هدایت شده از تبیین
⭕️امام علی (علیه السلام) به سرنوشت انسان های محروم می اندیشید...
💠علامه شهید مرتضی مطهری (ره):
🔹[امام علی علیه السلام] وقتی که خبردار میشود که عامل او (فرمانداری که از ناحیه او منصوب است) در یک مهمانی شرکت کرده است، نامه عتابآمیزی به او مینویسد که در #نهج_البلاغه هست. حال چه مهمانیای بوده است؟ آیا آن فرماندار در مهمانیای شرکت کرده بود که در سر سفره آن مشروب بوده است؟ نه. در آنجا قمار بوده؟ نه. در آنجا مثلًا زنهایی را آورده و رقصانده بودند؟ نه. در آنجا کار حرام دیگری انجام داده بودند؟ نه.
🔹پس چرا آن مهمانی مورد ملامت قرار میگیرد و نامه تند نوشته میشود؟
میگوید: «وَ ما ظَنَنْتُ انَّک تُجیبُ الی طَعامِ قَوْمٍ عائِلُهُمُ مَجْفُوٌّ وَ غَنِیهُمْ مَدْعُوٌّ» (هرگز نمى پنداشتم كه تو دعوت مردمى را اجابت كنى كه #بينوايان را از در مى رانند و #توانگران را بر سفره مى نشانند). «گناه فرماندارش» این بوده که بر سر #سفرهای شرکت کرده است که صرفاً اشرافی بوده، یعنی #طبقه_اغنیا در آنجا شرکت داشته و #فقرا محروم بودهاند.
🔹#علی علیه السلام میگوید: من باور نمیکردم که #فرماندار من، نماینده من پای در مجلسی بگذارد که صرفاً از اشراف تشکیل شده است. بعد راجع به خودش و زندگی خودش برای آن فرماندار شرح میدهد. درباره خود میگوید: #درد_مردم را از درد خودش بیشتر احساس میکرد؛ درد آنها سبب شده بود که اساساً درد خود را احساس نکند. سخنان #علی علیه السلام نشان داده که او واقعاً #دانا و #دانشمند و #حکیم بوده است.
🔹اما #علی علیه السلام را که اینقدر ستایش میکنیم نه فقط به خاطر این است که #بابعلمپیغمبر بوده که پیامبر فرمود: «انَا مَدینَةُ الْعِلْمِ وَ عَلی بابُها»؛ بیشتر از این جهت ستایش میکنیم که #انسان بود، این رکن از #انسانیت را داشت که به «سرنوشت انسان های محروم» میاندیشید، غافل نبود، درد دیگران را احساس میکرد، چنانکه سایر ارکان انسانیت را هم داشت.
📕آزادی معنوی (نسخه سایت)، مرتضی مطهری، ص ۲۳۴ و ۲۳۵
منبع: پورتال جامع استاد شهید مطهری
#شهید_مطهری
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«امام علی» (علیه السلام) در حکمت ۱۳۵ نهج البلاغه چه آثاری را برای «استغفار» بیان می نماید؟
🔹#امام_علی (عليه السلام) در بخشی از حکمت ۱۳۵ «نهج البلاغه» مى فرمايد: «وَ مَنْ أُعْطِيَ الاِسْتِغْفَارَ لَمْ يُحْرَمِ الْمَغْفِرَةَ». (كسى كه توفيق #استغفار يابد از #آمرزش محروم نمى شود). #توبه به معناى ندامت از گذشته و بازگشت به سوى خداست و #استغفار يكى از شرايط آن است؛ البته گاه «استغفار» و «توبه» به يك معنا نيز استعمال مى شوند؛
🔹به هر حال «خداوندِ غفور و ودود»، وعده داده كه #مستغفرين را مورد محبت قرار دهد و آنها را مشمول آمرزش و مغفرت خويش سازد. بر این اساس خداوند در «آیه ۱۱۰ سوره نساء» مى فرمايد:
🔹«وَ مَنْ يَعْمَلْ سُوءاً أَوْ يَظْلِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ يَسْتَغْفِرِ اللهَ يَجِدِ اللّهَ غَفُوراً رَحِيماً». (هر كس كار بدى انجام دهد يا به خود ستم كند، سپس از خداوند #طلب_آمرزش نمايد، #خدا را #آمرزنده و #مهربان خواهد يافت». همچنین #پيامبر_اكرم (صلی الله علیه و آله) در حديثى می فرماید: «خَيْرُ الْعِبادَةِ اَلاِسْتِغْفَارُ» [۱] (بهترين عبادت، #استغفار است).
🔹آن حضرت در حديث ديگرى می فرماید: «أَكْثِرُوا مِنَ الاِسْتِغْفارِ فَإنَّ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَمْ يُعَلِّمْكُمُ الاِسْتِغْفارَ إلَّا وَ هُوَ يُريدُ أنْ يَغْفِرَ لَكُمْ». (زياد #استغفار كنيد، زيرا خداوند متعال استغفار را به شما نياموخته، مگر به اين جهت كه مى خواهد شما را بيامرزد). [۲] تأثير #استغفار در برطرف شدن #مشكلات، هِمَم (جمع همّ) و #غمها و فزونى #رزق، بر اساس روايات قابل انكار نيست.
پی نوشتها؛
[۱] الكافی، دارالكتب الإسلامية، ج ۲، ص ۵۱۷
[۲] ميزان الحكمه، محمدی ری شهری، مترجم: شیخی، حمید رضا، ج ۸، ص ۴۶۳، ح ۱۵۲۰۹
📕 پيام امام امير المؤمنين (ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دارالكتب الاسلاميه، چ اول، ج ۱۳، ص ۱۱۸
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#استغفار #توبه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️اگر خدا یاور ما نباشد، هیچ کاره ایم
🔹واقعاً #آسیه (سلام الله علیها) زن فرعون چه ایمانی داشته که در حالی که به چهار میخ بسته شده بود، [۱] میگفت: «رَبِ ابْنِ لِی عِندَک بَیتًا فِی الْجَنةِ»؛ [۲] (پروردگارا! خانهای در #بهشت در نزد خود برای من مقرر بفرما). خداوند سبحان درباره اصحاب کهف میفرماید: «وَ رَبَطْنَا عَلَی قُلُوبِهِمْ»؛ [۳] (دلهایشان را استوار داشتیم).
🔹خداوند #ایمان کسانی را که در گرفتاریها ثابت قدم بمانند، #تقویت میکند، تا هیچ ابتلایی آنها را از پا در نیاورد، و با #ایمان و #ذکر و #اُنس با خدا از دنیا بروند. اگر #خدا مُعین و یاور ما نباشد، هیچ کارهایم.
پی نوشتها؛
[۱] ر.ک: بحارالانوار، ج۱۳، ص۱۶۴؛ قصص الانبیاء جزائری، ص۲۶۰
[۲] قرآن کریم، سوره تحریم، آيه ۱۱
[۳] همان، سوره کهف، آيه ۱۴
📕در محضر بهجت، ج۲، ص۲۲۶
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«امام علی» (علیه السلام) چگونه ارزش فرصت «عمر» را به مردم یادآور می شود؟
🔹#امام_علی (عليه السلام) در آخرين بخش از خطبه ۸۳ «نهج البلاغه»، همه بندگان خدا را مخاطب ساخته و با جمله هاى كوتاه، زيبا و پرمعنا، براى از دست ندادن #فرصتها، پيش از پايان گرفتن #زندگى، هشدار مى دهد و مى فرمايد: «اَلآنَ عِبَادَ اللهِ وَ الْخِنَاقُ مُهْمَلٌ وَ الرُّوحُ مُرْسَلٌ فِي فَيْنَةِ الاِرْشَادِ وَ رَاحَةِ الاَجْسَادِ وَ بَاحَةِ الاِحْتِشَادِ وَ مَهَلِ الْبَقِيَّةِ وَ أُنُفِ الْمَشِيَّةِ وَ إِنْظَارِ التَّوْبَةِ وَ انْفِسَاحِ الْحَوْبَةِ قَبْلَ الضَّنْكِ وَ الْمَضِيقِ وَ الرَّوْعِ وَ الزُّهُوقِ وَ قَبْلَ قُدُومِ الْغَائِبِ الْمُنْتَظَرِ وَ إِخْذَةِ الْعَزِيزِ الْمُقْتَدِرِ»
🔹[ترجمه فرمایش حضرت:] (اى بندگان خدا! هم اكنون كه ريسمان #مرگ بر گلوى شما نيفتاده و #روح [براى بدست آوردن كمالات] آزاد است و #بدنها راحت و مى توانيد با كمك يكديگر #مشكلات را حل كنيد و هنوز #مهلتى داريد و فرصت براى تصميم گرفتن باقى است و راه #توبه و بازگشت از گناه باز است [از اين فرصت های گرانبها استفاده كنيد] پيش از آنكه در سختى، تنگنا، ترس و نابودى قرار گيريد و پيش از فرا رسيدن #مرگى كه در انتظار است و قبل از آنكه دست قدرت خداوند قوى مقتدر، شما را بگيرد [آرى پيش از همه اينها فرصت را مغتنم بدانيد و زاد و توشه سفر آخرت را از اين جهان برگيريد كه اگر اين فرصت ها از دست برود، نه راه بازگشتى وجود دارد و نه پشيمانى سودى دارد!]».
🔹آنچه #امام_علی (عليه السلام) در جمله هاى بالا فرمود، ابعاد مختلف #فرصتهايى است كه #انسان در دست دارد: «باقى بودن #عمر»، «آرامش روح»، «راحتى جسم»، «امكان كسب كمالات»، «امكان اجتماع و مشورت»، «بقاء فرصت براى تصميم گيرى»، «توانايى بر #توبه و بازگشت از #گناه».
🔹هر يك از اينها بخشى از فرصت هاى عظيم و گرانبهاى آدمى را تشكيل مى دهد كه با وجود آن، همه كار مى توان كرد و هر #خير و #سعادتى قابل اكتساب است؛ در حالى كه ممكن است يك روز ديگر همه اينها از دست برود و تمام سرمايه هاى سعادت انسان، نابود گردد و چه #غافلاند كسانى كه به اين واقعيتها توجّه ندارند و همچون گوسفندان، در اين چراگاهِ زندگى به لذّات زودگذر سرگرمند و از گرگِ اَجَل كه يكايك از اين گله مى برد، بى خبرند و آسوده مى چرند.
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، چ اول، ج ۳، ص ۴۵۷
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#عمر #فرصت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️قرآن نحوه استقبال فرشتگان از «بهشتیان» را چگونه توصیف می کند؟
🔹خداوند در «آیه ۷۳سوره زمر»، هنگامى كه اشاره به حركت #بهشتيان به صورت دسته جمعى و گروه گروه به سوى #بهشت مى كند، مى فرمايد: «حَتَّى اِذَا جَاؤُوهَا وَ فُتِحَتْ اَبْوَابُهَا وَ قَالَ لَهُمْ خَزَنَتُهَا سَلَامٌ عَلَيْكُمْ» (تا هنگامى كه به آن برسند و #درهاى_بهشت گشوده شود و نگهبانانِ آن به آنها گويند: سلام بر شما). از اين تعبير استفاده مى شود كه به هنگام رسيدن #بهشتيان به نزديكى بهشت، درها گشوده مى شوند؛ گويى «بهشت» در انتظار آنهاست و آغوش باز مى كند و آنها را به درون خود دعوت مى نمايد، حتّى زحمت گشودن درها براى آنها وجود ندارد.
🔹در «آیه ۵۰ سوره ص»، همين معنا به تعبير ديگرى منعكس است، مى فرمايد: «جَنّاتِ عَدْنٍ مُفَتَّحَةً لَهُمُ الْأَبْوَابُ»؛ ([آنها به سوى باغ هاى بهشت باز مى گردند] باغ هاى جاويدانى كه درهايش به روى آنها كاملا گشوده است). تعبير به #مفتّحه با توجه به اينكه از باب تفعيل است و در اين گونه موارد مفهوم كثرت و تأكيد را دارد، ممكن است به اين معنا باشد كه نه يك در، بلكه همه درها نه به صورت نيم گشوده، بلكه كاملا گشوده در برابر آنها قرار دارد.
🔹آيا اين درها به خودى خود گشوده مى شود، که گويى داراى روح و حيات است و با نزديك شدن #بهشتيان به عنوان اداى احترام خود به خود گشوده مى شود؟ يا اينكه تنها با قصد و اراده و فرمان و بدون نياز به هيچ واسطه ديگر باز مى گردد؟ يا فرشتگان و #خازنان_بهشت به علامت احترام قبلا آن را گشوده و بر كنار در ايستاده و انتظار مَقدم آنها را مى كشند، همان گونه كه ما نسبت به ميهمانانى كه بسيار عزيز و محترمند چنين مى كنيم؟
🔹احتمال اوّل مناسب تر به نظر مى رسد و ذكر صيغه مجهول مى تواند اشاره اى به آن باشد، و در عين حال انتظار فرشتگان و #خازنان_بهشت بر كنار درها نيز متناسب با آيه اوّل است. بالاخره در «آیات ۲۳ و ۲۴ سوره رعد»، سخن از ورود فرشتگان از درهاى مختلف بهشت است و اين، بعد از استقرار #بهشتيان در بهشت مى باشد؛ مى فرمايد: «وَ الْمَلَائِكَةُ يَدْخُلُونَ عَلَيْهِمْ مِنْ كُلِّ بَابٍ سَلَامٌ عَلَيْكُمْ بِمَا صَبَرْتُمْ» (#فرشتگان از هر درى بر آنها وارد مى شوند و به آنها مى گويند: درود بر شما! به خاطر صبر و استقامت تان».
📕پيام قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، چ نهم، ج ۶، ص ۲۳۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#بهشت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️سلاح معنوی
🔹حل مشکل را خود #ملت کردند. ملت ما #متحوّل شد، از خوف به #شجاعت، و از یاس به #اطمینان، و از توجه خود به #توجه_به_خدا، و از تفرقه به #اجتماع. این تحول، #تحولمعجزهآسا اسباب این شد که این مشکل بسیار بزرگ را، مشکلی را که شاید همه جا و همه دنیا محال میدانستند، حلّش کند.
🔹شما گمان نکنید که ایران دارای #سلاح بود؛ ایران سلاحش سنگ بود، چوب، مشت... ، لکن #سلاح_معنوی داشت. سلاح معنویاش ایمان به مکتب، #ایمان به خدای تبارک و تعالی و #توکل به مبدا قدرت و وحدت کلمه [بود].
بیانات حضرت امام ۵۹/۰۵/۱۸
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️خدا کند به منبع وحی متصل باشیم!
🔹خدا کند علوم و معارف ما مثل نهری که به دریا متصل است، یک نحو ارتباط، ولو به صورت یک نخ باریک با #منبع و سرچشمه [حاملان وحی، رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و اهل بیت (علیهم السلام)] #اتصال داشته باشد، وگرنه یک حوض پر از آب هم بدون ارتباط و اتصال با سرچشمه، فایده و دوام و تازگی ندارد.
📕در محضر بهجت، ج۲، ص۲۵۷
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️مطابق قواعد عمومى، «مدت حكومت عدل امام زمان» (عجل الله تعالی فرجه الشریف) چقدر است؟
🔸مطابق قواعد عمومى، مقدار زمان لازم براى حكومت عدل جهانى و توحيدى #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بايد #طولانی باشد تا بتواند اهداف عالى خلقت بشر در اين دنيا در آن مدت زمان تحقق يابد. اين مطلب را با مقدماتى كوتاه بیان مى كنيم:
💠الف)هدف از خلقت، ايجاد #عبودیتی_خالص در سطح كل جامعه است، عبوديت در سطح وسيعش به نحو استغراقى نه بدلى. خداوند متعال مى فرمايد: «وَ مَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْاِنْسَ اِلَّا لِيَعْبُدُونَ» [۱] (من جنّ و انس را نيافريدم جز براى اينكه مرا #پرستش كنند).
💠ب) #حضرت_مهدى (عجل الله تعالی فرجه الشریف) با برپايى #حكومت_جهانىاش در پياده نمودن اين هدف سهم عظيمى دارد.
💠ج) پياده كردن اين هدف عظيم، احتياج به #زمان_كافى دارد؛ زيرا اصل بر عدم معجزه است.
🔹نتيجه اينكه بقاى #امام_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و #حكومت او در مدت كافى براى تطبيق هدف عالى خلقت انسان ضرورى است؛ زيرا هدف خلقت بشر در دو نوع است:
1⃣«هدف كلى»: براى مجموعه بشر كه در نهايت بايد به نحو عام استغراقى، تمام بشر به #كمال برسند.
2⃣«هدف مقطعى»: كه براى بشر در هر برهه ای از زمان متصور است، و آن به نحو عام بدلى براى برخى از افراد بشر تحقق يافته است.
پی نوشت:
[۱] سوره ذاريات، آيه ۵۶
📕موعود شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، قم، ۱۳۹۰ش، چ هفتم، ص ۶۵۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_زمان #امام_مهدی #عبودیت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️امام کاظم (عليه السلام):
🔸«اِنَّ اَبْدانَكم لَيْسَ لَها ثَمَنٌ اِلاَّ الْجَنَّةُ، فَـلا تَبيعُـوها بِغَيْـرِها».
🔹«همانا بدن هاى شما را بهايى جز #بهشت نيست؛ پس آنـرا به غـير بهشت نفـروشـيد».
📕تحف العقول، ص ۳۸۹
#امام_کاظم #حديث
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«تقیّه» بر چند قسم است؟
🔹#تقيّه بر دو قسم است: «تقيّه خوفى» و «تقيّه مداراتى». #تقیّه_خوفی کتمان کردن عقاید از #دشمن برای حفظ جان و برای جلوگیری از ریختن خون انسان می باشد. بنابراین آنچه در داستان «مؤمن آل فرعون» و «عمّار ياسر» و «اصحاب كهف» نقل شده از قسم اوّل است؛ امّا منظور از #تقيّه_مداراتى آن است كه اطّلاع يافتن دشمن يا مخالفين از عقايد واقعى انسان خطرى ايجاد نمى كند، امّا همراهى با آنها و عمل كردن به برخى از احكام شان باعث #وحدت و #اتّحاد و انسجام بيشتر مى شود. اين نوع تقيّه را «تقيّه مداراتى» مى نامند.
🔹اكنون مردم عربستان و وهّابى ها مى دانند زوّارى كه از ايران به مكّه و مدينه مشرف مى شوند غالباً شيعه هستند، و اين مطلب خطرى براى شيعيان ايجاد نمى كند؛ ولى در عين حال شيعيان در نماز جماعت آنها شركت كرده، و همانند آنها بر فرش سجده نموده، و به همراه آنها بر اموات شان نماز ميّت مى خوانند، چون اين كار ـ همان گونه كه در روايات متعدّد آمده ـ باعث وحدت و انسجام بيشتر و رفع كدورت ها و سوء ظنّ ها مى شود.
🔹از جمله در روايتى از #امام_صادق (عليه السلام) خطاب به يكى از يارانش به نام «زيد» مى خوانيم: «خالِقُوا النّاسَ بِاَخْلاقِهِمْ، صَلُّوا فى مَساجِدِهِمْ، وَ عُودُوا مَرْضاهُمْ، وَ اَشْهِدُوا جَنائِزِهِمْ، وَ اِن اسْتَطَعْتُمْ اَنْ تَكُونُوا الْأَئِمَّةَ وَ الْمُؤَذِّنِينَ فَافْعَلُوا؛ فَاِنَّكُمْ اِذا فَعَلْتُمْ ذلِكَ قالُوا: هؤُلاءِ الْجَعْفَرِيَّةُ، رَحِمَ اللهُ جَعْفَراً، ما كانَ اَحْسَنَ ما يُؤَدِّبُ اَصْحابَهُ، وَ اِذَا تَرَكْتُمْ ذلِكَ قالُوا: هؤُلاءِ الْجَعْفَرِيَّةُ فَعَلَ اللهُ بِجَعْفَرَ، ما كانَ اَسْوَأَ يُؤَدِّبُ اَصْحابَهُ» [۱]؛
🔹[ترجمه فرمایش حضرت:] (با اهل سنّت مطابق آداب و اخلاق خودشان رفتار كنيد، در نماز جماعت شان شركت نماييد، و از بيمارانشان عيادت به عمل آوريد، و در مراسم تشييع جنازه آنها شركت كنيد، و اگر فرصتى جهت امامت جماعت يا گفتن اذان در مساجد آنها فراهم شد از انجام آن خوددارى نكنيد؛ زيرا اگر شما #شيعيان اين كارها را انجام دهيد، مى گويند: اينها پيروان #جعفربنمحمد (عليه السلام) هستند، خداوند او را رحمت كند كه #شيعيان و اصحابش را بسيار خوب تربيت كرده است، و اگر اين كارها را ترك كنيد مى گويند: اينها پيروان جعفربنمحمّد (عليه السلام) هستند، خداوند هر كار كه مى خواهد با او انجام دهد كه اصحابش را بسيار بد تربيت كرده است!).
🔹بعضى از مقدّسين مى گويند: «ما نمازمان را در مسجد النبى و مسجد الحرام با آنها به جماعت مى خوانيم، سپس در هتل قضاى آن را بجا مى آوريم، در حالى كه نيازى به اعاده و قضاى اين نمازها نيست، و طبق فرمايش #امام_صادق (عليه السلام) چنين نمازهايى با تمام اِشكالات آن مُجزی است.
پی نوشت:
[۱] من لا يحضره الفقيه، ابن بابويه، دفتر انتشارات اسلامى جامعه مدرسين، قم، ۱۴۱۳ق، چ دوم، ج ۱، ص ۳۸۳
📕داستان ياران، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: عليان نژادى، ابوالقاسم، مدرسه امام على بن ابى طالب(ع)، قم، ۱۳۹۰ش، چ اول، ص ۵۷.
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#تقیه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از ديدگاه امام علی (عليه السلام) شفاعت «قرآن» در آخرت شامل حال چه كسانى می شود؟
🔹#امام_علی (علیه السلام) در بخشی از خطبه ۱۷۶ «نهج البلاغه» پس از بیان اهمّیّت #قرآن و اوصاف آن بر «شفاعت قرآن» تأكيد کرده، مى فرمايد: «وَ اعْلَمُوا أَنَّهُ شَافِعٌ مُشَفَّعٌ، وَ قَائِلٌ مُصَدَّقٌ، وَ أَنَّهُ مَنْ شَفَعَ لَهُ الْقُرْآنُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ شُفِّعَ فِيهِ، وَ مَنْ مَحَلَ بِهِ الْقُرْآنُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ صُدِّقَ عَلَيْهِ». (بدانيد #قرآن، شفاعت كنندهاى است كه #شفاعتش مورد قبول و گويندهاى است كه سخنش مقبول است. هر كس كه #قرآن در روز #قيامت براى او #شفاعت كند، مشمول شفاعت مى شود، و آن كس كه قرآن در قيامت از وى #شكايت كند گواهى اش بر ضد او پذيرفته خواهد شد).
🔹به يقين، #شفاعت_قرآن با زبان حال يا با زبان قال (گفتاری)، درباره كسانى است كه #عامل به آن باشند، و #شكايت_قرآن درباره كسانى است كه آن را پشت سر افكنند و نسبت به آن بى اطلاع باشند. سپس در توضيح بيشترى مى فرمايد: «فَإِنَّهُ يُنَادِي مُنَادٍ يَوْمَ الْقِيَامَةِ: أَلَا إِنَّ كُلَّ حَارِثٍ مُبْتَلىً فِي حَرْثِهِ وَ عَاقِبَةِ عَمَلِهِ، غَيْرَ حَرَثَةِ الْقُرْآنِ، فَكُونُوا مِنْ حَرَثَتِهِ وَ أَتْبَاعِهِ». (چرا كه روز #قيامت، منادى صدا مى زند: آگاه باشيد! امروز هر كس گرفتار بذرى است كه افشانده، و در گرو عاقبت #اعمال_خويش است؛ جز آنان كه بذر #قرآن افشاندند. شما نيز از بذر افشانان قرآن و پيروان آن باشيد).
🔹اين سخن اشاره به حديث معروف «اَلدُّنْيَا مَزْرَعَةُ الْآخِرَةِ» است كه هر كسى در اين سرزمين، بذرى مى افشاند، محصول آن را روز #قيامت درو مى كند. امام (عليه السلام) مى فرمايد: شما در اين مزرعه، بذرهاى #آيات_قرآن را بپاشيد؛ چرا كه تنها بذر مفيد و پرثمر، همين بذر است و ديگران گرفتار زيان و #خسران اند. آنها كه #اعمالشان با تعليمات قرآن هماهنگ است، بذر افشانان قرآنند، و آنها كه رفتارشان بر خلاف «قرآن» است، از «قرآن» بيگانه و مبتلا و گرفتارند.
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۶، ص ۵۶۰.
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#قرآن #قيامت #آخرت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
📣فراخوان کشوری سوخت موشکها ومطالبه از سپاه عباسی قدرتمند
🔴 فریاد ایران در سراسر کشور فراگیر شد
فریاد ملت ایران و مطالبه ی اجرای #وعده_صادق_۳ در کشور طنین انداز شده و باید پاسخ سخت و پشیمان کننده به آمریکا و رژیم کودک کش صهیونیستی بدهند
استان به استان در حال اجرای همایش #فریاد_ایران هستند و ملت از مسئولان می خواهند که #وعده_صادق_۳ با قدرت عملی شود
تا خروش ملت ؛ کمی دیگر نمانده است👌
🥀السلام علیک یا حضرت ام البنین سلام الله علیه
🥀به مناسبت وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها در نظر داریم به بهانه ی گوشه ی چشم عنایت ایشان به مازینبهایش وبه دلاوران عباسی خویش به نیت نابودی رژیم منحوس اسراییلی هیئتی را با یاری مولایمان
از میدان کلاهدوز تا سازمان کل سپاه پاسداران حرکت دهیم ان شاءالله 🤲
🔻وعده ی دیدار ما
🔸یکشنبه ۲۵ آذر ماه
🔸ساعت ۹صبح
🔸مبدأ : تهران ، میدان شهید کلاهدوز
🔸مقصد :سازمان کل سپاه پاسداران
📣هر شهری میتواند آدرس سازمان سپاه مرتبط به آن شهر را بنویسد
🇹🇯🇹🇯🇹🇯با نابودی اسراییل دست سپاه باز میشه ایران سرافراز میشه
#نابودی_اسراییل
#نشرحداکثری
#طوفان_الاقصی۲
#خروج_آمریکا_از_منطقه
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
#اللهم_احفظ_الامام_الخامنه_ای
هدایت شده از تبیین
⭕️حوادث اخیر منطقه
🔹در منطقهی ما که یکی از مناطق حسّاس درجهی یک دنیا است، امروز #حوادثی در جریان است؛ هم این حوادث را باید درست #فهمید، هم از این حوادث بایستی #درس گرفت و #عبرت گرفت...
🔹نباید تردید کرد که آنچه در #سوریه اتّفاق افتاد، محصول یک نقشهی مشترک #آمریکایی و #صهیونیستی است؛ بله، یک دولت #همسایه_سوریه نقش آشکاری را در این زمینه ایفا کرده، الان هم ایفا میکند ـ این را همه میبینند،
🔹ولی عامل اصلی آنها هستند؛ عامل اصلی، توطئهگر اصلی، نقشهکش اصلی، اتاق فرمان اصلی در #آمریکا و #رژیم_صهیونیستی است. قرائنی داریم؛ این قرائن برای انسان جای تردید باقی نمیگذارد.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۳/۰۹/۲۱
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از شهید حاج حسین خرازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه کسی باید اعدام شود؟
هدایت شده از شهید حاج حسین خرازی
تحولات سوریه با نقش آمریکا و رژیم صهیونیستی و کارداری ترکیه به وقوع پیوست
🔹ظهرهوند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: پیشازاین تحولات، ترکیه با قطر در موضوع سوریه ارتباطات داشتند و بهرغم اینکه سوریه همچنان در حالت تشنج و بیسروسامانی است، اما سفارت ترکیه پس از حدود ۱۲ سال در دمشق بازگشایی میشود و هیئت قطری نیز در همین ایام وارد دمشق میشوند تا نقش این دو کشور در تحولات سوریه بیشازپیش مشخص شود.
🔹پیشازاین در گفتوگوهای روند آستانه قرار بود ترکیه منطقه ادلب را به جایی آرام تبدیل کند؛ اما ترکها در سالهای گذشته نیروهای خاصی را در این منطقه آمادهسازی و بهنوعی ارتش سازی کردند. ترکیه این رویه را بهرغم ادعای بیطرفی در جنگ روسیه با اوکراین هم نشان داد و در عمل از اوکراین به طرق مختلف در مقابل روسیه حمایت کرد.
🔹اینکه بخشهایی از سوریه مانند قنیطره و درعا که ۲۰ کیلومتر با دمشق فاصله دارند بهسرعت به اشغال مهاجمان مسلح درمیآید، سند دیگری از حمایت کامل آمریکا و صهیونیستها از مهاجمان برای سقوط سوریه است
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️راهکارهای مبارزه با «فساد اداری» از نظر دین مبین اسلام چیست؟
🔹#فساد_اداری اصطلاحی است با مفهوم گسترده، که شامل مواردی؛ مانند #اختلاس، کمکاری، کاغذ بازی، اهمیت ندادن به ارباب رجوع، فقدان برنامهریزی مناسب و... میشود. اگر چه در گذشته، به ویژه در صدر اسلام، زندگی اجتماعی به صورت امروزی پیشرفته و مدرن نبوده، و به طور طبیعی، سیستم اداری به شکل گسترده نیز وجود نداشت، تا قوانین مدون و برنامهریزی شده اداری وجود داشته باشد،
🔹اما برای همان شهرهای کوچک با زندگی سنّتی، #امام_علی (عليه السلام) در مدت حکومت کوتاهش رهنمودهایی جهانشمول ارائه نمود که میتواند برای #مسئولان_جامعه پیشرفته امروزی هم #الگو قرار گیرد و براساس آن از #فساد سیستم اداری جلوگیری شود. آنگاه که #امام (عليه السلام) به درخواست مردم، خلافت را پذیرفت، با انبوهی از #فسادها و #رانتها در سیستم اداری و حکومتی مواجه بود؛ لذا از همان روزهای نخستین، برخورد با این مفاسد را در دستور کار خویش قرار داد و #کارگزاران_فاسد و نالایق را برکنار کرد،
🔹و تا توانست اموال به غارت رفته را به خزانه حکومت بازگرداند. #امام_علی (عليه السلام) در مدت اندک زمامداری خویش، برنامه هایی را برای اداره هر چه بهتر امور، به #کارگزارانش اعلام نمود که بخشی از شیوههای مبارزه با #فساد اداری نیز در آنها وجود دارد. آن شیوهها عبارتند از: #برکناری و #مجازات مدیران نالایق و ناکارآمد، بازگرداندن #بیت_المال به غارت رفته به خزانه دولت، تغییر نگرش کارگزاران نسبت به حکومت و مدیریت، #شایسته_سالاری در انتخاب مسئولان، #کنترل و #نظارت پیگیر و مستمر، و تأمین عادلانه معیشت زندگی مسئولان و کارکنان.
منبع؛ اسلام کوئست
#فساد
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️به «گناهان صغیره» نزدیک نشویم
🔹عملا پیمان ببندیم که در راه خدا باشیم و عزم بر #خلاف نداشته باشیم، و به #گناهان_صغیره نزدیک نشویم که اصرارش ما را به #کبایر (گناهان کبیره) و همینطور تا به مراتب عالیهی خطا و گناه میکشاند.
📕در محضر بهجت، ج ٢، ص ۲۶۴
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیتالله العظمی بهجت
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️امام حسین (عليه السلام):
🔸«لَيْسَ شَأْنى شَأنُ مَنْ يَخافُ الْمَوْتَ، ما أَهْوَنَ الْمَوْتِ عَلى سَبيلِ نَيْلِ الْعِزِّ وَ اِحْياءِ الْحَقِّ، لَيْسَ الْمَوْتُ في سَبيلِ الْعِزِّ اِلاّ حَياةً خالِدَةً وَ لَيْسَتِ الْحَياةُ مَعَ الذُّلِّ اِلاَّالْمَوْتَ الَّذى لاحَياةَ مَعَهُ، اَفَبِالْمَوْتِ تُخَوِّفُنى... وَ هَلْ تَقْدِرُونَ عَلى أَكْثَرِ مِنْ قَتْلى؟! مَرْحَباً بِالْقَتْلِ فی سَبيلِ اللهِ، وَ لكِنَّكُمْ لا تَقْدِروُنَ عَلى هَدْمِ مَجْدى وَ مَحْوِ عِزّى وَ شَرَفى».
🔹«جايگاه من جايگاه كسى كه از #مرگ بترسد نيست؛ مرگ در راه #عزّت و احيای #حقّ، چقدر پيش من آسان است؛ مرگ در راه عزّت چيزى جز حيات جاودانه نيست، و زندگى با ذلّت، جز مرگ و نيستى كه هيچ حياتى همراه ندارد نيست. آيا مرا با #مرگ مى ترسانيد؟ آيا بيش از كشتن من مى توانيد؟ آفرين به مرگ در راه خدا، ولى شما نمى توانيد شكوه مرا نابود كنيد و عزّت و شرافتم را از بين ببريد».
📕كلمات الامام الحسين عليه السلام، ۳۶۰، ح ۳۴۸
#امام_حسین
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️رابطه توکل و رزق
🔹عدهای #توکل را برای خودشان #روزی میدانند، و اینها در واقع #غنی هستند. احراز کردهاند که اگر بر #خدا #توکل کنند، #روزی شان به آنها میرسد، و اگر نرسید، کشف میکنند که لازم نبوده است.
📕جرعه وصال، ص۶۸
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از شهید حاج حسین خرازی
♦️ادارات، دانشگاهها و مدارس اصفهان فردا دوشنبه ۲۶ آذرماه تعطیل شد
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان:
🔹 مدارس، دانشگاهها، ادارات، دستگاههای اجرایی، بانکها و بیمههای استان بجز شعب بانک منتخب و کشیک و نیز دستگاههای خدماترسان و امدادی به دلیل کاهش دما و شرایط آلودگی هوا و مدیریت مصرف انرژی در روز دوشنبه ۲۶ آذر تعطیل هستند.
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چرا «اسلام» به ادیان دیگر اجازه نمیدهد تا در جامعه اسلامی به تبلیغ دین خویش بپردازند، اما خود به تبلیغ اسلام در دیگر جوامع میپردازد؟
🔹هر چند که #دین_اسلام مدافع آزادی افراد و جوامع است، ولی این آزادی به معنای باز گذاشتن راه #انحراف و #گمراهی نیست. #اسلام مکتبی است که خود را «کامل ترین دین» معرفی کرده و پیامبرش را آخرین پیامبر دانسته، و خود را #ناسخ همه ادیان آسمانی پیش از خود میداند. #اسلام و معارف آن، #حق است، و طبق آیه قرآن، در سوره آل عمران، آيه ۸۵ (وَ مَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَ هُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ) هر کس که غیر از #اسلام دین دیگری اختیار کند، از او پذیرفته نخواهد بود.
🔹بنا بر این، #اسلام هر دینی غیر از خود را باطل و غیر قابل قبول میداند و از اینرو باید تا حد امکان از رواج افکار باطل و خلاف حق و حقیقت در بین عموم جامعه اسلامی - که بسیاری از آنان از تخصص کافی برخوردار نیستند - جلوگیری کند، و این عین دفاع از #حق و #حقیقت است؛ مانند آنکه دولتی بخواهد از تبلیغات گسترده و فضاسازی رسانهای مخالفان خود، در تبدیل واقعیتها و جعل و نشر اکاذیب جلوگیری کرده و از طرفی به بیان واقعیتها بپردازد.
🔹با این وجود، همواره در جامعه اسلامی چنین امکانی وجود داشت که دیگر مذاهب، افکار و نظریات خود را مطرح کنند و از طرف متخصصان دین اسلام، پاسخ خود را دریافت نمایند، ولی این امر باید در فضایی علمی و با حضور کارشناسان دینی انجام شود. #اسلام در همان مراحل اولیه با سلاح #منطق به تبلیغ پرداخته و از طرح نظرات مختلف واهمهای نداشته است، ولی انجام این کار در سطح عموم جامعه اسلامی، مناسب نبوده و از باب ترویج راه ضلالت و باطل، ممنوع است.
🔹البته امروزه ادیان گوناگون - و حتی فرقههای خودساخته - با استفاده از امکانات مدرن، در فضای مجازی به تبلیغ خود پرداخته و با وجود تمام محدودیتها، دسترسی عموم مردم به اندیشه های آنان به سادگی فراهم است، و از این رو #اندیشمندان_اسلامی وظیفه سنگینتری جهت دفاع از اصول و ارزشهای دینی در فضاهای نوین دارند.
منبع؛ اسلام کوئست
#اسلام
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️بی نیاز شدن روح از بدن
💠شهید آیت الله مرتضی مطهری (ره):
🔹#انسان در نتیجه #تقرب به خداوند - و تقرب به خداوند در نتیجه عبودیت و اخلاص و خود را فراموش کردن و تذلل در نزد پروردگار و اطاعت محض در برابر پروردگار - میرسد به این مرحله که در عین اینکه #بدنش نیازمند به #روح است، روحش از بدنش بینیاز میشود، چطور؟ ما الآن، هم #روحمان نیازمند به بدنمان است، هم #بدنمان نیازمند به روحمان. الآن اگر آن روح و قوه حیات ما نباشد، این بدن ما زنده نیست؛ اگر هم این بدن ما نباشد این روح ما در اینجا کاری از او ساخته نیست، نمیتواند کاری بکند.
🔹اما آیا همه انسانها همین جورند؟ هم بدنشان نیازمند به روح است و هم روحشان نیازمند به بدن؟ یا اینکه #انسانهایی در نتیجه #تقرب به خدا و #عبودیت_پروردگار، میرسند به این حد که لااقل #روحشان از #بدنشان بینیاز میشود. چطور بینیاز میشود؟ یعنی این قدرت را پیدا میکنند که به اصطلاح «روح» را از این «بدن» تخلیه کنند (البته در اینجا تخلیه به معنی مردن نیست)، یعنی همان #استقلال_روح را در مقابل بدن حفظ میکنند.
🔹در زمان خودمان، هستند چنین اشخاصی که قدرت دارند تخلیه کنند، یعنی #روح را از #بدن منفک کنند به طوری که خودش را مسلط بر این بدن میبیند. بدنِ خودش را میبیند که در اینجا مثلاً مشغول عبادت است و خودش در جای دیگر سیر میکند، #افقوسیعتری را دارد میبیند. شیخ شهاب الدین سهروردی، معروف به «شیخ اشراق» عبارتی دارد، میگوید ما حکیم را حکیم نمیشماریم، مگر آن وقتی که قدرت داشته باشد بر اینکه روح خودش را از بدنش خلع کند.
🔹#میرداماد میگوید ما حکیم را حکیم نمیشماریم مگر در آن مرحلهای که #خلع_بدن برایش ملکه شده باشد، یعنی هر وقت که اراده کند بتواند روح خودش را از بدنش مستقل و جدا کند. برای ما خیلی این حرفها سنگین و زیاد است. چنین چیزهایی را باور نمیکنیم؛ حق هم داریم باور نکنیم، برای اینکه ما خیلی از این مراحل پرت هستیم. ولی از آن بدبینی و باورنکردن های خودتان کمی پایین بیایید...
📕آزادی معنوی (نسخه سایت)، مرتضی مطهری، ص ۶۷
منبع: پورتال جامع استاد شهید مطهری
#شهید_مطهری
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد