کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
◾️قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی در شب یازهم ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۲ ه.ق برابر با ۱۴۰۰/۲/۳◾️ ◾️
◾️قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی در شب یازهم ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۲ ه.ق، برابر با ۱۴۰۰/۲/۳◾️
◾️جلسه هفدهم « شرح رساله لقاءالله » قسمت چهارم دقیقه ۳۰ تا ۳۵◾️
▪️"وَانظُر بِنور العقل و العلم الی ما افاضه ولی الله الاعظم فی کلامه هذا"
با نور عقل و علمت به آنچه را که این ولی اعظم حق یعنی
امیرالمومنین علیه الصلوة والسلام در این کلام افاضه فرمود دقت کن ببین چه خبر است.
▪️"فانّ محاسنه و لطائفه فوق ان یحوم حولها العباره".
نیکوئیهای این کلام امیرالمومنین و لطائف آن، فوق آن است که بخواهد به عبارت درآید و با الفاظ نمیشود کلام امام را توضیح داد.
▪️آقا فرمودند که به نور عقل و علم به این فرمایش نگاه کنید که باید خداوند این نور را به انسان عطا کند:
« الْعِلْمُ نُورٌ يَقْذِفُهُ اللّهُ فِى قَلْبِ مَنْ يَشآءُ »
آن علمی را که نور الهی است، خداوند در دلها قذف میکند و میاندازد، اِلقاء میکند.
(کتاب العلم اصول کافی)
▪️حقیقت علم؛ آن نوری است که خدای متعال ، الله ، اَلعلمُ نورَُ یَقذفه الله ، الله که اسم جامع است این نور را ، في قلب مَن یشاء در دل آنهایی که خدا میخواهد قذف میکند ، پرت میکند.
▪️این بزرگواران میتوانند معنای این حدیث را بفهمند.
وگرنه اینکه کسی بگوید ما فلسفه خواندیم عرفان خواندیم و ما میتوانیم اینها را برای شما شرح کنیم، درست است اینها هم کمک میکند اما آن لطائفِ این حدیث چیزی نیست که با عبارات بدست بیاید.
#رمضان_۱۴۰۰
#جلسه_هفدهم_شب_۳_۲_۱۴۰۰
#شرح_رساله_لقاءالله
@mohamad_hosein_tabatabaei
روزها مراقبه
شب ها محاسبه...
زندگی یعنی همین!
@mohamad_hosein_tabatabaei
#آیت_الله_سیدعلی_قاضی ره:
▪️این وســـوسه شـیطان است ڪه شما گـــمان می ڪنید حال ندارید. باید توجه ڪرد به نماز اول وقت دایم الوضو بودن، نمازشب، مراقبه و محاســـــبه از لــزومات ســـیر و سلوڪـ است.
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️فرهنگ غرب از راه بیحجابی وارد کشور شد. وقتی هم که وارد شد، اینطور نبود که فقط با #حجاب مبارزه کند. با نماز مبارزه کرد، با زکات مبارزه کرد، با امر به معروف مبارزه کرد، با نهی از منکر مبارزه کرد، با عفت مبارزه کرد، با ناموس مبارزه کرد، با تمام مظاهر دینی مبارزه کرد. اما دری که از آن وارد شد، دَرِ بیحجابی بود. اول این سدّ را شکست. مثل اینکه اینجا را کوتاهترین درها دیده است.
✔️آیت الله حائری شیرازی
@mohamad_hosein_tabatabaei
#علامه_طباطبایی_ره:
▪️کسی که نیت کند آبروی مومنی را ببرد در اصل خود را آماده می کند برای جنگ با خدا
ریختن آبروی مومن از گناهانی است که در دنیا و آخرت آبروی انسان را می برد.
@mohamad_hosein_tabatabaei
#همه_چیز_معرفته...
✔️آقا میرزا اسماعيل دولابی (ره)
▪️اعمال هر کس به اندازه معرفتش قیمت دارد.خلوص عمل، بسته به میزان معرفت است. اعمالی که از محبت سرچشمه می گیرد،خلوصش بیشتر است.
#حاج_اسماعیل_دولابی
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️علت بسیاری از بلاها در کلام امام رضا(علیه السلام)
▪️آيت الله ناصری دامت برکاته می فرمایند: گله نکن که چرا این ناراحتیها وجود دارد؟ چرا این وضع اقتصاد ماست؟ چرا باران نمی بارد؟ چرا هر روز یک مرض تازه پيدا می شود؟ زيرا هر روز یک گناه تازه ای انجام می دهی و اين مشكلات هم اثر عمل تو است. هر روز یک گناه تازه، درد تازه برایت می فرستد. اينها لازمه هم هستند.
▪️از امام رضا علیه السلام روايت نقل شده است كه فرمودند: هرگاه بندگان، مرتكب گناهانى شوند كه پيشتر انجام نمى داده اند، خداوند بلاهايى را برايشان پديد می آورد كه سابقه نداشته است و آن را نمی شناسند.
✔️كافی، ج ۲، ص ۲۷۵
@mohamad_hosein_tabatabaei
#حجابهاى_معرفت
☑️برخی از حجابهای معرفت تا جايى كه آينه دل را فاسد نكرده باشند، با داروى «بلا» قابل علاج اند .
▪️اما اگر زنگارهاى شناخت بقدرى متراكم شود كه آينه دل فاسد گردد، آتش بلا نيز از صيقل دادن جوهر جان ناتوان مى ماند. در اين صورت بيمار غير قابل علاج مى گردد؛ همچنانكه #امام_علی_علیه_السلام مى فرمايد :
▪️«هركس كه خداوند با بلا و تجربه ها به وى سود نرساند، از هيچ پندى سود نمى برد»
#نهج_البلاغه، خطبه ۱۷۶.
▪️«چگونه كسى كه فرياد را نشنيده، صداى آهسته را بشنود؟»
#نهج_البلاغة، خطبه ۴
▪️علامت بيمارى غير قابل علاج معرفت اين است كه بيمار به تعصب شديد در عقايد باطل خود گرفتار و به هيچ وجه حاضر نيست حق را بپذيرد :
▪️ «وَ أَضَلَّهُ اللَّهُ عَلَى عِلْمٍ؛
خدا با وجود علم او را بيراه گذارد» .
#جاثيه، ۲۳
▪️نه موعظه و نه تازيانه بلا، و نه حتى اعجاز هيچ پيامبرى اينگونه زنگارهاى انديشه و قلب اين بيماران را نمى تواند بزدايد.
از همين رو #حضرت_عيسى_عليه_السلام مى فرمايد :
▪️«بيماران را با اذن الهى شفا بخشيدم ... و مردگان را با اذن الهى زنده كردم. به مداواى احمق همت كردم اما نتوانستم او را اصلاح كنم . ...
خودبين و خود رأى، آنكه همه فضل ها را از آنِ خود مى داند. و حق و وظيفه اى بر خويش نمىبيند، اين نادانى است كه راهى براى مداوايش نيست».
▪️فرعون و هوادارانش چنان گرفتار تعصب، كبر و لجاجت بودند كه نه مواعظ موسى، بلكه استدلالها، معجزات و بلاها و مشكلات اقتصادى، و اجتماعى كه گريبانگير آنان مى شد، هيچ يك از آنان را هشيار نساخت؛ ولى تازيانه عذاب استيصال، فرعون را وادار به اعتراف به حق نمود :
▪️هنگامى كه در شُرُف غرق شدن قرار گرفت، گفت : «ايمان آوردم كه هيچ معبودى جز آنكه فرزندان اسرائيل به او گرويده اند، نيست، و من از تسليم شدگانم».
#يونس : ۹۰
✔️علم و حكمت ج ۱، ص ۲۷۳
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️این آیه درمان مشکلات امروز جامعه پیرو فضای مجازی است باید حد اکثر انتشار را به خودش بگیره
✔️يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ جاءَكُمْ فاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصِيبُوا قَوْماً بِجَهالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلى ما فَعَلْتُمْ نادِمِينَ
▪️ای کسانی که ایمان آوردهاید! اگر شخص فاسقی خبری برای شما بیاورد، درباره آن تحقیق کنید، مبادا به گروهی از روی نادانی آسیب برسانید و از کرده خود پشیمان شوید!
#حجرات - ۶
▪️فضای مجازی یعنی تقطیع خبرها ،ناقص رسیدن خبرها ،منحرف کردن خبرها ،ومخفی کردن حقایق است ،
هرچقدر از قرآن دور بشیم مشکلات جامعه بیشتر میشه ،
▪️بعضی ها گمان میکنن قرآن راه حلی برای وضعیت کنونی نداره ! درحالی که پایه کل قوانین به قرآن برمیگرده.
@mohamad_hosein_tabatabaei
#امام_علی (علیه السلام) :
✔️در آخرالزمان که بدترین زمانهاست ، زنانی ، هستند که در حالیکه پوشیده اند ، برهنه اند ، با خود آرایی از خانه بیرون می آیند ...
آنها از دین بیرون رفته اند و در فتنه ها داخل شده اند ...
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 60-42 آل عمران، قسمت دوم بخش چهارم2⃣ ● اقوالى كه درباره سخن گفتن عيسى (علیه السلام )با مردم د
آیات 60-42 آل عمران، قسمت دوم
بخش پنجم
● مراد از ((تورات )) ((انجيل )) در قرآن كريم
اما بايد ديد كه منظور از تورات چيست و قرآن كريم از اين اسم چه كتابى را در نظر دارد؟ آن كتابى كه در ميقات در الواحى كه قرآن كريم در سوره اعراف داستانش را آورده و به موسى نازل كرد؟ و يا اين اسفارى كه فعلا در دست يهود است ، (به قول بعضى ها به مطاعن انبيا شبيه تر است تا به كتاب آسمانى ((مترجم ))) قطعا منظور قرآن كريم از كلمه تورات اين اسفار نيست ، براى اينكه خود يهوديان هم اعتراف دارند بر اينكه سند اين اسفار به زمان موسى (عليه السلام ) منتهى نمى شود و سلسله سند در فترت و فاصله بين بخت نصر (يكى از پادشاهان بابل ) و كورش (يكى از ملوك فارس ) قطع شده ، چيزى كه هست قرآن كريم تمامى مطالب تورات موجود در عصر رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله ) (كه ما نمى دانيم تا اين عصر چه مقدار ديگرش تحريف شده ) را رد ننموده و آن را بطور كلى مخالف تورات اصلى ندانسته ، هر چند كه به دلالت خود قرآن كريم از تحريف هم به دور نمانده ، چون دلالت آيات قرآن بر اينكه تورات بازيچه دست تحريف شده ، روشن است .
از قرآن كريم چنين فهميده مى شود كه انجيل (كه به معناى بشارت است ) يك كتاب
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 310
بوده و بر عيسى بن مريم (عليهما السلام ) نازل شده و وحيى بوده مختص به آن جناب ، چون فرموده : ((و انزل التورية و الانجيل من قبل هدى للناس ))، و نفرموده اناجيل اربعه ، پس اين انجيل هاى چهارگانه : متى ، مرقس ، لوقا، و يوحنا كتابهائى هستند كه بعد از جناب عيسى (عليه السلام ) تاليف شده اند.
و نيز آيات قرآن دلالت دارد بر اينكه احكام دينى هر چه هست در تورات بوده و انجيل تنها بعضى از احكام ناسخ را آورده ، يكى از آن آيات ، آيه : 50 از آيات مورد بحث است كه مى فرمايد: ((مصدقا لما بين يدى من التورية ، و لا حل لكم بعض الذى حرم عليكم .))
و نيز آيه زير است كه مى فرمايد: ((و آتيناه الانجيل فيه هدى و نور، و مصدقا لما بين يديه من التورية ، و هدى و موعظه للمتقين ، و ليحكم اهل الانجيل بما انزل اللّه فيه ))، و بعيد نيست كه از اين آيه استفاده شود كه در انجيل غير احكام ناسخ يعنى احكامى كه احكام تورات را نفى مى كند، احكام اثباتى هم بوده باشد.
و باز آيات قرآنى دلالت دارد بر اينكه انجيل مشتمل بوده بر بشارت از آمدن خاتم الانبياء (صلى اللّه عليه و آله )، همچنان كه تورات نيز مشتمل بر آن بوده ، چون قرآن كريم مى فرمايد: ((الذين يتبعون الرسول النبى الامى الذى يجدونه مكتوبا عندهم فى التورية و الانجيل )).
وَ رَسولاً إِلى بَنى إِسرءِيلَ
ظاهر اين عبارت اين است كه عيسى (عليه السلام ) تنها مبعوث بر بنى اسرائيل بوده است همچنان كه از آيات راجع به حضرت موسى (عليه السلام ) هم بر مى آيد كه آن جناب نيز تنها مبعوث بر بنى اسرائيل بوده و از سوى ديگر در بحثى كه در ذيل آيه : ((كان الناس امه واحدة فبعث اللّه النبيين )) داشتيم ، اثبات كرديم كه عيسى هم مانند موسى از انبياى اولوا العزم بوده كه بر تمامى اهل دنيا مبعوث شده اند.
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 311
و ليكن اين اشكال و ناسازگارى ، به بيانى كه ما در ذيل آن آيه داشتيم حل مى شود، در آنجا گفتيم فرق است ميان ((رسول )) و نبى ، نبوت منصب بعثت و تبليغ است و رسالت سفارت خاصه اى است كه دنبالش ضامن اجرائى هست و آن عبارت است از قضاى الهى و داورى خدائى بين مردم يا به بقا و نعمت و يا به هلاكت و زوال نعمت ، همچنان كه آيه زير آن را افاده نموده و مى فرمايد: ((و لكل امه رسول فاذا جاء رسولهم قضى بينهم بالقسط.))
و به عبارتى ديگر نبى انسانى است كه از طرف خداى تعالى مبعوث مى شود براى اينكه احكام دين را براى مردم بيان كند و اما رسول عبارت است از انسانى كه مبعوث مى شود براى اداى بيانى خاص كه دنبالش يا هلاكت است اگر آن را رد كنند و يا بقا و سعادت است اگر آن را قبول كنند، همچنان كه اين معنا از گفتگوئى كه قرآن كريم از رسولانى چون نوح و هود و صالح و شعيب و ديگر رسولان با قوم خود حكايت نمود كاملا به دست مى آيد.
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
🏴 مصیبت شهادت حضرت امام حسن بن علی الزکي العسکری علهیما السلام را به محضر نورانی فرزند ایشان، امام العصر و الزمان، مولانا حجة ابن الحسن ارواحنا فداه و یکایک شیعیان و محبان اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام تسلیت عرض میکنیم.
🏴🏴🏴🏴🏴
◾️صلوات جناب محی الدین ابن عربی بر حضرت امام حسن عسکری صلوات الله علیه◾️
▪️صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِن أرضِهِ و سَمائِهِ علی البَحرِ الزّاخِرِ، زَینِ المَفاخِرِ، الشّاهِدِ لأربابِ الشُّهودِ، الحُجَّةِ علی ذَوی الجُحُودِ، مُعَرِّفِ حُدُودِ حقائِقِ الرَّبانیَّةِ، مُنَوِّعِ أجناسِ العالَمِ السُّبحانیّة، عَنقاء قاف القِدَم، العالی عَن مَرقاة الهِمَمِ، وِعاءِ الأمانةِ، مُحیط الإمامةِ، مَطلَع الأنوارِ المُصطَفَوی، الحَسَن بن علیِّ العَسکری، علیه صلوات الله المَلِکِ الأکْبَر
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️وصیت امام حسن عسکری سلام الله علیه به شیعیان◾️
▪️رُوِيَ عَنْ أَبِي مُحَمَّدٍ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ الْعَسْكَرِيِّ عليه السلام أَنَّهُ قَالَ لِشِيعَتِهِ: أُوصِيكُمْ بِتَقْوَى اللَّهِ وَ الْوَرَعِ فِي دِينِكُمْ وَ الِاجْتِهَادِ لِلَّهِ وَ صِدْقِ الْحَدِيثِ وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ إِلَى مَنِ ائْتَمَنَكُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فَاجِرٍ وَ طُولِ السُّجُودِ وَ حُسْنِ الْجِوَارِ فَبِهَذَا جَاءَ مُحَمَّدٌ صلّي الله عليه و آله و سلّم . صَلُّوا فِي عَشَائِرِهِمْ وَ اشْهَدُوا جَنَائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضَاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ. فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْكُمْ إِذَا وَرِعَ فِي دِينِهِ وَ صَدَقَ فِي حَدِيثِهِ وَ أَدَّى الْأَمَانَةَ وَ حَسَّنَ خُلُقَهُ مَعَ النَّاسِ، قِيلَ هَذَا شِيعِيٌّ فَيَسُرُّنِي ذَلِكَ. اتَّقُوا اللَّهَ وَ كُونُوا زَيْناً وَ لَا تَكُونُوا شَيْناً. جُرُّوا إِلَيْنَا كُلَّ مَوَدَّةٍ وَ ادْفَعُوا عَنَّا كُلَّ قَبِيحٍ. فَإِنَّهُ مَا قِيلَ فِينَا مِنْ حُسْنٍ، فَنَحْنُ أَهْلُهُ وَ مَا قِيلَ فِينَا مِنْ سُوءٍ فَمَا نَحْنُ كَذَلِكَ. لَنَا حَقٌّ فِي كِتَابِ اللَّهِ وَ قَرَابَةٌ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ وَ تَطْهِيرٌ مِنَ اللَّهِ لَا يَدَّعِيهِ أَحَدٌ غَيْرُنَا إِلَّا كَذَّابٌ . أَكْثِرُوا ذِكْرَ اللَّهِ وَ ذِكْرَ الْمَوْتِ وَ تِلَاوَةَ الْقُرْآنِ وَ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِيّ صلّي الله عليه و آله و سلّم فَإِنَّ الصَّلَاةَ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ، عَشْرُ حَسَنَاتٍ. احْفَظُوا مَا وَصَّيْتُكُمْ بِهِ وَ أَسْتَوْدِعُكُمُ اللَّهَ وَ أَقْرَأُ عَلَيْكُمُ السَّلَامَ.
#تحف_العقول، صفحۀ ۴۸۷ و ۴۸۸
#ترجمه:
▪️شما را به تقواى الهى و پارسایى در دینتان و تلاش براى خدا و راستگویى و امانتدارى درباره کسى که شما را امین دانسته ـ نیکوکار باشد یا بدکار ـ و طول سجود و حُسنِ همسایگى سفارش مى کنم. محمّد(صلى الله علیه وآله وسلم)براى همین آمده است. در میان جماعت هاى آنان نماز بخوانید و بر سر جنازه آنها حاضر شوید و مریضانشان را عیادت کنید. و حقوقشان را ادا نمایید، زیرا هر یک از شما چون در دینش پارسا و در سخنش راستگو و امانتدار و خوش اخلاق با مردم باشد، گفته مى شود: این یک شیعه است، و این کارهاست که مرا خوشحال مى سازد. تقواى الهى داشته باشید، مایه زینت باشید نه زشتى، تمام دوستى خود را به سوى ما بکشانید و همه زشتى را از ما بگردانید، زیرا هر خوبى که درباره ما گفته شود ما اهل آنیم و هر بدى درباره ما گفته شود ما از آن به دوریم. در کتاب خدا براى ما حقّى و قرابتى از پیامبر خداست و خداوند ما را پاک شمرده، احدى جز ما مدّعى این مقام نیست، مگر آن که دروغ مى گوید. زیاد به یاد خدا باشید و زیاد یاد مرگ کنید و زیاد قرآن را تلاوت نمایید و زیاد بر پیغمبر(صلى الله علیه وآله وسلم) صلوات بفرستید. زیرا صلوات بر پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله وسلم) ده حسنه دارد. آنچه را به شما گفتم حفظ ( و عمل) کنید و شما را به خدا مى سپارم، و سلام بر شما.
@mohamad_hosein_tabatabaei
#برای_بازی_آفریده_نشدهایم❗️
▪️بهخاطر زیادی درسوبحث خسته شده بودیم. با دوستانمان رفتیم حرم حضرت امیر علیهالسلام و در آنجا نشستیم به گفتوگو. دیدم آقا وارد حرم شد. کمی دورتر از ما ایستاد و با انگشت به من اشاره کرد.
▪️فهمیدم کار خصوصی دارد. از دوستانم فاصله گرفتم و رفتم سمتشان. آقا آهسته در گوشم گفت:
«مٰا لِلَّعْبِ خُلِقْنٰا؛ برای بازی آفریده نشدهایم»؛ و رفت.
▪️من ماندم و دلی که دیگر سرجایش بند نمیشد. همین یک جمله مرا به جلسات آقای قاضی کشاند.
◾️بر اساس خاطرۀ آیتالله سید عبدالکریم کشمیری، بهنقل از حجتالاسلاموالمسلمین علی بهجت◾️
☑️در خانه اگر کس است، ص ٧۵
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️زن و مرد باید به همدیگر #خوشبین باشند و هر کدام عیب را از خود بداند و به دیگری نسبت ندهند.
اصلاً عیب دیدن کار خوبی نیست.
▪️وقتی میخواهید از منزل خارج شوید اهل خانه را #خشنود کنید و بیرون بیایید.
▪️وقتی هم خواستید وارد خانه شوید بیرون در #استغفار کنید و #صلوات بفرستید و هر ناراحتی که داری بیرون بگذارید و با روی خوش داخل شوید تا اهل خانه هم با روی خوش به استقبال شما بیایند.
کمال زن و مرد در این است.
#مرحوم_دولابی
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 60-42 آل عمران، قسمت دوم بخش پنجم ● مراد از ((تورات )) ((انجيل )) در قرآن كريم اما بايد دي
آیات 60-42 آل عمران، قسمت دوم
بخش ششم
● بعثت حضرت عيسى (علیه السلام ) عموميت داشته ، هر چند رسالت او به سوى بنى اسرائيل بوده است
و وقتى مطلب از اين قرار باشد لازم نيست كه رسالت يك رسول به سوى قومى معين بعثت به سوى همان قوم باشد و لا غير، بلكه ممكن است رسالتش به سوى قومى خاص باشد، ولى بعثت و نبوتش به سوى تمامى بشر باشد، همچنان كه در موسى و عيسى (عليهما السلام ) چنين بود.
و شواهدى كه از قرآن كريم بر اين معنا وجود دارد يكى دو تا نيست ، از آن جمله در مورد رسالت موسى به سوى فرعون مى فرمايد: ((اذهب الى فرعون انه طغى ))، و در عين حال مى بينيم ساحران فرعون به موسى ايمان آوردند و گفتند: ((آمنا برب هرون و موسى )) و بطورى كه از ظواهر آيات بر مى آيد ايمانشان هم قبول شده ، با اينكه از بنى اسرائيل نبودند و درباره دعوت قوم فرعون با اينكه از بنى اسرائيل نبودند فرموده : ((و لقد فتنا قبلهم قوم فرعون ، و جاء هم رسول كريم )).
و نظير اين آيات در دلالت بر عموميت بعثت آن جناب ايمان آوردن امت هاى بسيارى از غير بنى اسرائيل ، قبل از بعثت رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله ) به آن جناب است ، مانند مردم
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 312
روم و امت هاى بزرگى از غربى ها، از قبيل : فرانسويان و اطريش و بورسا و انگلستان و امت هائى از شرقيين ، چون نجران به وى گرويده بودند با اينكه از بنى اسرائيل نبودند و قرآن كريم در هيچ آيه اى كه سخن از نصارا دارد ديده نمى شود كه روى سخن را متوجه خصوص نصاراى بنى اسرائيل كرده باشد، بلكه اگر مدح مى كند عموم نصارا را مدح مى كند و اگر مذمت هم مى كند عموم را مذمت مى كند.
انى قد جئتكم بايه من ربكم ، انى اخلق لكم من الطين ... و احيى الموتى باذن اللّه ))
در اين آيه نسبت خلقت را به عيسى (عليه السلام ) داده ، و اين تعبيرى است سؤال انگيز كه مگر عيسى خالق است ؟ در پاسخ بايد دانست كه كلمه ((خلقت )) به معناى بوجود آوردن از عدم نيست بلكه به معناى جمع آوردن اجزاى چيزى است كه قرار است خلق شود و لذا در جاى ديگر فرموده : ((فتبارك اللّه احسن الخالقين )).
و كلمه ((اكمه )) به معناى كسى است كه از شكم مادر بدون چشم متولد شده باشد، گاهى هم به كسى اطلاق مى شود كه چشم داشته و سپس نابينا شده است .
راغب مى گويد: مى توان گفت : ((فلانى ديدگانش اكمه شد به حدى كه چشم هايش سفيد گرديد)) و كلمه ((ابرص )) به معناى كسى است كه دچار برص شده و ((پيسى )) (كه يك بيمارى پوستى است ) گرفته .
و از اينكه فرمود: ((و احيى الموتى ))، يا بطور صريح و يا بطور اشاره فهميده مى شود كه عيسى (عليه السلام ) يك بار و دو بار مرده زنده نكرده ، بلكه متعدد اين كار را كرده است.
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
🏴 سالروز شهادت جانسوز امام حسن عسکری علیهالسلام تسلیت باد! 🏴
◾️حضرت آیتالله بهجت قدسسره◾️
▪️مصیبت امام حسن عسکری سلاماللهعلیه، خیال میکنم که خیلیخیلی شدیدتر بود از مصائب آباء مطهّرینش علیهمالسلام؛
بهجهت اینکه دید و رسید به آنچه که حضرت رسول صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرموده بود که «غیبت میکند، تا پر بشود زمین از ظلم و جور، بعد ظهور میکند»؛ دید که وقتش شده است، چقدر بر او این مطلب سخت بود.
▪️[امام حسن عسکری به امام عصر علیهماالسلام فرمود:] یا سیّد اهلبیته، در بلاد و... نمان! برو در بیابانها؛ جایی نمان که تو را ببینند و بشناسند و بکشند!
◾️درس خارج اصول، ١٣٨٧/١١/٢١◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️سالکی از استاد پرسید: چگونه خدمت حضرت بقیة الله (علیه السلام) برسیم؟
▪️استاد فرمود: واجبات را انجام دهید و محرمات را ترک کنید.
▪️سالک ابتدا پنداشت که استاد او را لایق نیافت و پاسخ حقیقی را پنهان کرد. لذا سوال خویش را تکرار نمود. اما دوباره همان پاسخ را شنید. با خود گفت: اگر به این دستور عمل کنم، پس از چهل روز، حتما حضرت را خواهم دید.
▪️استاد فرمود: خودِ انجام واجبات، دیدار حضرت است. دیدارِ حقیقتِ حضرت!
#استاد_محمود_امامی
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️رهبری مسلمان ها
❛❛ عینصاد(علی صفایی حائری)
▪️با شهادت امام عسكرى، دوره ى غيبت فرا مى رسد، غيبت درهنگامى است كه طرح مذهب ريخته شد و احاديث در صورت اصول و جوامع، نگهدارى شده اند و معيار شناسايى احاديث و تهذيب دسيسه ها به واسطه ى حضرت رضا و جواد و هادى و عسكرى عليهم السلام به دست آمده، همان طور كه شيوخ و وجوه و رجالى تربيت شده اند و كارگشاى حوادث هستند، حضور حجت احتياج به بلوغى دارد كه هنوز حاصل نشده و زمينه اى مى خواهد كه هنوز فراهم نگشته، پس به طور طبيعى غيبت شروع مى شود.
▪️حفظ اسلام و رهبرى مسلمان ها، از وظايف امام است. حفاظت مذهب و نگهدارى از طرح بنيادى آن تا زمان امام عسكرى انجام شده و اصول كلى القا گرديده است، مى ماند رهبرى مسلمان ها كه آن هم احتياج به آمادگى بيشتر و زمينه ى بيشتر دارد، اگر توانستند كه اين زمينه را فراهم كنند، غيبت، به ظهور مى پيوندد وگرنه ظلم مملو و تجربه ى بن بست ها، زمينه ساز قسط كامل خواهد شد.
▪️حدود هفتاد سال نواب اربعه و نيابت خاصه كارگشا بود و سپس نيابت عامه و يا ولايت فقيه راهگشاى حوادث گرديد. و اين ولايت گذشته از شئون معصوم، عهده دار زمينه سازى و دعوت و تربيت افراد و سازمان دادن به آنهاست. و در صورتي كه مردم آمادگى داشته باشند و پشتيبانى كنند ولايت و رهبرى با فقهاست، كه نمى توان كنار نشست و به نظارت پرداخت. به اندازه اى که مردم مى پذيرند و تحمل مى كنند، حجت بر فقيه تمام مى شود كه عهده دار شود و رهبرى كند.
☑️تقیه | ص ۲۱۷
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️حاج محمد اسماعیل دولابی◾️
▪️می گـــويند خداوند داستان ابليس
را تعــريف کرد تا بدانی که نمیشود
به #عبادتت به تقربت به جايگاهت
اطمينان کنی.
▪️خدا هيچ تعهدی براي آنکه تو هـمان
ڪه هـــستی بـــمانی نــــداده است
شايد بههمين دليل است کهسفارش
شــده وقتی #حال خـــوبی داری و
میخواهی دعـــــا ڪنی يادت نرود
عافــيت و عاقـــــبت به خــيری ات
را بطلبی.
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️داستان عجیب شیخ رجب علی خیاط و زنی آتشین◾️
▪️فرزند شیخ رجبعلی خیاط میگوید پدرم چیزهایی می دید که دیگران نمی دیدند. یکی ازدوستان پدرم نقل میکرد.
▪️یک روز با جناب شیخ به جایی میرفتیم که دیدم جناب شیخ با تعجب و حیرت به زنی که موی بلند و لبـاس شیـکی داشـت نگـاه میکند
▪️از ذهنم گـذشت که شیـخ به ما می گوید چشمتان رااز نامحرم برگردانید و خود ایشان اینطور نگاه میکند! نگاهی به من کرد و فرمـود:
توهم میخواهی ببینی من چی میبینم؟
▪️ببین! نگاه کردم دیـدم همینطور از بـدن آن زن مثل سُرب گـداخته، آتش و سرب مذاب به زمین میریزد و آتش او به کسانی که چشم هایشان به دنبـال اوست سـرایت میکند.
▪️شیخ رجبعلی فرمـود این زن راه میـرود و روحـش یقـه مـرا گـرفته او راه میـرود و مردم را همینطور با خـودش به آتش جهنـم می بَرَد.
☑️بوستان حجاب، ص۱۰
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️تأمّلاتی درکشته شدن خلیفه دوم و سال روز آن◾️
▪️طبق بسیاری از منابع موثّق تاریخی شیعه و تواریخ اهل سنّت، خلیفه دوم، صبح روز بیست و ششم ماه ذی الحجه، به دست پیروز نهاوندی که غلامی ایرانی ملقّب به #ابولؤلؤ بود، در مسجد النّبی مورد ضربات خنجر قرار گرفت و همان روز یا چند روز بعد درگذشت.
▪️اغلب علمای متقدّم شیعه مثل شیخ مفید(ره)، بر اینکه تاریخ مرگ #عمر در ماه ذی الحجه است نه ربیع الاول، تأکید دارند. ابن ادریس حلّی(صاحب سرائر) دربارهی تاریخ نهم ربیع می گوید: هر کس بپندارد #عمر در تاریخ نهم ربیع کشته شده، به اجماع صاحبان کتب تاریخ، در اشتباه است و...."
◾️تاريخ :١٩ آذر ٨٨
استاد مهدی طیب
#سيره_و_تاريخ◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️برشی از یک کتاب
#حقیقت_دین◾️
▪️نبوت انگیزه ای است الهی ونهضتی است حقیقی که آرمانش گسترش کلمه دین است و حقیقت دین ، تعدیل مجتمع بشری در سیر زندگی است که البته تعدیل حیات فردی را نیز به دنبال دارد ، ( تعديل عقائد ، اخلاق و اعمالش) که در نتیجه پیروی از آن آدمی به منزلت واقعی خود که فطرت و خلقت خاص خودش به او داده ، می رسد و باز در نتیجه تعدیل مجتمع وصالح ساختن جو اجتماع حریت وتوفیق به دست آوردن تکامل فطری را بطور عادلانه به او می دهند و به تک تک افراد هم در بهره مندی از جهات حیات در آنچه فکر واراده اش او را به سوی آن هدایت می کند حریت مطلقه می دهد ، ولی در آنچه مضر به حال جامعه باشد آزادیش را سلب می نماید .
◾️تفسیر المیزان ج ۳، سید محمد حسین طباطبایی ، ص ۳۹۱◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️مسلّماً علّت انكار و اعراض بسيارى از افراد تحصيل كرده اين است كه مفاهيم مذهبى و دينى به طرز صحيحى به آنها تعليم نشده است.
▪️در واقع آن چيزى كه آنها انكار مىكنند مفهوم واقعى خدا و دين نيست، چيز ديگرى است.
▪️افرادى مانند من كه با پرسشهاى مردم درباره مسائل مذهبى مواجه هستيم كاملًا اين حقيقت را درك مىكنيم كه، بسيارى از افراد تحت تأثير تلقينات پدران و مادران جاهل يا مبلّغان بیسواد، افكار غلطى در زمينه مسائل مذهبى در ذهنشان رسوخ كرده است و همان افكار غلط اثر سوء بخشيده و آنها را درباره حقيقت دين و مذهب دچار ترديد و احياناً انكار كرده است.
▪️ازاينرو كوشش فراوانى لازم است صورت بگيرد كه اصول و مبانى مذهبى به صورت صحيح و واقعى خود به افراد تعليم و القا شود.
▪️اين بنده شخصاً سالهاست كه اين مطلب را احساس كردهام و وظيفه خود دانستهام كه فعّاليتهاى مذهبى خود را تا حدودى كه توانايى دارم در راه تعليم صحيح و معقول مفاهيم دينى و مذهبى متمركز كنم. تجربه نشان داده است كه اينگونه فعّاليتها بسيار ثمربخش است.
◾️ #شهید_مطهری
(مجموعه آثار، ج۳، ص۴۰۳ "با تصرف و تلخیص")◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei