26.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸رد پای دشمنان ایران به وضوح مشخص است.
🔹از صندوق بین المللی پول و نسخه هایش برای نابودی زندگی معیشتی مردم ایران چه میدانید؟
بشنوید از سید یاسر جبرائیلی
#کلیپ
📌 این برنامه را در کانال یوتیوب جدال ببینید.
📺 youtube.com/live/Wu-sFLWZytI
دانش حیاتی
🔸رد پای دشمنان ایران به وضوح مشخص است. 🔹از صندوق بین المللی پول و نسخه هایش برای نابودی زندگی معیشت
به نام ذات احدی که گوهر عدل است
✍ چپاول ایران و دولت به دست شرکتهای شبهدولتی!
#مقاله #اقتصاد
⚠️در این کلیپ از مصاحبه دکتر جبرائیلی با برنامه جدال، با حقایق دردناکی رو به رو میشوید.
🔹به یاد میآورید که در دوره دولت قبل در اوج جنگ اقتصادی دولت ترامپ علیه ایران، بلوایی رسانهای بر سر بودجه نهادهای حوزوی برپا شد که چرا در شرایط تحریم بخش زیادی از بودجه کشور به وسیله این نهادها «بلعیده میشود». شکی نیست که تمام دریافتکنندگان بیتالمال باید پاسخگو باشند، اما آمارهای آن دوره تا کنون نشان میدهد که سهم کل نهادهای حوزوی از بودجه کشور کمتر و اغلب بسیار کمتر از یک درصد بودجه یا ۶ همت (هزار میلیارد تومان) بوده است!
🔹همزمان، در حالی که همه #شرکتهای_دولتی در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در مجموع فقط ۱۴ همت (هزار میلیارد تومان) به طور خالص سود و مالیات به دولت پرداخت کردند، نمودار آقای جبرائیلی فقط برای یکی از شرکتهای پتروشیمی طی دو دوره ۹ ماه در این دو سال، بیش از ۳۵ همت سود خالص نشان میدهد: نزدیک به ۱۰ همت برای سال ۱۴۰۰ و بیش از ۲۵ همت برای سال ۱۴۰۱! نکته جالب این که همین شرکتها در دو سال مذکور از دولت در مجموع ۶۸ همت کمک دریافت کردهاند!
📚 منابع:
https://www.irna.ir/news/84159187
https://www.irna.ir/news/84582777
🔹اما افزایش ۲.۵ برابری سود خالص یک شرکت دولتی در عرض این ۱ سال چه دلیلی میتواند داشته باشد؟ پاسخ شهودی جهش قیمت #دلار است. این شرکتها به دلیل افزایش قیمت دلار با صادرات محصولات خام و نیمهخام به درآمدهای هنگفتی میرسند، در حالی که بقیه جامعه تحت فشار تورمی دلار قرار میگیرند. آنها همچنین محصولات نیمهخام خود را به قیمت دلاری به تولیدکنندگان داخلی میفروشند که باعث تورم قیمتهای کالاهای نهایی میشود.
خلاصه چیزی که شاهد هستیم چپاول سازمانیافته کشور و دولت به وسیله شرکتهای شبهدولتی است!
🔹در مصاحبه بالا واقعیت دردناک دیگری نیز بیان شد. در شرایط جنگ اقتصادی امریکا، #صندوق_بینالمللی_پول (#IMF) که تحت سلطه طبقه حاکمه امریکا است در اصلاحات بودجهای ایران نقش تعیینکنندهای ایفاء میکند که برای کسانی که با سابقه این نهاد استعماری آشنا هستند، نقشی آشنا است: حذف یارانههای عمومی برای مردم و افزایش قیمت دلار! نتیجه حذف یارانه سوخت، شورشهای آبان ۹۸ بود با تبعات دومینووار وخیمش برای ایران از تخریب پایگاه اجتماعی نظام تا ترور سردار سلیمانی و سقوط هواپیمای اوکراینی. از این جهت، شورشهای آبان ۹۸ را که نظیرش در ۴۰ سال گذشته در دهها کشوری که از سیاستهای ضداجتماعی IMF پیروی کردند دیده شده باید در فهرست بلند IMF Riots یا شورشهای IMF دستهبندی کرد. لازم به ذکر است IMF از حیث ایدئولوژیک ملتزم به #نیولیبرالیسم و سهامداران اصلی آن #بانکهای_امریکایی هستند!
🔹طبق توضیحات دکتر جبرائیلی، افزایش قیمت بنزین نهایتاً نقشی در کاهش کسری بودجه دولت نیز نداشت بلکه اثر عکس داشت!
↩️ نتیجه: بزرگترین بازنده سیاستهای نیولیبرالی امریکایی در ایران (حذف یارانه و افزایش دلار و خصوصیسازیها) دولت و مردم هستند و بزرگترین برندهی آنها شرکتهای شبهدولتی.
🔹طبق گواهی دکتر جبرائیلی و شناخت اجمالی حقیر، صاحبان و سهامداران شرکتهای شبهدولتی با این که بزرگترین برندگان اقتصادی کشور هستند، اغلب هیچ اعتقادی به نظام و ارزشهای آن ندارند و تنها برندگان روندی هستند که در صورت استمرار میتواند منجر به فروپاشی نظام و کشور شود. روشن است که گرایش نظام به خصوصیسازی این شرکتهای شبهدولتی فقط باعث حذف همان سهم اندک دریافتی دولت از محل سود سهام این شرکتها میشود و نتیجه آن کاهش درآمد دولت و فشار بیشتر بر اقتصاد عمومی و سود بیشتر صاحبان این شرکتها خواهد شد.
🔹این روند بسیار شبیه به روندی است که #شوروی در دوره گورباچوف و یلتسین طی کرد که در آن طیفی از مدیران دولتی نیولیبرال که به دنبال چپاول راحتتر مردم روسیه بودند، با حمایت از سیاستهای آزادسازی و خصوصیسازی، مقدمه فروپاشی سیاسی و اقتصادی شوروی را فراهم کردند، اما خود به اولیگارشهای روسیه جدید تبدیل شدند!
🔹لذا باید عنایت کرد #لیبرالیسم و #نیولیبرالیسم نسخهای در راستای #اولیگارشی است! امروز طبق تعریف مصطلح اولیگارشی کشورهای مهد لیبرالیسم و نیولیبرالیسم (امریکا، انگلیس و فرانسه) تعریف اولیگارشی را به راحتی ارضاء میکنند: نظامی سیاسی که در آن حکومت در دست صاحبان ثروت و اشراف است.
🔹جریان انقلابی آگاه و بصیر باید از تبدیل شدن جمهوری اسلامی به یک نظام اولیگارشیک جلوگیری کند. برای این کار باید هژمونی نیولیبرالیسم را در سطح نظری و سیاسی شکست داد!
@criticalknowledge
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
زن، ابژه و شهر عریان
زمان لازم برای مطالعه: ۳ دقیقه
پرده اول (پرده فلسفی): از مهمترين مفاهيم فلسفه مدرن سوبژه و ابژه است. اُبژه (Object) در تعريف به معنای شيئی است كه مورد شناسایی واقع ميشود و بنا به همين مفهوم، گاهي ابژه را «متعلقِ شناسايی» نيز ترجمه میكنند. به بیان دیگر، ابژه هر آن چيزی است كه حاصل ادراك است و بر اثر ادراك، عينيت آن اعتبار میيابد. در مقابل، سوبژه (subject) به معنای «شناسا» است که ابژه را شناسایی میکند. پس سوبژکتیویه، مشاهدهکننده و اُبژکتیویه آنچه است که مشاهده میگردد.
قرآن کریم، به لحاظ متعلق شناسایی، تفاوتی بین مرد و زن قائل نیست و هر دو را در جایگاه شناسا به شناخت حقیقت هستی دعوت میکند. عباراتی نظیر «إِنَّ الْمسْلمينَ والْمُسْلِماتِ والْمؤمنِينَ والْمُؤْمِنَات» بیانگر هم شأن بودن زن و مرد در شناسایی حقیقت هستی است که پاداش این متذکر شدن به حقیقت هستی، چه برای زن و چه برای مرد، اجر عظیم است: والذَّاكِرِين اللَّه كَثِيرًا والذَّاكِرَات أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفرَةً وَأَجْرًا عَظيما (احزاب/۳۵). فلسفه دعوت اسلام به حجاب نیز همین موضوع است و از زن میخواهد تا با پوشاندن مظاهر ابژگی، اجازه ندهد تا جامعه او را تا حد «متعلقِ شناسایی» فرو بکاهد.
اما در تمدن معاصر غرب، شأن زن از جایگاه شناسنده به جایگاه متعلق شناسایی فروکاهیده میشود و چون نگاه غالب این تمدن نیز، مادی و ماتریالیستی است پس هر ابژهای (از جمله زن) هرچه وجوه مادی و عینیاش برجستهتر شود مطلوبیت بیشتری دارد و چنین میشود که جسم زن و جذابیتهای زنانگی او در مقام ابژه، موضوعیت مییابد.
پرده دوم (پرده معماری و شهرسازی): لازمه بروز هرچه بیشتر جذابیتهای زنانگی، تحول فضای کالبدی (چه در مقیاس خانه و چه در مقیاس شهر) است. معماری سنتی که تا پیش از فلسفه مدرن، معماری پوشاننده و حریممند بود، به دلیل تغییر نوع نگاه به زن و کالایی شدن او، به معماری عریان و بدون حریم بدل گشت تا از پس این نوع معماری، ابژگیِ زن بیشتر به چشم مرد (به عنوان سوبژه) بیاید.
لوکوربوزیه (به عنوان پدر معماری مدرن) چند اصل مهم را برای معماری مدرن تجویز نمود که دو مورد از آنها (یعنی پلان آزاد و نمای آزاد) به وضوح متأثر از این موضوع بودند.
پلان آزاد سبب شد مرز بین فضاهای درون خانه به کلی مخدوش شود (نظیر مستحیل شدن مرز بین پذیرایی و آشپزخانه در آشپزخانههای اُپن) و نمای آزاد نیز سبب شد مرز بین فضای درون خانه با فضای بیرون (شوارع و خیابانها) مخدوش شود و به این ترتیب، معماری عریان و بدون حریمی شکل گرفت که در آن، دیگر نه خبری از حفظ حریم بود و نه نشانهای از توجه به حرمت. زیرا لازمه تجلیِ ابژگی در معماری، درهم شکستن حریمها و مرزهای معمارانه بود تا ابژگی، هرچه بهتر به چشم بیاید.
این معماری عریان دقیقا در تقابل با «وَجعلوُا بیُوتَکم قِبلَه» (یونس/۸۷) است؛ منظور از این آیه این نیست که همه شهروندان، خانه خود را در جهت جغرافیایی قبله قرار دهند، بلکه منظور آن است که همه تحولات و مناسبات شهر (حتی مناسبات غیرعبادی نظیر سکونت) بایستی بر حقیقتِ محور قبله که همانا شناساییِ حقیقت هستی است شکل گیرد. این نوع خانه، خانهای است در تراز شناسا و سوبژه و نه خانهای فروکاهیده شده برای بروز بیشتر ابژه.
علاوه بر خانه، همین اتفاق در فضای شهری نیز رخ داد، شهر با حیای سنتی به شهری بدل شد مملو از فضاهای عریان و بدون حریم تا در چنین شهری، بتوان ابژگی را بیشتر به نظاره نشست.
مثال واضحش، تعریف پارکها و بوستانهای عمومی است؛ فراغت و تفریح که تا قبل از تمدن مدرن، در فضاهای حریممند انجام میشد (نظیر باغهای خصوصی و حریممند و یا باغچهها و فضاهای سبز که در خانههای وسیع و مفرّح سنتی وجود داشت) به فضاهایی عمومی تحت عنوان پارک و بوستان منتقل شد که در آن دیگر نه از حریم خبری هست و نه از حرمت؛ هر چه است آشکار و عریان در معرض دید همه قرار دارد زیرا این عریانی، لازمه انعکاس ابژگی در فضای شهری است.
پرده سوم (اکنون چه باید کرد): واضح است که حل این مسئله دفعتا مقدور نیست. تمدن معاصر غرب چنان در اجزای سبک زندگی ما رسوخ پیدا کرده که نمیتوان یک شبه چنین مسئلهای را حل کرد ولی میتوان نقشه راهی برای حل تدریجی آن ترسیم نمود.
به نظر میرسد اولین گام در این نقشه، اصلاح وضعیت کالبدی و عملکردی خانه است؛ اگر بتوان دوباره خانه را از این آپارتمانهای عریان و عمودی، به خانههای افقی و حریممند و دارای حیاط و فضای باز خصوصی تبدیل نمود آنگاه میتوان به بازتنظیم مجدد سوبژه/ابژه و احیاء ارزشهای معنوی در خانه و شهر معاصر ایرانی امیدوار شد. لازمه این مهم، شکستن احتکار زمین و تمرکز زدایی از کلانشهرها برای دست یابی به چنین خانههای مفرّح، وسیع و حریم مند در توسعههای آتی است.
@baladetayyeb
دانش حیاتی
زن، ابژه و شهر عریان زمان لازم برای مطالعه: ۳ دقیقه پرده اول (پرده فلسفی): از مهمترين مفاهيم فلسف
به نام پروردگار حکیم
🏡 حکمت مسکن و حکمت نسوان 🧕
#مقاله
✍ محور نوشتهٔ بالا بیحریم بودن #معماری_مدرن است که البته تنبُّه مهمی است. دلیل این خصوصیت غیر از اوبژهشدگی (objectification) زنان (به معنای مخصوص به خودش که توضیح خواهد شد)، ناسوتی بودن #تمدن_مدرن است.
☯ اما اصل کلی در حکمت ربّانیِ مُدُن و قومیت (جامعهشناسی ربّانی) این است که آنگاه که بشر نظر از باطن و #ملکوت هستی برگیرد یا باطن را انکار کند، ناگزیر تعلقات دنیایی وجههٔ همت و مایهٔ مباهات و موضوع استعلائش خواهد شد. پس در ارتفاعِ مسکنْ بلندی جوید و در عیان کردن اموال درونی و تزیین نمای بیرونیِ مسکن فخر پوید.
🔹#زنان هم در این تمدن ناسوتی، که از غایات متعالی بریده، منبع التذاذ هستند و بس؛ آنهم بدون قاعدهٔ عقلانیِ نکاح که در آن التذاذ با تعاون در حیات و وفا در ملازمت و دوام مصاحبت و امتداد نسل و تربیت فرزند دنبال میشود، پس لذت جنسی بریده از این لوازم و غایات سعید ملاحظه نمیشود.
🔹 پس زنان در نگاه حکیمانهٔ توحیدی نیز جهات اوبژگی یا موضوعی یا سببی دارند، لذا مثلاً گفته شده «النساءُ حرثٌ لکم»، اما چون این موضوعیت و سببیت معطوف به غایتی شریف است، خودِ سبب شرافت مییابد، چنان که مرد نیز اسباب آرامش و تأمین و التذاذ زن است، فلذا از دامن زن در بیان علماء ربانی به مطار معراج مرد تعبیر گردد.
🔹پس وجه قبح اوبژگی زن در تمدن مدرن نه به صرف موضوع شناسایی شدن، بلکه به دلیل شُهره و بیحریم شدن او در علن و مرای عام است، اگر نه نفس شناخت زن مثل هر کدام از اصناف و انواع دیگر موجودات فینفسه مطلوب است و این به دلیل شرف و ارزش ذاتی علم است. به راستی، وصف اصلی زن در دوره مدرن objectification یا شیءشدگی، شیءسازی یا تشییء است، و این غیر از اوبژگی برای شناخت (object of knowledge) است.
🔹این نیز دانسته شود که تفطن به باطن هستی ملازمهای با بطون و درونی شدن زندگی دنیایی دارد. پس چنان که دار هستی باطن دارد و وطن معنوی انسان در باطن و ملکوت هستی قرار دارد، مسکن ارضیِ ابناء آدم نیز لاجرم باطن و اندرونی باید، و چنان که قلب مؤمن حرم الله است، بیت مؤمن نیز حریم دارد. و این گونه شریعت الهی حکم ملکوت را به دنیا، و حکم باطن را به ظاهر تسری دهد و علل احکام عیان گردد، و حکمت حضرت رحمان معلوم شود.
فتأملوا یا إخوانی و إخواتی 🙏
فالحمدالله علی کل نعمه 🤲🕋
و صلوة علی نبیه الرحمه و اله الاطهر🌸
@criticalknowledge
هدایت شده از روحالله ایزدخواه 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹این دفعه دیگر "جریان انقلابی مطالبهگر دانشجویی" مقصر خواهد بود!
🔸دیگر حق اعتراض به هفتتپه های آینده را ندارید!
🔹مصونیت را به چه کسی می دهید؟
🔸گفتوگویی با ساکتین جریان دانشجویی
🔰مصاحبه دکتر روحالله ایزدخواه نماینده مجلس با بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر
حول مصوبه #مولدسازی
لینک گزارش مکتوب مصاحبه در روزنامه فرهیختگان:
http://fdn.ir/page/234725/
#کارگروه_مبارزه_با_فساد_و_تبعیض
🆔@dr_izadkhah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️انتقاد کارشناس آمریکایی از بی توجهی مقامات ایالات متحده به جنایات جنسی "جفری اپستین" که با خاندان سلطنتی انگلیس و بسیاری از سیاستمداران آمریکایی در ارتباط بود:
🔻وقتی ایمیل های "جفری اپستین" را میخوانم و به عنوان یک پدر این گفتگوها را میشنوم، هرگز نمیتوانم با آن کنار بیایم/باید بپرسیم که چرا بالاترین مقامات دولتی، مالی و مقامات ساختار امنیت ملی آمریکا در این زمینه هیچ اقدامی انجام نداده بودند؟/چرا به صورت مخفیانه قاچاقچیان کودک میتوانستند با مصونیت کامل آزادانه عمل کنند؟
☀️ @shidtv
هدایت شده از "کانال رصد" تحلیلهای روز
📮 #توییت
⭕️ مالک شریعتی، نماینده مجلس:
🔹برخی نرخ ارز را ناشی از تورم می دانند
🔹اما به نظر من برعکس است
🔹افزایش نرخ ارز مهمترین عامل افزایش تورم در کشور است
🔹کاهش درآمدهای ارزی در اثر تحریم نفتی و سیاست خائنانه دهه قبل با عدم تبدیل نفت در داخل به محصولات پتروپالایشی برای صادرات و جبران درآمد ارزی، سیاستهای غلط در ثبت سفارشهای غیرضروری و عدم کنترل توزیع ارز و همچنین مهارنکردن سفته بازی در بازار ارز عمده ترین علل افزایش نرخ ارز است
@Rasad_tahlil
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
این تصویر، از جمله اسناد دلاریسازی و جهانیسازی اقتصاد ایران است. شرکت «ملی» صنایع مس، فارغ از هر دو جهان، بی اعتنا به سیاست ارزی دولت و بی اعتنا به نرخهای «کشف» شده در بازار مبادلهای، قیمت پایه خود برای عرضه مس در بورس کالا را بر اساس نرخ بورس فلزات لندن (LME) و نرخ تسعیر 45 هزار تومان انجام داده است.
این نامعادله، سود شرکت ملی مس را نجومی کرده و هزینه تولید همه کالاهای وابسته به مس را افزایش خواهد داد. این ماجرا البته صرفا محدود به مس نیست؛ تقریبا همه کالاهایی که در «بورس کالا» عرضه می شوند، از همین فرمول تبعیت می کنند. این بدان معناست که هزینه های زندگی مردم براساس دلار تعیین می شود در حالی که درآمدهایشان ریالی است.
جریان فکری-رسانهای وابسته به جریان سرمایه داری نیز، در این میان با انکار اثر دلاری سازی و جهانی سازی قیمت ها بر تورم، کاری کرده است که بقال و قصاب ما هم تصور می کنند تورم هیچ علتی جز نقدینگی ندارد! واقعا این جریان هوشمندانهتر از این نمی تواند عمل کند که اذهان را متوجه نخودسیاه نقدینگی کند تا کسی سراغ ریشه تورم که همین قیمت گذاری های دلاری و جهانی روی مواد اولیه داخلی است، نشود. بماند که این جریان همزمان تنگی معیشت مردم را به تحریم هم ربط می دهد و نسخه مذاکره می پیچد!
حقیر می توانستم به جای انتشار این سند، به طور خصوصی این جنایت در حق مردم را پیگیری کنم و البته در حال پیگیری هستم. اما دلیل انتشار این سند، روشن سازی فکر شما و دراز کردن دست یاری به سوی شما مردم است. امثال من بدون کمک و همراهی شما هیچ کاری نمی توانیم از پیش ببریم.
باید کمک کنید تا گام به گام ریشه نئولیبرالیسم که علت العلل گرفتاری های ماست را در این کشور بخشکانیم. اولین قدم برای توقف جهانی سازی و دلاری سازی قیمت ها، «انحلال بورس کالا»ست که یک شرکت خصوصی و محل قیمت گذاری های جهانی و دلاری است. چطور برای شیر و ماست و... در این کشور نظام قیمت گذاری منطقی بر اساس هزینه های قابل قبول و سود متعارف داریم، اما تعیین اساسی ترین نهاده های تولید را که عبارتند از محصولات پتروشیمی و فولادی و... نظام جهانی-دلاری را مبنا قرار می دهیم؟
مطالبه را شروع کنید. از هر کسی که می توانید. با هر صدایی که می توانید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ مجری فاکس نیوز:
📍اگر قدرت روسیه و چین در هم آمیخته شود، استیلا و قدرت جهانی آمریکا فوراً به پایان خواهد رسید/به لطف واکنش بی پروای جو بایدن به تهاجم روسیه به اوکراین، اقتصاد روسیه و چین در هم تنیده شده اند/چین خرید کالاهای روسی را تا بیش از 60 درصد افزایش داده و یوآن چین دارد جای دلار را در مسکو می گیرد/رهبران ما باید بدانند که هرگونه جنگ همه جانبه با پوتین که ضرورتی هم ندارد، می تواند به نابودی غرب بینجامد/زلنسکی در مصاحبه با روزنامه آلمانی به طور اتفاقی گفت در هر حال جهان به آتش کشیده خواهد شد!/چطور کسی با آرامش می تواند همچین چیزی را بگوید؟/زلنسکی یک قهرمان نیست، او ابزاری برای نابودی کامله، به همین خاطر جو بایدن غرق این مرد شده....
☑️ @Kavoshplus
هدایت شده از Shid TV | شید تیوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️صحبت های آتشین کارشناس آمریکایی:
🔻چرا باید 900 پایگاه نظامی در جهان داشته باشیم؟ این آمریکاست که هنوز همانند گذشته به دنبال جنگ است/همانطور که در اوکراین طرفین را به درگیری تحریک کردیم حالا به دنبال جنگ با چین هستیم/ دشمن شما صنعت نظامی در آمریکا است که میلیاردها و تریلیونها دلار پول این کشور را غارت میکند/آمریکا کشوری تروریست در جهان است، ما در 20 سال گذشته خاورمیانه را به آتش کشیدهایم/در حالی که همه در مورد شرارت پوتین صحبت میکنند، آمریکا امروز یک سوم سوریه را اشغال کرده است/ اگر تفنگدار آمریکایی در جایی از جهان مستقر میشود بخاطر این است که ما میخواهیم منابع آن منطقه را چپاول کنیم!
☀️ @shidtv
دانش حیاتی
⚡️صحبت های آتشین کارشناس آمریکایی: 🔻چرا باید 900 پایگاه نظامی در جهان داشته باشیم؟ این آمریکاست که
به نام خدای حکیم
#تحلیل #رسانه
دو کلیپ بالا از برنامههای شبانه تاکر کارلسون مجری مشهور فاکسنیوز امریکا در خصوص جنگ اوکراین و سیاست خارجی امریکا بسیار قابل توجه است. پیشتر در کانال تلگرامی خود مطلب تاریخی مهمی در ذیل ویدیوی آخر نوشته بودم که امروز در اینجا بازنشر میکنم:
🔷 یک لحظه نادر و استثنائی در یک رسانه اصلی امریکایی: نشانهای از تلاقی مغتنم منتهی الیه چپ و منتهی الیه راست در باره سیاست خارجی ایالات متحده!
✍️برنامه بالا از فاکس نیوز که در آن مجری معروف این شبکه #تاکر_کارلسون به #جیمی_دور، یک چپگرای دوآتیشه #ضدجنگ این گونه تریبون داده است بیانگر یک تلاقی بسیار مغتنم در سیاست روز امریکا است!
🔹تاکر کارلسون از آخرین بقایای «کهنهمحافظهکاران» در جریان رسانههای اصلی امریکا است که البته این روزها نقش مهمی در افکار عمومی امریکا بازی میکند. #کهنهمحافظهکاران جریانی از محافظهکاران امریکایی بودند که معتقد بودند بعد از پایان جنگ سرد دیگر هیچ تهدید خارجی جدی متوجه امریکا نیست و ایالات متحده باید به مداخلات خارجی خود پایان دهد و حتی سازمان سیا که برای مقابله با تهدید شوروی تأسیس شده بود را منحل کند. کهنهمحافظهکاران لذا مخالف مداخلات خارجی امریکا در جهان خصوصاً خاورمیانه هستند. چهرههای قدیمیتر کهنهمحافظهکاری مثل #ران_پاول صریحا بیان میکردند که تمام کمکهای خارجی امریکا از جمله به رژیم اسرائيل و تشکیلات خودگردان فلسطین هم باید قطع گردد.
🔹با این حال جریانی که از نیمه دوم قرن بیستم مشهور به «نومحافظهکاران» شدند عمدتاً متشکل از #یهودی های کمونیست لنینی و تروتسکیایی بودند که با قدرت گرفتن استالین از #شوروی و #کمونیسم رویگردان و حتی منزجر شده بودند. لذا فجایع #استالینیسم و همزمان آگاهی آنها از معضلاتی که #مارکسیسم_فرهنگی ایجاد کرده بود (#فمینیسم، #انقلاب_جنسی و تضعیف خانوادهها که ناشی از تضعیف ارزشهای #مسیحی بود) باعث شد از منتهی الیه چپ به منتهی الیه راست مهاجرت کنند. همزمان با بروز اختلافات بین شوروی #استالین و اسرائيل، آنها به ریشههای یهودی خود برگشته و به مدافعین جدی اسرائيل—آن هم احزاب دست راستی مثل لیکود—تبدیل شدند و لذا این یهودیانِ حالا نومحافظهکار بعد از فروپاشی شوروی، با استمداد از قدرت مهیب لابی اسرائيل در امریکا و نفوذ یهودیان در رسانهها، دشمنان اسرائيل یعنی #اسلام و مسلمین را به عنوان دشمن جدید امریکا مطرح کردند و تقریباُ موفق شدند نظر خود را بر کل جریان محافظهکار و پایگاه سیاسی آنها در حزب جمهوریخواه غالب کنند! همزمان آنها در دولت رونالد ریگان که هزینههای نظامی امریکا شدیداً افزایش پیدا کرد با صنایع نظامی امریکا پیوندهای نزدیکی برقرار کردند تا به تدریج مواضع ایدئولوژیک راستگرایانهی آنها با منافع #مجتمع_نظامی_صنعتی امریکا نیز گره بخورد.
🔹با این حال، کهنهمحافظهکاران که معقتد بودند نومحافظهکاران یهودیْ محافظهکاری و حزب جمهوریخواه را از آنها ربودهاند به تلاشهای خود ادامه دادند. آنها در سالهای اخیر از مخالفان جنگ عراق و دیگر اقدامات نظامی امریکا از جمله مداخله در لیبی و حتی گاه تحریمها علیه ایران بودهاند. آنها اغلب نسبت به جهان اسلام و مسلمین هم نگاه تند نومحافظهکاران و عوام مسیحیِ یهود-زدهی امریکا را ندارند.
🔹تاکر کارلسون که مجری محافظهکار نسبتاً جوانی است از دو دهه پیش تحت تأثیر کهنهمحافظهکارانی چون ران پاول قرار میگیرد. جالب این که در حالی که سیاستهای دونالد ترامپ در قبال ایران تحت تأثیر شخص نتانیاهو و ایرانستیزی عمومی نومحافظهکاران حزب جمهوریخواه بود، ترامپ به کارلسون اعتماد خاصی داشت. کارلسون در حقیقت تنها شخصیت در رسانههای اصلی امریکا بود که مورد اعتماد دونالد ترامپ بود. تأثیر کارلسون بر ترامپ آن قدر بود که گفته شده علت انصراف ترامپ از حمله به ایران بعد از حمله ایران به پایگاه عینالاسد اصرار کارلسون بوده است! با این حال کارلسون به نظر میرسد به ندرت جرأت دارد صریحاً با اسرائيل و سیاستهای آن مخالفت کند و البته این در فضای سیاسی امریکا اصلاً عجیب نیست.
🔹اما کارلسون با برنامههای جذاب و لحن گفتاری مخصوص خودش توانسته رویکرد ضدمداخلهگری کهنهمحافظهکاران را در بین بسیاری از عوام محافظهکار و مسیحی امریکا ترویج دهد. او برنامههای متعددی در مخالفت با فاجعهآفرینی جدید مجتمع نظامی-صنعتی و پنتاگون در اوکراین و اروپا اجرا کرده است. اما اخیراً به نظر میرسد تاکر کاملاً به سیم آخر زده است و با دعوت از یک چپگرای دوآتیشه کل سیاست خارجی امپریالیستی و چپاولگرانه امریکا را مورد هجمه تمام عیار قرار داد!
🔹این یک نمونه منفرد نیست. پیشتر #تولسی_گابارد از نمایندگان ضدجنگ سابق حزب #دموکرات نیز در برنامه تاکر حاضر شده بود. اینها نشان از یک همگرایی بین چپگرایان ضدجنگ و راستگرایان ضد جنگ در امریکا دارد که یک پدیده بسیار مبارک در سیاست غیرحزبی امریکا است که نیاز است مورد توجه کارشناسان و دستاندارکاران سیاست خارجی کشور قرار بگیرد!
به کانال دانش حیاتی بپیوندید. @criticalknowledge
هدایت شده از بیداری ملت
🔴امام خامنهای : آقایی دلار باید شکسته شود
✍ سوال ما این است که چه اتفاقی در دولت قبل و در نظامکارشناسی کشور رخ داد که فاجعه دلاریفروشی نهادههای اساسی کشور قانونی شد؟
▪️چرا باید نهادههای اساسی تولید در ایران با نرخ دلار آمریکایی و براساس قیمتگذاری انگلیسی و آمریکایی فروخته شود
▪️سالهاست دلسوزان فریاد میزنند که با پیمان پولی دوجانبه با کشورهای مستقل دلار را از معاملات خارجی حذف کنید ولی خنجر از پشت نفوذیها امروز کاری کرده که مبنای قیمتگذاری صنایع داخلی برای فروش در بازار داخلی را دلاری کردهاند
▪️همه با هم برای شکستن سلطه دلار بر بازارهای داخلی فریاد میزنیم و حذف دلار (و هر نوع ارز خارجی) را از معاملات داخلی خواستاریم
✅ شرکت در پویش👇
https://www.farsnews.ir/my/c/184386
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
مطالبه را شروع کنید
از هرکسی که میتوانید
با هر صدایی که میتوانید
#نه_به_نئولیبرالیسم
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
⚠آدم از بعضی از حرف های دوستان انقلابی تعجب میکنه!
میگن نمیشه با قاچاقچی مبارزه کرد چون مگه مرز یک متر دو متر هست و بعد میگن باید نرخ ارز زیاد میشد تا قاچاق نشه!🙄
میگم الان هم نیمایی و بازار آزاد همان تفاوت را دارد، چی میگید؟
میگه الان هم قاچاق هست!🙄
خدا خیرت بده برادر!🤷♂️
میگن نمیشه با کسایی که چند صد خانه احتکار کردن، مقابله کرد چون قدرت دارن!🙄
میگن نمیشه با رانت خوار بازار آزاد خودرو مقابله کرد چون قدرت داره پس خودرو وارد کنیم!🙄
میگم خودرویی که وارد میکنی با چه قیمتی هست و کی میخره؟
میگن سرمایه دار!🙄
میگم چه فایده؟
میگه عرضه و تقاضا درست میشه!🙄
میگم آخه برادر عزیز، اون سرمایه دار پول داره و اون خودرو داخلی تو رو هم میخره تا توی بازار آزاد بفروشه! اون خودرو وارداتی شما رو هم میخره!
میگم چرا باید محصولات پتروشیمی رو که خودمون تولید می کنیم به خودمون با دلار بفروشیم؟
میگن خب قیمت جهانیش اینه!🙄
میگم خب چرا قبل از سال ۸۵ میتونستیم به ریال به خودمون بفروشیم؟
جوابی نداره!🙄
〽قطعا خود آقای رئیسی مثل بعضی از دوستان انقلابی ما فکر نمیکنه و یقین دارم که عزم مبارزه با رانت خوار رو داره ولی کارشناسان لیبرال محترم سنگ زیرپای ایشون میندازن.
⛔کشور برای پیشرفت نیاز به انقلابی علیه تفکر نئولیبرالیسم در اقتصاد داره تا این چنبره بدنه کارشناسی اقتصادی جامعه که همیشه بوده اند، یک بار برای همیشه برچیده بشود.
❌بارها این تفکر نئولیبرالیسمی در کشور اجرا شده و ضررات آن را دیده ایم ولی متاسفانه حافظه تاریخی بعضی از دوستان انقلابی ضعیف است!
#فریدمن
#بانک_جهانی
#نئولیبرالیسم
#بچه_های_شیکاگو
#نه_به_نئولیبرالیسم
#صندوق_بین_المللی_پول
#سیاست_تعدیل_ساختاری
@jebhetse
دانش حیاتی
⚠آدم از بعضی از حرف های دوستان انقلابی تعجب میکنه! میگن نمیشه با قاچاقچی مبارزه کرد چون مگه مرز یک
✍️ به روایت شخصی بالا نظر کنید که فقط مظهری است از تسلیم تدریجی جریان انقلابی در برابر نظم سرمایهداری پسا انقلابی. در پست زیر 👇🏻 سابقة تاریخی این تسلیم تدریجی را روایت میکنم و پرسشهای مهمی مطرح میکنم که امیدوارم در آینده فرصت کنم پاسخ دهم. #اقتصاد
به نام خدای حامی اهل صبر و بصیرت
#مقاله
⭕️⚠️تسلیم و تقلیل تدریجی انقلابیون و متدینین در برابر استیلای سرمایهداری پساانقلابی⚠️⭕️
🔹جریان موسوم به انقلابی، دستکم دو دهه است که خود را رقیب پایگاه سیاسی جریان نیولیبرال یعنی اصلاحطلبان میداند. غیر از مسائل فرهنگی و نظامی، مسائلی چون عدالت اجتماعی از نقاط اختلاف این دو جریان بوده است.
🔹اما نقصیهٔ بزرگی که دامنگیر جریان انقلابی -- زمانی مشهور به اصولگرا -- بوده این است که غیر از تعلق خاطر عاطفی به شعارهای انقلاب و شعائر دینی، فهم عالمانهای از ریشههای نظری و تبعات ساختاریِ اختلافات گفتمانیِ خود با جریان رقیب نداشته است. نتیجه این که ۴۴ سال به مذمت #سرمایهداری و #استعمار و #امپریالیسم و البته بیشتر شعار دادن علیه پایگاه آن یعنی #امریکا پرداخته است، اما ظاهراً هیچ فهم تفصیلی از سیاستها و استدلالهایی که در لوای آن نظم سرمایهداری امریکایی در دنیا ایجاد و توسعه مییابد نداشته است.
🔹حقیقت آن که در حالی که ۳۳ سال سیاستهای نیولیبرالی امریکایی که نتیجهٔ آنها بسط افسارگسیختهترین صورت از نظام سرمایهداری است در کشور قویاً در جریان بوده و هست، بدنه جریان مذهبی و انقلابی عمدتاً مشغول هیئات مذهبی و راهپیماییهای مناسبتی و دعواهای موسمی سیاسی با اصلاحطلبان بوده است و توفیقات نسبی خود در این عرصهها (که اغلب موسمی یا سطحی هم هستند) را به پای ادای دِین خود به دین و انقلاب مینوشته است، در حالی که بسط موازیِ سرمایهداری در جامعه تمام این دستاوردهای انقلابی و ارزشهای دینی را یا تهدید میکند یا شدیداً تخریب کرده است.
🔹در این مدت طولانی، بخش زیاد و فزایندهای از جریان بزرگ انقلابی عملاً یا نظراً تسلیم گفتمان نظری-سیاسی-اقتصادی رقیب شدهاند، چنان که امروز همگی ما طوعاً یا کرهاً مقهور ساختارهای منبعث از #نیولیبرالیسم و ایدئولوژیهای مؤتلف آن مثل فمینیسم هستیم. سرنوشت اصولگرایانی که با دولت پیشین و برجام همراهی کردند یک نمونه از استحالهٔ قهری یا انتخابی جریانهای انقلابی سابق در برابر قدرت فائقهٔ گفتمان غربگرا در کشور بوده است. سرکوب اغلب اعتراضات کارگری از طرف نهادهای امنیتی نمونهای از نفوذ ارتجاع امریکایی به حتی نهادهای امنیتی کشور است و تسلیم ناآگاهانهٔ دولت آقای رئیسی به سیاستهای نیولیبرالی نمونهای تأسفبارتر از آن. بدتر از همه این که بخشی از بدنه جریان مذهبی و انقلابی که گوشش مثل خود ما از شعارزدگی پر شده است، آنگاه که با توصیفاتی در مذمت غلبه سرمایهداری و نیولیبرالیسم بر کشور رو به رو میشود، رو ترش کرده و آن را حمل به شعارزدگی تاریخی جریان انقلابی میکند و حتی به توجیه یا بدتر دفاع از وضع موجود میپردازد. باز بدتر این که بسیاری از متدینین خود به سبک زندگی لیبرال خو گرفتهاند! این گونه است که بسط سرمایهداری دیر یا زود تمام مخالفین ایدئولوژیک سطحی و احساسی خود را نهایتاً به مدافعین خود تبدیل میکند و کار را بر منتقدین فکور نیز سخت میکند.
🔹لذا مدافعین دیانت و انقلاب باید روحیه تحقیق پیشه کنند و دنبال پاسخ تفصیلی و تحقیقی به این سؤال باشند که چه طور بعد از یک انقلاب باشکوه ضدسرمایهداری و ضدامپریالیستی با ریشههای عمیق معرفتی و معنوی که در آن میلیونها نفر با ذوق زائد الوصفی زیباترین حرکت انقلابی تاریخ را شکل دادند و با خون خیل شهداء امضایش کردند، هیولای نظم سرمایهداری از طریق سیاستهای نیولیبرالی به این راحتی توانست با تمام لوازم و تبعاتش خود را در جامعه پسا-انقلابی اعاده کند و با تناقضهای پنهان و آشکارش با ایدئولوژی انقلابی و دینی رسمی، جامعه ما را در یک سیر تاریخی نسبتاً کوتاه از تمام آن گذشته انقلابی مأیوس و حتی متنفر کند، آنچنان که امروز نمایندگان انقلاب و دین تحت نظام سیاسیای که خود یا پدرانشان تأسیس کردند دچار انزوا و غربت شوند؟ گویی داستان صدر اسلام و سقیفه است که به صورتی دیگر تکرار شده است.
🔹باید پرسید چه شد که به رغم بیانات شداد و غلاظ و وصایای امام خمینی ره علیه سرمایهداری و لیبرالیسم از جمله در نامهٔ تاریخی خود به گورباچوف، رهبر لیبرال وقت شوروی که او را از اقبال به غرب تحذیر کردند، شاگرد ایشان هاشمی رفسنجانی بلافاصله پس از فوت ایشان با آغوش باز پذیرای سرمایهداری نیولیبرال شد و مهمتر این که چرا او با مخالفت مؤثری در داخل رو به رو نشد؟
🔹سؤالات بالا باید بخشی از ابرمسئلهٔ تمدنی ما تلقی شود. با این که معتقدم بخش اعظم مقابله با این ارتجاع تاریخی و تمدنی خارج از وسع و قدرت جریان انقلابی بوده، اما لازم است در دلایل نظری و تاریخی این ضعف و انقهار تحقیق و اندیشه کنیم تا از انتباه حاصل از آن بتوانیم این بار مسیری برای یک توبه تمدنی عالمانه بگشاییم و امیدوار باشیم که با توبه جمعی بشریت در آستانه ظهور قائم آل محمد ص تلاقی کند!
@criticalknowledge
May 11
May 11
سخنان سخنگوی وزارت خارجه چین را باید چند باره و با دقت خواند. این موضع گیری عبور چین از مرحله انتقالی به وضعیت تثبیتی در جایگاه بازیگر و در نقش حقیقی و واقعی خود به عنوان یکی از اضلاع اصلی قدرت در دوران معاصر است. موضع انفعالی چین در طول ماههای گذشته در برابر سیاست تهاجمی غرب که با سکوت عجیب پکن مواجه شده بود باعث شد تا مقامات غربی وقاحت را از حد گذرانده و در کنفرانس امنیتی مونیخ برای رفتار آینده چین نسخه پیچیده و این کشور را شکلهای مختلف تهدید کنند. به نظر نمیرسد که غربی ها انتظار چنین واکنش تند و شدیداللحنی را از چین داشته باشند اما از زمان برگزاری نشست حزب کمونیست چین در سال جاری که باعث یک دست شدن قدرت در این کشور شد منتظر واکنش صریح و سابقهای بودیم.
چینیها با این موضعگیری و اظهار نظر راجع به تحولات مختلف جهان از کره شمالی تا آسیای غربی، اوکراین و خط لوله نورد استریم سطح بازی را به شکل قابل توجهی گسترش داده و اعلام کردند که حالا نوبت حضور آنها در عرصه جهانی است و آمریکا و اروپا باید به موارد مطرح شده توسط پکن پاسخ دهند. پس از ضربه پوتین، چینیها ضربه بعدی را سهمگین وارد کردند.
@syriankhabar
دانش حیاتی
مهم| این گزارش را بخوانید https://www.irna.ir/news/85039224/
📣 یک اقدام مهم دولت علیه #دلاریسازی #نیولیبرال اقتصاد ایران به وسیله شرکتهای خامفروش
🎊 این اقدام مثبت دولت رو در اعیاد ماه شعبان به فال نیک میگیریم. امیدواریم این روند با قوت ادامه یابد و بالاخره شاهد کاهش جدی تورم باشیم.
میگویند "بزرگترین مغزشویی تاریخ ایران رخ داده است" و "بحث فایده ندارد". میگویند نئولیبرالیسم هنوز به اندازه کفایت ویرانگری نکرده که علیه آن "اراده جمعی" شکل گیرد! منتظرند تا مردم آنقدر له شوند که به کمونیسم پناه ببرند...
یک روزنامه انقلابی تیتر زده است که "ایده حذف دلار از اقتصاد خطرناک است". به همین صراحت!
در این میان چه باید کرد؟ تکلیف چیست؟ بگوئیم در چنین فضایی که نئولیبرالیسم اینگونه غلبه کرده و مثل سرطان همه جا را فراگرفته، قیام به معنی خودکشی است و کنار بکشیم و "تقیه" کنیم تا جان سالم به در بریم و استخوانهای ملت بیش از این خرد شود؟!
ولی من به بیداری و همراهی مردم امیدوارم. ساکت نخواهم ایستاد که سیل نئولیبرالیسم همچنان تخریب کند و به حد "کفایت" برسد. با کمک شما مردم میتوان جلوی این سیل را گرفت. اگر امروز با پرچم اسلام علیه نئولیبرالیسم قیام نکنیم، تردید نکنید فردا پرچم کمونیسم در این کشور بلند خواهد شد... چنانکه در شیلی چنین شد و پس از دههها اجرای سیاستهای نئولیبرال و کسب رتبه "نابرابرترین کشور دنیا"، کمونیستها به قدرت رسیدند.
@syjebraily
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
🔵 بارقه تغییر رویکرد اقتصادی، در جلسه غیرعلنی بررسی ارز
🔹 در جلسه غیرعلنی امروز مجلس درباره مدیریت ارز، با حضور آقایان مخبر، فرزین و خاندوزی، علایم امیدبخشی درخلال مذاکرات بروز کرد.
🔹 اولا معلوم شد رویکرد رایجی که میگوید نرخ ارز، ناشی از تورم و نقدینگی است، قابل خدشه است و میشود به رویکرد دیگر هم فکر کرد که شوکهای ارزی، خودش عامل تورم است.
🔺 ثانیاً این تحلیل ناقص که بخواهیم همه مشکل را برگردن اخلالهای دشمن و شیطنت کانالهای تلگرامی بیاندازیم مجلس را راضی نمیکند. بلکه شفافسازی عملکرد شرکتهای بزرگ خصولتی و مدیریت جدی بازار غیررسمی ارز است که امروز از دولت انتظار داریم.
🔹 ثالثا تاکید شد دولت با حذف ارز ترجیحی، باید راهکار جبرانی کالابرگ الکترونیک را پیاده میکرد تا از اثرات تورمی این اقدام، بکاهد. امروز میتوان بوضوح دید که حذف ارز ترجیحی، آنچنان که گفته میشد معجزه نکرد.
🔺 نهایتاً روشن شد مجلس از حمایت یکطرفه از دولتمردان عبور کرده و بعد از این، در پیگیری اصلاح امور، تعارفی با دولت نخواهد داشت.
@dr_izadkhah