5.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 مراعات اسلام صوری، موجب حفظ و تقویت شیعه شد
🎥 اگر به سب و لعن مشغول میشدیم کجا تشیع گسترده میشد؟!
👤 آیتالله بهجت
📌 مناهج:
خروجی تشیع انگلیسی نه تنها گستردهشدن تشیع نبود، بلکه با انتشار فیلمهای کذایی مراسمات لعن، جان و مال شیعیانی که در منطقه در اقلیت بودند را نیز همواره به خطر انداختند!
لذا خیلی فرق است بین اسلام علوی و فاطمی، با اسلام افراطی برخی؛ که با عقلانیت و دوراندیشی بیگانه است...
#فاطمیه
#آیت_الله_بهجت
@Manahejj
🌀 رویای اعتدال آمریکایی و آنتی تز انقلاب از قم
🔺 دلبستگان غرب که رؤیای اعتدال آمریکایی داشتند، اینک باز هم چشم امیدشان به آنتیتز انقلاب در قم است.
🔻 چراکه اندیشههای سیاسی، فقهی و کلامی سکولارها در قم، مبانی حرکت سیاسی اجتماعی آنها در تهران علیه نظام و انقلاب است.
🔹علما و بزرگان انقلابی از زمان هشدار صریح رهبر انقلاب در روز ۱۹ دی ۱۳۸۹ تا امروز حتما اقدامات گوناگونی انجام دادهاند، اما خروجی این اقدامات و برون داد رسانهای آن چه بوده؟
🔹 قرارگاه ۱۹ دی با دغدغه تأمین نظر رهبر معظم انقلاب تشکیل شد، رئیس محترم و دبیر محترم این قرارگاه به افکار عمومی بگویند تا امروز چه کردهاند؟
نمیخواهیم مثل برخی سیاهنمایی کنیم که هیچکس تا امروز هیچ کاری نکرده است، بلکه افکار عمومی خصوصا جبهه انقلاب سؤال دارند.
🔹 آیا عملکرد قرارگاه ۱۹ دی متناسب با انتظارات صریح رهبر انقلاب مبنی بر مواجهه صحیح با آنتی تز انقلاب از قم بوده است؟
امروز سؤال جبهه انقلاب خصوصا در قم اینست که آیا تمرکز قرارگاه فرهنگی و اجتماعی ۱۹ دی صرفا بر رفع آسیبهای اجتماعی است یا قبل از آن متمرکز بر دفع آسیبهای فرهنگی است؟!
🔹 نیروهای انقلابی انتظار دارند گزارش قرارگاه برای مقابله با نظریه پردازان آنتی تز انقلاب را بشنوند که چه اقدامات روشنگری در این سالها انجام شده است؟
آیا تنها راهکار مواجهه با آنتی تز انقلاب، صرفاً برخورد امنیتی با آنان است (که گاهی حتما هم لازمست) یا به تعبیر رهبر انقلاب آتش فتنه را با روشنگری باید خاموش کرد؟
👈 نباید با سادهسازی مسائل، از کنار آن به سادگی عبور کنیم، همه سهم تقصیر خویش را بپذیریم.
@Manahejj
🌀 وحدت حوزه و دانشگاه یا شبیهشدن حوزه به دانشگاه؟!
🖋 هادی مصریپور؛ #یادداشت_مهمان
🔸 در ایام سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، برخی اساتید ابراز گلایه کرده بودند که همچنان پس از چند دهه، حوزه برای «وحدت حوزه و دانشگاه» برنامهای ندارد.
‼️ اما میخواهم بگویم اتفاقا امروز پس از سی سال، به همت شورای عالی و مرکز مدیریت، «حوزه» از هرروز دیگری به دانشگاه شبیهتر شده است و بجای حفظ سنن حوزوی و تعامل با دانشگاه، دچار اتحاد حوزه با برنامه دانشگاه شدیم:
1️⃣ چه به لحاظ آموزشی و سیستم سرطانیِ ترمی واحدی؛
2️⃣ چه به لحاظ مدرکی که دیگر خروجی حوزهها آیت الله و حجتالاسلام نیستند (یادداشت «دکتر بوشهری و دکتر اعرافی»)؛
3️⃣ چه به لحاظ هویت حوزوی و طلبگی که کاری کردهایم که طلاب حس کنند برای اینکه هویت و بها پیدا کنند لاجرم از داشتن مدرک دانشگاه هم هستند؛ چون وقتی هویت تحصیلی و مدرکی ذیل سیستم دانشگاهی تعریف شد، همه اصالتها هم به ظاهر با دانشگاه خواهد بود و خودبخود حوزه را در سایهی دانشگاه، هویتبخشی کردهایم.
♨️ استمرار همین روند خسارتبارِ خالی از ایده و برنامه، کمکم باعث بدبینی بسیاری از بزرگان و فضلای سنتی حوزه به رهبری شد؛ چراکه اساسا شورای عالی و مرکز مدیریت به فرمایش رهبری ایجاد شدند برای ارتقای حوزههای علمیه، اما آنچه در عمل رخ داد ترقی معکوس یا به تعبیر رهبری ارتجاع بود (عقبگرد و ارتجاع حوزه در آموزش).
⛔️ خناسان و یاوهگویان (متحجرینی که خونکردن دل امام را به ارث بردهاند و فقط وقتی آرام میگیرند که حوزه را برای همیشه به قهقرا برده باشند) نیز از این مجالِ کمکاری و ترک فعل شورای عالی و مرکز مدیریت، نهایت سوءاستفاده را داشتند در جهت بدنامساختن و بیاعتبار جلوهدادن رهبری بین علما و فضلایی که روزبروز نگران ازدسترفتن سنن حوزوی و بیمایه و سردشدن فضای حوزه بودند، فضایی که کمکم تبعات خسرانش در کمیت و کیفیت حوزه نمایان شد.
🔺 فضایی که در آن دیوانسالاری اداری و بیاعتمادی شدید و غلیظ نسبت به استاد و طلبه حاکم شد؛ تا جایی که استاد را مثابه یک رباتی دید که بیاید درسی بگوید و برود، لذا حتی امتحان و نمره استاد را ارجی نمینهند و سیستم دیوانسالارانه خودش باید امتحان کتبی و شفاهی (آن هم به بیکیفیتی که همگان مطلعاند) برگزار کند.
🔻 ساختاری که همهچیز را متمرکز تعریف کرد؛ جالب اینکه همهچیز را دانشگاهی کرد الا نقاط قوتی که دانشگاه داشت و حوزه خیلی پیشتر داشت: «اعتماد به استاد» و یا حتی برخی اختیارات در تعیین سرفصل و گرفتن امتحانات و ارزشیابی غیر متمرکز و بطور کلی «هویت استاد» که در دانشگاه وجود دارد را از «استاد حوزه» دریغ کردیم. حال بعد از سیسال باید ببینیم آثار مثبت این روند بیشتر بوده یا خسارتهایش؟!
🔴 بیانگیزهشدن طلبه برای حاضرشدن در دروس را با حضور و غیاب اجباری بدون هرگونه ایده خلاقانهای اجرا کردیم، ساختار متمرکز برای امتحانات شفاهی و پایاننامه تعریف کردیم، حال بعد از سیسال باید ببینیم آثار مثبت این روند بیشتر بوده یا خسارتهایش؟! (یادداشت «جذب و ماندگاری در حوزه و دو مانع بزرگ!)
❇️ امروز رهبری، تمامی مراجع و علما و فضلای حوزه انتظار دارند این روند اشتباه سیساله «در دانشگاهیکردن حوزه» هرچه زودتر خاتمه داده شود و توضیح داده شود، با چه مجوزی این طور سریعالسیر سنتهای حوزوی را منسوخ ساختیم.
#ارتجاع_سی_ساله
#شورای_عالی
#مرکز_مدیریت
#دانشگاهی_شدن_حوزه
@Manahejj
فرار از مرجعیت .mp3
702.4K
🌀 فرار حضرات آیات سید علی بهشتی و سید عبدالاعلی سبزواری از مرجعیت
🎙 استاد نجم الدین طبسی
🔸 ناقل خاطره: مرحوم آیت الله سید محمدمهدی موسوی خرسان رحمة الله عليه که به تازگی رحلت فرمودند.
#سلف_صالح
#مرجعیت_گریزی
#فرار_از_دنیا
@Manahejj
🌀 تجربه اعضای شورای عالی در نوشتن پایان نامه!
🖋 محمد خادمی؛ #یادداشت_مهمان
🔸 یکی از بهترین راهها برای فهم اینکه یک راه خوب است یا بد این است که آن راه را تجربه کرده باشید؛ مثلا در گذشته استاد درس خارج که کفایه را خوب خوانده بود میدانست در برنامه درسی طلاب چطور کفایه را بگنجاند و چندسال زمان لازم است؛ لذا مرجع تشخیص او، #تجربه دقیق وی بود!
🔹 راه دوم - هرچند به خوبی راه اول نیست- استفاده از #تجربه دیگران است؛ مثلا حوزهای بگوید این اقدام را انجام دادم و نتایج عالی از آن گرفتم، یا مثلا دانشگاهی بگوید اردوهای علمی تجربه کاملا موفقی بوده است.
❗️حال سؤال از اساتید عزیز #شورای_عالی این است:
آیا آنان در پیچ و خم پایان نامه سطح سه و چهار بودهاند تا تجربه خودشان را از این رفت و آمدها اعلام کنند؟! آیا برای خودشان #پایان_نامه به این نحو و طرح و تصویب موضوع و فرم استاد و... آورده علمی مهمی داشته است؟!
یا این روند را طی نکردهاند و الحمدلله در حوزه با همان شیوه #سنتی استاد سطح و خارج شدهاند، پس چرا همان #تجربه را برای سایرین بهینهسازی نمیکنند؟!
❗️سؤال دوم این است که اگر خودشان تجربه #پایان_نامه ندارند آیا تجربه دانشگاه در این زمینه تجربه موفقی بوده است و تنها راه منحصر ارائهی مدرک تحصیلی است؟
آیا علمای بزرگی چون آیتالله شاهرودی که تقریر درس خارج اصول شهید صدر (کتاب بحوث) را نگاشته بودند در سیستم فعلی با ارائهی این کتاب، مدرکی به ایشان تعلق میگیرد؟!
یا صرفا روی پایاننامههای مدل دانشگاهی تصلب داریم؟!!
♨️ حتی اگر #تصلب و جمود داریم که حوزه را تماما به لحاظ شکلی و روشی و ... به شکل دانشگاه درآوریم، چرا از عدم تمرکزگرایی در دانشگاه، الگوگیری نکردیم و با تمرکزگرایی افراطی باعث میشویم گاهی چندین ماه طلبهای معطل تصویب یا طیشدن روند تصویب و ارائهی پایاننامه شود!!
لذا اگر «دانشگاه» قطب آمال برنامهای و روشی ماست حداقل به محاسن آن پایبند باشیم تا لااقل خسارتهای کمتری در منسوخشدن سنتهای اصیل حوزوی را شاهد باشیم.
❗️سؤال سوم این است که تابحال آسیبشناسی جدی و کارشناسی از افرادی که پایاننامه نوشتهاند و افرادی که ماههاست در این روند متوقف یا کند شدهاند داشتهایم؟!
چراکه بدون ارتباط با بدنه حوزه نمیتوانیم به اشکالاتی که دیوانسالاری و تمرکزگرایی افراطی ایجاد کرده است پیببریم تا برای حل آن عزم و برنامهای داشته باشیم.
✅ توقع روحانیت از اعضای محترم #شورای_عالی این است که این ابهامات را به طلاب عزیز توضیح دهند؛ تا انشاءالله از ریزش و بدبینی بیش از پیشِ بدنه حوزه علمیه مانع شویم و کمکم قدمهای ابتدایی برای اصلاح و تحول حوزه برداشته شود.
#شورای_عالی
#دانشگاهی_شدن_حوزه
#ارتجاع_سی_ساله
@Manahejj
🌀 یک نمونه کوچک از دیوانسالاری اداری در قم
📝 آفات نظام کارمندی حوزه
🖋 استاد سطوح عالی (نام محفوظ) #یادداشت_مهمان
🔸 انتشار گسترده این نامه -از شب گذشته- گرچه برای سیستم بروکراتیکزدهی حوزه، آبرویی نگذاشته است.
اما این نامه اصلا مهم نیست؛ چون آب از سرچشمه گلآلود است!!
♨️ زمانی رهبری به شورای عالی فرمودند:
تشکیلات تا حد امکان سبک و چابک باشد؛ از دیوانسالاریهای شبه دولتی به شدت پرهیز شود؛ نگذارید تشکیلات حوزه به این بلیه دچار شود.
⏱ سی و دو سال است رهبری معظم به شورای عالی و مدیریت تذکر میدهند مرز کارهای خود را تعیین و رعایت کنید و به اموری که متصدی دارد، بلکه اولویت و ضرورت ندارد، نپردازید و این همچنان جزء پر مطالبهترین مطالبات ایشان است که محقق نشده و حتی مورد توجه قرار نمیگیرد!
⛔️ وقتی در شورای عالی اینگونه رفتار نشود انتظار دارید زیر مجموعه رفتار درستی پیدا کند؟
⁉️ نتیجه و خروجی دیوانسالاری این نیست که نه شورای عالی، نه مدیریت، نه معاونین و مدیران کل و رؤسای ادارات و کارشناسان، هیچکدام سرجای خود نیستند و همه با جدیت تمام و پرتلاش مشغول اسراف وقت خود و حوزه و طلاب و انقلاب و نظام و ملت و تشیع هستند؟!
‼️ واقعا جای اسباب توجه نفس در درک این #بدیهی خالی است: آرایشی متناسب با میدان مبتنی بر تفکر سیستمی و اصل تقسیم کار! به همین سادگی.
🔻 اما بیش از سه دهه است رهبری معظم پذیرش و عمل به این بدیهی مورد توافق عقلا را تکرار و مطالبه میکنند؛ ولی افسوس...
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
📌 آگاهی بیشتر:
🌀 اسراف وقت در شورای عالی؟!
https://eitaa.com/manahejj/6168
#دیوان_سالاری_اداری
@Manahejj
🌀 سرعت فرایندها در حوزه
👤 استاد اعرافی
🔸 طرحی که برای ارتقای وضعیت معیشتی اساتید و مبلغین و... داشتیم بعد از ۵ سال تلاش، کمکم در حال اجرایی شدن میباشد،
♨️ این طرح میتوانست در یک ماه به نتیجه برسد اما سرعت فرآیندهای حوزه به این شکل است!
🌐 صدای حوزه
📌 مناهج:
بیشک امید اساتید و طلاب حوزههای علمیه و توقع ایشان از مجموعه شورای عالی و مرکز مدیریت اصلاح فرآیندهای بسیار کند هست؛ تا انشاءالله شاهد خروجی و ثمرات تصمیمات و مصوبات باشیم.
بالاخص عزم برای تصمیمات مهم جهت نجات ساختارهای حوزوی از دیوانسالاریهای شبه دولتی و بعضا بدتر از آن...
رسانه حوزوی مناهج برای انعکاس دستاوردها آمادگی کامل دارد.
#دیوان_سالاری_اداری
@Manahejj
8.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 جمهوریت و اسلامیت نظام وابسته به انتخابات است
🎥 امام خامنهای هماکنون در دیدار هزاران نفر از مردم کرمان و خوزستان
✅ انتخابات جلوی دیکتاتوری، هرج و مرج و اغتشاش و ناامنی را میگیرد.
#امام_جامعه
@Manahejj
هدایت شده از 📻 رادیو مناهج 🎧
🌀 سوم دی ماه سالروز ولادت شهید آیتالله شیخ فضلالله نوری است، به همین مناسبت پیشنهاد میکنیم پادکست زندگینامه ایشان را که از تولیدات #رادیو_مناهج است، بشنوید تا با این عالم مجاهد و بصیر بیشتر آشنا شوید!👇👇
https://eitaa.com/Manahejj_Radio/139
〰️〰️〰️〰️〰️
📻 رادیو مناهج همراه شماست👇🏻
@Manahejj_Radio
📠 انعکاس نظر طلاب و اساتید
🔖 موضوع: اعتراض به نحوه طراحی آزمونهای پایانترم مرکز آموزشهای غیرحضوری خواهران
💬 نام محفوظ:
🔸 برای امتحانات پایانترم طلاب غیرحضوری مرکز آموزشهای غیرحضوری خواهران تصمیمی اتخاذ شده، که بارم تمام سؤالات تستی به یک نمره ارتقا پیدا کند، این در حالی است که در سنوات گذشته این بارم بندی برای هر تست، ابتدا ۰/۲۵ و بعد ۰/۳۳ و بعد ۰/۵ نمره و در این ترم به یک نمره ارتقا یافت.
🔹 به نظر، این تصمیم غیرکارشناسی است، زیرا ضریب خطا و اشتباه در سؤالات تستی بالاست و نزدیک بودن گزینهها، کار را دشوارتر هم میکند، اگر حقیقت امر بر سنجش آموختههای طلاب باشد، این معیار سنجش به شدت ناکارآمد و مغایر با اهداف آموزشی است.
🔺 ضمن اینکه با افزایش بارم سؤالات تعداد سوالات تقلیل خواهد یافت و این بدان معناست که طرح سؤالات محدود به بخشهایی از سرفصلها خواهد شد و سنجش درستی از تمام محدوده مطالعاتی طلاب صورت نمیگیرد.
🔻 از استاد مجتبی فاضل درخواست میشود به فوریت در خصوص این موضوع ورود نمایند، زیرا از پیامدهای چنین تصمیمی، مشروطشدن بسیاری از طلاب و ناکارآمد جلوهدادن مرکز آموزشهای غیرحضوری خواهران، نارضایتی بسیاری از طلاب و ... خواهد بود.
وَكَفَىٰ بِرَبِّكَ هَادِيًا وَنَصِيرًا
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
📌 مناهج نظرات اعضا را بدون رد یا تأیید منتشر میکند؛ همچنین آمادگی دارد پاسخ مسؤولین را منتشر کند.
#نظر_اعضا
#صدای_طلاب
#حوزه_خواهران
@Manahejj
هدایت شده از 📻 رادیو مناهج 🎧
🌀 پادکست علمای مجاهد
🎧 قسمت پنجم
🎙 داعی الاسلام | نگاهی به مجاهدت تبلیغی سیدمحمدعلی داعی الاسلام در ایران و هند
📌 فایل صوتی پادکست، تا ساعاتی دیگر در رادیو مناهج...
〰️〰️〰️〰️〰️
🎧 #علمای_مجاهد
#داعی_الاسلام
#مبلغ_بین_الملل
#پاسدار_اسلام
📻 رادیو مناهج همراه شماست👇🏻
@Manahejj_Radio
هدایت شده از 📻 رادیو مناهج 🎧
جناب محمد علي داعيالاسلام.mp3
35.62M
🌀 پادکست داعی الاسلام | نگاهی به مجاهدت تبلیغی سیدمحمدعلی داعی الاسلام در ایران و هند
🎧 فصل علمای مجاهد
🎙 عطا یاوری
♨️ آنچه خواهید شنید:
❇️ ماجرای مناظره داعی الاسلام با مبلغین مسیحی
❇️ ماجرای ورود داعی الاسلام به هند و تأسیس انجمن دعوت الاسلام
❇️ تقابل الهیاتی و زبانیِ داعی الاسلام با انگلیسیها
❇️ پذیرفتن تدریس در دانشگاه
❇️ نسبت زبان فارسی و فرهنگ اسلامی
〰️〰️〰️〰️〰️
#علمای_مجاهد
#داعی_الاسلام
#مبلغ_بین_الملل
📻 رادیو مناهج همراه شماست👇🏻
@Manahejj_Radio