-----¦﷽¦-----
#شهید_خدمت
#سید_ابراهیم_رییسی
#قسمت_دوم
میگن چرا #رهبری در پیام تسلیت فرمودند: #شهادت_گونه!؟! برای توضیح این مطلب، نکاتی عرض میشه؛
عرض شد که لفظ #شهید، دارای سه معنا است؛ فقهی، عرفانی و سیاسی. #شهید_عرفانی کسی است که در #راه_مورد_رضایت_خدا از دنیا میره و در حقیقت #حکم_شهید رو داره؛ مثلاً مؤمنی که در راه دفاع از مال و ناموسش کشته بشود (کافی، ج۵، ص۵۲)، با وضو و طهارت، یا مریضی از دنیا برود (دعائم الإسلام، ج۱، ص۱۲۱و۲۱۷)، در هنگام گناه عفت بورزد (نهج البلاغه، حکمت۴۷۴)، با محبت اهلبیت (ع) از دنیا بره (بشارة المصطفی، ج۲، ص۱۹۷) زنی که در هنگام وضع حَمل از دنیا برود (بحار الأنوار، ج۸۱، ص۲۴۵)، و ... .
#شهادت_گونه، یعنی کسی که از دنیا رفتنش #شهادت به حساب میاد؛ در روایات هم اومده که بعضیها «به منزله شهید» هستن (کافی، ج۵، ص۵۲).
#سؤال: اگه بنا باشه هرکسی با ایمان از دنیا بره، مرگش #شهادت_گونه به حساب بیاد، باید برای تک تک شیعیان پیام تسلیت بدیم و جزء شهداء قلمدادشون کنیم!!
#جواب: برخی افراد و برخی رخدادها بخاطر #جنبه_اجتماعیِ قوی و شدیدی که دارند، شرایط اقتضا میکنه که جهتِ #شهادت_گونه بودنِ رحلتشون بیشتر تقویت بشه؛ مثل شهادت #آتش_نشانان_پلاسکو، شهادت جمعی از فرماندهان در #سقوط_هواپیما در سال۶۰، #شهدای_سلامت، یا شهدای #ترور (شهدای محراب، حزب جمهوری، هسته ای و ...) که #جنبه_اجتماعی_بارز آنها کشته شدن در هنگام #خدمت_به_جامعه_اسلامی بوده. پس اطلاق عنوان #شهادت_گونه و #شهید_خدمت منعی از جهت دینی نداره.
«ساحت اندیشه، پیرامون دین و اندیشه دینی👇
«https://eitaa.com/sahat_andisheh
-----¦﷽¦-----
⭕️ #شهید_رییسی، باطل السحرِ افسونِ عدم مقبولیت #آخوند_سیاسی
#شهید_خدمت
#سید_ابراهیم_رییسی
#قسمت_سوم
سالیانی است که منادیان #جدایی_دین_از_سیاست، حنجره هایشان را پاره کردهاند و دم از مقبولیت #آخوند_غیر_سیاسی و عدمِ مقبولیت #آخوند_سیاسی میزنند.
گذشته از اشکالات نظریِ جدایی دین از سیاست و بطلانِ تاریخی ادعای مقبولیت آخوند غیر سیاسی، جمهوری اسلامی بزرگترین #خط_بطلان بر این دیدگاه است.
قبل از بیان مصادیق، باید عرض شود که میزان حضور مردم در تشییع جنازه سیاسیون، نشانهی روشنی بر میزان مقبولیت آنها نزد مردم هر جامعهای دارد.
بر این اساس از ابتدای جمهوری اسلامی مردم با شرکت در مراسم وداع و تشییع #آخوندهای_سیاسی، میزان علاقهی خود را به #آخوند_حکومتی و #حکومت_آخوندی نشان دادند؛ از تشییع جنازه طالقانی، مطهری، بهشتی، مفتح، مدنی، اشرفی اصفهانی، قاضی طباطبایی، دستغیب و ... گرفته، تا تشییع جنازه بینظیر #امام_خمینی. در این میان در دو دههی اخیر ندای عدم مقبولیت آخوندهای سیاسی در بین تودههای مردم - به علت مشکلات اقتصادی کشور - با صدای بیشتر و قویتری به گوش میرسید، که تشییع جنازه #شهید_جمهور، باطل السحرِ این افسون سیاسی شد.
پ.ن: عکس پیوست، توئیت روزنامهنگار انگلیسی ریوارد مدهرست؛ «میلیونها نفر در خیابانها هستند ... آنچه رسانههای غربی در مورد نفرت از رئیسی در ایران به شما گفتند، دروغ است»
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
«ساحت اندیشه، پیرامون دین و اندیشه دینی👇
«https://eitaa.com/sahat_andisheh
-----¦﷽¦-----
⭕️ رفراندومهای متعدد جمهوری اسلامی ایران، طی سی و پنج سال گذشته
#شهید_خدمت
#سید_ابراهیم_رییسی
#قسمت_چهارم
یکی از بیت الغزلهای معاندین جمهوری اسلامی - در طی دهههای گذشته - اینه که مردم، #جمهوری_اسلامی رو نمیخوان و اگه حکومت واقعاً معتقده که مردم میخوانش، پس چرا #رفراندوم نمیذاره🤔، تا ببینه چقدر مردم قبولش دارن، همینکه از زیر این کار شونه خالی میکنه، یعنی میدونه مردم این حکومت رو قبول ندارن!؟!😳😂😳
بگذریم از اینکه تا حالا هیچ کشوری #اصل_حکومت و همچنین #قانون_اساسی مملکتش رو - غیر از جمهوری اسلامی - به رفراندوم نذاشته😉، یکی از برکات #اغتشاشات و #رحلت_بزرگان اینه که بافتهی دشمنان نظام رو پنبه میکنه 👌
اگه فقط دوران رهبری #آیت_الله_خامنهای رو مرور کنیم، نتایج جالبی از حضور چندین میلیونی مردم در #بزنگاه_های _انقلاب بدست میاد؛
✅ رحلت #امام_خمینی (۱۳۶۸ش)
✅ تظاهرات #۲۳_تیر «حادثه کوی دانشگاه» (۱۳۷۸ش)
✅ تظاهرات #نه_دی (۱۳۸۸ش)
✅ تشییع جنازه #حاج_قاسم_سلیمانی (۱۳۹۸ش)
✅ در آخر هم تشییع جنازه مُحیِّرالعُقول #شهید_رییسی (۱۴۰۳ش)
همهی اینا مشت محکمی به دهان این یاوهسراها است 🤛 ...
پس باید گفت: «مَا رَأَیْتُ إِلَّا جَمِیلًا: جز زیبایی، چیزی ندیدم»
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
«ساحت اندیشه، پیرامون دین و اندیشه دینی👇
«https://eitaa.com/sahat_andisheh
-----¦﷽¦-----
⭕️ میخوای بدونی #شیعه هستی یا نه!؟!این مطلب رو بخون👇
#ویژه
#امام_باقر (علیه السلام)
امام باقر (علیه السلام) به جابر فرمودند:
بدان! تو #شیعه ما نخواهى بود، إلا اینکه اگر همه همشهريانت عليه تو یک زبان بگويند: «آدم بدى هستى»، اما اين سخن، تو را ناراحت نکند. همچنین اگر همه همشهریانت یکصدا بگویند: «آدم خوبى هستى»، اين هم خوشحالت نكند. بلكه خود را با #كتاب_خدا بِسَنج، اگر ديدى پوينده راه آن هستى ... پس ثابت قدم باش و بدان آنچه درباره تو میگویند، ضرری به تو نمی رساند. اما اگر ديدى از قرآن جدايى، پس چرا بايد خودت را فریب بدهی!؟!
📚 تحف العقول، ص۲۸۴
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
«ساحت اندیشه، پیرامون دین و اندیشه دینی👇
«https://eitaa.com/sahat_andisheh
-----¦﷽¦-----
⭕️ دو خاطره ی خواندی و جالب از زبان #امام_خمینی
#امام_خمینی
#قرآن و #نهج_البلاغه، دستاويزى براى #نفاق و #نفوذ
من نجف كه بودم، يک نفر از همين افراد (مجاهدین خلق) آمد پيش من. شايد بيست یا بیست و چهار روز، هر روز 😳 [مى]آمد آنجا، و روزى شايد دو ساعت از #نهج_البلاغه و #قرآن صحبت [می]كرد. همه حرفهايش را زد. من يك قدرى به نظرم آمد كه اين وسيله (وسیله گول زدن است) است؛ #نهج_البلاغه و #قرآن وسيله براى مطلب ديگرى است، و شايد بايد يادم بياورم آن مطلبى كه مرحوم #آسيدعبد_المجيد_همدانى به آن #يهودى گفته بود؛
می گويند يک يهودى در #همدان مسلمان شده بود. بعد خيلى به آداب اسلام پايبند شده بود؛ خيلى زياد! اين موجب سوء ظن مرحوم آسيد عبدالمجيد - كه يكى از علماى همدان بود - شده بود كه اين قضيه چيست!؟! 🤔 يكوقت خواسته بودش، گفته بود كه تو مرا می شناسى؟
(یهودی) گفت: بله.
گفت: من كی هستم؟
(یهودی) گفت: شما آقاى آسيد عبد المجيد.
گفت: من از اولاد پيغمبرم؟
گفت: بله.
(سپس آقا سید عبدالمجید گفت:) تو كى (هستی)؟
(گفت:) من يك يهودى بودم، پدرانم يهودى بودند و تازه مسلمان شده ام.
(آسید عبدالمجید)گفته بود: نكتهء اينكه تویِ تازه مسلمان - كه همه پدرانت هم يهودى بودند و من هم سيد و اولاد پيغمبر و ملّا و اين چيزها -، تو از من بيشتر مقدّسى، نكته اش چيست!؟! 🧐
شنيدم كه يهودى گذاشت و رفت! معلوم شد حُقّه زده. میخواسته با صورت (ظاهرِ) اسلامى كارش را بكند. من به نظرم آمد كه اين قضيه (هم چنین چیزی است).
خُب، من هم يك طلبه هستم؛ من اين قدر #نهج_البلاغه و #قرآن خوان نبودم كه ايشان بود! ده- بيست روز ماند. من گوش كردم به حرفهايش. جواب به او ندادم؛ همه اش گوش كردم. (او) آمده بود كه تأييد بگيرد از من [تأیید برای سازمان مجاهدین]. من گوش كردم و يک كلمه هم جواب ندادم. بعد هم معلوم شد كه مسأله همان طور بوده.
بعد هم كه آقايانی آمدند، که از ايران اشخاصى به آنها سفارش كرده بودند كه اينها را تأييد كنيد، اينها (افرادی فلان و بهمان) هستند. (با این وجود) من باور نكردم. حتى از آقايان خيلى محترم تهران سفارش كرده بودند كه اينها مردم چطور هستند؛ و من باورم نيامده بود. اينهايى كه اين قدر از قرآن و از نهج البلاغه و از ديانت زياد دم می زنند و بعد فقرات قرآن و نهج البلاغه را يكجور ديگرى غير از آنچه بايد معنا می كنند، اينها را نمی توانيم ما خيلى رويشان اطمينان داشته باشيم.
📚 صحيفه امام، ج8، ص143-144 (با تصحیح اندک عبارات)
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
«ساحت اندیشه، پیرامون دین و اندیشه دینی👇
«https://eitaa.com/sahat_andisheh
-----¦﷽¦-----
⭕️ چند خاطره، به مناسبت ۳۱ خرداد؛ سالگرد شهادت #مصطفی_چمران
🔻 گفتند "دکتر برای عروس هديه 🛍 فرستاده" به دو رفتم دم ِدر و بسته را گرفتم. بازش کردم. يک شمع 🕯 خوشگل بود. رفتم اتاقم و چند تا تکه طلا آويزان کردم و برگشتم پيش مهمانها ؛يعنی که اينها را مصطفی فرستاده. چه کسی می فهميد مصطفی خودش را برايم فرستاده 💝!؟!
🔻 از اهواز با دوتا لندرور 🚙🚙 را افتاديم. قبل از سه راهی ماشين اول را زدند. يک خمپاره هم سقف ماشين ما را سوراخ کرد و آمد تو. ولی عمل نکرد. همه پريديم پايين، سنگر بگيريم. دکتر آخر از همه آمد؛ يک گل 🌹 دستش بود. مثل نوزاد گرفته بود بغلش. گفت "کنار جاده ديدمش. خوشگله؟ 💗"
🔻 اسم چمران معروفتر از خودش بود. وقتی عکسش رسید دست اسرائیلی ها ، با خودشان گفتند: «این همان خبرنگاری 🎤 نیست که می آمد از اردوگاه ما گزارش بگیرد!؟!»
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
«ساحت اندیشه، پیرامون دین و اندیشه دینی👇
«https://eitaa.com/sahat_andisheh
-----¦﷽¦-----
⭕️ اصول دین چند بُوَد!؟! 😉
یکی از اساتید در درس #خارج_فقه فرمودند (حسب نقل): «اصول دین پنج تا است. البته برخی آن را سه تا دانستهاند که صحیح نیست و از سخنان عوامانه برخی از روشنفکران است»
در مورد این مطلب چند نکته عرض میشه؛
1️⃣ عقاید بنیادین اسلامی رو در اصطلاح «#اصول_دین» میگن. برای روشن شدن دقیق #اصول_دین، ابتدا باید مفهوم «اصول» و «دین» روشن بشه؛ چون جایگاه «مبادی تصوّری» (تعریفات) قبل از سایر مطالبه. #دین در اصطلاح (اصطلاح مورد پذیرش نویسنده)، به معنای اعتقاد به آفرینندهای برای جهان و انسان، و دستورات علمی متناسب با این عقایده. با توجه به این تعریف، هر دینی حداقل دو بخش داره؛ 1- عقیده یا عقایدی که حکم پایه و اساسِ اون دین رو داره. 2- دستورهای عملی که متناسب با اون پایه یا پایههای عقیدتیه. بنابراین بدون تناسب نیست که بخش عقاید در هر دینی، «اصول»، و بخش احکام عملی، «فروع» نامیده بشه.
2️⃣ ادیان توحیدی سه اصل مشترک دارند؛ 1- اعتقاد به خدای یگانه 2- اعتقاد به زندگیِ ابدیِ بعد از دنیا که نتیجه کارهاشون در دنیا رو دریافت میکنن 3- اعتقاد به بعثت افرادی از طرف خدا برای رسوندن مردم به کمال و سعادت. این اصول سهگانه، درواقع، پاسخهایی هست به اساسیترین سؤالاتی که برای هر انسان آگاه مطرح میشه: 1- مبدأ هستی کیست؟ 2- پایان زندگی چیست؟ 3- از چه راهی میتونیم بهترین برنامۀٔ زندگی رو بشناسیم؟
3️⃣ عقایدِ اصلی، لوازم و تفاصیلی داره که مجموعاً «سیستم عقیدتی دین» رو تشکیل میده. بنابراین «توحید»، «نبوت» و «معاد»، اساسیترین عقاید در همه ادیان آسمانیه، اما میشه عقاید دیگری رو ـ که یا از تحلیل آنها به دست میاد، یا از توابع اونهاست ـ طبق اصطلاحی خاص، جزء عقاید اصلی حساب کرد؛ مثلاً اعتقاد به «وجود خدا» یک اصل، و اعتقاد به «وحدت خدا» رو اصل دوم شمرد. یا اعتقاد به «اصل نبوت» رو یک اصل، و اعتقاد به «نبوت پیامبر اکرم» رو اصل دیگه ای به حساب آورد. یا «#عدل» ـ که یکی از عقاید فرعی توحیده ـ و «#امامت» ـ که از توابع نبوته ـ رو به عنوان دو اصل مستقل ذکر کرد. پس درحقیقت، استعمال واژه «اصل» در مورد اینگونه اعتقادات، تابع اصطلاح و قرارداده و جای بحث و مناقشه نداره، و محصور کردن اونها در سه یا پنج یا ... دلیلی نداره. برای تأیید این مطلب توجه کنیم که میشه #اصول_سه_گانه رو هم به یک اصلِ دیگه مثلاً «واجب الوجود» برگردوند، و گفت ما اصلاً «اصول» نداریم، بلکه فقط «یک اصل» در عقاید دینی داریم. منظورم اینه که بحث کردن در تعداد اصول دین، فایدهء بدرد بخوری نداره.
4️⃣ تا اونجایی که نویسنده میدونه، در منابع دینی چیزی با عنوان #اصول_دین و #فروع_دین (به معنای مصطلح امروزی) وجود نداره و این تقسیم بندی از طرف #متکلمان و در کتابهای کلامی مطرح شده
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
«ساحت اندیشه، پیرامون دین و اندیشه دینی👇
«https://eitaa.com/sahat_andisheh
-----¦﷽¦-----
⭕️ آخوند فاسد😡😷
آنقدر صدمهای که اسلام از یک #آخوند_فاسد میخورد از محمدرضا (#پهلوی) نمیخورد! در روایات هست که آخوند فاسد و مُلّای فاسد در جهنم از بوی تعفّنش اهل جهنم در عذاب هستند. در این دنیا هم از بوی تعفّن بعضی از آخوندهای فاسد، دنیا در عذاب است. ما طرفداری از #عمامه نمیکنیم، ما طرفداری از اسلام میکنیم. این اسلام پیش شما باشد مُعظَّم هستید، پیش هر کس باشد مُعظَّم است. عمل نکردن به اسلام و خیانت کردن به اسلام [از] مُعمّم باشد، بدتر است از آن کسی که غیر مُعمّم باشد؛ برای اینکه ضررش به اسلام بیشتر از دیگران است ...»
📚 صحیفه امام، ج۱۰، ص۲۷۸
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
«ساحت اندیشه، پیرامون دین و اندیشه دینی👇
«https://eitaa.com/sahat_andisheh
-----¦﷽¦-----
⭕️ امیرالمؤمنین (علیه السلام)، عارفی با دغدغه جامعه
#امیرالمؤمنین
#امام_خمینی
دسته زیادی خیال کردند معنای #عرفان🛕عبارت از این است که انسان یک محلی پیدا کند و یک ذکری بگوید و یک سری حرکت بدهد و یک رقصی 🕺 بکند و ...، این معنی #عرفان است!؟! مرتبه اعلای عرفان را #امام_علی (سلام الله علیه) داشته است و هیچ این چیزها در کار نبوده. خیال میکردند که کسی که عارف است باید از همه چیز بکلی کناره گیری کند و مقداری ذکر بگوید و یک قدری تَغَنّی کند و دکّانداری [نماید]. #امیرالمؤمنین در عین حالی که «اَعرَفُ خَلقِ الله» (عارف ترین انسان) بعد از رسول الله به خدا بود، با این وجود نرفت کنار بنشیند و هیچ کاری به هیچی نداشته باشد، هیچ وقت هم #حلقه_ذکر نداشت، مشغول بود به کارهایش، ولی آن (ذکر) هم بود.
خیال میشود که کسی که #اهل_سلوک است، باید به مردم دیگر کار نداشته باشد؛ در شهر هرچه میخواهد بگذرد، من اهل سلوکم؛ بروم یک گوشهای بنشینم و وِرد بگویم و سلوک - به قول خودش - پیدا کند. این سلوک در #انبیاء و #اولیاء زیادتر از دیگران بوده است، لکن نرفتند توی خانهشان بنشینند و بگویند که ما اهل سلوکیم و چکار داریم که به ملت چه میگذرد!
اگر بنا باشد که اهل سلوک بروند کنار بنشینند، پس باید انبیا هم همین کار را بکنند، و نکردند. «موسی بن عمران» اهل سلوک بود، ولی با این حال، رفت سراغ #فرعون و آن کارها را کرد، «ابراهیم» هم همینطور، #رسول_خدا هم که همه میدانیم.
📚 صحیفه امام، ج۲۰، ص۱۱۶
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
«ساحت اندیشه، پیرامون دین و اندیشه دینی👇
«https://eitaa.com/sahat_andisheh
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
-----¦﷽¦-----
اگه میخوای در تبلیغ برای #نامزداصلح_جبهه_انقلاب خوب و فنی عمل کنی و طرف مقابلت رو قانع کنی،حتماً این چند دقیقه رو گوش بده 🎙
چند تا #تکنیک_کاربردی_و_مهم برای #متقاعدسازی_مخاطب 🗣 بیان شده که حتماً به کارتون میاد👌
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
«ساحت اندیشه، پیرامون دین و اندیشه دینی👇
«https://eitaa.com/sahat_andisheh
-----¦﷽¦-----
⭕️ #تبلیغات_پارتیزانی، بهترین شگرد برای رسیدن به هدف ِمطلوب در زمانِ کوتاه
#جنگ_چریکی یا #پارتیزانی توی اوضاع و احوالی به کار میاد که طرف مقابل از لحاظ عِدّه (#تعداد) و عُدّه (#توان) از شما جلوتره. در این حالت میتونیم در قالب #گروههای_کوچک به طرف مقابل ضرباتی 👊 رو وارد کنیم که از تصوّر انسان دوره 🤯
اینجور عملیاتها، در حالتی که امکان هماهنگی بین نیروهای عمل کننده وجود نداره، بسیار تاثیرگذاره👌.
یعنی چندتا #چریک 🥷 با چند تا #اسلحه_سبک کاری میتونن کاری با #یک_لشکر بکنند که بعضی وقتها از عهده چندتا #تیپ و #لشکر هم بر نمیاد؛
مثلاً چندتا #نوجوان و #جوان، با تبلیغ #خونه_به_خونه🏙، تبلیغ توی محله 🏘، تبلیغ سر #صف_نانوایی🍞، و ...، کاری میتونن بکنند که از عهده #صدا_و_سیما برنمیاد. به عنوان مثال فقط کافیه #مؤدبانه و با رویی خوش☺️ به افراد بگیم: اگه به فلانی رأی دادی، یه #باک_بنزین (۶۰ لیتر) ⛽️ شد #یک_میلیون_و_پونصد 😱🤯، نگی چرا!؟!
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
«ساحت اندیشه، پیرامون دین و اندیشه دینی👇
«https://eitaa.com/sahat_andisheh
-----¦﷽¦-----
⭕️ دروغ بزرگ = دروغ باورپذیر
#کارگزاران
#اصلاحات
#اعتدال
#دروغ_بزرگ یا #دروغ_گوبِلزی یکی از مشهورترین تکنیکهای تبلیغاتی در #دنیای_سیاست هستش.
از #ژنرال_گوبِلز وزیر تبلیغات#هیتلر نقل شده:
«مردم #دروغ_بزرگ را زودتر از دروغ کوچک باور میکنند، و اگر دروغی را مکرراً تکرار کنید، دیر یا زود آن را باور خواهند کرد»
📚منبع:
Langer, Walter. A Psychological Analysis of Adolf Hitler: His Life and Legend. All-about-psychology. com. p57
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
«ساحت اندیشه، پیرامون دین و اندیشه دینی👇
«https://eitaa.com/sahat_andisheh