هدایت شده از #دین
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
😍#مقام_دوستداران #حضرت_فاطمه_زهرا (علیها السلام)
🏵🏵🏵🏵🏵🏵🏵🏵🏵🏵🏵
فکر کردم چون که نمیتوانیم مقام حضرت را درک کنیم حداقل بخشی از مقام دوستداران ایشان را بیان کنیم.
🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼
آیه شریفه «وَ إِنْ مِنْکُمْ إِلَّا وَارِدُهَا کَانَ عَلَى رَبِّکَ حَتْمًا مَقْضِیًّا» (۱) نازل شد، حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به غایت غمگین شدند که چگونه امت او بر آتش وارد میشوند و رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در خانه نشستند و هر قدر اصحاب از ایشان جهت افسردگی را پرسیدند جواب نفرمودند، تا آن که حضرت فاطمه طاهره (علیها السلام) را خبر دادند.
حضرت فاطمه (علیها السلام) برخاست و خدمت پدر شرفیاب شد و جهت افسردگی را از پدر سؤال کرد. آن بزرگوار فرمودند که خداوند چنین خبر داده و آیه را تلاوت کردند. حضرت فاطمه (علیها السلام) به گریه افتادند.
آن گاه رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) و امیر مؤمنان امام علی علیه السلام و حضرت فاطمه اطهر (علیها السلام) و حسنین علیهما السلام از خداوند تعالی، مسألت و خودشان را فدایی امت کردند.
در این حالت، جبرئیل نازل شد و عرض کرد: ای محمد (ص)، خداوند تو را سلام میرساند و میفرماید: به حضرت فاطمه (علیها السلام) بگو که محزون نشود. من آن چه را که دوست میداری، به جای میآورم و این مصداق آیه «وَ لَسَوْفَ یُعْطِیکَ رَبُّکَ فَتَرْضَى» است. (۲)
پس ای عزیز، ای دوست حضرت فاطمه (علیها السلام)، ای شیعه حضرت فاطمه (علیها السلام)، چقدر حضرت فاطمه (علیها السلام) در پیشگاه خدا مزیت و اختصاص دارد که جبرئیل میگوید: «یا محمد (ص)، به حضرت فاطمه (علیها السلام) بگو که محزون مباش. جان همه هستی، فدای حضرت فاطمه (علیها السلام)، ای که صداق و مهر خود را شفاعت امت قرار داده است».
در کتاب فصول المهمه، روایتی آمده که ناقل آن بلال است و گفت: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) از خانه بیرون آمدند، در حالتی که مسرور بودند. عبدالرحمن بن عرض کرد: یا رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم)، این چه سرور است که در روی شما میبینم؟ ایشان فرمودند: این از جهت بشارتی بوده که پروردگار در حق برادرم و ابن عمم و دخترم مرحمت فرموده است.
خداوند، چون حضرت على علیه السلام را به حضرت فاطمه (علیها السلام) و دخت گرامی خود را به حضرت على علیه السلام تزویج کردند، به رضوان خازن چنین امر فرمود که درخت را حرکت دهد. پس آن درخت رقعها نثار کرد. چند به عدد دوستان و اهل بیت علیهم السلام و ملائکه چندی در زیر درخت طوبی خلق فرمود، تا آن رقعها را بردارند و حفظ کنند.🏵🏵🏵🏵🏵🏵
چون روز قیامت بیاید آن ملائکه بیایند، وقتی که همگی اهل محشر در جوش و خروش هستند و آن رقعها را به دوستان حضرت فاطمه (علیها السلام) بدهند که در هر رقعهای، آزادی از آتش نوشته باشد.
علامه مجلسی در بحارالانوار در باب الجنة و نعیمها، روایت زیبایی را نقل میکند. از حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) است که در روز قیامت، دوستداران پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و حضرت علی مرتضی علیهاالسلام از چنان نعمتی برخوردار میشوند که مردم آرزو میکردند کاش بیشتر در دنیا بودند و مهرورزی نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام را در دل میپروراندند و دیگران را به سمت و سوی محبت این خاندان میکشاندند.
در روایت است که بهشت به چند درخت و صدر العین نیست. بهشت انسان این است که با ائمه هدی همنشین شود. در بهشت دوستدار حضرت فاطمه (علیها السلام) با او همنشین میشود. (۳)
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
۱. سوره مریم، آیه ۷۱.
۲. سوره ضحی، آیه ۵.
۳. بحار الانوار ج ۷۲ ص ۱۰۶.
#قرآن
کانال #دین 🌻
@hashtagden🌸🌸
#تفسیر_موضوعی #نهجالبلاغه در کلام #امام_خامنهای 9⃣
🎤خطبه: 27
👌تحمل عقاید غیر اسلامی در جامعه اسلامی
🖋اسلام کفار را و کسانی را که به اعتقاد او معتقد نیستند و از دایرهی عقاید اسلامی بیرونند، در جامعهی اسلامی تحمل میکند، برای آنها حق قائل است، از آنها دفاع میکند، اگر دزدی خانهی آنها را بزند هم، مجازاتش میکند و امنیت و سلامت و بقیهی حقوق اجتماعی را برای آنها هم در صورتی که آنها به شرایط زندگی در این جامعه عمل کنند - که اشاره خواهم کرد - مجرا میداند. در یکی از خطبهها دربارهی هجوم سپاهیان اموی به شهر انبار امیرالمؤمنین (علیه الصّلاة و السّلام) میفرماید: «بلغنی انّ الرّجل منهم کان یدخل علی المراة المسلمة و الاخری المعاهدة»؛(۱) شنیدم که این غارتگران، این مهاجمین وارد خانهی زن مسلمان یا زن اهل کتاب میشدند که مسلمان نیست و زیور آلات او را از او میگرفتند و دستبند و پا بند او را که طلا بوده، از پایش خارج میکردند. و بعد در آخر همین بیان، امیرالمؤمنین میفرماید که جا دارد اگر انسان مسلمان از این غم بمیرد؛ غمِ تهاجم دشمنان و متجاوزین به خانهی زن مسلمان یا زن یهودی و نصرانی که در زیر سایهی اسلام و در جامعهی اسلامی زندگی میکند. این یک مطلب.
و در کنار این، چند مطلب دیگر را هم باید دانست. اولاً آنچه که اسلام روی او حساسیت به خرج نمیدهد، خود عقیده است، اما آثاری که در عمل آن شخص مترتب بر عقیده بشود و مخالف مصالح نظام اسلامی باشد، چرا، در مقابل آنها حساسیت زیادی را اسلام نشان میدهد. یعنی اگر این شخصی که عقاید حق را قبول ندارد، بر طبق عقاید خود عمل بکند، اما آن عمل به حیثیت جامعهی اسلامی، به امنیت جامعه، به سلامت جامعه، به یکپارچگی جامعه و به دیگر مصالحی که در این جامعه مورد نظر هست، ضربهای نزند، اشکالی ندارد.
۱۳۶۵/۱۲/۰۱
خطبههای نماز جمعه تهران
#رهبری
#تفسیر
#آزادی
#غربی
#اسلامی
#آیت_الله_خامنه ای
کانال #دین 🌷
@hashtagden 🎀
#حضرت_فاطمه_زهرا سلام الله علیها
🏵🏵🏵🏵🏵🏵🏵🏵🏵🏵
📌چرا #ام_ابیها ⁉️⁉️⁉️⁉️
☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️
مقام #ام ابیها از مقام #ام_المومنین به مراتب بالا تر است❗️❗️❗️❗️❗️
❣❣❣❣❣❣❣❣❣
#قرآن
#آیه
#یار
#اسلامی
#میلاد
کانال #دین 🌼
@hashtagden 💐💐
میلاد #ام_ابیها حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها و فرزند ایشان حضرت امام #خمینی مبارک باد.
کانال #دین 🌼
@hashtagden 🌷
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
📌 #تفسیر #قرآن در بیان #آیت_الله_خامنه ای⚡️⚡️⚡️
🔶قسمت 4⃣1⃣
#سوره_بقره #آیه ۱و۲
👌آفرینش انسانها استدلالی برای عبودیت خداوند
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
«یاایهاالناس اعبدوا ربکم الذی خلقکم والذین من قبلکم لعلکم تتقون »(۱)را این طور ترجمه کردیم که: هان ای انسانها پروردگار خود را عبادت کنید که شما را آفرید و کسانی را که پیش از شما بودهاند. شاید تقوا یابید. این آیه اول بود که در این آیه دو مطلب بطور اساسی هست و یک مطلب هم به صورت تبعی.
اما آن دو مطلب اساسی یکی این است که: انسانها را امر میکند به بندگی کردن خدا، یعنی توجه دادن بندگی به سمت حضرت باریتعالی که در شرح این آیه مفصلاً سخن گفته شد و عرض کردیم که ما خواهی نخواهی یک چیزی را عبودیت میکنیم: یا خود را، یا یک قدرت برتراز خود را، یا یک چیز معنوی را، یا یک چیز مادی را، با آن معنایی که عبودیت دارد.
البته خدای متعال میخواهد این عبودیت متوجه به ذات مقدس الهی بشود. این مطلب اول بود که دعوت مردم به عبودیت، ذات مقدس پروردگار است. و مطلب دوم این است که: برای اینکه عبودیت باید متوجه خدا باشد استدلالی ذکر میشود: الذی خلقکم یعنی علت اینکه ما باید خدا را عبادت و بندگی کنیم این است که او ما را و گذشتگان ما را آفریده و بشر را پدید آورده است، پس شایسته است که بشر از او اطاعت کند! اطاعتی که به معنای عبودیت است و این هم مطلب دوم. لکن آن مطلبی که بطور تبعی ذکر شده آن جمله آخر، لعلکم تتقون است یعنی با این عبودیت و بندگی کردن خدا و حرکت در محوری که خدا معین میکند انسان به رتبهی تقوا که شامل خصوصیت برجستهای است خواهد رسید و در تقسیمبندی اول سوره به آن اشاره شد، هدی للمتقین(۲) که انسانها را خدای متعال تقسیم کرده به کسانی که: متقین هستند، و کسانی که کافرین هستند، و کسانی که منافقین هستند.۱۳۷۱/۰۱/۲۶
بیانات در جلسه بیست و دوم تفسیر سوره بقره
#قرآن
#امام_خامنهای
#رهبری
#اسلامی
کانال #دین 🌼
@hashtagden💐