🔺بهرهبرداری از #تصوف برای مقاصد #سیاسی
📆در تاریخ دوم آبانماه 1382، مرکز بین المللی «#نیکسون» در واشنگتن، میزبان اجلاسی در خصوص بررسی ارتباط سنتهای معنوی اسلام با اهداف سیاست خارجی آمریکا بود. یکی از دستاوردهای این نشست، تأکید بر بخش مغفول اسلام تحت عنوان «اسلام فرهنگی» یا «#صوفیگری» بود. به اعتقاد شرکتکنندگان در این نحله: «این نحله که میلیونها مسلمان پیرو در جهان دارد آثار اجتماعی، فرهنگی و مذهبی زیادی داشته است. این اجلاس را میتوان سرآغاز مجموعه طرح ها و برنامه های ایالات متحده با محوریت تصوف قلمداد کرد.»
@feraghvaadyan
⬜ناراحتی تبشیریها از نپذیرفتن پزشکان بدون مرز
🔽گروهی که از سازمان #پزشکان_بدون_مرز که قرار بود به ایران سفر کنند با مخالفت مسؤلان به کشور خود بازگشتند که این امر موجب ناراحتی گروههای تبشیری شده است.
♦حال انکه طبق انکه گفته شده اکثر افراد این گروه پزشک نبودهاند و جالبتر اینکه کشورهایی چون فرانسه با گسترش شیوع کرونا با حجم وسیعی از مبتلایان مواجه است نیز از پذیرش این گروه سرباز زده حال انکه در این برهه با توجه به کمبود پزشک انها بیشتر نیازمند این گروهها هستند.اما #مسیحیان_تبشیری فقط با نپذیرفتن ایران مشکل دارند!
@feraghvaadyan
📛خطر حجتیه در کمین #مدارس_مذهبی
↙️ #انجمن_حجتیه در دو دهه نخستین انقلاب، برای نفوذ در ردههای بالای آموزشی و نهادهای متولی در این بخش، ناکام مانده بود، اما با گسترش مدارس غیرانتفاعی پس از #جنگ_تحمیلی و بیشتر در دهههای 70 و80 شمسی، همچنین غفلت نهادهای مسئول در اعطای مجوز تأسیس اینگونه مدارس، مجال مناسبی برای جولان انجمنیها در بخشی که بسیار راغب به فعالیت در آن بودند، فراهم شد.
🔺در همین راستا، با تأسیس مدارس غیرانتفاعی و بهکارگیری معلمان وابسته به تفکر حجتیه، این تشکیلات به #تربیت ذهن و فکر دانشآموزان مطابق با استانداردهای حجتیه پرداخته و بهتدریج و با مدنظر قرار دادن معیارهای مشخص، آنها را به عضویت در شبکه انجمن، راهنمایی کرد.
🔺حساسیت نیروهای دلسوز نظام و افشاگری برخی رسانهها، باعث شد تا در ابتدای دهه 90، نام مدارس منتسب به تفکر انجمنحجتیه در برخی رسانهها منتشر شود و شماری از فعالان آموزشی و رسانهای، اقدام به افشای تحرکات #انجمن_حجتیه در مدارس نمودند به این ترتیب این خطر که «امروز فضای مدارس غیردولتی کشور در دست مدارس انجمنحجتیه است که عالمانه و عامدانه، کسانی را تربیت میکنند که نگاه اجتماعی ندارند.»(1) بیشتر شنیده و موجب شد از آن پس، انجمنیها دست به عصا و پنهانیتر از قبل، اقدامات خود را دنبال کنند.
🔰1. «فضای مدارس غیرانتفاعی دست حجتیه است»، گفتگوی فریدالدین حدادعادل با خبرگزاری دانشجو(ایسنا) کد خبر: 12414، 19/08/1392
@Feraghvaadyan
🔦کشف و شهود دروغین در #فرقهها
🛐☯️برخی #عرفانهای_انحرافی بر #شهود و مکاشفه یا الهام تأکید ویژه ای دارند و پیروان سادهدل را با ادعاهایی اغلب دروغ، اغوا می کنند. در حالیکه اولاً چنین شهود و مکاشفه و الهامی به راحتی برای کسی رخ نمی دهد و بسیاری از مدعیان، دروغ میگویند. ثانیاً، بسیاری از مکاشفات، شیطانیاند یعنی #شیاطین با تصرفاتی که در روح و ذهن بعضی افراد منحرف و تابع خود می کنند، گاه اموری غیبی یا عجیب و خارق العاده را به آنها می نمایانند. بر این اساس، این مکاشفات، نهتنها دلیل بر درستی و حقانیت راه و اندیشه این افراد نیست بلکه نشانه بطلان و شیطانی بودن آنان است. ثالثاً، اگر مکاشفه و شهودی برای شخصی وجیه و ایمانی رخ دهد محتوای آن هرگز نمیتواند در تعارض با عقل و #شریعت باشد. ضمن آنکه چنین مکاشقه یا مکاشفاتی، به معنای درستی اندیشه ها، باورها و رفتارهای شخص صاحب مکاشفه نیست و او نمی تواند به استناد این مکاشفه، حقانیت اندیشههای عرفانی، فلسفی، فقهی یا سیاسی خود را اثبات کند.
@feraghvaadyan
✅دیدگاه امام خمینی(ره) در خصوص فرقههای #متصوفه
💠امام خمینی(ره) می فرمایند: «آن که خود را مرشد و هادی خلایق می داند و در مسند دستگیری و تصوف قرار گرفته، اصطلاحات این دو دسته (عارف و حکیم) را به سرقت برده و سر و صورتی به متاع بازار خود داده و دل بندگان خدا را از حق، منصرف و مجذوب به خود نموده و آن بیچاره صاف و بی آلایش را به علما و سایر مردم بدبین نموده، برای رواج بازار خود، فهمیده یا نفهمیده، پاره ای از اصطلاحات جاذب را به خورد عوام بیچاره داده و گمان کرده به لفظ « مجذوب علیشاه » یا « محبوب علیشاه »، حال جذبه و حبّ دست میدهد.»
💠امام (ره) در ادامه بیان خود می فرماید: «ای طالب دنیا و ای دزد مفاهیم! این کار تو هم اینقدر کبر و افتخار ندارد. بیچاره از تنگی حوصله و کوچکی کله، گاهی خودش هم بازی خورده، خود را دارای مقامی دانسته، حب نفس و دنیا به مفاهیم مسروقه و اضافات و اعتبارات، پیوند شده، یک ولیده ناهنجاری پیدا شده و از انضمام اینها یک معجون عجیبی و اخلوطه غریبه ای فراهم شده و خود را با این همه عیب، مرشد خلایق و هادی نجات امت و دارای سرّ شریعت دانسته؛ بلکه وقاحت را گاهی از حدّ گذرانده، دارای مقام ولایت کلیه دانسته، این نیز از کمی استعداد و قابلیت ، تنگی سینه و ضیق قلب است.»
📙1.شرح چهل حدیث، حدیث چهارم، باب کبر، ص91.
@Feraghvaadyan
⭕️تناقض در #فرقه_اکنکار
✍️پال توئيچل، مؤسس فرقه #اکنکار هنگامی که از تحليل و توضيح ادعاهاي خود درمانده مي شود، با بيان اينکه آموزههاي اک داراي پيچيدگي هستند و تنها معدودي از انسانها آن را درک مي کنند، به فرافکني میپردازد. براي مثال، وقتی درباره نحوه کارکرد اک و مزاياي عجيب آن سخن ميگويد، از اين ترفند بهره ميجويد: «معدود کساني هستند که قادر به فهم و تشخيص نحوه کارکرد اک باشند. حيطه [ آن] اينچنين پر جلال و بي نهايت پهناور است. انتخابشدگان اندکي که به سوي [ آن] ميآيند، در مقايسه با ساير طرق معنوي، در واقع سعادتمندترين پيروان به حساب ميآيند.»(1)
👤پال توئيچل ادعا ميکند که فهم اک و کارکرد آن فقط از عهده انتخابشدگان برميآيد و بقيه مردم از درک آن عاجزند، در حاليکه با توجه به برخي ادعاها و نيز آموزه هاي اکنکار- به ويژه اصل خوداستادي- آنها مدعي اند تعاليمشان قابل درک براي عموم مردم است.
📚1. توئيچل، پال، شريعت کي سوگماد، ترجمه؟، ج 1، ص 263.
@feraghvaadyan
⬜️ فرافکنی تبشیری
🔸یکی از نکاتی که جریان #مسیحیت_صهیونیستی برای مسیحی سازی جوامع با برنامههای مدون متمرکز هستند مقوله اعطای #پناهندگی است و در سالهای گذشته با وعده پناهندگی به افراد بویژه در ایران اقدام به جذب کرده اند اما با این وجود معتقدند که این اقدام توسط انها صورت نمیگیرد.
◽️سوال این جاست اگر جریان #تبشیری با وعده پناهندگی افراد را مسیحی نمیکند پس چرا در کانالهای جریان تبشیری اخبار پناهندگان در سرخط اخبار انها قرار دارد؟
@feraghvaadyan
✅ کرونا و بازگشت به دین
◽️«حتّی اگر این حرفِ آگوست کُنت، فیلسوف و جامعهشناس فرانسوی، که “خدا در فاصلهی میان خواست و ابزارِ انسانها پیدا میشود” و یا ” دین در جایی میانِ آگاهی و واقعیّت جوانه میزند” را درست بدانیم، کرونا نشان داد که بر خلاف پیشبینی او و برخی دیگر از هواداران نظریههای
#سکولاریزاسیون، انسان مدرن از دین بینیاز نیست و علمِ تجربی نمیتواند جای خدا را بگیرد.کرونا دستهای زمینیترین آدمها را نیز رو به آسمان کرد و نیایش را روی میز درمان گذاشت و نشان داد که دین هنوز هم آخرین پناهِ انسان، حتّی در روزگار مدرن است.
◻️ این روزها از #پاپ تا ترامپ و از مرجع تقلید شیعه تا رئیسِ خاخامهای #یهودی و مانکهای بودایی برای رهایی جهان از بیماری کرونا دعا میخوانند.
👈حتّی فرهنگهایی که خدا در آنها “مرده بود” هم فهمیدند که علمیترین مسائل هم ممکن است روزی به دینیترین آنها تبدیل شوند.
♦️کروناویروس #دینداری را از “تجربههای حاشیهای” به تجربههای معمول و معنادار روزانه تبدیل کرد.این بیماری به جامعهی مدرن نشان داد که “بسیاری از دینپژوهان دربارهی میزان سکولاریزاسیون و نیز برگشتناپذیری دین به جهان انسانها، دچار زیادهروی شدهاند و دنیای جدید به اندازهی جهان سنّت تجربههای دینی را نیاز دارد” (پیتر برگر)؛ اگر چه این دینداری ممکن است به معنای پیروی از نهاد دین و پذیرش وجه تاریخی دین نباشد.»(۱)
۱.یادداشتی از مهراب صادقنیا استاد فرق و ادیان
@feraghvaadyan
🔰مخالفت #انجمن_حجتیه با نهضت امام خمینی(ره)
✍️«انجمنیها توجیه سیاستگریزی و سیاست زادیی خود را تأسی از #مکتب_تفکیک عنوان میکنند. آنان چگونه هنوز در پیچ و خم دفاع از سابقه دلدادگی خود، به توجیه سیاستزدایی از فعالیت انجمن پرداخته و آن را به مثابه «احسن اعمال» برای دیگران به نمایش گذاشتهاند؟! یعنی با اینکه خود، معترف میباشند هرکس میخواسته به نهضت امام خمینی (ره) بپیوندد، مجبور بوده چارچوب انجمن را برای فعالیت سیاسی بشکند، و با آن متارکه مطلق برقرار سازد، اما چیزی به نام تقیه مشروع بر رفتار انجمن با دستگاه سیاسی، تطبیق مینمایند و داد سخن در اینباره را به انتها میرسانند که این یک تکلیف دینی با توجه به اقتضای زمان بوده؛ یعنی درست در همان زمان که امامخمینی (ره) فریاد میزد، «هرکس فریاد نزند گنهکار است»، خاموشی سیاسی انجمنحجتیه عین دستور شریعت به تقیه و بسی مشروع است و مقبول!»(1)
📂۱.ارشادی نیا، محمدرضا، تقیه سیاسی، فصلنامه روشنا،شماره 82.
@Feraghvaadyan
📌شاخصهای عرفانهای کاذب(3)
💠نفی تقلید از عالمان شایسته دینی
✍️تحقیر علم و دانش حقیقی و منبعث از منابع و متون اصیل دینی و استفاده شده ازعالمان و فقهای شایسته، از ویژگی های برخی #فرق_انحرافی عرفانی است. آنها می خواهند مریدان و طرفداران خود را از علما و فقها دور کرده و در دام خود گرفتار کنند. عرفانهای انحرافی گاه سخن از خودشناسی حتی خلوص و خودسازی می زنند و علم و دانش و فقه را حجاب حقیقت اعلام می کنند. این در حالی است که آیات قرآن و دهها روایت، مسلمین و مؤمنین را به علمآموزی تحت هر شرایطی توصیه می کنند. آنچه مسلم است هیچ امری حتی عبادت، ریاضت، خلوص، چله نشینی و ... نمی تواند جای علم آموزی صحیح را نزد عالمان و فقهای اصیل دینی بگیرد. هر کس که به تحقیر علم و تفقه در دین پرداخت و علما و فقها را تحقیر کرد، به خطا رفته و اگر ادعای #عرفان دارد، در پی تحمیق مریدان خود و به انحراف کشاندن آنهاست.
🔸نفی #تقلید از مجتهدین و فقهای جامع الشرایط یا توصیه به تقلید از فردی که شایستگی علمی و اخلاقی ندارد، در اغلب #فرقههای_انحرافی که ادعای دینی و اسلامی بودن نیز دارند مشاهده می شود، در حالی که به حکم عقل و شرع وقتی کسی خود به مرحله اجتهاد نرسیده، باید در امور دینی و عقیدتی خود به تقلید و تبعیت از دین شناسان و فقهای واجد شرایط بپردازد.
جالب آنکه، برخی فرقه های انحرافی در عین حال که به نفی تقلید از عالمان دینی و فقهای جامعالشرایط می پردازند، در عین حال مریدان خود را به سرسپردگی بی چون و چرا به رهبر و #قطب_فرقه توصیه میکنند.
@feraghvaadyan
🔺همسویی #جریانهای_فرقهای با #استکبار
✍️از آنجا که اغلب عرفانوارهها و فرق انحرافی از حمایتهای مالی و تبلیغاتی دولت های استعماری غربی برخوردارند و منافع این دولتها در ایجاد و پرورش چنین فرقه هایی است، سرکردگان و پیروان این فرقه ها با چنین دولت هایی مخالف نبوده و بعضا از آنها تمجید و ستایش نیز می کنند. جدایی دین از سیاست، شعار بسیاری از فرقه های انحرافی است و این در راستای حمایت از منافع استعمارگرانی صورت می گیرد که دین را در تعارض با منافع و چپاولهای خود می بینند.
@feraghvaadyan
💠«اسلام منهای روحانیت»
🔰رویکرد انجمن به روحانیت
✍اگرچه «شیخ محمود حلبی»(مؤسس انجمن)، روحانی و سخنران شناختهشدهای بود، لیکن اندیشهای خاص در انجمن قوت گرفت مبنی بر اینکه: مبادا #روحانیان برای مناظره و بحث با #بهائیان اقدام کنند؛ چون در صورت انجام مناظره و شکست، این امر برای جامعه روحانیت، بد و ناخوشایند خواهدبود و اساساً جایگاه #روحانیت را والاتر از مباحثه با بهائیان میدیدند، لذا از نظر ایشان، مهندسان و دکترها برای این کار بهترند. بر این اساس روحانیان، جایگاه برجستهای در انجمن نداشتند، حتی غالب سخنرانان امروزی #انجمن نیز غیر روحانی هستند. جالب توجه است که برخی نویسندگان در دستهبندی احزاب و جریانهای سیاسی-مذهبی ایران، نام انجمن را جزء «جریانهای اسلام منهای روحانیت» ذکر کردهاند.
@Feraghvaadyan