❇️ عامل اصلی توسعه پایدار شبکه های انسانی چیست؟
😳 برخی تصور می کنند که ایجاد شبکه های #انسانی گسترده و محبوبیت، تابع میزان هزینه کرد شماست و مادامی که پول دارید می توانید #بدنه_اجتماعی خود را هم داشته باشید! عجیب آنکه حتی در طراحی برخی قرارگاههای فرهنگی هم چنین نگاهی بود!
💵 در سایر کشورها نیز دیده ایم که برخی سعی می کنند صرفا با #هزینه، افراد را تابع خود نگه دارند! در میان اقلیت ها نیز همین روش وجود دارد و..
💎 علت اصلی را باید در فقدان ارزش های جذب کننده دانست. آری بنده هم می دانم که کم نیستند کسانی که علم و #اندیشه و اخلاق و تواضع و نوآوری و.. برای شان #ارزش ندارد ولی دلار را خوب می شناسند ولی براستی وقتی دلاری بیشتر به میدان آمد اینها چه کاره اند؟
💰 تامین هزینه های #ضروری یک امر عقلایی است ولی آیا این عامل، #متن روابط انسانی ماست یا حاشیه آن؟
💠 شخصیت، تخصص، ادب، اخلاص، علم و تفکر نوآورانه و تجربه افراد و نهادها می تواند و باید در جایی مثل #انقلاب_اسلامی که مدعی ارزش مداری است محور #شبکه_سازی باشد. انشالله
📍 @komeilialireza
📣 این مدل مطالبه انقلابیون ثمره ندارد!
📢 از دانشجویان تا طلاب و حتی #علما همگی حالا دارند بر توجه به مطالبات مردم و مبارزه با #سودجویان تاکید می کنند بدون آنکه معلوم باشد دقیقا چه خواسته ای دارند!!
⚠️ همه می خواهند که کلا مسایل حل شود شود و #بطور_کلی مشکلات مردم برطرف شود و این یعنی هنوز #عقلانیت_اصلاح در نخبگان ما هم نیست!
👈 این در حالی است که اگر پس از مشورت با کارشناسان، یک یا چند مورد مشخص که به اصلاح بخشی از مشکلات می انجامد مورد #مطالبه قرار گیرد و همه توان دلسوزان مثلا برای تصویب قانون عدم جواز افزایش #اجاره_بهاء بیش از ده درصد بصورت سالیانه یا اخذ مالیات از خریداران انبوه #ارز و #سکه تصویب شود هم احتمالا مطالبه به هدف خود می رسد و هم #امید اصلاح را در مردم تقویت می کند.
❇️ حال آنکه مطالبه کلی حل مشکلات جز تخلیه خود و افزودن بر ناامیدی مردم که ببین چقدر فساد، عمیق است که اعتراض خودشان هم فایده نداشت ثمره ای ندارد. همه اینها بخاطر #ذهن_گرایی ما و دوری از فرآیندهای واقعی اداره جامعه است.
😞 هنوز ما در ساختاری که آنرا #العقل_الملکی یا ذهنیت پادشاهی نامیده ام زیست می کنیم و بهترین نشانه آن همین توقع اصلاح امور توسط #رهبری یا سران است!
📍 @komeilialireza
هدایت شده از مجمع اسلامی حبلالله 🇵🇸
#دوره_آموزشی
#فاتحین_قدس
مجمع اسلامی حبل الله مشهد الرضا
برگزار میکند:
اولین دوره سایبری با محوریت موضوع فلسطین .
ویژه مشهدی ها
زمان : ۳۱ مرداد الی ۲ شهریور
مهلت ثبت نام : ۲۵ مردادماه
@hablollahir
⚠️ نسخه ایرانی: فرافکنی بجای اراده!
😳 همه نوع کسالت و سستی و #تنبلی داشته و دارد، ساعت بازی و فیلم دیدن روزانه اش را یک ربع کم نمی کند، در عمرش چهار تا کتاب نخوانده، برای هدفش حتی یکبار کمتر نخوابیده، مهارت و توان خاصی را بطور جدی کسب نکرده، احساس مسئولیت در کار خود ندارد و... حالا که به #بیکاری مبتلا شده، دنبال مقصر از بالا تا پایین عالم خلقت است!!
💡 اندکی به اطراف بنگریم و اگر کسی را موفق در امری دیدیم جز اینکه با سختی و دویدن و عرق ریختن به آن #موفقیت رسیده بود، در موفقیت اکتسابی او شک کنیم.
👈 جوهر موفقیت، پرکاری خودآگاه است که در بطن آن چیزی جز #اراده وجود ندارد. هر کس که اراده ندارد را در آینده نه چندان دور در حال یقه گیری آن و این ببینید!
اقلا در ایران که چنین است!
📍 @komeilialireza
💎 کار مدیران چقدر می ارزد!؟
📔 شنیده و دیده ام از شهرداری تا ادارات دولتی #حقوق های بیش از ده میلیون تومانی بسیار است و متاسفانه الی ماشاالله هم مزایا و هدایا و سفرها و وام ها و راننده و هتل و پرواز و مسوول دفتر و اتاق و.. برای مدیران و کارمندان موجود است! که اگر به حقوق #مدیران اضافه شوند هزینه شان روی دوش بیت المال معلوم می شود!
⚠️ خیلی دوست دارم بدانم چند نفر از مدیران - خصوصا در دوره های مدعی #انقلابی_گری - معتقد بوده اند اینها زیاد است و از آن کاسته اند!؟
👈کسی می داند؟
⭕️ واقعا #کارمندان کم خاصیت و مدیران مدعی ما کارشان را ساعتی چند با مردم حساب می کنند؟ اگر فرض کنیم روزی هشت ساعت هم کار مفید می کنند که نمی کنند، یعنی گیرنده 10 میلیون حقوق و مزایای ماهیانه از بیت المال، دارد ساعتی 50 هزار تومان هزینه می گیرد. واقعا دارد بهمان اندازه #فایده به مردم می رساند!؟
📍 @komeilialireza
⛔️ چرا می گویید حوزه ما سکولار است؟!
💠 به بهانه سخنان اخیر استاد #رحیم_پور ازغدی خاطره ای تلخ را نقل می کنم:
در تدوین برنامه پنجم #توسعه کشور ظاهرا به دکتر داودی ماموریت داده شده بود تا از مبانی دینی و توان علمی #قم برای این برنامه بهره برده شود.
✅ یکی از دوستان که مسوولیت بخش ارتباط با دفتر #علما را داشت گفت که چند سوال تهیه کردیم و به دفاتر رساندیم تا پس از مدتی وقت مصاحبه تنظیم کنند.
⚠️ بعد از مدتی که تماس گرفتم برخی گفتند جواب آماده است بیایید بگیرید! من تعجب کردم و گفتم یعنی همه را مکتوب نوشتید!؟ خلاصه مراجعه کردم و دیدم برخی زیر سوالات #مرقوم کرده اند خوب است یا موفق باشید...
🔸 البته بنده تعجب نمی کنم. چون عمده علمای ما در انتزاعیات نسبت به مسائل #فقه_حکومتی به سر می برند و نمی دانند توسعه چیست که برنامه توسعه چه باشد و پنجمین آن!
👈 کاش آن رویه ادامه یافت تا حوزه بداند باید برای چه سؤالاتی پاسخ داشته باشد و قطعا بتدریج خود را #تغییر می داد. چنانچه در برخی مؤسسات جوانه های خوبی زده شده است.
🔷 لذا اگر منظور آقای رحیم پور از #سکولاریزم حوزه، معرفتی است حق با اوست و اگر علما می گویند نیست بجای برچسب توهین به حوزه، خب بگویند برای چند مساله جدی جواب دارند و اگر منظور ایشان نداشتن چفیه یا عدم حمایت سیاسی از #انقلاب است که احتمالا حوزه را نمی شناسد! ☺️
📍 @komeilialirezaک
👈 چرا جریان مردمی بیشتر به تطور در روش نیازمند است؟
📢 سخنرانی های #یکطرفه صرفا متکی به تکنیک های خطابه، عدم استفاده از ابزارهایی که به فهم بهتر موضوع کمک می کنند، ذهن گرایی و.. از جمله آفات بسیاری از اقدامات ما در قبال جامعه است.
🔦 حال آنکه غربی ها در حوزه اقتصاد، روش هایی را بالفعل کرده اند که بشدت در #درگیر کردن مخاطب با مساله و فعالسازی #انگیزه و جهت دهی عمل او موفق تر از روشهای سنتی عمل می کنند.
💡 آنچه چند سالی است تحت عنوان #رویداد، توسعه یافته می تواند به تطور و تقویت #روش اقدام بدنه انقلابی در موضوعات غیر اقتصادی نیز کمک کند خصوصا آنانکه #مردمی هستند و باید بتوانند همراه سازی بدنه را هر چه بیشتر توسعه دهند.
📍 @komeilialireza
➰ آیا مدیران جوان می توانند از بروکراسی کنونی عبور کنند؟
⚠️ آنقدر نسل اولی ها بازنشست نشدند که وقتی یک چهل ساله که قطعا مصداق #جوان نیست، نصب میشود هم صدا بلند میشود! ولی مساله مهمتر آن است که آیا این مدیران جدید می توانند از #بروکراسی پیچیده جاری عبور کنند؟
🔻 مساله این است که آیا اینان که نوعا شناخت و تجربه کافی از #ساختار_اداری ندارند مدلی برای کارامدسازی نهادهای رسمی دارند؟ و آیا داشتن انگیزه و دغدغه برای عبور از این کلاف سردرگم کفایت می کند؟
🔺 تجربه ایجاد نهادهای موازی که انقلابیون در گذشته برای عبور از #ناکارآمدی ها انجام دادند چقدر موفق عمل کرده و پس از مدتی چرا درگیر آفات بروکراتیک مشابه شده است!؟ چطور می شود بدنه متعود به نشستن را تکان داد؟ کوچک شدن ادارات چقدر شدنی است؟
🔷 اینها و چون اینها #مسایل مهمی است که بنظر نگارنده جز با استفاده از افراد فهیم داخل خود ساختار اداری، پاسخ صحیح نمی یابد و جوانان بیرونی نخواهند توانست درک درستی برای حل نارسایی ها داشته باشند.
📍 @komeilialireza
🔪 پدرم گفت فرزند من نیستی اگر ایرانی بکشی!
🛩 اولین سفرم به #عراق را تنهایی رفتم. از ثمرات سفر های شخصی، کسب #تجربه_اجتماعی است که گوهری است گرانبها و در کتب، نایاب!
💊 در مسیر بازگشت یک پرستار عراقی کنار من بود. با او به سخن نشستم. گفتمش شما سه چیز می خورید که حتما مایه مریضی است: #چای پررنگ، چربی زیاد و شیرینی زیاد.
جواب داد که تکان دهنده بود: اینها مردم ما را مریض نکرد ولی بمب های غیرمجاز #آمریکا بلایی بود که حالا پدیده بچه های ناقص الخلقه یک امر رایج شده است!
📢 برایم تعریف کرد که در زمان #جنگ مجبور شده شرکت کند چون صدام چند نفر از خانواده شان را بخاطر عدم حضور در جنگ #اعدام کرده بود! ولی موقع رفتن پدرم گفت این انقلاب یاران حقیقی حسین ع اند و اگر کسی را بکشی فرزند من نیستی!
💠 من هم در عملیات، تیر هوایی می زدم تا اینکه خدا لطف کرد و یک جوان ایرانی روی من رگبار گرفت و به عقب منتقل شدم. از همان وقت، پس از بهبود پرستار شدم و بارها جان اسرای #ایرانی را نجات دادم.
⭕️ راستی اگر این تاریخ شفاهی کار شده بود تحریک دشمن خبیث اینطور تحریک #جاهلیت ضد عربی ما را می کرد؟
📍 @komeilialireza
⛔️ چه کنیم جامعه ما کوفی نشود؟ (پاسخ از امام حسین ع)
⚠️ از روایات تکان دهنده منصوب به حسین بن علی علیه السلام در #کربلا که بسیار تامل برانگيز و نشانگر نقطه تضاد جامعه با دینداری حقیقی است این است :
إِنَّ النَّاسَ عَبِيدُ الدُّنْيَا، وَالدِّينُ لَعْقٌ عَلَى أَلْسِنَتِهِمْ يَحُوطُونَهُ مَا دَرَّتْ مَعَايِشُهُمْ فَإِذَا مُحِّصُوا بِالْبَلَاءِ قَلَّ الدَّيَّانُونَ
یعنی :
مردم بندگان دنیا هستند و #دین همچون آب دهان بر زبان آنهاست که تا وقتی زندگی شان را می چرخاند دور او هستند ولی وقتی به بلا گرفتار شدند، دین داران اندک خواهند بود!
👈 این سخن حضرت یعنی آنچه باعث شد حق در کربلا به #مسلخ برود نه فقدان مسجد و هیئت و منبر که فقدان نوعی دینداری بود که روحیه #جهادی را از بین برده و رویکرد عافیت طلبی متظاهرانه را بجای آن نشانده بود!
❌ یعنی دین دانی و تظاهر مناسک دینی هر روز بیشتر می شود ولی به وقت #هزینه دادن برای دین، کسی پای کار نیست! یا تعداد آنها خیلی اندک شده است! یعنی #دینداری_حقیقی را در دوران سختی بسنج نه در فریاد زدن داخل هیئت!
🌹 چه خوب قرآن به پرسش می گیرد ما را با مقایسه دو واجب :
أجعلتم سقاية الحاج وعمارة المسجد الحرام كمن آمن بالله واليوم الآخر وجاهد في سبيل الله لا يستوون عند الله و الله لا يهدي القوم الظالمين
⭕️ آیا این نشانه ها در جامعه ما هم هست؟
📍 @komeilialireza
👈 از مارمولک تا مسیح علی نژاد!
🔷 به یاد دارم چند سال قبل که فیلم مارمولک ساخته شد، جناب #پناهیان حمله تندی به آن کرد و توصیفات خاصی به آن چسباند. همان ایام در جلسه نقد آن فیلم که با حضور جناب #زائری برگزار شد ایشان مورد اعتراض یک طلبه قرار گرفت که آیا به شما نگفتند مارمولک!؟!
ایشان پاسخ داد چرا! اتفاقا من هم پاسخ دادم چیه عزیز دل برادر - تکه کلام مشهور نقش اول فیلم - و بعد هم با آن جوان رفیق شدیم!
✌️ این در واقع دو خوانش از تعامل اجتماعی نمادهای دینی می باشد. من با خوانشی موافقم که توپ را توی میدان #مردم نمی اندازد و نواقص خود را نیز در گفتگو با نسل جدید می بیند.
✊ بنظر حقیر آنچه حالا مسیح علی نژاد به دنبال آن است یعنی - به اذعان خودش- #نافرمانی_مدنی هدفی جز درگیری مردم با بدنه مذهبی و روحانیت ندارد.
⚠️ ناگفته نماند که او رسما دعوت به خشونت، لاقیدی، تحقیر رسوم مذهبی و ترویج رقص و لاابالی گری حتی در ایام عاشورا می کند و مشخص است که #پروژه ای که او بر آن گماشته شده چیست!
🚸 معتقدم با تخطی از #قانون باید مجری قانون مواجه شود و بدنه های مردمی و روحانیت باید اتفاقا به #تعامل مهربانانه با کسانی که نوعا سودای تخلیه خویش را دارند روی بیاورند.
✅ روحانیت نباید یک تافته جدا بافته، یک نگاه بالا به پایین، یک جایگاه تشریفاتی و یا یک راهبر کلان باشد بلکه #روحانیت باید برای جوان معترض، سنگ صبور و پدری دلسوز باشد.
❇️ دامن زدن به #درگیری به بهانه آنچه چهارشنبه های سفید نامیده شده دقیقا همان چیزی است که بیرونی ها بدنبال آن هستند.
فتأمل!
📍 @komeilialireza
⛔️ آیا اهالی سامرا داعشی اند که حرم را بسته اید؟
🕌 خدا رحمت کند میرزای شیرازی بزرگ - صاحب فتوای تنباکو - را که به زوار #سامرا می فرمود با مایحتاج به اینجا نیایید تا ساکنان بومی شهر که نوعا #اهل_سنت هستند بتوانند از خرید شما بهره ببرند و ارتباطات اجتماعی نیز پابرجا بماند.
👈 امروز، قبل از رفتن به سامرا با برخی شیعیان #بغداد نشستیم و تصورمان این شد:
بومیان سامرا و مناطق سنی نشین دیگر، بعد از روی کار آمدن شیعه در #عراق احساس کردند چند قرن حکومت شان زیر سوال رفته لذا وقتی #داعش آمد ذوق زده شده و به استقبال او رفتند!
⚠️ چنین تحلیلی به صد دلیل غلط است خصوصا در قبال اهل سنت سامرا که اکثریت مطلق هستند و می توانستند با آن سرعت که داعش پیش می رفت اقلا در درون شهر #قیام کنند!
😞 مع الاسف به حرم عسکریین علیهم السلام که رفتیم آنرا منقطع از شهر دیدیم، به بهانه های امنیتی! حتی برخی سربازان محافظ هم از رفتن به داخل شهر ممانعت می کنند و #زوار را از داعش می ترسانند!
❇️ وقتی به درون شهر و مساجد آن می روی و با مردم می نشینی، دقیقا خلاف این تحلیل و تصور وهمی را می بینی و با مردمی مواجه می شوی که امامین مدفون را پدربزرگ های خود می دانند و نام شان را بدون #علیهم_السلام نمی برند.
🔷 اهل سنتی را دیدم که می گفت من یک هفته در بازسازی حرم، بنایی رایگان کردم.
⭕️ راستی، از چنین تصویرسازی ها چه کسانی سود می برند!؟ ریشه همه اینها #تعصب و تطرف است یا دست پنهان روباه پیر هم فعال است!؟
📍 @komeilialireza
چرا عراقی ها را کتک زدید!؟
#خاطره سفر عراق - 1
📜 خیلی شنیده بودیم که شارع متنبی مرکز فرهنگی #بغداد است. گفتند جمعه بازار بروید که همه افکار و جریانات حتی ملحد می آیند! کل آنچه بود چند بساطی از کتاب های کهنه مصری لبنانی عراقی بود که هر چند از #عراق مظلوم که سالها تحت اشغال و جنگ و ناامنی بوده انتظار همین قدر هم نبود.
👳♀ فضا هم خانوادگی بود و مثلا خیلی ها برای خرید لوازم التحرير اول سال آمده بودند. از نظر بهداشت محیط هم که مانند اکثر نقاط، وضعیت مناسبی وجود نداشت. یکی از دلایل جذابیت #ایران برای عراقی ها همین تمیزی است.
📔 از جمله چیزهای که جلب توجه کرد مجلات زمان #جنگ بود. آفاق عربیه،الفبا، قوم العربي و... درباره موفقیت های ارتش عراق یا اسرای ایرانی مطالبی داشتند که خریدم. طبعا فضای غالب همه هم #چپ_عربی بود.
😔 یک جوان عراقی که جلوی گاراژ نزدیک شارع متنبی ایستاده بود و بجای سه هزار دینار، پنج هزار دینار از همه می گرفت به من گفت:
چرا عراقی ها را کتک زدند؟ گفتم کجا؟ گفت در حرم #امام_رضا! فیلمش را دیدم. گفتم حتما یک دعوای شخصی بوده والا هزاران عراقی در ایران هست!
👈 گفت: آخر من شنیدم بخاطر حمله به کنسولگری ایران در #بصره این کار را کردند! به انگلیس خبیث لعنت فرستادم و گفتم دشمن می خواهد رابطه مردم ما را خراب کند. تأیید کرد و خداحافظی کردیم.
📍 @komeilialireza
وضعیت حجاب در بغداد
#خاطره سفر عراق - 2
😎 هر کس به #عراق برود باور نخواهد کرد که حجاب در آنجا #اجباری نیست!
🙆♀ البته این الزاما به معنی اعتقادی بودن این رفتار نیست ولی نشانه #سنتی بودن آن جامعه می باشد. شبیه آنچه در افغانستان شاهد آن هستیم.
👈 تعداد کسانی که حجاب ندارند حتی در #بغداد بسیار کم است و حجاب زننده و ساختار شکن هم در حد صفر است. البته کاسب ها شروع کرده اند به سوء استفاده از زنهای بزک کرده در تبلیغات شهری!
🔷 نسل جوان خصوصا دختران در حال آزادی از یک سنت #عربی هستند که در قبال زنها حضور اجتماعی و فعالیت را ممانعت می کرده و حالا مدرنیزم و شبکه های اجتماعی دارند شرایط جدیدی را ایجاد می کنند و همین یعنی آغاز چالش زنان در جامعه سنتی عراق.
📲 چیزی که با گشت و گذاری سطحی در شبکه های #اجتماعی عراقی هم می توان آنرا دید!
📍 @komeilialireza
❌ کاش این مطلب را مولوی کوهی هم بخواند!
👈 چند سال قبل که با کاروان سرزمین برادری بهمراه بچه های مجمع اسلامی حبل الله مشهد در #خواف بودیم یکی از برادران #اهل_سنت اعتراض شدیدی به مساله توهین های برخی منبری ها به مقدسات ایشان کرد. برخی دیگر هم روی آن تاکید کردند.
🍀 اخوی بلند شد و گفت: درست است که توهین به #مقدسات غلط است و کم آن هم زیاد است ولی براستی اگر منصفانه نگاه کنیم در میان هزاران و بلکه میلیون ها منبری که در طول سال در هیئت های شیعی برگزار می شود چند عدد آنها شامل #توهین است؟! اگر نسبت بگیریم در حد صفر است!
🔶 بنده هم افزودم: مگر شما نمی دانید که در میان جریانات شیعی هم #افراطیونی وجود دارند که حتی به رهبری بخاطر صدور فتوای تحریم اسائه به مقدسات اهل سنت، لعن می کنند؟ آیا رواست که بدون دیدن این واقعیات حکم جاری کنیم؟! بنده هم معتقدم هیچ جهت رسمی نباید از #قانون تخطی کند ولی آیا می توان همه افراد بدون مسوولیت رسمی را کنترل کرد؟!
🌺 از آن زمان یکی دو سال گذشته و من با دهها نخبه اهل سنت در ارتباطم و می بینم که آنان نیز تلاش می کنند با وجود سختی ماجرا، بین اقلیت تندرو و اکثریت معتدل تفکیک کنند چنانچه ما در قبال آنها اینگونه عمل می کنیم، ولی گاهی فکر می کنم برخی تریبون داران که این مسائل را می دانند، بخاطر روحیات تندی که نام آنرا #غیرت مذهبی می گذارند و یا شاید عامدانه و برای استفاده از احساسات مخاطب، مواضعی می گیرند که نتیجه آن تفرقه بیشتر در جامعه اسلامی متشکل از شیعه و سنی است! سخنان اخیر مولوی کوهی متاسفانه از جمله همین هاست.
⛔️ ناگفته نماند که چنانچه قبلا نوشته ام معتقدم که باید طبق حکم #رهبری و مراجع، با توهین کنندگان برخورد قانونی شود خصوصا اگر آنان از افراد مشهور و تریبون دار باشند.
📍 @komeilialireza
👈 فعال فرهنگی محترم! بخدا ضرب قالب در موضوع نمی شود ایده!
😔 دلم به درد می آید وقتی می بینم نهادهای دولتی و حتی تشکلهای #مردمی فرهنگی پر شده از کسانی که فکر می کنند اگر قالب ها را در یک مساله لیست کنند تولید #ایده کرده اند!!
❇️ یعنی وقتی مطرح می شود که مثلا در اربعین چکار کنیم شروع می کنند به شمردن قالب ها : بروشور برای نوجوانان، پاسخ به سوالات برای زنان، نمایشگاه عمومی و... و فکر هم می کنند که #ایده_پردازی کرده اند!
⚠️ شما بجای اربعین بگذار حجاب، بگذار اقتصاد مقاومتی و... فرقی نمی کند برای این رفقا که اتفاقا کم هم نیستند!
🔷 کار فرهنگی با این روش معمول، اقدامی کم اثر گشته و حجم گسترده کارها #اثربخشی کافی ندارد چرا که نقطه شروع #طراحی اقدام از ایده پردازی بعد از شناخت اجمالی است!
👈 حال آنکه بدون شناخت دقیق مخاطب و شرایط خاص هر کدام نمی توان #طراحی دقیقی انجام داد و چیزی بعنوان طرحهای #کلی قابل اجرا در همه جا وجود ندارد!
📍 @komeilialireza
نام شریعتی با مشهد پیوند خورده است
🔸 همایشی بود که هیچ شیعه یا ایرانی دیگری در آن نبود و همه جمع #اسلامگرا بودند و طبعا سر مساله سوریه با ایران مشکل داشتند!
🔹 به همین دلیل وقتی خودم را معرفی می کردم و می فهمیدند ایرانی هستم تعجب می کردند.
💎 جالب اما اینکه وقتی می فهمیدند اهل #مشهد هستم اکثرا نام آنرا شنیده بودند ولی اکثرا نه به واسطه حرم مطهر رضوی که بخاطر دکتر علی #شریعتی که کتاب های او را خیلی از اسلامگراها در سراسر جهان خوانده اند.
🔆 نکته اینکه در جهان اسلام، پنج تن آل عبا بشدت مشهور هستند ولی تقریبا سایر #اهل_بیت علیهم السلام را خیلی ها یا نمی شناسند و یا در حد نام است که طبعا به خاطر قلت شیعیان و نیز آفت درون گرایی در ارتباطات آنان است.
👈 با چند جوان اهل #ضفه نشستم. اسم شریعتی که آمد شروع کردند به بیان فقرات جذابی از کتاب هایی چون خودآگاهی و استحمار، تشیع علوی و صفوی و نقد تسنن اموی که برایم جالب بود.
❇️ یک تعداد هم از جماعت اسلامی هند و سریلانکا و موریتانی و... آمده بودند که او را خوب می شناختند. یکی دو نفرشان گفتند مقالاتی هم درباره او نوشته اند.
📍 @komeilialireza
👈 فعال فرهنگی محترم (2)
برنامه ریزی با علم اجمالی یعنی کلی گویی و اسراف!
🔷 سال قبل دوستی از خیریه وابسته به آیت الله #سیستانی که 100 هزار یتیم #عراق را حمایت می کند جهت مشورت هایی به #مشهد آمده بود. او را در چند جلسه همراهی کردم.
👨👩👦👦 در #دانشگاه فردوسی سراغ اساتید تربیتی که رفتیم گفتند طبق تحقیقات، #تجربه یتیم خانه ها یا همان پرورشگاه ها در ایران موفق نبوده و علت هم نبود خانواده بوده است.
❇️ دوست عراقی گفت خب این مشکل را نداریم. اساتید با تعجب پرسیدند پس این همه بچه کجا نگهداری می شوند؟ پاسخ شنیدند در خانه مادر بزرگ یا عمه و خاله و... چرا که عراق فرهنگ #عائله محور دارد و بچه بی صاحب نمی ماند.
⚠️ حالا فرض کنید برنامه ریزان پرتعداد فرهنگی ما می خواستند روی مخاطب یتیمان جنگهای عراق کار کنند و با همان #علم_اجمالی هم طراحی می کردند!!
🔷 یک مثال دیگر!
دوستی در منطقه #بلوچستان قصد داشت مردم را آموزش بدهد و تعاونی های روستایی راه بیاندازد. بعد از مدتی ناکام ماند و تغییر موقعیت داد! چرا؟
😐 چون نمی دانست در آنجا ساختار #طایفه محور و نوعی نظام #طبقاتی هست که حاضر است سود نکند ولی همسفره طبقه مادون خود نشود و شرط همراهی همه روستا را رد کرده بودند!
⚠️ حال فرض کنید یک گروه جهادی تهرانی بخواهد تجربه خودش را تعمیم بدهد و با #علم_اجمالی وارد منطقه دیگری بشود! موفق خواهد شد؟
❇️ به این اصل برگردیم که قبل از تلاش برای #ایده_پردازی و عجله های شیطانی برای خرج بیت المال مظلوم صامت، بهتر است از #شناخت موضوع و مخاطب و شرایط شروع کنیم!
📍 @komeilialireza
👌 از انقلاب مستضعفان به هویت شیعی محدود شدیم!
👈 نمی دانم آیا باید ضریب دهی به #اربعین را ذیل این آسیب دید که از انقلاب مستضعفان به هویت شیعی محدود شده و تنزل یافته ایم یا خیر!؟
🔆 اوایل انقلاب دغدغه ارتباط گیری با همه #مستضعفان جهان از هر دین و آیینی که بودند وجود داشت ولی کم کم متوجه شدیم اینها حتی پاک هم نیستند و رطوبت شان هم نجس است و بیخود داریم وقت مان را تلف می کنیم!
🔅 اینجا بود که به مسلمین محدود شدیم و بعد از مدتی دیدیم ای بابا! اینها نه #شیعه می شوند و نه می شود بدون تشیع، پذیرفت شان! حالا دیگر بین خودمان خوش بودیم و چقدر هم خوب می گذرد وقتی هیچ تفاوتی نمی بینی با همراهان خود!!
❇️ تنزل را از این باب نوشتم که شیعه می توانست سیره #ائمه علیهم السلام در رهبری جامعه را بپوید و انقلابی چنین جهانی را مغتنم شمرده و بار دیگر خود را در حصار #هویت_مذهبی نیاندازد. فقط کافی است اهل تحمل باشی و یکی شدن حداکثری را طلب نکنی!
👈 زمزمه های #بازخوانی_انقلاب در نسل جدید را به فال نیک بگیریم برای گشودن ديگرباره آغوش به سوی همه جهانیان؟! جریان #انقلابی_متحجر خواهد گذاشت!؟
📍 @komeilialireza
تشکل می تواند نقش کلاس اخلاق را بازی کند
⚠️ مگر انسان در کنج خلوت چقدر امکان دارد نقد شود یا #عصبانی گردد و از همه مهمتر مورد مخالفت قرار گیرد تا آنگاه دریابد چه میزان توان #مراقبت بر خود را داراست!؟
👈 تشکل و #کار_جمعی ذاتا برای هر شخصی سازنده است هر چند با ملاحظاتی می تواند برای همه اعضاء آن محمل رشد اخلاقی و معنوی باشد.
💠 محک خوردن میزان صبر، از خودگذشتن، نقدپذیری، شنوایی، کنترل خشم و حسادت و... همگی در یک کار جمعی مشحون به #تذکر موجود است که خود، بهترین #کلاس_اخلاق تواند بود.
😔 برخی را می شناسم سر اختلافاتی سالهاست #غیبت دیگران را می کنند! چه خوب است زمزمه این آیه :
والذین جاءوا من بعدهم يقولون ربنا اغفر لنا و لإخواننا الذين سبقونا بالإيمان و لا تجعل في قلوبنا غلا للذين آمنوا ربنا انك رئوف رحيم
📍 @komeilialireza
🔶 کربلا الگوی دینداری بی تفاوت را به هم ریخت!
👈 با اینکه خداوند در قرآن تاکید می کند که اساسا هدف از #بعثت پیامبران فقط بسط #توحید نبوده 'و لقد بعثنا في كل أمة رسولا أن اعبدوا الله و اجتنبوا الطاغوت...'
باز هم عده ای چنین روایتی از دین را توسعه می دهند!
❌ کم نیستند کسانی که شجاعت و آزادگی رویارویی با #ظلم را ندارند لذا قرائت دینی را تغییر داده و متناسب با زندگی و منش خویش ساخته اند!
✊️ سر باز زدن نوه پیامبر اسلام از همراهی با ظلم پیامی در جهت رسالت مصرح #انبیاء بود که بساط دینداری بی خاصیت و بی تفاوت نسبت به ظلم و طاغوت را برچید و براستی که چه خوب گفته اند که: 'الإسلام محمدی الحدوث، حسيني البقاء'
📍 @komeilialireza
🔧 با مهندس های عرصه فرهنگ چه کنیم؟
⚙ بسیاری از فعالان عرصه فرهنگ، یا مهندس اند واقعا یا اصطلاحا یعنی مطالعات مرتبط یا #عمق لازم را ندارند و از طرفی هم بدلیل چند سال حضور در این عرصه، دچار #حجاب_تجربه شده اند و تغییرپذیری شان نیز کم شده است! یعنی بطور طبیعی ثوابتی یافته اند که معمولا لایتغیر است.
⚠️ اتفاقا مهندسان فکر می کنند مهارت فاکتور گیری و ساده سازی و دسته بندی که دارند نقطه قوت شان نسبت به #علوم_انسانی خوانده هاست چرا که اینها برای هر چیزی شقوقی تصویر می کنند و کار را سخت تر می کنند ولی نمی دانند که اساسا جنس مسایل انسانی و #اجتماعی فرق دارد!
⭕️ نگارنده معتقد نیست که هر کس مقداری فقه و فلسفه و علوم اجتماعی خوانده برای عرصه #فرهنگ مناسب تر است ولی کسی که در دوران دانشجویی فرصت کرده پای صحبت این و آن بنشیند و از برخی نویسندگان هم کتبی پراکنده را بخواند صرفا با #ادبیات همه چیز در حد یک وجب آشنا شده و عمق مسایل را در نمی یابد و بدتر اینکه بلافاصله هم وارد عرصه #اقدام شده است!
🌀 سؤال این است که با اینها که تعدادشان کم نیست چه باید کرد تا اقدامات شان حداقل ضرر را داشته و نقاط قوت شان تقویت شود؟
✅ آنچه به ذهن حقیر می رسد تقویت پاتوق های #فکری برای فعالان و مدیران میانی است که متاسفانه کم کم سرشلوغ هم شده اند! خاصیت این جلسات می تواند خارج کردن آنها از بساطت و آشناسازی با #پیچیدگی های موجود در عرصه فرهنگ باشد.
همچنین ایجاد فرهنگ #مشورت با افراد عمیق تر و کار کشته تر امری مفید است هر چند افت وابستگی به یک یا چند نگاه خاص را داراست.
ماذا بعد!؟
📍 @komeilialireza
🌐 معناي "و أكثرهم لایعقلون" چیست؟
📜 قرآن پر است از تعابیری چون 'أكثرهم لایعلمون' و 'لا يعقلون' و 'لايتدبرون' و... که محل مناقشه برخی قرار گرفته است. برخی آنرا نشانه مخالفت قرآن با رای #اکثریت دانسته اند و برخی آنرا نشانه مردم ستیزی دین گرفته اند که هر دو مدلولاتی بیراه است!
🔻 توضیح اینکه #انسان مجموعه ای از ساحات مختلف است از جمله: حس شامل حواس مادی، خیال برای ادراکات مختلف و منشأ عواطف و گرایشات و #عقل که ساحت استدلال و استحکام است.
🌀 به تعبیر علامه، عمده انسان ها در مقام حس و #خیال زندگی می کنند و در رفتارشان تابع استدلال نیستند. لذا می بینیم حتی آنانکه ادعا می کنند احکام دین را چون مبنای آنرا نمی دانند رعایت نمی کنند در عین حال در تبعیت از احکام زندگی غربی دنبال هیچ دلیلی نیستند!!
⚠️ البته این ویژگی، یعنی تبعیت از #عواطف در تصمیمات صرفا شامل اکثریت غربزده نیست و بدنه مذهبی و انقلابی را نیز شامل می شود که در مصادیق مختلف مشهود است.
✅ لذا آن تعابیر قرآنی بمعنای همین نکته است که تصمیمات عمده انسانها تابع ادله علمی و تحلیل عقلی نیست!
📍 @komeilialireza
⚔ شما کدام را ترجیح می دهید؟ شیعه یا سنی؟
☹️ دو دوست شیعه و سنی اند در منطقه #بلوچستان و حسابی با هم رفیق! می نشینم پای درد دل شان که پر است از حرف های مگو!!
⛔️ از برداشتن أموالی که به اسم #محرومان آن منطقه می آید توسط برخی کارکنان سپاه و آموزش و پرورش و.. گفتند! از فشار مولوی یا آخوند به نماینده و مدیران برای استخدام فلانی و پارتی بازی ها برای بکارگیری هم #مذهب یا هم طایفه خودشان نیز...!
⚠️ سنی از مدیران #شیعه و سنی و شیعه از مدیران #سنی و شیعه کدهای مختلف می آورد! من مانده ام که در این وضعیت چطور برخی صداقت و انصاف و #سلامت را فراموش می کنند و باز هم طرفداری هم مذهب یا هم قومیت خودشان را میکنند! اینجاست که #حق به مسلخ کشیده میشود!
👈 اینجاست که شیعه و سنی فرقی ندارد! شما در این شرایط کدام را #ترجیح می دهید؟
📍 @komeilialireza