🔸بایستههای مهار تورم، رشد تولید
✍ حسن مددخانی
🌹مهار مسئولیت گریزی
🌹رشد مسئولیت پذیری
🔷مهار وابستگی
🔷رشد وارستگی
♦️مهار خودخواهی
♦️رشد دگرخواهی
🔹مهار وادادگی به دشمنان
🔹رشد دلدادگی به دوستان
🌷مهار خودباختگی
🌷رشد خودباوری
#تورم
#تولید
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸طایفهی طلبکار
✍ اسماعیل دشمیر
حکایت جمهوری اسلامی و سلبریتیها حکایت مادر و فرزند است. مادری که موجود بی ارزشی را درون خود نگه میدارد، آن را از خون خودش تغذیه میکند، مدتها سپر او میشود، به او جان میبخشد و بالاخره او را به این دنیا میآورد. وقتی که پا به دنیا گذاشت، شیرهی وجودش را به او تقدیم میکند. کم کم مادر به حاشیه میرود و فرزند دیده میشود، اما مادر خوشحال است که فرزندش مورد توجه قرار گرفته است. کودکی که بزرگ شده، حالا به توانایی و زیبایی رسیده است.
پس از گذشت زمانی نه چندان طولانی، فرزند برای رسیدن به هوسهای جدیدش نیازمند نردبان است. لگدی به مادر خود میزند تا موقعیت جذابتری را کسب کند.
این مادر مظلوم پیوسته در حال پرورش چنین فرزندان ناخلفی است. اشکال کار کجاست؟ بچه ذاتا مشکل دارد؟ در دوران پرورش منحرف میشود؟ یا دستِ این مادر، اساسا بی نمک است؟
هر چه بود و هر چه باشد، اگر از فرایند نمک به حرامی این جماعت درس نگیریم، ضربههای بیشتری میخوریم.
ای آنکه به تقریر و بیان دم زنی از عشق،
ما با تو نداریم سخن، خیر و سلامت
درویش! مکن ناله ز شمشیر احبّا
کاین طایفه از کشته ستانند غرامت
#اشکان_خطیبی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌به مناسبت اولین سال رحلت آیتالله رودباری
🔸ناگهان قلب رشت ایستاد
✍ محمد رنگینکمان
يرفع الله الذين امنوا منكم والذين اوتوا العلم درجات
یکسالی میشود که در فراغ بزرگ مردی نشسته ایم که در روزهای اول بهار و آغاز قرن جدید از میان مان پرکشید و آسمانی شد، عالم وارسته و شخصیت فرهیخته ای که علم همراه با عمل، از او انسانی کامل ساخته بود که کمالش در تمام زمینه ها بروز و ظهور داشت، نفس سلیم، قلب پاک، درونی تزکیه شده و زهد فراوان و اخلاق پسندیده اش اورا به تکیه گاه معنوی مردمان خطه شمال تبدیل کرده بود
بزرگ مردی از دیار میرزاکوچک خان جنگلی و از شاگردان و مریدان حضرت امام رحمة الله علیه که تا آخر عمر شریفش در دفاع از آرمان های آن مردبزرگ لحظه ای دریغ نکرد و پیوسته پشتیبان و یاور ولایت بود او که وجودش برای مردمان نجیب گیل و دیلم چیزی جز خیر و نیکی نداشت، و در میان مردم نیز جز به امانت داری، درستکاری و صداقت شهره نبود.
روحانی اصیل گیلانی که سخن از او در میان است مرحوم حضرت آیت الله سید مجتبی رودباری است، که اهل ذوق و معرفت از او بعنوان تندیس پارسایی یاد میکنند، عالم باورعی که وجود با برکتش نقطه ثقل ایمان و معنویت مردم گیلان بشمار میرفت ، سالهای سال نماز جماعتش از باصفا ترین و روح نوازترین نمازهای جماعت گیلان بود که در صفوف جماعتش عالمان وارسته و طلاب تقوا پیشه، بسیجیان دلداده خدا، بازاریان خداجو و دیگر قشرهای مردم شرکت میکردند، او که وقتی به نماز میایستاد همچون نماز بهجت ها توگویی به دنیا و مافیها پشت پا میزد و مشغول عبادت خالق میشد؛ بی جهت نبود که بسیاری از اوقات جا برای نماز گزاران تنگ می گردید و جمعی از مردم، حتی آنان که مشتاقانه و به امید کسب فیض از آن نماز پر معنویت از شهرهای دیگر آمده بودند مجبور به صبر بودند که پایان جماعت فرا رسد تا بتوانند وارد مسجد شوند و نماز بخوانند .
او که اخلاق پسندیده و قلب مهربانش سکینه دلهای محرومان و مستضعفان و وجود نورانی اش در شهر رشت ملجا دردمندان و پناه مومنان بود هرگز خود را از مردم دور نمیکرد و از هیچ کاری برای رفع مشکلات مردم دریغ نمینمود، حضور ساده و بی پیرایه و صمیمی اش در میان مردم و رفت و آمد های عادی و بدون تشریفات او از منزل تا مدرسه علمیه جامع همیشه در اذهان ماندگار خواهد بود، آیت الله رودباری که عمر شریفش را در راه ترویج احکام شریعت و تربیت انسان های فاضل و وارسته سپری نمود هرگز برای چهره شدن خود حرکتی نکرد و قدمی برنداشت که مصداق «فی الارض مجهولون و فی السماء معروفون» بود، حاج آقا رودباری یادگار سلف صالح بعنوان عالمی اهل عمل و پرهیزکار و معلمی خوش بیان و بی نظیر که تمام عمرش را با زهد و تقوایی که در بستر تأسی به مکتب اهل بیت عصمت و طهارت در او تجلی یافته بود زندگی کرد و الگوی بارزی از یک روحانی اصیل شیعه که مصداق «فاز من تمسک بکم و سعد من والاکم» بوده است را ارائه نمود و سرانجام پس از عمری مجاهدت در راه خدمت به اسلام و انقلاب و مردم با اصالت خطه ولایتمدار گیلان در دوم فروردین ۱۴۰۱ به ندای حق لبیک گفت و ناگهان قلب رشت ایستاد.
عاش سعیدا و مات سعیدا
#آیت_الله_رودباری
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸یکدیگر را قضاوت نکنیم
✍ علیرضا مکتبدار
(هر پرهیزکاری گذشته ای دارد و هر گناهکاری آیندهای)
ما انسانها معمولاً خود را برتر از دیگران میدانیم؛ هر چند در زبان، ریاکارانه و یا از سر عادت با دیگران تعارف کرده و خود را ناقص و کوچک جلوه دهیم، اما در واقعِ امر، حبّ ذات و خویشتندوستی مانع آن است که در کنار بدیها و نقایص دیگران، گوشه چشمی نیز به خوبیها و زیباییهای آنان داشته باشیم. نگاهی این چنین، عاقلانهترین نوع نگاه است که هر انسانی میتواند از روزن آن به دیگران بنگرد چرا که هیچ انسان عادیای، کامل و بدون عیب و نقص نیست.
هر انسانی، هرچند که عمری را به عبادت و پرهیزکاری گذرانده باشد، به هر روی در برههای از زندگی خویش خطا و لغزش داشته و دامنی به میِ گناه تر کرده است، همانگونه که هر انسان خطاکار و گناهپیشهای، آیندهای در پیش دارد که چه بسا در آن فرصت اصلاح خویشتن و جبران مافات را بیابد. پس نه پرهیزکار باید به پرونده درخشان خویش مغرور گردد و در دیگران به چشم حقارت بنگرد و نه فرد گناهکار از آینده درخشانی که میتواند برای خود رقم زند، چشم پوشد.
#اخلاق_اجتماعی
#قضاوت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
فرهنگسازی یا کار سلبی؟!
✍ سیدمسعود حسینی
در مساله #حجاب ، فرهنگسازی اصلیترین اقدام است. اما یک سوال مبنایی هم وجود دارد که آیا اساسا نحوه ای از پوشش هست که نباید؟
اگر هست چگونه باید مانع آن شد؟
اگر با زبان فرهنگسازی نشد، حاکمیت لازم است ورود الزام آور کند یا باز هم نه؟
🔻واقعا بعضی ها هستند که تحت هیچ شرایطی به حاکمیت حق ورود به مساله حجاب را نمیدهند حتی اگر...😐
#حجاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
FarsCast4 (1).mp3
13.31M
#روایت_شب
🎙قصه حضرت نوح به نقل از تفسیر سورآبادی و روضالجنان
@Farsna
🔸بودجههای سرگردان
✍ اسماعیل دشمیر
او را چنان بزدندی که بی هوش گشتی..یک یک را در بکوفتی گفتندی کیست گفت پیر شما نوح...
وقتی میگیم بخش قابل توجهی از بودجههای فرهنگی مذهبی کشور حیف و میل میشه دقیقا به چنین مواردی اشاره میکنیم.
مخاطب سر کلاس فارسی دری نشسته یا میخواد توی یه بستر فست فودی، یه محتوای جذاب و مفید و کوتاه رو بگیره؟!!
وجدانا چند درصد مخاطبین اینو تا آخر گوش میکنن و ازش بهره میبرن؟
#حیف_یا_میل
#نقدی_بر_یک_صوت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸دلایل سختیهای مومنین در دنیا
(برگرفته از جزء چهارم قرآن کریم)
✍ سعید کرمی
🌹وَ لِیُمَحِّصَ اللهُ الَّذینَ آمَنوا وَ یَمحَقَ الکافرین.(آل عمران_۱۴۱)🌹
قبل از اینکه این آیه ی شریفه را توضیح دهم عزیزان را به آیه ی قبل و توضیحاتی از آن ارجاع میدهم.
در آیه ی قبل که در مورد شکست مسلمانان از کفار در یکی از جنگهاست میفرماید...
📌دسترسی به متن کامل، با کلیک بر نام نویسنده.
#اجتماعی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌وفاداری سیاسی!
همه چیز کار خودشان است
✍ م.ع شهرآشوب
در سپهر سیاست انچه که حرف اول و آخر را می زند منافع است، هر چند تفسیر این واژه برای هر سیستم و دولتی معنای خاص خود را دارد و در بسیاری از موارد این تفسیر ها حتی در برابر یکدیگر قرار می گیرند .
کمتر دولتی را می توان مشاهده کرد که در مراودات خارجی خود پس از دست دوستی دادن با دولت دیگر، در هر شرایطی نسبت به آن وفادار باشد. اما وفاداری از ویژگی های خاص سیاسی جمهوری اسلامی است. در نگاه کشور هایی که با جمهوری اسلامی مراودات سیاسی دارند این یک امتیاز مهم و مثبت به حساب می آید. این وفاداری تا آنجاست که حتی اگر در بسیاری از مسائل خلاف منافع جمهوری اسلامی عمل کنند، زیر قولشان بزنند و یا در برخی مسائل حتی به آن پشت کنند، باز می توانند روی لطف و گذشت ایران حساب باز کنند. این مسئله بارها در طول تاریخ انقلاب اسلامی از سوی دولت های دوست رقم خورده است. اما این داستان به سیاست خارجی محدود نمی شود، بلکه به حکمرانی جمهوری اسلامی در درون مرزها نیز تسری یافته است. در تاریخ جمهوری اسلامی سیاست مداران بسیاری را خواهید دید که در تصمیم گیری و تصمیم سازی بر خلاف منافع و مبانی انقلاب اسلامی طی طریق کرده اند . در بسیاری از موارد تصمیمات و عملکرد و سخنانشان ضررهای قابل توجهی را به کشور تحمیل نموده است . اما بیش از آن که آن ها خود را به جمهوری اسلامی وفادار بدانند این جمهوری اسلامی بوده که نسبت به ایشان وفادار بوده و نه تنها ایشان را مواخذه نکرده بلکه ایشان را برای بار دیگر در ارکان سیاست گذار و تصمیم ساز ابقا نموده است.
به نظر می رسد جمهوری اسلامی اکنون در نقطه ای سرنوشت ساز قرار دارد که باید بین وفاداری به مهره های هزینه ساز و ولی نعمتان مستضعف خود یکی را انتخاب نماید. در غیر این صورت باید با این انگاره ذهنی مردم که « همه چیز کار خودشان است » کنار بیاید.
#سیاست
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🔸 چرا سالروز ولایتعهدی امام رضا(ع) نماز شکر دارد؟
✍دکتر محسن الویری، عضو هیأت علمی تاریخ دانشگاه باقرالعلوم و مدیر گروه تاریخ
دو روز پیش، یکی از دانشجویان عزیز پرسشی را با اندکی ویرایش به این صورت مطرح کردند: چرا شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان در باره اعمال روز ششم ماه مبارک رمضان به نقل از سید توصیه به دو رکعت نماز شکرانه به مناسبت سالگرد ولایت عهدی امام رضا علیه السلام کرده است؟ مگر ولایت عهدی امام رضا علیه السلام که به اصرار مأمون و علی رغم میل امام صورت گرفت شکرانه دارد؟
❇️متن عبارت سید (بن طاووس) در کتاب اقبال الاعمال (نام کامل کتاب چنین است: الاقبال بالاعمال الحسنة فیما یعمل مرة فی السنة) چنین است:
و روي أنّه يصلّي يوم السّادس من شهر رمضان ركعتين، كلّ ركعة بالحمد مرّة و بسورة الإخلاص خمسا و عشرين مرّة، لأجل ما ظهر من حقوق مولانا الرّضا عليه السلام فيه. (ج ۱، صص ۲۶۳ ـ ۲۶۴).
یعنی:
و روایت شده است که در روز ششم ماه رمضان دو رکعت نماز خوانده شود، در هر رکعت یک بار سوره حمد و بیست و پنج بار سوره توحید، این نماز به خاطر آن چه از حقوق سرور ما امام رضا علیه السلام در این روز آشکار شد خوانده میشود.
همان گونه که ملاحظه میشود سید بن طاووس بدون کاربرد کلمه شکرگزاری، وجه این دو رکعت نماز را آشکار شدن حقوق امام رضا علیه السلام در این روز که سالگرد اعلام ولایت عهدی آن حضرت است، شمرده است. ایشان همچنان بدون ذکر سند و به صورت مجهول بیان کردهاند که چنین نمازی روایت شده است، بی این که مشخص شود ذیل عبارت یعنی "لأجل ما ظهر ..." هم بخشی از این روایت است یا تعلیل خود ایشان است که به دنبال روایت آن را ذکر کردهاند. برای توضیح در باره وجه شکرگزاری در چنین روزی، اولین نکتهای که باید به آن توجه کرد تفاوت گفتمان حاکم بر سیرهپژوهی و فهم سیره معصومان علیهم السلام در دهههای اخیر با گفتمانهای رایج در این زمینه در دوران گذشته است، محدود کردن وجه سیاسی رفتار ائمه به ظلمستیزی و همه رفتار و سیره آنها را در پرتو مبارزه با حاکمان ظالم تفسیر کردن نگاه رایج در دوران معاصر و به ویژه نگاه متأثر از فرهنگ انقلاب اسلامی است، ولی علمای پیشین الزاما این گونه نمینگریستند، بنا بر این نباید انتظار داشت که علمای پیشین همچون غالب سیرهپژوهان معاصر نگاهی یکسره سلبی به فرایند ولایتعهدی داشته باشند. گرهگشایی از نقاط مبهم این نکته را باید به فرصتی دیگر وانهاد.
با این وجود، حتی در چارچوب نگاه معاصر به سیره معصومان علیهم السلام، باید توجه داشت که تأکید سید بن طاووس به آشکار شدن حقوق (پنهانمانده) امام رضا علیه السلام در این روز است و نه ابراز خرسندی برای برگزیده شدن امام علیه السلام به عنوان ولیعهد مأمون. بین این دو تفاوتی آشکار وجود دارد. آشکار شدن حقوق نادیده گرفته شده امام رضا علیه السلام در پرتو پذیرش ولایتعهدی اجباری از سوی ایشان در کوتاه مدت، دست کم به سه صورت گرفت:
• ستودن امام و بیان فضائل ایشان از سوی شاعران و سخنوران در همان مجلس اعلام ولایت عهدی.
• فراهم آمدن زمینه برای شاعرانی مانند دعبل خزاعی که برای تقدیم سروده زیبای خود تا مرو به دیدن امام آمد
• تغییر شرایط اجتماعی و سیاسی جامعه اسلامی و امکانپذیر شدن بیان مدائح اهل بیت علیهم السلام در گستره امت اسلامی
افزون بر این و در نگاهی بلند مدت، پیامدهای بسیار بزرگ حضور امام رضا علیه السلام در مرو برای گسترش تشیع در ایران و دنبالههای آن نیز که به نوبه خود به آشکار شدن حقوق ائمه علیهم السلام انجامید، به عنوان یکی دیگر از برکات این رویداد مهم، باید در همینجا مد نظر قرار گیرد.
بنا بر این، اقدام مأمون با هر انگیزهای صورت گرفته باشد یک عقبنشینی برای عباسیان و یک گام به جلو و یک پیروزی برای اهل بیت علیهم السلام بود و مقدمهای برای نشر هر چه بیشتر فضائل اهل بیت علیهم السلام به ویژه در ایران شد و این شایسته شکر است. امام رضا علیه السلام نیز به جای ستیز آشکار با مأمون، ولایت عهدی را هر چند با اکراه پذیرفتند و این امر نیز سرآغاز برکاتی شد که آن هم شایسته شکر است.
#ماه_رمضان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌹🌹🌹🌹🌹
من مست می از جــام امام حسنــم
دلــدادهٔ آن شــــاه غـــریب وطنـــم
هر صبح اگر نام حسین است به لب
از لطف حسن بوده حسینی شدنــم
#رقیه_سعیدی_کیمیا
#دوشنبه_های_امام_حسنی
💠 @shaeranehowzavi
.
«محفلی به رنگ نور»
✍️فاطمه شکیب رخ، عضو تحریریه مجتهده امین
از ابتدای مباه مبارک رمضان برنامهدیدنی و بسیار تماشایی «محفل» به روی آنتن صدا وسیمای ملی نشسته است. برنامهای که از هر زاویه که به آن نگریسته میشود جز تجانس منطقی در ارائه مفاهیم قرآنی، دیوارههای تصویر آن را نقش نداده است. گسترهی زوایای افکار دستاندرکاران این برنامه در انتخاب موضوع، محتوا و چگونگی چینش متوازن آن با مفاهیم قرآنی در شمار نقاط قوت برنامه محفل قرآنی بوده که با حضور داوران پر نشاط و اجرای شورانگیز آنان تکامل یافته است. گزینش داورانی از قرّاء بینالمللی با ملیتهای ایرانی، سوری، عراقی از شیعه و سنی، اتفاقی شایسته در ترسیم و معرفی فضای تقریب و فراملیتی ایران اسلامی است که میتوان معرفی نمود.
گزینش مهمانان دعوت شده نیز مزین بر ویژگیهای محفل است؛ حضور خانوادهای با شش فرزند و قرائت آیات قرآنی قاریان در تأکید وعدهی الهی بر رزق فرزند (1)، اجرای دسته جمعی گروه بضعهالمصطفی با ملیتهای گوناگون مسلمان و گویشهای متفاوت در کنار حضور حافظ امی قرآن آنهم از محرومترین استان کشور یعنی سیستان و بلوچستان، نشان دهندهی شناسایی ظرفیتهای ترویجی فرهنگ اصیل قرآنی و بهرهمندی از مفاهیم قرآنی برای تطبیق با چالشهای فعلی است که پس از سالها کمتوجهی، در معرفی آن همت گماردهاند. اکنون که این اتفاق مبارک حادث گردید. سزاوار است که تقدیر و تحسین ملت مومن ایران در جهت ساخت امثال چنین مجموعههایی نمودی آشکاری داشته باشد.
(1)وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلَاقٍ نَّحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ إِنَّ قَتْلَهُمْ كَانَ خِطْئًا كَبِيرًا؛ و فرزندانتان را از ترس فقر، نکشید! ما آنها و شما را روزی میدهیم؛ مسلماً کشتن آنها گناه بزرگی است! الإسراء آية 31
#جهاد_تبیین
#ماه_رمضان
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI