رادیو اپوز اوریانا.mp3
6.8M
#طنز
😊 اعلاحضرت اینقدر دغدغه زنان رو داشت که ساعات زیادی از روز و حتی شب رو به رَتق و فَتق مسائل زنان میپرداخت
✍️ سمیه رستمی، نویسنده حوزوی برای بخش یازدهم رادیو اوپوز نوشت
📌بخشی از متن:
خو زنیکه شاید زنهایی که شاه باهاشون حشر و نشر داشته، اینجوری بودن. مثلاً مادرش!
خواهراش!
یا زنهاش!
یا بقیه متعلقات!
تو باید به رو والاحضرت بیاری؟!
نشنیدی مشت نمونه خرواره! نه نشنیدی آیا؟!
اصن اعلاحضرت به همه زنان این سرزمین به چشم سرمایههای ملی نگاه میکردن و اختیار دارن درباره سرمایه ملی مملکت هر نظری داشتن بگن. اصن صلااااح ملک خویش؛ ممدرضا داند و بس.
اعلاحضرت اینقدر دغدغه زنان رو داشت که ساعات زیادی از روز و حتی شب رو به رَتق و فَتق امور و مسائل زنان میپرداخت. جوری که دیگه براش توانی نمیموند به سایر امور مملکت برسه.
اصن ایشون جزو اولین کسانی بود که به «زن، زندگی، آزادی» اعتقاد محکمی داشت. حتی فرح پهلوی رو نایبالسلطنه قرار داده بود تا چِشْ چال بقیه کشورها دربیاد خصوصا غربیای بدبخت...
📣 متن کامل را در صوت بالا بشنوید👆
#حجاب #زن
#سلطنت #خانواده
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⏪ «امنیت» را در یابیم!
✍️ بابک شکورزاده، عضو تحریریه مدادالفضلاء
آقاین مسئول امنیتی چه زمانی میخواهیم دست از مماشات بکشیم تا مدافعان امنیت را بدون سلاح یا بدون سلاح کارآمد در معرکه جنگ نفرستیم؟!
چه زمانی میخواهیم به این باور برسیم که در جنگ هستیم و بیسلاح در کارزار جنگ رفتن، نوعی حماقت است! تا کی بسیجیان مظلوم باید سپر بلا باشند و طعمه داعشیهایِ بیرحم و پست شوند؟!
شایسته است، تا کار به جاهای باریکتر نرسیده باید فکری کرد. آیا نباید از تاریخ عبرت گرفت؟! فراموش نکنیم که کارشکنی و نفاق بنیصدر یکی از عوامل اساسی سقوط خرمشهر بود! پس دست بجنبانیم! از برخوردهای دور از اندیشه تا کی باید ادامه داشته باشد و امنیت مردم در خطر باشد؟!
واقعا جای سؤال دارد که چرا مأموران امنیتی نباید مسلح باشند و چرا اجازه شلیک ندارند؟! از چه میترسیم؟! از شبکه تروریستی ایران اینترنشنال؟! از حکومتهای مدعی حقوق بشر که روی هر چه جانی را سفید کردهاند؟! یا از یک مشت سلبریتی نمکنشناس؟! این وابستگان غرب به هر بهانهای ماموران امنیتی و انتظامی را متهم به آدمکشی میکنند...
گمان میرود، روندی که در جریان است چیزی جز تضعیف نیروهای امنیتی و جری شدن اراذل و اوباش نیست.
#امنیت
#مماشات
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💢 استراتژی «وِزوِز»؛ تمثیلی از وضعیت این روزها
✍️ حمید احتشام، پژوهشگر حوزه دین و مطالعات شناختی
🔸نوعی استراتژی جنگی با نام (تهاجم مگسی) وجود دارد که میتوان آن را #استراتژی_وزوز هم نامید.
🔸برای درک بهتر این #راهبرد_ایذایی، خود را در یک میهمانی باشکوه همراه با حضور دوستان و آشنایان تصور کنید! پذیرایی و نوشیدنیهای باب میلتان روی میز است و در حالی که بر کاناپه تکیه زدهاید و مشغول گفتگوی گرمی با دوستان خود هستید.
🔸ناگهان #مگسی_وزوزکنان بر روی گونه شما مینشیند. شما با یک حرکتِ دست آن را پَر میدهید. مگسِ نگونبخت وزوزکنان چرخی در فضای مهمانی میزند و اینبار بر پیشانی فرد مقابلتان فرود میآید. او نیز حرکت دستِ شما را تکرار میکند و مگس، وزوزکنان برخاسته و اینبار بر روی قندِ در قندان جا خشک میکند و یکی از مهمانان در حالی که به قندان اشاره میکند با حالت انزجار میگوید: «مگس مگس»!
🔸مگس نگونبخت کمکم حواسها را به خود جلب کرده است، یکی پیشنهاد باز کردن پنجره را میدهد؛ در حالی که دیگری به دنبال مگسکش میگردد، سومی بر گرفتن مگس با دستان خالی تمرکز کرده است.
🔸صاحبخانه پیشنهاد استفاده از اسپری ضد مگس را طرح میکند، اما به محض اقدام، یکی از مهمانان با عذر حساسیت نسبت به بوی آن، منصرفش میکند. بالاخره مگسکُش پیدا میشود، اما مگس بیچاره که متوجه اوضاع شده است، یکسره و وزوزکنان در حال چرخیدن است و از نشستن ممانعت میورزد.
🔸همگان منتظرند تا خستگی بر او چیره شود که همین اتفاق میافتد. به محض نشستن مگس، مگسکُش منجنیقوار شلیک میشود، اما نشانهگیری دقیق نیست؛ مگس که میپرد هیچ، چای داغِ استکانِ روی میز در اثر برخوردِ منجنیق، کُپ میشود و پای مهماندار جوان را کمی میسوزاند...
🔸اکنون چند ساعتی است که شکوه مهمانی، تحت تأثیر یک مگس قرار گرفته است، از آن گفتگوهای دلنشین و نوشیدنیهای گوارا خبری نیست. گرچه مگسی بیش نیست، اما امان مهمانان را بریده است. توجهها را به خودش جلب کرده است. اجازه شکلگیری مهمانی را نمیدهد.
🔸وضعیت امروز جامعه ما، وضعیت همین مگس است. استراتژی مگسی با همین شیوه، در حال جلب توجه است. گرچه ریز و ناتوان است، اما فضای مهمانی را تحت تأثیر قرار داده است. مگس داستان ما با عملیاتهای بسیار کوچک ولو یک نفره، اما خود را زنده نگه داشته، تا فضا را تسخیر کند. هدف او تعطیلی مهمانی یا تلخکردن کام مهمانان است.
✅ مگس ناتوان و زبون است، اما #استراتژی_وزوز را جدی باید گرفت.
#ایذه
#ترور #اغتشاش
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#برای_امروز
📌 کاریکلماتورهای یک نویسنده حوزوی
✍️ محمدجوادمحمودی
1️⃣سکوت خواص؛ گوش عوام را کَر میکند
2️⃣ جان نیروی امنیتی ارزان شود؛
به دست آوردن امنیت گران میشود
3️⃣ هزینه در کوچه رقصیدن شما؛
در خون غلطیدن مردم است!
❗️#امنیت_اتفاقی_نیست
#ادبیات #رسانه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🔸نمره کیروش بیشتر از 20
✍️ علیکردانی، عضو تحریریه مدادالفضلاء در روزنامه همشهری نوشت:
📌سرمربی پرتقالی تیم ملی، قاطعانه و ایرانیوار پاسخ شیطنت را داد؛ اما...
📌نمیتوان نمره خوبی به یحیی داد، چرا که یک مربی فوتبال اگر درس سیاست را نمیداند، درس فوتبال را که میداند و درس فوتبال اینگونه تعریف میشود که...
📌امروز امنیت روانی و مدیران کاربلد، مهمتر از تکنیک و تاکتیک خواهد بود.
📌اما چند سوال ساده از خبرنگار انگلیسی؛ آمریکاییها با حمله به عراق، افغانستان و تولید داعش، هزاران نفر از زنان و کودکان بیگناه را کشتند؛ آیا از سرمربی آمریکا هم درباره حقوق کودکان و زنان سوال میکنید؟!
📌اینکه کیروش در پاسخ خبرنگار به او میگوید؛ «بهتر است به اتفاقهای کشور خودت فکر کنی!» پاسخی بجا و لازم بود و دقیقا همان چیزی است که باید بهدنبال آن باشیم؛ چرا که بهتر است پاسخ این سوال را آنها و شرکای اروپاییشان بدهند. از این رو رهبر انقلاب فرمودند: «یک وقتی چند سال قبل در یک جمع یک نفر از من پرسید که شما در قضیّهی زن در مقابل غرب چه دفاعی دارید؟ من گفتم من دفاع ندارم، من حمله دارم! آنها باید دفاع کنند، آنها باید جواب بدهند. زن را تبدیل به کالا کردند. دفاع؟ من دفاع نمیکنم. ما مدّعی هستیم در قضیّه زن.»
🖇متن کامل در سایت روزنامه همشهری
#اجتماعی
#تیم_ملی
#حقوق_بشر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
آیین نگارش و نویسندگی
با حضور استاد جواد محدثی
یکشنبه ۲۹ آبان ، ساعت ۱۸ ، فیضیه
▫️
#آیین_نگارش
#کلاس_نویسندگی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🚨 قورباغههای هفتتیرکِش
✍️ امیرعباس طباطبایی، نویسنده حوزوی در «فکرت» نوشت:
🔷 طبق آخرین یافتههای علمی هفتگونه قورباغه در ایران وجود دارد که یک گونه از آنها در ناحیه جنوب تا جنوب شرق کشور زیست میکنند؛ همچنین ششگونه دیگر در بخشهایی از شمال کشور و نواحی زاگرس و جنوب غرب وجود دارند. متخصصین ویژگیهای زیادی را برای این حیوان بیان کردند که میتوان سه مورد را جز مهمترین آنها دانست:
1️⃣ دوزیستبودن: قورباغهها زیست واحدی ندارند؛ آنها نمیتوانند خود را در وضعیت ثابت قرار داده و به صورت پیوستار زندگی کنند چرا که اصولا حیاتشان به همین تزلزل بسته است.
2️⃣ جهشکردن: قورباغهها برخلاف دیگر حیوانات نه راه میروند، نه میدوند و نه میخزند؛ بلکه آنها میجَهَند؛ یعنی به یکباره از نقطهای به نقطه دیگر پرش میکنند و هیچگاه در موقعیت آرام به پیش نمیروند.
3️⃣ حمله به دوست و دشمن: قورباغهها (مخصوصا انواع خطرناک آنها) زمانی که موجودیت خود را در خطر ببینند، به هر طریقی که شده (یا از طریق پوست یا از طریق نیش و بزاغ)، زهر خود را به طرف مقابل (خواه دوست باشد یا دشمن) میریزند.
🔶 تا اینجا فقط یک سری نکات علمی رو مرور کردیم؛ غرض از بیان این مطالب این بود که در وضعیت فعلی کشور، باید مراقب انسانهای قورباغهصفتی باشیم که اولا منافقگونه و دوزیستوار فقط به فکر منافع خود هستند؛ ثانیا هیچ تعادل شخصیتی نداشته و به یک باد رسانهای از حالتی به حالت دیگر جهیده و مدام گرفتار افراط و تفریطند؛ ثالثا زمانی که دیگ برای آنها نجوشد، اجازه نخواهند داد تا دوست و دشمن بر سر آن سفره بنشینند.
🔷 این افراد فقط در ظاهر بین مردم محلی بلوچ و بختیاری و کرد و عرب زندگی میکنند و همانند مردم آن دیاران لباس میپوشند، ولی کوچکترین تحریکی کافی است تا آنها موجودیت خود را در خطر پنداشته و آن وقت نه به دشمنان فرضی خود (مامورین حکومتی) بلکه به مردم کوچه و بازار خودشان هم رحم نکنند.
✅ آری اینها نه بلوچند؛ نه بختیاری؛ نه کرد؛ نه ترک و نه حتی انسان؛ اینها مُشتی قورباغهاند که شهر را شلوغ پنداشته و هفتتیرکِش شدهاند.
#روان_شناسی_فتنه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 رهبرِ کتابخوانِ ما
✍️ الناز رحمت نژاد، نویسنده حوزوی نوشت:
📚چه صبح هایی که از خواب بیدار شدم و با چند جلد کتاب بالایِ سَرِ خودم و فرزندم مواجه شدم، لبخندِ رضایتی زدم و یادم آمد که آقا فرموده اند:«در منزل من، همه افراد بدون استثنا هر شب در حال مطالعه خوابشان می برد.»
📕 چه روزهایی که دوستانِ نویسنده ام از تهِ دِل می خندیدند و می گفتند:« آقا کتابشان را خوانده اند و تقریظ کرده اند، چاپ های بعدی کتاب را با تقریظ و دست نوشته رهبری روانه بازار میکنند.»
🔗 متن کامل در خبرگزاری فارس یا بسیج
#کتابخوانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#پویش_نوشتن
🖌نوشتن، بیتردید شما را به کتابخوانی میرساند
📒اما کتابخوانی مطلقا شما را به نوشتن نمیرساند
📉از معبر نوشتن وارد دنیای «آگاهی» و «دانایی» شوید.
#مدیر
#رحیل
#کتابخوانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#غرب_از_نمای_نزدیک
🔴 بحران نژادپرستی در غرب
✍️محمد تهرانی، استاد حوزه و دانشگاه
رویکرد نژادپرستانه به سیاهپوستان در غرب همواره بسترساز ایجاد تنش بوده و درگیری سیاه و سفید را به همراه داشته است؛ یک مثال آشکار داستان مالکوم ایکس از رهبران سیاهپوست آمریکایی است که سالها به مبارزه علیه تبعیض نژادی در آمریکا پرداخته است او در کتاب خاطرات خود به دنبال تحمل مرارتها و تبعیضهای فراوان در نهایت به این نتیجه میرسد که همه سفیدپوستان شیطان هستند! او در این اثر همه سیاهان را خشمگین و خود را خشمگینترین سیاه آمریکایی توصیف میکند. دیدگاهی که میتوان آن را ناشی از تبعیضهای ناروای تاریخ غرب نسبت به آنان تلقی کرد. هرچند در سال 1964 توسط لیندون جانسون رئیس جمهور وقت ایالات متحده هرگونه تبعیض نژادی، ملیتی و رنگی در آمریکا ممنوع اعلام شد ولی این معضل در فرهنگ این کشور ریشه تاریخی دارد و هنوز نیز جلوههای آشکاری از تبعیض نژادی در این کشور مشاهده میشود.
علاوه بر معضل تبعیض نژادی در غرب به ویژه ایالات متحده آمریکا، انواع دیگری از تبعیض همچون تبعیض جنسی، مذهبی و ... در این مناطق وجود دارد که طرح و بررسی همه آنها در این مجال نمیگنجد. نکته قابل توجه در این زمینه آن است که برخی گروهها در غرب برای مشروعیت بخشیدن به دیدگاههای تبعیضآمیز خود، آن را به مذهب نیز نسبت میدهند تا آنجا که یکی از محققان موضوع مذهب و سیاست در ایالات متحده معتقد است:
در آمریکا هرگز گروه یا نهضتی وجود نداشته که ضد سیاهپوستان و یا در خط نژادپرستی باشد ولی در قالب اصول مسائل غیر مذهبی عمل کند... انگیزه نژادپرستی در این کشور همواره به انجیل نسبت داده شده است و حتی آخرین فرقه مذهبی نژادپرست یعنی کوکلاس کلان، صلیب را به عنوان نشانه نهضت خود به کار میبرد.
این در حالی است که روح ادیان و مذاهب الهی با هرگونه نژادپرستی مخالف بودهاند. دین اسلام از ابتدای ظهور همواره بر نفی این پدیده شوم تلاش نمود. رسول خدا(ص) در خطبه معروف حجهالوداع فرمودند:
ای مردم، خدای شما یکی است و پدر شما یکی است همه شما از نسل آدم هستید و آدم هم از خاک میباشد، هیچ فضیلت و برتری برای عربها بر غیر عربها و هیچ فضل و برتری برای غیر عربها نسبت به عربها وجود ندارد و هیچ قرمزی بر سفید و نه سفیدی بر قرمز برتری ندارد مگر به تقوی.
#غرب_شناسی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 سخنان کلیدی رهبر انقلاب در دیدار مردم اصفهان
✍️ علی محمدیراد، نویسنده حوزوی
🔸۱.[اصفهان]یک شهری با هویّت کامل ایرانی و اسلامی.
🔸۲.اگر یک حکومتی و یک نظامی در دنیا به وجود بیاید که منطق لیبرالدموکراسی را رد کند و با یک منطق واقعی به مردم کشورش هویّت بدهد، آنها را زنده کند، آنها را بیدار کند، آنها را قوی کند این، منطقِ لیبرالدموکراسی را ابطال میکند؛ و این، جمهوری اسلامی است. #لیبرال_دموکراسی بر پایهی نفیِ دین بنا شده بود، و جمهوری اسلامی بر پایهی دین بنا شده؛
🔶۳.دلیل مردمی بودن[جمهوری اسلامی] این است که از بعد از رحلت امام تا امروز، این دولتهایی که سر کار آمدند، هیچ دو دولتی از لحاظ فکری شبیه هم نبودند
🔸۴.پس مشکل غرب و استکبار با جمهوری اسلامی این است که جمهوری اسلامی دارد پیشرفت میکند، و این پیشرفت را همهی دنیا دارند میبینند و به آن اعتراف میکنند، و این برای غرب غیر قابل تحمّل است؛
🔸۵.در این کارزار، در خط مقدّم دشمن، آمریکا قرار دارد؛ علّت اینکه ما روی آمریکا تکیه میکنیم و اصرار داریم، این است که آمریکا در خطّ مقدّم است
🔸۶.وظیفهی همهی ما این است که بدانیم باید پیشرفت کنیم. امروز پیشرفت وظیفهی ما است؛ در همهی زمینهها
این پیشرفتها نظام را مستحکم میکند، به نظام اقتدار میدهد. وقتی شما اقتدار پیدا کردید، دشمن نمیتواند نگاهِ چپ به شما بکند.
🔸۷.امید مهمترین ابزار پیشرفت است و دشمن روی این متمرکز شده؛ دشمن از همهی توان دارد استفاده میکند برای #القای_ناامیدی، برای القای بنبست
🔸۸.خب حالا این کارهایی(پیشرفتهای ایام اغتشاش) که من اشاره کردم، هم از لحاظ خود کار مهم است، هم از این جهت مهم است که نشانهی حرکت در جامعه است؛ پس جامعه راکد نیست، در حال حرکت است، در حال پیشرفت است؛ این خیلی مهم است که جامعه در حال پیشرفت و حرکت باشد.
🔸۹.پس شما اگر ایراندوست هستید، یکی از علائم و شاخصهای ایراندوستی شما این است که امید آفرینی کنید؛ اگر یأسآفرینی کردید، نمیتوانید بگویید ایراندوستید.
🔸۱۰.آنهایی که پشت صحنه، مسائل را آنها دارند میچرخانند ــ میخواستند مردم را بیاورند در صحنه، و حالا که نتوانستند، میخواهند شرارت کنند بلکه بتوانند مسئولین کشور را و دستگاه را خسته کنند. اشتباه میکنند؛ این شرارتها موجب میشود مردم خسته بشوند، از آنها بیزارتر بشوند، از آنها متنفّرتر بشوند.
🔸۱۱.«طبیعت یک ملّتِ باایمان همین است». بله، حادثه برایش پیش میآید امّا از حادثه که ممکن است تهدید باشد، برای خودش فرصت درست میکند
در اغتشاش اخیر هم همین جور [است]؛ در این اغتشاشات هم از این بهاصطلاح تهدید ــ که حالا آنها این را برای ملّت ایران یک تهدیدی دانستند ــ ملّت ایران استفاده کرد. چه کار کرد؟ «حقیقت خودش و جهتگیری خودش را نشان داد»
#رهبر_انقلاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#پویش_نوشتن
🔵 «اسلایم»
✍️ سیدحمید حسینیکیا به جمع نویسندگان حوزوی پیوست
علی! این چیه دستت؟
این؟ اسلایمه بابا.
چی هست؟
مثل خمیر بازیه اما خیلی بهتره. همه شکلی در میاد.
ازش گرفتم و مشغول شدم. توی استکان به شکل استکان در آمد. توی نعلبکی به شکل نعلبکی. جذاب بود. دونه های قرمز و نرمی که پیوسته آدمو به تکرارِ پشت تکرار وامیداشت. در حال ورز دادنش بودم که یکباره شباهت زیادی بین این ماده و اسلام به ذهنم خطور کرد. خصوصا که با حذف یک حرف، خودِ اسلام میشد.
دیدم احکام اسلام هم خیلی منعطفه؛ مثلا با اینکه طهارت در نماز واجبه اما «مربیه» می تونه با همون لباسِ جنایت زده نمازشو بخونه یا مثلا با اینکه شکستن نماز حرامه اما اگر دارن مالتو می دزدن، می تونی نمازو بشکنی و پیگیر مالت باشی، یا وقتی مریض هستی، میتونی و گاهی باید روزه نگیری. و دهها مثال دیگه.
البته اینا در احکام شرعی بود. در رفتارهای اجتماعی هم اسلام همینه؛ مثلا وقتی اوضاع اقتصادی زمانه بهبود پیدا می کنه و اکثریت جامعه از رفاه نسبتا خوبی برخوردار هستن، امامِ معصوم، لباس به روز می پوشه...
جالبه که شاگردانِ مکتب اسلام هم با همین فرمون پیش رفتن و دچار تصلب فکری نشدن. اون هم در حدی که در صورت لزوم و اقتضای مصلحت، قادرن کاری در حد انداختن قرآن از روی نیزه انجام بِدن.
🔗 متن کامل در افکار حوزوی
.
#انقلاب_اسلامی
#جستار #ادبیات
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN