🔶 افسردگی و اسکیزوفرنی در کمین افراد سیگاری
ميگنا- گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه بریستول در انگلستان اظهار کردند: #سیگارکشیدن بر #سلامت_روان تاثیر منفی دارد.
محققان در این تحقیق به جای اینکه بررسی کنند که آیا افراد سیگاری به صورت ژنتیکی مستعد ابتلا به #افسردگی یا# اسکیزوفرنی هستند، روابط علت و معلولی مرتبط با #استعمال سیگار را تجزیه و تحلیل کردند.
رابین ووتتون، محقق ارشد این تحقیق اظهار کرد: معمولا افراد مبتلا به بیماری های #روانی در روش های موثر در کاهش مصرف سیگار در نظر گرفته نمی شوند و همین موضوع منجر به نابرابری های سلامتی افراد در این زمینه می شود.
دانشمندان با استفاده از رویکردی به نام روش تخصیص تصادفی مندلی (Mendelian randomization) اطلاعات مرتبط با 462 هزار و 690 اروپایی را بررسی کردند.
این طرح، شامل شناسایی تغییرات ژنتیکی مرتبط با افسردگی یا اسکیزوفرنی بود و سپس آزمایش تغییرات در برابر قرارگرفتن در معرض سیگارکشیدن برای گروهی از افراد مورد بررسی قرار گرفت.
محققان دریافتند، در حالی که استعمال سیگار خطر ابتلا به افسردگی و اسکیزوفرنی را افزایش می دهد، افراد مبتلا به افسردگی و اسکیزوفرنی نیز به احتمال زیاد، بیشتر سیگار می کشند.
تخمین زده می شود که مبتلایان به بیماری روانی، دو تا چهار برابر سایرین سیگار می کشند.
در مطالعه دیگری محققان اظهار کردند: سیگار کشیدن خطر اختلال دوقطبی را نیز افزایش می دهد.
محققان همچنین افزودند: منطقی نیست که استعمال سیگار به طور مستقیم بر روی مغز تاثیر داشته باشد و خطر اسکیزوفرنی را افزایش دهد، اما به احتمال زیاد، تاثیر سیگارکشیدن مادران در دوران بارداری می تواند به عنوان عامل خطری در افزایش ابتلا به اسکیزوفرنی باشد..... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48808/preview/
🔶 اعلام آمادگی روانپزشکان برای شهادت دادن در روند استیضاح ترامپ
میگنا- به گزارش روزنامه آمریکایی واشنگتن اگزمینر، گروهی از متخصصان پزشکی متشکل از چهار #روانپزشک، یک #روانشناس بالینی، متخصص داخلی قصد دارند هفته آینده به کنگره و رسانه ها اعلام کنند که برای هر گونه شهادت دادند در دسترس و آماده هستند.
به نوشته واشنگتن اگزمینر، ارزیابی پزشکان درباره سلامت روانی یک فرد بدون این که شخصا وی را معاینه کرده باشند جنجال برانگیز و مغایر با اصول پزشکی است. لی و همکارانش تاکیددارند که توصیف آنها درباره رفتار رئیس جمهور و تاکید بر بی ثباتی ذهنی و خطرناک بودن او را نباید به مثابه تشخیص پزشکی ارزیابی کرد. اما آنها می گویند رفتارها و ظاهر رئیس جمهور در ملا عام، #توئیت ها، مصاحبه ها و گزارش ۴۴۸ صفحه ای «رابرت مولر» بازرس ویژه تحقیقات دخالت روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ میلادی اطلاعات کافی برای اثبات این مساله ارائه می دهد که ترامپ فاقد ظرفیت روانی لازم برای انجام وظایف خود به عنوان رئیس جمهور است......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48815/preview/
🔶 عوامل زمینهساز فرسودگی روابط زناشویی
ميگنا- محققان میگویند:« امروزه شیوع فرسودگی #زناشویی بیشـتر از گذشـته شـده اسـت، به طوری که50 درصد از زوجین در ازدواج خود با فرسودگی مواجه میشـوند و #فرسودگی زناشـویی، شـیوع فراوانـی در #روابـط زناشـویی دارد کـه بـه طـلاق منتهی میشوند.
آنها میافزایند: «فرسودگی با رشد آگاهی و توجه به چیزهایی که به اندازه گذشته خوشایند نیستند، شروع میشـود و اگـر در ایـن مرحلـه، کـاری بـرای جلوگیری از پیشرفت این روند صورت نگیرد، همه چیز از مرحله بد به بـدتر مـیرسـد وممکن است به فروپاشی رابطه منتهی شـود .در واقع #زوجها درمییابند که رفتار #همسرشان آن چیزی نیست کـه انتظـارش را داشـتهانـد و پس از به وجود آمدن این احسـاس سـرخوردگی، همسرشـان را در قبـل و بعـد از #ازدواج مقایسه میکنند.
مقایسههایی از این دست به #مشکلات_ارتبـاطی همچون بیان نکردن نیازها، خواستهها و علایق، عدم ابراز عشـق، توقـف رابطـه صـمیمانه، منازعات فراوان، انتقادهای مکرر، پناه بردن به سکوت، عدم همراهی عاطفی و لاینحل ماندن مشکلات دامـن مـیزنـد و سبب میشود که احساسات منفی در طـولانی مـدت حالـت غالـب بـه خـود گرفتـه و بـه از دست دادن شور و شوق اولیه، #وابستگی عاطفی، تعهد و نهایتا بروز فرسودگی منجر شود.»
اسماعیلیفر و گروهش در این پژوهش آوردهاند: «همچنین هـر فـردی با مجموعهای از انتظارات وارد زندگی زناشویی میشود و اینکه همسران از هـم انتظـاراتی داشته باشند، طبیعی و امـری مسـلم اسـت. درواقـع حتـی مـیتـوان گفـت همـه زوجهـا ممکن است انتظـاراتی داشـته باشـند کـه غیرواقـعبینانـه باشـد. ولـی چیـزی کـه تفـاوت ایجاد میکند، این است که زوجهای فرسوده به طور محسوسی، میزان بیشتری از انتظـارات غیرواقعبینانه را دارند.»
در این پژوهش آمده است:« فرسودگی زناشویی، نه ملالها و دلخوریهای کوچـک بلکـه انباشته شدن نارضایتیها، ناسازگاریها، فشـارهای روانـی تضعیفکننده عشـق، افـزایش تدریجی خستگی، یکنواختی، جمع شدن رنجشهای کوچک، سرخوردگیها و تـنشهـای فرساینده زندگی روزمره و نیز فقدان تدریجی دلبستگی عاطفی، کاهش توجه به همسـر، #بیگانگی عاطفی و افزایش احساس دلسردی و بیتفاوتی نسبت به همسر اسـت کـه شـامل سه مرحله سرخوردگی و ناامیدی، مابین ناامیدی و فرسودگی، دلسردی و بیتفاوتی میشود.»
این پژوهش مولفههای فرسودگی زناشویی را درسه بعد خستگی جسمانی، ازپاافتادگی روانی و ازپاافتادگی عـاطفی مشـخص کـرده اسـت.
بر اساس یافتههای این محققان یکی دیگر از عوامل فرسودگی زناشویی عوامل فشـارزای بیرونـی (مشـکلات شغلی، فشارهای فرهنگی اجتماعی و مسائل اقتصادی) و تجارب استرسزا اسـت.
در نتیجهگیری این پژوهش آمده است:« زوجهای فرسوده مجموعهای از باورهای ارتباطی ناکارآمد و انتظارات غیرواقع بینانه دارند. این امر میتواند میزان #هیجانات منفی موجـود در رابطـه را افزایش دهد و خشم، تنفر، احساس بـیارزشـی، افسـردگی و #اضـطراب کنـد و بدین ترتیب زمینه را برای فرسودگی آمادهتر کند. ....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48820/preview/
🔶 استادی محبوب و موثر در اتصال مدیریت کشور به نظام روانشناسی
میگنا- آشنایی ام با دکتر #محمود_گلزاری با حضور وی در اولین دوره کارشناسی ارشد #روان شناسی بالینی، پس از انقلاب در #انیستیتو روان پزشکی تهران و دانشگاه #علوم پزشکی ایران به بیش از سه دهه قبل بر میگردد.
در کلاس هایی که با این دوستان داشتم که همگی از دانشجویان بسیار موفق و علاقهمند به رشته بودند، علاقه مندی دکتر گلزاری به رشته بالینی و توجه به جنبه های فرهنگی و اجتماعی با ویژگی های مثبت اندیشی، بسیار بارز بود.
ایشان در کنار تحصیل به کار و فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و ادبی نیز اشتغال داشتند، از جمله مجله رشد که متعلق به وزارت آموزش و پرورش بود. پایان نامه ایشان در زمینه افسردگی کودکان و تهیه ابزاری برای سنجش افسردگی کودکان، بسیار اقدام شایسته ای بود. زیرا در آن زمان، بسیاری مساله افسردگی کودکان را جدی نمی گرفتند که خوشبختانه این فعالیت و این آزمون به اهمیت شناخت و کار در زمینه افسردگی کودکان افزود.
در زمانی که دکتر گلزاری در صدا وسیما مسئولیت داشتند، به طور جدی پی گیر مسائل اجتماعی و فرهنگی مردم بودند. از سوی دیگر تلاش های بسیاری برای چاپ کتاب های مفید در زمینه روانشناسی و #مقالات تخصصی و کاربردی روانشناسی در انتشارات #سروش و نیز نظارت بر برنامه های صدا و سیما داشتند.
جست و جوی کتابها و منابع علمی و مقالات و مجموعه های آموزشی را باید از اقدامات ارزشمند ایشان در زمینه گسترش روانشناسی علمی در کشور دانست.
تاسیس انتشارات رشد، یکی از فعالیت ها و اقدامات بسیار شایسته دکتر گلزاری است که سال ها بهترین ناشر برای کتاب های تخصصی در زمینه گرایش های مختلف روانشناسی بوده است که با حساسیت و دقت علمی به چاپ کتاب ها پرداخته است. این انتشارات همچنان یکی از ناشران پیشرو در عرصه آثار روانشناسی ست و امیدی برای روانشناسان و دانشجویان محسوب می شود و به فعالیت خود ادامه می دهد.
در دهه اخیر دکتر گلزاری با انتشار مجله #سپیده _دانایی، برگ تازه ای به موفقیت هایش افزود. این مجله با موضوع شناسی دقیق خود و توجه به پیشکسوتان این رشته، به طرح مسائل مطرح اجتماعی و فرهنگی امروز جوانان و خانواده ها پرداخت که از محبوبیت بالایی بین روانشناسان و مشاوران برخوردار است.
دکتر گلزاری پس از پایان دوره دکتری، به عنوان هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، به عنوان یک استاد محبوب در زمینه های مختلف فعالیت های خود را ادامه داد. در سالیان اخیر با حضور در وزارت ورزش و جوانان، توانستند دانش روانشناسی و موضوعات همچون کاهش خشونت و افزایش شادی در کشور را گسترش دهند. او حلقه اتصالی بین #سازمان_نظام_روانشناسی کشور و نهادهای مدیریتی شد و این نقش کلیدی بسیار حائز اهمیت بود.
اینک بسیار خوشحالم که دکتر گلزاری در آستانه 70 سالگی با همان روحیه پرشور جوانی، با مثبت اندیشی و شور و شوق، به فعالیت های خود ادامه می دهد. او می تواند به عنوان یک نمونه و الگوی شخصیتی برای جوانان خصوصا علاقه مندان به رشته روانشناسی باشد.
دکتر محمود گلزاری، انسانی والا، استادی بسیار خوب و محبوب، روانشناسی بسیار موفق و موثر در حلقه اتصال مدیریت کشور به نظام روانشناسی و محققی فعال است که آثار و مکتوبات و تحقیقات او در زمینه های مختلف به عنوان منبع برای دانشجویان بوده و هست. برای ایشان #سلامت روزافزون و فعالیت ها و موفقیت های بیشتر را آرزومندم.
👤 بهروز بیرشک
⚪ دکترای روانشناسی دانشگاه الیلینویز آمریکا و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران
http://www.migna.ir/news/48822
🔶 اعزام تیمهای روانشناسی به مناطق زلزلهزده
میگنا- مجید رضازاده با اشاره به اعزام گروههای #طرح_محب به مناطق زلزلهزده آذربایجان شرقی گفت: تا امروز ۸ تیم به شهرستان میانه و ۲ تیم به شهرستان سراب و در مجموع ۲۷ نفر به این مناطق اعزام شدهاند.
وی در ادامه افزود: طرح #محب شامل مداخلات #روانشناختی و حمایتهای روانی و اجتماعی در #بلایا است. کاری که سازمان #بهزیستی در قالب این گروهها انجام میدهد مداخلات روانی و اجتماعی است و شامل موضوعات معیشتی و چادر و اسکان نمیشود. این اقدامات که در ۵ فاز است حدودا یک سال طول می کشد، اما مداخلات اولیه این است که این روان شناسان در سرپناهها حضور پیدا میکنند و مراقبتهای #روانی انجام میدهند. کاری که در این دو روز انجا شده نیز شامل مدیریت #استرس و جمعآوری آمار #خانوادهها، زنان و کودکان مناطق زلزلهزده برای آغاز فازهای بعدی طرح مذکور است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48826
با کودک بهانهگیر چه کنیم؟
میگنا: خانههای کوچک و بدون حیاط باعث شده کودکان بیشتر روزهای هفته در خانه باشند و محیطی برای #تخلیه انرژی خود پیدا نکنند. به همین خاطر ساعات زیادی از روزِ والدین و بخصوص مادران به کلنجار رفتن با کودک صرف میشود.
این کلنجار رفتن همیشه با جیغ و فریاد و نقزدن کودک همراه است. به ویژه زمانی که از مادر یا پدر خود تقاضایی دارد اما پاسخ مثبت دریافت نمیکند. به همین خاطر اولین واکنش کودک در مقابل والدین گریه کردن و فریادزدن است.
⚪ اما در مقابل این رفتار کودک، باید چه کنیم؟
یکی از تکنیکهای مقابله با جیغهای کودک استفاده از روش «کر شدن موقت» است. وقتی نق میزند، در مقابل بگویید: «ها... نمیشنوم... چی... وقتی جیغ میزنی حرفات رو نمیشنوم... چی میگی؟!!!»
⚪ جیغزدن ممنوع
تصور کنید مادری را که در مقابل #جیغهای کودک، فریاد زده و از او میخواهد که ساکت باشد! فکر میکنید کودک در این موقعیت با خود چه فکری میکند؟ اگر داد و فریاد خوب نیست،َ پس چرا مادرم هم داد میزند؟!
زمانی که #کودک جیغ میزند، نباید مثل او رفتار کرد. باید به او نشان داد که خواسته خود را با خونسردی و آرامش به #والدین منتقل کند. وقتی شما با همان صدای بلند سعی میکنید رفتار کودک را اصلاح کنید تنها قضیه را پیچیدهتر کرده و موضوع حل نخواهد شد.
⚪ مشکل کجاست؟
اولین واکنش پدر و مادر در چنین وضعیتی، یافتن هدف و مسئله است. یعنی علت #نقزدن کودک را پیدا کرده و بدانیم چه چیزی او را عصبانی کرده است.
زمانیکه علت مشخص شود، میتوان #تصمیمگیری کرد که آیا به خواسته او پاسخ مثبت دهیم یا خیر. برای مثال مادر به کودک میگوید اتاق خود را مرتب کند تا فیلم مورد علاقه او پخش شود اما به موقع به قول خود عمل نمیکند و همین باعث عصبانیت و جیغزدن کودک میشود. به همین خاطر باید از کار خود دست بکشید و کودک را شاد کنید.
⚪ پای حرف خود بایستید
گاهی خواسته کودک غلط و بیجاست؛ اما باز هم نق میزند. در چنین وضعیتی نباید به خواسته او #پاسخ مثبت داد حتی اگر چند ساعت گریه کرد.
اگر رفتار خود را به خاطر عصبانیت و #جیغزدن کودک تغییر دهید و به خواسته او جواب مثبت دهید، کودک متوجه میشود که با گریه و فریاد میتواند کار خود را پیش ببرد و به هدف خود برسد. بنابراین روی حرف خود بایستید و کوتاه نیایید. نکته مهم این است که حتی اگر متوجه حرف غلط خود شده و فهمیدید #رفتارتان غلط است، نباید در همان موقعیت نظرتان را تغییر دهید بلکه دفعه آینده رفتار خود را تغییر دهید.
همچنین اگر قرار است با درخواست او مخالفت کنید، سعی کنید علت رد آن را به زبان کودکانه، با محبت و مهربانی توضیح دهید.
در همین زمینه «دکتر سیزر» میگوید: «با #فرزندتان صحبت کنید و حواس او را به چیزهایی جلب کنید که مورد #علاقه اوست، تا از جیغ کشیدن دست بر دارد. این کار به او نشان میدهد که جیغ و فریاد تاثیری روی شما نداشته است. وقتی فرزندتان یاد بگیرد که جیغزدن فایدهای ندارد و #مهارتهای زبانی او پیشرفت کند، این رفتارش را به آهستگی فراموش میکند...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48829/preview/
🔶 «پراشتهایی» و «کم اشتهایی» عصبی چیست؟
ميگنا- دكتر کاظم ملکوتی، درباره «بیماری پرخوری و کمخوری عصبی»، اظهار داشت: بعضی افراد هستند وقتی عصبی میشوند، اشتهای غذاییشان از بین میرود و در مقابل، برخی نیز وقتی عصبی میشوند، اشتهای غذاییشان زیاد شده و دوست دارند یکسره غذا میل کنند.
اين روانپزشك با بیان اینکه دو نوع بیماری #پراشتهایی و #کماشتهایی عصبی داریم، افزود: البته این بیماریها ملاکهایی دارند؛ مثلاً از جمله شاخصهای آن این است که باید فرد دچار چاقی شده باشد یا عملکرد و فعالیت اجتماعی فرد مختل شود؛ در نتیجه اگر فرد چنین ویژگیهایی داشته باشد، میگوییم پراشتهایی #عصبی دارد.
ملکوتی با اشاره به ویژگیهای افراد دچار پراشتهایی عصبی، خاطرنشان کرد: این افراد آنقدر #غذا میخورند و در مقابل نیز ورزشهای شدیدی انجام میدهند تا #چاق نشوند، یا از قرصهای مسهل استفاده میکنند تا دچار چاقی نشوند؛ این کارها از جمله اقدامات افراد دچار پراشتهای عصبی است.
وی با اشاره به ویژگی افراد دچار کماشتهایی عصبی، خاطرنشان کرد: فردی که دچار کماشتهایی عصبی است، بسیار لاغر است، اما مرتب جلوی آئینه قرار گرفته و میگوید من چاق هستم؛ در نتیجه هر دوی این حالتها جنبه روانی دارد. البته ما با توجه به علامت و رفتارهای گزارششده توسط خانوادهها و مقایسه آنها، این بیماری را تشخیص میدهیم.
⚪ پرخوری و کم خوری از نشانههای افسردگی
این روانپزشک در پاسخ به این پرسش که «آیا افرادی که دچار افسردگی هستند، احتمال ابتلا به چنین بیماری را دارند؟»، خاطرنشان کرد: از نشانههای افسردگی این است که برخی افراد پرخور و برخی کمخوراک میشوند، یا برخی چاق و برخی نیز لاغر میشوند؛ البته داشتن چنین حالتهایی به شدت رفتارهای پراشتهایی و کماشتهایی عصبی نیست..... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48831/preview/
🔶 کمی با من حرف بزن!
میگنا- چرا ما اغلب موفق نمیشویم با صداقت و صراحت #حرف دلمان را بزنیم؟ معمولا میترسیم نکند طرف مقابل متوجه منظور و خواست واقعی ما نشود یا از ما #برنجد. بنابراین ترجیح میدهیم بهاصطلاح به در بگوییم تا دیوار بشنود؛ به همینخاطر متوسل به نیش و کنایه و گاهی حتی #متلک میشویم. فکر میکنیم شاید به این وسیله بتوانیم به هدف خودمان که دیده شدن و جلب توجه دیگران بهخود و خواستههایمان است برسیم؛ غافل از اینکه این مکالمات نهتنها فایدهای نخواهد داشت؛ بلکه روابط را بدتر و مقاومت طرف #مقابل را هم بیشتر میکند. اما ریشه اینگونه ترسهای ما کجاست و چگونه میتوانیم صداقت و روراستی و صراحت را جایگزین #ترس و شک و تردید در روابطمان کنیم؟
توجه داشته باشیم در علم #روانشناسی موضوعی وجود دارد به نام «احساس و ادراک». یعنی از نظر علمی ما هر آنچه را به واسطه حواس پنجگانه خود دریافت میکنیم در #ذهنمان تفسیر میکنیم. تفسیری هم که ما از احساس خود داریم بهمعنای «ادراک» خواهد بود؛ یعنی از هر آنچه ما ادراک یا تفسیر میکنیم در ذهن ما همیشه سند و کپی باقی میماند. از لحاظ علمی هیچ پدیده و خاطرهای در مغز ما برای همیشه پاک نمیشود، بلکه تبدیل به دستمایه ارتباطی ما با دیگران میشود. بنابراین توجه داشته باشیم ذهن ما در هر لحظه مشغول قضاوت هر آنچه میبیند، است. چون ادراکی را با ادراک مشابهی که در ذهن خود دارد مقایسه میکند که در زبان عامیانه به آن همان«قضاوت» گفته میشود. یعنی #قضاوت در واقع مقایسه دو ادراک همسان از یک موقعیت است؛ مثلا وقتی پارچه نرمی را لمس میکنیم در ذهنمان تعریفی برای زبری هم داریم که قبلا آن را حس و درک کردهایم. این ویژگی مغز انسان است. در واقع براساس ناممکن بودن قضاوت نکردن مغز انسان به این نتیجه میرسیم که قضاوت ما به دو عامل یعنی ادبیات، زبان و کاری که میکنیم بستگی دارد؛ همچنین شناخت و دانش هر فرد از پیرامونش. مثلا وقتی شیئی را میبینیم با توجه به تصویری که از قبل در ذهنمان از آن هست شناختمان از آن کامل میشود. توجه داشته باشیم زندگی ما تابعی از فرهنگ ماست؛ فرهنگ نیز زمان، مکان و خانواده را در بر میگیرد که در این میان تحصیلات، سن اعضای خانواده، منطقه جغرافیایی، آداب و رسوم و... عوامل مهمی در شکلگیری نوع فرهنگ ما هستند. چون در تربیت و الگوپذیری افراد از محیط بسیار مهم بهشمار میروند. ضمن اینکه تأثیرات ما از محیط در تصمیمهای ما بسیار مهم هستند.
⚪ قضاوت
یکی از راههای کسب دانش «مشاهده» است؛ #مشاهده الگوهای مختلفی که از قبل در ذهن ما جای گرفتهاند. نخستین جایی هم که ما تحتتأثیر آن واقع میشویم «خانواده» است.
هنگامی که ما در ارتباط با زندگی انسان صحبت میکنیم باید به بروز اختلاف نظر بین آنها هم توجه داشته باشیم. با توجه به اینکه انسان ذاتا موجودی خودخواه و #کمالگراست؛ همین موضوع دقیقا دلیل بروز اختلاف نظر بین افراد هم خواهد بود. اما افراد بهتدریج یاد میگیرند باید بین خواستههای خودشان و دیگران تعادلی برقرار کنند؛ بهاصطلاح هر دو طرف باید کمی کوتاه بیایند تا به نتیجه بهتری در ارتباطشان برسند. اما در بعضی موارد افراد نمیتوانند بین خواستههای خودشان و طرف مقابل تعادل برقرار کنند که گاهی همین موضوع تبدیل به بروز مشکلات اساسی و بحران میشود. توجه به عوامل بروز بحران میتواند در حل آن بسیار مؤثر باشد؛ چون اگر به تمام دلایل ایجاد مشکلات توجه شود هر دو طرف میتوانند سهم خود را در ایجاد مناقشه و مشکل پیدا و نسبت به حل آن اقدام کنند....... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/article/48834
🔶 گریز از ازدواج با تنهایی مدرن
میگنا- افزایش تعداد #مجردها و تن دادن به #زندگی_مجردی خالی از رابطه #عاطفی باعث شده که جامعهشناسان و روانشناسان هشدار بدهند که راهِ در پیش گرفته شده ممکن است به ناکجاآباد برسد. برخی افراد مجرد در گروه سنی ۵۰ سال به بالا هستند که حتی یک بار نیز ازدواج نکردهاند و کاملا تنها زندگی میکنند که این موضوع میتواند پیامدهای #روانی و عاطفی فراوانی داشته باشد و به #افسردگی فرد منجر شود.
از سوی دیگر با پیشرفت تکنولوژی و قدرت گرفتن شبکههای اجتماعی، دوستیابی در #فضای_مجازی وارد فاز تازه و عجیبی شده و جوانان ترجیح میدهند به جای آن که وارد رابطههای حقیقی شوند، در فضای مجازی دنبال دوست و یار و همدم بگردند. مجازی شدن روابط عاطفی و تنهایی انسانهای #مدرن را «اسپایک جونز» در فیلم "Her" به خوبی روایت کرده است. در این فیلم که زمان آن نامعلوم و مربوط به آینده است، زنان و مردان که از عهده ایجاد روابط در دنیای حقیقی عاجز ماندهاند، به #دوستیهای #مجازی پناه میبرند و عاشق سیستمعاملهای خود میشوند. عشقی که فرجام خوشایندی برای انسانهای تنهامانده ندارد.
برخی از دوستیها در دنیای مجازی ختم به ازدواج میشوند، اما زنگ خطر آنجا به صدا در میآید که بسیاری از دوستیها در حد مجازی باقی میمانند و افراد بدون آن که حتی یک بار همدیگر را دیده باشند، به دوستی خود ادامه میدهند و حتی به یکدیگر ابراز عشق میکنند؛ عشق مجازی!
مجردی و تنهایی، ویژه افراد مجرد ایرانی که در جامعه سنتی زندگی میکنند، نمیشود و جوامع پیشرفته و مدرن نیز امروز با این مساله بغرنج دست به گریبان هستند. در بریتانیا وضعیت تنهایی تا اندازهای وخیم شده که سال گذشته دولت برای بررسی و رسیدگی به آن، یک وزارتخانه تشکیل داد. این موضوع نشان میدهد که غرب نیز نگران تبعات سبک زندگی مدرن است و به دنبال راه چاره میگردد.
آمار تنهایی و #خودکشی در بریتانیا و دیگر کشورهای اروپایی که با مشکل بحران هویت روبرو هستند، تا حدی افزایش یافته است که پاییز سال گذشته، «ترزا می» نخستوزیر وقت بریتانیا دستور تأسیس وزارت مبارزه با خودکشی را نیز داد و برای این وزارتخانه وزیر هم منصوب کرد.
⚪ بیش از ۲۰۰ هزار نفر مجرد قطعی
در ایران آمار افراد مجرد (دختر و پسر) هر سال رو به افزایش است و صرف نظر از ویژگیهایی که زندگی مجردی به خصوص افراد مجردی که مستقل از خانواده خود زندگی میکنند، دارد، تبعات منفی متعددی دارد.
طبق آخرین سرشماری ۹ میلیون و ۷۶۹ هزار نفر در سن متعارف ازدواج و هرگز ازدواج نکرده در کشورمان وجود دارند و تعداد افرادی که از سن متعارف ازدواج عبور کردهاند، اما هنوز به سن تجرد قطعی نرسیدهاند، یک میلیون و ۸۱۰ هزار نفر است. به افرادی که از سن تجرد قطعی عبور کردهاند، مجردان قطعی میگویند و تعداد آنها در کشور ۲۲۰ هزار نفر است. البته این آمار در شهرهای مختلف کشور متفاوت است اما نکته اساسی این است که افزایش این آمار میتواند علاوه بر آسیب رساندن به فرد، جامعه را نیز تحت تاثیر قرار دهد و از مسیر درست خود دور کند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48835/preview/
🔶 ۲۰ دقیقه "مراقبه" در روز اشتباهات فردی را کاهش میدهد
ميگنا- مطالعه اخیر پژوهشگران "دانشگاه ایالتی میشیگان نشان میدهد بیست دقیقه #مراقبه(مدیتیشن) در روز میتواند به افراد در جلوگیری از اشتباه کردن کمک کند و فعالیت مغز آنها را افزایش دهد.
به گزارش دیلیمیل، دانشمندان میگویند که عمل مراقبه میتواند به افراد در جلوگیری از #اشتباه کمک بسیاری کند و نتایج پژوهش ها این مطالعه را تایید میکنند.
#درونپویی یا مدیتیشن(Meditation) که با نام "مراقبه" نیز شناخته میشود، به طور کلی فنون و روش تسلط بر ذهن است. به گفته معتقدان افراد توسط این روش میتوانند بر #ذهن خود تسلط داشته و به نوعی آن را کنترل کنند. مراقبه روشی مناسب برای رسیدن به شادی، آگاهی و آرامشی عمیق و طولانی است.
پژوهشگران طی مطالعه اخیرشان این موضوع را مورد مطالعه قرار دادند و طی آن هنگامی که افراد در حال انجام مراقبه بودند #مغز آنها را اسکن کردند. پژوهشگران دریافتند فعالیت مغز افراد هنگام انجام این عمل افزایش مییابد......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48839/preview/
🔶 اجباری شدن آموزشهای روانشناسی و حقوقی پیش از ازدواج
میگنا- حجت الاسلام صالحی ضمن بیان این مطلب با اشاره به #اجباری شدن #آموزشهای پیش از #ازدواج تاکید کرد و اظهار کرد: در گذشته فقط مسائل مرتبط به مسایلی بهداشت بارداری و زنانشویی آموزش داده می شد اما در حال حاضر گذراندن سه سرفصل دیگر آموزشی اعم از "روانشناسی و مشاوره"، "حقوق"، "اخلاق و احکام " قبل از ازدواج اجباری شده است.
صالحی یادآور شد: آموزشهای قبل از ازدواج در شش ساعت به #زوجین ارائه می دهند و مربیان نیز باید علاوه بر داشتن صلاحیتهای اخلاقی و عمومی در عرصه علمی نیز سرشناس باشند و این اقدام با همکاری دستگاههای مشخص در حال پیگیری است و نهاد نمایندگی رهبری با توجه به ظرفیت دانشگاهی خود به وزارت بهداشت در شناسایی اساتید این عرصه اعم از حقوق، #روانشناسی و اخلاق کمک می کند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48843/preview/
🔶 نشانه هایی که میگویند شما استرس بیش از حد دارید
میگنا-اگر در برههای از زندگیتان پیوسته دچار استرس بیش از حد بودهاید، احتمالا #احساسکردهاید هر روز از «خودتان» دورتر و دورتر شدهاید و بیشتر مثل انسانی فرومانده در لاک خود فرورفتهاید. درحالیکه شاید با خودتان میگفتید: «این #استرس من را میکشد»، حتی بدون آنکه برای تسکین رنجهایتان کاری کرده باشید، به احتمال فراوان آن دوران سخت را به سلامت پشت سر گذاشتهاید. ولی چنین کاری، یعنی به حال خود رهاکردن مشکل، فقط اوضاعرا #وخیمتر و طولانیتر میکند، و موجب تاثیرات زیانبارِ بلندمدت بر بدنتان میشود.
نشانههای استرس بیش از حد را بشناسید، پیشاز آنکه تمام وجودتان را در بر بگیرد.
۱. احساس خستگی میکنید
اگر باوجودِ یک استراحتِ شبانهی کامل، جداشدن از رختخواب برایتان کار سختی است، احتمالا ازنظر بالینی #خسته هستید. جین پرنوتو اِرمان، کارشناس آموزش، و متخصص سلامت رفتاری در انجمن سلامتِ کلینیک کلیولند، طی گزارشی میگوید: چون بدنتان احساس میکند بیشازحد کار انجام میدهد، حتی داشتن یک خوابِ شبِ خوب هم جهت تجدیدقوا برای روز بعد کافی نیست. برای کاهش استرس در زندگیتان کاری بکنید. بدنتان از شما سپاسگزار خواهد شد.
۲. نمیتوانید بخوابید
عجیب آنکه، باوجودِ خستگی شدید و همیشگی، وقتی دچار استرس بیش از حد هستید عملا خوابیدن برایتان دشوارتر میشود. بیخوابی استرسی از این نشات میگیرد که نمیتوانید به تعهداتتان در زندگی فکر نکنید به علاوهای این واقعیت که بدنتان هنوز، فارغ از اینکه ساعت چند است، در «حالت اضافهکاری» است. و البته چون نمیتوانید بخوابید، روز بعد خستهتر هم خواهید بود که این خستگی فقط بار استرس شما را افزایش میدهد.
۳. همیشه بیمار هستید
بدیهی است، اگر خوابتان دچار مشکل باشد، بیماری ظرف مدت کوتاهی، به دنبال بیخوابی، به سراغتان میآید. چون بدنتان در این دورهی پراسترس بیشازحد کار کرده است، مجالی برای بهبود یافتن از بیماری یا مریضی کوچکی که در وجود شما رخنه کرده، نداشته است و شما حتی برای جنگیدن با کوچکترین #سرماخوردگی هم روزگار سختی را پیشرو خواهید داشت. مطالعات نشان دادهاند وقتی دچار استرس هستید، سیستم ایمنی بدن شما حدود ۳۰% ضعیف میشود. «روز #سلامت_روان» داشتن، اغلب حسنتعبیری است برای «سر کار نرفتن»، ولی بعضیوقتها لازم است این کار را انجام دهیم تا بدن و ذهنمان را سالم نگهداریم.
۴. فراموشکار هستید
وقتی دچار استرس هستید به احتمال فراوان به علت آن است که یکباره کلی کار روی سرتان ریخته است. با کار زیاد و مسئولیتهای زندگی که بر سرتان آوار شدهاند، رسیدگی به همهی امور ریز و درشت دشوار میشود. اگر بعضیوقتها یادتان نمیآید کلیدهایتان را کجا گذاشتهاید یا مدام قرار و مدارهایتان را فراموش میکنید، به احتمال زیاد تا نقطهی فروپاشی تحت استرس هستید. کمک بخواهید و نگذارید این وضعیت ادامه پیدا کند.
۵. سردرد و بدندرد مزمن دارید
همانطورکه پیشتر گفتم، وقتی دچار استرس میشوید، بدنتان خودش را در «حالت اضافهکاری» قرار میدهد. و خستگی حاصل از آن نه تنها بر #توجه و #تمرکز شما تاثیر میگذارد، بلکه بر بدنتان هم فشار فیزیکی وارد میکند. بدن شما یک سازوکار طبیعی دارد به نام "بجنگ یا فرارکن”، که از همان روزگار نخست بشریت شکل گرفته است؛ زمانیکه طبیعتا مجبور بودیم از حیوانات درنده فرار کنیم. امروزه، هرچند مجبور نیستیم نگران شیرها و خرسها باشیم که نکند از ناکجاآباد بیرون بیایند و به ما حمله کنند، اما بدنمان در برابر استرسهای مکررِ ناشی از تلنبار شدن امور مختلف زندگی، به همان روش عمل میکند. فکر میکنید چرا مالش شانهها بعد از یک روز طولانی چنان احساس خوبی به آدم میدهد؟ چون بدنتان تمام هشت ساعتِ پیش از آن را زیر بار استرس، با مسائل بیارزش دستوپنجه نرم میکرده است.
۶. بیشاز اندازه احساساتی شدهاید
دکتر لوسی هِمِن، یکی از #روانشناسان سانتاکروز سی.ای. توضیح میدهد، «وقتی به شدت دچار استرس هستید، ساقهی مغزتان – بخش پیشین مغز- اوضاع را بهدست میگیرد و بخشی که پیامدها را پیشبینی میکند در سایه پنهان میشود.» به همین خاطر است..... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48844/preview/
🔶 کمبود عزت نفس، بزرگترین مشکل نوجوانان امروز
میگنا- بسیاری از والدین گمان میکنند، عشق بدون قید و شرط، فقط به دوره کودکی محدود است و وقتی فرزند آنان به سن نوجوانی رسید، باید برای دوست داشته شدن، کارهای خاصی انجام دهد و انتظارات خانواده را برآورده کند.
با افزایش سن بچه ها، بطور طبیعی مسئولیت های بیشتری از سوی والدین به آنان واگذار می شود و در عین حال انتظارات از این فرزندان به ویژه در زمینه خصوصیات اخلاقی و رفتاری نیز افزایش می یابد که یک امری طبیعی و بهجاست اما رفتار و #گفتار خانواده نباید طوری باشد که نشان دهد بچه ها را فقط در قبال انجام خواستهها دوست خواهند داشت.
والدین توجه کنند جملاتی مثل "دوستت دارم اگر..." یا "به تو افتخار میکنم اگر..." و امثال اینها، #عزت نفس فرزند و حتی سلامت روان آنان را نشانه خواهد رفت. نوجوانی که عشق مشروط از والدین دریافت کرده، هرگز خود را دوست نخواهد داشت، برای هر اتفاقی خود را مقصر میداند حتی اگر هیچ دخالتی در آن نداشته باشد. این دسته از فرزندان مدام دچار #اضطراب هستند، نظر دیگران برای آنان بسیار مهم میشود و مدام خود را با نظرات آنها تطبیق میدهند. اگر کمبود عزت نفس در این دسته از فرزندان درمان نشود، نه توان شناخت خود و مسیر زندگی را پیدا میکنند و نه در روابط، ازدواج و شغل موفق خواهند بود.
دوست داشتن بدون قید و شرط
فرزند یا فرزندان یک خانواده با هر شکل و ویژگی ظاهری، اخلاقی و رفتاری، از وجود پدر و مادر است و دوست داشتن بیقید و شرط والدین را میخواهد تا احساس ارزشمند بودن داشته باشد و زندگی با عزت و سربلندی را برای خود و نسل آینده رقم زند. در این که فرزندان گاهی اشتباه میکنند و باید به آنها تذکر داد و حتی برخی مواقع آنان را تنبیه کرد، شکی نیست، اما مهم آن است که به بچه ها گفته شود این اعمال چیزی از عشق پدر و مادر به آنان کم نخواهد کرد و چون دوستشان دارید، میخواهید او را متوجه اشتباهش کنید.
⚪ مشکل دوستیابی نوجوانان
امروزه با توجه به گستردگی #فضاهای مجازی، والدین باید در امر دوستیابی نوجوانان که به عنوان مهمترین نیاز اساسی آنان به شمار می رود، حساسیت ویژهای از خود نشان دهند و در این مسیر با استفاده تجارب و ارایه راهکارهای سازنده #فرزندان را به خوبی راهنمایی کنند.
بهترین زمان برای معرفی معیارهای دوست خوب، آموزش دوست یابی در دوران دبستان است. والدین در این زمینه از هر موقعیتی برای معرفی معیارهای دوست خوب به #فرزندان نوجوان و جوان خود استفاده کنند و به آنان بیاموزند چه افرادی برای دوستی مناسب هستند.
#والدین توجه داشته باشند در #دوستیابی نوجوانان باید به دنبال افرادی با علایق و اعتقادات مشترک، ساختارهای #خانوادگی یکسان، سلامت روان، باانگیزه و کوشا باشند. از فرزند بخواهید گاهی دوستان خود را به خانه دعوت کند تا با آنها بیشتر آشنا شده و صلاحیت آنها را بسنجید. گاهی اوقات فرزند را همراه دوستانش به سفر یک روزه خارج شهر ببرید تا بهتر با #خلق و خوی آنان آشنا شوید.
چنانچه #بدرفتاری در #فرزند #نوجوان خود مشاهده کردید و منشا آن را در خانه نیافتید، بین دوستان آن دنبال علت این رفتار باشید. اگر قابل اصلاح بود، کمک کنید تا خود را اصلاح کند و اگر نبود، او را #تشویق کنید تا دوستان خود را تغییر دهد. بهتر است به فرزند گفته شود که شخصیت دوستانی که دارد، در نگاه دیگران تاثیرات خوبی ندارد و بهتر است با افراد مناسبی #دوستی کند. به هیچوجه نوجوان را مجبور نکنید با دوستهایش قطع رابطه کند. او باید دلیل این خواسته را درک کند تا برای قطع رابطه اقدام کند......ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48849/preview/
👤 ریحانه عابدنیا - روان درمانگر
🔶 #فرزندپروری
برای اینکه #صحبت کردن با #کودک، تاثیرگذار باشد کلمات باید دارای بار احساسی و هیجانی باشند، جملات با بار منطقی و عقلانی معمولا تاثير کمتری دارند.
مثلا وقتی می خواهیم کودکی را متقاعد کنیم که به تنگ ماهی دست نزند میتوانیم به شکل مختلف بگویم:
۱.اگر به تنگ ماهی دست بزنی، میفته زمین میشکنه، تکه هایش میره توی پای شما و مجبور می شیم بریم دکتر (منطقی).
۲.اگر به تنگ ماهی دست بزنی و از دستت بیفته مامان کلی نگران میشه که یوقت شیشه توی پای شما فرو نره و دردت نگیره (عاطفی).
اما بسیار دقت داشته باشید که کلماتی را که به کار می برید احساس تحقیر و عذاب وجدان را در کودک ایجاد نکنند.
@Mignair
🌸🌺پیام #تبریک و شادباش🌹
🌷دو نهال بارور در باغ دین روئیده شد
🌷یاسهاى آسمانى در زمین روئیده شد
🌷نخل حق در سرزمین مشرکین روئیده شد
🌷لاله در باغ دل اهل یقین روئیده شد
💐 #میلاد_پیامبر_اکرم (ص) و #امام_جعفر_صادق (ع) مبارک
✔️ کانال اخبار و مطالب #روان شناسی در ایتا
♨️ @Mignair
🔶 اختلال بیش فعالی در کودکان، آیا قابل درمان است؟
میگنا- بیش فعالی (ADHD) یا اختلال نقص توجه یک اختلال شایع در کودکان است؛ به طوری که حدود سه تا پنج درصد کودکان در سن مدرسه این بیماری را تجربه میکنند. البته میزان شیوع این بیماری در پسران بیشتر از #دختران است؛ یعنی فعالیت های بیش از حد یا پرتحرکی، کم توجهی و رفتار های تکانشی ( 3 عامل اصلی نمود این بیماری ) در پسران بیشتر میشود.
درواقع، این #اختلال در پسران ۳ برابر دختران اتفاق میافتد و معمولا در دختران دیر تر تشخیص داده میشود؛ بینظمی، بیتوجهی و نادیده گرفتن موضوعات اطراف، مشکل در آموختن مهارت ها و حل مسئله از علائم بیش فعالی در دختران است اما در پسران نشانه هایی مانند انجام رفتار های غیر معقول و غیر منطقی، پرخاشگری و… وجود دارد.
اصولا بیماری بیش فعالی در #کودکان به صورت فعالیت بیش از حد و بیقراری یا بی دقتی و #بی توجهی مشاهده می شود، اما در سنین بزرگسالی این بیماری بیشتر به صورت عدم تمرکز، بروز می کند و این تفاوت عمده ایست که در بروز بیماری بیش فعالی در دوران کودکی و بزرگسالی مشاهده می شود.
بسیاری از کودکان بیش فعال دارای ضریب #هوشی بالایی هستند که با کنترل رفتار و درمان علت آن میتوان به آینده آنها کمک کرد.
◽ بیش فعالی و اُفت تحصیلی کودکان
قطعا بیماری بیش فعالی در تحصیل کودکان تاثیرات بسیار منفی برجای می گذارد که می توان آن را در قالب اُفت تحصیلی و نیز کاهش ارتباطات کودک با همکلاسی های خود در مدرسه می شود، به نحوی که کودکان دیگر، مایل به دوستی و همصحبتی با ایشان نیستند. البته اُفت تحصیلی این کودکان نباید به دلیل کم هوشی ایشان تلقی شود چرا که کودکان بیش فعال به لحاظ بهره هوشی مانند سایر کودکان هستند و برخی از آنها که باهوش ترند حتی در صورت درمان می توانند در تحصیل و سپس در کار و زندگی خود موفقیت های قابل توجهی کسب کنند.
◽ دختران بیش فعال، بی دقت و پسران بیش فعال، ناآرام و پرفعالیتند
بروز بیماری بیش فعالی در کودکان #دختر و پسر به یک شکل بروز نمی یابد. بلکه در پسران به شکل ناآرامی، بیقراری و فعالیت بیش از حد و در دختران در قالب بی دقتی و بی توجهی بروز می کند.
◽ فرق بیش فعالی با شیطنتهای کودکانه
برخی خانوادهها کودک دارای انرژی زیاد و پرهیجان را بیش فعال مینامند؛ این در حالی است شیطنتهای کودکانه، هیجان، انرژی و ... از مهمترین خصایص #طبیعی کودکان است و با #بیش فعالی متفاوت است.
......ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48851
🔶 اگر کودک بیشفعال دارید، بخوانید
میگنا- بپذیرید که فرزند شما، مانند همهی بچههای دیگر، بیعیب نیست
ADHD در میان #کودکان شایع است، اما به سادگی قابل درک نیست. قبول اینکه فرزند شما شرایطی نامعمول دارد کار سادهای نیست، اما کودکی که خشم و بدبینی پدر و مادرش را در مورد ویژگیهایش حس میکند، احتمالا نمیتواند #اعتماد_بنفس خوبی داشته باشد و به سمت انسانی شاد و قابل قبول بودن پیش برود.
یک کودک برای اینکه احساس کند مورد قبول است و حمایت میشود، باید احساس کند که والدینش به تواناییهای او ایمان دارند. زمانی که پدر و مادر یاد میگیرند به ویژگی خاص فرزند بیش فعالشان به چشم یک فرصت و نعمت نگاه کنند، چیزهایی مانند انرژی فوق العاده، خلاقیت و مهارتهای فردی به جریان میافتند و پدر و مادر میتوانند استعدادهای درخشان فرزند خود را ببینند.
در سرنوشت فرزند #بیش فعال شما، چیزهای شگفت انگیزی مقدر شده که برای آنهایی که آرام و معمولیاند وجود ندارد. انرژی زیاد فرزند شما میتواند #حسادت برانگیز باشد و اشتیاق خستگی ناپذیر او برای زندگی و هر آنچه در آن است، نعمتی است که نصیب هر کسی نمیشود.
تمام تلاش خود را بکنید تا فرزندتان را بیقید و شرط دوست داشته باشید. با او جوری رفتار کنید که گویی همین الان انسانی است که دوست دارید باشد. این رفتار شما به او کمک میکند همان انسان مورد نظرتان بشود.
⚪ همه خبرهای بد و گله و شکایتها در مورد فرزند بیش فعالتان را باور نکنید
اصلا خوشایند نیست که از معلمها و مربیهای مدرسهی فرزندتان بشنوید که او «کُند ذهن» یا «بیانظباط» است و حالتان با شنیدن در مورد رفتارهای بد فرزندتان قطعا خوب نخواهد شد.
اما اجازه ندهید #قضاوتهای منفی و نظرات نامطلوب دیگران، مانع این شود که از تلاشهایتان برای تامین هر آنچه فرزندتان برای آموزش و تحصیل نیاز دارد کوتاهی کنید. بچههایی که اختلال بیش فعالی – کم توجهی دارند نیز میتوانند مانند سایر بچهها موفق شوند، اما به این شرط که کمک مورد نیازشان را دریافت کنند.
درست است که #ذهن فرزند شما جور متفاوتی کار میکند، اما بدون تردید توانایی یاد گرفتن و موفق شدن را درست مانند هر بچهی دیگری دارد.
این طور در نظر بگیرید: اگر فرزند شما مبتلا به دیابت بود یا آسم داشت، آیا باز هم لحظهای در انجام هر کاری که به نفع اوست تردید میکردید؟ درست همان طور که یک فرد مبتلا به دیابت به انسولین و فرد دچار آسم به تنفس نیاز دارد، کودک دچار ADHD نیز نیاز به تنظیماتی در محیط آموزشیاش دارد.
فرزند شما مغز شگفت انگیزی دارد، او انسانی با هوش سرشار و ایدههایی بزرگ است که غیرمنصفانه ممکن است در مدرسه یا جامعه به او برچسب «ناتوان در موفقیت» بزنند.
اما اگر شما به عنوان پدر و مادر باور داشته باشید که او توانمندیهای زیادی دارد، با امید و اطمینان، شرایط لازم را برایش فراهم میکنید تا از تمام استعدادهایش بهره بگیرد و به شیوههای مثبتی خودش را به چالش بکشد تا تجربه کسب کند و از زندگی درس بگیرد.
⚪ اهمیت و تاثیر داروهای ADHD را بزرگنمایی نکنید
بدون تردید برای خیلی از بچههایی که دچار اختلال بیشفعالی – کم توجهی هستند، داروی مناسب ADHD میتواند تفاوت بزرگی در بهبود رفتارهای بد ایجاد کند.
اما در هیچ شرایطی دارو درمانی، تنها وسیلهی ایجاد این تفاوت نیست. یادتان باشد در مورد مصرف دارو با فرزندتان جوری حرف نزنید که گویی رفتارهای خوبی که انجام میدهد به خاطر داروهایی است که مصرف میکند، نه تلاشهای خودش برای بهبود رفتارهایش.
اگر دیدید کودک شما کار نادرستی را انجام میدهد که چند بار او را منع کردهاید، لطفا جلوی خود را بگیرید و نگویید: «باز هم فراموش کردهای صبح داروهایت را بخوری؟!». ضمنا هرگز و تحت هیچ شرایطی فرزندتان را تهدید نکنید که بابت رفتار بدش، مقدار داروهایش را بیشتر خواهید کرد...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48853/preview/
🔶 چگونه با دانش آموزان خود ارتباط صحیح برقرار کنیم؟
میگنا- رابطه معلم با شاگرد بسیار تأثیرگذار است. این رابطه اگر بر مبنای اصول صحیح بر قرار شود، ماندگار، #صمیمانه و اثر بخش خواهد بود. معلم خوب باید قدرت برقراری یک #ارتباط عاطفی مناسب با توجه به شخصیت دانشآموز را داشته باشد. متاسفانه برخورد نامناسب یک معلم سبب تحقیر دانشآموز و درسگریزی او خواهد شد. اگر #معلم تنها ارتقای درسی یا انضباطی یک #دانشآموز مد نظرش باشد و به پایه تربیتی، ژنتیکی، ذاتی او توجهی نکند، هیچگونه تاثیر پرورشی و #شخصیتی بر دانشآموز نخواهد گذاشت.
بین معلمان و دانش آموزان باید رابطه عاطفی باشد که البته گاهی ضعف نظام مدرسه، مدیر و معلم باعث شده است این نوع روابط بین آنها ایجاد نشود. برخی از معلمان قادر به برقراری رابطه عاطفی صحیح به دلیل زیاد بودن تعداد دانشآموزان در کلاس نیستند به همین دلیل این روابط را نادیده میگیرند.
از سوی دیگر رابطه معلم و والدین باید رابطه نزدیکی باشد. وظیفه اصلی #معلم و مدرسه در واقع کمک کردن به رشد دانش آموزان است. هر مشکلی که بین دانشآموز و اولیای #مدرسه پیش آید، در ابتدا مدیران و مربیان مقصرند، زیرا مسئولیت #دانش آموزان به آنها واگذار شده است.
گاهی برخورد یک معلم یا #مدیر ناپخته اگر اشتباه باشد اثرات مخربی بر دانش آموز خواهد گذاشت. با توجه به این اتفاقها هم والدین نباید به خاطر اتفاقی که در مدرسه میافتد، فرزندشان را تحقیر کنند. با ایجاد استرس در دانش آموز، او را از درس و مدرسه گریزان میکنند. البته والدین نسبت به #معلمان بیشترین تاثیر را بر شخصیت دانشآموزان خواهند گذاشت. رنجاندن دانش آموزان زمینه را برای دیگر خطاها او فراهم میکند. نباید فراموش کرد که صداقت باید همیشه در رابطه بین معلم و والدین وجود داشته باشد.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48856/preview/
🔶 مافیایی که پول تو جیبی دانشآموزان را خالی میکند!
میگنا- مبحث #اعتیاد کودکان بحث سادهای نیست و باید پذیرفت این موضوع به عنوان یکی از بزرگترین #آسیبهای_اجتماعی حال حاضر درون اجتماع ما یافت میشود. در گذشته زمانی که مبحث #اعتیاد مطرح میشد فقط از یک بُعد با آن مواجه بودیم، یعنی اعضای اصلی خانواده، پدر و مادر درگیر اعتیاد بودند و پس از آن فرزند نیز بنا به این دلیل که بستر فراهم است به سمت اعتیاد سوق داده می شد اما دیگر امروزه فقط یک راه و روش وجود ندارد بلکه شیوههای مختلفی برای هدایت کودکان و نوجوانان به سمت مواد مخدر و مصرف آن به وجود آمده است.
جلال مرادی، روانشناس بالینی، پژوهشگر و دکترای آینده پژوهشی سلامت، در این خصوص شیوههای جدیدی که در این رابطه به وجود آمده گفت: #اعتیاد_دانشآموزی را که بیشتر اعضای تشکیل دهنده آن کودکان و نوجوانان است از جمله اصلیترین دغدغه های این روزهای آسیبشناسان اجتماعی است، اعتیادی که از قالب سنتی خود در آمده و در ظاهر جدید و شیک در حال عرضاندام است. برنامهریزیهای مافیای مواد مخدر روی این مسئله است که قانون را دور بزند و اگر نتواند قانون را دور بزند در پی فراهم ساختن شرایطی است که با قانون درگیر نشود.
وی ادامه داد: در ایران قانون مبارزه با #مواد_مخدر خوشبختانه به صورت جدی انجام میشود و شاهد هستیم قدرتمندانه با عوامل پخش مواد مخدر برخورد میشود. در واقع میتوان گفت از جمله کشورهایی هستیم که سرسختانه درگیر با مافیای مواد مخدر هستیم. به همین دلیل مافیای مواد مخدر سعی میکند ساز و کار خود را به شکلی تعیین کند که با قوانین و نیروهای انتظامی درگیر نشود. در نتیجه با استفاده از رویکرد صنعتی مواد مخدر وارد عمل شده و آن را به مواد مخدر سنتی ترجیح میدهد. یعنی سرمایهگذاری اصلی دیگر روی مخدرهایی چون #تریاک، مورفین و یا #هروئین انجام نمیشود.
مرادی در پاسخ به این سوال که به چه دلیلی دیگر مافیای مواد مخدر حاضر نیست روی مخدرهای سنتی سرمایهگذاری کند؟ اظهار کرد: بازار مخدرهای سنتی فقط مورد قبول طیفی از افراد معتاد است و آنها هنوز هم به دنبال استعمال موادی چون تریاک و مرفین هستند. قطعا ریسک حمل و نقل و انتقال چنین مخدرهایی زیاد است در نتیجه مافیای قاچاق مواد مخدر ترجیح میدهد به دنبال توزیع و پخش مخدرهای صنعتی برود که در جامعه نیز نسبتا استقبال بیشتری از آن میشود، پس چه جامعهای بهتر اجتماع جوانان و نوجوانان.
این روانشناس با اشاره به این موضوع که نوجوانان و دانش آموزان اصلیترین طیفی هستند که در معرض تهدید باندهای توزیع و پخش مواد مخدر صنعتی قرار میگیرند، گفت: به این دلیل که مواد صنعتی جایگاهی در میان مصرف کنندگان سنتی مواد مخدر ندارد، باندهای قاچاق هدفهای خود از بین نوجوانان و دانشآموزان انتخاب میکنند چون آسانترین و بهترین بازار توزیع و پخش در بین نوجوانان است.
این پژوهشگر با بیان اینکه هر دانشآموز بهطور متوسط در طول یک ماه به صورت میانگین 200 الی 300 هزار تومان دریافتی از والدین خود دارد، تصریح کرد: اگر تعداد دانشآموزان کشور را حدود 4 میلیون (براساس آمارهای منتشر شده) در نظر بگیریم حدود 800 میلیارد تومان در ماه به دانشآموزان کشور از سوی #والدین پرداخت میشود، رقمی بسیار قابل توجه برای هر فرد و هر باند قاچاقی که در پی سودآوری و کسب پولهای کلان باشد. این موضوع باعث شده #مافیاهای #قاچاق مواد مخدر بیایند و بهصورت خیلی نرم روی توزیع و پخش مواد مخدر در بین دانشآموزان کار کنند......ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48860/preview/
🔶 یک برنامه آموزشی برای رفع وسواس فکری-عملی
میگنا- اختلال #وسواس #فکری عملی یا اصطلاحاً OCD نوعی اختلال روانی است که شامل وسواسهای فکری یعنی افکار، امیال، تصورات عودکننده و مداوم که بهصورت #مزاحم و ناخواسته تجربه میشوند و همچنین وسواسهای عملی یعنی رفتارها یا اعمال ذهنی مکرر که فرد احساس میکند در پاسخ به #وسواس فکری یا بر طبق مقرراتی باید انجام دهد، مشخص میشود. وسواسهای عملی معمولاً در پاسخ به وسواس فکری انجام میشوند و هدف آنها کاهش دادن ناراحتی است که وسواسهای #فکری ایجاد میکنند یا #پیشگیری از رویدادی ترسناک است.
آنگونه که متخصصان میگویند، یکی از عوامل تأثیرگذار مهم بر سلامت روانی که تاکنون کمتر در ارتباط با رفتارهای وسواسی مورد توجه قرارگرفته است چگونگی تنظیم هیجان است. وسواس یکی از اختلالهایی است که میتواند با #هیجان و تنظیم آن ارتباط داشته باشد.
شواهد روزافزونی وجود دارد که افراد مبتلابه اختلال وسواس فکری عملی، مشکلاتی در تنظیم هیجانی دارند که ممکن است عامل کلیدی در رشد و حفظ این اختلال داشته باشد. طبق بررسیها، باوجود گامهای مهمی که تاکنون در درمان اختلال وسواس فکری عملی برداشته شده است، تعداد قابلملاحظهای از این بیماران باوجود دریافت کوششهای درمانی کافی، کاهش اندکی در نشانهها دارند و لزوم تدوین مداخلاتی که بتواند به کاهش معنادار نشانههای افراد دچار وسواس فکری عملی کمک کند یا باوجود نشانههای اختلال، موجب بهبود و ارتقا کیفیت زندگی مبتلایان شود و تأثیرات آن در طی زمان ماندگار باشد، احساس میشود.
در همین راستا، جمعی از #پژوهشگران کشور از دانشگاه علامه طباطبایی تهران، اقدام به اجرای مطالعهای تحقیقاتی کردهاند که در آن ضمن تدوین یک برنامه آموزشی ارتقای کیفیت زندگی برای چنین بیمارانی، به تعیین میزان اثربخشی این برنامه بر تنظیم هیجان افراد مبتلابه اختلال وسواس فکری عملی پرداخته شده است.
در این پژوهش، گروهی از بیماران مبتلابه اختلال وسواس فکری عملی مراجعهکننده به بخشهای روانپزشکی شهر تهران شامل مراکز بهزیستی، بخشهای روانپزشکی مانند بخش روانپزشکی بیمارستان امام حسین و مطب خصوصی روانپزشکان مشارکت داشتهاند.
برای این بیماران برنامه آموزشی در طی 11 جلسه بهصورت هفتهای دو جلسه در طی یک ماه و نیم برگزار شد. این افراد، پیش، پس و دو ماه بعد از اتمام پژوهش با پرسشنامه تنظیم هیجان مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نتایج این پژوهش نشان داد که برنامه آموزشی مورد استفاده، موجب بهبود تنظیم هیجان در افراد مبتلابه #اختلال وسواس فکری عملی میشود و این تأثیر در دوره پیگیری دوماهه ماندگار است. بدین ترتیب این پژوهش، لزوم کنترل واکنشهای #هیجانی در افراد مبتلابه اختلال وسواس را نشان میدهد.....ادامه 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48861/
🔶 پنج تکنیک ذهنآگاهی برای رهایی از استرس و کنترل دایمی ذهن
۱- شناسایی حساسیتها و محرکهای خود
اولین قدم برای رهاسازی کنترل #ذهنی این است که بفهمید چه چیزهایی شما را تحریک کرده تا همهچیز را کنترل کنید؟
واکنش آزاردهنده همکاران شما در گذشته باعث شده اینقدر روی کارتان حساس باشید؟ موفقیت دوست شما در زندگی شخصی باعث شده زندگی شما زیر سوال برود و شما تلاش کنید در آینده زودتر به جایگاه او برسید؟ آیا برخی حساسیتهای همسر یا خانواده #همسر به #رفتارتان یا صحبتتان باعث شده اینقدر نکتهسنج باشید و به خودتان فشار بیاورید؟
وقتی محرکها و حساسیتهای خود را شناسایی کردید؛ حالا میتوانید روشهایی طراحی کنید تا ذهن شما آنها را دور زده یا فراموش کند. در هنگامی که تحت تاثیر این #محرکها قرار گرفتید؛ یک نفس عمیق بکشید و به خود یادآوری کنید نیازی به این همه #فشار، استرس و کنترل امور نیست!
۲- احساسات منفی را «دورریزی ذهنی» کنید
برخی اوقات نیاز به کنترل امور نشات گرفته از احساسات ناخوشآیند است. تنظیم احساسات دشوار است؛ پس رو به کنترل دایمی میآورید تا دوباره گرفتار احساسات منفی و بد نشوید.
اما احساسات پردازش نشده و سرکوب شده هیچگاه به شما اجازه نمیدهند آرامش داشته باشید. در حقیقت، این احساسات منفی شما را بیشتر به سوی #استرس، #اضطراب، طغیان غیرمنطقی و فشار روحی زیاد سوق میدهند.
یکی از روشهای پردازش احساسات این است که همه آنها را روی یک کاغذ نوشته و فهرست کنید تا بعد از طریق روش «دورریزی ذهنی» (mental dump) از دستشان خلاص شوید. وقتی احساسات منفی خود را نوشته و دربارهشان تفکر میکنید؛ بهتر میتوانید تکلیف برخی از آنها را مشخص کرده و پروندهشان را برای همیشه در ذهن خود ببندید.
mental dump روشی است که بسیاری از پزشکان روانشناسی و همینطور پزشکان ورزشی یا پرورشدهندههای روح و ذهن به بیماران خود آموزش میدهند تا #افکار #منفی و احساسات بد را از خود دور کنند.
۳- فاصله ایجاد کنید
اگر خوب به برخی محرکهای خود دقت کنیم؛ متوجه خواهیم شد از سوی دیگران هستند. یعنی افکار، رفتار، تفکر و شاید هیجانات دیگران باعث شده ما حساس شویم و در پی کنترل کامل و افراطی یک مسئله باشیم.
مثلا، شوخیهای نابجای دوستی باعث آزار ما میشود یا اختلافنظرهای خانوادگی و کاری باعث شدند نسبت به هر چیزی #حساس باشیم و بخواهیم همه امور در تسلط و کنترل ما باشد.
یک راهحل این است که در صورت امکان، از طرف مقابل بخواهیم رفتار و حرکات خود را اصلاح یا متوقف کند ولی همیشه این روش شدنی نیست. روانشناسان ذهنآگاهی روش جایگزین را دوری جستن و فاصله ایجاد کردن میدانند.
با دوست خانوادگی که باعث تحریک ذهنی شما شده کمی فاصله بگیرید و برای چند هفته دیداری نداشته باشید. گاهی اوقات نیازی به فاصله جسمانی و فیزیکی نیست و شما باید فاصله روانی بگیرید. روی زندگی، رفتار، گفتار و شخصیت افراد دیگر کمتر تمرکز کنید و سعی داشته باشید کلا از #ذهنتان بیرونشان کنید.
اصلا به دنبال جزئیات کارهایی که کردند؛ نروید و سعی کنید هر محرکی که شما را متوجه آنها میکند را از بین ببرید.
۴- به آینده موکول کنید
اگر چیزی شما را نگران میکند و همین نگرانی باعث شده کنترل آن را به دست بگیرید؛ شاید بهترین راه مقابله، موکول کردن این نگرانی به آینده باشد.
تصمیم بگیرید زمانی در آینده به این نگرانی غیرمنطقی رسیدگی کنید. مثلا، نگران هستید ارزش پول سرمایهگذاری شما در بانک کاهش پیدا کند. نیازی نیست هر روز این نگرانی را با خود داشته باشید؛ بلکه برنامهریزی کنید ماه آینده با دوستان خود مشورت کنید یا اینکه به دنبال سرمایهگذاری پرسودتر دیگری بروید.
اختصاص زمان به #نگرانیها باعث میشود کمتر استرس داشته و از ارزش نگرانی به تدریج کاسته شود تا دیگر نیازی به تمرکز روی آن نداشته باشید. ذهن انسان عادت دارد سریعا چیزهای دیگری را جایگزین نگرانی موکول شده به آینده کند.
۵- یاد بگیرید عدم قطعیت جزئی از زندگی است
همه ما از ناشناختهها، بلاتکلیفیها، عدم قطعیتها و روشن نبودن آینده نگران و هراسان هستیم. برخی از #کنترلها و واکنشهای ما دقیقا از این نکرانی نشات گرفتند. دایما از خودمان یا دیگران میپرسیم: «چه میشود؟» یا «چهکار کنیم؟».
#روانشناسان #ذهنخوانی میگویند باید عدم قطعیتها در زندگی آینده خود را بررسی کنید و در دو گروه «مفید» و «مضر» قرار دهید. بعد، ذهن خود را بیشتر متمرکز به نگرانیهای آینده «مفید» کنید و سراغ راهحلها، روشهای استراتژیک و برنامهریزیهایی برای آینده بروید.
نگرانیهای مضر درباره آینده یا اتفاقاتی که نیفتاده است را باید جزئی از زندگی بپذیرید و به خود بقبولانید که روشی برای کنترل آن وجود ندارد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48862/preview/
🔶 سوگیری چیست و چه تأثیری در زندگی اجتماعی ما دارد؟
میگنا- معلمی را درنظر بگیرید که بین شاگردانش استثناء قائل میشود. ممکن است به راحتی از خطای دانشآموز محبوبش بگذرد؛ درحالیکه اگر همان خطا از دانشآموز دیگری سر بزند واکنش تندی نشان دهد یا برعکس؛ همچنین پیشرفت دانشآموزی را که به او علاقه ندارد نادیده بگیرد، درصورتی که برای کوچکترین #پیشرفت دانشآموز محبوبش پاداش درنظر بگیرد.
تأثیر ادراکهای گزینشی در موقعیتهای مختلفی در زندگی نمود پیدا میکند. اغلب ما از قبل دانستههایی در ذهنمان داریم که تحتتأثیر آنها تصمیم میگیریم؛ مثلا اگر عقیده خاصی داشته باشیم همیشه تحتتأثیر آن باقی میمانیم، اگر میوه یا غذای خاصی را دوست داریم همیشه همانها را انتخاب میکنیم و کمتر بهخودمان اجازه میدهیم به استقبال چیزهای جدید برویم و دنیا را از زاویه دیگری نگاه کنیم، غافل از اینکه اینگونه ادراکهای گزینشی میتواند باعث از بینرفتن فرصتهای زیادی شود و در روند تصمیمگیریهای ما اخلال وارد کند.
بنابراین باید مراقب باشیم تحتتأثیر عقاید از پیش تعیینشده خود نباشیم و بتوانیم بهموقع از آنها رها شویم، در این باره با دکتر محمد مهدی لبیبی- جامعهشناس و استاد دانشگاه- گفتگو کردهایم.
فراگیری نقشها
اگر بخواهیم از دیدگاه جامعهشناسی به سوگیریهای ذهن نگاه کنیم باید توجه داشته باشیم هر کودکی با توجه به محیطی که متولد میشود، در آن رشد میکند و تربیت میشود. از همان لحظه تولد، فرایندی در او شکل میگیرد که اصطلاحا به آن «اجتماعی شدن socialization» گفته میشود؛ یعنی #کودک بهتدریج یاد میگیرد چه چیزهایی خوب و چه چیزهایی بد است؛ در واقع با هنجارهای اجتماعی آشنا میشود.
کودکان خیلی زود یاد میگیرند در مقابل پدر و مادرشان، هنگام بازی یا با همسن و سالانشان چطور رفتار کنند. به مرور متوجه مسائل مهمتر میشوند و یاد میگیرند چگونه باید با دیگران ارتباط برقرار کرده و در هر مکان و زمانی چطور باید #رفتار کنند. این بخش شامل فراگیری نقشهاست؛ آدمها میآموزند چطور نقشهای مختلف را بازی کنند و رفتارهای هنجار را از ناهنجار تشخیص دهند.
اگر کسی بخواهد خلاف این هنجارها رفتار کند از جامعه طرد میشود و نرمال بهنظر نمیرسد، چون نتوانسته چنین چیزهایی را بپذیرد و فرق رفتارهای جمعی و شخصی را تشخیص دهد. دیدهشدن توسط دیگران باعث تغییر رفتار بسیاری از ما خواهد شد و اغلب آزادی عمل زمان تنهایی را نخواهیم داشت. مثلا شاید ما در تنهایی رفتارهای بسیار متفاوتی با اوقاتی داشته باشیم که در میان جمع قرار داریم. این فرایند از ابتدای کودکی در وجود ما شکل میگیرد و در بعضی افراد کاملا نهادینه میشود، اما بعضیها نمیتوانند کاملا آن را بپذیرند یعنی قبول نمیکنند و نمیتوانند بعضی چیزها را بپذیرند..... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48868
🔶 هشدار: خرید آنلاین؛ نشانهای از اختلال سلامت روان
میگنا- این پژوهش توسط تیمی از محققان آلمانی صورت گرفته و دادههای به دست آمده از آن بیانگر این موضوع است که اعتیاد به خرید آنلاین یک وضعیت #بهداشت_روان است و باید به طور رسمی به دلیل توانایی آن در بروز اختلال در سلامت روان و روابط مردم به رسمیت شناخته شود.
پژوهشگران تأکید میکنند: افرادی که #معتاد به خرید آنلاین وسایل هستند بیشتر از اضطراب یا افسردگی برخوردارند.
روانشناسان با تکیه بر اطلاعات به دست آمده از تحقیقات اخیر باور دارند، اعتیاد به #خرید_آنلاین باید به عنوان یک #اختلال روانی_واقعی شناخته شود.
محققان می گویند که آنها میتوانند علائم و ویژگیهای #بیماری را مشخص کنند و بگویند که چگونه بر ذهن افراد تأثیر می گذارند.
اختلال خرید آنلاین (BSD)، دهها سال است که شناخته شده، اما کارشناسان میگویند در عصر اینترنت معنای جدیدی پیدا کرده و اکنون از هر ۲۰ نفر یک نفر به این وضعیت دچار است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48870/preview/
🔶 سوگیری چیست و چه تأثیری در زندگی اجتماعی ما دارد؟
میگنا-معلمی را درنظر بگیرید که بین شاگردانش استثناء قائل میشود. ممکن است به راحتی از خطای دانشآموز محبوبش بگذرد؛ درحالیکه اگر همان خطا از #دانشآموز دیگری سر بزند واکنش تندی نشان دهد یا برعکس؛ همچنین پیشرفت دانشآموزی را که به او علاقه ندارد نادیده بگیرد، درصورتی که برای کوچکترین پیشرفت دانشآموز محبوبش پاداش درنظر بگیرد.
✨ تأثیر ادراکهای گزینشی در موقعیتهای مختلفی در زندگی نمود پیدا میکند. اغلب ما از قبل دانستههایی در #ذهنمان داریم که تحتتأثیر آنها تصمیم میگیریم؛ مثلا اگر عقیده خاصی داشته باشیم همیشه تحتتأثیر آن باقی میمانیم، اگر میوه یا غذای خاصی را دوست داریم همیشه همانها را انتخاب میکنیم و کمتر بهخودمان اجازه میدهیم به استقبال چیزهای جدید برویم و دنیا را از زاویه دیگری نگاه کنیم، غافل از اینکه اینگونه #ادراکهای گزینشی میتواند باعث از بینرفتن فرصتهای زیادی شود و در روند #تصمیمگیریهای ما اخلال وارد کند.
بنابراین باید مراقب باشیم تحتتأثیر #عقاید از پیش تعیینشده خود نباشیم و بتوانیم بهموقع از آنها رها شویم،
#ادراک_گزینشی نوعی #سوگیری_شناختی است که ذهن، هر آنچه را درست میپندارد دریافت میکند و هر چه را مخالف بداند نادیده میگیرد. در این فرایند فرد اطلاعات را گزینشی دریافت میکند و در واقع هر چه را آنطور که دوست دارد میبیند؛ نه آنگونه که واقعا هست. ادراک گزینشی میتواند باعث از دسترفتن فرصتهای زیادی شود و حتی در روند تصمیمگیریهای ما اخلال ایجادکند؛ بنابراین باید در مسائل مهم مراقب بود تحتتأثیر ادراکگزینشی قرار نگیریم.
در طول تاریخ هم شاهد برتردانستن گروه، نژاد یا قومی بر دیگری بودهایم که گاهی مشکلات بسیار زیادی به همراه داشته است. البته از منظر #روانشناسی به جای توجه به جامعه میتوان بهخود فرد توجه کرد تا ببینیم چه ویژگیهایی در اشخاص باعث میشود دچار سوگیریهای خاصی شوند...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48868
#منهای_روانشناسی
🔴یک طرح عالی برای #بنزین که رئیس جمهور باآن مخالفت کرده بود
یکی از طرحهایی که اگه اجرا میشد برای سهمیه بندی بنزین خیلی عالی بود، اختصاص بنزین به فرد بود نه ماشین. چون خیلیا ماشین ندارن
الان کسی که چهارتا ماشین داره، بیشتر به نفعشه، از چهارتا کارت سوخت استفاده میکنه، درصورتی که اگه به فرد سهمیه تعلق میگرفت، یک سهمیه داشت. وکسی که ماشین نداره سهمیهای نداره
یعنی مثلا به هر فرد فلان لیتر بنزین تعلق میگرفت، در بازار آزاد هم بنزین لیتری 3تومن، اصلا 10تومن فروخته میشد. هرکی دوست داشت بنزینش رو مصرف میکرد، هرکی دوست نداشت میفروخت. اینطوری خیلی به عدالت نزدیکتر بود که متأسفانه این طرح رو شخص رئیس جمهور باهاش مخالفت کرد
شاید طراحی یک ساختاری که همچین مکانیزمی رو بتونه محقق کنه که خرید و فروش بنزین توش انجام بشه، یکمی سخت بوده، دولت هم خستهس نمیتونه وقت بگذاره برای این کارا، باهاش مخالفت کرد. شایدم از این روش چیزی تو جیب دولت نمیرفته مخالفت کرده. خلاصه این طرح قرار بود انجام بشه که نشد!
#کانال حسین_دارابی
@Mignair