🍁زنان مطرح در واقعه عاشورا🍁
✳️( قسمت اول)
✅يكى از مباحث قابل طرح نقش زنان در حادثه عاشورا است كه در روزگار ما بسيار حائز اهميت است در متن زیر نام زنان مطرح در واقعه عاشورا و پس از آن آمده است:
1⃣ امّ البنين
فاطمه كِلابى، مادر چهار شيرمرد از فرزندان اميرمؤمنان عليه السلام، يعنى: عبّاس و سه برادر ديگرش و مشهور به «اُمّ البنين» است. در مقاتل الطالبيّين آمده است:
امّ البنين - كه مادر چهار برادرِ كشته شده بود - به بقيع مىرفت و در آنجا، اندوهگينترين و سوزناكترين مرثيهسرايىها را براى پسرانش انجام مىداد. مردم، نزد او گِرد مىآمدند و به آن مرثيهها گوش فرامىدادند. مروان هم از جمله كسانى بود كه به بقيع مىآمد. او به مرثيه اُمّ البنين، گوش مىداد و مىگريست.
🍁🍁🍁🍁🍁
2⃣ امّ سلمه
امّ سلمه، همسر بزرگوار پيامبر (صلى اللَه عليه و آله) كه رابطه عاطفى عميقى با اهل بيت پيامبر صلى اللَّه عليه و آله داشت، در قيام امام حسين عليه السلام، رازدار قيام و شهادت ايشان بود. پيامبر صلى اللَّه عليه و آله قطعهاى از خاك كربلا را به وى داده بود و خبر داده بود كه هرگاه اين تربت تبديل به خون شد، حسين شهيد شده است.
امّ سلمه قبل از حركت، سخنانى با امام (عليه السلام) داشت و روز عاشورا از طريق ديدن پيامبر (صلى اللَّه عليه و آله) در خواب و نيز خون شدن خاكى از كربلا كه در نزدش بود، از شهادت امام عليه السلام آگاهى يافت. او از اولين به سوگ نشستگان براى سالار شهيدان است.
🍁🍁🍁🍁🍁
3⃣ امّ كلثوم، (دختر امام على (ع))
در بسيارى از وقايع حماسه كربلا و پس از آن، نام امّ كلثوم آمده است. درباره اين كه امّ كلثومِ حاضر در واقعه كربلا، همان زينب عليهاالسلام است يا دختر ديگر امام على و فاطمه (عليهماالسلام) يا دختر اميرمؤمنان از غير فاطمه (عليهاالسلام) نظر قاطعى نمىتوان ابراز كرد.
🍁🍁🍁🍁🍁
4⃣ رباب همسر امام حسين (عليه السلام)
رباب همسر باوفاى امام حسين (عليه السلام) و مادر سكينه و عبداللَّه بن الحسين (كودكى كه در آغوش امام حسین (عليه السلام) به شهادت رسيد) است. علاقه امام به وى، از شعرى كه براى او و سكينه سروده، آشكار مىشود: لَعَمرُكَ إنَّني لَاُحِبُّ داراًتُضَيِّفُها سُكَينَةُ وَالرَّبابُ
📚 دانشنامه امام حسين (عليه السلام) بر پايه قرآن، حديث و تاریخ، ترجمه عبدالهادی مسعودی، ص107
____________________
🌺کانال ریحانه بهشتی🌺
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
شرح کتب علامه حسن زاده آملی
#استادصمدی_آملی #هم_کفوبودن_زن_و_مرد ✅قسمت_اول هیچ مرد صاحب عصمت را نمییابی که زن او هم صاحب عصمت
#استاد_صمدی_آملی
#هم_کفوبودن_زن_و_مرد
✅قسمت دوم
خود به خود باید بپذیرد که علی هم معصوم است.برای اینکه نکاح و ازدواج بر مبنای کفائت و هم کفو بودن است ،این یک فرمایش است.
بعد هم در روایت از جناب رسولالله هم آمده «و فی الاثر نبوی یا علی لولاک لما کان لها کف علی وجه الارض»اگر علی تو نبودی برای فاطمه کفو و همسنگی ،در زمین پیدا نمیشد .
یا در اثر الحدیث امام صادق سلام الله علیه هم آمده که: «لولا ان الله خلق امیرالمومنین علیه السلام لفاطمه ما کان لها کفو علی وجه الارض»که اگر خداوند امیرالمؤمنین را برای فاطمه خلق نمیکرد ،این «لفاطمه اش»خیلی شیرین است ،اصلا امیرالمومنین را خدا خلق کرده برای فاطمه خلق کرده ،اگر ایشان خلق نمیشد برای فاطمه کفوی پیدا نمیشد حالا شاید شما مثلاً از جنبه فرض ذهنی بفرمایید خوب حالا کف پیدا نشود و فاطمه هم ازدواج نکند بله
،ازدواج نکند،
یک فرض توهمی است آن یازده نور پاک باید از کجا پیاده شود؟ نمیشود
«سبحان الذی خلق الازواج کلهامما تنبت الارض و مما لا یعلمون»در اصول کافی هم از امام موسی بن جعفر علیهمالسلام آمده حضرت فرمود:بین الرسول الله صلی الله علی آله و سلم جالس اذ دخل علیه ملک له اربعه و عشرون وجها»این هم روایت شریفی و خیلی حرف داره.
که جناب رسولالله نشسته بودند و ملکی بر ایشان نازل شده است که این ملک بیست و چهار تا صورت داشت چقدر خوب، اربعه و عشرون وجه بیست و چهار صورت داشت.
این یک ملک بیست و چهار صورت، صور برزخی است نه آنوقت.اون ملک فرمود که
فقال :یا محمد صلی الله علیه و آله و سلم و اثنی الله عز و جل ان ازوج نور من النور
خداوند مرا برانگیخت، فرستاد که من بیایم نور را با نور تزویج کنم. قال من من ؟نور با نور با هم ازدواج دهی یعنی
کی با کی را؟قال :فاطمه من علی ،
میخواهیم فاطمه را با علی ازدواج بدهیم بعد در آخر،فصل آخر، فرموده اند که «والنکاح علی الکفایه »
که نکاح برمبنای کفائت و هم کفو بودن است ، و «لیس لغیر المعصوم علی ذات العصمه سبیل»
برای کسی که معصوم نیست ،بر زنی که معصوم هست راه استیلا و تسلط بسته است.
و لذا غیرمسلمان نمیتواند بر مسلمان استیلا داشته باشد سلطنت داشته باشد.
غیر شیعه نمیتواند بر شیعه سلطنت داشته باشد.
________
🌺کانال ریحانه بهشتی🌺
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
زنان مطرح در واقعه عاشورا
✳️(قسمت دوم)
4⃣ رباب
⬅️اُحِبُّهُما وَ أبذُلُ بَعدُ مالي وَلَيس لِلائِمي فيها عِتابُ؛ به جانت سوگند، من خانهاى را دوست دارم كه سَكينه و رَباب در آن پذيرايى كنند. من آن #دو را دوست دارم و دارايىام را [براى آنها] مىدهم و سرزنشگرم را ياراى سرزنش نيست.
رباب را زنى #زيبا، خردمند، بافضيلت و شاعر گفتهاند و او كه #شاهد شهادت شوهر، فرزند و ديگر نزديكان خويش بود تنها #يك سال پس از واقعه عاشورا زنده بود و در اين مدت زير هيچ #سايهاى نرفت و برخى گفتهاند كه در اين مدت بر سرِ مزار امام (عليه السلام) به سوگ نشست. در نقلى آمده كه در جواب خواستگارانش گفت: نمىخواهم پس از پيامبر خدا (صلى اللَّه عليه و آله)، #پدر شوهرى برگزينم خانه وى توسط #فرماندار_يزيد در مدينه تخريب شد. رباب، #مرثيههاى جانگدازى در رثاى امام حسين (عليه السلام) سروده است، از جمله:
آن كه نورى پرتوافشان بوده است، اكنون كشته دفن ناشده كربلاست. نواده پيامبر! خدا تو را از سوى ما جزاى نيكو دهد![تو] از زيان وزن اعمال [در قيامت]، دور گشتهاى. تو براى من كوهى سخت بودى كه به آن، پناه مىبردمو تو با رحمت و ديندارى با ما مصاحبت مىكردى. [پس از تو] چه كسى براى يتيمان باشد و چه كسى براى درخواست كنندگان؟ و چه كسى نياز را برطرف كند و مسكينان، به چه كسى پناه برند؟ به خدا سوگند، پس از تو با هيچ كس ديگرى ازدواج نخواهم كرد تا آن كه ميان شن و گِل، مدفون و ناپيدا شوم.
🍁🍁🍁🍁🍁
5⃣ زنان #بنى_عقيل
دختران #عقيل (كه شهيدان گرانقدرى از بنى عقيل را دركوفه و كربلا تقديم كرده بودند) #مرثيه تكان دهندهاى هنگام بازگشت اسيران اهل بيت پيامبر (صلى اللَّه عليه و آله) به مدينه داشتند.
در #الإرشاد مفيد، آمده است: #اُمّ_لقمان، دختر #عقيل بن ابیطالب، وقتى #خبر شهادت امام حسين (عليه السلام) را شنيد، #ماتمزده بيرون آمد و خواهرانش: #اُمّ_هانى، #اسماء، #رَمْله و #زينب، دختران عقيل بن ابیطالب با او بودند.
او براى كشتگان #طَف مىگريست و مىگفت: به پيامبر (صلى اللَّه عليه و آله) چه خواهيد گفت، اگر از شما بپرسد: «شما - اى واپسينْ امّت - چه كرديد با نسل من و خانوادهام، پس از، از دست دادن من كه برخى از آنها اسيرند و برخى در #خون غلتيدند؟ من برايتان خيرخواهى كردم و اين، پاداش من نبود كه با خويشانم، پس از من بدرفتارى كنيد!»
🍁🍁🍁🍁🍁
6⃣ زنان #بنى_هاشم
زنان بنى هاشم #سالها بر فاجعه كربلا گريستند و نقش مهمى در #پاسداشت ياد و راه شهيدان و محكوميت جنايتكاران اين حادثه داشتند. در #كامل_الزيارات آمده است كه امام صادق (علیه السلام) فرمود: هيچيك از زنان ما #خضاب نكرد و #روغنى استفاده ننمود و #سُرمه نكشيد و #شانه نزد، تا اين كه سرِ #عبيداللَّه بن زياد را برايمان آوردند. ما پس از آن نيز #همواره گريان بوديم.
در #المحاسن نيز به نقل از #عمر بن على بن الحسين (عليه السلام) مىگويد: وقتى حسين بن على (عليه السلام) كشته شد، زنان بنى هاشم لباس #سياه و خشن بر تن كردند و از هيچ گرمى و سردىاى، #شِكوه نمىكردند. در [موقع] سوگوارى آنان، على بن الحسين (زين العابدين عليه السلام) #غذا تهيه مىكرد.
🍁🍁🍁🍁🍁
7⃣ زينب كبری (عليهاالسلام)
زينب (عليهاالسلام) از #آغاز قيام امام حسين (عليه السلام) همراه #برادر شد و در تمام دوران #قيام، همدل و همراه و رازدار او بود. گفتگوهاى او با امام (عليه السلام) در شب #عاشورا، حضورش در كنار بدن على اكبر (عليه السلام) و #سيدالشهدا در روز #عاشورا رثاى جانسوز او در #كنار قامت خونين برادر و خطاب او با پيامبر خدا (صلى اللَّه عليه و آله) در روز #يازدهم محرم از صفحات زرين و جاودانه زندگانى سرشار از #جلالت، شكيبايى و والايىِ اوست.
او #پس از حادثه عاشورا شكوهمند و #استوار سرپرستى، قافله #اسيران را به عهده گرفت و با شجاعت و صلابت و درايت، كار را به #پايان برد.
🍁🍁🍁🍁🍁
8⃣ #سكينه دختر امام حسين (عليه السلام)
وى در كربلا، حدود #نُه سال داشت و نوعروس بود و شوهرش #عبداللَّه بن الحسن عليه السلام در كربلا به #شهادت رسيد. امام حسين (عليه السلام) به شدت به وى #علاقه داشت. اين علاقه در شعرى از امام (عليه السلام) بيان شده است. وى در زمره اسيران به #كوفه و شام و سپس به #مدينه رفت و در آنجا زيست. او در سفر اسارت، نقشى #مؤثر داشت و اين جمله او خطاب به يزيد: «اى يزيد! آيا دختران پيامبر خدا، بايد اسير باشند؟!» مجلس يزيد را دگرگون ساخت.
سكينه را زنى خوشخو، ظريف، زيبا، عفيف، اهل شعر و ادب و از راويان حديث شمردهاند. بزرگان قريش و بزرگان شعر و ادب در مجلس وى حاضر مىشدند.
📚 دانشنامه امام حسين (عليه السلام) بر پايه قرآن، حديث و تاریخ، ترجمه عبدالهادی مسعودی، ص107
________
🌺کانال ریحانه بهشتی🌺
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
08-pedar madar.mp3
1.04M
#گزیده_بیانات_صوتی
#سبک_زندگی
🔈 استاد صمدی آملی
📜 #پدرومادر
____________
🌺کانال ریحانه بهشتی🌺
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
#استادصمدی_آملی
#پدرومادر
عمده در بحث پدر و مادر این است که هرشخصی، هر کسی که نسبت به دیگری سمت بهشت را، سمت فاعلی را داشته باشد: از او تعبیر به« اب» می فرمایند.
اگر در جهت مرد باشد. و یا از او تعبیر به« ام »میفرمایند، اگر در جهت زن باشه و لذا به تعبیر شریف روایت ،فرمودهاند.
«الولد سرّ ابیه» فرزند سرّ پدرش است، اگر سرّ اینکه این فرزند از پدر و مادر به دنیا آمده است، به همین اندازه فرزند سرّ پدر و مادر است، از آن جنبه حالات شخصیت و لذا فرمودهاند، اگر میخواهید افراد را شناسایی کنید یکی از بهترین راههای شناسایی آنها پدر و مادر است.
🔸اگر میخواهید ازدواج کنید قبل از اینکه تحقیق از اخلاق دختر گیرش بیاورید یا از اخلاق پسر، اول پدر و مادرش را بشناسید، اول مادرش را، اول پدرش را، چون 《الولد سرّ ابیه》 اگر در همین اندازه بخواهیم پدر و فرزند را معنا کنیم، بعد برویم ببینیم دختر چه خصوصیاتی دارد، پسر چه حالاتی دارد؟ اول پدر ومادر را شناسایی کنید.
👈آنها ریشه اند، نطفه ریشه است، حالات پدر و مادر ریشه است، آن اندیشه، خیالاتشان، امور شبانه روزی شان، آنها اساس کار این فرزند است؛خودش خوب است درسته ،پدر و مادر را هم ببینید کی است؟
👈چون پدر و مادر ریشههایی را در فرزند القا می کنند که آن ریشه ها، تار و موهایی را در فرزند پدید می آورد.
____________________
🌺کانال ریحانه بهشتی🌺
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
🍁 زنان مطرح در واقعه عاشورا🍁
✳️ (قسمت سوم)
9⃣ فاطمه دختر امام #حسن (عليه السلام)
💠 وى همسر امام زين العابدين (عليه السلام) و مادر امام باقر (عليه السلام) و مادربزرگِ ساير امامانِ اهل بيت (عليهم السلام) است. درباره او از امام صادق (عليه السلام) روايت شده كه: چنان شخصيت راستگو و درستكردارى بود كه در ميان خاندان حسن (عليه السلام) زنى چون او ديده نشده است. وى از جمله راهيان سفر سخت #اسارت است.
🍁🍁🍁🍁🍁
🔟 فاطمه دختر امام #حسين (عليه السلام)
💠 وى دختر بزرگ امام #حسين (عليه السلام) و همسر #حسن مثنّى (فرزند امام مجتبى (عليه السلام)) است. امام حسين (عليه السلام) درباره او فرموده: او بيش از دختر ديگرم به مادرم فاطمه دختر پيامبر خدا (صلى اللَّه عليه و آله) شبيه است. همسرش در كربلا، #مجروح در ميان شهدا افتاده بود و پس از پايان نبرد معلوم شد كه #زنده است؛ زيرا بستگان او در لشكر عمر سعد، مانع كشتن او شده بودند. فاطمه به عنوان #اسير به كوفه و شام رفت. او روايتگر برخى حوادث مربوط به خيمهها و مجلس يزيد است. #خطبهاى در كوفه به او منسوب است.
🍁🍁🍁🍁🍁
1⃣1⃣ فاطمه دختر امام على (عليه السلام)
💠 وى كه «فاطمه #صغری» نيز ناميده شده، به همراه همسر شهيدش #ابوسعيد بن عقيل در كربلا حضور داشت و سپس به سفر #اسارت رفت. وى از #راويان حوادث كربلاست.
🍁🍁🍁🍁🍁
2⃣1⃣ اسماء، همسر #مختار
💠 تاريخ #اليعقوبى، سرنوشت او را چنين نقل مىكند: #مصعب بن زبير، اسماء دختر نعمان بن بشير (همسر مختار) را دستگير كرد و به او گفت: نظرت درباره #مختار چيست؟ او گفت: به نظر من او انسانى باتقوا #پاك و روزهدار بود. مصعب گفت: اى دشمن خدا! تو از كسانى هستى كه مختار را از #عيب، مُبرّا مىدانى؟! سپس دستور قتل وى را داد و گردن او را زدند. او اولين زنى بود كه با #زجر، گردنش زده شد.
📚 دانشنامه امام حسين عليه السلام بر پايه قرآن، حديث و تاریخ، ترجمه عبدالهادی مسعودی، ص107
____________________
🌺کانال ریحانه بهشتی🌺
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
✅معرفی کانال خوب مداحی
پیشنهاد عضویت🔰🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2818441239C7457dff5c6
06-kefat ieman.mp3
3.23M
#گزیده_بیانات_صوتی
#سبک_زندگی
🔈 استاد صمدی آملی
📜 #کفوبودن_زن_و_مرد
________
🌺کانال ریحانه بهشتی🌺
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
✅ #استادصمدی_آملی
✅ #کفوبودن_زن_و_مرد
🆑قسمت اول
ایشان تریحی مؤلف است گوید: «الکفائت بالفتح الکفائه، کفایه که همزه دارد، تساوی الزوجین فی الاسلام و الایمان》 خیلی خوب، قید خوشی آورده که اینکه میگوییم، باید زن و مرد کفوهم باشند. به این معنا که زن و مرد در اسلام وایمان همکفو باشند. اسلام، زن اگر خیلی مؤمن هست، مرد، نه در حد مسلمانی خیلی عادی است، بله خوب اینها کفو هم نمیشوند.
👈پسفردا گرفتاری پیش میآید، خانم براساس ایمانش درجات علم و ایمانیاش، میخواهد برنامه داشته باشد ،شب دارد، خلوت دارد، سکوت دارد. بعد با مرد ازدواج کند فردا بیاید تمام این امور را قطع کند که نه، تو باید در همین حدی که من مسلمان هستم، مسلمانی بکنی.این که نمیشود، زن و مرد کفو نمی شوند.
👈 اینم متعارف نماز میخواند، اون هم نماز خوان است، او متعارف روزه میگیرد،این هم روزه میگیرد هر دو تا مسلمان عادی هستند. خوب است هم کفو هم هستند، اما یکی درجات علمی طی کرده، دیگری اینجور درجات علمی طی نکند، حالا باز بخصوص در جانب زن، مرد اگر درجات علمی طی کند، زن بنده خدا میگه میرویم خونه اش خدمت میکنیم، زحمت میکشیم خلوت می شود که ایشان میتواند تحصیل کند.
👈تحقیق کند، بر درجات ایمانش افزوده شود یک جور میتواند خادم باشد، اما به عکس اگر باشد گرفتاری پیش می آید، اگر خانم در درجات علمی و ایمانی بالا باشد و مرد بخواهد در آن رتبه نباشد، اینجا لازمهاش این است که یا زن تابع مرد بشود و بیاید در امور عادی خانوادگی معطل شود، حیف است وقت زن، عمر زن، تحصیلاتی که کرده، تألیفاتی که میتواند انجام دهد در آن مقاماتی که قرار دارد حالا بعد از ازدواج تمام این زحمات تمام آن علوم و معارف، او همه بیاید برای اینکه این بنده خدا گفت بله وباید همسر این آقا باشد و از آن طرف هم دستورات شرعیه هم مرد را حاکم در مسئله منزل کرده و زن را بهعنوان یک نیروی زیر دست مرد قرار داده، باید تمام استعدادهای او، علم و دانش او همه از بین برود که فقط چون حالا بله گفت برای ازدواج، باید یک عمر به پای یک پلو پختن و لباس شستن و امثال اینها معطل بشوند.
👈 این هم ظلمی در حق زن است حالا که همه خانمها که نمیتوانند راه تحصیل را، راه علوم و معارف را، انسان شدن را، برایشان زمین پیش نمیآید که بتوانند به راحتی طی کنند، حالا که یک تعدادی موفق شدند چرا اینها را از آن مرتبه سقوطشان بدهیم این است که اگر درجه مرد و زن در مراتب ایمانی و اسلامی هم، هم کفو باشند خیلی خوب است. این فرمایش جناب تریحی است. که کفائه،«الکفائه بالفتح والمد تساوی الزوجین فی الاسلام و الایمان»
_________________________________
🌺کانال ریحانه بهشتی🌺
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
✅ #استاد_صمدی_آملی
✅ #کفوبودن_زن_و_مرد
🆑قسمت دوم
حالا مثلا خانم سنی هست، مرد شیعه است کفو نیستند، بالعکس مرد سنی است خانم شیعه هست، هم کفو نیستند.
👈البته توجه داشته باشید چنین نیست که اگر زن و مرد کفو هم نباشند از جنبه شرعی حرام باشد ازدواج کنند بحث حرمت شرعی نیست. بحث این است که بخواهیم یک خانواده و یک زندگی معتدلی را در هر محیطی داشته باشیم از آن باب، این مطلب را مطرح میفرمایند، یک وقتی ازدواج زن و مرد براساس عیوبی دچار اشکال است که باید از هم جدا بشوند آنها در فقه روشن شده است یا از جنبه حقوق شرعیه ای که زن و مرد بر گردن یکدیگر حق دارند، که بر زن واجب است یک اموری را تمکین میکند. بر مرد واجب است اموری را برای خانم فراهم کنند که این در قسمت در بخش واجبات قرار میگیرد بعضی از امور جزء محرمات در محدوده ازدواج است
👈 مانند برخی از مواردی که فقه دارند مثل اینکه خانم در ایامی که عذرشرعی دارد، حق ندارد مرد بر خلاف حرمت شرعی عمل کند یا موارد استثنا های دیگری هم پیش میآید. اینها جزء محرمات میافتد. اما اگر میخواهیم یک ازدواج معتدلی در اجتماع داشته باشیم. خوب ازدواجی است که باید ازدواج براساس کفایت باشد یکی از شرایطش یکی از امور قابل مهمش همین است. اما این معنایش این نیست که اگر زن و مرد کف هم نبودند ازدواج باطل است یا ازدواج خلاف این نیست، این کف بودن به این جهت است. باز در امر شرعی بله یک وقتی مرد کافر باشد زن مسلمان باشد اینجا که به تعبیر آقایان حق ندارد ازدواج کند اصلاً، چون لازمه ازدواج تسلط مرد بر زن است، «الرجال قوامون علی النسا»و زن مسلمان و مؤمن در تحت تصرف مرد کافر درنمیآید «لن یجعل الله للکافرین علی المومنین سبیلا»این روی آن مبنا باز میافتد.
👈حالا بیاییم در بخش شیعه و سنی چون بخش اسلام در کار است اصل ازدواج شیعه و سنی با همدیگر خلاف نمیشود از جنبه حکم شرعی، حالا مگر مرجع تقلید بزرگواری، بخواهد استنباط کنند اشکال و اشتباه در این ازدواج را، به هرحال آن چون اصل اسلام را هر دو مسلمان هستند تجویز، اما به نظر شیعه آن هایی که اهل سنت هستند مؤمن نمیشوند حالا شاید خیلی از امور ایمانی را که قرآن نقل فرمود آنها را هم اجرا کنند اما بزرگترین اصلی که خلافت بلافصل رسولالله مال امیرالمؤمنین هست را او قائل نیست و اعتقاد ندارد.
_________________________________
🌺کانال ریحانه بهشتی🌺
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3