#استاد_فاطمی_نیا:
"به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان"
□○عده ای از لغويون در مورد لغت "رمضان" ميگويند در هرکلمه ای که حروف "ر م ض" به کار رفته باشد، معنای حرارت از آن استفاده ميشود.
□○حال باید بررسی شود رابطه ماه رمضان و معنای حرارت چیست؟
یکی از احادیث شریفه این معنا را بیان میکند و میفرماید:
"سمی رمضان رمضان لانه يحرق الذنوب "
ماه رمضان ، رمضان نامیده شد چرا که گناهان را میسوزاند و آن را ازبین میبرد.
از تمام لحظات این ماه مبارک باید استفاده کنیم ان شاءالله.
@mohamad_hosein_tabatabaei
■● #انسان_کامل_علّت_غایی_عالم ●■(۱)
■سومین جنبه نظر #عرفا در مساله #مهدویّت ناظر بر آن است که انسان کامل علّت غایی عالم است. عالم خلقت یک علّت موجده دارد که سبب ایجاد عالم می باشد و آن خداوند متعال است؛ امّا یک علّت غایی هم دارد که نتیجه حاصل از خلقت جهان است.
■در هر عملی که انسان انجام می دهد، قصدی دارد و در پی نتیجه ای است. باغبانی که مدّت ها از درختان خود نگهداری و مواظبت می کند، از این عمل در پی یک علّت غایی است و آن میوه ای است که این درختان به بار می آورند. اگر میوه نبود به تبع آن هیچ یک از این تلاش ها و مراقبت ها وجود نداشت. بدین ترتیب علّت غایی ایجاد جهان آفرینش میوه و محصولی است که از باغستان خلقت انتظار می رود و آن چیزی جز وجود #انسان_کامل نیست.
■خلقت همه موجودات عالم مقدّمه ای برای پدید آمدن انسان کامل بوده است. زیرا انسان کامل است که می تواند آیینه تمام نمای اسماء و صفات حقّ متعال باشد. به عبارت دیگر آفرینش تجلّی حضرت حقّ با تمامی اسماء و صفاتش در آیینه مخلوقات است. در این راستا ابتدا خداوند متعال تالار آیینه ای را به نام جهان آفرینش بر پا کرد تا حُسن و جمال بی منتهای خویش را در آن به منصّه ظهور گذارد. در ازل پرتو حسنت ز تجلّی دم زد.
#یاعلی
■● #جان_جهان، صفحه ٧٣ الی ٧٥●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات242-228 بقره قسمت پنجم بخش هفتم1⃣ بحث روايتى ● بحث روايتى (در ذيل آيات طلاق) در سنن ابى
آیات242-228 بقره قسمت پنجم
بخش هفتم2⃣
بحث روايتى
● بحث روايتى (در ذيل آيات طلاق)
مولف : اين معنا به چند طريق از آن جناب نقل شده ، و اينكه زراره بعد از كلام امام كه فرمود: ربيعه اين حرف را به راى خود نزده بلكه از على (عليه السلام ) به او رسيده است ، پرسيده بود خدا شايسته ات بدارد مگر راى على (عليه السلام ) اين بوده ، از اين جهت بوده كه در بين اهل سنت معروف شده بود كه راى على (عليه السلام ) اين است كه منظور از ((قروء)) حيض ها است ، نه طهرها و پاكى ها، به شهادت روايتى كه در تفسير الدر المنثور آمده و از شافعى و عبد الرزاق و عبد بن حميد و بيهقى از على بن ابی طالب (عليه السلام ) نقل كرده كه فرمود: شوهر زن مطلقه مى تواند به او رجوع كند، تا زمانى كه از حيض سوم غسل نكرده باشد، بعد از آن ديگر نمى تواند رجوع كند، و بر همه مردان حلال است كه با وى ازدواج كنند.
ولى ائمه اهل بيت منكر اين نسبت هستند و به آن نسبت مى دهند كه فرموده : ((قرءها)) عبارتند از پاكى و طهرها، نه حيض ها، همچنان كه در روايت ربيعه هم همين را به آن جناب نسبت دادند، البته اين نظريه را به عده اى ديگر از اصحاب مانند زيد بن ثابت و عبد الله بن عمر و عايشه نسبت داده اند، و از ايشان روايت هم كرده اند.
و در مجمع البيان از امام صادق (عليه السلام ) روايت كرده ، كه در ذيل جمله ((و لا يحل لهن ان يكتمن ما خلق الله فى ارحامهن ))، فرمود: منظور حمل است و حيض .
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
#امام_على_عليه_السلام:
□در ماهرمضان بسيار #استغفــار
و دعــا ڪنيد زيرا بــا دعـا از شما
دفـــعِ بــلا مــےشـود و با استــغفــار
گنــاهــــانتــــان پــاڪ مـــــے گـــــردد.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□ادب از ولایت گرفته شده است. ادب زبان، ذکر است. ادب بدن، روزه است. ادب مال، زکات است. آداب شرع همین ادبهاست. هر چه محبّت بیشتر شود، ادب بیشتر میشود.
□مرحوم حاج میرزا اسماعیل دولابی□
#مصباح_الهدی
□●تٱلیف استاد مهدی طیّب●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#علامه_جعفری| در میان همهی مردم شهر
اگر قرار باشد
کسی حال فقرا را درک کند
او کسی است که روزه میگیرد
حتی اگر به افطار اطمینان داشته باشد.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○دعای روز سوم ماه مبارك رمضان○□
□اللَّهُمَّ ارْزُقْنِى فِیهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِیهَ وَ بَاعِدْنِى فِیهِ مِنَ السَّفَاهَهِ وَ التَّمْوِیهِ وَ اجْعَلْ لِى نَصِیبا مِنْ کُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فِیهِ بِجُودِکَ یَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِینَ
□خدایا در این روز مرا هوش و بیداری در کار اطاعتت نصیب فرما
□و از سفاهت وجهالت وکارهای باطل دور گردان
□و از هر چیزی که در این روز نازل می فرمایی مرا نصیب بخش
□به حق جود و کرمت ای بخشنده ترین بخشندگان
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□○دعای روز سوم ماه مبارك رمضان○□ □اللَّهُمَّ ارْزُقْنِى فِیهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِیهَ وَ بَاعِدْن
#شرح_دعاے_روز_سوم
□○آیت اللہ مجتهدے تهرانے(ره):○□
□اللَّهُمَّ ارْزُقْنِے فِیهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِیهَ وَ بَاعِدْنِے فِیهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِیهِ
خدایا در این ماہ رمضان روزے ڪن ڪہ من هوشیار بشوم و حافظہ پیدا ڪنم و از خواب غفلت بیدار بشوم! انسان اگر بیدار بشود خیلے لذت مےبرد، نوع انسان ها در غفلت هستند لذا در ماہ رمضان از خدا درخواست ڪنید ڪہ از خواب غفلت بیدار شویم.
#علت_ضعیفے_حافظہ
□یڪے از نعمتهاے بزرگ خدا ذهن است در این دعا از خدا درخواست ذهن و حافظہ مےڪنیم، اگر مےبینید حافظہ ضعیف است و حافظہ درست و حسابے نداریم علت آن گناہ است؛ بہ نامحرم ڪہ نگاہ ڪنے حافظہ مےرود.
○شَڪوتُ الے وَڪیعٍ سوَء حِفظے
○فَارشْدنے اِلے تَرِڪ المعاصے
○و ذلِڪَ اَن حَفِظَ العِلم فَضل
○وَ فَضل اللهُ لایوتے لِعاصے
□شخصے بہ دانشمندے مراجعہ مےڪند و مےگوید؛ من حافظہ ندارم آن دانشمند گفت: گناہ نڪن و علت آن را هم ذڪر ڪرد و گفت: علم یڪ نوع فضیلت و برترے است و خدا این برترے را بہ شخص گنهڪار نمےدهد لذا ڪسے ڪہ اهل گناہ است مجتهد و ملا نمےشود و اگر بخواهد ملا بشود و بہ درد مردم بخورد باید حافظہ داشتہ باشد و لازمہ آن ترڪ گناہ است.
□پس از خدا؛ حافظہ بخواهیم و ترڪ گناہ ڪنیم؛ این دعا را هم بعد از هر نماز بخوانید «سُبْحَانَ مَنْ لَا یَعْتَدِے عَلَے أَهْلِ مَمْلَڪَتِهِ سُبْحَانَ مَنْ لَا یَأْخُذُ أَهْلَ الْأَرْضِ بِأَلْوَانِ الْعَذَابِ سُبْحَانَ الرَّءُوفِ الرَّحِیمِ اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِے فِے قَلْبِے نُوراً وَ بَصَراً وَ فَهْماً وَ عِلْماً إِنَّڪَ عَلَے ڪُلِّ شَیْ ءٍ قَدِیرٌ »ڪہ باعث تقویت حافظہ مےشود قرآن حفظ ڪنید؛ حافظہ زیاد مےشود ؛خواندن آیت الڪرسی حافظہ را زیاد مےڪند و ...
□وَ بَاعِدْنِے فِیهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِیهِ
خدایا در این روز مرا از ڪارهاے باطل و سفیهانہ دور گردان؛ غیبت نڪنم، دروغ نگویم و ... (سفاهت بہ معناے؛ ڪار بےخردانہ و بچگانہ است.)
□وَ اجْعَلْ لِے نَصِیباً مِنْ ڪُلِّ خَیْرٍ مِنْ ڪُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فِیهِ
خدایا هر ڪار خیرے ڪہ در ماہ رمضان نازل ڪردہ اے نصیبے از آن ڪار خیر بہ من برسان.
□شیطان چگونہ از ما دور مےشود
رسول خدا فرمود: آیا شما را خبر ندهم بہ امورے ڪہ اگر بہ آن امور عمل ڪنید شیطان از شما دور مےشود؛ مثل دور بودن مشرق از مغرب؟!
اصحاب گفتند: بلہ یا رسول الله
□حضرت فرمودند: روزہ بگیرید چرا ڪہ روزہ صورت شیطان را سیاہ مےڪند
□یڪے از ڪار هاے خیر روزه گرفتن است از خدا بخواهیم ڪہ در ماہ رمضان مریض نشویم و توفیق روزہ دارے داشتہ باشم، یڪے از ڪارهاے خیر دیگر صدقہ است؛ صدقہ دادن هم پشت شیطان را مےشڪند «و ڪَسْرَ ظَهرہ» و در ادامہ آمده است مواظبت بر عمل صالح؛ نماز شب و دوستے با خدا و استغفار ریشه شیطان را قطع مےڪند.
□وَ اجْعَلْ لِے نَصِیباً مِنْ ڪُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فِیهِ بِجُودِڪَ یَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِین
خدایا هر خیرے ڪہ در ماہ رمضان نازل مےڪنے براے من نصیبے از آن خیر قرار بدہ بہ جود و بخشش خودت اے ڪسے ڪہ جود و بخششت از همہ بخشندگان بیشتر است.
□امام علے (علیہ السّلام) میفرماید: لایرجون احد منڪم إلا ربّہ ولایخافن إلا ذنبہ .{نهج البلاغہ حڪمت ۸۲}
هیچ یڪ از شما جز بہ پروردگار خود امید نبندد و جز از گناہ خود نترسد.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●...«فأرسلنا إليها روحنا فتمثل لها بشرا سويا» (سوره مريم، آيه ۱۷) خداوند ما و شما را توفيق دهد. اگر مقداری مواظب نفس باشيم و اگر قوه خيال را که سرمايه شيرين و گرانقدری است يک مقدار آن را تربيت کنيم و تعليمش بدهيم و در تحت آدابی خاص آن را داشته باشيم، اوائل در خواب و بعد در بيداری اشباح و اشکال و ارواح را میبينيم چنانچه به مريم نشان داده شد.
□●تحف العقول در اوائل حديثی از علی بن شعبه از حضرت رسول - صلی الله عليه و آله - نقل میکند که حضرت فرمود: «مؤمن وقتی ايمانش قوی شد خوابهايش کم میشود و بايد اين طور باشد». وقتی به درجات عالی رسيد ديگر چه حاجت که خواب ببيند، در بيداری مشاهده میکند. روايت خيلی شيرين و عرشی است. مؤمن وقتی ايمانش قوی شد رؤيايش کم میشود و در بيداری میبيند.
#صد_و_ده_اشاره/اشاره ی بیست و هشت
□●علامه حسن زاده ی آملی●□(۱)
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●«گناهکاران #بدهکاران_خدا هستند»●□(۱)
□●«ماه مبارک رمضان، اول سال عرفاست»
□●حضرت امیر علیه السلام در این جمله قصار، بعد از معرفی ارکان چهارگانه #ایمان و توضیح آنها، به این سوال پاسخ می دهند که « #کفر» چیست؟ حضرت می فرماید:
□●«الْكُفْرُ عَلَى أَرْبَعِ دَعَائِمَ: عَلَى #التَّعَمُّقِ، وَ #التَّنَازُعِ، و #َالزَّيْغِ، و #َالشِّقَاقِ»؛ کفر نیز چهار پایه دارد، که اولین آنها « #تعمق» است و نتیجه آن این است که چنین انسانی هرگز به راه حق باز نمى گردد؛ «فَمَنْ تَعَمَّقَ لَمْ يُنِبْ إِلَى الْحَقِّ».
□●انسان در محدوده معرفت دینی تا آنجا که محدوده «امکان» است هم راه دارد و هم وظیفه دارد که وارد شود اما در خصوص ذات خداوند که حقیقت نامتناهی بسیطِ محض است #حق_تعمق ندارد، آنجا منطقه ممنوعه است، ما مکلف به برهان هستیم و نه عرفان! مشاهده ذات الهی مقدور هیچ کس نیست و تعمق ممکن است معاذالله به الحاد منتهی شود.
□● #درس_اخلاق ۹۷/۰۲/۲۰
#آیت_الله_جوادی_آملی●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□●«گناهکاران #بدهکاران_خدا هستند»●□(۱) □●«ماه مبارک رمضان، اول سال عرفاست» □●حضرت امیر علیه السلام
□●«گناهکاران #بدهکاران_خدا هستند»●□(۲)
□●«ماه مبارک رمضان، اول سال عرفاست
□●حضرت ادامه می دهند که #رکن_دوم_کفر، «نزاع و ستيز جویی» است، کسی که بر اثر جهل، بسيار به نزاع و ستيز برخيزد، نابينايى او نسبت به حق پايدار خواهد ماند؛ «وَمَنْ كَثُرَ نِزَاعُهُ بِالْجَهْلِ دَامَ عَمَاهُ عَنِ الْحَقِّ» چنین شخصی دیگر قدرت تشخیص راه حق را از باطل ندارد.
□●حضرت #رکن_سوم_کفر را «گمراهی از راه حق» بیان می کنند؛ كسى كه از راه حق منحرف شود و به دنبال هوس ها برود خوبى در نظرش بدى و بدى در نظرش خوبى جلوه مى كند و گرفتار مستى این گمراهى مى شود؛ «وَمَنْ زَاغَ سَاءَتْ عِنْدَهُ الْحَسَنَةُ، وَحَسُنَتْ عِنْدَهُ السَّيِّئَةُ، وَسَكِرَ سُكْرَ الضَّلاَلَةِ».
□●حضرت در بیان #رکن_چهارم_از_کفر به «عناد و لجاج» اشاره می کند و می فرماید «وَمَنْ شَاقَّ وَعُرَتْ عَلَيْهِ طُرُقُهُ، وَأَعْضَلَ عَلَيْهِ أَمْرُهُ، وَضَاقَ عَلَيْهِ مَخْرَجُهُ»؛ آن كس كه به #عناد و #لجاج بپردازد راه رسيدن به حق براى او ناهموار مى گردد و كارها بر او سخت و پيچيده مى شود و در تنگنايى كه خارج شدن از آن مشكل است گرفتار خواهد شد.
□● #درس_اخلاق ۹۷/۰۲/۲۰
#آیت_الله_جوادی_آملی●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○چون علم خداوند عالم را ایجاد نموده پس کل نظام هستی معلوم حق است. به تعبیر دیگر او علت و اینها معلول اویند، او فاعل، مصوّر، خالق، رازق است و اینها فعل، صورت، مخلوق، مرزوق اویند و همینطور اسماءالله دیگر در این بحث تجلّی می کند.
□○بنابر این تمام عالم، معلول حق است و این معلول بر اساس علم ذاتی پیاده شده و این علم حق هیچ نقصی هم ندارد و حق در پیاده کردن معلول هیچ غرض و مقصودی خارج از ذات خود هم نداشته و همه برگشتش به ذات خودش است که از این در فلسفه تعبیر به عنایت می گردد.
#شرح_دروس_معرفت_نفس
#جلسه_ی_شصت_و_پنجم
#علامه_حسنزاده
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□●«گناهکاران #بدهکاران_خدا هستند»●□(۲) □●«ماه مبارک رمضان، اول سال عرفاست □●حضرت ادامه می دهند که
□●«گناهکاران #بدهکاران_خدا هستند»●□(۳)
□●«ماه مبارک رمضان، اول سال عرفاست»
□●انسان در دنیا با اجتماع زندگی می کند و مشکلات خود را به کمک دیگران رفع می نماید اما در آخرت، گرچه زندگی جمعی هست اما زندگی اجتماعی نیست؛ یعنی هر کس در کنار سفره خود نشسته و مشکل خود را باید خود برطرف کند لذا هر کس بخواهد در آن دنیا راحت باشد باید سفره و مادبه خود را به همراه داشته باشد و توشه و زاد انسان بعد از مرگ چیزی جز #تقوا نیست.
□●راحله انسان در قیامت که می تواند با آن سریعتر طی مسیر می کند «محبت» است؛ تمام ما محب خدا هستیم چرا که همه هستی ما از خداست، اما تمام تلاش و کوشش ائمه علیهم السلام این است که ما از مرحله محب بودن به مرحله محبوب بودن برسیم!
□●اگر کسی بخواهد از مرحله محب بودن به مرحله محبوب بودن برسد باید از «حبیب الله» پیروی کند لذا خداوند در قرآن به پیامبر(ص لی الله علیه وآله) فرمود از طرف من به مردم بگو از پیامبر من اطاعت کنید و در مدار محبت او حرکت نمایید.
#ادامه_دارد
#یاعلی
□● #درس_اخلاق ۹۷/۰۲/۲۰
#آیت_الله_جوادی_آملی●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات242-228 بقره قسمت پنجم بخش هفتم2⃣ بحث روايتى ● بحث روايتى (در ذيل آيات طلاق) مولف : اين م
آیات 242-228 بقره قسمت پنجم
بخش هفتم3⃣
بحث روایتی
● بحث روایتی (در ذیل آیات طلاق)
و در تفسير قمى آمده است كه خداى تعالى سه چيز را به خود زنان واگذار كرده (كه خود آنان بايد طبق واقع از آنها خبر دهند، زيرا اين چند چيز امورى است كه به غير خود زن كسى از آن خبردار نمى شود، تا بر طبق آن شهادت دهد) و آن عبارت است از پاكى و حيض و حاملگى .
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 378
و نيز در همان تفسير آمده كه امام (عليه السلام ) در ذيل جمله ((وللرجال عليهن درجه )) فرمود: حق مردان بر زنان بيشتر است از حقى كه زنان بر مردان دارند.
مولف : اين مطلب با تساوى حقوق زن و مرد منافات ندارد، به همان بيانى كه در ذيل جمله نامبرده گذشت .
و در تفسير عياشى در ذيل آيه ((الطلاق مرتان فامساك بمعروف ، او تسريح باحسان )) از ابى جعفر (عليه السلام ) روايت آورده كه فرمود: خداى تعالى تا دو نوبت طلاق دادن زن را براى مرد جائز دانسته ، بار سوم كه او را به خانه آورد يا بايد به خوبى نگه دارد، و يا به احسان او را تسريح و رها كند، كه رها كردن به احسان ، همان طلاق سوم است .
و در تهذيب از ابى جعفر (عليه السلام ) روايت شده كه فرمود: ((طلاق سنت )) اين است كه مردى همسرش را طلاق دهد، البته در حالى كه زن در حال حيض نباشد، و در آن پاكى با وى جماع هم نكرده باشد، آنگاه به او رجوع نكند تا سه پاكى اش تمام شود، وقتى سه دوره از پاكى او تمام شد ديگر رابطه اى بين آن دو نمى ماند آن وقت همسرش يكى از مردانى خواهد بود كه اگر خواست از او خواستگارى كند، و اگر پذيرفت مى تواند دوباره با وى ازدواج كند و اگر نخواست نمى كند و اما اگر خواست قبل از تمام شدن پاكى هايش به او رجوع كند، دو نفر را بر رجوع خود شاهد گيرد و رجوع مى كند كه در اين صورت با اينكه طلاقش داده بود باز زن اوست ...
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
#اینگونه_بود ...
#آیتالله_بهجت_قدسسره:
□●چند روزی بود که مرتب در مورد مرگ صحبت میکرد.
آن روز هم وقتی میخواست به اتاق خودش برود، رو به مادرم کرد و گفت: «میشنوی؟» مادرم گفت: «بله.»
_ فلانآقا را در فومن میشناختی؟
_ بله.
_ یادش به خیر، همیشه این شعر را میخواند:
«یاران و برادران، مرا یاد کنید
رفتم سفری که آمدن نیست مرا»
□●بعد دوباره پرسید: «شنیدی؟» مادرم جواب داد: «بله! شنیدم.»
آقا لبخندی زد و رفت. آن روز نه معنی حرفهایش را فهمیدم و نه علت خواندن آن شعر را. تا سه روز بعد که برایم معنی شد.
آن جملهها، آخرین کلامش با مادرم بود.
□●(این بهشت، آن بهشت، ص٨۶؛ بر اساس خاطرۀ حجتالاسلام و المسلمین علی بهجت)●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●بهره مندى از رزق هاى عظيم
#رمضان●■(۱)
#استاد_علی_صفایی_حائری
■وقتى كه اين ماه شروع مى شود، ماهى كه ميهمانى خدا در آن است و بهره هاى زيادى دارد و رزق هاى عظيمی مى خواهند به ما بدهند، ما هم بايد به دلمان و به روحمان برسيم.
■چه كنيم كه #روح ما به آن وسعتى برسد كه از يك سلام و يك عليك! و يا از يك بارك الله و يك فحش، طوفان نگيرد؟!
■و چه كنيم كه #دل ما به آن وسعتى برسد كه بت ها در آن گم بشوند و دلدار در آن، خانه بگيرد؟!
■و چه كنيم كه #عقل ما بسنجد: سنجشى كه به عشق او منتهى بشود؟!
■و چه كنيم كه #فكر ما به شناخت برسد: شناختى كه يقين را در ما به وجود بياورد؟!
■و چه كنيم كه #وجود ما غذايى را بخواهد و به دنبال رزقى باشد كه اين تفكر و اين سنجش و اين عشق را تقويت كند؟!
■●بهار رويش، ص ۱۰۹●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○ماه مبارک رمضان در ادعیۀ ما نام های مختلفی دارد. یکی از نام ها همین «رمضان» است که رمضان هم به معنای وادی و سرزمین تفتیده و داغ است؛ به خاطر این که در ماه مبارک رمضان روزه دار روزه می گیرد و دچار عطش می شود و مثل فردی است که در کویر تفتیده ای زندگی می کند.
□○ولی به موجب روایتی که در تفسیر «نور الثّقلین» عزیزان می توانند مراجعه کنند، رمضان یکی از اسماءالله است؛ ماه رمضان یعنی ماه خدا! قران هم به این نام اشاره کرد: «شهر رمضان الّذی انزل فیه القران هدیً للنّاس و بیّنات من الهدی و الفرقان» (سورۀ بقره،آیۀ ۱۸۵)
□○این ماه اسم های دیگری هم دارد. یکی از اسماء این ماه شهرالله است. در همان خطبۀ شعبانیۀ پیغمبر اکرم که پیامبر در آخرین جمعۀ شعبان در آستانۀ فرا رسیدن ماه مبارک رمضان خواندند بنا به آنچه که نقل شده فرمودند «قد اقبل الیکم شهر الله» ماه خدا...
□○استاد مهدی طيب _١٣مرداد ٩٠○□
#ماه_مبارك_رمضان
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○دعای روز چهارم ماه مبارك رمضان○□
□اَللّـهُمَّ قَوِّنى فيهِ عَلى اِقامَةِ اَمْرِكَ وَاَذِقْنى فيهِ حَلاوَةَ ذِكْرِكَ وَاَوْزِعْنى فيهِ لاَِدآءِ شُكْرِكَ بكَرَمِكَ وَاحْفَظْنى فيهِ بِحِفْظِكَ وَسَِتْرِكَ يا اَبْصَرَ النّاظِرينَ
□خدايا نيرو ده مرا در اين ماه براى برپا داشتن فرمان و دستورت و بچشان به من شيرينى ذكرت و به من ياد ده در اين ماه طرز بجا آوردن سپاسگزارى خود را به بزرگواريت و نگاهم دار در آن به نگهدارى و محافظت خود ای بيناترين بينايان.
@mohamad_hosein_tabatabaei