⚡️به بهانه درگذشت شیخ ابوبکر میگا رهبر مسلمانان بورکینوفاسو
✍️به قلم: سیدعلی بطحائی
https://t.me/muslimnair
🔹شیخ ابوبکر میگا(aboubakar maiga) از علمای بزرگ غرب آفریقا و یکی از بزرگان فرقه صوفیانه تیجانیه بود. در پی درگذشت وی، دولت بورکینافاسو در غرب آفریقا سه روز عزای عمومی و یک روز تعطیل عمومی اعلام کرد. در یادداشت ذیل به نکاتی در مورد فرقه تیجانیه و نقش آنان در تحولات قلب قاره سیاه خواهیم پرداخت.
1️⃣ یکم. فرقه صوفیانه تیجانیه یکی از طریقت های پرنفوذ در غرب وشمال آفریقاست. تا جایی که برخی آمار جمعیت بیش از هفتاد ملیون جمعیت تیجانی را گزارش کرده اند. مؤسس این فرقه احمدبن محمدتیجان(١٢٣٠ق) است که خود را از نسل محمدبن عبداللّه نفس زکیه(م١٤٨ق) می دانست.
🔹نفوذ تیجانی ها درقارّه سیاه در گام نخست در منطقه مغرب عربی(کشورهای شمال غرب قاره آفریقا) و تحت نفوذ حکومت خوش سابقه سادات حسنی اَدارِسه( ١٧٢ تا٣٧٥ ق) به مرکزیت فاس بود. در گام بعد، فرقه تیجانیه توسط بارزترین شاگردش یعنی شیخ عمر الفوتی وارد قلب قاره سیاه شد. پیوند آموزه های صوفیانه ومجاهدت با استعمار فرانسه باعث نفوذ بی رقیب آنها در میان سیاه پوستان، روشن ضمیر شد.
🔹تیجانی ها، مسلمانان را از رفتن به مدارس فرانسوی ممنوع وحتی درس خواندن به زبان فرانسوی را تحریم کردند. این تحریم تاجایی بود که حتی اگر فردی به زبان فرانسوی سخن می گفت می بایست دهانش را آب بکشد!!!
🔹التزام به آداب و سلوک خرقه نشینی و رسوم بیست گانه تشرف به طریقت که برخی آنها با شریعت ومناسک دینی همراه است این فرقه را شریعت محور نشان داده است.
2️⃣ دوم. طریقت تیجانیه ارتباط تنگاتنگی با اهل بیت(ع) دارد. بسیاری از ادعیه و ذکر آنها از طریق ائمه اطهار(ع) نقل شده و رابطه آنها با اهل بیت(ع) فراتر از رابطه ای است که سایر مسلمانانان با اهل بیت(ع) ترسیم کرده اند. تا جایی که تیجانی ها معتقدند که هر حکمی که بر قرآن جاری می شود، عِدل آن نیز به جهت حدیث ثقلین بر اهل بیت(ع) جاری وساری است و از این جهت نگاه آنها با سایر مسلمانان متفاوت است.
🔹از رخدادهای مهم تاریخ تیجانیه اعتراف جمعی پیروان آنها درگردهمایی سال ٢٠٠٢ میلادی وشهر تیواون است که رسماً اعلام کردند که پیرو مذهب اهل بیت(ع) هستند.
3️⃣ سوم. حادثه عاشورا در قلب قاره سیاه حکایت پرفرار و نشیبی دارد. از طرفی که رسم اُموی الحدوث تمخریت (Tamkharit) به معنای "پایان دوستی" که دهم محرم را عید دانسته و برخی آفریقایی های بومی پایبند به رسومات امویان، نسل به نسل اقدام جشن وپایکوبی دراین شب وروز می پردازند و معتقدند دزدی در این شب حلال است (رُفِعَ القلم) و با رسوم خرافی این شب و روز را آمیخته اند. ولی نفوذ وجریان سازی برخی تیجانی ها برای مقابله با این فرهنگ خرافی بسیار ستودنی است. آنها با تأسیس حوزه الرسول اکرم(ص) واهتمام به برپایی سخنرانی ها ومقابله با فرهنگ های بومی اجازه رقص و پایکوبی را نمی دهند و به لطایف الحیلی در صدد تحول در فرهنگ عاشورا در آفریقا هستند.البته خیلی زود است که پرونده تحول عاشورای اموی(تمخریت)به عاشورای علوی را مختومه بدانیم و نقش بازیگران بین المللی را نادیده گرفته ویکطرفه صحنه رقابت را قضاوت کنیم.
4️⃣ چهارم. شیخ ابوبکر میگا از علمای بزرگ غرب آفریقا و یکی از پنج عالم پر نفوذ در فرقه تیجانیه بود که محبوب سیاسیون و دولتمردان غرب آفریقا نیز بود. او سال های متمادی ازعمر خویش را صرف ترویج ودفاع از اسلام و شریعت نمود. شیخ ابوبکر میگا، به شیعیان و محبان اهل بیت علیهم السلام علاقه زیادی داشت و با وجود اختلافات و تفاوتهای جزئی که میان مذهب تشیع و تیجانیه وجود دارد همواره سعی بر آن داشت تا حتی المقدور در مراسمات و جشن های شیعیان در بورکینافاسو حضور داشته باشد. لازم به ذکر است که رهبران تیجانیه در قاره آفریقا از نظر نفوذ سیاسی فراوانی برخوردادند تا جایی که بسیاری از عزل و نصب های دولتی به دستور مستقیم آنها وابسته است و به صورت مستقیم در سرنوشت ملت های آفریقایی تاثیر گذارند.
📚منابع:
(١). تصوف در مصر، مهدی فرمانیان، نشر دانشگاه ادیان و مذاهب.١٤٠٠
(٢). تصوف در غرب آفریقا، سیدمحمد شاهدی، ذوی القربی،١٣٩٧
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/muslimnair
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
📂مشهورات بی اساس در جهان اسلام (۱) ❌ هیچ کرسی شیعه شناسی در اسرائیل وجود ندارد، شایعه پراکنی نکنیم!
❇️ان حیات العلم بالنقد والرد
📩 پاسخ دکتر علی تقی زاده داوری درباره مطلب کرسی شیعه شناسی در جهان:
https://t.me/muslimnair
📝 سلام علیکم
سالها قبل در فاصله زمانی ۸۰ تا ۸۵، موسسه شیعه شناسی، در قالب یک فعالیت پژوهشی، فعالیت های اسلام شناسی و شیعه پژوهی دانشگاه های بزرگ و معروف کشورهای غربی را از طریق اینترنت مورد بررسی قرار می داد که چکیده آن در قالب جزوات اسلام شناسی و شیعه شناسی مراکز علمی دنیا منتشر و در اختیار تعداد زیادی از زعما و نخبگان و مقامات مذهبی و سیاسی قرار می گرفت.
🔹بعدها نیز به طور موردی و محدود این کار تکرار شد.با توجه به محتوای این جزوات می توان گفت:
اگرچه در این دانشگاه ها رشته شیعه شناسی به شکلی که در ایران راه اندازی شد و دانشجو جذب و فارغ التحصیل می شوند، وجود نداشت اما فعالیت شیعه پژوهی در دو عرصه زیر به طور پررنگی نمایان بود:
🔹۱. پژوهش: همه ساله چندین عنوان پژوهش در هریک از این دانشگاه ها با موضوع شیعیان و تشیع وجود داشته و دارد.
🔹۲. کارگاه ها و سخنرانی های علمی که در این خصوص نیز همه ساله نشست های متعدد و متنوعی در خصوص تشیع و شیعیان برگزار می شد و می شود.
🔹۳. اگرچه مرکزی با عنوان "شیعه شناسی" وجود نداشت، اما دو عرصه فوق یعنی پژوهش و نشست های علمی در خصوص شیعیان و تشیع در دانشکده ها و مراکز اسلام شناسی، ایرانشناسی، مطالعات خاورمیانه، ادیان، تاریخ، هنر و ... به طور مستمر انجام می شد و می شود.
✅ بنابراین اگرچه فرمایش جناب فرمانیان در اینکه عنوان و کرسی مستقل شیعه شناسی وجود ندارد درست است، اما می توان ادعا کرد فعالیت های شیعه پژوهشی در برخی از این مراکز علمی غربی به گونه ای پررنگ است که کمتر از یک کرسی مستقل نیست، مانند مرکز مطالعات عربی و اسلامی دانشگاه اگزتر با حضور دکتر رابرت گلیو و ...
با پوزش و ارادت
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/muslimnair
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
⚡️به بهانه درگذشت شیخ ابوبکر میگا رهبر مسلمانان بورکینوفاسو ✍️به قلم: سیدعلی بطحائی https://t.me/m
📊 اصلاحیه جمعیت تیجانیه در آفریقا در
پاسخ نماینده جامعه المصطفی نیجریه به یادداشت فوق
📩 سلام علیکم
وقت شما بخیر و سلامتی
ظاهرا در این یادداشت جمعیت تیجانی ها در آفریقا را حدود ۷۰ میلیون نقل کرده اید.
به استحضار جنابعالی ومخاطبین کانال می رساند که جمعیت صوفیان تیجانی در نیجریه به تنهایی بیش از ۸۰ میلیون نفر می باشد و طبیعتا جمعیت آنها در قاره آفریقا بسیار بیش از آنچه مرقوم فرمودید است.
ارادتمند
💠 پانوشت:
میزان جمعیت یادداشت فوق، براساس گزارش کتاب تصوف در غرب آفریقا فصل ششم بود که با این تذکر آن را اصلاح می کنیم.
مسلمنا muslimnair
#معرفی_تازه_های_نشر 📚کتاب «مدارس فکری حوزه نجف و نسبت آن با اندیشه انقلاب اسلامی» ؛ دکترعبدالوهاب ف
⚡ در جلسهی نقد کتاب مدارس فکری نجف و رابطه آن با انقلاب اسلامی عنوان شد:
▫ احتمالا تفسیر نجف از تشیع با اقبال عمومیتری مواجه شود/ آیتالله سیستانی میانهی امام خمینی و آقای خوئی است
🔹 احساس میکنم در دوره جدید، به تدریج بر اهمیت حوزه نجف افزوده خواهد شد و در آینده قدرتمندتر هم خواهد شد و میتواند روایتی که از تشیع ارائه میکند، به یک رویارویی معرفتی و عملی با قرائت ما از تشیع در قم تبدیل شود. به عبارت دیگر، آلترناتیو تشیع سیاسی برخاسته از نجفی بشود که در واقع تشیع مدنی را توضیح میدهد. این تقابل یا هماوردی، در آینده میتواند برای کسانی که به دنبال قرائتی هستند تا جایگزین قرائت کنونی ما از تشیع در قم یا ایران کنند، به آن پناه ببرند و در پناه آن به نقد یا رویارویی با قرائت حاکم در ایران بپردازند، این قرائت نجف است.
🔹 مدرسه نجف تحت سیطره مدرسه آقای خوئی است. به رغم اینکه آیتالله خوئی الان مرحوم شده است اما مدرسه آن الان آنچنان هژمونی دارد که فارغالتحصیلان این مدرسه و کسانی که خارج از این مدرسه قرار دارند تحت هژمونی این مدرسهاند و اساسا فکری که ساختارشکنانهی این مبانی و ایده های مدرسه را به حاشیه ببرد، چندان وجود ندارد. 81 سالی که آقای خوئی در نجف حضور داشت، از دوره جوانی اش، اهمّ رخدادهای عراق آن دوره را از جنگ با انگلیسی ها، انقلاب «ثورة العشرین»، کودتای قاسم، و کودتاهای بعدی که منتهی به قدرت گرفتن بعثیها در عراق شد را لمس کرد و کشمکشهای درونی حوزه را در تعامل با سیاست را از نزدیک دید و با یک تجربه خیلی عینیتری حوزه را مدیریت کرد.
🔹 آیتالله سیستانی مبدع مدرسه جدیدی در عراق بعد از سقوط صدام است که میتواند متفاوتتر از مدرسه آقای خوئی هم بیاندیشد و هم عمل کند. آیت الله سیستانی همانند استادش آقای خوئی، اصلا قائل به ولایت فقیه نبود و تمام ادلهای که مثلا موافقین ولایتفقیه از مرحوم ملا احمد نراقی تا امام خمینی در این زمینه اقامه کرده بودند را نپذیرفت. اما در ورای سلب دولت از فقیه در مقام ایجاب، ایشان از یک نظریهای در حوزه سیاست دفاع کرد که امروزه از آن به «دموکراسی توافقی» تعبیر میکنیم. آقای خوئی وقتی که دولت را از فقیه سلب میکرد، و دلالت ادله لفظی را در این باب نمیپذیرفت، در ایجاب بحث خودش گفتگوی ایجابی یا اثباتی در باب اداره جامعه نداشت، یعنی رها می کرد. اما آقای سیستانی یک نگاه ایجابی بعد از سلب دولت از فقیه داشت که آن هم بیشتر تحت تاثیر استادش شیخ حسین حلّی است.
🔹 این تعبیر آقای شهرستانی است گفتند که آقای سیستانی میانهی امام و آقای خوئی است . رفتار آقای سیستانی در دوره صدام مانند استادش آقای خوئی است. شرایط که به هم ریخت، رفتار متفاوتتری پیدا کردهاست. اما ظاهر بررسی مبانی فقهی و اصولی این دو شخصیت نشان میدهد که اگر آقای خوئی الان زنده بود، احتمال اینکه میتوانست مانند شاگردش سیستانی رفتار کند خیلی بعید است.
🔹 صدر نسلی را تربیت کرد که اینها بعدا دعوی مرجعیت کردند. یکی از دلایلی هم که نجفیها در مقابل صدر دوم مقاومت کردند این بود که صدر دوم میخواست که بحث مرجعیت از درون خاندان ها را بشکند که به نظر من هم تا حدودی موفق شد. اما مشکلی که پیدا کرد این بود که فارغالتحصیلهای مدرسه صدر دوم آنچنان به لحاظ فقهی و اصولی قوی نبود.
🔹 روش بنده در تهیه این کتاب دو چیز بود. نخست اینکه گفتوگوهای زیادی انجام دادم، چه با آقایانی که در قم بودند یا در نجف بودند. سفرهای متعددی به نجف رفتم و با اساتید دانشگاه کوفه و هم با طیف های متعددی از نیروهای درون حوزه گفتوگو کردم. این کار محصول روش پژوهش میدانی و کتابخانهای بود. من از سال 97 تا 99 مرتب به نجف می رفتم. سال 99 که مشغول نوشتن متن شدم. در این زمینه اثر مشابهی کار نشده است. این سبک نگارش جریانشناسی جزو علاقهمندیهای ما در ایران است. عراقیها اصلا اینطوری نمینویسند.
🔸 مشاهده متن کامل گزارش:
https://mobahesat.ir/23559
🔻🔻🔻
@mobahesat
⚡️ضرورت تغییر نگاه عالمان ایرانی به علویان ترکیه؛ در مصاحبه با عالمی علوی مذهب
✍ به قلم: محمدجواد حسین زاده
https://t.me/muslimnair
✂️برشهایی از متن:
🔹«طارق چی من» چهل و شش ساله رئیس مؤسسه «چهارباب و چهل مقام» است که در نزدیکی تنگه «بُسفُر» و در قسمت آسیایی استانبول برخلاف انتظار بسیار جدیدتر و زیباتر از قسمت اروپایی است، اقدام به تاسیس اندیشکده و انتشاراتی مرتبط با علویان کرده است.
🔹 تعبیر« چهارباب و چهل مقام » برای علویان بسیار مهم است. باب اول شریعت، باب دوم طریقت، باب سوم معرفت و باب چهارم حقیقت است.
🔹این موسسه کتابهای خطی و کتابهای معاصر علوی را چاپ میکند واتفاقا کتاب نهج البلاغه را هم ترجمه کرده و بخش خطبهها و نامهها را عمداً جداگانه چاپ میکند که راحتترخوانده شود.
🔹بنده کتابهایی که در ایران درباره علویون چاپ شده را تهیه کرده و مطالعه کردهام و به نظرم برخی از آنها اشتباه است، به عنوان نمونه کتابی است به نام فرقههای کلامی که جامعه المصطفی آن را ترجمه کرده است. بخش پنجم این کتاب، در مورد فرقههای غلو است و درباره اهل حق هم به عنوان غالیان توضیح میدهد. اما اشکال اینجاست که این کتاب بکتاشیها(علویان ترکیه) را هم جزو اهل حق میشمارد. درحالی که ما دوازده امام را قبول داریم و ما علوی های ترکیه اهل حق نیستیم. نویسنده این کتاب باید در پاورقی مینوشت که راجع به این مسئله تحقیق شود.
🔹ما در طول تاریخ مخفیانه اعتقاداتمان را حفظ کرده و حتی مجبور به زندگی در کوهستان شدیم. مشکل دیگری که پیش آمده این است که رسمالخط ترکی تغییر کرده و منجر به این شده که علویون نتوانند کتابهای قدیمی خود را بخوانند. تمام کتابهای تعلیمی و اعتقادی ما با رسمالخط عثمانی نوشته شده است، مثلا زیارت عاشورا که هر سال در ایام محرم خوانده میشود، در همین کتابهای علوی که به رسمالخط عثمانی نوشته شده، وجود دارد. دعای توسل، دعای کمیل و سایر ادعیه هم در این کتابها آمده و همچنین دعای توسل به صورت شعر به زبان ترکی ترجمه شده است.
مطالعه کامل⬅️↙️
http://muslimna.ir/news/3213-2021-11-02-07-51-17.html
منبع: پایگاه شعوبا
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/muslimnair
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
#معرفی_کتاب
📚کالبدشکافی قدرت داعش؛ جمیله کدیور؛امیدایرانیان؛١٤٠٠
https://t.me/muslimnair
🎓 این اثر بازگردان فارسی رساله دکتری نویسنده با عنوان «قدرت، ایدئولوژی وتبلیغات؛ مطالعه انتقادی گفتمان داعش» از دانشکده رسانه ها وارتباطات دانشگاه «وست مینستر» لندن است.
📚 در نخستین فصل این کتاب مؤلف به واکاوی ریشه ها و عوامل شکل گیری داعش در جهان عرب پرداخته است. بحرانهای لاینحل، شکست انقلابهای عربی، شمشیرداموکلس اقتصاد و...از جمله پیش زمینه هایی است که زمینه را برای خلافت خودخوانده داعش فراهم آورده اند.مؤلف داعش را محصول چندین دهه حکمرانی غلط، حاکمان فاسد وسرکوبگردر جهان عرب دانسته وبحران چندلایه ای دوران پسااستعمار، خشم توده هاوضعف نهادهای مدنی و بی توجهی روشنفکران در ارائه راه حلهای جایگزین می داند.
📚در این اثر به فراخور اشغال داعش در سرزمینهای جدید، به کنکاش در ماهیت چهار قدرت[ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و رسانه ای] داعش پرداخته است. بررسی منابع داخلی وخارجی اقتصادی داعش، نظام سیاسی مطلوب خلافت خودخوانده، نگاه داعش به مؤلفه های فرهنگ واستراتژی رسانه ای داعش از مهمترین مباحثی که مورد تحلیل قرار گرفته است.
📚واپسین بخش این کتاب ٣٨٨ صفحه ای که در حقیقت قلب این نوشتار است به بررسی نتایج سلطه داعش در عراق و شام پرداخته ومؤلف با تحلیل نتایج این داده ها به تعامل میان عناصر قدرت در خلافت داعش اشاره کرده است و آنها را بررسیده است.
📚از نکات قابل توجه این اثر تصاویر، اسناد و درج روزشمار حوادث تاریخی داعش است که با کرنولوژی مرتبط با وقایع داعش در آخر کتاب درج شده است.
🔷 مدیریت علمی سایت وکانال تلگرامی مُسلِمنا پیشنهاد مطالعه این اثر را به نخبگان، فعالان جهان اسلام، طلاب دانشجویان مورد تأکید قرار می دهد.
📚 کتابهای خوب و استاندارد را معرفی کنیم.
#معرفی_کتاب
#اسلام_سلفی
#داعش
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/1150419012Cdf312d401e
✔️ واتس اَپ(1):
https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
⚡️ناگفته هایی از طالبان(١١) 🔴 آینده پژوهی شیوه حکمرانی طالبان در دوران جدید(قسمت سوم) ✍به قلم: مهد
#چند_ثانیه
⚡️پشتوانه پشتونی طالبان
🔹 استانداران طالبان با حضور اکثریت پشتون و غالب اعضا با هویتی همسو با طالبان شروع به کار کردند.
💠 طبق پیش بینی مندرج در آینده پژوهی [ناگفته هایی از طالبان (١١)] دولت جدید سهم بسیار اندکی را به سایراقوام و مذاهب اختصاص داد و بدون توجه به درصد ترکیب قومیتی سایر افغانها کار خود را آغاز نمود.
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/1150419012Cdf312d401e
✔️ واتس اَپ(1):
https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
📊نقشه جمعیتی و پراکندگی و درصد جمعیت قومیتهای مختلف در افغانستان عبارتند: 🔸پشتون: ۴۱ درصد(نارنجی)
برای اطلاع و بررسی درصد ترکیب قومیت ها در افغانستان اینجا را ببینید
مسلمنا muslimnair
#تازه_های_نشر
📚«امام موسی صدر؛ عالم تراز»/ مهدی مهریزی/ مؤسسه دین پژوهی بشرا/ پاییز ١٤٠٠.
https://t.me/muslimnair
📚امام موسی صدر؛ اندیشمندی پیشروست که صف شکنی او در فتح مرزهای نواندیشی، وی را شایسته عنوان «صدرنشین اندیشه ها» نموده است.
📚در اثر پیش رو، مهریزی معتقد است که بجاست سیدموسی صدر را «عالم تراز» معرفی کنیم تا بتوانیم سهم سترگ او را در مسیر نواندیشی در چارچوب دین را به خوبی ترسیم کنیم.
📚معرفی وی به عنوان "تراز" تا جایی است که باید سیره وسلوک اجتماعی وتعاملات ادیانی دیگران را با سنجه وی ارزیابی کنیم.
📚 نویسنده بر این باور است که بررسی رفتارهای مصلحان دینی در زمینه حیات اجتماعی را با سه معیار توجه به «جنسیت»، «قومیت»، «مذهب» در فقه الاجتماع می توان ارزیابی کرد. تطبیق آرا مصلحان اجتماعی در حوزه جنسیت و زنان؛ قومیت و هویت؛ شیوه تعامل با سران و پیروان سایرادیان ومذاهب سه معیار مهم برای سنجش میزان نواندیشی یک مصلح اجتماعی است.
📚 در این کتاب به فراخور اندیشه های امام موسی صدر به بازشماری وتبیین نوآوری ونواندیشی های وی در موضوعات قرآن پژوهی، مباحث زنان، تکثروفرهنگ گفتگو، عاشورا و فرازمانی اندیشدن مصلحان اجتماعی پرداخته و نکاتی ناب از این «اندیشه ربوده شده» را به مخاطب ارائه داده است.
📚 کتابهای خوب واستاندارد را معرفی کنیم.
#معرفی_کتاب
#اسلام_روشنفکری_دینی
#سید_موسی_صدر
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/muslimnair
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
Taliban.muslimna.ir.pdf
882.5K
📂جزوه P.D.F(طالبان از گذشته تا حال)
🔹به پیوست جزوه طالبان(از گذشته تا حال) که به نظارت علمی حجه الاسلام و المسلمین دکتر مهدی فرمانیان و یک تیم پژوهشی خبره و به سفارش مرکز پژوهشهای صدا و سیما تنظیم شده است؛ تقدیم مخاطبیان فرهیخته کانال می شود.
🔹مطالعه و بررسی این جزوه، باعث پدید آمدن نگاهی عالمانه به این گروه و کنار رفتن غرض ورزی ها، در مسیر تعالی مردم دو کشور دوست و برادر ایران و افغانستان خواهد بود.
✔️ آدرس سایت اینترنتی ما www.muslimna.ir
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ ایتا:
https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
⚡️به بهانه درگذشت یوزف فان اس؛ اسلام پژوه سرشناس آلمانی
✍️به قلم سیدعلی بطحائی
https://t.me/muslimnair
💠پروفسور یوزف فان اس(Josef van Ess) اسلامشناس مشهور و استاد دانشگاه توبینگن آلمان دیشب در هشتاد و هفت سالگی درگذشت.
💠از افتخارات پژوهشی او کتاب شش جلدی با عنوان«کلام و جامعه درسده دوم و سوم هجری؛ تاریخ اندیشه دینی در صدر اسلام» است که از ویژگی های برجسته ای در سبک وسیاق علمی برخوردار است.
💠 این اثر شاخص که ثمره قریب به بیست سال تلاش پژوهشی اوست؛ نخستین بار در سال۱۹۹۱ در برلین منتشر و نام او را در میان آثار پژوهشی جهان اسلام پرآوازه کرد.
💠این کتاب در ایران جایزه کتاب سال را دریافت وجلد نخست مجموعه تاریخ اندیشه دینی در صدر اسلام با عنوان «کلام و جامعه در سدههای دوم و سوم هجری» با ترجمه فرزین بانکی و احمدعلی حیدری و ویراستاری علمی سید محمدرضا بهشتی از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر شده است.
💠از امتیازات این اثر، توجه جدی او به آثار تاریخی غیرمکتوب اعم از (سنگ نبشته ها، آثارباستانی، سنگ قبرها و...) در بازسازی پژوهشی و دادوستد میان رشته ای کلام و تاریخ در قرون نخستین است.
💠 بازسازی اهم مباحث کلامی مسلمین در قرنهای دوم و سوم، بر اساس رخدادهای اجتماعی- سیاسی و بررسی روند نضج و تکامل علم کلام در فرق ومذاهب اسلامی در بافتار تاریخی از نقاط قوت این اثر است.
💠 یکی از نکات مهم وحائز اهمیت که در شکل گیری این اثر نقش مهمی داشته است؛ حمایت شرکت خودرو سازی «فولکس واگن» از این پژوهش است. فان اس در مقدمه این اثر می نویسد: «با تشکر از انجمن پژوهش و بنیادفولکس واگن که درسالهای ١٩٨٤تا ١٩٨٨ میلادی هزینه ها و مخارج مرتبط با این پژوهش را تامین کرده اند.»
تشکر فان اس بسیار کوتاه ولی تکان دهنده و حائز نکات درس آموزی است. سرمایه گذاری مالی شرکت فولکس واگن از این اثر که از جمله پژوهشهایی که مرتبط با صنعت خودرو نیست و حتی بالاتر ازآن؛ چندان ارتباطی با تاریخ آلمان ندارد و حتی به تحولات مسیحیت در نژاد ژرمن هم ربطی ندارد و بلکه حمایت از پژوهش هایی که مرتبط با فرهنگ بیگانه رایج در آلمان- یعنی کلام اسلامی- نشانه یک حمایت مالی متفاوت سرمایه داران کشورهای توسعه یافته از تحقیقات مغایر با فرهنگ بومی است و نشانگر سطح بالای از درک فرهنگی و پژوهشی است. حال این سطح فرهنگ را مقایسه کنید با برخی ازخودروسازان ملی که حتی عُلقه ای نسبت به حمایت از پژوهش های همراستا با فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی ندارند.(بینهما بونٌ بعید).
💠 در پایان بجاست اشاره کنیم که یکی از برجسته ترین تمایزات روش شناختی فان اس با سایر اسلام شناسان مربوط به شیوه برخورد آنان با اسلام شناسی است. فان اس بر این باور بود که اکثر پژوهش های مستشرقین از اسلام به عنوان یک شیء مورد بررسی است و رویکردهایشان بیشتر باستانشناسانه است در حالی که اسلام را باید فراتر از آن دید و پویایی فرهنگ اسلامی در قرون نخست و تعاملات نباید مورد غفلت واقع شود.
#اسلام_پژوهی
#کلام_و_جامعه
#فان_اس
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
✉️ درباره نامه اخیر طیف سنتی فدراسیون جهانی شیعیان اثنی عشری خُوجه ها به حضرت آیت اللّه العظمی سبحانی(مدظله)
✍️به قلم: سیدعلی بطحائی
https://t.me/muslimnair
🔷 در هفته گذشته برخی پایگاه های خبری درخواستی را از فدراسیون جهانی خُوجه خطاب به آیت اللّه سبحانی منتشر کردند که در آن ضمن ابراز نگرانی از برخی برداشت ها و اختلافات درونی، پرده برداری از تولد جریانات جدید در میان طیف های فکری آنان می کرد و حاکی از شکاف جدی در مشرب های اندیشه ای آنها می داد.
🔶 خُوجه ها در راستای حل وفصل این مناقشات، همایشی بین المللی برگزار و دعوت به ایراد سخنرانی از معظم له داشتند. این دعوت نشانه روشنی از پایگاه و جایگاه والای مرجعیت علمی ودینی در میان آنهاست.
♦️اما خُوجه های هندی الاصل شیعه چه کسانی و چه پیشینه فکری دارند که در تنازعات فکری به مرجعیت شیعه پناه می برند وخواستار فیصله بخشی به مناقشات درونی خود را دارند؟نسبت میان آنها و بزرگان دو حوزه نجف و قم چگونه برقرار شده است؟
🔹به همین مناسبت در یادداشت ذیل به نکاتی در مورد خُوجه های اثنی عشری ورابطه آنها با نهاد مرجعیت اشاراتی خواهیم داشت.
مطالعه کامل⬅️↙️
http://muslimna.ir/news/3217-2021-11-27-11-27-00.html
#آیت_الله_سبحانی
#خوجه_های_اثنی_عشری
#سید_علی_بطحائی
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
⚡️رابطه طالبان و القاعده در سراشیبی سردی
✍️به قلم: مهدی فرمانیان
➣ https://t.me/Muslimnair
🔷با ظهور مجدد طالبان، ایمن الظواهری- رهبر القاعده- در نقد طالبان فایل صوتی را منتشر کرد و از اینکه طالبان از سازمان ملل تقاضای واگذاری کرسی افغانستان را کرده است، انتقاد نمود.
🔹الظواهری این رفتار طالبان را پذیرش قوانین کفری و جاهلی دانسته و طالبان را مورد نقد قرار داده است.
🔹پاسخ یکی از طالبان به ایمن الظواهری بسیار جالب است و نشانه اختلافات فکری جدی این دو گروه در بسیاری از موضوعات با یکدیگر است.
🔷 نویسنده با تمسک به الگوی ایران در مواجهه با قوانین مصوب سازمان ملل، ایران را "دارالاسلام" معرفی کرده و می گوید: ما مثل ایران به سازمان ملل می رویم و به نقد جنایت ها و مصوبات آنان پرداخته و مثل ایران هر مصوبه ای که خلاف اسلام باشد را انجام نمی دهیم.
🔖به پیوست متن جوابیه صلاح الدین خراسانی تقدیم می شود.
📎برای مطالعه متن پاسخ صلاح الدین خراسانی خطاب به ایمن الظواهری ⬅️↙️
http://muslimna.ir/news/3218-2021-11-29-17-03-31.html
#طالبان
#مهدی_فرمانیان
#القاعده
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair مسلمنا ™
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
➣ https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
🔘طالبان: حقانی یا ملابرادر؟(واکاوی اختلافات طیف های اصلی طالبان)
✍️به قلم: علی مقدس
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
💠 اختلافات دو طیف اصلی طالبان، یکی به رهبری «ملا برادر» معاون نخست وزیر و همچنین طیف دیگر به رهبری «خلیل الرحمن حقانی» سرپرست امور مهاجرین، به شرح زیر است:
1️⃣ شکست آمریکا: طیف ملابرادر بر این باور است که دیپلماسی موفق، منجر به خروج آمریکا از افغانستان شد؛ اما طیف حقانی معتقد است قدرت نظامی و عملیات های میدانی، آمریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد.
2️⃣ مذاکره و صلح: طیف حقانی، مذاکره و صلح را با آرمان و اهداف طالبان مادر همسو نمی داند، اما طیف ملابرادر موفقیت و پیروزی طالبان را در گرو مذاکره و صلح می داند.
3️⃣ نقش زن در اجتماع: طیف ملا برادر، زن را لایق حضور و مشارکت در مراکز آموزشی جهت تحصیل و رشد و حضور در بیمارستان ها و مراکز فرهنگی می داند؛ اما طیف حقانی، زن و رسالت او را خانه داری و خانه نشینی تفسیر می کند.
4️⃣ فرهنگ پشتون یا فقه حنفی: در مسائل گوناگون آیا باید بر اساس فرهنگ پشتون عمل کرد یا بر اساس فقه حنفی؟ طیف ملابرادر معتقد است باید از فرهنگ گذشته طالبانی دست کشید؛ اما طیف حقانی مصمم بر ادامه سبک پیشین است.
5️⃣ فراگیر بودن یا نبودن دولت: استفاده از دیگر اقوام و مذاهب در تشکیلات امارت و پست های دولتی از دیگر مباحث اختلافی بین ملابرادر و حقانی ها به شمار می رود که ملابرادر موافق دولت فراگیر، اما حقانی ها مخالفند.
6️⃣ کیفیت برخورد با جنگجویان خارجی، اقتصاد، روابط خارجی و کیفیت حکمرانی و ...نیز از دیگر مسائل اختلافی بین دو طیف فکری طالبان هستند.
💠 جمعبندی: به نظر میرسد که طیف ملابرادر بیشتر سازگار با مقتضیات زمانه هستند؛ ولی گروه حقانی بیشتر به اسلام سنتی قرابت فکری دارند.
#طالبان
#اختلافات_فکری
#ملا_برادر
#خلیل_الرحمن_حقانی
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
➣ https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
⚡️فوری
🔖 متن دستور ویژه امیر طالبان در مورد حقوق زنان
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹مقام رهبری امارت اسلامی به همه مسئولان امارت اسلامی، علمای کرام و بزرگان قومی هدایت میدهد که برای تامین حقوق زنان اقدامات جدی نمایند:
1⃣ رضایت دختران بالغ در اثنای نکاح ضروری است (البته، نکاح با کفو (هم مثل) باشد و خطر فتنه و فساد هم در آن نباشد). در ضمن هیچکس نباید زن را به جبر و اکراه به نکاح مجبور کند.
2⃣ زن مال نیست، بلکه انسان آزاد و اصیل است و هیچکسی آن را در بدل صلح (بد) داده نمیتواند.
3⃣ پس از وفات شوهر، هرگاه عده شرعی (چهار ماه و ده روز و یا وضع حمل) سپری شود، زن بیوه را نه برادر شوهر به زور به نکاح گرفته میتواند و نه کسی دیگری. زن بیوه در مورد نکاح و تعیین سرنوشت خود صاحب اختیار است (البته که اصل کفو (هم مثل) و جلوگیری از فتنه و فساد در نظر گرفته شده باشد).
4⃣ گرفتن مهر از شوهر نو حق شرعی زن بیوه است.
5⃣ زن در مال شوهر متوفی، اولاد، پدر و دیگر اقارب به طور فرضیت و عصبیت حق میراث و سهم ثابت دارد و هیچکسی وی را از حق اش محروم کرده نمیتواند.
6⃣ کسی که چند زن دارد، مکلف است حقوق همه زنان را مطابق حکم شرعی بدهد و در بین شان عدل قائم کند.
💠برای تعمیل حکم فوق و تطبیق خوب آن، ارگانهای ذیل امارت اسلامی در بخشهای مربوطه خود اقدامات انجام دهند:
🔹الف: به وزارت حج و اوقاف حکم میشود که در مورد این هدایات در باره حقوق زنان؛ علما و خطبای کرام را تشویق نماید، تا از راه خطبات و مواعظ خود مردم را بفهمانند، که بر زنان ظلم نشود و ندادن حقوق زنان سبب نارضایتی و قهر و عذاب خداوند متعال میگردد.
🔹ب: وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز با استفاده از وسائل خود مطالب مفید ترغیبی و ترهیبی را در باره حقوق زنان به شکل تحریری و صوتی به گونه دوامدار به نشر بسپارد.
💠صاحبان فن و استعداد را برای تکثیر و اشاعت رسائل مفید تشویق نماید و به حد ممکن بعضی رسائل کوتاه و مهم را با استفاده از وسائل خود به چاپ برساند، تا درباره حقوق شرعی زنان توجه علمای کرام جلب و زمینه آگاهی عامه و جلوگیری از ظلم جاری بر زنان، آسان شود.
🔹ج: مقام عالی ستره محکمه به تمام محاکم هدایت دهد تا عرایض زنان خصوصا در باره حقوق بیوهها و ظلم بر آن ها را به گونه اصولی بگیرند و در این مورد غفلت ننمایند، تا زنان برای نجات از ظلم و به دست آوردن حقوق شرعی شان نا امید نشوند.
🔹د: والیان و ولسوالان با وزارتخانههای متذکره و سترکه محکمه در عرصه تطبیق این فرمان همکاری همهجانبه نمایند.
والسلام
مقام رهبری امارت اسلامی
۲۸/۴/۱۴۴۳هـ ق
۱۲/۸/۱۴۰۰هـ ش
2021/12/3م
#طالبان
#حقوق_زنان
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
➣ https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫طریقت صوفیانه قادریه کَسْنَزانی چه کسانی هستند؟
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
🔶 به پیروان سيد محمد کَسْنَزانی (م۱۳۹۹ش) در عراق و ایران گفته می شود. سید محمد بن عبدالکريم بن عبدالقادر بن عبدالکريم شاه کسنزان از عشيره سادات برزنجی و از نسل امام موسی کاظم علیه السلام می باشد.
🔷کسنزان واژه ای کٌردی است و به معنای «هیچ کس نمی داند».
🔹سید عبدالکریم شاه کَسْنَزان چهار سال در کوه های سلیمانیه عراق عزلت گزید و وقتی از او سوال شد، پاسخ داد که "کَسنَزان" يعنی هيچکس نمی داند. اين چنين شد که اين کلمه لقبی شد برای پیروان اين طریقت صوفیانه.
🔶 سید محمد کَسْنَزانی کتب متعددی تالیف کرده که مهم ترین آن کتاب ۲۴ جلدی «موسوعه الكسنزان في ما اصطلح عليه أهل التصوف و العرفان» است.
🔷طريقت صوفیانه کسنزانی در عراق، ايران، ترکيه، قفقاز، هند، پاکستان، آمريکا و اروپا پیروانی دارد.
🔶سماع (رقص) صوفیانه، ذکر جلی (بلند ذکر گفتن)، فروبردن اشیاء تیز به بدن مثل شمشیر و چاقو، خوردن شیشه و آتش در دهان گذاشتن از کارهای خارق العاده برخی از پیروان این طریقت است.
#قادریه
#کسنزان
#ملل_و_نحل_پژوهی
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
➣ https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDq
#تازه_های_نشر
📚مجموعه مقالات حسن بن علی عسکری اطروش؛ گردآورنده کاظم استادی، نشرارجمند،١٤٠٠
https://t.me/muslimnair
🔹ناصرکبیر (۲۳۰-۳۰۴ق) حاکم مشهور علوی طبرستان در قرن سوم و از نسل امام سجاد(ع) است. وی جدّ مادری سیدِمرتضی(٤٣٦ق) و شریف رضی(٤٠٢ق)است.
منابع تاریخی اُطْرُوش را حاکمی عادل معرفی و ساکنان طبرستان، هیچ حاکمی چون وی عادل ندیده بودند. او نقش مهمی در اسلام و شیعه شدن ساکنان طبرستان داشته و علاوه بر آنجا، بر نقاط دیگری از شمال ایران از جمله دیلم و بخشهای شرقی گیلان نیز حکمرانی می کرد و مرکز حکومتش را "شهر آمل" قرار داده بود.
🔹برخی کتاب "مسائل الناصریات" نوشته سید مرتضی را که تحشیه ای بر آرای فقهی اوست، نشانگر روح تفاهم میان یک عالم امامی و زیدی در قرون نخست دانسته اند که بر این اساس اُطروش زیدیمذهب است. او پس از سه سال حکمرانی در آمل از دنیا رفت و آرامگاه و بارگاه ناصر اطروش همچنان در آمل وجود دارد.
📙این اثر جمع آوری یازده مقاله از محققان در ریزموضوعات زیست نامه؛ نقش اجتماعی ناصر اُطرُوش در زمینه قدرت سیاسی طبرستان، بررسی رجالی، واکاوی نقش مهم او در اسلام آوردن و بالتبع شیعه شدن مردم طبرستان است.
📖 در این مجموعه مقالات؛ میراث سیاسی، فرهنگی واجتماعی او در دیلمان، گیلان و طبرستان با شواهد متعدد مورد واکاوی قرار گرفته است.
📙 بررسی اقوال علما در مورد شخصیت اطروش، کنکاش در مورد مذهب وی و بررسی انتقادی دیدگاه ها درباره مذهب خاندان اطروش از مقالات شایسته این کتاب است.
📚 ارزیابی آثار اطروش بویژه میراث قرآنی اش و نسبت سنجی میان آن وتفسیر منسوب به امام حسن عسکری(ع) و همچنین پرداختن به ضرورت وراه های بازسازی تفسیر اطروش از مقالات شایسته این نوشتار است که ابهامات فراروی مفسران را در مورد انتساب تفسیر به امام حسن عسکری(ع) را رمزگشایی خواهد کرد.
📚کتابهای خوب و استاندارد را معرفی کنیم.
#معرفی_کتاب
#ملل_نحل_پژوهی
#ناصر_اطروش
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/muslimnair
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
#تازه_های_نشر
📚جریان شناسی شیعیان کویت/ مجیدکیانی نژاد/ عصرجوان/ ١٤٠٠
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
📙 این اثر با هدف شناسایی جریانات فکری، کلامی و سیاسی شیعیان کویت نوشته شده است. دراین کتاب مناسبات فیمابین شیعیان کویت با یکدیگر، با حکومت و سایر جریانات فعال جهان اسلام بررسی شده است.
📚 نویسنده با بازشماری وشناسایی ظرفیت های بالقوه و بالفعل شیعیان، مسائل ومشکلات آنها را بررسیده است.
📚 از ویژگی های بارز این اثر، معرفی پیشینه شیعه در کویت وخاندانهای بزرگ شیعی، بررسی وضعیت اسماعیلیه و فعالیتهای آنان ومناسبات آنها با شیعیان، و ارائه داده های مناسب در مورد جریانات فعّال جهان اسلام در کویت؛ اعم از اِخوان المسلمین، گونه های سلفیت وتصوف و.. در آنجاست.
📚 این اثر از پژوهش های منحصر بفرد درمطالعات جامعه شیعی در کویت است واطلاعات کاملی را به جریانات، سازمانهای فعال، نهادهای اجتماعی وحیات اجتماعی شیعیان کویت به مخاطبان ارائه می دهد.
📚 پژوهشگر با موشکافی مناسبات همگرایانه یا واگرایانه شیعیان با جریانات سلفیه معتدل، سلفیه تندرو، اخوان المسلمین ولیبرالها؛ بستری مناسب برای حضور فعّال شیعه در مناسبات آنجا را کاویده و با ارائه راهکارهای پیشنهادی چشم اندازی انزواگریزانه برای جریان شیعه در کویت ترسیم نموده است.
📚کتابهای خوب و استاندارد را معرفی کنیم.
#جریان_شناسی
#شیعیان_کویت
#معرفی_کتاب
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 جشن باشکوه ولادت حضرت زینب (س) در قاهره
🔹یکی از نمونه های تعمیق علاقه به اهل بیت(ع) در مصر؛ برگزاری باشکوه مولودیه آن حضرت است. این جشن ها حکایتگر؛ عشق و ارادات طریقت های صوفی و عموم اهل سنت به این بانوی باعظمت است.
🔹بنا به "نظر مورخین" قبر حضرت زینب (س) در قاهره؛ بنا به "نظر مشهور" در شام و بنابه "روال طبیعی" احتمالاَ قبرستان بقیع محل دفن ایشان باشد و نمی توان نظری قطعی در مورد آرامگاه آن حضرت داشت.
📚 برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مناسبات تصوف و تشیّع در مصر؛ به کتاب "تصوف در مصر" نوشته دکتر مهدی فرمانیان مراجعه فرمائید.
🎞این فیلم آرشیوی و متعلق به سال ٢٠١٤ میلادی است.
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
هدایت شده از کتابخانه ادیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎉 تیزر رونمایی از ۲۵ عنوان اثر فاخر به مناسبت ۲۵امین سالروز تاسیس انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب
#کتاب_زندگیات_را_با_دانایی_ورق_بزن
☎️ تلفن سفارش :
۰۲۵۳۲۸۰۳۱۷۱
۰۹۱۲۷۵۴۵۷۷۸
✨باما همراه باشید✨
کتابسرای ادیان 🔻🔻🔻
@ketabsara_adyan
🌐http://adyanpub.com
⚡️رهبران اِخوان المسلمین؛ در بند یا در جنگ؟!!!
✍به قلم: محمّدطلائی
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✂️برشهایی از متن:
🔹بیش از شش سال از شروع مهمترین اختلاف در تاریخ جماعت اخوان مصر میگذرد. اختلافاتی که از ماه مِی امسال علنی شد و به کودتای محمود حسین علیه "جریان انقلابی و شبابی" اخوان معروف گشت.
🔹علنی شدن جریانات نزاع جریان "اصلاحی-تنظیمی" و نزاع آن با طیف"محافظهکار-انقلابی" و یا مکتب قدیم و مکتب جدید محصول این گسست است.
🔹طیف اصلاحی سکولارترند و اصراری به تطبیق شریعت ندارند؛ ولی جریان تنظیمیها از سودای اسلامی کردن قوانین دست برنمی دارند.
🔹به دلیل انباشت امکانات در دستان جریان تنظیمی، جناح انقلابی بیشتر توانسته است تنها در حد بروزات رسانهای خود را سر پا نگه دارد. اما امکانات مالی و اداری جماعت در دستان طیف تنظیمی، که توانسته بودند خود را به استانبول برسانند. برای اداره امور جماعت، دفتر اجرایی (المکتب التنفیذی) در استانبول تأسیس کنند و محمود حسین به عنوان دبیرکل اداره امور را به عهده گرفت.
🔹در مقابل اما جناح لندن خواستار تحرّک بیشتر بود. تحرکی در گام اول با یکی کردن صفوف اخوانی و حل کردن پرونده اختلافات آغاز میشد. پس منیر که با دستگیری محمود عزت، توسط مجلس شورای جماعت، نائب مرشد گشته بود، با شعار "توحید صفوف" پای در میدان گذارد.
مطالعه کامل⬅️↙️
http://muslimna.ir/news/3219-2021-12-12-09-55-08.html
🆔 @dolatedin
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu