سیدالعلماء
[برای محصلینی که تازه به حوزه ورود کردهاند]
بسم الله الرحمن الرحیم
«قدأنزل الله إلیکم ذکرا * رسولاً یتلوا علیکم آیات الله مبینات لیخرج الذین آمنوا و عملوا الصالحات من الظلمات إلی النور» (طلاق/11-10)
❗️ انسان فطرتاً پرسشگر است و مانند دیگر حیوانات نیست بلکه حیوان مخصوصی است که ذاتاً دانشجو است.
🔺 گاه گاهی دانشمندی پیدا میشود که بال و پر دانش او رشد کند و او را به سوی آنچه که به آن جاهل است و میخواهد بفهمد، و در وجودش تشنگی نسبت به آن قرار داده شده، پرواز می دهد و دانشجو میشود.
وقتی هم که به آن رسید و اطلاعاتی به بشر داد، دانشمند و فیلسوف و استاد میشود.
🔸 اگر این سخن به نظر شما منطقی برسد، باید همه اساتید دانشگاهها را قلم بگیرید. مگر یکی دو نفر در گوشه و کنار که جهل درون خودشان را درک کردهاند و ناله دلشان را در طلب دانش شنیدهاند و سوزش جهل را نتوانستند تحمل کنند و لذا بال و پر انسانیشان رشد کرده و آنها را به پرواز به سوی چشمههای علم حرکت داده.
✅ با این تعریف از دانشمند، بر ما لازم میشود که آن را در کتاب و دفترمان بنویسیم با این عنوان که من کیستم؟ من علی پسر حسین متولد… نیستم! اینها همه حرفهای زیادی است. من موجودی هستم که در درونم این تشنگی وجود دارد که میخواهم بدانم کیستم؟ و چیستم؟ و چه خواهم شد؟ اینهاست که به دردم میخورد و طالب آن هستم. اینها ظلماتی است که مرا فراگرفته و میخواهم از این چاه ظلمت بیرون بیایم.
"پاک و صافی شو و از چاه طبیعت بدرآی
کـه صفایی ندهـد آب تراب آلـوده"
🔹 حس کن که تو موجود زمینی نیستی و کاخ نشینی نه برای استفاده از امکانات متعدد مادی و…! اینها همه مثل یک بهاری میماند که پشت سرش خزان است و همه این برگها میریزد. تو میمانی و آن جهلی که داشتی.
♦️ آنوقت کتابی را که آمده تا «یخرجهم من الظلمات إلی النور» را اگر یافتی شب قدر روی سرت میگذاری و از خدا نور علم استدعا میکنی. آنوقت روانه حوزه میشوی و نامنویسی میکنی. ولو اینکه دکترا گرفته باشی. چون میبینی که این علوم عطش تو را مبدل به سیرابی نکرد.
❌ فرق است میان کاری که باید انجام داد با کاری که اگر انجام ندهی زیان کردهای. «إن الإنسان لفی خسر» این است که معلم دلسوز تا چشمش به یک جوان و نوجوان افتاد میگوید دیشب چند ساعت تلویزیون نگاهکردی؟ همهاش عمرت را تلف کردی! چقدر روزنامه مطالعه کردی؟ همهاش عمرت را تلف کردی.
⁉️ [اگر] میگوید رهبر فرموده ما باید همه چیز را بدانیم. جواب میدهند نه جانم! رهبر یک جملهای فرموده که شرحش را باید در مدرسه کرد. به این صورت که باید برای دانشها اولویت بندی درست کرد. چون من و شما که نمیدانیم چقدر عمر میکنیم؟ به کجا میرسیم؟ پس باید دست خالی نباشیم. پس آن دانشی را که باید حتماً تهیه کرد و به عنوان زاد و توشه، در درون گذاشت باید تهیه کرد تا نوبت به دومی و سومی برسد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
"ز پشت پــدر تا به پایان شـیب
نگر تا چه تشـریف دارد ز غیـب"
♦️ بنشین سیر حرکت خود را از وقتی که سلول تو در پشت پدرت پیدا شد، بررسی کن تا اینجا ببین چه تغییراتی کردهای و چه دستی تو را اینگونه رشد داده! آن دست و قدرت نامش قادر متعال است که پشت سرهم برایت خلعت فرستاده. یعنی تو را پله پله توجه کرده و زیر بال و پر گرفته و تربیت کرده. بنابراین او را ستایش میکنی.
🔸 آنوقت متوجه میشوی که چرا هر روز این جمله را تکرار میکنی: «الحمد لله رب العالمین»
🔹 حضرت صادق (علیهالسلام) در آخر عمر مبارکشان بر اثر زهر بدنشان آب شده بود ولی به کسی که به عیادت ایشان آمده بود فرمودند: چرا گریه میکنی؟ برای مومن هرچه پیش میآید خیر است.
🔺 این هم پیام اسلام است. آخرین سخن آن حضرت از حکمتها و پیامهای اسلام است که ای کسی که خدا را باور میکنی و در صف مومنین وارد میشوی بدان هیچ چیزی پس از این به زیان تو نخواهد بود.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
[برای محصلینی که تازه به حوزه ورود کردهاند] بسم الله الرحمن الرحیم «قدأنزل الله إلیکم ذکرا * رسولاً
🔺 نکته دیگر آنکه وقتی انسان مشغول به تحصیل یک رشتهای شد، اگر رشته بدرد بخوری بود باید با تمام وجود به آن بپردازد و حتی نصف وجودش یا ربع یا ثلثش را هم اگر به چیز دیگری بدهد، آن هم درست پیش نمیرود.
🔸 دروس طلبگی هم همینطور است. همه باید روی حساب باشد. اینکه شوق من به فلان چیز است در کار نباشد. بلکه اگر معلم دلسوز گفت که این را بخوان، کتاب را تمام کن، تمام کن! نصفه کاره نگذار. تا آن را تمام نکردهای رها نکن و به کار دیگر نپرداز.
🔹 وقتی بشر اینگونه موفق شد تکالیف عقلی و شرعی خودش را انجام بدهد، ظلمتهای جدیدی را در خودش کشف میکند. آنوقت نوبت به هدایت خاص الهی میرسد که قرآن کتاب این هنر و فضیلت است که بشر را در هر رتبهای که رسد از یک ظلمت به یک نور دیگر منتقل کند.
♦️ از این رو در بحارالأنوار روایتی هست راجع به اهل عقل که ده ویژگی برای اهل عقل بیان میکند. یکی از آنها این است که تا دم مرگ از یادگرفتن سیر نمیشود. یعنی همیشه حس ظلمتش عوض میشود. ظلمات، رنگ به رنگ میشود.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔴 به مناسبت صلح امام حسن مجتبی علیه السلام
🔺 اهمیت صلح امام حسن مجتبی علیهالسلام
🔹 در زمان حضرت #مجتبی علیهالسلام اول #مؤمن به آن بزرگوار حضرت #سیدالشهداء بود که قبول داشت هر چه برادرم بگوید و انجام بدهد، من مطیع او هستم. این #مقام شریفی بود که آن حضرت داشت و در اثر همین متابعت از برادرش بود که جریان #کربلا پایهریزی شد؛ اگر آن متابعت نبود جریان کربلا و آثاری که از #عاشورا و کربلا بود، نمیماند.
فلذا دانشمندانی که درباره این جریان عجیب #صلح زمانِ حضرت مجتبی علیهالسلام مطالبی نوشتند، تصریح کردند به اینکه جریان عاشورای امام #حسین علیهالسلام قبل از آنکه حسینی باشد، حسنی بود! پایهریزیاش را حضرت مجتبی علیهالسلام کرد و طوری اوضاع و احوال جور شد که حضرت سیدالشهداء از #شهادت بتواند نتیجه بگیرد، وگرنه تحملاتی که آن حضرت تا مافوق کوهها کردند، اگر این #مصیبات را #صبر و تحمل نمیکردند و دست به شمشیر میبردند و #شهید میشدند، خودش و یارانش و حضرت سیدالشهداء و #خاندان_رسالت به طور کلی قتل عام شده بودند و آن آثار کربلا هم هیچ نبود؛ همه میگفتند همانطور که جنگ #جمل شد، جنگ #صفین شد، جنگ با #خوارج شد؛ یک #جنگ هم بعد از اینها شد و در آن جنگ همانهایی که این جنگها را به پا کرده بودند، از بین رفتند و تمام شد!؛ کار میافتاد دست #مفسدین فی الارضی به نام #بنی_امیه و دیگر خدا میدانست که چهها میشد!.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
5.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نمونهای زیبا و دلنشین از ظرائف رفتاری و گفتاریِ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، در پاسخ به سؤالاتی که از ایشان میشود.
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
سیدالعلماء
✅ سالروز ارتحال مرحوم علامه سید محمد حسین طباطبایی رضوان الله تعالی علیه؛ (۱۸ #محرم الحرام ۱۴۰۲=۲۴ #آبان ۱۳۶۰)
🔺 اول مسلمان باش بعد...
🔹 علامه #طباطبایی رحمه الله در صفحه ۶۷ کتاب #آموزش_دين چاپ سوم نشر جهانآرا میفرماید: «يک فرد مسلمان اول بايد مسلمان واقعی باشد، بعد يک تاجر يا کشاورز يا صنعتگر يا کارگر.»
ايشان ريشهی مطالب را بيان میکنند، در صورتیکه ما #زندگی را بر اساس تاجر بودن و کشاورز بودن و اينها حساب میکنیم، بعد میگوییم: خب شب هم میرویم #مسجد و #نماز میخوانیم!
نه؛ اول بايد وجود ما نمازی باشد بعد #کشاورز، #صنعتگر، #کارگر، #تاجر، #روحانی، #دانشجو، #استاد، #رئيس_جمهور و هر چه که بشود...
⏪ علامه در ادامه میفرمایند: «و نيز فردی که میخواهد تشکيل خانواده دهد، اول بايد مسلمان باشد (چه دختر چه پسر) سپس تصميم خود را عملی سازد. خلاصه دست به هر کاری که بخواهد بزند و هر مقام و منصبی که میخواهد اختيار نمايد، در آن دين و ايمان صحيح لازم است.»
ما #فکر میکنیم که #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) چرا تشريف نمیآورند؛ به خاطر اين است که اينگونه #مسلمانی هنوز در #اجتماع و #حوزه و #دانشگاه ما رسمیت پیدا نکرده!.
ما اول مسلمانيم؛ نه اينکه اول #دانشآموز میشویم، بعد دانشجو میشویم، بعد استاد میشویم، یا اداری و تاجر و صنعتگر میشویم، در ضمن میگوییم نمازی هم هست، #روزه هم هست، خدا هم هست.
ما اينگونه فکر میکنیم. الآن اينگونه شده و اين کار #استعمار است که از ريشه، مسئله را واژگون کرده؛ دنیایِ طبیعیِ خدا را اصل قرار داده، خودِ خدا را مخفی کرده!.
۸۶/۱۱/۲۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 ضرورت استفاده از تعالیم مرحوم علامه طباطبایی در اصلاح انقلاب اسلامی
🔹 مرحوم استاد شهید #مطهری فرمود: تفسیر #المیزان سالها بعد جلوه شایستهاش بُروز میکند. در تأیید فرمودهی ایشان عرض میشود که ببینید در زمان ما که سالها از #انقلاب مقدس اسلامی میگذرد، هنوز این مسأله جا نیفتاده و دورهای برای #اساتید محترم #دانشگاه ترتیب داده نشده، چه رسد به #دبیران و #آموزگاران عزیز و زحمتکش و دلسوز که مانند یک جهش #ریاضی یا #طبیعی و یا #اجتماعی با این تفسیر شریف و تفسیر اولین آیه؛ -تفسیر آیهی شریفه- "بسم الله الرحمن الرحیم" آشنا شوند و در نتیجه یک #انقلاب_فرهنگی شایستهی این رژیم الهی به وجود آورند. انقلابی که در درون انسانها، مسأله #فنای طبیعت و #بقای وجههی الاهیت را چنان پایهریزی کند، که اگر استاد #فیزیک یا #ریاضی متوجه شود که کلاس را #غافلانه گذرانده، #توبه و #استغفار کند.
مرحوم علامه #طباطبایی این بیت #مولوی را فراموش نمیکرد:
"اهل دنیا از کهین و از مهین
لعنة الله علیهم اجمعین"
#لعنت خدا، همان ابتر و منقطع الآخر بودن است که #فرد و #جامعهی اسلامی باید به عنوان یک فاجعهی #انسانی از آن بپرهیزد. #مرحوم_امام (رحمه الله) هم دربارهی پیروزی در #جنگ با دشمنان، مسألهی #وظیفه را تکرار میکرد. وظیفه همان #بندگی خدای جهان و انسان است که حضرت #مهدی (ارواحنافداه) برای گسترش آن در کرهی زمین #قیام خواهد کرد و انقلاب فرهنگی اسلامی به معنای آشنا کردن #دولت و #ملت #ایران با آن است. آشنایی این فضیلت به این است که تمام #وزارتخانهها چه رسد به #حوزهها و #دانشگاهها، از افرادی دوره دیده تشکیلات داده شوند. دورهای که از پیش از #دبستان آغاز شده باشد و به همان شیوهای که #کودک با #بهداشت دهان و دندان و نیروهای بینایی و شنوایی آشنا میشود، با بندگی انسان و جهان نسبت به پروردگار مهربانش هم آشنا شود.
#بدیهی است که #ظلم و #ستم فراگیر در جهان، ریشه در همین مسألهی بیخبری از جهان #ربوبیت دارد. این ایده و مرام در #زندگی و معاشرت اینگونه اساتید #انسانساز به وضوح دیده میشد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
4_289901509271880129.mp3
2.18M
🔺 «لایدخلوا بیتا من بیوتی إِلَّا بِقُلُوبٍ طَاهِرَةٍ وَ أَبْصَارٍ خَاشِعَةٍ وَ أَكُفٍّ نَقِيَّةٍ»؛ ( #بحارالانوار ج ۸۴ ص ۱)
📝 شرائط ورود به #مسجد
⚫️ #مصیبت خداداری!
🔹حالات مرحوم ملاعباس #تربتی در #مراقبت از #نگاه
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 «لایدخلوا بیتا من بیوتی إِلَّا بِقُلُوبٍ طَاهِرَةٍ وَ أَبْصَارٍ خَاشِعَةٍ وَ أَكُفٍّ نَقِيَّةٍ»؛ (
سلام علیکم خدمت همه کاربران محترم
این فایل سه روز پیش در کانال بارگزاری شده بود ولی در کیفیت پخش آن اشکالاتی وجود داشت که به همین جهت ما فایل را دوباره بارگزاری کردیم.
با تشکر🌹🌹🌹
@seyedololama
🔺 ریشهی مصائب در اسلام
🔹 #مصائب حضرت #زهرا و #امیرالمؤمنین (صلوات الله علیهما) تنها مظلومیت و خوردن در به پهلو نیست؛ بلکه باید دید ریشهی این مصائب کجاست؟ ریشهی این مصائبِ خاندان #پیامبر (علیهمالسلام)، این است که #مردم اسلام را نفهمیدند و در پی #اصلاح_قلب نبودند!.
الآن در #دبستان ها و #مدارس، مأمور #بهداشت میآید و #بچه ها را معاینه میکند که کسی #بیماری نداشته باشد و اگر بیماری مسریِّ خطرناک داشته باشد، باید درمان شود.
امّا این مسأله اصلاً مطرح نیست که ما #مسلمان صوری هستیم و شاید گرفتار مرض #نفاق باشیم!؛ «وَمِنَ النَّاسِ مَن يَقُولُ آمَنَّا بِاللّهِ وَبِالْيَوْمِ الآخِرِ وَمَا هُم بِمُؤْمِنِينَ»؛ ( #بقره : ۸)؛ یعنی #اسلام بعضیها نادرست و ظاهری است، ولو اینکه #سخنرانی هم بکنند یا #درس بدهند، ولی #مؤمن نیستند.
⚫️ این بزرگترین #مصیبتی است که پس از رحلت #رسول خدا (صلّی الله علیه وآله وسلم) پیش آمد؛ یعنی بودند افرای که در #نماز های جماعت حضرت حاضر میشدند، امّا هنوز باور و #ایمان کامل نداشتند و #افکار جاهلی هنوز در #دل هایشان باقی بود!.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama