون آن، گرچه بسـیاری از مسائل را در ابتدا بداند، ممکن است خیلی زود از مسیر درست منحرف شود و آنچه را دارد از دست بدهد.
وقتی برای انسان عاقل جرقهٔ اعتقاد صـحیح به توحیـد زده شود، فوراً تصـدیق میکند، اما افکار بشـري و القائات نادرست نمی گذارد همان اعتقاد صـحیح را حفظ کند و انواع وساوس شیطانی یا انسانی او را از حرکت در مسیر
درست باز میدارند.
لذا با توجه به اینکه توحید در معارف اهلبیت علیهم السلام بسیار روشن و وجدانی است
اما متأسـفانه بسیاری از کسانی که حتی احادیث ائمه علیهم السلام را هم در این مورد دیـده و شـنیده انـد، چون از سَرِ خضوع و #تسـلیم با آنها برخورد نکرده اند، نتوانسـته اند خود را از تـأثیر سوء افکـار بشـری مصون بدارنـد و لـذا به توجیه و تأویل آیات و روایات پرداخته انـد. اینها مصـداق آن گروه هستند که در فکر و عمل دیگران را بر اهلبیت علیهمالسلام ترجیح داده اند و به جاي آنکه سخن دیگران را درباره توحید به سخنان ائمه علیهم السلام محک بزننـد، تعالیم دیگران را اصل گرفته و احادیث را با آنها توجیه و تأویل نموده انـد.
به همین جهت با اینکه مسأله توحید در معارف اهل بیت علیهمالسلام از بدیهی ترین بدیهیات است اما بر بسـیاري از متفکران و اهل مطالعه هم پوشـیده مانـده است.
✅🔚 پس بشـر در امور غیر تعبدی هم احتیاج به مربی و معّلم معصوم دارد و بایـد خود را به او بسپرد تا با دسـتورات او و طبق برنامه تربیتی او رشـد کنـد و از انحراف در امان بماند.
✅🔚 وقتی درخدا شناسـی که روشـنترین مسأله است وضـعیت چنین باشد، به طریق اولی در پیغمبر شناسـی و امـام شناسـی و معاد شناسـی هم که اصول و پایه هاي دین هسـتند، همینطور خواهـد بود. زیرا جنبه های تعبدی در اینها بیش از توحید است.
به هرحال هر امر خیري از اهلبیت علیهم السلام سرچشمه میگیرد و با ایشان میتوان به آن دسترسی پیداکرد:
🔸إِنْ ذُكِرَ الْخَيْرُ كُنْتُمْ أَوَّلَهُ وَ أَصْلَهُ وَ فَرْعَهُ وَ مَعْدِنَهُ وَ مَأْوَاهُ وَ مُنْتَهَاه
#ترجمه : «اگر ازخوبی یاد شود، شما ابتداي آن و ریشه و شاخه آن و سرچشمه و پناهگاه و انتهاي آن هستید.»
ّ
🟨 اصل و فرع خوبیها و ریشه و شاخه نیکیها و ابتـدا و انتهای آنها و سرچشـمه همه خیرات ائمه علیهم السلام هسـتند. نیکی همان است که آنها میگویند یا انجام میدهند.
۱- بحارالانوار ج۱۰۲ ص۱۳۲/ زیارت جامعه کبیره
➖➖➖➖
@borrhann