مطالبه گری در نگاه رهبری .docx
30K
#مصلح
#موضعگیری
#مطالبه_گری
💠 مطالبه گری از نگاه رهبر انقلاب
(ضرورت، شرایط، ملزومات و..)
رهبر انقلاب :
پرچم مطالبهگری را اگر شما در دست داشته باشید، خوب است؛ [امّا] اگر شما این پرچم را زمین گذاشتید، کسانی ممکن است این پرچم را بردارند که هدفشان رفع مشکلات مردم نیست؛ [بلکه] هدفشان معارضه و مبارزهی با اسلام و با جمهوری اسلامی و با نظام اسلامی است؛ این را نگذارید؛ یعنی این باید اتّفاق نیفتد.
👆انتخابات تمام شد اما رسالتهای یک مجاهد مصلح تمام شدنی نیست.
کاش میشد خوابمان نبرد و .....
💢 فایل بالا را حتما بخوانید. تعجب خواهید کرد که چقدر ما مطالبهگری و عدالت خواهی را فراموش کردیم✌️
☘تربیت جاری
https://eitaa.com/roohallah_tarbiat
#روش_تربیت_کودک
#تفکر
#شخصیت
#خانواده
#تجربه_نگاری
💠طرح تربیتی خانگی
✅ برگزاری جلسات گفتگو با پخش انیمیشن
🖋 نویسنده: یکی از مربیان جوان کانون تربیتی بچههای بهشت
◀️ خواهر من ۹ سالشه و کلاس سومه. با توجه به چیزهایی که در مورد تربیت یاد گرفته بودم شروع کردم به کار تربیتی با خواهرم. با مادرم حرف زدم تا حساب بانکی برای خواهرم باز کنه و مسئولیتی توی خونه بهش داده بشه تا من بتونم در ازای انجام اون مسئولیت به عنوان هدیه پولی به حساب بانکیش واریز کنم.
🔍برای رسیدن به یک طرح تربیتی شروع کردم به گشتن دنبال انیمیشن، پادکست و چیزهایی که با اونها بتونم ذهنشو قلقلک بدم. سعی میکردم که سوالاتی از اونها طراحی کنم و به جوابهای احتمالی اونها فکر کنم.
❇️ یه شب دعوتش کردم به اتاقم با ذوق و شوق خاصی اومد. از اینکه با هم وقت بگذرونیم خیلی خوشحال میشه و این به خاطر رابطه صمیمی بین ماست که اینطور روابط صمیمی لازمه کار تربیتی هست. بهش گفتم که من میخوام یه شب در میون انیمیشن ببینم یا پادکست گوش بدم و درموردشون فکر کنم. ازش خواستم که اون هم با من همراه بشه تا بتونیم کنار همدیگه این کار رو انجام بدیم. حین حرف زدن تمام سعیم بر این بود این حس بهش دست نده که من میخوام مثل معلمها ازش سوال بپرسم یا امتحان بگیرم.
💢بعد شروع کردم ارزش کاری که میخوایم بکنیم رو تو چشمش بزرگ کردم و به کارمون یه مقدار حالت رسمی دادم تا به دید یک کار بیارزش بهش نگاه نکنه.
🎥 برقا رو خاموش کردم و انیمیشن رو پخش کردم و تاکید کردم خیلی با دقت نگاه کنه. بعد از اینکه تموم شد، سالنامه رو باز کردم و شروع کردم به نوشتن. بالای صفحه نوشتم «جلسه نقد و بررسی انیمیشن تعادل» تاریخ و نام حاضران جلسه رو هم اضافه کردم حس خوبی بهش دست داده بود. این احساس رو داشت که دیگه بزرگ شده و میتونه مثل بزرگترها جلسه داشته باشه یا نظر خودشو بگه.
❓اولین سوال رو به این صورت بیان کردم که: در فیلم چه چیزهایی دیدید؟
میخواستم اول یاد بگیره که به جزئیات خوب دقت کنه. حین حرف زدنش هر چیزی که میگفت ازش دلیل میخواستم. باید یاد بگیره که واسه همه چیز استدلال بیاره و هر چیزی رو به راحتی قبول نکنه. بعد از اینکه جوابها رو میگفت خیلی تشویقش میکردم.
❗️ از وقتی شروع کردم به کار کردن با خواهرم تلاش میکنم سر چیزهای کم اهمیت خیلی تشویقش نکنم. اینطوری میفهمه که ارزش فکر کردن بیشتره و من با فکر کردنش بیشتر خوشحال میشم. ترجیح میدم خواهرم اهل فکر بشه و وقتی بزرگ شد بتونه راه درست رو پیدا کنه تا اینکه یه دانش آموز درس خون و با نمره بالا ولی بدون فکر بشه که فضای جامعه مسیر زندگیش رو مشخص میکنه نه خودش. هرچند که اهل فکر بودن و داشتن نمره بالا منافاتی با هم نداره. حتی تجربه به من میگه که بچههای اهل فکر عموماً نمره و وضعیت درسی بهتری هم دارند.
♻️ در حین جواب دادن به سوالها از بین حرفهاش سوال جدید در میومد. اینطوری دوباره حس همراهی بهش دست میداد و فکر نمیکرد که من قبلاً سوال کردم تا ازش آزمون بگیرم. یه خوبی دیگهای که داشت این بود که بعد از یه مدت خودش هم ذهنش فعال شده بود و بعد از زدن هر حرفی به درست بودن اون حرف شک میکرد و سوالی طرح میکرد تا توی اون برای صحبت حرف اولش دلیل بیاره.
🔆 بعد از اینکه یه تعدادی از سوالات که باعث دقت در جزئیات میشه رو نوشتیم و با هم در موردش فکر کردیم، رفتیم سراغ سوالات مفهومی.
❗️در طول کار با خواهرم فهمیدم اصرار به ادامه گفت و گو وقتی خواهرم خسته شده،کار درستی نیست. باید تا جای ممکن توی این فرایند بهش خوش بگذره تا فرایند بتونه ادامه پیدا کنه.
❗️یه چیز دیگهای که فهمیدم و خیلی هم جالب بود این بود که لزوماً جوابی که خواهرم به سوالات میده نباید همون جوابی باشه که توی ذهن منه. مسلماً با توجه به اینکه سن اون کمتر از منه، جوابها ممکنه سطحیتر باشه و یا حتی ممکنه اون از یه زاویه دیگه به قضیه نگاه کنه. نکته حائز اهمیت اینه که اگه جوابهاش از واقعیت دور بود باید اونو تشویق کنم و بعد با پرسیدن سوالات درست و دقیق اونو به سمت جواب درست هدایت کنم.
📝در آخر گفتگو گفتم جلسه تموم شد. آخرش امضا زدم و اسم خودمو زیرش نوشتم بعد از خواهرم خواستم که اون هم این کارو بکنه. خیلی خوشحال شد.
👌در کل تجربه خوبی بود که باید مداوم و پایدار باشه. برای اینکه کار ارزش بیشتری پیدا کنه میتونم یه اسم مثل(اتاق فکر)برای اون بزارم،روان نویس مخصوص بگیرم، میز و صندلی بزارم و یا خیلی کارهای دیگه انجام بدم.در کنار اینها باید حواسمون باشه که کل فعالیت به اتاق فکر خلاصه نشه و در اتفاقات روزمره کمال استفاده برده بشه چون گاهی اتفاقات روزمره میتونه خیلی موثرتر و مفیدتر باشه.
در زیر برگه سوالات و پاسخ ها را می تونید مشاهده کنید👇
☘تربیت جاری
https://eitaa.com/roohallah_tarbiat
✨ما باور داریم که اندیشمندان مجتهد اسلامی برای کنشگران تربیتی ناگفتههای زیادی دارند؛ نکتههای نابی که اگر به شکلی کاربردی مطرح شوند، راهگشا خواهند بود.
🔻در «باور» بنا داریم؛
آیات و روایات تربیتی را همراه با دیدگاههای اندیشمندان مجتهد اسلامی عرضه کنیم.
👈 این البته همه ماجرای «باور» نیست؛
«معرفی کتاب با رویکرد تربیتی»، «قالبهای تربیتی»، «روانشناسی در ترازوی نقد»
گوشههای دیگری از مطالب گوناگونی است که به آنها میپردازیم...
🔰«باور» خانهای است برای تمام کنشگران تربیتی؛ مربیان، معلمان و والدین.
✨با ما همراه شوید👇👇👇
🆔 @Bavar_tarbiat
اهمیت و صعوبت.docx
20.9K
#جریان_فکری
#عبودیت
#ملاکهای_اهمیت
✅ ملاک های اهمیت
ابتدا متن های زیر👇 را برای فهم جایگاه انجام مهمترین کار در عبودیت مطالعه بفرمائید و سپس برای آشنایی با ملاک های اهمیت متن فایل بالا را بخوانید👆
🔶استاد علی صفایی حائری:
اين را بدان كه اگر در صراط بودى و در مقام عبوديّت، تو را به سبيل و به عبادتها آگاه مىكنند: «الَّذينَ جاهَدُوا فينا لَنَهْديَنَّهُم سُبُلَنا». عبوديّت سه خصوصيت دارد: نيّت، سنّت، اهميّت. و كسى كه اين سه اصل را داشت،بهخاطر خدا و مطابق حدود و سنّت اسلام و با توجه به اهميّتها حركت كرد، او را به سبيلها و راهها هدايت مىكنند.
📚 نامه های بلوغ
🔹 اين كافى نيست كه يك عمل همراه نيت و سنت و وسع و زمان و مكان مناسب باشد، كه بايد عمل در مقايسه با اعمال ديگر به اهميت هم رسيده باشد؛ چون هنگام تزاحم تكاليف و كارها چاره اى جز انتخاب مهمتر نيست.
📚 انسان در دو فصل
🔹دلهايى كه بر اساس #اهميت_حادثه_ها، كارها را ردهبندى كردهاند. در حالى كه هزار كار دارند، بيش از يك گرفتارى برايشان نيست؛ چون در يك لحظه، گرفتارى ما فقط مربوط به آن كار و آن حادثهاى است كه اهميت زيادترى دارد و ضرورت بيشترى...
📚 رشد
☘تربیت جاری
https://eitaa.com/roohallah_tarbiat
#هنر_و_تربیت
#روش_جذب
#روش_نقد
💠 تاملی تربیتی در واکنش ها به کنسرت علیرضا قربانی
👈این چند روز دو جریان مقابل هم در شهر اصفهان شکل گرفت. جریانی که از برگزاری کنسرت حمایت می کردند و تمام قد ایستادند تا کنسرت لغو نشود و جریانی که تا حد فتنه و فساد برگزاری کنسرت را ناپسند می دانستند و در عدم برگزاری تلاش کردند.
🔎خوب و بد بودن برگزاری کنسرت و بررسی از زاویه های مختلف از جمله فقهی، سیاسی، اجتماعی و ... جای گفتگوی زیادی دارد.
👆تصاویر بالا بخشی از واکنش ها و پیامک های مخالفانی است که منتسب به مذهب و دین هستند و فیلم گوشه هایی از کنسرت و صحبت های آقای علیرضا قربانی را نشان می دهد.
❗️❓اما یک سوال از زاویه تربیتی:
یک نوجوان که در ابتدای انتخاب مسیر هدایت هست با دیدن این نوع واکنش ها چه زمینه های فکری برایش ایجاد می شود؟
تقاضای لغو کنسرت قطعا با نگاه دلسوزانه برای دین دار شدن نوجوان و جوان ایرانی است اما آیا ما با این نوع برخوردها شرایط را برای دین دار شدن نوجوان ها آماده می کنیم یا همان تمایل فطری به دین را هم سرکوب می کنیم؟
شما کدام را انتخاب می کنید؟ یک طرف بسیار با اخلاق، باتواضع و با استفاده از ابزار هنر و حس زیبایی شناختی و طرف مقابل با نگاه از بالا، الفاظ تحکمی، تهدید و .....
💢امیدوارم که صحبت و دغدغه بنده درست فهم شود🌺
☘تربیت جاری
https://eitaa.com/roohallah_tarbiat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روش_تربیت_انسان
#زمینه_سازی
👆برای توضیح بهتر پست قبلی کانال حتما این کلیپ را چندبار ببینید و فکر کنیم چگونه می شود زمینه هدایت یک نوجوان و جوان را ایجاد کرد و چگونه می شود مسیر هدایت او را بست😔
استاد رحیم پور ازغدی:
🔹 #مردم را خسته نکنید ...
⬅️حضرت امیر سلام الله علیه: همانطور که بدن ها خسته میشود، #قلب ها نیز خسته میشود ...
‼️ حرف عجیب یک دانشجو به استاد : از حرفهاتون خوشم میاد، از خودتون بدم میاد !
⬅️ ظرفیت مخاطب را رعایت کنید...
💢بعضی والدین خوب، با بد عمل کردن در روش مواجه با نوجوان راه هدایت آن را می بندند
☘تربیت جاری
https://eitaa.com/roohallah_tarbiat
2.82M
#روش_تربیت_انسان
#زمینه_سازی
#انتخابگری
💠 ملاک صحت عملکرد مربیان ، والدین و حکومت با دقت در هدف خلقت انسان
👆برای فهم دو پست بالا لطفا این صوت را دقت بفرمائید
۱. مسئله اصلی: انسان با استعدادهای خودش مسیر هدایت را انتخاب کند
۲. جایگاه پیامبران و مربی نسبت به این مسئله اصلی: زمینه سازی برای بهره بردن از استعدادها و ایجاد زمینه برای رسیدن به انتخاب صحیح
۳. جایگاه حکومت اسلامی: ایجاد زمینه ها و فضا مطلوب برای انتخابگری انسان
۴. جایگاه احکام اسلامی: کمک به انسان برای حرکت در مسیر و سد راه خود و دیگران نشدن
۵. جایگاه جهاد در مقابل کفار و حدود در جامعه مسلمین: برداشتن موانع انتخابگری انسان و حرکت در مسیر هدایت
💢اگر مسئله اصلی را فراموش نکنیم ملاک و میزان تشخیص صحت و درستی کار والدین، مربی و حکومت بدست می آید
☘تربیت جاری
https://eitaa.com/roohallah_tarbiat
✍استفاده از #تمثیل خوب است
ولی نباید محور و پایه شود
و نباید جای #استدلال_روشن را بگیرد
و نمی تواند جای #مواجهه_تربیتی با مسأله هر فرد را متناسب با روحیات او بگیرد
🔹در مسائل مختلف تربیت دینی از جمله بحث حجاب و نماز و ... شاهد این عملکرد ناشیانه بودیم بلافاصله بعد از دیدن یک مثال زیبا طیفی از معلمان، والدین و مربیان شروع به استفاده بی ملاحظه از آن می کنند
🔹طبیعی است که خیلی راحت کار به بازخورد منفی می کشد کافی است رندی پیدا شود و مثال را نقض کند (و مثلا به جای مقایسه #پرتقال🍊 با پوست و پوست کنده، با #موز 🍌 چنین آزمایشی انجام دهد! ) __ آن وقت به قول ترک ها شما می مانی (باخا باخا !)
#طرائف
#حجاب
#تربیت
@hadianeha
#تلاوت_قرآن
#انس_با_قرآن
💠 ضرورت انس با قرآن
✅ حضرت استاد محمدتقی هادی زاده
📖در فهم دلالت آیات باید با قرآن مانوس بود، وقتی با قرآن مانوس نباشید نمی توانید آنرا بفهمید، انس هم به معنای انس صد در صد نیست بلکه شروع می کنیم و یک مقدار هم جستجوی واژه ای می کنیم و همینطور ادامه می دهیم تا تکمیل شود، رازش این است که قرآن یک زبان دارد و این زبان را کسی می فهمد که انس داشته باشد، زبان یک بحث اندیشه است یک بحث سبک بیان است و یک بحث واژه هاست.
❇️ لذا برای تلاوت قرآن وقت بگذارید آن هم تلاوت همراه با احساس همانطور که در فرمایشات معصومین علیهم السلام است که وقتی به آیات بهشت می رسند شوق در آنها می آید و وقتی به آیات جهنم می رسند حذر در آنها به وجود می آید.
💢 البته این به این معنا نیست که سرعت پایین بیاید بلکه به معنای همراه بودن است مثل اینکه کسی فیلم نگاه می کند و همه ذهنش با فیلم است، ما هم باید هنگام نماز و قرآن تمام ذهنمان با آن همراه باشد، چطور وقتی فیلم نگاه می کنیم اصلا حواسمان به چیزهای دیگر نیست و حتی اگر ما را صدا کنند متوجه نمی شویم اما وقتی با خدا حرف می زنیم در نماز، یا تلاوت قرآن می کنیم همه جا هستیم جز نماز و قرآن؟ پس تلاوت سریع باشد البته با شرطی که گفتم و آن همراه بودن با قرآن است.
☘تربیت جاری
https://eitaa.com/roohallah_tarbiat
🔊 تحدیر (تند خوانی) قرآن کریم با حجم کم
🔅 حجم هرفایل: حدود ۴ مگابایت
❗️ زمان تلاوت هر جزء: حدود ۳۵ دقیقه
جزء ۱ جزء ۲ جزء ۳
جزء ۴ جزء ۵ جزء ۶
جزء ۷ جزء ۸ جزء ۹
جزء ۱۰ جزء ۱۱ جزء ۱۲
جزء ۱۳ جزء ۱۴ جزء ۱۵
جزء ۱۶ جزء ۱۷ جزء ۱۸
جزء ۱۹ جزء ۲۰ جزء ۲۱
جزء ۲۲ جزء ۲۳ جزء ۲۴
جزء ۲۵ جزء ۲۶ جزء ۲۷
جزء ۲۸ جزء ۲۹ جزء ۳۰
|#قرآن
|#ماه_مبارک_رمضان
☘تربیت جاری
https://eitaa.com/roohallah_tarbiat
#روش_تربیت_کودک
#طرح_تربیتی
#شخصیت
#تفکر
💠طرح تربیتی تئاتر تاریخ پیامبر
🎭 دیروز برای هفتمین سال طرح تربیتی تئاتر پیامبر توسط بچه های مقطع هشتم کانون بچه های بهشت داره اجرا میشه.
📝در این طرح بچه ها ابتدا فرازهایی از زندگی پیامبر را بررسی می کنند. این بررسی با گفتگو و پاسخ سوالات تحلیلی موجود در نمایشنامه انجام میگیرد و سپس بچه ها پاسخ ها را به صورت دیالوگ در متن نمایشنامه قرار می دهند.
🎭سپس نمایشنامه را به صورت تئاتر تمرین می کنند و در یک رقابت پرنشاط بین گروه ها برای والدین اجرا می کنند.
این یکی از بهترین طرح های شخصیتافزا و تفکرافزا در مجموعه هست.
❗️البته به شرط اینکه مربی بر روش تربیت و طرح خوب مسلط باشد و مجموعه تربیتی هم لوازم اجرای مناسب طرح را آماده کند
👇در لینک زیر از سایت برتر ستاد غدیر می توانید این طرح تربیتی را با عنوان کارگردان مشاهده نمایید.
https://eitaa.com/bartar_app/36
☘تربیت جاری
https://eitaa.com/roohallah_tarbiat
#راه_رشد
#نکات_کاربردی_تربیت
#خانواده
#مربی
💠 نکات تربیتی کاربردی کتاب راه رشد
👈خداوند توفیق داده و در این ماه مبارک با تعدادی از دوستان داریم کتاب راه رشد را باهم خوانی میکنیم.
همه کتاب دلنشین است اما بعضی قسمتهای کتاب نکات بسیار راهگشا و کاربردی برای مربیها و والدین هست.
💢 انشالله هر روز یکی از این نکات در کانال بارگذاری خواهد شد👌
☘تربیت جاری
https://eitaa.com/roohallah_tarbiat
#راه_رشد
#نکات_کاربردی_تربیت
#خانواده
#مربی
#اختیار_انسان
#تربیت_عبادی
💠 برای نمازخوان شدن فرزندان چه کاری نکنیم!
❗️بعضی وقتها پدر و مادرها با روش غلط در دعوت فرزندان به رفتارهای دینی بچه ها را از دین جدا میکنند.
👆آیت الله حائری نکته مهمی را با توجه به آیه قرآن در این باره بیان میفرمایند.
حتما متن را با دقت مطالعه و تامل بفرمائید.
☘تربیت جاری
https://eitaa.com/roohallah_tarbiat
#تربیت_عبادی
#تفکر
#فلسفه_عبادت
#روزه
💢سوالات متداول
💠 روش پاسخ به سوالات فرزندان درباره فلسفه روزه
👆دختر بنده ۱۱ سالش هست. دیشب این سوالات را برای من فرستاده و ازم پرسیده بابا شما جواب این سوالات را میدونید؟
👈بنظرتون من چی بهش بگم؟
☘تربیت جاری
https://eitaa.com/roohallah_tarbiat