eitaa logo
ارتباط موثر
1.4هزار دنبال‌کننده
877 عکس
317 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
🔻 نتایج جالب یک تحقیق؛ مادرها برای روز مادر واقعا چه می‌خواهند؟ ✳️ بیش از نیمی از مادران خواب و یک روز تنهایی 🔹اخیرا در یک بررسی از مادران (در۱۸ ایالت از آمریکا) با این پرسش که «آنها چه هدیه‌ای برای روز مادر می خواهند»، محققان به نتایج قابل تاملی دست یافتند. آنها پاسخ‌های مادران را به‌صورت درصد نشان دادند:‌ 🔹خواب (۳۰درصد)، یک روز تنهایی (۳۰درصد)، یک روز وقت گذراندن در باشگاه یا مرکز ماساژدرمانی (۱۱درصد)، رفتن به تعطیلات یک روزه (۷درصد)، تمیز شدن خانه (۲درصد)، قدردانی (۲درصد)، صرف صبحانه آماده‌شده در رختخواب (۲درصد)، جواهرات (۲درصد) و به آرایشگاه رفتن (۲درصد). 🔹متاسفانه بیشتر مادران به دلیل مشغله فراوان، از خواب کافی بی‌بهره‌اند. بنابراین می‌توان کاری کرد که آنها ، حداقل روز مادر را صبح تا دیروقت بخوابند و حسابی استراحت کنند./ خبرآنلاین متن کامل: khabaronline.ir/xjCCW ___________ 📌 به عبارت دیگر: بسیاری از مادران از نیازهای اولیه خود باز می‌مانند. @ertebatmoaserdini .
⭕️ شما هم استرس دارید؟ الکساندر هولدن، دندان‌پزشک و استاد دانشگاه سیدنی می‌گوید: «وقتی بیمارانی را می‌بینم که از درد مفاصلِ فک و عضلات اطراف آن شکایت دارند یا افرادی که روی دندان‌هایشان علائم آشکاری از دندان‌ قروچه یا ساییدگی را دارند، درباره‌ی استرس از آن‌ها سؤال می‌کنم. اغلب پاسخ آن‌ها این است که : «نه، من اصلا استرس ندارم»؛ اما وقتی درباره‌ی آنچه واقعا در زندگی‌شان می‌گذرد، حرف می‌زنیم، منابع استرس به‌سرعت آشکار می‌شوند. شروع شغل جدید و مشکلاتی که در خانه یا خانواده وجود دارد یا کنارآمدن با تغییرات زندگی، و... همگی تجربیات مشترکی هستند که بیش از آنچه فکر می‌کنیم، ما را دچار استرس می‌کنند. همیشه تشخیص زمان‌های دشوار زندگی آسان و راحت نیست. به خاطر داشته باشید انکار و عدم پذیرش یک موقعیت، آثار آن را از بین نمی برد... @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از ارتباط موثر
📃یک داستان، یک درس وقتی که نشستم تا مطالعه کنم نیمکت پارک خالی بود، در بین شاخه های درهم پیچیده ی درخت کهنسال، دل‌سردی از زندگی، برای من دلیل خوبی برای اخم کردن شده بود، چون دنیا می‌خواست مرا درهم بکوبد! ناگهان پسربچه ای با نفس های بریده به من نزدیک شد، مقابلم ایستاد و با هیجان گفت: "نگاه کنید چی پیدا کردم" در دستش یک شاخه گل بود با گلبرگ های پژمرده؛ چه منظره رقت انگیزی! از او خواستم گل را بردارد و برود پی بازیش؛ ولی او به جای اینکه دور شود کنارم نشست و گل را جلوی بینی اش گرفت، و با شگفتی فراوان گفت: "بوی خوبی میده و زیبا هم هست، برای همین آن را چیدم، بفرمایید، مال شماست". آن علف هرز داشت پژمرده می‌شد یا شده بود؛ رنگی نداشت؛ نارنجی، زرد یا قرمز. اما می‌دانستم که باید آن را بگیرم وگرنه ممکن است هرگز نرود! دستم را به سوی گل دراز کردم و گفتم: "ممنونم، دقیقا همان چیزیست که لازم داشتم" ولی او به جای اینکه گل را به دستم بدهد، آن را میان زمین و هوا نگه داشته بود!! آن وقت بود که برای نخستین بار دیدم پسری که آن علف هرز را در دست داشت نمی‌توانست ببیند، او نابینا بود! لرزش صدایم را شنید؛ تبسمی کرد و گفت قابلی ندارد. سپس رفت پی بازیش. ناخودآگاه از اثری که بر من گذاشته بود شگفت شدم که او چگونه می‌تواند کسی را که در زیر درخت بید کهنسال نشسته و به حال خود تاسف می‌خورد را ببیند؟! شاید دلش از نعمت دید واقعی برخوردار بود! توسط چشمان بچه ای نابینا سرانجام توانستم ببینم... مشکل از دنیا نبود! مشکل از خودم بود... و به جبران تمام زمان‌هایی که کور بودم، با خود عهد کردم زیبایی های زندگی را ببینم و قدر هر ثانیه را که مال من است بدانم... @ertebatmoaserdini قدر فرصت‌های کوچک مهربانی را بدانیم. قدر مهربانانی که گاهی چون نسیم از زندگی ما می گذرند را بدانیم. قدر نعمت‌های بی‌همتای الهی را بدانیم. .
🔷 یک جامعه، با «اخلاق»، «قانون» و «ایمان» بر سرِ پا می‌ماند؛ هریک از این‌ها اگر سست شوند، خلل در کارِ اجتماع پدید می‌آید، بخصوص اخلاق که بیشتر از آن دو بعنوانِ ملاطِ اجتماع شناخته می‌شود. ایمان اگر با مصالحِ شخصی تضاد پیدا کند، آن را به نوعِ دلخواه تفسیر می‌کنند و از کنارش می‌گذرند و قانون اگر ترس از مجازات به همراهش نباشد، می‌تواند نادیده گرفته شود، امّا اخلاق که از عمقی‌ترین نهادِ انسانیّت سرچشمه می‌گیرد، تضعیفش پایه‌ها را فرو می‌ریزد. انسانیّتِ انسان باید چنان باشد که نه از ترس از مجازات، نه از چشمداشتِ پاداشِ مادّی، و نه حتّی از امیدِ اجرِ اخروی، سرچشمه گرفته باشد. از این‌رو اخلاق، ناب‌ترین تجلّیِ انسانیّتِ انسان است. 📗 كتاب مرزهای ناپیدا / محمدعلی اسلامی‌ندوشن @ertebatmoaserdini .
الف: خیلی به کلاس زبان احتیاج دارم، باید بهترین استاد زبان رو پیدا کنم و فشرده تمرین کنم. همچنین الف: کاش این جلسه رو استاد زنگ بزنه کنسل کنه. کاش برقا بره. کاش یادش بره من شاگردشم و به یه نفر دیگه زنگ بزنه. کاش این جلسه.... بار دیگر الف: کاش کلاس تکلیف و تمرین ندهد... کاش تکلیف کمتری بدهد تا زود و آسان انجام بدهیم.... کاش ... ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 🔶 داستان جناب الف، بعضی اوقات داستان بسیاری از ما است، با این تفاوت که احساس نیازمان، گاهی یادگیری زبان و گاهی خواسته و یا برنامه‌های دیگر است. ✳️برای رسیدن به خواسته‌ها و اهداف خود، لازم است به برنامه ریزی و اقدامات مربوط به آن پایبند باشیم. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💢 در دنیای کسب و کار گفته می‌شود: به جای شغل، در پی مشتری باشید. اگر بتوانید محصولی عرضه کنید که خواهان داشته باشد آنگاه از بیکاری نجات پیدا می کنید. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ در همه ارتباطات شخصی و شغلی خود این اصل را پیاده کنید، به جای موقعیت برتر، به دنبال محصولات و عملکردهایی باشید که خواهان داشته باشد. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔸از هر پدر و مادری چه نوع فرزندی تربیت می‌شود؟ یونگ(پایه گذار روانشناسی تحلیلی) اعتقاد داشت که برخی از انسانها دو چهره دارند: چهره‌ای که به دیگران (و حتی خودشان) نشان می‌دهند، که یونگ آن را "ماسک" یا "نقاب" (persona) می‌نامید. و چهره‌ای که در پشت این نقاب پنهان است که یونگ آنرا سایه می‌نامد. اما بازی زندگی گاهی بازی پیچیده‌ای است! وقتی پدر یا مادری دچار چنین نمایشی است(که با نقاب تظاهر با دیگران مواجه می‌شود.) در فرزند او تمایلی برای مقاومت در برابر این افراط شکل می‌گیرد. مثلا: در مقابل پدر یا مادری که بیش از حد منظم (یا وسواسی) است فرزندی بزرگ می‌شود که شلخته و بی‌نظم است! در برابر پدر یا مادری که بیش از حد درویش مسلک و پارسا نماست، کودکی رشد می‌کند که پول‌دوست و حسابگر است. 🔅 این همان چیزی است که یونگ می‌گوید : «هیچ چیز بیش از زندگی نزیسته والدین بر فرزندانشان تاثیر نمی‌گذارد!» به همین خاطر یونگ توصیه می‌کند که هنگامی که با فرزندانتان بر سر موضوعی اختلاف نظر شدید و درگیری دارید و نمی‌توانید همدیگر را تحمل کنید، زمانی را به این اندیشه و پرسش اختصاص دهید: ❓ "آیا این افراط فرزندم پاسخی به افراط من در جهت معکوس نمی‌باشد؟" ✅ یادآوری: در قانون سوم نیوتن می‌خوانیم: "هر عملی را عکس‌العملی است مساوی و در خلاف جهت آن" @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔶 برای یادآوری و تامل: هر چه بیش‌تر قدر و ارزش خود را بدانید و بشناسید، کم‌تر در برابر انتقاد برآشفته می‌شوید؛ و این تقریبا هیچ ربطی به وارد بودن یا وارد نبودن انتقاد ندارد. @ertebatmoaserdini .
💢 حال بهتری خواهیم داشت اگر: دست برداریم از فردی که لیاقت محبت ندارد؛ دشمنی که ارزش جنگیدن ندارد؛ حقی که ارزش گرفتن ندارد و فکری که ارزش اندیشیدن ندارد. نقل از: برتراند راسل @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
گرچه می دانستم.... @ertebatmoaserdini
⛔️ خودگویی درونی(افکار خودآیند) سمی... 🌀 اغلبِ ما به خوبی از قضاوت‌ها و انتقادهای سریع ذهنمان آگاهیم. به نظر می‌رسد ذهن آمادۀ فرصتی است که از ما انتقاد کند، خطاها و ضعف‌هایمان را به رخ بکشد و به صدها روش به ما برچسب بزند که «به قدر کافی خوب نیستی». 💜 یکی از جنبه‌های ضروری شفقت‌به‌خود چگونگی جدا کردن خویشتن از همۀ این خودگویی‌های تند است. 📌ما نمی‌توانیم به طرزی معجزه‌آسا ذهنمان را از این خودگویی‌ها منع کنیم (اگر تابه حال این کار را امتحان کرده‌اید، می‌دانید چه می‌گویم). 🔷به یقین می‌توانیم تفکر مثبت‌تر را یاد بگیریم و آگاهی غیر قضاوتی را تمرین کنیم؛ اما این کارها ذهنمان را از قضاوت یا انتقاد بازنمی‌دارد. ما نیازمند یادگیری مدیریت و کنترل ذهن خود و تمرین مداوم راهکارهایی هستیم تا در مقابل منتقد درونی آسیب رسان و تفکرات منفی و بازدارنده (که از یک سو به عزت نفس ما و از سوی دیگر به جسم و روح ما لطمه‌های جبران ناپذیری وارد کرده و می کند.) مقاومت و ایستادگی کنیم. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ مرتبط با دوره های: مهارت مدیریت ذهن و مهارت عزت نفس @ertebatmoaserdini .
برگِ زردی با سماجت شاخه را چسبیده بود دست‌های خویش و دامانِ توام آمد به یاد.... شعر: سهیل محمودی @ertebatmoaserdini
🔵گسترش مهربانی و امید با یکی از دوستهام سوار تاکسی شدیم. موقع پیاده شدن دوستم به راننده تاکسی گفت: ممنون آقا، واقعا که رانندگی شما عالیه! راننده با تعجب گفت: جدی میگی یا اینکه داری منو دست میندازی؟! دوستم گفت: نه جدی گفتم. خونسردی شما موقع رانندگی در این خیابون‌های شلوغ قابل تحسینه. شما خیلی خوب رانندگی می‌کنید و قوانین را هم رعایت می‌کنید! راننده لبخند رضایت بخشی زد و دور شد. از دوستم پرسیدم : موضوع چی بود؟ گفت سعی دارم " عشق " را به مردم شهر هدیه کنم! با صحبت‌های من اون راننده تاکسی، روز خوشی را پیش رو خواهد داشت. رفتارش با مسافرهاش بهتر از قبل خواهد بود، مسافرها هم از رفتار خوب راننده انرژی می‌گیرند و رفتارشون با زیر دست‌ها، فروشندگان، همکاران و اعضای خانواده خوب خواهد بود. به همین ترتیب خوش نیتی و خوش خلقی در بین حداقل هزار نفر پخش می‌شه. من هر روز با افراد زیادی روبرو میشم. اگه بتونم فقط سه نفر رو خوشحال کنم، روی رفتار سه هزار نفر تاثیر گذاشته ام. گفتن اون جمله ها به راننده تاکسی هیچ زحمتی نداشت. اگه با راننده دیگه ای هم برخورد کنم اون رو هم خوشحال خواهم کرد. خوشحال کردن مردم یک شهر کار ساده ای نیست؛ اما اگر بتوانیم چند نفر را خوشحال کنیم کار بزرگی انجام دادیم. این امید بخشیدن به زندگی است. متاسفانه گاهی بعضی از ما با يک ادبيات ناپسند در پی فرصتيم كه همديگر را تحقیر كنيم: این جملات از نظر شما آشنا نیست: وااای چقدرر چاق شدی! چقدر پیر شدی!! موهای سفيدتم كه كم كم در اومد! اين‌همه كار ميكنی براي اينقدرر در آمد؟! تو واقعاً فكر ميكنی در اين امتحان قبول ميشی؟! و.... اين جمله ها و امثال آنها كاملاً مخربِ نيروی عشق بوده و صمیمیت را از رابطه ها کاهش می دهند. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ اگر بتوانيم زيبايی و مهربانی را در نگاه خود، جای بدهيم، اگر بتوانیم قدمی برای امید بخشی و تازه کردن حال خوب دیگران برداریم،عشق و برکت و امید از رفتارهای اخلاقی کوچک ما ساطع می‌شود. @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
در مورد اجتناب 🔶وقتی متوجه می‌شوید که در حال اجتناب از کاری مهم هستید، به یاد داشته باشید که مشکلِ
✳️ تجربۀ هیجان واقعاً چه معنایی دارد. وقتی هیجان ها را تجربه نمی‌کنید، احتمالا در زمان طولانی تری با آنها(با فکر کردن) زندگی خواهید کرد. به عبارت دیگر وقتی فقط از هیجانات اجتناب می کنید، بیشتر در دام آنها خواهید افتاد. جنگیدن با هیجانات، و یا پر و بال دادن به آنها هر دو می تواند انسان را زمین‌گیر کند. به نظر می‌رسد که دستورالعملِ «فقط هیجان‌هایت را تجربه کن» به کلمۀ «فقط» وابسته است. همۀ حالت‌های دیگر (کلافه‌شدن از آن‌ها، فریادکشیدن، نوشتن بی‌پایان دربار‌شان، بیان آن‌ها به دوستانمان هنگام نوشیدنِ چای) کارهایی است که ما علاوه بر تجربه‌کردن، انجامشان هم می‌دهیم. برخی از این پاسخ‌ها مفیدند و بعضی نه. این رفتارها را می‌توان به معنای اجتناب از هیجان و همچنین اجتناب از زندگی تلقی کرد. ممکن است بر اثر سوء تعبیر از گفته‌هایتان احساس ظلم کرده باشید، آن ترفیع شغلی را رد کرده باشید یا شخص یا موجودی را که برایتان ارزشمند بوده، از دست داده باشید. شاید متوجه شده باشید که تا مدت‌ها، بدون این‌که هیج فایده‌‌ای داشته باشد، دربارۀ آن موضوع، هم‌چنان فکر و صحبت می‌کنید. در واقع، شما به جلو حرکت نکرده‌اید، بلکه به دلیل ترس از ایجاد رابطۀ جدید یا بازسازی حرفه یا غرق‌شدن در زندگی، از مواجهه با درد اجتناب کرده‌اید. کتاب از اجتناب دست بردار @ertebatmoaserdini .
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
4_5971933604526162040.mp3
5.64M
🎧 بشنويد| رهبرانقلاب: بايد تبریک عرض کنیم به یکدیگر که توانستیم بار دیگر وارد شهر "رجب" بشویم. 💻 Farsi.Khamenei.ir
🔰 اقدام بی حساب 🔹تو مى‏‌توانى بدون اين وسعت نظر و بدون اين طرح و بدون اين آگاهى و بصيرت، رشته‏‌اى را انتخاب كنى و به خياطى و گل‏دوزى و يا خانه ‏دارى و همسردارى و يا پزشكى و مهندسى و يا معلّمى و تربيت مشغول شوى و در هر چه كه پيش آمد و اتفاق افتاد، آرام بگيرى. ولى گاهى حساب مى‏‌كنى كه تو در جامعه‏‌اى هستى، در كشورى هستى و اين كشور نيازها دارد و منافع و امكانات چشمگير و وسوسه‏ انگيز دارد. و اين امكانات، قدرت‏ها و ابرقدرت‏ها را وسوسه مى‏‌كند و به دوستى و دشمنى مى‏‌كشاند. 🔹 دوستى آن‏ها به ‏خاطر دست يافتن است و دشمنى آن‏ها به‏ خاطر شكستن موانع. پس تو نمى‏ توانى در اين جامعه‏ ى مرتبط و كشتى بزرگ، بى ‏حساب و كتاب از دوستى‏ ها و دشمنى‏‌ها و نقطه ضعف‏هاى خود و دشمن خود اقدام كنى؛ چون كسى كه بى‏ حساب به آب مى‏‌زند، غرق مى‌شود و نصيب گرداب‏ها مى‏‌گردد؛ چون خوبى‏ هايش در جاى خود نمى ‏نشيند. درست مثل اين‏كه تو يك انبار بنزين را، همين‏طور آتش بزنى، كه انفجار و حرارت دارد، امّا حركت و حاصلى ندارد. ولى چند قطره بنزين، اگر در جاى خود سوخت، كارساز و مفيد خواهد بود. ❛❛ عین‌صاد 📚 کتاب نامه‌های بلوغ استاد صفائی حائری ‌ WWW.EINSAD.IR @ertebatmoaserdini .
❇️ برای تامل همه اخلاق بد _ از ظلم و کین و حسد و حرص و بی‌رحمی و کبر _ چون در توست، نمی‌رنجی! چون آن را در دیگری می‌بینی، می‌رمی و می‌رنجی! کتاب: فیه ما فیه @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔷 گاهی از حسرت و درد، درک و معرفت می روید. من راه رفتن را از یک سنگ آموختم، دویدن را از کرم خاکی و پرواز را از یک درخت. بادها از رفتن به من چیزی نگفتند، زیرا آنقدر در حرکت بودند که رفتن را نمی‌شناختند! پلنگان، دویدن را یادم ندادند زیرا آنقدر دویده بودند که دویدن را از یاد برده بودند! پرندگان نیز پرواز را به من نیاموختند زیرا چنان غرق در پرواز خود بودند که آن را به فراموشی سپرده بودند! اما سنگی که درد سکون را کشیده بود، رفتن را می‌شناخت و کرمی که در اشتیاق دویدن سوخته بود، دویدن را می‌فهمید و درختی که پاهایش در گل بود، از پرواز بسیار می‌دانست! آنها از حسرت به درد رسیده بودند و از درد به اشتیاق و از اشتیاق به معرفت... عرفان نظر آهاری @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
⭕️ یک توضیح و چند درس و تامل باد مخالف قوی تر است یا باد موافق؟ ▪️اگر تجربه دوچرخه سواری یا دوندگی با سرعت زیاد را داشته باشید، حتما جریان بادی که از روبرو به صورت‌تان می‌خورد را حس کرده اید. این جریان باد که اغلب آزاردهنده بوده و پیشروی را برای شما دشوار می‌سازد، باد مخالف (headwind) نامیده می شود. ▪️در مقابل، یک جریان باد دیگری نیز وجود دارد که گاهی اوقات در جهت حرکت شما وزیده و به پیشروی شما کمک می‌کند، و به آن اصطلاحا بادموافق (tailwind) می‌گویند. ✅ خاصیت باد موافق این است که پس از مدت کوتاهی بدن به آن عادت کرده و تا مادامی که می وزد دیگر متوجه وجود آن نمی شوید. در عوض، هر لحظه که باد مخالفی در جهت خلاف حرکت شما بوزد، آن را حس کرده و لحظه شماری می‌کنید تا از دست آن خلاص شوید. 🔳 این پدیده در زندگی روزمره ما نیز به چشم می‌خورد. عدم تقارن بین احساس بادهای موافق و بادهای مخالف، یک سوگیری شناختی است که در نتیجه‌ی آن ما در اغلب موارد موانعی که بر سر راه‌مان در زندگی قرار گرفته است را بسیار پررنگ تر و شفاف تر از مزایا و فرصت‌هایی که از آن ها بهره‌ مند شده‌ایم، به خاطر می آوریم. بیشتر زمان و انرژی ما صرف غلبه بر چالش هایی می شود که در لحظه با آن ها مواجه می شویم و از این رو بادهای مخالف همواره بیشتر توجه ما را به خود جلب می کنند. از سوی دیگر، بادهای موافق ممکن است برای لحظاتی یک حس خشنودی و قدرشناسی را در ما ایجاد کنند، ولی به زودی وجود آن ها را از یاد برده و در عمل آن ها به ما کمک می‌کنند تا بتوانیم بیشتر و بیشتر توجه خود را معطوف به غلبه بر چالش های ناشی از بادهای مخالف نماییم. 👤در سال ۲۰۱۶، توماس گیلوویچ از دانشگاه کورنل و شای داویدای از مدرسه علوم اجتماعی نیویورک پژوهشی در این زمینه انجام داده و نشان دادند که چگونه این سوگیری شناختی بر قضاوت های ما درباره موضوعات شخصی، اجتماعی و سیاسی اثر می گذارد. به عنوان نمونه آن ها نشان دادند که همیشه در انتخابات آمریکا، هم دموکرات ها و هم جمهوری خواهان اعتقاد دارند که نقشه های انتخاباتی به ضرر آن ها تمام می شود؛ طرفداران تیم های فوتبال همیشه معترضند که برنامه لیگ و داوری و همه چیز به ضرر آن ها عمل می کند، و حتی بچه هایی که در یک خانواده هستند هر یک تصور می کنند که والدینشان خواهر یا برادر آن ها را بیشتر دوست دارد. همچنین بارها شاهد بوده ایم که وقتی افراد موفق سرگذشت زندگی خود را تعریف می کنند، حتی اگر در خانواده ای ثروتمند به دنیا آمده و از موهبت های مختلف برخوردار بوده باشند، باز هم بیشتر فقط سختی هایی که در مسیر موفقیت خود با آن ها دست و پنجه نرم کرده اند را به خاطر آورده و مورد تاکید قرار می دهند و چندان اشاره ای به شانس ها و مساعدت هایی که این مسیر را برایشان هموار ساخته است، نمی کنند. 🔹 در نهایت، نکته جالب در مورد این سوگیری شناختی این است که وقتی در مورد دیگران قضاوت می کنیم، این عدم تقارن به صورت برعکس اتفاق می افتد. یعنی بادهای موافق در مسیر زندگی دیگران خیلی بیشتر در نظرمان جلوه می‌کند تا بادهای مخالفی که برای آن‌ها وزیده است. 💡به همین دلیل است که ما اغلب شکست های دیگران را ناشی از بی عرضگی و عدم تلاش کافی خود آن‌ها دانسته؛ ولی موفقیت های دیگران را به حساب خوش‌شانسی و دست مساعد شرایط و روزگار در نظر می‌گیریم. معمولا در این موارد می‌گوییم:«من هم اگر چنین شرایطی داشتم قطعا موفق می‌شدم!». 🧠ذهن ما، رنج و مرارت هایی را که یک بازیکن فوتبال یا یک پزشک جراح و یا یک استاد، متحمل شده است تا به درجه‌ای از موفقیت دست یابد (یعنی بادهای مخالفی که در مسیر موفقیتش وزیده است) را نادیده گرفته و تنها بر بادهای موافق مسیر وی و موفقیت‌های مالی و اجتماعی ناشی از این بادها تمرکز می کند. @ertebatmoaserdini .
🚫 یکی از علل گریز افراد تحصیل‌کرده از دین علّت انکار و اعراض بسیاری از افراد تحصیل کرده [از دین] این است که مفاهیم مذهبی و دینی به طرز صحیحی به آنها تعلیم نشده است. در واقع آن چیزی که آنها انکار می‌کنند مفهوم واقعی خدا و دین نیست، چیز دیگری است. افرادی مانند من که با پرسش‌های مردم درباره مسائل مذهبی مواجه هستیم کاملا این حقیقت را درک می‌کنیم که بسیاری از افراد تحت تأثیر تلقینات پدران و مادران جاهل یا مبلّغان بی‌سواد، افکار غلطی در زمینه مسائل مذهبی در ذهنشان رسوخ کرده است و همان افکار غلط اثر سوء بخشیده و آنها را درباره حقیقت دین و مذهب دچار تردید و احیاناً انکار کرده است. از این رو کوشش فراوانی لازم است صورت بگیرد که اصول و مبانی مذهبی به صورت صحیح و واقعی خود به افراد تعلیم و القا شود. این بنده شخصاً سال‌هاست که این مطلب را احساس کرده‌ام و وظیفه خود دانسته‌ام که فعّالیت‌های مذهبی خود را تا حدودی که توانایی دارم در راه تعلیم صحیح و معقول مفاهیم دینی و مذهبی متمرکز کنم. تجربه نشان داده است که این‌گونه فعّالیت‌ها بسیار ثمربخش است. استاد شهید مطهری کتاب امدادهای غیبی در زندگی بشر، ص ۴۸-۴۷ @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا