🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#ذلت_باطنی_در_برابر_خدا
#مقام_مُخبتین
#موانع_خشوع_قلبی
#جلسه_سوم
✅ یکی از موانع جدّی در مسیر#خشوع قلبی برای خدا ، عبارت است از سبک زندگی غربی برگرفته شده از تعلیم وتربیت غربی
✅ وقتی اسم سبک زندگی غربی به میان می آید نمی خواهیم به این مسئله به شکل سطحی نگاه کنیم که مثلاً بگوییم فساد وفحشاء و کنسرت و رقص و آواز و اختلاط محرم و نامحرم بد هستند بلکه می خواهیم بگوییم مسئله ریشه ای تر از این حرف هاست !!
✅ الان بیش از نود درصد از علوم انسانی در دانشگاه های ما ، غربی هستند !!
✅ علم مدیریت ، جامعه شناسی ، روانشناسی ، معماری ، پزشکی ، و ........ خیلی از علوم دیگر باتوجه به کتاب ها و مبانی غربی تدریس می شود !!
✅ برای اینکه تفاوت علوم غربی با علوم اسلامی بیشتر روشن بشود یک مثال می زنم وآن اینکه در علوم غربی برای جهان هستی از لفظ طبیعت استفاده می شود در حالی که درعلوم اسلامی از لفظ خلقت استفاده می شود وتفاوت آنها دراین موضوع است که وقتی بگوییم #طبیعت دیگر پای خالق وسط نمی آید ولی اگر بگوییم #خلقت ، پای خالق وسط می آید و بعد از آن بحث صفات خالق و سنت های او ودستوراتش به میان می آید که بالفظ طبیعت زمینه برای ازمیان برداشتن خالق مطرح می شود !!
✅ وقتی در علوم دانشگاهی
، قائل به خالق نبودیم بحث
#اومانیسم مطرح می شود یعنی هرچیزی که انسان گفت نه اینکه هرچیزی که خالق بگوید !
✅ در سبک زندگی اسلامی نظر خالق و اولیاء الهی مطرح است ولی در سبک زندگی غربی نظر انسان ها و نظراکثریت مطرح است حتی اگر نظراکثریت برخلاف نظر خداوند متعال باشد !
✅ در تعلیم وتربیت غربی اهدافی که تعیین
می شود با توجه به نظر دانشمندان غربی است ولی درتعلیم وتربیت اسلامی اهداف براساس نظر خالق واولیاء الهی تعیین می شود .
✅ درست است که در کشور ما انقلاب اسلامی اتفاق افتاده ولی متاسفانه غرب گرایی و دیدگاه های غربی از روز اوّلی که انقلاب پیروز شد طرفدارن پروپاقرصی داشت و دارد که نمی گذارند علوم دانشگاهی اسلامی شوند !
✅ وقتی می گوییم مانع می شوند ونمی گذارند یعنی کارشکنی می کنند ، خرابکاری می کنند ، به اعوان وانصار خودشان دربین مسئولین و ادارات پالسِ منفی می دهند ، طرح های مثبت را تحریف می کنند ، افراد دلسوز را تخریب می کنند ، تهدید وتطمیع می کنند ، و هزار روش دیگر ......
✅ وقتی می گوییم علوم دانشگاهی ما اکثراً غربی است شاید این فکر به سراغ افراد جامعه بیاید که حالا مگر اشکال جدی آن کجاست ؟
✅ اشکال جدّی این جاست که وقتی خالق را حذف کردی راه برای هرگونه اندیشه ناقص و مُضر و پُرمَفسده برای جامعه باز می شود وانواع مفاسد درقالب توجیهات ناقصِ بشری رواج پیدا می کند .
✅ اشکال دیگری که مطرح است این است که هیچ فردی از افراد بشر نمی تواند مصلحت ومفسده بشریّت را مثل خالق تشخیص دهد زیرا عقل حکم می کند خالق بهتر از مخلوقات به مصالح ومفاسد احکام مربوط به انسان ها آگاه است .
✅ مفاسد تفکر غربی در جلسات بعدی بامصادیق ومثال های واضح ومتنوع به عرض دوستان خواهد رسید ان شاء الله .......
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿
🌸🌿🌸🌿🌸🌿
🌿🌸🌿🌸🌿
🌸🌿🌸🌿
🌿🌸🌿
🌸🌿
🌿
#ذلتِ_باطنی_در_برابر_خدا
#مقامِ_مُخبتین
#موانعِ_خشوع_قلبی
#جلسه_چهارم
👇👇👇👇👇👇
@mohsenriyahinia
✅ یکی از #موانع جدّی بر سر راه #خشوع قلبی در برابر خدا ، تعلیم وتربیت #غربی است که الان در بسیاری از علوم #دانشگاهی ما حاکم است و برای رسیدن و رساندن به مقام #مُخبتین و خاشع شدن برای حق و حقیقت ابتدا باید انقلاب علمی در دانشگاه ها صورت بگیرد و علوم دانشگاهی ما اسلامی بشود !
✅ وقتی می گوییم علوم دانشگاهی باید اسلامی بشود برخی افراد فکر می کنند یعنی اسم دانشگاه ، اسلامی بشود وعکس امام ورهبری و شهدا در اتاق های #دانشگاه ، نصب شود واز اختلاطِ مَحرَم و نامحرم جلوگیری شود و اوّلِ جلسات وهمایش ها #قرآن خوانده شود و #حجاب رعایت شود ، در حالی که قضیه بسیار ریشه ای تر از این حرف هاست !
✅ در سال ۵۷ ، انقلابی که انجام شد هر چند همه جانبه بود و #برکات زیادی داشت ولی بیشتر جنبه تغییرِ #حاکمیتی داشت و موانعِ پیاده شدنِ #احکامِ عمیق اسلامی بر سر جای خود باقی بود !
✅ به عبارت دیگر یک انقلابِ #سیاسی بود که در ادامه آن باید #دو_انقلاب دیگر در عرصه فرهنگ و اقتصاد صورت می گرفت که این دو انقلاب هم وابسته به ایجاد #انقلاب_علمی در دانشگاه ها و مراکز علمی است که از آن به اسلامی شدن #علوم تعبیر می شود و تا زمانی که علوم ما اسلامی نشود هیچ گونه تغییر جدّی در تعلیم وتربیت و #تحولات اجتماعی صورت نخواهد گرفت .
✅ برای اینکه مطلب برای شما مخاطبین عزیز
بیشتر روشن شود به متن زیر که
بیانات آیت الله #جوادی_آملی است دقت بفرمایید 👇👇👇
✅ اگرخواستیم علوم تجربی و متون درسی دانشگاهها #اسلامی گردد باید نکات ذیل رعایت شود :
1⃣ عنوان #طبیعت برداشته شود وبه جای آن عنوان #خلقت قرار گیرد .
2⃣ عنوان #خالق که مبداء فاعلی است ملحوظ باشد.
3⃣ هدف خلقت که پرستش #خدا وگسترش #عدل_و_داد است به عنوان مبداء غایی( مقصد خلقت) منظور شود .
( خصوصاً در تدریس ها )
4⃣ محورِ بحث ، دلیلِ #معتبر_نقلی مانند آیه #قرآن_و_حدیثِ صحیح قرار گیرد.
5⃣ از تایید های #نقلی یا تعلیل های آن استمداد شود.
6⃣ درهیچ موردی #شعار( حَسبُنا العقل ) یعنی #عقل برای ما کافیست ونیازی به قرآن وحدیث نداریم نباشد همانگونه که #شعار ( حَسبُنا النقل ) به این معنا که قرآن وحدیث کافیست ونیازی به #عقل نداریم هم نباشد .
زیرا دلیل #عقلی و #نقلی باهم باید لحاظ شود .
7⃣ تفسیر هر جزیی از #خلقت با در نظر گرفتن تفسیر جزء دیگر آن باشد تا از سنخ تفسیر #تکوین_به_تکوین به شمار آید .
زیرا هرموجودی از موجوداتِ نظام آفرینش ، کلمه ای از کلمات کتاب تکوین وخلقت میباشد که همدیگر را #تبیین میکنند .
این مبحث ادامه دارد ......
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#ذلت_باطنی_در_برابر_خدا
#موانع_خشوع_قلبی
#مقام_مُخبتین
#جلسه_پنجم
✅ برای رهایی از سبک زندگی غربی و تعلیم وتربیت غربی ، سه چرخش باید انجام دهیم که عبارت است از ؛
1⃣ چرخش از علم گرایی به عقل گرایی دینی
2⃣ چرخش از قانون گرایی به اخلاق گرایی
3⃣ چرخش از حالت ارباب رعیتی که به بهانه رعایت قانون ، قانونی شده به رعایت تقوا در ارتباط با خلق و خالق و رسیدن به عبودیت بامحوریت تقوای الهی
✅ توضیح بیشتر 👇👇👇👇👇
✅ درتربیت معاصر و به اصطلاح مُدِرن ،
چرخش یا گذر از عقل گرایی به علم گرایی است .
✅ مفهوم عقل در تربیت مُدرن معنای دقیقی ندارد .
✅ مفهوم عقلانیت ماجرای بسیار پیچیده ای است .
✅مفهوم عقل درتعلیم وتربیت اسلامی عبارت است از علم وشناخت بعلاوه چیزهای دیگری که عبارت است از ؛
✅ اتخاذ کردن چیزی که به آن شناخت پیدا کرده ایم و تعهد در برابر آن
✅ یعنی کسب علم در اسلام برای رسیدن به شناخت و کشف حقایق عالم و تسلیم شدن دربرابر آن حقایق است نه اینکه فقط بخواهیم مدرک بگیریم و متخصص شویم وجایگاه اجتماعی پیدا کنیم ولی هیچ گونه سلوکی به سوی کمالات انسانی و سیر الی الله نداشته باشیم !
✅ برای مثال اگر خدا را شناختیم که وجود دارد و دوست ماست آیا این مطلب را به عنوان راهبرد در زندگی اتخاذ می کنیم و دربرابر آن متعهد به رعایت وظایف می شویم یا نه ؟
✅ مثال دیگراینکه اگر شناخت پیدا کردیم که شیطان وجود دارد و دشمن ماست آیا این شناخت را در زندگی به گونه ای اتخاذ می کنیم که دربرابر این شناخت ، به تعهد برسیم یعنی واقعاً در زندگی شیطان را دشمن بدانیم نه دوست و از وسوسه های او پرهیز می کنیم یا نه ؟
✅ مثال های دیگر عبارت است از ؛
شناخت پیدا کردن به دنیا و آخرت و همسر وفرزندان و والدین و نقش های خود و اتخاذ کردن آن چیزی که شناخت پیدا کرده ایم و تعهد دربرابر آن شناخت
✅ بنابراین در مفهوم عقلانیت سه مرحله وجود دارد که عبارت است از ؛
1⃣ مرحله علم وشناخت
2⃣ مرحله اتخاذ کردن
3⃣ مرحله تعهد برای عمل کردن
✅ مراقب باشیم تا قبل از اینکه شناخت حاصل نشده است نرویم چیزی را اتخاذ کنیم !!
✅ همه چیز بر می گردد به اینکه چه چیزی را چگونه اعتبار و اتخاذ می کنیم ؟
✅ اتخاذها اگر مبتنی بر حق و واقعیت باشد اتخاذ درست بوده ولی اگر اتخاذ برباطل باشد آن اتخاذ هم باطل است .
✅ بنابراین اگر بخواهیم علمی تر سخن بگوییم باید عرض شود تعلیم وتربیت غربی بر علم حصولی و توسعه آن تاکید دارد ولی تعلیم وتربیت اسلامی بر کسب علوم حصولی و عبور از آن و رسیدن به علوم حضوری و مکاشفات باطنی و سیر الی الله و کسب غایتِ کمالات انسانی تاکید دارد .
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#ذلت_باطنی_در_برابر_خدا
#موانع_خشوع_قلبی
#مقام_مُخبتین
#جلسه_ششم
✅عرض شد اگر بخواهیم تابع تعلیم وتربیت اسلامی باشیم باید برعکس غرب ، ما به دنبال چرخش از علم گرایی به عقل گرایی باشیم که دراین صورت پای اخلاق رابه مدارس باز می کند .
✅ برای چرخش از علم گرایی به عقل گرایی باید چرخش دومی صورت بگیرد که عبارت است از چرخش از قانون گرایی به اخلاق گرایی
✅ دومین چرخشِ مهمی که درتربیت اسلامی نسبت به تربیت مدرن باید اتفاق بیفتد همین چرخش از قانون گرایی به اخلاق گرایی است .
✅ آقای ماکس وِبِر در ابتدای نظریه دموکراسی این رامطرح می کند که وقتی پوسته دیکتاتور شکسته می شود انرژی بسیار زیادی از توده های مردم آزاد می شود و یک چیزی باید این انرژی آزاد شده را کنترل کند تا هرج و مرج نشود لذا ایشان عبارت دموکراسی را خلق می کند و همواره در کنار دموکراسی ، بروکراسی هست و امکان ندارد دموکراسی باشد ولی بروکراسی نباشد و هرجا دموکراسی و بروکراسی آمد دستگاه پارلمان و قانون گذاری هم می آید تا آنجا که دولت توتالیته بوجود می آید و دولت توتالیته تمامیّت یک شهروند را در اختیار می گیرد و همه آزادی هایش را به بهانه قانونگرایی دراختیار می گیرد به خصوص در آموزش فلذا آمدند آموزش را با قانون همراه کردند .
✅ آموزش وپرورش جدید ، مولودِ سیستم دموکراسی و بروکراسی است .
✅ اشکال اساسی این است که در قانون گرایی ، الزام وجود دارد در حالی که در اسلام احساس مسئولیت وجود دارد نه صِرفاً اطاعت از قانون به عنوان اجبار !!
✅ در تعلیم وتربیت اسلامی شرط اول برای فعل اخلاقی ، آزادی است نه اجبار از بیرون
✅ باید انتخاب ها و گزینش های فرد ، کاملاً آزادانه و شخصی باشد تا ارزش پیدا کند .
✅ فاعل اخلاقی اگر آزادی نداشته باشد آن فعل اخلاقی نیست .
✅ امتحانات الهی به خاطر این است که می خواهد شما در آزادی کامل ، بر سر ایمان خودت بایستی فلذا با امور خوشایند و ناخوشایند شما را امتحان می کنند .
✅ رفتار مومنانه باید به همراه صداقت در ایمان باشد .
✅ بنابراین اگر در مدرسه بچه ها قانون گرایی را یاد بگیرند ولی به اخلاق پایبند نباشند این تربیت اسلامی نیست ولی مدرن است یعنی قانون گرایی بدون اخلاق
✅ می گویند فلان کشورها خوب قوانین را رعایت می کنند در حالی که نظر اسلام این است که جامعه اخلاقی باشد به همراه تعهد ایمانی
✅ فلذا باید از قانون گرایی به سمت اخلاق گرایی برویم .
✅ در اسلام اگر قانونی هست
برای برطرف کردن موانع رشد است
برای پاکسازی محیط است
برای کودکان نابالغ است تا آلوده نشوند
✅ ما فردی نمی خواهیم که فقط مطیع باشد بلکه فردی می خواهیم که منصف و عادل هم باشد و خودش در حیطه خودش اختیاراً عدالت را حتی برعلیه خودش رعایت کند .
✅ سئوال اساسی این است که چگونه می شود بچه ها را در مدرسه هم اخلاقی بار بیاوریم هم محدودیت های قانونی لازم را برای پاکسازی محیط و برداشتن موانع رشد ، به کار ببندیم ؟؟
✅ در پُست های بعدی جواب این سئوال داده خواهد شد ان شاء الله .....
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#ذلت_باطنی_در_برابر_خدا
#مقام_مُخبتین
#موانع_خشوع_قلبی
#جلسه_هفتم
✅ عرض شد در تعلیم وتربیت غربی تاکید برقانون گرایی است وبه بهانه رعایت قانون ، تمامیّت انسان ها را تحت کنترل خودشان در
می آورند و اهداف خود را در جوامع پیاده
می کنند و دیگر به دنبال اهدافی که خالق برای انسان ها در نظر گرفته نیستند !
✅ در تعلیم وتربیتِ اسلامی ، اختیار و آزادی انسان ها لحاظ می شود و تاکید بر اخلاق گرایی
و مسئولیت پذیری با محوریت تقوای الهی است
✅ ما نمی توانیم به انسان ها چیزی را اجبار کنیم چون دیکتاتوری می شود ولکن نمی توانیم آنها را رها کنیم چون بی بند و باری و هرج ومرج می شود ، بنابراین مطلبی که باید به آن بپردازیم این سئوال است که رابطه قانون گرایی که الزام آور است و اختیار انسان را لحاظ نمی کند با اخلاق گرایی که حساب روی اختیار و درک و فهم انسان باز می کند چیست ؟
✅ به عبارت دیگر چه کار کنیم که انسان ها مسئولیت پذیر بار بیایند و نیاز به الزام نباشد ولی درعین حال قوانین هم باشد و رعایت شود ؟
✅ جواب 👇👇👇👇👇
1⃣ قانونی که وضع می شود بایدطبق رضایت خالق و هماهنگ با فطرت انسان ها باشد .
2⃣ تاکید بر بسترسازی ، فضاسازی و برداشتن موانع ، برای مسئولیت پذیریِ انسان باشد
3⃣ تمرکز بر فرهنگ سازی و استفاده از هنر برای دمیدن روحِ تعهد ، در انسان باشد .
4⃣ قانون برای کسانی وضع شود که فضای معنوی و فرهنگی را خراب می کنند و اهل سوء استفاده یا خرابکاری هستند .
5⃣ همه دست اندر کارانِ جامعه ،باید بدانند انسان را با زور نمی شود رشد داد ولی با قانون واَهرُم های انضباطی ،می توان از انحراف او جلوگیری کرد .
6⃣ به جای تشویق کردن و مخاطب را درانتظار پاداش نگه داشتن باید به سَمتِ ایجاد شوقِ
درونی و معرفتِ پایدار برویم و همچنین به جای تنبیه وتحقیر مخاطب به سَمتِ تَنَبُّه و بیدار کردن وجدانِ مخاطب رو بیاوریم .
7⃣ تصورات و تصدیقات مخاطب را با تفهیم وآموزش اصلاح کنیم و در او با رَوشِ ترغیب ، شوق و اراده ایجاد کنیم .
8⃣ تفهیم وترغیب را در همه موضوعات جدی بگیریم و هرچیزی که تفهیم وترغیب را خدشه دار می کند با وضع قانون برطرف کنیم .
9⃣ از ظرفیت ها و فرصت ها استفاده کنیم وبه استعدادها میدان بدهیم و قوانین را برای حمایت از این جریان بکار ببندیم
🔟 آموزش دادن ، فرهنگ سازی ، بسترسازی ، فضاسازی ، برداشتن موانع باید محتوای قوانین باشد نه اینکه هیچکدام از این کارها را نکنیم بعد بخواهیم جامعه را به زور قانون رشد بدهیم
✅ یادمان باشد
درسِ معلم اَر بُوَد زمزمه محبتی ،
جمعه به مکتب آورد طفلِ گریز پای را
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#ذلت_باطنی_در_برابر_خدا
#مقامِ_مُخبتین
#موانع_خشوع_قلبی
#جلسه_هشتم
✅ عرض شد برای رهایی از تعلیم وتربیت غربی که یک مانع جدی برای رسیدن به مقام مُخبتین است باید چرخش از علم گرایی به عقل گرایی و چرخش از قانون گرایی به اخلاق گرایی صورت بگیرد .
✅ راه حل هایی برای این دو چرخش ارائه شد ولکن در این جلسه می خواهیم به راه حل اصلی بپردازیم 👇👇👇
✅ لازم به ذکر است که عادل بودن و عدالتخواه شدن و برپایی عدالت اساسِ دین است .
✅ در قرآن داریم که رسولان ما آمده اند تا بدست مردم عدالت را برپا کنند یعنی لیقومَ النّاسُ بالقسط
✅ برپایی عدالت به عنوان غایتِ سیاسی مبتنی بر تربیت است و تا تربیت نباشد اقامه عدل بدست خودِ مردم امکان ندارد .
✅ تازمانی که خود شخص عادل نشود
نمی تواند عدالت و انصاف را رعایت کند و
نمی تواند که اهل سوء استفاده نباشد !
✅ کار پیامبرانه در مقایسه با کار کسانی که می خواهند به بهانه قانون گرایی همه چیز را اجبار کنند بسیار دشوار است .
✅ مشکل اصلی اینجاست که ولیِّ خدا باید کاری کند که خودِ مردم عدالت را برپا کنند و تارشد نکنند نمی توانند آزادانه و متفکرانه به عدالت برسند
✅ غایت تعلیم وتربیت اقامه عدل در جامعه مسلمین است
✅ عدالت خواهی یک مقوله سیاسی است و عادل بودن یک مقوله اخلاقی است و تا زمانی که در اخلاق به عادل بودن نرسیم در جامعه به عدالت نمی رسیم !
✅ در تربیت های کمونیستی هم عدالت خواهی مدنظراست ولی آن ها محرومین هستند که عدالت را می خواهند برمبنای رفع نیازهای خودشان ولی در تربیت اسلامی عدالت توسط افرادی که خودشان عادل هستند برپا می شود چه محروم باشند چه نباشند
✅ اگر فقط انسان هایی که محروم هستند و عادل نیستند بخواهند عدالت را برپا کنند وقتی به حکومت برسند چون خودشان عادل نیستند ممکن است نتوانند عدالت را برپا کنند بنابراین باید مومن و عادل باشند نه اینکه فقط محروم باشند .
✅ بنابراین راهی نداریم جز اینکه کاری کنیم تا افراد به عادل بودن و عدالتخواه شدن برسند و برای رسیدن به این منظور راهی به جز ایجاد تقوا در فرد وجود ندارد !
✅ رسیدن و رساندن به تقوا خیلی سخت است چون عقلانیت خیلی زیادی می خواهد
✅ از مفهوم تقوا ، مفهوم موقعیت سنجی را استنباط می کنیم یعنی فرد مرتب بررسی
می کند ، موقعیت سنجی می کند ، حواس او به شرایط و موقعیت های مختلف است که ببیند چه وظیفه ای دارد .
✅ در مورد تقوا نمی شود برای همه یک نسخه صادر کرد بلکه باید در مخاطب حالتی شبیه اجتهاد بوجود بیاید که بطور مداوم بسنجد که وظیفه او در شرایط مختلف چیست ؟
✅ هیچ انسانی در شرایط با دیگری مساوی نیست بنابراین باید اجتهاد کند یعنی تجزیه وتحلیل مستمر داشته باشد تا بتواند موقعیت سنجی کند و بفهمد و وظیفه را تشخیص بدهد و رعایت هم بکند
✅ لازمه رسیدن به تقوا قدرت تجزیه وتحلیل و تمرکز و هوشیاری و متذکر بودن و مراقبه داشتن است .
✅ بنابراین باتوجه به مطالبی که عرض شد برای رسیدن به سند تحول بنیادین در آموزش وپرورش اسلامی باید چرخش از علم گرایی به عقل گرایی و چرخش از قانون گرایی به اخلاق گرایی صورت بگیرد و برای این منظور باید مخاطب را از مطیع قانون بودنِ صِرف برسانیم به مقام تقوا و خود کنترلی و خود مراقبتی برای برپایی عدالت و عادل بودن
ان شاء الله .
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#تفکر
⬅️ معنای اصلی تفکر ، رسیدن به احساسی خاص است که بشود تقدیر زمانه را درک کرد .
⬅️ ما خیلی میدانیم ولی تفکر نمیکنیم
⬅️ مشکل اساسی ، ترکیب عادت های غربی و شرقی با سنت های اسلامی است که ما را از تفکر و نسبت آن با مقدرات بازداشته است .
@mohsenriyahinia
↗️↗️↗️↗️↗️↗️↗️
🌿🌸🌿🌸🌿
🌸🌿🌸🌿
🌿🌸🌿
🌸🌿
🌿
#تربیت_دینی
#فضا_سازی_برای_ایجاد_تقوا
👇👇👇👇👇👇
@mohsenriyahinia
✅ تمام تلاش خود را #متمرکز کنیم در #تصمیم_سازی به شکل #غیر_مستقیم برای ایجاد #تقوا
✅ اگر میخواهیم خانواده و جامعه ای مبتنی بر #تقوا داشته باشیم باید #خدا را در دلها #بزرگ کنیم
✅ مگر نه اینستکه همه دوست داریم خانواده و جامعه ما اهل #رعایت باشند و کسی به دیگری ظلم نکند ، آیا بدون #تقوا امکان دارد ؟؟
✅ هر #خانواده_ای را میبینی یا هر #مدرسه_ای و #مجموعه_ای را با #مسئولینش صحبت میکنی یا اینکه در هر #جلسه_ای مینشینی ، همه را میبینی که از #مشکلات میگویند ولی آیا این مشکلات به خاطر #بی_تقوایی نیست ؟؟
✅ چه رفتارهایی
برای ایجاد #تقوا
فضاسازی و تاثیرگزاری میکند وچه رفتارهایی برای #بی_تقوایی فضاسازی وتاثیرگزاری میکند ؟
✅ برای داشتن #جامعه_ای مبتنی بر #تقوا چه علائمی در #ظاهر افراد و در #رفتار آدمها باید باشد که وقتی شما در آن جمع قرار گرفتی بگویی اینها انسانهای #با_تقوایی هستند ؟؟
✅ آقایانی که در#ظاهر برخلاف حکم صریح اسلام #محاسن خود را میتراشند
یا برای مثال مردانی که به بهانه عقدو ازدواج #انگشتر_طلا بدست میکنند یامثلاً خانمهایی که #حجاب را رعایت نمیکنند یا#مسئولینی که #تجمل_گرا هستند یا تجمعاتی که به بهانه دل پاک داشتن ،
محرم ونامحرم را رعایت نمیکنند یا افرادی که #بی_نماز هستند .......
آیا اینها علامت #تقواست ؟؟؟؟
صدالبته ظاهر تنها کفایت نمیکند ولی آیا همین ظواهر نیستند که #فضای جامعه و #فضای خانواده را تحت تاثیر قرار میدهند ؟
✅ اولین و مهمترین کاری که برای فضاسازی جامعه در راه #باتقواشدن افراد باید انجام داد درست کردن ظاهر جامعه است به شرط اصلاح باطن
✅ در رفتار و #سبک_زندگی خود دقت کنیم که آیا تاثیرگزار در ایجاد تقوا هستیم یا ایجاد بی تقوایی ؟؟
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#مهارتِ_آینده_نگری
✅ مهمترین مهارتی که باید به فرزندان منتقل شود عبارت است از مهارتِ #آینده_نگری
✅ اگر مهارت آینده نگری به فرزندان منتقل شود ، به فکر خودشناسی ، خداشناسی و جهان شناسی خواهند افتاد زیرا تا آینده را تصور نکنند هیچ تلاشی برای رسیدن به انواعِ شناخت ، نخواهند داشت .
✅ برای رسیدن به یک زندگی خوب هم باید آینده نگری داشت حتی اگر معاذالله ، اعتقادی به دین نداشته باشیم !
✅ متاسفانه با برخی از دانش آموزان روبه رو هستیم که به فکر آینده خود نیستند وبزرگترها هم مداوم آن ها را ناامید می کنند و همه
می دانیم که ناامیدی از شیطان است .
✅ پدر ومادر باید خودشان مهارت آینده نگری را بلد باشند و در این زمینه الگو باشند
✅ معنای اصلی آینده نگری عبارت است از ؛
📌 تواناییِ به تاخیر انداختنِ لذت های ناپایدار برای رسیدن به لذت های پایدار !
📌 تواناییِ تحملِ محدودیت های عقلانی برای رسیدن به اهداف و آرمان ها
📌 به استقبالِ رنج های مفید وسازنده رفتن
✅ در یکی از کشورها مدرسه ای ایجاد شد به نام ( شیرینی ات را دیرتر بخور ) و این نام را روی لباس های مخصوصِ دانش آموزان حَک کرده بودند و در این مدرسه آزمایشی انجام داده بودند به این صورت که برخی دانش آموزان را آورده بودند دریک اتاقی و یک کیک بسیار خوشمزه جلوی هرنفرگذاشته بودند وبه آن ها گفتند مثلاً اگر تا یک ساعت دیگر از این کیک ها نخورید فلان جایزه را به شما خواهیم داد و بعد ازیک ساعت که آمدند دیدند که بعضی از دانش آموزان از کیک ها خورده بودند وبعضی دیگر نخورده بودند و بعد از این آزمایش ،به مدت چند سال ،منتظر ماندند تاببینند وضعیت زندگی این دودسته دانشآموزان در #آینده چگونه خواهد شد و بعد از چند سال دیدند آن دانش آموزانی که کیک نخورده بودند ، زندگی موفق تری نسبت به باقی دانش آموزان داشتند !!!
✅ پیامبراکرم می فرمایند هروقت خواستی کاری انجام دهی حتماً به آینده آن فکر کن اگر برای تو رشد داشت انجام بده ولی اگر باعث گمراهی تو می شد انجام نده
✅ بدونِ مهارتِ آینده نگری
همه موعظه ها در حدّ حرف باقی خواهند ماند !
✅ آینده ای داریم در این دنیا و عاقبتی داریم در آن دنیا فلذا به فکر باشیم و زمینه سازی کنیم .وخصوصاً به فرزندانمان مهارت آینده نگری باتوضیحاتی که عرض کردم را انتقال دهیم
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#محدودیت_های_دنیا
✅ مهم ترین مطلبی که قبل از ورود به دین داری باید رعایت کنیم عبارت است از شناخت #دنیا
✅ و مُهم ترین خصوصیت دنیا که باید به آن توجه داشته باشیم عبارت است از :
محدودیت های دنیا
✅ چهار دلیلِ مهم وجود دارد که دنیا محلِّ محدودیت هاست ؛
👇👇👇👇👇👇👇
1⃣ قوانین خلقت و قوانین جهان هستی که اگر رعایت نشوند خنثی نیستند و عکس العملِ سختی نشان می دهند .
2⃣ قوانینِ اجتماعیِ جوامعِ بشری در هر کجای دنیا ، فارق از اینکه دین دار باشند یا نباشند ، محدودیت آور هستند چون باید رعایت شوند
3⃣ تضادِّغرایزی که دربشر هست نمی گذارد انسان آزاد و رها باشد چون اگر بخواهد محبوب ومحترم باشد باید غرایزش را تعدیل کند و اگر غرایزش را محدود نکند محترم ومحبوب نخواهد بود واین انتخاب برای او یک محدودیت است که چاره ای جز تن دادن به آن ندارد
4⃣ آزادی های دیگران ، آزادی های ما را محدود می کند و آزادی های ما ، آزادی های دیگران را محدود می کند یعنی نمی توانیم هرکاری که دلمان خواست انجام دهیم چون دیگران هم حق وحقوقی دارند و این مطلب محدود کننده است .
✅ همانطور که ملاحظه فرمودید همه انسان ها محدود هستند چه بخواهند چه نخواهند بنابراین بهتر است انسان این واقعیت رابپذیرد و حالا که باید محدودیت ها را به رسمیت بشناسد آیا بهتر نیست محدودیت هایی را که مصونیت
می آورند و توسط خالق جهان هستی برای مصالح بشریت تحت عنوان واجب و حرام وضع گردیده شده را قبول نماید ؟
✅ آیا بهتر نیست به جای لجبازی با دین ، به سمتِ فهم عمیق از دستورات دین که برای رسیدن به کمال و امنیت است برویم ؟
✅ اگر اهلِ تحقیق بشویم می فهمیم که دین آمده تا ما را از این دنیا به سلامت عبور دهد و یک سبک زندگی توحیدی به ما معرفی کند که هم مصلحت دنیا در آن لحاظ شده است و هم مصلحتِ آخرت .
✅ نتیجه ؛
#محدودیت_های_دنیا_راه_فراری_ندارد
#محدودیت_های_دین_مصونیت_است
#دین_عین_زندگی_و_سعادت_است
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#مهمترین_احساس
✅ مهمترین احساسِ انسان ، عبارت است از احساسِ امنیت .
✅ اینکه انسان با چه چیزی احساس امنیت
می کند مهمترین احساسی است که برای بشر اهمیت دارد .
✅ اینکه می بینید انسان ها به طور افراطی به دنبال جلب توجه و جلب تاییدِ دیگران هستند همه به خاطر رسیدن به احساسِِ امنیت درونی است !
✅ اشتباه بزرگ بشر همین است که راه صحیحِ به دست آوردن امنیت درونی را دنبال نمی کند
✅ راه درست برای کسب احساس امنیت عبارت است از ایمان و اطمینان به خدا و نصرت های او
✅ با یاد خدا ( با پیمودن راه خدا ) دل ها آرام می گیرد
✅ مراقب باشیم در رفتارهایمان با دیگران و خصوصاً بافرزندانمان احساسِ ناامنی ایجاد نکنیم
✅ اینکه آدم ها نقابِ شخصیت می زنند و ازخودشان فاصله می گیرند به خاطر همین احساس ناامنی می باشد که دیگران ایجاد
می کنند و باعث نفاق می شوند !
✅ ما از اینکه خودمان باشیم می ترسیم چون احساس می کنیم اگر خودمان باشیم توسط دیگران تایید نمی شویم و طرد خواهیم شد !
✅ اگر انسان بتواند همه فعالیت هایش را برای رضای خدا انجام دهد آن وقت خدا به او
می گوید کجا نظر دیگران و عُرفِ مردم را لحاظ کن وکجا لحاظ نکن !
✅ کودکانمان را ترسو بار نیاوریم که بخواهند به طور مداوم جلب تایید دیگران کنند بلکه عاقل و اهل سنجیدن و بررسی کردن تربیت کنیم
✅ این همه امر ونهی و گیر دادن و اشکال گرفتن در خانواده باعث ایجاد ترس و نفاق درخانواده می شود
✅ البته شرم و حیا از مردم و از بزرگترها لازم است که آن نباید از روی ترس باشد بلکه به خاطر عقلانیت و حُرمت هایی است که خداوند متعال دستور داده است رعایت شود .
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🔹آیت الله حائری شیرازی (رحمت الله علیه)🔹
🔸علوم انسانی؛ تنگۀ احد جمهوری اسلامی🔸
پاسداری در حقیقت پاسداری از علوم انسانی است و جنگ بر سر علوم انسانی است. این بحث امروز هم نیست. در سال ۱۳۵۹ سمیناری تحت عنوان انتقال به تعلیم و تربیت اسلامی برگزار شد و ما در آن سمینار این مسأله را مطرح کردیم که علوم انسانی در دانشگاههای ما به منزله تنگه احد است.
در جنگ احد حضرت به نگهبانان تنگه فرموده بود که اگر ما مشرکین را شکست دادیم و آنها را تا مکه تعقیب کردیم، شما از جای خودتان نباید تکان بخورید و اگر آنها ما را تا مدینه تعقیب کردند، باز شما در جای خودتان استوار باشید.
در باب علوم انسانی هم ماجرا از این قرار است. اگر ما همه پیروزیها را از دست بدهیم اما کرسی علوم انسانی دانشگاهها به دست اسلام بیافتد، ما همۀ عقب ماندگیها و ناکامیهای خودمان را جبران میکنیم. اما اگر پیروزیهایی در سطوح مختلف بدست بیاوریم، درحالیکه اسلام نتواند کرسی علوم انسانی را در دانشگاهها تسخیر کند، تمام پیروزیها موقتی است و ما همۀ آنها را در فاصله زمانی کمی از دست خواهیم داد.
ملاحظه میکنید خطر همان خطر تنگۀ احد است. مسأله تهاجم فرهنگی ریشه در مسایل علوم انسانی دارد.
@haerishirazi
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#کارگاه_تربیتی
#جلسه_اوّل
✅ جوامع در علمِ جامعه شناسی ، به سه شکل قابل تقسیم هستند ؛👇👇👇
1⃣ جامعه #بسته
2⃣ جامعه #باز
3⃣ جامعه #مُتَضاد
✅ در بخش هایی از جامعه ما تدریجاً تبدیل به یک جامعه باز و مُتَضاد شده است و در همچنین جوامعی ، اهداف و رَوِش های تربیتی باید #مُتَحَّوِّل شود .
✅ در جوامعِ باز و مُتَضاد ، #هدف_اصلی از تربیتِ فرزندان و یا دانش آموزان عبارت است از ؛
👈 رسیدن به
(#خودمراقبتی ،
#خودکنترلی ،
#خودمدیریتی)
✅ باید کاری کنیم که فرزندانِ ما ، بتوانند از خودشان #مراقبت کنند و حتی به جایی برسند که #موانعِ رشد را از جلویِ خود و دیگران بردارند .
✅ اگر به مطالبی که عرض خواهم کرد مُسَلَّط و
مُجَهَّز بشویم به شما قول خواهم داد فرزندانی خواهیم داشت که به یاریِ خدا و اهل البیت علیهم السلام ، نه تنها از خودشان مراقبت خواهند کرد بلکه به دیگران هم در جهتِ #رشد و#پیشرفت در همه امورات ، کمک خواهند کرد .
✅ برای رسیدن به این #اهدافی که عرض کردم باید #زیرساخت_های لازم در فرزندانمان ایجاد شود که در جلسه بعدی به محضرِ شما بزرگواران ارائه خواهم داد ......
#با_ما_همراه_باشید
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#کارگاه_تربیتی
#ادامه_مبحث
✅ عرض شد در جوامعی که #باز یا #متضاد هستند باید #هدف از تربیت ،
#خودمراقبتی
و #خودمدیریتی
و#خودکنترلی باشد
وبرای این منظور باید زیرساخت های لازم را در شخصیت فرزندانمان ایجاد کنیم .
✅ برای رسیدن به #اهدافی که عرض شد باید #سه_توانمندی در فرزندانمان ایجاد شود که عبارتند از 👇👇👇👇
1⃣ قدرت تجزیه وتحلیلِ صحیح و دقیق
2⃣ قدرت کنترلِ هیجانات و غرایز
3⃣ قدرت ظرافتِ در برخورد
✅ باور کنیم که هیچ راهی به جز توانمندشدن فرزندانمان در جوامعِ فعلی وجود ندارد بنابراین وقت را تلف نکنیم و دست به کار شویم و این سه توانمندی را در خود و فرزندانمان ایجاد کنیم امّا چگونه ؟؟؟
عرض خواهم کرد......
#همراهمان_باشید_✍
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#کارگاه_تربیتی
#ادامه_مبحث
✅ عرض شد در جوامعِ #باز و #متضاد ،برای اینکه فرزندانی داشته باشیم که به #خودمراقبتی و #خودمدیریتی و #خودکنترلی برسند باید سه #توانمندنی درآنها ایجادشود که عبارت بوداز ؛
قدرت #تجزیه_و_تحلیل
قدرت #کنترل_غرایز
قدرتِ #ظرافتِ_در_برخورد
✅ برای رسیدن به #اهدافِی که عرض شد، لازم است رَوِش هایی که ما را به این مقصود
می رساند را خدمتِ شمابزرگواران عرض کنیم .
👇👇👇👇👇👇
✅ برای تقویتِ قدرتِ #تجزیه_و_تحلیل، یکی از روش های بسیار تاثیرگذار عبارت است از روشِ #پرسش_و_پاسخ
✅ متاسفانه در مدارس اکثراً #محفوظاتِ مخاطب زیاد می شود و فقط یک سری مباحث به شکل یک طرفه مطرح می شود و دوباره همان مطالبی که ارائه شده امتحان گرفته
می شود و مخاطب از لحاظ تجزیه وتحلیل رشد نمی کند .
✅ مربیانِ عزیز باید مباحثِ خود را به شکلِ پِلِّکانی ومرحله ای با#سئوالاتی که مخاطب را به نتیجه می رساند مطرح کنند .
✅ مطرح کردن مباحث به شکلِ پرسش وپاسخ آثارِ بسیار مطلوبی دارد که عبارت است از :
1⃣ ایجاد احساس نیاز در مخاطب
2⃣ درگیر کردنِ ذهنِ مخاطب با موضوع
3⃣ متکلمِ وحده نبودن
4⃣ ایجادفعل وانفعال در ذهن مخاطب
5⃣ تقویت قدرت تجزیه وتحلیل
6⃣ شریک شدن مخاطب در بحث و استفاده از نظراتِ آنان
👈 روش های دیگری وجود دارد برای تقویت قدرت تجزیه وتحلیل که عبارت است از :
👇👇👇👇👇👇
✅ طرح مُعَمّا
✅خلاصه نویسی مطالب توسط مخاطب
✅ کنفرانسِ موضوعاتِ مختلف توسط مخاطبین
✅حَلِّ جدول ،
✅ایجاد چالش برای مخاطب در موضوعات مختلف برای حل کردن آن چالش
✅ و هر روشِ معقول ومشروعی که قدرت تفکر و تدبر و تعقلِ مخاطب را رشد دهد .
✍ روش های تقویت قدرت کنترل غرایز و قدرت ظرافت در برخورد در ادامه مبحث مطرح خواهد شد ان شاء الله
#تشکر_از_همراهی_شما
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#کارگاه_تربیتی
#ادامه_مبحث
#تجزیه_وتحلیل_حکیمانه
✅ گفتیم که برای توانمند شدنِ فرزندانمان در #خودمدیریتی ، باید سه مطلب در آنها تقویت شود که عبارت بود از :
1⃣ تقویتِ قدرتِ تجزیه وتحلیل صحیح وعمیق
2⃣ تقویتِ قدرتِ کنترلِ احساسات و غرایز
3⃣ تقویتِ مهارتِ ظرافت در برخوردها و روابط
✅ برخی از رَوِش های تقویتِ قدرتِ تجزیه وتحلیل گفته شد و از آن مطلب نتیجه
می گیریم که فرزندانِ ما باید چنان قدرت تجزیه وتحلیل پیدا کنند که به راحتی بتوانند #موقعیت_سنجی و #مفهوم_گیری داشته باشند یعنی در یک اتفاق کوچک یا بزرگ ، #تحلیل داشته باشند و بتوانند #تفسیر_مناسب ارائه بدهند تا در #موضع_گیریها بتوانند #حکیمانه برخورد کنند .
✅ مشکل اساسی ما در جامعه امروز این است که افراد اهل موقعیت سنجی ، مفهوم گیری و تحلیل جامع و کامل نیستند فلذا این حالت ، به فرزندانشان نیز داده شده است و متاسفانه همه امورات را ناقص و تک بُعدی تحلیل می کنند و بنا بر آن نگاه ناقص وسطحی ، حرف ها و برخوردهای سطحی و ناقص ارائه می دهند و فرزندان هم ازاین حالت تاثیر می پذیرند !
✅ برخی از رفتارهای #والدین باعث می شود که قدرت تجزیه وتحلیلِ فرزندان نابود شود برای مثال ؛
1⃣ ایجاد #ترس در فرزند
2⃣ #کنترل بیش از حد
3⃣ پاسخِ صحیح ندادن به #کنجکاوی های فرزند
4⃣ #امر و #نهی زیاد
5⃣ #نصیحت زیاد
6⃣ #سرزنش های بیش از حد
7⃣ انجام ندادن روش های تقویت قدرت تجزیه وتحلیل
8⃣ #الگو نبودن در ارائه تحلیل های عمیق
9⃣ #مستقیم_صحبت_کردن و اهل اشاره بار نیاوردن فرزند ( العاقلُ یکفیهِ الاِشارَه )
🔟 ارائه جواب قبل از ایجادِ سئوال
✅ همانطور که می بینید همین نکته های بسیار ساده اگر رعایت نشوند چقدر ضرر و خسران به بار می آورد .
✅ پایه ای ترین مطلب در انسان عبارت است از توانایی تحلیلِ حکیمانه تا بتواند وضعیت مناسبی را در راستای آن موقعیت سنجی اتخاذ کند ولی اگر قدرت تجزیه وتحلیل حکیمانه نداشته باشد ....... می شود مثال آن شعر معروفی که ..... خانه از پای بست ویران است
خواجه در فکر نقش ایوان است ....!!!!
✅ ای برادر تو همین #اندیشه_ای
ما بقی خود استخوان و ریشه ای
#به_فکر_توانمندی_فرزندانمان_باشیم
#قدرت_تجزیه_و_تحلیل_حکیمانه
#موقعیت_سنجی
#موضعگیری_حکیمانه
#این_مبحث_ادامه_دارد........
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#شهادت_امام_حسن_عسگری_ع
#شعور_باطن
#خلاصه_منبر_خانگی
✅ امام حسن عسگری علیه السلام
می فرمایند ؛
دو خصلت است که بالاتر از آن ها خصلتی نیست ؛
1⃣ ایمان به #خدا
2⃣ #نفع رساندن به دیگران
✅ مهم ترین مطلب که همه انبیاء و اولیاء الهی برای تقویت آن آمده اند موضوع ایمان به خداست که اگر این مطلب تقویت شد خودبه خود باقی #فضائل پی گیری خواهند شد .
✅ وقتی می گوییم ایمان به خدا ،
باید بدانیم که خدا جسم نیست و باچشم دیده نمی شود بلکه با #ضمیر_درون درک می شود .
✅ برای تقویتِ #ایمان باید با #خدا ارتباط برقرار کرد ولی چگونه ؟
✅ ارتباط با خدا در حقیقت ارتباط با
#شعورِ_باطنی است که در عالَم وجود دارد .
✅ در جهان هستی #شعورِ_باطنی وجود دارد که همه امور را #مدیریت می کند اعم از انسان ها ، حیوانات ، گیاهان ، حشرات ،
و به طور کلی مُقَدّراتِ عالَم
✅ همان شعور باطنی که عالَم را اداره می کند ، درون #انسان نیز وجود دارد
ولی انسان به آن #توجه نمی کند !
✅ همه دانشمندان ، مخترعین ، هنرمندان و نوآوران در هر عرصه ای معمولاً از شعور باطن برای پیشبرد کارهایشان #الهام و ایده های نو گرفته اند !
✅ ضمیر#خودآگاه انسان ، گاهی نمی گذارد به ضمیر #ناخودآگاهی که درونمان است توجه کنیم !
✅ برای ارتباط با شعور باطنی وضمیرناخودآگاهمان ، باید حالت #انفعال و#پذیرش و #تواضع داشته باشیم
تا ندای او را بشنویم .
✅ باید جسم و جان خود را در شرایط #آرام قرار دهیم تا پیام ندای درون را بفهمیم
✅ برای ارتباط با خدا
کجا به دنبال او
می گردیم ؟
✅ درانسان قدرتی هست به نام قدرت #هدایتگر درون که همان شعور باطن است و زمانی که اتصال با آن را فهمیدیم ، ارتباط با خدا را هم متوجه می شویم .
✅ #موانع ارتباط باشعور باطن را برطرف کنیم که همانا #گناهان و #رذائل_اخلاقی نمی گذارند این ارتباطِ باشکوه ، درک شود !
✅ روح ما با همه عوالمِ وجود، در ارتباط است ولی این ماهستیم که توجه روحِ خود را به امورِ حقیرِ دنیوی #مشغول کرده ایم و نمی گذاریم ارتباط ما با درون و باطنِ عالَم برقرار شود .
✅ یک موبایلِ پیشرفته تا وقتی که دکمه اتصال داده آن روشن نباشد نمی تواند پیام هایی را که برای او آمده دریافت کند چون به اینترنت وصل نیست ! قلب انسان هم تا زمانی که به اینترنت الهی وصل نباشد پیام ها را دریافت نمی کند وهمیشه در سرگردانی خواهد بود .
✅ خداوند در قرآن می فرماید ؛
📌 مَن يؤمن بالله يهد قلبه
( یعنی هر کسی که ایمان به خدا بیاورد خدا قلبش را هدایت می کند )
✅ در جای دیگری از قرآن می فرماید ؛
📌 ان الله یحول بین المرء و قلبه
( یعنی خدا بین انسان و قلب او قرار دارد )
📌 نحن اقرب الیه من حبل الورید
( یعنی ما از رگ گردن به انسان نزدیکتریم )
✅ سئوال من این است که آیا این آیات جنبه تشریفاتی دارد یا واقعاً خدا می خواهد به ما بگوید من با درون شما ارتباط دارم مرا دریابید !!
✅ اگر ارتباط ما باشعور باطن برقرار شود بسیاری از سئوالات ما حل می شود .
@mohsenriyahinia
☑️☑️☑️☑️☑️☑️☑️
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#مراسم_بیعت_با_امام_زمان_(عج)
#منبر_خانگی
#چگونه_با_ولایت_بیعت_کنیم؟
✅ در این زمان ، بیعت با ولایت فقیه ، همان بیعت با حضرت حجت عجل الله تعالی فَرَجَهُ الشَّریف می باشد .
✅ ولایت فقیه، استمرارِ حرکتِ انبیاست .
✅ ولایتِ فقیه همان ولایتِ رسول الله (ص) است .
✅ در زمان غیبتِ حضرتِ حجت ( عج) ولایت فقیه نائبِ عامِ امام زمان (عج) است .
✅ بیعت با ولایت فقیه به دوشکل صورت
می گیرد . 1⃣ لسانی 2⃣ عملی
✅ بیعت لسانی با ولایت هرچند لازم است ولی کافی نیست و بیعت عملی با ولایت اصلی ترین مطلب در بیعت است .
✅درحقیقت، بیعت عملی با ولایت ، عبارت است از زمینه سازی برای اجرای فرامین ولایت درحیطه فردی واجتماعی برای خود ودیگران
✅ زمینه سازی برای اجرای فرامین ولایت به این شکل است که باید فقه اهل بیت علیهم السلام رواج پیدا کند .
✅ فقاهت و احکام فقهی اصلی ترین مطلب در زمینه سازی برای اجرای دستورات ولایت است زیرا امامت و ولایت برای اجرای فقه آل الله مسئولیت دارند و همه باید به ایشان کمک دهند .
✅ سَبکِ زندگی و سلوک رفتاری دو محور هستند که باید بر اساس فقه اهل بیت ع پی ریزی شوند
✅ بدون زمینه سازی برای فقه اهل بیت علیهم السلام ، مبحث ولایت معنا پیدا نمی کند .
✅ اگر می خواهیم ولایت قدرت پیدا کند لازم است برای فقه اهل بیت ع زمینه سازی کنیم
✅ سبک زندگی و سلوک رفتاری خود را ارزیابی کنیم وببینیم چقدر فقاهت برای ما مهم است ؟ ببینیم چقدر با روح فقاهت که همان ولایت است سنخیت داریم ؟ چقدر به دنبال فقه اهل بیت ع هستیم ؟ اصلاً چقدر فقاهت داریم ؟ چقدر فقه خوانده ایم ؟
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#مراسم_بیعت_با_ولایت
#منبر_خانگی
#فلسفه_بیعت_با_ولایت
✅ عرض شد بیعت با ولایت فقیه همان بیعت با امامِ زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است و بیعت با ولایت فقیه درحقیقت زمینه سازی برای اجرای فقه اهل بیت علیهم السلام است در حیطه فردی واجتماعی با محوریت اطاعت از ولایت فقیه
✅ هدف از زمینه سازی برای فقه اهل بیت علیهم السلام ، نورانی شدن انسان و به نور رسیدن و به نور رساندن است !
✅ آیت الله جوادی آملی حفظه الله
می فرماید ؛ خاصیت نور ، این است که روشنایی می دهد و اشیاء را همانگونه که هستند برای انسان نمایان می کند .
✅ انسانی که به نور توحید ، رسیده باشد عظمتِ خدا و حقارتِ غیرِ خدا را می بیند و ستون فقرات اخلاقیات او با همین مطلب شکل می گیرد .👇👇👇
✅ امام علی علیه السلام در وصف متقین
می فرماید ؛ عظم الخالق فی انفسهم فصغر ما دونه فی اعینهم .....
✅ انسان نورانی خلیفه خدا می شود در زمین و انسان هایی که نورانی شده اند وبه مقام خلیفه الهی شدن رسیده باشند تشکیل مدینه فاضله می دهند و در همچنین جامعه ایی خودبه خود افراد صالح ومصلح تربیت می شوند زیرا درمحیط متعالی پرورش پیدا می کنند واین هدف فقه اهل بیت علیهم السلام است .
✅ خداوند در قرآن می فرماید ؛
✍ الر _ کتاب انزلناه الیک لتخرج الناس من الظلمات الی النور باذن ربهم الی صراط العزیز الحمید _سوره ابراهیم آیه یک .
✍ الله ولی الذین آمنوا یخرجهم من الظلمات الی النور
_سوره بقره _آیه_۲۵۷
✍ و من لم یجعل الله له نوراً فما له من نور
سوره نور _آیه ۴۰
✍ و جعلنا له نوراً یمشی به فی الناس
سوره انعام _آیه ۱۲۲
✍ ویجعل لکم نوراً تمشون به
سوره حدید _آیه ۲۸
✍ الله نور السموات و الارض ......
سوره نور آیه ۳۵
✍ امام صادق علیه السلام عناصر این آیه را این گونه تبیین نموده است ؛
👈 مشکاة یعنی فاطمه علیها سلام
👈 مصباح یعنی الحسن علیه السلام
👈 زجاجةیعنی الحسین علیه السلام
👈 کانها کوکب درّی یعنی فاطمه کوکب درّیّ بین نساء اهل الدنیا
👈 شجره مبارکه یعنی ابراهیم علیه السلام
👈 لاشرقیه ولاغربیه یعنی لایهودیه ولانصرانیه
👈 یکاد زیتها یُضِی ء یعنی یکاد العلم ینفجر بها
👈 نور علی نور یعنی امام منها بعد امام
👈 یهدی الله لنوره من یشاء یعنی یهدی الله
للِآئمة من يشاء
اصول کافی جلد یک ص ۱۱۵ ح ۵
✅ بنابراین هدف همه انبیاء و اولیاء الهی عبارت است از نورانی شدن انسان برای رسیدن به مقام جانشینی خدا وتشکیل مدینه فاضله
✅ بیعت با ولایت اعتقاد به این مسیر را لازم دارد و عدالت اجتماعی وتشکیل حکومت همه مقدمه است برای رسیدن به این اهداف نورانی و متعالی
@mohsenriyahinia
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃