هدایت شده از روش سنتیِ تحصیل علوم حوزوی
نکات روایت بالا:
نکاتی در این روایت به چشم می خورد که به برخی از آنها اشاره می شود:
نکته اول:
از صدر روایت به دست می آید که تا پیش از ظهور اسلام چقدر مردم در جاهلیّت تاریک فرو رفته بودند و جز مال و منال و شهرت و اعتبار و حسب و نسب چیزی برایشان مهمّ نبود. در نتیجه از ازدواج زنی ثروتمند چون خدیجه با مردی - ولو امین و راستگو و صاحب همۀ کمالات انسانی – ولی یتیم و فقیر چنان عصبانی و ناراحت می شوند که نه تنها ارتباطشان را با وی قطع کرده و به او سلام هم نمی دهند بلکه حتی حاضر نمی شوند که در زمان زایمانش نه تنها خود بلکه کس دیگری نیز قابلگی او را بکند!
نکته دوم:
یکی از نکات مهمّ این روایت دلالت بر عظمت و ارجمندی حضرت خدیجه علیها السلام از چند جهت است:
1) نخست انتخاب همسری است که در آن زمان – گرچه صاحب کمالات انسانی – بود ولی از جهت مال و منال و وجهۀ اجتماعی ضعیف بوده به ویژه اینکه یتیم بوده است از این رو مورد عتاب زنان قریش قرار گرفت: «تَزَوَّجْتِ مُحَمَّداً يَتِيمَ أَبِي طَالِبٍ فَقِيراً لَا مَالَ لَهُ» به ویژه اینکه خواستگاران ثروتمند گوناگونی با وجهۀ اجتماعی مهمّ در آن زمان داشته است ولی آنچه برای او مهمّ بوده کمالات انسانی و فضائل اخلاقی بوده است و بس.
2) پس از ترک زنان قریش و رهایی و دوری ایشان از خدیجه علیها السلام بعد از ازدواج با پیامبر، وی گرچه ترسید و وحشت کرد و ناراحت و غمگین بود ولی همۀ اینها به خاطر خودش نبود بلکه به خاطر پیامبر صلّی الله علیه وآله بود که مبادا مشکل یا خطری متوجّه او شود: «كَانَ جَزَعُهَا وَغَمُّهَا حَذَراً عَلَيْهِ» واین کاشف از عظمت روحی و معرفت درونی او بود.
3) در فضیلت او همین بس که مقام والای مادر بودن برای محور عالم وجود بنت خاتم المرسلین و أمّ الأئمّة الطاهرین را حائز است.
4) برای رفع وحشت و غم و اندوه او به اذن خدا فاطمۀ زهرا سلام الله علیها با او در حالیکه در شکم او بود با وی سخن می گفت و موجب دلداری و قوّت قلب او بود.
5) اینکه متولّیان امر زایمان وی بهترین زنان عالم وجود و ده تن از حور العین بودند چرا که هر کسی لیاقت تولّی امر او و دردانۀ عزیزش فاطمۀ زهرا سلام الله علیها را ندارد.
ادامه دارد ...
@raveshsonnati
هدایت شده از روش سنتیِ تحصیل علوم حوزوی
نکته سوم:
یکی دیگر از نکات مهمّ این روایت دلالت بر عظمت و ارجمندی و شرافت کامل حضرت فاطمۀ زهرا علیها السلام از چند جهت است:
۱. وی جدا از اینکه به تصریح روایات مُحَدَّثة (کسی که فرشتگان با وی سخن گویند) است، پیش از تولّد و از همان اوان تکوّن خود در جنین خدیجۀ کبری سلام الله علیها مُحَدِّثة (کسی که با دیگران سخن گوید) نیز بوده است و در شکم او تنها با وی سخن می گفت و همین سخن گفتن او مایۀ آرامش خدیجه ع می گردید بلکه وی را نیز تسلّی داده و به صبر و تحمّل و بردباری دعوت می کرد.
«تُحَدِّثُهَا مِنْ بَطْنِهَا وَ تُصَبِّرُهَا».
«الْجَنِين الَّذِي فِي بَطْنِي يُحَدِّثُنِي وَ يُؤْنِسُنِي»،
بنا بر این علاوه بر اینکه خود مظهر صبر الاهی و سکینه و آرامش ربّانی بوده است «السلام علیکِ أیّتها المظلومة الصابرة»
«بحار الأنوار، ج 97، ص 198».
مظهر مُصبِّریّت و دعوت به صبر هم بوده است از این رو از بدو تکوّنش مظهر «الذین آمنوا و عملوا الصالحات وتواصوا بالحقّ وتواصوا بالصّبر» بوده است و از هر گونه خسرانی به نحو مطلق به دور بوده است.
۲. وجودش مایۀ بشارت الهی است. «يُبَشِّرُنِي أَنَّهَا أُنْثَى».
۳. نسلی پاک است وهمۀ وجودش پاکیزه است. «أَنَّهَا النَّسْلَةُ الطَّاهِرَةُ».
۴. نسلی با یمن و با برکت است. «أَنَّهَا النَّسْلَةُ الطَّاهِرَةُ الْمَيْمُونَةُ» و «إنّا أعطیناک الکوثر».
۵. نسل عصارۀ عالم وجود از او و مایۀ استمرار وجود اوست.
«أَنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَتَعَالَى سَيَجْعَلُ نَسْلِي مِنْهَا»
۶. أمّ الأئمة الطاهرین و مادر خلفای راستین الهی است
«سَيَجْعَلُ مِنْ نَسْلِهَا أَئِمَّةً وَ يَجْعَلُهُمْ خُلَفَاءَهُ فِي أَرْضِهِ بَعْدَ انْقِضَاءِ وَحْيِهِ».
۷. لیاقت حضور و مشرّف شدن به محضر وی به عالم دنیا را جز کسانی که تابع اولیای خدایند نداشته اند.
« فَوَجَّهَتْ إِلَى نِسَاءِ قُرَيْشٍ وَ بَنِي هَاشِمٍ أَنْ تَعَالَيْنَ لِتَلِينَ مِنِّي مَا تَلِي النِّسَاءُ مِنَ النِّسَاءِ فَأَرْسَلْنَ إِلَيْهَا أَنْتِ عَصَيْتِنَا وَ لَمْ تَقْبَلِي قَوْلَنَا وَتَزَوَّجْتِ مُحَمَّداً يَتِيمَ أَبِي طَالِبٍ فَقِيراً لَا مَالَ لَهُ فَلَسْنَا نَجِيءُ وَ لَا نَلِي مِنْ أَمْرِكِ شَيْئاً».
همانطور که لیاقت نظر شریف وی را در نزدیکی ایام شهادت او غاصبین خلافت نداشتند.
«... دَخَلَ عَلِيٌّ ع عَلَى فَاطِمَةَ ع فَقَالَ لَهَا أَيَّتُهَا الْحُرَّةُ فُلَانٌ وَ فُلَانٌ بِالْبَابِ يُرِيدَانِ أَنْ يُسَلِّمَا عَلَيْكِ فَمَا تَرَيْنَ قَالَتْ الْبَيْتُ بَيْتُكَ وَ الْحُرَّةُ زَوْجَتُكَ افْعَلْ مَا تَشَاءُ فَقَالَ سُدِّي قِنَاعَكِ فَسَدَّتْ قِنَاعَهَا وَ حَوَّلَتْ وَجْهَهَا إِلَى الْحَائِطِ فَدَخَلَا ...»
«بحار الأنوار، ج 28، ص 303»؛
حضرت على نزد فاطمه آمد و گفت: اى بانوى آزاده! فلانى و فلانى آمدهاند و تصميم دارند سلامى به تو بگويند، نظرت چيست؟ فاطمه زهرا فرمود: خانه خانه تو مىباشد و من همسر تو. هر عملى كه مىخواهى انجام بده. حضرت على به فاطمه زهرا گفت: مقنعه خود را بر سر كن. آن بانو مقنعه خويش را در بر كرد و صورت خود را به سمت ديوار نمود و ...
۸. برترین و بهترین زنان عالم وجود در زمرۀ خادمان اویند.
«نَحْنُ أَخَوَاتُكِ أَنَا سَارَةُ وَ هَذِهِ آسِيَةُ بِنْتُ مُزَاحِمٍ وَ هِيَ رَفِيقَتُكِ فِي الْجَنَّةِ وَ هَذِهِ مَرْيَمُ بِنْتُ عِمْرَانَ وَ هَذِهِ كُلْثُومُ أُخْتُ مُوسَى بْنِ عِمْرَانَ».
۹. از پیش از پا گذاشتن به عالم دنیا لطف الهی و عنایت ربّانی شامل حال او بوده است. «بَعَثَنَا اللَّهُ إِلَيْكِ لِنَلِيَ مِنْكِ مَا تَلِي النِّسَاءُ».
۱۰. با اینکه نوزادان وقت تولّد پاک و پاکیزه نیستند و نیازمند نظافت بدنی و رفع قذورات هستند ولی صدّیقۀ طاهره چنین نبوده بلکه ظاهرا و باطنا، جسما و روحا پاک و پاکیزه خلق شده و پا به عرصۀ وجود نهاده است. «فَوَضَعَتْ فَاطِمَةَ طَاهِرَةً مُطَهَّرَةً» آیۀ تطهیر نیز شاهد راستینی بر این ادّعاست.
۱۱. وجود نَیِّر و نورانی اش از بدو ولادت مایۀ درخشندگی کلّ عالم شد و همۀ جهان منوّر به نور منیر وی گشت. چگونه چنین نباشد در حالیکه زهرای اطهر است.
«فَلَمَّا سَقَطَتْ إِلَى الْأَرْضِ أَشْرَقَ مِنْهَا النُّورُ حَتَّى دَخَلَ بُيُوتَاتِ مَكَّةَ وَ لَمْ يَبْقَ فِي شَرْقِ الْأَرْضِ وَ لَا غَرْبِهَا مَوْضِعٌ إِلَّا أَشْرَقَ فِيهِ ذَلِكَ النُّورُ».
۱۲. حور العین که مظهر والای جمال الهی¬اند خادم خدمۀ اویند. «دَخَلَ عَشْرٌ مِنَ الْحُورِ الْعِينِ...».
@raveshsonnati
هدایت شده از روش سنتیِ تحصیل علوم حوزوی
ادامه نکات:
۱۳. لیاقت شستشو و پوشش جسم پاکش جز آبریز بهشتی و آب کوثر و لباسهای بهشتی چیز دیگری نیست.
چگونه چنین نباشد در حالیکه حقیقت کوثر اوست و آب کوثر در حقیقت مترشّح از چشمۀ پاک وجودش است.
«إنّا أعطیناک الکوثر* فصلّ لربّک وانحر* إنّ شانئک هو الأبتر»
«كُلُّ وَاحِدَةٍ مِنْهُنَّ مَعَهَا طَسْتٌ مِنَ الْجَنَّةِ وَإِبْرِيقٌ مِنَ الْجَنَّةِ وَ فِي الْإِبْرِيقِ مَاءٌ مِنَ الْكَوْثَرِ ... خِرْقَتَيْنِ بَيْضَاوَيْنِ أَشَدَّ بَيَاضاً مِنَ اللَّبَنِ وَ أَطْيَبَ رِيحاً مِنَ الْمِسْكِ وَ الْعَنْبَرِ...».
۱۴. از ابتدای وجود جسمانیش عارفۀ مطلقه و فهیمۀ کامله و صاحب بصیرت تامّه بوده است. از این رو بلافاصله هنگام ولادتش اولین نطق شریفش اقرار و شهادت به یگانگی خدا و نبوّت رسول خدا و ولایت و امامت دوازده امام بود.
«فَنَطَقَتْ فَاطِمَةُ ع بِالشَّهَادَتَيْنِ وَ قَالَتْ أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ أَنَّ أَبِي رَسُولُ اللَّهِ سَيِّدُ الْأَنْبِيَاءِ وَ أَنَّ بَعْلِي سَيِّدُ الْأَوْصِيَاءِ وَ وُلْدِي سَادَةُ الْأَسْبَاطِ».
۱۵. عالمۀ به علم لدنّی است از این رو اسامی آن ده حور را بیان کرد و به تک تک ایشان سلام داد.
«ثُمَّ سَلَّمَتْ عَلَيْهِنَّ وَ سَمَّتْ كُلَّ وَاحِدَةٍ مِنْهُنَّ بِاسْمِهَا».
۱۶. با ولادتش نوری درخشان در آسمان پدیدار شد به شکلی که فرشتگانی که خود مظهر نور الهی اند و حقیقت خلقت وجودیشان از نور است چنین نور درخشانی را پیش از مشاهده نکرده بودند. از این رو وی را زهراء گویند.
«حَدَثَ فِي السَّمَاءِ نُورٌ زَاهِرٌ لَمْ تَرَهُ الْمَلَائِكَةُ قَبْلَ ذَلِكَ».
۱۷. نه تنها وجود شریفش با یمن و برکت است بلکه در نسل شریفش نیز یمن و برکتی قرار داده شده است.
چگونه چنین نباشد در حالیکه مصداق اتمّ کوثر ربّانی است و امامان معصوم از دودمان وی اند. «مَيْمُونَةً بُورِكَ فِيهَا وَ فِي نَسْلِهَا».
۱۸. این برکت چنان سراسر جسم و روحش را فرا گرفته که اتصال دهان مبارکش به سینۀ مادر مکرّمه اش سبب شد که از شیر پر شده و شیر از آن سرازیر شود.
«أَلْقَمَتْهَا ثَدْيَهَا فَدَرَّ عَلَيْهَا».
۱۹. رشد جسمانی او نیز با دیگر نوزادان و کودکان متفاوت بود از این رو یک هفته را در یک روز و یک ماه را در یک هفته سپری می کرد.
«فَكَانَتْ فَاطِمَةُ ع تَنْمِي فِي الْيَوْمِ كَمَا يَنْمِي الصَّبِيُّ فِي الشَّهْرِ وَ تَنْمِي فِي الشَّهْرِ كَمَا يَنْمِي الصَّبِيُّ فِي السَّنَةِ».
@raveshsonnati
💢 حمایت فعال شدن سطح یک استوری تلگرام کانال روش سنتی
❗اگر اکانت پریمیوم دارید حمایت کنید و اگر ندارید برای دوستانتون بفرستید.
برای حمایت از این لینک استفاده کنید👇👇👇
👉 https://t.me/raveshsonnati?boost
بسم الله الرحمن الرحیم
(انا لله وانا الیه راجعون)
حادثه تروریستی امروز در استان کرمان که صدها انسان بی گناه را به خاک و خون کشید موجب تأسف و تأثر فراوان گردید.
این مصیبت جانکاه را به خانواده های داغ دار وعموم مردم شریف ایران تسلیت عرض می نماییم. و از خداوند متعال برای شهدای گرامی رحمت و رضوان الهی و برای مجروحان شفای عاجل مسألت داریم.
(٢٠/ جمادی الثانی /١٤٤٥هـ)
دفتر آقای سیستانی (مُدّ ظلّه) - نجف اشرف
#ویژه
#سخن_معصوم
✍🏻 استاد علی مومنی
💐 میلاد با سعادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام و حلول ماه رجب مبارک باد.💐
➖ماه رجب، ماه پر فضیلت و از اهمیت و ویژگی خاصی برخوردار است؛ هم ماه ولایت و هم ماه نبوت و بعثت و ماه “أصبّ” یعنی ریزش رحمت و مغفرت الهی است. این ماه ماه خودشناسی، خودسازی، تزکیه و تهذیب و ماه ریاضت است.
دلا ز نور ریاضت گر آگهی یابی
چو شمع خنده زنان ترک سر توانی کرد
➖غیر از نماز، روزه، اذکار مختلف، صدقه دادن، توبه و استغفار، دعاهای فوق العاده پر مغز و سازنده ای وارد شده است.
⁉️اهمیت دعا⁉️
➖اساسا مالک حقیقی خداست و بشر از خودش چیزی ندارد ولی خداوند متعال یک چیزی به انسان داده است که به واسطه آن می تواند همه چیز را به دست آورد و آن دعاست. در آخر دعای کمیل علی علیه السلام می فرماید:
🔅اِغْفِرْ لِمَنْ لاَ يَمْلِكُ إِلاَّ الدُّعَاءَ🔅
خدایا ببخش کسی را که بجز دعا چیزی را مالک نیست.
➖ارزش، قیمت، شخصیت و اعتبار هر انسانی در اثر ارتباط با مبدأ هستی و راز و نیاز با خداوند مهربانتر از مادر است، چنانکه خداوند در قرآن کریم می فرماید:
🔅قُلْ ما يَعْبَؤُا بِكُمْ رَبِّي لَوْ لا دُعاؤُكُم🔅
بگو: اگر دعاى شما نباشد، پروردگار من براى شما ارزش و اعتباری قائل نيست. (سوره فرقان، آیه ۷۷)
⁉️دعا برتر از نماز و قرآن خواندن⁉️
➖دو عمل در اسلام در رأس امورند:
یکی قرآن خواندن که تجلی الهی و نسخه زندگی است،
دومی نماز خواندن که ملاک قبولی تمامی اعمال است.
ولی در بعضی از روایات وارد شده است که بعد از خواندن مقدار لازم از قرآن و اتیان نماز های واجب، دعا کردن از قرائت قرآن و نماز های مستحبی بهتر و برتر است.
➖راوی می گوید از ابی جعفر امام باقر علیه السلام پرسیدم:
🔅فَأَیُّهُمَا أَفْضَلُ کَثْرَةُ الْقِرَاءَة أَوْ کَثْرَةُ الدُّعَاءِ؟ فَقَالَ: کَثْرَة الدُّعَاءِ أَفْضَلُ أَمَا تَسْمَعُ لِقَوْلِ اللَّهِ لِنَبِیِّهِ (قُلْ ما یَعْبَؤُا بِکُمْ رَبِّی لَوْ لا دُعاؤُکُم)🔅
کدامیک از این دو افضل است: بسیار قرآن خواندن یا زیاد دعا کردن؟ حضرت فرمود: «دعای بیشتر! مگر فرمایش خداوند متعال را نشنیدهای که میفرماید: قُلْ ما یَعْبَؤُا بِکُمْ رَبِّی لَوْ لا دُعاؤُکُمْ»
📚 (بحارالأنوار، ج ۸۵، ص۱۱۷)
➖امام محمد باقر علیه السلام فرمود:🔅الدُّعَاءُ بَعْدَ الْفَرِیضَةِ أَفْضَلُ مِنَ الصَّلَاةِ تَنَفُّلاً🔅
دعای بعد از نماز واجب بهتر از نماز های مستحبی است.
📚 (الکافی، ج۳، ص۳۴۲)
💠 البته آداب و شرایط و موانع استجابت دعا، بحث دیگری است که در کتاب های مربوطه مانند عدّة الداعي ونجاح الساعي نوشته ابن فهد حلّی رحمة الله علیه آمده است، ولی اصل دعا کردن مهمترین عامل آرامش روح و امید و نشاط و شادابی و فعالیت است مخصوصا اگر با اصرار و التماس و تکرار باشد چون روایات زیادی داریم که خداوند بنده ای را که در دعا کردن الحاح یعنی اصرار بکند دوست دارد و دعایش را مستجاب می کند.
📚 (اصول کافی ج ۴ ص ۲۲۳)
دست از طلب ندارم تا کام من بر آيد
یا تن رسد به جانان یا جان ز تن بر آيد
دانی که چیست دولت ديدار یار دیدن
در کوی او گدایی، بر خسروی گزیدن
🔅اللهم عجل لولیک الفرج🔅
@Fatemiyeh_alyasin
@raveshsonnati
#ویژه
#سخن_معصوم
✍🏻 استاد علی مومنی
⚫️ شهادت جانگداز حضرت امام هادی علیه السلام تسلیت باد. ⚫️
" اشعار فوق العاده تکان دهنده و عبرت آموز و تاثیر گذار امام هادی علیه السلام در مجلس متوكل عباسی "
➖متوکل (خلیفهخون ریز عباسی) از توجه مردم به امام هادی علیه السلام سخت نگران و در وحشت بود. بعضی مفسده جویان نیز به متوکل گزارش داده بودند که در خانه امام هادی علیه السلام اسلحه، نوشتهها و اشیای دیگر جمعآوری شده تا او علیه خلیفه قیام کند. متوکل بدون اطلاع، گروهی از دژخیمان خود را به منزل آن حضرت فرستاد، مأموران به خانه آن حضرت هجوم آوردند ولی هر چه گشتند چیزی نیافتند آن گاه به سراغ امام رفتند و حضرت را در اتاقی تنها دیدند که در به روی خود بسته و لباس پشمی بر تن دارد و روی شن و ماسه نشسته و به عبادت خدا و تلاوت قرآن مشغول است. امام را در آن حال دستگیر کرده نزد متوکل بردند و به او گفتند که ما در خانهاش چیزی نیافتیم و او را دیدیم رو به قبله نشسته و قرآن می خواند.
➖متوکل عباسی در صدر مجلسِ عیش نشسته بود. جام شرابی در دست داشت و میگساری می کرد در این حال امام علیه السلام وارد شد. چون امام علیه السلام را دید عظمت و هیبت امام او را فراگرفت؛ بیاختیار حضرت را احترام نمود و ایشان را در کنار خود نشاند و جام شراب را به آن حضرت تعارف کرد. امام علیهالسلام فرمود: به خدا سوگند! هرگز گوشت و خون من با شراب آمیخته نشده، مرا از این عمل معاف بدار. متوکل دیگر اصرار نکرد سپس گفت:
➖پس شعری بخوانید و با خواندن اشعار محفل ما را رونق ببخشید؛ امام علیه السلام فرمود: من اهل شعر نیستم و شعر چندانی نمیدانم. خلیفه گفت: چاره ای نیست باید بخوانی. حضرت این اشعار را خواندند: ⬇️
🔵 ۱- بَاتُوا عَلَى قُلَلِ الْأَجْبَالِ تَحْرُسُهُمْ غُلْبُ الرِّجَالِ فَلَمْ تَنْفَعْهُمُ الْقُلَلُ
🔵 ۲- وَ اسْتَنْزَلُوا بَعْدَ عِزٍّ مِنْ مَعَاقِلِهِمْ
وأُسْكِنُوا حُفَراً يَا بِئْسَمَا نَزَلُوا
🔵 ۳- نَادَاهُمْ صَارِخٌ مِنْ بَعْدِ دَفْنِهِمْ
أَيْنَ الْأَسَاوِرُ وَ التِّيجَانُ وَ الْحُلَلُ
🔵 ۴- أَيْنَ الْوُجُوهُ الَّتِي كَانَتْ مُنَعَّمَةً
مِنْ دُونِهَا تُضْرَبُ الْأَسْتَارُ وَ الْكِلَلُ
🔵 ۵- فَأَفْصَحَ الْقَبْرُ عَنْهُمْ حِينَ سَالَهُمْ تِلْكَ الْوُجُوهُ عَلَيْهَا الدُّودُ تَقْتَتِلُ
🔵 ۶- قَدْ طَالَ مَا أَكَلُوا دَهْراً وَ قَدْ شَرِبُوا
وَأَصْبَحُوا الْيَوْمَ بَعْدَ الْأَكْلِ قَدْ أُكِلُوا
ترجمه اشعار:
🟡 ۱- زمامداران قدرتمند و خون ریز بر قله کوهساران بلند، شب را به روز می آوردند در حالیکه مردان دلاور و نیرومند از آنان پاسداری می کردند ولی قلههای بلند نتوانست آنان را از خطر مرگ برهاند.
🟡 ۲- آنان پس از مدتها عزت و عظمت، از قلهی آن کوههای بلند به زیر کشیده شدند و در گودالها (قبرها) جایشان دادند، چه منزل و آرامگاه ناپسندی و چه بد فرجامی!
🟡 ۳- پس از آن که آنان در گورها قرار گرفتند، فریادگری بر آنان فریاد زد: چه شد آن دست بندهای زینتی و کجا رفت آن تاجهای سلطنتی و زیورهایی که بر خود می آویختند؟
🟡 ۴- کجاست آن چهره های نازپرورده که همواره در حجلههای مزین پس پردههای الوان به سر میبردند؟
🟡 ۵- در این هنگام قبرها به جای آنان با زبان فصیح پاسخ دادند و گفتند: اکنون بر سر خوردن آن رخسارها، کرمها می جنگند.
🟡 ۶- آنان مدت زمانی در این دنیا خوردند و آشامیدند؛ ولی اکنون آنان که خورنده همه چیز بودند خود خوراک حشرات و کرمهای گور شدند.
گریه متوکل پس از شنیدن شعر امام هادی علیه السلام
➖سخنان امام علیه السلام چنان بر دل سخت تر از سنگ متوکل اثر بخشید که بی اختیار گریست به طوری که اشک دیدگانش ریش وی را تر نمود!
➖حاضران مجلس نیز گریستند متوکل کاسه شراب را به زمین زد و مجلس عیش و نوش بهم خورد. به دنبال آن چهار هزار دینار به امام علیه السلام تقدیم کرد و امام علیه السلام را با احترام به منزل خود بازگرداند. (بحار الانوار، ج۵۰، ص۲۱۱)
🔅اللهم عجل لولیک الفرج🔅
👉 @Fatemiyeh_alyasin
👉 @raveshsonnati
#سخن_معصوم
#ویژه
✍🏻 استاد علی مومنی
💠 ميلاد پر برکت امام محمد تقی جواد علیه السلام مبارک باد. 💠
امام جواد "علیه السلام " فرمود:
🔅 اَلقَصدُ اِلَي اللهُ تَعالي بِالقُلُوبِ اَبلَغُ مِن اِتعابِ الجَوارِحِ بِالاَعمالِ 🔅
قصد و تقرّب به خداوند متعال به وسيله قلبها بیشتر انسان را به هدف میرساند از به زحمت انداختن و خسته کردن اعضا و جوارح به وسيله اعمال.
📚بحارالانوار ج ۷۸ ص ۳۶۴
✍🏻بیش از صد آیه راجع به قلب نازل شده است قلب مرکز ایمان، معرفت، یقین، تقوی، اخلاص و محبت است اگر قلب اصلاح، تزکیه و تهذیب شود تمامی اعمال جوارحی و بدنی و فعالیتهای اجتماعی او صحیح و مقبول و بهنجار خواهد شد.
خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید:
🔅یَوْمَ لَا یَنفَعُ مَالٌ وَ لَا بَنُونَ إِلَّا مَنْ أَتَى اللَّهَ بِقَلْبٍ سَلِیمٍ 🔅
📚( سوره شعرا آیه ۸۸ )
✍🏻معنی قلب سلیم یعنی قلب کسی که خالص است برای خدا و در تمامی کارهایش انگیزهای جز خدا و رضایت او ندارد.
چنانچه امام صادق "ع" فرمود:
🔅 الْقَلْبُ السَّلِیمُ الَّذِی یلْقَی رَبَّهُ وَ لَیسَفِیهِ أَحَدٌ سِوَاهُ 🔅
قلب سلیم را کسی داراست که در وقت ملاقات پروردگار خود، احدی به غیر از او در آن (قلبش) نباشد.
📚( اصول کافی، ج۳، ص۲۶ )
💐 نیست بر لوح دلم جز الف قامت یار
💐 چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم
✍🏻و اگر انسان قلبش را از شرک، نفاق، ریا، حب دنیا، شهرت، پست و مقام، کبر و خودخواهی و سایر امراض قلبی پاک و پاکیزه نکند در هیچ عملی موفق نخواهد شد حتی اگر روزها روزه و شبها عبادت کند و شبانه روز خدمات اجتماعی انجام دهد.
💐 بر باد فنا تا ندهی گرد خودی را
💐 هرگز نتوان دید جمال احدی را
✍🏻در روایات وارد شده است که چه بسا روزهداری هست که جز تشنگی و گرسنگی برای او فایدهای ندارد و یا شبزندهداری که شب را تا سحر به عبادت به سر می برد و چیزی جز بیدار ماندن عائدش نمیشود مانند عبادت خوارج نهروان.
✍🏻ولی کسی با معرفت، یقین، اخلاص، تفکر، اندیشه و قلب سلیم دو رکعت نماز سبک بخواند از هزار رکعت نماز بهتر و نتیجهاش صفای باطن و سلامتی ظاهر و راستی و درستی در تمامی کارهای فردی و اجتماعی خواهد شد.
پیامبر اکرم "ص" فرمود:
🔅ركعَتانِ خَفيفَتانِ في تَفَكُّرٍ خَيرٌ مِن قِيامِ لَيلةٍ 🔅
دو رکعت نماز مختصر و سبک با تفکر بهتر است از یک شبی که انسان از اول تا آخرش، نماز بدون حضور قلب بخواند.
📚( بحارالأنوار،ج۸۴،ص۲۴۰ )
✍🏻یکی از خطرناکترین آفتها در آخر الزمان غفلت، فساد، انحراف و قساوت قلبهاست لذا امام صادق علیه السلام توصیه فرمود که این دعا را زیاد بخوانید تا از غرق شدن در فساد و فسق و فجور و گناه و معصیت در امان باشید.
❇️ یا اللهُ یا رَحمنُ یا رَحیم یا مقلِّبَ القُلوب ثَبِّت قَلبِی عَلی دینک ❇️
📚( کمال الدین ، ج٢، ص٣٥٢ )
🔅اللهم عجل لولیک الفرج🔅
👉 @fatemiyeh_aleyasin
👉 @raveshsonnati
#سخن_معصوم
#ویژه
⚫️ شهادت جانگداز حضرت امام موسی کاظم علیه السلام تسلیت باد. ⚫️
✍🏻 استاد علی مومنی
➖امام کاظم(علیه السلام) فرمود:
🔅لَیْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ یُحَاسِبْ نَفْسَهُ فِي كُلِّ یَومٍ؛ فَإنْ عَمِلَ حَسَنَاً، اِسْتَزَادَ اللهَ وَإنْ عَمِلَ سَیِّئاً، اِسْتَغفَرَ اللهَ مِنْهُ وَتَابَ إلَیْهِ🔅
از ما نيست كسى كه هر روز به حساب نفس خود نرسد پس اگر کار خوبی انجام داده از خداوند طلب زیادی آن را بخواهد و اگر کار بدى كرده از خداوند طلب آمرزش نموده و توبه كند.
📚{اصول کافی، ج۲، ص۴۵۳
◾️دستور العمل کاربردی
✍🏻 مومن و شیعهی واقعی باید در پایان هر روز، کتاب نفس و کارنامه روزانه اش را با دقت مطالعه کند و نقاط مثبت و منفی اش را بر اساس شرع و عقل بررسی و ارزیابی نماید.
🌺 بسی کتاب بخواندی، کتاب خویش بخوان
🌺 ز کرده های تو، جان را کتاب در پيش است
➖محاسبه سه مرحله دارد:
▪️۱- مشارطه یعنى، صبح انسان با خودش شرط کند که آن روز، وظایف فردی و خانوادگی و اجتماعی خودش را به خوبى انجام خواهد داد و از گناهان اجتناب و پرهیز خواهد کرد.
▪️۲- مراقبه یعنى در طول روز مدیریت کردن زمان و ساعات زندگی و مراقب و مواظب اعمال بودن تا از آنچه با خود در اول صبح شرط کرده تخطى نکند.
▪️۳- محاسبه یعنی در آخر شب، به حساب کارهاى خود برسد و بررسى کند که چه مقدار به وظایف خویش عمل کرده و چه مقدار کوتاهى داشته است. اگر ملاحظه کرد که به وظایفش عمل کرده خدا را شکر کند و توفیق بیشتر از آن را از خداوند متعال بخواهد و اگر خدای نکرده بعضی از وظایف و واجباتش را انجام نداده یا گناهی مرتکب شده است توبه و استغفار نموده و اگر قابل جبران است فورا جبران نماید مثلا اگر نمازش قضا شده قبل از خوابیدن بخواند و به فردا و پس فردا موکول ننماید چون تسویف و کار امروز را به فردا سپردن از وسوسه ها و حیله های بزرگ شیطان است که در آخرت طبق روایت، اکثر اهل جهنم را تشکیل می دهد و در دنیا یکی از عوامل بسیار خطرناک بدبختی و عقب ماندگی است.
➖امام باقر "علیه السلام" فرمود:
🔅وَ إِیَّاكَ وَ التَّسْوِیفَ فَإِنَّهُ بَحْرٌ یَغْرَقُ فِیهِ الْهَلْكَى🔅
مراقب باش که از اهل تسویف نباشی و امروز و فردا نكنی چون تسویف دریایی است كه هر كه در آن بیافتد غرق شده و به هلاكت میرسد.
📚{تحف العقول، ص ۵۱۶}
سعدیا دی رفت و فردا همچنان معلوم نیست
در میان این و آن فرصت شمار امروز را
🏴 اللهم عجل لولیک الفرج 🏴
👉 @fatemiyeh_alyasin
👉 @raveshsonnati
#ویژه
#سخن_معصوم
💐 مبعث پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مبارک باد💐
➖هدف از بعثت
🔅لقَد مَنَّ اللَّهُ عَلَى المُؤمِنينَ إِذ بَعَثَ فيهِم رَسولًا مِن أَنفُسِهِم يَتلو عَلَيهِم آياتِهِ وَيُزَكّيهِم وَيُعَلِّمُهُمُ الكِتابَ وَالحِكمَةَ وَإِن كانوا مِن قَبلُ لَفي ضَلالٍ مُبينٍ🔅
آل عمران، آیه ۱۶۴
خداوند بر مؤمنان منت نهاد هنگامی که در میان آنها پیامبری از خودشان برانگیخت؛ که آیات او را بر آنها بخواند، و آنها را تزکیه کند و کتاب و حکمت را به آنان بیاموزد؛ هر چند پیش از آن، در گمراهی آشکاری بودند.
✍🏻 مهمترین مطلب در آیهی بعثت این است که تزکیه و تهذیب و آسیب شناسی، مقدّم بر تعلیم و بهداشت روانی است؛ تزکیه یعنی انسان به واسطه ادراکات عقلی و دستورات و تکالیف شرعی، نفس و قلب خودش را از صفات رذیله مانند شرک و کفر و نفاق و کبر و خودخواهی و هواهای نفسانی و غرایز سرکش و طغیانگر حیوانی و وسوسه های شیطانی، پاک و پاکیزه کند. به خاطر اهمیت تزکیه و تهذیب نفس است که خداوند متعال بعد از یازده قسم می فرماید:
🔅قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاهَا🔅
شمس، آیه ۹.
به تحقیق رستگار شد کسی که نفس خودش را تزكيه کرد.
✍🏻 تا انسان در این مرحله موفق نشود به مرحله دوم بعثت که علم و حکمت و مکارم اخلاقی است نخواهد رسید و در فعالیتهای اجتماعی هم موفق نخواهد شد چنانچه امیر مؤمنان امام علی علیه السلام می فرماید:
🔅كَيْفَ يُصْلِحُ غَيْرَهُ مَنْ لَمْ يُصْلِحْ نَفْسَه🔅
کسی که خودش را اصلاح نکرده است چگونه می تواند دیگران را اصلاح کند. 📚 {غررالحکم ج ۱ ص ۵۱۷}
✍🏻 متاسفانه بشریت نه تنها از این مرحله گذر نکرده بلکه روز به روز در منجلاب خودخواهی و خود محوری و ظلم و فساد غوطه ور است و طبق روایاتِ معتبر، هر روز و هر سال وضع مردم و جامعه از جهت مکارم اخلاقی بدتر خواهد شد تا اینکه کاملا سرشان به سنگ خورده و از تمامی مکتبها و مسلک ها و حکومت ها نا امید گشته و واقعا نیاز مبرم به منجی عالم بشریت پیدا کنند تا خداوند حکيم و عادل به وسیله مهدی موعود "عجل الله فرجه الشریف" هدف بعثت را که تکامل فرد و جامعه است به طور کامل در کل دنیا پیاده کند.
🔅هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدی وَدِینِ الْحَقِّ لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کلِّهِ وَلَوْ کرِهَ الْمُشْرِکونَ🔅
سوره صف، آیه ۹
اوست خداوندی که رسول خویش را به هدایت و دین حق فرستاد تا او را بر همه دین ها غلبه دهد، هرچند که مشرکان ناراحت باشند.
✍🏻 در روایات وارد شده است که تحقق معنای این آیه شریفه به وسیله ظهور حضرت مهدی "عجل الله فرجه" خواهد بود.
📚 (بحارالانوار ج ۵۳ ص ۴)
🔅اللهم عجّل لولیک الفرج🔅
✍🏻 استاد علی مومنی
@fatemiyeh_alyasin
@raveshsonnati
#ویژه
تحقیق "إن" و "لو" وصليه با صوت استاد محمد امین مؤمنی
👇👇👇
9.56M
تحقیق "إن" و "لو" وصليه با صوت استاد محمد امین مؤمنی
@raveshsonnati